Premium Magazine 6 2022

Page 1

# 6/2022 PIEMONTE – En dröm för vinälskaren SANDHAMN – Alltid öppet på Seglarhotellet TURKISKA RIVIERAN – Upplevelser och sevärdheter

All a Deutz champagner tappas sedan 2005 på den s.k. Wi lliam-fl askan, som alltsedan 1 961 använts till prestigecuvéerna Cuvée William Deutz och Amour de Deutz. Flas k ans särprä g l ade f orm har häm tat i nspirtioa n frå n 1800-talets champagneflaskor, medm juka kurvor, ge nerö s kooppr ch s mal, graciös hals. D e n sm a l a h alsen är int e bar a ögonf ä gnad utan redu cerar även intageta v syre vid disg or ge me nt (process en d å man skjut er ut jästfäll n i n gen) och förbätt rar d å vinets lagrings p otenti al.

Alkohol är beroen

Deutz Brut Classic Artnr 7487

Pris 479 kr

Alkoholhalt 12%

Deutz Brut Classic på Systembolaget:

ndeframkallande.

Få kontroll över din ( Work Life ) balans Transfer, liftkort och 24/7 guideservice ingår alltid och nå nya höjder med Lion Alpin

Välj bland 12 av Alpernas absolut bästa skidorter Boka din Alpresa på lionalpin.se

Ansvarig utgivare: Antonio Inestal antonio.inestal@laprensa.se

Projektledare & Försäljning: Camilla Almqvist camilla.almqvist@laprensa.se

Art Director & Projektledare: Charlotte Carlsson charlotte.carlsson@laprensa.se

Skribenter och medarbetare: Karin Uggla Tove Castor Christian Muda Lina Sjölund Gröndahl Jessica Berghult

Redaktion: Älvsjö Gårdsväg 6, 125 30 Älvsjö

Postadress: Box 145, 125 23 Älvsjö

Tryckeri: Printall

Premium Magazine ges ut av: La Prensa AB www.premiummagazine.se

INNEHÅLL #6 2022

Doftnytt 10 Tekniktips 14 Resa: Turkiska Rivieran20 Resa: Disneyland Paris26 Resa: Italien - Piemonte30 Resa: Kryssa längs Seine36 Resa: Estland 40

Tove tipsar 54 Karin Uggla - Designspaning62 Skidresor i Sverige 66 Sandhamn Seglarhotell74 Smådalarö Gård 78 Icehotel 82 Med mera...

#48 Plock för honom #50
#100 Jul i köket 6/2022 PIEMONTE – En dröm för vinälskaren SANDHAMN – Alltid öppet på Seglarhotellet TURKISKA RIVIERAN – Upplevelser och sevärdheter
omslaget: Sandhamn Seglarhotell
Plock

astonmartinstockholm.com

Patrik Dahlenlund Brand Manager Aston Martin pdahl@semlerpremium.se

Tel: +46 70 304 87 77

Aston Martin DBX707 bränsleförbrukning blandad körning: 14.2 l/100 km (WLTP). CO2-utsläpp 323 g/km (WLTP). Bilen på bilden kan vara extrautrustad.

Aesop - Eidesis Eau de Parfum En rik, träig doft. Blomnoter med en jordig, träig bas av vetiver, sandelträ och cederträ.

Versace - Dylan Blue Pour Homme

En parfym full av individualitet, styrka och karisma för mannen som stolt även bejakar sin mjuka sida.

Juliette Has A GunEgo Stratis En uppfriskande och energigivande doft av tangerin, bergamott och citron ssom flirtar med både män och kvinnor

ELIZABETH ARDEN - WHITE TEA EAU DE PARFUM En krispig floraldoft vars mjuka värme dröjer sig kvar på huden likt en omfamning.

Versace - Dylan Blue Pour Femme

Parfymen utstrålar exklusivitet, styrka, sensualitet och elegans.

10 Premium Magazine

vi förverkligar bostadsdrömmar utomlands. skandiamaklarna.com

BOKTIPS

Premium har botaniserat bland boknyheterna. Vi tipsar om vad som finns ute i bokhandeln nu eller inom kort.

En helt annan historia

Av: Stefan Ahnhem

Kommer ut: 7 november 2022

Förlag: Bonnierförlagen

En känd livsstilsbloggare hittas mördad i en svit på ett av Stockholms finare hotell. Är det en kallt iscensatt avrättning eller resultatet av en erotisk lek som gått för långt? Fabian Risks före detta kollega Malin Rehnberg, som hämtat sig från händelserna i "Den nionde graven" tre år tidigare, får fallet på sitt bord och tvingas kämpa mot sin nye chef som vill att rikskriminalpolisen ska fokusera på en pågående traffickingutredning. Samtidigt knakar det i fogarna på småbarnslivet tillsammans med Anders ute i Enskede. När det sker ännu ett mord ställs allt på sin spets. Finns det en koppling mellan offren, kan fallen vara en del av en större härva och vad är egentligen den där stalkern som envisas med att dyka upp i utredningen ute efter?

Skuggläge

Av: Kristina Ohlsson

Kommer ut: 2 november 2022

Förlag: Bonnierförlagen

Sommaren står i blom, havet glittrar och August har dragit i gång en stor bakningstävling på Hovenäset. Men så rullar plötsligt dimman in, och samtidigt skakas idyllen av att en man hittas hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Dödsfallet väcker snabbt misstankar hos kriminalinspektören Maria Martinsson och hennes kollegor inom polisen. Vem är mannen och vad har fört honom till Hovenäset? Utredningen leder dem bakåt i tiden till den förfärliga sommaren 1989 då Lydia Broman hittades mördad och styckad i sitt hem på Hovenäset. Dömdes verkligen rätt gärningsman den gången? Och hur långt är de som vill att det förflutnas hemligheter ska få vara i fred beredda att gå?

De första tolv

Av: Denise Rudberg Kommer ut: 8 november 2022

Förlag: Bookmark Förlag Sextonåriga Joel Hammarström är elev på en prestigefylld högstadieskola på Östermalm, men han är skoltrött och misstrivs. Hemma beter sig föräldrarna distanserat och det är tydligt att Joels prestationer i livet är en besvikelse för hans pappa. Bara några gator bort bor tjugofemåriga Ia Bergdahl, den mest lovande studenten på Handelshögskolan. Framför sig har hon en imponerande karriär, och hon är noggrann och metodisk i sin väg upp till toppen. Mallen för framgång är snäv och snart framträder en mörk historia om konsekvenserna av överklassens pressande elitism. När två grova brott begås på Östermalm inom loppet av ett dygn chockeras omgivningen. Känsliga omständigheter gör att de båda fallen hamnar hos förundersökningsledaren Marianne Jidhoff, som tillsammans med kollegorna på särskilda utredningsenheten försöker hitta förövarna i en kamp mot klockan.

Författarporträtt

Denise Rudberg

DENISE RUDBERG är författare, krönikör och poddare. Sommaren 2021 var hon en av sommarvärdarna i Sommar i P1. År 2000 debuterade Rudberg med Väninnan och hon har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar samt ett radiodrama, Sviten, som skrevs för Sveriges Radio. Totalt har hennes böcker sålt i över fyra miljoner exemplar och hon är idag en av Sveriges mest lästa författare.

12 Premium Magazine

Sidospåret.

Att köra en klassisk Morgan är ett mer lustfyllt sätt att ta sig fram. En upptäcksresa vid sidan av det vanliga. Helt nya Morgan Plus Six och Plus Four med sina lätta CX-chassin i aluminium, har turbomatade motorer med 6 respektive 4 cylindrar, på 335 eller 255 hk. Bägge med magisk sportbilskänsla och mängder av valmöjligheter. Beställ din personliga Morgan hos oss, precis som du vill ha den, för den byggs bara för dig.

Vi är Morgan Main Dealer Sweden och hos oss hittar du nya och begagnade Morgan tillsammans med handplockade brittiska veteraner och klassiska märken. På vår hemsida britishauto.se kan du läsa mer om Morgan och aktuella objekt. Välkommen till oss på British Auto, strax utanför Göteborg.

Hede Gärde 2, 443 60 Stenkullen. Tel: 0302-10 000. www.britishauto.se

TEKNIK

Tekniktips för ditt hem, ditt kontor och dig själv.

Logitechs nya webbkamera och hörlurar är både snygga och ger anställda professionell video- och ljudkvalitet

EPOS ASAPT 500-SERIE

På den moderna arbetsplatsen är det nödvändigt för de anställda att vara utrustade med de rätta redskapen för att kunna höra tydligt, bli hörda och kunna fokusera. För att möta dessa allsidiga behov, har det populära ljudmärket EPOS lanserat andra generationen av deras populära ADAPT 500-serie av hörtelefoner, som ska göra arbetet lättare än någonsin tidigare för användare.

VÄSSLA LANSERAR BANBRYTANDE ELCYKE

Det svenska mikromobilitetsvarumärket Vässla lanserar Vässla Pedal – en stilren elcykel med minimalistisk design och marknadsledande prestanda.

Dyson Purifier Humidify+Cool™

DYSONS FÖRSTA TRE-I-ETT LUFTRENARE + LUFTFUKTARE DPifiHidif+Cl™

Autoreact maskinen använder UV-C teknik för att hygieniskt fukta under vintern, svalka under sommaren och effektivt rena året om.

BEOSOUND BALANCE – DYNAMISK LJUDUPPLEVELSE I EN TIDLÖS DESIGN

Denna Bluetooth-högtalare har en stilren design med rötterna i skandinavisk minimalism. I allt från dess skulpterade solida bas till dess Fibonacci-mönstrade aluminium är Beosound Balance konstnärligt hantverk av högsta klass. de

14 Premium Magazine
WEBBKAMERAN BRIO 505 OCH HÖRLURARNA ZONE VIBE WIRELESS
hörlurar är både e ionell video- och Ö

Stockholm Furniture Fair

Welcome to the world’s leading meeting place for Scandinavian design. Since 1951, we have brought together the leading contemporary designers and architects for a week of news, creativity and innovation. This year with an exclusive exhibition by Front Design Studio, the guest of honour.

STOCKHOLMFURNITUREFAIR.SESCANDINAVIAN DESIGNAUTHORITY SINCE1951.
23.02.07—11

FARMACEUTEN TIPSAR

Ta hand om magen på resan – Farmaceuten Christina Norrby delar med sig av sina bästa tips för hur du tar hand om din mage på resan

När man är på resande fot är det inte ovanligt att man får problem med magen. Ändrade rutiner och toalettvanor kan leda till förstoppning. Man kan få halsbränna och diarré på grund av att man äter annorlunda. Apoteksgruppens Farmaceut Christina Norrby delar med sig av sina bästa tips för hur man kan förebygga magbesvär på resan samt vad som kan vara bra att ha tillgängligt om magbesvären uppstår.

HALSBRÄNNA/SUR MAGE

Stress och ändrade matvanor kan göra att man känner av magsyra. Undvik sådan mat som kan påverka och undvik att äta sent på kvällen.

Snabbverkande tuggtabletter är praktiskt att ha med, som Novalucol, Rennie eller Gaviscon. Det neutraliserar det sura. Gaviscon lägger sig som ett lock över maginnehållet och hindrar den sura magsyran från att läcka upp. Dessa preparat kan ibland påverka och försämra upptag av andra mediciner, till exempel antibiotika, läs i bipacksedeln.

Om de inte räcker till finns lite mer långverkande preparat som stoppar magsyraproduktionen som Pepcid och Omeprazol. Om man är gravid, vilket också kan vara en orsak till halsbränna i slutet av graviditeten, kan man i första hand ta Gaviscon eller Novalucol, annars Omeprazol.

FÖRSTOPPNING

Mycket fibrer, grönsaker, ordentligt med vätskeintag och att röra på sig håller i gång magen.

Det är jättevanligt med förstoppning när man reser. Man kanske inte har möjlighet att gå på toaletten som man brukar och det kan påverka.

Preparat som kan förebygga är Frukt & Fibrer-tabletter, Movicol, som gör att vätska hålls kvar i tarmen och gör tarminnehållet mjukare med mild effekt. Inolaxol innehåller fibrer som fungerar på liknande sätt, kan även normalisera både vid trög och lös mage

eftersom det innehåller fibrer som suger upp vätska i tarmen.

Om besvären känns mer akuta, finns små minilavemang som Microlax, de löser upp och stimulerar tarmtömningen och har effekt inom 15 minuter. Det finns också preparat som stimulerar tarmen att röra sig, Dulcolax och Laxoberal, de tas på kvällen och har effekt efter 6–12 timmar. De ska endast användas tillfälligt.

Tänk också på att söka vård om avföringsvanorna ändras eller inte går över.

DIARRÉ/LÖS MAGE

Speciellt om man reser till varmare länder med annorlunda matkultur kan man råka ut för turistdiarré. Det kan vara tryggt att ha med sig stoppande tabletter som Dimor eller Loperamid, de verkar väldigt effektivt och lugnar ned tarmen så den hinner ta upp vätska och näringsämnen. Vätskeersättning är också bra att ta med, speciellt i värmen kan man behöva fylla på med salter.

Som förebyggande är det bra att ta probiotika, till exempel Probimage som stärker den goda tarmfloran.

GASBESVÄR

Uppblåst mage kan uppstå både vid förstoppning och diarré. Dimetikon är kapslar som tar sönder luftbubblorna som bildas och lindrar på så vis besvären. Vid diarré med magknip finns Dimor comp eller Imodium Plus som utöver stoppande effekt även lindrar gaser.

Novalucol, 51 kr Vid tillfällig halsbränna och sura uppstötningar. Binder saltsyran i magen redan inom några minuter och minskar därmed surheten.

Probi Original, 299 kr Kosttillskott med levande mjölksyrabakterier, Lactobacillus plantarum 299v. Hjälper till att upprätthålla en balanserad tarmflora. Innehåller minst 10 miljarder bakterier per kapsel. En kapsel per dag sväljs med vätska.

Dulco Gas, 85 kr Dulcogas motverkar uppblåsthet och förebygger gaser i magen. Dulcogas är snabblösligt granulat som tas utan vatten, du låter det smälta på

Resorb, 67 kr Brustabletter som tillför kroppen vätska och salter. Vätskeersättningen förbättrar vattenupptaget och motverkar uttorkning. Skogsbärssmak. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost eller en hälsosam livsstil.

Christina Norrby är farmaceut och driver apotek inom Apoteksgruppen i Visby. Christina har lång erfarenhet i frågor kopplade till farmaci och kommer guida oss med smarta tips om allt från reseapoteket till smärtlindring.

16 Premium Magazine

FÖR ELEVER SOM VILL MER

SSHL är en internationell skola för elever som vill lägga extra fokus på sina studier eller som drömmer om att plugga alternativt arbeta utomlands så småningom.

Vi erbjuder både svenska gymnasieprogram och internationella utbildningar i form av International Baccalaureate (IB).

En IB-utbildning är gångbar över hela världen och öppnar upp dörrar

för såväl svenska som internationella universitet.

Vi har högt akademiskt fokus, med fantastiska lärare, massor av fritidsaktiviteter, elevvård och starkt studiestöd.

Hos oss kan du välja att studera som internatelev, till exempel på vårt veckointernat, där du får fullt fokus på dina studier i veckan och kvalitetstid med familjen på helgen.

Läs mer om Sveriges enda internationella internatskola på sshl.se

Besök vår monter på årets digitala gymnasiemässa 22–23 november

ÖPPET HUS 1:A DECEMBER

RESA 360°

SURFA PÅ MALDIVERNA

Många förknippar Maldiverna med paradisstränder och avkoppling. Men det finns faktiskt också bra möjligheter att surfa här. Ett självklart hotell för en surfsemester på Maldiverna är Adaaran Select Hudhuranfushi, där det finns särskilt goda möjligheter att fånga lokala vågor. Hotellet har en så kallad Surf Management Plan, som garanterar att det finns tillräckligt med utrymme i havet för gäster som vill surfa. Detta görs genom att du vid bokning anger om du vill surfa. På så sätt överstiger aldrig antalet surfande gäster 45. Hotellet anordnar även dagliga surfutflykter där deras egna surfinstruktörer tar gästerna till bra platser.

18 Premium Magazine
Turkiska Rivieran, Italien, Disney Paris & Tallin...

Domaine Rabiega

TURKISKA RIVIERAN

Du kanske inte har tänkt på att Turkiet faktiskt har en riviera, men hela vägen från Mersin till Fethiye erbjuds besökare allt från pittoreska fiskebyar till dynamiska städer och ett brett utbud av upplevelser och sevärdheter. Vi besökte några av dessa ställen.

Vid ankomst till Antalya airport blir vi upphämtade av vår chaufför som ska ta oss längs den turkiska rivieran, vår första destination är Kaş som ligger cirka 4 timmars bilresa från flygplatsen. På vägen stannar vi vid den kända floden Dimçay, här ligger restaurangerna som ett pärlband längs och på floden. Är du i krokarna så kan vi starkt rekommendera ett stopp här, fantastiskt god mat och mysig miljö utöver det vanliga. I anslutning till restaurangen vi besökte hade man en egen fiskodling, färskare fisk går knappast att få.

Kaş

Det finns många anledningar till att Kaş tillhör favoriterna för skandinaviska turister. Här kan du koppla av på en av många lyxiga beach clubs, paddla kanot i kristallklart vatten eller ta en båttur. Kaş klassas även som en av Turkiets bästa dykplatser och i det orörda vattenlandskapet kan besökare möta både havssköldpaddor och en mängd olika fiskarter. Vi tog självklart tillfället i akt och åkte ut på en av dykbåtarna där vi fick göra ett prova på dyk med egen instruktör. Mycket spännande och det gav mersmak, det här vill vi göra igen. Ett sjunket skepp och en

undervattensravin hör också till sevärda upplevelser under ytan.

