Page 1

Reisburo Actueel

Zomernoviteiten 2011 alltours

Gidsen: Spanje & Portugal, Zonvakanties en Turkije. Noviteiten: - In 39 accommodaties zijn voor het eerst ook kortingen van 70-50% op de volwassenenprijs voor jongeren vanaf veertien jaar. Tot op heden hadden we alleen de vaste lage kinderprijs tot en met veertien jaar in de meeste accommodaties. In sommige accommodaties hebben we jeugdkortingen tot en met 25 jaar. - Single met kind kortingen in 343 accommodaties. Dit zijn meer dan 84 accommodaties ten opzichte van vorig jaar. - Het aantal accommodaties exclusief voor de Nederlandse markt is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Bijvoorbeeld op Kreta hebben wij ons product totaal vernieuwd voor de Nederlandse markt. Meer appartementen speciaal voor de Nederlanders en meer gericht op de Nederlandse plaatsen. Natuurlijk kunnen reisbureaus ook uit het Duitse aanbod boeken. Consumenten- en/of reisagentenacties: Voor alle gasten die een reis bij alltours hebben geboekt, ligt ter plaatse het tijdschrift ‘Airmail’. Op 19 december aanstaande hebben wij de productpresentatie zomer 2011 in de Winter Efteling. Hiervoor hebben zich circa 400 reisbureaumedewerkers met introducés aangemeld.

AMCA

Gidsen: Noviteiten: - Het meest spectaculaire nieuws is het samenwerkingsverband tussen Royal Caribbean International en Dreamworks Animation; bekend van kaskrakers als ‘Shrek’, ‘Madagaskar’, ‘Kung Fu Panda’ en ‘How to train your Dragon’. Vanzelfsprekend zullen de populaire animatiefilms in 3D te zien zijn, in de hypermoderne bioscopen van 22 schepen die de vloot van Royal Caribbean International inmiddels telt. Daarnaast zullen de helden uit de films ook werkelijk aan boord aanwezig zijn tijdens themafeesten en -activiteiten, thematische diners, spectaculaire shows en parades. Je kunt ze de hand schudden, met ze dansen en op de foto. Het concept zal worden uitgerold over vier schepen: Allure of the Seas, Liberty of the Seas, Freedom of the Seas en Oasis of the Seas. - Vanaf april 2011 zal Liberty of the Seas, het meest spectaculaire schip de Caribbean verlaten en cruises gaan doen vanuit Barcelona. - Celebrity Constellation zal zomer 2011 wederom Amsterdam als thuishaven hebben. Consumenten- en/of reisagentenacties: Via de met ons samenwerkende touroperators zullen wij scheepsbezoeken in Amsterdam gaan aanbieden op bijvoorbeeld Vision of the Seas en Celebrity Constellation. Het meest opvallende consumentennieuws, maar natuurlijk ook zeer de moeite waard voor de reisagent is de introductie van het Family Time Programma voor Royal Caribbean. Op een geselecteerd aantal Europa afvaarten betalen (maximaal twee) kinderen tot en met elf jaar alleen de havengelden en taxes (en eventuele fooien en brandstoftoeslag), mits zij bij twee vol betalende gasten in dezelfde hut verblijven.

ArkeFly

Noviteiten: - Aankomende zomer biedt ArkeFly twee nieuwe bestemmingen aan: Orlando en Miami. Vanaf 24 juni vliegt de airline op maandag en vrijdag in circa tien uur rechtstreeks en non-stop naar Orlando. Vervolgens wordt doorgevlogen naar Miami. ArkeFly biedt de populaire ‘open jaw’ mogelijkheid. Reizigers vliegen dan naar Orlando, reizen per auto naar Miami en vliegen vanaf Miami rechtstreeks en non-stop terug naar Nederland. - Vanaf 1 april 2011 vliegt ArkeFly dagelijks naar Curaçao. De laatste ontbrekende dag, dinsdag, wordt dan aan het vluchtschema toegevoegd. De vluchten naar Curaçao worden gecombineerd met Bonaire of Aruba, met uitzondering van de zaterdag, wanneer er non stop naar Curaçao wordt gevlogen.

ArkeFly vliegt nu alleen op donderdag naar Bonaire, maar landt vanaf 1 april 2011 twee keer per week op het eiland. De dinsdag wordt namelijk toegevoegd. Door de extra vlucht naar Bonaire heeft de reiziger meer keuze in de lengte van de vakantie. Een verblijf van dertien of achttien dagen is bijvoorbeeld ook mogelijk. - ArkeFly vliegt vanaf 1 april 2011 drie keer per week vaker naar Cuba (Varadero en Holguin) en Mexico (Cancun). Momenteel vliegt ArkeFly twee keer per week naar deze bestemmingen. Iedere vlucht is een combinatievlucht van Cuba en Mexico. - Op maandag, woensdag en zaterdag vliegt ArkeFly van Amsterdam naar Cuba om vervolgens door te vliegen naar Mexico. Op maandag landt ArkeFly op de Cubaanse luchthaven Holguin. Op woensdag en zaterdag wordt er gevlogen naar de bekende strandbestemming Varadero. Doordat ArkeFly naar twee Cubaanse luchthavens vliegt kunnen passagiers ervoor kiezen hun reis te beginnen bij luchthaven Holguin om uiteindelijk terug te vliegen vanaf Varadero of andersom. Deze zogenaamde ‘open jaw mogelijkheid’ bespaart reizigers een binnenlandse vlucht. - Dichterbij heeft ArkeFly ook nieuwe bestemmingen. Vanaf 2 juli tot en met 27 augustus wordt er elke zaterdag gevlogen naar de Spaanse steden Barcelona en Gerona waarmee de badplaatsen aan de Costa Brava eenvoudig te bereiken zijn. Verder gaat ArkeFly nu ook in de zomer naar Aqaba in Jordanië vliegen. De airline vliegt al in de winter naar deze bestemming aan de Rode Zee. In het nieuwe seizoen kan de vakantieganger kiezen uit vijf vluchten per week naar het Griekse eiland Kos, op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. De woensdag is nieuw toegevoegd. Daarnaast vliegt ArkeFly twee keer per week naar Karpathos op woensdag en zondag. Voorheen was er uitsluitend een vrijdagvlucht.

