VIBES #8 - Tinghallen Viborg

Page 1

VIBES T INGHALLEN.DK

+

STOR DESIGNMESSE I TINGHALLEN LÆS MERE PÅ SIDE 28

RONAN KEATING I COMVENT ARENA

*

OPLEV HELE DANMARKS JULEBY


SIDE 2

MASSER AF KULTURELLE OPLEVELSER I VIBORG Velkommen til denne julespecial af kulturmagasinet VIBES - og velkommen til endnu en sæson i Tinghallen. Vi har samlet en lang række spændende kulturtilbud fra hele Viborg Kommune - alt fra koncerter, stand-up og foredrag - til messer og udstillinger. Og i denne udgave med et sæligt fokus på de mange juleoplevelser i Viborg. Du kan læse om filmen Julemandens Datter 3, der er optaget i Viborg og netop har haft premiere i landets biografer. Du kan også læse om forårets helt store antik- og designmesse i Tinghallen. I samarbejde med Vi Er Viborg, har vi i denne udgave lavet et vendemagasin, hvor du kan læse om de mange juletilbud der kan opleves i november og december måned. Jeg håber, at nogle af de mange tilbud falder i din smag - og så håber vi at se dig i Tinghallen i den kommende sæson.

God læselyst! På vegne af alle os i Tinghallen Claus Donslund Adm. direktør

Ansvarshavende: Claus Donslund · Tekst og Layout: Anders Heegaard · Tryk: Nørhaven A/S Oplæg: 57.000 eksemplarer · Vi tager forbehold for trykfejl og programændringer.


SIDE 3

INDHOLD Kalender 4 Julemandens Datter 3

6

Koncerter 8 DKR kom godt fra start

10

Jul i Tinghallen

20

Musicals 22 Comedy 24 Antik og designmesse

28

Året der gik 32 Momentum 40 Møde og konferencer

44

Viborg Kunsthal 47

Vær med

Dialog i en krigstid

48

Tak til vores partnere

50

når julebyen åbner Tag hele familien med og oplev julestemningen i den store juleparade, nar Julemanden og borgmester Ulrik Wilbek officielt åbner Jul i Viborg 2022

Jul i Viborg 55

I

ngen jul uden traditioner og en fast tradition til Jul i Viborg er, at hele Danmarks Juleby for alvor åbnes af Julemanden og borgmesteren i front i en festlig juleparade, med MXOHWU§VW§QGLQJ S¦ +MXOWRUYHW RJ R÷FLHO ¦EQLQJ DI MXOHPDUNHGHW på Nytorv. I år er festlighederne rykket en uge til fredag den 2. GHFHPEHU

Paraden starter klokken 16.30 fra Nytorv, og har man lyst til at gå med, er det bare om at møde op fra kl. 16.15, hvor der deles fakler ud til alle voksne. Paraden afgår kl. 16.30 og går gennem Vester-gåJDGH *UDYHQH RJ 6FW 0DWKLDV *DGH WLO +MXOWRUYHW 3¦ +MXOWRUYHW YLO Julemanden og borgmesteren blive hejst mere end 20 meter op over torvet for at tænde juletræet fra den store brandbil. Når træet er tændt, fortsætter programmet på Nytorv, hvor Beredskabsforbundet Viborg står klar med 600 portioner gratis risengrød. Ca. kl. 17.30 byder borgmesteren velkommen til Julemarkedet på Nytorv og den første låge i Viborgs musikalske julekalender åbnes. 'HW HU HQ PXVLNDOVN RSOHYHOVH PHG GHW ORNDOH U\WPLVNH NRQFHUWNRU VoxBox der sørger for den helt rigtige julestemning. Voxbox har i ¦U LQYLWHUHW VDQJHULQGHQ -XOLH 0DULD WLO DW V\QJH PHG S¦ HQ GHO DI sangene. VoxBox ledes af Pavlina Salehi og Anders Hjorth Nielsen og består af 27 dygtige sangerinder.

6

Følg med på tinghallen.dk eller Facebook, hvor vi løbende offentliggør nye arrangementer!

.ORNNHQ RYHUWDJHU +üuQu7ü XQGHUKROGQLQJHQ S¦ 1\WRUY RJ sørger for at sprede julestemning med bjældeklang, juleklassikere RJ öHUVWHPPLJ MXOHVDQJ )UHGDJ GHQ GHFHPEHU HU GHU DOWV¦ ODJW JRGW PHG MXOHVWHPQLQJ L kakkelovnen og der er rig mulighed for at krydre årets julegaveLQGN¹E PHG VWHPQLQJVúOGH RSOHYHOVHU S¦ GHQ R÷FLHOOH ¦EQLQJVGDJ for Jul i Viborg 2022. Find hele det store juleprogram på juliviborg.dk


Årets julegave

GLÆD ÉN DU HOLDER AF MED EN OPLEVELSE Gi´et gavekort til masser af oplevelser i Tinghallen Viborg. Koncerter, shows, musicals, bowling, restaurantbesøg og meget andet. Psst.. Vi pakker det pænt ind. Glædelig jul :)

Gavekort

KØB GAVEKORTET PÅ WWW.TINGHALLEN.DK ELLER PÅ VORES BILLETKONTOR


SÆSONEN 2022/23 ECHT 70/50 | HELGE ENGELBR

M | KONCERT

| FØDSELSDAG & JUBILÆU

22 STJERNESTUNDER 20

NEIGHBOURS & FRIENDS

&FRIENDS NEIGHBOURS udvidet orkester

TINGHALLEN, VIBORG 30. november 2022

TOMMY N RASMUSSE

RONNIE FLYVBJERG OLESEN

DENNIS

P

MORTEN HUSTED

ALLAN NAGEL

MARIA SIDSEL ELSEN MICH

MICHAEL GRAUBÆK

MOGENS DAMM FANGEL

TRYLLEFLØJTEN

STJERNESTUNDER 2022 ONSDAG 30. NOV. KL. 20.00

... med

THOMAS GUNDAL

IE ANNE-MAR HASSING

DEN JYSKE OPERA

TORSDAG 16. MARTS KL. 19.30

HERE AND NOW

CHRISTMAS MAGIC

MED ANDERS BLICHFELDT TORSDAG 1. DEC. KL. 20.00

PAUL YOUNG, BONEY M, KATRINA

LØRDAG 18. MARTS KL. 20.00

RAMASJANG MYSTERIE

DINESEN

MED KRISTIAN GINTBERG

STÅENDE KONCERT FREDAG 2. DEC. KL. 20.00

SØNDAG 19. MARTS KL. 15.00

VIBORG KUNSTMESSE

ÅRETS JULEFROKOST

I COMVENT ARENA

HEINO HANSEN OG LE FREAK FREDAG 9. DEC. KL. 17.30

WEEKENDEN 25. - 26. MARTS

BELLAMI

ÅRETS JULEFROKOST

FEAT. LUNE CARLSEN

HEINO HANSEN OG LE FREAK FREDAG 9. DEC. KL. 17.30

FREDAG 31. MARTS KL. 20.00

DAHL & LILLEUND

ÅRETS JULEKONCERT

MED STIG ROSSEN FREDAG 16. DEC. KL. 20.00

SHOWTIMNE

THE BOYBAND TOUR

JEG ER STADIG

TORSDAG 20. APRIL KL. 20.00

NIKOLAJ STOKHOLM

MED SILAS HOLST LØRDAG 17. DEC. KL. 20.00

LØRDAG 22. APRIL KL. 19.00

EMIL ERICHSEN

KONFIRMANDMESSE

FOREDRAG

ALT TIL DEN STORE DAG SØNDAG 16. JAN. KL. 10.00

TIRSDAG 25. APRIL KL. 19.00

SMOKIE

NYTÅRSKONCERT

MED MARTIN BRYGMANN FREDAG 20. JANUAR KL.20.00

STÅ- OG SIDDEKONCERT

TORSDAG 27. APRIL KL. 20.00

KANDIS

RONAN KEATING

ALLETIDER HALBAL LØRDAG 21. JANUAR KL. 18.00

ANTIK OG DESIGN

STOR MESSE I COMVENT ARENA WEEKENDEN 27. - 29- JAN.

DANSK SLAGER PARADE

VENDER TILBAGE SØNDAG 26. FEB. KL. 14.00

STÅENDE KONCERT LØRDAG 29. APRIL 2023 TINGHALLEN, VIBORG 29. APRIL 2023 RONANKEATING.COM

BY ARRANGEMENT WITH SOLO

TICKETS AT TINGHALLEN.DK

JONAS MOGENSEN TRUMMERUM

FREDAG 6. OKT. KL. 20.00

JERSEY BOYS MUSICAL

FRA 15. TIL 19. NOV. 2023

SE HELE PROGRAMMET PÅ WWW.TINGHALLEN.DK


SIDE 6

JULEMANDENS DATTER 3

Den magiske tidsmaskine

I den danske familiefilm ‘Julemandens datter 3 - Den magiske tidsmaskine’ er Lucia blevet teenager. Hun flirter med Valdemar fra klassen, skændes med sine forældre, og er en af de store på julemandsskolen. Alt er godt, indtil en konfus og ulykkelig rektor på et stormøde aflyser julen. Rektoren er fanget i et traume fra sin tid som julemand. Lucia sætter sig for at opklare, hvad der skete tilbage i 1897. Filmen er optaget af produktionsselskabet Deluca Film, og en lang række af filmens scener er optaget i Viborgs gamle bymidte. Filmens hovedperson Lucia, spilles af den 14 årige Cecilia Loffredo fra Valby. - Det har været rigtig spændende at optage denne film - og jeg har virklig nydt at være en del af hele holdet omkring denne film, fortæller Cecilia.

- En stor del af filmen foregår i år 1897, og her var kulisserne i Viborgs gamle gader virkelige flotte og inspirerende, fortæller Cecilia. Trods sin unge alder har Cecilia Loffredo allerede medvirket i flere spillefilm. Hun startede sin karriere med hovedrollen Røskva i filmen Valhalla, og senere hen spillede hun hovedrollen i filmen Det forsvunde Ravkammer. Senest kunne Cecilia opleves som pigen Luna i tredje sæson af den danske Netflix-serie The Rain. Foruden Cecilia Loffredo spiller også Ulf Pilgaard, Martin Buch, Mia Lyhne, Thomas Bo Larsen med flere med i filmen. - Det har været en stor oplevelse at spille sammen med så mange erfarende skuespillere. De har allesammen været virkelig søde og gode til at guide mig, fortæller Cecilia.


SIDE 7

Filmen blev optaget på flere locations i Viborg blandt andet på Nytorv. Her var torvet omdannet til en kulisse fra Viborg anno 1897. - Jeg var med på optagelse i cirka 8 dage i Viborg, og her er virkelig en god stemning. Jeg oplevede Viborg som en utrolig smuk og velholdt by – og byens gamle centrum passer perfekt til kulissen, fortæller Martin Buch. Martin har også spillet med i de 2 foregående film - Julemandens Datter 1 og 2, som også er optaget i Viborg. - Det er den 3 film i rækken – og det er altid en helt speciel oplevelse at optage julefilm. Vi laver optagelserne i foråret, så man skal virkelig finde julestemningen frem, fortæller Martin Buch.

Og denne ros er også gengældt fra de øvrige skuespillere på settet. Èn af de mere erfarne skuespillere er Martin Buch, som spiller Julius i filmen. - Cecilia var yderst professionel og velforbredt. Hun bidrog med en rigtig god stemning på settet. Hun spiller enormt godt, så hun har helt sikkert en lovende fremtidig karriere, fortæller Martin Buch. Viborgs gamle gader og smukke bymidte, gjorde også et stort indtryk på Martin Buch, som har gæstet byen i forbindelse med optagelserne til filmen. - Jeg har været i Viborg rigtig mange gange – og i særdelelshed, når jeg har turneret på landets teatre. Her har vi ofte boet og haft base i Viborg, hvorfra vi har kørt til andre byer for at optræde, fortæller Martin Buch.

Og Martin Buch mener dog også, at pulikum kan glæde sig til årets julefilm. - Folk kan glæde sig til en actionspacked julefilm – universet og kulissen er fantastisk, så den skal nok skabe den rigtige julestemning i december, slutter Martin Buch.


LØRDAG 29. APRIL I COMVENT ARENA Tinghallen kan nu tilføje endnu en verdensstjerne til programmet, når Ronan Keating gæster COMVENT Arena lørdag 29. april 2023. Det irske popikon spiller en kombineret stå- og siddekoncert med sit band i Viborg – og det bliver én ud af kun to koncerter i Danmark. Ronan Keating debuterede som forsanger i boybandet Boyzone, og som soloartist er han bedst kendt for storhittet ”When You Say Nothing At All” fra filmen Notting Hill, der gik som en landeplage over hele verden. Boyzone var et irsk boyband med stor international succes i 1990érne med hits som ”Picture Of You”, ”No Matter What” og ”Love Me For A Reason”.

Efter bruddet med Boyzone har Ronan Keating haft en stor solokarriere med mere end 20 millioner solgte albums på verdensplan siden udgivelsen af det første soloalbum i år 2000. Foruden “When You Say Nothing At All” står han blandt andet også bag numre som ”If Tomorrow Never Comes”, ”Life is A Rollercoaster” og ”Lovin´Each Day”. I 2020 udgav han albummet “Twenty Twenty” som hyldest til hans tyvende år som soloartist.

