Berghs Contact 1906 24-6-2019

Page 1

3e jaargang - nummer 6 - 2019


pagina 2

www.thuisinhetnieuws.nl

Kindervakantieweek 2019

Vakantiepark (K)ansloos 12-08 tot 16-08 Woensdag 3 juli 18:30 - 20:00 | Berchplaets Inschrijven Weekkaart € 15,-

Overnachting € 5,-

SJJ

Stichting Jeugd en Jongeren Berghem

Online inschrijven www.sjjberghem.nl Kaart 3 juli ophalen INFO: 0610371603 of 0618786093

BC


pagina 3

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

ZONDAG 14 JULI 2019

Vierde Knollentocht

MOTORTOERRIT

Na groots enthousiasme vindt op zondag 30 juni vanaf 16.00 uur de 4e Knollentocht van Berghem plaats. Van terras naar terras, een echte kroegentocht waar Cocktails maar voornamelijk Zomerbier en Live Muziek in het zonnetje staan. Deelnemende bedrijven zijn Café Roots, Zalencentrum de Merx, Café Tante Toetje en Café Herberg d’n Dort. Assortiment Ieder café heeft speciaal voor deze dag haar favorieten zomerbieren uitgelicht en zullen zij de lekkerste huiscocktail mixen. Alsof dat al niet een zonnig begin van het zomerseizoen is, dan zullen de bandjes hier wel voor zorgen. Bij d’n Dort zal One Woman band Pearl uit haar dak gaan en zetten de heren van Dude het terras van de Merx op z’n kop! Roots rockt met bier van Metallica en Tante Toetje maken het gezellig met the Rocking Coasters. Dat belooft wat! Wat te doen Beslis of je de tocht per fiets, te voet of gezellig met de huifkar gaat afleggen en ga op zoek naar het leukste reisgezelschap. Kijk daarna bij welke horecazaak de Knollentocht te starten en koop daar een Stempelkaart voor 3,50 euro. Vergeet niet je volle stempelkaart bij één van de deelnemende bedrijven aan het einde van de tocht in te leveren, want hiermee maak je kans op te gekke prijzen. -Vanaf 18 jaar-

SCB houdt zondag 14 juli 2019 de 5de motortoerrit. Dit jaar gaat de route van ca. 200 km in zuidelijke richting. Uiteraard gaan we weer over mooie wegen waar je met plezier kan rijden en volop kan genieten van de omgeving van het Brabantse en Belgische land. Tijdens de motortoerrit is bij een horecagelegenheid een stop gepland waar je met andere deelnemers ervaringen kan uitwisselen. Bij terugkomst op het kermisterrein kun je genieten van een consumptie die wordt aangeboden door de horeca en uiteraard napraten over de motortoerrit 2019.Inschrijven : tussen 8.30 en 9.00 uur. Start: tussen 9:00 en 9:30 uur. Kosten : € 5,00 per motorrijder. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Henk Uijen via tel. 06-53166872.

Zieken & Gehandicapten Comité Collectes In de periode 11 april 2019 tot en met 18 juni 2019 hebben wij mogen collecteren op het feest ter gelegenheid van: de 80ste verjaardag van mw. Van den Heuvel-Koppelaars, de verjaardagen van fam. P. van Orsouw, de 50ste verjaardag van de heer G. Theunisse, de 50ste verjaardag van mw. Megens-Verberk, de 50ste verjaardag van mw. Pittens-van der Heijden, de 75ste verjaardag van mw. Ulijn, de 80ste verjaardag van mw. Van Aalst, de 75ste verjaardag van mw. Van den Hurk en de 50ste verjaardag van de heer Den Brok.

Openbare Verkoop Berghem De eerste voorbereidingen voor de Openbare Verkoop Berghem 2019 zijn weer gestart. Door de vele vragen is er ook dit jaar een inleveravond. De Knollenschuur aan de Zevenbergseweg zal op dinsdag 25 juni aanstaande van 19.00 tot 20.00 uur geopend zijn. Graag vermelden we ook meteen de grote ophaaldag. Die zal dit jaar op zaterdag 5 oktober 2019 zijn. En de grote tweedehands markt en veiling is op zondag 27 oktober 2019. Zet het vast in uw agenda. Het ophalen van spullen bij u thuis is voor ons alleen mogelijk op de ophaaldag op 5 oktober.

Giften In de periode 11 april 2019 tot en met 18 juni 2019 hebben wij een gift ontvangen van: fam. Th. Kuijpers, fam. W. van Kreij, fam. F. Boeijen, fam. Kardol vanwege de 50ste verjaardag van de heer P. Kardol, van mw. van Oorsouw-Hoeks vanwege de 90ste verjaardag van mw. van Oorsouw-Hoeks,fam. Kocken opa en kleinzoon samen 100 jaar. Wij danken iedereen voor de uitnodiging om te mogen collecteren en we danken iedereen voor de bijdragen aan de collectes en giften. Ziekenhuisopnamen kunt u melden bij Piet van Hoogstraten tel.0412402490 of via info@comitezieken.nl. Uitnodigingen voor collectes kunt u melden bij Gerrit Bimbergen tel.0412-402445 of via info@comitezieken.nl. Giften kunt u storten op banknummer: NL17RABO0106500899 t.n.v. Comité Zieken en Gehandicapten Berghem. www.comitezieken.nl


pagina 4

www.thuisinhetnieuws.nl

Ruilmiddel Omdat niet iedereen spruitjes lust waren ze nauwelijks ruilbaar. Daarom is ooit geld uitgevonden. Eerst plaatselijke munten, daarna landelijk gevarieerd van halve centen tot rijksdaalders, aangevuld met gedrukte briefjes in hogere waarden. Tot nu Europees: de euro. Allemaal met hetzelfde doel, ruilhandel beter mogelijk te maken. Sinds het wegvallen van slavenarbeid valt arbeid daar ook onder. Handarbeiders kregen loon dat wekelijks in een zakje door baas of boekhouder uitgedeeld werd. Hoofdwerkers ontvingen salaris, onderscheid moest er zijn. Het loonzakje bevatte het netto weekloon in zichtbaar en voelbare briefjes en munten. Op een bijgevoegd loonstrookje stond hoe het kwam dat netto minder was dan bruto. Om zichtbaar te maken dat er werkelijk geld in het zakje zat waren er gaten in het loonzakje gemaakt zodat je van buitenaf kon zien dat er geld in zat. Nadeel van deze werkwijze was het vervoer van baas naar moeder de vrouw. Niet iedereen kon de verleiding weerstaan om, met het rijke gevoel van een heel weekloon op zak, even de stamkroeg binnen te lopen om een voorproefje te nemen. Want getrouwde mannen en thuiswonende jongeren, dienden bij thuiskomst het loonzakje aan moeder de vrouw over te dragen. Zij bepaalde het zakgeld. De rest werd zorgvuldig opgeborgen voor de huur, bakker, melkboer en alle andere wekelijkse noodzakelijke huishoudelijke kosten.

BC

Woensdag 17 juli in de Berchplaets:

Repair Café Berghem - gratis reparaties De enthousiaste vrijwilligers van het Repair Café Berghem staan weer voor u klaar op woensdag 17 juli in de Berchplaets (begane grond). Het is de laatste keer voor de zomervakantie. In de maand augustus is er geen Repair Café. U loopt binnen tussen 9.30 en 10.30 uur en we werken tot 11.30 uur. U kunt uw kapotte spullen aanbieden om te repareren of komen voor een deskundig advies. Voor het herstellen van kleding is een naaister aanwezig! (niet voor het inzetten van ritsen). Deze woensdag zal zeker ook weer in het teken staan van de zomer. Wat doe je met een kapotte grasmaaier, een botte schoffel, hegge- of snoeischaar, een defect tuinsproeier of parasol? Weggooien.. mooi niet! Ook een tuinstoel kan gerepareerd worden en zelfs een Senseo kan omgebouwd worden voor gebruik op de camping (specialiteit van het Berghems Repair Café). Over het algemeen zijn de meeste klussen met succes geklaard! Indien u nog in het bezit bent van de handleiding van het defecte apparaat deze graag meenemen. Met het Repair Café laten de vrijwilligers zien dat repareren leuk is en vaak ook gemakkelijk. Zij vinden het zonde als kapotte of afgedankte spullen weggegooid worden. De reparatiekosten zijn geheel gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt zeker op prijs gesteld. U bent van harte welkom! Iedere derde woensdag van de maand. Meer info www.repaircafe-berghem.nl.

Hoe anders nu. De nieuwe generatie krijgt op school les over geld en kijkt verbaasd en lacherig naar al die ouderwetse onhandige Computerproblemen?.... munten en briefjes. Hard geld is immers onzichtbaar geworden. Heeft u die nu ook?.... Het verplaatst zich nu, met behulp van een plastic kaartje, onzichtbaar en geruisloos, door het luchtruim. Digitaal heet dat, Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij zonder tussenkomst van enig denkend of handelend mens. Nog u thuis te verhelpen! Naast service geven wij advies over even en dan is de card ouderwets en vingert men wat op de iPnieuwe hardware, software en/of een website? hone om te betalen. Dan lijkt digitaal, dat vinger betekent, een Computerproblemen?........ Heeft u die nu ook? ………. vooruitziende naamkeuze te zijn geweest. Overigens zijn ook aan Nieuwsgierig geworden? deze betaalwijze gevaren verbonden. Wat te denken van de pinWij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! of e-mail naar: Naast serviceBel geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website? pas storing onlangs, waardoor de levensmiddelen niet afgerekend konden worden. Daar sta je dan met je aardappelen en verse BCNT Nieuwsgierig geworden? groente en alle verdere, veelal onnodige, luxe artikelen. Contant Bel of e-mailHaverhof naar: 20 betalen zit er niet in want een portemonnee met hard geld is niet 5351 ML Berghem meer van deze tijd. Bovendien zou de kassière, zonder hulp BCNT van Tel. 06-20418593 Haverhof 20, 5351 ML Berghem de computer, niet weten hoe met wisselgeld om te gaan. Even E-mail: Tel. 06-20418593 kwam Tita tovenaar in mijn herinnering. Zij had het toveren E-Mail: van info@bcnt.nl info@bcnt.nl haar vader geleerd. En als het verkeerd ging klapte ze in haar handen en sprak: ‘dan doe ik dit en alles staat stil’. In de politiek is het eenvoudiger. Daar hoeft geen geld verdiend te worden. Daar is geld. En zo niet, dan worden gewoon de boodschappen wat duurder. Probleem opgelost. Of je benoemt Ankie Broekers-Knol tot staatsecretaris en je hebt de goedkoopste bewindspersoon in van een compacte wasbeurt tot een huis. Of stelt “op basis van zijn kennis en expertise”, Pechtold aan complete poetsbeurt om de renovatie van de Tweede Kamer gebouwen te begeleiden die, naast zijn wachtgeld, daar geen cent meer voor vraagt. Zo lust gespecialiseerd in o.a. ik er ook nog wel een spruitje. lak polijsten Alles op één hoop Uit onderzoek blijkt dat 61 procent van de huidige stellen alle inkomsten op één hoop gooien. Inkomens verschil speelt geen rol. Als er al een meningsverschil is gaat het over de manier van bezuinigen. Daarmee lijkt de emancipatie van de man weer een stap dichterbij.

bekleding diepstomen

Singel 1940 - 1945 318 5348 PV Oss (0412) 652563 www.HoeksCarCleaning.nl


pagina 5

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghse Tafel

Waar koffie en thee altijd klaar staan! Waar gasten en inwoners, die als gastvrouw of gastheer willen helpen, altijd van harte welkom zijn. Doel: contact maken, samen gezellige dingen doen zoals fietsen, schaken, kaarten, eten, uitgaan, kortom alles wat leuk is om samen doen.