BBI Travel

Gidsen: Beleef Hurtigruten 2011, Beleef Hurtigruten Expedities 2011, Bellef IJsland 2011, Beleef Scandinavië 2011 en Beleef Ierland 2011. Noviteiten: - IJsland brochure: Reisorganisatie BBI Travel biedt volgend jaar een nieuw vakantiearrangement aan dat inspeelt op een verlangen en wens van steeds meer vaders – méér tijd met hun kinderen doorbrengen. Het vader & zoon adventure trip is een 4-daagse reis naar IJsland met een activiteitenprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor jongens in de leeftijd van negen tot veertien jaar. - Ierland: nieuw zijn de 3=2 rondreizen in Ierland; je overnacht drie dagen, maar betaalt er maar voor twee! Zo is er een Rondreis “Discover Ireland” van zestien dagen waar je maar voor tien dagen betaalt. Tevens is er een Rondreis “Highlights Of Ireland” van acht dagen – je betaalt er vijf. Klant heeft keuze uit inns of hotels. - Scandinavië: Noorwegen Wandelen & fietsen op de Lofoten inclusief Hurtigruten traject. Noorwegen Comforthutten rondreis inclusief Hurtigruten traject. Busreis Noorwegen. Wandelen langs de Russische grens in Finland.

BEST tours

Gidsen: Thailand, Rondreizen, Exotische stranden en de Flyer Egypte Rondreizen. Noviteiten: - BEST tours doet er alles aan om de klanten aan hun reisbureau te binden. Klanten die vanuit de website van het reiskantoor naar de vernieuwde BEST tours website klikken, krijgen automatisch een cookie die de reisbemiddelaar vastlegt. Ook wanneer de reisagenten de aanbiedingen die zij van BEST tours ontvangen naar hun klanten doorsturen, worden zij door een ingenieus systeem automatisch aan het reiskantoor gelinkt. Indien de klant online reserveert, ontvangt de reisagent zijn volledige commissie op het dossier. Alle reisagenten die de reizen van BEST tours verkopen zijn ook automatisch en volledig kosteloos in de reserveringsmodule opgenomen. - Het aanbod BEST tours is geheel opgenomen in Waverunner en TSI. Consumenten- en/of reisagentenacties: BEST tours heeft regelmatig agententarieven voor verschillende bestemmingen. Houd daarvoor de website in de gaten! Voor de consumenten hebben wij een ‘early booking’ actie voor de zomer: boek voor 1 februari een rondreis uit de brochure ‘Thailand’ of ‘Rondreizen’ (dus niet Egypte) en de klant krijgt € 100 korting op zijn boeking (€ 50 op basis van één persoon).

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

35


Reisburo Actueel Boer & Wendel

Gidsen: Jaarbrochure april 2011-maart 2012: Boer & Wendel. Noviteiten: - Naast de luxe rondreizen biedt Boer & Wendel ook in deze jaarbrochure een uitgebreid aanbod aan standaard rondreizen aan. Scherp geprijsde rondreizen met verblijf in 3* hotels en meer ruimte voor individuele invulling. Qua prijs kan Boer & Wendel hierdoor concurreren met diverse direct sellers. - In de categorie Standaard biedt Boer & Wendel veel bijzondere reizen aan zoals Antartica cruises, Galapagos cruises, kampeersafari’s in Afrika, per trein (Shongololo express) door zuidelijk Afrika enzovoorts. - Naast Standaard reizen biedt Boer & Wendel ook nog een selectie aan Luxe “Alles Inclusief” reizen. Deze reizen zijn te herkennnen aan het logo met de twee diamanten. De klant kan kiezen uit zeventien “Alles Inclusief” reizen. Consumenten- en/of reisagentenacties: Voor de consument heeft Boer & Wendel een vroegboekactie. Klanten die boeken voor 1 maart 2011 krijgen tot € 200 per persoon vroegboekkorting! Ook aan de reisagent is gedacht: naast de vroegboekkorting en de commissie (10% ongelimiteerd) onvangt de reisagent nog € 400 korting per persoon over luxe reizen en € 200 korting per persoon over standaard reizen voor zichzelf en een medereiziger.

