Berghs Contact 1911 18-11-2019

Page 1

De Berchplaets

3e jaargang - nummer 11 - 2019


pagina 2

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Computerproblemen…en dan? Voor vakkundige hulp snel naar;

“DeComputerMan” Ook hét adres voor uw nieuwe Computer, Notebook, Tablet en meer…

ADVIES SERVICE ONDERHOUD HARDWARE SOFTWARE NETWERKEN WEBSIT WEBSITES

Website bouwen en onderhouden? Wij regelen het voor u!

www.voslifestyle.nl www.voslifestyle.nl www.voslifestyle.nl

Open ook een betaalrekening bij de bank met de hoogste waardering.

Marrn Luther Kingstraat 41 | 5351 GG Berghem T:0412-405587 | E:info@dcmweb.nl | www.dcmweb.nl

Klanten geven ons een:

Algemeen

9,3

Bron: Consumentenbond juni 2019

Hoogheuvel Advies

Kerkstraat 60 5351 EB Berghem T 0412 - 641165 E info@hoogheuveladvies.nl I www.hoogheuveladvies.nl


pagina 3

www.thuisinhetnieuws.nl

BC Onderweg wordt er twee keer gestopt voor een drankje en iets lekkers en als de deelnemers kerstkleding aan willen doen vindt Jessica dat ‘keileuk’. “Tante Toetje en Kim’s Kinderkapsalon doen een duit in het zakje. We hopen echt dat het een groot succes wordt. Voor de Halloweentocht hadden we een kleine 70 aanmeldingen en daar sloten ook op het laatste moment nog kinderen aan die het leuk vonden om mee te lopen. We hadden voor de eerste keer niet al te hoge verwachtingen, maar het was een succes. En we hopen dat aantal nu natuurlijk te overtreffen.”

Jessica, Anja en Bibi (vrouw van Anja

Lampionnenoptocht in dagen voor Kerst Eigenlijk begon het als een grapje. Maar de geslaagde Halloweentocht smaakte toch eigenlijk wel naar meer en dus konden Jessica Jansen en Anja van den Heuvel-Van de Pol zich niet bedwingen. Op zaterdag 21 december organiseren de dames opnieuw een lange stoet die door de straten van Berghem zal trekken. Het onderwerp is dit keer - natuurlijk - Kerst, met sfeervolle lampionnen als blikvangers. door Mark van der Donk De succesvolle Halloweentocht was een idee van Anja, nu is Jessica de aanstichtster van alles. “Mijn vrouw en ik zijn best wel kerstfanaten”, lacht ze enigszins beschaamd. “Toen we het er over hadden dat er veel rondom dat thema wordt georganiseerd voor volwassen, maar eigenlijk best weinig voor kinderen, zeiden we al snel: zullen we niet weer voor een tocht gaan?” Het luchtballonnetje werd binnen korte tijd een serieus idee. “In eerste instantie wilden we het klein houden. Iets bij ons thuis, op het pleintje. Maar dan moet je aan de slag met vergunningen en zo, dus daar zagen we al snel vanaf.” Het werd daarom weer een optocht. Dit keer met lampionnen, om een echte kerstsfeer te creëren. En door het enthousiasme

van de deelnemers is de route op veler verzoek uitgebreid. “We blijven nu niet in de Piekenhoef, maar betrekken we ook de andere kant van Berghem erbij. We gaan het spoor over.” Potjes verzamelen De tocht begint even na 19.00 uur in de Burgemeester van Erpstraat en gaat via de Veldstraat, Parlevlietstraat, Nelissenstraat, Wilhelminasingel, Dokter Baptiststraat, Molenweg, Pater van den Elsenstraat, Doctor Ariensstraat, Martin Luther Kingstraat, Pachthoeve, Haargetouw, Wisboom en Pachthoeve naar het eindpunt; de Gaffel. “Daar ontvangen we iedereen met een kaarsenzee, waarvoor we nu al groentenpotjes verzamelen.”

Betrekken De buurvrouwen houden wel van iets ondernemen en het gezellig hebben met hun dorpsgenoten. “Anja en ik doen het allemaal met hulp van onze gezinnen”, vertelt Jessica verder. “Hoewel wij, met onze drie kinderen, pas twee jaar in Berghem wonen en Anja wiens kinderen al veel ouder zijn - zelfs nog maar een jaar, vinden we het leuk om dit te organiseren. We doen het nu ook niet alleen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, zoals we bij de Halloweentocht nog hadden gecommuniceerd. Dit keer zijn alle leeftijden welkom. We willen oudere mensen juist ook betrekken. Die hechten veel waarde aan een praatje en een drankje en daar bieden wij graag de gelegenheid toe.” Aanmelden Voor de lampionnenoptocht wordt op zaterdag 21 december om 19.00 uur verzameld op het kerkplein bij de Sint Willibrorduskerk. Aanmelden wordt zeer op prijs gesteld en kan tot 17 december telefonisch of via een appje naar Anja Van Den Heuvel-Van de Pol (0634774077) of Jessica Jansen (06-11440733). Er zijn geen kosten aan verbonden, zo benadrukt Jessica. “Wel vragen we om begeleiding voor de minderjarige kinderen. En we zouden het geweldig vinden als veel kinderen en hun (groot) ouders verkleed komen in het kerstthema. Een lampion met een lichtje is natuurlijk ook heel leuk.”

Spaanderstraat 72, 5351 BD Berghem | info@noorenoptiek.nl

www.noorenoptiek.nl


pagina 4

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

22


pagina 5

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Zorgeloos en gemakkelijk uw vakantie boeken. Op afspraak bij u thuis of per telefoon of e-mail.

OTTO-baas Frank van Gool terug naar Berghem voor talkshow ‘t Lof Ondernemer Frank van Gool en voormalig dorpsraadvoorzitter Pieter van Houten zijn zondag 24 november te gast in de derde aflevering van de Berghemse talkshow ’t Lof. In café Roots zal het met hen gaan over uiteenlopende onderwerpen als de toestroom van Oost-Europese arbeidsmigranten en het Berghemse centrumplan. ’t Lof is een initiatief van het Berghemse collectief Bèrge dur ut Lint. In de derde aflevering neemt de nieuwe voorzitter van de dorpsraad, Pieter van Houten, plaats op de biechtstoel. Daarin gaat het onder meer over de vraag hoeveel de Berghemse dorpsraad in de Osse melk te brokkelen heeft en over de toekomst van het Meester Gielenplein. De 65-jarige Van Houten, oorspronkelijk afkomstig uit het Gelderse Oosterbeek, woont al dertig jaar in Berghem en belandde dit jaar in de dorpsraad. Frank van Gool is de hoogste baas van uitzendorganisatie OTTO Workforce, de grootste internationale arbeidsbemiddelaar van Europa. Samen met een compagnon richtte de 54-jarige Berghemse tuinderszoon het bedrijf in 2000 op. In ’t Lof kijkt Van Gool terug op zijn jeugd in Berghem en praten we met hem over zijn succesvolle bedrijf, dat vorig jaar in Japanse handen kwam. Behalve deze twee interviews biedt ’t Lof ook humoristische en historische columns en muzikaal vertier. Voor dat laatste zorgen gitarist Leon Hoeks en zangeres Suzanne van der Linden. De mannen van Bèrge dur ut Lint leggen de presentatie opnieuw in handen bij Miriam van der Wiel. De talkshow begint om 14.00 uur. De kaartverkoop is begonnen op woensdag 6 november om 20.00. De kaarten kosten 10 euro (inclusief consumptie) en zijn uitsluitend verkrijgbaar bij café Roots, Sint-Willibrordusstrraat 47 (tegenover de kerk).

Te koop kerstbomen vers van het land

Nordmann en Blauwspar van 0,5 tot 7 meter U mag ze zelf afzagen of rooien Hoefstraat 2 Berghem | 06-51145226

De eerste sneeuw in de alpen is gevallen, tijd om je wintersportvakantie te reserveren. Wintersport, Skichalets, Lapland of skiën in Canada, alles is mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: barbara@thetravelclub.nl www.thetravelclub.nl/barbaravanheumen www.cruise-specialisten.nl/barbaravanheumen

Barbara van Heumen | 06-23912678 barbara@thetravelclub.nl | www.thetravelclub.nl/barbara

Sportzorg Cilia van de Camp voor de beste sportzorgmassage Sportzorg Cilia van de Camp levert al jaren en aan heel veel mensen met sportklachten de beste zorg om je weer fit te maken en te houden. Als je intensief beweegt is het goed om je spieren de zorg te geven die ze verdienen en bij klachten is het zaak je zo goed mogelijk te begeleiden voor het realiseren van herstel en revitalisatie.

Particulier | Sportclub | Bedrijf | Evenement Het Reut 313, 5351 BD Berghem T 06-23 78 47 61 | www.sportzorgciliavandecamp.nl

Gespecialiseerd in ziekenvervoer

0412-623351 www.taxikling.nl


pagina 6

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghse Tafel

Waar koffie en thee altijd klaar staan! Waar gasten en inwoners, die als gastvrouw of gastheer willen helpen, altijd van harte welkom zijn. Doel: contact maken, samen gezellige dingen doen zoals fietsen, schaken, kaarten, eten, uitgaan, kortom alles wat leuk is om samen doen.

Bewoners van Berghem zijn iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur welkom. Voor de volgende data zijn speciale activiteiten gepland:

Donderdag 5 december

wordt vanaf 14.00 uur aan de Berghse Tafel het Sinterklaas Dobbelspel gespeeld. Dus géén surprises of gedichten, maar strijden voor je cadeaus. Aanmelden: vóór 29 november bij de Berghse Tafel

Donderdag 19 december

is vanaf 14.00 uur de mogelijkheid om Kerststukjes te maken aan de Berghse Tafel. Voor de nodige materialen en dennengroen wordt gezorgd.

Kosten: € 3,50 p.p. Aanmelden: vóór 13 december bij de Berghse Tafel.

een burgerinitiatief met als doel inwoners van Berghem met elkaar in contact te brengen. BerghsLeven p/a De Berchplaets, Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem. Telefoon 06 – 38 33 97 90 | mail: info@berghsleven.nl. | Volg ons ook op Facebook.

BC


pagina 7

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Mol of Calimero 2019 is voor China het jaar van het Varken. Het jaar loopt tot 24 januari 2020. Was benieuwd of de horoscoop voor de Chinese politiek enigszins vergelijkbaar is met de werkelijkheid van onze eigen bestuurders. Laat u verrassen en lees mee. “Het gemeenschappelijk belang zal dit jaar meer voorop komen te staan en in de politiek vinden onderhuidse veranderingen plaats. De tijd van stiekeme afspraakjes en persoonlijke verrijking ten koste van grote groepen mensen en van moeder aarde is een beetje voorbij. Het zal nog steeds plaatsvinden, maar dit soort zaken worden ook steeds meer in de openbaarheid gebracht en aan de kaak gesteld. We pikken niet alles meer. Mensen komen in opstand tegen dat wat zij als onrecht ervaren.” Als we dit goed tot ons laten doordringen moeten we toch toegeven dat die knorrige Chinese varkens niet zo dom zijn als je zou denken. Hun voorspelling lijkt in grote lijnen de op de huidige Nederlands ontwikkelingen. Ook grote groepen Nederlanders pikken niet alles meer en komen in opstand tegen onrecht dat zij ervaren. Nederland lijkt geheel in de ban van de Mol. En dan denk ik niet aan de ondergrondse blinde mol, die af en toe even boven komt om vast te stellen hoe ongezond het bovenaardse leven is, om vervolgens, de door mensenhanden aangelegde onnatuurlijke strakke gazons, in een puinhoop achter te laten. En ook niet aan “Wie is de mol”, het spelletje waar meneer de Mol steeds rijker van wordt. Nee, het gaat om het meetgetal van stikstof die de huidige crisis heeft veroorzaakt. Het meetgetal ‘Mol’, waarmee onze geleerden de onzichtbare lucht mee analyseren en onze bestuurders, na veel geharrewar, zo ver weten te krijgen dat zij ook vast stellen: het kan zo niet langer. En als echte Tita tovenaars alles stil leggen. De Mol die ons de maat neemt. De boeren, die het eerst de klos lijken, pikken het niet. Zij voelen op hun klompen aan dat hier iets heel erg mis is. Ze wantouwen de gegevens, en doen er nog een vervuilend schepje bovenop door een trektocht naar het Malieveld te organiseren op hun gezamenlijke gemechaniseerde paardenkrachten. En na de boeren gaat bij de bouwers het licht uit. Niet alleen de lucht lijkt vervuild maar ook de grond is niet pluis. Net lekker bezig om de huizenmarkt weer op orde te krijgen, zodat Jan en alleman zich in luxe kan nestelen, dienen de schaarse werknemers in een kunstmatige wachtregeling op betere tijden te wachten. Betere tijden waar onze bestuurders van zeggen dag en nacht te werken. En als echte kooplieden proberen ze schone lucht te kopen bij één van onze omliggende landen zodat op papier alles weer klopt. Er van uitgaande dat de fanatieke klimaatdrammers daar in zullen trappen. Calimero Echter de vraag klinkt steeds luider of de natuur wel in staat is om zoveel mensen op een klein stukje grond te voorzien van gezonde lucht en helder water. Kan de grond, die we voor een groot deel aan de zee hebben onttrokken, het wel aan om steeds meer inwoners te huisvesten. Passen de 17 miljoen inwoners nog wel in het broze vaasje van Rutte. Moeten we niet eens accepteren de Calimero van de wereld te zijn. Dat klein niet oneerlijk is maar wel degelijk een waanzinnig gaaf land kan zijn.