Donderdag 11 juli wordt een speciale Berghse Tafel

Dan bieden we alle bezoekers een boekje aan waarin we onze ervaringen van ruim twee jaar BerghsLeven met u willen delen. Want daar zijn we trots op. We vertellen graag over onze grote en kleine successen. Wat doen we, wat zijn onze dromen: we hebben het opgeschreven. Verhalen verteld door onze bezoekers, opgetekend door Laura Romanillos.

Wekelijks treffen bewoners uit Berghem elkaar bij onze Berghse Tafel. Om elkaar te ontmoeten, een praatje te maken: er gewoon zijn. Deze ontmoetingen en onderlinge contacten betekenen veel voor onze bezoekers.

BerghsLeven is méér dan de Berghse Tafel Ook leggen we contact tussen hulpvragers en hulpaanbieders. Het is allemaal in het boekje te lezen. En we verwachten daarmee meer bezoekers en vrijwilligers enthousiast te maken om onze droom werkelijkheid te maken.

een burgerinitiatief met als doel inwoners van Berghem met elkaar in contact te brengen. BerghsLeven p/a De Berchplaets, Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem. Telefoon 06 – 38 33 97 90 | mail: info@berghsleven.nl. | Volg ons ook op Facebook.

BC


pagina 6

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Basisschool de Fonkeling met grote plannen naar RegioBank in Utrecht Hoogbegaafde kinderen van basisschool De Fonkeling in Berghem gingen dinsdagochtend naar het hoofdkantoor van RegioBank in Utrecht. Daar presenteerden deze Diepgravers, zoals zij zichzelf noemen, een plan aan de directie van RegioBank om nog meer jeugd te bereiken. Strips en mascotte De Diepgravers kwamen met mooie ideeën voor JongWijs, het jeugdproduct van RegioBank. “Dit product is leuk, maar wij zien mogelijkheden om JongWijs nóg leuker te maken.” De belangrijkste lessen voor RegioBank? “Praat tegen ons in een strip, in plaats van in tekst.” Ook kwamen ze met een stoere slogan. Want dat zorgt voor herkenbaarheid zeggen de kinderen. Het kantoor door de ogen van een kind Ook de Zelfstandig Adviseurs Pierre Pepers en Anke Cornelissen van Hoogheuvel Advies uit Berghem waren van de partij. De kinderen zijn ook op het kantoor geweest en hadden een goede tip. “Zorg voor een opstapje, zodat we aan de balie even hoog als jullie staan.“ Het is nog niet klaar Ook RegioBank was enthousiast over de ideeën. Afgesproken is dat ze samen met de Diepgravers kijken welke ideeën het beste zijn om uit

Leer uw kind stap voor stap met geld omgaan

te werken. Hier gaan de kinderen mee aan de slag. Zodat er een echt uitgewerkt plan ligt, zoals het in het bedrijfsleven ook gaat. En wat vonden de Diepgravers zelf het leukste van de dag? “Cola drinken bij de directie van de Volksbank!” Mooie aftrap van de JongWijs zomercampagne Het bezoek van basisschool de Fonkeling was een mooie aftrap van de landelijke JongWijs zomercampagne van RegioBank. JongWijs is op de radio en voert campagne met online video. 435 Zelfstandig Adviseurs van RegioBank doen mee met een actie op kantoor. Ook Hoogheuvel Advies. Opent een kind tussen 18 juni en 20 september een JongWijs pakket met betaalpas, dan krijgt het kind een cadeaubon van € 7,50 van Snackbar en Eethuis Silly’s uit Berghem.

u Open n t ijs me JongW as betaalp

Open JongWijs met betaalpas en ontvang een cadeaubon van € 7,50 te besteden bij Snackbar en Eethuis Silly's, voor een lekker ijsje.*

* Vraag ons naar de voorwaarden of kijk op regiobank.nl.

Hoogheuvel Advies

Kerkstraat 60 5351 EB Berghem T 0412 - 641165 E info@hoogheuveladvies.nl I www.hoogheuveladvies.nl


pagina 7

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

DE KERMISKRANT

De kermis van Berghem pakt groter uit dan ooit!

In gesprek met kermisfamilie Cameron

“EEN LEVEN ZONDER KERMIS KUNNEN WIJ ONS NIET VOORSTELLEN” - Jan, Mary, Jan en Nick

THEO & WILL E M L A T E N KINDEREN kermis STRALEN Voor €7,50 samen in a attracties. lle Ouders ver boden!

! ! R U E M I PR

e kermisuurtj e m r la e k ik Het pr t 14.00 n 12.30 to a v li ju 4 1 ondag

Z

ALWEER EEN WINNAAR!!!

-1-


pagina 8

www.thuisinhetnieuws.nl

Als er in Berghem twee mensen van de kermis houden, dan zijn het deze wel. Al jaren dik bevriend en altijd van de partij op feesten in het dorp. Als je ze vraagt naar kermistradities, staat ‘de bank’ met stip op één. “Net voor sluitingstijd pakten we nog een goeie borrel om daarna flink door elkaar geschud te worden in de bank. Wat een lekker gevoel gaf dat zeg. En dan hard schreeuwen natuurlijk”, lachen Henri en Marianne. “Daarna aten we altijd een haring samen.” “Een dag niet naar de kermis gaan, bestond eigenlijk niet, toch Marianne?” De vrienden krijgen meteen een big smile op hun gezicht. “Dat is zo, we waren er altijd bij”, vult Marianne hem aan. “Vroeger trouwens ook al. Het geld dat ik verdiende met prei-zetten ging steevast op aan de

kermis

botsauto’s. Mijn lievelings toen.” Henri weet nog goed dat er nog geen feesttent was op het plein. “Dan stonden we te zweten in de grote zaal van de Berchplaets. Op maandag trouwens niet, want dat was de rustigste avond. Maar dat had ook weer zijn charme. Tsja, en dan iedere avond die bank in hè. Dan werd er geroepen: daar heb je die dronken schreeuwerds weer!”

NIEUW LEVEN INGEBLAZEN Sinds Berghem Events de kermis nieuw leven heeft ingeblazen, zien ze een flinke stijging van het bezoekersaantal.

BC/LC/H

“Er staat dan ook een prachtig terras dat echt uitnodigt om even een kijkje te komen nemen. Door de wandeltocht, braderie en sinds dit jaar ook het prikkelarme kermisuurtje is er over elke groep nagedacht. Een hele goede ontwikkeling”, zijn ze het allebei over eens.

ELKAAR ONTMOETEN De vrienden zijn blij dat er in hun dorp zo’n leuke kermis is. “Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Supergaaf is het toch om tieners bij de botsauto’s te zien hangen. Jongeren die flink losgaan in de tent. En die kleintjes overdag met hun ouders, opa’s en oma’s. Heerlijk. ‘Gaan jullie de attracties maar in, wij pakken hier een pilsje’, werd er vaak door ouders geroepen. Hopelijk houden zij er later net zo’n leuke herinneringen aan over als wij.”

KERMISPLANNEN Inmiddels zijn ze wat ouder en staan ze niet meer tien uur per dag op de kermis. “De planning verandert door de jaren heen”, vertelt Henri. “Mijn dochter gaat dit jaar voor de eerste keer de draaimolen in denk ik”, dus ik zal er samen met mijn gezin wel een paar middagen te vinden zijn. Met onze carnavalsgroep AbraKadaver gaan we meestal op zaterdagavond een pilsje pakken. Zelf vind ik het nog wel leuk om een andere avond te gaan.” Marianne wel twee, of drie. “Daar waar we kunnen, gaan we graag naar de feesttent, wat er meestal op neerkomt dat we toch elke dag even 'gaan kijken’. De braderie op maandag vind ik ook leuk om overheen te slenteren samen met mijn nichtjes.” Geen wensen dus voor Henri en Marianne. “Nou ja, als die bank terug kan komen. Dan kunnen wij onze tradi tie voortzetten.”

Henri van Bethlehem en Marianne van der Heijden – van Ravensteijn kijken ieder jaar uit naar de kermis

“EEN AVOND MISSEN WAS ER NIET BIJ” -2-2-


pagina 9

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Jan en Mary Cameron vormen samen met hun twee zoons Jan en Nick een hecht kermisgezin.

“WIJ GENIETEN ALS ANDEREN GENIETEN” De ene is van de ‘gok’ de ander van het ‘vermaak’. Dat

kermis

klinkt tegenstrijdend, maar dat is het niet. Kermisexploitanten zijn één grote familie. Hoewel ze ieder met hun gezin door het hele land trekken, zijn ze er voor elkaar op de belangrijke momenten in het leven. “Het zoekt elkaar op”, vult Jan aan. Hij en zijn vrouw Mary komen allebei uit een kermisfamilie. Jan uit Breda, Mary uit Oss. In Raalte sloeg de vonk over. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Trouwen deden ze pas toen ze 15 jaar samenwoonden. Een foto van het bruidspaar dat samen met hun twee zoons op een prachtige trap

vingen ons bezig, het vele onderhoud en het regelen. Je moet het een beetje zien als een boerenbedrijf. Dat stopt ook nooit.” Zelfs in hun spaarzame vrije tijd zoeken de jongens maar al te graag hun kermisvrienden op. Een leven zonder de kermis kunnen zij zich niet voorstellen. “Ik kan het maar moeilijk loslaten”, lacht Nick. “Het lijkt me zo saai om continu op één plek te zijn.”

poseert, pronkt aan de wand. Ik heb het geluk dat ze even thuis zijn om met ze te praten over de aankomende kermis bij ze om de hoek. Met hun Cakewalk staan ze dit jaar op de Bergse kermis. De Cakewalk is niet de enige attractie dat het gezin exploiteert. Ze hebben ook nog een gebakkraam en een Snowparty, een moderne versie van de Cakewalk. Als ik het goed heb, valt dat onder de categorie vermaak. Daar ben jij toch niet van? “Dat is zo”, lacht Mary. “Maar sinds ik met Jan ben wel hoor. Ik ben het voort gewend. Maar als ik eens iemand help bij een gokspel, dan word ik daar toch wel heel blij van. Ik houd van het niet op één plek zitten, het vele contact met de mensen en alles er omheen. Al moet ik zeggen dat het achter de kassa zitten ook wel handig is als je kleine kinderen hebt. Slapen deed Jan gewoon bij mij in het hokje.”

