Jouw Mooiste Dag (gecombineerde uitgave) 24-2-2020

Page 1

pagina 12

www.thuisinhetnieuws.nl

JOUW MOOISTE DAG

foto Wiljo van Nuland

H/M/S


pagina 13

www.thuisinhetnieuws.nl

OP ZOEK NAAR DE PERFECTE TROUWJURK

LC/H tekst trouwen.nl foto’s Wiljo van Nuland

Voor veel bruiden is de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk, ontzettend leuk maar ook erg spannend. Wat ik vaak van mijn bruiden hoor is dat ze meestal al bij de eerste winkel slagen en het vaak zelfs de allereerste jurk was die ze aan deden. Daarnaast hoor ik ook heel vaak dat ze na een tijdje gaan twijfelen "is dit wel echt dé trouwjurk voor mij?" Geen zorgen: twijfelen over de keuze die je hebt gemaakt is heel normaal en helemaal niet erg. Vaak als je goed nadenkt kun je zo je twijfels al snel overboord gooien. Het geeft meer aan hoe belangrijk jij het vindt dat de jurk gewoon perfect moet zijn! Dat hij uniek is, dat je je er vrouwelijk en op je gemak in voelt én waarvan iedereen zegt WOW! Graag wil ik jullie enkele tips geven waar jullie op kunnen letten bij het uitkiezen van dé perfecte trouwjurk. Sommige punten zijn heel logisch en wellicht zelfs inkoppers, maar het is altijd goed om ze nog even op een rijtje te hebben staan.

Ook het moment waarop je gaat shoppen kan uitmaken. Zaterdagen zijn doorgaans erg druk, dus houdt hier rekening mee. Google alvorens je naar een bepaalde bruidsmodezaak gaat hoe de service ter plekke is .. dit kan teleurstellingen voorkomen.

Shop niet te vroeg, maar ook niet te laat. Te vroeg, want de collecties kunnen nog veranderen. En te laat, omdat dan wellicht jouw perfecte jurk niet meer op tijd binnen is i.v.m. het bestellen en het verstellen. Ga zo’n 9 maanden van te voren op zoek.

Niet overal kun je een afspraak maken. Kan dit wel, doe dat dan ook.

Er is nogal een groot verschil in service per bruidsmodezaak.

Bij de meeste bruidsmodezaken mag je geen foto’s maken. Maar

Neem de mensen mee waar jij je prettig bij voelt en die jouw smaak snappen en niet hun eigen wil doordrijven.

dat mag vaak wel als het je definitieve jurk is. Neem dan ook foto’s als je je definitieve keuze hebt gemaakt. Trek goed passende lingerie aan die je niet onder je jurk kunt zien. Neem tevens fijne schoenen/ pumps mee in de hoogte die je ook op je trouwdag wilt dragen. Laat je adviseren door de verkoopster. Zij heeft de ervaring.

Soms kun je een bepaalde type jurk in gedachte hebben. Bedenk goed wat de stijl / thema van de dag is en of jouw jurk daarbij past. Een klassieke jurk matcht niet zo goed bij een modern lounge thema gedurende jullie trouwdag. Ga tevens na of de stoffen van je jurk prettig zijn voor de dag die jullie in gedachte hebben. Zo maak je zeker de juiste keuze.

TRADITIES 67,1% van alle bruiden geeft aan haar bruidsjurk na de bruiloft eeuwig te bewaren. Slechts 5,6% geeft aan de bruidsjurk te verkopen via een online verkoopsite. Ook blijkt dat van alle bruidsparen 48,2% de traditie something old, something new , something borrowed, something blue in ere houdt. Daarnaast geeft 21,2% aan te twijfelen de traditie voort te zetten. De bruidsjurk blijkt in 67,2% nog steeds wit van kleur. Ook kiezen bruiden vaak voor de kleur champagne. Tevens blijkt dat de bruidsjapon voor 56,2% van alle bruidegoms een grote verassing is. 32,7% heeft alleen een detail te horen gekregen.


pagina 14

www.thuisinhetnieuws.nl

DE MOOISTE DAG

Ieder verhaal verdient het om verteld te worden in al zijn puurheid. In bijzondere momenten zoals je huwelijksdag, maar ook in alledaagse gebeurtenissen vinden we pure emoties terug. De kunst is om iedere keer weer dit gevoel in het heden vast te leggen, zodat het moment herbeleefd kan worden in de toekomst.