PRIS: STÅ: 599,-/: SIDDE: 699,-


Peak 12 Hotel · Tingvej 10 · DK-8800 Viborg · +45 88773400 · info@peak12.dk


SIDE 42

Op mod 19.000 gæstede Paradepladsen

Domkirke Rock kom godt fra start Op mod 19.000 gæster var samlet på Paradepladsen til 3 dage med musik, solskin og kolde drikkevarer. - Vi er ovenud tilfredse med de 3 dage. Det hele gik fuldstændig som vi havde planlagt og publikum var glade, fortæller Claus Donslund, direktør i Tinghallen. Westlife gik på scenen tirsdag aften foran op mod 8.000 gæster - og begejstringen var svær at skjule blandt de mange publikummer. Fra første sang var Paradepladsen fyldt med jubel over de mange hits fra det Irske boyband. - Vejret var helt i top - vi kunne ikke ønske os bedre. Så hele tirsdagen var fyldt med en fantastisk stemning og masser af god musik. Jack Warren, Outlandish og Johnny Deluxe varmede publikum op, inden Westlife gik på scenen omkring kl. 22.00-tiden, fortæller Claus Donslund. - Koncerten var den eneste som bandet spillede uden for UK, hvor de havde en stor tourné - her spillede de blandt andet en kæmpe koncert for op mod 100.000 pulikummer på Wembley Stadium, fortæller Claus Donslund.

Torsdag aften var det de amerikanske legender TOTO, der gik på scenen - og også her var stemningen i top. Inden TOTO gik på, havde publikum fornøjelsen af 10cc, som fik publikum i den helt rette stemning. - Jeg var dybt imponeret af 10cc. De leverede virkelig en god koncert - og med det fantastiske vejr og alle de glade mennesker på pladsen, kunne det ikke være bedre, fortæller Claus Donslund. Fredag aften var der endnu engang fest på Paradepladsen i Viborg - og denne gang med Nik Kershaw og Wet Wet Wet. - Nik Kershaw startede aftenen, hvorefter Wet Wet Wet gik på scenen. Specielt Wet Wet Wet tog publikum med storm og leverede en virkelig god koncert, fortæller Claus Donslund. - Alt i alt er vi virkelig godt tilfredse med resultatet, så vi arbejder bestemt videre med Domkirke Rock i 2023, slutter Claus Donslund.Det er vigtigt, at min bank brænder for det lokale Bo Thomsen Tlf. 7624 9725

Dorthe Johansen Tlf. 7624 9728

Frans Bak Tlf. 7624 9711

Karina G. Pedersen Tlf: 7624 9709

Lisa Munkholm Tlf. 7624 9729

Mette Haaning Pedersen Tlf. 7624 9726

Søren Jensen Hougaard Tlf. 7624 9716

Er det vigtigt for dig, at din bank har styr på hvem du er, prioriterer sådan en som dig, giver dig ro i sindet, er med dig hele vejen, ved hvem der er konge og brænder for det lokale? For os handler det om at sikre den enkelte en kompetent og individuelt tilpasset rådgivning fra alle i banken; en rådgivning, der styrker oplevelsen af økonomisk kontrol og giver ro i maven. Kunne du tænke dig et handlekraftigt, kompetent og ordentligt alternativ til din nuværende bank, så kontakt os. Vi er ikke som banker er flest. Her er det dig, der er vigtigst.

Viborg landbobanken.dk/viborg · 8662 5501


Wave stolen

Vil du vide mere? Klik ind på minding.eu eller ring til Maria Skrøder for mere info på +45 28180052


S I D E 14

FREDAG 2. DECEMBER KL. 20.00 Med sit 5. studiealbum “The Joker’s Hand” bevæger 25 årige Jacob Dinesen sig i en markant mere rocket retning. Sine aner og musikalske ophav kan og vil han ikke løbe fra, hvilket er helt tydeligt på albummets titelnummer, The Joker’s Hand. 2022 står i de store koncerters tegn. Der bliver skruet gevaldigt op for intensiteten og på størrelsen af koncerterne. Efter en lang og tætpakket solotour i 2020 og 2021 er det tydeligt, at både Dinesen og holdet bag trænger til at komme på landevejen igen. Et spritnyt album, en kæmpe sceneproduktion, masser af planlagte tour-datoer, sultne musikere og en rastløs artist… Så mangler kun det allervigtigste, nemlig Jacobs trofaste publikum. Så kære venner, vi ses derude.

PRIS: 359,-


S I D E 15

LØRDAG 15. APRIL KL. 20.00 Det er efterhånden blevet den mest faste og kære tradition for et af Danmarks største pop-bands, Michael learn to Rock, at tage en tur rundt i Danmark, når foråret kommer. MLTR vil spille en lang række af de mange store hits fra bandets lange karriere. PRIS: 349,-

MICHAEL FALCH FREDAG 15. SEPTEMBER KL. 20.00 Efter et højspændt år med MALURTs gnistrende rock og store show på bandets definitive afskedsturné fortsætter Michael Falch i 2023 ene mand ud på en akustisk solotur. Hans soloshows veksler mellem løssluppen hjertelighed og intens alvor i fortællinger og sange, der viser, at han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

PRIS: 399,-

LØ R DAG 7. O KTO B E R K L . 20.00 Glæd dig til en perlerække af hits fra et af 1980’ernes største bands, når vi præsenterer en hyldest til Dire Straits.

PRIS: 289,-


S I D E 16

TORSDAG 27. APRIL KL. 20.00 Smokie har solgt over 30 mio. eksemplarer af deres plader i hele verden. Med en sådan utrolig historie bag sig er Smokie ikke kun et navn, men i høj grad en hel unik lyd. Smokie lyden er så karakteristisk, at den har gjort det muligt for bandet at forblive på toppen i mere end to årtier og stadigvæk udgive ny musik. Den er original, tidløs og den gør Smokie til et af verdens bedst sælgende bands med en karriere kun få kan gøre bedre. Med hits som ”Living Next Door To Alice”, “Have You Ever Seen The Rain”, “If You Think You Know How To Love Me”, ” Oh Carol”, ”Mexican Girl”, ”Needles and Pins”og mange flere er Smokie stadig blandt verdens mest efterspurgte bands. Så kom og skrål med på de mange års hits, og glæd dig til fællessang på den fede måde!

PRIS: A: 399,-/B: 359,-/


PAUL YOUNG BONEY M KATRINA

S I D E 19

(AND THE WAVES)

HERE AND NOW

LØRDAG 18. MARTS 2023 TINGHALLEN COMVENT ARENA KØB PÅ WWW.TINGHALLEN.DK


FREDAG 20. JANUAR KL. 20.00 Lad champagnepropperne springe, og skyd det nye år i gang på allerbedste vis sammen med Prinsens Musikkorps og Martin Brygmann. Der er altid garanti for nogle festlige og sjove timer, når Prinsens Musikkorps spiller nytårskoncerter rundt om i landet, og nytårskoncerterne 2023 bliver PRIS: 260,bestemt ingen undtagelse!

HALBAL MED KANDIS LØRDAG 21. JANUAR Traditionen tro kan Kandis opleves i Tinghallen, når vi inviterer indenfor til stor dansefest lørdag 21. januar. De kan noget deroppe i Hurup, den lille stationsby i Thy. For eksempel lave let, men fængende og dansevenlig syng-eller-nyn-med-musik, som går lige i hjertet på såvel det mere modne, som det yngre publikum.

PRIS: 309,-

SØNDAG 26. FEB. KL. 14.00 Turneen har nu kørt i mere end et kvart århundrede – og hvert show har været unikt – den kommende parade har allerede fået tilnavnet ikonernes parade. Glæd dig til Dorthe Kollo, Dario Campeotto, Lise Haavik, Michael Jensen og ikke mindst Klaus og Servants.

PRIS: 309,-


S I D E 19

TORSDAG 16. MARTS KL. 19.30 Ingen anden opera har fortryllet generationer af børn og voksne som Mozarts udødelige Tryllefløjten. For at inspirere forældre og bedsteforældre til at lade børnene opdage musikkens og kunstens verden (og lokke dem væk fra smartphones og tablets), præsenterer vi en helt særlig opsætning af Tryllefløjten.

Med stort orkester og de bedste sangere, men forkortet så den ikke er længere end en god børnefilm. Forestillingen præsenterer nuværende og kommende Mozart-fans for alle de berømte melodier. Og som prikken over i’et hentes orkestret op i øjenhøjde, så alle i salen kan opleve glæden ved den uendeligt smukke musik.

The The Boyband The Boyband tour Boyband tour tour PRIS: A: 420,-

LØRDAG 17. DECEMBER KL. 20.00

Silas Holst, Kim Ace Nielsen, Emil Hartmann, Jeff Schjerlund og Joakim Tranberg er THE BOYBAND! Scenekunstnerne der kan krediteres som prisvindende musicalstjerner, skuespillere, koreografer, dansere, sangere og tv personligheder, er gået sammen om at skabe en helt unik koncertoplevelse. I Want It That Way, Everybody, Dirty Pop, Show Me The Meaning og mange flere. Silas Holst og co. garanterer årets fest, når sang, dans, skuespil, showmanship og humoristiske indslag smelter sammen i en koncertoplevelse, langt udover det sædvanlige.

PRIS: A: 509,-/B: 409,-


SIDE 20

FREDAG 1. DECEMBER KL. 20.00 2021 fejrer Anders Blichfeldt julen med en ny slags julekoncert. Det bliver en julekoncert som du aldrig har oplevet før hvor musik, og en fantastisk flot opsætning på magisk vis løfter julestemningen til et helt nyt niveau. Med titlen ‘Christmas Magic’ er der lagt op til en koncert med klassiske julesange blandet med Anders egne julesange, samt sange der måske ikke altid har været julesange, men som pludselig bliver det! Alt kan ske – og det gør det!

PRIS: 339,-

Årets Julekoncert FREDAG 16. DEC. KL. 20.00

Endelig, endelig, endelig må vi mødes og synge sammen igen! Det har vi i den grad set frem til, for fællessanger en af julens smukkeste traditioner. For 28. år i træk bringer Stig Rossen og hans trofaste hold af musikere, kor og gæstesolist julestemningen ud i hele landet. Årets gæstesolist er Andrea Lykke Oehlenschlæger. Hun har i løbet af den tid slået sit navn godt og grundigt fast på den danske musikscene. Ikke mindst gjorde hun sig for nyligt bemærket i musicalen The Bodyguard. Stig, Andrea og hele juleholdet glæder sig til at synge julen ind sammen med jer.

PRIS: A: 479,-/B: 443,-


ÅRETS FEDESTE

JULEFROKOST 2022 k a e r F e L & n e s n a Heino H

FRA KUN

649,PR. PERSON

JULEFROKOST 2022

PAKKER

9. & 10. DECEMBER KL. 18.00 I COMVENT ARENA

Pakke 1: Musik, underholdning & stor julebuffet.............................................................................................................................Kr. 649,-

Glæd dig til årets fedeste julefrokost i Tinghallen. I år med underholdning fra Heino Hansen og musik og dans med Le Freak. Tag venner, familie eller kolleger med til årets fedeste julefrokost.

Pakke 2: Musik, underholdning, julebuffet & øl, vand og vin ad libitum hele aftenen ..........................Kr. 1.099,Begge pakker er inkl. garderobe . Priserne er inkl. moms

25% ved reservation i depositum 75% afregnes 15. oktober ved bindende tilmelding.

L ÆS MERE OG KØB BILLETTER PÅ WWW.TINGHALLEN .DK


SIDE 24


OPLEV MUSICALEN I

TINGHALLEN VIBORG Næsten 20 år efter verdenspremieren får et dansk publikum nu endelig mulighed for at se Broadway-succesen JERSEY BOYS. “Beggin’”, ”Walk Like a Man”, ”Big Girls Don’t Cry”, “December 1963 (Oh, What a Night)”, “Sherry”, “Can’t Take My Eyes Off You”. Listen over megasælgende hits fra det historisk populære boyband Franki Valli & The Four Seasons er endeløs. Nu kommer den verdensomspændende musicalsucces om gruppen til Danmark – med alle de største hits. Produktionsselskabet Lion Musicals kan løfte sløret for, at musicalen JERSEY BOYS får Danmarkspremiere i Tivolis Koncertsal 1. marts 2023, efterfulgt af en stor turné landet rundt til Esbjerg, Randers, Aalborg, Odense, Aarhus - og Viborg, hvor forestillingen kan opleves i Tinghallen fra onsdag 15. november. Baseret på en sand historie De havde looket, attituden – og en lyd som ingen andre. De var født i New Jersey, men erobrede hele verden. Den internationale smash-hit musical JERSEY BOYS fortæller den sande historie om det globale musikfænomen Franki Valli & The Four Seasons. En historie om succes, venskab, penge, kærlighed – og bagsiden af det hele. Fra New Jerseys slumkvarter til verdensberømmelse og The Rock and Roll Hall of Fame.