OOK ’S WINTERS

EEN BELEVING Op de vraag hoe zij zichzelf over tien jaar zien, kunnen ze geen antwoord geven. “Zo ver vooruit kijken doen we niet”, zegt Jan. “Er verandert veel. Zo mag een kermis meestal niet te veel geld kosten. Dat gaat soms ten koste van een prachtige attractie en het bestaan van een kermisfamilie. Die zijn dan genoodzaakt om iets anders te gaan doen”, vertelt Jan. Beiden vinden dat spijtig. Gelukkig verschijnt er meteen een lach op hun gezicht als ze het hebben over alle mooie dingen die er kermis ze brengt. “Ik kan er echt van genieten als ik anderen zie genieten. Daar doe ik ook alles voor. Ik probeer altijd vriendelijk te zijn, een lach op het gezicht te toveren van anderen. Dat zeggen we ook altijd tegen de jongens: zorg dat de mensen het leuk hebben. Daar is de kermis voor. Een plek om elkaar te ontmoeten. Waar families, vrienden en hele gemeenschappen zich vermaken met elkaar. Eerst met de kinderen over de kermis. Touwtje trekken,

De kermis is geen baan van 9 tot 5. Zeker niet als iedereen in het gezin meewerkt. “Tijdens het eten gaat het dan ook maar over één ding”, vertelt Jan. “Regel jij even

een oliebol eten, de draaimolen in. “En de cakewalk natuurlijk”, lacht Jan. ’s Avonds een biertje pakken op het terras en dan de feesttent of de kroeg in. De kermis

iets voor dit, stuur jij nog een mailtje over dat. Zo loopt het de hele dag door. ’s Winters ook.

is een beleving, een plek waar families, vrienden en

Dat weten veel mensen niet. Dan houden de inschrij-

gemeenschappen bij elkaar komen. Laten we dat niet vergeten. Dan blijft het leven en bestaan.”

-3-


pagina 10

www.thuisinhetnieuws.nl

GEN

ALLE DA

S I T A R G E E R T EN

kermis kermis DE NACHT VAN BERGHEM 20.00 UUR TOT 01:00 UUR ARTIESTEN UIT BERGHEM IN DE TENT

BAND AVOND 14:00 UUR OPENING KERMIS EN CLOWN DESALLES, LET OP: OPENINGSACTIE VOOR DE KINDEREN IN DE ATTRACTIES VAN 15:00 TOT 17:00

18:00 UUR GOOCHELAAR OP DE KERMIS EN HET TERRAS

20:30 UUR HOUSE OF ROCK EN DJ SONNY IN DE TENT -4-

FRIENDS EN FAMILY DAG VANAF 7:00 UUR WANDELTOCHT LET OP VERSCHILLENDE AFSTANDEN EN STARTTIJDEN 12:30 UUR PRIKKELARME KERMIS 14:00 UUR OPENING KERMIS EN LIVE MUZIEK VAN REGIONALE BANDS: DUDE,

CRAZY CADILLAC, FACTOR 3

BC/LC/H


pagina 11

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

-

FOUTE DINSDAG 13:30 UUR

HOLLANDSE AVOND 13:30 UUR

KINDERBINGO IN DE TENT

KERMISMIDDAG VAN DE HERFSTZON

15:00 UUR

MET THEO EN WILLEM NAAR DE KERMIS

kermis

KINDEREN GAAN MET THEO EN WILLEM IN VERSCHILLENDE KERMISATTRACTIES

15:00 UUR KERMISBEZOEK VAN STICHTING VRIENDEN VAN DE WILBERTHOF

16:00 UUR KERMISLOTERIJ, IEDEREEN DIE ZATERDAG MEE HEEFT GEDAAN AAN DE KERMISACTIE MAAKT AUTOMATISCH KANS OP PRIJS

EN KRIJGEN OOK ETEN EN DRINKEN.

20:00 UUR

KOSTEN ZIJN €7,50 P.P. EN INSCHRIJVEN KAN VIA BESTUUR@BERGHEMEVENTS.NL. MINIMALE LEEFTIJD IS 6 JAAR.

16:00 TOT 21:00 UUR BRADERIE INSCHRIJVEN VOOR DE BRADERIE, OF BIJ VRAGEN MAIL NAAR

FOUTE DINSDAG

Q MUSIC FOUTE PARTY EN DJ SONNY M.M.V.

22:30 / 22:45 UUR AFSLUITEND VUURWERK

BESTUUR@BERGHEMEVENTS.NL

20:30 UUR MEGA MAANDAG

DJ SONNY EN JOHN WEST

MET ONDER ANDERE

KERMIS BRADERIE van

EE

NTR GRATIS E

kermismaandag 15 juli 2019 16.00 tot 21.00 uur dan vrij in je agenda.

Vind jij struinen langs kraampjes ook zo leuk? Houd

-5-


pagina 12

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

kermis MET THEO EN WILLEM kermis NAAR DE KERMIS Misschien is het wel leuk als we jullie met een hele hoop kinderen samen een rondje over de kermis gaan. Zonder ouders, in alle attracties en tot slot een lekker frietje. “Denken jullie echt dat daar ook maar een paar kinderen op af komen”, was onze eerste reactie. Gelukkig waagden ze het erop en stonden ze twee jaar geleden op kermismaandag met liefst 80 kinderen over de kermis. Het tweede jaar nog iets meer. “Voor dit jaar kregen we een tijd geleden al spontane aanmeldingen binnen.” Daarom pakt het entertainmentduo dit jaar uit met drie rondjes over de kermis, goed voor 120 plekken. Kinderen van 6 jaar kunnen zich inschrijven om mee te lopen op maandag 15 juli om 15.00, 16.15 of 17.30 uur. Stuur zo snel mogelijk een mail naar

die op de dag zelf gepast en contact overhandigd mogen worden. Wij spraken met Theo van Ravensteijn en Willem van Kreij. “Het eerste jaar was het al gelijk een dolle boel”, blikt Willem terug op de eerste editie in 2017. “Lekker warm draaien in de tent met wat muziek. Wat rek-en-strek-oefeningen, die wij overigens harder nodig leken te hebben dan de kinderen”, grapt Theo. En daarna heel enthousiast de eerste attractie in. Samen met vriendjes, vriendinnetjes en natuurlijk met ons kunnen de kinderen zo samen

-6-

red) had hun middag op het terras bij de kermis en de kinderen deden hun best om de opa’s en oma’s te vermaken met een dansje. Nu

we naast lachende en VOOR MEER hadden T N E M IN A T R gierende kinderen ook lachenE ENT N E R E D de en gierende mensen van de DAN 100 KIN Herfstzon die samen genoten en M E ERGH B IN IS M R E K meededen aan ‘Met Theo en Willem OP

bestuur@berghemevents.nl om verzekerd te zijn van een plekje. De kosten zijn €7,50

de hele kermis ontdekken.

“Het tweede jaar nam de groep alweer toe”, weet Theo ons te vertellen. “Nu deden we de warming-up op het terras. Drie grote groepen kinderen maakten samen met ons de kermis onveilig. De Herfstzon (seniorenvereniging,

naar de kermis’.

Ook dit jaar zijn we natuurlijk weer van de partij. Is dit echt iets voor uw kind? Geef ze dan op om met ons over de kermis te gaan. Natuurlijk zijn kinderen die niet uit Berghem komen ook van harte welkom. We gaan weer in verschillende attracties waarbij de nodige lol en vertier aan de kids niet zal ontbreken. Ook de senioren van de Herfstzon zullen er weer bij zijn. En wie weet wat die twee nu weer in petto hebben voor de kinderen. Kortom: het belooft weer lachen te worden tijdens het rondje op de Bergse kermis. Groeten en tot dan, Theo en Willem


pagina 13

www.thuisinhetnieuws.nl

PRIKKELARM KERMISUURTJE INkermis BERGHEM

Veel ouders die de kermis bezoeken met hun baby’s, kleuters, peuters en kinderen met een beperking willen maar één ding: iets minder prikkels. Muziek die wat zachter staat, gedimde lichten zonder continu oehlala en alweer-een-winnaar om zich heen te horen. “Onze kinderen kunnen dat niet zo goed handelen. Terwijl we wél heel graag willen genieten van de kermis”, zo vertelt een ouder die met dit initiatief bij Berghem Events aanklopte. Op kermiszondag 14 juli gaat daarom voor het eerst in de geschiedenis het prikkelarme kermisuurtje van start. Van 12.30 tot 14.00 uur - iets langer dan een uur dus - is de muziek alleen op de achtergrond te horen, zijn er geen felle lichten te bekennen, draaien attracties een tikje langzamer en bewaren ze de welbekende jingles voor later. “Zodat de kermis voor even écht van iedereen is”, vult de organisatie aan. Naast ouders en de organisatie is ook de gemeente Oss gecharmeerd van dit initiatief. Het is nog even afwachten wie, maar een aantal afgevaardigden uit het college van b&w zal een handje helpen op de 14de.

BC/LC/H

al gekregen”, vertelt Berghem Events organisator Dennis van Rooij. “Meerdere keren zelfs.” Daarom is er nu een groep enthousiastelingen die ervoor heeft gezorgd dat er dit jaar voor het eerst een prikkelarm kermisuurtje is. In die groep zitten ouders van jonge kinderen of van kinderen die een beperking hebben zoals autisme of ADHD. Maar ook professionals zoals ergotherapeuten die precies weten wat wel en niet goed is voor deze groep kinderen. Een heel gemêleerde groep dus. “Het is fijn om te merken dat het zo gewaardeerd wordt.”

WAT HOUDT HET IN? En voor wie is het precies bedoeld? Want nog nooit eerder heeft er zoiets plaatsgevonden in de gemeente Oss. “De kermis is dan even voor iedereen”, zegt Van Rooij vastberaden. “Het is dus niet zo dat alleen gezinnen met kleine kids en kinderen met een beperking welkom zijn. Iedereen mag komen om dit bijzondere uur zelf te beleven. Graag zelfs, want alleen dan kunnen we het vaker organiseren. En het is ook wel lekker toch om even rustig op het terras te zitten’, antwoordt Van Rooij lachend op de vraag of er ook nog andere dingen te doen zijn. Eetkramen, bars en het terras zijn gewoon open.” Bezoekers van het prikkelarme kermisuur mogen verwachten dat de muziek zacht staat, er geen harde geluiden te horen zijn en ook de felle lichten even uitgezet worden. Bovendien wordt er op de snelheden van de attracties gelet. “De Polyp – ook wel bekend als de Spin of Octopus en ieder jaar weer een favoriet bij de kids – draait bijvoorbeeld op een wat rustiger tempo. De botsauto’s gaan wat langzamer en zelfs de draaimolen past zijn snelheid aan. We hebben ook iets speciaals”, vertelt Van Rooij enthousiast. “Een snoezelruimte waar kinderen met dieren kunnen

“We hebben de vraag naar een prikkelarme kermis vorig jaar ook

knuffelen. Prachtig toch.” Van Rooij hoopt dat veel mensen naar Berghem komen voor dit bijzondere evenement. “Maar wij als organisatie zijn ook al blij als we zien dat een paar kinderen - of volwassen - , die niet zo gauw een kermis bezoeken vanwege die vele prikkels, het uur van hun leven hebben.”

-7-


pagina 14

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

VRIENDEN VAN DE KERMIS

EURO’S SPAREN 8 JULI T/M 14 JULI Berghem

BERGSE KERMIS 12 T/M 16 JULI 2019 locatie: MR. GIELENPLEIN

1TEKERMIS EURO BESTEDEN BIJ ALLE ATTRACTIES BIJ IEDERE € 35,AAN BOODSCHAPPEN. UITGEZONDERD: BABYVOEDING, STATIEGELD, KANSSPELEN EN TABAK Berghem, Burg. van Erpstraat en Meester Gielenplein

KANTELBAK tbv heftruck

Bouwmachines bv

Technische gegevens: • Inhoud 1.000 ltr • Draaglast 750 kg • Gewicht 120 kg

Bouwmachines bv

MULTICONTAINER MUBA Afvalcontainer Muba stapelbaar met een inhoud van 1m3 . Ideaal voor de afvoer en opslag van zand, mortel, puin en beton. Gegalvaniseerd met 4 hijsogen.

