Page 1

ine

rist © Ch

Tops

ers

mak

en Scho

WWW.LAMPEGATDEGEKSTE.NL Deze Carnavalskrant is mede mogelijk gemaakt door:


DE LAMPEGATTER

FEBRUARI 2018

Zondag 11 feb van 13.11 - 19.11 u bij Sportcafé de Tempel

KINDERCARNAVAL

€5

p.p. entree op de dag zelf (incl. snoepzak)

In de voorverkoop van ma. 29 jan t/m za. 10 feb maar € 4,00 p.p. Luchtkastelen met klauterbaan, glijbaan en obstakelbaan. Verschillende springkussens, rodeostier, DJ en schminktafels aanwezig.

Henegouwenlaan 2 | 5628 WK Eindhoven | T: 040 - 2410187 | E: info@sportcafe-detempel.nl

KOM KINDERCARNAVAL VIEREN BIJ SPORTCAFÉ DE TEMPEL! Zoals ieder jaar verandert het Sportcafé de Tempel in een waar carnavalspaleis voor jong en oud. Op zondag 11 februari is er het spectaculaire kindercarnaval. De sporthal is dan omgetoverd in een avontuurlijk springkussenpaleis voor de kinderen. Er staan verschillende springkussen kas­ telen te wachten om veroverd te worden. Een kasteel met klauterbaan, kasteel met glijbaan en kasteel obstakelbaan en verschillende springkussens, rodeostier en schminktafels staan klaar voor de kinderen.

van maandag 29 januari t/m zaterdag 10 februari bedraagt de entree slechts € 4,00 p.p.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE LAMPEGATSE KINDEROPTOCHT

Er zijn drie verschillende categorieën (aantal kinderen, niet aantal begeleiders): • Loopgroep van 1 - 2 kinderen ­ (categorie KL-A)

Dit jaar gaat de titel op carnavalsdinsdag na het Bierelfuurke naar Leo van de Voort. Hij was lid Raad van Elf, prins en voorzitter van de Blauwbuiken, zat in de Prins Keuze Commissie en de kascontrole van de Federatie, was secretaris van de commissie Federatiebal – dit jaar was zijn laatste, medeorganiseerde de Lampegatse Zwetsavond - later Grand Gala Du Zwets, de optocht en kinderoptocht, het Strijps Kreiefist, de carnavalsmis en het Bierelfuurke. De laatste jaren verzorgde Leo als side-kick het live commentaar bij Omroep Brabant van de Lampegatse Optocht. Alsof dat nog niet genoeg is: Leo is ook betrokken bij de Konincklijke Carnavalsvereniging i.o Café Wilhelmina en in 2007 was hij daar de 17e Prins Bock dun Urste. Buiten carnaval houdt hij ook wel van een fistje: hij was vrijwilliger bij het befaamde Dynamo Open Air en Folkwoods. Voor al deze verdiensten werd hij in 2010 benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het nieuwe Lampegatse Jeugdgezelschap, bestaande uit de Markies, Markiezin, Nar, Heraut, Lakei en twee Dansmarietjes, is afgelopen jaar tijdens carnaval uitverkoren. Deze maand zijn ze al prachtig gekiekt door hoffotograaf Rens van Mierlo in de professionele fotostudio Zero40. De foto’s blijven nog even geheim maar het is weer een prachtig gezelschap geworden!

VOORVERKOOP bij het sportcafé:

De kinderoptocht is speciaal voor de kleinste Lampegatters en Lampegatterinnekes die het leuk vinden om mee te lopen met de optocht zonder de hele route te hoeven lopen. Alle deelnemers krijgen startgeld, om hun creatie nog mooier te maken.

LEO VAN DE VOORT

Het lijstje Beste Menschen laat zich lezen als de Lampegatse Who’s who. Deze SFEConderscheiding, een initiatief van de Lichtstadnarren, wordt sinds 1977 jaarlijks uitgereikt aan mannen die verdienstelijk zijn en waren voor Lampegat en Eindhoven. Sinds 2004 is de titel verleend aan Henk Wieland, Frans Koch, Willem van der Sommen, Willie Welten, Bertus van Eembergen, Wim Martens, Paul Schuur, Harry van Hout, Rens van Mierlo, Jan van Gorp, Frans van de Laar, Tinus Kanters en in 2017 Jan Vromans.

MELD JE AAN VOOR DE ­MARKIEZING!

Alles natuurlijk onder begeleiding van personeel en vrijwilligers van sportcafé de Tempel om te zorgen dat het een geweldig carnavalsfeest wordt. Het feest begint om 13.11 uur en de entree is € 5,00 p.p.

De inschrijving voor de Lampegatse Kinderoptocht is geopend! (met groot kinderfeest in de Effenaar). Het motto voor 2018, 55 jaor, goed vur ­ mekaor, is ook het thema van deze optocht die aan de grote optocht vooraf gaat.

D’N BESTE MENSCH

• •

Loopgroep van 3 t/m 14 kinderen (categorie KL-B) Loopgroep van 15 of meer k ­ inderen (categorie KL-C)

Per categorie zijn er voor de nummers 1 tot en met 3 mooie bekers en er zijn - net als bij de grote optocht - ook geldprijzen te winnen. Na de kinderoptocht is er weer een groot kinderfeest in de Effenaar, met natuurlijk de prijsuitreiking, een DJ, een optreden van CLOWN JOPIE en als kers op de taart prijzen voor alle kinderen die het feest bezoeken! Inschrijven kan via: lampegatseoptocht.nl

een plaatsje op de prachtige praalwagen van het jeugdgezelschap tijdens de zaterdagse Lampegatse optocht en hebben zo een extra kans om zich enthousiast te presenteren aan het grote publiek! Zij en de andere aanmelders doen op z­ondag in de tent op de Markt mee aan de Markiezing voor 2018.

Ben je 8-11 jaar en wil je graag eens Markies, Markiezin of een van de andere karakters zijn?

Aanmelden Aanmelden kan via Facebook: Markiezing of door een mail te sturen naar melaniehermkens@gmail.com.

Meld je dan NU aan voor de MARKIEZING! De eerste twintig aanmelders krijgen ook

LET OP: Wie het eerst komt, het eerst maalt en VOL= VOL!


DE LAMPEGATTER

FEBRUARI 2018

VOORVERKOOP FEDERATIEBAL VAN START

WEEKSKE VURRAF! Het Lampegat barst van de feesten. Doorgewinterde feestneuzen kunnen , als ze willen, bijna twee weken in de polonaise. Maar je moet natuurlijk wel weten waar je moet zijn. Om je een beetje op weg te helpen, vind je hier de highlights van het Lampegat in de week vóór carnaval.

