Berghs Contact 1909 23-9-2019

Page 1

foto: zaaiproject Zonnebloem Berghem

3e jaargang - nummer 9 - 2019


pagina 2

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 3

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Nieuwsbrief Dorpsraad De maand september heeft zijn intrede gedaan. Na een warme zomer komen langzamerhand weer allerlei activiteiten op gang. Ook het werk voor de dorpsraad wordt weer hervat.

CV De Bietenbouwers organiseert:

Bergs Kampioenschap Fluitketelschuiven Ook dit jaar organiseert Carnavalsvereniging CV De Bietenbouwersop vrijdag 11 oktober in de Berchplaets te Berghem op ijscurlingbanen het 2e Bergs Kampioenschap Fluitketelschuiven. Dit jaar wordt het kampioenschap dus op 1 avond gespeeld! Teams kunnen zich inschrijven tot uiterlijk 1 oktober 2019 bij de organisatie: per e-mail: gbroers@kabelfoon.nl. Er kunnen maximaal 24 teams op 3 banen deelnemen, dus wees er snel bij. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per team. Gaarne betaling (vóór 1 oktober 2019) overmaken op rekening nr. NL98 RABO 010.65.15.446 t.n.v. CV De Bietenbouwers Fluitketelschuiven. De Teams bestaan: uit 6 personen (dames- en heren of mix ) spelen in competitieverband op vrijdag 11 oktober 2019 vanaf 19.30 uur. Of je nou een Carnavalsclub , wagenbouwer, ondernemer, sportclub zoals voetbal- , tennis-, fiets-handbal-, biljart-, darts-, schiet-, kaartclub, of gewoon een buurt- of vriendenteam bent, iedereen is harte welkom en kan zich inschrijven. Voor de winnaar(s) is er eeuwige roem en er zijn een paar leuke prijzen te verdienen.

Informatieve avond ‘Positieve gezondheid’

Terugblikkend: op een zeer drukbezochte openbare vergadering in juni 2019, werd het thema ‘Berghem Centrumplan’ behandeld. Bewoners werden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen bij Anne Zaadnoordijk, projectleider bij de gemeente Oss. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt en al deze vragen/opmerkingen zijn meegenomen om uitgewerkt te worden. Het ligt in de bedoeling, dat er een vervolgbijeenkomst gehouden zal worden op de eerstvolgende openbare vergadering op WOENSDAG 30 OKTOBER A.S. Zet dit alvast in uw agenda. Wij, als dorpsraad, bieden u de mogelijkheid om in die tussentijd met al uw vragen bij ons te komen. Vragen, die openbaar mogen zijn, zullen gepubliceerd worden in onze volgende nieuwsbrief, met, indien mogelijk, ook de antwoorden hierop. Zo bent u in de gelegenheid om te zien, wat er zoal speelt in ons dorp. Uiteraard houden we rekening met de privacy. De maand september heeft van oudsher vaste evenementen, zoals de ’10 van Berghem’, een hardloopwedstrijd door het dorp. Tijdens het laatste weekend van augustus heeft het ‘Hoessenboschfestival’ plaatsgevonden, een feest voor jong en oud. Ook het ‘Berchs Heem’ en “TVBerghem’ vieren de opening van hun nieuwe locatie. ‘Berghem Bruist’ zal op 15 september weer een mooie dag verzorgen, ditmaal in de Piekenhoef. En eind van de maand, het grote feest van stichting Carnaval. Kortom, er valt weer voldoende te beleven in het dorp. N.B. dit najaar zal waarschijnlijk ook de beslissing vallen over de locatie van het nieuw te bouwen Golfslagbad. Zoals bekend, heeft de dorpsraad in het voorjaar als advies gegeven, dat de locatie naast Berghem Sport zeer geschikt hiervoor zou zijn. Hopelijk zijn de weergoden ons welgezind bij alle evenementen en kunnen we genieten van een mooie nazomer. Namens de leden van de dorpsraad Berghem, Marianne Dreese. E-mailadres: dorpsraad@berghem.nl Tel. secretariaat: 06 26979796 Adres secretariaat: Maanstraat 19, 5351 GW Berghem.

Computerproblemen?.... Heeft u die nu ook?.... Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij

Het Gezondheidscentrum Berghem organiseert een informau thuis te verhelpen! Naast service geven wij advies over tieve, interactieve avond waarop u kennis kunt maken met de nieuwe hardware, software en/of een website? werkwijze volgens het begrip ‘Positieve Gezondheid’. Computerproblemen?........ Heeft u die nu ook? ………. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focust men daar in de Nieuwsgierig geworden? Wij graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar klachten enhelpen uBel of e-mail naar: Naast service geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website? gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen verhelpen. BCNT Nieuwsgierig geworden? ‘Positieve Gezondheid’ kiest een andere invalshoek. Het accent Bel of e-mail naar: Haverhof 20 ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en 5351 ML Berghem op wat hun leven inhoudt geeft en betekenisvol maakt. BCNT Tel. 06-20418593 Kom ontdekken wat dit wellicht voor u zou kunnen betekenen, Haverhof 20, 5351 ML Berghem E-mail: Tel. 06-20418593 persoonlijk of in uw werk in de zorg. info@bcnt.nl E-Mail: info@bcnt.nl


pagina 4

www.thuisinhetnieuws.nl

dagbesteding

Ons plekske voor werk & ontspanning

OPEN HUIS bij Ons Plekske Een uitdagende dagbesteding

ZONDAG 29 SEPTEMBER & 6 OKTOBER 11.00 tot 17.00 uur

Ons Plekske biedt dagbesteding aan jongeren tussen de 8 en 30 jaar, met een lichte beperking en/of autisme. Hierbij wordt gekeken naar de vraag achter de vraag, zodat de jongeren een positieve bijdrage leveren aan het werkproces en deel uit maken van de maatschappij.

Ons Plekske biedt dagbesteding op maat op het gebied van horeca, tuinieren, sport, muziek en diverse creatieve activiteiten zoals koken, bakken, fietsen maken, toneel, houtbewerking, techniek etcetera. Daarnaast beschikt Ons Plekske over een eigen paardenweide met kleine en grote paarden voor rijlessen, paarden- en hondencoaching. Deze dagbesteding is van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 16 uur.

Brugstraat 60 5382 JE Vinkel • Luuk Broos coach/oprichter • Tel: 06 - 2299 3301 • info@onsplekske.com

WWW.ONSPLEKSKE.COM

ALL


pagina 5

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Jubileumweekend voor 55 jaar Stichting Carnaval Een speciaal opgericht comité, waarin vertegenwoordigers van diverse carnavalsverenigingen hadden plaatsgenomen, stuurde op 28 februari 1965 een brief aan burgemeester en wethouders. Hun verzoek was een carnavalsoptocht te mogen organiseren door de straten van Berghem. Hetgeen daaruit voortvloeide is historie. Deze week viert Stichting Carnaval haar 55-jarig bestaan op het Meester Gielenplein. Voor jong en oud, drie dagen lang. door Mark van der Donk Heden ten dage is de stichting een op zichzelf staande organisatie. Het bestuur wordt gevormd door mensen die het carnavalshart op de juist plaats hebben zitten, maar niet (perse) bij een vereniging zijn aangesloten, zo legt Jasper Mulder ons uit. Hij is, samen met zes anderen, actief in een speciaal jubileumcomité, dat in het weekend van 27, 28 en 29 september uitpakt voor het 55-jarig bestaan. “In totaal zijn er, samen met alle subcommissies, wel zo’n dertig Berghemnaren direct betrokken bij de voorbereidingen”, probeert hij zijn eigen rol wat te bagatelliseren. “We organiseren drie dagen feest, waarbij ieder groepje zijn eigen activiteit op heeft gepakt.” De festiviteiten starten op vrijdagavond, als er wordt gestart met een officiële receptie, waarbij iedereen die zich betrokken voelt welkom is. “Daar zullen niet alleen mensen uit Knollenrijk, maar ook bijvoorbeeld bevriende prinsen en raden uit de regio op af komen”, weet Mulder. “Een traditioneel gebeuren, dat erbij hoort, maar wat we vroeg op de avond willen laten overgaan in een nieuw evenement binnen het Berghemse carnaval.” Een heuse biercantus is hetgeen misschien wel eens een nieuw hoogtepunt op de Knollenrijkse kalender zou kunnen gaan worden. “Het is afkomstig uit de studentenwereld.

Heel kort samengevat is het: lange tafels, bier en meezingen. Onder leiding van twee cantusleiders en de band Exploit zou het zomaar eens héél gezellig kunnen worden. Exploit is een zeskoppige formatie, afkomstig uit de Maasdorpen, dus dat is meer dan alleen achtergrondmuziek.” Kinderactiviteiten Op zaterdag staat er het nodige op de rol voor de Berghemse jeugd. “Het wordt in drie groepen opgesplitst. Eerst, van 11.00 tot 13.00 uur, zijn de kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool welkom voor allerlei spelletjes en activiteiten. Tussen 15.00 en 17.00 uur is het de beurt aan de bovenbouw. Er is van alles te doen, onder meer ook een photo booth. Een beetje zoals met Koningsdag, maar dan in een carnavaleske sfeer.” Aan het begin van de avond staat, voor de jeugd tussen de 12 en 16 jaar, een pubquiz op het programma. “Dat hebben we drie jaar geleden al eens georganiseerd en was toen een groot succes”, weet Mulder nog. Tieners kunnen zich, in groepjes van 3 tot 5 personen, nog aanmelden via 55jaar@knollenrijk.nl. Het hoogtepunt van het zorgvuldig gekozen weekend moet dé knallende feestavond op zaterdag worden. “Met Lijn 7 hebben we een

coverband weten te strikken, die hier en daar voor een leuke twist zorgt. Twee jaar terug, toen we ze al op de korrel hadden, bleek het bij de kermis al een zeer geschikte feestband. Enigszins ludiek zijn ze, wat ons betreft perfect voor dit grote jubileumfeest.” Seniorendag Het weekend wordt op zondag afgesloten met een dag voor degenen die er al bij waren ten tijde van de oprichting van de stichting. “De leeftijdsgrens bij het seniorenbal is vorig jaar verlaagd van 55 naar 50 jaar, maar wij hanteren gewoon 55 als drempel. We kunnen niet anders”, lacht Mulder. “Voor de oudere carnavalsvierders hebben we een echte seniorenactiviteit gepland. Een fietstocht, niet al te lang, met een tussenstop met verrassingsact en volledig verzorgde lunch bij terugkomst. Dan sluit ook het hele gezelschap van de stichting aan, met onze prins en adjudant en hun gevolg. Er zullen diverse optredens plaatsvinden, met onder meer onze gardes en Randy Voet, om het feestelijke gevoel te versterken. Er zijn in het dorp heel wat 55-plussers actief in fietsgroepjes, dus we hopen op veel deelnemers. Aanmelden is ook hier nog mogelijk via 55jaar@knollenrijk.nl.” Feesttent Alle activiteiten vinden plaats op het Meester Gielenplein. “We hebben bewust voor een grote feesttent, midden in het hart van het dorp, gekozen. Het zorgt voor een boel geregel, maar heeft dusdanig veel uitstraling dat wij het er graag voor over hebben. Dit moet een weekend worden waar nog lang over nagepraat wordt.”


pagina 6

www.thuisinhetnieuws.nl

Vos Autobedrijven Vos Autobedrijven zoekt EERSTE Automonteurs! zoekt EERSTE Automonteurs!

Vos Autobedrijven is per direct op zoek naar 1ste automonteurs voor Vos Autobedrijven is per opInzoek 1ste functie automonteurs voor de vestigingen in Oss en direct Veghel. dezenaar fulltime ben je een de vestigingen in Oss enwerkplaats. Veghel. In deze fulltime functie ben team je een onmisbare kracht in de Samen met een gezellig onmisbare kracht werkplaats. met een gezelligverkeren. team zorg je ervoor dat in dede auto’s van onzeSamen klanten in topconditie zorg je ervoor dat de auto’s van onze klanten in topconditie verkeren. Wat mag jij van Vos Wat mag jij vanverwachten: Vos Autobedrijven Autobedrijven verwachten: • Een werkplaats, volledig ingericht • Een werkplaats, volledig ingericht volgens het nieuwe werken aan volgens het nieuwe werken aan Volvo’s; • Volvo’s; Een reiskostenvergoeding en • Een reiskostenvergoeding goede pensioenregeling; en • goede Kortingpensioenregeling; op de aanschaf van • Korting op onderhoud de aanschafen van Solliciteren: occasions, Solliciteren: occasions, onderhoud en Bel Inno van Alphen automaterialen; Bel Alphen automaterialen; voorInno een van afspraak, • Salaris conform CAO of hoger, voor een afspraak, • Salaris conform of hoger, tel 06-51016358 afhankelijk van jeCAO werkervaring; 06-51016358 van je werkervaring; of stuur je cv naar • afhankelijk Opleidingsmogelijkheden bij Volvo tel stuur je cv naar • Opleidingsmogelijkheden bij Volvo of ivanalphen@vosautobedrijven.nl Car Nederland. ivanalphen@vosautobedrijven.nl Car Nederland. Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ben Ben jij jij een een ervaren ervaren eerste eerste automonteur? automonteur? Solliciteer dan snel! Solliciteer dan snel!

kijk voor meer informatie op: kijk voor meer informatie op:

WWW.VOSAUTOBEDRIJVEN.NL/vacatures WWW.VOSAUTOBEDRIJVEN.NL/vacatures

ALL


pagina 7

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghem haalt € 3.055,15 op voor KWF Kankerbestrijding De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Berghem heeft maar liefst € 3.055,15 opgebracht. Dankzij uw vrijgevigheid kan KWF investeren in haar doelen. Zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte. 70e KWF-collecteweek Deze collecteweek was extra bijzonder, doordat het de 70e editie was. Prinses Beatrix verrichte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. In de week erna, gingen maar liefst 80.000 collectanten de straat op, verspreid over 800 collecteteams. Het collecteteam van Berghem was met 35 collectanten goed vertegenwoordigd. Over KWF Kankerbestrijding Een gift aan KWF, maakt nieuwe doorbraken in kankeronderzoek mogelijk. Dat helpt: sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 65%. Daarnaast besteedt KWF de collecte-opbrengst aan het voorkomen van kanker en aan ontwikkelingen, waardoor mensen een beter leven krijgen tijdens en na de ziekte. Collectant gemist? Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.

Rabo ClubSupport

Berghem tegen Kanker rekent op u! Als coöperatieve bank investeert Rabobank elk jaar een deel van de winst in clubs en verenigingen. Met Rabo ClubSupport. En het mooie is, jij als lid hebt hier invloed op . Stichting Berghem tegen Kanker ondersteund vele goeie doelen in de Palliatieve zorg dicht bij huis Graag voeren we ook dit jaar weer campagne om veel stemmen te winnen. Dit is belangrijk, want elke stem is geld waard. Mogen we ook dit jaar weer op je stem rekenen? Wordt nu alvast lid dan kan je in oktober tijdens de campagne op ons stemmen lid worden gaat heel makkelijk en kost je niets https://www. rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/

Tryout optreden coverband Time Machine De coverband Time Machine uit Oss, Geffen en omgeving is terug van weggeweest. De vertrouwde coverband Time Machine heeft een andere bezetting gekregen. We hebben een nieuwe drummer, bassist en er is een zangeres bijgekomen. Het repertoire bestaat uit nummers van de jaren 70, 80, 90 tot heden. Op 5 oktober is er een tryout in zala Merx in Berghem.

Burendag Zondag 29 september vindt de Burendag plaats bij de Beatrixhof in Berghem. Gezellig voor dorpsbewoners voor jong en oud! Gezellig onder elkaar samen te komen, dat is bedoeling! Diverse activiteiten vinden er plaats onder het genot van een consumptie op het terras van Café Roots en de parkeerplaats bij de Beatrixhof en de Sint Willibrordus kerk. Aanvang 15.00uur!

Belangrijke telefoonnumers Algemeen alarmnummer: 112 Politie: 0900 - 88 44 Brandweer: 073 623 6885 Huisarts: 0412-401922 Huisarts spoed: 0412-401900 Huisartsenpost (17- 8 uur): 0900 - 88 60 Dierenambulance: 0888-113410 Meldingen Gemeente Oss: 14 0412 Openbaar vervoer: 0900 - 92 92 Gemeenschapshuis De Berchplaets Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem - tel. 0412-404688. Dorpsraad Berghem Secr.: Maanstraat 19, 5351 GW Berghem tel. 06 26979796 - dorpsraad@berghem.nl Pastorie Julianastraat 37, 5351 AL Berghem - tel. 0412-401215 www.parochiewillibrordus.nl Openbare Bibliotheek Berghem Sportstraat 3 Berghem tel. 0412-402620, maandag 13.30-19.00 uur, woensdag 13.30-17.30 uur, vrijdag 13.30- 17.30 uur. www.nobb.nl - contactberghem@nobb.nl Dierenkliniek De Piekenhoef Dag en nacht bereikbaar : 0412-310 010 www.dierenkliniekdepiekenhoef.nl info@dierenkliniekdepiekenhoef.nl Koolzaadweg 10 5351 LP Berghem. Dierenartsenpraktijk Berghem Julianastraat 27, 5351 AL Berghem Spoedgevallen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar Behandeling op afspraak, tel. 0412-401414 Openingstijden voor medicijnen, dieetvoer, vlooienspul e.d: Maandag t/m vrijdag 08.30 – 20.15 uur, zaterdag 09.00 – 12.00 uur Regiobank Berghem - Hoogheuvel Advies Kerkstraat 65, 5351 EB Berghem - tel. 0412-641165 regiobank@hoogheuveladvies.nl. Geopend maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur en 13.30-17.00 uur. Tevens donderdagavond 18.30-19.30 uur. Mooiland Arnoud v. Gelderweg 69, Grave. Informatie en afspraak voor huisbezoek, Sociaal Consulent: Mariella van der Steen, tel. 088-4501010. Notaris De Vree & Van Drongelen Burg. van Erpstraat 16, 5351 AW Berghem tel. 0412-487111, fax 487123, info@dv-vd.nl TPG Servicepunt Maandag t/m donderdag 08.00-20.00 uur, vrijdag 08.00-21.00 uur, zaterdag 08.00-17.00 uur, tel. 0412-401489. Maaltijden Koelvers aan Huis Als u voor korte of langere tijd niet in staat bent om zelf te koken, Maaltijdservice, tel. 0412-653234. Worden 1x p/week bezorgd. Hulp bij bijzondere nood door geldproblemen Stichting Steunfonds Vincentius Berghem, Postbus 8, 5350 AA Berghem. Aanvragen schriftelijk o.v.v. uw naam en telefoonnummer, per sms of voicemail van 06-48284022. U wordt binnen enkele dagen teruggebeld voor verdere afspraken. info@vincentiusberghem.nl - vincentiusberghem.nl Repaircafe Iedere derde woensdag van de maand tussen 9.30-11.30 uur kunt u in de Berchplaets terecht om spullen te laten repareren .