Koninklijke onderscheidingen brandweer korps Berghem Op 1 november ontvingen de heren Pascal van de Camp, Maurice van Schaijk en Bas Heurkens voor hun jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer, korps Berghem, een Koninklijke onderscheiding. Ze kregen deze van locoburgemeester Frank den Brok. Alle drie werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met hun inzet hebben zij een grote bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid.

Berghem, 14 november 2019. Beste mensen, Zoals wellicht al bekend, zijn er wat veranderingen gekomen in de samenstelling van de dorpsraad. De voorzitter, Pieter van Houten, heeft helaas afscheid genomen, met als reden verschil van inzicht. Ook de secretaris, Marianne Dreese-van Leth, heeft haar ontslag ingediend, maar om gezondheidsredenen. De overige leden van de dorpsraad gaan zich beraden over de toekomst. Er zullen nieuwe leden moeten worden aangetrokken. Dus de oproep van de dorpsraad is dan ook: heeft u interesse in het dankbare en mooie werk van de dorpsraad, genoeg tijd om u in te zetten voor de leefbaarheid voor het dorp en de mensen, dan kunt u zich aanmelden via dorpsraad@berghem.nl of bij de wijkcoördinatoren van de gemeente Oss, de heren W. Slebus en G. van Boxtel. Wij hopen, dat er zich genoeg mensen aan zullen melden, zodat er een afgewogen keuze gemaakt kan worden. Het gevolg van een en ander is, dat de openbare vergadering van 10 december a.s. NIET door zal gaan. Met vriendelijke groet De leden van de dorpsraad Berghem.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL


K

pagina 8

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

K K apper

uif

Uw kapper aan huis op maandag en donderdag

Geknipt voor 12 euro

K

Anja van Ravensteijn Koolzaadweg 22 • 5351 LP Berghem Bel nu voor een afspraak tel: 06 517 44 858

Is uw partner overleden? Staan de bankrekeningen en/of het huis wel op uw naam? Hulp nodig bij de aangifte van de erfbelasting?

Regel uw zaken op tijd. De Vree Van Drongelen | Notarissen – Adviseurs Burg. van Erpstraat 16 5371 AW Berghem

0412-487111 info@dv-vd.nl www.dv-vd.nl

GRATIS INLOOPSPREEKUUR (op afspraak) ELKE WOENSDAG van 16.30 uur tot 19.30 uur Zoekt u een goede advocaat voor vragen en/of problemen op juridisch gebied, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Brugman Advocatuur staat u graag bij in zowel advieszaken als procedures.

Brugman Advocatuur Burgemeester van Erpstraat 18-A 5351 AW Berghem Mevrouw mr. E.A.M. (Esther) Brugman

Telefoon: 0412 - 72 49 50 06 – 11 03 57 07 Website: www.ba-ad.nl E-mail: info@ba-ad.nl


pagina 9

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Informeer, ervaar en proef tijdens de OPEN DAG bij LijfStijling in Maren-Kessel op woensdag 20 november a.s. 15-20 uur!

OPEN DAG 20 november 15.00-20.00

De naam LijfStijling zegt eigenlijk al genoeg. Afslank- en schoonheidsinstituut LijfStijling staat al meer dan 10 jaar voor een compleet aanbod voor lichaam en gelaat. Bij LijfStijling vindt u alles onder één dak, hoe makkelijk is dat: • • • • •

Al MEER DAN 10 jaar Specialist: afvallen / bewegen / Schoonheid

Afvallen & Bewegen (EMS-trainen) LPG endermologie voor lichaam & gezicht Schoonheidsbehandelingen- en huidverbetering. Exclusieve behandelingen zoals D.A.S. Plasma (ooglifting) Exclusieve producten zoals Sepai Gen Decode op basis van eigen DNA!!

waarom wachten tot januari?

“Wij hebben de overtuiging, dat het innerlijk en uiterlijk van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We verdiepen ons in uw voedingspatroon en levensstijl en- indien gewenst- naar de invloeden hiervan op uw huid. Deze integrale aanpak maakt ons uniek,” aldus Annemiek van der Voort, eigenaresse. Tijdens een uitgebreide intake bespreken we wat de (vele) mogelijkheden zijn binnen ons instituut om u te helpen naar een mooi(er), gezond(er) en vitaal leven! Woensdag 20 november a.s. kunt u tussen 15.00-20.00 uur vrijblijvend binnenlopen voor informatie, een hapje en een drankje en natuurlijk een leuke goodiebag. Wilt u graag een proefbehandeling ervaren voor gezicht en/of lichaam? Wilt u dan even bellen, zodat we tijd voor u reserveren (0620299616). Meer informatie over de open dag en de bijbehorende acties kunt u alvast bekijken op onze website: www.lijfstijling.nl/nieuws/ Voel je welkom! Liefs, Annemiek & Patty LijfStijling Maren Kessel Provincialeweg 73

Als je ook met de feestdagen al wilt stralen en lekker in je vel wilt zitten? Als je straks fitter en slanker het nieuwe jaar wilt starten?

LOOP VRIJBLIJVEND BINNEN Of boek een mini-behandeling voor lichaam of gezicht. Bel Annemiek van der Voort voor meer info en reserveer een plaatsje. LOCATIE MAREN - KESSEL Provincialeweg 73 6398 JJ Maren-Kessel 06-202 99 616

marenkessel@lijfstijling.nl www.lijfstijling.nl/acties

VERRASSENDE FEESTDAGEN €32,50 VANAF

per persoon

Kijk op hotelnuland.nl voor de mogelijkheden of bel naar 073-5342534

VANAF

€ 32,50 RESERVEER per persoon SNEL UW VANAF TAFEL!

€32,50 per persoon


DE

en kunnen worden opgevraagd door alle deelnemende autobedrijven. Wees extra alert bij een onlogische tellerstand en check vooraf de kilometerstand zodat je niet op draait voor tellerfraude.

APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring.

pagina 10 www.thuisinhetnieuws.nl Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op ver-

BC

keersveiligheid, milieu en registratie.

van Zandvoort Zomer-check

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

Kenniscentrum voor financiële vraagstukken

meer dan Bandenservice Winter-check

Als je van plan bent in de winter op vakantie te gaan is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid op gladheid en sneeuw.

• Financiële Planning

Banden (controle) - SCHOKBREKERS - UITLATEN ACCU’S - TREKHAKEN

• Beleggingsstrategie

is belangrijk, gelijkmatig U I T LBanden I J N Ewisselen N - BA L A N C Eomdat R E Njouw - Rbanden E M Mniet EN S E R V Islijten. CE

Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersveiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Ga veilig op weg en wissel op tijd je banden. Kilometer certificaat Een autobedrijf registreert de kilometergegevens iedere keer dat een auto Nummerbord vastzetten in een autobedrijf komt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of Algemene Met speciale schroeven, alleen met gecertificeerd kunnen Periodieke Keuring. Dezedie gegevens worden opgeslagengereedschap in een databestand worden bevestigd, worden jouwdoor kentekenplaten vastgezet. Op deze manier en kunnen worden opgevraagd alle deelnemende autobedrijven. Wees voorkom diefstal. extra alertjebij een onlogische tellerstand en check vooraf de kilometerstand zodat je niet op draait voor tellerfraude.

• Verzekeringen • Hypotheken • Nalatenschapsplan FYSI ROODE

APK-keuring Broekstraat 2a - Berghem - 0412-403038 - vanzandvoortbanden.nl

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

• Belastingaangifte

Zomer-check

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

Winter-check

van een compacte tot een Als je van plan bent in de winter op vakantie te gaanwasbeurt is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid complete poetsbeurt op gladheid en sneeuw. Banden (controle)

gespecialiseerd in o.a.

Banden wisselen is belangrijk, omdat jouw banden niet gelijkmatig slijten. lak polijsten Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersdiepstomen veiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Gabekleding veilig op weg en wissel op tijd je banden.

Nummerbord vastzetten

Met speciale schroeven, die alleen met gecertificeerd gereedschap kunnen worden bevestigd, worden jouw kentekenplaten vastgezet. Op deze manier voorkom je diefstal.

Singel 1940 - 1945 318 5348 PV Oss (0412) 652563 www.HoeksCarCleaning.nl

Broekstraat 2a - Berghem - 0412-403038 - vanzandvoortbanden.nl

INLOOPSPRE

Elke MAANDAG Lekker leven, zorgeloos wonen. van 19.00

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft

Zevenbergseweg 1 5351 PE BERGHEM

Telefoon 0412 – 405 333 www.laurenssenadvies.nl

Graag telefonisch of

PSPREEKUUR

FYSItot 20.00 ROODE G van 19.00 uur

FYSI ROODE

per mail aanmelden. 0412-657956

GVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

info@fysioroode.nl www.FYSIOROODE.nl

INLOOPSPREEKUUR INLOOPSPREEKUUR Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

nl

Graag telefonisch of


pagina 11

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

- COLUMN -

Je bent geen 20 meer Langzaam maar zeker kruip ik ook naar de 65+ en krijg ik bijna AOW. Dat voelt heel bijzonder. Maar als iemand tegen mij durft te zeggen dat ik geen 20 meer ben, krijgen ze de wind van voren en wel stormkracht 12, code rood. De grootste onzin allertijden, klachten krijgen omdat je ouder wordt en het dan afdoen op deze manier. Het is leuk om ouder te worden, niet altijd meer ja te hoeven zeggen, doen wat je zelf wilt, minder werken en tijd over houden voor andere dingen, maar dan moet je lichaam wel mee werken.

Leuk ouder worden, hoe doe je dat?

kinderfietsen

O P=O P

$Vakantiegeld voorde

- Bewegen; uiteraard naar kunnen en eventueel onder begeleiding, maar je moet blijven bewegen, rust roest! - Met verstand naar voeding kijken, we weten allemaal wat goed voor ons is en wat niet en dat bedoel ik met verstandig eten. Als je ouder wordt kan het zijn dat je minder zin hebt in eten, zeker als je alleen bent komen te staan. Och, ik eet wel wat, is niet zo belangrijk. Maar het is wel belangrijk, je cellen hebben bouwstenen nodig om goed te functioneren. - Verantwoord medicijn gebruik, laat eens naar je medicatie kijken door de apotheek, huisarts of door ons. Neem niet zo maar iedere dag pijnstillers in zoals paracetamol. - Drinken, water wel te verstaan. Je lijf heeft iedere dag schoon water nodig, het liefste met wat citroen erin. Goed voor de blaas, spoelt lekker door. Goed voor de darmen, dan droogt de ontlasting niet zo in. Goed voor de huid, schilfert het niet zo. Goed voor de lever, hulpje bij het filteren van de afvalstoffen. Goed voor de bloedsomloop anders gaat het bloed dikker worden met alle gevolgen van dien en ga zo maar door. - Mentale gezondheid, heb je misschien een vitaminetekort door alle medicijnen die je slikt? Vitaminetekort is een bijwerking van veel medicijnen en de oorzaak van veel depressies. - Vermoeidheid, vitaminetekort? - Slaapproblemen, daar zijn zoveel oorzaken voor, kijk eens naar de bijwerkingen van de medicijnen. - Eenzaamheid, ben je net je partner kwijt, zit je nu alleen? Ga niet bij de pakken neerzitten, ga erop uit, zoek de mensen op bij een bewegingsclub, vrijwilligerswerk, kaarten, er is zoveel meer!