En smart impresario samler fire musikalsk begavede arbejderdrenge fra New Jerseys slumkvarter. De kunne være endt i ungdomsfængsel, men i stedet begynder de at skrive deres egen musik, forsøger at skabe deres helt egen unikke sound og drømmer om at erobre verden. Da deres gennembrud endelig bliver en realitet, og superhittet “Sherry” brager igennem overalt, går alt omkring dem amok, og inden de er fyldt 30 år, har de solgt over 175 mio. album over hele verden. De nyder succesen, pengene og opmærksomheden – ikke mindst fra kvinderne. Men så begynder nedturene. Interne stridigheder, personlig tragedie og gammel mafia-gæld. Det bliver begyndelsen til enden… men musikken lever for evigt. Bag om musicalfænomenet JERSEY BOYS er én af de største internationale musicalsucceser i de seneste 20 år. Efter verdenspremieren på La Jolla Playhouse i San Diego, fik musicalen premiere på Broadway i 2005, hvor den blev en forrygende succes og spillede i over 11 år og fik hele 4.642 opførelser. I West End i London blev det til 9 år, og nu spiller JERSEY BOYS igen i en ny version. Forestillingen har solgt flere end 10 millioner billetter og er blevet opført over hele verden, bl.a. i Australien, Japan, Holland, Canada og Sverige og været på omfattende turnéer i USA, England, Kina samt Istanbul, Dubai og Malaysia.

ONSDAG 15. NOVEMBER KL. 20.00 TORSDAG 16. NOVEMBER KL. 20.00 FREDAG 17. NOVEMBER KL. 20.00 LØRDAG 18. NOVEMBER KL. 16.00 LØRDAG 18. NOVEMBER KL. 20.00 SØNDAG 19. NOVEMBER KL. 14.00 PRESENTED BY

KØB B I L LE T PÅ WWW.TIN GHALLE N.DK


MCDONALDS PRESENTS

CO EDY

- præsenteres af McDonalds Viborg

SIDE 24

MANDAG 20. MARTS KL. 19.00 Oplev to af de største danske showbizz personligheder, der vil fortælle anekdoter om deres liv sammen på de skrå brædder igennem 50 år, men også genopleve nogen af de mest legendariske revynumre, og på den måde gøre det de altid har været bedst til: At træne danskernes lattermuskler. Måske møder vi Dronningen? Måske møder vi Humørbomben der er glad for Cha cha cha? Måske får vi en vise? Og måske genser vi et eller to af Lisbet og Ulfs legendariske revy numre? Det hele styres af den unge talkshowvært Lukas Birch.

PRIS: 349,-

SHOWTIME LILLELUND & DAHL

TORSDAG 20. APRIL KL. 20.00 Det slår gnister, når tidligere bakkesangerinde og en af landets mest elskede foredragsholdere Karen-Marie Lillelund teamer op med radiovært og pianist Søren Dahl. Glæd dig til et musikalsk comedyshow, hvor modsætninger mødes; Ild og vand. Bybo og bonderøv. Stiletter og sutsko. Kan de mon samle storladne musicalhits, skarp satire, storytelling og endda riverdance i et og samme show?

PRIS: 335,-


MCDONALDS PRESENTS

CO EDY

- præsenteres af McDonalds Viborg SIDE 25

FREDAG 6. OKTOBER KL. 20.00 Jonas Mogensen er, efter 12 år i dansk stand-up, klar med sit første onemanshow. I efteråret 2023 kommer han rundt på de danske scener med sine observationer om dagligdagens trummerum. Jonas Mogensen har en unik evne til at se det store i det små, fra en helt skæv vinkel og med så tør en levering, at man ikke kan holde grinene tilbage.

PRIS: 290,-

LØRDAG 22. APRIL KL. 19.00 Så er den gal igen, sagde hunden! Nu er hele Danmarks Stokkefar klar med sit tredje og hidtil sjoveste One-man show. Hermed også et punktum i trilogien, som rummer fortællingen om en af landets mest folkekære, elskede og prisvindende komikere. (Har han selv skrevet det her?…hold kæft!).

PRIS: 339,-


Skal du bygge nyt eller renovere, så tag ComVent med på råd! Så er du sikker på et godt indeklima, for dig og din familie! comvent.dk

– vi er eksperter i sundt indeklima

DIN VENTILATIONSLEVERANDØR Mariendalsvej 7a | 8800 Viborg | 8662 0086

comvent.dk


Autoriseret optiker?

Ja, naturligvis Scan koden og book din synstest

Kig forbi vores butik i Sct. Mathias Gade 50P

Din nye brille begynder med en synstest. Er det mere end et år siden du sidst besøgte en optiker og fik tjekket dit syn, så er det ved at være tid til at booke en synstest.

Skandinavisk design?

Ja, naturligvis Briller er den perfekte accessory, når du vil udtrykke din personlighed og unikke stil. Hos Smarteyes har vi briller til dig, uanset hvem du er, og hvilket look du går efter. Bliv inspireret af sæsonens brilletrends og find inspiration til din næste brille.

Vi glæder os til at se dig!

Viborg: Sct. Mathias Gade 50P | smarteyes.dk Landsdækkende kundeservice 7023 2303


SIDE 28

ANTIK & DESIGN MESSE I TINGHALLEN VIBORG Det er seksogtyvende år i træk, der afholdes antikudstilling i Viborg, når Tinghallen i dagene 27. til 29. januar 2023 atter åbner dørene til årets udstilling med Antik & Design. Gennem de senere år har antikvitetsudstillingen i Tinghallen stille og roligt vokset sig større og stadig bedre. År for år er der kommet flere udstillere med, ligesom kvalitetsniveauet generelt er blevet højnet. - Vi er efterhånden én af de sidste messe af sin art i Danmark, og derfor sætter vi alle sejl ind for at gøre messen større og endnu mere interessant for de mange udstillere og besøgende, fortæller projektleder Anders Heegaard. På omkring 50 salgsstande vil udstillere fra hele landet præsentere det bedste af det bedste inden for antikviteter, møbeldesign, brugskunst og meget andet. - I år vil vi tilføje endnu flere aktiviteter end vi plejer. Målet er at få pulikum til blive lidt længere på vores messer. Derfor tilføjer vi endnu flere spændende ting til programmet - oplæg, særudstillinger og meget andet, fortæller Anders Heegaard.

- Vi har et ønske om at samle det bedste af det bedste fra dansk og udenlandsk designhistorie. Vi vil gerne vise alle de danske design-klassikere, men vi vil også vise antikviteter fra landets helt store antikforhandlere, fortæller Anders Heegaard. Det er anden gang at Antik- og designmessen afholdes i den nye Tinghallen - og arrangørerne lover at de vil gøre endnu mere for at messen skiller sig ud og bliver spændende at besøge. - Vi tilføjer et nyt område i foyeren, hvor vi i skrivende stund arbejder på at finde en række anderledes udstillere, som vil være med til at gøre velkomstområdet endnu mere spændende end tidligere, fortæller Anders Heegaard. - Vi har ligeledes taget vores balkon i brug, hvor vi har indrettet et nyt stort caféområde. På denne måde sikrer vi, at pulikum kan tage et hvil, få lidt at spise - og så forhåbentlig tage endnu en tur rundt blandt de mange udstillere, fortæller Anders Heegaard.


SIDE 29

”Målet er at skabe en messe med fokus på antikviteter af høj kvalitet - og samtidig vise dansk- og udenlandsk designhåndværk” Få en vurdering af dine egne antikviteter Som tidligere år, vil det være muligt at få en vurdering af dine egne medbragte kunstgenstande og antikviteter. - Lørdag og søndag fra kl. 10.00 til 13.00 åbner vi traditionen tro op for, at pulikum kan medbringe egne genstande, og få dem vurderet af vores vuderingsekspert, fortæller Anders Heegaard. Vil du være med? I skrivende stund er der stadig ledige stande til årets antik- og designmesse i Viborg. - Vi har få ledige stande tilbage, så vi opfordrer alle interesserede i at kontakte os, hvis man har lyst til at deltage, fortæller Anders Heegaard.


SIDE 30

KONFIRMANDMESSE 2023

ANTIK OG DESIGN 2023

Glæd dig til at opleve alt til den store dag – tøj til både piger og drenge, borddækning, pynt, gaveartikler, invitationer og meget andet.

Godt 40 kunst- og antikvitetshandlere fra hele landet udstiller på Antik & Design 2023, der arrangeres af Tinghallen og foregår 27. - 29. januar 2023.

SØNDAG 15. JANUAR KL. 10.00 – 16.00

ME SSE

27. JANUAR KL. 12.00 - 18.00 28. - 29. JANUAR KL. 10.00 - 17.00

R OG UDSTILLINGE

VINMESSE

VIBORG GAME EXPO

LØRDAG 23. SEPTEMBER KL. 10.00 - 17.00

30. SEP. TIL 2. OKTOBER KL. 10.00 - 18.00

Vi inviterer alle lokale vinhuse til vinmesse i Tinghallen.

Glæd dig til tre spændende dage i Viborg med fokus på spil i alle afskygninger. VIBORG GAME EXPO (VGE) er en fejring af alle former for spil. Vi fokuserer på at spille dem, udvikle dem og at skabe et stort fællesskab for spil-entusiaster i alle aldre.


S I D E 31

VIBORG KUNSTMESSE

KREATIV FRITID 2023

WEEKENDEN 25. - 26. MARTS KL. 10.00 - 17.00

1. - 2. SEPTEMBER KL. 10.00 - 17.00 3. SEPTEMBER KL. 10.00 - 16.00

Velkommen til Viborg Kunstmesse. I weekenden 25. og 26. marts åbner Tinghallen dørene til Midtog Vestjyllands største kunstmesse med masser af spændende kunst.

Kreative hobbyfolk fra en stor del af Danmark vil i weekenden 1. - 3. september sætte kurs mod Viborg for at hente ny viden og nyttig inspiration til brug for deres fritidsinteresser. Målet er Kreativ Fritid, der foregår i Tinghallen for 35. gang – og som er en af Danmarks største messer af sin art.

LLEN VIBORG A H G IN T I R E VIBORG ANIMATIONSFESTIVAL

FRA 25. TIL 30. SEPTEMBER 2023

LÆS MERE OM VORES MESSER

SE HELE KALENDEREN OG LÆS MERE OM DE ENKELTE MESSER PÅ TINGHALLEN.DK Hvert år fylder vi Viborg by med tonsvis af animationsevents for alle aldre. Du kan blandt andet opleve, hårrejsende film i biografen, helt gratis. Mød de professionelle i animation- og spil branchen, til tankevækkende talks om deres arbejde. Tag til udstillinger der sætter spørgsmålstegn ved virkeligheden.


SIDE 32

ÅRET DER GIK I TINGHALLEN

Bedste Byenspril 2022 A

Shu-Bi-Dua Th e Musical Maj 2022

s Bedste April: Byen

september: Vinm esse

ncert Bonnie Tyler ko Maj 2022

Maj: K oncert med Sm okie urt med Mal Koncert Marts:

Musical Shu-Bi-Dua The Maj 2022

Shu-Bi-Dua The Musical Maj 2022

e Rock Domkirk August:


SIDE 33

August: Wet Wet Wet på Paradepladsen

September: Viborg Game Expo

Shu-Bi-Dua The Musical Maj 2022

ge September: Bryllup i BDO Loun


SIDE 23

CAFÉ · BAR · BOWLING

TAKE AWAY DAGENS SALAT

SALATERNE ER BYGGET PÅ EN BUND AF FORSKELLIGE SALATER, KÅL OG GRØNT. ALLE SALATER SERVERES M/BRØD & SMØR

59,-

FISH´N´CHIPS

59,-

M/MAYO ELLER CHILIMAYO

PANINI 49,- M/SKINKE, OST, GRØNT & DRESSING

SANDWICH

49,-

DOWN UNDER KLASSISK BURGER

89,-

GREEN BURGER

89,-

M/KYLLING/BACON ELLER FALAFFEL

SAFTIG HAKKEBØF, CHEDDAR, TOMAT, GRØNT, SYLTET RØDLØG – HERTIL GROVE FRITTER & DIP

M/VEGANSK GRØNSTSAGSBØF, LÆKKERT SALAT – HERTIL GROVE FRITTER & DIP

DAGENS RET

FYRAFTEN HVER FREDAG KL. 13.00 - 17.00 SPAR 50% PÅ ØL & BOWLING

FRA 49,-

ÅBNINGSTIDER: MAN - FREDAG WEEKEND HELLIGDAGE

KL. 11.00 - 21.00 KL. 12.00 - 18.00 KL. 12.00 - 18.00

KONTAKT OS PÅ: CAFE@TINGHALLEN.DK ELLER TLF. 23626188


Julemenu fra købmand Lasse

Klassisk julefrokost

Lad MENY stå for årets julefrokost og forkæl dine gæster med klassiske retter lavet af de bedste råvarer. OBS.: De varme retter leveres kolde, til opvarmning lige inden servering. Nem tilberedningsvejledning medfølger. Indeholder: • Marineret sild med karrysalat • Fiskefilet med citron og remoulade • Ribbenssteg med rødkål • Leverpostej med bacon og champignon • Sylte med sennep og rødbeder • Ris a la mande med kirsebærsauce og mandler • Brød og smør