BC


pagina 8

Huisartsenpost HOV Locatie Oss Gezondheidslaan 1b, 5342 JW Oss tel. 0900 8860 maandag t/m donderdag 17.00-08.00 uur vrijdag 17:00–00:00 uur zaterdag en zondag 24 uur geopend

Gezondheidscentrum Berghem Molenweg 2, 5351 EV Berghem. www.gezondheidscentrumberghem.nl

Huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Berghem. Huisartsen Wim de Grauw, Stefan Hameleers, Liselot Plönes-van der Krogt, Beatrijs Boersema, V. Pieterse en M. Malta oevoegen aan het rijtje. Spreekuren op afspraak van 08.00-10.30 uur en 13.00-16.30 uur. Visites aanvragen voor 10.00 uur tel. 0412-401922. Voor spoed: 0412-401900. www.berghem.praktijkinfo.nl praktijk@hapberghem. Buiten kantooruren spoedeisende klachten: HOV: 0900-8860. Apotheek Berghem Gezondheidscentrum Berghem. J.M. van Haren-Loermans, tel. 0412-401751. Openingstijden: ma t/m do 08.00-17.30 uur, vrij 08.00-18.00 uur, za 10.00-12.00 uur. Apotheek spoed: weekdagen vanaf 17.30-23.00 uur en weekend/feestdagen van 08.00-23.00 uur: Burchtapotheek Gilissen Oss: 0412-633837 Nachten van 23.00-08.00 uur: Regioapotheek Bernhoven, Uden: 0413-408780. Groepspraktijk Logopedie Gezondheidscentrum Berghem. Contactpersoon: Alice Kok. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen of mailen: 0412-634471/06-23400866 info@logopedieoss.nl, www.logopedieoss.nl Nova verloskundigen Gezondheidscentrum Berghem. Lianne Swiers, Marieke van Liempt, Roos Kremers, Anne van Otten. Controles op afspraak. Tel. 0412-646839, aanmelding@novaverloskundige.nl Tandartsenpraktijk Gezondheidscentrum Berghem. Mw. Bossers, Mw. R. de Rijk-Wehling, Mw. V. van Heumen, Mw. L. van den Heuvel, Hr. A. de Rijk, Hr. S. van der Waal, Mw. C. Rouppe van der Voort. Behandeling na afspraak, tel. 0412-401589, www.tandartsenpraktijkberghem.nl welkom@tandartsenpraktijkberghem.nl Cesar therapie Praktijk voor oefentherapie Cesar, Sanne v.d. Steen, tel. 0412-401764.

www.thuisinhetnieuws.nl Huid- en oedeemtherapie Derma Sana Gezondheidscentrum Berghem Acnetherapie, (oncologie)oedeemtherapie, laserontharing, littekentherapie. Vergoeding zorgverzekering mogelijk. Spreekuur op afspraak van 8.00 - 18.00 uur, avondafspraak in overleg. woensdag gesloten, Tel. 0619995204. Fysiofit Gezondheidscentrum Berghem. Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, sportrevalidatie, medische fitness en sportmassage. Tel. 0412-401764, info@fysiofitberghem.nl, www.fysiofitberghem.nl Psychologenpraktijk Derks Gezondheidscentrum Berghem. Mv. Drs. P. Derks, eerstelijns psychologische zorg, Gezondheidszorgpsycholoog BIC, cognitief gedragstherapeut, psycholoog NIP. www.psychologenpraktijkderks.nl. Behandeling na afspraak, tel. 06-24380243. Diëtist Oss/Berghem Gezondheidscentrum Berghem. Mw. Ardie van der Steen, tel. 06-33796547. Ook huisbezoek mogelijk. www.dietistossberghem.nl avdsteen@dietistossberghem.nl ONSWelzijn Gezondheidscentrum Berghem. Corry Dekkers,psycho-soc.h.v. Werkdagen: ma/di/wo/do Spreekuur: ma en do 09.00–10.00 uur Tel. 06-38503095. corry.dekkers@ons-welzijn.nl Trombosedienst en bloedafnam Gezondheidscentrum Berghem. Dagelijks van 08.00 tot 09.30 uur. Inlichtingen: 0413-403000, www.dcbernhoven.nl trombose@bernhoven.nl, Praktijk Voet&Vorm, medische voetzorg Jerica Bastiaans, T: 06-16026402 Rijkserkend Medisch Pedicure Oncologisch voetzorgverlener (OVV) Schimmelnageltherapeut/diagnostiek Specialist ingroeiende nagels Lid beroepsvereniging NMMV KABIZ en KRP geregistreerd www.voetvorm.nl Podothereapie Makkelijk Lopen Gezondheidscentrum Berghem. Imke Couteaux, tel. 073-5470019 info@makkelijklopen.nl www.makkelijklopen.nl Personal Trainer Praktijk Specialisaties: Leefstijl Interventie Voeding-Beweging-Ontspanning. Massages, fitness en zelfverdedigingscursus voor vrouwen. Op afspraak in Berghem of bij u thuis. Paul Schraven 06-28648493. Willandstraat 62, Berghem Kijk voor speciale arrangementen op www.pspt.nl

BC

Fysiotherapie Fysio Roode Locatie IMRO-sana Burg. van Erpstraat 2 Berghem Locatie Four2Go, Osseweg 38-a Berghem Fysiotherapie, manuele therapie, kinder manuele therapie en revalidatie. Behandeling op afspraak, ook ‘s avonds en op zaterdag. Tel. 0412-657956, info@fysioroode.nl - www.fysioroode.nl Fysiotherapie4all Berghem Koolzaadweg 1, 5351 LP Berghem Fysiotherapie, manueel therapie, triggerpoint therapie, dry needling en echografie. Tel: 0412-404035 info@fysiotherapie4all.nl Fysiofit Molenweg 2, 5351 EV Berghem. Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, sportrevalidatie, medische fitness en sportmassage. Tel. 0412-401764, info@fysiofitberghem.nl - www.fysiofitberghem.nl

IMRO-SANA

Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. www.imrosana.com Fysio Roode Locatie IMRO-sana Burg van Erpstraat 2 Berghem Locatie Four2Go, Osseweg 38-a Berghem Fysiotherapie, manuele therapie, kinder manuele therapie en revalidatie. Behandeling op afspraak, ook ‘s avonds en op zaterdag. Tel. 0412-657956, info@fysioroode.nl Thuiszorg Pantein Molenweg 2, 5351 EV Berghem. persoonlijks verzorging, gespecialiseerde verpleging, gespecialiseerde thuisbegeleiding, kraamzorg, voeding en dieetadvisering. Tel. 0900-8803, www.thuiszorgpantein.nl thuiszorg@pantein.nl Yogapraktijk Catelijne Oldenborger Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. Yogalessen op dinsdagochtend, middag, -avond. Bij IMRO-sana, www.catelijneyoga.nl, tel. 0614635702. Pilates lessen Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem Voor informatie: contact per mail: Pilates.karin@gmail.com of per tel. 06-13908486. Acupunctuurpraktijk George Remst Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. Traditionele Chinese natuurgeneeswijze bij diverse acute en chronische (pijn)klachten. lid N.V.A. Tel. 06-22400724. www.oosterse-geneeswijze.nl UMIEK Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem Leefstijlcoach voor kinderen & volwassenen en ervaringsdeskundige anorexia nervosa. Mentale begeleiding bij gewichtsbeheersing. Blijvend op gewicht door oorzaakgerichte coaching Begeleiding op afspraak, ook ’s avonds en op zaterdag Tel. 06-11818482 - info@umiek.nl www.umiek.nl [1]


pagina 9

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Thuiszorg

Dierenartsen

Overige

BrabantZorg Thuiszorg de Wilberthof Voor alle zorg en ondersteuning bij u thuis. klantenservice.oss@brabantzorg.eu en 0412-622678 of De Wilberthof: 0412-406464.

Dierenartsenpraktijk Berghem Julianastraat 27, 5351 AL Berghem Spoedgevallen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar Behandeling op afspraak, tel. 0412-401414 Openingstijden voor medicijnen, dieetvoer, vlooienspul e.d: Maandag t/m vrijdag 08.30 – 20.15 uur, zaterdag 09.00 – 12.00 uur www.dapberghem.nl

Blijvend anders Kunnen mensen echt blijvend veranderen, kunnen ook de ooit opgelopen angsten, beschadigingen of trauma’s echt opgeruimd worden? Bij Blijvend anders kunt u terecht voor individuele begeleiding én voor groepstrainingen om tot duurzame en dus effectieve veranderingen te komen. Blijvend anders, Landbouwlaan 105, 5351 LA Berghem tel: 06-24110827 email: info@blijvendanders.nl website: www.blijvendanders.nl

Verloskundigen Verloskundigen Ridderhof IMRO-SANA Burg. van Erpstraat 4 Berghem Controles op afspraak. Naast verloskundige zorg, ook kinderwens, echoscopie, borstvoedingsbegeleiding en anticonceptie. Aanmelden: 0412-627560 www.verloskundigenridderhof.nl Nova verloskundigen Lianne Swiers, Maud Rozie, Marieke van Liempt, Roos Kremers, Anne van Otten. Controles op afspraak. Gezondheidscentrum, Molenweg 2, Berghem, tel. 0412-646839, aanmelding@novaverloskundige.nl

Kinderdagverblijven Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos locatie ‘De Elfenboom’ St. Willibrordusstraat 15T, 5351 ED Berghem, Opvang voor 0-13 jaar, open van ma. t/m vrij. van 07.30-18.30 uur. Voor meer informatie: Natasja de Jager, tel. 073-6105949 (optie 1-2). www.elfenboom.nl info@hetsprookjesbos.nl Kinderdagverblijf De Schaepskooi Knolgroenveld 1, 5351 LB Berghem, 0412-402262. Opvang voor kinderen van 0-4 jaar. Maandag t/m vrijdag 07.30-18.00 uur. Saroma v. Erp, tel. 0412-624347. www.deschaepskooi.nl info@deschaepskooi.nl Gastouderopvang Kids en care Melissa Platenburg, Jachtslot 14, 5346 WK Oss. Kleinschalig kinderopvang in huiselijke omgeving. Voor kinderen van 0 tot 13 jaar, tel. 0412-650787. www.kids-caregastouderbureau.nl info@kids-care-gastouderbureau.nl Gastouderland Gastouderopvang kleinschalig, zowel dagopvang als BSO. Bemiddelt in de opvang. Marianne van der Heijden Het Reut 501 5351 TG Berghem Tel: 06 50 805 605 m.vanderheijden@gastouderland.nl www.gastouderland.nl Stichting Peuterwerk Oss Hier kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar met leeftijdsgenootjes komen spelen onder deskundige begeleiding en in een veilige omgeving. -vestiging De Teddybeer, Dr. Baptiststraat 16, 5351 EX Berghem -vestiging De Zon, Knolgroenveld 1, 5351 LB Berghem Voor meer informatie: tel. 0412-643221 www.spo-oss.nl info@spo-oss.nl

Dierenkliniek De Piekenhoef Koolzaadweg 10, 5351 LP Berghem. Dag en nacht bereikbaar : 0412-310 010 www.dierenkliniekdepiekenhoef.nl info@dierenkliniekdepiekenhoef.nl

Pedicurepraktijken Gerdie Bimbergen-van Gaal Wolvepad 44, 5351 CX Berghem, tel. 0412-402741. Behandeling volgens afspraak.

AvL Coaching Laanderhof 45, 5351 CN Berghem Mental coaching door middel van hypnotherapie /pijnreductie Anja van Lieshout tel. 0621437244 www.avlcoaching.nl / www.pijnreductie.nl info@avlcoaching.nl

Mieke van Haren Kerkstraat 38, 5351 EB Berghem, pedicure-miekevanharen@caiway.net Geaccrediteerde pedicurepraktijk. Behandeling op afspraak, tel. 0412-401886. mob: 06-20734934 Gesp. in voetverzorging. Behandelingen bij diabetici-, reuma-, en overige risicopatiënten. Provoet en KRP.

Sportzorgmasseur Cilia van de Camp Het Reut 313, 5351 TD Berghem SCAS gecertifieerd. Aangesloten bij NGS. Behandeling schouder- hoofdpijn- nekklachten. Sporters en niet-sporters. Behandeling op afspraak en overleg. 2 middagen bij FItness4all, vraag voor info bij de receptie. Diverse verzekeraars vergoeden de behandeling. www.sportzorgciliavandecamp.nl.

Annemiek van Hintum Valendonkstraat 13, 5351NE Berghem, tel. 0412-402583. Diabetici. Behandeling op afspraak, ook aan huis.

Berghse Tafel Iedere donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u in de Berchplaets terecht voor een kop koffie, vragen of hulp.

JA Voetzorg Astrid Janssen Bergse Heihoek 4, 5351 SL Berghem Tel: 06-18719924 Gespecialiseerd Medisch pedicure,Paramedisch Chiropodist. RPV geregistreerd, lid Stipezo. Ook behandeling van risicovoet o.a. Diabetes, Reuma en ouderen. info@javoetzorg.nl Behandeling op afspraak.

TV Berghem/Videoteam de Wilberthof Osseweg 49, 5351 AB Berghem. Berichten voor de kabelkrant en filmaanvragen kunt u sturen naar info@-berghem.nl De televisie uitzendingen kunt u bekijken op Caiway kanaal 62 en op de website www.tv-berghem.nl Facebook: Televisie Berghem YouTube: TV Berghem

Pedicure Marike Osseweg 52, 5351 AE Berghem, tel. 06-51109806. Wendy van Orsouw Schriekse Heihoek 102, 5351 SH Berghem Tel. 06 124 00 182 Behandeling op afspraak. Manuela Smulders Zeis 10, tel. 0412-401855, behandeling volgens afspraak. Sylvia Voets Medisch pedicure. Ook risicovoeten zoals diabetes, reuma, ouderen. Lid Provoet – KRP geregistreerd. Behandeling volgens afspraak. Heistraat 10, tel. 0412-652741. Mariëlle v.d. Wetering Medisch pedicure Lid Provoet en KRP geregistreerd Spaanderstraat 228 5351 BD Berghem 0412-795030 / 06-55808318 Behandeling volgens afspraak

Inzenden kopij Berghs Contact Aankondigingen van Bergse verenigingen en organisaties met nieuwswaarde (zoals aankondigingen van activiteiten) worden gratis geplaatst. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de berichten ligt bij de inzenders. Inzenders vrijwaren de uitgever tevens van auteurs- en beeldrechtelijke aansprakelijkheid. Bedenk u dus vooraf goed of de rechten van in te zenden teksten en/of foto’s bij u liggen of door u geregeld zijn. Uw kopij kunt u tot de in de colofon vermeldde dag en tijd aanleveren via een mail aan: redactie@nnmedia.nl. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met 0735320035.

Aanvullingen/correcties Deze gegevens zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Heeft u correcties of aanvullingen van uw organisatie, of staat u nog niet vermeld mail dan naar redactie@nnmedia.nl en wij zullen het voor de volgende uitgave aanpassen. Kosten vermelding €42,35 incl btw per jaar.


pagina 10

www.thuisinhetnieuws.nl

Parochie H. Willibrordus Contact: Kapelaan J. Beekman Julianastraat 37 Berghem kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl 0412-401215

Missen: Zaterdag 19:00 uur 19:00 uur

St. Lambertus te Haren St. Petrus’ Banden te Macharen (Wisselen om de maand. Oneven maanden in Haren, even maanden in Macharen) Grote Kerk te Oss

Zondag 9:30 uur 10:00 uur 11:30 uur

St. Willibrordus te Berghem Grote Kerk te Oss H. Geest te Oss

Dinsdag, donderdag en zaterdag 8:30 uur Huiskapel Pastorie Berghem Woensdag en vrijdag 19:00 uur Huiskapel Pastorie Berghem Uitstelling van het Allerheiligste Dinsdag na de Mis tot 9:30 uur.

Intenties: Zaterdag 28 september: H. Wenceslaus 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 29 september 26ste zondag door het jaar 9:30 uur: St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Ensemble Intenties: ·Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) ·Annie de Zwart van de Veerdonk (mged) Zaterdag 5 oktober 19:00 uur: St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 6 oktober 27ste zondag door het jaar 9:30 uur: St. Willibrorduskerk te Berghem. Muzikale omlijsting: Seniorenkoor. Intenties: ·Marietje Bergers Kling (mged) ·Sjef van Wanrooij (mged) ·Willy van Steen en zoon Piet ·Gerrit van Lith (mged) ·Lee en Anneke Boeijen van de Wetering

Vrijdag 11 oktober 19:00 uur Huiskapel Pastorie Berghem Intenties: ·Hent van Schaijk en dochter Nellie (verj) ·Nellie van Lier van Loon; Jan Brok en kleindochter Anne ·Adriaan van Lier Zaterdag 12 oktober 19:00 uur: St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 13 oktober 28ste zondag door het jaar 9:30 uur: St. Willibrorduskerk te Berghem. Muzikale omlijsting: Kerkkoor. Intenties: ·Brord en Truus van Sonsbeek van de Hurk (fund) ·Brord van de Wiel (mged) ·Johan van Heumen (mged) ·Gerrit van Ravensteijn (mged) Zaterdag 19 oktober H. Paulus van het Kruis 19:00 uur: St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 20 oktober 29ste zondag door het jaar 9:30 uur: St. Willibrorduskerk te Berghem. Muzikale omlijsting: Kerkkoor. Intenties: ·Wim en Tonnie Ceelen de Groot (fund) ·Jo van den Broek en overl. fam. van den Broek van Hurk (jrgt) ·Rina Dominicus Rossen en zoon Wilfred (mged) ·Annie Broekman van den Broek (mged) Zaterdag 26 oktober 19:00 uur: St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 27 oktober 30ste zondag door het jaar 9:30 uur: St. Willibrorduskerk te Berghem. Muzikale omlijsting: Kerkkoor. Intenties: ·Overl. oud. Loeffen Hendriks (fund) ·Jan Brokken en Henk van Dorst ·Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) ·Cor en Anneke van Uden Gremmen en Jos Spanjers ·John van Haaren en Annie van Haaren van Rodijnen ·Jan van Rijsselberg 11:00 uur: St. Servatiuskerk te Megen Intenties: ·Richard Arts ·Jan van Hooft en Familie van den Berg ·Dolf en Letty van Hulst en zoon Robert ·Nic en Marie van Loon van Altvorst ·Adriaan van de Camp ·Jan en Sjaan Ouwens-Strik.

BC


pagina 11

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Wandel mee Wandel jejemee overnatuurbegraafplaats natuurbegraafplaats over Maashorst Maashorst

WARM, STIJLVOL ENWAARDIG UITVAARTZORG

Zaterdag 2 maart van 10.30 tot 11.30 uur

Van Lith Uitvaartzorg is een begrip in Oss en in de wijde omgeving. Ook in de gemeentes Bernheze en Landerd is men bekend met onze service. De jarenlange ervaring en onze zorgvuldige manier van werken brengen ons waar we nu staan. Samen met mijn gemoti­ veerde medewerkers geef ik alle aandacht aan uw persoonlijke wensen, zodat u kunt blijven vertrouwen op de uitstekende dienst­ verlening die u van ons gewend bent.

