__MAIN_TEXT__

Page 1

– SVERIGES STÖRSTA TIDNING OM KONFERENSER OCH MÖTEN –

Varsågod Ta gärna med dig

#11 - 2020 I Pris 64 kr

ditt nummer av Kick Off hem

BOKTIPS MÖTESPLATSER

BRA EVENT BLIR INTE BILLIGARE I DIGITALT FORMAT KRÖNIKA AV JÖRGEN DYSSVOLD


611 steg för miljön 611 steg - endast en kort promenad från Uppsala Resecentrum så står du sedan utanför Uppsala Konsert & Kongress. Ett prisbelönt och spännande hus som rymmer magnifika salar för upp till 1 120 personer, 13 rum av varierande storlek, en exklusiv konferensvåning allra högst upp och ett kök i toppklass. Inte minst kan du erbjuda dina gäster en miljö och en arkitektur som inte liknar någon annan.

Miljö, hållbarhet och smarta val Vi jobbar såklart aktivt med hållbarhet och miljö. Vi mäter vår klimatpåverkan och justerar vår verksamhet att bli ännu mer klimatsmart. Dessutom arbetar vi löpande med mångfald, jämställdhet och social hållbarhet. För att det är viktigt - och för att det är smart! Varmt välkommen till Uppsala Konsert & Kongress! 018-727 90 20 konferens@ukk.se ukk.se/konferens Trygga möten Vi berättar gärna mer om hur de rådande coronarestriktionerna påverkar ditt möte, hur vi arbetar för att förhindra smittspridning och hur du kan komplettera ditt möte med digitala lösningar. På den här sidan svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi får just nu.

En del av Uppsala kommun Biljetter: ukk.se 018-727 90 00 #uppsalakonsertkongress

ukk.se/trygga-moten


Art Director: Antonio Inestal antonio.inestal@laprensa.se Ansvarig utgivare: Antonio Inestal antonio.inestal@laprensa.se Försäljning David Wallin david.wallin@laprensa.se Martin Liljebjörk martin.liljebjork@laprensa.se

Kick Off är Sveriges största tidning om möten och konferenser och är till för dig som arbetar med att köpa in, planera eller boka konferenser och möten. Genom Kick Off får du som läsare tips och råd om hur du kan planera, genomföra och följa upp företagets möten och konferenser på ett effektivt sätt. Som opartisk aktör ska Kick Off ge både inspiration och lust, men också engagera, granska och beröra branschens aktörer på ett objektivt sätt. www.kick-off.se – SVERIGES STÖRSTA TIDNING OM KONFERENSER OCH MÖTEN –

Skribenter och medarbetare: Elin Moritz, Jörgen Dyssvold, Micke Darmell, Tina Gardsten och Malin Svantesdotter

Varsågod Ta gärna med dig

8. Digitalt julbord Stanna hemma - och gå på julfest. 10. Skogshem & Wijk Redo att ta framtiden med storm. 16.Aspa Herrgård Konferens 2.0. 20. Krönika - Elin Moritz Teknik är bra när det fungerar.

Skogshem & Wijk Redo att ta framtiden med storm

22. Krönika - Micke Darmell Vad händer med de fysiska mötena efter Covid?

Redaktion: Besöksadress: Älvsjö Gårdsväg 6, 125 30 Älvsjö

24. Krönika - Jörgen Dyssvold Bra event blir inte billigare i digitalt format.

Postadress: Box 145, 125 23 Älvsjö Telefon: 08–568 790 30 Tryckeri: Printall Kick Off utges av: La Prensa AB laprensa.se

6. Boktips Aktuella böcker på hyllan.

#11 - 2020 I Pris 64 kr

ditt nummer av Kick Off hem

För format och information: Antonio Inestal antonio.inestal@laprensa.se

#11-2020

BOKTIPS MÖTESPLATSER

BRA EVENT BLIR INTE BILLIGARE I DIGITALT FORMAT

28. Stureplansgruppen Gästupplevelser i världsklass.

KRÖNIKA AV JÖRGEN DYSSVOLD

På omslaget: Skogshem & Wijk har vind i seglen.

Varje möte är unikt. Vi skräddarsyr er upplevelse.

louisdegeer.se/konferens

32. Nova Park och Steningevik Behovet av att mötas – och att göra det säkert. 38. Uppsala Convention Bureau Tillsammans är vägen tillbaka.


Vad är väl möten på skånska slott... ..alldeles fantastiska om du frågar oss. Vackra miljöer och spännande historia blandat med god mat och bra mötesrum. www.skanskamoten.se

Kan det bli bättre plats för konferens? www.ljunglofska.se

08-4458660


Boktips

#1 PĂ… NEW YORK TIMES BĂ„STSĂ„LJARLISTA

En enastüende bladvändare fÜr alla thriller-älskare. MAIL ONLINE

POJKEN FRAN SKOGEN

Pojken frün skogen Av: Harlan Coben Utkommer: 4 januari 2021 FÜrlag: Bookmark fÜrlag Ett barn hittas i skogen pü USA:s Üstkust. Han har Üverlevt ensam utan mänsklig kontakt och har inget minne av var han kommer ifrün. Pojken für namnet Wilde. 30 ür senare har Wilde ütervänt till skogen där han bor isolerad och utstÜtt frün den stad han vuxit upp i. Han har lämnat en lovande karriär inom militären bakom sig och fÜredrar ett avskilt liv utan nügra nära relationer. 0HQQlUHQWRQnUV¹LFNDI|UVYLQQHUVSnUO|VWEOLU:LOGHLQGUDJHQLIDOOHW+DQWYLQJDVnWHUYlQGDWLOO det samhälle han aldrig passat in i och upptäcker snart att staden och dess maktelit dÜljer mÜrka hemligheter som kan fÜrstÜra otaliga liv.

O

Mina ütta ür i Kality: Ingela Janssons egen berättelse Av: Ingela Jansson i samarbete med Lena Lindehag Utkommer: 15 december 2020 FÜrlag: BokfÜrlaget Forum ,YlQWDQSnIlQJHOVHGRP¹\U,QJHOD-DQVVRQUlWWYLVDQL6YHULJHWLOOVDPPDQVPHGVLQVMXnULJDGRWWHU Efter tre ür pü fri fot fängslas hon i Ükända Kality i Etiopien. Hon dÜms till lagens strängaste straff, 55 nU,GHQKnUGDPLOM|QJHQRPOLGHUKRQXPElUDQGHQVRPInNDQI|UHVWlOODVLJ+RQEOLUVYnUWVMXN¹HUD günger och är nära att dÜ. Lüngt borta är drÜmmen om glänsande framgüng och ett idylliskt familjeliv. I Kality upplever hon misär och fÜrnedring, men hon hittar ocksü oväntad vänskap och värme bland de prÜvade etiopiska kvinnorna som delar hennes liv i fängelset. Helvetet blir vardag. Hur hamnade hon där? Vilka val i livet ledde henne dit? Det här är Ingelas egen berättelse.

SPARK JOY - lyckan i ett städat hem Av: Marie Kondo Utkommer: 4 januari 2021 FÜrlag: Bookmark fÜrlag 1\UHYROXWLRQHUDQGHERNRPJOlGMHQVRPVWnUDWW°QQDLGHWVRPRPJHURVV¤SHUIHNWI|UDOODVRP fÜrsÜker fü ordning pü nya jobba-hemma-livsstilen. Marie Kondo fortsätter att inspirera människor Üver hela världen med sin glädjande och praktiska VWlG°ORVR°,GHQQ\DERNHQXWYHFNODUGHQFKDUPLJDMDSDQVNDOLYVWLOVJXUXQVLQPHWRG0HGVWHJI|U steg anvisningar och illustrerade beskrivningar für du praktiska rüd och knep fÜr att skapa ett trivsamt hem fÜr büde dig och dina tillhÜrigheter. SPARK JOY bjuder pü enkla och uppmuntrande tips fÜr hur du organiserar ditt hem, frün badrummet till hemmakontoret. Med omisskännlig entusiasm visar hon hur vi hittar det som gÜr oss lyckliga, hur vi gÜr oss av med det som inte ger oss glädje och fÜrhüller oss till südana nÜdvändigheter som inte ger omedelbar lycka.

IČľÉĽĹŹÄ‚ËœÄ‚ÉĽÉŒČŹÉĽË†ÉĽÄ‹Ëœ €ĂɼǖŎtȏȞĝȏ

MARIE KONDO har utnämnts till en av världens PHVWLQ¹\WHOVHULNDSHUVRQHU+HQQHVLQVLNWVIXOODRFK XSSPXQWUDQGHVWlG°ORVR°KDUKMlOSWPLOMRQHUPlQQLVNRU |YHUKHODYlUOGHQDWW°QQDJOlGMHRFKWLOOIUHGVVWlOOHOVH Ett städat hem är det fÜrsta naturliga steget till ett framgüngsrikt liv.

6 Kick Off


Vid södra Mälaren, en mil norr om Eskilstuna, cirka en timme från Stockholm. Vacker slottsmiljö året runt. www.sundbyholms-slott.se

Välkommen till Sundbyholms Slott Svanenmärkt hotell med ljusa konferenslokaler, stiliga festlokaler och välrenommerat slottskök. Boka vårens och sommarens konferenser redan nu!

Konferenserbjudanden med rabatter & mervärden i helpensionen - www.sundbyholms-slott.se/konferens/ - Ljusa och luftiga konferenslokaler i olika byggnader. - Möjlighet till egen matsal för grupp. - Vissa hotellrum med egen ingång från naturen. - Utökade rutiner kring Covid-19.

Behov av sammanhållning?

Behov av utveckling?

Temamiddagar: 1700-tals maskeradbal, vikingagille, agentfest & mordgåta. Lagaktiviteter: Skattjakt, teampussel, ponnytrav m.m. www.sundbyholms-slott.se/helpension/ Förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, trerätters middag, logi & frukost. Från 8 till 40% rabatt på helpensioner december till april och en dags fri konferenslokal.

Slottets helpension

info@sundbyholms-slott.se 016-428400

KONFERENS, WEEKEND, FEST & BRÖLLOP


Aktuellt

Pandemin tvingar fram ett nytänk i hotellbranschen - Workation Group med Hufvudsta Gård och omskrivna Görvälns Slott är först ut med det digitala julbordet.

