Page 1

Lither Courant maandblad voor de Maaskant nr. 4 - 2019


pagina 2

www.thuisinhetnieuws.nl

e l a i c e p Met s n e g n i d e i b n a a s a Pa

Kom E-bi kes testen!

e t k i u r b e g l e Ve s e k i E-b

Marktplein 21, Lith Tel. 0412-480015 www.verboventweewielers.nl

LC


pagina 3

www.thuisinhetnieuws.nl

LC

voorbeeld op een boek van Antoon Coolen, met nog van die geplakte foto’s. Weet je dat hij zelfs sprookjesboeken heeft geschreven? Ik stond er versteld van. Dit is echt een snoepwinkeltje als je van archeologie houdt.” De heemkundekring hoopt dat het nieuwe onderkomen uitgroeit tot een levendige accommodatie. “Dit wordt beslist geen stoffige ruimte”, weet Van Tuijl zeker. “We hopen in september klaar te zijn met alle werkzaamheden. Dan willen we een keer per maand, op een zaterdagochtend, toegankelijk zijn voor het brede publiek. Er is maar één nadeel en dat is de trap, aangezien we in de kelder zitten. Maar als iemand die slechter ter been is iets graag wil zien, halen we dat natuurlijk graag voor hem of haar naar boven.”

‘Dit is wat heemkundekring al die jaren heeft gemist’ Zo blij als een kind is het bestuur van heemkundekring ‘Maasdorpen in de gemeente Lith’ met de nieuwe ruimte in De Snoeck, die ze na de zomer hopen te betrekken. Momenteel wordt er met man en macht verhuisd, om het archief zo snel mogelijk op orde te brengen. “Dit wordt beslist geen stoffige ruimte”, is Barbara van Tuijl - van Kessel stellig.

Maasdorpen Heemkundekring ‘Maasdorpen in de gemeente Lith’ houdt zich, zoals de naam al doet vermoeden, bezig met de dorpen en woonkernen die de voormalige gemeente Lith vormden; ’t Wild, Maren, Kessel, Lith, Lithoijen, Oijen en Teeffelen. De kring telt zo’n 180 leden en wordt gedragen door een enthousiast bestuur, waarin ieder dorp is vertegenwoordigd. “We streven er naar om vier keer per jaar onze Maaskroniek uit te brengen. Maar dat ligt er maar net aan hoe uitgebreid het verhaal is dat we willen vertellen. Soms duurt het wat langer voordat er een nieuwe editie uit komt, maar dan zorgen we wel voor een extra dik exemplaar. Van september tot eind april verzorgen we ook op iedere derde dinsdagavond van de maand een lezing en op tweede pinksterdag is er altijd de excursiedag. Dan gaan we met de bus naar een interessante plaats, alles om ons te ontwikkelen. We willen ook graag tentoonstellingen verzorgen. Maar voorlopig ligt onze focus op het archiveren. Is die flinke klus geklaard, dan gaan we weer verder kijken.”

door Mark van der Donk Aan het begin van deze maand kreeg de heemkundekring de sleutel van de zo lang gekoesterde locatie. “Vanaf 1976, toen onze kring werd opgericht, smachten we eigenlijk al naar een eigen home”, vertelt Van Tuijl enthousiast. “Dit moet een plek worden waar iedereen naar hartenlust kan ontwikkelen, speuren naar en genieten van de geschiedenis van onze dorpen.” Tientallen jaren moest de heemkundekring het doen met drie archiefkasten op de gang van het gemeentehuis. Toen de voormalige gemeente Lith door Oss werd geannexeerd, kreeg het een gedeelte van het gebouw in gebruik. “Dat hebben we intensief gebruikt voor tentoonstellingen”, weet Van Tuijl nog als de dag van gisteren. “Ons archief lag echter opgeslagen in een distributiecentrum en bij verschillende bestuursleden thuis. We wisten immers dat het tijdelijk was.” Toen het voormalige gemeentehuis aan het Lithse Marktplein met een grondige verbouwing werd omgetoverd tot multifunctionele accommodatie (MFA) ‘De Snoeck’ kregen niet alleen basisschool de Meander, de bibliotheek, GGD Hart voor Brabant, gemeenschapshuis de Hoeve en kinderdagverblijf Henhaan er hun plaats, maar ook de heemkundekring. In de kelder, tussen de verhuisdozen, vertelt Van Tuijl dat ze maar wat blij is met deze kans: “Dit is wat we al die jaren zo gemist hebben. Een vaste plaats voor de heemkunde, waar we samen kunnen bewonderen wat ons zo boeit.” Snoepwinkeltje Er wordt met een hele groep gewerkt aan het inrichten van de nieuwe locatie. “De mannen doen het sjouwwerk, als stellingen en schappen plaatsen, en de dames – met allemaal verstand van zaken - zorgen voor het archiveren. Je komt zo nog eens wat tegen. Ik stuitte vandaag bij-

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL


pagina 4

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Oss Frankenbeemdweg 50 | Ontbijt ma. t/m za. tot 11.00 uur €2.95 Portulaca Heeft felgekleurde bloemetjes die zich overdag openen. Houdt van een zonnige plaats en heeft weinig water nodig. In 12cm-pot. 2.49

Koimix Maat 15-18cm. 7.50 p.st.

4.50 Petunia Surfinia in hangpot In diverse kleuren. 7.99

1.69 Gazania in schaal Houdt van een lichte tot zonnige plek en bloeit de hele zomer. In 27cm-pot. 11.99

Goudvismix Maat 7-10cm. 1.45 p.st.

10 voor 50

7.

Visvoer 3 kleurensticks premium vijver visvoer. In 15L zak. 7.99 p.st.

4.99

2 stuks

10.-

7.

99

Jasmijn Solanum op stam Heeft een rijke witte bloei. 70cm hoog, in 19cm-pot. 11.99

Maestro San Diego 47cm Houtskoolbarbecue met geïntegreerde thermometer, verwijderbare aslade en rubber wielen. Diam. 47cm en is makkelijk schoon te maken. Ook verkrijgbaar in diam. 57cm. 69.95

ELKE ZONDAG OPEN 7.99

Maestro Briketten Zak à 8kg. 9.99 p.st.

12.99 2 stuks

Nerium Oleander Houdt van een zonnige, warme plek. Diverse kleuren, in 21cm-pot. 70cm hoog. 16.99

14.

99

54.95

Aanbiedingen zijn geldig van 16 t/m 28 april 2019 en zolang de voorraad strekt.


pagina 5

www.thuisinhetnieuws.nl

LC

Passion-concert Kom ook naar het Passion concert in het kleine kerkje in Lith! Een klein maar enthousiast groepje jongeren is bezig met de voorbereidingen van het Passion concert. Tijdens het Passion concert wordt het verhaal van de laatste dagen van Jezus verteld. Dit verhaal gaat over de laatste maaltijd die Jezus met zijn vrienden heeft, zijn arrestatie en veroordeling tot de doodstraf. Tijdens de vertelling worden er eigentijdse liederen gezongen, passend bij de gebeurtenissen en de gezichtspunten van Jezus, Petrus, Judas en Maria. Liederen die o.a. worden gezongen zijn: Fragile, Fix you, Zwart wit en Mag ik dan bij jou. De daadwerkelijke veroordeling van Pilatus zal worden uitgespeeld. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te luisteren en mee te zingen op woensdag 17 april om 19:30 uur in het kerkje op de dijk, Lithse dijk 5 in Lith.

Koninklijke onderscheiding Margot Zegers en Mari Weerden

Op 12 april 2019 ontvingen Margot Zegers en Mari Weerden een koninklijke onderscheiding. Dit door hun jarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer. Locoburgemeester Frank den Brok reikte de onderscheiding uit in de brandweerkazerne van Lith. Mevrouw Zegers verlaat de vrijwilliger brandweer na 25 jaar, meneer Van Weerden na 41 jaar. Jarenlang leverden zij een waardevolle bijdrage aan de vrijwillige brandweer van de gemeente Lith. Ook na de gemeentelijke herindeling met de gemeente Oss. Hiermee droegen zij bij aan de openbare veiligheid. Als dank hiervoor, ontvangen zij de onderscheiding.

Succesvolle opschoondag Lith Afgelopen 23 maart stond de landelijke opschoon dag weer op de kalender. Vanuit Landschap Beheer Oss wordt deze dag georganiseerd met als coördinator voor de lithse Ham Johan De Vree. Om 9.00 uur s ’morgens werden alle vrijwilligers verwacht bij het clubgebouw van Duik team Lith. Het betreft een bont gezelschap dat bestond uit leden van Het Skön Schip, Vrijwilligers van de lithse dijk, Ouders met kinderen en Vis verenigingen H.S.V de Flipper, H.S.V Ons Genoegen uit Oss en H.S.V de Brasem uit lith. In het clubgebouw werd voor een kop koffie en thee gezorgd met een lekkere koek erbij en voor de kinderen was er ook wat lekkers. Voor aanvang werd er aan iedereen het probleem nog eens een keer goed uitgelegd en wat ons doel was. Dit gebeurde door Frouke van Deelen en Jos Van De Heuvel. Het doel was deze keer het kleinere zwerfvuil te gaan aan pakken. Dit omdat het kleine dunne plastic het schadelijkst is voor de natuur. Hierna gingen we met zijn alle flink aan de slag. Er gingen wat mensen mee met het Skön Schip naar de strekdam, inclusief de Heer en Mevr Mensink die bij ons te gast waren. De kinderen met wat ouders bleven op de parkeerplaats terwijl de grootste groep naar de bocht ging links achter aan de Lithse Ham. Hier ligt ieder jaar erg veel zwerf vuil. Dit komt doordat met het hoge water het vuil via de maas de Lihtse Ham in stroomt en dan dor de wind de hoek in word gestuwd. Om half 12 was het tijd om te stoppen en kreeg iedereen vanuit Landschap Beheer Oss een pakketje met wat lekkers erin. Ook werd er weer een leuke groepsfoto gemaakt zie hier boven Ook werd iedereen hartelijk bedankt door Johan de Vree voor hun super goede inzet.

Peuteruurtje in Lithse bieb Op 18 april van 11.00 tot 12.00 uur is de aftrap van het maandelijkse Peuteruurtje in de bibliotheek Lith. Kinderen genieten tijdens het Peuteruurtje van prentenboeken, liedjes zingen en samen spelen. Een leuk en leerzaam uurtje. Het thema van het boek staat centraal. Peuters krijgen een stempelkaart voor het Peuteruurtje. Als die vol is, ontvangen ze een leuk vingerpoppetje om de verhalen van de prentenboeken thuis na te spelen. Peuteruurtje is bedoeld voor kinderen vanaf twee jaar, maar broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Boekennieuws Op 18 aril van 19.30 tot 20.30 uur kunt u in de bibliotheek Lith terecht voor een nieuwe activiteit. De Bibliotheek Lith organiseert Boekennieuws speciaal voor mensen die graag lezen. Bij Boekennieuws vertellen drie bibliothecarissen over boeken die de moeite waard zijn om te lezen. In de meeste gevallen gaat het om nieuwe titels, maar het kan ook om boeken gaan die opnieuw zijn uitgebracht of boeken waar veel over gepraat wordt. Op deze manier blijven lezers op de hoogte van het aanbod. De collectie van de bibliotheek wordt immers steeds aangepast en uitgebreid. Entree is gratis. Graag van tevoren aanmelden in de bibliotheek of via contactlith@nobb.nl.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL


pagina 6

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Ervaar het gemak van Internet Bankieren Ik ma graag weak u lk gwijs

om!

BIJ ONS BENT U GEEN PATIËNT, MAAR..

EEN CLIËNT MET ZORGVRAAG !!!

Bij ons bent u geen patiënt, maar... een cliënt met zorgvraag!! WIE WIL NU NIET EEN FRAAIE LACH? BIJ ONS KUNT U OOK TERECHT VOOR TANDBLEKEN.

INSCHRIJVEN KUNT U:

Wordt geladen

- contact@tandartspraktijklith.nl - Telefonisch 0412-481748

Wie wil nu niet een fraaie lach? Bij ons kunt u ook terecht voor tandbleken. Kompas Financiën

Inschrijven kunt u: contact@tandartspraktijklith.nl

Het Wielsem 10 5231BW 's-Hertogenbosch T 073 - 646 18 30 E info@kompasfinancien.nl I www.kompasfinancien.nl

telefonisch: 0412-481748

Teun & Mark van Hal

Het Wargaren 66 - Lith - 0412-481466

OCCASIONS

Citroen C1 bouwjaar 2016 - €7450,-

Volvo V40 bouwjaar 2015 - €18.495

Mitsubishi Colt bouwjaar 2008 - €3995

Kijk voor ons verdere aanbod of informatie op

WWW.AUTOCARELITH.NL APK keuringen - Onderhoud & Reparatie - Motordiagnose - Bandenpartner In- en verkoop auto’s - Schade expertise - Schade reparatie - Airco onderhoud


pagina 7

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Werkzaamheden rondom de dijk weer toegestaan Vanaf 1 april mogen er -onder bepaalde voorwaarden- weer werkzaamheden op of aan de Maasdijk en de regionale keringen worden uitgevoerd. Voorwaarde is wel dat hiervoor een watervergunning is verleend door het waterschap of een melding is gedaan. Onder werkzaamheden vallen álle bouw-, graaf- of sloopwerkzaamheden, inclusief het planten of kappen van een boom, tuininrichting of het leggen van kabels of leidingen.

‘Tijdens nachtloop letterlijk het licht in lopen’ Helemaal nieuw is het organiseren van een hardlooptocht niet voor Marleen Frunt - van den Akker. Al een jaar of vier is ze, namens Runningtherapie Bernheze, de kartrekster achter de Bomenpark Winterloop. Komend weekend volgt een nieuwe, toch wel heel speciale, uitdaging. “Tijdens de nachtloop loop je, over de dijk, letterlijk het licht in.” door Mark van der Donk Het plan is even simpel als ingenieus. Laat een groep (hard)lopers in het holst van de nacht beginnen aan een tocht en hen - hoe ver ze ook zijn gevorderd - bij het ochtendgloren omdraaien. Frunt ziet het helemaal zitten. “In het verleden heb ik, voor de lopers die bij mij trainen, al twee keer een ‘vroege vogeltraining’ georganiseerd. Daaruit ontsproten leek het me nu leuk om iedereen te laten ervaren wat het is om ’s nachts te lopen.” Samen met een aantal betrokken lopers - alles goed voorbereiden is stiekem toch een hele klus - organiseert Frunt de loop in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april. Inspiratie deed ze op tijdens het lezen van het boek ‘Het blauwe uur’ van Hans Koeleman. “Daarin volbrengen zeven beginnende hardlopers, tot hun eigen verbazing, vroeg in de ochtend een vier uur durende tocht. Ik vind het mooi om te laten zien dat ook onervaren lopers het, met de juiste dosering, langer vol kunnen houden dat ze op het eerste oog zullen denken.” De tocht op eerste paasdag is dan ook voor zowel hardlopers als wandelaars. “Iedereen is welkom”, benadrukt Frunt. “Er is geen voorinschrijving. De laatste editie van de Bomenpark Winterloop trok afgelopen winter zo’n 250 deelnemers, maar zijn we nu met 100 lopers, dan ben ik daar al heel blij mee.” Ze is vastbesloten om ook van dit nieuwe evenement een jaarlijkse traditie te maken. “Om 6.30 uur komt de zon op. Dat moet, als de weergoden een beetje meewerken, een prachtig beeld opleveren. En tegelijkertijd is het het sein voor de lopers om om te keren naar het startpunt; het clubhuis van roeivereniging Aross in Macharen.”

