__MAIN_TEXT__

Page 1

# 4/2019

HOTELLFAMILJEN - ESS Group satsar vidare

LYXIG SEMESTER - På Sri Lanka med bad och äventyr

TRÄNING & HÄLSA

- Med Alexander Catalan & Co


Samla dina lån och sänk månadskostnaden. Välkommen in på advisa.se


Annons från Advisa

Familjen Sanati samlade fyra olika lån till ett och sänkte sin månadskostnad med 5 200 kr. “Det här gör vardagen lättare”, säger de.

Familjen Sanatis lånesuccé – sänkte månadskostnaden )DPLOMHQ6DQDWLVO§QHNRVWQDGHUYDUK¸JDHIWHUŴHUDO§Q och krediter till höga räntor. 0HQWDFNYDUH$GYLVDVM¦PI¸UHOVHWM¦QVWƓFNGHKM¦OSDWW RUGQDXSSVLQHNRQRPL – Skönt att komma ned i månadskostnad, säger de.

M

ånga svenskar har tagit privatlån till höga effektiva räntor. Det innebär att lånen ofta har en hög månadskostnad som kan göra det svårt att få ihop ekonomin. Familjen Sanati hade tagit fyra olika lån och krediter på 370 000 kronor. Lånen innebar en effektiv

ränta på 15 procent och en månadskostnad på över 8 600 kronor. – Vi hade tagit på oss för många småkrediter, och hade även några större privatlån kopplat till bilköp och renovering, säger paret Sanati. Men det många inte känner till är att det finns smarta sätt att komma ur dyra lån. Paret Sanati vände sig till låneförmedlaren Advisa för att samla

alla lån till ett – något som skulle visa sig bli ett riktigt superknep. I stället för fyra lån får de nu ett enda på hela beloppet. Månadskostnaden sjunker med 5 000 kronor, mycket tack vare att den effektiva räntan minskar med 10 procentenheter. – Det var skönt att komma ner i månadskostnad, det gör vardagen lättare. Och trots att vi lägger upp lånet på längre tid sparar vi en del i ränta som vi slipper betala, säger de. Advisa samarbetar med 37 olika långivare. Den som samlar sina lån kan få flera erbjudanden och välja det som passar bäst Q

FÖRE ADVISAS HJÄLP:

EFTER ADVISAS HJÄLP:

Totalt 4 lån och krediter ....................... 370 000 kronor Snittränta........................................................15,0 procent Återbetalningstid ..........................................................5 år Månadskostnad ...........................................8 610 kronor

Totalt ett annuitetslån ..........................370 000 kronor Effektiv ränta .................................................5,14 procent Återbetalningstid ........................12 år och 1 månader Månadskostnad ...........................................3 405 kronor

·ŧƢìœćėƖƊìƎĽŞıƢƎŧƢƖįűƎœûŞıĐĂƢėƎćėƢìœŞĽŞıƖƢĽĐȊǤǤȵǧǢǢŐƎŧŞŧƎ VILLKOR. Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kronor med 9 års löptid, nominell ränta 5,50 procent och 0 kronor i uppläggnings-/ aviavgift blir effektiv ränta 5,64 procent. Totalt belopp att betala: 127 764 kronor. Månadskostnad: 1 183 kronor fördelat på 108 betalningstillfällen QFör att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

SÅ SER DU ÖVER DINA LÅN HOS ADVISA 1. Gå in på advisa.se och fyll i några uppgifter. På bara ett par minuter har du gjort en ansökan. 2. Inom fem minuter får du ett första svar på din ansökan. Därefter lämnar övriga långivare erbjudanden. 3. Du kan få flera olika förslag. Inom 48 timmar får du svar på hur mycket du kan sänka ränta och månadskostnad.


Inredningshjälp på nätet En digital tjänst utan telefonsamtal, hembesök eller möten där våra inredare levererar ett unikt och komplett inredningsförslag Priser från 3 995 kr

Butik Engelbrektsgatan 9 i Malmö (Lilla torg)

Öppettider Måndag - fredag 11-18, lördag 11-16

Digital inredningstjänst www.olssongerthel.se/inredningshjalp


Facebook www.facebook.com/olssongerthel

Instagram @olssongerthel.se

Webbutik www.olssongerthel.se


HOS OSS LIGGER UPPLEVELSEN I MÄNNISKORNA VI MÖTER. I MÖTET SKAPAR VI HISTORIA. I MÖTET SER VI MÖJLIGHETERNA.


UPPLEV

VĂ…R GĂ…RD EN HISTORISK MĂ–TESPLATS

20 MIN FRÅN SLUSSEN Vad är ett hotell? Ett hus süklart med reception och sovrum. Kanske en restaurang. Sängar och väldigt münga kaffekoppar. Men egentligen är ett hotell snarare en känsla, en upplevelse eller en sinnesstämning. Man brukar säga att det sitter i väggarna, men vi tror att det handlar om människor och värmen de sprider. +lUÀQQVHQnULJKLVWRULDVRPJDPPDONXUVJnUGGlUNRQVWPLOM|RFK NXOWXUE|UMDGHWDIRUP'HWNRPDWWEOLHQYLNWLJGHOLVNDSDQGHWDYPRUJRQ GDJHQVP|WHVSODWV,GDJYLODUYnUIUDPJnQJVVDJDSnJHQHUDWLRQHUDYJlVWHURFK medarbetare som skrattat, upplevt och skapat historier genom üren. Vi vet DWWPDJLVNHUQlUVLQQHQEHU|UV'RIWHQSnPRUJRQNYLVWHQVRPYLWWQDURP EDJDUQDVPM|OLJDKlQGHUQlUIUXNRVWEU|GHQJUlGGDV.RFNDUQDVJODGDMDUJRQJ EDNRPGHVMXGDQGHNDVWUXOOHUQDLQI|UPLGGDJHQ9DUPDOHHQGHQIUnQQ\ÀNQD PHGDUEHWDUHGXP|WHULKXVHWVNRUULGRUHU 9LWURUSnDWWXSSOHYHOVHQOLJJHULPlQQLVNRUYLP|WHU1lUVLQQHQVWLPXOHUDV RFKKMlUWDQEHU|UV'HWlUGlUKLVWRULDVNDSDVRFKP|MOLJKHWHUXSSVWnU 9nUYLVLRQlUDWWVNDSDKnOOEDUDXSSOHYHOVHULPLQVWnUWLOO'HWJ|UYL genom omtanke, engagemang och massa kärlek. Och kanske ett och annat VS|NHIUnQGHWI|Uà XWQD Varmt välkommen till oss.

WWW.VARGARD.SE 08 748 77 00 • INFO@VARGARD.SE


INNEHÅLL #4 2019 Doftnytt

12

Boktips

16

Tekniktips

18

Resa: Sri Lanka Resa: Polska rivieran

22 28

Resa: Österrike

32

Resa: London

36

Alex träning

44

Hårspecial Tove tipsar

52 62

Visualisterna

68

ESS Group

74

Novi Resort

80

På scén i höst Filmtips

104 110

Feta elcyklar

112

OCH MYCKET MER... Ädla drycker #100

Ansvarig utgivare: Antonio Inestal antonio.inestal@laprensa.se

Inrednings plock #70

Projektledare & Försäljning: Camilla Almqvist camilla.almqvist@laprensa.se Art Director & Projektledare: Charlotte Carlsson charlotte.carlsson@laprensa.se Skribenter och medarbetare: Christian Muda Jessica Berghult Alexander Catalan Lina Sjölund Visualisterna Tove Castor Tina Gardsten Kent Lakso

Plock för henne #60

Redaktion: Älvsjö Gårdsväg 6, 125 30 Älvsjö

Bartendern tipsar #98 Postadress: Box 145, 125 23 Älvsjö Tryckeri:

Printall Premium Magazine ges ut av: La Prensa AB

www.laprensa.se

8 Premium Magazine


MADE IN EU

EEZYFLOW SOVKRAGE

EEZYFLOW – ETT HANTVERK

Sluta snarka - Snarka mindre - Även på resan Eezyflow sovkrage är fysiologiskt utformad, lätt, mjuk, formas av kroppsvärmen, inställbar i höjdled samt fjädrande. Hjälper till med att hålla huvudet lätt sträckt bakåt, något framskjuten käke och stängd mun. En bekväm sovposition liknande framstupa (stabilt) sidoläge som ger friare luftvägar.

© Copyright All rights reserved by Anti-Snore Partner Sweden AB

• Nära & Schysst. Tillverkning i Sverige och Danmark. • Bekväm som resekrage även för icke snarkare. ”Anländ utvilad utan nackspärr/muntorrhet”. Lätt att ta med sig i handbagaget. • Överdrag och förvaringspåse av svensktillverkad exklusiv bomullstrikå, 100% ekologisk bomull. Historien om Eezyflow från idé till färdig produkt. - ” Jag har levt med snarkare sedan 10 års åldern. Ljudnivån var stundtals olidlig. Detta bidrog till frustration och många nätter på soffor, i barnkammare och stundtals sov jag under bar himmel i skärgården med hunden istället för på båten.”

CE-märkt medicinteknisk produkt. Viskoelastiskt tryckavlastande skum med minnesfunktion. Gjuts en och en i specialtillverkade formverktyg. 2. 1.

3. 1. Fjäderlätt material som andas. 2. Behaglig support/stöd för haka. 3. Inställbar i höjdled. Väger endast 180 gram.

För mer information www.eezyflow.com Kontakta oss Tel. 08 636 50 30

Vid misstanke om obstruktiv sömnapnésyndrom (OSAS), från 5 andningsuppehåll per sömn-

®

timme och uppåt, be om en remiss till en sömnklinik för utredning och effektiv behandling.

Bättre Sömn - Bättre liv!


Boktips - Doft - Med mera...

INCHECKAD

BASTARD BURGERS PÅ TERMINAL 4 Med inspiration från New York och rötterna i Norrland levererar Bastard Burgers Sveriges bästa hamburgare. Målet är att leverera en grym och hållbar produkt, inspirerad av New Yorks streetfood – med kvalitet från Norrland. Välkommen till Bastard Burges på Terminal 4! På Bastard Burgers serveras hantverksburgare gjorda från grunden. Allt kött kommer från Norrbottensgården. Bastard Burges maler köttet själva i restaurangen varje morgon, gör egna dippar och steker varje burgare on-demand. Det finns även ett stort veganskt utbud av burgare, sides och milkshakes. Alla veganska burgare är baserade på beyondburgaren som är helt och hållet växtbaserad. Bastard Burgers klimatkompenserar 110% via ett projekt som heter Sri Balaji, ett kraftverk i Indien som producerar förnyelsebar energi och ersätter fossila bränslen.

10 Premium Magazine


LEN SÄ

65 M IN

8

ER TILL UT

NYHET!

8


DOFT AV HÖST Här kommer tips på härliga dofter som redan finns eller snart kommer ut i butik...

Cacharel - Yes I am Pink First Doften som gör att du sticker ut i mängden. En förförisk doft som hyllar kvinnor, stil och identitet.

Floral Street - Electric Rhubarb Snart kommer den nionde doften från Floral Street, endast 16 månader efter märkets lansering. Denna doft spås bli bästsäljare och ja, vi som gillar doften av rabarber är beredda att tro detsamma.

Lancôme - Idôle En ungdomlig och rosdoftande parfym med jasmin, rosor, citrus. Den moderna flaskan har formen av en smartphone.

Armani - Privé Orangerie Venise En ny härlig doft i Privé kollektionen.

Yves Saint Laurent - Y Live Y Live har toppnoter av den fräscha och energigivande apelsinblomman – en fräschhet som intensifieras ännu mer av kryddig ingefära och strålande klar bergamott.

Valentino - Uomo En maskulin, självsäker och sensuell doft. En framtida doftklassiker för den exklusiva och moderna gentlemannen.

Valentino - Donna En feminin, stilfull och utsökt parfym med en sensuell karaktär som utstrålar modern elegans och tidlös skönhet. 12 Premium Magazine

By Terry - Reve Opulent En förtrollande parfym med noter av söt gardenia, ylang ylang och apelsinblommor i en bas av djup vanilj och mysk. En blommig och fräsch doft som passar alla.

Molton Brown Under september lanseras en exklusiv parfymkollektion i 12 dofter. De nya parfymerna är baserade på Molton Browns originaldofter, som har tolkats av parfymörer. Den gemensamma visionen alla arbetade utifrån var att leverera oväntade dofter med en mänsklig touch.


Möten på Örenäs Slott 26 konferenslokaler fördelade mellan historisk slottsmiljö och modernt konferenscenter. Något för alla möten oavsett om det är för den lilla gruppen eller det större sällskapet på upp till 400 pers.

OM OSS

KONTAKTA OSS

Örenäs Slott är en både storslagen och vardagsnära hotell- och konferens- ÖRENÄS SLOTT anläggning i unik slottsmiljö. Vi erbjuder även helgpaket för god mat, golf, Ålabodsvägen 193 träning, högtider och olika aktiviteter för avslappnad samvaro med vänner – 261 63 Glumslöv eller lyxig guldkant i gott sällskap. Örenäs Slott ligger strax söder om Helsingborg, med en magnifik utsikt över Öresund och Ven.

TELEFON: +46 418 45 11 00 E-POST: info@orenasslott.com WEBB: www.orenasslott.com FÖLJ OSS


FLYGANDE NYHETER Smått och gott från Arlanda och andra svenska flygplatser.

Norwegian får fyra av fyra möjliga stjärnor i internationell utmärkelse Passagerare över hela världen har för andra året i rad gett Norwegian fyra av fyra möjliga stjärnor i årets Airline Passengers Experience Association (APEX). Fyra stjärnor är den högsta rankingen som ett lågprisbolag kan få. Över en miljon flygningar och 600 flygbolag har rankats i årets APEX-utmärkelse. Norwegian var ett av tio lågprisbolag runt om i världen som fick fyra stjärnor. Det är andra året i rad som Norwegian rankas som ett fyrstjärnigt flygbolag. Resultaten offentliggjordes i Los Angeles igår kväll.

Kända svenskar lånar ut sina ansikten till entreprenörer som räddar världen Porträttgalleriet ”Welcome to my hometown” på Stockholm Arlanda Airport byter skepnad. Under en vecka i september ersätts kända svenskar som Caroline Winberg, Joel Kinnaman, Josephine Bornebusch och Axwell & Ingrosso av finalisterna i nystartade Norrsken Award: tio entreprenörer som arbetar för att göra världen till en bättre plats.

VÅRA INNOVATIONER SKAPAR FRAMTIDENS GLOBALA BETALLÖSNINGAR TACK VARE VÅR LOKALA NÄRVARO KAN VI SKRÄDDARSY LÖSNINGAR SOM PASSAR DIN VERKSAMHET BÄST

www.verifone.se

14 Premium Magazine


The Game for every Sense Är du intresserad av att träna din hjärna och utmana ditt medvetande? Då ska du spela KONARIO. Ett unikt spel som aktiverar alla våra fem sinnen. Samla på par precis som i klassiska Memory® fast med hjälp av lukt, smak, syn, hörsel och känsel.

NYHET!

1-6

10-99

Jag är fascinerad av den fantastiska kreation som är vår hjärna. Och jag har ett grundmurat spelintresse. Fusionen mellan de båda heter KONARIO.

• HYLLAS AV HJÄRNFORSKARE •

NIKLAS BERGSTRÖM, SKAPAREN AV KONARIO

• NOMINERAT TILL ”ÅRETS VUXENSPEL 2018” •

NYHET! "5 av 5" SYDSVENSKAN

NYHET!

"Bäst i test"

8+

GP 3-6 2-5

10+

Axla rollen som GW och ta fast de sluga brottslingarna. Eller vill du hellre agera brottsling och försöka sopa igen dina spår? Hur som helst blir det en fängslande jakt i den undre världen.

www.algaspel.se www.konario.com

10+

Detta kriminellt kluriga kortspel bygger på sann skadeglädje. Ju högre brott, desto högre poäng. Den enda som kan stoppa dig är Leif GW Persson – snabb på foten som alltid.

Science-lådan för alla barn som drömmer om att bli superdetektiv. Spännande experiment, roliga övningar och – sist men inte minst – GW delar med sig av sina bästa tips och metoder.

DU HITTAR SPELEN PÅ AKADEMIBOKHANDELN


BOKTIPS Premium har botaniserat bland boknyheterna. Vi tipsar om vad som finns ute i bokhandeln nu eller inom kort. Och eken står där än Av: Sofia Lundberg Utkommit: 18 september 2019 Förlag: Forum förlag Esther har tappat fotfästet efter en svår skilsmässa och helgerna utan sonen Adrian är plågsamt ensamma. Varannan lördag promenerar hon till en gammal ek på en äng vid vattnet. En dag möter hon Rut där, en äldre dam med fantastisk förmåga att fokusera på det vackra i livet. Rut minns sin ungdom och Esther fascineras av hennes berättelser. En oväntad och stark vänskap utvecklas mellan de två kvinnorna. Men allt är inte som det verkar, vad är det för hemligheter som Rut döljer? Sökandet efter svar tar Esther till Comosjön i Italien där bilden av ett betydligt mer komplicerat livsöde växer fram. En gripande roman om saknad, skuld och stark vänskap – men också om att hitta tillbaka till sig själv efter en destruktiv relation.

Natten Av: Elie Wiesel Utkommer: 9 oktober 2019 Förlag: Bookmark Förlag Natten är ett intensivt gripande vittnesmål från en historisk katastrof vi aldrig får glömma. Det är klassiker som redan sålt mer än 10 miljoner exemplar, men som inte funnits på svenska på flera decennier. Nu kommer den i nyöversättning med nyskrivet för- och efterord. Elie Wiesel var 11 år när andra världskriget bröt ut. Bara några år senare tvingades först han och hans familj från sitt hem, därefter tillfångatogs de och transporterades till Auschwitz. Natten är Elie Wiesels smärtsamt levande dagboksanteckningar, från nazisternas skövlande av familjens hemby till den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger.

Råttkungen Av: Pascal Engman Utkommit: 23 september 2019 Förlag: Bookmark Förlag En ung kvinna hittas död i sin lägenhet, hon har blivit knivhuggen över tjugo gånger i bålen. Vanessa Frank anar att något inte stämmer. Samtidigt växer ett kvinnohatande nätverk sig allt starkare, de kallas incels och när deras idé ska omvandlas till handling står många liv på spel. Och mitt i allt stundar en mansfri festival. Incels står bakom flera attacker i USA de senaste åren. Männen som ingår i nätverket finner sig helt oförmögna att hitta en romantisk eller sexuell partner. Detta leder till ett enormt hat gentemot de män men framförallt kvinnor som lyckas med det. I detta finns en också en övertygelse om att kvinnan finns till för att tjäna mannen och tillfredsställa hans behov. I slutändan har det förödande konsekvenser. I Råttkungen får vi följa Vanessa Frank i en kamp mot klockan och incels.

Författarporträtt Pascal Engman

PASCAL ENGMAN är journalist och var tidigare en av de mest profilerade reportrarna på Expressen. Han debuterade 2017 med Patrioterna och 2018 släpptes första delen i serien om Vanessa Frank, Eldslandet. De båda titlarna blev enormt hyllade och samtliga böcker är på väg att bli film. 16 Premium Magazine


Var går din gräns? Jag är säker på att novellerna kommer få det att pi rra i kroppen, både på det ena och det andra sättet. / Kristina Suomela Björklund

‫ܟ‬żŤĪ

ŲǾŲŲ

ƫƫĖŤŧ

ÿƣƸďǜ ĪŲŏģĪ

Ųżƣģŏ

ŲÿƣŏĪě

żŤŊÿŲ

ģĪŧŲ‫܈‬

żĜŊěĖ

ģĪƫżŰ

shop.whipmedia.se

ŧšǀģě

żŤżĜŊ

Ī‫ܪ‬쿍

Ange PREMIUM‫ ښړ‬i kassan för fri frakt och 10% rabatt.

܎‫ܠ‬


TEKNIK Tänk att alltid ha en laddare med dig som samtidigt är ett snyggt smycke, by BILLGREN har tagit fram just ett sådant armband.

Polar Ignite En sportklocka som erbjuder avancerade mätinstrument och h träningsrekommendationer med ed d nya ya funktioner så som Sleep Stagess Plus™, Plu lus™ s™,, Nightly Recharge™ och FitSpark™ k™ ™

Lenovo Smart Display – snygg styrenhet för det smarta hemmet Lenovo har nyligen lanserat Lenovo Smart Display, en smart skärm i full HD och h Google Assistant på svenska. Lenovo Smart Display kan du antingen styra tyyra med rösten eller pekskärmen för att exempelvis visa familjens schema, lyssna na på å musik, spela upp ett klipp på YouTube, få de senaste nyheterna eller ringa nga ett videosamtal – allt genom ett enkelt ”Hej Google!”.

Urba Urbanears b ne near arss Lanserar Lans ser erar ar tre trre nya nya säsongsfärger säs äson ongs gsfärgerr för för den en populära hörluren hö l Plattan Pl ttt 2 Bluetooth. Bl th Paper P Beige, B i Icon I Blue och den spegelblanka Cherry Brown.

By BILLGREN Nu kan du alltid ha en ladda darre n ära är a tilll h andss. laddare nära hands. din Bokstavligen. Koppla, ladda a oc och h synka di in Smartphone med vårt nya stilrena och funktionella laddningsarmband i svart, äkta läder med mattsvarta ståldetaljer. Armbandet är ett enkelt och utmärkt alternativ för den stilmedvetne mannen att ha med på resan, nya äventyr eller när du är på språng. Brusreducerande hörlurar i snygg design Njut av din favoritmusik med Sonys senaste tillskott WF-1000XM3. Hörlurarna erbjuder inte bara fantastiskt ljud, utan har dessutom en aktiv brusreducering i toppklass. Tack vare det batteriladdande fodralet kan du lyssna till musik i upp till 24 timmar med brusreducering påslagen. Hörlurarna är helt trådlösa och kan röststyras med Goodle Assistant eller genom touchkontrollerna.