Technische gegevens: • • • • •

Lengte 160 cm Breedte 110 cm Hoogte 80 cm Inhoud 1.000 ltr Gewicht 108 kg

REMA 150 HL

REMA 250 HL

Technische gegevens:

Technische gegevens:

• • • • • •

• • • • • •

universele steekwagen Draagvermogen 150 kg Hoogte 111 cm Afmeting plateau 40 x 20 cm Wieltype luchtbanden Wielafmeting diameter 26 cm Gewicht 8,7 kg

universele steekwagen Draagvermogen 250 kg Hoogte 108 cm Afmeting plateau 40 x 17,5 cm Wieltype luchtbanden Wielafmeting diameter 26 cm Gewicht 10,3 kg

PALLETWAGEN REMA PTS 2500

B

Technische gegevens: • • • • • • •

EMBALLAGE EN

Hefvermogen 2500 Kg Laagste stand vorken 8,5 cm Hoogste stand vorken 20 cm Breedte per vork 16 cm Diameter stuurwielen 20 cm Diameter vorkrollen 8,2 cm Gewicht 80 kg

B VOOR AL UW EMBALLAGE EN TIJDELIJKE OPSLAG

Voor veel van onze producten geldt: Vele andere afmetingen uit voorraad leverbaar en iedere afwijkende afmeting kan op verzoek ontwikkeld en geproduceerd worden.

-8-

BIGBOX OPSLAGCONTAINER • Met dubbele deur en cilinderslot • Geïntegreerde hijshaken op de hoeken • Geheel gegalvaniseerd en demontabel Afmeting Lengte 300 cm Breedte 220 cm Hoogte 220 cm

Friezenweg 24 5349 AW Oss Postbus 83 5340 AB Oss Telefoon: 0412 - 634 969 Telefax: 0412 - 633 455 info@dewitbouwmachines.nl www.dewitbouwmachines.nl

WWW.DE


pagina 15

www.thuisinhetnieuws.nl

Van der Valk Hotel Nuland - ‘s-Hertogenbosch bouwt aan de toekomst Building the new standard.

De verbouwing is definitief gestart met de realisatie van een tijdelijke pop-up locatie, genaamd: De Valk Next Door. Deze pop-up locatie is gesitueerd op de parkeerplaats aan de voorzijde van het hotel en zal vanaf augustus opengaan. In de pop-up locatie zal onder andere het restaurant, de keuken, bar, receptie en lobby komen. Daarnaast krijgt de voorzijde van ‘De Valk Next Door’ een prachtig terras waar onze gasten heerlijk van een ontbijt, lunch of diner kunnen genieten. Het hotel in samenwerking met ‘De Valk Next Door’ zal dagelijks geopend zijn en verwelkomen graag onze gasten vanaf begin augustus. Tot die tijd zijn er geen veranderingen. Zowel van binnen als van buiten wordt het hotel aangepakt. Het krijgt een uiterlijk en uitstraling van een geweldig groot en luxe hotel. Het vernieuwde hotel wordt twee verdiepingen hoger en neemt afscheid van het puntvormige dak. Verder komen er extra hotelkamers en faciliteiten bij. Ook de zakelijke faciliteiten worden uitgebreid en klaar gemaakt voor de toekomst. Op de eerste verdieping komt een congrescentrum met multifunctionele zalen, uitgerust met alle luxe en laatste technologische gadgets. Tevens wordt er een lift geplaatst waar zelfs auto’s mee naar binnen gereden kunnen worden. Op die manier kunnen de zalen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Wij willen voor al onze gasten een ultieme totaalbeleving mogelijk maken.De verbouwing zal via diverse online en offline kanalen te volgen zijn. Zo willen wij onze gasten en iedereen die hierin geïnteresseerd is, betrekken in deze enerverende tijd die komen gaat. Er komt een terugblik in het verleden en vervolgens wordt vooruitgeblikt naar de toekomst. De verwachting is dat de verbouwing tot eind 2020 gaat duren. Volg ons via Facebook of de website voor het laatste nieuws omtrent de verbouwing.

Rijksweg 25 073 - 5342534 www.hotelnuland.nl

ALL


pagina 16

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

STICHTING

55

4 196 RN

A

V

A

L

B

G ER

H

EM

WEEK EN D

,

CA

9

JU

M U E BIL

201

jaar

DE BERGSE S U T N A C R E I B

Vr. RECEPTIE

27-9

GRATIS ENTREE

M.M.V.

CONFETTI PARTY T S E E F E N I 8 T 5 N P E E O P GR SER 12 - 16 JAAR Z I PUBQU GROEP 1 - 4

Za. 28-9

GRATIS ENTREE

Za. 28-9

'S

KNLLNRK KNALFEEST

16+

M.M.V. DJ SONNY

GRATIS ENTREE

Zo.

29-9

G A D N E R O I N SE ANAF 55 JAAR!!! V

M.M.V.

ID E H G I L L E Z E G E T S T E W R E OUWV

F E E S T I N D E T E N T MR GIELENPLEIN


pagina 17

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Houtdag bij natuurcentrum De Maashorst Natuurcentrum De Maashorst organiseert wegens groot succes ook dit jaar weer een houtdag! Dit jaar op zondag 18 augustus, midden in de zomervakantie, met allerlei leuke spelletjes en spulletjes op het gebied van hout. Er is van alles te doen en bekijken voor kinderen en volwassenen. Tevens kun je om 10.30 uur op pad met een gids voor een mooie bomenwandeling. Om 10.30 uur gaat het houtfeest van start. De toegang hiervoor is gratis. Wil je mee op pad met de gids en een mooie bomenwandeling maken, dan vragen we een bijdrage van €3,-- voor een volwassenen en €2,-per kind. Hieronder kun je je online aanmelden. De wandeling start meteen om 10.30 uur!

Sambafestival Dale Caña Zondag 30 juni houdt Dale Caña in samenwerking met Centrum Management Oss en Heuvel Horeca Oss, de 5e editie van het Sambafestival Oss. Een lustrum! Een festival vol swingende en opzwepende muziek; voel het ritme en dans en swing mee op de vrolijke sambaklanken! Om alvast in Braziliaanse sfeer en stemming te komen, kun je al op zaterdagavond 29 juni vanaf 20.00 uur genieten van een Braziliaans feestje in het centrum van Oss. Geniet van een hapje of drankje bij één van de horecagelegenheden op de Heuvel en van de vrolijke en swingende klanken van Xammeramme en Batala, twee sambabands die behoren tot de top van Nederland!

NEDU Kampeerauto’s

Wij bouwen uw droom!

Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van busjes naar kampeerauto’s

www.nedu-kampeerautos.nl Infanteriestraat 3a

Het Sambafestival Oss start dan echt op zondag 30 juni vanaf 13.00 uur in het centrum van Oss. Tijdens dit percussiespektakel kun je genieten van sambabands, Carribean brass, djembé en dansoptredens. De presentatie van de optredens op de Heuvel is ook dit jaar weer in de professionele handen van de enthousiaste Ivonne Verhagen. Tijdens dit gratis Sambafestival treden naast het Osse Dale Caña, de Caribbean Brass Band uit Amsterdam en Sambaband Sambanda uit Boekel op diverse locaties in het centrum voor u op. Het Sambafestival is niet compleet zonder een prachtige Capoeirashow. Ook dit jaar is er weer topkwaliteit weten binnen te halen met het spectaculaire optreden van Capoeira dansgroep MCN. Zij toeren momenteel 3 maanden door Europa en wij zijn trots dat zij hier op ons Sambafestival Oss die middag zelfs 3 keer optreden! Een complete Braziliaanse Show, voorzien van Braziliaanse danseressen, live muziek, percussie en Capoeira spelers. Maak kennis met deze mooie vechtkunst uit Brazilië en geniet van een prachtige capoeira show vol acrobatiek en dans. Een ware lust voor het oog! Kun je zelf al niet stil blijven staan met al dit muzikale spektakel, Samantha Linger zal dit zeker niet doen! Samen met Wilant Wijdeven, Marianne Kuipers en andere danseressen waan je je al snel in tropische sferen en of dit allemaal nog niet genoeg is, kun je ook genieten van djembé muziek bij de Groene Engel waar de professionele Djembé groep Oumar van zich laat horen. Wie je zeker niet wil missen is Dudu Capoeira uit Utrecht. Deze master in Samba brengt je op de Heuvel in vervoering met zijn enthousiaste, swingende sambaklanken. Hij zal vervolgens aan het einde van de middag met álle bands en danseressen zorgen voor de afsluitende indrukwekkende en swingende Grande Finale, waar alle bands nog één keer van zich zullen laten horen!

| 5363 VW Grave | 0486-436129 | info@nedu-kampeerautos.nl

SPRINGKUSSEN HUREN?

Feestverhuur de Buurvrouw is uw partner voor ieder knalfeest in de regio ‘s-Hertogenbosch. U kunt bij ons niet alleen terecht voor attracties, licht- & geluidinstallaties, statafels, stoelen, etc. Wij kunnen ook de catering (eten & drinken) of zelfs de gehele organisatie van uw feest of evenement uit handen nemen. Bovendien kunt u bij ons terecht voor het boeken van een groot scala dj’s en artiesten voor ieder soort evenement. Feestverhuur de Buurvrouw is het zusterbedrijf van het bekende Feestcafé de Buurvrouw in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Meer informatie? U kunt altijd contact opnemen, ik ben ook u graag van dienst. Met feestelijke groet, Bas Viguurs

www.feestverhuurdebuurvrouw.nl


pagina 18

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

www.interpunctie.nl

www.stief-gezin.nl - gezinstherapie - conflicten - assertiviteit

- relatietherapie - individuele vragen - opvoedingskwesties

voor alle mogelijke kwesties in en om samengestelde gezinnen

Smientdonk 2, 5467 CA Veghel

info@interpunctie.nl

Uitgummen Helaas doet ouderverstoting zich vaak voor. Het lijkt bijna niet op te lossen, hoewel ook de politiek er wat aan probeert te doen (met wisselend succes). Het gaat om gescheiden ouders waarvan de éne ouder negatief over de andere ouder doet, zodanig dat het kind ervoor lijkt te “kiezen” het contact met de andere ouder te verbreken. De kinderen worden “bewerkt” door de ene ouder die lijkt te “winnen”. Men kan zich in dit soort gevallen zelfs wijs maken dat dit het beste zou zijn voor de kinderen.

Nellie Timmermans

Op langere termijn zie je vaak dat er een omslag komt bij de kinderen. Het kind wil uiteindelijk toch zijn andere ouder kennen en beseft dat het eigenlijk niet meer precies weet hoe de andere ouder is. Op den duur zie je soms dat kinderen de verstoten ouder op den duur in het hart sluiten, terwijl de “winnaar” van destijds de grote verliezer wordt en geen contact meer heeft. Natuurlijk zou je dat kunnen denken. Want de winnaar die verliezer werd heeft het aan zichzelf te wijten. Natuurlijk heb je narcisten en egoïsten die puur uit eigenbelang handelden, maar het merendeel van de mensen die zich

GEZOCHT Servicemonteur GEZOCHT GEZOCHT Installatietechniek

0413-310795

schuldig maken aan dit gedrag zijn zelf angstig om de kinderen kwijt te raken of er zijn andere problemen, traumatische geschiedenissen of wat dan ook. Dat dit gevolgen heeft voor de identiteit van kinderen lijkt me logisch: als je vader of moeder niet deugt dan is er een deel in jou wat niet goed is. Je deugt zelf dan niet meer!! Je kunt de andere ouder nooit uitgummen, want dan gum je ook een deel van je kind uit!! Veel is er nog niet bekend over de gevolgen voor kinderen. Maar kinderen èn ouders raken erdoor beschadigd.