STADSMORTUARIUM OSS

Kom kennismaken kennismakenmet metnatuurbegraven. natuurbegraven. verzorgen Kom WeWe verzorgen elke 2evan vande demaand maandeen een rondwandeling over Maashorst. elke 2e rondwandeling over Maashorst. De wandelingen starten 10.30 De wandelingen starten omom 10.30 uur, uur, inloop vanaf10.15 10.15 uur informatiecentrum. inloop vanaf uur in in hethet informatiecentrum. Denk aangepast gepast schoeisel? Denk jejeaan schoeisel? Aanmelden kanvia viawww.maashorst.nl/wandeljemee. www.maashorst.nl/wandeljemee. Aanmelden kan Je welkom. Jebent bent77dagen dageninindedeweek week welkom. Franse FranseBaan Baan2,2,Schaijk Schaijk 0486 www.maashorst.nl 0486745 745006, 006, www.maashorst.nl


pagina 12

www.thuisinhetnieuws.nl

Telefoon 06 295 86 956 Dag en nacht bereikbaar Louise Julianalaan 50 5371 EP Ravenstein info@jamesdegraaffuitvaartzorg.nl www.jamesdegraaffuitvaartzorg.nl KvK Nr. 61099341 Ook indien u elders bent verzekerd Begrafenissen * crematies * verzorging * (thuis-)opbaring * rouwvervoer * afscheidsdiensten

Uitvaartverzorging Jo van Vugt

Uitvaartverzorging Jo van Vugt Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem Tel. 06-23064010 b.g.g. 06-13171149 j.vanvugt2@telfort.nl Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem

Tel. 06 - 230 640 10

45 jaar ervaring het regelen, b.g.g. 06 -in 131 711 49 verzorgen en uitvoeren van crematies vanvugtj@kabelfoon.nl en begrafenissen. Wij verzorgen ook thuisopbaringen en het voorgaan in diensten in het crematorium.

BC

Waakzaam zijn Waakzaam zijn is een groot onderdeel van ons leven. Dit geldt voor jong en oud en op alle gebied. We moeten onze lampen altijd brandend houden, leren we uit de bijbel. Weet en kent u het nog? De wijze meisjes met de brandende lampjes? Een toonbeeld en vooral een voorbeeld voor ieder van ons.Ik denk soms wel eens dat we onze waakzaamheid hebben afgekocht, het is typerend voor ons tijdperk dat we alle gevaren, bedreigingen afkopen. Onze huizen worden beveiligd tegen inbrekers en wat dies meer zij en we verzekeren ons – als we kunnen – tegen alles wat ons kan overkomen.... Voor sommigen van U nog een autoverzekering, een diefstalverzekering, een inboedelverzekering, maar vooral een levensverzekering, we zijn verzekerd in onze dagen van vóór onze geboorte tot aan de laatste dag van ons leven. Hebben we daardoor een beetje afgeleerd wat het echt betekent waakzaam te zijn? We denken dat we elke waarde van ons leven onder gebracht hebben in een verzekeringspolis. Toch gaat dit voor ons mensen, gewone christenen, niet helemaal op. De echte waarden van ons leven hebben we niet helemaal in de hand, daar moeten we zelf aan werken. En die waakzaamheid gaat verder dan ons eigen kleine bestaan. Waakzaam zijn voor die ander in onze directe omgeving. Opmerkzaam zijn voor onze buurman-buurvrouw. Kan ik er daar nog iets voor doen of betekenen=dat is de waakzaamheid die wij ouderen nog in de hand hebben! Een goed woord, een vriendelijke begroeting, een deur open houden, letterlijk en figuurlijk , en noem maar op. We moeten samen, ieder op onze eigen plaats, de waardevolle dingen van het leven benutten die dagelijks op ons pad komen. Dan heeft het leven nog veel waarde voor je zelf, maar ook voor je omgeving met de mensen met wie je het leven nog mag delen, hoe dan ook. Zo geldt dat ook voor het einde van ons leven, want de Heer van alle leven, komt vaak op een tijdstip dat we het niet verwachten. Daarom moeten we klaar zijn voor de komst van de Heer. Ook daarin moeten we waakzaam zijn door goed te leven in de goeie zin van het woord. Zo nu en dan, voor velen van U, dagelijks even te bidden voor hen die je zo lief zijn, voor hen die je moet missen, voor hen waar niemand meer aan denkt. Ook dat is een vorm van waakzaamheid. Vooral in de novembermaand, waarin we op 1 en 2 november onze lieve doden gedenken en herdenken in welke vorm dan ook. Want ook zij verdien onze aandacht hoe dan ook! We zouden kunnen zeggen: positieve waakzaamheid, die alert zijn op mensen die bij je aankloppen, op mensen voor wie je nog iets kunt betekenen in je eigen kleine kringetje van leven en beleven.-Waakzaam op mensen met wie je kunt delen, geeft een fijn gevoel van binnen, je bent nog nodig ondanks je hoge leeftijd. Het leven is nog altijd de moeite waard om daardoor waakzaam te blijven voor hen die ons nodig hebben, door echte aandacht te geven in onze eigen omgeving, zeker aan hen die `stilletjes` door het leven gaan. Voor ieder van ons een opdracht! En Jezus gaf in Zijn leven daar handen en voeten aan. HIj maakte het waar, opdat wij er ook gehoor aan zouden geven. Doe Je mee? Zr. Antoine van Erp pastoraal werkster


pagina 13

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

- COLUMN -

Je bent geen 20 meer Langzaam maar zeker kruip ik ook naar de 65+ en krijg ik bijna AOW. Dat voelt heel bijzonder. Maar als iemand tegen mij durft te zeggen dat ik geen 20 meer ben, krijgen ze de wind van voren en wel stormkracht 12, code rood. De grootste onzin allertijden, klachten krijgen omdat je ouder wordt en het dan afdoen op deze manier. Het is leuk om ouder te worden, niet altijd meer ja te hoeven zeggen, doen wat je zelf wilt, minder werken en tijd over houden voor andere dingen, maar dan moet je lichaam wel mee werken.

Leuk ouder worden, hoe doe je dat?

Collectes In de periode 21 augustus 2019 tot en met 19 september 2019 hebben wij mogen collecteren op het feest ter gelegenheid van: het 25 jarig huwelijk van de heer en mevrouw Hoes-van Erp, het 50 jarig huwelijk van de heer en mevrouw Noordeloos-van der Burgt. Giften In de periode 21augustus 2019 tot en met 19 september 2019 hebben wij een gift ontvangen van: de heer C. Manders ter gelegenheid van zijn 30ste verjaardag en fam. J van Lier ter gelegenheid van het 50 jarig huwelijk. Wij danken iedereen voor de uitnodiging om te mogen collecteren en we danken iedereen voor de bijdragen aan de collectes en giften. Rabo ClubSupprt Ook dit jaar doen wij weer mee met Rabo ClubSupport. Als u ComitĂŠ zieken en Gehandicapten een warm hart toedraagt, stem dan massaal op onze stichting, zodat wij ook na ons 50 jarig bestaan eind 2020 ons nuttige werk kunnen blijven doen. Ziekenhuisopnamen kunt u melden bij Piet van Hoogstraten tel.0412402490 of via info@comitezieken.nl. Uitnodigingen voor collectes kunt u melden bij Gerrit Bimbergen tel.0412-402445 of via info@comitezieken.nl. Giften kunt u storten op banknummer: NL17RABO0106500899 t.n.v. ComitĂŠ Zieken en Gehandicapten Berghem. Bezoek ook onze website: www.comitezieken.nl.

- Bewegen; uiteraard naar kunnen en eventueel onder begeleiding, maar je moet blijven bewegen, rust roest! - Met verstand naar voeding kijken, we weten allemaal wat goed voor ons is en wat niet en dat bedoel ik met verstandig eten. Als je ouder wordt kan het zijn dat je minder zin hebt in eten, zeker als je alleen bent komen te staan. Och, ik eet wel wat, is niet zo belangrijk. Maar het is wel belangrijk, je cellen hebben bouwstenen nodig om goed te functioneren. - Verantwoord medicijn gebruik, laat eens naar je medicatie kijken door de apotheek, huisarts of door ons. Neem niet zo maar iedere dag pijnstillers in zoals paracetamol. - Drinken, water wel te verstaan. Je lijf heeft iedere dag schoon water nodig, het liefste met wat citroen erin. Goed voor de blaas, spoelt lekker door. Goed voor de darmen, dan droogt de ontlasting niet zo in. Goed voor de huid, schilfert het niet zo. Goed voor de lever, hulpje bij het filteren van de afvalstoffen. Goed voor de bloedsomloop anders gaat het bloed dikker worden met alle gevolgen van dien en ga zo maar door. - Mentale gezondheid, heb je misschien een vitaminetekort door alle medicijnen die je slikt? Vitaminetekort is een bijwerking van veel medicijnen en de oorzaak van veel depressies. - Vermoeidheid, vitaminetekort? - Slaapproblemen, daar zijn zoveel oorzaken voor, kijk eens naar de bijwerkingen van de medicijnen. - Eenzaamheid, ben je net je partner kwijt, zit je nu alleen? Ga niet bij de pakken neerzitten, ga erop uit, zoek de mensen op bij een bewegingsclub, vrijwilligerswerk, kaarten, er is zoveel meer! Veel aandoeningen van ouderen zijn aan te pakken, het verouderingsproces kun je aanpakken, doe er iets mee. Thuis op een stoel achter de geraniums is niet meer van deze tijd, kom op, in de benen, samen leuke dingen doen en plezier maken. Tijdens een gratis lezing op maandagavond 7 oktober van 19.00 tot 20.30 uur gaan we dit onderwerp verder uitdiepen en gaan we het hebben over hoe we UW lichamelijke klachten kunnen aanpakken en UW kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Want daar hebben we het over, KWALITEIT VAN LEVEN! Geen tijd die avond, dan is er nog het gratis spreekuur iedere maandag van 13.00 tot 14.00 uur voor mensen die nog NIET bekend zijn bij High Care 3000. Voor het spreekuur en de lezing graag aanmelden via de mail info@highcare.nl of telefonisch 0486-416530. High Care 3000 BV | Loonsestraat 17 | 5356PB NEERLOON T 0486-416530 | info@highcare.nl | www.highcare.nl


pagina 14

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 15

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Sportzorg Cilia van de Camp voor de beste sportzorgmassage Sportzorg Cilia van de Camp levert al jaren en aan heel veel mensen met sportklachten de beste zorg om je weer fit te maken en te houden. Als je intensief beweegt is het goed om je spieren de zorg te geven die ze verdienen en bij klachten is het zaak je zo goed mogelijk te begeleiden voor het realiseren van herstel en revitalisatie.

Particulier | Sportclub | Bedrijf | Evenement Het Reut 313, 5351 BD Berghem T 06-23 78 47 61 | www.sportzorgciliavandecamp.nl

Tonproaters in de Berchplaets Schuin, gek of flauw. De mooiste grappen vliegen je in elk geval weer om de oren. 0p zaterdag 5 oktober om 20uur organiseert P.A.K. Cultuur weer haar jaarlijkse Bergse Ton Proat avond in de Berchplaets. Deze keer met optredens van Jasper van Gerwen, Berry Knapen, Christel v.d. Dungen, Rob Scheepers, Peter v.d.Maas en Andy Marcelissen. Alles in huis dus voor een supergezellige avond. Kaarten €12,50 kunnen vanaf nu telefonisch gereserveerd worden bij Alwin van Dijk 06.12366729 en Peter: Brands 06.48256970 en Ageeth Ceelen 0655567308. Vol is vol!!!

Brievenbus verwerkt in insectenhotel

Osje Route heeft nu ook een eigen hotel Het insectenhotel is klaar! De brievenbus met routekaarten voor de Osje Route is er prachtig in verwerkt. Het insectenhotel is gemaakt met heel veel hulp van kinderen tijdens Hoessenbosch Festival. Dankzij boswachter Jorn Martens en vrijwilligers van bosbeheer gemeente Oss heeft het insectenhotel een mooie plek gekregen bij de ingang van het Klauterwoud (natuurspeeltuin op parkeerplaats bij Openluchttheater Hoessenbosch). Klimmen tussen de bomen Een van de opdrachten op de Osje Route is klimmen in de touwen tussen de bomen. Vanaf nu hangen er spiksplinternieuwe touwen! Osje Route De Osje Route is 1,5 kilometer lang. Op de route staan paaltjes met nummers in het bos om niet te verdwalen. Bij ieder nummer hoort een leuke opdracht of een interessant feitje. In het midden van de route kom je uit bij het Ganzenven, daar is een mooie picknickplaats met een uitkijktoren gemaakt. Er zijn drie verschillende routes: Osje Route, Osje Winter Route en Osje Sport Route. Kijk voor meer informatie en de routekaarten op: www.datisoss.nl/dat-is-osje

Praktijk Oosterse Geneeswijze George Remst

Acupunctuur ‘natuurlijk’ ook inzetbaar bij o.a. hoofd-, nek-, schouder- en rugpijnklachten. Burg. van Erpstraat 4, Berghem. Tel. 06 224 00 724 Lid N.V.A. - Vergoeding via uw zorgverzekering mogelijk

Afspraak maken via 06 - 224 00 724 of via www.oosterse-geneeswijze.nl

Berghs Contact Een merk en concept van stichting ST.E.M. Oplage 4.500 exemplaren. Digitaal te bekijken op: www.thuisinhetnieuws.nl/magazines Website: Facebook: Videokanaal: Twitter:

www.thuisinhetnieuws.nl BerghsContact www.thuisinhetnieuws.nl/tv twitter.com/thuisinhetnieuw

Volgende nummer bezorging vanaf maandag 21 oktober materiaal en kopij aanleveren: uiterlijk woensdag 16 oktober Resterende verschijningsdata 2019: 21 oktober, 18 november, 16 december media-adviseurs: Nico van Nuland 06-53394851 - nico@nnmedia.nl Henk van de Ven 073-5320035 - kantoor@nnmedia.nl redactiecoördinatie: Wiljo van Nuland - 06-37410335 - redactie@nnmedia.nl Uitgever accepteert geen aansprakelijkheid voor inhoud van advertenties en door derden aangeleverde teksten of foto’s. Door aanlevering verklaart de inzender dat het aangeboden tekst- en/of fotomateriaal vrij is van rechten en de uitgever aldus te vrijwaren van auteurs- en beeldrechtelijke aanspraken.


pagina 16

www.thuisinhetnieuws.nl

KOM VOOR EEN GOEDE WINTERSPORT VOORBEREIDING MET EEN OOSTENRIJKSE SFEER NAAR ALPINE WORLD!

ALL

Julianastraat 27, Berghem 0412-401414

SEPTEMBER IS SENIORENMAAND bij Dierenartsenpraktijk Berghem Heeft u een hond ouder dan 6 of een kat ouder dan 8? Deze maand hebben we een actie voor een senioren onderzoek! - Eerder opsporen van ouderdomsziektes - Controle gebitsproblemen - Gewrichtscontrole - Voedingsadvies

• AANTREKKELIJKE SEIZOENSKAARTEN • GRATIS PROEFLESSEN VANAF 15 SEPTEMBER IEDERE ZONDAG VAN 11.00 - 14.00 UUR

HOUD ONZE SITE EN SOCIAL MEDIA IN DE GATEN!

www.alpineworld.nl info@alpineworld.nl

Ook uw adres voor condoleances en herdenkingsdienst

Nu €20 korting op bloedonderzoek bij seniorencheck

Villa Maasdonk

Officiële trouwlocatie van de gemeente ’s-Hertogenbosch met kapel

U kunt bij ons ook terecht voor alleen de huwelijksceremonie

De locatie voor ieder bijzonder moment

Bibliotheek

Bruiloften – Partijen – Herdenkingsdienst – Koffietafels Babyborrel (Nursery & springkussen) – Doop – Kinderfeesten Jubileum – Verjaardagsparty – Bedrijfsfeest – BBQ Ook biedt Villa Maasdonk gelegenheid om in een bijzondere ambiance te vergaderen/ lunchen

Kapel

Contact: Kerkstraat 28 – 5391 AA Nuland info@villa-maasdonk.nl www.villa-maasdonk.nl 06-19221921 – 06-30254077 zie ook: www.vanossinterieurs.nl Kloostertuin

Tuinzaal


pagina 17

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Rondleiding NBC-Schuilkelder Maasland Gilde Oss organiseert op zaterdag 28 september om 14.00 uur een rondleiding door de Nucleaire, Biologische en Chemische schuilkelder in de parkeerkelder onder de supermarkt aan de Heschepad. De bezichtiging duurt ongeveer anderhalf uur en laat zien hoe in geval van nood 3600 mensen drie dagen konden overleven in een kleine ruimte. De rondleiding wordt begeleid door een ervaren stadsgids. Kosten deelname € 3,50. Aanmelden niet nodig.

Seniorenmarkt voor Oss en omgeving KBO Kring Gemeente Oss organiseert dit jaar een vernieuwde seniorenmarkt voor Oss en omgeving. Op zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 16.00 uur wordt deze gehouden in de Berchplaets te Berghem. De toegang is gratis. De markt wordt om 11.00 uur geopend door burgemeester Wobine Buijs. Na de opening start de markt met zang, dans en muziek. Verder geeft de markt informatie over alles wat u als senior wilt weten. Eerder werd de seniorenmarkt door ONS Welzijn georganiseerd maar wegens bezuinigingen zijn zij ermee gestopt. Door vragen van leden wanneer er weer een markt kwam, heeft KBO Kring Gemeente Oss besloten om deze markt nieuw leven in te blazen. De thema´s van de markt zijn informatie, ontmoeting, muziek en doen. Bij de ruim 40 deelnemers aan de markt kunt u terecht voor alles wat u weten wilt. En natuurlijk een rustmomentje inlassen om te luisteren naar muziek of te genieten van dans. Op de website www.seniorenmarktoss.nl kunt u meer informatie vinden over de seniorenmarkt.

Dutch Food Week-rondleiding bij Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle Tijdens de Dutch Food Week (5-16 oktober 2019) bent u van harte welkom voor een rondleiding op onze Paddenstoelenkwekerij. We ontvangen u die middag in Het Paddenstoelenhuis en vertellen u met een presentatie over ons bedrijf. Daarna nemen we u mee voor een rondleiding op de paddenstoelenkwekerij. Daar ziet u met eigen ogen hoe onze paddenstoelen groeien. Terug in Het Paddenstoelenhuis hebben we uiteraard nog een hapje voor u. U kunt zich individueel inschrijven. Maar moet zich wél vooraf even aanmelden via http://www. hetpaddenstoelenhuis.nl. Deelname kost € 5,– per persoon – inclusief koffie/thee. U vindt Paddenstoelenhuis Van de Vorle aan de Achterschaijkstraat 16 in Berghem.

Medische voetzorg info@voetvorm.nl Tel: 06-16026402 Praktijk Voet&Vorm is een Rijkserkend Medisch pedicure praktijk. Zij verleent voetzorg aan voetproblematiek bij Diabetes, Reuma, Parkinson, Geriatrie, MS, Kanker en Sporters, met als extra specialisatie ingroeiendeen schimmelnagels. Als Erkend Leerbedrijf S-BB werken wij samen met studenten van het Summa College. De Praktijk is aangesloten bij Branchevereniging ProVoet, en ingeschreven in het kwaliteitsregister van KABIZ en ProCert. Erkend Oncologisch Voetzorgverlener (OVV); de praktijk is opgenomen in de digitale verwijsgids kanker. Onderzoek, advies, behandelplan op maat, multidisciplinair gerichte zorg en nazorg. De praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Berghem en biedt samenwerking met huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker, dermatoloog en oncoloog.