foto Eva Langens

ELS FOTOGRAFEERT BRUILOFTEN EN BEHAALT DE TOP 10 TROUWFOTOGRAFEN VAN BENELUX

Els fotografeert gemiddeld 25 huwelijken per jaar. Voordat het koppel elkaar het ja-woord geeft en Els daar een foto van schiet, heeft ze veel contact met de koppels. Er moet een klik zijn om de bijzondere en kleine momenten vast te kunnen leggen. Tijdens de afspraak worden alle onderdelen van de dag besproken. Zijn er belangrijke onderdelen? Komen er bijzondere gasten? Is er een speciale band tussen mensen? Het gaat uiteindelijk om die kleine momenten. Een perfecte foto moet voor Els aan verschillende aspecten voldoen. Licht, compositie en zeker het moment. Els: “Ik wil een bijzonder moment vangen. Dat is waar het om gaat.” In 2019 heeft Els maar liefst acht awards mogen ontvangen bij Master of Wedding Photography Benelux. Daarmee behaalde ze een derde plek van de vierhonderd internationale fotografen. Els is trots op het eindresultaat. “Maar ik weet ook dat fotografie iets persoonlijk is en een kwestie van smaak”.

waar ambacht en creativiteit samensmelten

WITTE DUIF VOL LIEFDE

van Gerwen

edelsmeden & juweliers Dorpsstraat 45, 5241 EA Rosmalen

Dorpsstraat 45, 5241 EA Rosmalen

uiven symboliseren liefde, vrede en verbondenheid met elkaar. Precies de dingen die horen bij met trouwen en liefdesrelaties. Al sinds de oudheid is de duif verbonden met gevoelens van vrede en liefde. Een koppeltje duiven is trouw aan elkaar: om de beurt broeden ze op de eieren en zorgen ze voor de jongen. Je kan een koppeltje duiven vaak liefdevol naast elkaar zien zitten of elkaar ‘kusjes’ zien geven met de snavel. Dit alles heeft eraan bijgedragen dat duiven wereldwijd worden gezien als liefdevol, trouw en vol vrede. Wat is er dan mooier dan dit symbool te gebruiken op de mooiste dag van je leven? De duiven zien wegvliegen, is een prachtig gezicht. De fotograaf kan dit moment vastleggen. Jouw bruiloft krijgt er daarmee een extra speciaal moment bij!


pagina 15

www.thuisinhetnieuws.nl

DE MOOISTE DAG

TROUWJURKEN TRENDS 2020- 2021

Pronovias Alauda

Op de diverse internationale bruidsmode beurzen zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van trouwjurken te spotten. In Barcelona en Düsseldorf zagen we de nieuwste trends die we graag met jullie delen! De belangrijkste bruidsmode trends voor 2020 en 2021 op een rijtje:

TROUWJURKEN MET LANGE MOUWEN

Een absolute trouwjurken trend voor 2020 – 2021 zijn bruidsjurken met lange mouwen. Dus ga je binnenkort trouwen en wil jij een stijlvolle jurk die niet te bloot is? Dan is deze trouwjurken trend je op het lijf geschreven. Een bruidsjurk met lange mouwen geeft je een luxueuze uitstraling en een delicate look. Of je nou kiest voor doorzichtige mouwen, kant, crêpe of lange mouwen met tattoo-effect; de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je inspireren!

OFF-SHOULDER HALSLIJN

Een andere trouwjurken trend die er uitspringt in 2020 en 2021 zijn trouwjurken met off-shoulder halslijn. Een off-shoulder trouwjurk kenmerkt zich door een combinatie van een strapless jurk mét korte, driekwart of lange mouwen, waarbij de nadruk ligt op je blote schouders. Een trouwjurk in deze stijl is passend bij elk seizoen. Stoffen die perfect samengaan met deze trend zijn tule, fijn kant en organza. Deze trend zorgt voor een vrouwelijke en verfijnde uitstraling en is helemaal hot in trouwseizoen 2020 en 2021.

BOHEMIAN CHIC

De trouwjurken trend ‘Bohemian chic’ is al een tijdje veel gezien in de bruidsmodewereld, maar wordt in trouwseizoen 2020 - 2021 nog comfortabeler. Bij trouwjurken in Bohemian style wordt gebruik gemaakt van soepel vallende stoffen zoals zachte tule, kant, crêpe en chiffon, die ervoor zorgen dat de jurk losjes en elegant langs je lichaam valt. Deze stoffen zijn een genot om te dragen en zorgen ervoor dat jij als als bruid er heerlijk en vrij in kunt bewegen, zitten en dansen op jullie trouwdag. Combineer erop los met bloemen, veren, linten, grof kant ... voor de ultieme Bohemian look.