Servicemonteur Servicemonteur Installatietechniek Wat Installatietechniek ga je doen? Functie-eisen:

• Inregelen en onderhouden van • Opleiding richting servicewerktuigbouwkundige installaties technicus/installatietechniek Wat ga jegadoen? Functie-eisen: Wat je doen? Functie-eisen: •• Zelfstandig aan WTB-installaties Service &richting onderhoud ervaring Inregelen enwerken onderhouden van Opleiding richting service• Inregelen en onderhouden van ••• Opleiding service• werktuigbouwkundige Storingen oplossen aaninstallaties WTB-installaties •technicus/installatietechniek In het bezit van een rijbewijs B technicus/installatietechniek werktuigbouwkundige installaties • Zelfstandig werken aan WTB-installaties •• Service ervaring • Zelfstandig werken aan WTB-installaties Service&&onderhoud onderhoud ervaring • Storingen oplossen aan WTB-installaties •• In van een rijbewijs B B • Storingen oplossen Inhet hetbezit bezit van een rijbewijs Wil jij uitzicht op eenaan vastWTB-installaties dienstverband • pensioenregeling • goede secundaire

arbeidsvoorwaarden • opleidingsmogelijkheden • werken in een leuk team? Wil jij uitzicht op een vast dienstverband • pensioenregeling • goede secundaire Wil jijjeuitzicht een vast dienstverband • pensioenregeling • goede073 secundaire Stuur cv naarop info@installatieburopijnappels.nl /Meer in info? 594 2201 arbeidsvoorwaarden • opleidingsmogelijkheden • werken een Bel leuk team? arbeidsvoorwaarden • opleidingsmogelijkheden • werken in een leuk team? Stuur je cv naar info@installatieburopijnappels.nl /Meer info? Bel 073 594 2201

Stuur je cv naar info@installatieburopijnappels.nl /Meer info? 594 2201 Spurkstraat 64b Bel Den073 Dungen www.installatieburopijnappels.nl

Spurkstraat 64b Den Dungen www.installatieburopijnappels.nl Spurkstraat 64b Den Dungen

www.installatieburopijnappels.nl


pagina 19

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghem Bruist komt snel dichterbij! Op 15 september 2019 is het zover in de Piekenhoef. Al ruim 45 deelnemers doen mee! Verenigingen, stichtingen of ondernemers kunnen zich nog altijd aanmelden als deelnemer. Net als vorig jaar zullen we een stempelkaart uitdelen aan de kinderen. Hiermee kunnen ze leuke activiteiten doen op het evenement. Terwijl de volwassenen genieten van al het moois en lekkers dat Berghem te bieden heeft. Stempelkaart Dit jaar hebben we weer een stempelkaart voor de kinderen. Tijdens het evenement zijn er verschillende activiteiten bij diverse deelnemers. Bij elke activiteit kan je een stempel verdienen. Is de kaart vol? Dan kan de kaart worden ingeleverd voor een lekkere traktatie. Voor aanvang van het evenement zal aan de deelnemers worden gevraagd of ze willen meedoen aan de activiteiten voor de stempelkaart. Heb je een leuke activiteit in gedachte? Doe dan mee! Leuk voor de kinderen maar zeker ook voor de ouders die naar de activiteit ĂŠn de kraam komen kijken. De stempelkaarten worden vooraf gratis uitgedeeld op Het Molenveld en de Fonkeling. Ook zijn deze tijdens het evenement verkrijgbaar. Deelnemen aan Berghem Bruist? We hebben al heel wat aanmeldingen binnen voor deelname aan Berghem Bruist. Wij zijn zeer blij met alle deelnemers, maar we hebben nog voldoende plek over voor extra aanmeldingen. Wil jij ook deelnemen of heb je een vraag? Mail of bezoek ons op zondag 30 juni in het Bospark in de Piekenhoef. Van 14.00 tot 15.00 uur kan je daar terecht en al je vragen stellen over Berghem Bruist. Deelnemers 2019: Geo Oss, Geologische club, International Vedanta Society, Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos, Avem-Kinderopvang, Mondioring Hondensport, Personal Touch Travel, Rabobank Oss Bernheze e.o., Ricchi club Anpai, Scouting Berghem, Seniorenvereniging De Herfstzon, Speelgroep Hoessenbosch, Stichting Beeldend Berghem, Stichting Berghem Tegen Kanker, Stichting BerghsLeven, Stichting NOBB - Bibliotheek Berghem, Taekyon Berghem, Toneelvereniging Amicitia, uMiek, Bandenservice van Zandvoort, Veilig Verkeer Nederland, Verpleeg en verzorgingshuis De Wilberthof Draag jij Berghem Bruist een warm hart toe? Berghem Bruist kan niet bestaan zonder hulp. We hebben al heel wat ondernemers die ons helpen Berghem Bruist te laten plaatsvinden. Wil jij ook iets bijdragen in materialen, als deelnemer of in geld? Laat het ons weten!

Nieuwe EHBO–cursus in Berghem De plaatselijke EHBO-verenigingen met name Lith, Berghem, Megen, Schaijk/Reek en Geffen steken de koppen bij elkaar om gezamenlijk een EHBO cursus te starten. De cursus start in september en wordt gegeven in Zalencentrum De Merx. Wanneer de kandidaten het diploma gehaald hebben, kunnen deze zelf weer terugkeren naar de vereniging in hun eigen woonplaats. De cursus omvat de basiskennis van de eerste hulp. Verder komen de reanimatie en de bediening van de AED aan bod.In totaal duurt de cursus 14 avonden. De kosten zijn 225 euro. In veel gevallen zijn de kosten voor deze cursus te declareren bij de ziektekostenverzekering. De kandidaten kunnen zich aanmelden bij Ans van der Burgt. Haar telefoonnummer is 06-12875559 of per e.mail ansvanderburgt@caiway.nl. Uiteraard kunnen de besturen van de plaatselijke EHBO-verenigingen ook informatie geven.

BC


pagina 20

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Aandacht, rust en ruimte Wij werken enkel op afspraak

Mark van der Zander Dierenarts algemeen

Maarten Simonse Dierenarts algemeen

Suzanne van Erp

Dierenarts gezelschapsdieren

Tamara van der Heiden Dierenarts algemeen

Koolzaadweg 10, Berghem • 0412-310 010

GRATIS INLOOPSPREEKUUR (op afspraak) ELKE WOENSDAG van 16.30 uur tot 19.30 uur Zoekt u een goede advocaat voor vragen en/of problemen op juridisch gebied, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Brugman Advocatuur staat u graag bij in zowel advieszaken als procedures.

Brugman Advocatuur

Is uw relatie over? Wilt u zo goed mogelijk uit elkaar? Onze mediator helpt u graag.

Burgemeester van Erpstraat 18-A 5351 AW Berghem

Regel uw zaken op tijd.

Telefoon: 0412 - 72 49 50 06 – 11 03 57 07

De Vree Van Drongelen | Notarissen – Adviseurs

Mevrouw mr. E.A.M. (Esther) Brugman

Website: www.ba-ad.nl E-mail: info@ba-ad.nl

Burg. van Erpstraat 16 5371 AW Berghem

0412-487111 info@dv-vd.nl www.dv-vd.nl


pagina 21

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

De cirkel van het leven. Terug naar de natuur.

Open dag Natuurbegraafplaats Maashorst

Ontmoet de natuur…

Van bloem naar bloem. Veelkleurige vlinders en zoemende bijen vliegen tevreden over Maashorst. De bloemrijke graslanden, de boskamers en de boomgaard met fruitbomen. Welkom in de prachtige natuur van een Brabants oergebied. Iedereen vindt hier iets anders. Rust, ruimte. Inspiratie, troost of kracht. De stilte van de natuur kent vele geluiden. Op Maashorst geloven we in de kracht van ontmoeten. Wandel je met ons mee? Op zondag 23 juni staan we tussen 11.00 en 16.00 uur voor je klaar om je in een open en ontspannen sfeer te inspireren, rond te leiden en uiteraard al je vragen over dit prachtige natuurgebied en natuurbegraven te beantwoorden. Maar voel je ook vrij om zelf even in alle stilte van de natuur te genieten. Eeuwige natuur Heb je wel eens nagedacht over

een eeuwige plek in de natuur? Voor als je er ooit niet meer bent? Onder de wiegende takken van een bijzondere oude boom. Aan de rand van het bos of bij een stille ven. Op natuurbegraafplaats Maashorst kun je een mooie plek voor later reserveren. Hoewel nog lang niet iedereen met natuurbegraven bekend is, is het zo oud als de mensheid en heel natuurlijk. In vroege beschavingen was de natuur een plek voor ceremonies, maar ook de laatste rustplaats. Een plek om geliefden te eren en gedenken.

Mooi groen en sterk Op natuurbegraafplaats Maashorst zien we het als onze missie om die natuur een beetje mooier en groener te maken. We beheren en ontwikkelen het natuurgebied zorgvuldig. We versterken de natuur, maken nieuwe natuur en herstellen en bevorderen de biodiversiteit. Zo kan Maashorst groeien en bloeien. Iedereen die een plekje bij ons reserveert, zorgt ervoor dat de natuur voor altijd natuur blijft. Uiteindelijk worden ook de graven in de natuur opgenomen. In de toekomst zorgt onze partner Natuurmonumenten voor het beheer van het gebied. En de natuur zelf. Thuis op Maashorst Wandelaars, fietsers en mijmeraars genieten van de natuurpracht op Maashorst. Ook planten en dieren voelen zich hier thuis. De geelgors zingt haar betoverende lied. De rode bosmier, groene specht en kleurrijke vlinders profiteren van de boska-

mers die we creëren. Omdat de zon op deze open plekken in het bos de grond verwarmt, kan flora groeien en bloeien en groeit het aantal (nieuwe) diersoorten. Ook de veldleeuwerik, rugstreeppad, dassen, reeën en talrijke vogels en een imposante mierenkolonie leven op Maashorst. Je bent van harte welkom om het zelf te ervaren. Altijd vrij toegankelijk Je vindt onze natuurbegraafplaats bij Schaijk. Maashorst telt 26 hectare en sluit aan op het gelijknamige en grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Ben je nieuwsgierig en wil je kennis maken, maar ben je verhinderd op 23 juni? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting. Je bent zeven dagen per week welkom op Maashorst. Het natuurgebied is tussen zonsopkomst en zonsondergang altijd vrij toegankelijk voor iedereen. Natuurbegraafplaats Maashorst Franse Baan 2, Schaijk tel. 0486 745 006 www.maashorst.nl

SUPERDEAL! LEVER DEZE BON IN EN ONTVANG

€7

,50

KORTING

Op ons beste wasprogramma

R ER UPE SU S

Super Schuim, Wassen, Bodem wassen, Waterval, Wax, Power Polish, Bodem protector, Drogen, Nadrogen, Super Shine

Na het wassen gratis stofzuigen & matten reinigen.

nu van € 17,50 voor

€ 10,-

KANTSINGEL 20 . OSS DEZE BON IS GELDIG TOT EN MET 31-07-2019. NIET GELDIG I.C.M. ANDERE AANBIEDINGEN. KIJK VOOR ALLE ACTIEVOORWAARDEN OP WWW.THECARWASH.NL/ACTIES