Urbanista Nu lanseras två stilrena och portabla högtalare: Sydney och Brisbane. Sydney är en högtalare i pocketstorlek och kommer i fyra trendiga färger. Brisbane är en större men behändig högtalare som erbjuder kraftigare bas och finns tillgänglig i två olika färger. Båda produkterna möjliggör parkoppling med en extra enhet för den som önskar stereoljud.

18 Premium Magazine


Samarbete

Jobba var du vill. Var jobbar du idag? Med den senaste hårdvaran, säker mjukvara och en generös IT-support bygger vi framtidens digitala arbetsplats. Oavsett var du befinner dig.

Säkerhet Support

dustin.se/jobbavarduvill


Sri Lanka, Polen, Österrike & London

RESA 360°

4****+ԩɰɸɗȷHɍ*ˮɀɰEʝUJɡ™ʕM΋ԫɈ™ʢʦQɢKͯʢȸHɢ

HOTEL MEKTAGONEN HOS OSS BOR NI I STORA LJUSA RUM DÄR INGET ÄR MINDRE ÄN 32 KVM. ALLA RUM ÄR UTRUSTADE MED KÖK OCH VISSA HAR ÄVEN BASTU! *͏QJʋYVW͏Qɍʤɵɸɗ6ɃʑQʂNɈ0ˊȿVʋɚRɭɓ/LȿɰȩʑUɒ

9ʋʢPɢYϊɸNʝʛQɈ Falkenbergsgatan 3 ~ SE-412 85 GÖTEBORG +46 (0) 31-387 90 00 ~ info@hotelmektagonen.se www.hotelmektagonen.se 20 Premium Magazine


Malta.

More than we could ever tell.

VisitMalta.com


SRI LANKA

- lyxig semester med både strand och äventyr Sri Lanka är en stor ö som ligger söder om Indien. En destination som vi varit sugna på länge och som flera av våra vänner rekommenderat varmt. Här hittar man mycket av det som vi är ute efter när vi reser - fantastiska stränder, intressant mat, vacker natur och massor att se och göra. Text: Christian Muda, Matochresebloggen.se Foto: Pressbilder

22 Premium Magazine


Hotell Maalu Maalu Resort & Spa

Premium Magazine 23


E

fter terrorattentaten i landet i april 2019 fick Sri Lanka en nedgång i turismen, men sedan juni 2019 finns inte längre någon avrådan från att åka till landet och det är nu säkrare än någonsin att resa runt i Sri Lanka, med bland annat utökade säkerhetskontroller på alla större hotell och flygplatser. Priserna är nu också extra låga då man satsar mycket för att få tillbaka alla turister, så i somras bestämde vi oss för att åka hit. Flyget från Stockholm gick över London där vi hoppade på ett direktflyg med Sri Lankan Airways. 10 timmar senare landade vi på Colombos flygplats och där mötte vår chaufför - som vi hade bokat i förväg - upp på flygplatsen. Nu väntade nio dagars rundresa på Sri Lanka - så spännande! Rundresa i Sri Lanka med egen chaufför Vårt första stopp var Kandy, landets näst största stad. En typisk asiatisk stad, med ett myller av människor, små affärer, restauranger och det pampiga “Temple of the tooth”. Efter en heldag i stan var det underbart att åka en kvart upp till ett hotell i bergen med en evighetspool och det totala lugnet. Vår resa fortsatte med att ta det som kallas världens vackraste tågresa - från Kandy till Nuwara Ellya. I sakta fart tuffade tåget fram genom fantastisk natur med tät skog, teplantager och små byar. Fascinerande! Vi fortsatte med bil på slingriga vägar upp till bergen till teplantagerna i Nuwara Ellya. Här gjorde vi studiebesök i en stor tefabrik och bodde på ett boutiquehotell som byggts i en gammal tefabrik.

24 Premium Magazine

Vi tog långa morgonpromenader i teodlingarna, besökte små byar och njöt av lugnet som råder här. Man kan förstå att många turister dras hit och stannar flera dagar bara för att läsa och ta olika ayurveda-behandlngar. Men, vi ville vidare och körde vidare till Passikudah bay på östkusten, som påminde om Koh Lanta i Thaliand där vi varit flera gånger. Klart varmare här vid kusten än i bergen. Stora, kritvita stränder och varmt kristallklart vatten. Här bodde vi på ett lite större hotell med 90 rum. Alla i fina bungalows med utsikt antingen mot stranden eller mot den stora poolen i mitten. Detta var rena paradiset och tre dagar här var i minsta laget, vi hade velat stanna en vecka. Sigiriya - landets forna centrum Efter några dagar med sol och bad körde vi inåt landet igen, till Sigiriya. Detta var på 500-talet landets huvudstad och här finns flera Unesco världsarv, som den pampiga Lejonklippan och Polonnaruwa som är en av de mest besökta arkeologiska relikplatserna i landet. Dessutom finns här flera naturreservat där man kan åka på safaris, elefanter är det djur man garanterat få se stora flockar av. Här bodde vi på ett Aliya - ett hotell som hade en stor pool med utsikt över Lion Rock, underbart ställe att landa på efter en dag med utflykter och massa nya intryck. Efter nio dagar, med massor av upplevelser reste vi hemåt igen, men med ett stort sug att åka tillbaka och se mer - kanske redan i vinter och utforska södra Sri Lanka som lär ha ännu vackrare stränder, om det nu är möjligt!

Hotell i Sigiriya med pool och utsikt ö


över Lion Rock – Aliya Resort & Spa

Lion Rock i Sigiriyia

Premium Magazine 25


Botuiquehotell – Tea & Experience factory

Tre härliga hotell på Sri Lanka

Fakta inför resan till Sri Lanka

Hotell i Sigiriya med pool och utsikt över Lion Rock – Aliya Resort & Spa Sigiriya med omgivningar är ett givet stopp om man gör en långresa på Sri Lanka, då man här hittar den gamla staden Polonnaruwa, pampiga Lion Rock som man kan bestiga och även flera nationalparker med Safaris. Vi åkte hit efter tre lata dagar vid Passikudah bay på Östkusten och här runt Sigiriya var det klart mer äventyr! Från kusten hit är det en fin bred väg så jämfört med dagarna uppe i bergen var denna resa väldigt avslappnad och knappt två timmar. Här bodde vi bo fina Aliya Resort, med en stor evighetspool och stora bungalows.

Väder på Sri Lanka Många svenskar åker till Sri Lanka på vintern, men landet har klimatzoner som gör att det finns områden med bra väder året om. Under den svenska vintern har södra och västra kusterna av Sri Lanka bäst väder, medan det under den svenska sommaren är östkusten som har perfekt väder. Inåt landet, uppe i bergen är det mer jämnt klimat, med svalare temperaturer som liknar de vi har en fin sommardag i sverige.

Hotell på Sri Lankas östkust – Maalu Maalu Resort & Spa Det första hotellet som byggdes på Passikudah bay var Maalu Maalu Resort & Spa, som fortfarande är det populäraste stället att bo på. Hotellet ligger precis vid stranden och har en stor tempererad pool som är hjärtat i anläggningen, som alla bungalows är byggda runt. Det finns massor av solstolar både runt poolen och vid stranden. Ett riktigt härligt hotell vi verkligen kan rekommendera, Botuiquehotell i bergen på Sri Lanka i en gammal tefabrik – Tea & Experience factory Högt uppe i bergen ett par timmars bilkörning från Nuwara Eliya (dit vi tog tåget från Kandy) ligger boutiquehotellet Tea & Experience factory. Det är en gammal tefabrik som stått övergiven i över 20 år. Nyligen fick det en ny ägare som gjort om fabriken till ett boutiquehotellet. men sparat delar av maskinerna och satt igång tillverkningen igen. Ett riktigt snyggt hotell, perfekt för att utforska teodlingarna, där man även kan göra sitt eget te!

26 Premium Magazine

Maten på Sri Lanka Man kan äta västerländsk mat på alla finare hotell, men det är den lankesiska maten som är den riktigt goda. Smakrika curries där kokosmjölk är basen, med fisk, skaldjur eller grönsaker. “Hopper” är en rätt som äts både morgon och kväll - ett ägg som steks i ett tunt pannkaksskal – supergott. Det finns vin att köpa på alla hotell, dock bara importerat. Lokalt producerar man bland annat egen “whisky” och den goda ölen Lion beer som är riktigt god. Boka resa och chaufför Vill man resa bekvämt rekommenderas att anlita en resebyrå som tar hand om allt från att boka en bra chaufför till biljetter på plats som tågbiljetter. Res hit med reguljärflyg: Minst en mellanlandning, t ex med Sri Lankan Airways över London. Huvudstad: Sri Jayawardenapura (strax utanför Colombo som är den största staden) Valuta: lankesisk rupie. Invånare: 19 886 000 Visum: Gratis för svenska medborgare sedan 1 aug 2019. Tidszon: 3,5 timmar efter Sverige


        

                                  !  

  

! 

""#$"%""

 !"#$% & !$' '%


POLENS RIVIERA

SOPOT - GDANSK - GDYNIA Fler och fler har fått upp ögonen för kryssning som resform de senaste åren, och kryssningar har blivit populära som aldrig förr. Vi åkte med Stena Line till de polska städerna Sopot, Gdansk och Gdynia. Text: Jessica Berghult Foto: Pressbilder

Marriott Hotel & Spa ligger bara 50 meter från sandstranden och har vacker utsikt över havet. Hotellet har ett spa där man kan boka olika behandlingar eller koppla av med bastubad. Det finns också 4 pooler, en av dem ligger på taket under bar himmel. Brasserie är namnet på frukostrestaurangen och Pescatore är hotellets egen fiskrestaurang.

"Sopot är ett strandparadis med såväl havsnära hotell som lyxiga spaanläggningar". Hotel Rezydent i Sopot är ett charmigt boutiquehotell, som ligger mitt i Sopot. Bara 500 meter bort från den berömda strandpromenaden Monte Cassino och Sopot Pier - Europas längsta träpir som går rakt ut i havet. Hotellet har även ett dagspa, Baltiqa Day Spa, som erbjuder olika ansiktsbehandlingar, massage, manikyr och pedikyr.

P

olen blir allt populärare som turistland och landet söder om Sverige har mycket att erbjuda. I trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia kan du njuta av milslånga stränder, praktfulla hotell, lyxiga spaanläggningar, historiska sevärdheter och billig shopping. Välkommen till Polens Riviera! Sopot Sopot är drottningen bland de tre kuststäderna och går ibland under namnet Polens St Tropez. Och det är lätt att förstå varför. Sopot är Polens främsta badort och har en kilometerlång vit strand. För den som önskar både strandliv och nattliv är Sopot ett perfekt alternativ till Rivierans olika strandhäng. Redan på 1800- talet blev Sopot känd som en välgörande kurort. Idag har flera hotell spaanläggningar och många besökare väljer att kombinera strandhänget med lyxiga behandlingar.

28 Premium Magazine

Hotell med Spa i Sopot Sofitel Grand är Sopots mest imponerande hotell och har haft flertalet kända personer bland gästerna, bland annat vår egen Greta Garbo. Självklart ligger detta hotellet mitt på stranden, har ett välrenommerat spa, fantastisk havsutsikt och en underbar trädgård. Allt för att ge gästen en unik och lyxig hotellupplevelse. Restaurangen Art Deco serverar förfinad smak av polsk-fransk mat och Le Bar är barernas bar som måste besökas. Sofitel Grand Sopot ingår i Accor hotels. Sheraton Sopot Hotel har länge varit en ikon för avkoppling vid Östersjön. Perfekt beläget, bara några steg från sandstranden, den välkända träpiren och med vacker utsikt över Gdanskbukten. Självklart finns här också både ett förstklassiskt spa och en välkänd Restaurang, Polskie Smaki, som kommer att göra din vistelse oförglömlig.

Hur man bäst tar sig hit Ett bra sätt att ta sig till Polens Riviera är med Stena Lines färja från Karlskrona i Blekinge. Fartyget lägger till i Gdynia och därifrån är det lätt att ta sig till både Sopot och Gdansk med tåg, taxi eller bil. Färjeöverfarten är smidig och det finns både dag- och nattfärjor att välja bland.


Ta tillvara pü solkraften – Sprid energi Solcellspaneler i polykristallin och monokristallin

Garanterad prestanda

Ă…RS

Linjär effektgaranti

+12 ĂĽrs Produktgaranti

Ă…R Effektgaranti pĂĽ vĂĽra solcellspaneler

Effektgaranti enligt industristandard

Godkända och tillverkade enligt gällande EN-standarder. Vi tillhandahüller tillbehÜr süsom solcellskabel, anslutningskontakter, skyltar samt monteringsfästen ten fÜr tak.

SOLCELLSPANELER s (ĂšGMEKANISKBELASTNING CertiďŹ erad fĂśr att motstĂĽ stark vind och snĂśbelastningar upp till 5400Pa. s !NTI REmEKTERANDEYTA Ă–kar panelens exponering och effektivitet fĂśr att konvertera solljus till energi. s "ESTĂŠNDIGMOTSALT FUKTOCHAMMONIAK CertiďŹ erad av Bureau Veritas fĂśr att tĂĽla användning nära kustmiljĂśer.

3-FAS VĂ„XELRIKTARE 4-15kW s )NKL$# BRYTARE 7I&I s -AXVERKNINGSGRAD %UROVERKNINGSGRAD 

Polykristallin 285Wp

s "RETT-004SPĂŠNNINGSOMRĂŒDE TVĂŒ OBEROENDE-004UPPTILLTRESTRĂŠNGAR s -EDSKYDDFĂšRĂšVER UNDERSPĂŠNNING JORDFEL ĂšVERBELASTNING ĂšVERHETTNINGETC

99 525 22 99 525 10-19

Monokristallin onokristallin (All Black) 310Wp 99 525 23

Kontakta din lokala installatĂśr/ĂĽterfĂśrsäljare fĂśr mer information och priser Malmbergs är ett nordiskt handelshus i elmaterielbranschen med huvudkontor i Kumla och har sedan 1981 bedrivit fĂśrsäljning inom omrĂĽdena belysning, elektriska motorer, kapslingar, kabel, centraler, startutrustning, verktyg och installationsmateriel. Bolaget har dotterbolag i de nordiska grannländerna samt 33 egna butiker och är sedan 1999 noterat pĂĽ Nasdaq OMX Stockholm. Vi är miljĂś- och kvalitetscertiďŹ erade enligt ISO 14001 och ISO 9001. 2018 omsatte koncernen 613 milj. SEK och sysselsatte 156 personer.

Malmbergs Elektriska AB (publ), Box 144, 692 23 Kumla

Tel vxl: 019-58 77 00

Ordertel: 019-58 77 30

order@malmbergs.com

www.malmbergs.com


Ät gott i Gdansk Polen har länge haft ett oförtjänt rykte om att servera fet och friterad mat. Nu är det dags att slå hål på den myten. Gdansk är en av de tre kuststäderna som går under namnet Polens Riviera. Här har det öppnat en mängd spännande restauranger som erbjuder smakfulla upplevelser. True Restaurant Signaturrätten för denna välrenommerade grillrestaurang är klassikern Surf & Turf, som kombinerar kött med skaldjur på ett alldeles unikt sätt. Hos True finns det även tomahawk Surf & Turf på menyn. Namnet kommer från att den möra entrecoten har kvar benet vilket gör att formen på köttbiten liknar en yxa. True kan sannerligen konsten att kombinera förträffliga råvaror från både hav och land, och mycket är även lokalproducerat. Har du aldrig provat att kombinera protein från hav och land på samma tallrik är det dags att tänka om. Entrecote passar utmärkt med skaldjur. Restaurang True ligger belägen i det nya hjärtat av Gdańsk - på Granary Island i Gamla stan. En extra minnesvärd bonus är den vackra utsikten över Motława-floden. Här Kan man vila ögonen på de vackra 1600-tals skeppen som glider fram på floden utanför restaurangens uteservering. Piwna 47 Gdansk är en perfekt weekendstad och att strosa ner för den breda gågatan Długi targ via Gröna porten, ner mot vattnet, är verkligen en upplevelse. Parallellt med Długi targ finns stans allra charmigaste gata, Mariacka, med sina smala och höga borgarhus på rad. På ett litet torg hittar man Piwna 47. Denna vackra restaurang ligger väldigt lägligt på samma adress som namnet och stoltserar med en lika vacker meny som maten är god. Restaurangen påminner om ett lyxigt växthus med både väggar och tak av glas. Omgivningen är lummig och längst bak i restaurangen finns en liten vacker pergola. Alla rätter görs från grunden och råvarorna är till stor del lokalproducerade. På menyn finns allt från lättare sallader till rejäla köttbitar. Men det som imponerade mest var de fantasifulla desserterna med konditorkänsla. Även värt att nämna är att Piwna 47 erbjuder en noggrant utvald vinlista med ett brett sortiment av viner. 30 Premium Magazine


Du kan dra nu. Jag har miljoner nya vänner på min sida CandiCUR™ är ett unikt och kliniskt bevisat sätt att behandla och förebygga svampinfektioner i underlivet. Med två patenterade stammar av mjölksyrebakterier får du miljoner goda vänner som behandlar infektionen inom 48 timmar. Med CandiCUR på din sida kan du äntligen säga hej då till återkommande svampinfektioner. Finns receptfritt på apotek och på candicur.se

CANDICUR.SE


Österrike

– ett härligt resmål för sköna vandringar Text: Lina Sjölund @liniztravel Foto: Pressbilder

Förläng sommaren i Österrikiska Alperna med en härlig vandringsresa. Koppla ned och koppla bort, det behöver alla göra då och då. Det har blivit mer vanligt att åka på en aktiv resa när man lämnar vardagens alla måsten långt bakom sig för att röra på sig. Det kan man verkligen göra i Österrike oavsett årstid. Under våren, sommaren eller hösten kan man verkligen njuta av den storslagna naturen med inspirerande aktiva äventyr, vandringar och njuta av tystnaden och vackra landskap.

V

arför inte ta steget fullt ut och prova någon av de fantastiska vandringslederna i Österrike vår, sommar eller höst. Med höga berg, vackra vyer och en utomordentlig infrastruktur är Österrike ett kärt resmål för alla vandringsentusiaster. Det passar alla typer av vandrare. Man väljer själv hur långt eller högt man orkar gå och anpassar sig efter sin dagsform. Vackert och varierande landskap i ett litet land Om man väljer att vandra i Österrike så finner man både landskap med grönskande ängar, porlande bäckar med kristallklart vatten, mäktiga alptoppar och glaciärer. Trots att Österrike är ett litet land så erbjuder de en stor variation på vackra landskap att både uppleva och att se på. Tre tips på trevliga vandringar Reser man till Bad Gastein finns flera alternativ till vandringar. Jag gjorde tre olika vandringar på tre olika ställen under en knapp vecka i somras. Bad Gastein ligger på 840 – 1200 meter över havet, beroende på vart i byn man befinner sig. Schlossalm 2 066 meter över havet På det bredaste stället av Gasteindalen i Bad Hofgastein ligger Schlossalm. Här finns mysiga vandringsleder för både nybörjaren liksom den erfarne vandraren, sagolika formationer på bergen. Luften är ren och helt klart energigivande. Här uppe startar vår vandring för dagen. Jag går för dagen med vandringsgruppen Nordic Walking som promenerar 6-10 km per dag och upp till 300 meters höjd. 32 Premium Magazine

Reser man med Alpresor till Bad Gastein kan man välja hur avancerad vandring man önskar att göra och väljer därefter en grupp att delta i under sin vandringsvecka. Landskapen i österrikiska alperna är magiska. Det är verkligen så vackert och njutbart. Vi promenerar även kring Hohe Scharte som är en berömd lång och populär skidpist vintertid. Under de trevliga vandringarna blir vi även guidade om växtligheten och de vackra blommorna som växer i omgivningar. Vi får höra historier om Österrikes högsta berg och mycket mer. Guiderna är otroligt kunniga och vi lär oss mycket under vandringarna. Stubnerkogel 2251 meter över havet Från Bad Gastein kan man antingen ta kabinbanan eller vandra upp på byns berg Stubnerkogel som ligger 2 251 meter över havet. För den erfarna vandraren går det naturligtvis utmärkt att vandra hela vägen upp på berget om man vill och orkar. De fina vandringsstigarna slingrar sig mjukt uppåt. Det vanligaste vid en vandring upp hit är dock att man tar kabinbanan halvvägs upp och sedan går resten. Tvärtom går naturligtvis också lika bra. Uppe på Stubnerkogel har man vid fint väder en enorm utsikt och kan se hela vägen mot Grossglockner, som är Österrikes högsta bergstopp (3 798 m ö h). Man ser även andra närliggande berg och vid panoramavyplatsen kan man se en mängd olika berg beroende på vilket håll man tittar åt. Det är klart och tydligt utmärkt både med namnet på berget och hur högt det är.


Premium Magazine 33


Sportgasteindalen Bara dryga femton minuter med buss ifrån Bad Gastein ligger Sportgastein, 1590 – 2686 meter över havet. Sportgastein är en både en vintersportort liksom en fin vandringsort under sommarhalvåret. Orten ligger mitt i Alpernas största nationalpark Hohe Tauern. Under vår guidade vandring i dalen får vi höra om hur vattnets sugs in i bergen när det regnar där och sedan filtreras och att det är så grönt just för att marken är blöt längs bergssidorna och att glaciärerna smälter ner. Han är kunnig, vår guide, och det känns som att han verkligen kan allt om området och det märks att han verkligen brinner för vandringarna här och att dela med sig av sina fina kunskaper. Det rekommenderas starkt att gå på vandringar med guide dels för att få veta mer om landskapet och naturligtvis för att inte gå vilse. Vandringen i Sportgasteindalen känns inte jobbig, vi går mesta dels bara runt och avnjuter de höga bergen. Inga större nivåskillnader på den vandringen. Längs vandringsstigarna går alpkor runt med sina pinglor runt halsen och tittar på oss turister. Här och var ser vi även hästar som går och betar. Miljön är verkligen outstanding. Det är något speciellt med Alperna och det är verkligen en fin investering för att må bra i både kropp och själ när man 34 Premium Magazine

förenar nytta med nöje. Man behöver heller inte vara en van vandrare för att vandra i Alperna. Det passar lika bra för nybörjaren som den erfarne vandraren. Bo bra på Hotel Eden Rock Hotel Eden Rock är ett relativt nyrenoverat och fräscht hotell som ligger centralt mitt i byn Bad Gastein. Från balkongen har man en härlig utsikt över byn. Det är promenadavstånd från hotellet ner till byn och det vackra vattenfallet. Ät gott på I Bad Gastein finns flera bra restauranger. Efter en hel dag med vandring så är man riktigt hungrig och maten smakar extra bra. För Fine dining rekommenderar jag Das Regina liksom Ritz på Salzburger Hof. Gillar man italiensk mat får man inte missa Angelos som ligger på Hotel Eden Rock.