Buro Britain/Buro Scandinavia

Gidsen: Scandinavië, IJsland, Denemarken, GrootBrittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Noviteiten: - In alle brochures zal meer aandacht besteed worden aan korte vakanties. Zo zijn er in GB in combinatie met Stena Line en DFDS zeer voordelige korte vakanties van vijf tot zes dagen samengesteld. In Noorwegen en Zweden zijn leuke korte rondreizen samengesteld. In IJsland bieden we in combinatie met Reykjavik leuke actieve pakketjes aan waardoor het toch eigenlijk wel dichtbije IJsland nu ook in korte tijd een leuke bestemming is. Ook Ierland is voor een tussendoor vakantie de moeite waard, Dublin en omgeving, Killarney en Connemara zijn prima met de vluchten van Aer Lingus te combineren. - Het aanbod in alle brochures is meer en meer afgestemd op vroegboeken. Waardoor het voor het reisbureau en de klant steeds interessanter wordt om vroeg te boeken. Deze kortingen zijn duidelijk herkenbaar door gebruik van diverse logo’s. - IJsland wordt vanaf deze zomer aangeboden inclusief vlucht en autohuur, waardoor het in één oogopslag duidelijk is wat de (rond)reis kost. Daarnaast zijn er een viertal actieve individuele reizen opgenomen. IJsland is immers een land waar ontzettend veel activiteiten mogelijk zijn. Ook wordt een rondreis inclusief hostels opgenomen, welke zeer scherp geprijsd is.

Costa Cruises

Gidsen: Cruises 2011. Noviteiten: - De komst van de Costa Favolosa, het vijftiende schip van de vloot, geïnspireerd door magie, ontworpen om te verrassen. - De komst van het momenteel allernieuwste schip, de Costa Deliziosa naar Amsterdam, zomer 2011. Van hieruit weer ongelooflijk mooie routes naar de Noordkaap en Noorse fjorden en de Noordelijke hoofdsteden Kopenhagen, Stockholm, St. Petersburg en Tallinn. Daarnaast op 30 juli vertrek voor een unieke 21-daagse reis via Noorwegen en IJsland naar Groenland, waarbij op de terugreis Faeröer en Schotland nog wordt aangedaan. - Zo nieuw dat het niet in de gids staat is de 11-daagse zevenlanden cruise vanuit Amsterdam, waarbij in één reis de hoofdsteden Amsterdam, Parijs, Londen, Edinburgh, Oslo, Kopenhagen en Berlijn kan worden gecombineerd. Consumenten- en/of reisagentenacties: Regelmatig heeft Costa acties voor consumenten en reisagenten. Houd hiervoor de mailbox in de gaten!

36

Discovery

Gidsen: Discovery (jaarbrochure 2011, januaridecember): Noviteiten: - Vanaf 2011 is Discovery de exclusieve partner in Nederland van de internationale touroperator Intrepid. In de nieuwe brochure wordt een selectie van het totale Intrepid aanbod weergegeven. Via Discovery kunnen echter alle (meer dan 400) Intrepid reizen geboekt worden! Het aanbod is dus uitgebreider dan je denkt! - Begin 2011 is de website www.discoveryreizen.nl volledig gevuld. Via deze website kan de reisagent online beschikbaarheid nagaan en boekingen maken. Het aanbod op de website is uitgebreider dan in de brochure. - Ook dagexcursies van Intrepid, de zogenaamd “Urban Adventures” kunnen geboekt worden via Discovery. In en vanuit meer dan 100 steden wereldwijd worden excursies uitgevoerd waarbij je klant op pad gaat met een local. Consumenten- en/of reisagentenacties: Voor de consument heeft Discovery een vroegboekactie VS en Canada. Klanten die een reis naar de VS of Canada boeken voor 1 maart 2011 (m.u.v. vertrek in juli en augustus) krijgen 10% vroegboekkorting over de Land Only reissom. Speciaal voor reisagenten organiseert Discovery in 2011 trainingen op locatie. Via sales@drg-net. nl kan een verzoek hiervoor ingediend worden. In overleg zullen we dan een datum en tijd prikken. Ook reisagenten die zelf met Discovery op reis willen krijgen korting: 15% over de Land Only reissom.

Ecamp

Gidsen: Ecamp 2011. Noviteiten: - Campingvakantiespecialist Ecamp biedt voor het 2011 vakantieseizoen keuze uit ruim 270 campings door heel Europa. Het aantal landen dat Ecamp volgend jaar aanbiedt is verhoogd van tien naar twaalf: Portugal en Zweden zijn nieuwe Ecamp bestemmingen. In eigen land is Texel voor het eerst in het Ecamp programma opgenomen. - Ook het aantal campings en accommodaties op bestaande bestemmingen is uitgebreid: behalve luxe stacaravans, chalets en bungalows zijn ook meer bijzondere verblijven opgenomen. Hieronder bijvoorbeeld de Robinson chalets op camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage in Languedoc in Frankrijk – luxueus ingericht houten chalets met een eigen overdekte veranda. Op camping Noordduinen in Katwijk aan Zee kan men aangenaam vertoeven in luxe en modern ingerichte duinhuisjes op 300 meter van het strand. - Genieten op je eigen dakterras en onder een overkapte veranda kan bij een verblijf in de strakke bungalows op camping Lido in Cavallino langs de Adriatische kust. Behalve Portugal en Zweden biedt Ecamp campings aan in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië.