Kekova

Dagen efter var det dags för båttur igen, denna gång för att se Kekova. Den lilla, steniga och avskilda ön i Antalyaprovinsen som endast går att nå via båt och är därmed omgiven av otaliga vikar och bukter. Hela ön är ett naturreservat och här finns Sunken city, en hel stad som numera ligger under vatten, men kan såklart anas från ytan, en härlig båttur med bad och sevärdheter. Vill man se staden ännu närmare kan man också paddla över den med kajak.

20 Premium Magazine
TEXT: CHARLOTTE CARLSSON & CAMILLA ALMQVIST FOTO: PRESSBILDER

Vidare till Antalya Antalya har länge rankats som en av de mest populära semesterdestinationerna – inte bara i Turkiet utan över hela världen. Belägen mellan Medelhavet och Taurusbergen, erbjuder staden ett vackert naturlandskap och ett brett utbud av aktiviteter under dagarna och ett dynamiskt nattliv under de ljumma kvällarna. Till Antalya kan du ta dig med direktflyg nästintill året om från samtliga skandinaviska länder och semestersäsongen sträcker sig ända till mitten av november. För gäster som eftersträvar lite svalare temperaturer och mindre turism är höstmånaderna optimala.

Ruin Adalia Hotel i Gamla stan

Vi checkade in på det vackra hotellet som tog hela 17 år att bygga då man upptäckte att det fanns arkeologiska fynd precis där man skulle bygga det. Bygget stoppades och man grävde ut och bevarade detta som ett museum som nu finns beläget under hotellet. Man kan dels gå ner och titta närmare på fynden, dels se det ovanifrån via upplysta glaspartier i marken. Hotellet har totalt 26 smakfullt inredda rum och en pool på gården där man också har restaurang. Ett hotell som vi verkligen rekommenderar, det är vackert och ligger väldigt bra till för att upptäcka omgivningarna.

En lagom promenad från hotellet finns havet med strandpromenad samt en mindre hamn med båtar som kan ta dig ut på olika båtutflykter. Här i Antalya har du både stad med shopping, kultur och havet nära.

Om du är en foodie och uppskattar finedining så kan vi rekommendera Seraser Restaurant. Restaurangen ligger en kort promenad från hotellet, en oas på en innergård som är medelhavsinspirerad med växter och belysning som verkligen gör det mysigt och inbjudande. En meny med stor variation, bra service och för att inte tala om den goda maten.

22 Premium Magazine
Premium Magazine 23

Tips för golfaren

Endast 20 minuters bilfärd från Antalya ligger Belek som är ett populärt resmål för såväl lokala som internationella golfare. Här finner du banor designade av världsberömda golfare, lyxiga hotell och exklusiva resorter. Det finns inte mindre än 15 golfbanor som är öppna hela hösten och vintern. Dessutom erbjuder några av banorna nattgolf för den som är ute efter en unik golfupplevelse.

Kort och gott, Turkiet har något för alla oavsett om du är en foodie, dykare, soldyrkare eller vill shoppa.

24 Premium Magazine
din svenska premium-mäklare i portugal Köpa eller sälja bostad? kontakta vårt team nu för en professionell, säker och smidig fastighetsaffär välkommen hem! algarve@skandiamaklarna.com ÷ +351 911 015 315 or +46 708 254 600 www.skandiamaklarna.se/portugal

SPEKTAKULÄRA ART OF MARVEL PÅ DISNEYLAND PARIS

Det splitternya hotellet ligger bara ett Thor-hammarkast från Disney Village och Disney Park. Njut av den korta promenaden på cirka 5 minuter förbi Lake Disney.

Detta snygga 4-stjärniga hotell utstrålar en modern New York-stil där man kan beundra över 300 stycken Marvel-konstverk av mer än 50 internationella konstnärer.

Det är även det enda Disney-hotellet där du kan träffa Marvel Super Heroes och här finns även Marvel Design Studios där barnen kan få släppa loss sin kreativitet och lära sig att teckna Marvel Superheroes. Hotellet har utmärkt service och förutom de

två restaurangerna, Manhattan och Downtown finns här även en Skyline Bar och 2 olika lounger. Efter en hel dag i parkerna så kan man njuta av en god middag och passa på att nyttja hotellets inom- och utomhuspool samt bastu som avslutning på dagen.

För den som har ork och energi efter stegräknaren nått taket efter en dags springande i parkerna så finns även ett fitnesscenter med tillhörande utomhus fitnesspark att besöka.

Inträde till parkerna ingår under hela vistelsen på hotellet. Jag vill också rekommendera att lägga till Fastpass på parkbiljetten, då kan man åka 1 gång per attraktion och dag i denna snabb kö. Detta gäller vissa utvalda populära attraktioner. Kan ibland korta ner tiden från 90 minuters kö till endast 5 minuter. Gör att man får så mycket mer tid i parken och hinner både se och göra mer under en dag. Väl värt när man är här. Hotellet har fri parkering, fri Wi-Fi samt fri bagageförvaring före och efter utcheckning.

Premium Magazine 27

Spider-Man W.E.B. Adventure Spider-Man behöver din hjälp. Här får du hjälpa Spiderman att fånga Spider-Bots som håller på att förstöra Avengers Campus!

Disneyland Paris expanderar I år är det 30 år sedan Disneyland Paris öppnade upp sina dörrar för första gången till sitt äventyrsland fyllt av magi. Detta firas nu under 2022 med ett spektakulärt 30-årsjubileum, där du som besökare bjuds in till en värld full av liv. Här träffar du Musse, Mimmi och deras vänner klädda i deras nya och fina jubileums kostymer, dansandes framför Törnrosaslottet till den klassiska musiken från Disney. Passa på att ta en promenad genom nya förtrollande utställningar, där du kan se 30 unika skulpturer som väcker en helt ny värld av Disneyfigurer till liv.

I somras öppnades det splitternya Marvel Avengers Campus, här kan du möta alla dina favorithjältar som SpiderMan, Iron Man, Thor och många fler. PYM Kitchen

Även superhjältar måste äta mat, och det bästa stället för det är på PYM Kitchen, som serverar mat i ovanliga storlekar, tillagade av ett team kockar som använder Ant-Man och The Wasp’s PYM Particle-teknik som gör måltiderna till konstiga storlekar. Gigantiska kringlor, miniburgare och enorma kyckling-sandwichar.

Vi flög till Paris med Norwegian i deras moderna och bränslesnåla flygplan och jag vill också ge deras personal ombord på vår resa ett stort plus. Bra service och ett glatt gäng som verkligen gjorde att vi fick en bra start på vår härliga resa.

28 Premium Magazine
Avengers Assemble: Flight Force Ny inomhus bergochdalbanan där du hjälper Captain Marvel och Iron Man att rädda jorden. Ett adrenalinfyllt äventyr! Gigantiska kringlor, miniburgare och enorma kyckling-sandwichar på PYM Kitchen.

Hör ni vad jag säger?

Ja, vi hör dig!

De två senaste åren har vi nog alla hört den frågan om vi hörs i mötet. Det vi lärt oss är att vi behöver synas och höras mer än någonsin och då tänker vi först och främst på alla möten som genomförs på distans.

Vikten av bra mötesutrustning, som är enkel att använda, har hamnat i fokus. Vi erbjuder kompletta skärm- och videokonferenspaket inklusive 5 års produktgaranti, monterat och klart. Oavsett rumsstorlek kan vi erbjuda en lösning som är anpassad till era behov. Det har aldrig varit mer bekymmersfritt att få anpassade, hållbara möteslösningar på plats!

Läs mer på avs.se/motesrummet

AVS är en totalleverantör inom ljud- och bildteknik. Bolaget grundades 1986 med namnet AV Syd och har sedan dess blivit en av sveriges ledande aktörer inom AV-teknik. Vi arbetar med stora och små projekt inom offentlig och privat sektor.

AVS i Sverige AB | 010-551 10 00 | post@avs.se |
avs.se

LANGHE I PIEMONTE

- en dröm för alla vinälskare Piemonte är en region i nordvästra Italien som är perfekt för vandring och cykling men framförallt - vin - speciellt i Lange-regionen som har flera av Piemontes allra främsta vingårdar. De böljande dalarna där man odlar vin är omgivna av höga alptoppar vilket skapar en fantastisk vy av vinfält som fortsätter så långt ögat når.

TEXT: CHRISTIAN MUDA MATOCHRESEBLOGGEN.SE FOTO: PRESSBILDER

Piemonte är en av Italiens största vinregioner och mer än hälften av regionens 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC, en kvalitetsstämpel som baseras på var och hur vinerna är producerade. Några kända viner från Piemonte är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Det finns vinbarer även i de minsta byarna och man hittar bra viner på alla restauranger - men vill man passa på att verkligen lära sig mer om de italienska vinerna är ett besök på en vingård ett hett tips!

Besök en vingård i Piemonte Gianni Ramello Winery är en liten familjeägd vinmakare i Langhe i södra Piemonte. Den har drivits i flera generationer och idag är det far och son Ramello som tillsammans gör dessa viner. Från att tidigare bara odlat vindruvor gör de nu själva vinet under egen etikett – och har belönats med flera priser för sina viner i internationella tävlingar.

Kommer man hit under skördeperioden på hösten (16 aug- 15 okt) kan man vara med i hela processen – från att skörda druvorna. till pressning och den första fermenteringen.

Ett besök hos Gianni Ramello Winery startar med att man får vara med och skörda vindruvor. Med en liten sax klipper man druvklasarna från vinstockarna och fyller illröda plastlådor med druvor. Ett roligt jobb, då det går snabbt att fylla lådorna med dessa stora klasar med vindruvor - men svettigt när solen börjar värma.

När man fyllt ett par lådor var kommer vinmakaren Matteo med en liten traktor och hämtar upp lådorna för vidare transport ett par hundra meter till presseriet.

Som turister fick vi frågan om vi ville prova att pressa druvorna med våra fötter – som vi såklart testade. Det var mindre kladdigt än man kan tro – och man fick trampa ganska intensivt för att druvorna skulle gå sönder och släppa all vätska. Ett måste att testa när ni besöker en vingård i Italien under skördetid!

När leken var över pressades druvorna klart i en maskin, som krossade druvorna, filtrerade bort kvistar och sedan fortsatte druvsaft och skal vidare till en stor tank av cement för den första fermenteringen. Här ligger vinet och jäser tills det når en sockerhalt på ca 18% – vilket ger ett färdigt vin med en alkoholhalt runt 12%.

Vissa enklare viner blir klara på bara några veckor eller lagras på ståltank. Andra viner som Barbera och Barolo lagras i 2–12 månader och det görs på stora ekfat, innan de tappas på flaska.

När man tagit oss igenom hela processen från skörd till lagring blir det dags att prova. Vi fick testa sju olika viner – från enkla bordsviner, lite mer komplexa viner som passar till mat till fantastiska Barolos. “Meditationsvin” kallar med dessa Baroloviner, som man i Italien bjuder på om det är något speciellt tillfälle där man vill ha “bra samtal och umgänge” som dessa viner lär vara extra lämpliga för!

Det är även perfekt att under vinprovningen kunna ställa alla frågor om druvor, regioner, jordmån och solläge – sådant som påverkar vinet. Och vinmakaren Matteo hade svar på alla våra frågor. Besöket avrundades med en enkel men god hemlagad lunch. Antipasto en sallad på ost, valnötter och selleri. Som varmrätt en enkel pasta med tomatsås och parmesan. Ihop med dessa viner smakade det fantastiskt!

Ett besök här kan verkligen rekommenderas. Att vara med och plocka viner, se pressningen och sedan få en riktigt bra vinprovning kostar 40 Euro. För 10 Euro extra ingår även lunch.

Middag under stjärnorna på en vingård i Piemonte Att plocka druvor och se produktionen var verkligen intressant. Men vår dag fortsatte med en nästan ännu mer unik upplevelse. Middag under stjärnorna på en vingård i Piemonte.

Cantina Ponchione är en familjeägd vingård i den lilla provinces Govone i Piemionte – belägen mellan Asti och Alba. Året runt kan man här komma och besöka vingården och provsmaka vinerna. Under ett par helger i september kan man dessutom äta middag under stjärnorna här — på ett långbord mitt ute i vingården. Vi hade turen att vara här just en av dessa kvällar och ta del av denna middag. Och det var en klart annorlunda upplevelse!

Man “checkar in” vid en huvudbyggnad en bit från vingården, från vilken man har en fantastisk utsikt över vingården och om man kikade noga kunde vi se det lilla huset på toppen av kullen där middagen skulle äga rum.

Härifrån gick vi upp till toppen, genom vingården i den ljumma kvällssolen. Framme möttes vi av ett litet tremannaband som spelade traditionell italiensk musik. Här serverades vi iskall chardonnay, från druvor skördade på just denna kulle. Till det en antipasto buffé med parmesan, salami och bröd. Allt fler gäster anslöt och jag var inte ensam om att ta selfies här denna kväll

Solen gick ner och vi satt oss till bords för denna middag under stjärnorna. Tre upplysta långbord stod uppdukade mellan vinrankorna, där sällskapet jag var med fick platser nära bandet

32 Premium Magazine

– som skulle komma att fortsätta spela under nästan hela middagen. Vi serverades ett glas bubbel och första rätten – råbiff. En klick kött – inget mer. Så kännetecknande för den italienska maten. Så avskalat, helt utan tillbehör som kapris, lök, senap, kapris, rödbetor eller en äggula som jag är van att få till en råbiff hemma i Sverige.

Serveringen skedde genom att serveringspersonal lade upp så mycket man ville ha från ett uppläggningsfat –fortsatte med en klassisk sallad på ost, valnötter och selleri. Enkel och gott.

Vi fick in nytt vin från denna vingården barbera d'alba. Till det pasta - som såklart var en del av menyn. Här i form av en spenatpasta med parmesan. Sedan en fin biff med spenat. Vinet fylldes på så snart man druckit några klunkar och stämningen blev

allt högre i takt med att månen lyste allt starkare. Spelmännen höjde volymen och började med någon form av italiensk motsvarighet till våra snapsvisor, där man skulle ställa sig upp och dricka ur sitt glas när den månad man var född i kom upp i sången. Hela känslan här var ganska lik en svensk kräftskiva, men där man dricker vin istället för snaps - och en klassisk italiensk meny istället för kräftor!

Denna klara kväll med fullmåne hade man även tagit hit ett par jätteteleskop som vi kunde kolla på månen och intilliggande planeter med när vi var klara med desserten.

En riktigt kul och annorlunda middagsupplevelse i en helt fantastisk miljö. Jag tror att vi var de enda ickeitalienarna, så detta kändes nästan som att vara hembjuden på en stor fest hos

en stor italiensk familj. Helt klart en middag jag kommer att minnas länge! Kanske inte främst för maten, utan för miljön och stämningen. Är ni i Piemonte på hösten - missa inte detta!

Fler saker att göra i Piemonte Piemonte är en av Europas största producenter av hasselnötter. I den lilla byn Cortemilia finns konditoriet La Corte di Canobbio – Piemontes mest kända hasselnötsbageri. Ett fantastiskt utbud av läckra hasselnmötskakor. Det finns även många småskaliga får- och getfarmare som gör ostar där man både kan kolla in hur de produceras och beställa in smakprover. Vill man röra på sig finns mängder av vandringsleder. Ett snabbare sätt att ta sig fram är med el-mountainbike som har blivit väldig populärt! Läs gärna mer om saker att göra och se i Piemionte på Matochresebloggen.se

34 Premium Magazine

SENSATION ART OF

Finns att beställa på Systembolaget.se 199 kr, nr 57651, 2000 ml, 12% alk

Alkohol i samband med arbete ökar risken för skador.

Finns att beställa på Systembolaget.se 199 kr, nr 57651, 2000 ml, 12% alk

Namnlöst 4 1 2022 09 26 09:58
Namnlöst 4 1 2022 09 26 09:58

LÄNGS SEINE med Viva Gloria

Amerikaner, tyskar och britter har sedan länge insett tjusningen med att åka på kryssning. I Sverige och Skandinavien har vi varit förhållandevis sena på bollen, men efter Covid har intresset för premiumkryssningar vuxit explosionsartat. Jag har testat en flodkryssning med det tyska flodkryssningsrederiet VIVA Cruises.

VIVA Cruises är en tysk flodkryssningsspecialist som kryssar på Europas största floder; Donau, Elbe, Mosel, Rhen, Rhône, Seine och Main-Donau-kanalen och Östersjön. Min kryssning var en sju-nätters kryssning på den franska floden Seine, med fartyget Viva Gloria. Hela 6 hamnar gick vi iland vid, varav den mest kända var Paris, där vi både påbörjade och avslutade vår kryssning. VIVA Cruises erbjuder också expeditionskryssningar med sitt nya skepp MS SEAVENTURE, i norra och västra Europa, samt kryssningar över Atlanten, Island, Grönland och Sydamerika. Idag har VIVA Cruises 11 flodkryssningsbåtar som seglar under deras flagg, där Viva One är den senaste i raden.

Viva Cruises har flera olika avresehamnar på sina flodkryssningar i Europa. Jag valde en kryssning på Seine då Paris alltid är en lockelse att besöka, när som helst på året och hur ofta som helst. Dessutom gick det lättare att få med den tolvårige sonen, då jag lockade med en snabb toppstigning i Eiffeltornet. Viva Gloria låg dessutom, tursamt nog, förankrad inte alls långt från just Eiffeltornet. Hade vi haft mer tid på oss hade vi kunnat gå längs med Seines flodbank, men då flyget var försenat blev det istället en kort taxiresa från den gigantiska järnjätten till hamnplatsen.

Viva Gloria byggdes redan 2005 men det var inget vi märkte av då hela skeppet nyligen renoverats och fräschats upp i mer moderna färgskalor. Däremot märktes det tydligt hur glad personalen var när de välkomnade oss gäster ombord, vi möttes av flera vänliga och genuina leenden. Inte så konstigt, då det inte var länge sedan de allra sista restriktionerna togs bort och gästerna började återkomma som vanligt igen.