E

fter ett år då många svenskar har arbetet hemifrån är behovet av att träffas innan 2020 går över till 2021 större än någonsin. Den ökande smittan i landet gör dock att det måste ske på ett annorlunda och kreativt sätt. Därför lanserar Hufvudsta Gård Mat & Möten, det Digitala Julbordet – en kombination av det analoga och goda traditionsenliga julbordet och det digitala mötet som ger företag möjlighet att genomföra julbordet trots pandemi och restriktioner. 2020 har varit ett mycket annorlunda år och hemarbete, videomöten, Hemester och Staycation har blivit vanliga uttryck RFKHQQ\YDUGDJI|UGH±HVWD0nQJDDY oss har fått ställa om och ställa in allt från resor och middagar till umgänge med familj, vänner och kollegor. Det faktum att många har arbetat hemifrån i snart ett år gör att det känns extra viktigt att träffas innan jul. Julbordet eller julfesten är en uppskattad och efterlängtad tradition där företaget får tillfälle att tacka alla anställda för ett bra arbete och samtidigt ha kul tillsammans. Men nu när smittan i Sverige ökar igen måste vi hitta nya kreativa lösningar för att kunna träffa varandra. – Det är många av oss som längtat efter att ses under säkra former för att göra ett avslut på ett underligt år. Vi människor är sociala varelser och behovet av att mötas är stort. Vi vill inte att företagen ska behöva avstå jultraditionen i år, därför erbjuder vi Hufvudsta Gårds digitala julbord vilket är ett perfekt sätt

8 Kick Off

att kombinera god mat med digitalt umgänge, säger Maria Eklund, grundare av Hufvudsta Gård Mat & Möten. Det digitala julbordet innebär att företagen beställer hem en personlig julcatering innehållande vår fantastiska julmat, dryck, lite julpynt och annat som gör en julmiddag komplett. Det exklusiva paketet budas ut till alla anställda och sedan vid ett givet klockslag startar ett zoom-möte där alla medarbetare kan välja sin personliga och juliga bakgrund RFKMXOPXVLNHQ±|GDUIUnQHQVSHOOLVWDSn Spotify. Chefen kan summera året och tacka alla samtidigt trots allt. För att skapa en extra krydda till julfesten kan vi även erbjuda tilläggspaket som julquiz och teamövningar, julklappar till de anställda, extra julpynt vi kan skicka med hem och mycket annat. I samarbete med artister och talare kan vi även erbjuda direktsänd och personlig julkonsert med bland annat Jakob och Lisa Stadell, Hanna Hedlund och Martin Stenmark samt inspirerande, peppande och hoppingivande specialframtagna föreläsningar perfekta för julfesten, med några av Sveriges bästa talare som Frida Boisen, Tobias Karlsson, David Stiernholm, Annika R Malmberg och Christina Stielli, från TALARNAS, Sveriges första hållbara talarförmedling. Då går också en del av arvodet till att hjälpa barn till utbildning och framtid i en annan del av världen. Om ni vill kan vi lösa så att såväl er VD som artister och talare sänder och leder julbordsupplevelsen från proffsig julstudio, där du som VD blir årets julvärd, eller om du vill kan vi självklart erbjuda några av Sveriges bästa programledare och konferencierer att KnOODLGLWWMXO°UDQGH¤YDUI|ULQWHPHGHWW interaktiv juldans ledd av Let’s DanceTobias, vi har lösningar på allt - så kan ditt företag erbjuda din personal ett riktigt °QWRFKOXVWIXOOW°UDQGHRFKMXOERUG'HW är vi övertygade kommer att uppskattas särskilt mycket i år.

Det digitala julbordet går även att göra som ett hybrid där några träffas och andra sitter hemma. PS: Hufvudsta Gård och ”systern” Görvälns Slott i Järfälla har även coronasäkrade julmiddagar i chambre separée om ni vill träffas IRL.


Konferens med aktivitet i SmĂĽland isaberg.se


Mötesplats

Härliga färger, snygga former och ett glatt ”Välkommen! Hur kan jag hjälpa dig?” möter oss när vi kliver in i den nyrenoverade och supersnygga lobbyn på Skogshem & Wijk på Lidingö. Det känns som om den har blivit större än förr. ”Jo, vi har skapat mer plats för gästerna”, säger Gunilla Hofstedt, hotellchef på anläggningen. Text: Redaktionen Foto: Skogshem & Wijk

10 Kick Off


Kick Off 11


MĂśtesplats

N

är pandemin slog till, valde ägaren Thomas Nagel att tidigarelägga den redan planerade och budgeterade renoveringen DYUHFHSWLRQHQRFKEDFNRI°FH0HG fÜrenade krafter jobbade nästan hela personalstyrkan med att riva, spackla, PnODRFK°[DRFKUHVXOWDWHWlUHQOXIWLJ RFKVWLOLJOREE\PHG°QDVLWWJUXSSHU smarta lÜsningar fÜr gruppernas registrering och till och med en mysig kamin som drivs med vattenünga. %DFNRI°FHJMRUGHVRPVnSHUVRQDOHQ °FNPHUXWU\PPHRFKVPDUWDUH lÜsningar. Inte bara dessa utrymmen °FNVLJHWWUHMlOWO\IWlYHQHQVWRUGHODY hotellrummen renoverades samtidigt, fÜr att stü redo när gästerna skulle bÜrja komma tillbaka. Vetskapen att vi med stor sannolikhet behÜver leva med Covid-19 eller andra pandemier i framtiden, gjorde att Skogshem & Wijk satsade pü att skapa alla fÜrutsättningar fÜr riktigt trygga mÜten, med gästerna i fokus. Det märks i den tydliga skyltningen som püminner om vikten av att hülla distans och tvätta händerna, i bokningslistan

fÜr poolen, i ritningar Üver pandemianpassade sittningar, i utformningen av °NDWRFKPnOWLGHUQD6nNODUWGHW°QQV engüngshandskar och handsprit till I|UIRJDQGH3n°NDVWDWLRQHUQD°QQVGHW ¹HUDWlQJHUI|UDWWWDIUXNWHQNDNRUQD och bakverken och smÜrgüsarna är VW\FNI|USDFNDGH¤LVQ\JJDSDSSHUV°FNRU MiljÜtänket som alltid har varit viktigt I|U6NRJVKHP :LMN°QQVIRUWIDUDQGHL hÜgsta grad. Även i Corona-tider fortsätter jobbet att uppnü de uppsatta miljÜmülen med full kraft. Anläggningen bär med VWROWKHW,$&&ŠV*UHHQ6WDU&HUWL°FDWLRQ men är även Svanenmärkt och Kranmärkt, vilket betyder att anläggningen aktivt har valt att uppmuntra gästerna att dricka vanligt kranvatten och att välja ERUWHQJnQJV¹DVNRUPP'HWlUIDNWLVNW UROLJWDWWVHDWWGHW°QQVYDQOLJDWDSSNUDQ i münga av salarna, sü gästerna kan ta sig ett svalkande glas vatten när de är tÜrstiga. Att minska matsvinnet stür ocksü hÜgt pü miljÜ-agendan. Teamet i kÜket och restaurangen är aktiva och ser till att mülen nüs. Som gäst kan man ocksü ELGUDWLOOPLQVNDWVYLQQ,PDWVDOHQ°QQV

trevliga skyltar som uppmuntrar: �ät dig mätt och nÜjd, men lämna sü lite du kan� när det är dags att välja bland allt det goda pü buffÊn. Det är ibland inte sü lätt, fÜr det kan ju ändü bli lite fÜr svürt att begränsa sig när man stür där och tycker att allt ser sü gott ut. Under pandemin har buffÊerna till viss utsträckning ersatts av goda, vällagade och klimatsmarta maträtter som serveras pü tallrik och som är tilltalande büde fÜr smaklÜkarna och Ügat. Oavsett serveringsform, kommer maten rätt ofta upp som positiv punkt, när gästerna tillfrügas vad de tyckte om vistelsen. Det som ocksü ofta omnämns av gästerna är att det verkligen är en lärande RFKLQVSLUHUDQGHPLOM|RFKDWWGHW°QQV sü mycket roligt att gÜra pü Skogshem & Wijk. Att allt det roliga dessutom är gratis, uppskattas enormt av gästerna. �Vi kallar det vüra mervärden som alltid ingür�, säger Gerlinde Anderberg, fÜrsäljningsoch marknadschef pü Skogshem & Wijk. Och utbudet av gratis mervärden är enorm. Gästerna har tillgüng till den uppvärmda utomhuspoolen som hüller ca 35 grader üret om, till 4 gym, varav ett


utomhusgym, bastu och relax, güstavar, cyklar, pingis- och biljardbord, lÜpspür, ¹LSSHUVSHOPHQlYHQWLOOVlOOVNDSVVSHO VRP°QQVDWWOnQDLFDIpHWRFKP\FNHW mer. Det har visat sig att det oftast är pü kvällarna och i stunderna mellan GHRI°FLHOODSXQNWHUQDSnDJHQGDQDWW det händer saker som stärker teamet. Kollegorna träffas under avslappnade former, har kul tillsammans och lär känna varandra bättre, vilket gynnar sammanhüllningen. Speciellt i tider där teamen inte kan träffas i samma utsträckning som fÜrr är just dessa stunder guld värda. FÜr att vüga mÜtas i dessa tider krävs inte bara att anläggningarna tar säkerheten pü stÜrsta allvar. Det krävs även att anläggningarna har tillräckligt med kapacitet fÜr att faktiskt kunna leverera säkra mÜten – pü riktigt. Det har visat sig vara ännu en fÜrdel fÜr Skogshem & Wijk. Med 50 mÜtesrum varav den stÜrsta är hela 400 kvm med normalt VlWWSODWVI|UXSSWLOOSHUVRQHU°QQV alla fÜrutsättningarna fÜr att kunna erbjuda Corona-sittningar där deltagarna kan känna sig trygga. �Vi har tagit fram