holidaycars.com

-O  ns partnerprogramma, waarin al onze partners zelf boekingen kunnen wijzigen, aanpassen en annuleren, wordt verder doorontwikkeld en in zijn geheel aangepast in de stijl van onze vernieuwde website. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger voor reisagenten om producten van onze verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken en voor hun klanten de best passende keuze te maken. Wij zullen begin volgend jaar een aantal reisagenten benaderen om met ons mee te denken over de concrete invulling van het partnerprogramma. Wij gaan op korte termijn een panel samenstellen van reisagent, tot manager, tot eigenaar. Hiermee mikken wij natuurlijk op een optimaal resultaat. - Ook Sociale Media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter staat volgend jaar bij holidaycars.com hoog op de agenda en worden doorontwikkeld om het serviceniveau verder te optimaliseren. - Daarnaast introduceert holidaycars.com een nieuw loyaliteitsprogramma voor reisagenten. Tot de lancering kan de agent ‘keys’ sparen, die inwisselbaar zijn voor cadeaubonnen. Deze keys zijn een jaar geldig. Daarnaast kun je met korting een huurauto boeken voor jezelf. Hiervoor is een speciaal boekingsformulier ontwikkeld, die je aantreft in het partnerprogramma. - Wat betreft nieuwe consumentenacties, momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe actie waarmee de reisagent een leuk hulpmiddel voor handen heeft om klanten bewust te maken dat zij van te voren een huurauto vastleggen. Tevens draagt de actie bij om extra omzet te realiseren.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl


Reisburo Actueel Incento

Gidsen: Treinreizen in Amerika & Canada 2011, Wereldreizen per privétrein 2011-2012 en Oriënt-Express in Europa en Zuidoost Azië 2011. Noviteiten: - Verdubbeling van het Amerika & Canada programma met veel individuele ‘trein+huurauto’ arrangementen waaronder de Colorado Historic Train Tour met zeven verschillende treinen. Ook combinaties Rocky Mountaineer in Canada met Alaska-cruises. - Namibian Explorer: veertien dagen Pretoria-Namibië-Kaapstad met Rovos Rail en de Crimean Express: vijftien dagen St. Petersburg-Moskou-Jalta met de Golden Eagle Trans-Siberian-Express en zeventien dagen Hongkong-3 Kloven – Lhasa Tibet per Shangri-La Express. Dit zijn all-inclusive ‘cruises over land’ in internationaal gezelschap. - ‘Afloat in France’ van Oriënt-Express: een vloot tot luxe hotels verbouwde binnenvaartschepen mét bemanning, te huur voor riviercruises in Z.O. Frankrijk voor privé-gezelschappen van vier tot twaalf personen. Verder de Eastern & Oriental Express: all-inclusive 7-daagse luxe rondreizen door Maleisië, Thailand en Laos.

Interhome

Gidsen: Onze nieuwe zomerbrochures bevatten slechts een selectie van het totale aanbod vakantiewoningen. Het totale aanbod is te vinden op onze retailerwebsite. De titels zijn: Zon & Strand 2011, Natuur & Landleven 2011, Bergen en Meren 2011 en Selection 2011. Noviteiten: - De vernieuwde retailerwebsite http://retailer.interhome.nl biedt nu verbeterde zoekmogelijkheden en tezamen met de gebruiksvriendelijkheid zal dit zeker helpen bij het maken van reserveringen. - Het aanbod van vakantiewoningen in de Benelux is aanzienlijk uitgebreid. Door de samenwerking met onder andere Roompot Vakanties, RCN en Droomparken biedt Interhome voor een vakantie dichtbij huis tal van mogelijkheden voor twee tot 45 personen. - Ook op Mallorca, in Zuid-Afrika en in Egypte (El Gouna) is de keuze in vakantiewoningen vergroot door een uitbreiding van vakantiehuizen en appartementen. Consumenten- en/of reisagentenacties: Reisagenten, die een samenwerking met Interhome hebben, ontvangen de gebruikelijke agentenkorting van 15% op de huurprijs van een vakantiewoning voor hun eigen vakantie. Deze boeking met agentenkorting kan alleen telefonisch via het Call Center op het telefoonnummer 070 – 41 41 000 worden vastgelegd. Ze zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Kuoni

Gidsen: Verre Reizen, Groepsreizen en Familiereizen. Noviteiten: - In Noord-Amerika zijn in 2011 vele nieuwe manieren om het land te beleven: twee autoreizen in Texas, excursies zoals fietsen in San Francisco, een ‘ijsberenpakket’ vanuit Toronto en de grappige GoCars in San Francisco, San Diego en Miami. GoCars zijn GPS gidsende en pratende auto’s, een ideale manier om een individuele stadsrondrit te maken door deze fantastische steden. De GoCars worden exclusief door Kuoni aangeboden op de Nederlandse markt. Kijk voor meer informatie naar de volgende video op youtube; http://www. youtube.com/watch?v=fDIMNjuHiLY&NR=1. - In juli 2010 is, in navolging op Mara Bushtops in Kenya, het exclusieve Kuoni Serengeti Bushtops Luxury Tented Camp geopend op de eindeloze vlaktes van het Serengeti National Park in Tanzania. Een verblijf hier is een unieke belevenis! - In Australië geldt een vroegboekspecial op de dagtarieven van campers van Maui. De klant krijgt 7% korting, mits uiterlijk 120 dagen voor de ophaaldatum geboekt. Consumenten- en/of reisagentenacties: Gratis Douglas Cadeaubon bij iedere Online Last Minute boeking: Om jullie te bedanken voor jullie support en om Kuoni’s Last Minute aanbiedingen nog meer onder de aandacht te brengen, ontvang je een heerlijke Douglasbon ter waarde van € 10 cadeau, mits de boeking online is gemaakt. Kortom, boek de spectaculaire last-minute aanbiedingen voor jouw klanten en ga vervolgens snel naar de dichtstbijzijnde Douglaswinkel om ook jezelf eens lekker te verwennen! Als je vóór 28 februari 2011 een Zuid-Afrika reis boekt bij Kuoni, ontvangt de klant een gratis plaatsbewijs voor een voorstelling in het Tropentheater tijdens het Festival vir Afrikaans. Dit Zuid-Afrika festival vindt plaats in het Tropentheater te Amsterdam van 17 tot en met 19 juni 2011. De eerste 100 bezoekers van deze actie wordt zelfs een arrangement aangeboden (voorstelling en diner). Voorwaarde van de actie is een boekingsbedrag van minimaal € 1000 per persoon.