Omkeren Om 5.00 uur lopen de deelnemers van daaruit, allemaal in eigen tempo, in het donker naar de Maas. Ze slaan daar linksaf, de dijk richting Empel op. “Na anderhalf uur, bij de zonsopkomst, keert iedereen om en loopt dan dezelfde route terug. Het maakt dus niet uit hoe ver je op weg bent, of je nou rent of wandelt of allebei”, legt Frunt uit. “Onderweg is er een waterpost, waar sommige lopers twee keer langs komen en anderen één keer even kunnen uitrusten.” Het is volgens haar belangrijk te vermelden dat iedereen op eigen verantwoordelijkheid loopt. “Een veiligheidsvest is verplicht en lampjes zijn, om ongelukken te voorkomen, eveneens gewenst. Na afloop hebben we voor iedereen koffie, thee en een krentenbol klaarstaan.” Goed doel Zoals bij eigenlijk al haar activiteiten, staat ook de Nachtloop in het teken van het goede doel, vertelt Frunt tot slot: “Alle deelnemers betalen een bijdrage van 10 euro, die volledig ten goede komt aan de stichting Friends of Kurland. Dat is een heel klein township in het zuiden van Zuid-Afrika, waar ik twee keer per jaar training ga geven. Het ingezamelde geld gaat daar naar sport en welzijn voor alle leeftijdscategorieën. Ik zie dus meteen waar het aan besteed wordt.” Inschrijven voor de nachtloop is niet nodig. Iedereen kan, aanstaande zondag 21 april tegen 5.00 uur, gewoon aansluiten. Kijk voor meer informatie op runningtherapiebernheze.nl.

Op 1 april eindigt de zogeheten ‘gesloten periode’ voor de dijken. Van 1 oktober tot 1 april zijn er geen werkzaamheden toegestaan op de dijken. Dit is om ervoor te zorgen dat de dijken niet verzwakt raken tijdens het winterse hoogwaterseizoen. Werken aan de dijk? Neem altijd eerst contact op met het waterschap. e medewerkers van waterschap Aa en Maas denken graag vooraf mee over de plannen van dijkbewoners, grondeigenaren, gemeenten, projectontwikkelaars of architecten. Zo krijgen belanghebbenden eerder duidelijk wat wel of niet kan tussen 1 april en 1 oktober. Dat bespaart een hoop ongemak, ergernissen en onnodige kosten en het houdt de dijken veilig! Op www.aaenmaas.nl/legger kunnen bezoekers zien hoe een perceel ligt ten opzichte van de dijk met de beschermingszone. Voor meer informatie of meldingen kunnen mensen bellen met het Klantcontactcentrum van waterschap Aa en Maas via 088 - 17 88 000. Kijk voor alle regels op: www.aaenmaas.nl/keur. Voor het aanvragen van een vergunning kijk op: www.aaenmaas.nl bij ‘vergunningen en regels’. Daar kunt u ook de controlecheck doen om na te gaan of er een vergunning nodig is of dat een melding voldoende is.

Cursus Hartreanimatie + AED E.H.B.O. vereniging ‘Steeds Paraat’ Lith organiseert op maandag 29 april a.s. een cursus Hartreanimatie + AED in De Snoeck (MFA) Marktplein 20 in Lith. Van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Wij hebben al diverse personen op de wachtlijst staan maar nog enkele mensen erbij zou fijn zijn. Dus wil je nog meedoen dan graag een snelle reactie. Voor meer info en opgave, bel 0412-482361, reageer via het contactformulier op www.ehbo-steedsparaat.nl of mail naar ehbolith@hotmail.com.


pagina 8

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Van Orsouw Inbouw Auto Accessoires

Van OrsouwBenedendijk Inbouw Auto 72 OijenAccessoires Benedendijk 72 Oijen

Tel 0412tel. – 492896 www.demuziekboerderij.nl 0412-492896 - www.muziekboerderij.nl

voor mobiele mobiele telefonie advies ookOok voor telefonie Gratis - gratisabonnement abonnementadvies

Aanbieding: Versterker vanZero Ground Zero en kist Aanbieding: Versterker van Ground met Woofer met woofer en kist 850Watt voor €360,850 watt voor € 360

Bernheze sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem Afgelopen week ondertekende burgemeester Marieke Moorman namens het college, een convenant met mevrouw Karin Krijnen van NL Confidential, een onafhankelijke intermediair tussen burgers en partijen en oprichter en organisator van ‘Meld Misdaad Anoniem’. Hiermee sluit de gemeente Bernheze zich aan bij het landelijk meldpunt Meld Misdaad Anoniem (M.). M. is een onafhankelijke meldpunt waar inwoners anonieme informatie kunnen geven over criminaliteit en misdaad. De anonimiteit van de inwoner staat hierbij altijd centraal. Inwoners kunnen bij het meldpunt meldingen doen van bijvoorbeeld vermoedens van hennepkwekerijen, inbraken en illegale handel en opslag van vuurwerk. De instantie Meld Misdaad Anoniem geeft de informatie door aan haar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst.

- Groepsvervoer - Luchthavenvervoer - Chauffeursdiensten - Pakketvervoer - Overige diensten

N IE U W

IN U W R EG IO

Gradjan Buss T 06 53 97 63 06 Van Irhovenstraat 1, 5398 HX Maren-Kessel E-mail: taxi@gradjanbuss.nl www.gradjanbuss.nl

Anonimiteit gewaarborgd “Het is belangrijk dat inwoners de mogelijkheid hebben anoniem meldingen te kunnen doorgeven via M. zonder bang te hoeven zijn voor eventuele consequenties. En nu krijgt de gemeente ook meer inzicht in deze meldingen, waardoor wij als gemeente de veiligheid beter kunnen waarborgen. Uiteraard ziet de gemeente niet wie de melding gedaan heeft. Meldingen zijn zeer waardevol. Ziet of hoort u iets maar durft u de politie om welke reden dan ook niet te bellen of te mailen, meld dit dan via M,” aldus burgemeester Marieke Moorman. Meldingen M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u 24/7 melden via meldmisdaadanoniem.nl/melden. Kijk voor meer informatie over M. op www. meldmisdaadanoniem.nl.

Voorleesochtend in Nistelrode Kom je gezellig luisteren naar een voorleesverhaal? Speciaal voor peuters lezen we elke eerste woensdagochtend van de maand voor in bibliotheek Nistelrode. Kinderen zijn met hun papa, mama, opa, oma of oppas van harte welkom om te komen luisteren. We beginnen om 10.30 en het duurt tot 11.00 uur . Voor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar het is ook gewoon gezellig, samen te lezen en ontdekken. Samen lezen is het hoogtepunt van de dag!


pagina 9

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Doorgroeimogelijkheden

Goede voorwaarden

Word jij onze nieuwe c o l l e g a ? Leukste team

Werken bij

Grootste familie bedrijf Volop kansen

Wij zijn op zoek naar: KEUKENHULP (WEEKEND & VAKANTIE) F&B MEDEWERKER (VAKANTIE) & HOUSEKEEPING MEDEWERKER (VAKANTIE)

Solliciteren of meer informatie? Kijk op:

www.hotelnuland.nl/vacatures of bel 073-5342534 Rijksweg 25, 5391 LH, Nuland


pagina 10

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Veel belangstelling voor 31e Open Heesche Bridgedrive Vrijdag werd de 31e Open Heesche gehouden. Deelnemers uit het hele land en zelfs van over de grens speelden een topintegraal over 6 rondes van 4 spellen. Bij binnenkomst en gedurende de wedstrijd werden er diversen versnaperingen aangeboden; Bij het weggaan was er een leuke attentie. Voor de vijf hoogste geplaatste bridgers en elke tiende deelnemer waren er prijzen in natura. In totaal mocht de Heesche Bridgeclub liefst 64 koppels verwelkomen in de Pas. (foto Jarno van Santvoort - meer foto’s op www.thuisinhetnieuws.nl)

Publieksavond bij Halley

ACCOUNTANCY - BELASTINGEN - ADVIES

Finovion Accountancy Bernheze ACCOUNTANCY BELASTINGEN - ADVIES Jan Timmers Korenstraat 5- 5388 CR Nistelrode Tel. 0412 700509

ACCOUNTANCY - BELASTINGEN - ADVIES Finovion Accountancy Bernheze WWW.FINOVION.NL

Jan Timmers Korenstraat 5 5388 CR Nistelrode Tel. 0412 700509

WWW.FINOVION.NL

Op vrijdagavond 19 april is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Met de grote telescopen zijn op de Volle Maan de zeeën, bergen en kraters goed te zien. Ook de rode planeet Mars staat aan de avondhemel en is een mooi object om met de telescoop te observeren. Voorts worden de kijkers gericht op sterren en sterrenhopen. Voorts bekijken we verscheidene bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden, bijvoorbeeld Leeuw, Voerman, Cassiopeia, Grote en Kleine Beer, Regulus en de Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de sterrenhemel te kunnen zien. In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Entree op de publieksavond: € 5,- kinderen tot en met 12 jaar: € 3,-. Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/ Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven.


pagina 11

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Historische familienamen Heesch voor 6 straten in De Erven Zes straten in het nieuwbouwplan De Erven krijgen de namen van families met historische binding met Heesch. Hiertoe heeft B&W van de gemeente Bernheze vandaag besloten. Het gaat om de volgende straatnamen: -Van de Ven-erf -Van den Akker-erf -Ruijs-erf -Verstegen-erf -Ploegmakers-erf -Van Uden-erf Straatnaamborden krijgen als ondertitel: ‘Historische familienaam in Heesch’. De straatnamen krijgen de toevoeging ‘-erf’, verwijzend naar de wijknaam ‘De Erven’, het kleinschalige karakter en de verkeerskundige opzet (o.a. vrij van doorgaand verkeer). De Heemkundekring De Elf Rotten heeft op verzoek van de gemeente historisch onderzoek gedaan naar familienamen in Heesch. Er is data voorhanden over Heesche families vanaf 1665. Gekozen is om te kijken naar de meest voorkomende familienamen in de periode 1665 tot 1940. Een straatnaam is hiermee een middel om de Heesche geschiedenis levend te houden. De vernoeming geldt voor de familie, niet specifiek voor een prestatie van de familie en niet specifiek voor één lid daarvan. In totaal komen er 298 nieuwe koop- en 110 huurwoningen in De Erven. Deze zomer start de verkoop van woningen in de nieuwe straten. De bouw start naar verwachting eind 2019, waardoor de eerste woningen in 2020 worden opgeleverd.

Ford Tractor Werkdag In Engeland zijn zogenoemde ‘working days’ uiterst populair bij oldtimer liefhebbers. Niet zo gek dus dat de Britse Blue Force Club, die ook een Nederlandse afdeling heeft, het hoog tijd vond voor een Ford werkdag. Deze werd op 30 maart in Heesch gehouden en georganiseerd door Antonie van Campen en Jos van den Akker. Foto Jarno van Santvoort - meer foto’s op www.thuisinhetnieuws.nl

Voorlezen voor peuters in bibliotheek Heesch Voor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie, draagt bij aan interactieve vaardigheden en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je kind een leven lang plezier van heeft. Maar het is ook gewoon gezellig, samen een boek lezen en ontdekken! Daarom lezen we iedere eerste woensdagochtend van de maand voor aan peuters van 2 tot 4 jaar. Het voorlezen begint om 10.30 uur en is om 11.00 uur afgelopen. Alle peuters zijn van harte welkom om met hun ouders, opa’s, oma’s of oppas naar deze voorleesactiviteit te komen. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig.


pagina 12

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

internetoplossingen internetoplossingen

websites & websites & webshops websites & webshops websites & webshops webshops internetoplossingen internetoplossingen

tel: 085-2733088 tel: 085-2733088 Industrielaan 69 - 5349 AE, Industrielaan 69Oss - 5349 AE, Oss tel: 085-2733088 085-2733088 Industrielaan 69www.invascon.nl -tel: 5349 AE, Oss www.invascon.nl Industrielaan 69 - 5349 AE, Oss

www.invascon.nl www.invascon.nl

• in- en verkoop occasions • Reparatie en onderhoud • Schadeherstel en taxatie

Energielabel: waar komt het vandaan en moet ik er iets mee? Tot september 2018 is er in totaal 59.000 keer een last onder dwangsom opgelegd voor het niet verstrekken van een energielabel, hetgeen resulteerde in 2.660 verbeurde dwangsommen voor een totaal van 1,1 miljoen euro! Sinds 2015 is een eigenaar van een gebouw op grond van artikel 2.1 van het Besluit energieprestatie gebouwen (hierna: ‘Beg’) verplicht om bij oplevering, verkoop of verhuur van een gebouw of een gedeelte daarvan een geldig energielabel ter beschikking te stellen. Indien een gebouw te koop of te huur wordt aangeboden moet ook de energieprestatie-indicator van het energielabel worden vermeld in de advertenties. Verkoper/verhuurder en koper/huurder kunnen contractueel niet van de verplichtingen die voortvloeien uit artikel 2.1 Beg afwijken. In alle gevallen is de verkoper/verhuurder verplicht een energielabel ter beschikking te stellen. Vanaf 1 januari 2023 is het zelfs verboden om een kantoorgebouw in gebruik te nemen of te gebruiken zonder een geldig energielabel C. Indien hieraan niet wordt voldaan kan de Minister op grond van artikel 120b Woningwet een last onder dwangsom of een bestuurlijke boete opleggen van maximaal € 20.750,- (bedrijven) resp. € 415,- (particulieren). In de praktijk wordt veelal een last onder dwangsom opgelegd om een verkoper ertoe te bewegen alsnog een geldig energielabel aan de koper te verstrekken. In oktober 2018 oordeelde de Raad van State dat een last onder dwangsom niet zomaar kan worden opgelegd (ECLI:NL:RVS:2018:3347). In dat geval was er een dwangsom aan de verkoper opgelegd omdat er een woning verkocht was zonder een geldig energielabel. De Raad van State oordeelde echter dat er geen last onder dwangsom mocht worden opgelegd daar deze niet meer uitvoerbaar zou zijn. Op grond van artikel 2.1 Beg rust alleen op de eigenaar of de verkoper de verplichting om een energielabel beschikbaar te stellen. Blijkens de Regeling energieprestatie gebouwen kan alleen aan een eigenaar een energielabel worden verstrekt. Nu de verkoper na de levering geen eigenaar meer is, kan verkoper ook geen energielabel meer aanvragen. Derhalve is de last onder dwangsom niet meer uitvoerbaar en mag deze dan ook niet worden opgelegd. Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat de Minister in het vervolg een bestuurlijke boete zal opleggen bij overtreding van artikel 2.1 Beg. Kort samenvattend is een eigenaar verplicht om bij oplevering, verkoop of verhuur van een (gedeelte van een) gebouw een energielabel te verstrekken. Indien hieraan niet wordt voldaan kan de Minister geen last onder dwangsom opleggen indien de verkoper na de levering geen eigenaar meer is, maar kan hij wel besluiten tot het opleggen van een bestuurlijke boete. Heeft u vragen over uw (toekomstige) verplichtingen ten aanzien van het verstrekken van een energielabel of heeft u bijvoorbeeld een gebouw gekocht waarbij het verstrekte energielabel niet strookt met de energieprestatie van het gebouw, neem dan gerust contact op met onze sectie Onroerend Goedrecht. BOSKAMP & WILLEMS ADVOCATEN

Het Wargaren 60 5397 GN Lith T. 0412 - 47 49 52

mr. R. (Robbin) Struijk r.struijk@boskampwillems.nl Dr. Holtroplaan 42 Eindhoven T: 040 250 14 83 F: 040 250 14 50


pagina 13

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Mei de maand van het konijn Julianastraat 27, Berghem 0412-401414

Het voorjaar is in volle gang en de konijnenziektes verspreiden zich weer door de lucht. Heeft u een konijn wat buiten gehuisvest wordt, dan is het verstandig om uw konijn jaarlijks te enten. Myxomatose en RHD1 en RHD2 zijn virussen die door met name stekende insecten zoals vlooien en muggen worden verspreid.