KNIP JE EIGEN EXTRA VOORDEEL

t/m zaterdag20% 29 juni 2019 20%Geldig20% KORTING

KORTING

KORTING

Deze coupon is €10,w ! ! en is te gebruiken bij aankoop van alle fiet 20% 20% 20% op alle buiten & binnenbanden

op servicebeurten

op alle batterijverlichting + GRATIS montage

K O R Tbij I N reparaties G K O R T I of N GeenK servicebeurt. ORTING op alle fietskratten & fietsmanden

op alle fietstassen GRATIS bij een E-bike

op alle AXA ringsloten

Servicebeurt ook elektrische fietsen Kerkstraat 31 5392CA Nuland - 073-6898293 - info@qoutfietsen.com - www.qoutfietsen.com

zonder coupon €27,50

nu

NEDU Kampeerauto’s

Zonder coupon geen korting, dus knip deze waard Wij bouwen uw droom!

Alle maten en soorten fietsen, altijd 45% voor Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen ook naar elektrische van busjes kampeerauto’sfietsen.

Veel aandoeningen van ouderen zijn aan te pakken, het verouderingsproces kun je aanpakken, doe er iets mee. Thuis op een stoel achter de geraniums is niet meer van deze tijd, kom op, in de benen, samen leuke dingen doen en plezier maken. Tijdens een gratis lezing op maandagavond 7 oktober van 19.00 tot 20.30 uur gaan we dit onderwerp verder uitdiepen en gaan we het hebben over hoe we UW lichamelijke klachten kunnen aanpakken en UW kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Want daar hebben we het over, KWALITEIT VAN LEVEN! Geen tijd die avond, dan is er nog het gratis spreekuur iedere maandag van 13.00 tot 14.00 uur voor mensen die nog NIET bekend zijn bij High Care 3000. Voor het spreekuur en de lezing graag aanmelden via de mail info@highcare.nl of telefonisch 0486-416530. High Care 3000 BV | Loonsestraat 17 | 5356PB NEERLOON T 0486-416530 | info@highcare.nl | www.highcare.nl

www.nedu-kampeerautos.nl Infanteriestraat 3a

| 5363 VW Grave | 0486-436129 | info@nedu-kampeerautos.nl

4x

ING KORT Lever deze bon in en ontvang een

www.qoutfietsen.com 4 X SUPER RITTENKAART

4 x ons beste wasprogramma met o.a. bodemwas, wax, polish, extra nadrogen, etc.

GRATIS OVERDEKT STOFZUIGEN, MATTEN REINIGEN & BANDEN OPPOMPEN

nu van € 70,- voor

40,-

DE 4 RITTENKAART IS TE GEBRUIKEN T/M: 30-06-2020

KANTSINGEL 20 . OSS LEVER DEZE ACTIEBON IN T/M: 31-12-2019. NIET GELDIG I.C.M. ANDERE AANBIEDINGEN.


pagina 12

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Let's all, drink, dance and party together

Programma

ZAT. 23-11

M O D D E R F O K K E R S

ZAT. 30-11

K A R A O K E J E

ZAT. 07-12

T H E

ZON. 08-12

PAUL PERRY EN DE CEDERS

ZAT. 14-12

COVERBAND STORY

DI. 24-12

WILBERT PIGMANS E.A.

v.a. 16.00 uur Gas d’r op met de Nulandse muziekband

v.a. 21.00 uur gezellige meezingavond

S C R E A M E R S

In de Wildse H

v.a. 21..00 uur Rock ‘n Roll for life muziek uit de '50-'80-er jaren

ut

v.a. 17.00 uur gezellige Rock 'n Roll muziek

Na afloop van Nuland Verlicht en de kerstmarkt gezellige muziek uit de Flower-Power tijd

Eerste kerstdag DI. 31-12

v.a. 21.00 uur inluiding kerstfeest samen met dj Crew, Wilbert Pigmans met de remake van De Toreador en feestzanger Arjon Oostrom

FOUTE KERSTTRUIENPARTY v.a. 21.00 uur gezellige kerstparty met een dj en diverse optredens

BESLOTEN OUD OP NIEUW PARTY

Kerkzicht wenst iedereen hele fijne feestdagen en alvast een goed begin van het nieuwe jaar!


pagina 13

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL tie te worden, zo merken we. Er heeft al eens iemand uit Vinkel gewonnen, iemand uit Nuland en iemand uit Geffen. Dat is echt een onderlinge strijd aan het worden. De meeste deelnemers komen ook uit die plaatsen. Maar we hebben er ook uit bijvoorbeeld Heesch en er heeft er zelfs eens eentje uit Gilze-Rijen meegedaan.”

‘Nuland Verlicht wordt ieder jaar mooier’ Nuland staat zaterdag 14 december weer helemaal in het teken van Nuland Verlicht. Aan het einde van de middag en begin van de avond zullen, zoals de laatste jaren gebruikelijk is geworden, in het het dorp vele tientallen gepimpte voertuigen de show gaan stelen. Stijn van Erp kijkt er al reikhalzend naar uit. “Het wordt elke keer mooier, gekker en uitbundiger.” door Mark van der Donk Drie jaar geleden vond Nuland Verlicht voor het eerst plaats. Inmiddels is het jaarlijkse evenement uitgegroeid tot een niet meer weg te denken spektakel in het dorp. Dankzij de uitmuntende organisatie staat het als een huis. “We zijn momenteel met een groep van acht personen, veelal onder de 25 jaar”, vertelt Van Erp, die zelf de voorzitter van de stichting is. “Met een aantal personen uit onze vriendengroep zijn we dit gestart en samen met enkele nieuwe kartrekkers organiseren we het nog steeds ieder jaar met veel plezier.” Winterterras Op zaterdag 14 december is op het Prins Bernhardplein vanaf de klok van 16.00 uur

een winterterras ingericht. “Met een kerstman die op de foto gaat, vuurkorven, gewoon een gezellige kerstsfeer”, aldus Van Erp. Tussen 17.30 en 19.30 uur zullen de verlichte voertuigen hun rondje door Nuland maken. “We verwachten ook dit jaar weer een kleine duizend bezoekers langs de weg. Vorig jaar zat het weer ons niet bepaald mee, maar stond het desondanks overal vol. Alle bezoekers zijn van harte welkom en mogen helemaal gratis komen kijken.” Na afloop vindt in De Meent de prijsuitreiking plaats. “Alles wordt door een jury beoordeeld en de drie beste, mooiste en meest spectaculair versierde voertuigen vallen in de prijzen. Dat begint echt meer en meer een competi-

Uitbundiger Er rijden tractoren mee, zelfs oldtimers, stuk voor stuk prachtig versierd. Maar veelal zijn het vrachtwagens, geeft Van Erp aan: “Je merkt dat vrachtwagenchauffeurs echt liefde voor hun beroep hebben. Verschillende doen ieder jaar weer mee. En het wordt elke keer mooier, gekker en uitbundiger.” Er is plaats voor zo’n vijftig deelnemende voertuigen en dat aantal gaat Nuland Verlicht dit jaar ook halen. “In de auto’s waarin dat mogelijk is, rijden zo’n 30 à 35 kinderen met een beperking mee. We willen hen een geweldige dag bezorgen. Ze mogen niet alleen plaatsnemen in een versierd voertuig, maar als ze dat leuk vinden ook gratis naar de feestavond komen. Het zijn echt onze V.I.P.’s, zoals wij ze noemen.” Voorverkoop Na afloop van de prijsuitreiking gaat de tap open en de muziek aan. Jong en oud kan komen genieten van een echt Nulands dorpsfeest. Waar de feestavond de voorgaande jaren in Kerkzicht plaatsvond, zoekt Nuland Verlicht het nu bij De Meent. “Simpelweg omdat we daar meer mensen kwijt kunnen. Eerst raakte het aan de deur uitverkocht, maar vorig jaar was er zelfs in de voorverkoop al geen kaartje meer te krijgen. Dit keer kunnen we geen 600, maar zelfs 800 bezoekers ontvangen. Zij kunnen genieten van optredens van de Gebroeders Ko, Stef Ekkel, de Jongens van de Draaimolen en DJ Menno. Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar hoelang dat nog duurt, durf ik niet te zeggen.”


pagina 14

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

www.interpunctie.nl

www.stief-gezin.nl - gezinstherapie - conflicten - assertiviteit

- relatietherapie - individuele vragen - opvoedingskwesties

voor alle mogelijke kwesties in en om samengestelde gezinnen

Smientdonk 2, 5467 CA Veghel

info@interpunctie.nl

Nellie Timmermans

0413-310795

De Sint is in het land…. Hoe moet dat met de “stief”-kleinkinderen…. (over Samengestelde Gezinnen) Grootouders moeten ook leren omgaan met hun “stief”-kleinkinderen. Vroeger had je gewoon kleinkinderen maar tegenwoordig zijn er zoveel mensen gescheiden met een nieuwe relatie (al dan niet met kids…) waardoor je overal rekening mee moet houden.

van 20 is dat niet zo’n ramp, zeker niet als het om Sinterklaascadeautjes gaat. Maar eigenlijk moet je in elk relatie investeren! Altijd! Want als je jouw kind gelukkig wenst moet je de nieuwe partner verwelkomen, en daarmee ook diens kinderen.

Nieuwe relaties Stel je zoon of dochter had nog zelf geen kinderen maar krijgt d.m.v. een nieuwe partner toch kinderen. Vaak is het dan leuk dat je toch een beetje opa en oma mag zijn. Maar het is ook mogelijk dat je al kleinkinderen hebt van deze zoon of dochter en er nog eens een verdubbeling van het gezin optreedt. Hoe doe je dat?

Geen recept Ook in dit soort gevallen is er geen recept om dit voor iedereen op te lossen. Je moet per situatie bekijken hoe je ermee omgaat. Misschien zijn de stiefkids van je dochter heel andere dan de stiefkinderen van je zoon. De situaties kunnen enorm verschillen. Kun je misschien goed opschieten met de vriend van je dochter, en totaal niet met de partner van je zoon.

Investeren Er zijn grootouders die niet investeren in de stiefkleinkinderen. Als het gaat om kinderen

Conflicten voorkomen Misschien is er iets rondom de kinderen wat

totaal verschilt: grote leeftijdsverschillen, of een heel ander soort contact wat je met de kinderen hebt, of allebei. Hoe doe je het goed (zo goed mogelijk). Want voor je het weet is er om zo’n kleinigheid een conflict geboren….. Je dochter die altijd al gevoelig was voor achterstelling, of je zoon die altijd al een kort lontje heeft, waardoor de contacten ineens stroef gaan verlopen….. Je moet er niet aan denken. Praten In elk geval is erover praten belangrijk, niet invullen, maar praten. Kom je er niet uit, dan kan ik in één gesprek vaak voldoende advies geven om de Sinterklaas naar wens te laten verlopen. Maar ook om beter om te gaan met verjaardagen, aankomende nieuwe relaties van een van de kinderen, etc.

Julianastraat 27 Berghem 0412-401414 info@dapberghem.nl www.dapberghem.nl

Wij heten u van harte welkom

KOM VOOR EEN GOEDE WINTERSPORT VOORBEREIDING MET EEN OOSTENRIJKSE SFEER NAAR ALPINE WORLD! • AANTREKKELIJKE SEIZOENSKAARTEN • GRATIS PROEFLESSEN VANAF 15 SEPTEMBER IEDERE ZONDAG VAN 11.00 - 14.00 UUR

Dierenartsenpraktijk Berghem De praktijk die al meer dan 30 jaar gevestigd is in Berghem. Wij zijn een laagdrempelige praktijk waarin de zorg voor uw huisdier of de zorg voor uw bedrijf centraal staat. Wij werken met 10 dierenartsen en 6 assistentes waardoor wij zorg kunnen dragen voor zowel: gezelschapsdieren, paarden en uw landbouwhuisdieren. Dap Berghem is 24/7 te bereiken op 0412-401414. In de avond en in het weekend krijgt u altijd een van onze eigen dierenartsen.