Profiteer nu van het Live To Travel voordeel:

2+1 of 3+1 nacht gratis!

Isropa

Gidsen: Titels jaarbrochures april 2011-maart 2012: Cyprus, Egypte, Marokko, Midden-Oosten (Emiraten, Oman, Jordanië, Syrië, Libanon) en Israël. Noviteiten: - Cyprus is sterk in prijs verlaagd ten opzichte van vorige zomer! Een pakketreis inclusief vluchten van Cyprus Airways boek je nu al vanaf € 399 per persoon! En bij veel accommodaties is er iets bijzonders voor gasten van Isropa geregeld zoals korting op drankjes ter plaatse of een gratis massage. En kinderen reizen mee voor de vaste lage kinderprijs van € 315 (geldig voor alle reisduren en ook in de schoolvakanties!). - Ook dit jaar biedt Isropa weer diverse rondreizen met unieke reisprogramma’s speciaal voor singles en alleengaanden aan door Marokko, Jordanië en Egypte. - Voor de reiziger die veel wil zien biedt Isropa nu “De Grote Midden Oosten Rondreis”: een 23-daagse groepsrondreis door Egypte, Jordanië, Syrië & Libanon. Ook nieuw is 15-daagse groepsrondreis “De Roze Stad & Piramides”; een combinatie van Jordanië en Egypte. Reizigers die liever individueel Egypte en Jordanië zien kunnen kiezen voor de combinatiereis Sharm el Sheikh en Petra. Consumenten- en/of reisagentenacties: Worden in de loop van het jaar bedacht en uitgevoerd. Dus hou Vakblad Reisburo in de gaten. Reisagenten die zelf met Isropa op reis willen krijgen naast hun commissie nog standaard 5% reisagentenkorting voor zichzelf en een medereiziger. Aanvragen mailen naar salesinfo@isropa.nl

Dit geldt voor vele accomodaties in Namibië en Zuid-Afrika. LiveToTravel BV Xenonstraat 167, 1362 GH Almere T: 036-5488277 F: 036-5488275

Nog geen Agent? Stuur een mail naar sales@livetotravel.nl

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

37


Reisburo Actueel Live To Travel Gidsen: Afrika & Indische Oceaan, Zuid Afrika, Namibië, Drifters: avontuurlijke rondreizen en Beleef Vakantie. Noviteiten: - In 2011 biedt Live To Travel twee nieuwe bestemmingen aan: Malawi en Ethiopië. Beide bestemmingen worden met verschillende rondreizen gepresenteerd in onze Afrika & Indische Oceaan brochure. In de brochures van Zuid-Afrika en Namibië is nu heel gemakkelijk te zien welke rondreizen en accommodaties in Malariavrij gebied liggen, je kunt deze herkennen aan het ‘malariavrij’ logo. - Daarnaast bieden veel accommodaties in Zuid Afrika en Namibië een ‘Live To Travel’ voordeel, waarbij klanten een gratis nacht bij kunnen boeken. Bijvoorbeeld: twee nachten betalen + één gratis, of drie nachten betalen + één nacht gratis, welke te combineren is in alle &Beyond Lodges.” Consumenten- en/of reisagentenacties: Studiereis Zuid-Afrika in april 2011. Exclusieve incentive naar Zuid-Afrika voor de tien best verkopende reisagenten van 2011.