Donderdag 1 februari Federatieavond Stadspaviljoen, Alb.Thijmlaan 1 In het Stadspaviljoen zwaaien we informeel de Stadsprins en zijn gevolg uit. Voor ­iedereen die iets met de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval – van doen - heeft. Tevens deze avond huldiging van diverse verdienstelijke commissieleden.

Vrijdag 2 februari

© Rens van Mierlo Studio zero40

Zaterdag 3 februari, vanaf 20.11 uur, zal het Federatiebal plaatsvinden in het ­Parktheater. Het thema van het Federatiebal 2018 wordt:

GOED VUR MEKAOR MI TULE, HOED EN KLAOR

Natuurlijk is er ook aandacht voor het 55-jarig bestaan van de Federatie, nemen Stadsprins Decorador en zijn gevolg rond middernacht afscheid en zet daarna De Neie zijn masker af. Kaarten voor dit niet te missen feest kosten 22 euro en zijn te bestellen tot begin januari via de

c­arnavalsverenigingen en FEC-commissies die daarvoor het bestelformulier hebben gehad. Bestelde kaarten afhalen én losse-kaartverkoop zijn op DINSDAG 9 JANUARI 2018 TUSSEN 19.00 EN 21.00 UUR IN HET STADSPAVILJOEN. Vanaf 10 januari ligt het restant van de kaarten bij het Parktheater in de verkoop, maar, ter info: de Federatiebals 2015, 2016 en 2017 waren uitverkocht dus wees er op tijd bij!

NIEUW FISTJE

Carnavaleske Raadsvergadering Raadszaal van het Stadhuis Hooggeeerd publiek! Komt dat zien. Komt dat zien! Elk jaar een dag voor het Federatiebal, vindt de Carnavaleske Raadsvergadering plaats in Raadszaal van het Stadhuis. Georganiseerd door leden van de Gemeenteraad en de Griffie. Het is ook het laatste officiële optreden van de zittende Stadsprins. Veel politieke praatjes en we gaan in de polonaise! Enfin, het belooft een mooi uurtje te worden en met het aansluitend Gemintefist van CV de Dommelkanters heb je een supergezellige avond; een goede opmaat richting carnaval. Mis het niet, er zijn beperkte zitplaatsen in de Raadszaal, wees er dus snel bij! Slaatjesbal Parktheater Het Slaatjesbal is hèt carnavalsfeest voor mensen met een verstandelijke beperking en wordt dit jaar voor de 27e keer gehouden. Het Parktheater is voor de achtste keer de feestlocatie waar vanaf 19.00 uur het dak eraf gaat. Uiteraard komt Zijne Dorstlustige Hoogheid  van het Lampegat met zijn gevolg ook op bezoek. 

Zaterdag 3 februari Groot Federatiebal Parktheater Zijne Dorstlustige Hoogheid Stadsprins Decorador en zijn Dorstlustig Gezelschap nemen tijdens een geweldig feest afscheid in het Parktheater. Rond middernacht wordt de nieuwe Stadsprins aan het carnavalspubliek gepresenteerd. Motto Federatiebal 2018: Goed vur mekaor, Mi Tule, Hoed en Klaor. Toegangsprijs Euro 22,00 

Zondag 4 februari

Donderdag 8 februari, Pullman

Receptie Nieuwe Stadsprins Parktheater Alle Prinselijke hoogheden en carnavalsvierders zijn van harte welkom om de kersverse Stadsprins te feliciteren en een medaille in ontvangst te nemen. Locatie: Parktheater Aanvang 13.00 uur

Ter ere van het 55-jarig bestaan van de Federatie verschijnt op 8 februari bij ­ ­regioglossy FRITS een speciale bijlage. Daarin wordt in opdracht van de SFEC ­journalistiek teruggekeken op de ­ afgelopen Lampegatse jaren, in aanvulling op het geschiedboek Lampegats Carnaval uit 2004 van Willem van der Sommen en vele ­anderen.

Maandag 5 februari Vrijgezellenavond Boerenbruidspaar Binnenstad Het aanstaand boerenbruidspaar viert met alle boeren en boerinnen de vrijgezellenavond met een kroegentocht door het centrum van het Lampegat. Iedereen is welkom!

De carnavalsglossy en FRITS worden gelanceerd met een nieuw fistje. Op 8 ­ ­februari zien ze het levenslicht in de tent bij P ­ullman Eindhoven Cocagne, waar ­dezelfde avond ook Pekske Pronken is.

Donderdag 8 februari Presentatie Jubileum Glossy en Pekske Pronken Pullman Eindhoven Cocagne Presentatie Jubileum Glossy (vervolg op boek Carnaval in Lampegat) en ... Zien en gezien worden in je nieuwe carnavalsoutfit, dat is Pekske Pronken.

HOOG BEZOEK Vrijdag 9 februari

© Peter Tops - Topspotting

Op de vrijdag voor carnaval bezoekt het hele stadsprinselijke gezelschap een ­aantal basisscholen, waaronder de basisschool van de regerende Markies of Markiezin. Hoe vet is dat? Doe dus zeker mee als je jouw school bezoek gunt van de Stadsprins en zijn gevolg, het gehele L­ampegatse jeugdgezelschap en hofkapel de Eendracht.

© Peter Tops - Topspotting


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

8 1 0 2 Rook & Waterschade

1000 m2 winkelplezier

Hastelweg 214a - Eindhoven www.rookenwaterschade.nl

MAANDAG 12 FEBRUARI 2018

Alle s vo

or C

Inschrijven vanaf 18.30 t/m 19.45 uur

Nu exclusief verkrijgbaar:

arn

ava l!

Extra koopzondagen 28 januari & 4 februari

originele musicalkleding

Carnavalskleding voor ieder familielid! Veel accessoires! • Kostuums v.a. € 5,-! Bestelling uit groothandel boek mogelijk! (voor grote groepen)

nooi

er g to r n a v Aan 0.00 uu 2

Swinkels Geldropseweg 32 Eindhoven

S L A V A CARN L E K N I W

ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT MET CARNAVAL!