Viva Gloria har plats för 152 gäster i sina 78 kabiner. Samtliga kabiner på Ruby- och Diamond däck har franska balkonger och i det lilla badrummet finns både en stor spegel, dusch, toalett och havsblå produkter från spavarumärket Rituals. Minibaren är fri och fylls på varje dag och det finns även TV, vattenkokare och kaffemaskin i kabinen.

Vi hade tur då det bara var cirka hälften av maxantalet på denna kryssning vilket gjorde stämningen varm och familjär. Förutom oss passagerare, fanns det dessutom hela 36 besättningsmän och -kvinnor, vilket gjorde att servicen var oklanderlig. Efter att sonen slängt sig raklång på sängen och konstaterat att här kommer han minsann kunna sova riktigt bra, var det dags för välkomstdrink och en pampig presentation av resans besättning. Samtidigt marscherar de högtidligt in i välkomstlobbyn till ljudet av fanfarer och trumpeter. I tätat går så klart kaptenen, tätt följd av hotellmanagern

och fartygsdirektören. Den långa välkomstmarschen avslutas med servicepersonal, både ute på däck och inne i kabinerna. Vi smaskar på smarriga kanapéer och dricker välkomstdrink medan vi lyssnar på säkerhetsrutiner och andra nödvändigheter för att resan ska bli så trevlig som möjlig för alla ombord.

Floden Seine slingrar sig nästan 800 km genom la belle France, från källan uppe i högländerna nära Dijon, via Paris ut till Normandie och Engelska Kanalen. Vi hoppade som sagt på i Paris vilket jag varmt kan rekommendera. När fartyget lämnar flodbanken springer sonen snabbt upp till övre däck för att inte missa den spektakulära utsikten när några av stadens mest symboliska monument seglar förbi. Att kryssa på floden Seine är verkligen en upplevelse som inkluderar alla sinnen. En Seinekryssning innebär både spännande historia, kulturskatter och mäktiga naturupplevelser. När vi sakta lämnar huvudstaden passar vi på att fota allt vackert på båda sidor av floden. Vi tar fantastiska bilder på vackra byggnader som Louvren, Musée d'Orsay, NotreDame-katedralen och så klart även på den pampigaste och ståtligaste av dem alla; Eiffeltornet. Jag njuter av den vackra utsikten med ett glas svalkande bubbel i handen - den så kallade ”Kärlekens stad” är sannerligen som vackrast från vattnet.

36 Premium Magazine

På vår färd mellan Paris och Atlanten och tillbaka, stannar vi till vid olika hamnar så som Les Andelys, Rouen, Le Havre och Vernon som både erbjuder arkitektoniska juveler i form av kyrkor, slott och kloster och som var kulturellt viktiga städer under Frankrikes långa historia. Seine har, likt andra gamla floder, meandrat och skapat en böljande vågrörelse genom landskapet som så här års är vackert höstlikt. Vi sitter så ofta vi kan uppe på övre däck där man har som bäst utsikt över allt det vackra under vår färd.

Under vår kryssning fanns det även en variation av flertalet utflykter där Monets himmelska trädgård var den sevärdhet som ligger kvar som den mest minnesvärda utflykten. Den chartrade bussen tog oss till Giverny där den världsberömda impressionistiska konstnären Claude Monet levde. Vi besökte hans hem och trädgård, som konstnären själv designade och lät sig inspireras av. Många av hans allra

kändaste målningar som vi ser runt om i välden på olika konstmuseer, har motiv från just denna färgsprakande blomsterprakt, och så klart även från trädgårdens största kändis - dammen som stod modell för de berömda näckrosmålningarna. Det är lätt att förstå att det speciella ljuset ute vid kusten är en aldrig sinande inspiration till ett rikt skapande och ligger bakom några av världens mest kända konstverk.

Alla måltider ombord serveras på vita dukar i en av fartygets två restauranger. Frukosten är tyskinspirerad med flera olika slags korvar och kålröror, men det fanns även klassiker som ägg, ost och flingor på menyn. Till lunch och middag erbjuds varje dag en fyra rätters meny där man själv får välja från förrätter, soppor, huvudrätter samt olika efterrätter. Vill man ha allt ”well done”, eller utan lök och svamp, eller kanske till och med två huvudrätter, så är det inget problem. Personalen gjorde verkligen

allt för oss, till sonens stora förtjusning, som avslutade varje måltid med en portion glass - även frukosmåltiden.

Viva One blir flodkryssningsspecialisten Viva Cruises första egna fartyg och är det senaste fartyg i flottan med 11 fartyg sammanlagt. VIVA One är också det första fartyget i VIVA Cruises flotta som använder toppmodern hybridteknik som är bättre för miljön. Fartyget har 68 solceller fördelade på soldäck och använder svavelfritt GTL-bränsle, vilket avsevärt minskar CO2-förbrukningen och utsläppen. Viva One har även en förbättrad autopilotfunktion som inte bara förenklar navigeringen utan också hjälper till att minska bränsleförbrukningen. VIVA ONE jobbar också med att minska användningen av plast ombord, och har installerat två vattenstationer i fartygets lobby, så att gästerna kan fylla på sina återanvändbara vattenflaskor. Även andra plastartiklar ombord är utbytta till alternativa material.

38 Premium Magazine

MAT OCH SPAWEEKEND i Estland

Man behöver inte resa så långt för att lyxa till det med en härlig weekend. Har du tänkt på att det endast tar en timme att flyga från Arlanda till Tallinn, Estlands huvudstad med matupplevelser, härliga spa-hotell och prisvärd shopping.

Vi förgyllde en hösthelg och tog flyget en tidig fredagsmorgon för att unna oss härliga spa- och matupplevelser i vårt grannland. Tallinns flygplats ligger cirka 10 minuters bilresa från stadens centrum, vilket är väldigt bekvämt oavsett om du har bokat hyrbil eller tar taxi därifrån. Vi började med att ta taxi från flygplatsen till Hotel Telegraaf, ett fem-stjärnigt spa-hotell mitt i Gamla Stan. Då vi anlände tidigt så lämnade vi endast av bagaget och tog en promenad på stan.

När det var dags för lunch hittade vi ett mysigt ställe, Restaurant R14 som är hyllad i Estlands Michelin Guide 2022. En mysig vinrestaurang i Rotermannkvarteret som är ett gammalt industriområde som är omgjort till ett mysigt kvarter med restauranger, butiker och biograf. På menyn hittar du ett härligt urval rätter som lutar åt medelhavsköket. Hittar du ett vin som faller dig i smaken under måltiden finns det möjlighet att även köpa med sig viner hem.

Nu var det dags för incheckning på hotellet, vi får våra rum som vi direkt känner oss hemma i, luftiga och härligt ljusa rum med stora fönster ut mot gatan. På rummet finns morgonrockar och tofflar som vi snabbt svidar om till och tar hissen direkt ner till SPAavdelningen. Här nere är det väldigt lugnt och mysigt med både vanlig pool, jacuzzi och två olika bastur. Även vilstolar så man kan ligga och njuta av den härliga miljön. Vi hade även bokat in oss på varsin behandling, Chocolate Retreat, en 75 minuter lång njutning där man fick hela kroppen skrubbad och sen blev insvept i varm choklad. Precis vad vi behövde, huden blev väldigt mjuk och skön efter.

Till middag har vi förbokat ett chefs table på restaurangen 180 degrees by Matthias Diether, som blivit tilldelad en Michelin-stjärna. Restaurangen ligger vid det trendiga hamnområdet Noblessner och har fått sitt namn från den 180 gradiga utsikten man har över det öppna köket. Vi serveras en 6-rätters avsmakningsmeny vid det öppna köket som gästerna sitter runt.

Det är otroligt spännande att se hur rätterna växer fram rakt framför näsan på oss. Och smakerna är fantastiska, det är inte svårt att förstå att Matthias och hans team fått en stjärna.

40 Premium Magazine
TEXT: CHARLOTTE CARLSSON & CAMILLA ALMQVIST FOTO: PRESSBILDER Matsalen och det öppna köket på 180 grader.

Morgonen efter har vi förbokat en hyrbil, då vi ska byta ort. Vi ska nu bege oss inåt landet till den lilla staden Viljandi. På vägen genom det estländska vackra landskapet ska vi stanna vid ett extra ordinärt ställe som heter Põhjaka mõis, det är en herrgård med restaurang där man har egna får och höns samt en hel del odlingar. Bland annat odlar man en ansenlig mängd rabarber som man gör en dryck av, denna dryck serveras året om på restaurangen. Herrgårdens grundtanke är att servera enkel och god mat med det estniska köket och dess råvaror som utgångspunkt, allt till rimliga priser. Restaurangen har till delats Michelin Greenstar som är en utmärkelse som bevis på att man satsat på hållbarhetsarbete. Põhjaka mõis är ett föredöme när det gäller att fokusera på lokala råvaror och ingredienser. Likaså när det gäller fokus på att minska mat och förpackningsavfall. Vi fick en rundtur både på odlingarna och inne i köket, en stor överraskning var att dom tillagar all mat på vedeldad spis samt

i ved ugn, en kul detalj som är värd att nämnas om ett ställe som detta.

När vi anländer till Viljandi checkar vi in på det ståtliga Boutique-hotellet Schloss Fellin, byggnaden är en gammal herrgård med 17 bekväma och rymliga rum, 5 av dessa är lyxiga sviter. Man har också ett spa i källaren med både avkopplingsbassäng, jacuzzi, 3 olika bastur. I lokalerna med en historisk anda genomförs skönhetsbehandlingar och ritualer från hela världen. Vi provade två olika behandlingar, dels en japansk ansiktsbehandling och en klassisk fotpedikyr. Båda utförda av riktigt duktiga spa-terapeuter.

Efter att ha skämt bort oss igen är det dags för middag, vi har fått tips om en trevlig liten restaurang i Viljandi som heter Kohvik Fellin. Max 3 minuters promenad från vårt hotell. Även här har man fått en utmärkelse från Guide Michelin, i det här fallet Bib Gourmand som tilldelas restauranger där det

serveras vällagad mat till ett rimligt pris. Fellin är ett café, en restaurang och en bistro i ett. Ett ställe med hemtrevlig och bohemisk atmosfär. Menyn innehåller en kombination av närodlad mat från estniska bönder och smaker från vida världen, all serverad mat är så naturnära som möjligt och lammrätterna kommer från ägarens egen hage, allt som allt gott och mysigt.

När vi fått oss en god natts sömn och en härlig frukost i hotellets vinterträdgård är det dags att ta bilen tillbaka till Tallinn. Vi har gott om tid och hinner med ett stopp på en av Tallinns shoppingcenter som ligger precis bredvid flygplatsen, överraskande bra shoppingutbud och bra priser, väl värt ett besök.

Vår weekend i Tallinn har gjort underverk och vi känner oss nöjda med allt som vi upplevt här, det blir garanterat fler vändor till Estland.

42 Premium Magazine
En av de sköna sängarna samt ett behandlingsrum på Schloss Fellin. Põhjaka mõis enkla och goda mat samt en glimt av den härliga miljön.Fellins vackra blå dörr.

Flyg direkt från Stockholm

Dingli Cliffs, Malta

BEAUTIFUL HOTELS IN GRAN CANARIA

bookmark for 2023

Seaside Collection hotels famed for excellent service and exquisite gourmet gastronomy and meticulous attention to details. Guests are welcomed like family friends.

The Grand Hotel Residencia *****GL, Maspalomas, the only member of “The Leading Hotels of the World” in Gran Canaria, is—a 5 star Grand Luxus hotel—features colonial styled decoration with rooms with magnificent views of the Maspalomas Dunes and the mountains.

Loose yourself to the breathtaking luxury, underlined by world-class hospitality and service. Explore a cuisine at the famed restaurant—a dining experience by chef. Wolfgang Grobauer,

who has Michelin stars in 3 different restaurants to his name, within your half board you can enjoy Grobauer’s menus served at your table 5 times a week and a fabulous BBQ the other 2 nights.

This exclusive hotel is situated amidst an oasis of peace and tranquility where time stands still and the holiday that you dreamt of becomes your reality.

It’s more than superlatives. It’s more than what you see. It’s about you. Simply be you.

44 Premium Magazine

Welcome to one of the most Instagrammable hotels in Gran Canaria. The first thing that hits you as you enter the Seaside Palm Beach***** hotel, member of “DESIGN HOTELS”, in Maspalomas Gran Canaria, is the striking 70 retro Design decor, with really bright colour schemes to make any Instagrammer cry of joy.

The rooms are tastefully furnished and decorated with vibrant colours. The elements to create a smooth cocktail of perfect design blended together with the highest levels of service and gourmet cuisine.

Replete with three in-house restaurants, the Seaside Palm Beach is the perfect spot for foodies. While the Main Restaurant, serves international cuisine, Esencia offers its guests delicious Mediterranean cuisine carefully and slowly prepared to maintain its authentic flavor. La Bodega serves gourmet tapas and offers the best selected Spanish wines. All three restaurants are orchestrated by master chefs.

This distinguished hotel chain, Seaside Collection, stands out for their personalized service, the high standard of their gastronomy, and their original Spa & Wellness centres with the additional prestige of being situated in magical enclaves created by nature.

The Grand Hotel Residencia*****GL and the Palm Beach***** combine traditional colonial charm and elegant-retro style with modern amenities, and a host of personal thoughtful touches will ensure you leave with memories to treasure.

Two perfect settings to get away from it all in style.

Premium Magazine 45

HÄLSA- SKÖNHET & MODE

TEINT “DARES TO CARE“

TEINT föddes med en tydlig idé: Designa produkter som utgår från mångfald, inkludering och hållbarhet. Plåstret som är anpassat för olika hudfärger är bara början på en lång lista av produktsläpp. Idén till TEINT kom till när grundaren Nebe Al-mayahi var och handlade i sin lokala mataffär i Stockholm. Hon såg en man med ett beige plåster på sin panna, en färg som inte matchade hans hudton. Då ställde hon sig frågan: Varför ska det vara så svårt att hitta ett plåster anpassat efter flera hudfärger?

Nebe, grundare av TEINT, insåg att det saknas produkter anpassade efter det moderna samhället vi lever i idag. TEINT designar enkla och praktiska produkter som inte bara är snygga utan även funktionella.

Det märks tydligt på den triangulära plåsterförpackningen som kan öppnas med en hand. Plåstrena är dessutom gjorda av elastisk textil, vilket gör att de andas och är följsamma på huden. Tillsammans med Göteborgstryckeriet har TEINT lyckats ge nytt liv till en gammal och omodern produkt.

TEINTs mål är att skapa produkter som får dig att säga: “varför tänkte jag

inte på det här tidigare”, säger Nebe Al-mayahi, grundare av TEINT. Förutom inkludering och mångfald så är hållbarhet och design viktiga ledord för TEINT. De produkter som TEINT designar är till för ett samhälle av mångfald för att uppfylla allas behov utan att behöva kompromissa med vare sig miljön eller kommande generationer, något som är en central del av företagsmodellen.

46 Premium Magazine
mode med mera...
Skönhetstips,

MARUSCHKA DE MARGO

A curated fashion edit. Discover a unique and considered edit of the best in fashion worldwide, new known and niche labels. Since 1994.

Personal Shopping with Expertise Passion and Service

Warm Welcome

HUMLEGÅRDSGATAN 5 I 08 6788160 I MARUSCHKADEMARGOT@GMAIL.COM I MARUSCHKADEMARGO.COM
Camilla with Love, Canessa, Dea Kudibal, Etro,History Repeats, Flo Clo,La Condesa, Loveshackfancy, Madeleine Thompson, Melissa Odabash, Miss Me, Notshy, Philosophy, Roberto Cavalli, Saloni, Samantha Sung, 7 for all mankind, Private label and many more. Monday -Friday 11.00 - 18.30 Saturday 11.00 - 16.00

FÖR HONOM []

En härlig blandning av produkter för just honom...

Remington

X5 limitless Rotary Shaver

från Remington har PowerSense-teknologi med 360 grader rörligt huvud som kommer åt överallt.

MQ

TUDOR - PELAGOS 39 Pelagos 39 är TUDORs senaste modell. En mångsidig klocka i gränslandet mellan att vara en teknisk dykarklocka och ett modernt sofistikerat ur.

PH formula

E.Y.E. lift Serum är ett innovativt ögonserum med Lapacho barkextrakt och Ectoin som skyddar mot åldrande.

DrK Cellreverce vrider klockan tillbaka genom att ge cellerna ny energi med hjälp av ett unikt nukleotidkomplex.

Idyll Sweden

Lan Adv yeu båd

Lancome Advanced Ge’nifique yeux light pearl är en både kylande, lugnande och lyxig ögonkräm.

En saltscrub som doftar härligt av Neoporto, innehåller bara naturliga

O

för män sten Danny lanserar tillsammans med ddiJhLdlldtk

EDO – Nytt varumärke för män Artisten Danny Saucedo lanserar tillsammans med kläddesignern Johan Lundell det nya svenska varumärket för män – EDO. Högkvalitativa och hållbart producerade hud-, smink- och hårprodukter som med precision ska hjälpa män i alla åldrar att smidigt fixa en fräsch vardagslook.

48 Premium Magazine
Remming X5 limit från Rem e PowwerS S 3 360 graad ko k m mme
Marqet MQs fest- och vinterkollektion. Man kombinerar gärna svart med midnattsblått och den dubbelknäppta kostymen är key.
och vårdande ingredienser.
Joico
Hair Shake är en blöt spray som maxar hårvolymen.
Morgan Madison
Solid Parfume Collection är en Parfym som håller längre då den har fast cremeformula.
Q s fest- och
rar
är
ollektion.
svart nattsblått bbelknäppta men
key

Ibland är vägen till ett mirakel inte helt rak! livio.se

FÖR HENNE

En härlig blandning av produkter för just henne...

Vichy Laboratories - Neovadiol Eye & Lip En ögoncreme kompenserar för den synliga effekt som övergångsåldern har på huden.