Praktijk Oosterse Geneeswijze George Remst

Acupunctuur is erkend als therapie door de Wereldgezondheidsorganisatie en inzetbaar bij zowel acute- als chronische pijnklachten. Burg. van Erpstraat 4, Berghem. Tel. 06 224 00 724 Lid N.V.A. - Vergoeding via uw zorgverzekering mogelijk Leiweg 5c • 5386 KR Geffen • Tel. 06-20431610 • E-mail: info@ecopoll.nl • www.ecopoll.nl

Afspraak maken via 06 - 224 00 724 of via www.oosterse-geneeswijze.nl


pagina 22

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL


pagina 23

www.thuisinhetnieuws.nl

Theater Dankzij De Dijken brengt ‘Oorlog aan de Rivier’ dichtbij Veertien mensen die in oorlogsjaren aan de Maaskant woonden vertelden hun persoonlijke belevingen. Hun vertellingen zijn verwerkt in een voorstelling die het publiek spannende, ontroerende, heftige en alledaagse momenten uit die omgeving voorschotelt. Stap in September café ‘Bij Marie’ binnen en je staat aan het begin van WO2. En al vliegen de bommenwerpers over, Marie schenkt koffie voor vriend en vijand ‘want mensen zijn mensen’. Het wordt alleen lastiger als koffie en suiker op de bon gaan, nieuwe regels hun intrede doen en de gemoedelijke sfeer onder druk komt te staan. In een tijdelijk tenttheater aan de Oude Maas – nabij de Prinses Maximasluizen in Lith – wordt café ‘Bij Marie’ ingericht. ‘Op historische bodem’, zegt Ans Jager, regisseur en scriptschrijver, ‘ Hier vloog een V1 rakelings langs de sluis. Hier lag ook een schip dat onder vuur werd genomen door Engelse Jagers. Er werd smokkelhandel gedreven met schippers die over de Maas kolen vervoerden. Een eindje verderop landden de eerste bevrijders na vier onzekere jaren’. Onzekere tijd Dat de oorlogstijd een onzekere tijd was hebben de toneelspelers van Dankzij De Dijken wel begrepen uit de door hen opgetekende verhalen. Alle ‘supersenioren’ herinneren zich het indrukwekkende en angstige begin met de overvliegende bommenwerpers op weg naar Rotterdam. Jan Huismans uit Lith was 9 toen zijn vader hem uit bed tilde om op de dijk te gaan kijken. ‘In de lucht zag het zwart van de vliegtuigen en op de dijk zag het zwart van de mensen’. Mevrouw Nellij de Goeij – nu 100 jaar – weet het ook nog, ‘Vliegtuigen kwamen heel laag over de Maas vliegen. Heel gevaarlijk. Als ze 1 schot gelost zouden hebben....’. Mevrouw W. van Lent, nu 98 jaar, woonde destijds in Lithoijen en herinnert zich ‘Het zag zwart in de lucht, net kraaien. De oorlog was een angstige tijd. En er was veel ver-

raad, hoor. Wij waren voor de buren gewaarschuwd, die waren Duitsgezind. Maar ze durfden er niet voor uit te komen dat ze bij de NSB waren, want dan kreeg je het hele dorp tegen. Ja, angst. Die hadden ook angst. Toch een gezin met kinderen. Je kon nooit voorspellen wat er kon gebeuren. En mijn vader sliep altijd in de gang, in een soort ligstoel, met de voordeur en de achterdeur open voor als er razzia’s gehouden werden’. Sympathie Opvallend bleek uit meerdere interviews ook een zekere sympathie voor de Duitse soldaat. ‘We hebben altijd soldaten in huis gehad, Nederlandse, Duitse, Amerikanen’, vertelt Mien van der Biezen uit Geffen. Ook zij was negen jaar toen de oorlog uitbrak. ‘Wij zaten in de schuilkelder. Het was al bijna nacht toen moesten de Duitse soldaten naar het Ardennenoffensief. Toen kwamen ze ons een hand geven, die Duitsers. Wij waren ook altijd vriendelijk geweest naar hun. Het

waren geen vijanden. Ge moest er mee huizen’. En tante Annie uit Heesch vertelt: ‘Soldaten waren gewone mensen. Duitsers ook. Ze waren gewoon aardig. In het begin was er één die had een bedrijf toen hij werd opgeroepen voor de dienst en toen moest ie gaan. Had ook vrouw en kinderen. Die moesten het maar zien te rooien. Dan zaten ze hier aan tafel wat te kaarten en wij liepen gewoon in en uit’. Bevrijd De voorstelling Oorlog aan de Rivier – een verhaal van vrede tot V1 - is gebaseerd op persoonlijke vertellingen over verplichte Duitse les, grote en kleine verzetsdaden, evacuatietochten, stiekeme danslessen, onderduikers, inleveren van radio’s en fietsen, boetes voor clandestiene handel, liefde, trouwen, Kerstmis, muziek, kinderjaren en de bevrijding die voor bewoners langs de Maas nog niet zo bevrijdend was. De honderdjarige Nellij de Goeij memoreert: ‘We waren bevrijd in september ‘44 en woonden aan het Marktplein in Lith. Op 14 januari 1945 zat ik gewoon te lezen toen die V1 op het Protestantse kerkje viel. Dat was verschrikkelijk. Ook alle ruiten op het Marktplein vlogen eruit. Zelfs mijn brillenglazen waren kapot, mijn boek lag in de vensterbank en ons Otto lag in de box in de glasscherven. Twintig minuten later kwam er weer een,

Nellij de Goeij 100 jaar (r) W. van Lent 98 jaar Ook zij vertelden over hun oorlogsjaren.

ALL maar die vloog door. Ja, oorlog. Tijdens de oorlog leefden we van de ene dag in de andere. Na de oorlog, dan voeld’ oe eige toch wel bevrijd. Achteraf beseften we pas hoe moeilijk het was, hoe ingewikkeld’. Maria van Lith - zij speelt de Marie van het café ‘Bij Marie’ - vindt: ‘Om te beseffen hoeveel vrijheid we nu hebben is het belangrijk om deze verhalen te leren kennen, voor het voetlicht te brengen en te laten voortbestaan. Nu het nog kan’. Zelf interviewde ze haar vader Gerrit van Lith. ‘Mijn vader is onlangs overleden. Ik ben blij dat ik hem nog zo uitgebreid heb kunnen spreken over die oorlogstijd en dat zijn belevingen en visie ook een plekje hebben gekregen in de voorstelling’.

Voorstellingen Oorlog aan de Rivier Door Theater Dankzij De Dijken Regie en script Ans Jager Dirigent en arrangeur Marty van der Staak 19, 20, 21, 26, 27 en 28 september 2019 Nabij Prinses Maximasluizen Lith Aanvang 20.15 Reserveren € 15 Aan de kassa € 17,50 www.theaterdankzijdedijken.nl


pagina 24

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

George Baker . Stuk . Django Wagner De Coronas . Daredevils . Mental Theo . Dave Roelvink band . Booming Piano's Ruthless . Laura Ross . top 2000Tribute

Dj Wipneus & Pim . Flabbergasted . Lievelings Dj's van je zusje

Lanterfantje . King of Bingo . Tribute to Andre Hazes . the allstarz Randy Voet . Brian Voet . Plastic Elvis


pagina 25

www.thuisinhetnieuws.nl

Hoessenbosch Festival blijft ‘gewoon’ groeien Het succes van het Hoessenbosch Festival is overweldigend. In slechts drie jaar tijd heeft het evenement niet alleen een bewonderenswaardige reputatie opgebouwd in Berghem, maar ook ver daar buiten. Het festival was vorig jaar compleet uitverkocht, maar daar heeft de organisatie een oplossing voor bedacht. Dit jaar is er nog meer te zien en zijn er nóg meer bezoekers welkom. door Mark van der Donk De vierde editie van het jaarlijkse Hoessenbosch Festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Het gigantische aantal van ruim 6.000 bezoekers - die vorig jaar op de happening af kwamen - denken Cor Strijbosch en Dennis van Rooij, projectleiders van het festival, ook dit keer zeker te halen. “We groeien als een tierelier. Momenteel, medio juni, hebben we al meer kaarten in de voorverkoop verkocht dan we het eerste jaar in totaal binnen hadden. En ook dat was al een heel behoorlijk aantal, met duizend man op de zaterdagavond.” Strijbosch noemt het succes ‘grandioos’ en benadrukt dat ze zoveel mogelijk mensen willen laten genieten van een leuke avond of middag. “Om die reden hebben we het terrein dit jaar vergroot. De tent met speciaalbier van Muifelbrouwerij is afgevallen, maar daarvoor in de plaats komen twee extra stages. Zal ik je een rondje meenemen over het festivalterrein?” Figuurlijk geeft de regelaar ons een rondleiding, waarbij hij enthousiast vertelt over wat er eind augustus op iedere plaats zien, doen en horen is. “We beginnen bij de Kiosk, waar

een mooie, grote truss overkapping staat en nu voor het eerst een grote bandstage komt te staan, met een opblaasbaar podium. We spelen in op ons publiek, dat gemiddeld 36 jaar is, met een top-2000 tributeband. Dat is helemaal in. Van André Hazes en Queen komt ook een tributeband en de Booming Piano’s spelen daarnaast ook allerlei nummers op verzoek.” We gaan verder, wanneer een grote bingo-show ter sprake komt. “Honderd man tegelijk bingoën, zie je het al voor je? King of Bingo, de beste bingopresentator van Nederland, komt het tot in de perfectie uitvoeren. En de prijzen zijn hilarisch.” De silent disco, enkele jaren terug heel klein begonnen, ontbreekt ook dit jaar zeker niet. “Opnieuw hebben we die, wegens groot succes, moeten uitbreiden. Vorig jaar was er plek voor 150 man, dit keer zijn er 250 koptelefoons.” De main stage is uiteraard weer een van de blikvangers. “CV De Kwèkers, die de Verlichte Optocht dit jaar hebben gewonnen, zijn weer bezig met een prachtig decor. Naast de twee barren, worden ook Maasland FM - met een eigen studio - en onze mainstage huis-DJ