Sportcafé De Tempel Henegouwenlaan 2 Eindhoven T 040 241 0187

car

WWW.CARNAVALSWINKELDEKEI.NL GELDROPSEWEG 63

5611 SC EINDHOVEN

Eindhoven 06 - 445 60 600

www.biertaxi-eindhoven.nl

24/7 OPEN Eindhoven

www.biertaxi-eindhoven.nl BAKKERIJ

RENDERS

ENT S R O 10 W O OR V S E J BRO OD Tongelresestraat 427, 5641AV Eindhoven Tel. 040-202 70 61 kapsalonanouk@gmail.com

CARNAVAL

SEN

S CARNAVALSJA E X U L ! W U NIE

Voor de leukste kostuums en accessoires zie

GROTE BERG 1-2-3

Landbouwstraat 23 - 5712 SM Someren Tel. 0495-785420 www.vanderzanden.nu info@vanderzanden.nu

www.biertaxi-eindhoven.nl DRANKBEZORGER

Extra koopavonden: ma 5 t/m vr 9 februari geopend tot 21.00 uur

OOR SNABBELEN V

Bel of mail ons gerust voor een afspraak

Eindhoven 06 - 445 60 600

Openingstijden: ma 13.00-18.00 uur, di t/m Vr 10.00-18.00 uur, za 10.00-17.00 uur

2

m 750naval!

06 - 445 60 600

De keuze is GROOTS! Dagelijks geopend t/m 13 februari

Vind bij ons ook originele legerkleding stofjassen - tuinbroeken - partylenzen schmink - FX wonden - maskers en nog vééél meer.

Parkeerterrein “De Rungraaf” naast de deur

GROTE BERG 123 - EINDHOVEN 040-2441450 WWW.HETSNABBELTJE.NL - INFO@HETSNABBELTJE.NL

16,00

* 0 5 , 2 €1

* Geldig vanaf 6 t/m 10 februari Aalsterweg 55 | T 040-2111406

Carmafeestwinkel.nl Carnavalskleding & accessoires

2 volop m Nu r! op 280 e i z e l en feestp

sel Woen

XL 69

06-51422314


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

AGENDA C.V. DE ­KOLDERSTRALEN Veurpruversbal met ­bezoek van de Stadsprins met Groot Gevolg Vrijdag 9 februari

Optreden van zanger Roy Aanvang 20.11 uur. Entree gratis. Locatie : “t Heidehonk- Noordzeelaan 35, 5628 KP Eindhoven

Zaterdag 10 februari Zijn we overdag bij de optocht en ‘s avonds bezoeken we de Geinrapers.

IKHOUVANLAMPEGAT! Na een gezellige, knallende, Lampegatse, meelallende 1ste editie is het tijd voor een nieuwe editie van IKHOUVANLAMPEGAT! Dit jaar met een thema dat iedereen kent: LOVE & MARRIAGE… Een carnavalesk meezingfestijn waarbij de liefde hoogtijdagen beleeft! En niet alleen op het podium, maar vooral ook in de zaal! Onder begeleiding van een 10-koppige band zingt het Lampegats Gemengd Mannenkoor ruim 20 liedjes die in het thema passen. Allerlei stijlen komen voorbij: langzaam, Engels, rock, snel, carnavalesk, Nederlandstalig, disco, enzovoorts, met als hoofddoel:

MEEZINGEN, DANSEN EN SPRINGEN…  Een blije stuiterbal van een commentator zorgt voor een gezellig praatje tussendoor. Speciaal geselecteerde carnavals-DJ’s doen hun duit in het zakje en laten geen moment van rust ontstaan in de broodnodige pauze en na afloop tijdens de afterparty. Al met al wederom een prachtige start van een ­heerlijke carnaval!   WANNEER: 9 FEBRUARI 2018 WAAR: Effenaar Eindhoven

Groots Kindercarnaval Zondag 11 februari

Aanvang 14.11 uur. Locatie ‘t Heidehonk. Entree 2 euro per persoon. Kinderen a ­ lleen onder begeleiding van ouders. Voor de kinderen diverse gratis v ­ ersnaperingen. Er is een goochelaar en een­ ­ballonnenvrouwtje de hele middag aanwezig.Er is een knutselhoek en een spellenhoek. Voor de mooist verklede jongen en meisje is er een leuke prijs te verdienen.‘ ‘s Avonds gaan we op bezoek bij de L­ ichtstadnarren.

Dweilen op ‘t Stratumseind Maandag 12 februari

Verzamelen om 11.30 uur in cafe ‘t L­ empke.

Dinsdag 13 februari KAARTVERKOOP: www.ikhouvanlampegat.nl

Overdag zijn we in de binnenstad en ‘s avonds sluiten we carnaval af bij de ­Tongelreepers.

HERKOMST GROET ‘SALAAI’ HET 46E HAONE BOERE

BLAOS FESTIJN

© Peter Tops - Topspotting

De hoofdredacteur van het huis-aanhuis-blad Groot Eindhoven Frits van Griensven en de Stadsschouwburg­ ­ directeur, Ben U ­ llings, droegen het Lampegats carnaval een warm hart toe en namen een aantal prachtige initiatieven, zoals de oprichting van de Club 111. Van Griensven gebruikte in zijn kolommen vaak de carnavalsgroet ‘Salaai’ en dansmarietjes noemde hij steevast ‘huppeldepupkes’. De binnenstad van Eindhoven betitelde hij als het ‘Geinhovense L­ ampegat’.

Overigens is de Lampegatse carnavalsgroet ‘SALAAI’ in 1962 ontstaan. Het was een inzending van van H. de Wit. Zijn inzending, een verbastering van SALUUT, werd gekozen als de meest bruikbare en origineelste carnavalsgroet. Uit: Lampegats Carnaval, een cultuurhistorisch overzicht door Willem van der Sommen. Er zijn nog een beperkt aantal exemplaren van dit standaardwerk over het Lampegatse Carnaval te koop bij de SFEC.

Ieder jaar organiseert Carnavalsvereniging d’Haone, zoals gebruikelijk 2 weken voor het carnaval, het Haone Boere Blaos Festijn, het grootste indoor blaaskapellenfestival van Zuidoost Brabant. Op zondag 28 januari 2018, zal de 46e editie weer plaatsvinden in jongerencentrum Dynamo in Eindhoven We streven ernaar om ook deze keer weer 15 tot 17 van de beste kapellen uit Eindhoven en ver daarbuiten binnen te halen. In de afgelopen 45 jaar is de formule op kleine puntjes wat gewijzigd, maar het HBBF klinkt nog steeds als een klok, met ieder jaar meer dan duizend bezoekers en kapellen die op twee podia strijden om de

allerhoogste eer: een plekje op het HBBF Vaandel. Ook voor deze editie is er weer de Kids Area, waar kinderen in de leeftijd tot een jaar of 13 gedurende de middag vermaakt zullen worden. We hebben dit initiatief ontplooit om enerzijds ook de jongste carnavalsvierders warm te maken voor het HBBF en anderzijds om de ouders, zowel bezoekers als muzikanten, de gelegenheid te geven ontspannen van de dag te ­genieten. We zien jullie graag op het 46e HBBF op zondag 28 januari 2018 in Dynamo, Eindhoven.