JOICO - Curl Confidence Defining Crème JOICO utökar sitt sortiment med Curl Confidence Defining Crème som är en texturcrème utvecklad för lockigt hår som definierar hårets textur och ger glans samtidigt som den bekämpar friss.

bekämp

NIVEA Q10 Power Ultra Recovery Night Serum Ett innovativt nattserum med anti-age egenskaper. Serumet innehåller dubbel koncentration av ren Q10 samt Pro-Vitamin B5.

LELO - LELO DOT™

Njutning börjar från en enda punkt – ett njutningscentrum – där energin sedan fortsätter att stråla ut i hela kroppen. Inspirerat av detta har LELO skapat en helt ny produkt med en teknik som marknaden inte tidigare skådat.

Nu är fjortonde kollektion släppt - Arrow. Kollektionen består av två örhängen och två halsband. Låt ditt Arrowsmycke bli en påminnelse om att du ska våga spänna bågen igen, säger Sofia Wistam.

t s a

Xlash välkomnar en ny mascara Nu introducerar Xlash en ny mascara i sortimentet - Magic Definition Lengtening Mascara. Strävar du efter den förlängande mascaran för långa fransar så har du hittat rätt.

[]
Det är både glitter och paljetter. Färgerna går framförallt i svart och blå toner på dam.

LUNATM 4 Body

Say hello to your new shower-time bestie

Meet LUNA™ 4 body: A T-Sonic ™ massaging body brush for daily deep cleansing. Made of ultra-hygienic silicone, FOREO’s innovative body cleansing brush gently exfoliates dead skin cells without being abrasive on skin. The brush’s silicone bristles are clinically proven to remove 99% of dirt and oil on skin to prevent clogged pores, breakouts and ingrown hairs. Additionaly, LUNA™ 4 body improves the appearance of cellulite skin as well as promote the production of collagen that keeps the skin strong and elastic.

Available at: Lyko.se, Nordicfeel.se, Eleven.se, Bangerhead.se, Ellos.se, Bootz.se & Foreo.com

Lyxigaklappar

fo¨r henne

Rött är julens färg och extra kul blir det så klart med ett paket i rödaste julrött. Jessica Berghult väljer sina julfavoriter

Multi rejuvenating serum från Nimue är en uppdstramande booster med anti-inflammatorisk effekt.

Nars bästsäljande mascara heter Climax och har en fin julröd hylsa.

L'Absolu Rouge Intimatte från Lancôme Innehåller fuktgivande ingredienser, finns i 15 vackra nyanser.

Liftactive Collagen specialist från Vichy bekämpar ålderstecken orsakade av hudens kollagenförlust.

Ready set refresh är en settingspray från Idun Minerals som håller julmakeupen på plats.

Blue Therapy Uplift Day från Biotherm är berikad med ett extrakt av röda alger och har en olja-i-vatten-formula.

Elizabeth Ardens klassiska röda läppstift "Neoclassical Coral” är en storsäljare runt jul.

Good Fortune från Rituals är en härlig julserie med både doftljus, doftstickor, shower gel och body lotion.

Vintage with Elderflower är en lyxig duschtvål från brittiska Molton Brown.

Lip colour stick från Babor ger den finaste röda julfärgen på läpparna.

HYDRA PLUS AMPOULE 84 % confi rm hydrated and smoother-looking skin after 7 days ** NEW! EXPERT SKINCARE. MADE IN GERMANY. *Photo represents only a visual representation of the result and does not claim to have reproducibility. **Self-assessment by 39 test subjects after 7 days of use. *** vegan: no animal-derived ingredients, clean@Babor: FREE OF SILICONES, PARABENS, PEGs, MICROPLASTICS, LACTOSE, GLUTEN and MINERAL OIL + 100% vegan & clean *** Day 0 Day 7* AMPOULE CONCENTRATES www.babor.se

TOVE TIPSAR

Till den...

54 Premium Magazine
Att få är fint men att ge är
beautygåva
ger,
TILL DEN SOM HAR ALLT (ELLER TRODDE SIG HA ALLT) • MANTLE The Pussy Collection • MoroccanOil Handwash & Shower Gel • Foreo LUNA 4 Body TILL DEN SOM BEHÖVER LANDA • Hudnära - Hudterapeuternas hemligheter • MPicut Golden Amber Probiotic Cleansing Balm & Gold Magician Firming Oil • ZOE AYLA Black Obsidan Guasha Tool TILL DEN SOM HAR SVÅRT ATT BESTÄMMA SIG • Püre Cosmetics On Point Eyeshadow PalettWendnsday/Thursday/Friday/Saturday • Clinique Almost Lipstick Black Honey •
finare, Tänker du till så finns det en
som säger mycket om dig som
men kanske ännu mer om den som får. Din gåva kan säga så mycket; till exempel ”jag ser dig” eller ”you got this” Här kommer några beautytips som kan träffa helt rätt! / Tove Castor, Instagram: @tovecastor

Gör något

för barn och familjer på flykt i vinter. Kriget i Ukraina har slagit människors liv i spillror. Afghanistan står inför en fullskalig katastrof. För familjer från Syrien väntar den elfte raka vintern på flykt. Samtidigt rullar kylan in med frostnätter och iskalla regn. UNHCR ökar nu insatserna för att hjälpa barn och familjer överleva den kommande vintern.

Ditt företag kan göra skillnad! Kontakta Richard Hägglöf, ansvarig företagssamarbeten, på 0708-60 95 02 eller ge en livräddande gåva på sverigeforunhcr.se/foretag

Ljuvligajuveler

Handgjort och designade i Stockholm av skickliga guldsmeder och stensättare som alla har gemensamt att det går att få helt skräddarsydda smycken anpassade helt utifrån din egen stil och smak.

HAREGRAVES STOCKHOLM

Örhängen i 100% återvunnet 18k vitt guld med diamanter Pris: 39 050 kronor. www.hargreavesstockholm.com

IAMELENI

The Diamond Snake Ring 925 silver, 0,5 ct svart diamant. Pris: 12 000 kronor. www.iameleni.com

56 Premium Magazine

EKOLOGISKA OCH

VEGANVÄNLIGA VINER FRÅN ITALIEN

Efter ca ett och ett halvt års vänskap, passion och med ett gemensamt förhållningssätt till att viner är till för att njutas av, på ett okomplicerat sätt, finns nu tre helt nya viner från Italien på det klimatsmarta formatet bag in box signerat Camilla Läckberg!

10x av 10x

Xperhotelsandtable, April 2021 Mrs. White Art.nr 51588, 229kr, 3000 ml, 12% alk, sockerhalt 3g/l

Aftonbladet, April 2021

Miss Rosé

Art.nr 51584, 229kr, 3000 ml, 12,5% alk, sockerhalt 5g/l

Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllelse. Oavsett hur mycket man kan om viner så är det viktigaste av allt att det smakar gott, därför har jag tagit fram tre viner som jag hoppas fler tycker om så att jag får dela min förälskelse i gott vin, att njuta av gott vin ska inte vara komplicerat.

Camilla Läckberg ”

4/5

Boxtoppen, April 2021

229 kr Mr Red

Art.nr 51590, 229kr, 3000 ml, 13,5% alk, sockerhalt 3g/l

Miss Rosé
ATT
FINNS
BESTÄLLA
Lively Wines
Hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet.

INREDNING & DESIGN

Dometic, en av världens ledande tillverkare av innovativa hem- och fritidsprodukter, introducerar nu en komplett kollektion av vinkyllösningar för alla behov. De nya premiumlösningarna kombinerar Dometics expertis inom tyst och energieffektiv kylteknik med en tidlös skandinavisk design.

Dometics kylexpertis sträcker sig ett sekel tillbaka i tiden, till 1922 när två svenska ingenjörer uppfann absorptionskylningstekniken – vilket till och med drog till sig Albert Einsteins uppmärksamhet i patenteringsprocessen. Genom att utnyttja Dometics innovativa och teknikdrivna kylexpertis, visar den nya kollektionen av vinkylare och kylskåp vägen framåt inom teknik och design som lyfter hemmet.

Hela kollektionen av vinkylningsprodukter är perfekt för installation i hemmet – alla lösningarna ger tyst, smart och väldesignad förvaring och optimal kylning av vita, röda och mousserande viner.

I kollektionen återfinns vinkylar för inbyggnad under bänksskåp, ett integrerat vinskåp i full storlek med en kapacitet på 154 flaskor och fristående vinkylare – alla i en minimalistisk skandinavisk design. Varje apparat har en lättanvänd kontrollpanel med förinställda optimala kyltemperaturer för vita, röda och mousserande viner. Förutom optimal temperatur säkerställer dessa kyllösningar även den perfekta miljön för vin; varje skåp är konstruerat med ett

effektivt luftcirkulationssystem och automatisk fuktighetskontroll för att skapa det perfekta klimatet så att vinerna tillåts utveckla hela sin bukett och smakprofil. Varje kyl är designad för att kunna reglera och bibehålla en konstant luftfuktighetsnivå mellan 50-70% – vilket säkerställer att korkar inte torkar eller möglar.

58 Premium Magazine
Karin Uggla delar sin önskelista inför jul... DOMETIC LANSERAR KOMPLETT KOLLEKTION AV VINKYLLÖSNINGAR

Fasta priser inklusive montering och transport!

Recycling – Recycling

Kasta inte ut ditt gamla kök. Låt oss lacka om luckor och lådor i vår verkstad samt måla om stommen på plats hos dig. Allt enligt Hagströmsmetoden*. Bättre för plånboken och bättre för miljön. Vi har lackat luckor i över 40 år, vi lackar över 2000 kök per år. 2020 började vi kombinera lackering av köksluckor med att vi också målar stommen på plats. Det spelar då ingen roll om du har ett tidigare industrilackerat kök eller om det är ett massivt kök i bok eller ek. Allt går att lacka och måla. Och detta till en bråkdel av priset för att köpa ett nytt kök.

Hagströmsmetoden*

I våra fasta priser ingår alltid montering - transport - hål för eventuellt nya beslag - samma finish på baksidan av luckan som framsidanvilken kulör du vill - individuell paketering av luckor inför transporten - 8 års garanti. Vid målning av stomme, utförs det med speciellt utbildade målare enligt vårt program, med maskinslipning, tvättning, grundmålning och toppmålning 1-3 ggr för bästa resultat. Telefon: 08-551 784 20

Före

Efter

”BYT FÄRG PÅ DITT KÖK PÅ 14 DAR”
www.hgruppen.se
offert@hgruppen.se

SOVRUMS INSPIRATION

En härlig blandning av produkter för att uppdatera ditt sovrum så det blir riktigt mysigt.

Ny kulör. Satina påslakan och örngott från Mille Notti. Den stilrena designen med silkeslen känsla och fin yster förgyller hela ditt sovrum och blir lätt en tidlös favorit.

Happy Hook från Fritz Hansen är en leende galge i solid mässing designad av Jaime Hayon.

Museum NM&045 vägghylla i aluminium från String.

Siena hotellöverkast från Mille Notti med vacker struktur som ger sovrummet en avslappnad känsla.

Cailda en skön badrock med våfflad struktur tillverkad av ekologisk finkammad bomull från Mille Notti. Stripes pläd från NJRD designad Bernadotte & Kylberg. FLWR ljushållare från Skultuna designad av Bernadotte & Kylberg.

VI KAN VARUMÄRKEN

EKSJÖ Materialmännen EMMABODA Emmaboda Möbler GÖTEBORG Svenska Hem HALMSTAD Severins Möbler JÖNKÖPING Severins Möbler KARLSTAD Svenska Hem KUNGÄLV Svenska Hem LULEÅ Wika Möbler, Gammelstad LÖDDEKÖPINGE Svenska Hem MÖLNDAL Svenska Hem OSKARSHAMN Materialmännen SKELLEFTEÅ Åsélls Möbler STOCKHOLM Stalands Kungens Kurva / Stalands Södermalm / Stalands Nacka / Stalands Sollentuna / Stalands Täby / Stalands Vällingby STRÄNGNÄS Bernhardssons Möbler UMEÅ Svenska Hem VIMMERBY Materialmännen VÄSTERVIK Materialmännen ÖRNSKÖLDSVIK Stegbo Möbler, Arnäsvall ÖSTERSUND Bonus Möbler
SVENSKAHEM.SE
SVENSKA HEM - KVALITETSMÖBLER OCH DESIGNKLASSIKER

ÖNSKELISTA…

Det bästa med listan till tomten varje jul är att man alltid kan och får tänka fritt, för att önska sig kostar ju ingenting. Så om jag tänker förbi fred, lägre elräkning, pandemifritt och klimatångest så ser delar av den ut så här:

//Karin Uggla

Hej Tomten, jag önskar mig:

• Ett nytt och fräscht badrum.

• En helt egen och ständigt fylld champagnekyl.

• Ett Karin bord till mina fåtöljer.

• En stor, rymlig och snygg bokhylla.

• Sex stycken nya sköna köksstolar.

• En eller två nätter i något av Grand Hotells nyrenoverade rum.

DESIGNSPANING MED
Champagnekyl Drawbar från Dometic Home. Förvaring från Montana Home. Keramiskt kakel från Bricmate. Nyrenoverade plan 5 och 6 på Grand Hotel. Soffbord Karin från Dux.
62 Premium Magazine
Stol Collage från Gemla. artwood.se artwood1969 Artwood Artwood 1936

FRÅN NORR TILL SÖDER

NORWEGIAN BÖRJAR FLYGA TILL ÅRE ÖSTERSUND

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet i takt med efterfrågan. Lagom till jul börjar Norwegian trafikera sträckan Stockholm Arlanda – Åre Östersund. Från Åre Östersund flygplats är det cirka 1,5 timmar med bil till populära Årefjällen.

– Vi är glada över att kunna erbjuda direktflyg till Åre Östersund under jul och nyår samt under vintersäsongen 2023 med närhet till bra skidåkning. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian.

Med start 22 december kommer Norwegian flyga mellan Stockholm Arlanda och Åre Östersund två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar.

Under jul och nyår trafikeras sträckan till och med 8 januari för att sedan återupptas igen mellan 16 februari och 23 mars 2023.

Stockholm Arlanda – Åre Östersund under vintersäsongen 2022–2023:

22 december – 8 januari:

Två avgångar i veckan, på måndagar och torsdagar

16 februari – 23 mars 2023:

Två avgångar i veckan, på måndagar och torsdagar

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward

har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

64 Premium Magazine
Spännande platser att besöka, mötesplatser och hotell i Sverige...

Havet är djupt.

Dyk ner i Östersjön på Skansen.

Välkommen in i stimmet på Baltic Sea Science Center. Här kan du dyka ner i Östersjön på Skansen och upptäcka livet under ytan på nära håll. Ett havsnära samarbete med Stockholm Vatten och Avfall, Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet för att sprida kunskap om havets utmaningar.

FYRA HÄRLIGA SKIDORTER I SVERIGE

Äntligen är årets bästa säsong här, tycker många. Vintern och skidsäsongen. Både om man gillar att åka nerför alpint eller längdskidåkning, så är valen många i Sverige. Det finns många mysiga och fridfulla vinterparadis. Även fast skidbackarna inte är lika höga som i Alperna och skidsäsongen inte är lika lång, så är det en fin tid. Och inte minst i juletider. Är det någon gång på året som man förmodligen vill se snön gnistrande vit så är det till jul! Vi har dykt ner i några skidorter i Sverige för att se vad de har för nyheter till vintern.

Kungsberget – ett härligt resmål för barnfamiljen Kungsberget ligger endast 2 timmar från Stockholm och erbjuder härlig skidåkning för både stora och små. Här finns Nintendo Land, Björnbusarna, roliga parker och en bra blandning av backar. I Kungsberget hittar man en skidanläggning anpassad för barnfamiljen med skidåkning för alla nivåer och åldrar. Det är en fin mix av röda, gröna, blå och svarta backar.

Alla boenden här ligger nära skidbackarna och det finns ett flertal trevliga restauranger som är barnvänliga med lekytor.

Idag är Kungsberget en av Sveriges 10 största anläggningar när det kommer till antal sålda liftkort. Kungens By ska fortsätta växa och erbjuda en ännu bättre produkt. Den är belägen intill Ski Apartments och Prinshöjden i västra delen av Kungsberget. Både stugor och lägenheter kommer att vara klara i området till vintersäsongen 22/23, alla med ski in/ski out tack vare den nya backen och släpliften. Det bästa och lyxigaste när man åker skidor är ju verkligen ski in / ski out.

Utöver att de som bor i området får en snabb och smidig väg ut i skidsystemet, erbjuder den nya blå backen riktigt härlig skidåkning som passar både vana skidåkare och de som inte har åkt lika mycket.

Det är inte bara i skidområdet som det byggs för fullt. Just nu uppdaterar man även restaurang Fröken Filipssons för att erbjuda fler sittplatser och en mysigare miljö att vistas i för gästerna, samt en bättre arbetsmiljö för medarbetarna.

Hela köket byggs om och ny utrustning har köpts in. Samtidigt utökas antalet bord och baren flyttas och placeras mer i hjärtat av lokalen. På så sätt får gästerna ett bättre välkomnande och personalen kan enklare finnas där när de behöver hjälp. Restaurangen har ofta varit full och de har haft svårigheter att erbjuda alla gäster en plats. Nu räknar de med ännu fler gäster kommande säsonger och därför är behovet av fler sittplatser stort. Kungsberget har 24 pister och 15 lifter.

Lite kuriosa om Kungsberget är att den första liften uppför berget byggdes redan år 1954, men entusiaster ska ha åkt skidor nedför Kungsberget långt innan dess. Kungsberget samägdes under lång tid av Gävle och Sandvikens kommun för att sedan ägas helt av Sandvikens kommun. 2004 var det Branäsgruppen som förvärvade anläggningen.

Kungsberget har premiär den 3 december och har inledningsvis helgöppet fram till 18 december. Från och med 22 december är anläggningen öppen alla dagar i veckan fram till den 10 april.