müttbandet� säger Johan Ribbling, som till vardags mÜblerar om salarna infÜr kommande utbildningar och konferenser och alltid är noga med att alla stolar och bord placeras pü den rekommenderade distansen frün varandra. Konferensbyggnaden �At Sea – konferensen vid vattnet� som är en del av Skogshem & Wijk, har ocksü visat sig vara en enorm tillgüng, dü hela byggnaden gür att hyra fÜr den som verkligen vill vara fÜr sig själv. Samma sak gäller fÜr husets matsalar. Skogshem & Wijk har hela 5 matsalar till fÜrfogande, sü det °QQVDOOWLGHQVlNHUO|VQLQJlYHQRP¹HU grupper vistas samtidigt i huset. Även här °QQVGHWP|MOLJKHWDWWDERQQHUDHQKHO restaurang, fÜr extra säkerhet. Dessutom har anläggningen 200.000 kvm sjÜtomt med strand, bryggor och uteplatser. Även när det inte fungerar att samla hela teamet eller när till exempel internationella tillställningar inte kan genomfÜras pü grund av reserestriktioner, Vn°QQVGHWO|VQLQJDUVRP6NRJVKHP  Wijk har tagit till sig, süsom den digitala studion, där man med hjälp av teknik kan

live-streama mÜten, bjuda in talare som inte kunde komma eller se till att även dem som behÜver hülla sig hemma av olika anledningar, ändü aktivt kan vara med pü hybridmÜtet. Det märks att hela personalstyrkan numera är van vid �det nya normala�. Det är en självklarhet att mÜtesrüdgivarna gÜr en behovsanalys fÜr att se vilka lokaler och vilket upplägg som passar just den inkommande fÜrfrügan. Planeringsgänget sätter sedan, i samrüd med kunderna, WLGHUQDI|UPnOWLGHURFK°NDVWXQGHU VnGHW¹\WHUSnLKXVHWRFKVnGHWLQWH blir krockar i matsalar, korridorer eller trapphus. Restaurangpersonalen är noga med att placera grupperna sü att det även EOLUHWWEUD¹|GHLVMlOYDPDWVDODUQD'HW dukas med betydligt färre kuvert per bord och även här har Ügonmüttet vant sig vid det rekommenderade avstündet mellan sällskap. �Det är lite som att spela Tetris�, säger Christoffer Frances, restaurangchef som har jobbat pü Skogshem & Wijk sedan 36 ür tillbaka. Allt handlar om planering, logistik och ett genuint samarbete med omtanke fÜr gästerna.

Kick Off 13


Mötesplats

Professionalitet och gästernas och personalens säkerhet har alltid varit viktigt. Tidigare i år blev Skogshem & Wijk den första anläggningen L6YHULJHDWWVlNHUKHWVFHUWL°HUDVDY6WD\6DIH Hospitality Ltd., ett väletablerat internationellt FHUWL°HULQJVI|UHWDJVRPKDUHQIUDPJnQJVULN modell för riskbedömning, kvalitetssäkring och FHUWL°HULQJDYKRWHOORFKP|WHVDQOlJJQLQJDU LKHODYlUOGHQ&HUWL°HULQJHQRPIDWWDUEOD brandsäkerhet, hantering av olyckor, sjukdom och andra incidenter, matsäkerhet och UHQOLJKHW6WD\&OHDQ&29,'6DIHFHUWL°HULQJHQ för minskad smittspridning följde strax därpå och alldeles nyss vann de Svenska Mötespriset 2020 - Årets Mötesrum, för deras unika säkerhetssal ”Wijken”. ”Vi är mycket stolta över dessa utmärkelser” säger Pelle Lindholm, säkerhetschef på Skogshem & Wijk. Det råder ingen tveksamhet över att det ligger mycket JHGLJHWDUEHWHEDNRPYDUMHFHUWL°NDWVRPSU\GHU väggarna på anläggningen. Hur framtiden ser ut vet ingen, men att Skogshem & Wijk är redo att ta framtiden med storm är vi övertygade om.

14 Kick Off

Gerlinde Anderberg Sälj- och Marknadschef, Thomas Nagel VD Christoffer Frances Restaurangchef samt Hans Kanold StaySafe Hospitality Ltd


SÄKRA VÅRENS TRYGGA MÖTEN!

VILDMARKSHOTELLET.COM

SNABBFAKTA

RUNÖ MÖTEN & EVENTS

En plats där möten sker... ... vackert

inbäddat på Näsudden, en egen halvö i Stockholms skärgård. HOS OSS KAN DU... Mötas i CovidClean-certifierad miljö Hålla ett möte, digitala seminarier och hybridmöten i rymliga lokaler

CovidClean- och KRAVcertifierad mötesplats & restaurang 30-talet mötesrum 220 hotellrum 800 kvm eventhall Matstudio Poolhus, gym & bastu Stora aktivitetsytor Ångbåtsbrygga 30 min från Stockholm 40 min från Arlanda

Hitta unika mötesplatser som Båthuset, små hotellhus med privata konferensrum och en stor eventlokal Promenera i naturreservatet eller utmana gruppen på vårt aktivitetsfält Arrangera företagsträffar som kickoffer, middagar & aktiviteter Träffa släkt & vänner på födelsedagsfiranden tjejmiddagar, BBQ, dopfika & minnesstunder öte Boka ditt m redan idag! Ring oss på 00 08-555 380

RUNÖ MÖTEN & EVENTS Konferensanläggningen på Näsudden, halvön mellan Österskär & Täljö Näsvägen 100, Åkersberga | www.runo.com info@runo.se | 08-555 380 00


Mötesplats

Konferens 2.0 på Aspa Herrgård är detsamma som ”lyxigt prisvärt”. Där bestämmer du som kund hur du vill bo och arrangera mötet utifrån den egna budgeten. Hyr en hel herrgård eller några av de intilliggande byggnaderna Flygeln, Paviljongen eller Bruksgården. Oavsett val så är er grupp alltid exklusivt privat.

Johan Svensson vd och ägare

16 Kick Off


Aspa Herrgård har gått mot strömmen under året 2020 med sitt självservicekoncept – som innebär att hyra ett helt hus för företaget eller privat arrangemang. Som att bo på ett litet boutique-hotell, men man sköter sig själv.


MĂśtesplats

K

onceptet har blivit succÊ - lyxig herrgürdsmiljÜ med självhushüll. Uteplatser med skÜna loungemÜbler samt bastu och pool om du hyr hela herrgürden. Samtliga hus har allt en grupp behÜver fÜr att laga egen mat och skapa matglädje –kanske med en vinprovning fÜre? Vill man inte laga själv erbjuds cateringlÜsningar frün lokala leverantÜrer. Johan Svensson vd och ägare, säger själv: – Jag hade redan frün start en vision om hur gästerna skulle Ünska att spendera tiden pü allra bästa vis – och utgütt frün precis den tanken. Det är lyxigt men ändü prisvärt. Efter fÜrra ürets renovering har vi fütt just den mix av anrik herrgürds- och boutiquehotellmiljÜ som vi Ünskade - men till B&B pris. Helt klart en unik produkt som fram till nu egentligen var lite fÜre sin tid, men som idag är precis det som kunderna Ünskar och uppskattar. Och nu mer än nügonsin när den nya restrenden lyder, svenskt, lyxigt och naturnära.

18 Kick Off

Vi märker starkt av att büde privatoch konferensgäster sÜker avskildhet och en rofylld miljÜ - man vill ha utomhusaktiviteter men Ünskar bo med komfort. Behovet att umgüs Ükar GHVVXWRPLWDNWPHGDWW¹HURFK¹HU jobbar mer hemma. KONFERENS Aspa herrgürd har sedan fÜrra üret nyrenoverade mÜteslokaler som vid behov rymmer frün 2–100 personer. Alla grupper bokas exklusivt i avskildhet i de egna husen och det sker aldrig att tvü olika mÜtesgrupper bokas samtidigt. Nytt fÜr 2020 är satsningen pü outdoorDNWLYLWHWHUVSHFL°NWDQSDVVDGHI|U konferensgrupper som leds av egna guider. OMGIVNINGAR - HYR DIN EGNA HERRGÅRD OCH BESÖK TIVEDEN Välkänt läge fÜr närheten till Sveriges sydligaste vildmark och Tivedens Nationalpark. I kombination med norra 9lWWHUQVVNlUJnUG°QQVGHWPHVWD man kan Ünska sig och fÜr att planera teamaktiviteter och utforska naturen.

Vättern som nüs bara tio minuter bort frün Aspa Herrgürd bjuder pü ett av 6YHULJHVElVWD°VNHYDWWHQ0HGNRUW DYVWnQGIUnQKHUUJnUGVE\JJQDGHQ°QQV RFNVnHQ°QEDGSODWV SATSNING Efterfrügan pü avskildhet Ükar, och fÜr den som vill passa pü att njuta av naturen utÜkar Aspa Herrgürd sitt utbud och kÜper in Mountainbikes fÜr büde grupper, och privatpersoner som vill njuta av naturen En ny stor satsning under 2021 är därfÜr att tillsammans med Merida (cyklar) skapa ett nytt nav fÜr just mountainbiking i regionen. Mület är att komma igüng till püsken 2021, och därefter erbjuda uthyrning och guidade turer fÜr grupper, büde nybÜrjaren och fÜr den mer erfarne cyklisten. – Inom tre ür tror jag att vi är en hubb fÜr MTB-cyklister och outdoor-resenärer/ grupper i den här regionen, och i en kombination med att bo just här pü Aspa Herrgürd, fÜrklarar Johan Svensson.


Sedan tidigare lockas münga till Aspa fÜr närheten till Sveriges sydligaste vildmark, och Tivedens Nationalpark. I kombination med norra Vätterns VNlUJnUG°QQVDOOWPDQNDQ|QVNDVLJI|UGHVRPYLOOQMXWDDYQDWXUHQ

VARFÖR ASPA HERRGÅRD? Främst fÜr att koppla av och njuta av det goda livet, att rü om varandra och fü tid att mÜtas i vacker miljÜ. Naturen är slüende vacker oavsett ürstid med trolska Tiveden & Vättern som närmsta granne. KONFERENS 2.0 Ett koncept där er grupp skÜter sig helt själva och som kan innebär att laga mültider ihop, som är ett framgüngsrikt koncept fÜr att bygga teamkänsla inom fÜretaget. Det är i kÜket de avslappnade samtalen och de hjärtliga skratten NRPPHUIUDPgQVNDVKMlOSPHGFDWHULQJHOOHUWHNQLN°QQV ¹HUDVDPDUEHWVSDUWQHUVDWWERNDVRPDOWHUQDWLY SÅHÄR GÅR DET TILL: 1. Laga mat själv i bistrokÜk eller beställ catering. 2. Ta med egen dryck eller beställ ihop med leverantÜr. (QNHOUXPGXEEHOUXPHOOHU¹HUElGGVUXP 4. Traditionellt eller informellt mÜte. 5, Aktivitet pü egen hand alternativt anlita guide eller eventbolag. ALLTID ATT TILLGÅ: Privat park, vedeldad bastu, uppvärmd pool (maj-sept), grillar, Ofyr/outdoor cooking.