Missa inte Felsentherme är ett populärt spa och termalbad som fylls med varmt termalvatten direkt från källan, som ligger centralt i Bad Gastein.

Att resa till Österrike...

Flyg till Salzburg antingen med lågprisbolaget Eurowings från Arlanda dock inte direktflyg under sommarhalvåret. Eller boka en paketresa med STS Alpresor. Tidsskillnad: Ingen Språk: Österikisk tyska, men på de flesta hotellen, spa, restauranger pratar de engelska. Valuta: Euro, aningen billigare prisläge än i Sverige.
EKVILIBRIUM TALARFÖRMEDLING PRESENTERARÅrets stora personaldag! Om drivkraft, teamwork & arbetsglädje –– en utbildningsshow för hela arbetsgruppen

FULLA HUS I HELA SVERIGE – succéturnén fortsätter!

Möt Sveriges främsta föreläsare och informativa underhållare i en grym utbildningsshow

fredrik lindström Svensk och osvensk mentalitet

anders hansen

hur motion stärker din hjärna

elaine eksvärd retorik - snacka snyggt

+

Babben larsson

kay pollak

Om stress – smällar man får ta

Sissela Kyle Konferencier

Petra MEde

ändra dina tankar - ändra ditt liv

paolo Roberto

Janne Andersson

Jonas Gardell

Marika carlsson

FIGHTING SPIRIT

från Färdtjänst till paljetter

Utanförskap & Självförtroende

Bygga vinnande lag

fördomsmedveten

Robert Gustafsson Tomgång, framgång & rundgång

MArk LEvengood Mod och mål

Måns Möller

Få ihop livet när det krisar

tilde de paula / Pär ”Hudik” Johansson / Lisa Ekström / jörgen oom / Ami hemviken / Olof Röhlander / Magnus Helgesson / Kodjo akolor robert karjel / ari riabacke / bodil jönsson / Martina Haag / Anna-Lena Bergelin / lasse ”brandmannen” gustavson / Nisse Simonson Renata Chlumska / Ann Westin / navid modiri / Maria Möller / Jana Söderberg / susanne pettersson / Dj Per sandström / Loungebandet Avenue

Turnédatum hösten 2019 11/11 kalmar / 12/11 jönköping / 13/11 karlstad / 14/11 falun / 18/11 malmö / 20/11 göteborg 22/11 stockholm / 26/11 östersund / 27/11 sundsvall / 28/11 gävle / 2/12 uppsala / 12/12 Stockholm

Vilka kommer till din stad? Mer info om talare, program & biljetter på:

storainspirationsdagen.se Ekvilibrium Talarförmedling AB / Hotellvägen 7 / 133 35 Saltsjöbaden / 08-663 06 80


Londons urval av museer och gallerier är utan tvekan det bästa i världen, med stor variation, mestadels gratis inträde och med intressanta XWVWlOOQLQJDU+lUÀQQVPXVLNDOHUWHDWUDURFKRSHUDI|UHVWlOOQLQJDURFK VMlOYDVWDGHQPHGGHVVPDJQLÀNDE\JJQDGHURFKDUNLWHNWXUVRPHWWKHOW friluftsmuseum i sig själv – redo att utforskas. www.visitbritain.se

36 Premium Magazine


MITT KULTURELLA

LONDON

Bryssel, Paris, Berlin och Prag får ursäkta men London är i mångt och mycket Europas kulturella huvudstad. Ingen annanstans i Europa hittar du samma variation och utbud som här. London har verkligen något för alla!

M

Text: Jessica Berghult Foto: Pressbilder

ed risk för att romantisera vågar jag påstå att London är det perfekta kulturella weekendresemålet. Det kan bero på att det bara ligger ett par timmars flygresa bort och att det är enkelt att ta sig dit. Men det kan också bero på att jag fullständigt älskar fish & chips, att kolla fotboll på en klassisk pub, se en musikal i West End eller njuta av utsikten från London Eye eller St. Pauls Cathedral. London är helt klart en av världens främsta kulturella destinationer. En weekendresa kommer inte räcka för att uppleva allt vad det kulturella London har att erbjuda men här får du några av mina absoluta guldkorn.

3 Museum London är en riktig godbit för alla som älskar att gå på museum. Det finns hundratals att välja mellan och många är gratis, så det kommer inte att kosta dig ett öre att se allt de har att erbjuda.

Tate Britain - Tate.org.uk

Tate Modern Tate Modern är ett av de största museerna för modern konst i världen. En imponerande och pampig byggnad som ligger granne med floden Themsen. Här kan du med lätthet spendera en hel dag, - eller en hel vecka också för den delen. När man tror att man är klar så hittar man alltid en ny utställning, en ny avdelning, en ny våning… Tate Britain Älskar du konst är detta museet för dig. Tate Britain ingår i Tate-gruppen (tillsammans med Tate Modern, Tate Liverpool, Tate St Ives) och är mest känt för sin stora landskapsmålerisamling, bland annat William Turner. Här är det lätt att låta timmarna springa iväg National Portrait Gallery Behöver fötterna vila kan jag rekommendera en lunch i den vackra restaurangen, Portrait restaurant, som ligger ovanpå museet och är berömd för bland annat sin utsikt som sträcker sig från Nelson's Column på Trafalgar Square ända ner till Whitehall till Parlamentets hus och London Eye. Npg.org.uk

Tate Modern - Tate.org.uk Premium Magazine 37


3 Teater och musikal Levande uppträde i form av teater och musikaler har alltid varit en populär destination bland Londons alla attraktioner. Enligt mig är en Londonresa inte komplett utan minst ett besök på en musikaleller teaterscen. Open air Theatre Regent’s Park Open Air Theatre är en av Londons dolda juveler. Både scen och auditorium är under bar himmel. Då vädret inte tillåter föreställningar året runt så är det främst från juni till mitten av september som det går att boka biljetter. Gör dig redo för en helt magisk naturupplevelse med marken som scen och himlen som tak. The Globe Idag står Shakespears teater “The Globe Theatre” på Themsens västra strand och är en återuppbyggd kopia av ursprungsbyggnaden som brann ner 1613. Här sätts Shakespeares mest berömda skådespel upp under sommarhalvåret, från april till oktober. Under vintern kan du istället se pjäser på Sam Wanamaker Playhouse som ligger I direct anslutning till The Globe. Shakespearesglobe.com

Comefromaway.com

West End West End, som ligger nära Piccadilly Cirkus och Soho, är Londons hetaste teaterdistrikt. Det är hit du ska ta dig om du planerar att se en musikal. Här finns över 50 olika teatrar som visar över 200 föreställningar varje dag. Många teatrar ligger i pampiga byggnader med magnifika salonger, röda sammetsstolar och vackra detaljer. En sevärd nyhet är Come from away som handlar om en liten stad som välkomnar världen.

3 Restauranger På Londons restauranger kan du njuta av street food, klassiska afternoon teas och innovativa matupplevelser du aldrig varit med om tidigare. Swan Swan, Shakespeares Globe ligger i hjärtat av Bankside, bara ett stenkast från London Bridge och med fantastisk utsikt över Themsen och St Paul's Cathedral. Här kan du frossa i eleganta bakelser, små kanapéer och säsongsbetonade cocktails. Självklart med råvaror från lokala leverantörer. Dröm dig bort till Shakespeares era och beställ in ”midsommarnattste” med inspiration från karaktärerna i teaterstycket ärtblommor från Oberons kärleksdräkt och mullbär från kärleksträdet.

Springrestaurant.co.uk

Spring Restaurant Somerset House är en pampig 1800-talsbyggnad och en måstedestination om du gillar vacker arkitektur med höga valv, kolonner och kristallkronor. Denna ikoniska byggnad inhyser Spring restaurang som ligger i New Wing, som varit stängd för allmänheten i 150 år. Spring restaurant har en gedigen vinlista och serverar säsongsmenyer som växlar dagligen. Prova gärna en av husets lunchcocktails, du kommer inte ångra dig. Banh Bao Brothers Bánh bao är en modern vietnamesisk restaurang som serverar street food på en av de coolaste platserna i London – Leake St Tunnels (arches), en lång graffitifylld tunne där konstnärerna står på rad med sina sprayburkar. Här kan du förutom att äta Banh Boa - den vietnamesiska versionen av kinesiska dumplings, boka in dig på en grafittikurs och få lära dig grunderna i grafittimålning. Svårare än man tror och garanterat en upplevelse för livet. Upplev en dag utöver det vanliga och prova på Madame Bays hemliga vietnamesiska recept samtidigt som du taggar din egen grafittimålning. 38 Premium Magazine

Olivierr.com

Swanlondon.co


Openairtheatre.com

o.uk

Banhbaobrothers.com Premium Magazine 39


HOTELLTIPSET HÔTEL BARRIÈRE LE MAJESTIC Cannes, Provence, Frankrike

Hôtel Barrière Le Majestic är det eleganta fem-stjärniga hotellet som filmstjärnor väljer att gästa när de besöker franska Rivierans glamorösa destination, Cannes.

Text: Yasmine Mubarak Foto: Pressbilder

L

e Majestic har en lång historia av att vara toppvalet när det vankas filmfestival i Cannes. Här har filmstjärnor som Robert De Niro, Matthew McConaughey, Jane Fonda, Julianne Moore och Eva Longoria setts njuta av den privata stranden och cocktailbarerna.

Hotellfrukosten är ett bra val att starta dagen med, jag skulle beskriva frukosten som’’petite’’ och utmärkande fransk bestående av små bakverk och lätta tillbehör. Du har även möjlighet till färska detoxjuicer pressade just för dig, är det något du saknar på buffén, var inte rädd att säga till servitören.

För att hitta Le Majestic behöver du inte gå långt, när du anländer till stadens tågstation är det enbart tio minuters promenad hit. Hotellet ligger centralt i Cannes, precis ovanför stadens mest exklusiva designbutiker på den chica gågatan Croisette, vars aveny går längs medelhavskusten. Du bor mitt framför Plaise de Festival, där röda mattan varje år rullas ut för den prestigefyllda och historiska filmfestivalen.

När du bor på Le Majestic har du tillgång till den största privatstranden längs Croisette, La Plage Du Majestic. En lång och bred vit strand utsmyckad med en modern terrass som går ut längs vattnet med restaurang. Dagdröm på en solstol och njut av ljudet från vågorna som slår in längst franska Rivieran.

Hotellet har 7 våningar varav 349 rum inkluderat sviter. Majoriteten av rummen har en panoramavy av medelhavet inredda i en modern likväl klassisk stil med graciösa sängar i vit bomull, ljusa väggar och stora fönster med vita mjuka gardiner - för att du lätt ska kunna släppa in havsluften. Badrummen är även de graciösa med en luxuös känsla. Le Majestics har egna hudvårdsprodukter och parfym som står uppdukat på ditt badkar.

40 Premium Magazine

För att avsluta kvällen kan du besöka hotellets restaurang Le Fouquet’s Cannes för en traditionell måltid av Michelinkocken Pierre Gagnaire. Även Le Boudoir Majestic, en detaljrikt inredd cocktailbar, ett topp val för dig som vill ha en optimal fransk utekväll med livemusik. Detta historiska hotell framkallar den magnifika känslan att promenera i historien - längs samma korridorer som några av historiens största filmstjärnor i en stad präglad av filmhistoria. Man kan nästintill känna prestigen och höra applåderna i väggarna.


Tänk med magen när du tar antibiotika NU RECEPTFRITT FÖR VUXNA PÅ APOTEK!

Att äta antibiotika påverkar tarmfloran, kan orsaka obalans i magen och i värsta fall diarré. Precosa är ett probiotiskt läkemedel och innehåller en unik jäststam som är naturligt tålig mot antibiotika. Därför kan du ta Precosa tillsammans med antibiotikakuren för att förebygga diarré och skydda tarmen. Fråga på ditt apotek om du vill veta mer.

Precosa (Saccharomyces boulardii, stam CNCM I-745) kapsel, hård 250 mg eller pulver till oral suspension, dospåse 250 mg. ATC: A07FA02. Antidiarroika, mikroorganismer. Indikation: Profylax mot antibiotikaassocierad diarré hos vuxna. Dosering: Profylax mot antibiotikaassocierad diarré hos vuxna: 500 mg två gånger dagligen. Behandlingen bör påbörjas inom 48–72 timmar efter första antibiotikadosen och pågå i minst 3 dagar efter avslutad antibiotikabehandling men bör inte pågå i mer än högst 4 veckor. Kontraindikationer: Använd inte Precosa vid allergi mot Saccharomyces Boulardii eller jäst eller något annat innehållsämne i detta läkemedel, vid inopererad central venkateter, vid nedsatt immunförsvar eller vid sjukhusinläggning (på grund av allvarlig sjukdom eller förändrat/försvagat immunsystem). Varningar och försiktighet: Kontakta läkare vid svår diarré som inte förbättras efter 2–3 dagar trots behandling med Precosa, vid feber, vid blodiga eller slemmiga avföringar eller vid kraftig mycket törst eller muntorrhet: dessa symtom tyder på uttorkning (förorsakad av diarré). Risk för att utveckla sepsis i samband med bukkirurgiska ingrepp. Särskild uppmärksamhet krävs vid hantering av produkten i närheten av patienter med central venkateter/perifer kateter. Graviditet och amning: Saccharomyces boulardii absorberas ej från mag-tarmkanalen och passerar ej över i modersmjölk. Biverkningar: Allergiska reaktioner, urtikaria, förstoppning eller törstkänsla har observerats hos mindre än 1 %. Interaktioner: Ska inte administreras samtidigt med antimykotika. Förpackningsinformation: Kapsel, hård 250 mg 20 eller 50 stycken burk samt 30 kapslar i blister, EF. Pulver till oral suspension, dospåse 250 mg 20 stycken, EF. (Rx) vissa förpackningar är receptbelagda och subventionerade, för fullständig information och mer information om förpackningar, subvention och priser se www.fass.se. Texten är baserad på produktresumé 2018-10-10. Läs mer på www.precosa.se.

Knarranäsgatan 7, 164 40 Kista

ID: 52794501

Läs bipacksedeln noga före användning. Precosa ska inte ges till barn under 18 år utan läkares ordination.


Mode, skönhetstips, hår, med mera...

HÄLSA- SKÖNHET & MODE

CLOUD NINE LANSERAR THE MICRO WAND I september 2019 lanserades prisbelönta och brittiska Cloud Nine nya innovativa The Curling Wand – en locktång framtagen för att förhöja och definiera naturligt lockigt hår eller hår med textur. Använd den till att styla fram höstens trendigaste looks! The Micro Wand är Cloud Nines första avsmalnande locktång och ger långvariga och glossiga lockar. Locktången har en innovativ mineralberikad keramisk yta som bidrar till att bibehålla en jämn temperatur över hela verktyget, gör håret mindre statiskt och tillför extra glans. The Micro Wand kan skapa både smala lockar och större vågor och kan användas på både kort och långt hår. The Micro Wand har tre olika värmeinställningar: 125°C, 150°C, 175°C samt en 2,7 meter lång sladd. Locktången levereras i en lyxig necessär som gör det enkelt att ta med den på resan. 42 Premium Magazine


TAPPA INTE HOPPET! ÖVNINGAR GER FÄRDIGHET Text: Alexander Catalan Foto: Kenny Jonsson

44 Premium Magazine


D

u kommer tillbaka till gymmet och orkar knappt hälften av vad du gjorde då du låg på topp innan midsommar. Det är ganska lätt hänt att tappa hoppet och ge upp, när du inser detta faktum. Oavsett hur du har tränat innan, så finns det tillfällen då de flesta kommer av sig och har stora problem att hitta tillbaka. Att komma tillbaka till gymmet efter en härlig och underbar semester kan vara svårt. Du har helt enkelt njutit av sommaren och unnat dig det ena efter det andra. En glass här och där, många goda grillmiddagar, rosévin och iskall öl. Självklart ska du ta vara på sommaren och njuta. Men hur hittar du en bra balans och orken att hinna med träning och hitta tillbaka där du var? Det är så mycket annat som måste hinnas med då en ny termin börjar. I Vasastan på ett litet fik invid Sankt Eriksplan träffade jag min vän Staffan Eklund. Staffan är en mycket

inspirerande människa som verkligen brinner för träning och hälsa. Det tog inte mer än två minuter så satt vi och pratade om allt som har med träning och hälsa att göra. En viktig sak Staffan berättade i början av vårt samtal var att hälsa är mycket mer än att bara räkna kalorier och äta spenat. Och ja, det stämmer. Du måste hitta en balans som passar in i dina vardagliga rutiner. En bra balans mellan god kosthållning och de goda sakerna i livet. Staffan Eklund, eller mer känd som ”Pt-Staffan” på sociala medier, jobbar som kostrådgivare och personlig tränare sedan drygt 10 år tillbaka. Staffan jobbar mycket med hälsa inifrån och ut, vilket hälsa handlar om, alltså hur du mår på insidan och inte hur du ser ut i spegeln, även om Staffan dagligen jobbar med att hjälpa folk med att uppnå deras mål som att gå ner i vikt, öka i muskelmassa och allmänt välmående.

Staffan menar att det såklart inte är fel att vilja ha en vältränad mage, eller vilja ha det så länge det är av rätt anledning. Det är viktigt att komma ihåg att det inte krävs rutor på magen för att vara stark, hälsosam eller lycklig. Med andra ord så är det viktigt att hitta en balans som passar dig. Jag har själv tränat i flera år och har anlitat Staffan för att han är fenomenal på att motivera mig och det är verkligen en stor skillnad mellan att ha ett proffs och en coach som håller koll på mig, än att bara lita på mig själv. Staffan erbjuder också PT-onlinecoachning. Det är ett mycket bra sätt att ta del av råd och tips om du inte har möjlighet att träffa honom på plats i gymmet. Staffans PT-online-coachning innebär att han skräddarsyr kostoch träningsprogram just efter dina förutsättningar och mål. Så vart du än befinner dig i landet hjälper han dig att komma igång med träningen och nå dina mål, oavsett vilken nivå det är på.

Staffans snabba tips 1. Skynda långsamt. Gå inte ut för hårt och kör inte sju dagar i veckan på en gång om du haft ett längre uppehåll. 2. Sätt upp tidiga mål och delmål. Det motiverar din träning och du når målen lättare. 3. Planera träningen. Packa väskan dagen innan och planera vardagen efter ditt träningspass, då är det större chans att träningen blir av. 4. Var inte för hård mot dig själv. Sätt inte upp för höga mål. Har du bara 20 minuter över någon dag så kör hellre 20 minuter än inget alls.

Premium Magazine 45


”Du blir vad du äter” är ett uttryck vi ofta får höra, är det verkligen så? Kosten har nästan 80 procent påverkan på dina resultat, om inte ännu mer. Självklart behöver du träna dina muskler och röra på dig för att nå dina resultat men kosten är A-O för att lyckas, det svåra är att hitta en balans. Balans för dig och någon annan du känner behöver inte alls vara samma sak, det viktiga är att du hittar ett sätt som fungerar för dig, så krångla inte till det för mycket. Det enkla är ofta ”det svåra, så uttrycket du blir vad du äter stämmer verkligen. Du kan äta allt men kanske inte alltid, och anpassa mängden efter dina mål. En kanelbulle lite då och då kommer förmodligen inte göra så att du går upp i vikt, men att äta en kanelbulle varje dag kommer förmodligen göra att du går upp vikt, åter igen balans! Kosten har stor betydelse Tankar du en bil med fel bränsle så kommer den inte att fungera. Det är samma sak med kroppen. För att du ska orka prestera måste du ge kroppen rätt bränsle. Äter du fel så får du inte samma återhämtning och det ökar risken för både skador och sjukdomar. Äter du dåligt så blir även sömnen och återhämtningen sämre. 46 Premium Magazine

WELLME Mitt i Östermalms saluhall ligger Wellme. Ett perfekt ställe både för dig som vill sitta ner och njuta av maten eller för dig som snabbt behöver något gott efter passet. På Wellme finns ekologisk, lokalproducerad och funktionell mat med antiinflammatoriska egenskaper. All mat på Wellme tillverkas med noga utvalda råvaror. Med sin stora kunskap inom hälsa så erbjuder de en stor variation av mat. Inspirationen får de från maten kring medelhavet och andra områden i världen där de friskaste människorna bor. Mat som det verkligen finns en tanke bakom. Man har också ett stort fokus på hållbarhet. Det syns också på förpackningarna de använder till sina produkter, de försöker alltid hitta de alternativ som belastar miljön så lite som möjligt. Till supersallad används komposterbara boxar i bagasse, en naturlig biprodukt från sockerproduktion, som är biologiskt nedbrytbara och kan med fördel återvinnas i brännbart. Locken är gjorda av återvunnen PET-plast som kan återvinnas och cirkulera många gånger i ett kretslopp. Foto: Katriina Mäkinen


NÅGRA STARKA TRÄNINGSTRENDER 2019 HIIT- INTENSIV TRÄNING Vi tränar mer i grupper och intensivt. Ett pass varar inte mer än 30 minuter. Effektivt och fort ska det går och gärna under lunchtid så du både hinner äta och träna på lunchen. GRUPPTRÄNING Har du tröttnat på att träna ensam så är gruppträning något för dig. Det är både socialt och effektivt och du blir till och med mer motiverad för att träna regelbundet. Du behöver inte vara ett proffs då gruppträning handlar om gemenskap och är till för alla. Alla har olika bakgrunder, så gå dit med huvudet högt och du kanske till och med får en ny vän för livet. EGEN VIKT En annan trend som växer sig stark, är att vi tränar med vår egen kroppsvikt, och här behövs det inga maskiner. Här vill vi hellre ha stora ytor där vi kan göra våra egna övningar ihop med någon eller helt själv när det passar oss som bäst . Hitta någon vän som du kan träna med och lär er övningar där ni jobbar ihop med varandras kroppar. PERSONLIG TRÄNING Personlig träning är perfekt för dig som vill komma igång och få den där extra knuffen som du kanske behöver efter sommaren. Att träna med en erfaren personlig tränare kan vara väldigt bra när du känner dig lite vilsen på gymmet, du får lära dig hur du använder maskiner och vikter på ett sätt där du får ut det maximala av din träning. Snygg på gymmet och du presterar bättre Jag har både sett ut som något katten dragit hem eller som att jag kommit ut från en reklamkatalog när jag besökt gymmet. Men har det någon inverkan på prestationen? När du tar på dig nya träningskläder går du in i en roll, precis på samma sätt som skådespelare gör när de tar på sig sin kostym eller när du väljer vilken outfit som passar bäst för mötet. I takt med att du går in i träningsrollen blir du mentalt redo för passet, vilket kommer få dig att prestera bättre. Oavsett vart du ska gå, så tycker jag att det är viktigt att se anständig ut. Självklart ska du känna dig snygg medan du tränar. Idag finns det en uppsjö av olika träningskläder. Dina träningskläder påverkar ditt beteende och attityd, och styr dessutom undermedvetet hur du agerar. En färgglad t-shirt kan alltså göra dig gladare. Jag tog på mig min nya t-shirt ihop med mina snygga korta militärshorts från ICANIWILL och en passande vattenflaska från samma varumärke och tränade en timma. Jag måste erkänna att jag kände mig både snygg, trygg och mer självsäker så att min prestation ökade och jag blev mer fokuserad i min träning och det gav bättre resultat.