Herve Paris Tavernay

VAN ‘WIT’ NAAR PASTELTINTEN

Tot een paar jaar geleden waren wittinten (Ivoor en off-white) het helemaal. In de trouwjurk collecties van 2020 en 2021 daarentegen zien we steeds meer blush kleuren, zoals zachtroze, light gold, champagne en nude. Het ivoorkleurige kant komt daardoor nog mooier tot haar recht. De pasteltinten zorgen voor een warme en zachte uitstraling.

TROUWJURKEN MET EXTRA DIEPE V-HALSLIJN

De diepe V-halslijn behoorde vorig jaar al tot de trouwjurken trends, maar dit jaar is deze nog dieper en daardoor extra sexy. De diepe V-halslijn is een must-have om twee redenen: het flatteert je bovenlichaam (zelfs als je rondborstig bent!) en zorgt ervoor dat je optisch langer lijkt. Een extra diepe V-halslijn met bewerkt kanten bovenlijfje is ultravrouwelijk ook nog eens super sexy. Demetrios

Pronovias Kerberos


pagina 16

www.thuisinhetnieuws.nl

In ons Atelier tref je meerdere afgestudeerde goudsmeden aan die als team zorgen voor steeds weer een degelijk en uniek resultaat. Er wordt gewerkt met een mooie collectie edelstenen en voor een groot deel met gerecycled materiaal. Door in gesprek te gaan komen jullie wensen naar boven en worden deze omgezet in een eigen persoonlijk ontwerp. De eigen collectie bestaat uit ontwerpen die vooral een link met de natuur hebben en speciaal bloemen een groot hart toedragen. Bezoek onze website om onze sieraden te bekijken of kom langs! Jewelartanddesign.nl | Instagram: Jewelart_oss

DE MOOISTE DAG

“IN OPDRACHT UNIEKE PERSOONLIJKE SIERADEN MAKEN” Marleen van Kempen Jewel Art & Design

| Facebook: Jewel Art & Design | Pinterest: Jewelart Oss

Walstraat 21 Oss | Open woensdag t/m vrijdag | Maandag en dinsdag op afspraak

GOUDSMEDEN

Atelier Jewel Art & Design aan de Walstaat in Oss is een goudsmids-atelier waar unieke sieraden worden ontworpen en gecreëerd, maar waar je natuurlijk ook je eigen wensen kunt neerleggen: in een kennismakingsgesprek hebben we het over jullie persoonlijke wensen en ideeën. Het is onze uitdaging om daar een uniek en persoonlijk ontwerp van te maken. Door de informele sfeer heeft u ruimte om dit creatieve proces te sturen om zo écht iets van uzelf terug te zien in een sieraad. Eigen materialen zoals goud en/ of edelstenen kunnen we in het proces verwerken zodat een extra persoonlijke noot wordt toegevoegd. Er wordt zowel op ambachtelijke wijze gewerkt in het achterste gedeelte van het atelier als met een 3d ontwerpprogramma en een 3d printer waarmee nog meer mooie ontwerpen gevisualiseerd en vervaardigt kunnen worden.


pagina 17

www.thuisinhetnieuws.nl

DE MOOISTE DAG

ook! Er worden dan heaters en dekentjes geregeld, zodat je gasten warm blijven terwijl jullie elkaar in het winterse landschap eeuwige trouw beloven.

KNUS BORRELMOMENT

Het echte winterse gevoel krijg je in de Salon. Deze warme ruimte is de perfecte plek om je gasten te ontvangen en lekker te borrelen. De authentieke inrichting met open haard zorgt voor een knus en intiem gevoel. De bruidstaart aansnijden bij een knisperend haardvuurtje en toosten met al je dierbaren, wie wil dat nu niet? Om de winterse sfeer compleet te maken worden in alle ruimtes van Klooster Bethlehem de kaarsjes aangestoken en zorgt het stylingteam voor de mooiste winterse decoratie voor jullie dag. Kortom; deze locatie heeft alle ingrediĂŤnten voor een cozy winterwedding!