Luksus juleanretning med 11 klassiske retter lavet af de bedste råvarer

De varme retter leveres kolde, til opvarmning lige inden servering. Nem tilberedningsvejledning medfølger. Indholder: • Marineret røde og hvide sild med karrysalat • Gravad laks med rævesauce • Æg pyntet med rejer og mayonnaise • Fiskefilet med citron og remoulade • Ribbenssteg med rødkål • Leverpostej med champignon og bacon • Glaseret hamburgerryg med grønlangkål • Tarteletter med høns i asparges • Sylte med sennep og rødbeder • Brie med druer • Ris a la mande med Pr. person kirsebærsauce og mandler

22995

Pr. person

149

95

Stor juleanretning med 8 klassiske retter lavet af de bedste råvarer

De varme retter leveres kolde, til opvarmning lige inden servering. Nem tilberedningsvejledning medfølger. Indeholder: • Marineret røde og hvide sild med karrysalat • Æg pyntet med rejer og mayonnaise • Fiskefilet med citron og remoulade • Ribbenssteg med rødkål • Leverpostej med champignon og bacon • Sylte med sennep og rødbeder • Brie med druer Pr. person • Ris a la mande med kirsebærsauce og mandler • Brød og smør

169

95

8 små anderledes tapasretter

• Stegte Torpedorejer med aioli og ærteskud • Røget laks med rygeostcreme og rugbrødschips • Krebsesalat med rugkiks og dild • Bresaola, mild sød sennep og syltede tyttebær • Mørbradbøf, kartoffeltærte og syltede rødløg – skal lunes • Landpaté med nødder, grillede cherrytomater og ristet bacontern • Tallegio og manchego ost med oliven og marineret nødder • Nøddetærte med choko fraise • Brød og smør

Pr. person

23995

8800 Viborg · Telefon 8725 1822 Direkte delikatesse 8725 1811
Velkommen indenfor i Restaurant Piano Man restauranten der summer af musikalske Vibes. Her kan du nyde vores lækre menuer før koncerter, shows og musicals. Restauranten er hyggeligt indrettet og med inspiration fra historiens største pianister - Elton John, Jerry Lee Lewis, Chris Martin, Katie Melua og ikke mindst Billy Joel. Det afdæmpede lys, den hyggelige musik og vores imødekommende serveringspersonale, vil sikre den helt rigtige oplevelse - så du er i den rette stemning inden aftenens forestilling.

Lækrer menuer til enhver lejlighed I forbindelse med vores koncerter og shows sammensætter vi en menuer, som passer til lejligheden. Du har således mulighed for at tilkøbe spisning, når du køber din billet. Skulle du efterfølgende få lyst til at tilkøbe spisning, kan dette gøres via knappen “tilkøb” på det enkelte arrangements side. Tilkøb VIP Pause - drikkevarer ad libitum Undgå køen i baren og nyd øl, vand og vin ad libitum i pausen på udvalgte arrangementer i Tinghallen for kun 79,-.

Velkommen og velbekomme!

VIP PAUSE Tilkøb pauseservering for kun kr. 79,-

Ser du dette ikon, er der mulighed for tilkøb af spisning


Årets julegave

GLÆD ÉN DU HOLDER AF MED EN OPLEVELSE

Gavekor

t

GI’ ET GAVEKORT ...til masser af oplevelser i Tinghallen Viborg. Koncerter, shows, musicals, restaurantbesøg og meget andet. Køb dit gavekort på www.tinghallen.dk eller på billetkontoret.

Psst.. Vi pakker det pænt ind. Glædelig jul :)

Viborgs mest fleksible udlejer Kontor Butik Lager Lejlighed Vi har det hele i ALLE størrelser

GRUPPEN EJENDOMME A/S

Læs mere på www.bachgruppen.dk


SIDE 40

GÅ PÅ OPDAGELSE I B.E. FOYER

TINGHALLEN OG MOMENTUM SKRIVER MUSIKHISTORIE Der er utroligt mange kvadratmeter tapet, hvor du kan gå på opdagelse i citater, billeder, udsagn i timevis. De mange visuelle glimt fra albums, koncertplakater, navne, portrætter, brudstykker af sangtekster og citater har til formål at vække minder og melankoli hos Tinghallens gæster mens de bevæger sig rundt i bygningen. Dekorationerne er skabt af firmaet Momentum, som er en del Skiltecentret. Råt udtryk - inspireret af de mange delvist afrevne lag på en plakatsøjle! - Den grafiske indretning skulle favne musik i bred forstand fra de sidste 40-50 årtier, både nationalt og internationalt og på tværs af genrer. Visse steder er væggene tematiseret så der fx kun er succesfulde danske kunstnere og andre steder er der fx fokus på rap og hiphop, fortæller Maja Thorning Kristensen der er arkitekt og designer hos firmaet Momentum. Visse steder er der ”huller” i væggene ind til koncertoplevelser, bl.a. ved Stairway to heaven, Piano Man og på 1.salen hvor man ser ind over publikummerne i salen. Adgang til kælder og 1. sal er navngivet med sangtitler som er repræsenteret i ord og billeder på samme vis som restaurant Piano Man. - Restuarant Piano Man er foruden partituret til Piano Man, også udsmykket med en masse pianister - alt lige fra Chris Martin fra Coldplay, Elton John - og ikke mindst Billy Joel, som er ophavsmanden til sangen

Piano Man, som restuaranten er opkaldt efter. Vi vil gerne skabe en stemningsfyldt restaurant, hvor vores gæster kan hygge sig inden koncerter og shows - og her passer temaet perfekt, fortæller direktør i Tinghallen Claus Donslund. Som en del af det musikalske tema, har Momentum også skabt en række skilte som skal guide gæsterne rundt i bygningen. - Skiltene er udformet med guldbogstaver på rå stålbjælker. Det skaber en utrolig god kontrast til de øvrige detaljer og giver en god effekt, når man bevæger sig rundt i bygningen, fortæller Claus Donslund. - Vi er utrolig glade for resultatet - og ikke mindst samarbejdet med Momentum som efter min mening har lavet et virkelig fint stykke arbejde, fortæller Claus Donslund. En del af et større samarbejde. Momentum er foruden de mange grafiske elementer i BE Foyer også repræsenteret som samarbejdspartner i TInghallen. - Momentum er blevet vores faste musical-partner. Dette samarbejde sikrer at vi kan tiltrække de store musicals til Tinghallen - og vi har allerede haft stor succes med de første opsætninger. Både muscialen The Bodyguard og Shu-Bi-Dua The Musical trak mange tusinde gæster. Og med Momentums bidrag, sikrer vi at vi kan tilbyde endnu flere musical-oplevelser i fremtiden, fortæller Claus Donslund.


SIDE 41

”De mange visuelle glimt fra albums, koncertplakater, navne, portrætter, brudstykker af sangtekster og citater har til formål at vække minder og melankoli hos Tinghallens gæster mens de bevæger sig rundt i bygningen” Fremtidige musicals i Comvent Arena Momentum og Tinghallens samarbejde, skal således sikre udbuddet at musicals i årene fremover. - Vi har allerede nu en række spændende titler i støbeskeen til 2023 og 2024. Til november præsenterer vi musicalen Pretty Woman, som helt sikkert bliver en kæmpe succes. Her er der skrevet helt ny musik af Bryan Adams - og kombineret med den legendariske historie bliver dette helt sikkert en stor oplevelse, fortæller Claus Donslund. Dertil får Tinghallen besøg af musicalen Jersey Boys, som gæster Comvent Arena til maj 2023. - Dette er historien om det populære boyband Franki Valli & The Four Seasons - og rækken af musikalske hits er enorm. Der bliver i denne musical en masse kendte sange - og det hele er baseret på en sand historie. Det er derfor også én af de mest populære musicals fra Broadway, fortæller Claus Donslund. Du kan læse mere om de mange musicals på www. tinghallen.dk - og på www.momentum-design.dk, kan du læse mere om udsmykningen i Tinghallen.


juleudstilling  Kig forbi Hovedbiblioteket i Viborg, hvor du kan gå på opdagelse i kulisserne fra filmen ”Julemandens Datter 3 - Den Magiske Tidsmaskine”, og oplev fortryllende underholdning med filmens cirkusdirektør Mr. Möbius. Se udstillingen fra 5. november - 30. december Mød Mr. Möbius 3. & 10. december kl. 10 og kl. 11.15 på Hovedbiblioteket i Viborg, Vesterbrogade 15 Læs mere på viborgbib.dk/arrangementer


Din lokale elinstallatør i Viborg

Fabrikvej 17 8800 Viborg

EL | INDUSTRI | NETVÆRK SIKRING | ELEVATORSERVICE

Ring til os på 7266 8000


SIDE 44

KOM MED INDENFOR I DK’S NYE

MØDE- OG KONFERENCEHUS BOOK

dit næste arrangement allerede nu!

Tinghallen Viborg byder velkommen som professionel sparringspartner til dit næste arrangement - store som små Velkommen til Danmarks nye mødeog konferencehus Tinghallen i Viborg danner rammerne om dit næste arrangement - og vi står klar med råd og vejledning. Vi hjælper gerne med menusammensætning, opstilling, logistik og meget andet. Det eneste du skal sørge for, er at invitere dine gæster.

Nyt moderne hus i centrum af Jylland Tinghallen er en del af et stort kompleks med hotel, spillested og restauranter - det hele forbundet med en stor fælles foyer, samt en stor gangbro, der giver tørskoet adgang til 2.000 m2 mødelokaler i BDO Lounge.

Møde med overnatning?

Hos os er forplejningen i centrum I Tinghallen sætter vi en ære i at tilbyde den rette menu til dit møde eller din konference. Vi tilbyder en lang række mødepakker, hvor vi har sammensat en række menuforslag.

Ønsker du et møde med overnatning? Med 150 værelser i nyt moderne hotel, tilbyder vi en samlet pakkeløsning. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Book allerede nu! Kontakt Charlotte eller Henrik på: Tlf.: 86 62 61 00 eller charlotte@tinghallen.dk henrik@tinghallen.dk


SIDE 45


Viborg ● Sct. Mathias Centret ● Tlf: 8661 1887 Aarhus ● Bruuns Galleri ● Tlf: 8618 1804 Vejle ● Bryggen, Sdr. Torv 2 ● Tlf: 7585 1804 Besøg vores store webshop: www.ure-guld.com ● Køb rentefrit ● Landsdækkende bytteservice

Design: Refleksion.info

Love BRACELETS


SIDE 47

Nyt VR-værk af kunstnergruppen SUPERFLEX

PSYCHOPLANKTON Plankton er for små til at se, men de kan tilsammen danne så store masser, at de kan ses fra rummet. De er afgørende i arbejdet med at holde både havene og luften ren. Hvordan føles det at være et plankton? Nyt VR-værk af kunstnergruppen SUPERFLEX får premiere på Viborg Kunsthal ViborgFor at udforske dette spørgsmål har kunstnergruppen SUPERFLEX skabt et computergenereret plankton i deres første VR-værk Psychoplankton. Værket ophæver beskuerens opfattelse af skalaforholdene og man får lov til at drive af sted sammen med en livsform, der ikke ligner mennesker - selvom vi deler en planet, et økosystem og en fremtid. Hvis beskueren forbliver inaktiv, så går verden inde i det virtuelle miljø i opløsning - billederne falder fra hinanden og en langsom og statisk lyd toner frem. Lyden er med til at understrege og fastholde forholdet mellem det mikroskopiske, det kosmiske og det subjektive. Når beskueren begynder at bevæge sig igen, stabiliseres lyden, det visuelle rekonstrueres, og rejsen fortsætter.

Den sidste del af rejsen bringer igen beskueren ned igennem jordens atmosfære, tæt på havets overflade og ned i vandet. Efterhånden som den mikroskopiske verden kommer tættere på, nærmer beskueren sig et planteplankton, for til sidst at komme ind i det og antage dets perspektiv. Det visuelle bliver mere flydende, og beskueren ser nu verden fra et andet synspunkt. Kunstnergruppen SUPERFLEX’s første virtual reality værk er skabt som en del af et treårigt samarbejde mellem Viborg Kunsthal, The Animation Workshop og Khora Contemporary og præsenteres i samarbejde med Viborg Animation Festival. Projektet er et tæt funderet samarbejde omkring udvikling og udforskning af de kunstneriske muligheder i VR-mediet. Om kunstnergruppen

Læs mere om denne og nye kommende udstillinger på viborgkunsthal.viborg.dk


SIDE 48

Ny udstilling på Viborg Rådhus skal skabe...

DIALOG I EN KRIGSTID Fra lørdag 8. oktober får gæster, der besøger rådhuset, mulighed for at opleve udstillingen ”Alt dette i en by” med værker af Sergei Sviatchenko. Ny udstilling, som består af 24 værker, viser både nye og kendte sider af Viborgs arkitektur, og skal være med til at åbne for samtalen om at være borger i Viborg Kommune på tværs af nationalitet, baggrund og historie. - Anledningen til udstillingen er krigen i mit fødeland, Ukraine. Jeg har altid betragtet mig selv som en ”kulturel diplomat”, og i den henseende skal udstillingen være med til at skabe dialog mellem Viborgs indbyggere og de nyankomne ukrainske tilflyttere, fortæller Sergei Sviatchenko. Han er oprindelig uddannet i kunst og arkitektur ved Kharkov National University of Construction and Architecture i Ukraine og har en Ph.d. fra arkitektskolen i Kiev, Ukraine. Udstillingen skal ses som en hyldest til Viborg fra kunstneren, der har boet i byen med sin familie siden 1990.