HOUD ONZE SITE EN SOCIAL MEDIA IN DE GATEN!

www.alpineworld.nl info@alpineworld.nl


pagina 15

www.thuisinhetnieuws.nl

Veldrijders naar Bèrgse Bossen D’n Bèrgse Wielerronde organiseert zaterdag 14 december een jeugdveldrit in de bossen van Berghem. Veldrijden is een vorm van wielersport die bedreven wordt op een grotendeels onverhard parcours. Het wordt ook wel cyclocross genoemd. Stichting D’n Bèrgse wielerronde organiseert deze KNLTB- wedstrijd voor jeugdige renners. In de bossen van Berghem wordt een parcours uitgezet over zandpaden, velden, obstakels en los zand. Het is soms nodig de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen, bijvoorbeeld bij te modderige stukken of obstakels. En dat maakt veldrijden aantrekkelijk om te doen en om naar te kijken. Tijdens deze editie van D’n Bèrgse wielerronde is er geen Dikke Bandenrace. Bij de wegwedstrijd van aankomend voorjaar is die wel weer gepland. De activiteiten op 14 december starten om 11.00 en zijn rond 15.00 weer klaar. De Kinderburcht is nabij de Zevenbergseweg en Derde Heistraat. De entree is gratis. Meer info op www.bergsewielerronde.nl

Sint bij de Herfstzon De Herfstzon is een bloeiende vereniging met ruim 600 leden, en zet zich volop in voor de senioren van Berghem. Dit doen ze door vele activiteiten te organiseren voor haar leden. Gezellig, nuttig en ontspannen samenzijn, dat vind je bij de Herfstzon. Binnenkort staat het jaarlijkse Sinterklaasfeest op het programma, namelijk op donderdag 28 november. Vanaf 13.30 uur zijn alle leden van de Herfstzon van harte welkom voor een gezellige middag in de Berchplaets waarin de goedheiligman ons met zijn Pieten een bezoek brengt. Daarnaast kan er volop worden gedanst en gebuurt. Gezellig om elkaar weer eens uitgebreid te kunnen spreken! En we kunnen al verklappen dat de Sint voor ieder lid van de Herfstzon een hele fijne verrassing meebrengt!

BC


pagina 16

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Grondverzet en sloopwerken

Marktplein 8 5397 EV Lith tel. 06 54 90 04 79

Peter van Keijsteren Angelenweg 60, 5349 TC Oss Tel. 0412-403314 / 06-11480216 Fax 0412-403314

Dit kan A&R Zonwering u bieden: Voor buiten:

Zonwering zoals Luifels Screens Rolluiken

Voor binnen: Horren Rolgordijnen Duette rolgordijnen Luxaflex PVC vloeren Laminaat Tapijt/Vinyl

Menko MINIGRAVER VERHUUR & RIOOLAANSLUITING BOBCAT - GAS- EN WATERFITTEN

Menko ter Voert Vossehol 1c 5351 AC Berghem Telefoon 0412 402 976 Mobiel 06 11 21 54 63

Maak vrijblijvend een afspraak, bel:

Arie Roelofs 06 54 90 04 79 Transport- en aannemingsbedrijf

Th. v.d. Camp & Zn.

Containers, sloopwerk, zand- en grindhandel

Spaanderstraat 96 Berghem 0412-401 232

www.thvdcamp.nl


pagina 17

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

BC

WWW.WERKMETRIET.NL Rietdekkersbedrijf M. van de Wetering 0412-402193 / 06-29355960

Waterkranen problemen verhelpen

De hoofdkraan is de belangrijkste stopkraan. Vlak achter deze kraan zit meestal de watermeter met (ingebouwde) keerklep en de aftapkraan. Draai met regelmaat de hoofdkraan eens dicht en weer los. Op deze manier voorkom je dat de kraan vast gaat zitten en indien nodig niet meer afgesloten kan worden. Een kraan die in gesloten stand toch nog door druppelt, heeft een nieuw kraanleertje nodig. De meeste kranen hebben een kraanleertje met een doorsnee van 16 mm. Om het leertje te vernieuwen vergeet dan niet eerst de hoofdkraan af te sluiten. Nadat de hoofdkraan afgesloten is draai je de lekkende kraan open en draai bij de hoofdkraan het ontstoppingskraantje open. Zorg hierbij dat je een lage bak bij de hand hebt, want er komt nog een behoorlijke hoeveelheid water uit de leiding. Door het bovendeel van de lekkende kraan te verwijderen kun je met steeksleutel het binnenwerk van de kraan los draaien. Aan de onderkant hiervan zit het leertje, vervang deze door het kleine schroefje die het leertje op zijn plaats houdt los te draaien. Voordat je het binnenwerk van de kraan weer monteren gaat kun je eerst nog wat kraanvet aan het draaigedeelte smeren. Aan de onderkant van een kraan zit meestal een perlator. Na verloop van tijd slijt de onderkant en zal de straal niet meer naar behoren lopen. Draai met een doek de perlator los. Neem de oude perlator mee naar de vakhandel en koop exact dezelfde met het hetzelfde schroefdraad. Zorg ervoor dat je voor de montage eerst het leertje in de perlator legt.

Nieuwbouw, reparatie en onderhoud,mospreventie, dakramen plaatsen etc. Wij zijn aangesloten bij De Vakfederatie Rietdekkers

• industriedeuren • garagedeuren • laad- en lossystemen • keuringen Saksenweg 42k, 5349 BX Oss tel. 0412-403361 | 06-52040367 email: jdgaragedeuren@hotmail.com

De allernieuwste PVC vloeren vindt u bij Van Uden Vloeren

JUBILEUM AANBIEDING LAMINAAT Kom eens langs bij Van Uden Wanden, Vloeren en Plafonds in Berghem. Wij hebben een ruim aanbod vloeren: van PVC tot laminaat en parket. TOPDEALER VAN BALTERIO en COREtec Kom langs bij onze winkel aan de Zevenbergseweg in Berghem. Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 13.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via 0412-403495.

Prima kwaliteit 7 mm dikte - breedte 20 cm Keuze uit drie moderne kleuren Van normaal 19,95 p/m2 nu p/m2 voor

9,95


pagina 18

www.thuisinhetnieuws.nl

BC HvH advies B.V. kan u onder andere de volgende diensten aanbieden: • werkvoorbereidingwerkzaamheden • calculatiewerkzaamheden • bouwkundig tekenwerk • projectbegeleiding • bouwtoezicht bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten • bouwbegeleiding en advies bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten

Korstestraat 2B, 5351 NL BERGHEM tel. 0412-402560 | mob. 06-19480343 | www.hvh-advies.nl

KNIPPING voor prachtig schilderwerk Glasschade • Waterschade • Brandschade Spuitwerk • Houtrot Frank vd HEUVEL | Berghem | tel 0614313957

Uitgraafwerkzaamheden van bouw locaties, bedrijven en particulieren Bedding maken t.b.v. straatwerk

Berghem

Voor al uw: • Grondwerk • Straatwerk • Sloopwerk • Aanleg van riolering Ook voor advies over deze werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.

✆ Bert 06-53717281

Mike 06-10791468


pagina 19

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

ALL

HEESCH

0412 - 452444

HARDGLAZEN DEUREN EN PUIEN GLAS SCHADE?

24 uur per dag, 7 dagen in de week staat onze glasherstel service voor u klaar.

Nieuwe kleuren creĂŤren bijzondere accenten Als consument wilt u het liefst een badkamer, die perfect aansluit op uw persoonlijke wensen, behoeften en individuele smaak. Bij de keuze voor materialen in de badkamer komt het dan ook aan op de details. Want wanneer alle producten op elkaar zijn afgestemd, ontstaat een harmonieus geheel waarin uw smaak en lifestyle tot uiting komen. Een voorbeeld van mooie details zijn de doucheprofielen TECEdrainprofile en wc-bedieningsplaten TECEsquare van TECE. TECE heeft onlangs drie nieuwe kleuren aan haar assortiment toegevoegd: Black Chrome, Gold Optic en Red Gold. Naast de gepolijste modellen is elke kleur leverbaar in een geborstelde uitvoering (mat). De nieuwe kleuren zijn afgestemd op de armaturen van Hansgrohe Axor en vormen daarmee een aantrekkelijke combinatie.

van vander derheijden heijden

Als uw kozijn perfekt moet zijn! T 073 - 52 30 888 | www.perfektkozijn.nl

van vander derheijden heijden

BU B IUTI ET N EL N EL VE EV N EN

V LV O LO ER EE RN EN

Het Hetmooiste mooistemaatwerk maatwerkvoor voorhuis huisen entuin. tuin.

De Demooiste mooistevloeren vloerenvoor vooruw uwhuis. huis.

www.vanderheijdenbuitenleven.nl www.vanderheijdenbuitenleven.nl

www.vanderheijdenvloeren.nl www.vanderheijdenvloeren.nl


pagina 20

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

November = Planttijd

tijd voor het planten van hagen, bomen en coniferen Hagen:

Fruitbomen: eigen fruit, rechtstreeks uit uw tuin Struik, halfstam en hoogstam Appel • Peer • Pruim • Kers • Perzik enz.

v.a.

11,95

p. st. reeds v.a.

0,80

• Beukenhaag

Voor een lage of hoge afscheiding, lang bladhoudend. v.a. 40 tot 150 cm

Sierappel Dakbomen voor een natuurlijke parasol

Diverse soorten: schitterende bloei in het voorjaar, prachtige siervruchten in het najaar.

• Dakeik met prachtige herfstverkleuring • Dakmoerbei: met en zonder vruchten

p/st.

• Berberis

1,25

• Dakplataan: snel groeiend

Rood bladig, vormt een ondoordringbare haag 1,25/st.

Sierkers

Een overweldigende bloei in het voorjaar

Dakplataan

Leibomen geschikt voor privacy

v.a.

p/st. v.a.

• Liguster

0,80

Half groenblijvend, vormt een dichte haag v.a. 0,80/st.

Coniferen Leilinde

Leiplataan

4,25

in vele soorten en maten v.a. 4,25

• Leilinde: de meest bekende leiboom • Leieik: geeft een dicht scherm en een prachtige herfstverkleuring • Leiplataan: vormt een dichte afscheiding, zeer snel groeiend

Haardhout Taxus v.a. 1,95

v.a.

1,95

extra grote zak 3,95/st. 3 zakken voor 10,00 In korven ( ¾ m3) 40,00/ korf. Doos aanmaakhout 2,50 / doos

3 zakken

10,00

Aanbiedingen zijn geldig t/m 31 december 2019 en zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

Openingstijden: Ma. t/m vr. 09.00-18.00 uur Zaterdag 09.00-17.00 uur Vr. koopavond tot 21.00 uur Zondag 12.00-17.00 uur

Bosschebaan 23, 5384 VX Heesch, tel. 0412-407030 | www.tuincentrummeijs.nl | info@tuincentrummeijs.nl


pagina 21

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

HUIS&TUIN

NOOIT MEER SCHILDEREN

Bloembollen plant je in de herfst Het einde van de herfst nadert; tijd om bloembollen te planten voordat het echt koud wordt. Door nu tulpen, narcissen en hyacinten te planten, geniet je in het voorjaar met volle teugen van vrolijke kleuren en geuren. Maar waarom moeten bloembollen nĂş al geplant worden? En kunnen ze eigenlijk tegen vorst?