Kick Off 19


Krönika

Är det någon gång tekniken har fått sig en prövning så är det under det här året. Året då många arbetar hemifrån och de digitala mötena har fått ett uppsving. TEXT: ELIN MORITZ

A

tt ha välfungerande teknik i samband med möten är oerhört viktigt har jag stor erfarenhet av sedan tidigare, under mina många år på konferenshotell. Oftast var det inga avancerade teknikprylar som behövdes, men att projektorn och nätverket skulle fungera var en hygienfråga. Det vill säga att det var självklart att det skulle fungera, det tog man för givet. Ändå hände det då och då att någonting gick fel. Även om jag hade testat tekniken innan mötesgruppen skulle komma så var det väldigt ofta något som strulade. Det kunde vara allt från ljudet till kopplingen mellan datorn och projektorn eller något annat. Många gånger kom mötesledaren bara en kort stund innan mötet vilket gjorde att både hen och jag som konferensvärdinna blev lite extra nervös och stressad. I slutändan löste sig det alltid, men bara man får lite tid att reda ut saker så går det oftast bättre. Mitt tips är att testa tekniken i lugn och ro innan mötet, gärna en lång stund innan så att du som mötesledare hinner andas ut, hämta en kopp kaffe och hälsa deltagarna välkomna. Det bäddar för ett bra möte. 20 Kick Off

Idag är det detsamma med det digitala, IDVWQXlUGHWlQQX±HUVRPlUQRYLVHU De möten jag har deltagit i under det här året har ofta haft något teknikstrul, antingen på grund av oerfaren deltagare eller mötesledare, svajigt internet eller något annat. De vänner jag pratat med som har många digitala möten, har vittnat om att det tagit några månader innan alla har lärt sig hur det fungerar, vad som förväntas av dem och de positiva fördelarna. Under fysiska möten är en av de viktigaste komponenterna att ha tydliga spelregler och det är minst lika viktigt under de digitala mötena. Vad förväntas av mig, ska vi ha på kameran och ljudet, ska vi stänga av telefonen under tiden etc. På så sätt är alla med på vilka regler som gäller – alla är med på samma spelplan. En positiv sak med digitala möten är att de kan spelas in. Kan jag inte vara med SnHWWP|WHVn°QQVGHWP|MOLJKHWI|UPLJ att se det efteråt. Det blir ju inte samma sak, men jag får ändå tillgodose mig LQIRUPDWLRQHQ)OHURFK±HUP|WHVSODWVHU erbjuder nu sina kunder en möjlighet till hybridmöten där några deltagare är på plats på anläggningen och resterande är

med på länk. Samtidigt spelas mötet in så DWW±HUNDQInWLOOJnQJWLOOYDGVRPVDJWV Ett jättebra komplement till ett helt fysiskt möte tycker jag, även om det är svårt att slå det personliga mötet i verkliga livet. Det kommer vi aldrig ifrån.

ELIN MORITZ har över 20 års erfarenhet från mötesbranschen och driver mötesnätverket och bokningsförmedlingen Skånska Möten.


Möten för alla tillfällen Varsågod - ett axplock av våra handplockade medlemmar i Skånska Möten. Med vår kunskap om möten och de skånska mötesplatserna, kan du känna dig trygg varje gång du bokar en konferens.

Populära konferenser med matlagning utanför Kristianstad.

Maximal njutning mitt bland rapsfälten på Österlen.

Välrenommerad mat vid havet i Borstahusen.

Traditionell skånsk gästgivaregård vid foten av Hallandsåsen.

Skånska Möten bokar och marknadsför ett brett utbud av mötesanläggningar i Skåne. Allt från det lilla personliga hotellet till hållbara anläggningar och gårdar som bara tar emot en grupp åt gången.

Ensamrätt med personlig ”hemma-hos”-känsla, både i Veberöd och i Klippan.

040-78810 - info@skanskamoten.se skanskamoten.se


Krönika

Det här är en fråga som både mötesindustrin och kunder ställer sig just nu. I denna krönika försöker jag bena ut vad som händer hos kunderna just nu och vad det är för ”omställning” mötesindustrin behöver göra.

I

13 år har vi på Möteskulturdagen stått varje år och sagt att möteskultur är en ledningsstrategis fråga. Alla har hummat med, men jag har inte sett att ledningsgrupper gått i handling. Jag har heller aldrig träffat en ledningsgrupp eller koncernledning under alla dessa år som inte tyckt att möten inte är viktiga. Det är bara det att de har prioriterat möten och inte heller premierat bra möten. Få KDUODJWLQP|WHVNXQVNDSLVLQDEH°QWOLJD strukturer som ex kompetensplanen. (Endast 5% av chefer är utbildade i möteskultur eller mötesledning). Viktighetsgraden har varit låg för en hållbar möteskultur. Fram tills pandemin kom. För att förstå att detta inte uppstått nu utan bara synliggjorts nu så låt mig ta tillbaka dig till 1970-talet. Till dess hade, i stort sett, bara chefer deltagit i möten. 1976 kom en lag, Medbestämmandelagen, som bl.a. hade till syfte att alla skulle få komma till tals. Tänk vad fantastiskt att leva i ett land som har det lagstiftat! Ur denna lag födde arbetsplatsmöten som idag på många håll kallas arbetsplatsträffar, s.k. Aptmöten. Det märkliga är att våra Apt-agendor är i stort sett identiska med dem från 70-talet. 'HQHQGDVNLOOQDGHQlUDWWGHWlU±HU SXQNWHUSnDJHQGDQ'H±HVWDYLWWQDURP att deras Apt-möten är tråkiga, saknar energi och ofta är en monolog. Men tillbaka till syftet! Vem vill inte ha ett möte där man tillsammans skall skapa en bättre arbetsplats? Hand upp du som inte vill ha det. Exakt, detta möte borde sjuda av energi och kreativitet.

22 Kick Off

Innan Pandemin har vi varit ok med att våra möten inte varit ok. Vi har varit ok med att hälften av våra möten saknar ett tydligt syfte & mål, vi har varit ok med att någon) ofta samma personer) kommer lite sent, att vi inte involverat utan kört monolog, etc. Men säger du kanske, -det har väl inte varit ok? Ja det har iaf inte fått några konsekvenser, så har möteskulturen i många organisationer sett ut. När vi sedan kastas in i de digitala mötena avslöjas allt bara, det synliggörs! Vad har de då fått för konsekvenser? Jag törs påstå att viktighets graden KDUnNWXSSPDUNDQW'HW°QQVQRJ ingen ledningsgrupp som inte haft möteskulturen upp på agendan i år. Helt plötsligt är det ok att säga att vi inte har bra möten, att det är svårt att involvera och skapa engagemang. 'H±HVWDFKHIHUYLWWQDURPlQQXPHU mötestid eftersom det är mycket lättare att skicka ut en länk än att första hitta ett konferensrum och att sedan alla skulle vara med på plats. Jag har pratat med många chefer som siter sju timmar om dagen i digitala möten. Det är misshandel mot både hjärna och kropp. Även om man vabbar eller är sjuk så helt plötsligt är man med på mötena ändå. 'HWWDVDPPDQWDJHWJ|UDWWDOOW±HU företag och organisationer tar tag i sin möteskultur. Det som är positivt med detta är att när de digitala mötena blir bättre så kommer även de fysiska bli bättre. Vi behöver ett helt nytt mindset till framtidens möteskultur. Det är möten där alla får känna lust, mening och delaktighet. Möten är ett tillsammansäventyr!

Mötesbranschen kommer således få kunder som kan mycket mer om möten framöver och det blir då en utmaning att själv förstå detta och att själva bli bättre. En mötesanläggnings produkt är inte en lokal, mat eller aktiviteter. Produkten de säljer är möten. För att kunna göra detta på bästa sätt behöver de kunna mer än kunden. Vi har varit med i en del webinars som destinationer och andra mötessamordnare haft. Vi har då bl.a. ställt frågan till deltagare som kommit från mötesanläggningar. -Hur mycket av de tidigare mötena som kunder hade hos er kommer att komma tillbaka tror du? Svaren har skiftat från 30% till 100% PHQGH±HVWDWURUDWWPnQJDP|WHQ kommer att försvinna. När vi ställde frågan till 1100 digitala deltagare, kunder, på Möteskulturdagen om vilka möten de kommer att lägga på våra mötesanläggningar post corona så blev VYDUHWDWWLVWRUWVHWWGH±HVWDP|WHQD kommer att komma tillbaka. 'H±HVWDlUVnWU|WWDSnGHGLJLWDOD mötena och längtar tillbaka att träffas igen. När kunderna nu också tar fram en tydlig struktur för vilka möten de skall ha digitalt eller fysiskt så kommer det att gynna mötesindustrin och givetvis kunderna själva. Kairos Future har gjort en analys där de tror att ca 20% av de möten som tidigare bokades på en mötesanläggning kommer att försvinna. Samtidigt säger de att vi människor ofta har en benägenhet att övervärdera ”nuet” i en kris.


SLUTLIGEN, VAD BEHÖVER DÅ MÖTESANLÄGGNINGAR GÖRA? • Bli bättre på möten än kunden så vi kan agera mötesrådgivare och inte ordermottagare.

• Gör en inventering vilka kunder ni har och vilka möten de har hos er. Skapa ett möteskoncept utefter detta. Ha fokus på kundens möten och hur ni kan hjälpa dem få bättre effekt av dem.

• Omfamna det digitala. Vi behöver lära oss de möjligheter det digitala erbjuder så vi kan erbjuda kunder olika lösningar. 'HQKMlOSHQYLNDQJHNXQGHQOHGHUWLOO±HU affärsmöjligheter.

Jag är övertygad av att de aktörer som nu orkar ha två tankar i huvudet samtidigt, trots det stålbad alla går igenom, t.o.m. kan gå stärkta ur denna kris. Vi behöver tänka om när det gäller vad vi erbjuder, skapa nya affärsmodeller och sist men inte minst utbilda den egna personalen på mötesanläggningen. Då kommer vi återigen i framtiden ha kunder som besöker våra anläggningar för att skapa GHQI|U±\WWQLQJGHYLOOJ|UDPHGKMlOSDY riktigt bra möten!