66 Premium Magazine
TEXT: LINA SJÖLUND GRÖNDAHL FOTO: PRESSBILDER

Idre Himmelfjäll – Ett vinterparadis i Dalarna Lågt uppe i vackra Dalarna hittar man Idre Himmelfjäll, som är ett riktigt härligt vinterparadis. Här får man nöjet att uppleva naturlig, svängig och omväxlande skidåkning för hela familjen på Sveriges nyaste skidanläggning. Här bor man backnära i nybyggda mysiga fjällstugor, parhus och lägenheter med hög standard till bra pris. Man kan njuta av trolska skogar och vidsträckta vyer. Självklart erbjuds det skiduthyrning och skidskola för både barn och vuxna. Restaurang Renen & Älgen håller öppet för fika, lunch, middag och afterski.

För tre säsonger sedan öppnade fjälldestinationen Idre Himmelfjäll, som är den största satsningen på en ny fjällanläggning på över 30 år i Sverige. Nu investeras ytterligare dryga 2 miljarder 2023-2026, vilket inkluderar ett nyss taget styrelsebeslut för Idre Himmelfjäll och dess partners på cirka 800 miljoner. Det är dubbelt så mycket som de investeringar som gjorts hittills år 2018-2022 av det nystartade företaget. Så är man sugen på att köpa en stuga i fjällen, så varför inte ta en tur till Idre Himmelfjäll.

Här finns ett härligt längdspår som heter Fjället runt, på cirka 17 kilometer byggs ihop med Idre Fjälls spårsystem.

Det finns 9 liftar och 23 skidbackar på Idre Himmelfjäll. Här får man en varierad skidåkning i olika svårighetsgrad för hela familjen. Här finns gröna, blåa, röda och svarta backar. Vår högsta fallhöjd är 323 meter och den längsta backen är hela 3,2 kilometer lång.

Vintersäsongen startar den 23 december 2022 och avslutas 15 april 2023.

68 Premium Magazine

Södra Sveriges största skidanläggning

Som grädden på moset är Isaberg en klassisk vintersportort med hundraåriga anor. Detta är helt unikt för södra Skandinavien och idag är de faktiskt södra Sveriges största skidanläggning. Här finns 8 liftar och 11 pister, från de barnvänligt gröna till den hisnande svarta.

Till vintern bygger de en ny Lodge, och deras fjärde Lodge, som är en stor stuga för 12 personer beräknas vara klar i februari. Skidsäsongen startar så fort snön och kylan har kommit till Småland. Det brukar vara någon gång i december. Säsongen håller också på så länge som det är snö och kallt.

70 Premium Magazine

BYT SPÅR

BYT TILL 130 KM LÄNGDSKIDÅKNING GENOM ORÖRD VILDMARK. Boka på orsagronklitt.se

Kläppen i Sälen

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning Vill man vara en av de första att ta gondolen upp till toppstationen i vinter, så öppnar Kläppen upp redan den 16 december för alpin skidåkning. Då kan man även testköra de senaste modellerna från K2, Atomic och Salomon och handla alster från lokala hantverkare på Kläppens julmarknad, för att insupa härlig julstämning inför jul.

Snösäkra Kläppen Ski Resort investerar i nytt snösystem, som blir Sälenfjällens längsta belysta nedfart och ett nytt skidnära boende. Till den kommande vintersäsongen presenterar Kläppen ett flertal spännande nyheter. En av visionerna är att öppna alla 38 nedfarter redan till jul. Här finns också 21 liftar.

Hit kommer barnfamiljer för att skida i breda och välpistade alpinbackar med varierad fallhöjd som tillgodoser alla skicklighetsnivåer.

Det unika med Kläppenberget är att det finns nedfarter i alla fyra väderstreck samt skog som skyddar mot både vind och kyla.

Kläppen har tre snowparks; Junior Snowpark, Blue Line och Kläppen Snowpark, varav den sistnämnda är Sveriges största.

Jul på Kläppen i Sälenfjällen Drömmer man om en jul likt som den var förr i tiden då Tomtefar pulsade fram genom ett tjockt snötäcke? Den drömmen kan bli sann! På Kläppen kan naturligtvis hela familjen koppla av i en idyllisk fjällstuga med ski in & outläge. Ta ett par åk på julaftonsmorgonen och omfamnas sedan av

en värmande och sprakande brasa i stugan. Kanske kan det bli en återkommande jultradition, lika självklar som Kalle Anka klockan tre.

Sveriges bästa snögaranti

Det perfekta läget gör att vi vågar garantera 15 pister och minst 2 kilometer längdspår från säsongsstart till säsongsslut.

72 Premium Magazine
En sagolik vinter Öppet kl 10-16 26 & 27 november 2-4, 9-11, 16-23 & 25-30 december 2–8 januari Äventyret börjar på tomteland.se

ALLTID ÖPPET PÅ

SANDHAMN SEGLARHOTELL

3 år tillbaka så drivs Stockholms anrika hotelldestination med helt nya ambitioner och mål för att skapa en levande skärgård året runt. Receptet är enkelt för den som har uthållighet och en vision som är starkare än någon tidigare haft för detta hotell. Redan nu spås effekten av denna grandiosa dröm.

74 Premium Magazine
Sedan TEXT: REDAKTIONEN FOTO: HANNES SÖDERLUND
Premium Magazine 75
76 Premium Magazine

Alla är nu trötta på att prata om effekten Covid haft på restaurang och hotellnäringen och därför är det extra viktigt att lyfta fram att 2022 blir ett rekordår för hela branschen. Även för ett litet hotell längst ut i vår vackra skärgård så kommer det här året att bli all-time-high. Aldrig tidigare har så många besökt Sandhamn och därmed hotellet.

På en destination som Sandhamn blir det som i många andra fall hotellet som blir motorn för samhället på ön. Visionen ”huset fullt alla glada” är något som ägarna Marcus och Johanna Wallen har skapat och det genomlevs till 100% på alla plan. Personalen är vår viktigaste tillgång och vi är otroligt stolta över hur dom brinner för våra gästers stund hos oss säger Johanna.

Vid det här laget har det nog spridit sig till alla som har en anknytning till ön men vi får fortfarande frågan om vi har

öppet. Det är nog ett av de tydligaste besluten vi fattat för att visa alla att vi vill finnas till och vara ett alternativ för alla som vill uppleva naturen året runt fortsätter Johanna. Det gäller att våga gasa för att vinna förtroende och trygghet.

På hotellet pågår nu julförberedelser för vårt stundande firande. På ön arrangeras julmarknader där alla på ön bidrar och hotellet är givetvis med på alla sätt. Jul här ute är väldigt gemytlig då den tydliga närvaron av naturen och havet blir en stark kontrast till all värme, pynt, godis och mat som väntar på hotellet.

Det renoveras ständigt på hotellet och just nu ligger spat under luppen för att bli en tydlig spadestination tillsammans med att det skapas nya aktiviteter hela tiden. Musiken har en tydlig närvaro hela tiden och det bokas löpande band och artister för att ge en mer spännande upplevelse. Sommartid är det självklart med DJ´s och band mest hela tiden men

I våras så byggdes hela köket om ifrån grunden. Nu är det ett modernt kök i världsklass där menyn inte lämnar mer att önska. Dessutom finns det numera en restaurang till, kallad Orangeriet som kan användas året runt för privata event och sommartid spelas det Edit Piaf och serveras skaldjur här.

Seglarhotellet växer så det knakar när det gäller upplevelser och skapar otroligt nog en kvarterskrogskänsla året runt längst ut i skärgården. Något som ingen upplevt här på 200 år då kung Oscar hade baluns här. Vem vill inte titta ut på havet och samtidigt avnjuta allt som har med en perfekt restaurangupplevelse att göra. För att sedan gå ner på nattspa och halvslumra i en varm lugn pool med levande ljus överallt. En bra start på veckan, en dag i november.

Premium Magazine 77
Marcus och Johanna Wallen

SMÅDALARÖ GÅRD HOTELL & SPA 2.0

Vi är många som någon eller några gånger genom åren besökt Smådalarö Gård ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Kanske för julbord, en hotellövernattning eller konferens. Nu är det dags för ett nytt besök, vi lovar att ni knappt kommer att känna igen er.

Såklart kommer ni känna igen den mysiga miljön med den personliga inredningen, den goda maten och den trevliga personalen. Men en stor förändring är att man nu kan erbjuda ett helt nybyggt fantastiskt fint spa till sina gäster.

Vi startar vår vistelse med några timmar i spaavdelningen, vi har tur med vädret, det är en riktigt krispig och solig höstdag och vi börjar därmed i en av de två utepoolerna för att fånga den sista eftermiddagssolen. Det är precis lagom temperatur i poolen och en fantastisk upplevelse att bada varmt och skönt ute i kylan. Men här kan vi inte ligga och dra oss, vi vill testa allt vad det erbjuds här. Inne finns det också två pooler, en av dem en hydromassagepool, samma

sköna temperatur som ute. Ett trevligt inslag är att det finns ”gör det själv” fotbad som man fyller på med vatten i den temperatur man föredrar för att sen slå sig ner i den sköna vilstolen intill, det finns också fotsalt att köpa i lagom mängd för ett fotbad.

Miljön här är väldigt avslappnad och det är verkligen inrett för att gästerna ska få lugn och ro i både sinne och själ. Det finns ett flertal ställen att bara vara på, hängsoffor och mysiga soffgrupper. Man har också flera olika bastur att välja på, ångbastu, torrbastu och ett sanarium. Det är inte bara boende på hotellet som kan njuta av denna härliga spaavdelning. Det finns flertalet olika alternativ för den som endast vill checka in för ett dagspa.

Vinterbad har blivit omåttligt populärt på sista tiden, här på Smådalarö Gård har du ett utmärkt tillfälle för detta, oavsett om du är en van vinterbadare eller vill testa för första gången. Nere vid badbryggan finns en vedeldad bastu att värma sig i både innan och efter om man föredrar det.

Man använder Kerstin Florians produkter både vid behandlingar och i duschrummen på spaavdelningen, det andas lyx och flärd vilket många uppskattar vid ett spabesök.

Det finns även andra aktiviteter att ägna sig åt här ute på Smådalarö Gård, golf, padel, tennis, gym, yoga, träning av alla de slag och vattensporter, det är bara att välja och vraka.

78 Premium Magazine
Premium Magazine 79

Oavsett om vi vill eller inte så lider spatiden mot sitt slut och det är dags att gå upp till rummet för att göra oss i ordning till middagen. Samtidigt med bygget av spaavdelningen har man byggt hela 60 nya hotellrum ovanför spaet. Våra rum är Deluxrum med havsutsikt och balkong. Rummen är rymliga och smakfullt inredda med trevliga detaljer. Här finner du också Kerstin Florians produkter i det fina badrummet. Badrock och tofflor finns också på rummet vilket är skönt att glida ner till spaet med.

Dags för middag på Restaurangen Brasserie & Bränneri som serverar à la carte meny varje kväll, en varierad meny med specialitet franska brasseri klassiker. Återigen vill jag berömma den trevliga personalen, vi blir serverade en utsökt middag i den mysiga restaurangen med Hemviken utanför fönstret, mörkret har börjat lägga sig men man anar ändå havet i skymningen. Det finns även en annan restaurang i huset, Bloms bar som serverar några av rätterna från huvudresturangen och även några klassiska rätter så som Beyond Burger och Caesarsallad. Här finns också baren med stort B som serverar en specialkomponerad drinkmeny, inspirationen till menyn är hämtad från Kapten Bloms resor runt världen.

Dags att sova, eller i alla fall mysa i den sköna sängen och se fram emot frukost i morgon bitti. Här ute är det verkligen lugnt och rofyllt, det blir inga problem att sova gott och tungt efter den härliga spavistelsen och den goda middagen.

Vi vaknar upp till ännu en strålande höstdag, för att hinna med ytterligare en sväng ner till spat så hänger vi på låset till frukosten som öppnar kl 7.00. Här erbjuds vi en dignande frukostbuffé som har allt du kan önska. Gott och mysigt med tända ljus och ännu en gång trevlig och välkomnande personal.

Efter ett par timmar i spat med bad, bastu och en välgörande massage är vi redo för hemgång. Med en skön känsla i kroppen av glädje och välmående styr vi kosan mot stan igen, vi hoppas snart komma tillbaka till det här härliga stället där man mår så bra.

80 Premium Magazine

Juletid i Norduppland

Där Dalälven möter havet och där nord möter syd, där ligger Norduppland. Det är nära hit – en timmes resa från Arlanda och du är här. Destinationen är rik på inspirerande upplevelser som berör. Tag med dig minnesvärda intryck från storslagen natur, sevärda kulturmiljöer och ett rikt kultuarv.

Kom hit i adventstid då norrskenet sveper över kusten och snön lägger sig som ett täcke på marken. Låt dig väl smaka av advents-

Ladda ner appen eller besök vår webbplats för mer information och inspiration.

Ett
upplevnorduppland.se
destinationssamarbete mellan kommunerna Tierp och Älvkarleby
Jultips ladda ner appen! NorrskenvidMarskärsfyren,Hållnäs- LövstabruksGrekiskatemplet,SöderforsÄlvkarleöherrgård herrgård DalälvenivinterskrudHögklassigthantverkGuidadevisningar

Sveriges mest unika sevärdhet ICEHOTEL

I den lilla byn Jukkasjärvi längs Torne älv finner du Sveriges mest unika sevärdhet – Icehotel. Världens första och största ishotell skapat av is från älven några meter bort. Ett utmärkt resmål året om, och framför allt nu när vi går mot kallare temperaturer.

För trettiotredje året i rad byggs ett unikt ishotell upp vid älvkanten, årets hotell invigs och välkomnar sina första gäster den 16 december. På dagarna är Icehotel en unik konstutställning för att till kvällarna förvandlas till ett hotell. Här är sviterna individuellt designade och skulpterade helt i snö och is av utvalda konstnärer och i år kommer konstnärerna återigen från världens alla hörn.

– Icehotel 33 kommer att bli fantastiskt på grund av många anledningar! Inte bara för att konstnärer från hela världen kommer att skapa unika upplevelser i is och snö, utan även för att vi äntligen kunde hålla en öppen internationell tävling igen, säger Luca Roncoroni, Creative Director på Icehotel.

I mitten av april när vinterhotellet sakta smälter tillbaka till Torne älv finns det fortfarande möjlighet att uppleva den kristallklara konsten och sova omgiven av is och snö i det året runt öppna Icehotel 365.

Naturnära vinteraktiviteter

Vinterhalvåret bjuder på ett magiskt vinterlandskap med flera meter i snödjup. Isen på Torne älv förvandlas till en naturskön led för äventyrliga aktiviteter i den arktiska vintern. Här lovar vi att du får minnen för livet när du tillsammans med en vildmarksguide från hotellet utforskar den orörda naturen från skotern, på längdskidor eller i hundspann.

I den lilla byn Jukkasjärvi känns det som om tiden står stilla. Tempot är stillsamt och pulsen saktar ner efter en fartfylld skotertur på Torne älv. En vandring genom byn på 15 minuter leder dig till Nutti Sámi Siida för att möta renarna och förkovra sig om den samiska kulturen.

Efter en heldag ute i friska luften kan en varm och avslappnande bastu vara precis vad man behöver. Bastubad har en lång tradition i norra Sverige och kontrasterna mellan varmt och kallt sägs ha hälsofrämjande effekter, vi rekommenderar därför varmt att boka Jukkasjärvis Basturitual.

82 Premium Magazine
TEXT: REDAKTIONEN FOTO: ASAF KLIGER
Premium Magazine 83

En liten promenad bort från Icehotel och mittemot Nutti Sámi Siida ligger Hembygdsgården där du också finner bastun. Här får du skämma bort kropp och själ ordentligt och njuta av den välgörande bastuupplevelsen. Under bastuns gång blir du guidad genom tio olika steg. Du får prova på allt från bastubad, tvagning med tjärtvål, dopp i isvaken i Torne älv för att sedan njuta en stund i de uppvärmda utomhuskaren.

Varma rum för den frusne Förutom de kristallklara sviterna av is och snö erbjuder Icehotel varma ombonade hotellrum och stugor. Nytt för i år är de 12 uppgraderade varma hotellrummen Kaamos Deluxe. Rummen är rymliga med härlig varm inredning i jordnära toner. Här bor man med granar och björkar som sina närmaste grannar och självklart ingår entré till konstutställningen av is och snö inne i Icehotel 365 och vinterhotellet. I Kaamos Deluxe finner ni även en fri minibar där Icehotel bjuder er på härliga snacks och alkoholfri dryck som passar perfekt för att ladda upp batterierna igen efter en dag med äventyrliga aktiviteter i den arktiska vildmarken. Här finns även en Nespresso kapselmaskin till ditt

förfogande och vi rekommenderar att ta en välbehövlig paus iklädd en mjuk och skön badrock och njuta av en god kopp kaffe och lite snack i hotellrummets mjuka fåtölj.

Avsluta dagen med norrländska smaker och drinkar ”In the Rocks” På kvällarna erbjuder Icehotel ett stort utbud av olika matupplevelser, både inomhus och utomhus. Den internationella köksbrigaden sätter en kontinental twist på de lokala ingredienserna hämtade från älvar, berg och skogar i omgivningen. På menyn hittar du smakrika rätter med råvaror som bland annat renkött, fjällröding och hjortron. I den klassiska varma restaurangen kan du bland annat uppleva den omtalade ismenyn, där några utvalda rätter serveras på glasklar is från Torne.

Förutom ismenyn står självklart Icebar by Icehotel och välkomnar gäster till att smaka drinkar ”In The rocks”, hit kommer både hotellgäster och besökare utifrån.

I samband med öppningen av Icehotel 33 återöppnar den exklusiva Verandan, ett vackert chefs table som erbjuder en

matupplevelse utöver det vanliga. Här sitter du på första parkett tillsammans med en liten grupp andra gäster och får uppleva unik matkonst och spännande storytelling samtidigt som du blir serverade en avsmakningsmeny i ett flertal serveringar med tillhörande dryckespaket. Vi lovar att det blir en kväll att minnas!