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

AGENDA Drie Uurkes Vurraf

Pullman Eindhoven Cocagne Dé aftrap van carnaval in Brabant vindt plaats in het Lampegat. Van 15.00 tot 18.00 uur zendt Omroep Brabant live uit vanuit de Salon Carnavalesque bij hotel Pullman Eindhoven Cocagne. Zowel op ­radio als op TV passeren talloze artiesten de carnavalsrevue. Toegangskaarten uitsluitend via Omroep Brabant.

Ik hou van Lampegat

De Effenaar Dommelstraat Deze editie van I­ KHOUVANLAMPEGAT wordt een regelrechte ode aan de liefde! De liefde voor jou, jou, jou en jou, elkaar en onszelf, maar ook voor ­CARNAVAL en bovenal voor LAMPEGAT!

Breng mij mar naor “De Mert”

Tent op de Stadse Mert Carnaval in Brabant begint in Eindhoven! De tent op de Markt is vijf dagen lang het ‘epicentrum’ van het Lampegat met voor ieder wat wils op het programma. 9 t/m 13 februari 2018

VRIJDAG 9 FEBRUARI HERKOMST DRIE UURKES VURRAF Jos Tielen verbaasde zich in 1988 over het feit dat de Brabantse radiozender zo w ­ einig aandacht aan carnaval besteedde. Dus vroeg hij of hij op vrijdagmiddag, voorafgaand aan het carnaval, een live-programma mocht voorbereiden. De eerste keer was in 1989, van vier tot vijf uur, vanuit de studio aan de H ­ eggeranklaan. Dat was een kleine ruimte, waar de gasten en muziekgroepjes een voor een binnenkwamen en na hun optreden er meteen weer uit moetsen om plaats te maken. Als entourage waren er wat buurtgenoten ­uitgenodigd. Het werd een gezellige puin hoop en een leuke uitzending, die om een vervolg vroeg. Dus werd het in 1990 een programma met als titel ‘Twee Uurkes ­Vurraf’’, dat was gericht op carnaval. Een van de onderwerpen betrof de rol van de FEC, in de uitzending vertegenwoordigd door voorzitter Wim Martens en bestuurslid Frans van der Sommen. Na afloop filosofeerden beiden met Jos Tielen over de mogelijkheid het programma grootster op te zetten en er meer mensen bij te bertrekken. Enkele maanden later ontstond het idee met het live-programma naar ­Dorinthotel Cocagne te verhuizen. Daarmee was ‘Drie Uurkes Vurraf’ geboren, met een eerste ­ editie in 1991. Frans van Hoof werd ­gevraagd te presenteren. Jos Tielen bleef tot 2002 de productie verzorgen. Het was immers de elfde editie van een evenement dat van een live-radioprogramma

­ itgroeide tot een festijn dat ook op televiu sie te zien is. Drie uur lang is de wintertuin van het ­Dorinthotel gevuld met carnavalsvierders. Op het podium allerlei bekende artiesten en muziekgezelschappen.

Vanwege het enorme succes kwam sinds 2004 ook in de tent op de Mert een festijn van een dergelijke omvang tot stand, maar dan zonder medewerking van Omroep ­Brabant.

Wij wensen u een fijne carnaval Winkels gevestigd in Winkelcentrum Kastelenplein: Aldi | Bakker van Weert | Brainwash | Brussels Eethuis | Carnavalswinkel De Verrassing | Etos | Eindhovense sieraden & horlogeo outlet | Hema | Jola Mode | Jumbo | Kruidvat | Optiek Verhoeven | Rosie en Karel | Sanne Mode & Cadeau | Siemar Gemakswinkel | Stomerij ‘t Stoomhoekje | TIMKES / ING / PostNL | Toko Senang | Traditions Kappers | Zeeman

LIKE Winkelcentrum Kastelenplein op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. www.facebook.com/winkelcentrumKastelenplein


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

ZATERDAG 10 FEBRUARI AGENDA NIEUW TALENT BIJ KICKZ!

Het vetste carnavalsfeest voor jongeren van 12 t/m 17 jaar

Breng mij mar naor “De Mert”

Tent op de Stadse Mert Carnaval in Brabant begint in Eindhoven! De tent op de Markt is vijf dagen lang het ‘epicentrum’ van het Lampegat met voor ieder wat wils op het programma. 9 t/m 13 februari 2018

KICKZ!

Effenaar, Dommelstraat De volledige line Up van Kickz 2018 is ­bekend!! En met deze top artiesten beloofd het weer een knallende party te worden! Tickets zijn te verkrijgen via de site van de Effenaar. 10 t/m 12 februari

Carnaval Salon ­Carnavalesque

Pullman Eindhoven Cocagne 4 dagen carnaval met vele artiesten en optredens. 10 t/m 13 februari

Uit een groot aantal inzendingen zijn ­TABASCO, JACOB SNOW en BASTIES de winnaars van de dj-wedstrijd geworden. Zij zullen elk één van de KICKZ!-avonden gaan openen op 10, 11 en 12 februari in de ­Effenaar. Kickz! Is, zoals iedereen inmiddels weet, een geweldig carnavalsfeest voor jon-

geren van 12 tot en met 17 jaar in de Effenaar. Ook dit jaar staat daar een ­ line-up van topformaat. Zo zullen DAVE ROELVINK en PHALERIEAU (bekend van tv als Valerio) & ALAINDE LON het dak eraf laten knallen en met resident-dj JEROEN POST kan dit vette feest natuurlijk ­ helemaal niet meer stuk.

Kaarten zijn nu al verkrijgbaar via www.effenaar.nl/agenda • Kickz begint om 20.00 uur, duurt tot 1.00 uur en er wordt geen alcohol geschonken. • Carnavalskleding is verplicht. • Neem wel een identiteitskaart mee, want er vindt controle plaats.

DE SCHEERKWASTEN LIEDJESFIST 55 JARIG JUBILEUM

Zaterdag 14 januari werdt de 4e editie van het Lampegatse liedjesfist gehouden. Ditmaal in Zalencentrum EHV aan de ­hoogstraat in Eindhoven. In deze carnavaleske locatie werdt gestreden om de hoogste eer voor de zangers en zangeressen al dan niet begeleid door muzikanten of een kapel.