• Vilken teknik behöver ni komplettera med? I de små konferensrummen och i de medelstora? I de stora har vi oftast en bra teknik. Utbilda också ALL personal så att de är trygga med tekniken. Här kan vi göra skillnad. Alla behöver inte ha en studio, men alla behöver kunna teknik och de olika plattformarna.

MICKE DARMELL Föreläsare & författare som driver företaget gr8 meetings vars mission är att bidra till bättre möten i organisationer och mellan människor.

Kick Off 23


KrĂśnika

+HPDUEHWHPHGYLGHRP|WHQKDUQXPHUDEOLYLWYDUGDJI|UGH¹HVWD$WWN|UDYLD standardplattformar som Zoom eller Teams, med hjälp av datorns inbyggda kamera och mikrofon, fungerar men inte sü mycket mer. Ska det bli kvalitet bÜr man som arrangÜr skaffa sig rätt kunskap och utrustning själv, eller ta hjälp av andra som kan hantverket och har tekniken.

H

äromveckan gjorde jag en intervju fÜr en tidning. Temat var digitala event och mÜten, med särskilt fokus pü vad man ska gÜra fÜr att de ska bli lyckade. Jag delade med mig av HQUDGWLSV GXKLWWDU¹HUDDYGHPOlQJUH IUDPLDUWLNHOQ LQQDQMDJ°FNIUnJDQRP vad jag süg fÜr stÜrre utmaningar med alla digitala mÜten som har blivit en del DYGH¹HVWDVYDUGDJ Svaret blev att min stÜrsta oro just nu är att det bÜrjar rota sig en idÊ. Den handlar om att digitala event eller mÜten skulle vara büde enklare och billigare att producera, vilket är helt fel. Visst kan man kÜpa en zoomlicens och via datorns inbyggda webbkamera och mikrofon gÜra sig büde synlig och hÜrbar. 0HQGHWGXJHULQWH'H¹HVWDDUEHWDU fÜr organisationer som vill uppfattas vara professionella. Münga tar ocksü betalt fÜr de event man arrangerar, eller sin medverkan om man exempelvis är fÜreläsare. Dü fÜrväntas det vara bättre kvalitet pü det man gÜr, och hur det ser ut, lüter och upplevs än det du kan fü ut av datorns inbyggda resurser. FÖRVÄNTNINGARNA ÄR BETYDLIGT HÖGRE IDAG ÄN UNDER VÅREN 8QGHUYnUHQVLQRI°FLHOODORFNGRZQNXQGH vi komma undan med att likt Kajsa Varg ta det vi hade till hands. Nu duger inte det längre. Münga har gütt fÜre och visat att det gür att producera digitala event 24 Kick Off

och mÜten med riktigt bra kvalitet. Det ställer i sin tur hÜgre fÜrväntningar och krav pü oss alla. FÜr nügra tusenlappar kan du shoppa hem en bra mikrofon, kamera med hÜgre upplÜsning, stativ och belysning. Det är ocksü tillütet att samla ütta personer, vilket är tillräckligt münga fÜr att ütminstone fü till en hyfsat professionell produktion i en studio. TEKNIK OCH RESURSER ÄR EN TRÅKIG MEN NÖDVÄNDIG KOSTNAD Men sü var det ju det där med pengarna. Att lägga budget pü att hyra lokaler, N|SDJRWW°NDRFKOXQFKHUW\FNHU münga vara büde kul och begripligt. Att besÜka konferensanläggningen och proväta maten lockar alltid münga ¹HULQWUHVVHUDGHlQQlUPDQVNDJ|UD projektplan och budget fÜr eventet. Att lägga motsvarande summor eller mer pü teknik och produktionspersonal tycker münga är trükiga utgifter. Ofta fÜrstür man inte heller varfÜr det kostar. Exempelvis kan det kosta mer att hyra en kamera en dag än att kÜpa den dyraste webbkameran de har i sortimentet pü Elgiganten. Men ska de digitala eventen bli bra och lyckade krävs det att man lägger lika mycket eller mer pengar pü teknik och extern hjälp, än vad man tidigare lade pü lokaler, mat och dryck.

ATT PRODUCERA KVALITET KRÄVER MER ÄN EN ENMANSCIRKUS I zoommÜten kan ju ocksü samma person (egentligen inte, men man tror det) agera ljud- och bildtekniker, moderator, fÜreläsare, mÜtesledare, teknisk support och lite till. Hur kommer det sig dü att PDQEHK|YHUKDIHPHOOHU¹HUSHUVRQHUDWW gÜra samma jobb i en studio? Svaret är att det handlar om kvalitet. Titta pü eftertexterna till vilket tv-program som helst. FÜr att producera exempelvis fyrtiofem minuter Gokväll i SVT krävs fjorton personer i olika roller. En timme VWDQGXSSn1HW¹L[SURGXFHUDVPHGGU\JD femtio personer bakom kulisserna. Med detta i bakhuvudet fÜrstür du säkert att GHWNUlYVQnJUD¹HUlQHQSHUVRQI|UDWW producera en timme digitalt event. DÅLIGA DIGITALA MÖTEN SKAPAR OHÄLSA Att producera halvkassa digitala event och mÜten skadar inte bara ditt varumärke. De är ocksü slÜseri med tid och pengar, eftersom resultatet ofta blir fü deltagare RFK¹HUDVRPOlPQDUXQGHUWLGHQHYHQWHW pügür. Om mÜtena eller eventen inte är obligatoriska vill säga. Dü bidrar de istället till stress och ohälsa hos de som dagligen für lägga timmar pü att genomlida dem.


Välkommen till Tylebäck

Den naturliga mötesplatsen Hotell • Restaurang • Konferens • Bröllop & Fest • Relax • Gym • Yoga Tylebäck är en mötesplats för dig som vill få ut det mesta och bästa av ditt arrangemang. Vi är en modern hotell- och konferensanläggning med spännande arkitektur som varsamt knyter samman historia och nutid. Här kombinerar du effektivitet med avkoppling i natursköna omgivningar med närhet till både skog och hav. Vår stora passion är att underlätta ert jobb med att planera och genomföra er vistelse hos oss. Detta genom att vara lyhörda, flexibla och erbjuda en hög servicenivå. Ett gott värdskap ser vi som ett naturligt inslag i vår vardag.

T Y L Ö S A N D - H A L M S TA D | T E L 03 5 -1 9 18 0 0 | I N F O @T Y L E B A C K .C O M |

W W W.T Y L E B A C K .C O M


Krönika

• ARBETA OM INNEHÅLLET Paketera om innehållet så det passar för digitalt deltagande. Skapa också mer variation av (typer av) aktiviteter. Arrangera kortare möten och event med kortare inslag och aktiviteter • VAR TYDLIG MED HUR MAN DELTAR Gör klart redan i inbjudan om det är ett möte där man förväntas att själv delta med bild och ljud, eller om det är ett event där man bara (kan eller ska) titta och lyssna på andra. • LÅT DELTAGARNA CHECKA IN Lägg in en övning i starten där alla får berätta om eller göra något så att de också mentalt ansluter till mötet. Är det ett större event kan incheckningen ske i små grupper eller med hjälp av ett verktyg som exempelvis Mentimeter. • SE TILL ATT NÅGON LEDER MÖTET I digitala möten kan man inte prata ±HUDVDPWLGLJWRFKGHWJnULQWHDWWEH om ordet muntligt, för att man helt enkelt inte hörs när man försöker. Det är därför ett måste att ha en som leder mötet och fördelar ordet till de som räcker upp handen virtuellt, eller som ber om ordet via chatten.

• SÄTT SPELREGLERNA I STARTEN Inled med att sätta ramar och regler. Hur ber man om ordet eller ställer en fråga? Ska man ha kamera och mikrofon på eller av? Får man jobba med annat under tiden? Blir det gemensamma raster eller kan man själv ta paus när man behöver? • LÄGG IN ÅTERKOMMANDE INTERAKTION Skapa inslag som gör passiva åskådare till aktiva deltagare. Det kan vara omröstningar, frågor & Svar sessioner, quiz, samtal i mindre grupper (breakout’s) och annat. • DELA UPP ROLLERNA Förutom att ha någon som leder eventet eller mötet bör du ha en mötesvärd som hanterar chatten och kan hjälpa deltagarna med alla saker som kan uppstå. Du bör också ha en teknikansvarig som säkerställer att tekniken fungerar på ett tillfredsställande sätt. • TA IN EN PRODUCENT För att större eller viktigare möten och event ska bli lyckade behövs det någon som håller ihop hela produktionen, leder den och ser till att allt löper på enligt körschemat. Om inte du själv eller en kollega kan agera sändningsproducent är det en riktigt bra idé att hyra in en sådan.

JÖRGEN DYSSVOLD är mötesdesigner vid mötesbyrån Herr Omar och har mer än 20 års erfarenhet av att planera och producera allt ifrån TEDx konferenser till världsrekord och presidentbesök. Han är också skapare av Meetfulness – läran om hur man skapar möten. som uppnår målen och har kul på vägen. Du kan komma i kontakt med Jörgen via herromar.se 26 Kick Off


- En plats skapad för möten!

Skogshem & Wijk

STAY SAFE - vi är certifierade!

Hos oss på Skogshem & Wijk kan du samla ditt team, konferera, mötas, utbildas och känna dig TRYGG. Vi var de första i Sverige att certifieras av StaySafe Hospitality Ltd. och är stolt innehavare av både StaySafe och StayClean COVID Safe certifikatet samt säkerhetscertifiering av Svenska Möten. Vi har utbildad personal, tillräckligt med plats (50 mötesrum, 5 matsalar, 200.000kvm sjötomt, 290 bäddar). Det betyder att vi har alla förutsättningar att kunna ta emot dig och din grupp på ett professionellt, tryggt och säkert sätt. Hur levererar man trygga säkra möten idag? Det bästa är att se och uppleva förändringarna och åtgärderna med egna ögon. Välkommen till oss på en visning med lunch, vi visar er runt, går igenom våra rutiner och lyssnar in era specifika önskemål och funderingar. En Stay Safe visning helt enkelt!

Välkommen till oss på Lidingö – en plats skapad för möten – endast 17 minuter från Stureplan!