NU:

TIP: poetsen en Bill Poets in de zomer regelmatig de billen van uw konijn. Hiermee voorkomt u aangekoekte ontlasting resten. Mocht dit lastig zijn, plaats dan vliegengaas, dit alles om maden te voorkomen!

• Myxomathose en RHD €20.00 • Myxomathose, RHD1 en Filavac (RHD2) €32.50 • Filavac los € 14.95


pagina 14

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL


pagina 15

www.thuisinhetnieuws.nl

Fout 4 Energy Party in feesttent in Nuland Op zaterdag 15 juni gaan een groep van 27 enthousiaste personen, uit voornamelijk Nuland en omgeving, de uitdaging aan om de reus van de Provence in Frankrijk, oftewel de Mont Ventoux, op te fietsen of te wandelen. En dit doen ze, omdat zij er wel de energie voor hebben, iets wat de kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben, ontbeerd. Helaas is voor deze ziekte nog geen medicijn. En omdat de farmaceutische industrie niet in de ontwikkeling van een medicijn wil investeren, is professor Smeitink en zijn team mede afhankelijk van dit soort initiatieven. De industrie wil er niet in investeren omdat er geen terug verdienmodel voor is. En dat is voor ouders die kinderen hebben met deze ziekte onacceptabel. Al jarenlang is Wilfred van Erp een van de kartrekkers achter de groep Brabant4Energy. Ieder jaar doet er een wisselend team mee, om de sportieve uitdaging aan te gaan om de Kale Berg te bedwingen. Maar naast deze sportieve uitdaging, wordt er ook geacht door de stichting Join4Energy dat je per persoon een minimaal sponsorbedrag van € 1000,- meeneemt. En daarom organiseert team Brabant4Energy dit jaar de Fout4Energy party in een grote feesttent op het Prins Bernhardplein in Nuland op zaterdag 11 mei. Iedereen werkt geheel vrijwillig mee, zodat de gehele opbrengst ten goede komt aan het onderzoek naar het medicijn. Zo neemt de vriendengroep de Buitenbeentjes de bardienst geheel voor zijn rekening. Het licht en geluid wordt verzorgd door DJJS Light & Sound Support uit Nuland. En we hebben een hele mooie line up van artiesten: Mega Marinus uit Druten, De Meezingers uit Nuland, Gebroeders Rossig van o.a. de hits ‘’Hallo Allemaal’’, ‘’De Strijkplank’’ en ‘’Alie Exprezz’’ en als klap op de vuurpijl het Feestteam. Bekend van de hits ‘’Shirt Uit En Zwaaien’’, ‘’Stuiterbal’’, ‘’Let It Be’’ en hun nieuwste kneiter ‘’Toet toet, ik kom eraan’’. Kortom het beloofd een foute boel te worden op zaterdag 11 mei. Vanaf 20.00 uur gaat de tent open maar zorg dat je voor 21.00 uur binnen bent want dan maak je kans op een 43 inch Samsung smart tv, t.w.v. 499,00. De kaarten zijn te koop bij de Albert Heijn in Nuland of online via www.brabant4energy. nl. In de voorverkoop kosten de kaarten € 10,- per stuk. En aan de kassa € 15,-. Maar zorg dat je op tijd bij bent, want VOL IS VOL!

ALL

vleespakketten

De Brandrode runderen groeien rustig in de kudde op met alleen gras op het menu. Kijk voor meer info op:

van het Brandrode rund

100 x 66 mm

vleespakketteninonsstraatje.nl

Eerlijk vlees, heerlijk vlees.

Pakketten van het Brandrode rund variëren van 3 kilogram tot 8 kilogram en bevatten diverse soorten puur en lekker vlees. Het vers ingevroren vlees is in de vriezen tot circa een jaar houdbaar! Kruisstraat 52 • 5249 PA Rosmalen • 06 - 122 083 46 info@inonsstraatje.nl • vleespakketteninonsstraatje.nl

D.H.Z. belettering Zelf vakkundig uw eigen ontwerp aanbrengen ! op spiegels, glas, hout, metaal, kunststof. etc. etc.

Vraag om meer informatie:

Heeseind 9 | 5392 PD | Nuland | 073 532 14 18 info@deiepreclame.nl | www.deiepreclame.nl

NEDU Kampeerauto’s

Wij bouwen uw droom!

Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van busjes naar kampeerauto’s

www.nedu-kampeerautos.nl Infanteriestraat 3a

| 5363 VW Grave | 0486-436129 | info@nedu-kampeerautos.nl

LEVER DEZE BON IN EN ONTVANG

2 x ons beste wasprogramma

KORTING

R ER UPE SU S

Super Schuim, Wassen, Bodem wassen, Waterval, Wax, Power Polish, Bodem protector, Drogen, Nadrogen, Super Shine

Na het wassen gratis stofzuigen & matten reinigen.

nu van € 35,- voor

€ 25,-

KANTSINGEL 20 . OSS www.thecarwash.nl . facebook.com/thecarwashoss

DEZE BON IS GELDIG TOT EN MET 31-05-2019. NIET GELDIG I.C.M. ANDERE AANBIEDINGEN.


pagina 16

www.thuisinhetnieuws.nl

3 0 & 3 1 st o f a u g u s t

mental theo george baker de corona's dave roelvink

HOESSENBOSCHFESTIVAL.NL

ALL


pagina 17

www.thuisinhetnieuws.nl

‘Share-Fit is niet mijn tweede, maar eerste huis’ Op de plek aan de Akkerstraat waar zeven jaar geleden voor het eerst een sportschool verrees, voelt Sharon Petterson zich helemaal op haar gemak. Hoewel de eigenaresse van Share-Fit geen Nulandse is, denkt ze er niet aan om ooit nog te vertrekken. “Het is hier heel gemoedelijk. Dit is niet mijn tweede, maar mijn eerste huis.” door Mark van der Donk Dik vier jaar zwaait Sharon nu de scepter in de voormalige autogarage, die op fraaie wijze is omgebouwd tot sportschool. Of eigenlijk al langer, zo vertelt ze: “Ik heb het op 1 januari 2015 overgenomen, maar daarvoor werkte ik hier al. Voor een andere baas, als manager van het toenmalige Enjoy 2 Move.” Onder haar leiding ontwikkelde de sportschool zich de laatste jaren tot een fitnesscentrum waar heel wat Nulanders hun weg naartoe hebben gevonden. “We hebben meer dan 400 leden en draaien hartstikke lekker. Maar we hebben natuurlijk altijd nog ruimte voor nieuwe sporters.” Toen ze in Nuland startte, was het voor Sharon wel even wennen, geeft ze toe: “Ik kom zelf uit Oss en werkte voorheen in Berghem. Dat was heel leuk, maar daar waren al drie sportscholen en hier is het nog veel gezelliger. Nuland is een dorp waar echt iedereen elkaar kent. De sfeer is daardoor heel gemoedelijk. Mijn hondje Bam-Bam loopt hier ’s ochtends bijvoorbeeld gewoon rond in de lounge, daar kijkt helemaal niemand van op. Sowieso is het heel gezellig bij de bar, aangezien mensen na het sporten nog vaak een drankje nuttigen. Er wordt dan veel gelachen. Als ik bardienst heb, vind ik het tenminste altijd leuk en gezellig.” De leden zijn over het algemeen net zo enthousiast als de stralende Sharon, die haar

eigen aandeel minder belangrijk vindt, maar vooral haar team in de spotlights wil zetten. “We zijn met een mannetje of acht. Zonder iemand tekort te willen doen, want het zijn stuk voor stuk toppers, wil ik mijn moeder er graag uit lichten. Ze geeft hier ook les en steunt me enorm. En dat geldt eveneens voor Jari, die fulltime bij ons werkt. Zij zijn echt mijn steunpilaren. Zonder hen was Share-Fit niet zoals we het nu hebben staan.” De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een moderne fitnessruimte met professionele apparaten. Er werd verhuisd van de voormalige autoshowroom naar de oude werkplaats en dat bleek een geweldige zet. “De huidige ruimte is wel zes meter hoog en dat geeft,

LC/H/M zoals je ziet, een heel ruimtelijk effect. Heel open, met - dankzij de koepels - veel licht. We zijn er heel blij mee”, aldus de gastvrouw. Eigen voedingsprogramma Sinds afgelopen zomer heeft Share-Fit een eigen voedingsprogramma, genaamd Body-Fit. “Dat is nog beter dan het vorige programma, waar ruim 150 mensen goede resultaten mee hebben geboekt”, weet Sharon. “Ik ben dat programma gestart omdat ik zelf 90 kilo heb gewogen. Rond de tijd dat ik de sportschool overnam was dat, zo’n 4 jaar geleden. Er veranderde toen nogal wat in mijn leven, inderdaad. Ik leerde hoe voeding in elkaar zat. Wat wel en niet goed te combineren was en dat je juist veel moet eten om af te vallen. En wat ik vooral leerde was discipline. Ik dacht juist dat ik dat nooit had, maar met de juiste voeding en training viel ik 25 kilo af. Omdat ik wist dat het werkte, ben ik Body-Fit gestart. Dat is alles waar ik voor sta; gezonde normale voeding, met eventueel trainen, zoals ik heb gedaan.” Uitgebreid aanbod De laatste maanden heeft Share-Fit nog meer grote stappen gemaakt, vertelt Sharon verder: “Sinds een tijdje hebben we één op één begeleiding met voeding en training. Personal training dus. En we zijn net gestart met twee groepen ‘Summer ready plan’. Dat slaat zó goed aan! Binnen twee weken zaten we vol met een dames- en een herengroep.” Je kunt het zo gek niet bedenken of Share-Fit heeft het. Op het groepslesrooster zien we een zeer uitgebreid aanbod voor jong en oud. Van yoga tot kickboksen en van danslessen tot Zumba en Seniorenfit. Laat je fantasie de vrije loop en je kunt het vinden aan de Akkerstraat. Voor Sharon kan het ook allemaal niet op. “Ik geniet hier van top tot teen, wil niet meer weg uit Nuland. Het is hier echt geweldig. Share-Fit is niet mijn tweede, maar mijn eerste huis. Dat zegt genoeg.” Share-Fit is te vinden aan de Akkerstraat 34 in Nuland. Loop gerust binnen voor meer informatie of om, onder het genot van een kopje koffie of thee, geheel vrijblijvend kennis te maken met het team. Kijk voor meer informatie op www.share-fit.nl, bel naar 073-6898654 of stuur een e-mail naar info@share-fit.nl.


pagina 18

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H/M

S I T A GR

€5US-

BON ED TEGO BIJ AANKO OP VAN €5 WASTE 0 GOED

ARGOS HANEX NULAND

Rijksweg 40 5391 LM Nuland

www.hanex.nl


pagina 19

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H/M

Met CD jarenlange droom in vervulling

Laura de Bekker: ‘Wat kan me gebeuren’ Het leven van Laura de Bekker bestaat eigenlijk al vanaf haar jeugd uit muziek. Ondanks dat zij een op de Sociale Academie een opleiding volgde welke naar een baan in het jeugd- en jongerenwerk moest leiden, is het tenslotte toch uitgemond in een muzikale carrière. En daar heeft zij geen moment spijt van gehad. door Herman van Dinther Als jong meisje groeide Laura (60) op in Lith tot het gezin op haar veertiende verhuisde naar Nuland. “Zowel vanuit Lith als Nuland waren we georiënteerd op Oss waar ik heen fietste om lessen op de muziekschool te volgen. En later naar de middelbare school ging. Muziek zit er bij onze hele familie in, er werd altijd wel gezongen of muziek gemaakt. Als koordirigent vond mijn vader dat zijn kinderen, wanneer ze ook maar een beetje wilden, muziekles moesten kunnen volgen. Ik was de achtste en jongste in het gezin en voor mij was het geen vraagteken, muziek was en is mijn lust en mijn leven.” Jongerenkoor “Eigenlijk wilde ik op gitaarles maar men vond dat mijn handen te klein waren en dus werd het piano. Achteraf ben ik daar heel blij mee want bij het schrijven van arrangementen is het natuurlijk wel handig wanneer je piano kunt spelen. Later heb ik trouwens toch nog wel gitaar leren spelen en ben ik me meer en meer gaan toeleggen op zang. Dat kwam vooral omdat ik in Nuland bij een jongerenkoor ben gegaan en heb me daar echt helemaal kunnen ontplooien onder de bezielende leiding van Fred van de Grint, hier in Rosmalen heel bekend als voormalig dirigent van het Rosmalens Mannenkoor en Popkoor Tune. Dat jongerenkoor telde zo’n veertig leden en wat voor die tijd bijzonder was, we speelden met een band. Er waren themadiensten in de kerk waar wij eigen nummers, gedichten en arrangementen voor schreven. Een heel mooie en leerzame tijd die mij inspireerde om me verder

te ontwikkelen als zangeres in de lichte muziek.” Conservatorium “Ik wilde daarom graag naar het conservatorium maar mijn richting bestond toen nog niet. Tot in Rotterdam de richting ‘zang lichte muziek’ werd opengesteld. Ik was intussen dan al wel vierentwintig, voor een student aan de oude kant dus, maar ik twijfelde geen moment, ik ging uit volle overtuiging aan de slag met de vijfjarige opleiding. Het was voor mij één grote ontdekkingsreis en ik bekwaamde me onder meer in pop, jazz en latin, ik ontwikkelde daar mijn liefde voor de kleinkunst. Het compacte, intieme contact met een wat kleiner publiek spreekt mij het meest aan. Al was ik wel gewend aan optredens voor een groter publiek onder andere toen ik een jaar of tien zangeres was bij de formatie Free Lance. Een formatie die in de regio heel populair was en vaak optrad zoals bij het vermaarde ‘Bij ons op de Misse’ dat jaarlijks door Satisfaction Rosmalen werd georganiseerd.” Muzikaal creatief “Omdat ik steeds op zoek ben naar nieuwe uitdagingen stopte ik als zangeres bij de band, al was het er hartstikke leuk en gezellig, het was gewoon een vriendenclub waar ik veel lol mee heb beleefd. Mijn opleiding aan het conservatorium had ik intussen afgerond met een avondvullend programma als eindexamenproject. Ik hoefde dat eigenlijk maar een uur te doen maar ik wilde knallen en slagen als docerend musicus