Är du sugen på att komma ut i den natursköna vildmarken på kvällen, så löser Icehotel även det. Boka in dig på en vildmarkssupé, norrskensmiddag eller norrskenssafari på skoter och njut av naturen och dess smakrika råvaror. På de avlägsna vildmarkscamperna, långt bort från elektriskt ljus är chansen stor att få se det dansande mytomspunna norrskenet.

En vistelse på ett vinterklätt Icehotel är en fantastisk och unik upplevelse. Den kristallklara konsten, det arktiska ljuset och de äventyrliga aktiviteterna kommer du att minnas länge. För en extra minnesvärd upplevelse, boka in dig en natt i en konstsvit och testa att sova omgiven av iskonst och minusgrader.

Konstnärer: Nicolas Triboulot & Fernand Manzi.

Låt maten smaka längre.

Laga den med en mästerkock.

Ta med dig kollegorna, kunderna eller dina bästa vänner. Inspireras, njut och upplev maten tillsammans med våra mästerkockar. För vi älskar mat. Och vi älskar att laga den tillsammans med andra.

.aveqia.com

Restaurang, vintips, teater & musikal, med mera... NÖJESLIV

PETER PAN GÅR ÅT HELVETE PÅ CIRKUS I JANUARI

I januari 2023 slår Cirkus i Stockholm upp dörrarna för vårens största, galnaste och mest gastkramande skrattfest någonsin – Lifeline Entertainment och All Things Live presenterar stolt Peter Pan går åt helvete, i regi av succéregissören Edward af Sillén.

Ihuvudrollerna ser vi en stjärnspäckad ensemble bestående av bland andra Pernilla Wahlgren, Per Andersson, Ola Forssmed, David Batra, Clara Henry och Hampus Nessvold. Tillsammans vänder de fullkomligt upp och ner på den klassiska sagan om Peter Pan, på sig själva och på hela Cirkus. Efter premiären den 19 januari åker föreställningen på en omfattande Sverigeturné.

– Ljudet av en publik som skrattar ihjäl sig tillsammans är det vackraste ljud jag vet, och med Peter Pan går åt helvete vill jag pusha gränserna ett steg till. Och

samtidigt förverkliga en personlig dröm; att ta tillbaka den förlorade teaterformen farsen till de stora scenerna igen. Här får vi också glädjen att forma en helt ny svensk humorgrupp och utsätta skådisarna för deras absolut största tekniska utmaning någonsin, säger Edward af Sillén som står för regi och den svenska översättningen.

Peter Pan går åt helvete är den första svenska versionen av succén Peter Pan goes Wrong som under flera år gått för fulla hus i London och vunnit flertalet humorpriser. I föreställningen träffar publiken en tafatt men varmhjärtad skara amatörskådespelare som tillsammans ska sätta upp den klassiska sagan om Peter Pan men redan innan ridån ens hunnit gå upp stöter de på problem. Snart har de trasslat in sig i ett olösligt virrvarr av scentekniska missöden, osynliga falluckor och hisnande linbanefärder och tvingas mot alla odds kämpa för att fullfölja föreställningen.

86 Premium Magazine

KARL-BERTIL JONSSONS JULAFTON PÅ FILADELFIA

Henrik Dorsins succéföreställning från Scalateatern återupptas på Filadelfias scen i höst. Premium Magazine dyker ner bakom kulisserna till den folkkära “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” och möter medmänsklighet och humor.

Dorsins version av den klassiska julsagan av Tage Danielsson från 1975, sågs av över 35 000 personer och hyllades av kritikerna som bland annat kallade den en klassiker (Nyhetsmorgon) och en njutning (Svenska Dagbladet). Föreställningen om Karl-Bertil blev en sådan succé 2018 att teatern väljer att sätta upp den igen.

I höst så återskapas mötet med Per Åhlins älskade karaktärer, Tage Danielssons finurliga formuleringar och Henrik Dorsins kvicka humor som gör föreställningen njutbar och aktuell.

– Vi har diskuterat vad man skulle kunna sätta för en etikett på vår föreställning och vi har kommit fram till att det är svårt. Det är inte någon humorshow för vuxna, det är inte barnteater, det är en musikal men den innehåller inte någon typisk musikalmusik, berättar Dorsin.

– När publiken kommer in på teatern vill jag att det ska kännas som att kliva in i Karl-Bertil Jonssons värld, säger regissören och koreografen Anna Vnuk. – Historien är densamma som i originalet men den svävar ut i musik och dansnummer. Då föreställningen spelas kring jul så hoppas jag att publiken ska komma i julstämning också. Tänka på vad som är fint med julen istället för att bränna ut sig med masskonsumtion!

Scalateaterns version av den klassiska sagan är en julmysig och svängig jazzmusikal. Den är trogen den animerade kortfilmen men utökar historien med mer musik i Gunnar Svenssons-anda, fler scener med de välkända karaktärerna och med produktionsdesign av Per Åhlin, som tecknade och regisserade originalfilmen. Precis som förra gången så består ensemblen bland annat av Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg, Katrin Sundberg och Anton Lundqvist som gör huvudrollen som Karl-Bertil. Jazzbandet lett av Carl Bagge och sångerna han skrivit tillsammans med Dorsin återkommer.

Nytt för i år är att dramatenskådespelaren Andreas T Olsson tar över rollen som Karl-Bertils pappa, den bullriga byrådirektören Tyko Jonsson. Dessutom flyttar ensemblen från Scalateatern till Filadelfia på Rörstrandsgatan i Stockholm. De blir då de första någonsin att sätta upp en teaterföreställning på Filadelfias scen.

– Det goaste med scenkonst är ju att dela en stund tillsammans. En unik kväll som bara upplevs av dem som var där. Därför känns det extra speciellt att få vara på Filadefia, för då ryms vi, ännu fler hjärtan i stjärterummet, plus det jättestora vackra fönstret ut mot verkligheten utanför, säger Anna Vnuk.

Kom och låt era hjärtan vekna, sätt kroppen i gungning och träna upp skrattgroparna när ni med egna ögon får bevittna Karl-Bertils julafton.

Spelas: 23 nov- 17 dec

Scen: Filadelfia, rörstrandsgatan 5 i Stockholm.

Biljetter: ticketmaster.se

Längd: ca 1,5h ingen paus

88 Premium Magazine NÖJE
Din elförbrukning behöver en paus. Du med. Ta en paus med en av våra julklappar med upp till 40% rabatt. Släck lampan! Stäng av diskmaskinen! Lämna hemmet! Och köp en av våra julklappar med 40% rabatt på våra upplevelser. Varma pooler, goda middagar, vackra rum och mycket mer väntar. Elen – och du – behöver en paus. 11 OLIKA DESTINATIONER – EN MASSA HÄRLIGA JULKLAPPAR! KÖP I DAG – BOKA NU MED ANKOMST JANUARI-MARS 2023 BOKA ENKELT OCH FÅ ETT PRESENTKORT ONLINE! KÖP DIN JUKLAPP PÅ ESSGROUP.SE/JULKLAPPEN SPARA UPP TILL PÅ VÅRA JULKLAPPAR 40%

JULKLAPPAR TILL HONOM

Äntligen är det snart jul och dags för julklappar. Oavsett om det är till din bror, pojkvän, make eller kompis – så har jag samlat alla mina julklappstips

Brixtol Textiles - Hugo

En Snygg dubbelknäpp rock är ett måste i alla mäns garderob. Rocken är tillverkas i shetlandsull och finns i Taube och svart. Håller kylan borta och din kropp varm.

Anton Alice Briefcase -handgjord i vegetabiliskt garvat skinn

Portföljen är designad för att enkelt ta med mobil, laptop och de viktigaste tillhörighen på språng. Den präglade skinnet har en yta som är förlåtande för repor. Den fungera utmärkt "under the seat in front of you” väskan är gjort av 100 % Italiensk kalvskinn.

Arock Terry - Halsband och Armaband

Ett snyggt modernt halsband i stål med ett matchande armband som ger din outfit ett lyft. Halsbandet är justerbart 52 cm + 6m så du kan anpassa den efter ditt tycke och stil. Armbandet är 16 cm eller 19,5 cm + 4 cm förlängningskedja.

Tapster - The Payment Ring

The Payment Ring ger dig ett nytt sätt att betala - med din ring! Den är det perfekta accessoaren för alla tillfällen. Ringen har ett integrerat NFC-chip kompatibelt med Fidesmo Pay

HANDSOME STOKCKHOLMStatment nud brown

En Snygg stilren mörkbrun handske med orangea läderdetaljer mellan fingrarna som ger en modern twist. Handskarna är designade för män som älskar stilmedvetna accessoarer.

Vargen & Thor - Alfa Svartstål Pastapanna 28 cm Limited edition

Den är inte bara snygg med sina svarta detaljer den lagar den perfekta pasta eller woken inför middagen. Ett rent kraftverk byggt i 5 lager med aluminium kärna för perfekt uppvärmning och värmespridning

NICK CABANA - Nilaya Olivia Olivia har en enastående design med subtil nyans av olivgrön. Tillsamman med den borstade urtavlan skapas det diskreta nyansskiftningar beroende på ljus och reflektioner. En Klocka full av liv.

Steamery - Cirrus 3 Iron Steamer Detta är en unik hybrid mellan ett strykjärn och en steamer. Perfekt när man har bråttom eller är på resande fot. Dina kläder blir släta, skrynkelfria och presentabla på bara några minuter. Ångan reducerar även ofräscha lukter, tar bort ytlig smuts och bakterier.

90 Premium Magazine

JULBORD PÅ HALLWYLSKA PALATSET

Kökschef Oliver Sundberg tillsammans med Hallwylska Restaurang välkomnar er till det årliga Julbordet som är fyllt med hemlagade delikatesser.

För sjätte året i rad genomgår Hallwylska en förvandling från innergård till inglasad vinterträdgård för en magisk julbordsupplevelse. Här får ni smaka på traditionella rätter och även vegetariska och veganska alternativ.

Nytt för i år är det dignande dessertbordet, där dukas det upp det allt ifrån saffranspannacotta till pepparkakscheesekake. Smakupplevelser ni inte vill missa.

När ni kliver ni in genom portarna förflyttas ni direkt 100 år tillbaka i tiden, in i ett hus som sparats som en tårtbit av vår historia. Palatset visar upp en komplett högborgerlig miljö, från alla möjliga vinklar och perspektiv. Om ni är ett sällskap mellan 80-100 personer går Hallwylska att abonnera som festlokal där kvällen kan avslutas med dans och DJ.

För att säkra er plats gör ni det enklast via mail på reservations@hallwylska.com

Premium Magazine 91

RECEPT

JIPPIE BANGBANG-PIPPI

4 portioner Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser: 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfilé, 700 g Buljong 1,5 liter vatten 4 skivor ingefära (1 cm tjocka) 1 dl japansk soja 2 delade vårlökar

Grönsaker: 2 morötter 1 gurka 3 vårlökar 1 lime salt

Dressing: 2 dl sesampasta (tahini) 1/2 dl risvinäger 1/2 dl japansk soja 3 msk sweet chilisås 3 msk sesamolja salt

Tillbehör: 250 g risnudlar, förslagsvis de breda 2 msk rostade sesamfrön lime

Såhär

gör du:

Bangbang ji är en klassiker från Sichuanprovinsen i Kina. Namnet kommer från att du bankar kycklingfilén så att den blir mör och trådig. Ji betyder kyckling. Så bankad kyckling helt enkelt. En god och enkel vardagsrätt med smakrik kyckling, krämig sås och en fräsch nudelsallad. För fler härliga kycklingrecept och inspiration: lonneberga.se/recept

Kyckling: blanda vatten, ingefära, soja och vårlök i en kastrull. Lägg i kycklingbröstfiléerna och låt sjuda i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader. Stäng av plattan, låt kycklingen ligga kvar i vätskan ytterligare 10 minuter. Ta upp kycklingen och låt svalna något. Banka ut kycklingen med tex en kavel och strimla den med fingrarna eller två gafflar.

Grönsaker: under tiden kycklingen kokar, strimla morot, vårlök och gurka (undvik innanmätet). Blanda grönsakerna och smaka av med pressad lime och salt.

Dressing: blanda ingredienserna till dressingen. Om dressingen känns tjock, addera några matskedar vatten för önskad konsistens.

Nudlar: koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj med kallt vatten.

Servering: lägg nudlarna i fyra serveringsskålar, addera den strimlade kycklingen och häll över dressingen. Lägg på grönsakerna och toppa med rostade sesamfrön och kanske lite skivad vårlök.

92 Premium Magazine
Christin Kashou bjuder på ett gott & lättlagat kycklingrecept med asiatiska influenser. Jippie

Din vän i köket

ankarsrum.com

JULBORD I HJÄRTAT AV STUREPLAN

Julen närmar sig med stormsteg. För att komma i riktig julstämning är det alltid lika trevligt att äta julbord innan jul. De flesta julborden börjar serveras i slutet av november och det är just då, när det ofta är som mörkast, gråast och kallast ute. Varför inte kliva in på Hotel Kung Carl, insupa julstämningen, höra härlig julmusik och bara njuta av ett riktigt gott julbord.

Hotel Kung Carl erbjuder ett magiskt julbord komponerad av Jan Andersson som är hotellets alldeles egna krögare. På julbordet serveras både svenska klassiska jul rätter samt rätter med en modern och internationell touch. I hotellets fina restaurang, Jazzklubben, kan man njuta av ett gediget utbud julmat och samtidigt ta del av livemusik som bjuder på jazziga toner av Frank Sinatra. Här går inte julkänslan att ta miste på.

Smaker från Norra Frankrike

En höjdpunkt på julbordet är den traditionsenliga sillen. Råmarinerad sashimi på lax samt ett urval av smaker från Norra Frankrike med ett stort utbud av ostar som står för det internationella inslaget. Det bjuds även på ett urval av hemlagade marmelader och chutneys som exempelvis den delikata aprikos- och hjortronchutneyn.

Spännande dryckesupplevelser

Hotel Kung Carls julbord bjuder även på en spännande dryckesupplevelse. Dryckesmenyn följer samma koncept som maten med både svenska klassiker och nytänkande inslag. Till sillbordet är snaps en given kombination. Varför inte prova Stockholms Bränneris kryddiga Akvavit. I baren blandas ett flertal juliga cocktails. Hotel Kung Carls egna Negroni Winter Edition får man verkligen inte missa, inte heller den egna punschen, med anor från slutet av 1800-talet, gör sig utmärkt till ostarna och desserterna.

Önskar man en mer privat upplevelse finns möjlighet att boka årets julfest i hotellets festvåning eller chambré separée för sällskap mellan 20 - 100 personer. Hotellets Festvåning andas elegans med högt i tak, vacker stuckatur och bevarade originaldetaljer. Här utlovas en anrik och stämningsfull julbordsupplevelse. Varför inte ta med familjen, släkten eller kanske är det hög tid att boka årets fest med kollegorna.

Hitta hit:

Hotel Kung Carl, Birger Jarlsgatan 21, Stockholm.

94 Premium Magazine
TEXT: LINA SJÖLUND GRÖNDAHL LINIZTRAVEL.COM FOTO: PRESSBILDER
7–8 APRIL 2023 STOCKHOLM WATERFRONT 13 APRIL 2023 ROYAL ARENA, KÖPENHAMN 14 APRIL 2023 SCANDINAVIUM, GÖTEBORG BILJETTER TICKETMASTER STOCKHOLM CONCERT ORCHESTRA DIRIGENT JULIAN BIGG MUSIK AV JOHN WILLIAMS SE HELA FILMEN MED SYMFONIORKESTER LIVE ! © 1980 & TM LUCASFILM LTD. PPRESENTATION LICENSED BY DISNEY CONCERTS IN ASSOCIATION WITH 20TH CENTURY FOX FILM CORP, LUCASFILM AND WARNER/ CHAPPELL MUSIC. © ALL RIGHTS RESERVED.

JULMAT

Tips till ditt julbord...

Brämhults värmbara vintermust BRÄMHULTS mysigaste produkt någonsin är här, värmbar Vintermust. Den kan avnjutas antingen kall eller varm och är smaksatt med underbara kryddor som kanel, vanilj och kardemumma.

Aladdinasken får en ny juvel Aladdinasken är för många ett måste under julfirandet och den har en traditionsenlig plats. Den nya pralinen Apelsinkanel ersätter Limepralinen och har en len kolakräm med smak av apelsin och kanel, inslagen i mörk choklad.

Apoteksgruppen Senap Årets smak är Senap – konjak, grovkornig och smakrik senap med smak av konjak. Finns även i smakerna apelsin och honung samt orginal som är en grovkornig och smakrik senap utan extra smaksättning.

LAKRIDS BY BÜLOW - vinter

Den vackra silverutgåvan av WINTER SELECTION BOX innehåller både populära klassiker och säsongsbaserade favoriter i begränsad upplaga.

MINI JULSKINKTEST

Vi har testat 3 av Scans julskinkor, testet utfördes av 8 personer som verkligen gillar julen och allt som hör den till.

För det lilla hushållet eller för den som vill smygstarta finns även tre olika varianter av färdigskivad skinka.

Scans julskinka av rapsgris Specificerat på varje skinka vilken gård och region som just den julskinkan kommer ifrån. På de nio gårdar som idag föder upp rapsgrisar tillsätts raps i fodret, vilket ger ett saftigare kött med en lätt nötig karaktär. Juryns utlåtande: En skinka som känns helt rätt i magen, väldigt god och smakrik.

Scans färdigkokta Gourmetjulskinka

En noggrannt utvald svensk Pigghamskinka som kokats långsamt under ca 9 timmar. Det här är en perfekt skinka för den som vill ha ett lyxigare alternativ och griljera sin egen julskinka. Juryns utlåtande: Saftig och väldigt smakrik skinka för gourmeter.