Gezondheidscentrum Berghem, Molenweg 2k, 5351 EV

www.voetvorm.nl


is onze benadering. pagina 18

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Wij zijn de accountant die je kent, persoonlijk en vertrouwd.” “Waar we anders in zijn is onze benadering. Wij zijn“Waar de accountant we anders in die zijn je kent,

Henrie van Bergen

persoonlijk en vertrouwd.” is onze benadering.

|

Erwin van Erp

Wij zijn de accountant die je kent,

|

Ton Hendriks

persoonlijk en vertrouwd.”

Henrie van Bergen

|

Erwin van Erp

|

Ton Hendriks

Henrie& van Bergen | Erwin van Erp accountants | Ton Hendriks en belastingadviseurs Hendriks van Bergen Smulders

www.hbs - acc.nl

Hendriks van Bergen & Smulders

accountants en belastingadviseurs

www.hbs acc.nl accountants en belastingadviseurs

Hendriks van Bergen & Smulders-

www.hbs - acc.nl

Ook voor uw hypotheek staan wij voor u klaar

Hoogheuvel Advies

Kerkstraat 60 5351 EB Berghem T 0412 - 641165 E info@hoogheuveladvies.nl I www.hoogheuveladvies.nl

Kom gerust langs!


pagina 19

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL ken zijn prima activiteiten gebleken.” Veel kan in de prachtige eigen locatie met gezellige leef- en workshopruimte, goed geoutilleerde keuken en het grote buitenterrein. Maar ook worden veel uitstapjes gemaakt. “Dat loopt dan uiteen van Ouwehands’ Dierenpark tot vlotten bouwen, van escaperoom tot waterpark en van laser gamen tot stedentrips.”

Een uitdagende dagbesteding in Vinkel

Ons Plekske zet de deuren open Ons Plekske is niet meer weg te denken uit Vinkel. De dagbesteding staat er midden in de gemeenschap. Niet alleen vanwege de prachtige monumentale woon- en werkboerderij in het hart van het dorp. Ook de jongeren vervullen een prominente rol bij alles wat Vinkel beweegt. Ons Plekske daagt ze uit en stimuleert ze hun talenten verder te ontwikkelen en nieuwe te ontdekken om zo het uiterste uit zichzelf te halen. En met succes! Ons Plekske biedt dagbesteding op maat aan jongeren tussen de 10 en 30 jaar, met een lichte beperking en/of autisme. Hierbij wordt gekeken naar de vraag achter de vraag, zodat de jongeren een bijdrage leveren aan het werkproces en deel uit maken van de maatschappij. Ons Plekske biedt dagbesteding op het gebied van horeca, tuinieren, sport, muziek en diverse workshops. Deze dagbesteding is van maandag tot en met zaterdag beschikbaar. Uitdaging en voldoening Luuk Broos is de inspirerende voorman van de bevlogen organisatie. Hij weet niet alleen de cliënten te inspireren maar iedereen in de omgeving te enthousiasmeren. “Onze doelstelling is jongeren een positieve ervaring te laten beleven aan een fijne invulling van hun dag. Deze dagbesteding moet het zelfvertrouwen van de jongeren vergroten, waarbij zij het gevoel krijgen een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan het werk. Onze kracht zit in onze permanente aanwezigheid van professionele begeleiding. Samen zoeken we naar juist die dingen die een uitdaging en voldoening bieden.” Kleinschaligheid als kracht Iedereen is bij Ons Plekske gelijk. Het is een

kleine organisatie waar heel persoonlijk wijze worden begeleid. “Het kleinschalige is onze kracht. Tien/twaalf kinderen op een dag die we dan ook nog eens verdelen in groepjes van 3 á 4 personen. Dit geeft rust en geborgenheid voor de kinderen wat hen meer zelfvertrouwen geeft, bovendien is er door de kleinschaligheid een beter toezicht. De begeleiding bestaat uit een mix van hoogopgeleide professionals en vele lokale en regionale vrijwilligers. Samen vormen zij een gezellig enthousiast team. Dat enthousiasme heeft ook direct invloed op de jongeren.” Breed aanbod Het werkgebied van Ons Plekske bestrijkt de ruime regio rond Vinkel. Met veel genoegen wordt al samengewerkt met lokale en regionale bedrijven zoals boerderijterras ’t Venster, een fruitbedrijf, een manage en een horecaonderneming. Maar bijvoorbeeld ook rond de Vinkelse kermis leverden de jongeren van Ons Plekske een gewaardeerde bijdrage. Maar het is niet alleen werken. Ook ontspanning maakt daar deel van uit. “Wij willen graag die vrijetijdsactiviteiten bieden, waarbij het individu of de saamhorigheid groeit. Niks is ons te gek. Skiën, tennis, mountainbiken, ja zelfs een koeiensurvival hebben we al gedaan. Maar ook samen musiceren en koken en bak-

Nieuw: Paardenweide Ons Plekske blijft zich ontwikkelen en nieuwe activiteiten toe voegen. Sinds enige tijd heeft Ons Plekske naast de eigenlijke huisvesting de beschikking over een privaat paardenweide inclusief een chalet (paardenhonk) wat weer samen met de jongeren is gebouwd . De weide is gelegen tegenover Boerderijterras ’t Venster van Lambère en Mirella van de Ven Heesch-Vinkel. ”Met ’t Venster werken we sinds het begin al fijn samen. De jongeren leren daar in hun moestuin het traject van ‘zaaien tot oogsten’ met zeker 25 soorten groenten en kruiden. Hoe de kinderen met de paarden omgaan, is een lust voor het oog. Ze mogen de paarden naar hartenlust knuffelen, aaien of borstelen, of gewoon op hun eigen manier ermee bezig zijn. Ze krijgen als ze dat willen ook gratis paardrijles. Ons Plekske biedt bovendien professionele paarden en honden coaching op therapeutische basis. Ervaringsdeskundigen De ouders zijn intensief bij Ons Plekske betrokken. Broos heeft ingezet om hun bijzondere ervaringsdeskunde ook te benutten. “Niemand weet beter wat er mogelijk is en welk aanbod er qua regelingen is dan de ouders zelf. Zij hebben daar vaak al vele jaren mee te maken. Die bijzondere expertise proberen we ook met elkaar te delen door bijvoorbeeld ouders met elkaar in contact te brengen.” Meer weten? Kijk dan op de website www. onsplekske.com. Hier vindt u ook leuke foto’s van alle belevingen van de jongens en meiden van Ons Plekske.

Open huis Op de zondag 29 september en 6 oktober houdt Ons Plekske een open huis in en rondom de boerderij aan de Brugstraat 60 in Vinkel. De gehele open dag zijn er rondleidingen en kunt u kennis maken met de activiteiten op het gebied van sport en spel, bakken, houtbewerking, techniek en creativiteit. Ook kunt u een kijkje nemen in de diverse ruimtes en de eigen moestuin bewonderen. U bent welkom er welkom van 11.00 tot 17.00 uur.


pagina 20

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

HVA-Motoren verkoopt en onderhoud al jaren scooters, maar heeft ook een uniek aanbod bromfietsen! Naast de verkoop en onderhoud van o.a. (nieuwe) Kymco scooters is HVA- Motoren ook dealer van de bromfietsen van het Italiaanse merk Beta en van het Spaanse merk Rieju. Daarnaast kunt u ook terecht voor een Aprilia bromfiets en een Derbi bromfiets. Momenteel kun je profiteren van een gratis helm en ART 4* slot Aktie! Sinds begin dit jaar verkoopt HVA- motoren Beta bromfietsen en heeft alle SM-modellen op voorraad.Uiteraard kunnen ze ook de enduro modellen leveren. Onlangs is HVA-Motoren gestart met de verkoop van Rieju bromfietsen. Rieju heeft MRT SM-modellen en Enduro modellen, maar ook het wegracemodel RS3. De Rieju Bye bike is leverbaar als snorfiets en bromfiets. Ter introductie een gratis helm (t.w.v. € 100,- en een ART 4* slot t.w.v. € 59,95) Electrisch HVA-Motoren heeft ook de nieuwste Monasso S5 elektrische scooter op voorraad. Dit is de grote broer van de Monasso Grace. De S5 is voorzien van een 3.000 W Bosch electro motor. Met een handomdraai is de lichtgewicht LG lithium-ion batterij uit de Monasso e- scooter en in de lader. De accu weegt slechts 8,5 kilo. Een accu er extra bij plaatsen? Hier is ruimte voor onder het zadel. De Monasso Grace is rijklaar € 2.399,-. HVA-Motoren Retselseweg 5 - Heeswijk-Dinther (bedr.terrein Retsel) 0413-786063.

Chateau Heeswijk Libéré Kasteel Heeswijk was in 1794 het hoofdkwartier van de Franse generaal Pichegru. De Fransen belegerden Den Bosch en uiteindelijk werd Nederland ingelijfd in het Keizerrijk van Napoleon. Tijdens Chateau Heeswijk Libéré beleef je zelf hoe het is om in de Napoleontische tijd te leven. Een groots kampement, het leven van toen en speciale demonstraties. Deze kleurrijke tijden herleven met levende geschiedenis. In de moestuin kunnen bezoekers van het kasteel het historisch militair kampement bezoeken en het kasteel zelf wordt aangevallen en bevrijd. Na een kleurrijk defilé met militairen in kostuums uit de tijd van Napoleon volgt een heuse battle om het kasteel te bevrijden! Un vrai spectacle! Zaterdag 5 & zondag 6 oktober 11.00-17.00 uur.

Retselseweg 5 Heeswijk-Dinther 0413-786063

ma - di - vr 9.00-20.30 uur do 9.00-17.00 uur za 9.00-16.00 uur Tussen 12.00-13.00 uur en 17.00-18.00 uur GESLOTEN


pagina 21

www.thuisinhetnieuws.nl

Zorgeloos en gemakkelijk uw vakantie boeken. Op afspraak bij u thuis of per telefoon of e-mail.

De zomervakantie is nu echt voorbij‌ Tijd om uit te kijken naar de volgende vakantie! Wilt u zelf online zoeken en boeken? Ga dan naar http://www.thetravelclub.nl/ online-zoeken-en-boeken/ Zelf boeken maar met de vertrouwde service en afhandeling door mij. Voor meer informatie: Barbara van Heumen 06-23912678 barbara@thetravelclub.nl

www.thetravelclub.nl/barbara www.cruise-specialisten.nl/barbaravanheumen

BC


pagina 22

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 23

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 24

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 25

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 26

www.thuisinhetnieuws.nl

Het internet is een blijvertje. En we gebruiken steeds

Dit glasvezelnetwerk roept vast vragen op. Daarom

capaciteit is super belangrijk. Glasvezel is hĂŠt antwoord.

over glasvezel, stellen de providers zich voor en is er

meer data. Een betrouwbaar netwerk met een enorme

Nu en in de toekomst. Waar je ook woont, van hartje Oss tot ’t Wild. Zodat je verbonden blijft met jouw wereld.

Wil je ook supersnel en betrouwbaar internet? Kies jouw glasvezelprovider op e-fiber.nl/oss

organiseren we informatieavonden. Hier hoor je alles ruimte voor vragen. Kijk op onze website voor alle data en locaties.

BC/LC/H


pagina 27

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Tijd voor ont-moeten Dit is een grote Druk doende is zij met haar grijze dunne haar. Een voor een zoekt zij haar speldjes op. Haar ogen zijn dicht geknepen en haar adem is ingehouden als ze het schuifje met haar en al eruit trekt. Onrustig zegt zij: “Ik wil niet meer” en weer grijpt haar hand naar haar nek.

Woensdag 2 oktober Nationale Snipperdag van Reisswolf Op woensdag 2 oktober organiseert Reisswolf alweer de twaalfde Nationale Snipperdag. Op deze dag kunnen gemeenten, bedrijven en particulieren hun vertrouwelijke documenten tussen 10:00 tot 16:00 uur gratis en veilig laten vernietigen bij de vestiging van Reisswolf in Heesch. De volledige papieropbrengst van de snipperdag komt ten goede aan het goede doel Stichting Jarige Job. Gratis en veilige vernietiging van vertrouwelijke documenten t.b.v. Stichting Jarige Job De wet- en regelgeving rondom vertrouwelijke gegevens wordt steeds strenger en identiteitsdiefstal komt helaas nog veel voor. Door privéen zakelijke documenten op de juiste manier te vernietigen, minimaliseer je risico’s. Op 2 oktober kan iedereen één dag lang gratis gebruik maken van veilige vernietiging door Reisswolf. Na vernietiging wordt het papier 100% gerecycled en vindt het zijn weg terug in de circulaire economie. Een échte verjaardag voor ieder kind Voor iedere kilo vertrouwelijk papier die wordt aangeleverd, doneert Reisswolf een bedrag aan het goede doel van dit jaar; Stichting Jarige Job. In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. Meedoen? Aanmelden is niet nodig. Kom met uw te vernietigen documenten tussen 10.00 en 16.00 uur langs bij de Reisswolf vestiging aan de Zoggelsestraat 7 in Heesch en doe mee met deze Snipperdag. Meer informatie is te vinden op www. nationalesnipperdag.nl Overhandiging cheque Aan het einde van de Nationale Snipperdag wordt de cheque met het eindbedrag van de actie overhandigd aan Stichting Jarige Job. Reisswolf hoopt met de inzameling een fantastisch bedrag te kunnen bijdragen voor een heleboel verjaardagsboxen.

Respectvol en verwonderd kijkt Laloo naar mevrouw Appel en haar herhalingen van handelen. Wat de verzorging ook probeert, haar haren blijven niet netjes opgestoken zoals de familie dat graag ziet en waar zij voorheen haar best voor zou doen. Het fotoboek van haar 90ste verjaardag ligt er maar stilletjes bij. Ik zie hoe netjes gekleed zij was, hoe vrolijk en blij zij keek. Welk enthousiasme er vanaf straalt op de foto met haar kleinkinderen. En dan zie ik ook wat anders liggen. Een bruin rechthoekig ding met bruine spijltjes eraan. Ik speel ermee, ik prik me, rij ermee als een autobus en laat mijn vingers trillen als ik erover heen ga. Dan richt ik mijn aandacht op haar. Als een penseel op een blanco doek, streel ik ermee over haar huid. Even staan alle bewegingen stil. Dan laat zij haar arm zakken en gaat voelen wat er te voelen is. Haar gezicht verandert langzaam. Ze heeft kennelijk iets herkend en zegt zacht: “Dit is een grote.” Haar eigen vermoeden bevestigt zij zelf door haar ogen iets te openen. Laloo brengt het spijlending met een kleine beweging, rustig in haar knuist. Zij kan het gaan gebruiken als zij dat wil. Ik neurie mee op de bewegingen van boven naar beneden en zie hoe zij zelf haar haren verandert van plukken en klitten naar glad, lang haar. Zo deed je dit zeker al talloze jaren, Eerst kammen, dan speldjes in jouw mooie haren. In nette kleding op de fiets naar de klas, Toen wist je nog wie en wat je was. En nu zijn je eigen streken in je wilde haren, Een manier om veiligheid en rust te ervaren. Jacoline Goossen is miMakker, gespecialiseerd in contact maken met mensen in zorgsituaties. In haar blog vertelt zij over haar ervaringen als clown Laloo. Laloo weet met haar onbevangenheid en een neus voor mogelijkheden en humor, een weg te vinden naar het hart van iemand die ook zomaar een bekende van je zou kunnen zijn. www.beleefidee.nl

foto clicking images

nieuws en fotoreportages uit dorp en streek

thuisinhetnieuws.nl


K

K K

pagina 28

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

uif

apper

Uw kapper aan huis op maandag en donderdag

Geknipt voor 12 euro

K

Anja van Ravensteijn Koolzaadweg 22 • 5351 LP Berghem Bel nu voor een afspraak tel: 06 517 44 858

Aandacht, rust en ruimte Wij werken enkel op afspraak

Mark van der Zander Dierenarts algemeen

Maarten Simonse Dierenarts algemeen

Suzanne van Erp

Dierenarts gezelschapsdieren

Koolzaadweg 10, Berghem • 0412-310 010

Tamara van der Heiden Dierenarts algemeen


pagina 29

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

NK Bullshooter Open in Berghem Van 25 t/m 27 oktober aanstaande wordt het NK Bullshooter Open gehouden in Zalencentrum de Merx te Berghem. Dit grootse event is dit jaar voor de derde keer in handen van Bullshooter Events Nederland. De voorbereidingen zijn al weken in volle gang en het beloofd een geweldig weekend vol mooie wedstrijden te worden waar vooral ook een gezellige sfeer bovenaan staat! Naast spelers uit de eigen competitie worden andere spelers uit Nederland verwacht, maar ook darters uit Noorwegen, Duitsland, Denemarken, Spanje, België, en Frankrijk. Bullshooter Open NK2019 biedt ook accommodaties aan om te overnachten met de mogelijkheid om gebruik te maken van de pendelbussen van en naar de Dartlocatie De Merx. Er zijn verschillende mogelijkheden. Het zijn open toernooidagen, iedereen is welkom! Op zondag is er een toernooi speciaal voor de kids. Met ieder een eigen spel kunnen de kinderen kennis maken met onze sport. Ben je benieuwd naar het elektronisch darts en/of Bullshooter in het bijzonder, loop gerust eens binnen tijdens dit NK Bullshooter Open. Iedereen kan deelnemen maar het is ook leuk om te kijken. Voor meer informatie kijk op www.facebook.com/BullshooterEvents

Rommelmarkten in de Berchplaets Het jaarprogramma van Dorpshuis De Berchplaets start weer in september. Ondeedeel hiervan zijn ook dit jaar weer de rommelmarkten. Dansclub BeatYes zal in samenwerking met de beheerstichting deze rommelmarkten gaan organiseren. Standhouders kunnen allerlei gebruikte tweedehands spullen te koop aanbieden, zoals klein meubilair, huishoudelijke artikelen, oude boeken, grammofoonplaten, speelgoed, kleding enz. Naast de Rommelmarkt wordt ook steeds een ‘seizoens’beurs gehouden. Op 13 ok-tober 2019 is dit een Speelgoed-/kinderkledingbeurs. Enkele weken voor Kerst op zon- dag 8 december 2019 organiseren we een sfeervolle Kerstbeurs. Op 9 februari 2020 zal er een Carnavalsbeurs zijn, waar ook Dansclub BeatYes haar mooie showkostuums voor een kleine verkoopprijs te koop aan zal bieden. En op zondag 5 april 2020 zullen de paaseitjes niet ontbreken op de Paasbeurs. Nogmaals de data op een rij: 13-10-2019 Speelgoed-/kinderkledingbeurs & Rommelmarkt 08-12-2019 Kerstbeurs & Rommelmarkt 09-02-2020 Carnavalsbeurs & Rommelmarkt 05-04-2020 Paasbeurs & Rommelmarkt Standhouders zijn vanaf heden welkom tafels te huren. Wilt u een tafel (afmeting 1,40 x 0,70 cm) à € 5,- huren, laat dit dan weten via emailadres beatyes@outlook.com of rommelmarkt@deberchplaets.nl. Bellen kan na tuurlijk ook via 06-29326071.