De piano was het eerste instrument dat bij Laura in en onder de vingers kwam.

en als uitvoerend musicus. Daartoe huurde ik het theater in Zaltbommel af en haalde alles uit de kast om er een indrukwekkend programma op de planken te brengen. Dat is helemaal goed gegaan en het resulteerde erin dat ik na een jaar werd gevraagd om me als docent te verbinden aan het conservatorium. Dat heb ik gedaan en dus ben ik al ruim dertig jaar als hoofdvakdocent zang verbonden aan het conservatorium. Dat doe ik overigens part time want ik vind het leuk om daarnaast muzikaal creatief bezig te zijn. Ik geef zo nu en dan eens een zangles, help artiesten voor audities, duik soms nog eens een studio in en heb eindelijk mijn CD- project afgerond.” Eigen CD-presentatie “De kiem daarvoor werd al een jaar of tien geleden gelegd met een aantal nummers die ik had geschreven met de bedoeling die uit te brengen op CD. Maar het idee verdween letterlijk in een la om er pas een jaar geleden min of meer bij toeval weer uit te komen. Edwin Schimscheimer, een collega in Rotterdam en topmusicus die met de crème de la crême van de Nederlandse artiestenwereld werkt, was een keer bij me op bezoek en hoorde de nummers die ik geschreven had. Hij vond

het zonde dat die ongebruikt bleven liggen en stimuleerde mij om er iets mee te doen. Hij gaf me regelmatig feedback en dat heeft erin geresulteerd dat nu eindelijk mijn CD ‘Wat kan me gebeuren’ met twaalf nummers erop, klaar is. Nummers die allemaal heel verschillend zijn, je door de tijd meenemen en soms een traan maar ook een lach oproepen. Op vrijdag 19 april sta ik om 20.30 uur met topmusici in De Blauwe Zaal van De Kentering en zing daar de nummers van de CD en zingen Edwin en Harry allebei een lied uit hun repertoire.” De professionele band bestaat uit -Edwin Schimscheimer: piano, gitaar, synthesizer, zang. Edwin is pianist, arrangeur en componist van o.a. songfestival liedjes. Hij schrijft repertoire voor Willeke Alberti, Paul de Leeuw en Ruth Jaccot -Harry Hendriks: gitaar, ukelele, bas, zang. Harry is de vaste gitarist van Gerard van Maasakkers -Erik Hanegraaf: Percussie en drums. -Ruud Bruuls: Bugel en trompet. -Marie-José Didderen: Cello. -Laura de Bekker: zang, piano, gitaar Kaarten voor dit eenmalige optreden kosten € 12,50 te bestellen via www.lauradebekker.nl. CD en toegangskaart kosten samen € 20,-


pagina 20

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H/M

NULAND • Duyn en Daelseweg 18

VINKEL • Kraaienbos ong.

NULAND • Vladerackenstraat 7

Vrijstaande woning met bijgebouw (gastenverblijf/ kantoor. Zeer ruime garage 77m². Zeer geschikt voor wonen/werken. Keuken in 2016 vernieuwd, 3 slaapk. Inhoud ± 450 m³, perceel 713 m², jaar 1960

Vrijstaand wonen op een kavel van maar liefst 990m² in nieuwbouwwijk de Vinkelse Slagen! Bijgebouw van max 100 m² mogelijk.

Vrijstaande woning met zeer veel privacy. Begane grond, 1ste en 2de verd. uitgebouwd. Inhoud ± 687m³, perceel 1.124 m², bouwjaar 1960

Vraagprijs € 459.000,- k.k.

Vraagprijs € 250.000,- v.o.n.

Vraagprijs € 495.000,- k.k.

GAARRDAEBTEPIASLING

W

ROSMALEN • Bruggen 12

BERLICUM • Roskam 10

Vrijstaande woning met bedrijfspand VVO ± 345m² (winkel/showroom, opslag, kantine en bergruimte) Inhoud ± 615m³, perceel 939m², bouwjaar 1958

Zeer fraaie en ruime 2/1 kapwoning, in 2016 volledig gemoderniseerd en uitgebouwd. Extra speelkamer en kantoor op beg. gr. ; 3 slaapk, 4e mogelijk op 2e verd. Inhoud ± 575m³, perceel 238m², bouwjaar 1978

Vraagprijs € 725.000,- k.k.

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Overweegt u uw woning te verkopen? Bel ons voor een gratis waardebepaling

VINKEL • Paulus Potterstraat 14

VINKEL • Vinkelsestraat 141

Berlicum • Zandstraat 0 ong.

Vrijstaand woonhuis met garage, carport en ruime oprit. Gelegen op royaal perceel. In 2011 begane grond gemoderniseerd. Inhoud ± 530 m³, perceel 538 m², jaar 1977

Prachtige en moderne woonboerderij in landelijke woonomgeving met div. bijgebouwen. Uitermate geschikt voor dubbele bewoning of mantelzorg Inhoud ± 1.600m³, perceel 5.560 m², jaar 1901

Deze bouwkavel biedt de mogelijkheid om een royale vrijstaande woning met bijgebouw te realiseren, aan de rand van Berlicum. Inhoud max. 1000 m³, perceel ± 1850 m², bijgebouw max. 100 m²

Vraagprijs € 397.500,- k.k.

Vraagprijs € 750.000,- k.k.

Vraagprijs € 385.000,- v.o.n.

‘t Dorp 126 • 5384 MD Heesch • T 0412 474687 info@akkermakelaardij.nl • www.akkermakelaardij.nl


pagina 21

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

S i n ds 1 9 8 8

Geen culinair idee te gek Gepassioneerde koks moeten al hun culinaire ideeën de vrije loop kunnen laten op het kookoppervlak. De Vario 400 serie kookplaten van Gaggenau is perfect op elkaar afgestemd en vrijwel eindeloos uit te breiden. Grill, teppanyaki en werkbladafzuiging kunnen op unieke wijze tot één samenhangende werkplek worden gevoegd met inductie- of gaskookplaten van 38 cm tot wel 90 cm breed. De kookplaten kennen verschillende formaten en indelingen, met vaste kookzones tot aan één flexibel te gebruiken oppervlak en zelfs een wokuitbreiding. Geen culinair idee is te gek met de Vario 400 Serie. Nog een detail waarmee deze kookplaten zich op subtiele wijze onderscheiden: de aan de voorkant gemonteerde knoppen lichten zachtjes op tijdens het koken. Kortom: een gedroomde werkplek met grenzeloze mogelijkheden. Zoneloze inductiekookplaat Gaggenau doet er alles aan om ervoor te zorgen dat hun kookplaten perfecte resultaten afleveren. Deze inductiekookplaat biedt jou 80 of 90 cm aan culinaire vrijheid en flexibiliteit. Wat je ook wilt doen, het past eigenlijk altijd. Het complete oppervlak is één grote kookzone. Pannen worden verhit waar je ze neerzet. En als je een pan verplaatst om ruimte maken, onthoudt de plaat de instellingen en neemt ze over op de nieuwgekozen plek. De kookplaat is als het ware één groot doek waarop je met volledige vrijheid jouw meesterwerken creëert. Met de handige scrollfunctie van het TFT-Touchdisplay zijn de temperatuur, de timer en de overige bereidingsfuncties, intuïtief en eenvoudig in te stellen. 4

Van Schaijk Techniek

0412-403155 06-53797177 vst@caiway.nl _________________________________________________________

levering - montage - installatie - service - onderhoud

IS UW STOEL OF BANK DOORGEZAKT? Deze kunnen wij opnieuw vullen! Dan kan het weer jaren mee. Leer dat versleten is kunnen wij weer laten herleven. Het reinigen van uw meubels en alle andere meubel werkzaamheden. Bel voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis of kijk op de website:

www.meubelpieter.nl 06-26987595

POORTAUTOMATISERING TOEGANGSCONTROLE ELEKTROTECHNIEK


pagina 22

meeneemprijs!

Van €1095,-

www.thuisinhetnieuws.nl

, 9 InIn22kleuren kleurenverkrijgbaar verkrijgbaar

59

SUPER SUPER PAAS PAAS ACTIE ACTIE

Compleet Alu lounge set

meeneemprijs!

pp!! o o = oopp =

, 99

4 €

WOON

, 5

9 2 1

ggeenn n i n n i lleeuun g u g r u aarree r b l b e l t VVeerrsste

, 5

9 0 1

2e PAASDAG GEOPEND VAN 12-17 UUR IIEE T T C C A A S S A A A A P P R R E E P P U meeneemprijs! SSU Compleet Alu hoekset

9 6 €

, 9

ggeenn n i n n i lleeuun g u g r u aarree r b l b e l t VVeerrsste

3 1 €

,9 4


pagina 23

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

ZONNESCHERM Het stralend middelpunt van je terras is deze zomer passiebloem, met sprookjesachtige bloemen en heerlijk groene ranken die met hulp van pijpenkrullen omhoog klimmen.

NU

€ 25T0IN,G-

Er zijn haast geen woorden om de schoonheid van passiebloemen te omschrijven. Kleuren van zinderend tot sereen. Schitterende meeldraden boven een hart vol franje. Bloemen in de vormen van sterren. Heel veel groen blad en grappige spiraaltjes waarmee de ranken zich gretig vastgrijpen aan draden, hekwerk of een pergola. Deze klimmers zijn ideaal om op een kleine oppervlakte veel kleur en plezier te bieden. Passiebloem (wetenschappelijke naam: Passiflora) kan klimmen langs een pergola, paal, muur of schuur en zo het terras een natuurlijke aankleding geven op basis van slechts zijn pot.

KORRSCHERM PE

Act

Passie voor puur De nonchalante, klimmende groeiwijze van passiebloem past goed bij de puur natuur tuintrend die vraagt om een robuuste tikje verwilderde uitstraling. De plant bloeit de hele zomer tot diep in de herfst. Sommige soorten dragen na een mooie warme zomer zelfs eetbare passievruchten. Het enige wat de terrasplant nodig heeft om te gedijen, is een stevige pot, iets om tegenaan te kunnen klimmen en een zonnige plek. Assortiment Van passiebloem zijn ongeveer 500 soorten bekend. Behalve in blauw en purpertinten is de plant er ook met rode, oranje, gele en witte bloemen. Er zijn bovendien bladverliezende soorten en wintergroene soorten. De ene is meer winterhard dan de andere. De meest voorkomende soort is Passiflora caerulea, deze kan redelijk goed tegen kou. Verzorgingstips • Passiebloem kan zowel volle zon als halfschaduw hebben. • Zorg dat de wortels koel staan. Een diepe pot helpt, de aarde afdekken met een dakpan of mooie stenen of schelpen ook. • Zorg voor iets waar de plant tegenaan kan klimmen: een stevige gespannen draad, muur, pergola • Geef ruim voldoende water (de kluit mag niet uitdrogen), maar zorg voor goede afwatering in de pot. • Eens per maand een beetje plantenvoeding helpt de bloei.

Openingstijden showroom: Maandag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 u Zaterdag van 10.00 tot 16.00 u Overige dagen graag op afspraak

Uw

ie loo p

19

Terrasplant 2019: passiebloem

VOORJAARSACTIE

t t /m 1 j

0 i2 un

DECO ZONWERING Nieuwstraat 19a 5384 TC Heesch Tel: 0412 480 490

dealer:

www.decozonwering.nl info@decozonwering.nl

VERANO MET MAKEZONNESCHERM THIS YOUR MOMENT! GRATIS SOMFY MOTOR t.w.v. 250,Tu i n & Te r r a s | G e v e l | R a a m d e c o r a t i e

Profiteer tijdens onze voorjaarsactie van een hoge korting op onze VERANO Ipanema zonneschermen. Alle Ipanema schermen worden nu uitgevoerd met een GRATIS SOMFY IO MOTOR inclusief Somfy afstandbediening, ter waarde van € 250,Deze actie is geldig t/m 1 juni 2019. Kijk op onze website voor meer informatie of bezoek onze uitgebreide showroom van maar liefst 550 m2.

2E PAASDAG IS ONZE SHOWROOM OPEN VAN 10.00 - 17.00 UUR.

WWW.DECOZONWERING.NL


pagina 24

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

Hypotheken | Verzekeringen | Pensioenen

Maak je hypotheek toekomstbestendig met Veldsink. Of je nu voor het eerst een huis koopt, wilt verbouwen of gaat verhuizen, wij zoeken bij meer dan 30 geldverstrekkers naar de hypotheekvorm die het beste past bij jouw woonwensen en mogelijkheden. Je bent welkom op de Mr. van Coothstraat 13a in Lith. Maak een afspraak, bel 0412-481373 of e-mail naar lith@veldsink.nl.

vertrouwd, verzekerd, Veldsink.

ROSMALENSEDIJK 10 ’S-HERTOGENBOSCH TEL. 073 521 37 15 | WWW.SWANENBERG.NU


pagina 25

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

ting en taakverlichting. Spiegel met corona-effect Eén van de nieuwste producten in het verlichtingsaanbod van Dansani is een cirkelvormige spiegel met een opzienbarend corona-effect, zoals dat rond de maan optreedt bij een zonsverduistering. Dat creëert een effectief licht voor het aanbrengen van make-up, accentueert de vorm van de spiegel en laat de muur tegelijkertijd baden in een zacht licht.

Het perfecte licht in de badkamer

Zwevende wastafel De wastafel zweeft boven een lint van licht, terwijl de indirecte verlichting onder de kasten de wastafel en de muur verlicht. Kasten en lades bevatten lichtsnoeren, die dusdanig zijn gemonteerd dat het licht daarvan elkaar nooit kruist. De indirecte verlichting in de lades schijnt in een hoek van 45 graden wanneer je de lades uittrekt, zodat ook geopende lades volledig zijn verlicht. De lades zijn natuurlijk ook voorzien van stopcontacten voor uw elektrische apparaten.