Julskinkan från Hållbarhetsgrisen

En färdigkokt skinka av högsta kvalitét med klassisk smak som tillagas genom ugnsbakning. Hållbarhetsgrisen är uppfödd på Halla gård som sätter djuromsorgen och klimatet i fokus.

Juryns utlåtande: Klassisk julskinka, väldigt saftig och mör.

96 Premium Magazine
Apoteksgruppen julgodis Tryffel – apelsin, Lakritskulor – vit choklad och hallon och Mandlar – kardemumma. Flera varianter finns i sortimentet på ditt Apotek. Mums! Scan Julskinka skivad

For Real! Foods brödfria fryspizzor

Botten på svensk lokalodlad vitkål, ägg från svenska frigående höns, mandelmjöl, bovete och hårdost.

MATPLOCK

En härlig samling nyheter för ditt kök...

Tina Nordström lagar mat i säsong Kocken och matinspiratören Tina Nordström är aktuell med boken Käka gott månad för månad som gör det enkelt och roligt att äta i säsong och med fokus på naturen och tillgängliga råvaror.

Du behöver

1 paket For Real! Foods

Pizzabottnar - Vitkålsbotten

Löjrom

2 Fasta potatisar

2,5 dl Crème fraiche

1 Rödlök

1 Citron Salt & peppar Riven parmesan En knippe dill Olivolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen

2. Bred på crème fraiche på bottnarna hela vägen ut i kanten och strö över parmesan.

3. Skär potatis i tunna skivor, gärna med mandolin, och fördela på pizzan.

4. Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen på bakplåtspapper i ca 6 min.

5. Toppa med hackad rödlök, löjrom, crèmefraiche, dill, citronskivor, salt och peppar.

Pukka - Calm

Calm Collection är producerad av ekologiska örter och består av en härlig blandning av

98 Premium Magazine
HÖSTENS NYHET FRÅN BRÄMHULTSÄPPLE, NYPON, HAVTORN Nyligen lanserades det nya tillskottet Äpple, Nypon, Havtorn i serien ”Våra utvalda –Norden”. Ett nordiskt hantverk av högsta kvalitet med frisk och syrlig smak. Blockhead Nu kan svenskarna ta ett supertuggummi i stället för en espresso eller ett kosttillskott - det nya funktionella tuggummit finns nu i hela Sverige.

Druvorna till Les Meysonniers skördas för hand, uteslutande från Chapoutiers egna vingårdar på soliga sydsluttningar. Vingårdarna brukas ekologiskt och druvorna krossas lätt för att sedan jäsa vid relativt hög temperatur för att få precis rätt mängd tanniner och smak ur varje druva. Merparten av vinet lagras 12 månader på betongtank, med endast 5-10% i ekfat, för att lyfta fram och bevara vingårdens rena karaktär. Alltför mycket ekkaraktär skulle dölja det som Chapoutier vill lyfta fram mest, nämligen vinets ursprung.

Hermitage, d tät mörk fruk t, örter. skande syra och avslut. grillad ör inte lamm ter t

Les Meysonniers är en urtypisk Crozes-Hermitage, gjord på 100% syrah. Vinet är laddat med tät mörk frukt, björnbär, svarta vinbär, lavendel, viol och örter. Smaken är fyllig och elegant med uppfriskande syra och strama tanniner och ett läckert pepprigt avslut. Drick vinet svalt till en riktigt fin kötträtt, gärna grillad entrecôte med sparris och sås eller varför inte lamm med rosmarin och rostad potatis som gifter sig perfekt med vinets örtiga anslag.

o nnieers 3%vol. l

M. Chapoutier Crozes-Hermitage Les Meysonniers. Årgång 2019. 209 kr. Art.nr: 74136. Alc: 13%vol.

livelywines.se
LEGENDARISKA
M. CHAPOUTIER LIVETS GODA – 90P ”…TOPPKLASS I NORRA RHÔNE…”, ”GIVEN I KÄLLAREN.” JEB DUNNUCK – 91-93P WINE SPECTATOR – 93P WINE ADVOCATE – 90-92P Om vinet inte finns i butik kan du beställa det på www.systembolaget.se Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkoholproblem.
EKOLOGISK SYRAH FRÅN
PRODUCENTEN

JULKLAPPSREGN

Det närmar sig jul, vi har fått en hel drös med härliga julklappar från våra samarbetspartners. Vilka klappar önskar du dig under din gran? Maila in din långa önskelista samt räkna hur många tomtar vi gömt i tidningen inklusive exempeltomten här brevid. Tänk på att tomtar kan vara lite skygga så leta noga bakom bilder, det kan vara endast en liten del av tomten som sticker fram. Maila charlotte.carlsson@laprensa.se senast 12 december 2022 så har du chans att vinna en av dina önskeklappar. Glöm inte skicka med din adress och telefonummer.

Ankarsrum Assistent Original

Ghd stylingverktyg Välj mellan den ikoniska ghd gold™ stylern och Ghd helios™ lättviktiga hårfön.

OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+ Den ultimata air fryern med stor kapacitet och multifunktioner för bästa resultatet.

Rusta Gjutjärnsgryta oval röd.

Piccola Home - Limone Bianco collection

Stort uppläggningsfat med handmålat citronmönster, 37 cm.

OBH Nordica Blooming Prime Sand

Den stilrena Blooming Coffee Maker har ett hölje i aluminium och är en snygg inredningsdetalj i köket.

Neato Robotics D800, 2 st

Den ultimata D-formade robotdammsugaren som garanterat kommer underlätta i vardagagen. Med hjälp av LaserSmart-navigering städar Neato D800 med precision, även i mörker och på svåråtkomliga ställen.

som Med med stäällen. n

Staycation på Hotel Kung Carl med middag, övernattning och frukost för två.
- Wireless Smart Thermostat V3+ Termostat för ditt hem.
Tado
SodaStream x 2 SodaStream ART eller SodaStream DUO.

Sony hörlurar WF-C500 Hörlurarna är nätta med bekväm passform, har upp till 10 timmars batteritid och är lämpliga även för träning.

WITHINGS Body Comp

WITHINGS Body Comp är nästa generations smarta våg och mäter en mängd biomarkörer med hög precision, data som annars bara är tillgängliga genom professionella vårdbesök.

Puré Effect x 3 Kläd och sko mist.

Varje SENSEO® Select-maskin erbjuder olika intensiteter av kaffe. Med den nya ”intensity plus slider” funktionen kan du snabbt och enkelt välja ditt favoritkaffe – välj mellan ”lungo”, ”intense” och ”espresso” och några ögonblick senare njuter du av din kopp kaffe.

Hunkemöller Joggingset i velour.

Hunkemöller Joggingset.

N Neew e Body

Saffron set.

Kökshandduk

Holistic Holistic D3-vitamin vegan och Holistic Magnesium.

FOREO

LUNA™ mini 3 & UFO™ mini 2 Set med anpassad hudvård.

FOREO BEAR™ mini & UFO™ mini 2 Set med anpassad hudvård.

Rusta Pläd Mysan – Beige.

eiige e ge g

FOREO

LUNA 3 för män.

Movesgood kalsonger x 2

LELO - TIANI™ DUO LELO TIANI™ DUO är en parvibrator med två kraftfulla motorer som arbetar tillsammans för att ge ultimat tillfredställelse för båda parter.

LELO - GIGI™ 2 LELO GIGI™ 2 är en vibrator med en specifikt skulpterad form för ökad stimulans av G-punkten.

W
W v
Ekelunds

Kit med Limited-Edition OPI lack Nagellack i formulan Nail Lacquer från Jewel Be Bold collection.

Nioxin Anti-Hair Loss Serum

Leave-onbehandling som gör håret tjockare från första användningen och minskar håravfall på 8 veckor.

Nioxin Scalp-Relief

Leave-on-behandling som omedelbart lugnar känslig, torr och kliande hårbotten.

SEBASTIAN Professional

Dark Oil Xmas-box Magisk presentbox med Professional Dark Oil Shampoo och Oil Conditioner.

Wella Care Enrich Xmas-box Vårdande hårvårdskit från Wella med Shampoo och Conditioner.

MON|SUN FROSTY MOMENTS

Gåvoboxen innehåller kroppskräm och kroppsskrubb.

MON|SUN MOMENT MAKERS

En gåvobox som i år utgörs av en lyxig sammetsnecessär fylld med fyra härliga produkter.

Rituals - Ritual of Mehr set x 2 Upplyftande

söt apelsin och cederträ får din glädje att lysa igenom som en gyllene solstråle .

Silicea - kit x 3 Kapslar för hår, hud & naglar för 2 månader, schampo och balsamspray.

REF kit

Weightless Volume

Refreshing Mousse, Frizz Tamer N°130 och Ultimate Repair Masque

Björk VÄXA-kit x 3 Hår- & hudvårdsmärke för barn.

EDOKIT by Danny Saucedo x 2 Shampoo, Body Lotion och Shower Oil.
Kit Återfukta din
med detta kit som
Budgies 5% Glowy
Avocado Face Gel och
Eye Cream.
Atelier Rouge - Atelier’s Ultimate Nail Care Kit Vårdande och effektiva produkter för dina naglar. Budgie - The Hydration
hud
innehåller
Niacinamide
De-Puffing Caffeine
Roche Posay Niacinamid 10 Serum. Hydrating Cleanser + Moisturising Lotion. C Cer erraVe a Mario Badescu Skin care set. Liftactiv Specialist
Evykit x 3 Daily Repair Mousse & Daily UV Face Mousse SPF 30. The Body Shop x 3 Uplift & Energise Boost Intro Gift innehåller tre produkter. Briego Schampo och Conditioner. st t Molton Brown 10 olika Bath & Shower Gel. Bath & Shower Gel & Body Lotion i den nya doften Rose Dunes. Mol o Moolt n ton on n LUMENE x 3 Sagolikt vackra gåvoset. OLIVIAKIT x 3 Bodylotion och ögonkräm. Facemist och hair body soap. Phyto A+ Brightening Treatment. Sensiderm Cream från G.M. Collin x 5 Denna silkeslena kräm synligt minskar hudrodnad, samt lugnar huden. ug ugn g gnnaar ar hud d h en en. n
Budgie - The Cleansing Kit Vattenbaserade rengöringen Nourishing Avocado Water Gel Cleanser och den oljebaserade rengöringen Creamy Avocado & BHA Cleansing Balm. La
FLAER - All Eye Want for Christmas I denna gåvobox hittar du två av FLAER’s mest älskade ögonborstar. FLAER - Ready Set Go Detta starkit innehåller alla makeupredskap du behöver för att skapa en fulländad makeup.

Set med örhängen fyllda av Cubic Zirconia stenar och kedjehalsband fyllt med glaskristaller. Oh yes!

med glaskristaller. Oh

pfg STOCKHOLM

Ett guldpläterat hoops örhänge med en glitterring och en vit Mother of Pearl.

Mockberg set x 3 Klocka By Tine Silver och Tennis bracelet guld.

Xiaomi Smart Band 7 Pro Inbyggd GNSS kan synkroniseras med din telefon eller användas fristående för minimalistiska träningspass.

Skinovage x Doctor Babor Hydration

Den här återfuktande hudvårdsritualen ger fuktfattig hud maximalt med fukt och naturlig lyster.

Washologi x 3 Kit innehållande: 2 olika Linen Water, ”Travel kit”, Soap Desire och Hand Cream Desire.

Set med halsband och

By Sofofia a Wistaam x 2 B So ia Wi d o

örrhängen n frå f n nya a ya kolollekktioneen Ar A roow

Nibye ye sä säkerhetstsklo k cka klocka s seer ut som m vilkkeen som men n har en integrerraad a vid v sidan av a uret som om ko k pplplas

Nibyes klocka ser ut som vilken armbandsklocka som helst men har en integrerad larmknapp vid sidan av uret som kopplas samman med Nibyes larmapp.

Neumann Klockor x 2 Ett svenskt klockmärke som designar unisexklockor i rostfritt stål eller guldpläterad borstat stål med reptåligt safirglas och kvartsurverk från schweiziska Ronda. Det finns en klocka i storlek 36 mm och en i storlek 40 mm att önska sig i valfri färgkombination.

W W s k h h b a

WITHINGS ScanWatch Horizon WITHINGS ScanWatch Horizon är en hybridsmartklocka, vars design är inspirerad av det klassiska dykararmbandsuret. ScanWatch Horizon har toppmodern medicinsk teknik som kan mäta hjärtfrekvens, EKG, andningsstörningar, syrehalten i blodet, sömn samt fysisk aktivitet. Detta är det mest avancerade medicinska smycket du kan föreställa dig.

Jonas Philippe Sir King Bracelet ett vackert armband i 925 sterling silver med stenar.
Presenteras av: Stockholm
Se hela filmen samtidigt som en symfoniorkester spelar live 18 DECEMBER 2022 Gothia Towers 29 DECEMBER 2022 Stockholm Waterfront 30 DECEMBER 2022 Linköping Konsert & Kongress Love Actually is a copyright of WT Venture LLC. Licensed by Universal Studios. All Rights Reserved Biljetter TICKETMASTER
Concert Orchestra

MARIESTADS JULEBRYGD

5,8%

Mariestads Julebrygd är ett djupt bärnstensfärgat öl där fem noggrant utvalda maltsorter tillsammans skapar fyllighet och djup.

Art nr: 11338 Pris: 18.90 kr Land: Sverige

Tina Piemonte Barbera

Tina Nordström lanserar nu det röda vinet Tina Piemonte Barbera. Vinet står ut med smaker av mörka bär, örter och en mjuk lätt ton av fat och imponerande syra

Art nr: 57714 Pris: 109 kr Land: Italien, Piemonte

Nino Negri Riserva

Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel.

Art nr: 5497201 Pris: 299 kr Land: Italien

Three Finger Jack Chardonnay

WISBY JUL 6%

Wisby Jul är en klassisk nordisk julöl så som den bryggts det senaste århundradet. Av den mysiga mörka malten får den en mer kryddig och brödig framtoning än de ljusare brygder vi traditionellt njuter av under andra delar av året.

Art nr: 11311 Pris: 21.90 kr Land: Sverige

MELLERUDS PRIMA JULÖL 5%

Melleruds Prima Julöl är en ekologisk, mörk lager som förbinder tradition med ett genuint hantverkskunnande.

Art nr: 11409 Pris: 17.90 kr Land: Sverige

Leth Riesling Selection, 2021

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, persika, kryddor, päron och citrusskal.

Art nr: 2581 Pris: 99 kr Land: Österrike

Här finns hela paletten av brynt smör, gula äpplen, macadamianötter, vaniljtoner och solmogen apelsin. Smaken är fruktig och det här är en riktigt bra chardonnay.

Art nr: 57404 Pris: 149 kr Land: USA, Kalifornien

Ardbeg- Hypernova Destilleriets senaste uttryck tar Ardbegs ikoniska rökighet till en ny dimension med en kraftfull smak av torv.

Art nr: 41233 Pris: 2099 kr Land: Storbritannien

Art nr: 36885 Pris: 33 kr Land: Sverige

Cuco Oloroso Dry

Nyanserad, stiltypisk sherry med oxiderad smak med inslag av torkade fikon, sultanrussin, hasselnötter och pomerans. Serveras vid cirka 14°C som aperitif eller till kallskuret.

Art nr: 8239 Pris: 99 kr (375 ml) Land: Spanien

Hallands Fläder

Corona Cero

En ljus lager och har den karaktäristiska uppfriskande smaken av Corona med en finstämd och frisk smak med inslag av malt, ljust bröd, gyllene honung, örter och citrus. Corona Cero är gjord av 100% naturliga ingredienser.

Art nr: 19900 Pris: 12.90 kr Land: Mexico

Kryddig smak med liten sötma och tydlig karaktär av fläder, inslag av kummin och kanel. Serveras kyld som snaps.

Art nr: 7 Pris: 259 kr Land: Sverige

Hannas

Skumtomte & Pepparkaka

Cider med fruktig, söt smak med inslag av skumtomte respektive kryddig, söt smak med inslag av pepparkaka

Art nr: 11018 / Art nr: 1846 Pris: 16.90 kr Land: Sverige

106 Premium Magazine ÄDLA
DRYCKER
Sigtuna Brygghus Midvinterblot Rostad, maltig smak med liten sötma, inslag av pumpernickel, mörk sirap, kaffe, russin, peppar, lakrits, apelsinskal och mörk choklad.

BÄST PÅ ATT LYFTA ANDRA SMAKER

Originalet från Japan är en mästare på att trolla fram och lyfta andra smaker. Att den dessutom innehåller umami helt naturligt gör den ännu mer fantastisk. Med endast fyra ingredienser (sojabönor, vete, vatten, salt) och en lagring på sex månader utvecklar Kikkoman sojasås närmre trehundra aromämnen vilket gör den till en smaksättare av rang. Med en historia på fyrahundra år har Kikkoman blivit marknadsledande inom japansk soja världen över. Under åren har sortimentet utökats och idag kan du hitta alltifrån originalsojan till ekologisk soja, glutenfri soja, ponzu och risvinäger för att nämna några. Briljera i köket med Kikkoman! gl glututenenfrfri so sojaja, Br Brililjejerra a i köökket et

Kikkoman sojasås

Originalet från Japan. Välbalanserad och harmonisk arom. Intensiv och fyllig doft. Tips! Blanda majonnäs och soja och du har en enkel och perfekt kall sås.

Kikkoman Less Salt sojasås

Samma goda smak som originalet men med 43% mindre salt. Mild och blommig doft. Perfekt i rätter som redan har mycket sälta i sig.

StyrkaSältaSyraFyllighetStyrkaSältaSyraFyllighet

Kikkoman Ekologisk sojasås

100% ekologisk sojasås. Något mindre sälta än originalet och med en rundare smak.