Woensdag 2 okt. 2019 – Van 10.00-11.00 uur Berghem, de Bibliotheek


pagina 30

Actie set RETRO

wild lederen retrobroek lang of kort + blouse keuze uit 3 kleuren + sokken keuze uit 4 kleuren + hoedje keuze uit 6 kleuren

normaal â‚Ź135,80

nu

www.thuisinhetnieuws.nl

Dirndl Eva of Isa nu

ALL

Tiroler broek Johan in bruin groen zwart of camel nu


pagina 31

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Halloweentocht in Berghem Bij Halloween in Amerika is het een gewoonte dat kinderen verkleden zich in spoken en monsters, nemen een mandje en trekken van deur tot deur om er snoep en lekkers te verzamelen. Als de deur open gaat, roepen ze in koor: trick-or-treat! Dat betekent zoveel als: Een snoepje of ik schiet! Krijgen ze geen snoep, dan ze geven een ‘straf’. En dat kan van alles zijn. Al bij al valt dat nog mee als straf voor het niet uitdelen van lekkers, er zijn immers tijden geweest dat geen ‘treat’ geven, heel veel onheil voorspelde. Anja Van Den Heuvel-van de Pol en Jessica Jansen gaan ook een heuse ‘trick or treat’ Halloweentocht in Berghem organiseren. De kinderen én ouder(s) gaan verkleed langs de huizen om hun ‘trick or treat’ te ontvangen. Het is te hopen dat de kinderen weer terug naar huis gaan als hun mandje vol is. Het zou super tof zijn als de huizen die in route staan een beetje versierd zouden zijn, al is het maar met een paar kaarsjes of een vuurkorf die buiten staan. En natuurlijk een snoepje voor de kids en een ‘big smile’.

GRATIS INLOOPSPREEKUUR (op afspraak) ELKE WOENSDAG van 16.30 uur tot 19.30 uur Zoekt u een goede advocaat voor vragen en/of problemen op juridisch gebied, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Brugman Advocatuur staat u graag bij in zowel advieszaken als procedures.

Ook worden er spelletjes met de kinderen gedaan en bij het eindpunt staat iets te drinken voor de deelnemers. De tocht staat gepland op zaterdag 12 oktober. Aanvang is om 19.00uur in de Gaffel nummer 19 en eindigt op Gaffel nummer 17 rond het klokje van 21.00uur. Aanmelden graag voor 5 oktober telefonisch of via een appje bij Anja Van Den Heuvel-van de Pol 06.34774077 en Jessica Jansen 06.11440733. Er zijn geen kosten aan verbonden!

Brugman Advocatuur Burgemeester van Erpstraat 18-A 5351 AW Berghem Mevrouw mr. E.A.M. (Esther) Brugman

Telefoon: 0412 - 72 49 50 06 – 11 03 57 07 Website: www.ba-ad.nl E-mail: info@ba-ad.nl

De route is in de Piekenhoef in de straten Gaffel, Rijf, Wanmolen, Pachthoeve, de Ploeg, Egge, Landbouwlaan en Dorsvlegel.

Is uw relatie over? Wilt u zo goed mogelijk uit elkaar? Kinderboekenruilkast in Oss, Lith en Berghem Tijdens de Kinderboekenweek, van 2 tot en met 13 oktober, staat in de bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein een kinderboekenruilkast. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen een boek van zichzelf in de kast zetten dat ze al gelezen hebben en niet meer willen bewaren. In ruil daarvoor mogen ze een boek van iemand anders uit de kast pakken. Iedereen mag maximaal 1 boek per bibliotheekbezoek ruilen. Boeken die vies en kapot zijn kunnen niet worden geruild. Je mag wel meerdere boeken meenemen om in de ruilkast te zetten.

Onze mediator helpt u graag.

Regel uw zaken op tijd. De Vree Van Drongelen | Notarissen – Adviseurs Burg. van Erpstraat 16 5371 AW Berghem

0412-487111 info@dv-vd.nl www.dv-vd.nl


pagina 32

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Donderdag 31 oktober om 13:30 uur in de Berchplaets

Luisteren, lachen, lekker eten! Grenzeloos? Miljoenennota vol optimisme, alweer dacht ik pessimistisch. Vanuit het kabinet gezien misschien wel. Daar zien we de staatsinkomsten ‘tegen de plinten klotsen’. Maar wat merkt de gemiddelde Nederlander ervan. De dikste plus is voor werkenden, die gelijktijdig worden gepusht de verdiensten zo snel mogelijk uit te geven om zo de staatskas weer te spekken. Overigens moeten ze wel. Immers sparen heeft geen zin. De slogan: ‘geld lenen kost geld’ is veranderd. Dezelfde slogan geldt nu voor sparen. Dit ten koste van de naoorlogse generatie die daardoor zijn pensioen ziet dalen en zijn met zorg gespaarde kapitaaltje voor later zienderogen ziet slinken. Waar is de grens. En intussen verzinnen politici allerlei ‘leuke dingen voor de mensen’ om het te veel bijeen gegaarde geld weer uit te geven. Anders dan burgers hoeven politici namelijk niet te werken voor geld. Zij hebben geld, namelijk de staatskas en hun taak is deze leeg te maken. Dat valt in hun ogen onder zwaar werk en daarom pleiten zij om, op kosten van de staatskas, zelfstandig eigen politieke hulpjes in te mogen huren. Waar is de grens. Terwijl gemeenten er op aandringen niet van alle tuinen een betegelde parkeerplaats te maken komt een zich groen voordoende partij met een plan om de helft van boeren naar een appartement ergens 10 hoog te sturen. Op eigen grond, dat wel. Want de groene weiden van hun levende vee dient plaats te maken voor harde steen in de geest van de huidige steden in het westen. Beste bewoners klaag niet over de hoge maisvelden die tijdelijk het uitzicht belemmeren want in de toekomst staan daar definitief hoge woontorens met hier en daar een tanend boompje om te voorkomen dat stikstof het wonen helemaal onbewoonbaar maakt. Waar is de grens. In de jaren 50 woonden in ons land tien miljoen mensen. Veel, te veel vond ook onze toenmalige vorstin en met haar vele bestuurders en grappenmakers. Thans zijn we de 17 miljoen ruim gepasseerd en worden een kleine duizend asielzoekers gehuisvest in de Duingalows van het leukste vakantiepark voor het hele gezin, te weten landgoed Duinrell in Wassenaar. Altijd vakantie, wie wil dat niet. Als je daar eenmaal woont wil je nooit meer anders. Waar is de grens. Vraag me wel eens af hoe onze eeuw door onze nazaten in de volgende eeuw zal worden gekarakteriseerd. De gouden eeuw is inmiddels achterhaald omdat kennelijk niemand meer weet dat niet alles goud is wat blinkt. De milieu eeuw lijkt me onwaarschijnlijk met zoveel steen op een kleine oppervlakte. Narco eeuw misschien vanwege de gedoogcultuur of grauwe eeuw omdat vele voedselbanken nodig waren om een groot deel van de inwoners van het rijke Nederland te kunnen laten overleven. Dit mede omdat Nederland zo nodig het braafste jongetje van de klas wilde zijn en vol werd gebouwd om met Shanghai te ijveren om met net iets meer dan 23 miljoen inwoners de grootste stad van de wereld te worden. Mooi Berghem Moet er niet aan denken dat Berghem straks geheel omringd is door meerdere woonwijken met woontorens om mensen boven en onder elkaar op te bergen. Dan zal er geen enkele mogelijkheid meer zijn om op loopafstand, genietend van rust en uitzicht, de hond uit te laten. De vraag voor de komende tijd zal dan ook moeten zijn: waar is de grens.

Voor alle leden van De Herfstzon ongeacht hun leeftijd en voor alle inwoners van Berghem van 80 jaar en ouder. Met de opbrengst van de RABO-CLUBKAS-campagne 2018 organiseert Stichting Activiteiten voor Senioren Berghem in samenwerking met Seniorenvereniging De Herfstzon een gezellige en interessante middag onder het motto “thuis blijven kan altijd nog!” Deze middag wordt u getrakteerd op mooie vertelsels, liedjes, humor en gezellige kletspraat. Wij beginnen de middag met koffie of thee met iets lekkers erbij, waarna we gaan luisteren en kijken naar de alom bekende Cor Swanenberg, zanger, schrijver en verteller van het Brabantse woord die u samen met accordionist Henk Verhagen zal ontroeren en verrassen met zijn prachtige vertelsels en liedjes. In de pauze krijgt u een consumptie aangeboden, en hierna gaan we genieten van de entertainment groep Kneut uit Grave. Deze 9 mannen vermaken u met liedjes van vroeger, soms ludiek met tussenin een grap, verkleedpartijen, vertelsels en gedichten. Na deze optredens is er een korte pauze voordat we beginnen aan een heerlijk drie – gangen diner, waarbij wij u nog een consumptie aanbieden. De middag begint om half twee en zal tot ongeveer zeven uur duren. De eigen bijdrage in de kosten van deze middag bedraagt € 15,-- per persoon. Voor niet-leden van De Herfstzon geldt: Is uw partner nog geen 80+, en u wel, dan bent u beiden welkom! U kunt zich voor deze middag aanmelden op donderdag 26 september van 10.00 tot 11.00 uur in de Berchplaets Berghem. Brengt u hiervoor onderstaand strookje ingevuld mee.

Oproep Stichting Canon van Berghem De stichting Canon van Berghem is op zoek naar een (tijdelijke) vervanging van de taak van onze website bouwer die onze website verder uit kan bouwen. Onze website is opgezet in WordPress op basis van een vastgesteld concept waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse WordPress plugins. De functionele hoofdopzet van onze website staat, en vraagt nu om verdere aanvulling en uitwerking. Ben jij enthousiast hierover en wil en kun jij ons als vrijwilliger uit de brand helpen, neem dan contact met ons op -ook voor meer informatie- via: E-mail: canonvanberghem@ gmail.com, Website: http://www.canonvanberghem.nl/wp/, Mobiel: 06 36564914. Reactie(s) zien wij met heel veel belangstelling tegemoet. Het bestuur van de stichting Canon van Berghem.


pagina 33

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghse Tafel

Waar koffie en thee altijd klaar staan! Waar gasten en inwoners, die als gastvrouw of gastheer willen helpen, altijd van harte welkom zijn. Doel: contact maken, samen gezellige dingen doen zoals fietsen, schaken, kaarten, eten, uitgaan, kortom alles wat leuk is om samen doen.

Wat is zondag soms saai hè? Maar zondag 6 oktober niet! Dan organiseert BerghsLeven in de landelijke ‘week tegen eenzaamheid’

Berghem Ontmoet!

In de Berchplaets zijn bewoners van Berghem dan welkom van 11.00 tot 15.00 uur. Daar kunt u ongedwongen uw Berghse medebewoners ontmoeten. BerghsLeven zorgt voor de gratis koffie met wat lekkers en een gratis lunch.

En wat levert het op?

In ieder geval een gevulde maag en waarschijnlijk ook een leuke dag. En wie weet wat er verder nog gebeurt. Opgeven hoeft niet en mocht zelfstandig komen lastig zijn bel of mail ons en een vrijwilliger komt u halen en brengt u ook weer thuis. Telefoon: 06 – 383 397 90 / mail: info@berghsleven.nl Dus tot ziens op zondag 6 oktober!

En daarna?

Dan kunnen de Berghse inwoners weer wekelijks naar de Berghse Tafel. Voor een gezellige middag of alle mogelijke hulpvragen

een burgerinitiatief met als doel inwoners van Berghem met elkaar in contact te brengen. BerghsLeven p/a De Berchplaets, Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem. Telefoon 06 – 38 33 97 90 | mail: info@berghsleven.nl. | Volg ons ook op Facebook.

BC


pagina 34

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 35

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Dinsdag 22 oktober

Dinsdag 8 oktober

Pubers in huis?

Inbèrgeringscursus deel II

Door Dr. Aletta Smits Aanvang 20.00 uur Toegang € 5,- incl. koffie of thee. Reserveren gewenst via :

Door Leo Hoeks en Riny Boeijen Aanvang 20.00 uur Toegang € 2,- incl. koffie of thee

www.deberchplaets.nl www.nobb.nl/activiteiten/agenda-oss

Dinsdag 5 november

Boekennieuws

Door Rianne, Mieke en Antoinette Aanvang 20.00 uur Toegang € 2,- incl. koffie of thee

D

Di

Dinsdag 19 november

Opvoeden een makkie?

Aanvang: 20.00 uur Toegang € 2,incl. koffie of thee

Door Orthopedagoog Conny de Bont Aanvang 20.00 uur Toegang € 2,-, incl. koffie of thee

AGENDA Dinsdag 24 sept: Zaterdag 28 sept:

17.30 uur 19.00 uur

Woensdag 2 okt: Zaterdag 5 okt: Zaterdag 5 okt: Zondag 6 okt: Zondag 6 okt: Dinsdag 8 okt: Dinsdag 8 okt: Woensdag 9 okt: Donderdag 10 okt: Donderdag 10 okt: Vrijdag 11 okt: Vrijdag 11 okt: Zondag 13 okt:

10.00 – 11.00 uur 20.00 uur 13.00 uur 10.30 uur 11.00 uur 17.30 uur 20.00 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 20.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 09.30 – 15.30 uur

Zondag 13 okt: Woensdag 16 okt:

19.30 uur 09.30 – 11.30 uur

Schuif gezellig aan: Maaltijd Pubquiz voor 12-16 jarigen (St. Carnaval) Peuteruurtje Tonproatersavond Coderdojo Oss – Berghem Kinderbingo Berghem ontmoet! Schuif gezellig aan: Maaltijd Berghem Wijzer: inbèrgeringscursus II Zitting Rabobank De Berghse Tafel Brabooische Bingo Zitting Rabobank Fluitketel schuiven Rommelmarkt: speelgoed en kinderkleding Kienen Repair Café

Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

Woensdag 16 okt: Donderdag 17 okt: Vrijdag 18 okt: Vrijdag 18 okt: Vrijdag 18 okt: Zaterdag 19 okt: Dinsdag 22 okt:

13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 15.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 10.30 – 16.00 uur 20.00 uur

Dinsdag 22 okt: Woensdag 23 okt: Woensdag 23 okt: Donderdag 24 okt: Vrijdag 25 okt: Vrijdag 25 okt: Vrijdag 25 okt: Zondag 27 okt: Woensdag 30 okt: Woensdag 30 okt:

17.30 uur 13.30 – 15.30 uur 19.00 uur 14.00 – 16.00 uur 13.30 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 09.00 uur 13.30 – 15.30 uur 19.30 uur

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl

Zitting Rabobank De Berghse Tafel Poppentheater Ronzebons Zitting Rabobank Kienen Seniorenmarkt Berghem Wijzer: Pubers in huis: Aletta Smits Schuif gezellig aan: Maaltijd Zitting Rabobank Rabo ClubSupport De Berghse Tafel Open bridge drive Herfstzon Zitting Rabobank Kienen Openbare verkoop St. Carnaval Zitting Rabobank Openbare vergadering Dorpsraad


pagina 36

www.thuisinhetnieuws.nl

van Zandvoort

BC

meer dan Bandenservice ACCU’S - TREKHAKEN - SCHOKBREKERS - UITLATEN UITLIJNEN - BALANCEREN - REMMENSERVICE Kilometer certificaat

Een autobedrijf registreert de kilometergegevens iedere keer dat een auto in een autobedrijf komt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of Algemene Periodieke Keuring. Deze gegevens worden opgeslagen in een databestand en kunnen worden opgevraagd door alle deelnemende autobedrijven. Wees extra alert bij een onlogische tellerstand en check vooraf de kilometerstand zodat je niet op draait voor tellerfraude.

Spaanderstraat 72, 5351 BD Berghem | info@noorenoptiek.nl APK-keuring

www.noorenoptiek.nl

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

van Zandvoort Zomer-check

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

meer dan Bandenservice Winter-check

van een compacte wasbeurt tot een complete poetsbeurt gespecialiseerd in o.a. lak polijsten bekleding diepstomen

Singel 1940 - 1945 318 5348 PV Oss (0412) 652563 www.HoeksCarCleaning.nl

Als je van plan bent in de winter op vakantie te gaan is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid op gladheid en sneeuw.

Banden (controle) - SCHOKBREKERS - UITLATEN ACCU’S - TREKHAKEN is belangrijk, gelijkmatig U I T LBanden I J N Ewisselen N - BA L A N C Eomdat R E Njouw - Rbanden E M Mniet EN S E R V Islijten. CE

Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersveiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Ga veilig op weg en wissel op tijd je banden. certificaat Kilometer Een autobedrijf registreert de kilometergegevens iedere keer dat een auto Nummerbord vastzetten in een autobedrijf komt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of Algemene Met speciale schroeven, alleen met gecertificeerd kunnen Periodieke Keuring. Dezedie gegevens worden opgeslagengereedschap in een databestand worden bevestigd, jouwdoor kentekenplaten vastgezet. Op deze manier en kunnen worden worden opgevraagd alle deelnemende autobedrijven. Wees voorkom diefstal. extra alertjebij een onlogische tellerstand en check vooraf de kilometerstand zodat je niet op draait voor tellerfraude.

APK-keuring Broekstraat 2a - Berghem - 0412-403038 - vanzandvoortbanden.nl

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Zomer-check PERMANENTE MAKE UPvervelende BIJ KAPPEN NOU! Voorkom verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

Aanbieding: Winter-check Enkele eyeliner Als jeboven: van plan bent€120.00 in de winter op vakantie te gaan is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid Eyeliner onder: op gladheid€120.00 en sneeuw. Onder en boven: €200.00 Banden (controle) Banden wisselen is belangrijk, omdat jouw banden niet gelijkmatig slijten. Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersveiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Ga veilig op weg en wissel op tijd je banden.

Wenkbrauwen microblading met machine of blade (mesje): €200.00 Nummerbord vastzetten

Incl. 2e behandeling binnen 6 weken. Met speciale schroeven, die alleen met gecertificeerd gereedschap kunnen

worden bevestigd, worden jouw kentekenplaten vastgezet. Op deze manier voorkom je diefstal.

Tevens wenkbrauwen kleuren en epileren.

Broekstraat 2a - Berghem - 0412-403038 - vanzandvoortbanden.nl

Alle haarbehandelingen in de Salon of liever bij u aan huis?

Haar & Beauty Salon Kappen Nou! Haam 1, Berghem

0618034996


pagina 37

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL om in slaap te komen, ze slapen onrustiger en worden vaker bij ieder geluidje in huis wakker. Mannen hebben daarentegen meer last van nare dromen of nachtmerries net na een inbraak”, aldus Staal. Het lage oplossingspercentage van woninginbraken maakt de verwerking lastig, weet Blixt. “Een veroordeling kan voor slachtoffers genoegdoening betekenen. Als er voor jouw gevoel recht is gedaan, kun je het hoofdstuk afsluiten.” Voorkomen Zowel Staal als Blixt zijn van mening dat je een woninginbraak nooit helemaal kunt voorkomen, maar dat je wel degelijk maatregelen kunt nemen. “Bekijk je eigen huis eens door de ogen van een inbreker”, geeft Staal als tip. “Je ziet dan de knelpunten. Het gaat echt niet alleen om beveiligingsmaatregelen. Veel inbraken kunnen met het gedrag van bewoners voorkomen worden. Je kunt nog zulke goede sloten hebben, als je ze niet gebruikt, hebben inbrekers dat helaas snel genoeg door.”