Het voorjaar klinkt nog ver weg. Toch is het najaar de juiste periode om bloembollen te planten. Waarom dat zo lang van tevoren moet gebeuren? Door bloembollen in de herfst te planten, hebben ze genoeg tijd om sterke wortels aan te maken. Hoe eerder de wortels aangemaakt zijn, hoe beter de bol tegen vorst kan. Zodra de temperatuur weer stijgt, ontwaken de bloembollen uit hun winterslaap. Dit SPE is het CIALIST IN HET BEKLEDEN Wij bekleden het hout aan Uw woning moment waarop de groei begint en de bloeiknoppen naar buitenVAN wor- HOUT AAN UW WON met hoogwaardig gecoate pasprofielen. ING den geduwd. Dakk en, Wind veren , Boeiboorden, Wij bekleden het hout aan Uwapell woning met hoogwaardig Kunnen bloembollen die in de grond zijn geplant wel tegen kou? GeTopgevels, Overstekken, etc. gecoate pasprofielen. lukkig hebben ze zelden last van vorst. Dat komt omdat bloembollen Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, Dakkapellen, Windveren, Boeiboorden, Topgevels, decoratief , weerbestendig, zichzelf kunnen beschermen. Dit doen ze door zetmeel om te zetten corrosiebestendig. etc. Overstekken, in suikers. Hoe meer suikers er in de bloembollen zitten, hoe lager het Lange leven bevriezingspunt. Het geluk wil dat bloembollen zeer grote hoeveelhesduur, Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, decoratief, 10 jaar productgarantie. den zetmeel bevatten, en dus extra goed tegen kou kunnen. Wel kunweerbestendig, corrosiebestendig. nen bloembollen uitdrogen wanneer ze te lang in de vorst staan. Dit komt omdat ze dan geen vocht op kunnen nemen. Voorjaarsbloeiende bloembollen kunnen tot en met december worBel of mail voor meer informatie, Lange levensduur, den geplant. Zorg ervoor dat ze in de grond zitten voordat demons vorst inters en vrijblijvende prijsopgaaf treedt. Vermijd plekken waar regenwater moeilijk opgenomen wordt of zie onze website:10 jaar productgarantie. door de bodem, zoals de voet van een heuvel of onder een afwatering. www.remoimprove.nl NA Bloembollen die te lang in water staan, hebben namelijk een grotere VOOR kans op verstikking wegens zuurstofgebrek. Hoogeindsestraat 7a Rijkevoort Tel.

NOOIT MEER SCHILDEREN ReMo Improve

0485-37242 2 www.remoimprove.nl Sint Anthonis Tel. 0485-372422 | www.remoimprove.nl

www.louisvanschaijk.nl


pagina 22

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

ALL

Stoer en stijlvol met stalen deuren

Steeds meer mensen kiezen voor een stalen binnendeur om hun woning of bedrijfspand een authentieke en moderne uitstraling te geven, weten ze bij deurenspecialist Albo Deuren uit Albergen. Voor iedereen die houdt van een stoer en stijlvol interieur, helemaal passend bij de laatste trends.

Alle Sikkens 25% buitenlakken korting

De trend van dit moment

Liefhebbers van woonprogramma’s SIKKENS VOOR zoals VT Wonen of RTL Woonmagazine zien ze bijna in elke aflevering voorbijkomen: robuuste stalen deuren, met glas afgewerkt voor een extra ruimtelijk effect. Of het nu EEN PROFESSIONEEL gaat om een nieuwbouwhuis of een karakteristieke jaren 30-woning, RESULTAAT stalen deuren maken ieder stijlvol interieur compleet en zijn door hun veelzijdigheid geschikt om elke ruimte te verfraaien. Bovendien passen de deuren goed bij het meubilair met industriële look dat de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. Zowel in de eethoek als in de zitkamer kiezen meer consumenten op dit moment voor meubels met stalen poten of een stalen frame. Een bijpassende stalen deur is dan de Op Sikkens buitenlakken mooiste oplossing om de kamer in stijl af te maken.

NU 25% KORTING bij uw verfspeciaalzaak Aktieperiode t/m 31 augustus 2017

Erveza JohnJohn F. Kennedystraat 89 - 538489 GB Heesch - 0412-486277 F. Kennedystraat John F.Kennedystraat 89 5384 GB Heesch 5384 GB Heesch | 0412-486277 0412-486277 www.erveza.nl Info@erveza.nl

Frans en Marleen van der Biezen

De relaxspecialist van Oss

ZOLDEROPRUIMING DOORLOPENDE ACTIE T/M 31 DECEMBER 2019

25% KORTING op alle gebruikte relaxfauteuils

25% KORTING op alle uitlopende modellen

Frans en Marleen de Relaxspecialisten van Oss. Verkoop & verhuur van relaxfauteuils op maat en sta-op-fauteuils. Open van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur

Willaertstraat 24, Oss | Tel. 0412-625292 www.relaxspecialist.nl

Een stalen deur voor elk interieur Het assortiment bestaat uit 8 verschillende modellen. Alle Steelit® deuren zijn leverbaar als enkele of dubbele deur en kunnen afhankelijk van de ruimte geleverd worden als draai- of schuifdeur, uitgevoerd in zwarte of witte slagvaste poedercoating. De witte uitvoering van de deur is nieuw. Albo Deuren stond eind februari voor het eerst met Steelit® op de Batibouw in Brussel. Voor de afwerking is er de keuze uit 3 verschillende glassoorten, blank-, melk- of kathedraalglas. Bovendien is er de mogelijkheid om met de Steelit® Modulair oplossing een complete stalen binnenwand te creëren met op maat gemaakte zij- en bovenlichten. Op deze manier kan een ruimte worden voorzien van een compleet nieuwe look, stoer en stijlvol tegelijk.


pagina 23

www.thuisinhetnieuws.nl

KERSTBOMEN TE KOOP

BC

Voor nieuwbouw, verbouw of onderhoud

Groot assortiment van 0,5 m tot 5 m, mogelijkheid vooraf te reserveren op het land. Diverse soorten staan in een pot voor u klaar. NIEUW!!! Vanaf dit jaar kunnen wij uw boom ook inpakken. GROENE SPAR (Picea Abies) BLAUWE SPAR (Picea Omorika) Daarnaast exclusieve soorten zoals: NORDMANN (Abies Normanniana) KOREA SPAR (Abies Koreana) ZILVERSPAR (Picea Pungens Glauca) Fraseri (Abies Fraseri) Verkoop vanaf 30 november Openingstijden: ma. t/m vr. 09:30 tot 20:00 uur. za: 09:00 tot 17:00 uur zo: 09:30 tot 16:30 uur. ZONDAG 8 EN 15 DECEMBER GEOPEND.

“Waar we anders in zijn

Wij leveren kwaliteit op maat, snel, vakkundig en traditioneel gebouwd. U kunt bij ons terecht voor restauratie, renovatie en woningbouw. Ook voor kleinere werken zoals aanbouwen, verbouwen of een dakkapel.

is onze benadering.

Voor meer informatie of een afspraak: tel. 0412-403123 / 0412-625979 of 06-22378475 / 06-51134063 info@bouwbedrijfvandebergvanerp.nl www.bouwbedrijfvandebergvanerp.nl

Fam. v. Tooren, Hoessenboslaan 47, Berghem 0412-403039 | 06-42434514

Wij zijn de accountant die je kent,

persoonlijk en vertrouwd.” “Waar we anders in zijn is onze benadering. Wij zijn“Waar de accountant we anders in die zijn je kent,

Henrie van Bergen

persoonlijk en vertrouwd.” is onze benadering.

|

Erwin van Erp

Wij zijn de accountant die je kent,

|

Ton Hendriks

persoonlijk en vertrouwd.”

Henrie van Bergen

|

Erwin van Erp

|

Ton Hendriks

Henrie& van Bergen | Erwin van Erp accountants | Ton Hendriks en belastingadviseurs Hendriks van Bergen Smulders

www.hbs - acc.nl

Hendriks van Bergen & Smulders

accountants en belastingadviseurs

www.hbs acc.nl accountants en belastingadviseurs

Hendriks van Bergen & Smulders-

www.hbs - acc.nl


pagina 24

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 25

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 26

www.thuisinhetnieuws.nl

ber

ag 4 novem

d m.i.v. maan

G KE MAANDA L E N A A T R VOO GEOPEND

Vanaf 4 november serveren wij u verschillende nieuwe gerechten

Om te vieren dat we nu 2 jaar aan de Molenweg gevestigd zijn en dat Murats Place totaal al 13 jaar bestaat in Berghem, hebben wij tot het eind van het jaar

elke maandag en dinsdag speciale pizza-actie

ALLE PIZZAʼS 7,50

Tot snel bij Murat’s Place aan de Molenweg 1 Berghem PIZZA – SHOARMA – GRILLROOM tel. 0412 - 40 20 00

BC


www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

ROLLUIKEN SOMFY ACTIE

Elektrisch verwarmen: duurzaam en energiebesparend!

Elektriciteit als bron voor verwarmen is hét alternatief voor de CV-ketel. De woning wordt eenvoudig op een duurzame manier verwarmd. Elektrisch verwarmen heeft vele voordelen. De radiatoren hebben een lange levensduur, zijn veilig, stil én energiezuinig en geven een aangename, gelijkmatige stralingswarmte af. Daarnaast is de installatie eenvoudig. Het aanleggen of verleggen van verwarmingsbuizen is niet noodzakelijk. Als er maar een stroompunt in de buurt is. De elektrische radiator wordt, net zoals andere centrale verwarmingssystemen, aangestuurd met een thermostaat. De bediening van deze thermostaat is uiterst gebruiksvriendelijk. Deze is voorzien van de mogelijkheid voor het instellen van een weekof dagprogramma. Ook kun je ervoor kiezen of de thermostaat continue in bedrijf is of slechts voor de duur van twee uur. Een ‘open-raam detectie’, waarbij de radiator automatisch in stand-by gaat, een ‘antivries’-functie en een ECO-functie zorgen voor extra comfort en besparen energie. Instamat biedt uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot elektrisch en duurzaam verwarmen. Geschikt voor iedere ruimte en elke interieurstijl.

Ton sur Ton Keukens Ton Keukens kenmerken zich door kleuren uit dezelfde kleursoort toe te passen en daarbinnen te variëren met donkere of lichtere tinten. Hierdoor ontstaat er een rustgevende uitstraling. De keuken springt minder in het oog, maar is vanwege zijn uitgesproken kleurkeuze en eenheid toch heel natuurlijk aanwezig. Een andere look Ton sur Ton Keukens hebben als voordeel dat er – door middel van het toepassen van een afwijkende kleur in accessoires – direct een andere sfeer en uitstraling wordt gecreëerd. Zo ziet de keuken er telkens toch weer anders uit. Pastel is goed te combineren met Ton sur Ton tinten, maar ook rood geeft een verrassend effect. Rust en eenvoud Een Ton sur Ton keuken straalt rust uit. Als je deze minimalistisch inricht en combineert met accessoires in dezelfde tint, dan is het naast de keuken ook een rustpunt.

ALL

S GRATI IO

SOMFY ON XO CONNE 189,Ac

tie

€ T.W.V.

loop

r2 01 9

pagina 27

e mb t t/m 30 nove

DECO ZONWERING Nieuwstraat 19a 5384 TC Heesch Tel: 0412 480 490 www.decozonwering.nl info@decozonwering.nl

Openingstijden showroom: Maandag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 u Zaterdag van 10.00 tot 16.00 u

GRATIS SOMFY CONNEXOON BIJ DECO ZONWERING IN HEESCH Koopt u voor 30 november, 3 of meer rolluiken uitgevoerd met een Somfy IO motor met afstandsbediening, dan krijgt u de SOMFY CONNEXOON APP-BEDIENING T.W.V. €189,- GEHEEL GRATIS! Door deze Somfy Connexoon-box kunt u overal ter wereld uw hoogwaardige rolluiken met uw telefoon of tablet bedienen. Deze actie is geldig t/m 30 november 2019. Kijk op onze website voor meer informatie of bezoek onze uitgebreide showroom in Heesch van maar liefst 550 m2.

WWW.DECOZONWERING.NL


pagina 28

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Tommy van Deursen & Zn. Voor al uw tapijt, vinyl, laminaat, vitrage, gordijnen, vloerkleden en binnenzonwering

nieuw in ons assortiment

Click PVC

24 verschillende kleuren leverbaar in hout en tegels

Overgordijnen

Op alle voorraad gordijnen design, effen en velours 120/140 breed, diverse kleuren Gratis gemeten en gemaakt nu

HALVE PRIJS

Groot assortiment Vloerkleden Âą 160 X 230 cm vanaf

79,00

Naast deskundig advies in onze nieuwe showroom zorgen wij voor een vakkundige stoffering. Dit is per slot van rekening onze specialiteit. Altijd tegen de scherpste prijzen. Want waarom zou U meer betalen?