StyrkaSältaSyraFyllighet

Kikkoman Ponzu sojasås

Kikkomans klassiska sojasås med ett stänk av citrus i. Fräsch, fyllig och balanserad smak. Doft av citron. Perfekt som marinad till fisk och skaldjur.

Kikkoman Poke sås

Kikkomans klassiska sojasås med rostad sesamolja och chili. Mild smak med en nyans av citron och lagom hetta från chilin. Trögflytande konsistens.

Kikkoman Glutenfri sojasås

Liksom Kikkomans klassiska soja genomgår den glutenfria en naturlig fermenteringsprocess och den är lika god som originalet. Kikkoman Glutenfri sojasås är något rundare och mjukare i smaken.

StyrkaSältaSyraFyllighet

Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås

Sojasås speciellt utformad för att passa till sushi och sashimi. Mildare och lättare i smaken för att förhöja smaken av rå fisk.

StyrkaSältaSyraFyllighet

Kikkoman Risvinäger

Perfekt smaksättare när du gör sushiris hemma. Lika fantastisk är den när du vill pickla grönsaker. Lägg rivna morötter, rödlök eller rättika i risvinägern i 15 minuter och du har en snabb och jättegod inläggning. StyrkaSältaSyraFyllighet

StyrkaSältaSyraFyllighet StyrkaSältaSyraFyllighet Passartill: Såser • Wok • Buljonger • Grytor Marinader • Glaze • Majonnäs • Fisk • Brynt smör Passartill: Såser • Wok • Buljonger • Grytor • Marinader Glaze • Majonnäs • Fisk • Brynt smör • Sushi • Dumplings Passartill: Poke bowl • Marinad • Nudelrätter Wok • Lax • Tofu • Sallad Passartill: Poke bowl • Marinader • Nudelrätter Wok • Lax • Tofu • Dipp Passartill: Sushiris • Inläggning Passartill: Marinader • Glaze • Dipp • Sushi • Sashimi Passartill: Såser • Stuvningar • Wok • Buljonger • Grytor Marinader • Glaze • Majonnäs • Fisk • Brynt smör Passartill: Sushi • Sashimi • Marinader • Buljonger Wok • Fisk • Skaldjur • Salladsdressingar

BUBBELTIPS

Vår största bubbeldag nyårsafton närmar sig med stormsteg. Här tipsar vi om bubblande drycker att förgylla fest eller vardag med.

ÖSTERMALM CHAMPAGNE JEAN PLENER FILS

Grand Cru Brut

Frisk och välbalanserad smak med lång finish. En champagne för ögonblicket!

Art nr: 53426 Pris: 445 kr

Land: Frankrike, Champagne

Deutz Brut Classic

Komplex, fruktig, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, macadamianötter, aprikos, vit choklad och citrus.

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.

Art nr: 7487 Pris: 479 kr

Land: Frankrike, Champagne

Pommery Apanage Blanc de Blancs

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, rostat bröd, nougat, mineral och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur eller som aperitif. Art nr: 75319 Pris: 419kr Land: Frankrike, Champagne

Eolic – Mousserande vitt vin på burk

Perfekt som en så kallad ”single serve” – vill man bara ha ett glas Cava är detta ett utmärkt alternativ till att köpa en hel flaska. Går således att avnjuta på egen hand men även med lättare rätter på fisk, skaldjur och vegetariskt.

Art nr: 20036 Pris: 37 kr

Land: Spanien

Guldkula Premier Cru

Utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, nougat, rostat bröd och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och fågel.

Art nr: 7307701 Pris: 329 kr

Land: Frankrike, Champagne

Passar lika bra för sig självt som med plockmat. Men den bästamatchningen är givetvis popcorn, salta pinnar och chips.

Art nr: 56825 Pris: 89 kr

Land: EU

Patriarche Organic Brut

Fruktig smak med inslag av gula äpplen, kex, päron, honung och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.

Art nr: 757801 Pris: 79 kr

Land: Frankrike, Bourgogne

Bolla Prosecco DOC Extra Dry

Fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon, persika och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk.

Art nr: 7518901 Pris: 79 kr

Land: Italien, Veneto

Louis Massing Brut Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, valnötter, aprikos och apelsin. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur, eller som sällskapsdryck.

Art nr: 70380 Pris: 229 kr

Land: Frankrike, Champagne

108 Premium Magazine
Disco Bubbles Brut

Passion for X-mas.

Passion by Perpétuelle är en torr champagne med välutvecklad mousse. Störst del Meunier och en gnutta Pinot Noir ger en utsökt fyllig champagne med krispig fruktighet. Den passar perfekt som elegant

En generös champagne med krispig fruktighet, toner av rostat bröd, röda äpplen och nougat.

för denna Blanc de Noirs och avspeglar sig i ett perfekt uttryck för den unika terroiren i Marnedalen i centrala Champagne.

Passion Brut by Perpétuelle Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Barn som får alkohol hemma dricker sig berusade oftare än andra barn.

@champagneperpetuelle

1. The Body Shop

Box of Wishes & Wonders Advent Calendar. Den största kalendern i år är fylld till brädden av ikoniska bästsäljare i full storlek. Värde: 2810 kr Pris: 1475 kr

2. Björk

Björk RUTIN adventskalender består av fyra luckor i stället för 24 st av flera anledningar. Kalendern innehåller ordinarie storlek på produkterna till skillnad mot många andra som erbjuder mini, travel size eller liknande. Värde: 1135 kr Pris: 799 kr

3. Clinique

Lyxigt gåvoset med 24 sätt att ge henne en strålande Jul. Passar alla hudtyper. Värde: 5436 kr Pris: 1799 kr

4. Dr. Grandel

Årets ampullkalender med temat BEAUTY STARS är fylld med 25 st engångsampuller (3 ml). Värde: 3265 kr Pris: 1199 kr

5. KICKS Advent Makeup Calendar

Förutom makeup gömmer sig här även utvalda skönhetsfavoriter inom doft och tools. Värde: 3410 kr Pris: 1499 kr

6. KICKS Advent Beauty Calendar

Denna adventskalender innehåller 24 stycken gåvor för både kropp, ansikte och hår från olika varumärken, som till exempel Clarins, Estée Lauder, Filorga, Biotherm, Redken mfl. Värde: 3381 kr Pris: 1499 kr

7. LÁNZA

Ultimat vård för ditt hår i 4 luckor, en för varje advent. Produkterna ger ett starkare, glansigare och friskare hår. Värde: 1066 kr Pris: 995 kr

8. Lumene

Den fantastiska nordiska skönhetsadventskalendern är perfekt att ge bort som present eller varför inte till dig själv för en daglig dos av lyx. Värde: 2349 kr Pris: 949 kr

9. MAC Cosmetics

Njut av glammiga gåvor! Räkna ner till den mest förtrollande gåvan av alla med Bursting With Surprises limited editionadventskalender – en fin box med 24 små och stora överraskningar att unboxa varje dag. Värde: 5045 kr Pris: 2495 kr

10. OPI

Årets Adventskalender består av 25 kära favoriter (3.75 ml) likväl som gnistrande nyanser från limited-edition kollektionen inspirerad av ädelstenar.

Pris: 625 kr

11. Rituals

Den stilfulla adventskalendern i 3D föreställer en vintrig julgran där du på de tindrande grenarna hänger upp 24 underbara paket med gåvor för kropp och hem. En ljusslinga att klä julgranen i följer också med för extra julstämning i hemmet. Värde: 1775 kr Pris: 1095 kr

12.

Babor

Bakom 24 luckor döljer sig små mästerverk, noga utvalda ampuller som skyddar ett värdefullt innehåll. Det finns en ampull för varje hudönskning. Värde: 1954 kr Pris: 899 kr

13. Apoliva Kalendern är fylld med härliga Apolivaprodukter för både ansikte, kropp och hår. Värde: 1246 kr Pris: 599 kr

110 Premium Magazine Att barnen
ha adventskalendrar att öppna varje år har så
vi kan minnas varit standard. Nu finns det även ett urval av kalendrar för oss vuxna. Här tipsar vi om några godbitar! ADVENTSKALENDRAR 2022 14.
din
1. 3. 8. 6. 2. 4. 5. 7. 9. 10. 11. 12. 13.
ska
länge
Priserna kan variera något beroende på vart du köper
kalender.

100 år av glädje för äldre Bli medlem i Blomsterfonden

HEM OCH VÅRD ÅT ÄLDRE SEDAN 1921
Om du vill veta mer om Blomsterfonden och vår verksamhet, gå in på www.blomsterfonden.se. Välkommen!
Anmäl dig på vår hemsida! Genom ditt medlemskap stödjer du dem som är äldre idag och är med och skapar glädje, innehåll och trygghet i vardagen

GLÖGGTIPSET

Längtar vi inte alla efter den goda glöggen, här tipsar vi om glögg för alla smaker.

Åre Ekologisk Rödvinsglögg

Kryddig, söt smak med inslag av mörka bär, kardemumma, kanel, kryddnejlika, pomerans, choklad och ingefära.

Pris: 69 kr Art nr: 94861

Glöet Gold Sparkling

Doftar apelsin och citron med gyllene flingor som svävar omkring i glaset. Doften samsas på bästa sätt med de kryddiga tonerna av saffran, kardemumma, vanilj, kanel och kryddnejlika.

Pris: 99 kr Art nr: 58413

Saturnus Årets Glögg

Frostbär

Alkoholfri

Vitvinsglögg som kombinerar klassiska glöggsmaker med nordisk natur. Frostbär, med smak av havtorn och rönnbär kan drickas både varm och kall.

Pris: ca 35 kr

Grönstedts Starkvinsglögg

Kryddig, mycket söt smak med inslag av choklad, kardemumma, mörka bär, kryddnejlika, russin, peppar, kanel och ingefära.

Pris: 89 kr Art nr: 38016

Loimu Vintage Strong Glögg

Handplockade gyllene hjortron och klara röda äpplen tillsammans med traditionella julkryddor och rött har vin kokats ned till en särskilt elegant glögg.

Pris: 139 kr Art nr: 58538

Grythyttan Skogsglögg

Kryddig, bärig, söt, mycket frisk smak med inslag av lingon, kryddnejlika, kanel, apelsin, ingefära och blåbär.

Pris: 99 kr Art nr: 96460

Sagaform - Glöggkollektion Ellen Håll glöggen lagom varm i denna fina glöggkanna, en glaskanna med vackert rundad form. Den stängs med Sagaforms signifikanta träkula på toppen och har ett ställ för värmeljus.

Upplev Kosta!

Glasbruk, outlet-butiker och en drink i glas-baren. I de småländska skogarna är det fullt blås i hyttorna – året om! Som besöksdestination är Kosta rena himmelriket. Kosta ligger vackert inbäddat i de Småländska skogarna mellan Kalmar och Växjö. Utbudet av aktiviteter, sevärdheter och upplevelser är stort och många av verksamheterna håller öppet alla dagar, året om. Hit åker över en miljon människor varje år för att se hur handblåsta glas tillverkas och konstglas tar form vid de heta ugnarna, och inte minst för att handla glas. En del besökare provar även på att blåsa glas själva.

Hjärtat av Glasriket!

Giganterna Kosta, Boda och Orrefors samsas idag i samma glasbruk, Kosta glasbruk (grundat 1742). Kosta Glasbruk tillsammans med Skruf, Målerås, Pukeberg och Bergdalahyttan är de enda av de kvar från storhetstiden. Men konstoch hantverkstraditionen i byg. den lever vidare, unga glasblåsare med höga ambitioner tillkommer och här tillverkas fortfarande både bruksglas och konstglas i absolut världsklass.

outletbutiker – vilket passar bra in på semestern. Utöver besök i glashyttor världsunik Safaripark med både älg, visent och kronhjort, Europas tre största landdjur i samma hägn! Safariparken blev tilldelad priset ”Årets Turismföretag i Kronoberg” 2021! När du är i Kosta måste du gå på hyttsill, en gammal tradition som går tillbaka till tiden när hyttan var bygdens samlingspunkt. Genuin småländsk mat tillagad i kylugnarna, dryck, underhållning och glasblåsning på mästarnivå. Missa inte heller Kosta Delikatess som innehåll-

Vandringsleder

lugnet och vackra naturen med cykeluthyrning m.m. För den som vill vara mer aktiv på semestern der runt sjöarna och naturskyddsområden runt om Kosta.

Shopping och drink i baren Vill man shoppa glas har man fynda glas, kläder, skor, sport- och friluftsartiklar från kända märken

världskänd undervattensinspirerad glasbar. Varför inte prova en öl från Kosta Bryggeri eller en drink med vår egna Gin från Kosta Destilleri. Hotellet är utsmyckat av Kosta Bodas kända glaskonstnärer och matkonsten på restaurang Linnea är i en klass för sig.

Med naturen som granne Kosta Lodge är ett naturnära boende med 26 rum, 13 parstugor, viltinspirerad restaurang, glassbar, pool, jacuzzi, bastu & äventyrsgolf. Utöver hotellrummen och stugor-

husbil, både på Kosta Lodge och Kosta Safaripark – samtliga med trädäck, el och fullservice.

Äventyret Kosta

viteter, äventyr, sevärdheter och upplevelser, däribland shopping i

er både en butik och en restaurang med läckerheter från skog, mark och hav, samt en unik ginbar med över 340 sorters gin.

till småländska priser. Besök gärna Kosta Boda Art Hotel ett unikt 4-stjärnigt glashotel med vacker glaskonst, prisbelönt spa och en

KOSTA EN PLATS ATT UPPLEVA
Kosta – Den glasklara destinationen KOSTA HYTTSILL ETT HJÄRTA AV GLAS, KOSTA GLASCENTER
-
EN DRINK I GLASBAREN SKALDJURSPLATÅ
KOSTA DELIKATESS
KOSTA LODGE
KOSTA SAFARIPARK
WWW.DESTINATIONKOSTA.SE LÄS MER PÅ VÅR HEMSIDA!
ORREFORS – KOSTA BODA KOSTA BODA ART HOTEL
facebook.com/destinationkosta #destinationkosta_anno_1742
KOSTA GLASBRUK

JPekka Heino är nog mest förknippad med sitt arbete som programledare i ett antal SVT-program som Go’kväll, Gomorron Sverige och Vi i Femman. Idag ägnar sig Pekka åt det han vurmar för som att leda galor, moderera författarintervjuer och tipsa om kulturfavoriter vi bara inte får missa. Följ gärna @PekkaHeino på instagram och ta del av hans värld. ulen kan vara härlig. Och besvärlig. Det sistnämnda beror, enligt min erfarenhet, ofta på hur många som är inblandade i firandet. Jag har firat både små och stora jular och det som kan bli knepigt i större sällskap, är att det då är flera olika förväntningar som ska uppfyllas. Och vår bild av hur den perfekta julen ska vara, är ju långt ifrån likadan från person till person.

Jag har firat jul i London, jul i fjällen, jul på…Barbados –med ”Stilla natt” spelad på oljefat på stranden, där jag promenerade, endast iklädd badbyxor. Annorlunda. Och ändå är de jular, som lyser starkast i mitt minne, de som jag firade som barn hos mormor i Finland. Ja, jag vet, de fina barndomsjularna blir bara ännu finare med åren. Men det var verkligen extra mycket snö, det var så kallt att det knäppte i vinklar och vrån av den gamla stugan. Och det var julgran med levande ljus. Den där ”fjärrstyrda” leksaksbilen som tomten kom med, spelar förstås också en viss roll i sammanhanget. Observera att fjärrstyrd i det här fallet, på sextiotalet, betydde att styrmekanismen var förbunden med själva fordonet via en sladd. En rätt kort sådan, så jag fick ju springa efter bilen. Vilket jag förstås gärna gjorde.

Just julminnen har blivit en del av mitt firande på senare år. Min man och jag och en av våra äldsta och bästa vänner har valt att tillbringa da´n före da´n och julaftonen tillsammans så pass många gånger i rad nu, att det blivit en tradition. Alla tre har familj och släkt relativt långt borta, men viktigast av allt är väl att vi har ganska lika önskemål om hur firandet ska vara. Vi kommer överens om och lagar maten tillsammans på kvällen den 23:e, med provsmakning, givetvis, för att sedan

avnjuta alltsammans ordentligt när vi återses dagen efter. Som tur är, är vi lika roade av sällskapsspel, för även om jag själv har ganska få ”julmåsten”, så är spela spel ett av dem.

Och så de där minnena. Det är ganska roligt att jämföra, vilka jular vi minns och varför. Och om det är något vi önskat hade varit annorlunda. Julmusiken är viktig för mig, eftersom den ju bär på så många minnen och känslor. Jag måste alltid rensa lite bland mina (fysiska, märk väl) julskivor, eftersom jag inte kan låta bli att köpa ett par nya varje år. Sångerna är oftast desamma på platta efter platta, men alltid dyker det upp någon tolkning som tillför något nytt. Så det är väl en bra sammanfattning av min perfekta jul: ett par nära och kära, ett roligt spel – och skön musik i bakgrunden!

114 Premium Magazine
FOTO: KRISTIAN POHL

Med ett bilproffs på fickan blir det enkelt att äga och köra bil

Varför Opus-appen?

Gör enkelt en fordonsupplysning på vilket fordon du vill Ta del av Opus unika besiktningsstatistik Få miljövänligt digitalt besiktningsprotokoll direkt i appen Missa aldrig en besiktning! Få påminnelse direkt i mobilen Erbjudanden och rabatter kring ditt bilägande - missa inte en bra deal Du hittar allt du vill veta när du ska köpa eller sälja en begagnad bil Ladda ner professionellt köpekontrakt vid bilaffär GPS-position vid viltolycka eller annan olycka

Ladda ner Opus-appen

sneakers. Köp skavsårsplåster. Köp vad som helst i en butik för att få sitta ned. Ge upp över en juice. Åk bekvämt hem med pendeln. Allt med samma kort.
betalkortet för en enkelbiljett. Samma pris som i SL-appen eller med SL-kortet. För rabatterat pris, läs mer på sl.se.
Köp
Blippa