Oad Reizen

Gidsen: Barcelona, Berlijn, Istanbul, Londen, New York, Parijs, Praag, Rome, Big Cities, Vakantieparken, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland & Italiaanse Dolomieten, Excursie- & Rondreizen, Kampeervakanties, Fietsvakanties, Frankrijk & Andorra, Groot-Brittannië & Ierland, Italië, Kroatië, Riviercruises, Scandinavië & IJsland, Amerika & Canada, Afrika , China, Thailand, Indonesië, Caribbean, Vietnam, Cambodja, Laos, Maleisië, Mexico, Disney, Dubai & Oman, Excellent, Griekenland, Cyprus, Egypte, Tunesië, Bulgarije, Spanje & Portugal, Turkije en Malta. Noviteiten: - Het belangrijkste nieuws: de Oad zonbrochures zijn vernieuwd! De programma’s van Hotelplan en Oad zijn geïntegreerd met als resultaat een compleet scherp geprijsd kwaliteitsaanbod met focus op veel beschikbaarheid op de populairste vakantiebestemmingen. En vliegen: dat doen we met onze partner transavia.com! - Verder nieuw bij Oad: de Vakantieparken gids! In Nederland, België, Duitsland, Noord-Frankrijk en Denemarken kun je naar de mooiste parken. In het aanbod onder andere de kwaliteitsparken van Center Parcs. Ook voor ons verre reizen product geldt: meer aandacht voor onze groepsrondreizen met onze eigen Nederlandstalige reisleiding. Zoals je weet introduceerden wij dit jaar voor onze rondreizen de labels Free & Easy, Classic en Deluxe. De best verkochte rondreizen zijn nog ruimer gepubliceerd, met aantrekkelijke beelden en uitgebreide informatie. - Oad Reizen en SOS Kinderdorpen werken precies vijf jaar samen. Dat vieren we met een nationale kerstgroet door in heel Nederland drie miljoen kerstkaarten huis-aan-huis te bezorgen. Deze kerstkaart is een kaart met waarde, want hij geeft tot en met 28 februari 2011 recht op een korting van € 45 op een zomervakantie bij Oad Reizen met een minimale reissom van € 500. Voor elke ingeleverde vakantiecheque doneert Oad € 5 aan SOS Kinderdorpen. Consumenten- en/of reisagentenacties: Uiteraard zijn er voor jou als reisagent ook voordelen! Maak drie boekingen bij Oad naar Center Parcs of Sunparks vakantieparken en ontvang een gratis midweek of weekend in één van de parken. Hoe meer boekingen je bij Oad maakt, hoe meer gratis midweken/ weekenden je verdient. Kijk voor de voorwaarden op de reisagentensite.

Stena Line

Gidsen: Comfortabele overtochten naar GrootBrittannië, Ierland en Scandinavië. Noviteiten: - Nieuwe Superferry’s op de route Hoek van Holland – Harwich waardoor je klant nog comfortabeler naar Engeland reist. De Stena Hollandica en Stena Britannica zijn de grootste Superferry’s ter wereld en zijn 240 meter lang en hebben een capaciteit van 230 auto’s, 300 vrachtwagens en 1200 passagiers. De moderne faciliteiten, oa twee restaurants, verschillende bars, een shop en een bioscoop, zorgen ervoor dat de overtocht aangenaam en ontspannend is. - Vernieuwde en gemoderniseerde schepen op de Scandinavische route Kiel – Göteborg. Wat dacht je van een hut met jacuzzi?. - Met de aangepaste dienstregeling op de route Hoek van Holland – Harwich

38

is een weekendje Londen incl. hotelovernachting nog aantrekkelijker! De Stena Britannica vertrekt op zondagochtend om 10.30 uur. Als je klant op vrijdagavond vertrekt vanuit Hoek van Holland hebben ze een volle dag, avond en nacht in Londen te besteden. Consuemten- en/of reisagentenacties: Wil jij zelf kennis maken met de nieuwe Superferry’s? Dat kan! Boek nu een ticket voor de prijs van € 50 per persoon van Hoek van Holland naar hartje Londen. Zo maak je niet alleen kennis met de schepen maar kun je ook een dag heerlijk genieten in Londen.

Sudtours

Gidsen: Sudtours Griekenland/Cyprus zomer 2011, Sudtours Spanje zomer 2011, Sudtours Portugal zomer 2011, Sudtours Turkije/Egypte/Tunesië zomer 2011 en Sudtours Zonnig Actief Zeilvakanties zomer 2011. Noviteiten: - Club Martha’s in Cala d’Or op Mallorca exclusief bij Sudtours in de retail. - Nieuw boekingssysteem voor reisagenten, waardoor er nog eenvoudiger en sneller geboekt kan worden. - Tot vijf dagen voor vertrek kosteloos wijzigen (geen vertrekdatum en accommodatie, maar bijv naamswijzigingen, in-de-plaats-stelling etc). Consumenten- en/of reisagentenacties: Sudtours neemt deel aan diverse beurzen en presentatiedagen. Daarnaast zal er weer een uitgebreid studiereizenprogramma komen voor het voorjaar van 2011.

Sunair

Gidsen: Sunair Vakanties (inclusief Panta Reizen), Sunair Vakanties, Kanaaleilanden. Noviteiten: - We beginnen met vliegen op 23 april met een rechtstreekse charter naar zowel Jersey als Guernsey waarvan de prijstabellen nog overzichtelijker zijn! Nieuw zijn de wellness arrangementen bij een aantal accommodaties en info over zowel de Guernsey- als de Jersey ‘eilandcombinatie’. Tevens zijn er extra pagina’s met Tips en Trips voor Guernsey en Jersey. - De Stedenvakanties zijn extra scherp geprijsd en we hebben uitgebreid op onder andere New York, Londen en Venetië. In New York zijn er veel ‘eigen’ allotments, dus veel voorraad en bovendien zijn deze hotels veelal inclusief een continental ontbijtbuffet. - Wil je iets extra’s of heb je een speciaal verzoek van je klant? Neem contact op met onze stedenspecialisten. Voor groepsaanvragen bel of mail je Marjan of Rianne via groepsreizen@sunair.nl of 072-782078. Er is een nog breder vluchtaanbod door het aanbieden van actie-, low cost- en published tarieven. In SJORS 2.0 is 90% van het totaalaanbod nu al boekbaar tot en met oktober 2011! Consumenten- en/of reisagentenacties: Gratis excursies bij pakketreizen naar New York, Wenen en Londen. Gratis 100% stadsgids (bij meer dan 22 steden!) bij boeking.