D’n VurTocht

Stationsplein Ook tijdens carnaval 2018 is D’n VurTocht weer te vinden op het Lampegats plein van de Carnavaleske voorpret. Natuurlijk in lampegatdegekste !!! Op het Stationsplein barst om 11 uur het feest los en zal het Stationsplein schudden op z’n grondvesten. Programma Vurtocht 2018 Meer informatie op www.VurTocht.nl

Lampegatse optocht

Binnenstad Het centrum van Eindhoven bruist met de Lampegatse optocht die vanaf 12.51 uur door de stad trekt. De grote stoet wordt voorafgegaan door de kinderoptocht met de Markies en Markiezin van Eynthoven. De Stadsprins sluit de optocht af op de grote prinsenwagen met zijn gevolg en Stadshofkapel de Eendracht. Website Lampegatse Optocht

Lampegatse Kinderoptocht

Op zaterdag 30 juni zal CV de ­Scheerkwasten het 55 jarig jubileum groots vieren. Tussen 16.00uur en 18.00uur zal de r­ eceptie plaatsvinden waarna het feest voor alle bezoekers zal losbarsten. Dit alles zal

(­buiten) gevierd worden bij de residentie op ­sportpark De Hondsheuvels (sv Woenselse Boys, JC Dirkxpad). Eenieder is van harte welkom!

Niet alleen de locatie was dit jaar nieuw maar ook kon men dik in de prijzen vallen. Voor de overall winnaar lag een vette check van 444 euro klaar en voor de winnaar van de publieksprijs een knoeperd van 222 euro. Dit heeft geresulteerd in maar liefst 9 deelnemers van divers allooi. Schorre chef de winnaar van de publieksprijs van vorig jaar heeft met zijn nieuwe singel “Pakske Polonaise” zijn prijs weten te prolongeren ! En als overal winnaar kwam uit de bus………….. Dolle3s en de Tony’s met hun nieuwste hit “koning Carnaval” een ouderwetse sjoenkelwals . Dan even een eervolle vermelding voor de tweede en derde plaats overall: 2e plaats              Schorre chef 3e Plaats              Bockelullo’s

Binnenstad Zoals ieder jaar zal voorafgaand aan de grote optocht de kinderoptocht van start gaan. Deze kinderoptocht is speciaal voor onze kleinste Lampegatters en Lampegatterinnekes die het leuk vinden om mee te lopen met de optocht, maar daarbij niet de hele route van de grote optocht kunnen lopen. Om deel te nemen aan de kinderoptocht hoef je geen geld te betalen; sterker nog je krijgt startgeld! Dit geld kun je natuurlijk goed gebruiken om je creatie nog mooier te maken


8 DE LAMPEGATTER

DE LAMPEGATTER JANUARI 2018

Uitgeslapen de carnaval in! 1 T/M 11 FEBRUARI

15% KORTING OP ALLE DEKBEDDEN EN KUSSENS

Lekker Zweeds in ons restaurant of voor thuis

Schnitzel

ALLEMANSRÄTTEN

6.

6.-

met frites

50

IKEA Eindhoven Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 10:00 - 21:00, zondag: 11:00 - 18:00

Gehaktballetjes, diepvries

/ 1 kg


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

ZONDAG 11 FEBRUARI AGENDA VIERING IN DE SINT ­CATHARINAKERK De carnavalsviering vindt dit jaar weer plaats op de plek waar zij thuis hoort; in onze Sint Catharinakerk. Het 55 jarig jubileum van de SFEC heeft dit jaar het thema bepaald: Jubilissimo. Het belooft weer een mooie viering te worden. Pastoor Wilmink is erg enthousiast en verheugt zich op de verwachte toeloop van

alle Lampegatters en Lampegatterinnekes. Datzelfde enthousiasme leeft ook onder de ruim 70 muzikanten, die de viering muzikaal tot grote hoogte zullen voeren, en onder alle andere vrijwilligers. We hopen jullie dan ook te zien en te horen op zondag 11 februari. De viering start om 11:00. De deuren gaan open om 10:11.

FAMILIE CARNAVAL Op zondagmiddag 11 februari wordt voor de 12e keer een groot familiecarnaval g ­ eorganiseerd in VTA Blixems aan de ­Ouverture te Eindhoven Dit jaar m.m.v. DJ Marcel, clown ­Frodolino, de Kwelpiepers en natuurlijk bezoek van de Stadsprins. Voor nadere info:www.carnavalinblixembosch.nl of mail voor kaartjes (€ 4 p.p.) naar ­carnavalinblixembosch@gmail.com.

Breng mij mar naor “De Mert”

Tent op de Stadse Mert Carnaval in Brabant begint in Eindhoven! De tent op de Markt is vijf dagen lang het ‘epicentrum’ van het Lampegat met voor ieder wat wils op het programma. 9 t/m 13 februari 2018

KICKZ!

Effenaar, Dommelstraat De volledige line Up van Kickz 2018 is ­bekend!! En met deze top artiesten beloofd het weer een knallende party te worden! Tickets zijn te verkrijgen via de site van de Effenaar. 10 t/m 12 februari

Voor de kinderen inclusief drinken, chips, ijsje en popcorn! Een feest wat u niet mag missen en wat dit jaar onder leiding staat van onze eigen jeugdprins èn jeugdprinses!

WEETJES 1883: ontstaan eindhovens carnaval, met een carnavaleske avond en jaren later in 1914 het ontstaan van een optocht ; leden van een fietsclub trokken verkleed en met versierde fietsen door Woensel met een muziekkorps voorop.

“MET CARNAVAL EFFEN WAT ANDERS... ...de rest van het jaar hebben we plezier met tennis bij Tegenbosch”

1926 : in de krant werd melding gemaakt van een ‘burgemeester van Elf’ met gevolg die een komische toespraak hield waarbij de stad op de korrel werd genomen en een kolderiek lied werd gezongen.

Brunch op de Mert

Tent op de Stadse Mert Vanaf 12.00 uur na afloop van de ­Carnavalsmis

Tent op de Stadse Mert SUPERTOF evenement speciaal voor de Lampegatse jeugd van 7-12 jaar, die met elkaar een ludieke en carnavaleske strijd aan gaan om verkozen te worden tot MARKIES, MARKIEZIN of een van de figuren van het gevolg van het L­ ampegats jeugd gezelschap. (NAR , H ­ ERAUT, L­ AKEI en nu ook uitgebreid met 2 D ­ ANS­MARIEKES!)

De VVV hoopte op een heuse carnavals optocht. Begin jaren ’50 werd door twee fanatieke limburgers (Pi Jacobs en Bèr Meijs) die in Eindhoven geworteld waren de VOLDERS opgericht.

1962: FEC geboren; alle carnavals ­evenementen samen voegen om zo tot een eigen Einhovense identiteit te komen de toen bestaande verenigingen verenigden zich en Jan Kuhr werd voorzitter.

Stadskerk St. Cathrien Op carnavalszondag wordt om 11.00 uur de Lampegatse Carnavalsmis gevierd, dit jaar weer in Stadskerk St. Cathrien.