SNABBA SNYGGA SKOR Ditt sinne är tydligt och varje steg känns enkelt som om en osynlig kraft drar dig med längst vägen. Precis så känns det när man sätter fötterna i ISO skorna. Inte bara en funktionell sko även väldigt snygg till vardagen.


ALEX TIPSAR

KOSTTILLSKOTT Det finns en djungel av kosttillskott, här kan du läsa om skillnaden på olika proteiner och varför vitaminer och mineraler kan vara bra för din kropp. Mitt bästa tips är ändå att du går till en butik och ber om hjälp. Jag själv tog hjälp av Younes Laroussi på Gymgrossisten, Sveavägen i Stockholm. VASSLE PROTEIN Det vanligaste proteinet på marknaden är vassleprotein (whey). Detta protein funkar om du nöjer dig med ett protein som har ett sämre upptag och mindre fett. Innehåller mindre protein, mer laktos mer fett och mer kolhydrater. ISOLATE Ett bättre alternativ är ett Isolate som också är ett vassleprotein. Här har man dock tagit bort den största delen av fett, laktos, socker och kolhydrater. Ett protein av isolat har alltså ett högre halt av protein och tas upp av kroppen snabbare och bättre. Perfekt val om man har en känslig mage. KASEIN Vill du ha ett protein som tas upp långsammare av kroppen så är kasein ett bra alternativ. Kasein har en tjockare konsistens, ett långsammare upptag och mättar mer än vassleprotein. Många tar detta innan läggdags då proteinet kan ta upp till 6 timmar att brytass ner i magen. VEGANSKT PROTEIN Veganska proteiner har inte samma aminostruktur som vassle- och kött protein men är ett väldigt bra alternativ för de som inte får i sig tillräckligt med protein från en vegansk kost. AMINOSYROR pen Den vanligaste aminosyran är BCAA. Det är 3 aminosyror som kroppen inte kan producera själv och måste tillsättas. På senare tid har man även börjat framställa Essentiella aminopulver som består av BCAA men även fler aminosyror som är viktiga för kroppen. PWO PWO står för Pre-workout och kommer ofta i pulverform men även  i tabletter och färdiga drycker. De flesta PWO innehåller uppiggande  ämnen som koffein, synefrin, grönt te, ginseng samt ingredienser som  ökar blodcirkulationen i kroppen och musklerna vilket leder till en ökad pump och vaskularitet vid träning. VITAMINER OCH MINERALER D3 är viktig för immunförsvaret, frisk hud och starka ben. Utan K22 kan ror kroppen inte transportera D3  vitamin. Omega-3 är viktiga fettsyror tt som kroppen måste få via maten. Omega fettsyror används  för att ttra reparera och bygga celler i kroppen. Omega har även visat  förbättra a immunförsvaret, minska risken för blodpropp samt sjukdomar i hjärta och kärl. MÅLTIDSERSÄTTARE - BARS Bars är ett bra alternativt mellanmål om du är på språng. ndra ra a Oftast är dessa bars berikade med protein. Men det finns även andra u varianter. Proteinrika bars med väldigt lite socker och fett, om du mest vill åt proteinet. Proteinrika bars med hög halt av kolhydrater ka och fett, om du vill få energi inför ett intensivt träningspass. Energirika bars med låg halt protein, om du vill ha mycket energi vid långa träningspass. NU KAN DU ÄNTLIGEN ÄTA GLASS UTAN DÅLIGT SAMVETE! Lohilos glass är magisk och varje box innehåller 350 ml, ca 23g protein. Perfekt att  unna sig en fredag eller lördag kväll. 48 Premium Magazine


See what you’re made of

Hitta närmaste testcenter under Inbodysweden.nu


Premium Magazine i samarbete med Loka Brunn

LOKA BRUNNS NYA SPA ÄR ÖPPNAT - för framtidens bästa spaupplevelse

Nyligen öppnade Loka Brunn sin helt nyrenoverade och utbyggda Vattensalong. Ett modernt spa med inspiration från bygdens tjärnar, näckrosor, skogar och vattenfall. Vattensalongen har utsikt över sjön Norra Loken och har flera nya varma utomhuskällor, en stor inomhuspool, ett nytt gym, ny lounge och det rogivande avslappningsrummet Gläntan.

F

amiljen Spendrup äger Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård. De har 140 heltidsanställda och 350 deltidsanställda. Platsen är viktig både ur ett historiskt perspektiv när människor vallfärdade till platsen för att dricka brunn, men även idag som en stor arbetsgivare på orten.

Idag består Vattensalongen av åtta källor inomhus varav en är en kallpool, två torrbastur, en ångbastu, en kneip, fem varma källor utomhus, två aktivitetslokaler, ett gym, avslappningsrummet Gläntan, en lounge, 16 behandlingsrum och en hårsalong. På Loka finns också en vedeldad bastu samt en eluppvärmd bastu vid sjön Södra Loken.

Vattensalongen, vårt spa, har vuxit fram ur trolska Bergslagens vackra natur med höga berg, djupa skogar och mörka tjärnar. Det närliggande naturreservatet Murstensdalen har skänkt inspiration genom sina magnifika vattenfall, vita näckrosor och varma färger. Trolska Bergslagen präglas av material som svart skiffer, slaggsten och järn. Gläntan är den ljusa plats som du kommer till när du sakta promenerat längs Skogspromenaden och hört vinden susa och vattnet porla. Gläntan är en plats för avslappning och sinnesro där du kan ligga i sköna sängar och njuta av sjöns vågspel utanför fönstret eller känna värmen från elden som sprakar samtidigt som du njuter av ett glas champagne.

Vår egen gyttja och tallbarrsolja Loka Brunn har en lång tradition av behandlingar med vatten, gyttja och tallbarrsolja. Gyttjan som hämtas bakom Loka kyrka ansågs på 1700-talet vara den absolut bästa i Sverige. I signaturbehandlingarna värmer Lokas varma gyttjebädd kroppen och mjukar upp trötta muskler och leder. Ryggmassage efterföljs sedan av bad med Loka Brunns unika tallbarrsolja.

Loka Brunn är sedan 300 år en mötesplats med vatten i fokus. Legenden säger att vattnet gav hälsa och livskraft. Kungar, bergsmän och bönder vallfärdade till Loka Brunn för att få god hälsa genom vattnet. I Vattensalongen har vår ambition varit att skapa en varm, härlig och avkopplande atmosfär med kunglig glans. Loka Brunns spa-ritual har sitt ursprung i den romerska badtraditionen.

Vattnet på Loka Brunn Redan för tusen år sedan kom folk till hälsokällan för att dricka det vatten som gav en speciell kraft och hälsa till dem som drack det. Den rena och oförstörda naturen är lika orörd idag som när man först började tappa vatten ur källan. Vattnet filtreras genom sanden och gruset i en ca 10 000 år gammal isälvslagring innan det når sin destination. Vattnet från Hälsokällan i Bergslagen går numera att njuta var dag. Sedan 1992 tappas vattnet av Spendrups Bryggeri AB. Innan det tappas på flaska och blir till Loka-vatten tillsätts salter för att uppnå ett balanserat förhållande mellan natrium och kalium. Slutligen kolsyras vattnet lätt. Läs gärna mer på www.lokabrunn.se

50 Premium Magazine


Premium Magazine 51


HairLust Denna härliga kombination av Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner kommer att berika ditt hår med den fukt och näring som håret behöver för att växa sig starkt och långt. Den unika sammansättningen består av ingredienser som både kompletterar och förstärker varandra.

HÅRVÅRD Efter sommar med sol och bad kommer torrt hår... Eller så ger du ditt hår riktigtt bra produkter för återhämtning. Här tipsar vi om första hjälpen för ditt hår.

ORIBE Signature shampo och balsam gör varje hårtvätt till en en stunds njutning. Här får du extra allt och lite till!

JOICO JO JOIC IC CO JOICO JOIC OICO CO D DEFYY D DAMAGE AMAG AM A E - Ett nytt kapitel börjar här! Ett shampo och balsam som tar Joico steget vidare med sin allra senaste teknologi – Smart Release, som ska förebygga och skydda håret mot framtida skador.

AMIKA Shampo och balsam som avlägsnar frizz samtidigt som det skyddar håret från luftfuktighet och gör det mjukt och silkeslent.

Grazette of Sweden Add Some Colour Schampo & Conditioner. Unik formula som milt rengör håret. Solrosextrakt kapslar in hårstrået och skyddar det mot UV-strålning och yttre påverkan, samtidigt som håret får en ny glans. Balsamet mjukgör, återfuktar och skyddar färgbehandlat hår.

FUDGE Clean Blonde Damage Rewind Violet Toning är shampo och balsam med effektiva violetta mikropigment som omedelbart bekämpar gula nyanser i blont hår. Berikat med Opti-Plex™ Technology som stärker och skyddar håret för att hålla det i perfekt skick.

Björk FUKT, ett shampo och balsam som ger en silkeslen känsla utan att tynga, motverkar frizz och statisk elektricitet. Tillför glans och har en lugnande effekt på hårbotten. Färgbevarande.

WEDO Återfuktande schampo med lätt löddereffekt och även ett återfuktande balsam för normalt eller skadat hår. Martinsson King Essential CLeanse Shampoo & Prime condition rinse: Ett uppfriskande och skonsamt schampo, fritt från sulfater, parabener och silikon. Utformat för alla hårtyper. Ett silkeslent silikonfritt balsam för mjukhet och glans. Utformat för maximal återfuktning och smidighet utan att tynga ner. Ett koncentrerat balsam med fuktgivande egenskaper som enkelt reder ut trassligt hår.

52 Premium Magazine

BJÖRN AXÉN Ett schampo, balsam och inpackning för dig med skadat eller mycket torrt hår. Med hög koncentration av vårdande mineraler från havet som bygger upp skadat hår och ökar elasticiteten samt Sea Silk, fuktbevarande alger som vitaliserar och vårdar både hår och hårbotten.


Känslan av att veta Analys av din tarmflora samt kostinformation

990 kr för analys och kostinformation. Ange rabattkoden “premium” (ord. pris 1190 kr)

Tarmfloran kan påverka hur du mår

Vi ger dig ett utgångsläge

Hur är din tarmflora sammansatt? Nu behöver du inte gissa – vår analys ger dig svar.

Alla har sin unika tarmflora och genom kunskap om denna får du en bra utgångspunkt till förändring genom vår kostinformation.

Vi ger dig också information om kost- och kosttillskott så att du har en möjlighet att öka andelen bakterier som skulle kunna producera hälsofrämjande substanser.

Med hjälp av vår analys får du veta hur stor artrikedomen i din tarmflora är, förekomst av speciellt nyttiga bakterier, samt om funktioner hos tarmfloran med potential att främja välbefinnande.

Förändring börjar med kunskap

Beställ ditt test på www.gutfeelinglabs.se Gutfeeling Labs är ett svenskt analysföretag, grundat av forskare inom immunologi och neurovetenskap från Lunds Universitet.


HÅRVÅRD

GRAZETTE OF SWEDEN Wonder Mask, en fuktgivande inpackning som ger ett underbart mjukt, glansigt och lent hår. Lyxigt vårdande och utredande med multi-skydd!

HH SIMONSEN Miracle Spray, otroligt utredande, skyddar mot UV-skador, intensivt återfuktande. Lämnar håret mjukt, friskt och skinande.

JOICO JOICO DEFY DAMAGE Mask, förebygger och skyddar håret, även mot framtida skador.

EVO The Great Hydrator Moisture Mask. En intensiv återfuktande behandling för att återfukta och släta torrt, frissigt, färgbehandlat hår. Tillför fukt, förbättrar glans, reducerar frizz.

BJÖRN AXÉN Inpackning för dig med skadat eller mycket torrt hår. Med hög koncentration av vårdande mineraler från havet som bygger upp skadat hår och ökar elasticiteten samt Sea Silk, fuktbevarande alger som vitaliserar och vårdar både hår och hårbotten.

Balmain Overnight repair Serum är en intensiv och vårdande behandling som ger ett mjukt och silkeslent hår. Massera in serumet i handukstorkat hår innan läggdags en gång i veckan. R+CO Denna ren- och mjukgörande skrubb kommer att detoxa, rengöra och balansera din hårbotten. Bra för känsliga eller oljiga hårbottnar. Alla som eftersträvar en ren, balanserad hårbotten och glansigt, friskt hår.

IKOO Djupvårdande hårmask, nu med nya finesser. Schamponera håret och massera in i fuktigt hår, låt verka i 5-10 minuter. Skölj noga, använd 1-2 gånger per vecka

IKOO Thermal Treatment Wrap, den innovativa hårmasken från Korea. Tvätta håret och torka lätt. Lägg duken över huvudet och fäst med tejpen. Låt duken sitta i 15-25 minuter och massera den några gånger. Tvätta noga och styla som vanligt. Endast för engångsbruk. Använd 2-3 gånger per vecka.

54 Premium Magazine

MISTIK Oléo TouchSilky Oil Cranberry är en lätt olja som reparerar kluvna toppar och gör håret mjukt och skinande blankt. Motverkar tovor och skyddar mot vardagliga påfrestningar.

OLAPLEX OLAPLEX N°.7 Bonding Oil är första i sitt slag. Extremt koncentrerad, fjäderlätt och reparerande stylingolja som ger en otrolig glans, stärker, mjukgör och förbättrar m kkvaliteten v på alla hårtyper.

H HairLust Hair Growth & H P Protection Hair Mask är en näringsgivande ä o och återuppbyggande hårmask hjälper både h ttorrt o hår och kluvna h hårtoppar.


STOCKHOLM - GÖT EBORG - MALMÖ

Vi erbjuder säkra och vetenskapligt grundade behandlingar. Vi har moderna kliniker centralt belägna i våra tre största städer. Våra läkare, sjuksköterskor och hudterapeuter är specialister på huden, dess struktur, pigmentförändringar och rynkor. Vi använder oss av den senaste teknologin inom laserkirurgi, injektionsbehandlingar, mesoterapi och kemiska peelingar. Vi erbjuder även plastikkirurgi. Välkommen!

I NSK I N I T Y. SE

T E L : 0200 - 58 12 00

M AIL : INFO @INSKINIT Y.SE

#ÅttaÅrÄrInteOK Cirka 10 % födda med livmoder har endometrios. Det motsvarar ungefär 200 000 personer i Sverige, varav minst 10 % är tonåringar. Trots det så tar det i snitt 8 år för att få en diagnos. Endometriosföreningens mål är att stödja kvinnor med endometrios, sprida kunskap och information om sjukdomen samt verka för en bättre sjukvård.

Vill du lämna ett bidrag till Endometriosföreningen i Sverige? Bankgiro 5444-4310 eller Swisha till 1231567130 Ange: endometriosforskning

ENDOMETRIOS FÖRENINGEN www.endometriosforeningen.com


Premium Magazine i samarbete med TREEM

För skönt mode – i dubbel bemärkelse I en bransch som länge präglats av slit-och-släng med produktion i låg-löne-länder med dåliga villkor vill TREEM göra skillnad. I första hand för individen själv, men i det stora perspektivet för världens bästa. Man gör det genom sin design som handlar om att få fram skönhet på både ut- och insidan.

T

REEM står för ”True and Elegant Movement” – vilket är precis det man vill skapa – en rörelse för att vara sann mot sig själv och andra samt elegant i allt man gör. – Vi hänvisar till vårt designspråk som vi kallar ”rå elegans”, vilket innebär en ambition i vår design om att bäraren ska känna sig stärkt i sig själv, att våga bryta sig ur ett destruktivt mönster, som tyvärr många hamnar i, säger grundare och VD Carl-David Hagerbonn. Det är verkligen ett ambitiöst mål, men då är Hagerbonn en ambitiös man med mycket erfarenhet. Efter en lång, blomstrande karriär inom

56 Premium Magazine

finans och turism, bosatt i Sverige, Tyskland, Schweiz, Saudiarabien och Storbritannien, beslutade han att det var dags att pröva på något nytt. – Jag går ofta tillbaka till alla mina resor. Både när jag reste jorden runt på egen hand för många år sedan, men också det omfattande resande jag har gjort under min karriär, där jag träffat människor från olika kulturer, från alla nivåer i samhället, alla med deras egen historia, i princip alltid med en bra human avsikt. Successivt har jag känt att jag ville göra skillnad, skillnad på allvar, förklarar han. Det var så TREEM föddes. TREEM har tre grundpelare i sin strategi, att utgå från hållbarhet, jämlikhet och bra arbetsvillkor. Det innebär att man gjuter allt i Sverige, strax utanför Stockholm, med återvunnet silver, brons och guld. Samarbetar bara med företag som där man känner till företagspolicyn. TREEM använder bästa kvalitet på materialen och allt handarbetas, till skillnad mot resten branschen som i väldigt hög utsträckning maskintillverkar i låglöneländer, många gånger långt ifrån huvudmarknaden,

och till usla villkor för de personer som genomför arbetet. – Ja, vi vill skaka om och utmana övriga branschen, och uppmärksamma kunderna om att det finns mycket att ställa krav på utöver en snabb leverans. Vi kommer fortsätta jobba hårt för att vår fan-base – våra ”aktiva ambassadörer av förändring” - ska fortsätta älska oss för att vi är relevanta i både vårt budskap och design, avslutar Carl-David Hagerbonn.


FWD JUN 2018 RFSU 1538

Det är slut nu Gör slut med efterhängsna urinvägsinfektioner. FINNS RECEPTFRITT PÅ APOTEK

En unik receptfri produkt som behandlar* och förebygger urinvägsinfektion. Läs mer om UrinCUR Utipro® Plus på urincur.se

*Medicinteknisk produkt. Om symptom kvarstår efter 5 dagar bör läkare kontaktas.

WWW.URINCUR.SE


FÖR HONOM [ ] En härlig blandning av produkter för just honom...

MQ Höstmode för en avslappnad men välklädd look. I neutral färgskala där mönster och strukturer är viktiga.

ETON En unik skjorta som är ett måste för säsongen, perfekt både till business och på fritiden. Med inspiration från forntida målningar och kulturer har det klassiska paisleymönstret fått en ny touch. Bär skjortan till en mörkt grå eller blå ullkostym med en matchande näsduk i fickan. Skjortan står för sig själv helt utan slips, men passar även till en grenadinslips.

Sjöö Sandström Herrklocka med silverfärgad urtavla, timvisare för extra tidzon, tidtagning och armband i svart gummi med viklås.

Hawkins & Brimble - För den moderna mannen Grooming-produkterna är 100 % fria från mineraloljor, kemiska konserveringsmedel, allergena parfymer och annat som kan förstöra upplevelsen av den perfekta rakningen. I serien hittar du allt från våtrakning till hudvård och skäggvård - med en underbar doft av elemi och ginseng.

Gola Gola gör sportiga skor till högsta mode! En trendig och skön sko med ovansida i vitt läder. Modellen Mark Cox har även textilfoder och yttersula i gummi. Snygg till alla tillfällen! Rituals The Ritual of Samurai hämtar inspiration från de forna japanska krigarnas groomingtraditioner och hjälper dig att bemästra konsten att både känna dig och se bra ut. Ritualens fyra serier innehåller högpresterande groomingprodukter av bästa kvalitet som stärker ditt självförtroende. Bemästra konsten att känna dig och se bra ut med Face, Shave, Sport och Classic. Sport - Ice Shower, Shave Cream, Face Moisturizing Gel-Cream

58 Premium Magazine


WATCH WINDERS MADE OUT OF PASSION

MODALO MV4, Vร…R NYA GENERATION Handgjorda klockuppdragare av hรถgsta kvalitet fรถr automatisk uppdragning av dina finaste armbandsur

MODALO.SE MODALO.SE


FÖR HENNE [ ]

Sjöö Sandström Damklocka med ivory urtavla, visare i roseguld och stållänk.