Sunrise

Noviteiten: - In de nieuwe brochure van Sunrise vindt de vakantieganger het grootste aanbod familievakanties naar zon- en verre bestemmingen. Van appartementen en knusse strandhotels tot All Inclusive familieresorts, en natuurlijk de populaire KidsWorld hotels met de concepten KidsWorld (nul tot twee jaar), BabyWorld (Nederlandse kinderclub voor drie tot elf jaar) en YoWorld (elf tot zestien jaar). De KidsWorld hotels onderscheiden zich door uitgebreide voorzieningen voor kinderen: speciale activiteitenprogramma’s met Nederlandstalige begeleiders, spetterende waterparken, ruime familiekamers, all-inclusive verzorging en oppasservice. - In de brochure zijn vier nieuwe accommodaties opgenomen. Met een gratis waterpark van 25.000 vierkante meter staat KidsWorld Ali Bey Park in Manavgat/Side in Turkije garant voor oneindig veel waterpret. KidsWorld Eftalia Aqua Resort & Spa in het Turkse Alanya is een gemoe-

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl


Reisburo Actueel delijk hotel met vijf zwembaden en spectaculaire glijbanen. Ook in Alanya vindt men KidsWorld Titanic Beach Resort wat direct aan het strand ligt. Voor een meer rustige familievakantie is KidsWorld Rio Masapalomas II op Gran Canaria heel geschikt. Alle KidsWorld hotels beschikken over een gratis Nederlandse kinderclub met de konijnenvriendjes Ko en Kiki. - Ook nieuw deze zomer is de Spettermeter. Liefhebbers van waterparadijzen kunnen in de Sunrise brochure eenvoudig op zoek naar het hotel met het beste aquapark. De Spettermeter laat duidelijk zien wat de kwaliteit en grootte van het waterpark is waarbij het type glijbanen, het aantal glijbanen en het aantal soorten waterattracties wordt beoordeeld. Consumenten- en/of reisagentenacties: Reisagenten die in de periode van 6 december tot en met 31 januari minimaal vijf vakanties uit de Sunrise Kids- en Familiegids boeken, maken kans op een compleet verzorgde vakantie voor vier personen. Meer informatie over deze reisagentenactie is terug te vinden op TUI Online. Vroegboekers profiteren van een familiekorting die kan oplopen tot wel € 450. De korting geldt voor een verblijf in KidsWorld accommodaties die bij Sunrise wordt geboekt.

- Boek campers vroeg! Vooral in de USA en Canada zijn campers ook populair voor een vakantie van de eigen bevolking van het land. In augustus is de vraag naar campers het grootst. - Travel Trend boekt alle campers direct in, je weet dus meteen waar je aan toe bent. Alleen de zogenaamde ‘one way rentals’ zijn op aanvraag. Consumenten- en/of reisagentenacties: Sinds 2004 werken wij met de BestSellersClub. Elk kantoor dat per boekjaar minimaal € 35.000 omzet, komt automatisch in deze Club terecht en geniet dan van diverse privileges. Meer info is te vinden op de onlangs ‘gerenoveerde’ website www. traveltrend.nl waar bijvoorbeeld ook alle lopende aanbiedingen overzichtelijk te vinden zijn. Ook staan alle brochure- en prijsbijlagepagina’s in PDF formaat op deze site; erg handig om een pagina naar een klant door te sturen bijvoorbeeld als ondersteuning van een offerte. Uiteraard is deze website voor alle reisburomedewerkers toegankelijk.

Tiara Tours

Zeetours Cruises

Gidsen: Tiara Tours heeft een jaarbrochure, dit jaar enkel beperkt de brochure zich tot de Trans Siberië Express. Kijk op onze website voor nog heel veel meer niet-alledaagse reizen naar Oost-Europa en Azië, zoals bijzondere treinreizen, unieke fly-drives, comfortabele cruises en niet-alledaagse rondreizen Op Maat door Azië. Noviteiten: - Nieuw: Baltische Staten! Unieke Fly-drive Baltische Staten € 599 per persoon. Een veelzijdige autoreis, kriskras door drie bijzondere landen en culturen. - Verrassende stedenreis Vilnius, Riga, Tallinn € 579 per persoon (join-in, vertrek gegarandeerd). Charmante mix van culturen in drie verrassende hoofdsteden. - Tiara Tours Exclusief: de Hanze Express € 3.529 per persoon Per privé-trein door het nieuwe Europa tijdens de Witte Nachten. - NIEUW: Diverse unieke cruises in Rusland: Volga Dream vanaf € 2.099. Luxe cruise Moskou-St. Petersburg langs de steden van de Gouden Ring. Lena Cruise vanaf € 4.499. Comfortabele cruise langs de Siberische taiga’s en toendra’s van het hoge noorden. Riviercruise Puur Siberië vanaf € 2.799. Expeditie naar de poolcirkel Consumenten- en/of reisagentenacties: We geven tot en met 24 december gestaffelde vroegboekkorting (vanaf € 25 per persoon), vraag naar de korting! Agenten kunnen onze reizen maken met 5% korting (de commissie).