Je hoeft voor de verlichting in jouw badkamer niet langer meer te kiezen tussen sfeerverlichting of taakverlichting. Je kunt nu namelijk beide opties realiseren. Verlichting die lijkt daglicht In het ’s winters donkere Scandinavië hebben licht en verlichting altijd een grote rol gespeeld. Het maakt een wereld van verschil, wanneer verlichting lijkt op daglicht en wanneer de verlichting op gezellige plekjes in huis is ontworpen om de juiste sfeer te creëren tijdens lange, donkere winteravonden. Maar licht is meer dan alleen zichtbaarheid en sfeer; het heeft veel invloed op de hersenen en kan bepalend zijn voor je humeur en je nachtrust. Verlichting in de badkamer Waar onderzoekers en ontwerpers decennialang hebben gewerkt aan goede verlichting in de meeste ruimtes in huis, is er beduidend minder aandacht geweest voor de badkamer en zijn bijzondere uitdagingen. Want hoe zorg je voor de perfecte verlichting in een ruimte, waar de behoefte van het ene op het andere moment radicaal kan veranderen en waar veiligheidsmaatregelen vanwege vocht voor beperkingen zorgen? Het juist licht voor elk moment Heb jij dat ook wel eens meegemaakt? Je gaat van huis en ontdekt later dat je teveel make-up op hebt of dat de kleuren in jouw kleding niet matchen, ook al zag dat er thuis wel zo uit. Dat komt meestal doordat de verlichting in jouw badkamer warmgeel is en niet op daglicht lijkt. Ambient verlichting Als je ervaart dat je details over het hoofd ziet in de spiegel, komt dat hoogstwaarschijnlijk omdat het in jouw badkamer ontbreekt aan ambient verlichting. “Ambient light is ontzettend belangrijk voor de ogen. Alleen een goed verlichte spiegel is niet voldoende. Het is namelijk belangrijk dat het rondom de spiegel niet te donker is, want daardoor moeten je pupillen hard werken en zich voortdurend vernauwen en verwijden. Dat is inspannend voor de ogen en zorgt ervoor dat je details niet goed kunt zien. Daarom is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat de hele badkamer goed verlicht is”, zegt Rasmus Kjær. Geïntegreerde bediening Dansani’s lichtbediening is elegant geïntegreerd in de spiegel en geeft u de mogelijkheid om de sterkte van het licht te regelen en te switchen tussen warm en koel licht in de badkamer. De bediening functioneert traploos, maar biedt tegelijkertijd vier vaste instellingen, zodat u met een druk op de knop kunt switchen tussen bijvoorbeeld sfeerverlich-

Keukenrenovatie: voordelig en duurzaam maatwerk!

Keukenrenovatie: n Collin Stomps. voordelig enIkIkbeduurzaam maa vervang ALLE

Als u iets aan uw keuken wilt veranderen is renovatie een prima oplossing. Ik ben specialist in het vervangen van keukendeurtjes, werkbladen, kranen, inbouwapparaten, spoelbakken, afvalsystemen, laden en scharnieren.

in uw keuken.

S

Als u iets aan uw keuken wilt veranderen is een prima oplossing. Ik ben specialist vervangen van keukendeurtjes, werkblade inbouwapparaten, spoelbakken, afvalsy Vraag vrijblijvend advies..... laden en scharnieren. Vraag vrijblijvend advies..... Bel of mail voor een afspraak! T 06 - 20 55 36 84 collinstomps@dekeukenvernieuwers.nl www.dekeukenvernieuwers.nl

2014

Bel of mail voor een afspraak! T 06 - 20 55 3


pagina 26

www.thuisinhetnieuws.nl Hegeraat Leidekkersbedrijf is een gespecialiseerd leidekkersbedrijf met de nodige vakmanschap. Ons team is werkzaam in de nieuwbouw, renovatie en reparatie. Wij zijn gespecialiseerd in leiwerk, leipannen, lood-, koper- en zinkwerk.

Wegens gezonde groei zijn wij per direct op zoek naar versterking van ons team Wij zoeken vakmannen en/of starters: • Iemand met aantoonbare ervaring of iemand die graag het mooie vak wil leren. • Met VCA-certificaat of deze bereid is te behalen • Rijbewijs B • Klantvriendelijk en communicatief • Positieve instelling en oplossingsgericht denkniveau • Leergierig en sociaal. Jouw werkzaamheden: • Het realiseren van compleet nieuwe dakafwerking op nieuwe of monumentale panden • Natuurleien, leipannen en kunstleien dakbedekking • Diverse lood-, koper- en zinkwerkzaamheden • Gevelbekleding en dakbekleding met diverse dakmaterialen Ben jij een goede dak- en leidekker of wil je starten dan bieden wij jou: • Gezellig en hecht team • Verantwoordelijkheid • Marktconform salaris • Fulltime dienstverband • Veelzijdige werkzaamheden Spreekt jou dit aan? Neem dan contact met ons op via 0486 462038 of info@hegeraat.nl Schaijk

www.hegeraat.nl

WOON


pagina 27

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

kan bij stroomuitval de poortaandrijving eenvoudig worden ontgrendeld met een sleutel, zodat de poort handmatig geopend kan worden. Hoe een elektrische poort bediend wordt hangt af van de wensen van de klant. Standaard wordt een poort bediend met een handzender. Door het plaatsen van een externe ontvanger is het mogelijk om met ĂŠĂŠn en dezelfde handzender meerdere elektrische poorten of een elektrische garagedeur te bedienen. Andere bedieningsmogelijkheden zijn een drukknop, een sleutelschakelaar, een codeklavier, een intercom- of videofooninstallatie of een GSM-module. Met een GSM-module kan de poort op afstand geopend worden d.m.v. een mobiele telefoon. Ook een detectielus onder een oprit of wegdek behoort tot de mogelijkheden. Wanneer iemand over de lus rijdt opent en sluit de poort automatisch. VST levert en installeert ook automatische slagbomen. Slagbomen kunnen ook d.m.v. bovengenoemde systemen bediend worden. Ter beveiliging worden fotocellen gemonteerd en/of een beveiligingslus onder het wegdek gelegd.

Van Schaijk Techniek Elektrische poorten en slagbomen Van Schaijk Techniek ofwel VST Electro is een erkend bedrijf binnen de elektrotechniek en is opgericht in 2001. In de loop der jaren heeft VST zich gespecialiseerd in het automatiseren van nieuwe en bestaande draaipoorten, schuifpoorten en slagbomen.

Naast de gebruiksgemakken dient een elektrische poort / slagboom tevens als eerste obstakel tegen inbraak. Met uitsluitend de beste aandrijvingen en geavanceerde besturingen staat de automatisering van VST garant voor hoge veiligheid, een laag energieverbruik, weinig onderhoud en een lange levensduur. Indien gewenst kan een onderhoudscontract worden afgesloten voor jaarlijkse controle en onderhoud aan de elektrische poort of slagboom. Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met Van Schaijk Techniek, tel. 0412-403155, mobiel 06-53797177 of per email: vst@ caiway.nl

VST werkt samen met hekwerkbedrijven die hoge kwaliteit leveren op het gebied van op maat gemaakte inrijpoorten, looppoorten en bijpassend hekwerk. Door deze samenwerking is het mogelijk een op maat gemaakte poort incl. automatisering te leveren. Natuurlijk kan ook een bestaande handbediende poort door VST worden voorzien van een automatisering. Voor draaipoorten zijn er drie soorten motoren: een bovengrondse lineaire motor, een bovengrondse knikarmmotor en een ondergrondse motor. De keuze van de motor is afhankelijk van de grootte van een paal of poer, de plaats waar de poortvleugels hangen en het soort scharnier wat is toegepast. In een lineaire motor zit een spindel of een cilinder die inschuift of uitschuift, zodat de poort in beweging komt. Een knikarmmotor wordt gebruikt bij poorten die tussen twee pilaren staan. De motor wordt op de binnenkant van de pilaar geplaatst die met een knikarm verbonden is met de poort. Een ondergrondse motor wordt in een grondbak onder de poort gemonteerd en vervolgens afgedekt met een plaat. Deze plaat kan in de kleur van de poort worden gespoten, zodat deze nauwelijks opvalt. Schuifpoorten worden geautomatiseerd d.m.v. een schuifpoortaandrijving. Deze aandrijving drijft de poort aan d.m.v. een aan de poort bevestigd tandwiel met tandheugel. Afhankelijk van de afmeting en het gewicht van de poort wordt het juiste type motor toegepast. Alle elektrische poorten worden voorzien van beveiligingen, zoals fotocellen en afslaglijsten. Mocht een poort tijdens het sluiten verstoord worden door een object of persoon, dan stopt de poort automatisch. Ook wordt de poort voorzien van een noodontgrendeling. Hierdoor

Alanenweg 1, 5342 PV Oss info@butsmeulepas.nl www.butsmeulepas.nl


pagina 28

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

De groene keuken Voor de keuken kies je al snel een veilige kleur zoals (gebroken) wit, grijs en natureltinten. Kijk maar eens rond bij familie en vrienden. Jammer, want kleur kan heel veel doen voor een keuken. Deze keer kiezen wij voor groen in de keuken. Waarom groen? Omdat groen een rustgevende kleur is, omdat groen heel veel nuances kent en omdat groen doet denken aan de natuur, aan verse groenten en frisse appels. Als je kiest voor groen in de keuken en een beetje lef hebt, kies je voor groene fronten. Zoals gezegd zijn er heel veel tinten groen, dus je kunt voor een heftige, harde kleur groen kiezen of voor een wat zachtere en frisse tint. Hoe dan ook, kies zorgvuldig en weloverwogen, want je keuken gaat gemiddeld twintig jaar mee! Groen in de keuken als accentkleur Vind je groen wel mooi, maar mag het iets subtieler? Met groen als accentkleur is ook heel veel mogelijk. Een groene plank aan de wand, groene greeplijsten of dat ene kastje in zachtgroen zorgen net voor dat beetje kleur om je keuken een frisse uitstraling te geven. Groen keukenblad Waar je misschien minder snel aan denkt, maar wat zeker een overweging waard is, is een groen keukenblad. Keukenbladen zijn in heel veel materialen verkrijgbaar en in nog veel meer kleuren. Kies voor een composiet voor een stevige groene kleur of voor glas met een mooie

Uitgraafwerkzaamheden van bouw locaties, bedrijven en particulieren Bedding maken t.b.v. straatwerk

groene gloed. En vind je het hele werkblad in groen een beetje heftig, dan is een groene opbouw als bar een optie. Keukenachterwand in groen Een keukenachterwand is een zeer in het oog springend onderdeel in de keuken. Zeker als je kiest voor een opvallende kleur als groen. Er zijn groene tegeltjes in allerlei tinten en formaten, maar ook een groene glasplaat is mogelijk. Of je verft de achterwand groen. Kies dan wel voor verfsoort die je makkelijk schoon kunt maken. Groene planten Geheel in urban jungle stijl voeg je planten toe aan je keuken. Planten geven een ruimte kleur en sfeer. Heb je een mooie woonkeuken dan kun je helemaal losgaan. Zet een grote plant of kleine boom in een pot op de grond of vul een sidetable met diverse planten groot en klein. Hoe klein je keuken ook is, er is altijd wel een klein plekje te vinden voor een plantje. Al is het maar een cactus op een plankje of een hangplantje. Of hang een plantje in een emmertje aan een haak of rails aan de wand. Verticaal tuinieren is dĂŠ oplossing bij ruimtegebrek, want je hebt groen in je keuken en je houdt je keukenblad vrij om te werken.


pagina 29

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H/M

SALSA LA... dé salsa school van Brabant

Meerdere locaties: Dansschool LA Rompertcentum 27 ‘s-Hertogenbosch

Kentering Dorpstraat 54 Rosmalen

www.salsa-la.nl

Danscentrum Zwijsen Euterpelaan 3 D/E Oss

06-30330332


pagina 30

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H/M

Abelen maakt het mogelijk!

U wilt uw huis verkopen anno 2019? Kies dan voor Abelen Makelaars en Taxateurs. Wij maken namelijk sinds kort gebruik van moderne virtuele bezichtigingen. Wij maken het mogelijk dat een potentiĂŤle koper 24/7 online een woning kan doorlopen zoals traditioneel met een woningbezichtiging. Haarscherp en levensecht in een virtuele 360 graden omgeving. Bij Abelen Makelaars & Taxateurs staat kwaliteit voorop, samen met flexibiliteit en een persoonlijke service! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een potentiĂŤle koper een virtuele rondleiding door uw woning. Hieronder noemen we enkele voordelen. Uw huis in 360 graden; Haarscherp en levensecht; 24/7 virtuele rondleiding; Eenvoudig te gebruiken op mobiel; Binnen 1 week is uw huis gedigitaliseerd; Gegarandeerd meer kijkers; Handig te verspreiden via Sociale Media.

www.abelen.nl


pagina 31

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H/M

Seringenstraat 20 te ROSMALEN € 307.000,- k.k.

Goudenregenstraat 3 te ROSMALEN € 375.000,- k.k.

Hildebrandstraat 35 te ROSMALEN € 395.000,- k.k.

Heer en Beekstraat 24 te ROSMALEN € 395.000,- k.k.

Lindenlaan 14 te Abelen maakt hetROSMALEN mogelijk! € 463.000,- k.k.

Chopinlaan 5 te ROSMALEN € 579.000,- k.k.

Burg. Mazairaclaan 2 5242 AV Rosmalen 073-5212908 info@abelen.nl

www.abelen.nl


pagina 32

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

Het is tijd voor de tuin Klimplanten

sieren uw afscheiding, gevel of pergola

Zeer groot aanbod in clematis, kamperfoelie, campis etc. v.a. 6,99 nu

Solar verlichting; op zonne-energie diverse modellen v.a. â‚Ź 2,30

35,95

Tuinschilderij

Molen of strand van 49,95 voor 35,95

Kuipplanten voor op uw terras

6,99

Breng sfeer in uw tuin:

nu voor

Groot assortiment: brengen de hele zomer kleur aan uw tuin

vanaf

2,30 Solanum op stam in blauw en wit van 9,50 nu 7,35

Met het Paasweekend starten wij met de verkoop van perkplanten van onze eigen kwekerij

nu

7,35

nu

Hortensia

8,95

pot 23 minimaal 12 bloemen van 14,95 nu 8,95

Aanbiedingen zijn geldig t/m 7 mei 2019 en zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

Groenteplanten zeer grote keus : sla soorten , koolsoorten, tomaten soorten, komkommer, paprika etc. etc. Koningsdag open van 9.00 tot 17.00 uur 1e Paasdag gesloten 2e paasdag open van 10.00 tot 17.00 uur

Openingstijden: Ma. t/m vr. 09.00-18.00 uur Zaterdag 09.00-17.00 uur Vr. koopavond tot 21.00 uur Zondag 12.00-17.00 uur

Bosschebaan 23, 5384 VX Heesch, tel. 0412-407030 | www.tuincentrummeijs.nl | info@tuincentrummeijs.nl


pagina 33

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

BOUWMARKT VAN ERP & ZN. • bouwmaterialen • hang- en sluitwerk • tuin- en landbouwzaden • sierbestratingsmaterialen

• ijzerwaren • tegels • gereedschap • verf • pootgoed en bestrijdingsmiddelen • hout- en plaatmateriaal

Heesterseweg 53 - 5386 KT Geffen Tel. (073) 532 13 38

Voor al uw houten tuinartikelen en nog veel meer!