TROUWEN IN DE WINTER? Worden jullie ook zo gelukkig van die gezellige, koude wintermaanden? Dan is een winterse bruiloft echt iets voor jullie! Klooster Bethlehem is de perfecte locatie voor een winterse bruiloft. In de Kapel van Klooster Bethlehem kun je prachtig binnen trouwen. Het is er zo mooi dat zelfs bruidsparen die in de zomer trouwen er voor kiezen om binnen in de Kapel te trouwen. Als het winterzonnetje door de prachtige glas-in-loodramen schijnt ziet dat er prachtig uit! Maar wil je toch liever buiten trouwen? Zolang het droog is, kan dat

VOOR JULLIE DROOMDAG

TROUWEN IN DE WINTER? oH YES! Kerkplein 4, 5368 AM Haren - T: 0412 465 046 - info@kloosterbethlehem.nl - www.kloosterbethlehem.nl Advertentie Winterbruiloft 205x136mm.indd 1

5-3-2020 14:40:36


pagina 18

www.thuisinhetnieuws.nl

DE MOOISTE DAG

Cruisen is geweldig. U kunt doen en laten waar u zin in heeft, terwijl het varende hotel u van het ene naar het andere fraaie plekje brengt.

Trouwplannen? Weet u wat de wettelijke gevolgen zijn?

Het is echter van belang dat u de juiste keuze maakt, voor het schip dat bij u past. Bij het maken van de juiste keuze help ik, als Cruise-Specialist, u graag. Voor informatie, het maken van een afspraak of een reservering:

Barbara van Heumen | 06-23912678 barbara@thetravelclub.nl www.cruise-specialisten.nl/barbaravanheumen

Zorg dat u vooraf goed geïnformeerd bent. De Vree Van Drongelen | Notarissen – Adviseurs Burg. van Erpstraat 16 5371 AW Berghem

0412-487111 info@dv-vd.nl www.dv-vd.nl


pagina 19

www.thuisinhetnieuws.nl

DE MOOISTE DAG

OP JE MOOIST Make-up wordt gebruikt om je natuurlijke schoonheid zoveel mogelijk te benadrukken en ook op een bruiloft is dit natuurlijk van groot belang. Vroeger bestond de make-up vaak uit roze lipstick en blauwe oogschaduw. Het moest liefelijk en zacht zijn. Maar vandaag de dag is het belangrijker dat de bruid er mooi uitziet en zich zelfverzekerd voelt, dan dat zij zich aan bepaalde kleurtrends houdt. De één zal zich prettiger voelen met een lichte, wat transparante make-up, terwijl de ander zich gemakkelijker voelt met een zwaardere of zelfs extreme opmaak. Maar voor iedereen geldt, je wilt er op de bruiloft op je mooist uitzien. Het is dan ook raadzaam om met een schoonheidsspecialist(e) of visagist(e) te overleggen hoe de make-up zal worden aangebracht. De keuze van je make-up is namelijk van een behoorlijk aantal factoren afhankelijk: je gezichtsvorm, het seizoen waarin je trouwt, maar vooral van je persoonlijke uitstraling en de door jou gekozen bruidsjapon.

BASIS MAKE-UP

De make-up die je kiest moet goed overeenstemmen met je bruidsjapon maar ook met je huidskleur. Begin eerst met een foundation op de huid aan te brengen voor een mooie egale kleur. Eventuele oneffenheden, vlekjes of wallen kun je met een camouflagestick bedekken. Een vettige huid kun je afpoederen, waarbij het beste is om dit met een kwast of een dot in draaiende bewegingen aan te brengen. Wanneer je een wat rond gezicht hebt, kan je een blush aanbrengen op de jukbeenderen waardoor het gezicht smaller lijkt. Stem de blush goed af op de kleur van de lipstick. Wanneer je een witte japon draagt, kun je over het algemeen beter geen té zware make-up gebruiken. Hoewel het met het oog op de fotografie best wat zwaarder mag zijn dan je het dagelijks leven gewend bent te dragen.

OGEN

Ogen spreken boekdelen; woede, vermoeidheid, stress maar ook blijdschap, geluk en liefde. De ogen zijn ook de eerste blikvangers en het is dus van belang dat deze er optimaal verzorgd uitzien. De ogen maak je stralender en sprekender door een crèmewitte poeder of een oogschaduw die gemengd is met een parelmoerkleur aan te brengen. De oogschaduw wordt gebruikt om de ogen te omlijnen en goed te doen

uitkomen en om het contrast met het oogwit groter te maken en de kleur van de iris te accentueren. Wanneer deze in de juiste nuance wordt aangebracht, zal de oogschaduw charme en zachtheid geven aan de oogopslag. Oogschaduw is er in verschillende vormen; in crème vorm, in een compacte poedervorm en als een vette stift. De compacte poedervorm wordt met een penseeltje aangebracht en leent zich zeer goed voor het bijwerken van de make-up. Eyeliner, oogpotlood of kayalstift doen de ogen groter lijken. De eyeliner die het potlood vervangt, dient om een lijntje langs het oog te trekken. Je kunt het makkelijk aanbrengen en er scherpe lijnen mee trekken. Bovendien heeft de eyeliner het voordeel vlug droog te zijn.