Travelhome

Gidsen: De 2011/2012 brochure van campervakantie reisorganisatie Travelhome is verschenen. Noviteit - Voor liefhebbers van cruises introduceert Travelhome een nieuw concept in Canada en Amerika: een combinatie van een camper- en cruisereis. Men verkent eerst per camper de natuurschoon van bijvoorbeeld de staten British Columbia en Alberta en vervolgens stapt men in Vancouver aan boord voor een cruise langs de kust van Canada richting Alaska. De duur van de camper- en cruisereis kan door klant zelf bepaald worden. - Een andere camper&cruise combinatie is vliegen naar Phoenix, per camper mooie nationale parken bekijken en dan vliegen naar Miami om een week lang te cruisen langs eilanden in het Caribisch gebied. - Sinds de oprichting van de reisorganisatie 25 jaar geleden is haar campervakantie aanbod aanzienlijk uitgebreid. Volgend jaar worden campervakanties aangeboden in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Argentinië, Chili en Europa. Nieuw is onder meer de mogelijkheid om een 4WD auto plus caravan te huren in Australië, een camper te huren in IJsland met een campingpas die toegang geeft tot verschillende camping.

Travel Trend

Gidsen: Afrika, Azië, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean, USA/Canada en Australië/Pacific/Nieuw-Zeeland. Noviteiten: - Op traveltrend.nl vindt wekelijks een update plaats van de actuele flextarieven van campers in de USA, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Als je de website handig gebruikt, bespaart je daarmee kostbare wachttijd aan de telefoon.

Gidsen: Zeetours Cruises zomer 2011. Noviteiten: - Nog nooit was er zoveel zomeraanbod aan aantrekkelijke cruises vanuit Nederland. Niet alleen naar de Noorse fjorden en Oostzee, maar ook naar bijvoorbeeld vanuit Rotterdam naar de Middellandse Zee. - Laat jouw klanten de betoverende magie van Disney nu ook op zee ervaren. Een Disney cruise in de Middellandse Zee of Caribbean boek je bij Zeetours Cruises, als ‘Official Partner’ van Disney Cruise Line. - Kies voor één van onze unieke arrangementen in ondere andere Alaska (cruise/tour met vervoer per watervliegtuig) of Florida (Caribbean cruise in combinatie met een ‘Art Deco’ verblijf in Miami). Consumenten- en/of reisagentenacties: Ook in 2010 komen er weer interessante consumenten acties. Niet alleen in de vorm van speciale aanbiedingen, maar ook in de vorm van aantrekkelijke extra’s voor de klant, zoals een boordtegoed of Nederlandse begeleiding van Zeetours Cruises. Voor de reisagent komen wij binnenkort met een leuke actie om hen te stimuleren gebruik te maken van onze nieuwe website, waar je super eenvoudig tot drie hutten gelijktijdig ‘live’ kunt inboeken.

Vacansoleil

Gids: Vacansoleil Camping Holidays 2011 Noviteiten: - Het nieuwe type volledig ingerichte bungalowtent van Vacansoleil Camping Holidays blijkt een groot succes. Nadat het model in 2010 op een aantal geselecteerde campings als ‘tent 2’ was geïntroduceerd, hebben de enthousiaste reacties Vacansoleil doen besluiten het type nu op veel campings aan te bieden. Tent twee heeft nu ook een naam: Ottawa. Het vertrouwde model heet voortaan Navajo. De Ottawa is hoger met rechte wanden en heeft bovendien een vlakke houten vloer die simpel horizontaal is te stellen. Alle Vacansoleil tenten zijn volledig ingericht voor zes personen inclusief keuken, koelkast, verlichting, tuinmeubilair en parasol. - Voor het 2011-seizoen heeft Vacansoleil Camping Holidays het aantal accommodaties fors uitgebreid. Ook het aantal campings stijgt naar het recordaantal van 360. Door de sterk toegenomen vraag naar grotere stacaravans wordt het model Waikiki (met drie volwaardige slaapkamers) op meer campings geplaatst. Daarnaast zijn op campings waar de Waikiki reeds werd aangeboden meer stacaravans van dit type geïnstalleerd. Naast de Waikiki biedt Vacansoleil tevens de luxe stacaravan-types Fiji, Bali en Tahiti (het laatste model met twee badkamers). Men kan ook kiezen uit twee volledig ingerichte bungalowtenten, het vertrouwde model Navajo en de wat luxere Ottawa. - Vacansoleil heeft haar aanbod luxe campings uitgebreid met een aantal nieuwe bestemmingen. Zo kunt u in 2011 ook genieten van de azuurblauwe zee van Corsica en de prachtige landschappen van het Spaanse Andalusië. Maar daar blijft het niet bij - het aanbod is met 38 nieuwe campings uitgebreid, verdeeld over heel Europa. Met 360 topcampings in zestien Europese landen biedt Vacansoleil de grootste keus en verstevigt daarmee de status van Europees marktleider in luxe campingvakanties. Bestel de complete gids op het gratis nummer 0800-0022 (24u) of op www.vacansoleil.nl Deze special is te lezen op www.reisburoactueel.nl. Arjen Lutgendorff

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

39

38_Zomernoviteiten  
38_Zomernoviteiten  

ArkeFly BBI Travel 35 alltours Costa Cruises Discovery 36 Boer & Wendel Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl Interhome...