Lampegats Markiezenbal

1939: De eerste stadsprins ‘jan d’n Urste’ werd ontvangen op het stationsplein en reed  met koetsen door de binnenstad; er werd een proclamatie voorgelezen en er was een heuse receptie in ‘hotel Royal’.

1961: Jan Kuhr Prins vd Volders eind van dat jaar verg. eindhovensche carnavalsverenigingen met als doel: 1 intocht van de stadsprins(volders) ; vond plaats in 1962.

Carnavalsmis

Ga met Carnaval ook lekker los en meld je daarna aan voor tennis bij Tegenbosch

Zie www.tegenbosch.nl voor de aantrekkelijke kennismakingsactie!


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

t e o m t n o e d Je grote lief je met ! je it m S ‘t ij b t in g e b g a d e t o r g e J

Prachtige bruidsjurken, nieuwe collectie 2018, klassiek of modern.

Galajurken vanaf € 29,95

Al onze modellen zijn exclusief en verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen.

46039

Smitje, Dutch Fa

tel. 040 - 24 • n ve o h d in E , 15 13 g er B shion Creation • Kleine

l .n je it m s e d o m s id u r Bezoek onze site www.b


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

MAANDAG 12 FEBRUARI AGENDA UITREIKING BOKAAL D’N OPKIKKER van het Lampegat. Op moment van deze publicatie is nog niet bekend wie dit jaar de bokaal krijgt overhandigd. De toegang tot de tent is gratis!

Traditionele wedstrijd Oud FC Eindhoven – Legendary PSV CARNAVALSMAANDAGMIDDAG Bokaal “D’n Opkikker” werd in 1973 als eerste overhandigd aan speler Daan ­Schrijvers van NAC. Tot op heden geschiedt deze uitreiking nog steeds. Bekende namen als Hendrik Schalks, Jan van Beveren, Dick Nanninga, Henk Bloemers, Barry Hulshof, Rinus Israel, Edward Sturing en nog vele anderen, waaronder ook Ronaldo, Jan Heintze, Erwin Koeman, Ron Vlaar en Ola Toivonen hebben als ongelukkig-gelukkige kandidaten “D’n Opkikker” al in ontvangst mogen nemen. Vorig jaar nog Timothy Durwael van FC Eindhoven.

Voorafgaande aan dit spektakel organiseert de Sociëteit het drukbezochte Brabants Brunchke voor donateurs/sympathisanten in Residentie Café De ­Wildeman op de Markt in Eindhoven speciaal voor leden. Wilt u hier ook aan deelnemen, geef u dan op als sympathisant van ­Sociëteit “D’n Opkikker”. U ontvangt dan ook bijbehorende leuke versierselen en entreekaarten om dit ­geweldige feest mee te kunnen maken. Uw donatie is van harte nodig om dit mooie traditionele feest -inmiddels een begrip in het Lampegatse- nog lang te mogen organiseren. Word dus sympathisant, meld u aan en bezoek onze webshop.

Dankzij onze donateurs en s­ ympathisanten is het voor Sociëteit D’n Opkikker nog steeds mogelijk om jaarlijks dit geweldige evenement te kunnen organiseren. In de tent op de Markt in Eindhoven wordt elk jaar weer een pechvoetballer uit het N ­ ederlandse betaalde voetbal een hart onder de riem gestoken met D’n Opkikker Bokaal. Dit alles gebeurt om ­

14:00 uur ­tijdens de rust van de ludieke traditionele wedstrijd tussen Oud FC Eindhoven spelers en Legendary PSV. Deze wedstrijd wordt in traditie gefloten door Zijne Dorstlustige Hoogheid Stadsprins

Maar u bent natuurlijk sowieso welkom bij de wedstrijd en uitreiking in de tent op de Markt, waar toegang gratis is. www.denopkikker.biedmeer.nl

’T GOEI VROUWKE 2018 Jaarlijks wordt door de CV de ­Kletsmeiers, CV de Leute en CV de Lichtstadnarren overgegaan tot de benoeming van ’t Goei Vrouwke. Met deze benoeming wordt dank uitgesproken voor de vele en belangrijke verdiensten van betrokkene voor het Lampegatse Carnaval in het bijzonder en ­ Eindhoven in het algemeen.

Een L­ ampegatterinneke in hart en nieren, met oog voor wie hulp nodig heeft. Voor de drie verenigingen reden om haar te benoemen tot “ ’t Goei Vrouwke 2018”. Huldiging en uitreiking van de onderscheiding vindt plaats op carnavalsdinsdag 13 februari 2018 na afloop van het Bier Elfuurke in de grote tent op de Stadse Mert

Door de drie verenigingen wordt bekend gemaakt dat voor het jaar 2018 deze ­onderscheiding is toegekend aan mevrouw Corian Heijmans. Corian is een typische ‘moeder’ van een carnavalsvereniging uit de Eindhovense wijken, de jubilerende Scheerkwasten. Corian is verbindend, staat altijd klaar, zorgt dat de Prins en gevolg er piekfijn uitzien, is bescheiden, immer hard werkend op de achtergrond voor ‘haar’ vereniging én de raadsleden. De drijvende kracht achter het kindercarnaval van de Scheerkwasten.

Buiten de carnaval is ze de spil van haar gezin en heeft ze mantelzorgtaken op zich genomen en zorgt ze voor haar schoonvader en vader. Ook op haar werk is ze verbindend als actief lid en organisator in de p ­ ­ersoneelsvereniging.

Eerder werden benoemd tot ’t Goei Vrouwke: 1998: Els v.d.Berg; 1999: Anneke van Alphen; 2000: Helene Kristel; 2001: Lies Kiggen; 2002: Mia Klijs† ; 2003: Ria Rutjens; 2004: Nel Saes; 2005: Gerrie van Gerwen; 2006: Anja Broeders† ; 2007: Fransje van Kollenburg† ; 2008: Marianne Brugmans; 2009: Sonny Vromans†, 2010: Corrie Krijnen; 2011: Angeline Peels- van Neerven ; 2012: Corry van Turnhout; 2013: Karin Hemerik; 2014 : Ellen Schoumacher; 2015: Mayke Muller; 2016: Karien Rijnen; 2017: Lilian van Hassel

GOUDEN ROMMELPOTTER 2018 TOEGEKEND AAN: BLUSSWERRUK Jaarlijks wordt door de Federatie ­Eindhovens Carnaval overgegaan tot toekenning van de onderscheiding De Gouden Rommelpotter. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een Lampegatse persoon, groepering of kapel die door grote inzet en carnavaleske uitvoering heeft bijgedra­ gen aan de m ­ uzikale ondersteuning van het Lampegatse Carnaval en zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de ­Lampegatse carnavalsmuziek. Voor het jaar 2018 is op voordracht van de “Commissie Voordracht Gouden

­ ommelpotter” door het bestuur van de R Stichting FederatiEindhovens C ­ arnaval deze onderscheiding toegekend aan BLUSSWERRUK. Goede wijn behoeft geen krans. Huldiging en uitreiking van de onderscheiding vindt plaats op carnavalsdinsdag na afloop van het Bier Elfuurke in de grote tent op de Stadse Mert.