Maila oss på bokning@skogshem-wijk.com eller 08-731 42 42 för att boka och för att komma i kontakt med våra personliga mötesrådgivare. För mer information om våra erbjudanden besök vår hemsida www.skogshem-wijk.com


MĂśtesplats

I hjärtat av Stockholms city erbjuder Stureplansgruppen, med anläggningarna Bank Hotel, Berns, Sergel HUB och Stockholm City Conference Centre, fyra eftertraktade och unika mÜtesplatser. Med sammanlagda 80 lokaler erbjuds utmärkta fÜrutsättningar fÜr konferenser, press-och modevisningar, utställningar, banketter, konserter, mässor bland mycket annat. Text: Redaktionen Foto: Pressbilder

att vi även här kan erbjuda mÜtesoch eventytor fÜr allt frün den mindre konferensen, sammanträdet, till mer VSHNWDNXOlUDHYHQHPDQJRFKVR°VWLNHUDGH mingel, berättar F&B chef Mathias WasÊn. Berns - extraordinära eventlokaler, mitt i Stockholms innerstad vid Berzelii Park, omgivet av shopping, konst, kultur och ett myllrande restaurangliv. Eventchef Jessica Wallgren framhüller att kombinationen av Berns historiska salonger och moderna rum gÜr Berns unikt. Med 14 mÜtesrum i olika storlekar där det VW|UVWDWDUSHUVRQHU°QQVDOOWLGQnJRW som passar fÜr varje slags event. Berns erbjuder dessutom ett 80-tal personligt LQUHGGDKRWHOOUXP¹HUDUHVWDXUDQJHURFK barer vilket upplevs som en stor fÜrdel fÜr münga mÜtes- och eventplanerare, fortsätter Jessica. Sergel HUB – platsen fÜr alla tillfällen hittar man pü Sveavägen 10, precis invid Sergels torg Med 2500 generÜsa kvadratmeter invid Segels Torg erbjuds allt frün effektiva mÜtesrum, lanseringsytor till stora, glittrande galor fÜr upp till 850 personer. Hos oss har du ocksü mÜjlighet att lüta nügon av Stureplansgruppens olika restauranger och krÜgare Üverraska deltagarna under en lunch eller middag. FÜrslagsvis frün L´Avventura, Hillenberg, Ekstedt eller APO, fÜr att nämna nügra av vüra fantastiska varumärken, berättar Camilla Lindberg, Driftschef pü Sergel HUB. Bank Hotel - unikt och elegant, mitt pü Arsenalsgatan Här känner säkert münga till hotellets barer, restauranger, de specialdesignade rummen och eleganta sviterna. Däremot är det kanske inte lika välkänt 28 Kick Off


Stockholm City Conference Centre historiska lokaler med unik atmosfär Strax intill Norra Bantorget, bara nügra minuters promenad frün Stockholms Centralstation och med tillgüng till tusentals hotellrum.Med byggnaderna Norra Latin och Folkets Hus erbjuds 50 moderna mÜtes- och eventlokaler, med kapacitet frün ütta upp till 1400 personer Med vür stora palett av mÜtesrum, hittar vi i stort sett alltid en lÜsning som passar vüra kunder�, säger Carin SjÜberg VD. Münga efterfrügar mÜjligheten till avskilda P|WHQRFKYLKDU¹HUDORNDOHUVRPlU mycket lämpliga om man vill garantera enskildhet fÜr en viss grupp. Önskar man boka hela Norra Latin exklusivt gür det naturligtvis ocksü bra.

Kick Off 29


MĂśtesplats

Digitala mÜten – javisst UtÜver det stora utbudet av event och mÜteslokaler, erbjuds ocksü lÜsningar fÜrutsättningar fÜr olika digitala mÜten. Streaming, webinars, videokonferenser eller hybridmÜten. Det är enkelt, säger Anders TÜrnroth, fÜrsäljningschef pü Stockholm City Conference Centre. Tillsammans med gedigen erfarenhet bidrar vi med lokaler, studiomiljÜ och den teknik som efterfrügas. Har man bara ett tema och en idÊ om upplägg, hjälper vi till med resten.

Matupplevelser utÜver det vanliga Maten stür i centrum fÜr alla fyra anläggningarna, det är en av hÜrnstenarna fÜr ett lyckat mÜte eller event, berättar Anders TÜrnroth. Berns och Banks välkända restauranger, Berns Asiatiska och Bonnie´s, levererar även mat och dryck till de mÜten och event som arrangeras där. Stockholm City Conference Centre har sitt helt egna kÜk som under üren levererat allt frün frukostbuffÊer, VIP-luncher, konferensmiddagar, mingel- och galamiddagar. Pü Sergel HUB är det nügon av Stureplansgruppens olika restauranger och krÜgare som stür fÜr mültiderna.

MiljÜ och Hüllbarhet FHUWL°HUDGHV%HUQVRFK%DQN Hotel , med miljÜmärkningen frün Green Key, och hela Stockholm City Conference &HQWUHlU6YDQHQFHUWL°HUDGHVHGDQ münga ür tillbaka. *HQRPDWWYDUDFHUWL°HUDGHPHGHQ miljÜmärkning skapas fÜrutsättningar fÜr viktiga beteendefÜrändringar hos gäster, personal och leverantÜrer. Flera av restaurangerna inom Stureplansgruppen är ocksü med i Karma, appen som hjälper restauranger och matbutiker att minska sitt matsvinn.

Stureplansgruppen är Sveriges ledande fÜretag inom besÜksnäringen. FÜretaget grundades 1996 och har som ambition att alltid leverera gästupplevelser i världsklass. Flera av Sveriges mest hyllade enheter ingür i produktportfÜljen, som Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet. Med en omsättning pü 1,3 miljarder SEK och med verksamheter i Stockholm, GÜteborg, Åre och Visby. 30 Kick Off


MĂśten pĂĽ Tofta HerrgĂĽrd ÉŤËŠÉŻÉžɼɞɳɢɹɪɢɊɊɞɍÉ¤ËœÉąÉ˘É&#x;ɏɯɤÉŹÉ ÉĽɪɞɯɰɹɯɞɍɥ

Alltid egen matsal och exklusivitet! ɭɢɯɣɢɨɹÉŁËœÉŻɊɢɥɍɌɍɤɰɤɯɲɭɭɢɍɰˊɊɧɹɢɞɪɢɹÉ­ÉŠÉžÉŤÉ˘ÉŻÉŚÉŤÉ¤É°ÉŞËœÉąÉ˘ÉąɢɊɊɢɯɲɹÉ&#x;ɌɊɥɍɌɍɤɢɍ ÉŹÉ ÉĽÉŤËŠÉŻɥɲÉŹÉ ÉĽÉĄÉŚÉŤÉžɨɏɊɊɢɤɏɯɼɢɊɹɢɍɨɢɊɹɳɌɊɊɏɪɤˋɰÉ&#x;ɏɯɹɞÉŁÉŻË‹ÉŤɳɞɯɥɞɤɢɍ

Sittande julbord anno 2020 ɧɲɊÉ&#x;ÉŹÉŻÉĄ 27/11 - 22/12

I ür bjuder vi pü ett sittande julbord där vi kombinerar vüra klassiska julbordsfavoriter med lite nya goda inslag. Samma julstämning och mysiga atmosfär som vanligt!

Julbordspaket med Ăśvernattning frĂĽn 1390 kr

inkl moms

Julbordskonferens samla kollegorna och lägg ürets sista mÜte till Tofta Herrgürd

Tofta 200, 442 75 LYCKE Telefon 0303 - 22 58 05

toftaherrgard.se


Mötesplats

Att ständigt anpassa sig efter omvärldens behov har gjort att Nova Park och Steningevik är vana vid att vara på tårna och tänka om och nytt när det krävs. Med ett starkt säkerhetstänk redan innan pandemin slog till är de en trygg konferenspartner när företagen är redo att mötas igen. Och just behovet av att mötas är efterfrågat och inte minst viktigt efter årets hemarbete och möten på distans. Text: Malin Svantesdotter Foto: Pressbilder

HW°QQVLQJHQVRPNDQI|UXWVSnYDGVRP ska hända framöver och det vi tidigare ansåg som vår normala vardag har totalt förändrats. Nu gäller det dock att skapa samt bibehålla relationer med våra kollegor genom säkra möten.

D

när jag kommer till jobbet på att gå runt bland mina anställda och säger god morgon – för att stämma av hur de mår och känna in om något har hänt. Det skapar snabba, informella kommunikationsvägar som är svårt att replikera digitalt.

¤1lUP|WHVEUDQVFKHQ°FNPDWWDQGUDJHQXQGHU I|WWHUQDLE|UMDQSnnUHWVn°FNEUDQVFKHQVWlOOD om mentalt. Tidigare har vår bransch kanske sett digitala möten som ett hot, men vi har snarare insett att vi inte slåss mot digitaliseringen eller att folk jobbar hemifrån, utan vi fokuserar nu på och försöker lyfta vad det är man förlorar när man jobbar hemma, berättar Magnus Ericsson, vd för Nova Park och Steningevik.

Det lyfts ofta hur effektiviteten har lyckats upprätthållas trots hemarbete, men Magnus ifrågasätter vad som kommer att ske om tre, sex, nio månader eller ett år?

Det är människorna som är ett företags viktigaste kapital, så hur påverkar distansarbetet egentligen YnUDUHODWLRQHU"6YHULJHKDU±HVWHQVDPKXVKnOOL hela världen och för vissa är det på arbetet den främsta sociala kontakten sker. Studier som Harvard har gjort under de senaste 80 åren visar att det är kvalitativa och långa relationer – att just vara tillsammans – som korrelerar starkast med vår upplevelse av lycka. Bristen på detta gör att såväl mående som motivationen till jobbet kan påverkas negativt. – Vi hör ofta från både vänner och gäster att hemarbetet gör att man tappar relationen till sina kollegor. Snacket vid kaffemaskinen kanske ses som lite löjligt svenskt, men det är otroligt viktigt. Jag lägger exempelvis min första timme

32 Kick Off

– Alla upparbetade relationer som skapar företagskulturen kommer att påverkas. Ledarskap handlar till stor del om att möta människor, vilket har skapat ett glapp i dagsläget eftersom vi inte träffas. EN STARK FÖRETAGSKULTUR – VIKTIGARE ÄN NÅGONSIN Alla framgångsrika bolag har en sak gemensamt – stark företagskultur. Något som riskerar att påverkas i takt med att fysiska möten uteblir. En fantastisk produkt eller affärsidé går att kopiera, däremot är sammansättningen av medarbetarna den allra mest unika konkurrensfördelen. – Säg att vi skulle ta bort fysiska möten under ett helt år. Det kommer tveklöst att skapa förluster i företagskulturen, påverka lojaliteten till sin arbetsgivare och medarbetarna mister glädjen av att jobba. Det gäller att mötas för att bibehålla kulturen i företaget och för att skapa glädje och samhörighet.