Geurende Blikvangers Brem (Cytisus), sering (Syringa), wisselbloem (Lantana), tuinroos (Rosa) en Mexicaanse oranjebloesem (Choisya) hebben niet alleen prachtige bloemen, maar brengen stuk voor stuk met hun bijzondere geur extra beleving in een tuin of op een terras. Alle vijf zijn het houtige gewassen die makkelijk te verzorgen zijn en zowel in de volle grond als in potten, bakken en kuipen kunnen worden toegepast. De geuren en kleuren trekken hommels, bijen en vlinders aan, zodat de Geurende Blikvangers ook op die manier leven in de brouwerij brengen én bijdragen aan een gezonde biotoop in hun omgeving. Brem komt vooral voor in geel, oranje, rood en wit, zowel in struikvorm als op stam. De geur is lichtzoet. Sering is verkrijgbaar in een hoog model als de S. vulgaris (hoge sering) in wit, lila, roze en paars. Een andere optie is de S. meyeri ‘Palibin’ (dwergsering), met vooral lila en roze bloemen. Sering ruikt schoon en fris. Wisselbloem dankt haar naam aan het feit dat de bloem tijdens de bloei vaak van kleur veranderd. De bloemen zijn een soort toverballen in roze en geel, geel, oranje rood of lila en geel, de geur is kruidig en warm. Roos wordt aangeboden als struik, bodembedekker, klimmer, lei- of stamrood in bijna alle kleuren. Wie op zachte, zoete rozengeur uit is, checkt even de cultivar: niet elke roos geurt. Mexicaanse oranjebloesem is een struik met felgroen blad en witte bloemen die er als sterren tegen afsteken. Het blad ruikt citrusachtig, de bloemen hebben een zoete geur. Waar let u op bij de inkoop van Geurende Blikvangers? • De verhouding tussen pot en plant moet kloppen, de planten moeten goed in het blad zitten en er moeten rijpe knoppen te zien zijn, liefst met al wat kleur. • De heesters dienen goed geworteld zijn en tussen de takken nieuwe scheuten te tonen. • Voor alle vijf geldt dat bij aankoop het hout grotendeels bedekt dient te zijn, in het ideale geval zijn vooral blad en bloemen te zien. • Controleer de planten even op bladluis, meeldauw of Botrytis.

al uw houten al uw houtenVoor tuinartikelen Voor al uwVoor houten tuinartikelen tuinartikelen en en meer! nog veel meer! en nog veel nog veel meer!

Kom onze nieuw ingerichte showtuin bekijken Sfeervolle vrije tijd is genieten...

Kom onze nieuw ingerichte Nieuwe Udenseweg 6, 5408 NE Volkel • T 0413 272149 • www.tenwbouw.nl showtuin bekijken

Ruimtebesparende douchehoek onze In veel Nederlandse badkamers is denieuw schaarseingerichte ruimte een element Kom onze Kom nieuw ingerichte dat zorgt voor hoofdbrekens.showtuin Want je wilt bekijken graag alle ruimte hebben showtuin bekijken om te douchen, maar de douchehoek moet liever geen obstakel zijn als je naar het toilet moet of voor de wastafel staat. De ruimtebesparende douchehoek van Dansani is dan de perfecte match. De glazen deuren zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Met de transparantie van de uitvoering in helder glas behoud je de ruimtelijkheid van de badkamer. De douchehoek is er wel, maar optisch nauwelijks aanwezig. Houd je toch meer van wat privacy tijdens het douchen, dan kun je kiezen voor de uitvoering in ijsglas. Deze frosted deuren zijn wel meer aanwezig en zijn daarom misschien wat minder geschikt voor een kleine badkamer. In een wat ruimere badkamer biedt dit glas wel meer privacy. Vooral prettig als er meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de ruimte.


pagina 34

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

Reiniging inductiekookplaat Lekker staan kokkerellen en genoten van het resultaat? Dan volgt helaas altijd nog een iets minder leuk klusje. De vaat wordt ons gelukkig uit handen genomen door de vaatwasser, maar de kookplaat moet je toch echt zelf nog schoonmaken. Heb je een inductiekookplaat? Dan wordt ook die klus een peulenschil. Het gladde oppervlak is immers eenvoudig te reinigen. Alleen hoe voorkom je die waas die vaak achterblijft op het glas van de kookplaat? Door de volgende schoonmaaktips te volgen blijft de inductiekookplaat er altijd perfect onderhouden uitzien. Reiniging inductiekookplaat bij lichte vervuiling Voor het dagelijkse onderhoud is een normaal afwassopje voldoende. Je kunt ook een allesreiniger gebruiken. Daarna nadrogen met een droge, schone microvezelzeem. Het fijnste is dit direct na het koken te doen, voor het vuil indroogt. Reiniging inductiekookplaat bij zwaardere vervuiling Bij een inductiekookplaat met hardnekkig vuil kun je eerst het ergste vuil verwijderen met een siliconen spatel. Daarna kun je de plaat schoonmaken met een onderhoudsmiddel dat speciaal voor de inductiekookplaat bedoeld is. Heb je dit niet in huis, dan kun je ook het vuil even laten weken door er een in afwassop gedrenkte doek op te leggen. Na een kwartiertje is het vuil losgeweekt en makkelijk te verwijderen. Eventueel kun je dit nog een keer herhalen. Na het schoonmaken de inductiekookplaat schoonwrijven met een in schoon water (dus zonder reinigingsmiddelen) uitgespoelde microvezeldoek. Voor een stree-

ploos resultaat, droogwrijven met een droog en schoon stukje keukenpapier of met een droge, schone microvezelzeem. Niet doen! Het is erg belangrijk dat je zeker geen schoonmaakproducten gebruikt met schuurmiddelen of

middelen met citroenbestanddelen. Gebruik ook niet de ruwe kant van een schuursponsje of andere ruwe schoonmaakproducten om het vuil weg te schrapen of te krabben. Hiermee veroorzaak je krassen op je kookplaat die niet meer weggaan.

Al 20 jaar een begrip voor deze regio en daarbuiten! keukens badkamers schuifkasten interieurs

www.jmeulendijk.nl

Nieuwe Erven 21

Heesch

www.louisvanschaijk.nl

T: 06 5320 8815


pagina 35

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

Tommy van Deursen & Zn. Voor al uw tapijt, vinyl, laminaat, vitrage, gordijnen, vloerkleden en binnenzonwering

nieuw in ons assortiment

Click PVC

24 verschillende kleuren leverbaar in hout en tegels

Overgordijnen

Op alle voorraad gordijnen design, effen en velours 120/140 breed, diverse kleuren Gratis gemeten en gemaakt vanaf

9,95

Groot assortiment Vloerkleden Âą 160 X 230 cm vanaf

79,00

Naast deskundig advies in onze nieuwe showroom zorgen wij voor een vakkundige stoffering. Dit is per slot van rekening onze specialiteit. Altijd tegen de scherpste prijzen. Want waarom zou U meer betalen?

Tapijt Serion Binnenzonwering tegen de scherpste prijzen

WIJ ZIEN U GRAAG IN ONZE NIEUWE SHOWROOM!

kort geschoren, hoogpolig Gratis gemeten en gelegd in 5 kleuren

59,00

Openingstijden: maandag 13.00 -18.00 uur Di t/m Vr. 09.00- 18.00 uur Zaterdag 10.00- 16.00 uur

Erasmusstraat 17, 5216 HM ’s-Hertogenbosch | Tel. 073-6220327 | Fax 073-6211407 email info@tommyvandeursen.nl | www.tommyvandeursen.nl


pagina 36

www.thuisinhetnieuws.nl

WOON

Alle Sikkens 25% buitenlakken korting SIKKENS VOOR EEN PROFESSIONEEL RESULTAAT

Een vloerkleed maakt de ruimte af

NUvoor25% KORTING (nog) meer comfort en een betere akoestiek, het brengt ook sa-

Elke mooie vloer verdient een vloerkleed. Een kleed zorgt niet alleen

menhang buitenlakken in een ruimte. Op Sikkens bij uw verfspeciaalzaak Aktieperiode t/m 31 augustus 2017

Erveza JohnJohn F. Kennedystraat 89 - 538489 GB Heesch - 0412-486277 F. Kennedystraat John F.Kennedystraat 89 5384 GB Heesch 5384 GB Heesch | 0412-486277 0412-486277 www.erveza.nl Info@erveza.nl

Frans en Marleen van der Biezen

De relaxspecialist van Oss

Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2019

25% KORTING op alle gebruikte en uitlopende relaxfauteuils

Wij begroeten u graag tijdens deze drie actiedagen

Of de woonkamer nu heel ruim is of juist aan de kleine kant, er past altijd een vloerkleed in. Bijvoorbeeld bij de zithoek. Het kleed kan worden gebruikt om een woonruimte af te bakenen of juist om de zitmeubels te groeperen. Veel losse meubels bij elkaar (de bank, fauteuils, bijzettafeltjes…) kunnen rommelig ogen. Door een ruim kleed te kiezen, is het eenvoudig om samenhang tussen al deze elementen te creëren. Heb je een ruime zitkamer? Kies dan een kleed dat zo groot is dat alle zitmeubels erop kunnen staan. Dat betekent dat het karpet zeker 20 centimeter aan weerszijden van de bank uitsteekt en groot genoeg is om ook een plek te bieden aan de fauteuils en tafeltjes. Zo wordt eenvoudig een zit-eiland gecreëerd. Is de ruimte wat kleiner, zorg dan wel dat het kleed minstens zo breed is als de bank, maar zet van de bank en de fauteuils alleen de voorpoten op het kleed. Zo is er wel de samenhang tussen de meubelen, maar blijft de kamer ruimtelijk ogen. Goed om te weten: wanneer wordt gekozen voor een vloerkleed dat eigenlijk te klein is, wordt de kamer eerder rommelig. Kies voor de eethoek een karpet dat zo ruim is dat de stoelen nog steeds op het karpet staan, wanneer zij naar achteren zijn geschoven. Dat voorkomt dat de stoel blijft steken bij het aanschuiven.

Als uw kozijn perfekt moet zijn!

Frans en Marleen de Relaxspecialisten van Oss. Verkoop & verhuur van relaxfauteuils op maat en sta-op-fauteuils. Open van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur

Willaertstraat 24, Oss | Tel. 0412-625292 www.relaxspecialist.nl

T 073 - 52 30 888 | www.perfektkozijn.nl


pagina 37

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Marktplein 8 5397 EV Lith tel. 06 54 90 04 79

Dit kan A&R Zonwering u bieden: Voor buiten:

Zonwering zoals Luifels Screens Rolluiken

Voor binnen: Horren Rolgordijnen Duette rolgordijnen Luxaflex PVC vloeren Laminaat Tapijt/Vinyl Maak vrijblijvend een afspraak, bel:

Arie Roelofs

Zorg en Welzijn bouw Galliersweg 14 A / 14 B 5349 AT OSS, T.085-5607500

06 54 90 04 79

NU IN VERKOOP 6 RIANTE TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONINGEN WO N EN ZOA L S J I J DAT W I LT I N M A R EN - K ES S E L

• Royale tweekapper met een woonoppervlakte van 146 m2. • Gelegen op een ruim perceel met achtertuin op het zuiden. • Compleet afgewerkt met keuken, sanitair en tegelwerk.

VERKOOP & INFORMATIE

• Tal van uitbreidingsmogelijkheden om je woning geheel naar wens te maken. • Verkoopprijs € 359.000,- v.o.n.

Cheizoo Makelaardij T 0412 40 51 79

WWW.WONENINLIESDAAL.NL

Kompas Makelaardij T 073 646 18 30


pagina 38

www.thuisinhetnieuws.nl

Mix & Match badbrug: boek of handig voor uw tablet. 55,-

kies het juiste materiaal

heeft baden van badencollectie De Mix & Match en budget bepalen acryl. Uw smaak solid surface en uw keuze.

baden in

ACRYL

SOLID SURFACE

Door-en-door gekleurd kunststof met een fluweelzachte uitstraling.

LUXE

en zeer krasvast!

daar hoeft uw En het fijne is: bad heerlijk tot rust. In bad komt u te zijn. Een afgeschuind niet groot voor Dompelt u badkamer helemaal compacte badkamer. perfect in een vrijstaand past bijvoorbeeld Kies dan voor een in optimale luxe? zich graag onder eyecatcher. bad: de ultieme

Uitstekende keuze

voor een superstrakke vormgeving, extra voordelig!

TIP: IN ONZE SHOWROOM MAG U ALTIJD EVEN PROEFLIGGEN!

ONTDEK HET VERRASSENDE HUISMERK VAN BADEN+

tegen het ook aan de tegels u Denk bij uw ontwerp wand? Of kiest bad mee met de bad. Tegelt u het accent? juist voor een opvallend

illusie Met dit bad creëert u de voor van een vrijstaand bad. Ideaal de kleinere badkamer!

de vloer is Een vrijstaande badkraan op een eyecatcher in elke badkamer. ZOEKT U? WELKE VORM

en maten: in vele soorten collectie heeft baden diep, De Mix & Match van ondiep tot extra tot strak vierkant, t maakt + van prachtig rond Uw Baden badkamerarchitec vrijstaand en ingebouwd. op maat. graag een badkamerontwerp

van met vierkante vormen Een vrijstaand bad van strak perfecte combinatie solid surface: de materiaal. design en zacht

Het eerste kwartaal 2019 daalde de gemiddelde huizenprijs

15

26-05-17 14:25

14

B+_brochure M&M_210x297_v9.indd

LC/H

26-05-17 14:25

B+_brochure M&M_210x297_v9.indd

15

14

Baden+ heeft het beste van alle badkamermerken voor u bij elkaar gebracht: in de Mix & Match collectie. Van handdoekhaakje tot bubbelbad, van landelijk tot superstrak. Met altijd hetzelfde uitgangspunt: kwaliteitsproducten voor de scherpste prijzen!

Adresgegevens Industriepark 11 5374 CM Schaijk Tel. 0486 - 41 44 00 info@ago-totaaltechniek.nl

Openingstijden Ma. t/m do. Vrijdag Zaterdag Zondag

09.00 - 17.00 uur 09.00 - 20.00 uur 09.00 - 16.00 uur Gesloten

www.ago-totaaltechniek.nl - www.ago-badkamers.nl

Voor het eerst in drie jaar tijd is de gemiddelde prijs waarvoor een huis in Nederland wordt verkocht gedaald. Dat concludeert het NRC op basis van de jongste kwartaalcijfers van de NVM. De NVM nuanceert de prijsdaling. „Een prijsdaling op kwartaalbasis kan ook betekenen dat er meer goedkope of minder dure woningen zijn verkocht”, zegt woordvoerder Theo Scholte. “

Transport- en aannemingsbedrijf

Th. v.d. Camp & Zn.