Impact inbraak wordt door veel Nederlanders onderschat

Wonen op de plaats delict Veel Nederlanders onderschatten de impact van een woninginbraak. Zij gaan ervan uit dat, na het papierwerk voor de verzekering, de schade hersteld kan worden en het leven weer als vanouds is. Een flinke misvatting, zo blijkt uit recent onderzoek. Een inbraak laat diepe sporen na. Een vijfde van de slachtoffers denkt daar zijn leven lang last van te houden. In Nederland werden afgelopen jaar ruim 70.000 woninginbraken of pogingen daartoe gepleegd. “De financiële schade van een inbraak bedroeg in 2014 gemiddeld 2800 euro, maar de emotionele schade is vele malen groter”, vertelt Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraak Preventie Weken, die onderzoek deed naar de gevolgen van inbraak. Veertig procent van de mensen bij wie is ingebroken, voelt zich daarna niet meer veilig in het eigen huis. Slachtoffers houden vaak langdurige psychische en lichamelijke klachten aan een inbraak over”, aldus Staal. Een herkenbaar beeld voor Mieke Blixt, teamleider Algemene Dienstverlening bij Slachtofferhulp Nederland. “Ik denk dat veel Nederlanders de impact van een woninginbraak onderschatten. Slachtoffers hopen dat ze na het regelen van de praktische zaken, gewoon weer verder kunnen. Als dat niet zo blijkt te zijn, valt dat tegen.” Verhuizen Volgens Blixt is de verwerking extra lastig omdat mensen slachtoffer worden in hun eigen huis. “Als een incident op straat heeft plaatsgevonden, kun je die locatie proberen te vermijden. Maar in je eigen huis, bij uitstek de plek waar je je veilig wilt voelen, word je telkens opnieuw geconfronteerd met de plaats

delict.” Met alle gevolgen van dien. “In het uiterste geval besluiten slachtoffers zelfs om te verhuizen omdat ze zich niet meer senang voelen in hun woning.” Slachtofferhulp Nederland krijgt de gegevens van inbraakslachtoffers via de politie. Een medewerker neemt vervolgens contact op met het slachtoffer. De organisatie helpt bij praktische zaken, zoals het invullen van verzekeringsformulieren. Indien er wel een verdachte bekend is, kan Slachtofferhulp helpen bij het verhalen van de schade en informatie geven over de rechtsgang. Daarnaast staat de organisatie slachtoffers bij met de emotionele verwerking van een inbraak. “Vaak is het al een hele geruststelling om te horen dat het normaal is om van slag te zijn. Zo’n inbreker is toch bij jouw persoonlijke spullen geweest, je kasten, je papieren, je beddengoed, noem maar op.” Nachtmerries De klachten van slachtoffers variëren. Het onderzoek van de stichting NIPW laat ook een aantal opmerkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen zien. Zo voelen vrouwen zich vooral verdrietig of neerslachtig na een inbraak, terwijl mannen juist te kampen hebben met gevoelens van boosheid of irritatie. “Verder hebben vrouwen meer moeite

Maatregelen die u zelf kunt nemen ·Sluit altijd alle deuren en ramen. Ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. ·Draai de sloten altijd in het nachtslot. Pas als u de sleutel omdraait, zit de deur echt op slot. ·Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. ·Zorg dat bereikbare deuren en ramen niet achter struiken, schuttingen of andere obstakels verscholen zijn. Op deze manier is er geen sociale controle mogelijk. ·Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers. ·Zorg ervoor dat uw huis altijd een bewoonde indruk maakt, ook als u afwezig bent (bijvoorbeeld door verlichting met tijdschakerlaars). ·Laat buren weten wanneer u weg bent en ‘bewaak’ elkaars woning. ·Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie op nummer 112. Kijk voor meer maatregelen op www.politiekeurmerk.nl.

Stadswandeling Oss Maasland Gilde Oss organiseert op woensdag 2 oktober om 14.00 uur een stadswandeling door het centrum van Oss vanaf het VVV kantoor in de Spoorlaan. Belangstellenden kunnen meewandelen langs bijzondere plekken in de binnenstad met een ervaren gids, die allerlei wetenswaardigheden vertelt over de historie van Oss. Deelnemers betalen € 3,50. Aanmelden niet nodig.


pagina 38

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

www.interpunctie.nl

www.stief-gezin.nl - gezinstherapie - conflicten - assertiviteit

- relatietherapie - individuele vragen - opvoedingskwesties

voor alle mogelijke kwesties in en om samengestelde gezinnen

Smientdonk 2, 5467 CA Veghel

info@interpunctie.nl

Nellie Timmermans

Ik zie het wel (over communicatie en assertiviteit) Als je iets wilt bereiken is een goede voorbereiding het halve werk. Toch gebeurt dat vaak niet. Tijdens mijn assertiviteitscursussen zeggen mensen: “ik zie wel hoe het loopt…” Men vindt dat een gesprek “spontaan” moet zijn.

moeilijk is, is voorbereiding belangrijk. Onderhandelen doe je dagelijks. Denk maar aan hoe laat gaan we eten: “ik wil eerst dit nog even afmaken” Of wie heeft vandaag de auto nodig: “ik moet de boodschappen doen…..”

Men denkt dat het onaardig is het lot naar je hand te zetten. Maar het kan vriendelijk: “ik wil zo meteen even praten over…” of “we moeten nog wat afspreken over….” Of “zullen we…..” Daarmee bepaal jij welke kant het gesprek op gaat.

Waarom voelen we ons zo vaak de verliezer na een onderhandeling? Omdat we er onvoldoende bij stilstaan, ons niet goed voorbereiden.

Op den duur, als je gewend bent om assertief te communiceren, kun je daar wat losser in worden, maar juíst als het

Tips ter voorbereiding: 1. denk na over je doel (wat wil je bereiken) 2. welke argumenten wil je gebruiken (en verwacht je tegenargumentatie)

0413-310795

3. welke kritische vragen kun je verwachten en wat zou je antwoord daarop kunnen zijn 4. wat zijn de belangen van je opponent En zodra je daadwerkelijk gaat onderhandelen: 1. lsd (luisteren, samenvatten, doorvragen) 2. luister ook naar datgene wat die ander niet zegt, maar misschien wel bedoelt 3. kijk of je iets kunt bereiken waar je allebei wat aan hebt (win-win) En nog iets: zeg niet “jij bedoelt zeker….”, maar: “begrijp ik je goed, wil jij ……?” Dus vraag of je de ander goed begrepen hebt. Op 3 en 4 november is er een infomiddag (zie https://interpunctie.nl/assertiviteit/)

De RIH dealer van de regio

U kunt bij ons terecht voor zowel nieuwe als tweedehands fietsen • • • • • •

Gratis ophalen en terug brengen van fietsen. eparatie en service van alle merken fietsen, elektrische fietsen R Elektrische fietsen te leen bij langdurige reparatie Gratis banden oppompen bij de winkel Kleine reparatie: Lekker kopje koffie terwijl je wacht. Cyclestationschaijk heeft diverse merken in huis o.a Giant, Cortina, Pointer, RIH, MC MultiCycle, Hercules, Alpina kinderfietsen

Ook benieuwd hoe het nieuwste model van RIH eruit ziet? Bezoek ons en ervaar de nieuwe RIH met middenmotor CycleStation Schaijk | Pastoor van Winkelstraat 17 | 5374 BG Schaijk Telefoon 0486 – 464504 | ronald@cyclestationschaijk.com

AANBIEDING: Bij aankoop van twee RIH Omega fietsen: een fietsendrager of 3 jaar verzekering gratis


pagina 39

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Kenniscentrum voor financiële vraagstukken • Financiële Planning • Beleggingsstrategie • Verzekeringen • Hypotheken • Nalatenschapsplan • Belastingaangifte

Dierendag op jubilerende kinderboerderij de Beestenbergh Zondag 6 oktober vieren we dierendag op de kinderboerderij. Het thema van deze dag is “Feest”, want dit hele jaar staat in het teken van het 25-jarig jubileum van de kinderboerderij. De dag zal gevuld zijn met verschillende activiteiten. Er kan natuurlijk ook geknutseld worden. Wie kan alle verstopte cadeautjes vinden? Je kan ook ouderwets komen spijkerpoepen of wortelhappen. Voor de sportievelingen is er een dieren-estafette en voor de slimmerikken een verjaardags-memory spel. Alle activiteiten & koffie, thee en limonade zijn gratis. We zijn geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Lekker leven, zorgeloos wonen. Zevenbergseweg 1 5351 PE BERGHEM

Telefoon 0412 – 405 333 www.laurenssenadvies.nl

VOETREFLEX-

THERAPIE BRENGT UW LICHAAM

Gezonder leven! Hoe staat het met de goede voornemens? Wintersport veiligMijn en kies voor goede voorbereiding! klanten zijneen nog actief. Wintersport veilig en kies voor een goede voorbereiding! Speciaal wintersport conditieprogramma. Als Personal Trainer werk ik samen met je aan een Leefstijl Interventie Programma om echt iets te veranderen.

IN BALANS

Speciaal wintersport conditieprogramma.

Door goed voorbereid op skivakantie te gaan voorkom je blessures en ongelukken.

• ••

PIJN BEÏNVLOEDT HET DAGELIJKSE

Persoonlijke programma’s met aandacht voor: Voeding, Beweging en Ontspanning. Door goed voorbereid op skivakantie te gaan voorkom je blessures en ongelukken.

BEWEGEN, KOST VEEL ENERGIE

Conditietest en leefstijlen lichaamsanalyse, 1 op 1Dat trainen afspraak. Neem er de tijd voor! Veel ski ongelukken ontstaan door conditiegebrek! kun jeopvoorkomen!

• Veel ski ongelukken ontstaan door conditiegebrek! Dat kun je voorkomen! Kiezen voor Trainer persoonlijke begeleiding bied is kiezen succes! Als Personal en ski-liefhebber ik je voor een voorbereiding op maat. Zeer geschikt voor duo- training. Neem ervrijblijvend de tijd voor! Start tijd. Mogelijk vanaf nu tot 6 weken voor de kerstperiode en inwelkom. Jan / febr vanaf 10 jan 2020. Komop eens je mogelijkheden bespreken. Je bent van harte Als Personal Trainer en ski-liefhebber bied je een op maat. • • In 6 weken krijg je 8 trainingen. Duo-training € 149,p.p.ikMaak snelvoorbereiding een afspraak. Zeer geschikt voor duo-training. Paul Schraven – Willandstraat 62 – Berghem – www.pspt.nl – 06-28648493 Paul Schraven – Willandstraat Berghem – www.pspt.nl – 06-28648493 • Start op tijd. Mogelijk v.a.62 nu–tot 6 weken voor de kerstperiode en in jan/febr v.a. 10 jan 2020. ••

EN VAAK IS ER SPRAKE VAN EEN

••

HOGERE SPIERSPANNING.

REFLEX-

ZONETHERAPIE ONDERSTEUNT U BIJ

• In 6 weken krijg je 8 trainingen. Duo-training €149,-p.p. Maak snel een afspraak.

HET OMGAAN MET DE PIJN EN ZORGT

Paul Schraven – Willandstraat 62 – Berghem – www.pspt.nl – 06-28648493

VOOR MEER BEWUSTWORDING VAN UW LICHAAM EN HET VERKRIJGEN VAN MEER ONTSPANNING.

• APK STATION • ONDERHOUD & • REPARATIE • ALLE MERKEN VAN • SCHADE HERSTEL • • EN• TAXATIE • • •

• IN- EN VERKOOP NIEUW to onze zorg. auGEBRUIKT UwEN Uw auto onze zorg.

Zevenbergseweg 19A 5351 PE BERGHEM Telefoon 0412-403666 skautoservice@hotmail.com www.skautoservice.nl

DE

THERAPIE HELPT BIJ HET AANGEVEN

VAN UW GRENZEN, BEWUSTE KEUZES MAKEN EN OMGAAN MET DE SITUATIE. “MASSAGE IS AANRAKEN, AANRAKEN IS VOELEN, VOELEN IS REAGEREN, REAGEREN IS AANDACHT GEVEN”

VOOR MEER INFO OF HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK:

WWW.REFLEXENZONES.NL

REFLEX

VUURIJZER 13 UDEN

5406 BD

ZONES

Liesbeth van Noord

BURG.

VAN

Voetreflextherapeut

ERPSTRAAT 4 BERGHEM

5351AW

06 - 54338198 0413 - 253315


pagina 40

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Computerproblemen…en dan? Voor vakkundige hulp snel naar;

“DeComputerMan” Ook hét adres voor uw nieuwe Computer, Notebook, Tablet en meer…

Website bouwen en onderhouden? Wij regelen het voor u!

Marrn Luther Kingstraat 41 | 5351 GG Berghem T:0412-405587 | E:info@dcmweb.nl | www.dcmweb.nl

ADVIES SERVICE ONDERHOUD HARDWARE SOFTWARE NETWERKEN WEBSITES WEBSIT

Gespecialiseerd in ziekenvervoer

0412-623351 FYSI ROODE www.taxikling.nl

INLOOPSPRE

Elke MAANDAG van 19.00

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft

DE

Graag telefonisch of

PSPREEKUUR

FYSItot 20.00 ROODE G van 19.00 uur

FYSI ROODE

per mail aanmelden. 0412-657956 info@fysioroode.nl

GVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

www.FYSIOROODE.nl

INLOOPSPREEKUUR INLOOPSPREEKUUR Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

nl

Graag telefonisch of


pagina 41

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Op expeditie in de Hemelrijkse waard Brabant heeft er een nieuw natuurgebied bij. Waar ooit uitgestrekte maïsvelden waren, is nu een nieuwe wildernis. In het kader van ruimte voor de rivier hebben Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten de handen ineen geslagen en is de Hemelrijkse Waard in Oijen opnieuw ingericht. Een nieuw gegraven nevengeul van drie kilometer zorgt voor ontlasting van de Maas. Bij hoog water kan het water zo makkelijker weg. Het regent vaker en harder waardoor de waterstand in de rivier stijgt en de kans op overstromingen toeneemt. Nu mag de Maas weer overstromen, zonder dat de omgeving bang hoeft te zijn voor natte voeten. Maar de nieuwe natuur zorgt ook voor een beter leefgebied voor planten en dieren. Op 29 september kunt u mee op expeditie naar de Hemelrijkse Waard. Geniet een ochtend lang van het prachtige rivierengebied in onze omgeving. Deelname kost €30,- en duurt van 9.30 tot 13.00 uur

Indrukwekkende stoet Met een indrukwekkende colonne van vijftig oude legervoertuigen en honderdtachtig manschappen vierde Oss op 19 september dat het 75 jaar geleden bevrijd is. 180 Britten en Nederlanders van de Liberation Task Force reden vandaag een klein stukje van de route die de Britten in 1944 ook reden om Oss en andere steden in Brabant te bevrijden. Rupsvoertuigen, halftracks, artillerie en zelfs een amfibievoertuig, allemaal origineel legermateriaal uit de jaren veertig. Foto Charles van Herpen – meer foto’s op www.thuisinhetnieuws.nl

Koffie, uitzicht en wandelen Start met een goede kop koffie of thee bij Bierbrouwerij Oijen. Waarna je met de Maasmeander-trein de omgeving gaat ontdekken. Hoogtepunt van de tocht is de Hemelrijkse Waard. Vanaf de uitkijktoren heb je een weids uitzicht over dit jonge natuurgebied van Natuurmonumenten. Maak samen met de gids een wandeling van ongeveer 2 km dwars door het gebied. Deskundige gids Onderweg vertelt een deskundige (natuur)gids (van IVN Oss of Natuurmonumenten) je van alles over de omgeving en de natuur. En bij deze expeditie mag een goede lunch niet ontbreken! De expeditie eindigt weer bij de brouwerij.

TE KOOP MET RDW-VRIJWARING

Programma * Ontvangst met koffie/thee bij de bierbrouwerij * Uitgebreide rit met Maasmeandertreintje * Wandeling van ongeveer 2 km (klein uurtje, met regelmatig stilstaan) * Begeleid door deskundige natuurgids * Lekkere lunch De deelnameprijs bedraagt 30 euro.

BEL: 06-21819821

Startpunt is Bierbrouwerij Oijen aan de Oijense Bovendijk 61.

CAMPING ZOEKT TOERCARAVANS

LEVER DEZE BON IN EN ONTVANG

2 x ons beste wasprogramma

KORTING

R ER UPE SU S

Super Schuim, Wassen, Bodem wassen, Waterval, Wax, Power Polish, Bodem protector, Drogen, Nadrogen, Super Shine

Na het wassen gratis stofzuigen & matten reinigen.

nu van € 35,- voor

€ 20,-

KANTSINGEL 20 . OSS DEZE BON IS GELDIG TOT EN MET 31-10-2019. NIET GELDIG I.C.M. ANDERE AANBIEDINGEN.

NEDU Kampeerauto’s

Wij bouwen uw droom!

Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van busjes naar kampeerauto’s

www.nedu-kampeerautos.nl Infanteriestraat 3a

| 5363 VW Grave | 0486-436129 | info@nedu-kampeerautos.nl


pagina 42

www.thuisinhetnieuws.nl

BC HvH advies B.V. kan u onder andere de volgende diensten aanbieden: • werkvoorbereidingwerkzaamheden • calculatiewerkzaamheden • bouwkundig tekenwerk • projectbegeleiding • bouwtoezicht bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten • bouwbegeleiding en advies bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten

Korstestraat 2B, 5351 NL BERGHEM tel. 0412-402560 | mob. 06-19480343 | www.hvh-advies.nl

KNIPPING voor prachtig schilderwerk Glasschade • Waterschade • Brandschade Spuitwerk • Houtrot Frank vd HEUVEL | Berghem | tel 0614313957

Containerplaatsing voor opslag, verbouwing, aan- en afvoeren van materialen

Berghem

Voor al uw: • Grondwerk • Straatwerk • Sloopwerk • Aanleg van riolering Ook voor advies over deze werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.

✆ Bert 06-53717281

Mike 06-10791468


pagina 43

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

ALL

Een beleving is niet alleen een mooi plaatje, dat is het volledige vertrouwen.

Praktische oplossingen voor badkamer en toilet De badkamer is dé plek in huis om te onthaasten. Je geniet natuurlijk het meest van je rustmomentje als je alles bij de hand hebt. Maar je ontkomt er niet aan om de ruimte ook af en toe schoon te maken. Ook daarbij is comfort van groot belang. Maak het jezelf niet te moeilijk en maak gebruik van slimme, praktische oplossingen voor badkamer en toilet. Houd de badkamervloer vrij Een vloer is sneller en eenvoudiger te reinigen als daar geen dingen op staan die je steeds moet verplaatsen. Hang de wasmand daarom aan de muur. Maar zorg dat je wel de hele mand van de muur kunt pakken, wanneer je de was wilt doen. En denk aan een deksel! Kleding kan erg stoffig zijn. Wasmand uit het zicht Als je voldoende kastruimte hebt, kun je de wasmand in een kast zetten. Zo heb je geen last van stof verzamelende kleding. Helemaal mooi is de oplossing van Dansani, waarbij de kast een ingebouwde wasmand heeft. Denk aan de toiletlezers Zitten er ook toiletlezers in jouw familie? Maak het eenvoudig voor hen om de toiletliteratuur te ordenen, zodat die niet eindigt in de vensterbank, op het afdekblad of op de vloer. Met een hangende oplossing zoals deze van Dansani voorkom je dat je een staand boekenrek moet verplaatsen als je de badkamer of het toilet wilt schoonmaken. Föhn bij de hand en toch uit het zicht Heb jij ’s ochtends ook vaak haast? Is er net voldoende tijd om te douchen en snel je haar te föhnen? Dan zit je er niet op te wachten om die föhn ook nog eens netjes op te bergen. Het is veel gemakkelijker om de stekker van de föhn of de stijltang in het stopcontact te laten zitten. Er is ’s ochtends simpelweg geen tijd om na gebruik het snoer netjes op te rollen en het apparaat op te ruimen. Bovendien heb je ze morgen immers weer nodig? Hoe houd je de föhn bij de hand en toch uit het zicht? Gebruik jouw gemakzucht in jouw voordeel en rust kasten en lades uit met stopcontacten. Zo krijgt jouw luiheid een heel elegante aanblik. Als je de stopcontacten zelf gaat plaatsen, onthoud dan dat je in de badkamer stopcontacten nodig hebt met het keurmerk IP 44.