Kick Off 33


Mรถtesplats

34 Kick Off

Nova Park


En kund till Nova Park jämförde det en gång med kärlek. Man behöver ge kärlek för att få kärlek tillbaka och man behöver ge energi för att få energi tillbaka. Ett team som inte får påfyllnad av energi kommer varken må eller prestera lika bra. Magnus nämner att det däremot inte kommer se likadant ut när vi väl möts. En större kick-off som arrangeras XQGHUHWWnUNDQVNHGHODVXSSL±HUD mindre möten. Delar man upp organisationen vid olika tillfällen kan även avdelningsöverskridande möten vara en bra idé.

Steningevik Strandlinje

– Vid hemmaarbete har man oftast bara kontakt med sitt team och de man i övrigt jobbar tätast tillsammans med. Då tappar man kontakten med de som tillhör andra avdelningar. De vi annars ser på lunchen eller i hissen möter vi inte längre. Företag riskerar att bli isolerade i olika grupper, och därmed tappa innovation som man får genom informell interaktion mellan avdelningar. Magnus poängterar att han inte anser att hemarbete är något dåligt. Det °QQVPnQJDI|UGHODU0HQlYHQRP många kommer att fortsätta arbeta

från hemmet så är det långt ifrån alla som kan ha ett hemmakontor. Många EHK|YHUIRUWIDUDQGHI\VLVNWEH°QQDVLJ på sitt arbete och många möten behöver fortfarande ske fysiskt. – För de som kan jobba hemma krävs vissa fysiska möten kring sådant som inte går att göra digitalt. Relationsskapande och den kreativitet som kommer från ett möte går inte få till på samma sätt genom Zoom, Skype eller Teams. Ibland krävs exempelvis lite betänketid under °NDUDVWHQDWWGLVNXWHUDHIWHUnW0HQQlU det digitala mötet är slut, så är det slut.

Kick Off 35


MÜtesplats bYHQNRQ¹LNWKDQWHULQJRFKNRPSOH[ problemhantering blir svürare att hantera pü distans. I dagsläget har vi arbetat hemma under en relativt kort tidsperiod, fÜr att säga om alla delar i verksamheten kommer att fungera Ünskvärt pü sikt. INVESTERA I SÄKRA MÖTEN Nova Park och Steningevik har alltid legat i framkant när det kommer till säkerhet. Nova Park var det fÜrsta hotellet i Sverige VRPEOHYVlNHUKHWVFHUWL°HUDWJHQRP Safehotels Alliance och Steningevik anslÜt strax efterüt. I och med lüg beläggning pü konferenshotell sü är det münga som krigar i affären och därmed gür ner i pris.

36 Kick Off

Men Magnus poängterar att det inte är läge att sikta in sig pü ett billigt mÜte. – Det är nu man behÜver ha mÜten som verkligen är bra. Vi ser det inte som att man spenderar pengar, utan om ni kanske bara ska ha ett mÜte i ür, se till att verkligen investera i ett bra och säkert mÜte. Det gäller att se Üver vilka mÜten som verkligen krävs och när de väl hülls, dü ska de vara säkra och av hÜgsta kvalitet. Att tänka säkerhet kring olika omrüden ligger väl grundat i Nova Park och Steningeviks dna. Redan 2012 LQKDQGODGHVKDQGVSULWSnVPn¹DVNRUI|U att fÜrhindra vinterkräksjuka och andra

LQ¹XHQVRUVRPG\NHUXSSYDUMHnUVn detta är inget som de har infÜrt pü grund av den rüdande pandemin. – Vi har alltid haft ett säkerhetstänk och när pandemin slog till är det inte sü att vi har laddat ner en checklista fÜr att bocka av i panik. Det har alltid funnits i vürt sätt att arbeta. När fÜretagen nu behÜver balansera vikten mellan risken och behovet av att mÜtas är valet av anläggning extra viktig. Vi har bland annat bra luftiga lokaler och en ventilation i världsklass, som nu är viktigare än QnJRQVLQ9L°QQVWLOOI|UDWWIDFLOLWHUD mÜten fÜr andra och vad fÜretagen än behÜver, sü lÜser vi det!

Nova Park Water Lounge


RAKT FRAM OCH TVÅ HÖGERSVÄNGAR FRÅN STOCKHOLM ha hela huset för er själva om ni vill

möten för 2 till 102

mil 4,5från stockholm

10 ljusa utrustade konferensrum

9 km

löpslinga runt sjön

en av husets många träffpunkter

i köket tävlar kocken och konditorn med varandra

för den aktiva livsnjutaren

KÖRUNDA HOTELL MÖTEN EVENT GOLF

08-520 390 30 | info@korunda.se | www.korunda.se


Mรถtesplats

38 Kick Off


Prognoserna fÜr mÜtes- och evenemangsüret 2020 süg bra ut, fÜr büde Uppsala och Sverige. Men covid-19 och pandemin fÜrändrade allt. Krisen var och är ett pügüende faktum. Och det rüder inga tvivel om att besÜksnäringen och fÜreningslivet är bland de absolut hürdast drabbade. Text: Redaktionen Foto: Pressbilder

V

i lever i av- och RPERNQLQJDUQDVWLGGHW¹\WWDV fram och bokas om. Uttryck VRP§YLVWlOOHULQWHLQYL¹\WWDUIUDP§ eller �vi ställer inte in, vi ställer om� °QQVLGH¹HVWDVYRNDEXOlU'HWHQGD vi vet säkert är att vi inte vet när allt detta är Üver. Sammantaget kommer vi märka av coronakrisen under en lüng tid framÜver. Frügan är vad gÜr vi av den? Krisen alltsü. Vad har vi lärt oss av 2020? Vad har vi gjort under 2020 som faktiskt har gett effekt? Kick Off har träffat Uppsala Convention Bureau som hävdar att �tillsammans är vägen tillbaka�. Världen fÜrändras konstant. FÜrändringar av invünarnas värderingar, befolkningens sammansättning, teknikutveckling, globalisering och klimatpüverkan är fem globala trender som ständigt püverkar verkligheten vi lever i. Dü och dü inträffar ocksü plÜtsliga och helt ofÜrutsedda händelser som für en enorm püverkan pü samhällsutvecklingen och vüra verksamheter. Covid-19 är en av dem. – Det är en tuff tid fÜr münga inom mÜtes- och evenemangssfären och att tänka pü framtiden ligger kanske inte närmast till hands. Men vi müste. Att vara optimistisk är inte att fÜrneka vad vi stür i nu�, säger teamet i Uppsala. Att vara optimistisk är att tänka och verka fÜr att framtiden är ljus, fortsätter de. Enligt Uppsala Convention Bureau har det aldrig varit enklare att fÜrklara effekterna av mÜten och evenemang, fÜr när mÜten och evenemang uteblir sü märks det tydligt. Och fÜr alla. När pandemin slog till valde Uppsala DWWJDVD'HQUHGDQEH°QWOLJDVWUDWHJLQ

I|UDWWIn¹HUP|WHQRFKHYHQHPDQJ WLOOVWDGHQLQWHQVL°HUDGHVLVDPEDQG med att restriktionerna i mars 2020 infÜrdes. Uppsalas Convention Bureau har haft fullt fokus pü framtiden sedan dess. Under de senaste ütta münaderna har teamet tillsammans gütt igenom Üver 14 500 internationella mÜten och evenemang i detalj och ur GHWLGHQWL°HUDWGHDUUDQJHPDQJVRP Uppsala har kapacitet fÜr och som lirar med stadens strategier och styrkor, men som ocksü har lokala personer som sitter pü mÜjligheten att üta sig ett värdskap. I Uppsala har man ocksü lagt ett stort arbete pü att fÜrtydliga sin kommunikation och fÜrenkla fÜr arrangÜrer i att vüga ta beslut om sammankomster i framtiden. Det UHGDQEH°QWOLJDDUUDQJ|UVVW|GHWKDU büde fÜrbättrats och utÜkats. Och när Uppsala Convention Bureau snart kliver in i det nya üret sü har enheten vuxit frün fyra personer vid starten av 2020, till tio. Allt fÜr att kunna understÜdja näringslivet, fÜrbunds- och fÜreningslivet och enskilda arrangÜrer. 0nOHWlUDWWlQQX¹HUVNDYnJDRFKYLOMD tacka ja till ett mÜte eller evenemang pü hemmaplan i Sverige, och inte minst PnOHWRPDWW¹HUVNDWDGHODYHIIHNWHUQD av dem. Era ledord är �Det ska vara enkelt att arrangera mÜten och evenemang i Uppsala�, hur menar ni dü och hur ska ni uppnü det? – Som fÜrening och arrangÜr ska man inte behÜva känna att man enskilt är den som tar hela risken när det är sü münga som vinner pü att mÜtet eller evenemanget arrangeras här. Kick Off 39


Mötesplats

Vill vi vara med när det går bra, så måste vi också orka stötta dem i motgång. Men för det behöver vi nå en gemensam förståelse för hur ett möte eller evenemang kan ge långsiktig positiv påverkan för destinationen och målgruppen, svarar Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Uppsala Convention Bureau. Uppsala förklarar det som att det handlar om att hitta det som är en ”win-win-win”, det vill säga vinning för staden, forumet och deltagarna. Att tidigt tydliggöra de olika parternas skilda drivkrafter och mål, för att optimera tid och ekonomiska resurser för bättre och starkare arrangemang på lång sikt. Är det arbetet väl utfört så blir det också lättare att faktiskt parera riskerna vid händelser som omöjliggör ett genomförande, resonerar man. Internationella möten och evenemang är extra viktiga för Sverige då de bidrar till exportintäkter. Men så här mitt i pandemin, med både reserestriktioner och regionala rekommendationer känns väl en internationalisering som ett rejält risktagande?