ALL Menno verwerkt in het podium.” Daar bovenop zullen de bands Daredevils (vrijdag) en De Coronas (zaterdag) acte de présence geven. “En ook George Baker en Django Wagner zullen optreden, afgesloten door Dansado en de Feestneger en een house-act van STUK, van de jongens van StukTV, bekend van YouTube.” De grote podia vindt Strijbosch prachtig, maar stiekem geniet hij misschien nog wel meer van de kleine acts. “De Party Lol Tent Parasol bijvoorbeeld. Het kleinste podium van het festival, waar allerlei Nederlandstalige zangers uit de buurt, als Brian en Randy Voet, optreden.” Een nieuwe stage is de schirmbar, een après skihut waar bij de zingende barmannen Theo en Willem (uit het dorp) verzoekjes kunnen worden aangevraagd. En tot slot is er het Uilennest, waar wordt ingespeeld op een wat jonger publiek. “Daar zien we de drie grote koppen die vorig jaar op de mainstage stonden, de aankleding is dus echt vet. Mental Theo komt er optreden, voor alle leeftijden natuurlijk, maar verder is het vooral hardcore en hardstyle wat daar gedraaid wordt. En Dave Roelvink niet te vergeten, voor de vrouwen.” Kindermiddag Niet alleen in de avond, maar ook op zaterdagmiddag is er bedrijvigheid alom in Theater Hoessenbosch. De kindermiddag barste vorig jaar haast uit haar voegen. “Het was zó goed bezocht dat we te weinig parkeerruimte hadden”, aldus Strijbosch. “Dat hopen we nu op te lossen, want de middag bevat ook dit jaar weer ontzettend veel creativiteit. We beginnen al om 11.00 uur, met een opening van Drumband Berghem, en een halfuur later meldt Dolfje Weerwolfje zich.” Bibliotheek Berghem maakt dat laatste mogelijk, vertelt hij verder: “Ze zijn ook aanwezig met een popup bibliotheek, waarbij wordt voorgelezen en dergelijke.” Naast het gebruikelijke culturele/muzikale programma en de vele activiteiten waarvan vorig jaar maar liefst duizend kinderen genoten, is er een extra veld met veel activiteiten van Ludus Outdoor. “Het Klauterwoud noemen we het, met onder meer een zweefmolen en een trampoline-kermisattractie. In samenwerking met Staatsbosbeheer en de boswachter worden de kinderen ook enthousiast gemaakt voor de Ossje route, jeugdtheater Spons is erbij en kids kunnen meedoen aan een trommelworkshop van Beat-It. We eindigen de middag met een roofvogelshow, het is eigenlijk teveel om op te noemen. Er zijn meer dan dertig activiteiten.” De verwachting is dat het kinderfestival uitverkocht gaat raken. “Om die reden roepen we mensen op om tijdig, in de voorverkoop dus, al hun kaartjes te kopen. Dan ben je verzekerd van toegang en tevens goedkoper uit. Online kost een ticket 7,50. Aan de deur - indien er nog plek is - 10 euro.”


pagina 26

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Perkplanten

van eigen kwekerij Hanging Basket een hele zomer kleur nu 8,95

nu

8,95

Last van muggen? Citroen geranium Hangbegonia in hanging basket diverse kleuren nu 4,25

Gardena grastrimmer Easycut 400/25 van 62,99 voor 56,95 nu

56,95

nu

4,25

Portulaca

3 kleuren in schaal nu 3,25

verjaagd ze! nu 2,95

nu

nu

2,95

3,25

Electrische onkruidbrander Hozelock nu

Grote sortering Parasols

vanaf

22,95

vanaf 22,95

69,99 Uw onkruid verwijderen zonder chemische middelen van 79,95 nu voor 69,99

Wespenvallen diverse modellen vanaf 2,29 nu

2,29

Aanbiedingen zijn geldig t/m 14 juli 2019 en zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

Bartafel

met 4 inklapbare krukken nu 199,00 nu

199,-

Openingstijden: Ma. t/m vr. 09.00-18.00 uur Zaterdag 09.00-17.00 uur Vr. koopavond tot 21.00 uur Zondag 12.00-17.00 uur

Bosschebaan 23, 5384 VX Heesch, tel. 0412-407030 | www.tuincentrummeijs.nl | info@tuincentrummeijs.nl


pagina 27

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

BOUWMARKT VAN ERP & ZN. • bouwmaterialen • hang- en sluitwerk • tuin- en landbouwzaden • sierbestratingsmaterialen

• ijzerwaren • tegels • gereedschap • verf • pootgoed en bestrijdingsmiddelen • hout- en plaatmateriaal

Heesterseweg 53 - 5386 KT Geffen Tel. (073) 532 13 38

Beestjes en mosjes horen er helemaal bij

Alles in de tuin heeft een reden Alles in de tuin heeft een reden. Elke plant lokt z’n eigen insect. Zo trekken Salvia’s vanwege de vorm van de bloem uitsluitend hommels met een lange tong. Die samenhang tussen planten en dieren is onderdeel van de natuur. Maak je dus vooral niet druk om beestjes, onkruid en mos. Het hoort in een levende tuin, waar mensen, dieren, insecten en planten graag vertoeven. Het zo begeerde in ‘contact met de natuur zijn’ kun je dus prima in je eigen tuin ervaren. Zeker als je daar open voor staat en niet gaat bestrijden. Alle dieren in de tuin, dus ook slakken en luizen, oorwurmen en pissebedden, zijn van net zoveel waarde als bloemen en planten. Dieren zien geen erfafscheidingen. Hebben wij de neiging om onszelf achter schuttingen en hagen te verschuilen, al die kruipers, fladderaars en vogels ervaren de ruim vijf miljoen tuinen plus alle stads- én overige natuur als één geheel. Laat daarom af en toe de boel de boel en tuinier niet te netjes. Plant lekker veel kruiden en laat af en toe in een hoekje eens een bos brandnetels staan. De vlinders zijn je dankbaar. Veel dagvlinders houden ook van rode, paarse en roze bloemen. Echte toppers zijn behalve de vlinderstruik Buddleja, ijzerhard Verbena bonariensis, koninginnekruid Eupatourium, zonnehoed Echinacea, dropplant Agastache en asters Aster novi-belgii. Variatie is voor veel insecten het sleutelwoord.

Voor al uw houten tuinartikelen en nog veel meer! al uw houten al uw houtenVoor tuinartikelen Voor al uwVoor houten tuinartikelen tuinartikelen en en meer! nog veel meer! en nog veel nog veel meer!

Kom onze nieuw ingerichte showtuin bekijken Sfeervolle vrije tijd is genieten...

Kom onze nieuw ingerichte Nieuwe Udenseweg 6, 5408 NE Volkel • T 0413 272149 • www.tenwbouw.nl showtuin bekijken

onze nieuw ingerichte Kom onze Kom nieuw ingerichte showtuin bekijken showtuin bekijken

www.louisvanschaijk.nl


pagina 28

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Tommy van Deursen & Zn. Voor al uw tapijt, vinyl, laminaat, vitrage, gordijnen, vloerkleden en binnenzonwering

nieuw in ons assortiment

Click PVC

24 verschillende kleuren leverbaar in hout en tegels

Overgordijnen

Op alle voorraad gordijnen design, effen en velours 120/140 breed, diverse kleuren Gratis gemeten en gemaakt vanaf

9,95

Groot assortiment Vloerkleden Âą 160 X 230 cm vanaf

79,00

Naast deskundig advies in onze nieuwe showroom zorgen wij voor een vakkundige stoffering. Dit is per slot van rekening onze specialiteit. Altijd tegen de scherpste prijzen. Want waarom zou U meer betalen?

Tapijt Serion Binnenzonwering tegen de scherpste prijzen

WIJ ZIEN U GRAAG IN ONZE NIEUWE SHOWROOM!

kort geschoren, hoogpolig Gratis gemeten en gelegd in 5 kleuren

59,00

Openingstijden: maandag 13.00 -18.00 uur Di t/m Vr. 09.00- 18.00 uur Zaterdag 10.00- 16.00 uur

Erasmusstraat 17, 5216 HM ’s-Hertogenbosch | Tel. 073-6220327 | Fax 073-6211407 email info@tommyvandeursen.nl | www.tommyvandeursen.nl


pagina 29

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Van Schaijk Techniek

Maak iets van je trapgat Eigenlijk is het trappenhuis ongeveer het laatste wat je aanpakt als je in een huis trekt. Het is geen ruimte die echt wordt gebruikt of waar je langdurig zit. Toch knapt echt je hele huis ervan op als je er wat aandacht aan besteedt.

0412-403155 06-53797177 vst@caiway.nl _________________________________________________________

levering - montage - installatie - service - onderhoud

Muren Lichte kleuren, zoals geel, okergeel en wit hebben een vrolijk, vergrotend en ruimtelijk effect en zijn dus bij uitstek geschikt voor een trappenhuis. Door met vlakken te werken, kun je het ruimtelijk effect nog vergroten. Lengtestrepen geven een langere en smallere aanblik. Ruiten of panelen verbreden. Lambrisering is ideaal als de muren beschadigd zijn. Zij heeft eveneens een verbredend effect. Bovendien kun je er gemakkelijk trapleuningen op aanbrengen. Plafond Hoewel je zelden naar boven kijkt als je op de trap loopt, is het toch beter om een lichte kleur te gebruiken voor het plafond of de houten panelen. Een donkere kleur kan in een smalle ruimte juist een extra benauwend effect geven. Spiegels of materialen die wat glimmen verruimen nog meer. Er bestaat zilverkleurige verf, waarmee je accenten zou kunnen aanbrengen. Bekleding Tapijt op de trap dempt het geluid van de schoenen. Bovendien is het slipvast en dus veiliger dan de meeste andere materialen. Niet elk tapijt is geschikt voor op de trap. Let op het PIT-symbool op de tapijtstalen in de winkel. Een traploper staat erg sjiek, maar geeft een smallere aanblik. Bovendien moet je dan steeds een gedeelte van de trap verven en dat is nogal wat werk. Een houten trap vergt nogal wat onderhoud. Beukenhout is het meest geschikt, omdat het hard is en fijne nerven heeft. Bovendien laat het zich gemakkelijk bewerken. Vurenhout, eiken en mahonie worden ook vaak gebruikt.

POORTAUTOMATISERING TOEGANGSCONTROLE ELEKTROTECHNIEK

Marktplein 8 5397 EV Lith tel. 06 54 90 04 79

Dit kan A&R Zonwering u bieden: Voor buiten:

Design-award voor draadloze kerntemperatuursensor Kerntemperatuursensor zonder draad of batterij wint iF design awardDe AEG SensePro inductiekookplaat is een iF design award winnaar. AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met `s werelds eerste kerntemperatuursensor zonder draad of batterij die jou thuis kan assisteren om de perfecte gerechten te bereiden. Dankzij de voedselsensor weet de AEG SensePro kookplaat op ieder moment de exacte temperatuur van het gerecht wat bereid wordt.

Zonwering zoals Luifels Screens Rolluiken

Voor binnen: Horren Rolgordijnen Duette rolgordijnen Luxaflex PVC vloeren Laminaat Tapijt/Vinyl Maak vrijblijvend een afspraak, bel:

Arie Roelofs 06 54 90 04 79


pagina 30

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Transport- en aannemingsbedrijf

Th. v.d. Camp & Zn.

Containers, sloopwerk, zand- en grindhandel

Spaanderstraat 96 Berghem 0412-401 232

www.thvdcamp.nl


pagina 31

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

NIEUW: Solar Concept Berghem gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen Voor advies, levering en niet onbelangrijk; de nazorg rondom uw persoonlijke systeem. We komen graag langs voor een kopje koffie en informatie, geheel vrijblijvend natuurlijk!

Alles voor uw investering in zonne-energie

06 15 08 73 79

Als uw kozijn perfekt moet zijn!

Zo kan afval ook mooi zijn in je keukenlade Hoe afval ook mooi kan zijn in je keukenladeEen vuilnisbak is een noodzakelijk kwaad in je (design)keuken. Om nog maar te zwijgen van meerdere sorteerbakken. Gelukkig is er ORGALUX die verschillende afvalemmers naadloos en bijna onzichtbaar op maat van je keukenlade kan integreren. Daarbovenop past de indeling met zijn neutrale, donkergrijze kleur in ieder interieur. Zo blijven de afvalemmers uit het zicht, maar toch binnen handbereik. Opgeruimd staat netjes!

Wessel Dappers Solar Concept Berghem 06 15 08 73 79 Haargetouw 5 5351 RS | Berghem

T 073 - 52 30 888 | www.perfektkozijn.nl

UITNODIGING ROADSHOW DONDERDAG 27 juni van 15.30 tot 22.00 uur Voor een hapje en een t drankje word gezorgd.

Roadshow van tractoren uit de 5, 6, 7 en 9 serie tussen 65 en 336 PK Wij verheugen ons op uw komst!