Derudover markerer udstillingen overrækkelsen af en stor kunstgave, som Sergei Sviatchenko har skænket til Viborg Kommune. Det drejer sig om Sviatchenkos samling af egne og andres kunstværker. - Det er en enestående samling, Sergei Sviatchenko har valgt at donere til kommunen og kommunens borgere. Det er med stor glæde, at vi tager imod den, men det forpligter os også endnu mere til fortsat at forholde os til situationen i Ukraine, siger borgmester Ulrik Wilbek. Åben for alle Det er Viborg Rådhus, der danner ramme om udstillingen, hvor formålet er at nå ud til et bredt publikum. Derfor var alle også velkomne, da udstillingen åbnede lørdag 8. oktober


SIDE 49

Borgmester Ulrik Wilbek åbnede udstillingen, og der var tale ved blandt andre Sergei Sviatchenko, Phillip Sviatchenko (søn af Sergei), museumsleder for Skovgaard Museet Christian Kortegaard Madsen, Oleg Sleptsov, præsident for det Ukrainske Akademi for Arkitektur, Diego Mellado fra European External Action Service – EEAS og Villy Petersen, tidligere adm. direktør ved Odense Kommune. I forbindelse med udstillingen arrangeres desuden en indsamling, hvor midlerne går til Røde Kors’ arbejde i Ukraine. Udstillingen kan opleves på Viborg Rådhus, Prinsen Allé 5 i Viborg frem til 8. december i rådhusets normale åbningstid. Herefter deponeres værkerne hos Skovgaard Museet.


Partnere T ING H A L L E N S O U VE RTU R E

N AM IN G

PL ATIN

G UL D

Tin gve j 20 ‫ ڈ‬88 0 0 V ib o rg ‫ ڈ‬T lf. : 8 662 6 1 0 0 ‫ ڈ‬S e h el e ku l t u rprog ra m m et på t i n g ha l l e n . d k


SØLV

Sct. Mathias Centret

R

B R ON Z E

Tin gve j 20 ‫ ڈ‬88 0 0 V ib o rg ‫ ڈ‬T lf. : 8 662 6 1 0 0 ‫ ڈ‬S e h el e ku l t u r prog ra m m et på t i n g ha l l e n . d k


B R ON Z E

INDUSTRI GLØDNING

KPA INVENTAR

PERSONALE FORENINGEN

DØSSING

Tin gve j 20 ‫ ڈ‬88 0 0 V ib o rg ‫ ڈ‬T lf. : 8 662 6 1 0 0 ‫ ڈ‬S e h el e ku l t u r prog ra m m et på t i n g ha l l e n . d k


B R ON Z E

GE T IN & G E T G OIN G

KREAVÆRKET

I BYE N ME D

R

Tin gve j 20 ‫ ڈ‬88 0 0 V ib o rg ‫ ڈ‬T lf. : 8 662 6 1 0 0 ‫ ڈ‬S e h el e ku l t u r prog ra m m et på t i n g ha l l e n . d k


Få Viborg Stifts Folkeblad i 4 måneder - betal for 3!

Med Viborg Stifts Folkeblad får du nyt om sporten, skolen, trafikken og politikken, hvor du lever og bor. Få din avis i postkassen fredag-søndag og alle helligdage i 3 måneder, og få samtidig digtal adgang til alle artikler og e-avisen på www.viborg-folkeblad.dk.

299 kr./md Bestil i dag og få en EKSTRA måned GRATIS Klik ind på www.viborg-folkeblad.dk eller scan QR-koden med dit kamera på telefon eller tablet.


ÅBNINGSTIDER Vi er Viborg gågaderne

Sct. Mathias Centret

Hytteby Sct. Mathias Centret

Juleboder Nytorv

Fredag 25. november Lørdag 26. november Søndag 27. november

10.00 – 22.00 10.00 – 14.00 -

09.30 – 22.00 10.00 – 15.00 -

Mandag 28. november Tirsdag 29. november Onsdag 30. november Torsdag 1. december Fredag 2. december Lørdag 3. december Søndag 4. december

10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 18.00 10.00 – 15.00 10.00 – 15.00

09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 19.00 10.00 – 16.00 10.00 – 16.00

15.00 – 19.00 15.00 – 19.00 10.00 – 16.00 10.00 – 16.00

14.00 – 20.00 10.00 – 20.00 11.00 – 18.00

Mandag 5. december Tirsdag 6. december Onsdag 7. december Torsdag 8. december Fredag 9. december Lørdag 10. december Søndag 11. december

10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 18.00 10.00 – 15.00 10.00 – 15.00

09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 19.00 10.00 – 16.00 10.00 – 16.00

15.00 – 19.00 15.00 – 19.00 15.00 – 19.00 15.00 – 19.00 15.00 – 19.00 10.00 – 16.00 10.00 – 16.00

14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 20.00 14.00 – 20.00 10.00 – 20.00 11.00 – 18.00

Mandag 12. december Tirsdag 13. december Onsdag 14. december Torsdag 15. december Fredag 16. december Lørdag 17. december Søndag 18. december

10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 18.00 10.00 – 17.00 10.00 – 17.00

09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 19.00 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00

14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 20.00 12.00 – 20.00 10.00 – 20.00 10.00 – 20.00

Mandag 19. december Tirsdag 20. december Onsdag 21. december Torsdag 22. december Fredag 23. december Lørdag 24. december Søndag 25. december

10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 -

09.30 – 19.00 09.30 – 19.00 09.30 – 19.00 09.30 – 19.00 09.30 – 19.00 -

12.00 – 20.00 12.00 – 20.00 12.00 – 20.00 12.00 – 20.00 12.00 – 19.00 -

Mandag 26. december Tirsdag 27. december Onsdag 28. december Torsdag 29. december Fredag 30. december Lørdag 31. december

10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 17.30 10.00 – 18.00 10.00 – 13.00

09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 18.00 09.30 – 19.00 10.00 – 14.00

Glaedelig Jul

EQLQJVWLGHUQH HU YHMOHGHQGH $IYLJHOVHU NDQ IRUHNRPPH OLJHVRP VXSHUPDUNHGHU P ö KROGHU O§QJHUH ¦EHQW.


Kaerlige hilsner fra. . . hvert år støtter lokale virksomheder jul i viborg. de er vores julepartnere - og uden deM ville oplevelserne ikke være det samme. Tusinde tak til alle jer. I gør en forskel.

Guldpartnere 2022

17


VIBORGGAVER GAVER.DK

.ºE ȴUPD MXOHJDYHU ORNDOW S§ 9LERUJ HJQHQV JDYHSRUWDO Vi har gjort det nemt at give dine medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder julegaver - og samtidig handle lokalt. 9LERUJJDYHU GN tilbyder et stort XGYDOJ DI ȴUPDJDYHU L SULVNDWHJRULHU 9¨OJ JDYHQ HOOHU ODG GLQH PHGDUEHMGHUH Y¨OJH VHOY *DYHUQH OHYHUHV DI ORNDOH OHYHUDQGºUHU IUD KHOH 9LERUJ HJQHQ

16

Priskategori:

Priskategori:

Priskategori:

Priskategori:

9LERUJ*DYHU GN er en ny gaveportal til din virksomhed.

Priskategori:

Tak fordi du handler lokalt på Viborg-egnen!


nissepasserne

)üR $QGUHDV 6¹QGHUJDDUG 9LERUJ 6WLùV )RONHEODG

Viborgs uundværlige Nissepassere er et af

julens bedste indslag

Mænd og kvinder med forskellige slags handicap tager i december en tørn i julestemningens tjeneste. Nissepasserne sørger for, at alt er i orden i julebyen Viborg - og for at ønske glædelig jul til dem, de møder.

D

e må hellere være på den sikre side, lyder konklusionen HùHU QRJHQ WLGV YXUGHULQJ 'HU I\OGHV RS RJ V¦ WUDVNHU GH YLGHUH 8QGHU GH JU¹QQH QLVVHKXHU HU ¦ULJH 'DQ .ULVWRIIHUVHQ ¦ULJH -DFRE 0¹OJDDUG RJ ¦ULJH 3HWHU /¹QVWUXS 6LGVWQ§YQWH VQXSSHU OLJH HQ VPDJVSU¹YH S¦ YHMHQ 'H RJ GHUHV PHGQLVVHU HU HQ GHO DI GHQ JUXSSH ERUJHUH L 9LERUJ GHU HU XGYLNOLQJVK§PPHGH RJ VRP GHUIRU HU L EHVN\WWHW EHVN§ùLJHOVH WLO GDJOLJW , GHFHPEHU KDU GH HNVWUD DUEHMGH HW IULYLOOLJW HW DI VODJVHQ 'H HU QHPOLJ HQ GHO DI GHQ HNVNOXVLYH VNDUH DI YLERUJHQVHUH GHU I¦U ORY WLO DW KM§OSH MXOHQ JRGW S¦ YHM ,JHQ L ¦U KDU Ý9L HU 9LERUJÝ HQJDJHUHW VLJ PHG GH MXOHJODGH RJ DUEHMGVLYULJH ÝQLVVHSDVVHUHÝ GHU KDU HQ U§NNH YLJWLJH RSJDYHU L IRUELQGHOVH PHG 9LERUJV DPELWLRQ RP DW Y§UH ODQGHWV EHGVWH MXOHE\ Ý9L VNDO VH RP GHU HU MXOHS\QW QRN RP QLVVHERHQH HU VRP GH VNDO Y§UH RJ V¦ VNDO YL I\OGH RS PHG FKRNRODGH UXQGW RPNULQJÝ IRUNODUHU

-DFRE 0¹OJDDUG Ý'HQ GHO DI RSJDYHQ JLYHU JRGW QRN OLGW VYLQG S¦ GHQ NRQWR PHQ GHW OHYHU YL õQW PHG 9L HOVNHU YRUHV QLVVHSDVVHUH Ý VLJHU +HOOH 6¹UHQVHQ PHG HW JULQ +XQ HU GLUHNW¹U IRU Ý9L HU 9LERUJÝ RJ KXQ HU EHJHMVWUHW IRU DW PDQ LJHQ L ¦U RJ IRU WUHGMH ¦U L WU§N NDQ I¦ ORY WLO DW LQYROYHUH 'DQ -DFRE 3HWHU RJ DOOH GH DQGUH L MXOHULHW Ü(Q DI YLJWLJVWH RSJDYHU HU RJV¦ DW VLJH ÝJO§GHOLJ MXOÝ -HJ VLJHU GHW WLO DOOH GHP GHU NRPPHU IRUEL 'HW KDQGOHU RP DW J¹UH E¹UQHQH RJ RJV¦ GH YRNVQH JODGH Ý S¦SHJHU 'DQ .ULVWRIIHUVHQ Ý1LVVHSDVVHUQH HU HW DI MXOHQV EHGVWH LQGVODJ 9L HU V¦ JODGH IRU DW GH KDU O\VW WLO DW Y§UH HQ GHO DI YRUHV MXOHKROG 'H VSUHGHU V¦ PHJHW MXOHJO§GH KRV RV RJ E\HQV J§VWHU Ý VLJHU +HOOH 6¹UHQVHQ 'HQQH DUWLNHO HU HQ UHGLJHUHW XGJDYH DI Ý 1LVVHEDQGHQ HU HW DI MXOHE\HQV EHGVWH LQGVODJÝ EUDJW L 9LERUJ 6WLùV )RONHEODG 2SULQGHOLJW VNUHYHW DI MRXUQDOLVW $QGUHDV 6¹QGHUJDDUG 9LERUJ 6WLùV )RONHEODG

15


t r o k e v Ga

Ne mt at g iv e - s jo v t at f å!