Containers, sloopwerk, zand- en grindhandel

Spaanderstraat 96 Berghem 0412-401 232

www.thvdcamp.nl


pagina 39

www.thuisinhetnieuws.nl

Uitnodiging theatervoorstelling ‘...En ze leefden nog lang en gelukkig’ Kom naar onze theatermiddag op vrijdag 17 mei 2019 in De Pas in Heesch. Een interactieve middag over het leven en gezond ouder worden. De voorstelling is bestemd voor alle 55 plussers. Na afloop van de voorstelling organiseren we een gezellige nazit met ruimte voor een gesprek met diverse deskundigen en vrijwilligers. Het wordt een vrolijke en interactieve middag. Een middag onder het mom van ‘as ge erges mee zit, vroag ut aon iemand die het wit’. Neem dus gerust vrienden en/of kennissen mee. Dezelfde voorstelling wordt ook uitgevoerd op vrijdag 13 september in Nistelrode (Nesterlé) en op vrijdag 4 oktober in Vorstenbosch (De Stuik). Uitnodigingen voor deze 2 andere voorstellingen volgen in de loop van dit jaar. -----------------------------------------------------------------

AANMELDSTROOKJE Theatervoorstelling ‘...En ze leefden nog lang en gelukkig’ Ja, ik kom naar de theatervoorstelling op vrijdag 17 mei 2019 in De Pas. Ik meld me aan met ….. perso(o)n(en) (vul hier het aantal personen in) Naam: ___________________________________________ Adres: ___________________________________________ Telefoonnummer: __________________________________ Emailadres: _______________________________________

We gebruiken uw gegevens als contactinformatie voor deze voorstelling. Na de voorstelling worden alle contactgegevens vernietigd.

LC/H


pagina 40

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

www.interpunctie.nl

www.stief-gezin.nl - gezinstherapie - conflicten - assertiviteit

- relatietherapie - individuele vragen - opvoedingskwesties

voor alle mogelijke kwesties in en om samengestelde gezinnen

Smientdonk 2, 5467 CA Veghel

info@interpunctie.nl

Nellie Timmermans

Getraumatiseerde stiefmoeder Een overlijden Stiefouder zijn is niet gemakkelijk. Je moet enerzijds vasthoudend en streng kunnen zijn, maar ook voldoende soepelheid bezitten om mee te veren. Je mag zeker niet star zijn. In mijn praktijk maak ik allerlei dingen mee, zoals een stiefmoeder die zelf jong haar moeder had verloren. Zij had het zwaar gehad en enorm haar best gedaan om positief in het leven te staan. Ze dacht dat het redelijk gelukt was. En ik zag dat ze haar best deed om inderdaad niet te blijven hangen in dat verlies. Alles wat je aandacht geeft groeit Zij probeerde geen aandacht aan te schenken het gebeurde. Toch was haar ondertoon bij alles: boosheid. Ik begreep dat wel, het leven had haar niet toegelachen. Ze voelde zich machteloos en

0413-310795

ontevreden. Haar vriend deed haar best, haar stiefkinderen hadden lang hun best gedaan (nu niet meer) en toch was zij niet gelukkig. De stiefkinderen werden het steeds meer zat, zij hadden last van de ontevreden ondertoon van hun stiefmoeder.

Oude trauma’s die niet verwerkt zijn Oude trauma’s kunnen je leven vergallen als ze onvoldoende verwerkt zijn. Je blijft doorlopend ontevreden, hebt steeds het gevoel dat het leven anders zou moeten zijn dan het is. Dat kun je niet helpen, dat heeft niks met negativisme te maken, dat is het trauma wat aan je trekt, wat steeds zegt: Je moet aandacht aan mij besteden! Luister naar mij!

Gepaste aandacht voor je trauma maakt vrij Ik stelde haar voor eens te praten over het overlijden van haar moeder, maar zij wilde hier geen aandacht aan besteden. Dat had toch niks met de situatie te maken? Zij vond dat “het probleem” lag bij haar vriend en zijn kinderen, die haar het leven moeilijk maakten. En inderdaad, het stiefouderschap is niet eenvoudig. Bij haar ontbrak de soepelheid om in te zien dat pubers nu eenmaal puberen en dat dit niet tegen haar gericht was.

Alles oprakelen? Mevrouw wilde niet alles oprakelen, maar toen ik zei dat ik daar slechts 2 gesprekken aan wilde wijden ging ze hierin mee. Er zat verdriet, maar eigenlijk viel het haar mee. Ze was altijd bang geweest om overspoeld te raken als dit alles weer werd opgerakeld. Integendeel, het was een grote opluchting hierover te kunnen praten. En de overige problemen konden met enkele gesprekken geheel worden opgelost. Ze is nu blij, ook met de stiefkinderen.

Na 30 jaar van hooikoorts klachten af door warme behandeling bij Sunshine tang

Dokter Sun verklaard: Vrijwel alle ziekten worden veroorzaakt door een koud en verzwakt lichaam. Hooikoorts is een chronische verkoudheid die kan ontstaan door een koud lichaam in combinatie met de weersomstandigheden.

Wanneer iemand een koud lichaam heeft, is het imuunsysteem laag en zijn de longen zwak. Tijdens de lente is zo’n persoon vatbaarder om een allergie op te lopen en hooikoorts te ontwikkelen. De meeste hooikoorts patienten hebben last van koude handen en voeten. Dokter Sun maakt gebruik van een speciale behandeling met warme kruiden, die het lichaam verwarmen en de oorzaak van de hooikoorts aanpakken. Het lichaam wordt zo beter in balans gebracht en de klachten komen na behandeling vrijwel nooit meer terug. Het afgelopen jaar heeft Dokter Sun ongeveer 200 patienten met hooikoorts behandeld. Bij bijna iedereen was de behandeling zeer succesvol. Bij een koud lichaam kun je last hebben van de volgende klachten: vermoeidheid, slaapproblemen, eczeem, allergie, astma, pijn, hernia, stress, maag/darm problemen, etc.

Bij deze en natuurlijk ook andere klachten kunt u bij Praktijk Sunshine Tang terecht. Nb.)We werken uiteraard niet alleen met thee maar ook kruidenpilletjes. Wij zoeken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Op vertoon van deze advertentie krijgt u een gratis consult!

Praktijk Sunshine Tang (maakt deel uit van Acufit), Koninginnenlaan 24, 5211 WG ‘s-Hertogenbosch (vlakbij centraal station, ongeveer 100 meter). Tel.: 073-7502348. Openingstijden: ma-vr 10.00-17.00 uur www.warmherbs.com www.warmmedicine.com

!

Dini van Rooij(55): “Al 30 jaar was ik hooikoorts patient en had ik last van een kouwelijk lichaam; ieder jaar in het voorjaar waren de klachten zodanig dat ik veel medicijnen moest gebruiken. Ook had ik last van vermoeidheid, pijn aan de onderrug, een hoog cholesterolgehalte en slapeloosheid. Via een vriendin van me kwam ik terecht bij Praktijk Sunshine Tang. Daar kreeg ik naast acupunctuur verwarmende kruiden mee, waarvan ik zelf thee moest bereiden. Gedurende 2 maanden heb ik dagelijks de thee gedronken. Inmiddels zijn niet alleen de hooikoorts klachten volledig verdwenen maar zijn ook mijn rugklachten weg en heb ik geen medicatie meer nodig voor mijn cholesterol. Daarbij komt ook nog dat ik me nu enorm energiek voel.


pagina 41

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Vroege vogelwandeling

19 mei 2019 is het precies 10 jaar geleden dat Ben van Helvoirt overleed. Dit willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij als Mustang 66 & the Rocking Coasters gaan op deze speciale dag Ben herdenken op zijn manier! Dat doen we met een benefiet-concert in ‘t Tunneke in Heesch. De opbrengst van deze middag komt ten goede aan Stichting ALS, en Aktie Fix uit Lithoijen, die al 50 jaar leuke uitjes organiseren voor mensen met een beperking. Tickets 5 euro in de voorverkoop of 10 euro aan de kassa Reservering: willymustang66@gmail.com of 0653446865

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met Vogelwacht Uden en IVN natuurgidsen een ochtendwandeling op zondag 21 april. Dat wordt vroeg uit de veren, want deze wandeling start al om 7.00 uur! Om echte vroege vogels te zien is een verrekijker onontbeerlijk. Deelnemers die er geen hebben kunnen er één lenen bij het natuurcentrum. Wakker worden op de Maashorst, welke vogel hoor je het eerst? Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, dus lekker warme laarzen of schoenen worden aangeraden. Deelname kost €3,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. De wandeling neemt ca. 1,5 uur in beslag. Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl Via deze website kan men reserveren tot uiterlijk 16.00 uur op vrijdagmiddag 19 april.

WAT MAG IK VOOR UW HUID BETEKENEN? Gespecialiseerd in ziekenvervoer

• Acne / acne-littekens • Couperose • Definitief ontharen voor

0412-623351

ieder huidtype en haarkleur • Fibromen en ouderdomswratjes

www.taxikling.nl

• Huidverjonging • Littekenbehandeling • Pigmentvlekken • Rimpelbehandeling • Schimmelnagels Indien u aanvullend verzekerd bent, worden behandelingen zoals acne, acne-littekens, couperose en definitief ontharen in het gelaat, vergoed door uw zorgverzekeraar.

Hertog Jan Straat 22 5397 BV Lith Tel: 06-18138512 www.schoonheidssalonkim.nl

Praktijk Oosterse Geneeswijze George Remst Tijdelijk in april en mei:

1e behandeling 40% KORTING tegen onkostenverg. € 34,50

Ontdek wat acupunctuur bij acute en chronische klachten kan betekenen!

Burg. van Erpstraat 4, Berghem. Tel. 06 224 00 724 Lid N.V.A. - Vergoeding via uw zorgverzekering mogelijk

Afspraak maken via 06 - 224 00 724 of via www.oosterse-geneeswijze.nl


pagina 42

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

Oss weer Absolute Orange

Koningsdag 2019 in Lith Beste inwoners van Lith, zaterdag 27 april is het weer Koningsdag. Hebben jullie er ook al zin in? Het belooft een fantastisch ochtendprogramma voor de kinderen te worden! Programma De activiteiten zijn voor alle kinderen uit Lith t/m groep 8. Het programma is gesplitst voor de onderbouw (0 jaar t/m groep 4) en de bovenbouw (groep 5 t/m groep 8). De dag start om 10.00 u. met een gezamenlijke opening op het Marktplein en eindigt rond 13.00 u. Onderbouw Na de opening volgt de versierde fietsoptocht. Bij terugkomst op het Marktplein zijn er diverse spelletjes voor de onderbouw. Bovenbouw Voor de bovenbouw hebben we een een spannend en sportief spel waarbij we in teams tegen elkaar strijden. Op facebook is meer informatie te vinden en kun je jezelf individueel aanmelden voor de activiteit. Informatie voor de jeugd (vanaf de brugklas) van Lith: Wij kunnen jullie hulp goed gebruiken. Heb jij zin om ons te komen helpen op Koningsdag? Leuk! Geef jezelf op als begeleid(st)er via het formulier op facebook. TIP: Informeer op je school of het begeleiden op Koningsdag mee kan tellen voor je maatschappelijke stage! Informatie voor alle inwoners van Lith: Woont u aan de route van de versierde fietsoptocht? Dan zou het erg leuk zijn als u bijvoorbeeld de vlag uithangt! We weten zeker dat de kinderen het zeer op prijs zullen stellen als ze deze ochtend aangemoedigd worden.

Op 25, 26 & 27 april 2019 zal absolute orange het centrum van oss voor 3 dagen ombouwen tot het gezelligste feest uit de omgeving. Met vele artiesten zal het aan entertainment niet ontbreken. Op vrijdag 26 april zal het feest om 19:00 beginnen. Om 01:00 zal de muziek stoppen en zullen de barren buiten dicht gaan. Op zaterdag 27 april zal het programma om 14:00 starten. Ook dan zal de muziek om 01:00 stoppen en de barren sluiten. Absolute orange zal alle dagen toegankelijk zijn voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn optredens van artiesten als Tim Schalkx, bands als BabyBlue en dj’s en bekende Nederlanders.


pagina 43

www.thuisinhetnieuws.nl

LC/H

www.az-aanvullendezorg.nl Erica van Schijndel Mantelzorgmakelaar Onafhankelijke clientondersteuner WLZ

email: info@az-aanvullendezorg.nl www.az-aanvullendezorg.nl www.onafhankelijkeclientondersteuner.nl Erica van Schijndel Onafhankelijk clientondersteuner WLZ

Telefoon 06-24699891 Kapelstraat 6, 5397BP LITH

De Misse kleurt op weer oranje! Het Oranjecomité Heesch is weer volop bezig met de voorbereidingen om een mooi programma te organiseren op Koningsdag. Het wordt een fantastisch feest voor jong en oud. Vorig jaar zijn we met een nieuw comité gestart en inmiddels hebben we versterking gekregen van Nicky Schiltmans. Dit jaar gaan we het nog groter aanpakken. Op de Misse is een doorlopend programma tot 18.00 uur. Om 10.30 uur openen we het feest samen met Fanfare Aurora. De vlag gaat in top, het Wilhelmus klinkt en er volgt een miniconcert. Daarna barst het feest echt los. De activiteiten voor de kleinsten concentreren we op een plek. Je kunt knutselen, spelletjes doen met Scouting Heesch en dansen met Meer Sports. Ook de bibliotheek is van de partij met een GreenScreen en er wordt een poppenspel gespeeld. Je kunt spelletjes doen met de brandweer en er zijn drie luchtkussens voor verschillende leeftijden. Ook kun je spulletjes kopen en verkopen op de Oranjemarkt. Dit jaar is er ook ruimte voor een streekmarkt, waar volwassenen hun eigen gemaakte spullen of andere artikelen kunnen verkopen. Dit is dus geen spullenmarkt zoals voor de jeugd. Kramen zijn tegen kostprijs te huur. Wil je zeker zijn van een plekje op de markt, meld je dan nu alvast aan via oranjecomitéheesch@outlook.com. Dit geldt voor zowel de jeugd als de volwassenen. Voor de ouderen is er een gezellig terras met een hapje en een drankje en vanaf ‘s middags doorlopend live-muziek met drie fantastische bands: Qualawaai, Kerelz en Co-Incidental. Dit en nog veel meer kun je verwachten op 27 april op De Misse. Je kunt ons ook volgen op Facebook: Oranjecomité Heesch. Koningsdag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Van Berkel vloeren BV, Maas Coating, Van de Wetering Materieel, Kapsalon Jos Wingens, Schoonheidssalon Thea en Eline van Dijk, Marvy’s Speelwereld, Van Bakel Elektro, Brandweer Heesch, Langenhuizen Glas, Peters aanhangers, Klus en schilderwerk Henk van Nistelrooij en Verfspeciaalzaak Erveza.