En härlig blandning av produkter för just henne...

THOMAS SABO Lysande juveler i färg, ett humoristiskt designspråk och hemlighetsfull symbolik är spännande nyheter i THOMAS SABOs värld under hösten 2019.

MQ Höstkollektion i neutral färgskala. I mjuka och hållbara material som skapar en enkel och ledig stil.

Lush - Ocean Salt & Big Lime som fått dra i vodka, grapefrukt och massor med salt är grunden i denna uppiggande ansikts- och kroppskrubb – nu också i en självkonserverande version.

Philip Hog Flerfärgade sneakers med vit sula.

Mary Cohr Torrolja för kropp och hår. Ger en sammetslen och mjuk hud med en underbar doft och guldextrakt för en snygg solkysst lyster.

Maria Westerlind exklusivt samarbete med MQ Höstkollektionen är den första i raden kollektioner som kommer att finnas exklusivt för MQ. Kollektionen har fått namnet "Mastepiece".

Caroline Svedbom Mini Drop Ring och örhängen i underbar Fuchsia-färg. Sätter verkligen färg på dig nu när hösten är i antågande.

60 Premium Magazine


TOVE TIPSAR

Nystart efter semestern Vore det ändå inte mer rimligt om nyårsafton låg kring 15 augusti för aldrig är vi väl så redo för nystart än efter semestern? Skönhetshösten har rivstartat och det har lanserats flera spännande nyheter. I det här numret av Tove tipsar tänkte jag lista 5 nyheter som du inte får missa och 5 produkter du kan köpa igen och igen och igen. / Tove Castor, Instagram: @tovecastor

5 Kittlande nyheter du inte vill missa Make The Make från Skincity lanserar "make up infused skincare". Fantastiska basprodukter med vårdande egenskaper och en imponerande ingredienslista. Två av mina favoriter är Squalane soft compact foundation och Hyaluronic Gloss Pot. Brighten Me Up Sheet Mask från Acasia Skincare – C-vitamin är nyckeln till en strålande hy samtidigt som vitaminen jobbar mot pigmenteringar. Brighten Me Up innehåller utöver c-vitamin både E-vitamin och hyaluronsyra som ger huden fukt och spänst. En lyxig sheetmask som också täcker ända ner på halsen. Serien Defy Damage från Joico återställer hårets styrka och fuktbalans. Samt förebygger och skyddar håret mot dagligt slitage och lämnar håret silkeslent och glansigt. En nyhet ifrån Olaplex familjen är No. 7 Bonding Oil, en hårolja som reparerar, skyddar och stärker samtidigt som ger lyster till ditt hår. Estrid – Det fanns ett hål på marknaden och Estrid tog det. Estrid har estetiken, värdegrunden och priset som vi väntat på. Som de själva säger ”Hårborttagning är inte obligatoriskt. Däremot borde bra hårborttagning vara det”

5 Trygga trotjänare att köpa igen Elixir Niactil 4% Denna har snabbt blivit mångas favorit och Niacinamide en favoritingrediens. Niactil 4% boostar hudbarriären och binder fukt men har också en inflammationsdämpande effekt vilket gör denna till en mirakelkräm även för dig med känslig hy. Medik8 r-Reotinate Intense Denna var en nyhet så sent som i våras men har snabbt blivit en favorit. r-Reotinate är en kraftfull all in one-creme, hela 8X kraftfullare än retinol, som ersätter både serum och fuktcreme i din kvällsrutin. Doften? Den är ljuvlig! Joico Hair Shake Liquid-To-Powder Texturizing Finisher En prisbelönt produkt som jag helst inte vill vara utan. Fräschar upp och ger håret både varaktig textur och tjocklek. Buxom har otroligt fina skuggor i en lagom stor palett. Suede Seduction är en soft palett med allt från beige till greige och med ett refillsystem som gör att du lätt fyller på alternativt byter ut en skugga och på så sätt får du en lagom stor palett med enbart skuggor du faktiskt använder. Lanegie Lip Mask Omg! Den här nattmasken för läppen har gjort underverk med mina läppar medan jag sover. Jag har höga förhoppningar att den kommer ta mig genom vintern galant. 62 Premium Magazine


MATT OCH LIVLÖS HY? Förbättra din lyster med svensk, effektiv och prisbelönt hudvård Säljs på apoteket.se, apotekhjartat.se, Lyko.se, Bangerhead.se, apotea.se, kronansapotek.se, meds.se, apohem.se, utvalda hudvårdssalonger samt acasiashop.com

ACASIA SKINCARE AB www.acasiashop.com | +46 (0)8 400 258 08 | @acasiaskincare


Microblading, 3d bryn eller kosmetisk tatuering Text: Jessica Berghult Foto: Shutterstock

Trenden med fylliga, breda och naturliga ögonbryn verkar vara här för att stanna. Men hur gör man om man redan plockat sönder brynen? Måla och fylla i med en penna eller skugga går så klart, men det senaste är kosmetisk tatuering.

Exakt hur länge de sitter kvar beror på en mängd olika saker men oftast stannar de kvar längre på äldre personer (med torr hud) som har en långsammare celldelning.

Vad är det? En kosmetisk tatuering innebär att man gör små snitt i huden och fyller dem med färg. De nya tatuerade hårstråna ser väldigt naturliga ut då de hamnar mellan dina egna strån och fyller ut där det saknas.

Hur går det då till? Hudterapeut Agata Siergiejuk arbetar på AS Estetic (går att boka på bokadirekt. se) i Stockholm och har tatuerat bryn i över 20 år. Agata börjar med att markera ut vilken form brynen ska ha. Därefter lägger hon på en bedövningssalva. När hon sedan snittar in färgen känns det nästan ingenting. Med millimeterprecision förvandlar hon tunna och ojämna ögonbryn till fylliga och välformade på bara en timme. – Jag bokar alltid in kunden på ett återbesök efter 3-4 veckor. En stor del av färgen försvinner nämligen efter den första behandlingen. Det är också bra att kunden får vänja sig vid sina nya bryn och andra gången vågar de oftast be om en mörkare nyans och jag brukar då även lägga stråna lite tätare, säger Agata.

Hur länge håller det? Tekniken är semi-permanent, vilket innebär att brynen håller i cirka 1-3 år.

Före besöket är det egentligen inte så mycket man ska tänka på, men det är bra att undvika omega 3 och

E

n kosmetisk tatuering är en metod som gör att brynen ser naturliga ut och får ett djup. Det är därför som metoden även kallas för 3D-bryn. Ett annat passande namn är microblading. Detta namn är egentligen det som bäst beskriver vad det handlar om, nämligen små snitt i huden med hjälp av ett skärblad.

64 Premium Magazine

andra värktabletter nån vecka innan behandling. – Vi behandlar bara myndiga och friska personer. Microblading är heller inte lämplig om du är gravid eller ammar. Har du en gammal ögonbrynstatuering är det bra om du först kommer på en konsultation så jag kan avgöra vilka dina förutsättningar är, säger Agata. Efter behandlingen är det viktigt att minska risken för infektion och inte röra vid brynen. Och klia absolut inte på brynen. Det kan göra att pigmenteringen ”klias bort”. Smörj däremot in dem med försiktigt med en fet salva. Den får gärna innehålla vitamin A, E eller vindruvsolja. Då undviker du att en tjock skorpa bildas. – Det är alltid viktigt att vara noga med att använda solskydd i ansiktet. Men med ett par nytatuerade bryn är det ännu viktigare. UV-stålningen från solen kan bleka tatueringen med upp till 50 % och solstrålarna kan även förändra själva brynfärgen. Inte heller bada bastu eller bada i pool den närmsta veckan avslutat Agata.


ESTBL. 1948

”Alla kupor välkomna!”

+RVRVVӾQQHUNYLQQRULDOODnOGUDU HWWEUHWWXWEXGDYEHNYlPDRFKӾQD behåar, sportbehå och badkläder. Som oberoende leverantör av bröstproteser har vi ett stort urval från fyra leverantörer. Även ett stort utbud av behå och badkläder för bröstopererade. Med personlig service hjälper vi våra kunder att hitta den perfekta behån. Bysten får ett lyft, magen trollas bort, hållningen blir bättre och ryggen får det stöd den förtjänar. Förutom behå har vi baddräkter, tankini, bikini och strandkläder. Badkläder har vi året runt!

Följ oss gärna!

Valentin Sabbats Gata 7 08 411 90 56 • www.evamelke.se


ock...

Visualisterna designspanar, inredningspl

INREDNING & DESIGN

ALVA SÄTTER FÄRG PÅ HÖSTEN Inför hösten lanserar ALVA nya färger av sina ekologiska och Fairtradecertifierade sängkläder, inspirerade av medelhavet och naturen. De fyra nya nyanserad kommer i dova, mustiga och medelhavsinspirerad toner som ger sovrummet en inbjudande höstskrud. Som alla sängkläder från ALVA är de tillverkade av ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull - för att alla förtjänar en god natts sömn. Påslakansetet Vidd kommer i en skön dov lila ton vid namn Dusty Lilac. Gatt har utökas med en varmt röd färgställning döpt till Indian Red, där en tvärgående beige bård ramar in örngott och påslakan. 66 Premium Magazine

Den populära serien Strimma kommer i två nya färger – en vacker medelhavsinspirerad blågrön Petrol Blue, samt en mustig naturton Desert Sand. Båda har passpoaler i en mörkare nyans av huvudfärgen. ALVAs nära samarbete med bomullsodlare, tillverkare och hantverkare möjliggör erbjudandet av hållbart tillverkade, högkvalitativa sängkläder, till ett pris som annars inte kan matchas. I september firar ALVA ett år och de 4000 lakan som sålts under året har bidragit till att 125 familjer i Indien har fått ett bättre leverne.


Världens första Svanenmärkta sängbord Zebra Collection Of Sweden är först i världen med ett sängbord som lever upp till de högt ställda kraven för att få bära Svanenmärket.

N VA

ENMÄRK

E T

S

Slit-och-släng-samhället måste bort! Vi vill producera miljövänliga produkter som håller över tid. Alla våra sängbord har utbytbara toppskivor som går att beställa separat. De är i massiva material som går att slipa, olja och bevara. De blir dessutom snyggare med åren.

WILMA SÄNGBORD

N VA

ENMÄRK

E T

S

Finns att få i massiv oljad ek, massiv vitoljad ek, massiv lackad björk, vitmålad MDF eller massiv svartbetsad bok. Mått: Höjd 72 cm, bredd 35 cm, djup 35 cm. Levereras färdigmonterat. Rekommenderat pris 1.699:-

Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen har ett livscykelperspektiv och ställer höga miljökrav, som revideras kontinuerligt. Det gör det enkelt för konsumenter att välja de miljömässigt bästa produkterna. Svanen är också ett verktyg för företag som vill bidra till arbetet för ett hållbart samhälle. Miljömärkning Sverige AB ansvarar för Svanen och EU:s motsvarighet EU-Blomman.

Hitta din närmaste återförsäljare på www.zebra-collection.se


DESIGNSPANING MED

MEDVETEN DESIGN Vi är och bör bli mer medvetna i vårt sätt att konsumera. Att köpa för köpandets skull är förbi och syftet med våra inköp kräver mer och mer eftertanke. Designers och producenter behöver visa på både hållbarhet, kvalitet och möjlighet till återbruk av sina produkter. Din vas ska alltså inte bara vara estetiskt tilltalande utan den får gärna ha en till funktion och du sover såklart bättre om natten om de ekologiska lakanen ger bonden som skördat bomullen rättvist betalt. Tove Castor och Karin Uggla, Visualisterna.se @visualisterna

Rope, dbkd vattenkanna och vas

Paradisverkstaden i samarbete med Granpa, Lowkey

Bukowskis - handla på auktion

Pythagoras Play kommer levererat i rå furu i pack om två, tanken att du själv ska skapa och måla din unika hylla.

Alva linen ekologisk och fartraid märkta sängkläder

68 Premium Magazine


VÄLKOMMEN TILL

Grevinnans Värld

B U TI K PÅ B J E R S G Å R D I S K Å N E W W W. G R E V I N N A N S . S E

En upplevelse långt utöver det vanliga


INREDNING Mobilen ska ut från sovrummet! Offline living är det nya svarta, så varför inte införskaffa en svart snygg klocka som har alla funktioner du behöver för att vakna utan din mobil.

Sagaform - Hold Den guldfärgade metallhållaren flyttas upp eller ned, beroende på arrangemang och stjälkarnas längd. När blommorna snittas om flyttas ställningen enkelt nedåt lika långt som snittet, och buketten håller sig lika vacker som innan. Vasens höjd kan varieras mellan 20 och 34 centimeter, vilket gör att den passar lägre buketter likväl som högre arrangemang. Det här är en vas för alla tillfällen!

Arne Jacobsen går i svart Arne Jacobsen skapade sitt bordsur och den ikoniska väggklockan ”Bankers” långt innan någon ens hade drömt om begreppet offline living. Arne Jacobsen Clocks lanserar en toppmodern version av Bankers bordsur med larmfunktion, snooze och upplyst urtavla. Säsongens karismatiska klockpryl tolkas svart-i-svart från urtavla till klockhus, larmskärm och ben, men förblir ändå trogen designerns originalritningar.

Klinta - Träd En helt unik kollektion som på ett vackert sätt kombinerar nytta med nöje. Som tidigare Klinta-ljus är själva ljuset förnyelsebart och glaset återanvändningsbart, men den lyxiga förpackningen, kuben, dubbeljobbar också som en ljushållare. Och med tiden kan du återanvända även den den på otroligt många sätt. I träd möter design en framtid där vi alla kan unna oss vardagslyx, utan bekostnad på miljön. Läs mer på klintaco.se

Foscarini - Madre Med sin öppna framsida ger lampan illusionen av ytterligare dimensioner, i en visuell lek med betraktarens synfält. När lampan är släckt passar den lika bra både som blomvas för färska blommor och som ett iögonfallande konstverk. Madre är tillverkad i frostat borosilikatglas i kombination med handblåst etsat glas.

Klinta - Doftoljor Ett super-verktyg för dig som gillar att doftsätta din vardag. Klintas Doftoljor finns i exakt samma exklusiva dofter du hittar i Klintas ljus och doftpinnar, men i mycket mer koncentrerad version och därmed också med justerbar effekt och fler användningsområden. Doftoljor kan användas på många vis. Läs mer på klintaco.se 70 Premium Magazine


Brandskydd rรคddar liv.

FOยบSFOw "OHFi"GGยบSTSFT H WJECFTUยบMMOJO ยพ Q TยพCKVEFSWJ F BS FOCSBOETMยบDL

rh รฅll uฦž

Signatur

TWA

t

2019

3 4 5

de

รถr

8

12 1

2

6 7

&OBWEFWJLUJHBTUFGVOLUJPOFSOBJGBTUJHIFUFOยบSFUUGVOHFSBOEFCSBOETLZEE (FOPNBUUVUGรSBSFHFMCVOEOBLPOUSPMMFSWFUEVBUUFSUCSBOETLZEEGVOHFSBS TPNEFUTLB*CMBOELBOEFUTPNGBTUJHIFUTยบHBSFWBSBTWยพSUBUUTยบUUBVQQ SVUJOFSGรSEFUUB)BSOJHKPSUยพSTLPOUSPMMFO ,POUSPMMFSBPNOJIBSFUU LPOUSPMMNยบSLFWJECSBOETLZEETVUSVTUOJOHFO0NNยบSLFUTBLOBTFMMFSยบS ยบMESFยบONยพOBEFS LPOUBLUB#SBOETยบLSBTยพIKยบMQFSWJFSNFEFUUTยบLFSU CSBOETLZEE7ยพSBCSBOETLZEETSยพEHJWBSFOยพSOJQยพUFMFGPO

9 10 1 Un 1

Nรคr kontrollerade ni ert brandskydd senast?

Kontrollmรคrke 2019

Brandsรคkra besiktar, installerar och underhรฅller fรถrebyggande brandskydd รฅt fastighetsรคgare, bostadsfรถretag och bostadsrรคttsfรถreningar. Vรฅr vision รคr att ingen ska mista livet i bostadsbrand.

#SBOETยบLSB/PSEFO"#tXXXCSBOETBLSBTFt5FMFGPO


Ess Group nyheter, Novi Resort-Visby...

EVENT & MÖTEN

STÄRK LAGANDAN - LÄMNA KONTORET Den bästa konferensen hålls utanför kontoret. Det är också det bästa för lyckad teambuilding. Att ses utanför sin arbetsplats är ett bra sätt att komma varandra närmare. Att göra en härlig resa tillsammans och dela fina upplevelser kan leda fördjupade relationer som leder till bättre sammanhållning på jobbet. Med ökad förståelse blir lagarbetet enklare, roligare och mer effektivt. Att försöka minimera distraktionerna på en konferens är viktigt för att skapa effektiva möten.

72 Premium Magazine

Ett bra sätt att komma bort från vardagen och arbetsplatsen är att kliva ombord på något av Silja Lines fartyg och ta en workation. Ombord finns allt som behövs för kick off, workshops och roliga gruppaktiviteter. Allt med en fantastisk havsutsikt! Det blir också mycket enklare att slippa distraktioner ute till havs när ni slipper höra datorernas mailkorg plinga och slår av mobilerna. Att boka en konferens ska vara enkelt. Silja Line har 11-, 23- eller 40-timmarskryssningar där det erbjuds massor av aktiviteter och underbar mat och dryck ombord med ett brett restaurangutbud. På alla turer erbjuder Silja Line en helhetslösning

för din konferens och hjälper till med allt från mötesrum och busstransfer till gruppaktiviteter ombord och i land. Ni kan till och med välja att börja konferera redan innan båten lämnar hamnen. Och det bästa är att ni har en kontaktperson som hjälper dig att arrangera hela resan från när ni kliver ombord till när ni stiger i land igen. Självklart är det viktigt att ha kul för att lära känna varandra bättre. Att dela en underbar måltid med vinprovning kan vara ett enkelt och härligt sätt att jobba med teambuilding. Dessutom med minimal risk för att gruppen splittras direkt efter middagen.


A members’ club and private workspace. Alma offers a place to work, meet, dine and socialize. The bar, Alma Trägårdh is open to non-members Wednesday through Saturday.

Our Out-of-Town membership is available for members not permanently based in Stockholm for a limited number of days per month. For more information and to apply, please visit thisisalma.com

Alma – Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm, h e l l o @ th i s i s a l m a . c o m , @ w e l c o m e to a l m a


Premium Magazine i samarbete med ESS Group

HOTELL FAMILJEN ESS Group satsar vidare

upplevelse

ESS Group drivs av att skapa stamgäster. De vill att alla gäster ska vilja checka in igen innan de checkar ut. Man brinner för att bygga miljöer som människor vill hänga på och det resulterar i platser fyllda av träning, pooler, musik, konst, design, bubbel och människor. ESS ser det inte som att de bygger hotellrum. Hotellrummen blir bara en del av platserna de försöker skapa. De platserna råkar ha hotellrum.

E

SS Group familjen grundades i samband med förvärvet av Ystad Saltsjöbad. Året var 2007 och Ystad Saltsjöbad var precis som många andra svenska strandhotell, det vill säga ett sömnigt konferenshotell som levde upp under sommarmånaderna. Men varför skulle konferens- och affärshotell inte kunna vara fullbelagda året om och varför måste de vara så tråkiga? Och vad skulle hända om man fokuserade alla krafter, arbetsinsatsen och pengarna på att försöka få gäster att vilja komma tillbaka?

De här frågorna blev starten för ESS Groups destinationsresa. En resa som har resulterat i 8 destinationer och 15 restauranger. Från Ystad Saltsjöbad, MJ’s och Villa Strandvägen i södra Sverige till Falkenberg Strandbad på västkusten, följt av Hotel Pigalle och Hotel Bellora i Göteborg och sist men inte minst, Steam Hotel vid Mälaren nära Stockholm. Kommande destinationer kommer att ligga på Lidingö i Stockholms skärgård, Hemsedal i Norge och Gårda i Göteborg. ESS Group är också superstolta över att vara en del av klubbarna och restaurangerna Port du Soleil, Köket, 8ight, Brasserie LIPP, Barabicu, Tranquilo, Zamenhof och Excet.

I dagsläget har ESS Group tre stora nyheter på gång!

74 Premium Magazine


Premium Magazine 75


Premium Magazine i samarbete med ESS Group

Fýri i Hemsedal Med den nya resorten ”Fýri” är syftet att skapa en spännande destination under hela året där ESS destinationsoch upplevelsestrategi ska stärka och komplettera de befintliga satsningar som görs på året runt-turism på orten. Resorten byggs i samarbete med Buchardts AB Invest och öppnar redan till julen 2019. – Vi har alltid byggt och skapat miljöer som vi själva älskar, platser som vi själva vill hänga på. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och vidare in i Norge! I Hemsedal kommer vi ge alla gäster möjligheten att inte bara komma på besök till den här året om- resorten, utan här kan man också köpa sitt drömboende och hänga med oss på Fýri, sommar som vinter. Resorten blir som en förlängning av ditt vardagsrum, berättar Jonas Stenberg, VD på ESS Group. Fýri benämns som världens första boutique resort. Stort men intimt med ett attraktivt ski in-ski out-läge under vintersäsong.