HEESCH

0412 - 452444

HARDGLAZEN DEUREN EN PUIEN GLAS SCHADE?

24 uur per dag, 7 dagen in de week staat onze glasherstel service voor u klaar.

Hanegraaf Keukens denkt met u mee tot in het kleinste detail.

Openingstijden: Maandag: op afspraak Dinsdag t/m vrijdag: 9.30 - 17.00 Zaterdag: 10.00 - 17.00 Zondag: gesloten

Het Dorp 58 5384 MC Heesch T: 0412 - 202849 info@hanegraafkeukens.nl www.hanegraafkeukens.nl

Marktplein 8 5397 EV Lith tel. 06 54 90 04 79

Dit kan A&R Zonwering u bieden: Voor buiten:

Zonwering zoals Luifels Screens Rolluiken

Voor binnen: Horren Rolgordijnen Duette rolgordijnen Luxaflex PVC vloeren Laminaat Tapijt/Vinyl Maak vrijblijvend een afspraak, bel:

Arie Roelofs 06 54 90 04 79


pagina 44

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

HUIS&TUIN

Zo kies je de vloer die bij je past

Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen? Grote kans dat je dan ook moet nadenken over een nieuwe vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak van de ruimte en is daarmee heel bepalend voor de rest van de uitstraling van je interieur. Maar niet alleen je persoonlijke smaak telt. Kies je de vloer die bij je past en bij jouw manier van leven, dan kun je er jarenlang onbezorgd van genieten. Het gebruik van de ruimte bepaalt welke vloer daar het beste is. Een hal vraagt een slijtvaste vloer waar binnengedragen zand geen krassen achterlaat, terwijl een badkamer om een vloer met een stroef oppervlak vraagt. In de keuken wil je graag een vloer waar niet snel vlekken in komen en op de slaapkamer zoek je misschien wel een hygiënische vloer die ook op blote voeten nog comfortabel voelt. De gezinssamenstelling speelt ook een belangrijke rol. Heb je kleine kinderen en wordt je nieuwe huis een eengezinswoning met een leuke tuin waar ook de hond lekker kan rondrennen? Dan kies je beter niet voor een spiegelgladde vloer waar zowel kinderen als de hond moeite zullen hebben om overeind te blijven. En als ze samen lekker in de zandbak hebben gespeeld, wil je waarschijnlijk ook liever een vloer die wat minder krasgevoelig is. Donkere terrastegels absorberen zonlicht en kunnen in de zomer behoorlijk heet worden, misschien wel te warm voor kleine kindervoetjes. Kies dan liever voor een lichtere variant.

Welke verwachtingen heb je van een vloer? Er zijn veel verschillende soorten vloeren met ieder hun eigen eigenschappen. Zo is tapijt comfortabel zacht, maar erg vlekgevoelig. Een natuursteen vloer heeft een unieke uitstraling, omdat geen tegel hetzelfde is, maar sommige soorten zijn wat krasgevoeliger. Keramische tegels zijn super praktisch in onderhoud, maar kunnen saai overkomen, omdat het patroon repeteert. PVC is in vele dessins beschikbaar, maar vraagt om een hele gladde ondergrond, omdat het relatief dun is. Een gietvloer oogt heel egaal, maar kan na verloop van tijd verkleuren. Een persoonlijk wensenlijstje meenemen in je zoektocht naar de vloer die bij je past, is dus een goed idee. Ook is het verstandig om naar een speciaalzaak te gaan. Hier hebben ze de meeste kennis en ervaring om je van het juiste advies te voorzien. Ook kunnen ze je informeren over de juiste ondergrond, vloerverwarming, het leggen en het onderhouden van de vloer. Nibo Stone in Vianen en Venlo is zo’n tegelbedrijf. Het bedrijf, dat al sinds 1923 bestaat, heeft alle vloeren kamerbreed tentoongesteld liggen. Niet kiezen uit een ladebak, maar zelf lopen over de vloeren. Zo kun je de vloer pas echt goed ervaren. Samen met het deskundig en persoonlijk advies van de verkoopadviseurs weet je zeker dat je de vloer koopt die bij je past.

fase 3 nu in verkoop

schrijf je in voor 30 september!

In de derde fase van nieuwbouwplan MOOIJEN komen 2 levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoningen, 9 eengezinswoningen en 1 vrijstaande woning. Wil jij wonen aan De Kleine weide in Oijen, met zowel de dorpskern als de Maas op loopafstand? Inschrijven voor een woning kan tot maandag 30 september a.s. bij de makelaar!

www.mooijen.nl

verkoop & informatie Cheizoo Makelaardij, T 0412 40 51 79


pagina 45

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Decoreren met tegelstrips Behalve tegels in alle formaten en vormen vindt u in de collectie ook een ruimte sortering tegelstrips. Deze smalle of brede tegelstroken zijn er in oneindig veel variaties en kunnen op allerlei manieren worden toegepast. Strips zijn er in alle unikleuren, met relief en gedessineerd. Vooral de geometrische motieven zijn populair. Sommige keramische strips zijn zelf met echt natuursteen, glas of metaal ingelegd. Ook fantasiemotieven zijn populair. Schelpen en guirlandes voor de badkamer bijvoorbeeld. En kleurig fruit, landelijk serviesgoed of subtiele fantasiedessins voor de keuken. Tegelstrips kunnen als onderbreking van een plafondhoge tegelwand worden aangebracht bijvoorbeeld net onder het plafond of vlak boven de grond. Extra stijlvol wordt het als alle hoeken met speciale tegelprofielen worden afgewerkt. Deze dunne strips van kunststof en aluminium zijn verkrijgbaar in vele sanitairkleuren, verguld en verchroomd. Het allermooist resultaat ontstaat natuurlijk als vloer- en wandtegels een geheel vormen. Dat kan door voor vloer en wanden dezelfde kleur te kiezen. Maar ook door bijvoorbeeld de kleur van de vloertegels als detail in de wandtegels te laten terugkomen. In de showroom ziet u diverse inspirerende voorbeelden. Vloertegels moeten aan hogere kwaliteitseisen voldoen dan wandtegels omdat ze zwaarder worden belast. Wandtegels zijn over het algemeen wat dunner. Ze kunnen meestal niet op de vloer worden aangebracht. Omgekeerd kunt u vloertegels wel (gedeeltelijk) voor de wand gebruiken. Als u een randje vloertegels op de wand aanbrengt, ontstaat bijvoorbeeld het idee van een plint end at kan heel stijlvol uitpakken.

Zorg en Welzijn bouw Galliersweg 14 A / 14 B 5349 AT OSS, T.085-5607500

Mix & Match badbrug: boek of handig voor uw tablet. 55,-

kies het juiste materiaal

heeft baden van badencollectie De Mix & Match en budget bepalen acryl. Uw smaak solid surface en uw keuze.

baden in

Menko MINIGRAVER VERHUUR & RIOOLAANSLUITING BOBCAT - GAS- EN WATERFITTEN

Menko ter Voert Vossehol 1c 5351 AC Berghem Telefoon 0412 402 976 Mobiel 06 11 21 54 63

ACRYL

SOLID SURFACE

Door-en-door gekleurd kunststof met een uweelzachte uitstraling.

LUXE

en zeer krasvast!

daar hoeft uw En het fijne is: bad heerlijk tot rust. In bad komt u te zijn. Een afgeschuind niet groot voor Dompelt u badkamer helemaal compacte badkamer. perfect in een vrijstaand past bijvoorbeeld Kies dan voor een in optimale luxe? zich graag onder eyecatcher. bad: de ultieme

Uitstekende keuze voor een superstrakke vormgeving, extra voordelig!

TIP: IN ONZE SHOWROOM MAG U ALTIJD EVEN PROEFLIGGEN!

ONTDEK HET VERRASSENDE HUISMERK VAN BADEN+

tegen het ook aan de tegels u Denk bij uw ontwerp wand? Of kiest bad mee met de bad. Tegelt u het accent? juist voor een opvallend

illusie Met dit bad creĂŤert u de voor van een vrijstaand bad. Ideaal de kleinere badkamer!

de vloer is Een vrijstaande badkraan op een eyecatcher in elke badkamer. ZOEKT U? WELKE VORM

en maten: in vele soorten collectie heeft baden diep, De Mix & Match van ondiep tot extra tot strak vierkant, t maakt + van prachtig rond Uw Baden badkamerarchitec vrijstaand en ingebouwd. op maat. graag een badkamerontwerp

van met vierkante vormen Een vrijstaand bad van strak perfecte combinatie solid surface: de materiaal. design en zacht

15

26-05-17 14:25

14

B+_brochure M&M_210x297_v9.indd

26-05-17 14:25

B+_brochure M&M_210x297_v9.indd

15

14

Baden+ heeft het beste van alle badkamermerken voor u bij elkaar gebracht: in de Mix & Match collectie. Van handdoekhaakje tot bubbelbad, van landelijk tot superstrak. Met altijd hetzelfde uitgangspunt: kwaliteitsproducten voor de scherpste prijzen!

Adresgegevens Industriepark 11 5374 CM Schaijk Tel. 0486 - 41 44 00 info@ago-totaaltechniek.nl

Openingstijden Ma. t/m do. Vrijdag Zaterdag Zondag

09.00 - 17.00 uur 09.00 - 20.00 uur 09.00 - 16.00 uur Gesloten

www.ago-totaaltechniek.nl - www.ago-badkamers.nl


pagina 46

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Duijzer Haarden en Kachels U bent van harte welkom in de showroom bij het familiebedrijf Duijzer te Oss. Ruim 30 jaar gespecialiseerd en gecertificeerd in het installeren en onderhouden van uw haard. Ook voor duurzame woningen bieden wij geschikte oplossingen om te kunnen genieten van een knapperend haardvuur. Dommelstraat 35 – 5347 JK – Oss Tel.: 0412-64 87 70 – www.duijzerhaarden.nl Gashaarden • Houthaarden • Pellethaarden • Hout CV • Pellet CV • Haardmeubels • Schouwen

Transport- en aannemingsbedrijf

Th. v.d. Camp & Zn.

Containers, sloopwerk, zand- en grindhandel

Spaanderstraat 96 Berghem 0412-401 232

www.thvdcamp.nl


pagina 47

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

ALL

Van Schaijk Techniek

0412-403155 06-53797177 vst@caiway.nl _________________________________________________________

levering - montage - installatie - service - onderhoud

Stapje hoger zonder ruimteverlies De wintersjaals uit de bovenste kast halen, maar het opstapkrukje is zoek? Of kunnen de kleinsten nog niet aan de wastafel om hun tandjes te poetsen? Met de handige SPACE STEP behoren deze ergernissen tot het verleden… Blum geeft je nu een handig opstapje zodat die hoge kast binnen handbereik komt. Bovendien creëert de lade in de plint nieuwe opbergruimte op een plaats die anders verloren gaat. Lengte nodig? Zelf gemakkelijk de bovenkast bereiken en de kinderen veilig hun handen laten wassen in de keuken of tanden laten poetsen in de badkamer? Wanneer iemand op het opstapje stapt, wordt het trapje al vanaf een gewicht van 8 kg veilig gestabiliseerd en geeft het je dus goede steun. Ruimte nodig? SPACE STEP brengt heel veel functionaliteit in de sokkel van het meubel. Veel spullen maar niet genoeg ruimte om alles erin op te bergen? In kleine woningen creëer je met de SPACE STEP nieuwe opbergruimte onderaan de kast die anders verloren gaat. Makkelijk te openen Dankzij de elektronische SERVO-DRIVE-bewegingstechnologieën van Blum open je de SPACE STEP heel gemakkelijk door de lade lichtjes aan te drukken. En dankzij de BLUMOTION-techniek wordt deze ook weer zacht en geruisloos gesloten. De SPACE STEP is vanaf oktober verkrijgbaar (vanaf 182 euro).

WWW.WERKMETRIET.NL Rietdekkersbedrijf M. van de Wetering 0412-402193 / 06-29355960 Nieuwbouw, reparatie en onderhoud,mospreventie, dakramen plaatsen etc. Wij zijn aangesloten bij De Vakfederatie Rietdekkers

POORTAUTOMATISERING TOEGANGSCONTROLE ELEKTROTECHNIEK

Frans en Marleen van der Biezen

De relaxspecialist van Oss

ZOLDEROPRUIMING DOORLOPENDE ACTIE T/M 31 DECEMBER 2019

25% KORTING op alle gebruikte relaxfauteuils

25% KORTING op alle uitlopende modellen

Wij begroeten u graag tijdens de Seniorenmarkt gemeente Oss op zaterdag 19 oktober van 11 tot 16 uur in de Berchplaets te Berghem. Frans en Marleen de Relaxspecialisten van Oss. Verkoop & verhuur van relaxfauteuils op maat en sta-op-fauteuils. Open van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur

Willaertstraat 24, Oss | Tel. 0412-625292 www.relaxspecialist.nl


pagina 48

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

Smart verwarmen

Smart verwarmen met Viega Fonterra Smart ControlDankzij alle mogelijkheden van huisautomatisering staat ‘smart wonen’ momenteel in het middelpunt van de belangstelling. En omdat iedereen tegenwoordig wel een huisnetwerk heeft, kan ‘smart wonen’ ook zonder nieuwbouw of kostbare renovatie. Bijvoorbeeld als het om vloerverwarming gaat. Met een nieuwe, slimme assistent kan deze nu -volledig plug&play en zonder bekabelingswerk- smart worden gemaakt. Zo’n slimme assistent is de nieuwe Fonterra Smart Control van Viega. Deze werkt volautomatisch, leert zelfstandig en past de vloerverwarming steeds aan de individuele wensen en leefgewoonte van de bewoner aan. Zo herkent de regeling wanneer de temperatuur verandert omdat het raam openstaat, de zon naar binnen schijnt of een nieuw vloerkleed is neergelegd. Tegelijkertijd wordt er meer of minder verwarmd om de gewenste temperatuur te behouden.

BC/LC/H

Bloembollen zorgen voor serene tuin Ontdek de functie van bloembollen in de tuintrend Inner Retreat, waarin deze beauty’s een duidelijke rol krijgen toegewezen in het gezonder maken van onszelf. Prikkels De wereld lijkt één groot beeldscherm, dat ons overlaadt met prikkels. Ze worden ons teveel, maar toch kunnen we niet zonder. Hoe worden we weer ‘gezond’? Hoe kunnen we ontstressen, gepamperd en ondersteund worden? Planten en bloemen dienen letterlijk en figuurlijk als filter, tussen de turbulente en veeleisende buitenwereld en de behoefte aan rust. ‘Uit’ Na steeds ‘aan’ te hebben gestaan, hebben we behoefte aan rust en overzicht. Bloemen en planten helpen bij een zo gemakkelijk mogelijk leven, omdat ze goed voor ons zijn en zorgen voor minder stress. Ontspan en laad jezelf op met bloembollen als tulpen, hyacinten, narcissen en lenteklokjes. Ze zijn ook nog eens niet alleen goed voor jou, maar ook voor de biodiversiteit. Buffer Het belangrijkste in de tuinstyling is ‘ontprikkeling’. Creëer een plek waar je je terug kan trekken. Bloembollen werken als buffer tussen de chaotische buitenwereld en je eigen rustige tuin. Plant ze in een luchtige en open beplanting, die de zachtheid van de bloemen in lichte pasteltinten en rustgevende natuurtinten accentueert. Gebruik soorten die een verstilde, tere uitstraling hebben. Kijk voor meer informatie over bloembollen op www.bloembol.org.

De allernieuwste PVC vloeren vindt u bij Van Uden Vloeren andere vloeren haast niet van massief parket te onderscheiden zijn. Welke vloer u ook kiest u kunt altijd zorgeloos genieten van de kwaliteit van een Balterio vloer.

Kom eens langs bij Van Uden Wanden, Vloeren en Plafonds in Berghem. Wij hebben een ruim aanbod vloeren: van PVC tot laminaat en parket. TOPDEALER VAN BALTERIO Eén van de merken die wij in ons assortiment hebben opgenomen is Balterio: stijlvol, kwalitatief, en veelzijdig. Van Uden Wanden, Vloeren, en Plafonds is één van de weinige topdealers in Nederland. Wij hebben verschillende collecties van Balterio in huis, bijvoorbeeld de Quattro Vintage, Grandeur, Dolce, en Urban. Zo vindt u altijd een laminaatvloer die aansluit bij uw woonstijl, of deze nu trendy, vintage, industrieel of verfijnd is. Sommige vloeren lijken op een echte eiken plankenvloer terwijl

GROOT ASSORTIMENT VLOEREN Naast de laminaatvloeren van Balterio hebben wij andere merken en soorten vloeren in onze showroom, hierbij kunt u denken aan diverse PVC-vloeren en houten vloeren. In onze showroom kunt u onze vloeren bekijken en voelen. Neem bijvoorbeeld een stuk vloer mee om thuis bij uw meubels te

houden voor een goede impressie. Natuurlijk informeren wij u graag welke vloer past bij uw wensen. Onze service stopt niet bij de verkoop, want wij bezorgen uw aankoop ook graag bij u thuis. Het laten plaatsen van de vloer behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u een vloer kopen? Kom langs bij onze winkel aan de Zevenbergseweg in Berghem. Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 13.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via 0412-403495. NIEUW IN ONS ASSORTIMENT:


pagina 49

www.thuisinhetnieuws.nl

Afzuigkap met liftsysteem

ALL

Grondverzet en sloopwerken

Hoe vaak per dag gebruik je een afzuigkap? Zelfs al zou je pannenkoeken voor het ontbijt willen eten en een eitje willen bakken bij de lunch, dan gebruik je de afzuigkap maximaal drie keer op een dag. En hij hangt altijd boven de kookplaat…

Peter van Keijsteren Angelenweg 60, 5349 TC Oss Tel. 0412-403314 / 06-11480216 Fax 0412-403314

Hoger of lager Hoe mooi zou het zijn als de afzuigkap alleen dan boven de kookplaat hangt als je hem nodig hebt. Met de Levante van Falmec is dat mogelijk. De afzuigkap kan worden verhoogd of verlaagd naar gelang van de behoefte, dankzij een gemotoriseerd op afstand bedienbaar liftsysteem. De hoogte kan worden ingesteld en na gebruik gaat de afzuigkap weer naar zijn stand tegen het plafond. En nog mooi ook Model Levante beschikt over essentiële geometrie, vervaardigd in een glazen body, beschikbaar in wit of zwart. Een lichtpaneel, ingesloten in een gepolijst rvs frame, geplaatst in het onderste deel van de afzuigkap verlicht het hele oppervlak.