Sho p lo kalt l o g gø r e n fo rske

Vil du give en gave, der skaber liv i din by, jobs til nogen du kender og oplevelser, som vi kan dele? Så køb et gavekort til shopping og oplevelser på viborg-egnen. En forrygende gaveidé, da modtageren NDQ EHQ\WWH GHW öHUH HQG IRUVNHOOLJH VWHGHU × RJ VDPWLGLJ EDNNHU RS ORNDOW

Her kan kortet anvendes: Viborg: 10-4 Byggecenter Aaskov Alliance Vin Asmild Plantecenter Bebélux Bike-Shoppen Bilka Bisgaards Bog & Ide Bones Bundgaard Begravelse Café Baghuset Café 89 Change Companys Creme Fraiche Dahls Vinhandel Den Gyldne Okse Designhuset Wertz Ecco Energimuseet ùSULW Femilet

Fjølner For Enden af Gaden Freestyle Frølund Føtex Garant Viborg Gjerulff Viborg Glarmesterværksted Glaspusteriet Lofstad Guldsmed Norup Havanna Shoes Helm Helsekosten Hennes & Mauritz Hi-Fi Klubben Ho & Huuse Optik Hos Maggie House of Teens Hunkemöller Imerco Jack & Jones -Dõ Kaiser Sport & Ortopædi Klippestudiet

Kop & Kande Latinerly Legeland Viborg LivingOrang Louis Nielsen Løvbjerg Koldingvej Løvbjerg, Overlund Madame by Stenild Marcus Matas i gågaden Matas i Sct. Mathias Centret Meny Fabrikvej Meny Sct. Mathias Centret Metropol Ure & Smykker Miljøfoder Mind MioMio Mr. Johs Møblér med Karup Møbler Mørup Ure – Guld Name It Neye Viborg Nyt Syn Nytorv11

Obitsø Frisørsalon Only 3DODGV +üHO PH Outdoor 3KüR &DUH Pieces Poul M 3URõO 2SWLN Punkt 1 Rass & Aas Rolsted Cykler Schumanns Sct. Mathias Ure-Guld Selta Silvan Sinnerup Skolageret Skoringen Skoshop Spejder Sport Sport 24 Sport 24 Outlet Sportigan Sportmaster

Stoholm Viborg Slagter Sunset Boulevard, Holstebrovej Sunset Boulevard, Sct. Mathias Centret Synoptik Søhøjlandets Blomstergalleri Søster Lagkage Søstrene Grene TemaBar Thiele Briller og Kontaktlinser Thuesen Farver & Ideer Tine Lund Tinghallen Tortilla Flats Tøjeksperten Døssing Tømmergaarden Vanilia Vero Moda Viborg Bryghus Viborg Gulvforum Viborg Havemaskiner Viborg HK

Viborg Hudpleje 9LERUJ /¹YH $SüHN 9LERUJ 6YDQH $SüHN Viborg Teater Vila Vores Bager Wagner Wunderwear You See Zizzi Frederiks: Dagli’ Brugsen Frederiks Byens Kagemand Camilla´s Blomster Ørum: Butikken v/OK Dagli Brugsen Ørum El-forretning

GAVEKORT KAN KØBES HOS VIBORG: Bilka O O O O O Føtex Løvbjerg, Koldingvej Løvbjerg, Overlund Meny, Sct. Mathias Centret Meny, Fabrikvej O O ØVRIGE BYER: Daglí Brugsen, Ørum Daglí Brugsen, Frederiks Daglí Brugsen, Sjørup På webshoppen www.vierviborg.dk

14

vierviborg.dk


domkirkekvarteret

Jul i domkirkekvarteret Viborg Museum og Skovgaard Museet præsenterer Erindringen om jul Stor juleudstilling “Erindringen om Jul” 3. - 31. december I forbindelse med “Jul i Viborg” har museerne i Domkirkekvarteret, Viborg Museum og Skovgaard Museet, indgået et samarbejde om en stor juleudstilling med kunst, der passer til højtiden samt julepynt og legetøj fra svundne tider. På Skovgaard Museet i Viborgs gamle barokrådhus på Gammel Torv, vil der være pyntet op til jul, så det vækker minder om gamle dage. En hyggelig stemning, der tager os tilbage til perioden mellem 1860’erne og frem til 1930’erne. Et historisk spænd, der både rummer P.C. Skovgaards storkefamilie fra 1866 og sønnen Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke fra starten af 1900tallet med bl.a. juleevangeliet samt hans utallige engleskitser, der forbinder juleudstillingen med Englehaven. Viborg Museum har en enestående legetøjssamling med både biler, bamser og dukker. Denne spændende samling rykker for en stund

ind i udstillingsmontrerne på Skovgaard Museet til glæde for både store og små. Det bliver en udstilling om julen, som den var i gamle dage, og som den tager sig ud i vores erindringer og drømme. Man kan opleve juleudstillingen fra den 3. - 30. december. Der er fernisering fredag den 2. december kl. 18.00 -20.00 Museet holder lukket den 24.-26. samt 31. december. Englene kan afhentes i museets åbningstid tirsdag - søndag kl. 10.00 - 17.00 Onsdag er der lang åbningstid kl. 10.00 - 21.00

Englehaven I december forvandler Skovgaard Museet igen dets smukke museumshave til en lysende Englehave, der er blevet en kærkommen tradition i Viborg. Englehaven symboliserer alle dem, vi savner og KDU PHG L YRUHV KMHUWHU MXOHDùHQ (QJOHKDYHQ VNDEHV DI E¹UQ RJ voksne i løbet af december. Her kan de besøgende få udleveret en gratis engel, der forsynes med navnet på den person, man VDYQHU 'HUHùHU K§QJHV HQJOHQ RS L KDYHQ (QJOHQ HU LQVSLUHUHW DI Joakim Skovgaards engle fra hans udsmykning af Viborg Domkirke.

Der er gratis entré for alle i hele december.

13


sct. mathias Centret

SCT. MATHIAS Centret Julehytteby ved Sct. Mathias Centret 1. – 11. december

J

ul i Viborg er meget mere end bare en smuk tradition. Det er et væld af unikke oplevelser, vi glæder os til, fordi vi skaber dem sammen. Siden starten på Julemarkedet på 1\WRUY WLOEDJH L KDU WHDPHW EDJ -XO L 9LERUJ KDù HQ GU¹P RP DW VNDEH öHUH MXOHXQLYHUVHU UXQGW RP L E\HQ 2J EOLYHU DOWV¦ året, hvor vi kan byde velkommen til en ny Julehytteby på Fischers 3ODGV YHG 6FW 0DWKLDV &HQWUHW , GH K\JJHOLJH MXOHERGHU NDQ GX P¹GH IRUVNHOOLJH ORNDOH DNW¹UHU VRP E\GHU LQG PHG GHUHV YHUVLRQ DI GHQ SHUIHNWH MXO L 9LERUJ Boderne åbner torsdag den 1. december kl. 15, hvor også lysene på Sct. Mathias Centret tændes af en af kommunens ældste borgere. /§V PHUH S¦ MXOLYLERUJ GN

12

NISSELANDSKAB 'H K\JJHOLJH MXOHQLVVHU L GHQ WUDGLWLRQVULJH MXOHXGVWLOOLQJ L 6FW 0DWKLDV &HQWUHW HU S¦ SODGV LJHQ L ¦U RJ NDQ Q\GHV DI DOOH E¹UQ RJ EDUQOLJH VM§OH 'X KDU RJV¦ PXOLJKHG IRU DW WDJH HW VMRYW QLVVHIüR med centernissen og sende til din familie og venner.

HO HO HO… MØD JULEMANDEN 25. november - 23. december , GHFHPEHU NDQ GX P¹GH GHQ UDUH MXOHPDQG L 6FW 0DWKLDV &HQWUHW og Viborgs gågader. 6H KYRU RJ KYRUQ¦U S¦ MXOLYLERUJ Gk

Åbningstider i Julehyttebyen Torsdag 1. december 15.00 – 19.00 Fredag 2. december 15.00 – 19.00 Lørdag 3. december 10.00 – 16.00 Søndag 4. december 10.00 – 16.00 Mandag 5. december 15.00 – 19.00 Tirsdag 6. december 15.00 – 19.00 2QVGDJ GHFHPEHU × Torsdag 8. december 15.00 – 19.00 Fredag 9. december 15.00 – 19.00 Lørdag 10. december 10.00 – 16.00 Søndag 11. december 10.00 – 16.00


juletur

Oplev hele Danmarks

Juleby

Ture i byen for store og sma JULETUR I BØRNE- OG FAMILIEHØJDE Gratis byvandring

Tirsdag 6. december kl. 16.00 – 17.00 Tirsdag 13. december kl. 16.00 – 17.00 Mandag 19. december kl. 16.00 – 17.00 Tag med på en byvandring i julens tegn gennem Viborgs historiske bydel. Jule byvandring i Børne- og familiehøjde er en tur igennem Viborgs historie, med afsæt i bogen om Rasmus’ forunderlige rejse. Du hører om Viborg Domkirke, som brændte helt ned, de to frække drenge, som ikke kunne lide deres tysklærer, du kommer ind i de små baggårde i Sct. Mogensgade og vi slutter turen med at gå igennem “Englehaven” og op til Nytorv, hvor der er dejlig julestemning. Turen, der varer ca. 1 time, starter ved Domkirken (hoveddøren) og slutter på Nytorv. Byvandringen ledes af Anders K. Kristensen (Kultur Anders).

VIBORGS VÆGTERE Gratis byvandring

Fredag 2. december kl. 20.00 Fredag 9. december kl. 20.00 Fredag 16. december kl. 20.00 Oplev Viborgs vægtere skabe atmosfære med deres originale vægtersang og myndige skikkelser, som det var traditionen til udgangen af det 19-århundrede. Vægterne er iført autentiske blå uniformer,

byvåben om halsen og en attrap morgenstjerne i hånden, og de vil gå deres såkaldte “Vægtergang” gennem Viborgs gamle gader. Vægterne kan opleves med start på Domkirkepladsen, på trappen til Skovgaard 0XVHHW KYRU I¹UVWH Y§JWHUYHUV YLO EOLYH DIVXQJHW XPLGGHOEDUW HùHU domkirkens klokker er faldet i slag kl. 20.00. Vægterne deltager også i den store juleparade 2. december kl. 16.30.

JULETUR MED FOLKEBLADSTOGET

26. november – 23. december Ta’ med Folkebladstoget på tur gennem Viborgs smukke julegader, se de mange julelys og de smukt pyntede butikker. Der er afgang fra Hjultorvet hver halve time. Se køreplan på juliviborg.dk , WLOI§OGH DI G¦UOLJW YHMU Dö\VHV N¹UVOHQ Pris for børn og voksne kr. 20,- Børn under 4 år kører gratis.

VIBORG BEER WALK ÅRET RUNDT

Konceptet er enkelt. Du køber et Beer Walk glas hos en af deltagerne i Viborg Beer Walk (se vierviborg.dk), hos Vi er Viborg på Nytorv 3 HOOHU L ZHEVKRSSHQ YLHUYLERUJ GN IRU NU RJ GHUHùHU NDQ GX J¦ på opdagelse hos en række af byens bryghuse, cafeer, restauranter og værtshuse. På din vej møder du de skønne værter, der skænker en smagsprøve på forskelligt øl. Hvilken øl, de byder på, er en overraskelse – så vi håber,

at du er frisk på at udforske øllets mange smagsnuancer. Se deltageroversigten på vierviborg.dk og husk at tjekke de individuelle restauratørers åbningstider før du går på opdagelse i øllets verden i Viborg.

VIBORG BEER WALK JULETUR

Torsdag 8. december kl. 16.30 Torsdag 15. december kl. 16.30 Fredag 16. december kl. 16.30 Lørdag 17. december kl. 16.30 Denne byvandring er oplagt som en eksklusiv juleaktivitet med din kollegaer eller en tur med vennerne, familien, mad- eller ølklubben. Viborg Beer Walk Juleturen er en eksklusiv guidetur rundt i Viborgs historiske bydel og kommer forbi hele 5 steder, hvorfra der er lavet eller bliver lavet øl i Viborg i dag. Turen varer ca. 1 1/2 time og inkluderer et glas til Viborg Beer Walk, smagsprøver på øl og en anderledes guidetur rundt i Viborgs historiske bydel med fokus på øl. Byvandringen ledes af Anders K. Kristensen (Kultur Anders). Ved interesse kan der laves ture til større selskaber - kontakt os på 86 61 37 48 eller på info@vierviborg.dk Pris kr. 200,- pr. person. Book billet på juliviborg.dk

11


fællesskab

fællesskab

og uforglemmelige oplevelser Viborgs Musikalske Julekalender ) //ú6$1* -8/ú7(01,1* 2* 086,.$/6.( 23/(9(/6(5 $//( '$*( )5(0 7,/ -8/ '(&(0%(5 '(&(0%(5

22 musikalske oplevelser, én hver dag, opført på Julemarkedet på Nytorv. IRUVNHOOLJH NRU EHU¹PWKHGHU HQ K¦QGúOG PRUJHQVDQJ OLGW WUXWWHUL RJ PDVVHU DI VMRY IRU E¹UQHQH 'HW HU 9LERUJV KHOW HJHQ MXOH kalender, som Viborgs ildsjæle skaber sammen. Snyd ikke dig selv for dette juleeventyr! Den musikalske julekalender er blevet til i et VW§UNW VDPDUEHMGH PHOOHP 9L HU 9LERUJ RJ /RYH 6LQJ XQGHU N\QGLJ OHGHOVH DI $QGHUV +MRUWK 1LHOVHQ RJ HQ ODQJ U§NNH JRGH NU§ùHU Læs mere om de enkelte arrangementer på juliviborg.dk – og oplev dem på julemarkedet på Nytorv i december.