76 Premium Magazine

Under vår, sommar och höst lockar närheten till året runt-turism med trail-spår, fiske, mountainbike och Via Ferrata. Det blir ett varmt och personligt resorthotell med pooler och solsängar, spa, playground, barer, e-sports och restaurangupplevelser. Detta kompletterat med mötes- och konferensrum skapas förutsättningar för flera olika gästsegment under alla säsonger. Fýri beräknas generera minst 200 nya arbetstillfällen till orten och ambitionen är att, tillsammans med övriga entreprenörer och destinationsbolag, fortsätta utveckla Hemsedal till en plats man vill besöka året om och gärna återvända till. Hemsedal har 10 år i rad utsetts till Norges bästa skidort och utvecklas nu snabbt till en destination som är minst lika attraktiv när snön har smält. – Jag vill verkligen poängtera vår höga ambitionsnivå kring vilken typ av upplevelse vi vill leverera här i Hemsedal. Och då för första gången med ett bredare anslag i och med

att resorten har både hotellrum och lägenheter. Sedan ESS startade för 11 år sedan har ordet världsklass funnits med i vår affärsidé. Steam Hotel har legat som nummer ett på Tripadvisor sedan öppning och Villa Strandvägen är etta i Sverige totalt, medan MJ’S har prisats som hotellet med Sveriges bästa stämning. Allt detta tar vi med oss in i Norge och till expansiva Hemsedal. Extra spännande är att nu också applicera våra tankar kring lägenheterna som finns till försäljning för den svenska såväl som den norska marknaden, fortsätter Jonas Stenberg. Fýri står klart till julen 2019 och kommer då att erbjuda 144 rum, varav 11 är sviter, ett Spa Club-koncept på 1 000 m2, två restauranger, tre barer och plats för att ta emot konferensoch mötesgrupper på upp till 300 personer. Fýri blir ESS Groups åttonde hotelldestination och den första utanför Sverige. Resorten innehåller lägenheter där första etappen redan är slutsåld och där etapp två är i full gång. Konferensoch mötesbokningar tas emot redan nu.


Premium Magazine 77


Premium Magazine i samarbete med ESS Group

Marienlyst i Danmark, Helsingör Marienlyst ligger på strandkanten ett stenkast från Kronborg slott, platsen för William Shakespeares teaterpjäs Hamlet. Ett strand-, bad och resorthotell med anor från 1861 och som nu de senaste åren totalrenoverats och genomgått en förvandling till att nu ha en plats som Danmarks mest prisbelönta och omtyckta destination inom hotellupplevelser. Hotelldirektör Michael Lauritsen med team tillsammans med de tidigare ägarna har på kort tid utvecklat en imponerande resort som inspirerar såväl gäster som teamet på ESS Group. – Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss, egentligen redan sen starten för 12 år sedan. En otrolig miljö, historiens vingslag, kunglig mark och en dansk klenod! Ovanpå det ett medarbetar-team som vi förstått jobbat stenhårt varje dag för att skapa minnen för sina gäster. Att kalla vår inställning för ödmjuk är inget annat än ett understatement. Vi är lyckliga och stolta över att få lära oss mer om Danmark, Helsingör och Marienlyst. Och taggade för att få än fler danskar och svenskar och resten av Europa att upptäcka den här fina resorten, berättar Jonas Stenberg.

78 Premium Magazine


Marienlyst har förutom sina 227 rum ett stort spa, flera spännande restauranger, vinbar, brasserie och barer, casino, gym och mötes- och konferenslokaler med en max kapacitet på 500 personer. Man utsågs i år till Danmarks bästa mötes- och konferensanläggning och har erhållit flertalet priser för Danmarks bästa spa. Historien startade 1861 men kanske är det så att när de tidigare ägarna tog över 2014, att det var då hotellet verkligen kom att närma sig dess fulla potential?

Nya Blue-hotell på Lidingö Planerna för gamla Blue Hotel ute på Elvfiks udde på Lidingö är igång. Med 20 minuter från Stureplan ligger hotellet i vacker grönska och med vattnet precis intill. Grässlänten ner mot vattnet och den lummiga trädgården runt omkring är som gjord för nåt alldeles extra.

flera pooler, barer och härliga restaurangupplevelser. Det blir plats för möten av alla det slag och största lokalen tar 300 gäster. ESS intresse för träning och sport gör att paddel-banor också kommer finnas på hotellets område. Löprundorna här runt Elfviks udde är redan utstakade.

Här bygger ESS en ny sorts destination. Hotellet totalrenoveras, en helt ny byggnad byggs intill den tidigare hotellbyggnaden och det blir också

Namnet är fortfarande hemligt. 123 rum blir det totalt men den personliga ambitionen gör att gänget på ESS redan benämner det som Stockholms första beach house.

– Jag har alltid sagt att Marienlyst det har man till låns. Det vi har försökt göra med den här historiska platsen är att skapa något långsiktigt för staden, våra gäster och för våra fantastiska medarbetare. ESS Group har jag alltid inspirerats av och jag vet att man delar dessa värderingar och arbetssätt. Inte minst när det kommer till synen på att vilja få gäster att återvända samt betydelsen av att vara en god arbetsgivare. Jag vet att vi nu tillsammans kan ta nästa steg och göra Marienlyst omtyckt och omtalat vidare ut i Europa. Det gör mig trygg, glad och förväntansfull, säger Michael Lauritsen Hotelldirektör Marienlyst. – Marienlyst nyckeltal när det kommer till gästnöjdhet, beläggning, revpar, konvertering, sessions och digitalt engagemang gör oss väldigt glada. Känslan är att vi kommer kunna lära varandra väldigt mycket. 1+1 är 5 är min känsla just nu. Vi har våra första möten strax efter övertaget 1 oktober och då ska vi också prata om hur vi kan ytterligare tillföra resurser för att utveckla hela hotellupplevelsen. Vi ser mycket fram emot att fortsatt få jobba tillsammans med Hotelldirektör Michael Lauritsen och hans team som drivit Marienlysts utveckling sedan 2017, avslutar Jonas Stenberg.

www.essgroup.se • www.fyriresort.com

Premium Magazine 79


80 Premium Magazine


SHERVIN

RAZANI STARTAR SAMARBETE MED PONTUS FRITHIOF PÅ NOVI RESORT-VISBY

Vad händer när en multientreprenör och en superkreatör gör saker tillsammans? Jo, det blir till en resort & hotell upplevelse med ett tillhörande krogrecept som för dig till inte bara Visby och Gotland utan också känslan av att vara på kontinenten. Text: Tina Gardsten

Premium Magazine 81


"Jag underskattade att det är svårt att driva hotell på distans och hur mycket kvalitét kostar"

125 enheter fördelade på 71 bungalows och 54 lägenheter/rum i olika storlekar, allt ifrån 18 till 147 kvm. Alla rum har minst en altan med utemöbler och många har havsutsikt. NOVI Resort har två restauranger, två barer och ett café under högsäsong. I receptionens butik hittar man allt ifrån apoteksvaror till vackra smycken. Utomhuspool är uppvärmd från maj till september och på alla stora grönytor finns det gott om plats för lek och spel.

NOVI RESORT – VISBY. På bara tio minuters promenad från Visby ringmur och med närapå direkt närhet till havet ligger anläggningen. DET VAR 2016 som Shervin Razani ihop med Bo Fuglsang tog över driften av dåvarande Tott Hotell. Man bytte namn till NOVI Resort med målet att göra anläggningen än mer levande under större del av året, samt att göra NOVI till en av Sveriges bästa anläggningar i kategorin. NÄR BO FUGLSANG lämnade driftbolaget stod Shervin Razani ensam kvar men med samma vision och fokus kvar – att skapa en plusfyrstjärnig anläggning med drift året runt. Att höja matupplevelsen var också en av alla planer och med satsningen och kontrakteringen med

82 Premium Magazine

Pontus Frithiof och hans team är den delen klar att bockas av. VI BESÖKER NOVI RESORT dagarna innan sommarsäsongen ska invigas och därmed också NOVI Beach Club i regi av Pontus Frithiof. Shervin är på plats och vi pratar om vad som varit de största utmaningarna och incitamentet för att ta det hela vägen till den anläggning det idag är. Shervin har drivit bolag i fem olika branscher, vi bad honom berätta. – Ja det stämmer, men det har inte varit en strategi utan mer av en slump. Efter ett antal år och bolag har jag insett framförallt två gemensamma nämnare. Bolagen är väldigt personalintensvia där företagskultur avgör i princip hur framgångsrik du blir samt att jag aldrig jobbat i

någon av de branscher jag startat bolag inom. Det bör adderas också att samtliga oftast varit rätt mogna branscher. Som den entreprenör du ju är ser du möjligheter när andra ser motstånd. Det har dock varit svårare än vad du trodde med NOVI - vad har du upplevt som svårast? – Jag underskattade att det är svårt att driva hotell på distans och hur mycket kvalitét kostar. Samt att jag inte hade något nätverk alls inom hotell, restaurang eller på Gotland för den delen heller. Men efter två svåra år, är vi nu på väg mot bättre tider. Såväl vad det gäller den lokala acceptansen som hela nätverket. Vi ökade omsättningen med 27 procent förra året - och det är ett stort kliv i rätt riktning.


"På NOVI Resort ska man hitta allt man kan behöva för såväl ett litet eller stort möte" Du har haft som mål att göra NOVI till en av Sveriges bästa anläggningar i den här kategorin och göra den till en fyra plus anläggning – är ni där idag? – Ja, vi är mycket nära där idag vill jag påstå, även om vi fortfarande behöver finjustera. Men även om vi skulle vara där, behövs det hela tiden att det är levande och vi ska eftersträva att behålla ambition, drömmar och mål. Att bli nr 1 på Gotland är ett första steg i den riktningen. Vilka satsningar har man behövt göra för att bli en året runtanläggning? – Bygga ut restaurangerna, att vädersäkra dem, anställa mer lokalt, bygga innegym, utegym, utveckla vår strandremsa. Likaså att jobba mycket med alla grönområden, allmänna ytor och framförallt skapa en produkt som tilltalar gästen även andra perioder än enbart under sommaren. Satsningen på konferensoch mötesytor? – Är helt avgörande för att få till en riktigt bra anläggning som överlever på sikt. På NOVI Resort ska man hitta allt man kan behöva för såväl ett litet eller stort möte, och läget nära havet och närheten till Visby bjuder på många möjligheter till kreativa möten och konferenser. Och samarbetet med Pontus Frithiof? – Min förhoppning är att vi nu ska höja matupplevelsen och att vi ska bli ett naturligt restaurangval på Gotland för såväl turister som gotlänningar, säger Shervin Razani.

Premium Magazine 83


Besöksadress: S:t Göransgatan 31, Visby Telefon:+46 498 219 100 E-post:info@noviresort.se Webbadress:noviresort.se

NOVI Beach Club med sitt magiska läge direkt på stranden är en av Visbys mest populära platser som nås efter en kort promenad längs med strandvägen från ringmuren inne i Visby. Nu under sommaren drevs Beach Cluben i regi av Pontus Frithiof. Maten och miljön för tankarna till franska och italienska Rivieran men med ett påtagligt gotländskt inslag, då det finns ett tydligt fokus på råvaror som finns naturligt på Gotland. På menyn finns signaturrätter där man ersatt en eller flera råvaror med typiskt gotländska, och köket jobbar med flera råvaror från grillen. Vi ställer frågan till Pontus själv om det var naturligt att göra en fusion mellan Medelhavet och många av de gotländska råvarorna som finns på ön? – Ja, men det är lite så som vi har tänkt. Vi utgår från vilka råvaror som är bäst från Gotland, och kombinerar sen det med inspiration från franska och italienska Rivieran och får in lite ”Pontus-känsla” i det hela, berättar Pontus.

84 Premium Magazine

Du kommer även att ansvara för NOVI Resorts andra restaurang i huvudbyggnaden samt all room service på hotellet. Skiljer det sig att jobba och planera med en sådan här drift jämfört med dina andra koncept/krogar? – Utmaningen på NOVI är att det är flera delar och komplexa öppettider. Vi har viss vana av detta från vår anläggning på Arlanda men här har vi ytterligare delar såsom Room Service. Det gäller att på kort tid få alla i personalen att ha rätt tänk och leva ut DNA:t i varenda detalj av verksamheten.

Stina Hansson vår köksmästare på plats, gör ett helt makalöst bra arbete och har på kort tid skapat ett väldigt fint team och lagar underbar mat. Josefine Bolander som ansvarar front of house, ser till att vi ger en proffsig och avslappnad service.

Berätta kort om tanken bakom menyn för både NOVI Beach Club och restaurangen på hotellet. – Vi tänker att menyn skall passa många och vid flera olika tillfällen. Långlunchen och finmiddagen är ju lika viktiga som eftermiddags rosén och en enklare råbiff. Vi skall laga så bra mat som bara är möjligt med de förutsättningar som finns till hands. Den röda tråden är densamma i verksamheterna och vi tänker naturligtvis att vi skall vara effektiva och hållbara i hela verksamheten.

Vad betyder Gotland för dig och hur vill du se utvecklingen av detta för dig nya projekt. – Jag har drivit verksamhet på Gotland förut och tycker väldigt mycket om ön.

Vilken gotländsk råvara uppskattar du mest? – Tveklöst grönsakerna. Det är ju ett grönsaksparadis här, men det finns ju en hel del kött som också är makalöst bra. Det är snarare en fin kombination av allt underbart än just en specifik råvara.

Framförallt är det en oerhört vacker plats som dessutom ger lite grann av en känsla av att komma utomlands, trots att vi är i Sverige. Och ambitionen är att maten och platsen ska gå hand i hand och generera en enhetlig upplevelse dit folk ska längta tillbaka - till en kombo av Sverige och Medelhavet.


EXPRESSEN APRIL 2019

AV GUNILLA HULTGREN KARELL - APRIL 2019

4 av 5 VINBANKEN JUNI 2019

Alkoholhalt: 12,5 %

NOMINERAD TILL

Palesa Art nr: 12734, 3 Liter, 249 kr

www.sigva.se .sigva.se

Att bรถrja dricka i tidig รฅlder รถkar risken fรถr alkoholproblem.


Premium Magazine i samarbete med Frösö Park Hotel

Låt pulsen gå upp eller landa på Frösö Park Hotel Text: Frösö Park Hotel Foto: Frösö Park Hotel

Med en fantastisk utsikt över Storsjön och fjällvärlden ligger Frösö Park Hotel, här finner du ett modernt upplevelsehotell med fokus på möten, träning och spa. Spat som öppnade i december 2015, rymmer två våningar om 1200 kvm. Här möts du av lugnet, Jämtländsk musik och ett helt ekologisk produktsortiment. Kontrasten mellan värme och kyla är ett genomgående tema och ger dessutom ofta en kick och utlöser en mängd hormoner som ökar vårt välbefinnande. EN UNIK SPARITUAL För att få ut mest av ett spa besök rekommenderar vi vår Spa-ritual med fokus på återhämtning. Ritualen inleds med en Jämtländsk tvagningsritual i “Gläntan” där du får torrborsta och skrubba dig ren med hjälp av en peelingprodukt, tvål och ett träkar som du fyller med så kallt vatten som du kan utstå. Därefter följer ett antal punkter enligt en förutbestämd turrodning berättar Anna Johansson - spaterapeut i Frösö Park Spa.

86 Premium Magazine

VI TROR PÅ AKTIVA MÖTEN Den som vill vara aktiv kan kombinera spa-besöket, konferensen eller semestern med en stund på gymmet. I direkt närhet till hotellet finns också en stor hinderbana, utegym, fina promenadvägar, trailslingor och skidspår. Vi fokuserar mycket på det aktiva mötet med den inspirerande miljön runt oss, granne med hotellet ligger även ett aktivtetsbolag med massor av spännande aktiviteter under sitt tak, så som teambulding, cykling, guidade turer, snöskulptering och bilkörning på is. 1 TIMME FRÅN STOCKHOLM Med två timmar från dörr till dörr för boende i Stockholmsområdet, lockar Frösön med sin fantastiska natur men med lagom avstånd till Östersunds stadskärna. Hotellet erbjuder weekendpaket med inslag av träning, unika spaupplevleser, god mat och dryck, allt välpaketerat i vackert inramat format. Här finns allt för att samla energi och fly vardagen en stund.

HITTA HIT: Tre minuter med bil från Åre/ Östersund flygplats WEBB: frosoparkhotel.se FACEBOOK: Frosoparkhotel INSTAGRAM: @frosoparkhotel


POWER BREAK På Solvalla kan en paus bli rena energikicken. Precis vad som behövs för en lyckad konferens. Kontakta oss så berättar vi mer om vad lite extra hästkrafter kan tillföra.

restauranger@solvalla.se

I

www.solvalla.se

KO N F E R E N S & E V E N T


Öijared satsar på ”Framtidens fritidsgård” för barn, unga och framsynta företag

Ett helt unikt FRITIDS

Den 9 juni 2019 invigdes den nya Multibanan på Öijared Golfklubb med fest och tävlingar.

D

en nya Multibanan är elbelyst och har ett spännande och varierat innehåll som Footgolf, Frisbeegolf och Golfäventyret. Golfäventyret är Svenska Golfförbundets pedagogiska spelarutveckling för barn och unga, där de steg för steg kan utvecklas som golfare. För den som inte riktigt är insatt i terminologin så liknar Frisbeegolf vanlig golf fast med frisbee och samma princip gäller för footgolf, där det handlar om att du med så få sparkar som möjligt ska sparka en fotboll ner i stora hål. Det är samma slinga så fyra personer kan köra de olika sporterna samtidigt, förklarar Lars Brydolf, klubbchef på Öijared när vi möts för ett samtal om Öijareds ungdomssatsning och kvalitetstänkande. En Multibana med Fritidsgårdsambitioner? Ja, så är tanken, säger Lars Brydolf. Som största golfanläggning i Sverige ville vi ge golfintresserade tjejer och killar en kul och meningsfull fritid med fokus på golf. Är man störst har man ett alldeles speciellt ansvar för framtiden, och Öijareds bredd och höga nivå, liksom miljö och golfkunnande, tror vi kan inspirera unga lite extra.

88 Premium Magazine

Vi hoppas mycket på Multibanan som är ritad av Pierre Fulke och vi tror att vi med dess utformning kommer kunna locka många att både prova på de olika aktiviteterna och dessutom få fler att fastna för både golfen och Öijared, berättar Lars Brydolf. Pierre Fulke har en mycket framgångsrik bakgrund som professionell golfspelare och har bland annat spelat Ryder Cup för Europa. Under sommaren har vi sett de första effekterna av Multibanan, som ju ger massor av unga möjligheter att träffas i en aktiv och inspirerande utomhusmiljö och dessutom erbjuder paket som omfattar allt från förtagsaktiviteter till ”Bankalas” i olika former. Vi ser också resultatet av övriga kvalitetshöjande insatser på Öijared. Vi har höjt ribban ordentligt, fortsätter Lars Brydolf. Företagsmöten och fritids? När jag får veta att även företag lägger in egna aktiviteter på Multibanan som ett led i teambuilding, träning och energikick blir jag först lite överraskad men snart är sammanhanget ganska självklart. Öijareds ägare och ledning är starkt medvetna om det viktiga samspelet mellan kropp och själ. De vill arbeta för ett helhetsperspektiv på samspelet mellan miljö och hälsa och den ambitionen genomsyrar verksamheten på Öijared.

Det är därför ganska självklart att Multibanan med dess lekfulla utmaningar också är tillgänglig för företag och organisationer som möts på Öijared. När Multibanan växte fram var det med fokus på barn och unga, som naturligtvis är den primära målgruppen. Men helhetsperspektivet på Öijareds verksamhet gör att till exempel alla företagskunder som så önskar ska få möjlighet att ha kul tillsammans, öka självkännedom och självförtroende genom lekfulla utmaningar. En egen värld Öijared har en nära tusenårig historia. Samtidigt är Öijared en mötesplats för alla tider som inspirerar till utomhusliv och aktiviteter men också lämnar utrymme för såväl eftertanke som upplevelser, utveckling och -innovation. I denna alldeles egna värld möts du av både slott och kojor, vandringsleder och hagmarker samt Sveriges största golfanläggning med toppmodern golfstudio tillsammans med ett unikt hotell, restaurang, konferensanläggning och relaxavdelning. Jag och Lars Brydolf talar om Öijared som ”en egen värld”. Ändå är avståndet från Göteborg till möjligheterna för ett rikt varierat golfspel bara 35 minuter från Göteborg. Öijared är unikt.


VÅRA KUNDER FÅR 8-12% I RÄNTA PER ÅR Svensk Ränteförvaltning förmedlar värdefullt lånekapital till svenska välskötta bolag som vill växa. Genom vårt arbete och våra kunders pengar bidrar vi till tillväxt i den svenska IOSRSQMR ZMPOIX M WMR XYV FMHVEV XMPP Ǽ IV FSWX®HIV EVFIXWXMPPJ®PPIRSGL VEXMSREPMWIVMRKEV I förlängningen leder det till ökadeskatteintäkter och bidrag till välfärden.

Kontakta oss så bjuder vi på lunch och ser över just dina behov och förutsättningar.

www.svensranteforvaltning.se | Telefon: 08-40 80 11 00 | Mail: info@svenskranteforvaltning.se Birger Jarlsgatan 37, 111 45 Stockholm


1.

2.

3.

4.

En naturupplevelse utöver det vanliga momondo.se tipsar om unika hotell

1. Finland Kakslauttanen Arctic Resort I vårt nordiska grannland Finland kan du uppleva sagolikt norrsken i glas-igloos på hotellet Kakslauttanen Arctic Resorts. Kakslauttanen Arctic Resorts ligger i finska Lappland, 250 km norr om polcirkeln, och erbjuder det lilla extra. Att spendera natten i detta arktiska resort ger en oslagbar panoramavy över himmelen i deras glas-igloos. Trots en utomhustemperatur som kan ligga runt minus 40 grader och ha en bitande vind så bjuder dessa igloos en varm och behaglig miljö – med plats för två och även en bastu. För den aktivitetssugna har resorten flertal aktiviteter såsom hundsläde, isfiske och snöskotersafari. 90 Premium Magazine

2. Island ION Adventure Hotel Orörd natur, stjärnklar himmel och spännande utflykter - ett besök till Islands Ion Adventure Hotel är ett minne man sent kommer glömma. En timmes biltur från Reykjavik och alldeles intill nationalparken Thingvellir finner man detta alldeles särskilda hotell. Ion Adventure Hotel är inte enbart ett vackert beläget hotell med en atmosfär av ro det är även nära till ett flertal upptäcktsfärder. Vandringsleder, vattenfall och naturliga varma källor är bara några få exempel på de aktiviteter som är möjliga i närheten. Efter en fullspäckad dag med utflykter är hotellet en perfekt oas för avslappning och utsikt över Islands norrsken.