Tapijt Serion Binnenzonwering tegen de scherpste prijzen

WIJ ZIEN U GRAAG IN ONZE NIEUWE SHOWROOM!

kort geschoren, hoogpolig Gratis gemeten en gelegd in 5 kleuren

59,00

Openingstijden: maandag 13.00 -18.00 uur Di t/m Vr. 09.00- 18.00 uur Zaterdag 10.00- 16.00 uur

Erasmusstraat 17, 5216 HM ’s-Hertogenbosch | Tel. 073-6220327 | Fax 073-6211407 email info@tommyvandeursen.nl | www.tommyvandeursen.nl


pagina 29

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

Bescherm je huis tegen regen en wateroverlast Schade door regen kan flink wat geld kosten. Het is dus verstandig om te controleren of je huis wel waterproof is. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Plat dak controleren Woon je in een bungalow of een ander soort huis met een plat dak? Dan verdient je dak altijd wat extra aandacht. Platte daken zijn namelijk wat gevoeliger dan schuine daken. Check altijd of het water goed kan weglopen. Check ook de dakranden op barsten en scheuren, want het allerkleinste kiertje kan al voor heel veel waterschade zorgen. Check je dakpannen en zink Een schuin dak heeft meestal dakpannen. Als die niet goed recht liggen, kan ook dat lekkage veroorzaken. Heeft je dak een kil (knik)? Ook die is gevoelig voor lekkage. Net zoals de randen rondom je schoorsteen. Voor beide geldt: controleer de verbindingen en het zink op scheuren en zorg ervoor dat er geen bladeren blijven liggen. Daarmee voorkom je heel veel ellende. Altijd je dakgoot schoonmaken Als je dakgoot vol zit met bladeren of ander afval, kan hij verstopt raken en overlopen. Met als resultaat: waterschade in huis. En dat wil je natuurlijk niet. Maak daarom minstens één keer per jaar je dakgoten schoon. Tip: als je een bladvanger voor de pijp plaatst, voorkom je in ieder geval verstopping.

ALL

Maak een groendak! Een groendak staat niet alleen mooi, maar heeft een paar belangrijke voordelen: je dak gaat langer mee, het is gezond voor bijen en andere insecten en het isoleert warmte en geluid. Maar in dit geval het belangrijkste: de plantjes kunnen heel veel water opnemen. En dat voorkomt dus wateroverlast. Een moeilijke en dure grap zeker? Welnee. Je kunt tegenwoordig pakketten bestellen waarmee je zelf een groendak kunt aanleggen. Bescherm je kelder extra Heb je een kelder? Tref dan zeker maatregelen, want door de lage ligging zijn kelders gevoelig voor wateroverlast. Isoleer de wanden en vloeren, leg waardevolle spullen altijd op planken, plaats stopcontacten en kabels altijd zo hoog mogelijk en gebruik geen vloerbedekking of houten vloeren. Maak een geveltuintje We hebben tegenwoordig heel veel tegels in onze tuin. Hartstikke mooi natuurlijk, maar niet handig voor waterafvoer. Aarde neemt nu eenmaal beter water op dan een harde tegel. Haal daarom eens een rijtje tegels weg – het liefst langs de gevel van je huis – en zet daar wat leuke bloemen of planten in. Dat staat niet alleen gezellig, maar helpt ook bij een droger huis. Zorg voor afschot of plaats een drain Afschot? Dat leg ik even uit, want daar is niks moeilijks aan. Afschot betekent dat je tuin schuin afloopt. Als je tuin bij je huis hoger ligt dan het deel bij de poort of aan de straatkant, loopt het van je huis af. Iets duurder, maar je kunt ook een drainagesysteem aanleggen. Dat is een soort goot in je tuin, waardoor het water makkelijker wegloopt en je tuintje lekker droog blijft.

Duijzer Haarden en Kachels U bent van harte welkom in de showroom bij het familiebedrijf Duijzer te Oss. Ruim 30 jaar gespecialiseerd en gecertificeerd in het installeren en onderhouden van uw haard. Ook voor duurzame woningen bieden wij geschikte oplossingen om te kunnen genieten van een knapperend haardvuur. Dommelstraat 35 – 5347 JK – Oss Tel.: 0412-64 87 70 – www.duijzerhaarden.nl Gashaarden • Houthaarden • Pellethaarden • Hout CV • Pellet CV • Haardmeubels • Schouwen


pagina 30

www.thuisinhetnieuws.nl

Van Schaijk Techniek

0412-403155 06-53797177 vst@caiway.nl _________________________________________________________

levering - montage - installatie - service - onderhoud

HUIS&TUIN

ALL

Baden en douchen in ĂŠĂŠn Step-in Pure is een combinatie van een rechthoekig bad en een doucheoplossing. Want een gemakkelijk inzetbaar deurtje transformeert de gemakkelijk toegankelijke en ruime douche in een veilig afgesloten bad. Baden en douchen in een zonder gevaarlijke klimpartijen om in en uit bad te stappen.

POORTAUTOMATISERING TOEGANGSCONTROLE ELEKTROTECHNIEK

Design De PanElle badbekledingen kunnen bij dit concept zorgen voor een bijzondere extra vorm- en kleurgeving. Jij bepaalt het design door een patroon of een specifieke kleur te kiezen. In combinatie met een van de drie kleurkeuzes voor de deurinzet zorgen bij Step-in Pure steeds voor een individuele noot in de badkamer. Optisch verbluffend anders en doordacht.

SALE!

Sprokkelboschstraat 18 Rosmalen 073 6900675 info@sprokkelbos.nl www.sprokkelbos.nl


pagina 31

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Uitslag Nationale Zonnebloemloterij 2019

Datum trekking maandag 7 oktober 2019 te Breda. Kijk voor meer informatie op zonnebloem.nl/loterij Prijs­ nummer Prijs

Matrabike tegoedbon t.w.v. € 1.500,-

1e prijs 2 prijs e

Aantal prijzen 1

€ 15.000,-

1

€ 10.000,€ 2.500,-

1

0055470

€ 2.500,-

1

0712403

1

Tegoedbon Matrabike t.w.v. € 1.500,Tegoedbon Matrabike t.w.v. € 1.500,-

1

0410553

Tegoedbon Matrabike t.w.v. € 1.500,-

1

0706754

8e prijs

Vakantie Qurios op Ameland t.w.v. gem. € 550,-

9e prijs

Vakantie Qurios op Ameland t.w.v. gem. € 550,-

0688701 0166063

11e prijs

1

0209571

Smart TV t.w.v. € 445,-

12e prijs Smart TV t.w.v. € 445,-

1

0599966

13e prijs € 445,-

1

0594210

14e prijs € 445,-

1

0683617

15e prijs € 445,-

1

0320653

16e prijs € 445,-

1

0720596 0871555

17e prijs iPad Air t.w.v. € 400,-

1

18e prijs iPad Air t.w.v. € 400,-

1

0851084 1066089

19 prijs Thermen Bussloo (Duo arr.) t.w.v. € 185,00

1

20e prijs Thermen Bussloo (Duo arr.) t.w.v. € 185,00

1

0455511

21e prijs Thermen Bussloo (Duo arr.) t.w.v. € 185,00

1

0547760

22 prijs Lovers Diner Cruise (2 pers.) t.w.v. € 179,90

1

0345404

23e prijs Lovers Diner Cruise (2 pers.) t.w.v. € 179,90

1

1024441

24e prijs ICI PARIS XL cadeaubon t.w.v. € 100,-

1

0110238

1

0886420

e

25e prijs ICI PARIS XL cadeaubon t.w.v. € 100,-

15

86471

(5 eindcijfers)

27e prijs Dagje Ouwehands Dierenpark (2 pers.) t.w.v. € 50,-

15

94243

(5 eindcijfers)

28e prijs Dagje Madurodam (2 pers.) t.w.v. € 39,-

15

93500

(5 eindcijfers)

29e prijs VVV bon van € 75,-

15

81949

(5 eindcijfers)

30e prijs VVV bon van € 75,-

15

31e prijs Geldbedrag van € 50,-

150

32 prijs Geldbedrag van € 50,e

33e prijs Geldbedrag van € 50,34e prijs Geldbedrag van € 15,-

Kansspelbelasting is voor rekening van de Zonnebloem. Het recht op prijs vervalt een jaar na de trekking. Prijzen worden alleen uitgekeerd indien u het winnende lot volledig invult en stuurt naar NSOF, t.a.v. Zonnebloemloterij, Postbus 440, 5000 AK in Tilburg. Maak altijd een kopie voor uw eigen administratie. Voor de prijzen 1 t/m 25 en de 5 jubileumprijzen geldt dat ze uniek zijn en worden toegekend aan winnende lotnummers waarvan alle 7 cijfers correct zijn. De prijzen 26 t/m 36 worden toegekend aan de loten waarvan 3, 4 of 5 eindcijfers correct zijn. Dat betekent dat deze prijzen voor meerdere loten kunnen gelden.

0612639

1 1

26 prijs Dagje Keukenhof (2 pers.) t.w.v. € 39,-

3X

1

10e prijs € 1.000,-

e

1X

0935380

6e prijs 7e prijs

e

1X

0483190

3e prijs 4e prijs 5e prijs

Geldprijzen

Gevallen op 0528455

60756

(5 eindcijfers)

5306

(4 eindcijfers)

150

9969

(4 eindcijfers)

150

8396

(4 eindcijfers)

925

(3 eindcijfers)

1500

35e prijs Geldbedrag van € 15,-

1500

705

(3 eindcijfers)

36e prijs Geldbedrag van € 15,-

1500

153

(3 eindcijfers)

5 extra jubileumprijzen

Aantal prijzen

Gevallen op

Volkswagen Up t.w.v. € 11.000,-

1

0568259

iPhone XS t.w.v. € 1.200,-

1

0976228

Weekendje weg t.w.v. € 350,-

1

0938094

Weekendje weg t.w.v. € 350,-

1

0494443

Weekendje weg t.w.v. € 350,-

1

0305532

Onder voorbehoud van typefouten. Prijzen in natura zijn niet inwisselbaar voor geld.

Loterijvergunning verleend door de Kansspelautoriteit aan Stichting SNL/Zonnebloem 10293 d.d. 6 december 2016. Kijk op: ssnl.nl

Er kan zoveel meer dan je denkt

Bloemschikdemonstratie Groei & Bloei Woensdag 20 november a.s. houdt Groei & Bloei afdeling Oss – het Maasland weer haar jaarlijkse grote bloemschikdemonstratie. Zoals gebruikelijk weer in Berghem in de Berchplaets, Aanvang is 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Leden van Groei & Bloei hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis entree, niet–leden betalen €7,50. Bij binnenkomst wordt een kop koffie/ thee aangeboden. De demonstratie wordt verzorgd door Ben Clevers. Ben is geboren in Nijmegen en volgde achtereenvolgens de Lagere Tuinbouwschool, de Middelbare Tuinbouwschool, de Vakschool voor Bloemsierkunst en de Meesterbinder opleiding. Hij specialiseerde zich in het vak van bloemenarrangeur. Hij is een nieuwsgierig arrangeur , heeft een lichte voorkeur voor exotische bloemen en is continu uit op vernieuwing. Ben werkt veel internationaal. Hij verzorgt regelmatig workshops en demonstraties in vrijwel alle Europese landen, Amerika en Azië. Na afloop van de demonstratie worden de door hem gemaakte bloemstukken verloot. Voor nadere inlichtingen: Sjaak Thomassen 06-38941225 kortehei@kabelffoon.nl

De Vogelvriend viert 60-jarig bestaan met grote show en erelidmaatschap Vogelvereniging de Vogelvriend Berghem bestaat dit jaar 60 jaar. Dat vierden de liefhebbers met een groots opgezette show. Op de tentoonstelling toonden de kwekers hun resultaten van 2019. In zalencentrum de Merx in Berghem waren tropische vogels, Europese cultuurvogels en parkieten te zien. Het was een goed bezochte geslaagde tentoonstelling. Ook mochten dit weekend weer enkele nieuwe leden worden verwelkomt in de vereniging, waardoor onze vereniging weer flink aan het groeien is. Ad de Groot, al bijna 10 jaar voorzitter van de vogelvereniging, werd benoemd tot ere-lid.