63,/ $02.Ú6(51ú -8/ú-29 6$00(1 0(' .8/7856.2/(16 )256.2/(+2/' 3. december kl. 10.00 SpilAmok’serne inviterer alle dejlige børn til julebal i Nisseland. Der er lagt op til sang, dans og sjov for de mindste på Nytorv. I år har de inviteret nissehjælpere fra Kulturskolens Karruselhold, som spiller på accordeon, klarinet og slagtøj. Derudover kommer der HOHYHU IUD 0D[L VSLO RS KROGHW GHU VSLOOHU S¦ EORNö¹MWH 6LGVW PHQ ikke mindst, kommer AccordeonGnisterne og spiller sammen med SpilAmok’serne. ”Skillema-dinke-dinke-du – kom og syng og dans med os, det syn’s vi at I sku’…” sammen med eleverne fra Kulturskolens forskolehold. www.vocalspace.dk

9,%25*6 67 567( /8&,$2372* 13. december kl. 16.30 Vil du være med til at lave Viborgs største Luciaoptog? Så mød op tirsdag den 13. december kl. 16.30 på Viborg Musikskole (Grønnegade 2). Her får vi ”dragterne” på og LEDlysene tændt (medbring selv et hvidt lagen eller lign. samt et LED-lys). Ca. kl. 17.00 går vi gennem gågaderne og ender på Nytorv omkring en halv time senere... Alle er velkomne uanset alder; så tag din nabo eller kollega ved hånden og dit barn/barnebarn på armen. Målet er at få en hyggelig stund sammen. Arrangementet er arrangeret af Love2Sing i samarbejde med Vi er Viborg og Kulturskolen Viborg

025*(16$1* 3 1<7259 22. december kl. 10.00 – 10.45 )§OOHVVDQJ NDQ O¹ùH KXP¹UHW RJ V§QNH VWUHVVQLYHDXHW 2J V¦ kan det få hjerter til at slå i takt. Vi synger sammen i de hyggelige rammer på Nytorv. Kom og vær med.

10

-8/($)6/871,1* 2* ) //ú6$1* 0(' 92;%2; 2* 6 5(1 3$3( 328/6(1 23. december kl. 17.00 – 18.00 på Nytorv UHWV K\JJHOLJVWH RJ P¦VNH PHVW VWHPQLQJVúOGH MXOHDIVOXWQLQJ Jul i Viborg slutter igen i år med et brag, når vi sammen synger julen ind. Denne gang har det dygtige lokale kor VoxBox valgt sine julefavoritter. I år er Viborgs bedste juleambassadør, Søren Pape Poulsen, med som gæst. Søren vil fortælle om sine traditioner til jul og hvilke sange og salmer, han elsker at synge. VoxBox er et rytmisk koncertkor under ledelse af Pavlina Salehi og Anders Hjorth Nielsen. Koret synger kendte pop- og julesange og julekoncerten vil blive krydret med en del fællessang


Åbningstider

i juleboderne på Nytorv Fredag 2. december Lørdag 3. december Søndag 4. december

14.00 – 20.00 10.00 – 20.00 11.00 – 18.00

Mandag 5. december Tirsdag 6. december Onsdag 7. december Torsdag 8. december Fredag 9. december Lørdag 10. december Søndag 11. december

14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 20.00 14.00 – 20.00 10.00 – 20.00 11.00 – 18.00

Mandag 12. december Tirsdag 13. december Onsdag 14. december Torsdag 15. december Fredag 16. december Lørdag 17. december Søndag 18. december

14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 19.00 14.00 – 20.00 12.00 – 20.00 10.00 – 20.00 10.00 – 20.00

Mandag 19. december Tirsdag 20. december Onsdag 21. december Torsdag 22. december Fredag 23. december Lørdag 24. december

12.00 – 20.00 12.00 – 20.00 12.00 – 20.00 12.00 – 20.00 12.00 – 19.00

Glaedelig Jul

Et besøg på Julemarkedet på Nytorv kan med fordel krydres med en byvandring i den smukke historiske midtby, et besøg i Viborg Domkirke og Viborg Bryghus samt den fortryllende Englehave ved Skovgaard Museet.

Baren i Midten inviterer til julebanko Lørdag 3. december Torsdag 8. december Lørdag 10. december Søndag 11. december

kl. 17.00 – 18.00 kl. 18.30 – 19.30 kl. 17.00 – 18.00 kl. 16.00 – 17.00

Familie/børnebanko Jule torsdags banko Byens bedste Julebanko Familie/børnebanko

Torsdag 15. december kl. 18.30 – 19.30 Jule torsdags banko Søndag 18. december kl. 15.00—16.00 Familie/børnebanko Torsdag 22. december kl. 18.30 – 19.30 Årets sidste banko Kom og spil julebanko på Nytorv og vind lækre præmier fra byens forretninger. Du kan købe en bankoplade for 10 kr. og indtægten går ubeskåret til ”Jul i Viborg”

'HQ VWRUW RSVDWWH HYHQW -XO L 9LERUJ NDQ LNNH ODGH VLJ J¹UH KYLV LNNH HQ ODQJ U§NNH LOGVM§OH J¦U VDPPHQ RJ O§JJHU HQ PDVVH HQHUJL RJ DUEHMGVNUDù L DW I¦ SURMHNWHW WLO DW O\NNHV

9


på nytorv

julemarked på Nytorv 2. december – 23. december

Vi har pyntet hele byen og skabt Danmarks måske hyggeligste Julemarked på Nytorv til dig og din familie

D

u inviteres til at opleve alle de lokale ildsjæle, der hver dag gør sig umage for at skabe lækkerier, stemning og nye oplevelser – i hele Danmarks Juleby.

Lækkerier i juleboderne. Glæd dig til: + Hjemmebrygget glögg og hjemmelavede æbleskiver, bagt med kærlighed. + *RG JDPPHOGDJV ö§VNHVWHJVEXUJHU PHG VSU¹G ö§VNHVY§U og en lækker risengrød til dessert. + Den søde bod med pandekager, churros og kandiserede æbler. + +MHPPHODYHW KYLG JO·JJ RJ YDUPH NOHMQHU PHG §EOHNRPSü + Julens småkager, norske klejner, berlinere, honninghjerter, julekager og surdejsbrød. + +MHPPHODYHW IUDQNúUWHU RJ VODJWHUPHGLVWHU Juletræer (mulighed for levering), julekugler, stearinlys, lyskæder, chokolade, mundblæst og hånddekoreret julepynt og gaveartikler. + “Den lokale bod” som er fyldt med alt det bedste brugskunst fra egnen, produceret og håndlavet af lokale ildsjæle. + 8QGHU GHW VWRUH MXOHWU§ L PLGWHQ DI WRUYHW õQGHU GX Ü%DUHQ L Midten”, - et kapitel for sig, der skal opleves. Her serveres Peter Larsen kaffe, fadøl, sodavand, hjemmelavet varm kakao, Glühwein, Irish Coffee, fadøl, vand, diverse drikke og øl fra 9LERUJ %U\JKXV Læs mere her: Juliviborg.dk De smukke rammer på Nytorv præsenteres i samarbejde med: %DFK *UXSSHQ $& *URXS 9LERUJ %ROLJ RJ (UKYHUYVXGOHMQLQJ *DPPHOWRUY (MHQGRPPH (MHUIRUHQLQJHQ 1\WRUY /RRS %ROLJVHOVNDEHW 6FW -¹UJHQ RJ -HSSHV %LOV\Q

8

Viborgs Musikalske Julekalender Fællessang, julestemning og musikalske oplevelser alle dage frem til jul. 2. december - 23. december 22 musikalske oplevelser, én hver dag, opført på Julemarkedet på Nytorv. IRUVNHOOLJH NRU EHU¹PWKHGHU HQ K¦QGúOG PRUJHQVDQJ OLGW trutteri og masser af sjov for børnene. Det er Viborgs helt egen julekalender, som Viborgs ildsjæle skaber sammen. 6Q\G LNNH GLJ VHOY IRU GHWWH MXOHHYHQW\U 'HQ PXVLNDOVNH MXOH kalender er blevet til i et stærkt samarbejde mellem Vi er Viborg RJ /RYH 6LQJ XQGHU N\QGLJ OHGHOVH DI $QGHUV +MRUWK 1LHOVHQ RJ HQ ODQJ U§NNH JRGH NU§ùHU Læs mere om de enkelte arrangementer på juliviborg.dk – og oplev dem på julemarkedet på Nytorv i december. Viborgs Musikalske Julekalender præsenteres i samarbejde med E\HQV HUKYHUYVOLY RJ HU VW¹WWHW DI .XOWXUHOW 6DPU¦G +RYHGVSRQVRU 9HVWM\VN %DQN 6H O¦JHUQH PHG DOOH GH PXVLNDOVNH RSOHYHOVHU – og hvem der gør det muligt på juliviborg.dk


Fredag den 2. december Program 2. december

kl. 16.15 Uddeling af fakler og klar til juleparade på Nytorv kl. 16.30 Juleparaden afgår fra Nytorv ad Vestergade, Gravene og Sct. Mathias Gade til Hjultorvet. kl. 16.45 Juletræstænding på Hjultorvet kl. 17.15 Uddeling af 600 portioner gratis risengrød på Nytorv NO 2÷FLHO ¦EQLQJ DI -XO L 9LERUJ S¦ 1\WRUY v/Borgmesteren kl. 17.40 Det lokale kor VoxBox synger julesange, så englene danser. Gæstesolist Julie Maria. NO +ü ÚQ 7ü VSLOOHU RJ V\QJHU MXOHNODVVLNHUH P Y EQLQJHQ DI MXOHPDUNHGHW S¦ 1\WRUY GHU HU GHQ I¹UVWH O¦JH L 9LERUJV 0XVLNDOVNH -XOHNDOHQGHU SU§VHQWHUHV L VDPDUEHMGH med Vestjysk Bank, der ligeledes er hovedsponsor på Jul i 9LERUJ

7


Vær med

når julebyen åbner Tag hele familien med og oplev julestemningen i den store juleparade, nar Julemanden og borgmester Ulrik Wilbek officielt åbner Jul i Viborg 2022

I

ngen jul uden traditioner og en fast tradition til Jul i Viborg er, at hele Danmarks Juleby for alvor åbnes af Julemanden og borgmesteren i front i en festlig juleparade, med MXOHWU§VW§QGLQJ S¦ +MXOWRUYHW RJ R÷FLHO ¦EQLQJ DI MXOHPDUNHGHW på Nytorv. I år er festlighederne rykket en uge til fredag den 2. GHFHPEHU

Paraden starter klokken 16.30 fra Nytorv, og har man lyst til at gå med, er det bare om at møde op fra kl. 16.15, hvor der deles fakler ud til alle voksne. Paraden afgår kl. 16.30 og går gennem Vester-gåJDGH *UDYHQH RJ 6FW 0DWKLDV *DGH WLO +MXOWRUYHW 3¦ +MXOWRUYHW YLO Julemanden og borgmesteren blive hejst mere end 20 meter op over torvet for at tænde juletræet fra den store brandbil. Når træet er tændt, fortsætter programmet på Nytorv, hvor Beredskabsforbundet Viborg står klar med 600 portioner gratis risengrød. Ca. kl. 17.30 byder borgmesteren velkommen til Julemarkedet på Nytorv og den første låge i Viborgs musikalske julekalender åbnes. 'HW HU HQ PXVLNDOVN RSOHYHOVH PHG GHW ORNDOH U\WPLVNH NRQFHUWNRU VoxBox der sørger for den helt rigtige julestemning. Voxbox har i ¦U LQYLWHUHW VDQJHULQGHQ -XOLH 0DULD WLO DW V\QJH PHG S¦ HQ GHO DI sangene. VoxBox ledes af Pavlina Salehi og Anders Hjorth Nielsen og består af 27 dygtige sangerinder.

6

.ORNNHQ RYHUWDJHU +üuQu7ü XQGHUKROGQLQJHQ S¦ 1\WRUY RJ sørger for at sprede julestemning med bjældeklang, juleklassikere RJ öHUVWHPPLJ MXOHVDQJ )UHGDJ GHQ GHFHPEHU HU GHU DOWV¦ ODJW JRGW PHG MXOHVWHPQLQJ L kakkelovnen og der er rig mulighed for at krydre årets julegaveLQGN¹E PHG VWHPQLQJVúOGH RSOHYHOVHU S¦ GHQ R÷FLHOOH ¦EQLQJVGDJ for Jul i Viborg 2022. Find hele det store juleprogram på juliviborg.dk


nissebyen

flere Nisserier Arets Nyhed

Onsdag 7. december kl. 17.00 Jul i Viborg Nisseløbet er en hyggelig og ikke mindst sjov måde at RSOHYH KHOH 'DQPDUNV MXOHE\ /¹EHW IRUHJ¦U L úOG QLVVHGUDJW Q¦U MDJWHQ S¦ SRLQW IRUHJ¦U YHG DW õQGH SRVWHU IRUGHOW UXQGW L 9LERUJV PLGWE\ 1LVVHO¹EHW HU IRU DOOH MXOHQLVVHU RJ E¹UQHIDPLOLHU HU PHJHW velkommen. Luni Smil giver ekstra julestemning til alle børn ved start og målområdet. Nisseløbet detaljer: á /¹E PHG SRVWHU IRUGHOW L MXOHE\HQ 9LERUJ (W RULHQWHULQJVO¹E HùHU HQ PRELOWHOHIRQ KYRU GX NDQ MDJWH SRLQW RJ GHUPHG NRQNXUUHUHU mod dit hold på en sjov måde • Start og målområde ved Nytorv • Ambitionerne og tempoet bestemmer du selv. Der er nemlig både PXOLJKHG IRU WDJH HQ NRUW UXWH × HOOHU GHQ KHOW VWRUH UXWH KYLV GX er frisk på det

PAS PÅ, DER ER DRILLENISSER I BYEN

HOT’N’TOT NISSERNE UNDERHOLDER

Lørdag 3. december Søndag 4. december Lørdag 10. december Søndag 11. december Lørdag 17. december Søndag 18. december

Fredag 25. november Fredag 2. december Lørdag 3. december Søndag 4. december Lørdag 10. december Søndag 11. december Lørdag 17. december

kl. 11.00 - 14.00 kl. 11.00 - 14.00 kl. 11.00 - 14.00 kl. 11.00 - 14.00 kl. 11.00 - 14.00 kl. 11.00 - 14.00

'HW HU GH XWUROLJVWH WLQJ GH NDQ õQGH S¦ RJ PDQ YHG DOGULJ KYRU GH er. Så hold godt øje med dem. De glæder sig - som enhver nisse jo gør til jul....

kl. 18.00 – 21.00 kl. 16.30 – 19.30 kl. 14.00 – 17.00 kl. 12.00 – 15.00 kl. 14.00 – 17.00 kl. 12.00 – 15.00 kl. 11.00 – 14.00 kl. 15.00 – 18.00 Søndag 18. december kl. 12.00 – 15.00 Fredag 23. december kl. 15.00 – 18.00

Nisseløbet pris 145,Inklusiv i beløbet: • En nissedragt • 1 portion risengrød til alle nisser • 1 kop Glühwein eller 1 kop varm kakao fra ¨Baren i Midten¨ • 20 kr. af billetprisen går til velgørenhed Tilmelding på juliviborg.dk Bag Jul i Viborg Nisseløb står ildsjælene Leif Møller fra ErhvervsQHWY§UNHW &DUUü 'DYLG 6PHGHJ¦UG %RQGH IUD .DLVHU 6SRUW RJ Ortopædiog og Anne Hermann fra Vi er Viborg.