3. Frankrike Attrap’Reves Södra Frankrike är fyllt av varierande natur av korallblått vatten, bergstoppar och pittoreska byar. Inte långt ifrån staden Marseilles finns hotellet Attrap’Reves, som ungefär betyder “fånga drömmar”. Här kan man uppleva en hotellvistelse på landsbygden i genomskinliga plastbubblor. De sex bubblorna som fi nns är utspridda på olika platser men har gemensamt en fantastisk vy över stjärnhimmeln. För att upptäcka mer av vintergatan ingår teleskop och stjärnkarta i hotellvistelsen. Inte behöver man oroa sig för insynen heller, för att komma till varje bubbla behöver man gå en privat stig vilket skapar en avskildhet.

4. Schweiz Whitepod hotel På en av bergstopparna i hjärtat av schweiziska alperna, enbart en timme iväg från Geneves flygplats, finns det unika hotellet Whitepod hotel. I en koloni av stugor i igloo-liknande design erbjuder Whitepod hotel en hotellupplevelse utöver det vanliga. Med en utsikt över alp-omgivningen och dalgången som finns nedanför bergstoppen ger detta hotell en harmoni och sällsynt närhet till Alpernas natur. För att göra vistelsen komplett finns restaurangen Les Cerniers för finsmakaren och även en spaavdelning alldeles intill hotellet.


https://sundbyholms-slott.se/temamiddagar

109 rum 233 bäddar

Vid södra Mälaren, ca 70 minuter från Stockholm.

Weekendpaket https://sundbyholms-slott.se/weekendpaket

1700-tals maskeradbal för nästa konferens?

Skaldjurshelg: Fred/lörd t.o.m. 23/11 Mord i maten-weekend:

28/9, 5/10, 11/10, 12/10, 19/10, 25/10, 26/10, 1/11, 2/11, 9/11, 15/11. Kanonsalut, dräkter i rokokostil, festlokal & trerätters middag. Champagneweekend: 18/10, 1/11, 15/11. Vinprovningsweekend: 5/10, 19/10 Succén fortsätter i höst Julbordspaket, med eller utan årets Julbordsweekend: 29/11, 30/11, 1/12, 6/12, ”Den Sista Versen - ett mord i juletid.” 7/12, 8/12, 13/12, 14/12, 15/12, 20/12, 21/12.

Mord & Julbord 2019 - ”Den Sista Versen”: 29/11, 30/11, 6/12, 7/12, 14/12. Nyårspaket: 31/12 Interaktiva

MORD-gåtor rs

till en trerätte middag

Slottets goda julbord info@sundbyholms-slott.se

KONFERENS, WEEKEND, FEST & BRÖLLOP

016 - 42 84 00

Harmonisk upplevelse Vår Spa-avdelning bjuder på 1 200 kvadratmeter med upplevelseduschar, vilrum, saltvattenbassäng och en rad andra rogivande aktiviteter. Här garanteras du en harmonisk stund fjärran från stress och jäkt. Vi har Sveriges främsta och bredaste utbud inom den kontinentala bastutrend som sprider sig i Europa. Här varvas våra omtalade aufgussittningar med såväl klassisk bastu som ångbastu och nordens största Kelo Sauna.

Varmt välkommen att samla kraft hos oss. Lasarettsgatan 15, 891 33 Örnsköldsvik. Tel. 0660-885 90 paradiset@ornskoldsvik.se www.paradisetornskoldsvik.se


Premium Magazine i samarbete med Escape Box

TEAMBUILDING FÖR ALLA GRUPPER

Aktivitetstipset: ESCAPE BOX

Boka höstens aktivitet nu! Värdekoden ”Kickoff2019” ger dig 10% på din första bokning.

Ett mobilt Escape Room där du är. Helt rätt i tiden!

A

tt hitta den perfekta aktiviteten för sin konferensgrupp kan vara en utmaning i sig. Det finns en uppsjö av alternativ och ofta måste man välja mellan fysisk aktiv, väderberoende eller någonting som passar ”de flesta i gruppen”. Nu har Escape Box kommit upp med en lösning på problemet, en aktivitet som inte är fysiskt aktiv samtidigt som den är tillräckligt utmanande för alla i teamet. Det bästa med aktiviteten är att den utförs där man är. Escape Box är det nya som tar din konferens till en helt ny nivå. Det blir en häftig spionjakt som hemliga agenter för Perfect Intelligence som är det första uppdraget i Escape Boxserien. Upplevelsen påminner om den man finner i Escape Rooms världen över. Escape Box är utvecklad för att kunna spelas i större grupper samtidigt och genomförs vart du vill. Boxen är full av spännande utmaningar, överraskningar och hemligheter. Laget som löser uppdraget först, vinner! Escape Box är ett lagspel. Lagen om 4-6 personer får utdelat var sin agentväska och en dokumentmapp av vår gamemaster. Efter att ha blivit introducerade om spelets historia, ska varje lag lösa varierande, kluriga och underhållande uppdrag för att få 92 Premium Magazine

öppna agentväskan och komma vidare i spionjakten. Målet med spelet är att följa spåren efter den efterlysta spionen. Leta spår, identifiera fingeravtryck, koder och fullfölja uppdraget att få fast spionen inom 60 minuter. Endast det snabbaste laget erbjuds jobb som specialagenter i Perfect Intelligence.

FANTASTISKA FÖRDELAR • Alla kan medverka. • Aktiviteten är inte fysiskt aktiv. • Kort riggningstid, ca 15 minuter. • Escape Box kommer till Er. • Prismässigt konkurrenskraftig i jämförelse med liknande aktiviteter. • Escape Box är nytt koncept som sätter alla grupper på prov. • Passar grupper 6-600+ personer

Blev du nyfiken? Gå in på www.escapebox.se och läs mer! Kontakta ditt närmsta kontor för en kostnadsfri offert! Stockholm, mail@escapebox.se Göteborg & Malmö, info@escapebox.se • Norrland, info@escapeboxnorr.se


Naven Outdoor Experience Från slott till fyr - på vatten och land

Vi ligger på Kållandsö, i hjärtat av Vänern. Du hittar oss vid Naven hela året och på sommaren flyttar vi även in till Läckö Slott. Precis utanför dörren finns en av världens finaste skärgårdar, egentligen är det en väl bevarad hemlighet men vi vill dela med oss av den till dig. Låt oss ta med dig ut och paddla, vandra eller cykla. Häng med på vraksafari eller ta med barnen på en guidad tur i skogen bland olika sagoväsen. Eller ta dig ut på helt på egen hand och utforska Sveriges största sjö. Vill du stanna kvar en stund så har vi mysiga stugor som ligger nära vattnet och en härlig bastuflotte med badtunna. Andas. Stanna upp. Andas ut.

www.naven.se | 0510 - 101 91 | info@naven.se


5HVWDXUDQJĂ€OPPDW GU\FN

NĂ–JESLIV

Halloween pü GrÜna Lund - Årets nyhet "Sekten" Den 18 oktober är det premiär fÜr Halloween pü GrÜna Lund men redan nu, kan tivolit avslÜja vad som blir ürets nyhet. �Sekten� är ett helt nytt skräckhus som utlovas bli det mest skrämmande som tivolit nügonsin bjudit pü. Inne i sektens hus kommer besÜkarna att fü tampas med klaustrofobiska güngar, obehagliga sektmedlemmar, mÜrka offerritualer och onda makter som gÜr allt fÜr att du aldrig ska komma ut igen‌ Mitt ute i Üdemarken, lüngt ifrün civilisationen i ett gammalt Üvergivet hus, har en hänfÜrande och auktoritär ledare

94 Premium Magazine

samlat ett sällskap tillgivna medlemmar, brännmärkta fÜr livet med sektens ockulta symbol pü kroppen. Tillsammans tillber de mÜrka makter fÜr att tillkalla en urüldrig demon till platsen, i tron om att den ska ge dem obegränsad makt och evigt liv. FÜr att locka upp demonen frün underjorden, krävs offerritualer där oskyldiga människor och dess själar offras. Men vad ingen vet är att när demonen väl är üteruppväckt frün mÜrkret finns det ingen som kan stoppa den. Sü lyder storyn till ürets skräcknyhet pü Halloween pü GrÜna Lund, Sekten, som blir den mest skräckinjagande attraktionen som tivolit nügonsin presenterat. Den som vügar sig in i sektens hus müste självmant fÜrsÜka ta sig igenom det mÜrka husets alla trünga

rum, där obehagliga sektmedlemmar fÜrsÜker framkalla mÜrkrets makter med hjälp av mänskliga offer. Åldersrekommendationen är den hÜgsta pü Halloween och är satt till 13 ür (11 ür i vuxet sällskap). Exakt vad man kommer att mÜtas av inne i sektens hus vet bara de som gütt in och även lyckats komma ut. Likt fÜrra üret blir GrÜna Lunds Lilla Omrüde anpassat till de yngre barnen, fyllt med pumpor, snälla häxor och barnfÜreställningar. Passerar man Üver den Spanska Trappan kommer man till det Stora Omrüdet där man ska vara beredd pü en läskigare upplevelse med obehagligt tematiserade omrüden, skräckhus och onda väsen som rÜr sig fritt.


Låt maten smaka längre. Laga den med en mästerkock. Ta med dig kollegorna, kunderna eller dina bästa vänner. Inspireras, njut och upplev maten tillsammans med våra mästerkockar. För vi älskar mat. Och vi älskar att laga den tillsammans med andra. .aveqia.com


KÖKSPRYLAR

RIG-TIG - Knivblock Det nya knivblocket från RIG-TIG är en både snygg, praktisk och enkel lösning för förvaring av kökets viktigaste redskap: Knivarna! Tack vare att knivarna hänger fritt säkerställer BLOCK-IT att de inte blir slöa under förvaringen.

Superkryddor från kockens som verkligen kan underlätta att kryddhyllan inte svämmar över med kryddburkar. Flera kryddor i en, smidigt och smart!

RIG-TIG - to go mugg BRING-IT är en snygg och praktisk to go mugg till dig som gärna vill dricka kaffe eller te när du är i farten. To go muggen är konstruerad med dubbla plastväggar som säkerställer en bra termoeffekt. Locket har en praktisk klick-knapp som kan aktiveras med en hand, sen kan du dricka från alla sidor av muggen. Locket skruvas lätt isär och du kan diska alla delar i diskmaskinen. Finns i fyra vackra pastellfärger.

BLOCK-IT passar fint ihop med brödlådan BOX-IT, även den designad av Jehs & Laub i samma material och färger, så att det alltid ser prydligt ut på köksbordet. Och om du vill ha en snygg uppsättning köksknivar av hög kvalitet till ett vasst pris, är köksknivarna SHARP i japanskt stål det perfekta valet.

Supershot (ca 4 shots) 2 dl apelsinjuice 2 dl morotsjuice 1-1½ tsk Kockens Superkryddor (ingefära, gurkmeja, chili) Blanda samman och kickstarta morgonen med denna supershot!

Kockens - 3 Superkryddor Tre spännande kryddblandningar som snabbt sätter smak på din dag. Krydda och njut!

Naked Juice För första gången någonsin lanserar amerikanska juiceföretaget Naked Juice, ett designsamarbete med en svensk illustratör. Konstnären Cajsa Wessberg har fått uppdraget att ta fram en limiterad kollektion med flasketiketter som pryder dryckerna Green, Blue och Mango Machine. SodaStream - Soda Press Co. Det australiensiska varumärket Soda Press Co. erbjuder konsumenter prisbelönta ekologiska smakkoncentrat. Med en ambition att minska mängden engångsplast och på så sätt minimera den negativa miljöpåverkan var matchningen mellan det australiensiska företaget och SodaStream ett faktum. Resultatet är smakkoncentrat med mindre socker, rena ingredienser och mycket smak. Soda Press Co. kommer i följande smaker: Classic Indian Tonic, Original Ginger Ale, Raspberry & Mint, Blueberry & Lime samt Old Fashioned Lemonade.

96 Premium Magazine


BARTENDERN TIPSAR: GT special Benjamin Mangell, en av grundarna till Swedish Tonic, det svenska ekologiska tonicvattnet med bara bra grejer. Deras vision är att göra världens godaste tonic på riktiga råvaror, riktigt kinabark, färskpressad citron, agave för sötman, och enbär och kryddor för de lite mörkare smakerna. Här tipsar Benjamin om 2 av deras mest uppskattade GT-recept, passar perfekt dig som älskar Gin & Tonic eller för dig som vill servera en fräsch drink med karaktär.

Prisbelönt lyx-GT med fläder Du behöver: 12 cl Swedish Tonic Water 4 cl gin 2 cl flädersirap, flädersaft eller fläderlikör Mousserande vin (med eller utan alkohol) Mynta & citron Gör så här: Fyll upp ett highball glas med is. Tillsätt 4 cl gin. Addera 2 cl flädersirap, flädersaft eller fläderlikör. Fyll upp glaset med Swedish Tonic Water. Rör om och toppa med lite mousserande vin (med eller utan alkohol). Garnera med lite mynta och en skiva citron. GT Peach Du behöver: 1 flaska Swedish Tonic water Peach 4 cl gin 4 skivade jordgubbar Ett knippe mynta Gör så här: Lägg hälften av jordgubbarna i botten. Fyll ditt glas med is. Tillsätt 4 cl gin. Fyll upp glaset med Swedish Tonic Water Peach. Toppa med resten av jordgubbarna och ditt knippe mynta.

Visst du det här om: TONIC Tonic är idag en av världens vanligaste förekommande drinkutblandningar. Från början hade emellertid tonic en avsedd användning som var för allt annat än en kulinarisk eller festlig förnöjelse. Den första användningen av tonic kan spåras till Peru under tidigt 1600-tal när spanska pilgrimer prövade att blanda vatten med bark av Cinchona-trädet. Det presenterades då som ett potentiellt botmedel mot malaria. Användadet av tonic hade dock en förhållandevis stagnant utveckling därefter och dess förekomst i mer kommersiella sammanhang kom att vänta.

98 Premium Magazine


DAB- Prisvärd klassiker! Nu även på 33cl burk

DAB Original Nu lanserar vi en 33cl burk för att möta konsumentefterfrågningar på mindre förpackningar. Ljus lager 33cl Alk 5% ArtNr: 1357

9,90Kr + pant

För mer info: galatea.se

Alkohol är beroendeframkallande


ÄDLA DRYCKER Den perfekta presenten till den whiskyälskande hundägaren måste väl ändå vara Ardbegs limiterade presentförpackning i form av ett hundben. Passa på innan den tar slut! Ardbeg - Ardbone Islay destilleriet släpper en limiterad presentförpackning i form av ett ben som en hyllning till Ardbegs älskade maskot hunden Shortie. Den limiterade utgåvan, Ardbone, ger både whiskeyälskare som hundälskare chansen att fira den otämjda Islaysjälen såväl som deras lojala maskot. Förpackningen finns i begränsad upplaga på Systembolaget från mitten av oktober. Artnr: 513 Balvenie Stories - A Day of Dark Barley Balvenie har alltid varit ett nytänkande destilleri, nyligen lanserade whiskyserien Stories, där varje flaska är försedd med ljudfiler som skildrar hantverket, historierna och människorna bakom den handgjorda whiskyprocessen. Nu släpps kapitel tre i den redan populära whiskyserien, ” A Day of Dark Barley” - en fruktig och kryddig 26-åring med lätt rökighet. Kan beställas på Systembolaget nu. Artnr: 40567

Leth Grüner Veltliner Klassik Vinet är ljust, grönskimrande och klart. Doften är mycket fruktig och kryddig med inslag av vitpeppar och grape. Smaken är kryddig, fruktig, smakrik med bra längd och typisk grüner veltlinerkaraktär. Serveras väl kylt, 6-8° C till panerad rödspätta, wienerschnitzel, lättrökt skinka och gärna till kittostar. Artnr: 4200

Glenfiddich - Project XX I fjol lanserade Glenfiddich The Experimental Series – en serie med innovativa fatlagringar som mötte stor framgång bland whiskyälskare världen över. Nu fortsätter Glenfiddich satsningen av deras innovationsserie och lanserar en ny utgåva av Project XX. Finns till försäljning på Systembolaget nu. Artnr: 40572 Villa Belvedere Amarone DOCG Vinet är mörk i färgen med komplexa aromer av russin, viol, örter och kryddor. Tonerna i vinet går åt torkade plommon, mörka körsbär, boysenbär, vildhallon, kaffe och choklad. Avslutningen är lång och djup med sammetslena tanniner och rostade mandlar. Serveras vid 14-16°C till rätter som biff, lamm, rådjur eller till kraftfulla ostar. Artnr: 72178

Minttu – Minttu Twist Karamel Minttu familjen utökas med den fjärde smaken i Twistserien från Minttu – Minttu Twist Karamel. Den nya smaken av krämig kola och frisk mint, vars lekfulla flaska även sätter sin prägel i barskåpet, finns i Systembolagets beställningssortiment nu. Artnr: 82550

100 Premium Magazine

Minttu Twist Freakshake 50 ml Minttu Twist 50 ml Mjölk 2 Skopor vaniljglass 1 skopa is Gör så här: Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig så som donuts, kakor, marshmallows eller godis.
 

Nyhet systembolaget Fast sortiment 2/9

 Sovereign Scotch Ale     

Craft beer for the people

    


FOLKPARKEN - STORSATSNINGEN HAR ÖPPNAT

D

en nya restaurangen Folkparken slog upp dörrarna den 30 augusti på Sveavägen 53 i Stockholm. Lokalen rymmer restaurang, bar, grillkiosk samt ett stort taproom med ölkranar. Köket är byggt kring ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk träkolsgrill. Folkparken håller till i en 700 kvm stor industrilokal med sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar.Bakom projektet står krogveteranerna Martin Magnusson och Magnus Bergh som drivit kök och restauranger både lokalt och internationellt.

102 Premium Magazine

I entrén möts gästerna av en modern grillkiosk för take-away där beställningen sker på skärmar. Därefter kommer baren och restaurangen med 120 sittplatser i olika etage. Trappan ner till källaren leder till ett taproom som rymmer hundra personer. I en av alla ölkranarna rinner Pitmaster Pale Ale som skapats i samarbete med Nya Carnegiebryggerie. – Med Folkparken vill vi skapa en enkel, trivsam och generös restaurang, säger Martin Magnusson och Magnus Bergh. Det ska vara ett stimmigt vardagsrum där olika rum och våningar har sin prägel.

Genom grillen och röken skapar vi höga smaker för både köttälskare och vegetarianer. Menyn bygger på amerikansk BBQ med influenser från hela världen. Exempel från menyn är friterade tuppvingar, griskindskroketter, ribs, smoked brisket burger, träkolsgrillad fisk, rökta rödbetor, friterad krossad potatis, dirty flank samt träkolsgrillad spetskål. Folkparken håller öppet måndag till lördag till sent på kvällen. Under vardagarna serveras lunch från klockan elva från både grillkiosken och restaurangen.


Modern löneoutsourcing Rätt verktyg för rätt lön Med våra webbaserade lösningar får alla anställda en personlig portal med bl.a. Egen Helpdesk / ärendehantering Egen Chattfunktion Historisk lönedata Lönespecifikationer Tidrapportering Reserapportering Dokumenthantering

r . fte t.. d e s s lti ta Ps r al ten re e pe eta k sö om arb i V k ed m

Dessutom... Ger vi Er en totallösning med allt från behovsanalys, lösningsförslag till projektledning, driftsättning, utbildning och på-platsen-support.

STOCKHOLM

MALMÖ

GÖTEBORG

Tel 0200-265 266 info@pakompetens.se www.pakompetens.se

F-gas för AC i fordon

Rollbaserade lösningar ”Rätt information till rätt person, var du vill, när du vill”


TEATER & SCEN SNART PREMIÄR FÖR DANNY SAUCEDOS NYA SHOW

S

ist han gjorde show sågs den av 120.000 och han sålde ut både Hamburger Börs i Stockholm och The Theatre i Göteborg i totalt tre säsonger med den publik- och kritikerhyllade showen NU. Nu är DANNY SAUCEDO tillbaka med ”The Run(A)way show” – en modern popshow med ett helt nytt scenuttryck, som kommer att ha urpremiär på The Theatre i Göteborg den 31 oktober 2019. ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS för fullblods-entertainern Danny att möta publiken igen. Och som han är laddad. Förbered er på århundradets party med en unik och nyskapande show med en mix av gamla och nya låtar. Med sig på scen har han ett helt entourage av de grymmaste dansarna som hjälper dig att fly vardagen in i festen. MEN UPPLEVELSEN BÖRJAR redan vid middagen, där du får möjlighet att njuta av en sharing dinner med asiatisk touch, som är långt från den traditionella trerättersmenyn med husets vin. Tillsammans med Danny har Krister Dahl - Sveriges enda 4-faldigt belönade OS- och VM Guldmedaljör i matlagning - skapat en menyupplevelse av högsta klass. Vill ni ha julbord istället innan showen, så finns det härliga Julbord på restaurangerna Seasons eller Imagin inne på Gothia Towers. Perfekt att kombinera med Dannys show. Upplevelsen fortsätter även efter showen, med barer, club och DJ. Showen presenteras av 2Entertain, Krall Entertainment och United Stage.

Mer info och biljetter: showtic.se/danny

HÄXORNA I EASTWICK PÅ CIRKUS I HÖST ”The Witches of Eastwick” är romanen av John Updike som på 80-talet filmatiserades och blev till en av decenniets största kultfilmer med samma namn. Berättelsen stöptes om till musikal och sattes för första gången upp på Londons West End. Aldrig tidigare har denna prisbelönta musikal gjorts i Sverige.