Breng mij mar naor “De Mert”

Tent op de Stadse Mert Carnaval in Brabant begint in Eindhoven! De tent op de Markt is vijf dagen lang het ‘epicentrum’ van het Lampegat met voor ieder wat wils op het programma. 9 t/m 13 februari 2018

KICKZ!

Effenaar, Dommelstraat De volledige line Up van Kickz 2018 is ­bekend!! En met deze top artiesten beloofd het weer een knallende party te worden! Tickets zijn te verkrijgen via de site van de Effenaar. 10 t/m 12 februari

Brabants Brunske, Voetbal PSV-EVV, Uitreiken d’n Opkikker

De Wildeman/Tent op de Stadse Mert Brabants Brunske in Cafe De Wildeman, aanvang 11.33 uur met aansluitend, ­tijdens de carnavaleske voetbalwedstrijd PSV-EVV in de tent op de Stadse Mert uitreiking van d’n Opkikker 2018. Uitreiking geschiedt tijdens de rust van de ludieke voetbalwedstrijd tussen het Gelegenheidsteam FC Eindhoven – Legendary PSV in de Tent op de Stadse Mert in Eindhoven.  Aanvang 14:00. Toegang Gratis.

Ut spoort nie

Stationsplein Vanaf 14.11 uur barst het kapellenfestival ‘Ut spoort nie’ los op het Stationsplein.

Malle Maandag Middag Tent op de Stadse Mert

Strijps Kreiefist

Trudoplein Strijp Dit jaar alweer voor de 37ste keer op de Carnavalsmaandag van 13:00 uur tot 16:30 uur het Strijps Kreiefist in de grote tent op het Trudoplein. Het oudste zelfstandig kindercarnavalsfeest van E ­ indhoven is hét evenement voor de jeugd van Strijp en ver daarbuiten.


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

UW EVENEMENT, MEETING OF FEEST IN ÉÉN HAND

8 1 0 2

Bel: 06-20670555 of 06-22517737

Knipoog naar de lente!

20% - 40% - 60% GOEDKOPER DAN ELDERS!!! MENGMACHINES AANWEZIG ALLE KLEUREN LEVERBAAR!!

WENTING MODE Onze filialen: Leenderweg 277a, Eindhoven tel: 040-2125511 Mierloseweg 186, Helmond tel: 0492-797037 Kronehoefstraat 54 Eindhoven tel: 040-2365138

Restanten wintercollectie minimaal halve prijs!

Winkelcentrum Woensel 117 | Eindhoven | Telefoon: 040-2417150

Waar is dat feestje?

VAN MOSSEL FORD Eindhoven

De Ford Fiesta nu met ruim €3.000,- euro voordeel ! Uit voorraad leverbaar zolang de voorraad strekt, kenteken 2016. Powered by Van Mossel

POLONAISE KORTING! 0% rente bij Ford Options* U rijdt al een Ford Fiesta vanaf € 129,-

Ford B-MAX NU € 11.995,UITVERKOOP

Nieuwprijs € 15.075,Nu vanaf

€ 20.995,-

VanMosselFord.nl

vanaf

Van Mossel Den Bosch Hervensebaan 29 Ford B-MAX T: 073 648 70 10

Van Mossel Eindhoven Hoevenweg 5 T: 040 800 19 70

Met Ford Options vanaf € 192,-

Van Mossel Helmond Varenschut 17J T: 0492 21 40 10

Van Mossel Roermond Sodaweg 3 T: 0475 31 61 61

Van Mossel Veghel Van der Landelaan 1 T: 0413 36 49 26

Van Mossel Weert Edisonlaan 1 T: 0495 53 52 81

Kenmerken Options aanbiedingen: Contante prijs

B-MAX

Aanbetaling

€ 13.675,20.995 €€ 3.605,6.000

Totaal krediet bedrag

Vaste debetrentevoet

Jaarlijks kostenpercentage

Duur oveenkomst

€€ 10.070,14.995

0,0% 3.7%

0,0% 3.7%

25 37 mnd mnd

Termijnbedrag

Slot termijn

Totaal te betalen

€ 129 p. mnd € € 6.974,9.447 € 192

€ 10.070,16.551

* De afgebeelde auto is een Fiesta Titanium vijf-deurs met Van Mossel Ford Eindhoven treedt op als (verbonden) bemidmetallic lak. Hetdaarmee Ford Options blokje metBank. een voorbeeld van delaar en bemiddelt uitsluitend voor FCE De€Europese is verkrijgbaar viabedrag. FCE BankAlle en wordt voorafgaand 129,- is het minimum extra’s, andere motoren, aan de tot standkoming van de overeenkomst verstrekt uitvoeringen en opties tegen meerprijs leverbaar.


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

LAMPEGATSE WEETJES 1964: Stadssleutel: Bolhoedjes vonden dat er een officiële sleuteloverdracht plaats moest vinden van de gemeente naar de stadsprins. Het FEC diende een verzoek hiertoe in .Het stadsbestuur was echter onwillend. 1965: 1 Stadsprins: de FEC stelde dat er voortaan 1 prins voor de stad democratisch zou worden gekozen. Daarnaast mocht dan iedere vereniging nog een eigen prins hebben. Begin van de coördinatie van het lampenist carnaval.

1968: eerste dansmarietjes toernooi en ook eerste voetbalwedstrijd op de Markt met PSV. 1969: 1e Huppelepupkes: Stadsprins Platerius (theo Staals) neemt zijn dochters mee als dansmarietje. (Voorloper van de Hofdames.) 1971: De 1e stadsprins gekozen door een prinskeuze commissie PKC; de huppelepupkes werden toen PAGES genoemd.  1973: Voor het eerst sprake van Hofdames

1966: eerste Gehandicaptenbal : in zaal Hoogenkamp georganiseerd door een aantal carnavalsverenigingen (Hobbelende geit, leute, Soppers en st. jeugdbelangen Don Bosco)met meer dan 150 gehandicapten. Later overgenomen door Jan Vromans. Nu nog bekend als Slaatjesbal! (in het parktheater) Ook vereniging Wilhelmina organiseert jaarlijks het bal van Up en Down. 1966; 3 nachtenlang 5 extra stadsbussen die reden tot 05.00 uur snachts…! Dat jaar werd ook de eerste receptie vd. Stadsprins gehouden in de schouwburg op de zaterdag na de optocht. Hij ontving daar ook de sleutel van de stad. 1967: De stadsprins (prins trocaderus, Theo de Vries) , die aanvankelijk maar 1 adjudant had, had er vanaf toen 2. Dit jaar ook de 1e officiële ontvangst door de gemeente bij aankomst van de trein op het station.