WENKBRAUW

De wenkbrauwen zeggen soms meer dan je denkt en door hun beweeglijkheid drukken ze emoties, verlangen, afwijzing gevoel of hartstocht uit. Wanneer je de wenkbrauw in haar vorm of dikte wijzigt, verandert daarmee een belangrijk onderdeel van je gezicht. Het is een nauwkeurig werkje en wees er dan ook voorzichtig mee. Beide bogen moeten uiteraard ook gelijk zijn. Het is het beste om het epileren over te laten aan een schoonheidsspecialiste. Let er ook op dat je je wenkbrauwen niet op je huwelijksdag zelf laat bijwerken,

ze kunnen dan namelijk wat geïrriteerd en rood zijn na een behandeling.

WIMPERS

De wimpers kun je modelleren met een wimpervormer of ze bestrijken met een mascara. Hierin zijn ook verschillende soorten: een crèmevorm, een compacte vorm en een vloeibare vorm. Door de mascara’s kun je je wimpers langer en voller maken. Met een doorzichtige mascara kun je ze in model brengen. Dit werkt namelijk als een soort gel en zorgt er voor dat ze mooi gekruld blijven. Hier kun je ook het wimpertangetje voor gebruiken. Door twee lagen mascara aan te brengen, maak je de wimpers voller. Breng de tweede laag pas aan wanneer de eerste droog is om klontering te voorkomen.

BRILDRAGERS

Voor bruiden die een bril dragen, is het aan te raden om niet te zware make-up te gebruiken. De

wimpers kun je goed aan zetten met een mascara, zodat ogen niet te veel wegvallen achter je bril. Wanneer je graag lenzen wilt dragen maar dit niet gewend bent, begin dan een maand van tevoren met het uitproberen ervan.

LIPPEN

De lippen moeten heel precies worden gekleurd. Trek eerst een lipcontour een lippotlood en vul de lippen daarna op met een lipstick. Je kunt ook de cupidoboogjes wat extra accentueren met een lippotlood, zo lijken de lippen wat voller. Wanneer de lippen van nature al redelijk donker gekleurd zijn dan kun je lipgloss aanbrengen. De lippen altijd even afhappen, eventueel wat poederen om de kleur te fixeren en daarna weer de lipstick opdoen. Zo blijft de lipstick langer zitten. (trouwen.nl – foto Wiljo van Nuland)


pagina 20

www.thuisinhetnieuws.nl

DE MOOISTE DAG

CafĂŠ-zaal de Schutskooi Grotestraat 8 te Oijen | 0412-492463 of 06-53910343

BRUIDSBOEKET: MET LIEFDE VOOR JOU UITGEZOCHT Een bruidsboeket wordt met liefde voor jou uitgezocht en aan je gegeven. Natuurlijk weet de bruidegom niets van je bruidsjurk, dus moet hij zelf bedenken welk bruidsboeket het beste bij jou, je uiterlijk, figuur en lichaamslengte past. Geen nood, de bloemenspecialist helpt graag met een goed advies. Je mooiste sieraad op je trouwdag is je bruidsboeket. Nog mooier wordt het als je bruidsboeket matcht met de bloemen op je bruiloft! Dat kan, want er is keuze genoeg. Bloemendecoraties zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Naast je bruidsboeket kun je denken aan corsages voor de gasten, een mooi tafelstukje in de trouwzaal en bij de receptie en tafelstukken bij het diner. Vraag de bloemist om advies. Bekende voorbeelden van klassieke bruidsboeketten zijn de druppelvorm, de waterval en de biedermeier. Wil je het moderner, dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit de pomander, de halve maan of een stafvormig bruidsboeket. De keuze van de corsage kun je daar dan weer op aanpassen. De bruidegom draagt vaak een grotere versie van de corsage. Dames dragen de corsage naar beneden, links onder het sleutelbeen en heren dragen de corsage naar boven, op de linkerrevers.