Mineralen & fossielen van ver weg & dichtbij GeoSfeer, de jaarlijkse mineralenbeurs van Geo-Oss werd dit jaar voor de 41e keer gehouden. Plaats van handeling was de Berchplaets in Oss. Met ongeveer 1.100 bezoekers en zo’n 30 standhouders is GeoSfeer een van de grootste Geo-beurzen van Nederland. Geo-Oss richt zich met haar beurs niet alleen op liefhebbers & verzamelaars, maar ook op gezinnen en jeugd. Het streven is daarbij om de kennis over Geologie, Fossielen en Mineralen toegankelijk te maken voor een breed publiek. ‘Enthousiasme’ is het sleutelwoord, en GeoSfeer wordt vaak genoemd als een van de levendigste en gezelligste mineralenbeurzen van Nederland. Foto Jarno van Santvoort – meer foto’s op www.thuisinhetnieuws.nl


pagina 32

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Aandacht, rust en ruimte Wij werken enkel op afspraak

Mark van der Zander Dierenarts algemeen

Maarten Simonse Dierenarts algemeen

Suzanne van Erp

Dierenarts gezelschapsdieren

Tamara van der Heiden Dierenarts algemeen

Koolzaadweg 10, Berghem • 0412-310 010

Open ook een betaalrekening bij de bank met de hoogste waardering.

Klanten geven ons een:

Algemeen

9,3

Bron: Consumentenbond juni 2019 Â

Veldsink Quivoir

Mr. v. Coothstraat 13 A 5397 AT LITH T (0412) 48 13 73 E lith@veldsink.nl I www.veldsink.nl


pagina 33

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Computerproblemen?.... Heeft u die nu ook?.... Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! Naast service geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website?

Computerproblemen?........ Heeft u die nu ook? ……….

Nieuwsgierig geworden?

Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! of e-mail naar: Naast serviceBel geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website?

BCNT Nieuwsgierig geworden? Bel of e-mailHaverhof naar: 20 5351 ML Berghem BCNT Tel. 06-20418593 Haverhof 20, 5351 ML Berghem E-mail: Tel. 06-20418593 info@bcnt.nl E-Mail: info@bcnt.nl

Berghem krijgt Silly’s weer terug met pop-up snackbar Vijf maanden nadat hun levenswerk in rook opging, mogen Robbert en Sil Lohstroh eindelijk aankondigen dat Silly’s pop-up over een paar weken haar deuren opent. Op dezelfde plek, met dezelfde vertrouwde gerechten, maar wel helemaal van nu met een bestelzuil én bezorging in Berghem. “De pop-up snackbar is al helemaal gebouwd in Uden en staat klaar om geplaatstte worden. Nu de vergunningen rond zijn, starten we op vrijdag 15 november al met de eerste graafwerkzaamheden. De pop-up komt voor de bouwplaats te staan, zodat de werkzaamheden daar gewoon door kunnen gaan. We zijn zo blij!” Het ondernemerskoppel heeft de afgelopen vijf maanden niet stilgezeten. Terwijl de catering op volle toeren draaide en de frietwagens ieder weekend op een andere plek stonden, besteedden zeieder vrij uurtje aan het regelen van vergunningen, gesprekken met de gemeente en provincie maar ook met het inkopen van spullen voor de inrichting van de pop-up – “het moet er wél gezellig zijn”, aldus Sil - en alle materialen die je nodig hebt. Robbert:”Je begint weer van voor af aan. Van een vitrine tot drinkglazen. Je moet het allemaal opnieuw aanschaffen.” Bij de pakken neerzitten doen ze niet en hebben ze ook nooit gedaan. Sil: “Nog geen dag na de brand wisten we al dat we voor Silly’s 2.0 zouden gaan. Ondanks het verdriet, want dat is er nog steeds. Eigenlijk is het besef er nu pas.” Bestelzuil en bezorging aan huis “We willen de pop-up snackbar het liefst nu al laten zien, maar hij staat nog bij de bouwer in Uden”, vertelt Robbert. “Zie het zo dat we weer terug naar de basis gaan. Een snackbar of friettent, nethoe het je het wilt noemen, waar je al onze bekende gerechten kunt bestellen. We hebben besloten om meteen te beginnen met een bestelzuil, net zoals je bij de Mc Donalds ziet. Heel handig is dat en daardoor kunnen we nog efficiënter werken. Ook merkten wedat er behoefte is aan het bezorgen aan huis. Met elektrische fietsen brengen we online bestellingen naar alle adressen in Berghem. Ik zou zeggen: kom snel een kijkje nemen, want over twee tot drie weken gaan we al open.”

Kerstbeurs en rommelmarkt Zondag 8 december is er in dorpshuis De Berchplaets een gezellige kerstbeurs en rommelmarkt te vinden. Deze middag wordt in samenwerking met Dansclub BeatYes uit Berghem georganiseerd. Kom ook kijken en kopen! Geopend van 9.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €2,- Voor meer info bel 06-29326071

• APK STATION • ONDERHOUD & • REPARATIE • ALLE MERKEN VAN • • • •

• SCHADE HERSTEL • EN• TAXATIE • IN- EN VERKOOP NIEUW to onze zorg. auGEBRUIKT UwEN Uw auto onze zorg.

Zevenbergseweg 19A 5351 PE BERGHEM Telefoon 0412-403666 skautoservice@hotmail.com www.skautoservice.nl


pagina 34

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 35

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Hulp gevraagd voor Kinderbingo en Kids Party De activiteitencommissie van De Berchplaets organiseert dit jaar zes keer een Kinderbingo op de zondagochtend en drie maal een Kids Party op zaterdagavond. Deze activiteiten worden altijd zeer gewaardeerd door de jeugdige gasten. Helaas gaan enkele vaste teamledenmet de organisatie hiervan stoppen. Dus zijn we op zoek naar een ouder, opa of oma, liefhebber van bingo oftewel enkele vrijwilligers om deze activiteiten te organiseren. Dat wil zeggen op de zondagochtend aanwezig zijn en helpen met prijzen uitreiken en drinken inschenken of op de zaterdagavond aanwezig zijn om te begeleiden met bijvoorbeeld drankjes inschenken, spelletjes organiseren of kassa beheren. Of misschien kun je met een clubje een avond helpen organiseren en de kids party een nieuwe impuls geven. Dit zijn activiteiten specifiek gericht op de kinderen, dus we hopen op voldoende aanmeldingen zodat deze activiteiten door kunnen blijven gaan. Voor meer informatie, neem contact op met Maria van der Heijden, beheer@deberchplaets. nl of 0412 404688.

Kerstbeurs op 8 december DC BeatYes organiseert op zondag 8 december een Kerstbeurs in combinatie met een gezellige rommelmarkt in de Berchplaets. Hiervoor zijn nog tafels (per tafel slechts 5,-) beschikbaar. Vooral voor leuke, originele, zelfgemaakte en/of 2e hands kerstartikelen.Interesse? Meld je aan via rommelmarkt@deberchplaets.nl of bel 06 29326071.

Aanmelden voor Schuif gezellig aan maaltijd

Lekkere Crea Instuif Tijdens de Crea Instuif op 13 november was het volle bak. De kids van 8 tot 13 jaar hadden een heerlijke middag waarin ze een taart prachtig mochten versieren. Een groot succes! De volgende Crea Instuif staat in het teken van Kerst en is op woensdagmiddag 18 december. Meld je snel aan via instuif@deberchplaets.nl want de Crea Instuif is bijzonder populair!

De Schuif gezellig aan maaltijden op dinsdag om 17.30 uur zijn een groot succes. Elke twee weken wordt een wisselend gezelschap ontvangen door gastvrouw Riet en kok Marco om te genieten van een vers bereide maaltijd voor 7,50. En iedereen, jongen oud, is welkom. Gezien de grote belangstelling verzoeken we wel TIJDIG te reserveren. Dit kan tot en met maandag door te bellen naar 0412 404688, te mailen naar horeca@deberchplaets.nl of aan te melden bij de horecamedewerkers. De volgende maaltijden zijn op: 19 november, 3 december en 17 december.

AGENDA Dinsdag 19 nov:

20.00 uur

Berghem Wijzer: Opvoeden een makkie!

Vrijdag 29 nov: Woensdag 4 dec:

19.30 uur 13.30 uur

Kienen Rabobank inloop spreekuur

Woensdag 20 nov: Woensdag 20 nov: Woensdag 20 nov:

9.30 uur 13.30 uur 20.00 uur

Repair Cafe Rabobank inloop spreekuur Groei en Bloei

Donderdag 5 dec: Vrijdag 6 dec: Vrijdag 6 dec:

14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur

De Berghse Tafel Rabobank inloop spreekuur Kienen

Donderdag 21 nov: 19.45 uur Donderdag 21 nov: 14.00 – 16.00 uur Vrijdag 22 nov: 17.30 – 20.00 uur

Clubavond Geo-Oss De Berghse Tafel Rabobank inloop spreekuur

Zondag 8 dec: 9.30 uur Woensdag 11 dec: 13.30 uur Donderdag 12 dec: 14.00 – 16.00 uur

Rommelmarkt en Kerstbeurs Rabobank inloop spreekuur De Berghse Tafel

Vrijdag 22 nov:

19.00 uur

BKT show en jeugdprinsonthulling

Vrijdag 13 dec:

19.30 uur

Kienen

12.30 uur 10.00 uur

Geen kienen Zonnebloem Berghem NDO danstoernooi

Vrijdag 13 dec: Zaterdag 14 dec: Zaterdag 14 dec:

17.30 – 20.00 uur 13.00 uur 20.15 uur

Rabobank inloop spreekuur Taekyon wedstrijden Voorstelling: De mannen van achterom

Rabobank inloop spreekuur De Berghse Tafel Rabobank inloop spreekuur

Zondag 15 dec: Woensdag 18 dec:

10.30 uur 14.30 uur

Kinderbingo Crea Instuif “Kerst”

Zaterdag 23 nov: Zondag 24 nov:

Woensdag 27 nov: 13.30 uur Donderdag 28 nov: 14.00 – 16.00 uur Vrijdag 29 nov: 17.30 – 20.00 uur

Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl


pagina 36

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Intenties:

Parochie H. Willibrordus Contact: Kapelaan J. Beekman Julianastraat 37 Berghem kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl 0412-401215

Missen: Zaterdag 19:00 uur 19:00 uur

St. Lambertus te Haren St. Petrus’ Banden te Macharen (Wisselen om de maand. Oneven maanden in Haren, even maanden in Macharen) Grote Kerk te Oss

Zondag 9:30 uur 10:00 uur 11:30 uur

St. Willibrordus te Berghem Grote Kerk te Oss H. Geest te Oss

Dinsdag, donderdag en zaterdag 8:30 uur Huiskapel Pastorie Berghem Woensdag en vrijdag 19:00 uur Huiskapel Pastorie Berghem Uitstelling van het Allerheiligste Dinsdag na de Mis tot 9:30 uur.