• industriedeuren • garagedeuren • laad- en lossystemen • keuringen Saksenweg 42k, 5349 BX Oss tel. 0412-403361 | 06-52040367 email: jdgaragedeuren@hotmail.com

SALE!

Sprokkelboschstraat 18 Rosmalen 073 6900675 info@sprokkelbos.nl www.sprokkelbos.nl


pagina 50

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Herfst

Viburnum Tinus bloeit van september tot februari Extra grote plant XXL nu (pot 23 cm) Nu 9,95

9,95

betekent tijd voor nieuwe planten

vanaf

Hedera

1,25

voor een perfecte tuinafscheiding v.a. 1,25 80/100 cm pot 15 m nu 3,25 Extra grote plant 125/150 cm. nu 5,25

Bloembollen plant ze nu voor een kleurrijk voorjaar

Speciale aanbieding

(let op!! vanaf 29 september) Tulpen 10 stuks 1,00 vanaf 25 stuks 1,95

1,00

Kleinfruit bessen • bramen • frambozen etc. nu -/- 20%

nu -/-

20%

Maak van uw huis een groene oase Bij ons 1000 m2

kamerplanten

Bodembedekkers

Sedum Herbstfreude

b.v. Pachysandra 1,25

extra grote plant 3,99

nu

1,25

nu

3,99

€ 20,- korting Deze bon is geldig van 1 t/m 31 oktober 2019. Alleen bij de deelnemende winkels. Deze actie geldt uitsluitend voor inwoners van gemeente Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden. Per huishouden maximaal 1 bon.

Bij inlevering van deze bon krijgt u € 20,- korting op een regenton naar keuze. Daarnaast geven wij als tuincentrum Meijs ook nog

25% KORTING op een bijpassende voet.

Naam:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Straat:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Postcode: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Woonplaats:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . E-mailadres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Allemaal aan de ton Aanbiedingen zijn geldig t/m 15 oktober 2019 en zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

Openingstijden: Ma. t/m vr. 09.00-18.00 uur Zaterdag 09.00-17.00 uur Vr. koopavond tot 21.00 uur Zondag 12.00-17.00 uur

Bosschebaan 23, 5384 VX Heesch, tel. 0412-407030 | www.tuincentrummeijs.nl | info@tuincentrummeijs.nl


pagina 51

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

Bloembollen onderscheiden

ALL

Verwarm jouw badkamer in stijl Verwarm jouw badkamer in stijl met designradiator Stretta. De bijpassende handdoekbeugel zorgt voor een heerlijke voorverwarmde handdoek of badjas. Deze handdoekbeugel is gemaakt van geborsteld roestvaststaal en kan zowel van links als van rechts worden gemonteerd, op verschillende hoogtes. Ook kunnen er meerdere handdoekbeugels op één radiator worden gemonteerd. De Stretta is voorzien van energiebesparende technologie. Als de radiator opwarmt, wordt eerst de voorkant volledig warm en daarna pas de achterkant. Dit heeft als voordeel dat de opwarmtijd aanzienlijk wordt verkort en de warmtestraling wordt verhoogd. Dit geeft een maximaal gevoel van comfort. Ook maakt deze technologie de radiator geschikt voor gebruik van lage temperatuursystemen. De Stretta valt op door het strakke design en de fraaie afwerking. Deze designradiator is in meerdere maten en heel veel kleuren leverbaar. Functioneel én mooi!

Ontdek de functie van bloembollen in de tuintrend Street Savage, waarin krachtige en stoere bloemen een belangrijke rol op zich nemen in het streven naar onderscheid. Echtheid We leven in een maakbare wereld waarin alleen het perfecte plaatje telt, en waarin we alleen dat perfecte plaatje tonen aan de buitenwereld. Doordat ons persoonlijke onderscheid hierdoor steeds verder vervaagt, worden we één van dertien uit een dozijn. De drang naar uniek willen zijn overstijgt, waardoor er een enorme behoefte aan echtheid ontstaat, die gekenmerkt wordt door imperfectie en vrijheid. Off-track Er wordt weinig waarde meer gehecht aan het perfecte rolmodel en opgelegde verwachtingspatronen worden in de wind geslagen. We willen het zelf uitzoeken en niet belaagd worden met regels. De nieuwe weg is dan ook off-track. In de tuin uit dit zich in een ontwapenende beplanting met street- en urban-invloeden. Stoere, kleurrijke bloembollen weerspiegelen de rauwheid. Loslaten Door de vrijzinnige beplantingen lijken bloembollen te zijn verwilderd. Niets is minder waar. Het is een uiting van het bewust loslaten van ongeschreven wetten en regels. Bloembollen met krachtige, uitgesproken kleuren, onderstrepen dit met hun mooiste bloemen. Narcissen, hyacinten, tulpen en blauwe druifjes symboliseren stuk voor stuk de roep naar vrijheid.

www.louisvanschaijk.nl


pagina 52

www.thuisinhetnieuws.nl

HUIS&TUIN

ALL

Alle Sikkens 25% buitenlakken korting SIKKENS VOOR EEN PROFESSIONEEL RESULTAAT Zo kies je de juiste verlichting voor elke ruimte NU 25% KORTING

Het kiezenbuitenlakken van de juiste verlichting in huis is erg belangrijk. De verOp Sikkens lichting zorgt namelijk voor de sfeer in je woning. Het is van belang bij uw verfspeciaalzaak Aktieperiode t/m 31 augustus 2017

Erveza JohnJohn F. Kennedystraat 89 - 538489 GB Heesch - 0412-486277 F. Kennedystraat John F.Kennedystraat 89 5384 GB Heesch 5384 GB Heesch | 0412-486277 0412-486277 www.erveza.nl Info@erveza.nl

Verheijenelektro@gmail.com | Tel. 0614407737

Ook voor al uw zonnepanelen bent u bij ons op het juiste adres

dat je dit goed aanpakt en een plan maakt. Verlichting heeft namelijk verschillende functies. Spotlights hebben enkel als functie een ruimte te verlichten. Hang- of staande lampen hebben naast een ruimte verlichten ook een decorerende functie. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikte lamp te vinden voor elke ruimte. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we een tweetal vragen opgesteld die je jezelf kan stellen bij het kopen van lampen. Wat is de functie van de ruimte? Voordat je lampen gaat uitkiezen is het van belang om goed na te denken wat de functie is van de ruimte waar je verlichting voor zoekt. In de badkamer wil je wellicht hele andere verlichting dan in de woonkamer. Hierbij denk je ook na over wat de functie van de lamp is. Moet deze echt voor verlichting zorgen of is het voornamelijk een decoratief object in de woonkamer. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden voor je opgesomd: 1. Keuken Het is van belang dat er in de keuken voldoende verlichting is. Wanneer je aan het koken bent en bijvoorbeeld groente snijdt, wil je dat je goed kan zien wat je aan het doen bent. Uiteraard is het mogelijk om een decoratieve lamp in het midden van je keuken te hangen voor tijdens het eten of wanneer je niet aan het koken bent. Tijdens het

NIEUW: Solar Concept Berghem gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen Voor advies, levering en niet onbelangrijk; de nazorg rondom uw persoonlijke systeem.

Alanenweg 1, 5342 PV Oss info@butsmeulepas.nl www.butsmeulepas.nl

We komen graag langs voor een kopje koffie en informatie, geheel vrijblijvend natuurlijk! 06 15 08 73 79

Alles voor uw investering in zonne-energie

Wessel Dappers Solar Concept Berghem 06 15 08 73 79 Haargetouw 5 5351 RS | Berghem


pagina 53

www.thuisinhetnieuws.nl

koken zijn spotjes en ledverlichting een goede lichtbron. Led strips kan je bijvoorbeeld onder de keukenkastjes monteren zodat je genoeg verlichting op je aanrechtblad hebt.

ALL

DeEB600RT bladeren vallen€549 weer! Advies Verkoopprijs

€459 ,Tijd voor de bladblazer BLADBLAZER 58,2 cc ❘ 2,05 kW ❘ 10,3 kg Luchtvolume (*): 882 m³/u Max. luchtsnelheid: 96,4 m/s

2. Woonkamer In de woonkamer wil je gezellige sfeerverlichting. De woonkamer moet een gezellige en warme plek zijn waar je lekker kan relaxen. Wanneer je ’s avonds bijvoorbeeld graag een boek leest is een goede lichtbron wel van belang. Deze kan je op de plek plaatsen waar je vaak zit als je een boek leest.

Incl. BTW

3. Badkamer De verlichting in de badkamer moet ook functioneren als lichtbron. Een fijn helder licht, bijvoorbeeld spotjes in het plafond zijn in een badkamer ideaal. Houdt er wel rekening mee dat deze water- en vochtbestendig moeten zijn. 4. Slaapkamer De slaapkamer is weer een heel ander verhaal dan de badkamer. Hier kan je kiezen voor sfeerverlichting met een decoratieve functie. Een grote lamp in combinatie met één of meerdere nachtlampjes geven voldoende licht. Wanneer je meer licht wil in de kledingkast kan je er voor kiezen om led strips te monteren aan de binnenkant van de kast.

EB252

Advies Verkoopprijs

€299 -

€249 ,,-

BLADBLAZER BLADBLAZER 25,4 25,4cc cc ❘ 0,9 0,9kW kW ❘ 3,9 3,9kg kg Luchtvolume m³/u Luchtvolume(*):(*):768 768 m³/u Max. 76,276,2 m/sm/s Max.luchtsnelheid: luchtsnelheid:

Incl. BTW BTW

Bel voor meer informatie 073-5212378

Wat wil je creëren met de verlichting? Er zijn verschillende functies van ruimtes maar ook de verschillende soorten verlichting hebben een eigen functie. Zoals hierboven genoemd hebben spotjes en led strips de functie om een plek te verlichten. Wanneer je meer sfeer wil creëren, kan je het beste kiezen voor meerdere kleine lampen met warm licht. Tevens is het ook erg leuk om verschillende soorten lampen te combineren. Dit zorgt voor een speels effect wat voor veel sfeer zal zorgen.

WWW.SHINDAIWA.BE WWW.SHINDAIWA.BE Kruisstraat 39A, 5249 PB Rosmalen T. 073-5212378 M. 0650862258 www.peijnenburgmachines.nl | info@peijnenburgmachines.nl ACTIE GELDIG VANAF 1 OKTOBER 2019 TOT EN MET 15 NOVEMBER 2019, ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.

Badkamer zonder tegels

NOOIT MEER SCHILDEREN

(*)

Gemeten luchtvolume luchtvolume van van de debladblazer/-zuiger bladblazer/-zuigeriningebruik gebruikmet mettubes tubes en gemeten volgens B175.2. volgens de denorm normANSI/OPEI ANSI/OPEI B175.2.

ACTIE GELDIG VANAF 1 OKTOBER 2019 TOT EN MET 15 NOVEMBER 2019, ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.

Een badkamer hoeft niet per definitie betegeld te worden. U kunt de wanden ook afwerken door ze glad te stucen en met acrylverf te schilderen. Door te kiezen voor acrylverf krijgt water geen kans in de wanden te trekken. Bovendien zijn de wanden er gemakkelijk door schoon te houden: een (vochtige) doek erover en klaar!

Bamboe binnen de perken

NOOIT MEER SCHILDEREN

Het wortelstelsel van bamboeplanten breidt zich ondergronds uit. Om te voorkomen dat u bamboeplanten krijgt op plaatsen waar u dat niet wenst, plant de bamboe in potten of kuipen zonder bodem. De plant SPECIALIST IN HET BEKLEDEN zal zich dan niet in de breedte uitbreiden. VAN HOUT AAN UW WONING

ReMo Improve Wij bekle den het hout aan Uw woning

met hoogwaardig gecoate pasprofielen. Dakk en, Wind veren , Boeiboorden, Wij bekleden het hout aan Uwapell woning met hoogwaardig Topgevels, Overstekken, etc.

gecoate pasprofielen. Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, Dakkapellen, Windveren, Boeiboorden, Topgevels, decoratief , weerbestendig, corrosiebestendig. etc. Overstekken, Lange leven sduur, Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, decoratief, 10 jaar productgarantie. weerbestendig, corrosiebestendig.

Bel of mail voor meer informatie, Lange levensduur, monsters en vrijblijvende prijsopgaa f of zie onze website:10 jaar productgarantie.

www.remoimprove.nl

VOOR

NA

Hoogeindsestraat 7a Rijkevoort Tel. 0485-37242 2 www.rem Sint Anthonis Tel. 0485-372422 | www.remoimprove.nl oimprove.nl


in.

pagina 54

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

HUIS&TUIN

voor vakbekwaam, innovatief, creatief, goed en gedegen stukadoorswerk Schuurwerk Glad pleisterwerk Sierpleister Lijsten Achtmorgenstraat 8 | 5398 HT Maren-Kessel | 06-13370743 info@steenbruggenstucwerken.nl | www.steenbruggenstucwerken.nl

Als uw kozijn perfekt moet zijn! T 073 - 52 30 888 | www.perfektkozijn.nl

van der heijden VLOEREN

Drie nieuwe finishes Intelligent Paint reeks Na het succes van de huidige ‘Intelligent Paints’- een baanbrekende reeks van afwerkingen op waterbasis, speciaal ontworpen voor actieve mensen en levendige huizen - introduceert Little Greene in september 2019 drie nieuwe afwerkingen: vloerverf, satijnverf en een universele primer. Deze finishes zijn duurzaam, milieuvriendelijk en volledig afwasbaar en verkrijgbaar in alle Little Greene tinten. De ‘Intelligent Paints’ zijn op waterbasis en daardoor sneldrogend en vrijwel reukloos. Ze hebben bovendien een hoge dekking, waardoor ze efficiënt, zuinig en gemakkelijk aan te brengen zijn. Ze zijn tot 15 keer sterker dan gewone verven voor het huis en, omdat ze vlekbestendig zijn, volledig afwasbaar. De verf bevat minimale VOS en is daardoor vriendelijk voor het milieu, huisdiervriendelijk en met een kindveilige certificering (BS EN71-3:2019) zijn ze ook volledig veilig in de kinderkamer te gebruiken, zelfs op kinderbedjes.

van der heijden BUITENLEVEN

De mooiste vloeren voor uw huis.

Het mooiste maatwerk voor huis en tuin.

www.vanderheijdenvloeren.nl

www.vanderheijdenbuitenleven.nl


www.thuisinhetnieuws.nl

Pizzasteen voor een krokante bodem

ROLLUIKEN

In Italië worden pizza’s in een steenoven gebakken, en zijn vaak in enkele minuten klaar. Dit komt omdat pizza’s eigenlijk op een hoge, constante temperatuur gebakken moeten worden. Het liefst rond de 400 °C. De heteluchtovens in Nederland bereiken deze temperaturen natuurlijk niet. En zodra je de ovendeur opent, ontsnapt er warme lucht, waardoor de temperatuur weer daalt. Zo bak je de pizza nooit op een constante temperatuur en wordt deze ook niet krokant. Gebruik een pizzasteen voor een krokante bodem. Om de temperatuur in een normale oven constanter te houden is er de pizzasteen. Deze plaats je in de oven voor je die voorverwarmt. Leg de pizza, zodra de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, op de pizzasteen. Bak op de normale manier, maar houd rekening met een kortere baktijd omdat de pizza nu ook verwarmd wordt door de steen. De korst van de pizza wordt krokanter en de bodem goed gaar.

ALL

SOMFY ACTIE

S GRATI IO

SOMFY ON XO CONNE 189,Ac

tie

€ T.W.V.

loop

r2 01 9

pagina 55

e mb t t/m 30 nove

Hoe onderhoud je de pizzasteen? Een pizzasteen is niet moeilijk te onderhouden. Met een borstel of sponsje kun je de eventuele etensresten er makkelijk afschrobben. Was de steen niet af met water! Pizzastenen nemen water op. Als je een volgende keer bakt kan de steen breken. Na veelvuldig gebruik kan de steen vlekken krijgen of verkleuren. Dat is heel normaal, niks om je zorgen over te maken. Gebruik van de pizzasteen De pizzasteen kun je in iedere oven gebruiken, let wel goed op welk formaat en vorm je aanschaft. Ook de dikte maakt uit: hoe dikker, hoe langer je ‘m moet voorverwarmen. Pizzastenen kunnen in ovens, maar ook op de barbecue gebruikt worden. De stenen kunnen ook gebruikt worden voor brood! Verschillende soorten pizzastenen Pizzastenen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, en zijn gemaakt van verschillende materialen. Maar wat zijn nou de verschillen, en de voor- en nadelen van de diverse pizzastenen? Dunne of dikke pizzasteen: welke is beter? Hoe dikker de pizzasteen, hoe meer thermische massa deze heeft. Thermische massa zorgt dat de hitte beter behouden blijft. Omdat de warmte bij dikke pizzastenen beter blijft hangen wordt de korst goed knapperig. Dikke pizzastenen zijn echter bijna niet te krijgen in Nederland. Een dun model ziet er mooier uit, en heeft alsnog meer effect dan geen steen. Keramische pizzasteen: de voor- en nadelen Keramiek is het klassieke materiaal dat wordt gebruikt voor pizzastenen. De pizzasteen is makkelijk te verkrijgen, niet te zwaar en zorgt voor een goede knapperige bodem. Het nadeel is dat een keramische pizzasteen een half uur voorverwarmd moet worden in de oven. Let op: een keramische steen kan barsten als je deze koud in een voorverwarmde oven legt.

DECO ZONWERING Nieuwstraat 19a 5384 TC Heesch Tel: 0412 480 490 www.decozonwering.nl info@decozonwering.nl

Openingstijden showroom: Maandag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 u Zaterdag van 10.00 tot 16.00 u

GRATIS SOMFY CONNEXOON BIJ DECO ZONWERING IN HEESCH Koopt u voor 30 november, 3 of meer rolluiken uitgevoerd met een Somfy IO motor met afstandsbediening, dan krijgt u de SOMFY CONNEXOON APP-BEDIENING T.W.V. €189,- GEHEEL GRATIS! Door deze Somfy Connexoon-box kunt u overal ter wereld uw hoogwaardige rolluiken met uw telefoon of tablet bedienen. Deze actie is geldig t/m 30 november 2019. Kijk op onze website voor meer informatie of bezoek onze uitgebreide showroom in Heesch van maar liefst 550 m2.

Gietijzeren pizzaplaat: de voor- en nadelen Gietijzeren platen nemen erg snel warmte op, waardoor deze maar kort voorverwarmd hoeven worden. Ze zijn ook makkelijk schoon te maken. Het nadeel van gietijzeren pizzaplaten is dat ze erg zwaar zijn. Stalen pizzaplaat: de voor- en nadelen Staal is het beste materiaal voor het bakken van een pizza. Staal hoeft maar kort voorverwarmd te worden en verdeelt de warmte beter dan keramiek of gietijzer. Stalen pizzaplaten zijn alleen best lastig te verkrijgen in Nederland, behalve als je een op maat gesneden plaat besteld. Daarnaast zijn ze, net als gietijzeren pizzaplaten, erg zwaar.

WWW.DECOZONWERING.NL


pagina 56

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Van den Heuvel Makelaars Oostwal 241, 5341 KN Oss oss@vandenheuvel.nl 0412-405022

H y p o t h e k e n & Ve r z e k e r i n g e n

Cofidi Hypotheken & Verzekeringen Oostwal 241, 5341 KN Oss oss@cofidi.nl 0412-450476