erica@onafhankelijkeclientondersteuner.nl www.onafhankelijkeclientondersteuner.nl

Kapelstraat 6 - 5397 BP Lith 06-2469 9891


pagina 44

www.thuisinhetnieuws.nl

LC

Uit dankbaarheid voor het 50-jarig huwelijk van Gerrit en Annie Spierings-van Sonsbeek, overleden familie Klaas en Grada van Sonsbeek-de Jong, overleden familie Toon en Kaat Spierings-Heijmans, Jeroen van Tuijl

St. Lambertus - Lith Dinsdag 16 april 19.00 uur: Boeteviering in de vorm van het Rozenkransgebed Donderdag 18 april 19.00 uur: Witte Donderdag, koor: Gregoriaans Vrijdag 19 april Goede Vrijdag, Dag van Vasten en Onthouding, 15.00 uur: Kruisweg 16.00 uur: Kruisweg voor kinderen 19.00 uur: Gemengd koor Zaterdag 20 april 20.30 uur: PAASWAKE in de kerk in Maren-Kessel, koor: Gemengd uit Lith en Maren-Kessel Zondag 21 april 10.00 uur: Hoogfeest van PASEN, kindernevendienst, koor: Gregoriaans Intenties: Corry de Kleijn-van Teeffelen, Pieta van Oorschot (vanwege trouwdag), kleinzoon Rick en overleden familieleden, overleden ouders Wim Janssen en Lies Janssen-van Lith (vanwege jaargetijde), ThĂŠ van Schijndel (vanwege verjaardag) en Bas van Schijndel-van Lith en dochter Bep Verhallen-van Schijndel, overleden familie van Dijk-de Keijzer, Truus van Wouw, ouders Van der Vinne-Nelisse, overleden ouders Gondek-Roznowski hun zonen en overleden familieleden, uit dankbaarheid voor het 25-jarig huwelijk Maandag 22 april 10.00 uur: Tweede Paasdag, Volkszang Zondag 28 april 10.00 uur: H. Eucharistie, Beloken Pasen, Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid, koor: Gemengd Intenties: Frans van Os en overleden familie van Os-van Sonsbeek 19.00 uur: Rozenkransgebed van de Goddelijke Barmhartigheid Zondag 5 mei 10.00 uur: H. Eucharistie, koor: Gregoriaans Intenties: Sjef Wertenbroek, Jan van den Elsen (jaargetijde), Gerard van Lith Zondag 12 mei 10.00 uur: H. Eucharistie, Roepingenzondag, Moederdag, kindernevendienst,koor: Gemengd Intenties: overleden familie van Sonsbeek, Corry de Kleijn-van Teeffelen, Johan van Lith en Hanneke van Lith-van Teeffelen, Gerard en Bert van Dijk Zondag 19 mei 10.00 uur: H. Eucharistie, Eerste Heilige Communie, Gemengd koor uit Lith en Maren-Kessel Intenties:

Zondag 26 mei 10.00 uur: H. Eucharistie, Heilig Vormsel, koor: Gemengd uit Lith en Maren-Kessel Donderdag 30 mei 10.00 uur: H. Eucharistie, Hemelvaart, koor: Gregoriaans MEDEDELINGEN: -Doordeweekse vieringen zijn om 9.00 uur. -Iedere woensdagavond wordt om 19.00 uur de rozenkrans gebeden met uitstelling van het Heilig Sacrament. -De Paaswake op zaterdag 20 april is om 20.30 uur in onze kerk in Maren-Kessel. Zij wordt gezongen door beide koren. -Parochianen in Lith die een Misintentie willen opgeven, kunnen dit doen bij de pastorie, A. Coolenplein 5, tel. 481215. -In de meimaand is ook de Eerste Heilige Communie (19 mei) en het Vormsel (26 mei). -In de meimaand bidden wij de rozenkrans in de Mariakapel aan de Mr. van Coothstraat op de maandagavonden om 19.00 uur. -Op de woensdagavonden is er rozenkransgebed met uitstelling en aanbidding in de St. Lambertuskerk, ook om 19.00 uur.

H. Servatius - Oijen Vrijdag 19 april Goede Vrijdag 19.00 uur Kruisweg met Dameskoor Vg. Past. Werker Th. Breuring Zaterdag 20 april 18.30 uur Paaswake met Sevatius koor Vg. Kapelaan Renders. Zondag 21 april Hoogfeest van Pasen 11.30 uur met Jongerenkoor en Kinderkoor Vg. Pater v. Adrichem. Zaterdag 27 april 19.00 uur met Servatius koor Vg. Pater v. Adrichem. Zaterdag 4 mei 19.00 uur met Dameskoor Vg. Kapelaan Renders. Zaterdag 11 mei 19.00 uur met Jongerenkoor Vg. Kapelaan Renders. Zaterdag 18 mei 19.00 uur met Servatiuskoor Vg. Pater v. Adrichem. Zaterdag 25 mei 19.00 uur met Dameskoor Vg. Kapelaan Renders. Donderdag 30 mei Hemelvaartsdag 10.30 uur EERSTE H. COMMUNIE met Kinderkoor Vg. Kapelaan Renders.


pagina 45

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Wandel mee Wandel jejemee overnatuurbegraafplaats natuurbegraafplaats over Maashorst Maashorst

WARM, STIJLVOL ENWAARDIG UITVAARTZORG

Zaterdag 2 maart van 10.30 tot 11.30 uur

Van Lith Uitvaartzorg is een begrip in Oss en in de wijde omgeving. Ook in de gemeentes Bernheze en Landerd is men bekend met onze service. De jarenlange ervaring en onze zorgvuldige manier van werken brengen ons waar we nu staan. Samen met mijn gemoti­ veerde medewerkers geef ik alle aandacht aan uw persoonlijke wensen, zodat u kunt blijven vertrouwen op de uitstekende dienst­ verlening die u van ons gewend bent.

STADSMORTUARIUM OSS

Kom kennismaken kennismakenmet metnatuurbegraven. natuurbegraven. verzorgen Kom WeWe verzorgen elke 2evan vande demaand maandeen een rondwandeling over Maashorst. elke 2e rondwandeling over Maashorst. De wandelingen starten 10.30 De wandelingen starten omom 10.30 uur, uur, inloop vanaf10.15 10.15 uur informatiecentrum. inloop vanaf uur in in hethet informatiecentrum. Denk aangepast gepast schoeisel? Denk jejeaan schoeisel? Aanmelden kanvia viawww.maashorst.nl/wandeljemee. www.maashorst.nl/wandeljemee. Aanmelden kan Je welkom. Jebent bent77dagen dageninindedeweek week welkom. Franse FranseBaan Baan2,2,Schaijk Schaijk 0486 www.maashorst.nl 0486745 745006, 006, www.maashorst.nl


pagina 46

www.thuisinhetnieuws.nl

H.Lambertus - Maren-Kessel Voor huisbezoek, ziekenbezoek, huwelijk, jubileum, doop en uitvaart dient u contact op te nemen met Pastoor van der Vinne, woonachtig op de pastorie in Lith, en telefonisch bereikbaar onder 0412-481215. Misintenties kunt u opgeven middels een enveloppe met daarin vermeld de datum en naam en toegevoegd het intentiegeld. Gelieve deze envelop in te leveren bij mevrouw Gerda van Zoggel, Kerkweg 10 Maren-Kessel, telefoon 0412- 479277. Het bedrag van een misintentie is â‚Ź 10,00. Zaterdag 20 april 20.30 uur Paaswake Zaterdag 27 april 18.00 uur Eucharistieviering. Intenties: Rein van Rossum Zaterdag 4 mei 17.00 uur stille H. Mis 19.00 dodenherdenking Zaterdag 11 mei 18.00 uur Eucharistieviering. Intenties: Pastoor Jan-willem de Jong vanwege zijn verjaardag Zaterdag 18 mei 18.00 uur Eucharistieviering

PKN gemeente Lith-Oijen Donderdag 18 april Witte Donderdag 19.30 uur mevr. ds. A. Hogenbirk, Nijmegen, Viering Heilig Avondmaal Vrijdag 19 aprilGoede Vrijdag 19.30 uur mevr. ds. A. Hogenbirk, Nijmegen Zaterdag 20 april Stille Zaterdag 19.30 uur mevr. ds. A. Hogenbirk, Nijmegen Zondag 21 april Pasen 10.00 uur mevr. drs. S. Lerrick Zondag 28 april 10.00 uur mevr. ds. M. Heijnis, Wijchen Zondag 5 mei 10.00 uur Bevrijdingsdag, mevr. drs. S. Lerrick Zondag 12 mei 10.00 uur mevr. ds. W. van Egmond, Oisterwijk Zondag 19 mei 10.00 uur mevr. ds. C. Pumplun, Amsterdam Zondag 26 mei 1000 uur mevr. drs. S. Lerrick

LC

Telefoon 06 295 86 956 Dag en nacht bereikbaar Louise Julianalaan 50 5371 EP Ravenstein info@jamesdegraaffuitvaartzorg.nl www.jamesdegraaffuitvaartzorg.nl KvK Nr. 61099341 Ook indien u elders bent verzekerd Begrafenissen * crematies * verzorging * (thuis-)opbaring * rouwvervoer * afscheidsdiensten

H. Benedictus - Teeffelen Donderdag 18 april Witte Donderdag 19.00 uur Eucharistieviering met Communicanten. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Voices of Spirit. Intenties: Wim Verhaar Zondag 21 april Eerste Paasdag 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 28 april 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 5 mei 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 12 mei 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 19 mei 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 26 mei 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Voices of Spirit. Intenties: Wim Verhaar; Zondag 2 juni 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 9 juni 9.00 uur Eucharistieviering. Eerste Pinksterdag. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 16 juni 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor. Zondag 23 juni 9.00 uur Eucharistieviering. Voorganger kapelaan Willem Renders. Zang: Benedictuskoor.


pagina 47

www.thuisinhetnieuws.nl

Parochie H. Willibrordus

LC

Zaterdag 4 mei 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren

Parochie H. Willibrordus Contact: Kapelaan J. Beekman Julianastraat 37 Berghem kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl 0412-401215 Misintenties Donderdag 18 april Witte Donderdag 19:00 uur Grote Kerk te Oss Vrijdag 19 april Goede Vrijdag 19:00 uur Grote Kerk te Oss

Zondag 5 mei 3de zondag van Pasen 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem 11:00 uur St. Servatius te Megen •Richard Arts •Sjef Heijmans •Jan van Hooft en familie van den Berg •Dolf en Letty van Hulst en zoon Robert •Nic en Marie van Loon •Nellie Ouwens en overleden familie Ouwens-Kling •Jan en Sjaan Ouwens-Strik •Adriaan van de Camp •Bert van Tongeren Zaterdag 11 mei 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren

Zaterdag 20 april Stille Zaterdag 21:30 uur Grote Kerk te Oss Zondag 21 april Hoogfeest: Verrijzenis des Heren 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem 11:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen •Antoon Loeffen en Marie Loeffen – de Loijer en hun zoon Rien •Theo van Lieshout (jrgt), overleden ouders van Lieshout – Loderus en kinderen •Iedje van de Koolwijk – van Erp (verj) •Harry van Erp en Anna van Erp – van den Bosch •Overleden familie van de Koolwijk – van Erp

Zondag 12 mei 4de zondag van Pasen 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem 11:00 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Eerste Communieviering Zaterdag 18 mei H. Johannes I 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 19 mei 5de zondag van Pasen 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Zaterdag 25 mei H. Gregorius VII 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren

Maandag 22 april Octaaf van Pasen 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Seniorenkoor 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zaterdag 27 april Octaaf van Pasen 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen •Voor de parochie

Zondag 26 mei 6de zondag van Pasen 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Donderdag 30 mei Hoogfeest: Hemelvaart 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem

Zondag 28 april 2de zondag van Pasen 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem

Mijn doelstelling is een afscheid te realiseren waarvan u achteraf zegt: “ Het was goed zo, hier kan ik mee verder.”

uitvaartzorg

info@tempus-uitvaartzorg.nl www.tempus-uitvaartzorg.nl

Freddy van Eerd 06 - 19 01 11 71 (dag en nacht bereikbaar) Robijn 11, 5345 TD Oss

Laat u door mij kosteloos informeren over de diverse mogelijkheden, zodat u rustig kunt nadenken over wat bij u past als uw tijd daar is ... Wat ook fijn is om te weten: ongeacht of en waar u verzekerd bent, u bent vrij in het kiezen van uw eigen uitvaartbegeleider!


pagina 48

www.thuisinhetnieuws.nl

LC

HET STRAKSTE

SCHAP

il a t e d r o o v g o o w u jo do or

K voor ijk infor meer m at i e op w

ww.w bijp erken lus.n l

PLUS Haagen zoekt: Vulploegmedewerker (0-12 uur per week) Wij zijn PLUS. Hard op weg om de beste supermarkt van Nederland te worden. Dat is onze ambitie. En we werken er met 18.000 medewerkers elke dag hard aan om dat waar te maken. Hoe? Door steeds te streven naar het allerbeste: de grootste glimlach, de fairste bananen, de beste logistiek. Zo verbeteren onze teams continu de service aan onze klanten. Die instelling verwachten we ook van jou, dan bieden wij jou de grootste groei! Hoe ziet je dag eruit? Jij zorgt ervoor dat alle producten altijd in de schappen staan en dat die schappen er ook nog eens strak bij staan. Niets is zo vervelend voor onze klanten als dat net dat ene product dat ze nodig hebben er niet is. Je hebt veel contact met onze klanten om ze te helpen een product te vinden. Als vulploegmedewerker werk je vooral in de avonduren en de weekenden. Wie ben je? Je werkt graag voor ĂŠn met mensen: met een team van vulploegmedewerkers zorg je ervoor dat klanten prettig kunnen winkelen. Je houdt van aanpakken, hebt een goed gevoel voor service en je bent flexibel.

Haal een sollicitatieformulier bij de servicebalie of stuur een mail met daarin onder andere je beschikbaarheid naar dhaagen@plussupermarkt.nl Wat bieden we jou? Wij realiseren ons dat we alleen kunnen groeien als onze mensen dat ook doen. We investeren daarom graag in jouw ontwikkeling. De drive komt van jou, de begeleiding van ons. Wij bieden je een leuke en verantwoordelijke functie in een ambitieuze organisatie die elke dag wil groeien! We vragen ambitie en die hebben wĂ­j ook. Dus denk mee en groei mee! Heb je vragen? Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met PLUS Haagen, 0412-481481, dhaagen@plussupermarkt.nl of kijk op www.werkenbijplus.nl

Profile for ThuisinhetNieuws

Lither Courant 1904 15-4-2019  

Lither Courant 1904 15-4-2019