1974: Oprichting Oranjegarde om het wat “saaie” gezelschap van de Stadsprins op te leuken met frisse vrolijke jeugd. Later kregen ze ook meer protocollaire taken. V.a. 1977 verschoven naar de zondag na t federatiebal.(De sleuteloverdracht werd toen verplaatst naar het stationsplein) Receptie werd gehouden in Holiday, vanaf V.a. 1977 verschoven naar de zondag na het federatiebal. (De sleuteloverdracht werd toen verplaatst naar het stationsplein) Receptie werd gehouden in Holiday, vanaf 1977: 1e beste Mensch. Vanaf toen ook de “karakters” om t gevolg meer aanzien te geven. Eind 1970 diende ze een nieuw verzoek in dat weer werd afgewezen : “Eindhoven heeft geen stadssleutel” was de reactie.

1972 werd er tijdens de nieuwjaarsreceptie vd gemeente, door de FEC, een door Jan Wijnen vervaardigde Stadssleutel aangeboden. Deze werd in dat jaar voor het eerst door de burgemeester symbolisch overgedragen, na de carnavalsoptocht. (aan Jan vromans Sr. , prins Gerstejanus)

Petera Retera heeft zich reeds kandidaat gesteld als opvolger van Sigismund de ­Ranitz…maar vooralsnog blijft sigismuns de taak met verve vervullen.

1980 de receptie van de stadsprins werd verschoven naar Cocagne en vanaf 1985 weer in de stadsschouwburg. 1981: 1e strijps kreijefist (op 2 mrt) kinderfeest dat werd georganiseerd door de FEC om ook Strijp meer bij het openbare carnaval te betrekken

Ontwerpers van het Lampegat : 1972: Kees van Dorst Lane Qui Rit (de lachende Ezel): ontwerp van het logo/ GFO van de FEC. werkezels met zotskap; kleuren rood/wit van de gemeente/gemeentewapen. Toen FEC, SFEC werd heeft Peer Retera er de serpentine aan toegevoegd. Zoals het huidige logo is. Sigismund de Ranitz Huidige ­Hofontwerper. Begon met het ontwerp van de r­ommelpotter en Lampegatter in 1982 en maakt sindsdien. Hij ontwerpt jaarlijks het ontwerp voor de SFEC onderscheidingen (in 2004 waren dat er al 26…)

1963-2018

55 JOAR FEDERATIE EINDHOVENS

CARNAVAL

© Peter Tops -Topspotting

HET BESTUUR VAN DE STICHTING FEDERATIE EINDHOVENS CARNAVAL BEDANKT IEDEREEN VOOR HET MOGELIJK MAKEN VAN DE AFGELOPEN 55 JAAR EN NODIGT U VAN HARTE UIT OM OOK DIT JAAR SAMEN MET ONS HET LAMPEGATS CARNAVAL TE VIEREN!

SALAAI


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

L I E S H O U T

H O L L A N D

LAMPEGAT

SAMEN STRIJDEN WE VOOR

CARNAVALVRIJ.NL Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.

Knip de poster uit en hang hem voor je raam. Zo strijden we samen voor de vrijheid. #carnavalvrij


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

DINSDAG 13 FEBRUARI AGENDA BOERENBRUILOFTSBRUNCH Vanaf dit jaar starten wij carnavals­ dinsdag vanaf 11.00 uur met een Boerenbruiloftsbrunch bij eetcafé d’n ­ Hertog aan het Stationsplein. Het Boerenbruidspaar, hun genodigden en ­ het ­Lampegatse boerenvolk zijn daar van harte welkom om een goeie bodem te leggen en alvast het glas te heffen op het geluk van het a.s. Boerenbruidspaar.

Brabantse gastvrijheid, gemoedelijkheid en veul plezier zorgen voor een goede start van deze bijzondere dag. Rond 13.15 uur komt de Stadsprins met zijn gevolg het Boerenbruidspaar en al het boerenvolk welkom heten in het Lampegat en nodigt hen uit samen in optocht naar de Stadse Mert te gaan om daar het ­huwelijk in de onecht te voltrekken. Voor het ­luttele bedrag van 5 euro kunt u deelnemen. Locatie: Eetcafé d’n Hertog, Stationsplein Tijdstip: di. 13/02 11.00 – 13.30 uur

(aansluitend vertrek naar de Stadse Mert in optocht). Aanmelden voor de Boerenbruiloftsbrunch. U kunt zich aanmelden voor deze boerenbruiloftsbrunch via bovenstaande link. Na aanmelding via de site ontvang u een bevestigingsmail waarin verdere informatie vermeld staat. Na betaling, ontvangt u half januari via de mail een entreekaart voor de boerenbruiloftsbrunch. Wij kunnen u alleen ontvangen met deze entreekaart. Er zijn een beperkt aantal brunchplaatsen, dus meldt u op tijd aan. Met deze nieuwe opzet hopen wij een nieuwe traditie te starten en er voor te zorgen dat de Boerenbruiloft een vast onderdeel blijft van de Lampegatse ­Carnaval. Samen gaan we de ­Boerenbruiloft nieuw elan geven. Graag zien wij u aanschuiven bij onze boerenbruiloftsbrunch op carnavalsdinsdag.Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via het contactformulier op de website contact met ons opnemen. Boerenbruiloft Jet van de Mortel is de eerste dochter van Dook en Kaatje van de Mortel. Dook en Kaatje bestieren een dorpscafe aan de rand van Eindhoven, waar menig loon naar toe is gebracht.

Bier Elf Uurke, waarna huldiging van d’n ­ Beste Mensch en en Goei Vrouwke Tent op de Stadse Mert De directie van Bierbrouwerij B ­ avaria samen met het bestuur van de SFEC ­nodigt alle Meugelikmaokers en de leden van Milles Fleur en Club 111 uit voor een glaasje bier tijdens het Bier Elf Uurke (besloten). Na afloop, open voor ­publiek, huldiging van d’n Beste Mensch van Eindhoven en ‘t Goei Vrouwke.

Boerenbrunch en Boerenbruiloft

Den Hertog Stationsplein/Tent op de Stadse Mert

Sluitingsceremonie Tent op de Stadse Mert


DE LAMPEGATTER

JANUARI 2018

De Lampegatter editie januari 2018  
De Lampegatter editie januari 2018  
Advertisement