Eucharistievieringen rond Kerstmis en oud- en nieuwjaar 24 december •19:00 uur •20:00 uur •21:00 uur •21:30 uur •23:00 uur •23:00 uur

Grote Kerk te Oss (Gezinsviering) St. Servatius te Megen Grote Kerk te Oss St. Lambertus te Haren Grote Kerk te Oss St. Willibrordus te Berghem

25 december Hoogfeest geboorte van de Heer •9:30 uur St. Willibrordus te Berghem (Gezinsviering) •10:00 uur Grote Kerk te Oss •11:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen •11:30 uur H. Geest te Oss 26 december Feest Heilige Stephanus •9:30 uur St. Willibrordus te Berghem •10:00 uur Grote Kerk te Oss 31 december •19:00 uur

Grote Kerk te Oss

1 januari Hoogfeest Heilige Maria, Moeder van God •9:30 uur St. Willibrordus te Berghem •10:00 uur Grote Kerk te Oss

Zaterdag 23 november H. Clemens I 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 24 november Hoogfeest: Christus Koning 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Piet en Marie van Grunsven (fund) •Naris Ruijs, Johanna Klerks en overl. fam. (fund) •Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) •Willy van Steen en zoon Piet •Rina Dominicus Rossen en zoon Wilfred (mged) •Annie Broekman van den Broek (mged) •Stientje Roelofs van Houtert (mged) Zaterdag 30 november Feest: H. Andreas 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 1 december 1ste zondag van de Advent 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: VVN-Koor •Jas en Toon van Grunsven van Hoeij (fund) •Sjef van Wanrooij (mged) •Annie de Zwart van de Veerdonk (mged) •Jan van Rijsselberg •Piet van Iperen (jrgt) Zaterdag 7 december Gedachtenis: H. Ambrosius 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 8 december 2de zondag van de Advent 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Brord en Truus van Sonsbeek van de Hurk (fund) •Cor en Anneke van Uden Gremmen en Jos Spanjers •Overl. fam. van Berkel van Rijsselberg •Johan van Heumen (mged) •Gerrit van Lith (mged) •Gerrit van Ravensteijn (mged) Zaterdag 14 december Gedachtenis: H. Johannes van het Kruis 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 15 december 3de zondag van de Advent 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Hendrikus en Betje Strijbos Megens (fund) •Wim en Tonnie Ceelen de Groot (fund) •Toon en Betsie van den Hurk (fund) •Hendrik en Mariet van Schayk Megens •Wim en Lies van Schadewijk van de Logt en zoon Peter •Lee en Anneke Boeijen van de Wetering


pagina 37

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Wandel mee Wandel jejemee overnatuurbegraafplaats natuurbegraafplaats over Maashorst Maashorst

WARM, STIJLVOL ENWAARDIG UITVAARTZORG

Zaterdag 2 maart van 10.30 tot 11.30 uur

Van Lith Uitvaartzorg is een begrip in Oss en in de wijde omgeving. Ook in de gemeentes Bernheze en Landerd is men bekend met onze service. De jarenlange ervaring en onze zorgvuldige manier van werken brengen ons waar we nu staan. Samen met mijn gemoti­ veerde medewerkers geef ik alle aandacht aan uw persoonlijke wensen, zodat u kunt blijven vertrouwen op de uitstekende dienst­ verlening die u van ons gewend bent.

STADSMORTUARIUM OSS

Kom kennismaken kennismakenmet metnatuurbegraven. natuurbegraven. verzorgen Kom WeWe verzorgen elke 2evan vande demaand maandeen een rondwandeling over Maashorst. elke 2e rondwandeling over Maashorst. De wandelingen starten 10.30 De wandelingen starten omom 10.30 uur, uur, inloop vanaf10.15 10.15 uur informatiecentrum. inloop vanaf uur in in hethet informatiecentrum. Denk aangepast gepast schoeisel? Denk jejeaan schoeisel? Aanmelden kanvia viawww.maashorst.nl/wandeljemee. www.maashorst.nl/wandeljemee. Aanmelden kan Je welkom. Jebent bent77dagen dageninindedeweek week welkom. Franse FranseBaan Baan2,2,Schaijk Schaijk 0486 www.maashorst.nl 0486745 745006, 006, www.maashorst.nl


pagina 38

www.thuisinhetnieuws.nl

Telefoon 06 295 86 956 Dag en nacht bereikbaar Louise Julianalaan 50 5371 EP Ravenstein info@jamesdegraaffuitvaartzorg.nl www.jamesdegraaffuitvaartzorg.nl KvK Nr. 61099341 Ook indien u elders bent verzekerd Begrafenissen * crematies * verzorging * (thuis-)opbaring * rouwvervoer * afscheidsdiensten

Uitvaartverzorging Jo van Vugt

Uitvaartverzorging Jo van Vugt Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem Tel. 06-23064010 b.g.g. 06-13171149 j.vanvugt2@telfort.nl Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem

Tel. 06 - 230 640 10 45 jaar ervaring het regelen, b.g.g. 06 -in 131 711 49 verzorgen en uitvoeren van crematies vanvugtj@kabelfoon.nl

en begrafenissen. Wij verzorgen ook thuisopbaringen en het voorgaan in diensten in het crematorium.

BC

Om over na te denken..... Freek de Jonge heeft een liedje over leven na de dood en het eerste couplet luidt als volgt: Of je christen,zen, boedhist bent, islamiet of jood Er is leven na de dood. Rij dus rustig door oranje en geef extra gas bij rood. Er is leven, er is leven na de dood. Freek steekt hier een beetje de draak met leven na de dood. Hij had wellicht ook kunnen zeggen: als je gelooft in leven na de dood, waarom doen we dan zo moeilijk over de dood. Waarom is er bijna iedereen zo bang voor......... We kunnen ons geen van allen een voorstelling maken over na de dood. Vroeger had het voor veel mensen een hele beladen betekenis, leven na de dood kon hemel betekenen, maar eveneens ook hel. Het kon een gelukkig leven zijn als je je goed gedragen had op aarde, maar het kon ook een heel ongelukkig bestaan zijn als je minder goeie dingen gedaan had op aarde. Ik heb in mijn pastorale werk iemand gekend, die heel bang was voor de dood. En dat kwam, zo zei hij, dat hij vond dat ie zelf niet zo goed geleefd had , waarvan hij nu wel wat spijt had. Maar dat vond hij eigenlijk te laat. Eigenlijk is dat heel triest als iemand zo door het leven moet gaan. Maar het kwam ook wel een beetje hoe vroeger gesproken werd over leven na de dood. Hemel en hel werden vaak gebruikt als een stok achter de deur om mensen angst in te boezemen en ze zo op het rechte pad zien te houden. De meesten van ons kennen ook nog wel de missiepreken, die door paters werden gegeven en dat ging er soms op. In die preken was bijna iedereen rijp voor de hel. Gelukkig hebben veel mensen al die gepeperde uitspraken van toen naast zich neer gelegd en met de nodige korreltjes zout genomen, want anders hadden we veel scrupuleuze mensen gekregen en dan heb je werkelijk geen leven meer..... Ik zelf geloof in een leven na de dood, er staat immers bij het boek van de Openbaring:”en Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”en dat zijn voor mij tekenen en woorden die mij goed doen en dat ik ook vaak tegen andere mensen heb gezegd in de tijd van mijn pastoraal werken. Een bisschop zei eens, ik meen dat het mgr. Bekkers was:” ik weet niet wat ik ga zien of hoe de hemel eruit ziet, ik weet wel Wie ik daar ga ontmoeten.” En daarvoor wil ik leven! We kunnen ons er geen voorstelling maken en elke voorstelling die we toch proberen te maken, klopt niet. We deken immers van nature ruimtelijk en tijdelijk, we kunnen niet anders, maar na de dood spelen ruimte en tijd geen enkele rol meer. Wie probeert echt te geloven in het hiernamaals, zal zich ook toegewijd kunnen inzetten voor degene en datgene wat van hem verwacht wordt. Zo zullen we samen eerbied hebben voor de schepping, voor elke mens. Hij alleen weet dat het de moeite waard is je te weren tegen de dood, hij gelooft dat er iets beters zal komen en dat het de moeite waard is, je daarvoor in te spannen. God heeft altijd het laatste woord!.................. Zr. Antoine van Erp pastoraal werkster


pagina 39

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Zieken & Gehandicapten Comité Collectes In de periode 20 september 2019 tot en met 10 november 2019 hebben wij mogen collecteren op het feest ter gelegenheid van: de 80ste verjaardag van mevrouw Van Brakel, het 40 jarig huwelijk van de heer en mevrouw Van Schaijk-Hoeks, het 25 jarig huwelijk van de heer en mevrouw Van den Bosch-van den Hurk, de reünie van 50 jarigen 2019, de 30ste verjaardag van de heer K. van Oosterom en het 11-11 bal van de Centrum Knollen. Giften In de periode 20 september 2019 tot en met 10 november 2019 hebben wij een gift ontvangen van: mevrouw A. Vos-van Rodijnen ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag, fam. A. van den Broek ter gelegenheid van het 25, huwelijk, fam. Van Gaal ter gelegenheid van het 25 jarig huwelijk, mevrouw Hoefnagels ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag. Wij danken iedereen voor de uitnodiging om te mogen collecteren en we danken iedereen voor de bijdragen aan de collectes en giften. Ook heeft het Comité Zieken en Gehandicapten Berghem een deel van de opbrengst van de collecte bij de crematie van de heer G. van Ravenstein mogen ontvangen. Wij danken de familie Van Ravenstein voor de gift en wensen mevrouw Van Ravenstein, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij de verwerking van het verlies van echtgenoot, vader en opa. Rabo ClubSupport Dankzij uw uitgebrachte stem op Comité Zieken en Gehandicapten Berghem, is ook dit jaar de opbrengst van de Rabo ClubSupport (voorheen Rabobank Clubkas Campagne) weer een geweldig succes, ook hiervoor onze hartelijke dank. Ziekenhuisopnamen kunt u melden bij Piet van Hoogstraten tel.0412402490 of via info@comitezieken.nl. Uitnodigingen voor collectes kunt u melden bij Gerrit Bimbergen tel.0412-402445 of via info@comitezieken.nl. Giften kunt u storten op banknummer: NL17RABO0106500899 t.n.v. Comité Zieken en Gehandicapten Berghem. Bezoek ook onze website: www.comitezieken.nl

Praktijk Oosterse Geneeswijze George Remst

Acupunctuur ‘natuurlijk’ ook inzetbaar bij o.a. hoofd-, nek-, schouder- en rugpijnklachten. Burg. van Erpstraat 4, Berghem. Tel. 06 224 00 724 Lid N.V.A. - Vergoeding via uw zorgverzekering mogelijk

Afspraak maken via 06 - 224 00 724 of via www.oosterse-geneeswijze.nl

Medische voetzorg info@voetvorm.nl Tel: 06-16026402

Praktijk Voet&Vorm is een Rijkserkend medisch Pedicurepraktijk. Zij verleent voetzorg aan voetproblematiek bij Diabetes, Reuma, Kanker, Parkinson, MS, Geriatrie en Sporters. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in diverse methodes voor behandeling van ingroeiende- en schimmelnagels. De Praktijk is aangesloten bij branchevereniging ProVoet en ingeschreven in het kwaliteitsregister van ProCert en KABIZ. Erkend Oncologische Voetzorgverlener (OVV) en opgenomen in de digitale verwijsgids Kanker. Onderzoek, advies, behandelplan op maat, multidisciplinair gerichte zorg en nazorg. De Praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Berghem en biedt samenwerking met huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker, dermatoloog en oncoloog. Wij hebben rechtstreeks contact met ziekenhuizen voor kankerpatiënten.

Gezondheidscentrum Berghem, Molenweg 2k, 5351 EV

www.voetvorm.nl Erkend S-BB leerbedrijf

Berghs Contact Een merk en concept van stichting ST.E.M. Oplage 4.500 exemplaren. Digitaal te bekijken op: www.thuisinhetnieuws.nl/magazines Website: Facebook: Videokanaal: Twitter:

www.thuisinhetnieuws.nl BerghsContact www.thuisinhetnieuws.nl/tv twitter.com/thuisinhetnieuw

Volgende nummer bezorging vanaf maandag 16 december materiaal en kopij aanleveren: uiterlijk maandag 9 december Resterende verschijningsdata 2019: 16 december (kerstnummer) media-adviseurs: Nico van Nuland 06-53394851 - nico@nnmedia.nl Henk van de Ven 073-5320035 - kantoor@nnmedia.nl redactiecoördinatie: Wiljo van Nuland - 06-37410335 - redactie@nnmedia.nl Uitgever accepteert geen aansprakelijkheid voor inhoud van advertenties en door derden aangeleverde teksten of foto’s. Door aanlevering verklaart de inzender dat het aangeboden tekst- en/of fotomateriaal vrij is van rechten en de uitgever aldus te vrijwaren van auteurs- en beeldrechtelijke aanspraken.


pagina 40

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Van den Heuvel Makelaars Oostwal 241, 5341 KN Oss oss@vandenheuvel.nl 0412-405022

H y p o t h e k e n & Ve r z e k e r i n g e n

Cofidi Hypotheken & Verzekeringen Oostwal 241, 5341 KN Oss oss@cofidi.nl 0412-450476