40 Kick Off

– Om man tänker så, tror jag att perspektivet är alldeles för kort. Vi behöver agera nu och inte sen, för då står vi istället inför en förlängd kris. Vi behöver internationella värdskap för Sveriges fortsatta tillväxt, utveckling och attraktionskraft. Och den internationella konkurrensen om möten och evenemang har successivt ökat för varje år, redan innan pandemin. Vi får svårt att upprätthålla en internationell konkurrenskraft om för stort fokus enbart läggs på de inhemska arrangemangen. Jobbar vi inte på den internationella mötes- och evenemangspotentialen idag är risken stor att vi kommer se oss omsprungna av andra länder i framtiden, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang vid Uppsala Convention Bureau. Enligt Uppsala är det alltså internationella arrangemang som måste vara det gemensamma målet. De berättar vidare om sina tankar kring hur samarbeten är den enda vägen tillbaka efter krisen. Kortsiktigt så är möten och evenemang tveklöst positiva för besöksnäringen. Och med utökade marknadsunderlag i form av inresta gäster så skapar det

goda förutsättningar för ett bra urval av restauranger, handel och hotell året om. Kanske är de också en bra marknadsföringskanal för ytterligare besök då de ofta är våra besökares första möte med staden. Det skapar arbetstillfällen och fritidsmöjligheter för oss som bor här. Men hur samarbetar man i en konkurrenssituation? Ni pratar om den internationella konkurrensen, men tävlar inte även svenska städer med varandra? – Under de senaste åtta månaderna, när vårt fokus har varit att söka mer kunskap om de internationella kongresserna och evenemangen så har vi lärt oss så mycket mer om Sveriges potential som mötes- och evenemangsland. Vi har sett hur nätverken är byggda internationellt, YDUH[SHUWNXQVNDS°QQVRFKKXUROLND regioner särskiljer sig och kompletterar YDUDQGUD'HW°QQVGH°QLWLYWP|WHQRFK evenemang så att det räcker till oss alla. Och de tar tid att få till. Det är ingen §TXLFN°[§HIWHUVRPGHWKDQGODURPOnQJD led- och beslutstider. Men det vi inte jobbar för idag kommer inte ske imorgon, säger Lisa Wästberg, Research & Sales, Uppsala Convention Bureau.


I Uppsala ser man en väg framüt i att underlätta fÜr nätverkande mellan städer, arrangÜrer och besÜksnäringen med de gemensamma mülen om smarta lÜsningar, allas vinning, stÜrre effekt och det dessutom genom mindre arbetsinsats. Var och en har vi fütt ta ansvar fÜr att minska risken fÜr smittspridning. Kanske är det nu läge att ta ansvar fÜr att gÜra vad vi kan fÜr att säkra framtida mÜten och evenemang till Sverige i framtiden. Jonas, du säger att vi inte har rüd att XSS°QQDKMXOHWRPRFKRPLJHQ7\FNHUGX att det dubbeljobbas mycket? – Sveriges resurser är begränsade. Behovet fanns redan innan pandemin men i kriser ligger fÜrändringar och innovativa arbetssätt närmare till hands tänker vi. FÜr att fü till de mer lüngsiktiga effekterna av mÜten och evenemang behÜver nya samarbeten tillkomma, pü riktigt. Och nu har vi vür chans. Samarbeten mellan städer, fÜrbundsRFKI|UHQLQJVOLYI|UDWWLGHQWL°HUDGHQ bredd av aktiviteter som kan bidra till arrangÜrernas, süväl som destinationens mülsättningar. Här kan vi som destinationer anta en stÜrre roll och dela kunskap mellan kongressüren, mellan tävlingar och mästerskap, säger Jonas Ekebacke, Evenemangslots, Uppsala Convention Bureau. Om man tror pü deras tes sü skulle det dü kunna innebära att Sverige blir starkare i den internationella konkurrensen samtidigt som de inhemska arrangemangen blir bättre. Uppsala fÜresprükar att Üva genom starkare samarbeten under de nationella sammankomsterna och fÜr att dü leverera ännu bättre pü den internationella marknaden. Vi har i tidigare artiklar med gänget i Uppsala fütt fÜlja hur de gärna ger sitt lokala fÜreningsliv mer än en chans till värdskap fÜr att kunna växa med uppdraget. Och att de därfÜr, i dialog med fÜrbund och nationella fÜreningar, I|UHVSUnNDU¹HUnUVDYWDOQlUGHWNRPPHU till mÜten och evenemang. Med mület att hjälpa lokala arrangÜrsfÜreningar att växa genom sina evenemang har man i Uppsala ocksü utvecklat ett processverktyg med manualer, checklistor och tips pü hur andra har genomfÜrt sina arrangemang. Genom statistik, beteendeanalys och

exempel som fÜr andra kunder har gett bästa resultat kan man hjälpa andra NXQGHUDWWNRPPDIUDPWLOO¹HUVQDEEDUH och tryggare beslut. I Uppsala har man kompetensmässigt och monetärt samlat de kommunala resurserna fÜr stÜd till mÜtes- och evenemangsarrangÜrer. Det ska vara lätt att ta pü sig ett värdskap i Uppsala, men man kan inte nü de riktiga effekterna om man inte arbetar tillsammans fÜre, under och efter genomfÜrandet. Ni verkar ha en plan och ett arbetssätt som redan fungerar. Är det inte enklast att bara jobba pü som ni gÜr?

– Om vi ska komma ur krisen, stärkta och redo fÜr framtiden, behÜver vi alla jobba mer som �komplement� snarare än konkurrenter. Jobbar vi tajtare mellan genomfÜranden, städerna och arrangÜrerna, sü synliggÜr vi enklare vilka EULVWHURFKNXQVNDSVJODSSVRP°QQV Och varfÜr bÜrja frün noll när man kan ta vid där nügon annan slutat? Ett lüngsiktigt värdskap mellan arrangÜrer ger inte bara mÜjligheten att putsa pü genomfÜrandet utan skapar ocksü mÜjlighet till en mer lüngsiktig müluppfyllnad fÜr staden och dess alla verksamheter, säger Anna LindstrÜm, Chef MÜten & Evenemang, Uppsala Convention Bureau.

Kick Off 41


Mötesplats

• marknadsföring och försäljning Uppsala Convention Bureau erbjuder arrangörer kostnadsfri hjälp med: • formulering av mål och syfte med arrangemanget och idéer om hur dessa kan uppnås genom mötet/evenemanget • att hitta bästa möjliga period (för att undvika krockar med liknande arrangemang)

• evenemangssäkerhet • medarbetarskap och funktionärskap • hållbarhet • kundcentrerad evenemangsutveckling • beteendedesign

• säkerställa ledig kapacitet för genomförande samt förmedla prisuppgifter och offerter från hotell, lokaler och arenor

• omvärldsanalys

• studiebesök och visningar av ovanstående

• målgruppssegmentering

• förslag på kringaktiviteter

• upplevelseanalys/nps

• kundresan som metod för evenemangsutveckling

• kontakter för mötesadministration och genomförande • att söka ekonomiskt stöd från offentlig sektor samt kontakt med potentiella sponsorer • kontakter till offentlig verksamhet och det lokala näringslivet • stöd och checklistor för att arrangera ekologiskt och socialt hållbara arrangemang • bild-, text- och marknadsföringsmaterial för inbjudningar och programinformation • kartor och planeringsverktyg • turistinformatörer på plats under genomförande

Uppsala Convention Bureau har årligen sedan 2016 genomfört ett stort antal utbildningar för arrangörer. Dessa forum är uppskattade och har haft upp mot 100 deltagare/utbildning. En utbildning som är öppen för alla arrangörer och andra svenska destinationer. Följande ämnen har hittills behandlats; • modern sponsring • affärsplan • mätning och analys

42 Kick Off

Följande saker är viktiga att ta hänsyn till för att öka antalet internationella möten och evenemang till Sverige: • viljan i att stå värd för ett möte eller evenemang måste komma från en lokalt engagerad person eller förening. Om personen/föreningen inte är övertygad om att organisera ett möte/evenemang är chansen att få arrangera det i Uppsala eller en annan stad väldigt liten, eller REH°QWOLJW • aktivt uppmana lokala arrangörer att börja i liten skala och därefter skala upp över tid, dvs. börja med att arrangera ett nationellt arrangemang för att sedan arrangera det nordiska, europeiska eller internationella. • att känna till sina styrkeområden som stad, ha god kännedom om potentiella lokala värdar och arbeta med långsiktig planering. Även att samarbeta och öppet dela information och kunskap. • kunskapsöverföring mellan arrangörer och destinationer måste fungera på ett bra sätt. Internationella föreningsmöten och idrottsevenemang återkommer sällan till samma destination inom en snar framtid. Om dessutom ämnet och/eller arenaförutsättningar är starkt i andra regioner i Sverige är det också troligt att arrangemanget kommer att hamna där vid nästa tillfälle.


- En plats skapad för möten!

Skogshem & Wijk

OMSTART 2021 50% rabatt på andra natten och välj 3 av nedanstående tillval, helt gratis! • Ett gratis grupprum 8-10 pers, valfri dag vid bokning av huvudlokal • • En gratis transfer till eller från din konferens • • En fjärde rätt till valfri måltid • • Vi bjuder på startavgiften när du bokar en av utvalda aktiviteter • • Vi bjuder på en Business Energy Break • • Ett glas bubbel innan middagen • Samla ditt team på en av sveriges tryggaste och StayClean COVID Safe certifierade mötesanläggningar och sätt 2021 på kartan. Vi vill ge er möjligheten att kunna träffas, prata ihop er, ha kul tillsammans och sätta mål för framtiden. Ta vara på tiden och förläng konferensen med en natt, vi ger 50% rabatt på login och lovar att du får så mycket mer ur din konferens!

Välkommen till oss på Lidingö – en plats skapad för möten – endast 17 minuter från Stureplan!

Maila oss på bokning@skogshem-wijk.com eller 08-731 42 42 för att boka och för att komma i kontakt med våra personliga mötesrådgivare. För mer information om våra erbjudanden besök vår hemsida www.skogshem-wijk.com


RETURADRESS: LA PRENSA AB BOX 145, 125 23 ÄLVSJÖ

eƞŪĕijČţƅĕƧƧöŝÏŚƋ ETT NYTT UTVECKLANDE MÖTESKONCEPT

www.grandsaltsjobaden.se

grandhotelsaltsjobaden

Profile for La Prensa Group

Kick Off 11 2020  

Advertisement