7UDGLWLRQHQ WUR HU -XOHPDUNHGHWV KXVRUNHVWHU +üuQu7ü QLVVHUQH NODU WLO DW VSUHGH MXOHVWHPQLQJ PHG EM§OGHNODQJ MXOHNODVVLNHUH RJ öHUVWHPPLJ MXOHVDQJ S¦ -XOHPDUNHGHW S¦ 1\WRUY

NISSEBUTIKKER FOR STORE OG SMÅ NISSER +DU GX QRJHQVLQGH W§QNW RYHU KYRU QLVVHU N¹EHU GHUHV MXOHJDYHU" 'HW J¹U GH VHOYI¹OJHOLJ L QLVVH EXWLNNHUQH RJ GHW NDQ GX VH KYLV GX NLJJHU JRGW HùHU 1¦U GHW EOLYHU MXO J¹U 9LERUJV EXWLNNHU VLJ XPDJH IRU DW DOOH NDQ I¦ GHW GH ¹QVNHU VLJ 2JV¦ VHOY RP PDQ NXQ HU FP K¹M

5


Sjovt og gratis!

<WØS^Oa

6§W E¹UQHQH IUL RJ RSOHY 9LERUJ IUD HW QLVVHSHUVSHNWLY

nytorv 3¦ 1\WRUY KDU 7RUYHQLVVHUQH KRYHGNYDUWHU RJ GHW NDQ YL JRGW IRUVW¦ 9LO GX VH KYRUIRU V¦ NRP RJ RSOHY GHW VWRUH MXOHWU§ RJ P¹G QRJHQ GX NHQGHU 7RUYHW HU VNDQGLQDYLVN NYDOLWHWV MXO +HU NDQ GX I¦ K¦QGODYHGH GDQVNH MXOHVQDFNV PDG RJ GULNNH

25. november - 23. december Jul i Viborg er noget helt særligt for både store og små nisser - og gæster fra hele landet. 1LVVHUQH KDU QHPOLJ WDJHW RYHU RJ V¹UJHU IRU HQGQX öHUH RSOHYHOVHU QLVVHVNROH MXOHWRJ RJ VMRYH XGIRUGULQJHU WLO HQ KHO GDJ HOOHU öHUH +HQW HW JUDWLV QLVVHSDV RJ WDJ GHW PHG UXQGW L E\HQ Q¦U , VNDO VH GH PDQJH VPXNNH O\V õQGH VSRU IUD GH IRUVNHOOLJH QLVVH NODQHU VSLVH JU¹G N¹EH MXOHJDYHU RJ K\JJH MHU

Nissepasset er oplevelser for hele familien - og specielt de mindste - i DaNmarks smukkeste Juleby. Nissepasset uddeles gratis i en række udvalgte butikker i viborgs gågader, hos Vi er Viborg på Nytorv 3 og fra baren på julemarkedet på Nytorv.

nisseskolen

)RU DW KM§OSH QLVVHUQH PHG DW VNDEH GHQ JRGH MXOHVWHPQLQJ XGGDQQHU YL KYHUW ¦U HW KROG Q\H QLVVHKM§OSHUH DI JUDG S¦ QLVVHVNROHQ 3¦ VNROHQ O§UHU GX RP GH IRUVNHOOLJH NODQHU RJ GHUHV RSULQGHOVH 'X I¦U VNDUS RJ VMRY QLVVHWU§QLQJ VRP JLYHU GLJ I§UGLJKHGHU WLO DW IRUVW¦ RJ KM§OSH QLVVHUQH

De fem Nisseklaner

6dWa Rc aS` S\ \W ØS ay VcaY Ob T]`b ÍS RSb bWZ RW\ TO[WZWS

6NRYQLVVHU 'ULOOHQLVVHU 3RUWQLVVHU 7RUYHQLVVHU RJ &HQWHUQLVVHU +YLONHQ HU GLQ IDYRULWQLVVHNODQ" 2SOHYHOVHQ SU§VHQWHUHV L VDPDUEHMGH PHG 9LERUJ .RPPXQH %ROLJVHOVNDEHW 6FW -¹UJHQ %ROLJ 9LERUJ &DIH %DJKXVHW 5DEDOGHUEDU 3HWHU /DUVHQ .DIIH og VierViborg.

Sct. Mathias Port

, 6FW 0DWKLDV 3RUW GHU OLJJHU L GHQ YHVWOLJH HQGH DI 6FW 0DWKLDV *DGH vogter Portnisserne. 3RUWQLVVHUQH KDU Q¹JOHUQH WLO E\HQ RJ KROGHU RQGH NU§ùHU XG 3U¹Y DW VH RP GX NDQ õQGH GHP

hjultorvet

9LO GX PHG HQ WXU L VNRYHQ HOOHU P¦VNH WDJH WRJHW UXQGW L E\HQ" 3¦ +MXOWRUYHW KDU 6NRYQLVVHUQH WU\OOHW MXOHVWHPQLQJHQ IUHP ,PHOOHP WU§HUQH NDQ GX õQGH VSRU HùHU VNRYQLVVHUQH

Nissebutikker for store og små nisser

+DU GX QRJHQVLQGH W§QNW RYHU KYRU QLVVHU N¹EHU GHUHV MXOHJDYHU" 'HW J¹U GH VHOYI¹OJHOLJ L QLVVH EXWLNNHUQH RJ GHW NDQ GX VH KYLV GX NLJJHU JRGW HùHU 1¦U GHW EOLYHU MXO J¹U 9LERUJV EXWLNNHU VLJ XPDJH IRU DW DOOH NDQ I¦ GHW GH ¹QVNHU VLJ 2JV¦ VHOY RP PDQ NXQ HU FP K¹M *¦ S¦ RSGDJHOVH L 9LERUJV J¦JDGHU L GHFHPEHU RJ VH RP GX NDQ õQGH QLVVHEXWLNNHUQH /§V PHUH RJ VH õOP S¦ MXOLYLERUJ GN

4


nisseskolen

Danmarks eneste

NISSESKOLE

Julen er ekstra magisk for bornene H

ar du nogensinde hørt om en nisseskole, hvor man kan lære om nissernes fortryllende verden? Sådan en har vi her i julebyen Viborg. Igen i år slår vi portene op til den populære nisseskole, hvor skolebørn mellem 5 og 10 år får en juleoplevelse af en anden verden. På skolen uddannes børnene til ”Nissehjælper af 1. grad” og lærer blandt andet om nissernes historie, de lokale nisseklaner og hvordan, man spreder juleglæde. Nisseskolen varer to timer og rummer alt lige fra kreative workshops og aktiviteter til sjov og nisserier. Der er et begrænset antal pladser, så vi anbefaler, at du reserverer plads i god tid på juliviborg.dk Nisseskolen præsenteres i samarbejde med Svanerent.

Er du mellem 5 og 10 år? (U GX RJV¦ YLOG PHG QLVVHU RJ õQXUOLJH QLVVHULHU" Vil du lære, hvordan man spreder juleglæde? Og har du lyst til at blive uddannet til Nissehjælper af 1. grad?

Så meld dig til Viborg’s populære og magiske Nisseskole, der ligger i den gamle kælder på Nytorv 3. Men skynd dig, der er begrænsede pladser. Lørdag 26 november kl. 10.00 – 12.00 og 13.30 – 15.30 Lørdag 3. december kl. 10.00 – 12.00 og 13.30 – 15.30 Lørdag 10. december kl. 10.00 – 12.00 og 13.30 – 15.30 Køb billet på juliviborg.dk Nissepris kr. 195,-

3


Kaere laeser

Vi ved det godt. Vi skriver ”kun” den 1. november… og Viborg er ved at iklæde sig sine smukke juleklæder med gran og udsmykning i gaderne. I Viborg elsker vi jul. Ja, vi drømmer faktisk om, at Viborg skal være hele Danmarks juleby - og vi er godt på vej. Vi har mange nisser, der glæder sig til, at du åbner siderne i denne avis. Her får du det første indblik i alle de spændende oplevelser, vi gerne vil invitere dig til at deltage i i december. Programmet for Jul i Viborg er lidt anderledes i år. Vi skal spare på energien, og derfor har vi koncentreret hele vores juleprogram på kortere tid. Vi tænder senere for julelyset og reducerer antallet af timer, det er tændt, til en tredjedel – men jul skal det være i hele Danmarks Juleby. For julen skal være, som den altid har været. Glæd dig allerede nu til at gå på opdagelse med det magiske Nissepas, opleve den eventyrlige Englehave, Julemarkedet på Nytorv, Nisseskolen, skoven i byen, Juleparaden, drillenisserne og alle butikkerne, der står klar med julegaveideer til store og små. I år er der også et par nyheder. Vi glæder os til at besøge juleudstillingen “Erindringen om jul” S¦ 6NRYJDDUG 0XVHHW RSOHYH NXOLVVHUQH IUD ¦UHWV MXOHõOP S¦ 9LERUJ %LEOLüHNHUQH RJ GHQ Q\H -XOHK\WWHE\ YHG 6FW 0DWKLDV &HQWUHW +HOH 'DQPDUNV -XOHE\ ¦EQHU R÷FLHOW IUHGDJ GHQ GHFHPEHU Q¦U O\VHQH S¦ E\HQV MXOHWU§ tændes, og julemarkedet på Nytorv åbner. Og mens vi venter på, at det bliver december, kan vi MR JO§GH RV RYHU DW YL NDQ J¦ L ELRJUDIHQ RJ VH -XOHPDQGHQV 'DWWHU × 'HQ 0DJLVNH 7LGVmaskine, der handler om Jul i Viborg i 1897.

Velkommen til Jul i Viborg 2022 De bedste hilsner Ulrik Wilbek Helle Sørensen Borgmester Direktør

? e t r e j h å p t e g o N ANNE HERMANN

Forretningsudvikling, medlemskaber og salgsfremmende tiltag ah@vierviborg.dk Jul i Viborg tillægget i Vibes er udgivet af Vi er Viborg Husstandsomdeles i Viborg Kommune Annoncesalg: Jan Sørensen tlf. 20 42 96 05 Redaktion: Helle Sørensen, Lars Hamann og Pia Enghoff )üRV -HVSHU 0DDJDDUG RJ 9L HU 9LERUJ Layout: Sats&Tegn, Lisbeth Overby Ansvarshavende: Helle Sørensen, Vi er Viborg

Har du en god idé til noget, vi kan gøre endnu bedre, eller har du lyst til at være med i vores fællesskab, så hører vi gerne fra dig.

JULIE THØGERSEN

Eventkoordinatorelev jt@vierviborg.dk

CHRISTINE NØRREGAARD GRØNNING

Administration og web cng@vierviborg.dk

LARS HAMANN

Oplevelser og værtskab i Viborg Kommune. Lars@vierviborg.dk

PIA ENGHOFF

Gavekort, Nytorvboder og adm. pg@vierviborg.dk

Vi er Viborg * Nytorv 3 * 8800 Viborg · Tlf: 86 61 37 48 · info@vierviborg.dk

2


Oplev hele Danmarks Juleby

Julelys og ægte julestemning. Mød de lokale ildsjæle. Musikalsk julekalender. Nisserne har taget over. Magien breder sig i den gamle domkirkeby.

Fristet?

Se mere og planlæg turen på juliviborg.dk

Musikalsk Julekalender - nissepas og eventyr

Jul i butikkerne

- og meget mere i hele december JULIVIBORG.DK


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.