E

fter succén med ”The Phantom of the Opera” är det nu dags för Peter Jöback att göra huvudrollen i nästa stora internationella uppsättning. Musikalen ”Häxorna i Eastwick” är en samproduktion med en av världens största producenter – Cameron Mackintosh – som står bakom succéer såsom Cats, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Hamilton, Miss Saigon och många fler. Denna humorfyllda och spektakulära musikal bygger på John Updikes kultfilm Häxorna i Eastwick med Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Cher och Susan Sarandon i rollerna. År 2000 hade musikalversionen världspremiär i London på anrika Theatre Drury Lane. Huvudrollsinnehavarna i den svenska uppsättningen har handplockats och auditions har gjorts av det engelska och 104 Premium Magazine

svenska teamet i samråd med nestorn Cameron Mackintosh. Vi presenterar nu en ensemble med några av Sveriges starkaste scenpersonligheter i höstens trollbindande föreställning. Peter Jöback ser ni i rollen som den förmögna och fullständigt oemotståndliga ”Daryl Van Horne” – mannen som dyker upp när tre väninnor, uttråkade av sina trista småstadsliv och berusade av lite för starka martinis, fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen. De tre kvinnorna, som på olika sätt är missnöjda med män men samtidigt väldigt olyckliga

utan dem är: nyskilda musikläraren ”Jane” (Linda Olsson), ensamstående mamman ”Alexandra” (Kayo) och övergivna bokälskaren ”Sukie” (Vanna Rosenberg). Vad kvinnorna inte vet är att de leker med elden. Är det verkligen en slump att ”Daryl” dyker upp som ett blixtnedslag i den lilla pittoreska staden och är han i själva verket så underbart charmig och förtjusande som det från början verkar? En efter en förförs kvinnorna av hans mystiska sätt, och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv hos kvinnorna och oanade vändningar tar vid…


Sverige har 10 000-tals läckande tak Inget av dem är levererat och monterat av oss • Tak T k Compagniet C i t är ä väl äl etablerat t bl t sedan d 1983 1983. • Vi har lagt mer än 4 500 000 m2 tak i Sverige • Med över trettiofem års erfarenhet av utveckling, renovering och projektledning av takarbete, ger det våra kunder ett tryggt val vid renovering av deras tak. • Vi är specialister på tegeltak och betongtak. ”På ni Br HSB f Fjäder m k Co pagniet Nacka lade Ta rdes k. ta Det är utfö an om 9.000 m2 ut lt he h oc sionellt mycket profes färdigt llt fu om ut ss och de ldigt vä anmärkningar r va . Personalen dning på 5 månader or k tis as nt de en fa trevliga och ha sen.” på arbetsplat r ordförande – Dusko Susnja a Brf Fjädern Nack

• Vi levererar kompletta tak med taksäkerhet, taktvättning, plåtarbeten, takfönster med mera. Vi vågar påstå att Tak Compagniet är det tryggaste och lönsammaste alternativet.

Vi täcker hela Sverige!

www.takcompagniet.se | 08-667 07 20 | info@takcompagniet.se | Artillerigatan 26 | 114 51 Stockholm

ERT NYA AFFÄRSSYSTEM!

www.sagex3.se

”Med Sage X3 har leverantören tagit steget in i framtiden.” Utdrag från erpblogg.se av Jonas Andersson HerbertNathan & Co


TEATER & SCEN

S C A N D I N AV I A N P U P P E T S O C H SCALA PRODUKTION PRESENTERAR

DOCKHUMOR PÅ SCALATEATERN

P

etter Lennstrand och Björn Carlberg har varit verksamma under en lång tid i olika tv- och långfilmssammanhang, men trots långa karriärer framför kameran är det få som vet hur de ser ut. Säger man däremot Allram Eest, Kjell eller någon av karaktärerna från Operation Klotty så är sannolikheten större att man vet vilka de är. Tillsammans slår nu Petter och Björn sina påsar ihop under namnet Scandinavian Puppets och flyttar dockorna från tv-rutan och in på teaterscenen. Föreställningen kommer bland annat bjuda på styrelseproffset Ulf af Utterman som ger en exklusiv föreläsning om vad som sker bakom kulisserna i styrelserummen, Klotty kommer hålla en säljskola i hur man kränger bilar och Birgitta kommer prova stand-up. Publiken kommer även att bjudas på lite nya karaktärer som till exempel resejournalisten Hans Skägga, den ukrainske ståuppkomikern Gergei Basso med manager samt den norske keyboardvirtuosen Atle Klinke. Biljetter finns att köpa på scalateatern.se KÖ P B I L J E T T E R PÅ S C A L AT E AT E R N . S E

ART PÅ RIVAL I HÖST OCH ÄVEN VÅREN 2020 Nu står det klart – ”ART” med Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson åker ut på en riksturné våren 2020! Den 17 januari är det turnépremiär i Västerås, och spelar sedan i 11 städer runt om i Sverige. “ART” som regisseras av Edward af Sillén, är ett komiskt drama om vänskap och har hyllats efter sin framgångsrika och utsålda vår på Rival. På torsdag 19 september vankas det nypremiär för hösten på Rival, och idag släpps dessutom ytterligare 12 föreställningar i Stockholm! Den 16 september släpps samtliga biljetter – höstens extraföreställningar kl. 8:00 och vårturnén kl. 12:00!

P

jäsen, som är skriven av Yasmina Reza, tar avstamp i en mycket dyr och till synes helt vit tavla.Med klarhet, en stor dos humor och en oerhört stark lyhördhet för relationsdynamik får tavlan symbolisera vänskapen mellan tre vänner, deras relation och hur år av bristande kommunikation kan påverka en vänskapsrelation. Det handlar om tre vänners oförmåga att kommunicera känslor såväl uttalat som outtalat och då det är en allvarsam komedi, kräver den en viss eftertänksamhet. Regissören Edward af Sillén beskriver pjäsen som ”en explosiv en-aktare som kastar publiken mellan skratt och eftertanke”. Våren 2019 hade ”ART” premiär på Rival, med en helt ny översättning signerad Edward af Sillén. Den prisbelönta pjäsen blev snabbt utsåld, extra föreställningar sattes in och vid den sista föreställningen hade över 26 000 personer sett ART under spelperioden. 106 Premium Magazine

Den annalkande höstvändan på Rivals scen har nypremiär den 19 september och har nu fått ytterligare 12 föreställningar tillagda till spelplanen. Johan Rheborg och Henrik Schyffert är två av de starkast lysande stjärnorna på den svenska komikerhimlen och tillsammans med den eminenta Per Andersson åker de på en riksomfattande turné våren 2020. ”ART” har nypremiär den 19 september på Rival i Stockholm och den riksomfattande vårturnén startar den 17 januari 2020 i Västerås. Biljetterna till vårturnén släpps den 16 september via blixten.se/art


ScanOats vässar den svenska havren ScanOats är ett industriellt forskningscentrum som kombinerar industriella behov med akademisk forskning inom molekylär växtförädling. Syftet är att vässa den svenska havren och utveckla nya produkter med goda hälsoeffekter för industriell odling.

S

canOats är ett samverkansprojekt mellan Lunds Tekniska Högskola, Sveriges lantbruksuniversitet, Lantmännen, Oatly och Swedish Oat Fiber. Verksamheten startade 2017 då Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, beviljade ett anslag på 75 miljoner kronor till havreforskningen med en option om ytterligare 25 miljoner kronor. Det övergripande målet är att bidra till en konkurrenskraftig industri, ett uthålligt samhälle samt hälsosammare livsmedel. Projektet har anslag fram till 2025, med option till förlängning, men redan nu har det hänt en del. – Vi har lagt ner stora resurser på att med hjälp av modern IT-teknik

studera havrens arvsmassa. All sekvensbestämning är gjord och vi är nu i full gång med att placera ut generna i de olika kromosomerna. Normalt sett kan projekt av detta slag ta upp till tio år, här gör vi det på ett år, konstaterar Leif Bülow, professor i tillämpad biokemi vid Lunds Tekniska Högskola och projektledare för ScanOats. Senaste teknik Den höga forskningstakten har möjliggjorts av hög kompetens i kombination med tillgång till den allra senaste tekniken inom gensekvenseringsområdet. – Projektet har gått framåt snabbare

än vad någon hade kunnat föreställa sig. Sekvenseringen innebär att vi redan nu kan ta nästa steg och börja utveckla nya positiva egenskaper i havren, säger Mats Larsson, forskningsdirektör på Lantmännen och styrelseordförande i ScanOats. Han påpekar att svensk havre redan idag tillhör toppskiktet på världens havremarknad. – Nu kan vi optimera sorterna ytterligare vilket kommer att leda till fördelar för konsumenterna, men även till större betalningsvilja och ökad export av svensk havre. Att framgångarna kommer just nu, när det råder en havreboom inom livsmedelsindustrin kan ses som en lycklig slump. Men Mats Larsson menar att det inte finns några lyckliga slumpar. – Lantmännen har jobbat länge med havreförädling och följt trenden noga.


Sponsrat innehåll

Även SSF var förutseende och gav oss genom sitt anslag möjligheten att starta ett forskningscentrum vilket är vad som behövs för att få saker och ting att hända. Samverkan För forskarna på Lunds Tekniska Högskola har arbetet inom ScanOats inneburit en delvis ny situation. – Vi jobbar betydligt närmare industrin än tidigare, och att få tillgång till de frågeställningar som finns i näringslivet har varit mycket stimulerande. Samverkan har också gett ringar på vattnet och väckt intresse för vår forskning långt utanför landets gränser, säger Leif Bülow. Just nu är flera av forskarna på ScanOats

sysselsatta med fältförsök där olika havrelinjer testas genom odling på olika platser. – Vi är intresserade av att se skillnader i till exempel proteinprofil, proteinmängder, fettsyrasammansättningar och fiberinnehåll. Ofta pratar man om havre som havre men det finns många sorter som har olika egenskaper och uppträder lite olika när man odlar och processar dem. För oss gäller det nu att få fram en bra mix, berättar Leif Bülow. Hittills har verksamheten inom ScanOats gått framåt över förväntan och Mats Larsson ser positivt på framtiden. – Om sex år är jag övertygad om att vi fått fram nya fantastiska havreprodukter

som kan komma konsumenterna till godo i form av ännu fler och bättre havreprodukter på marknaden. Scan Oats kommer även att ha gett upphov till nya jobb. Vi ser redan idag att många företag med kopplingar till havre växer snabbt. Även Leif Bülow ser på framtiden med tillförsikt. – Projektet är unikt i den meningen att det sträcker sig från grundläggande genomik och nya havresorter till odlingsteknik, processbehandling och vidare till slutprodukt. Samsynen mellan industri och akademi är stimulerande, och att vi talar samma språk är en viktig framgångsfaktor för hela verksamheten, fastslår Leif Bülow.

Leif Bülow, professor i tillämpad biokemi vid Lunds Tekniska Högskola och projektledare för Scan Oats och Mats Larsson, forskningsdirektör på Lantmännen och ordförande i Scan Oats. Foto: Jan Nordén

ScanOats är ett forskningscentrum vid Lunds universitet som fått 75 miljoner kronor av Stiftelsen för strategisk forskning för att utveckla framtidens havre. Forskningsprojektet ska löpa över åtta år och bedrivs i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet, Lantmännen, Oatly och Swedish Oat Fiber.

ScanOats Lunds universitet 221 00 Lund Tel: 046-222 00 00 www.scanoats.se


FILM

Sjunka ner i en skön biostol med popcorn, finns det något bättre? Här tipsar vi om filmer som kommer på bio inom kort.

JONAS GARDELLS

Regi ROJDA

SEKERSÖZ

JOHAN RHEBORG och LOKE HELLBERG

ULLA SKOOG KLARA ZIMMERGREN FREDRIK HALLGREN MARIA SID JAKOB EKLUND MANUS

JONAS GARDELL BASERAT PÅ EN BOK AV JONAS GARDELL REGI ROJDA SEKERSÖZ PRODUCENT MARTIN PERSSON LINJEPRODUCENT MIA WELIN EXEKUTIVA PRODUCENTER MIIRA PAASILINNA, MATS ALDERS ANNA CRONEMAN, PETER POSSNE OCH JENNY STJERNSTRÖMER BJÖRK D.O.P. ERIK MOLBERG HANSEN, FSF PRODUKTIONSDESIGNER TERESA BEALE KOSTYMDESIGNER KICKI ILANDER MAKE-UP ARTIST ANNACARIN LOCK KLIPPARE FREDRIK MORHEDEN, SFK CASTING LOTTA FORSBLAD LJUDDESIGN CHRISTIAN HOLM KOMPOSITÖR JEAN PAUL WALL GRAFIK LÖNEGÅRD & CO

SAMPRODUCENTER

PRODUCERAD AV

ANAGRAM I SAMPRODUKTION MED FILM I VÄST, SVT, SF STUDIOS OCH BELGA PRODUCTIONS MED STÖD AV SVENSKA FILMINSTITUTET FILMKONSULENT CALLE MARTHIN, NORDISK FILM OCH TV FOND OCH I SAMARBETE MED C MORE OCH YLE

EN KOMIKERS UPPVÄXT Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen. Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna. Skådespelare: Johan Rheborg, Loke Hellberg, Jakob Eklund, Fredrik Hallgren, Ulla Skoog, Elisabet Xie, Teo Dellback, Maria Sid, Klara Zimmergren Regissör: Rojda Sekersöz Biopremiär: 11 okt 2019

TILLS FRANK SKILJER OSS ÅT Vera börjar närma sig sin 40-årsdag och har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men hennes livscoach börjar tröttna och tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll.

AD ASTRA Astronauten Roy McBride färdas till solsystemets yttersta delar för att försöka hitta sin försvunne far. Hans resa kommer att avslöja hemligheter som sätter mänsklighetens existens på prov och samtidigt ifrågasätter vår plats i universum.

Skådespelare: Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Brett Azar Regissör: Tim Miller Biopremiär: 25 okt 2019

Skådespelare: Brad Pitt, Liv Tyler, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland Regissör: James Gray Biopremiär: 20 sept 2019

Skådespelare: Liv Mjönes, Peter Magnusson, Erik Johansson, Emma Molin Regissör: Leif Lindblom Biopremiär: 18 okt 2019

© 2019 AARDMAN ANIMATIONS LTD AND STUDIOCANAL SAS ALL RIGHTS RESERVED.

VINN DINA BIOBILJETTER TÄVLA OM BILJETTER TILL ALLA FILMERNA Nu har du chansen att vinna biljetter till filmerna ovan. Svara på frågan samt skriv en motivering. Maila ditt svar senast premiärdatum för respektive film till charlotte.carlsson@laprensa.se Glöm inte skriva med din adress och vilken film du tävlar om. 5 stycken vinnare av 2 biobiljetter till vardera film. Fråga: Vem är det som skrivit boken "En komikers uppväxt" som filmen med samma namn baseras på?

110 Premium Magazine

TERMINATOR: DARK FATE Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger återvänder i sina ikoniska roller i TERMINATOR: DARK FATE.

FÅRET SHAUN FILMEN: FARMAGEDDON Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den. Regissör: Will Becher, Richard Phelan Biopremiär: 4 okt 2019


RadRhino Electric Fat Bike

DE FETA ELCYKLARNA Vissa av oss vill ha lite robustare elcyklar, eller något med funktion. En fet elcykel med kraft och attityd. Här en amerikansk och en svensk producent. Båda med fri frakt och överkomligt pris. Text: Kent Lakso Foto: Pressbilder

R

ad Power Bikes är grundat i Seattle men har också säte i EU och fri frakt till alla EU-länder. Sedan starten 2007 har Rad Power Bikes levererat tusentals elcyklar till kunder över hela världen.

RadWagon Electric Cargo Bike

Alla modeller har nya ramkonstruktioner som är utrustade med delvis integrerat downtube batteri för en mer strömlinjeformad passform och en lägre tyngdpunkt. Lång räckvidd tack vare ett 48v 14 Ah litiumbatteri med Samsung-celler, handtag med bred handpositionering för längre turer, förbättrade strålkastare som skall ge en säkrare åktur på kvällen och ett universalt tillbehörsfäste för att sätta fast pakethåller eller cykelkorg med mera. RadRhino Fat Bike RadRhino är en 26 tums fat bike med en växlad bakhjulsmotor på 750w från Bafang. Ett 48V 11.6Ah (556Wh) Panasonic litiumjonbatteri klassad för 800 laddningscykler ger en räckvidd på 40 – 70 km med en max fart på 25 km/h. En Fat Bike är perfekt för cykling i djup snö eller på annat löst underlag. En RadRhino ligger på ca 1700 euro vilket är ett ok pris för en elcykel med dessa specifikationer. RadWagon Rad Power Bikes arbetar med principen att alla som vill ha en e-cykel borde kunna få en. RadWagon, deras e-frakt erbjudande, börjar på $ 1,599. Och eftersom de går direkt till konsumenten levererar de en cykel direkt till din dörr. En riktig packåsna, barnsadel, packväskor. Bygg lite som det passar dig.

112 Premium Magazine

RadWagon Electric Cargo Bike Monterade packväskor


Här utbildas framtidens flygtekniker!

Ett mobilt Escape Game -Engagerande teambuilding En häftig spionjakt där ni ska lösa alla uppgifter innan tiden är ute. Arrangeras där du är och kan genomföras på restaurang, konferensanläggning eller hemma hos er. Ett actionfyllt lagspel för 4-600+ personer. Ett helt nytt koncept som kan genomföras över hela Sverige.

Skolan utbildar mekaniker och tekniker för både jet- och kolvmotordrivna flygplan (Kategori A1, B1.1 och B1.2).

 hƚďŝůĚŶŝŶŐĞŶƚŝůůŵĞŬĂŶŝŬĞƌŐĞŶŽŵĨƂƌƐƵŶĚĞƌ ŐLJŵŶĂƐŝĞƐŬŽůĂŶĚćƌ&ůLJŐƚĞŬŶŝŬĐĞŶƚĞƌŚĂƌƌŝŬƐŝŶƚĂŐ͘ hƚďŝůĚŶŝŶŐĞŶƚŝůůĨůLJŐƚĞŬŶŝŬĞƌćƌĞŶŬǀĂůŝĨŝĐĞƌĂĚzŚͲƵƚďŝůĚŶŝŶŐ ƉĊϰϮϬƉŽćŶŐƐŽŵŐĞŶŽŵĨƂƌƐƵŶĚĞƌϰƚĞƌŵŝŶĞƌ͘ &ůLJŐƚĞŬŶŝŬĐĞŶƚĞƌŬĂŶĞƌďũƵĚĂďŽĞŶĚĞŝĂŶƐůƵƚŶŝŶŐƚŝůůƐŬŽůĂŶ ĨƂƌĂůůĂƐŽŵćƌĂŶƚĂŐŶĂƚŝůůƐŬŽůĂŶƐƵƚďŝůĚŶŝŶŐĂƌ͘

www.flygteknik.nu

För mer information: Escape Box Sverige www.escapebox.se - info@escapebox.se - 0768-33 33 00

Ensucon auktoriserar den professionella tvätt- och textilservicenäringen T-märket är en stark och tydlig kvalitetsmärkning för professionella textilserviceföretag. Det används vid upphandlingar och signalerar ett mervärde för kunden. Medlemmarna i Sveriges Tvätteriförbund är auktoriserade med T-märket. Det innebär att företagen uppfyller kraven för att garantera en kvalitativ verksamhet med god service, integrerat miljöarbete och starkt socialt ansvarstagande. Varje år kontrollerar vi yrkesmässig kunskap, god företagsamhet, effektivt resursutnyttjande och ett aktivt arbetsmiljöarbete.

Vi tar även prover för analys ute i verksamheterna, både på tvättprocessens kvalitet och på utsläppshalter i processvattnet. Kombinationen av olika aspekter i denna kontroll är unik och ger en klar riktning mot ett fortsatt hållbarhetstänk inom branschen. Vi samarbetar med Ensucon AB där Gustav Johansson ansvarar för att genomföra auktorisationskontrollen. Tillsammans utvecklar vi T-märket.SVERIGES TVÄTTERIFÖRBUND ZZZWYDWWHULIRUEXQGHWVH ZZZWH[WLOVHUYLFHEUDQVFKHQVH


Rawbike-ruffig, stark och cool RAWBIKE är ett svenskt företag och varumärke. Det grundades i Stockholm i början på 2017. Tillverkning i Kina. Ramen och själva grunden fanns där, och därifrån så applicerade vi vår kunskap och känsla för design och skapade en produkt vi trodde skulle passa vår målgrupp. Både designmässigt och funktionellt. Vår målgrupp är mellan 25 - 60 år och en liten övervikt på män. Räckvidd: 5 mil om man kör den som moped, med pedalassist ytterligare en mil. Batteri: Ett tomt batteri laddas på 5-6 timmar. Du låser upp det med nyckel och drar det rakt upp efter du tagit bort sadeln, tar cirka 10 sekunder. Ett nytt batteri kostar cirka 4800 kr Rawbike:s främsta fördelar (enligt dem själva) • Vikbar. • Både elcykel och elmoped. • Moped klass 2, får köras på cykelbanor med cykelhjälm. • Året runt produkt. • God service och support, håller hög klass. Enligt reglerna för en moped klass 2 är toppfarten satt till 25 km/h Du kan få högre fart genom att trampa, men hjälpmotorn driver bara upp till 25km/h

114 Premium Magazine


S O T TC AY PRIN T − a s m a r te r w ay to t r ave l Nej, vi har inte uppfunnit det klimatneutrala resandet eller ett sätt att teleportera ... Men vi har tagit fram en smartare resväska.

Personlig Visa vem du är! Väskan kommer med valfri bild på framsidan som enkelt kan bytas ut.

Svensktillverkad

Fräsch

Flexibel inredning

Lätt att göra ren och hålla fräsch.

Resväskan är både desig nad och producerad i Jämtland

Companion-seriens packpåsar möter dina behov av struktur under hela resan.

Hållbar En robust konstruktion som är lätt att serva och förnya i takt med dina behov. En resväska som håller länge.

Förhandsboka på www.sottcay.com ej bindande

Foto: Johannes Poignant


Det finns inga enkla finansieringslรถsningar. Men vi finns.

payex.se

Profile for La Prensa Group

Premium Magazine 4 2019  

Premium Magazine 4 2019  

Advertisement