Kruisstraat 39A, 5249 PB Rosmalen T. 073-5212378 M. 0650862258 www.peijnenburgmachines.nl | info@peijnenburgmachines.nl

drive it to believe it


pagina 32

www.thuisinhetnieuws.nl

Hypotheken | Verzekeringen | Pensioenen

Maak je hypotheek toekomstbestendig met Veldsink. Of je nu voor het eerst een huis koopt, wilt verbouwen of gaat verhuizen, wij zoeken bij meer dan 30 geldverstrekkers naar de hypotheekvorm die het beste past bij jouw woonwensen en mogelijkheden. Je bent welkom op de Mr. van Coothstraat 13a in Lith. Maak een afspraak, bel 0412-481373 of e-mail naar lith@veldsink.nl.

vertrouwd, verzekerd, Veldsink.

ALL


pagina 33

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

ZONNESCHERM Doe slechts één ding tegelijk en vergeet niet te genieten

ZOMERACTIE

Tuinieren zorgt voor ontspanning

NU

TYIS GRSA OMF Act ie

ug loopt t /m 3 1 a

20

19

ENSOR

WINDS

t us

us

Veel mensen zien er tegenop om in het voorjaar weer de tuin in te gaan. Maar als je het goed aanpakt, kost het amper energie. Slechts één uurtje werken in de tuin maakt al veel verschil. Enkel een pad van onkruid ontdoen, kan zeer effectief, behaaglijk en rustgevend zijn. Als je tenminste niet ondertussen nog tien andere klussen oppakt. Focus is in alles het sleutelwoord en zeker in de tuin. Dan hou je het leuk en overzichtelijk en blijf jij de regisseur. Heb je te weinig tijd en zin en weet je niet wat je met je tuin aan moet - omdat je er bijvoorbeeld te weinig vanaf weet - begin dan met enkele leuke bladverliezende struiken zoals: Hydrangea paniculata (pluimhortensia), Caryopteris clandonensis (blauwe spirea) en Buddleja (vlinderstruik). Deze struiken zorgen voor flink wat levendigheid en kleur. Het onderhoud bestaat uit: één keertje schoffelen per jaar en ze in het voorjaar afknippen tot dertig á vijftig centimeter boven de grond. Succes verzekerd! Het is zinvol om te weten dat je tuin onmiddellijk meer leven aantrekt door middel van voldoende beschutting, bloemen en water. Plant je daarbij ook nog een boom of struik, dan wordt het helemaal feest. Op die manier haal je de natuur een beetje dichterbij, waardoor het aangename besef ontstaat dat we deel uitmaken van een groter geheel. Als er meer aandacht en ruimte is voor ‘leven’ en verscheidenheid, dan heb je meteen een natuurlijke tuin. Ofwel een buitenruimte waar je enorm van kunt genieten zonder dat je daar te veel voor hoeft te doen. De kans is groot dat je tijdens een van de tuinkarweitjes spontaan gezelschap krijgt van een roodborstje. Die zoekt z’n toevlucht vaak in tuinen en houdt wel van een beetje gezelligheid. Bovendien waagt deze zangvogel zich dicht bij huizen en mensen. Het ervaren van tuingenoegens zit in de kleine momenten. (Foto Plant Publicity Holland)

GRATIS

Eolis 3D io windsensor* t.w.v. € 129,– bij Deco Zonwering te Heesch Tijdelijk bij elk Deco Limited of Deco Premium knikarm-zonnescherm met Somfy io-motor.

Openingstijden showroom: Maandag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 u Zaterdag van 10.00 tot 16.00 u Overige dagen graag op afspraak

DECO ZONWERING Nieuwstraat 19a 5384 TC Heesch Tel: 0412 480 490 www.decozonwering.nl info@decozonwering.nl

TOPKWALITEIT KNIKARMSCHERM NU MET GRATIS SOMFY WINDSENSOR! Profiteer tijdens onze zomeractie van deze geweldige actie; Koop nu een Deco Limited of Deco Premium zonnescherm met Somfy IO motor inclusief afstandbediening en ontvang de Somfy IO WINDSENSOR t.w.v. € 129,- nu helemaal gratis! Deze actie is geldig t/m 31 augustus 2019. Kijk op onze website voor meer informatie of bezoek onze uitgebreide showroom van maar liefst 550 m2.

WWW.DECOZONWERING.NL


pagina 34

www.thuisinhetnieuws.nl

Verstelbare Verstelbarerugleuningen rugleuningen complete hoekbank Ibiza in de kleur white grey Normaal €1895,NU MEGA ACTIE PRIJS

, 5 19

€1

ALL

Verstelbare Verstelbarerugleuningen rugleuningen Complete dining set 6 verstelbare stoelen met kussens 1 menorca tafel Normaal €1763,-

, 9 09

€1

Verstelbare Verstelbarerugleuningen rugleuningen complete lounge dining set Bilbao in de kleur white grey Normaal €1795,NU MEGA ACTIE PRIJS

, 9 09

€1

meeneemprijs meeneemprijs

, 99

€4

complete dining set Palermo Normaal €715,NU MEGA ACTIE PRIJS

complete lounge set Brooklyn Normaal €699,NU MEGA ACTIE PRIJS

ie ggeeoop ieddeerree zzoon ndda peenndd v vaann 112 agg 2--1177 uu uurr!!

, 0 45

3 €

, 99

meeneemprijs meeneemprijs


pagina 35

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Zolderkamer als slaapkamer De slaapkamer is een van de meest belangrijke ruimtes in je huis, je brengt er immers gemiddeld de meeste tijd door. Je begint en eindigt er je dag. Het is dus wel fijn als je slaapkamer stijlvol en rustgevend is ingericht. Zo voel je je er namelijk een stuk prettiger. Mensen met een zolder gebruiken de zolderkamer veelal als slaapkamer. Een nadeel van een zolder, is dat deze vaak schuine wanden hebben waardoor het plaatsen van meubels lastiger wordt. Ook oudere woningen zijn vaak voorzien van een schuine wand in de slaapkamers. Met deze tips zorg je ervoor dat je de ruimte optimaal benut en omtovert tot een prachtige slaapruimte. Lichte kleuren op de muur Een schuine wand kan ervoor zorgen dat een ruimte veel kleiner oogt, dan dat deze daadwerkelijk is. Natuurlijk kan een diepe en rijke kleur op de muur prachtig zijn, maar dat zorgt er al snel voor dat een ruimte kleiner lijkt. Het is daarom verstandiger om te kiezen voor lichte kleuren op de muur. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte groter, maar ook lichter en frisser lijkt. Vooral in de slaapkamer is dit erg fijn. Je kunt natuurlijk voor wit kiezen, maar een gewaagde lichte kleur is leuker. Denk hierbij aan een lichte zandkleur of vrolijke lichte pasteltint zoals zachtroze of babyblauw.

mand! Wat ook nog mogelijk is om een rails met deurtjes op te hangen bij het uiteinde van het schuine deel, zodat je daarachter dozen, kisten of kratten kwijt kan. Op deze manier werkt je je spullen netjes weg en oogt het wat minder rommelig. Kunst op de grond Een schuine wand leent zich niet zo goed als een plek waar je een schilderij of fotolijst op kan hangen. Dit betekent niet dat je jouw slaapkamer niet sfeervol kan maken. Monteer een trendy houten laddertje tegen de schuine wand, hang wat lampjes op of gebruik decoratieve items zoals planten, manden of krukjes op de grond. Lichtinval in de ruimte Veel ruimtes met schuine wanden kampen vaak ook met een lichtprobleem. Er is weinig lichtinval. Dit hoeft geen probleem te zijn, want je kunt ook zelf prima licht creëren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie natuurlijke lamp van hout of metaal, of zet plateaus met kaarsen in de ruimte. Kaarsen zijn niet alleen een prachtige vorm van natuurlijk licht, maar zij creëren ook een intieme sfeer. Precies wat je in de slaapkamer nodig hebt. Let hierbij alleen altijd wel op de veiligheid! Ook is het leuk om bijvoorbeeld een slinger van led-lampjes te laten hangen door de kamer. Zo is de hele kamer in één keer prachtig verlicht. (Bron: Bouw & Wonen)

Het bed op maat maken Wanneer je een schuine wand in de kamer hebt, kan het plaatsen van het bed nogal lastig zijn. Heb je last van ruimtegebrek? Dan kan je bijvoorbeeld een pallet bed op maat zagen, schuren en vast boren. Niet alleen heel efficiënt, maar ook nog eens erg hip als je gebruik maakt van steigerhout of verschillende kleuren hout. Vergeet dan uiteraard niet om de pallets met de latjes naar boven te plaatsen om een lattenbodem te creëren. Let wel op dat je bij zo’n bed een comfortabel en goed matras nodig hebt voor de nodige ondersteuning van je lichaam. Kies voor een kleiner maar ruim genoeg matras, bijvoorbeeld van 1.40 bij 2.00 meter om te zorgen dat het bed niet keukens te groot wordt voor een kamer badkamers met schuine wanden. Weet je niet wat voor matras het meest schuifkasten geschikt is voor jou? Laat je dan interieurs goed adviseren bij een specialist zoals Swiss Sense en probeer daarbij verschillende soorten matrassen uit.

Al 20 jaar een begrip voor deze regio en daarbuiten!

Gebruik het verschil in hoogte slim Door de schuine wand kan je geen kasten tegen de wand aanzetten zonder veel ruimte te verliezen. Je moet dus slim omgaan met je ruimte. Gelukkig bestaan er lage kasten. Ander kun je bijvoorbeeld hoge vakkenkasten in de breedte in plaatsen. Erg origineel, want die kast heeft nie-

www.jmeulendijk.nl

Nieuwe Erven 21

Heesch

T: 06 5320 8815


pagina 36

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Alle Sikkens 25% buitenlakken korting SIKKENS VOOR EEN PROFESSIONEEL RESULTAAT Vanaf je vakantieadres alles via een app regelen

NUAutomatische 25% KORTING tuin wint terrein

Op Sikkens buitenlakken bij uw Deverfspeciaalzaak automatische tuin wint snel terrein. Met een smartphone of tablet Aktieperiode t/m 31 augustus 2017

Erveza JohnJohn F. Kennedystraat 89 - 538489 GB Heesch - 0412-486277 F. Kennedystraat John F.Kennedystraat 89 5384 GB Heesch 5384 GB Heesch | 0412-486277 0412-486277 www.erveza.nl Info@erveza.nl

NOOIT MEER SCHILDEREN

NOOIT MEER SCHILDEREN ReMo Improve Wij bekle den het hout aan Uw woning

SPECIALIST IN HET BEKLEDEN VAN HOUT AAN UW WONING

zie je direct wat er in de eigen tuin gebeurt. En belangrijker, je kunt direct reageren door de besproeiing in te schakelen of de robotmaaier aan het werk te zetten. Een smart garden systeem werkt met tuinsensoren die de omstandigheden registreren, waarna het systeem er automatisch op kan inspelen. Regent het? Dan wordt er bijvoorbeeld niet gesproeid. Groeit het gras hard? De robotmaaier rijdt een extra maairondje! Het systeem is meestal opgebouwd met een server, sensoren, een besproeiingscomputer en een robotmaaier. En natuurlijk aan te sturen via een app voor smartphone of tablet. Gardena heeft inmiddels een dergelijk systeem. De sensor daarvan meet continu waarden als bodemvochtigheid, lichtomstandigheden en buitentemperatuur. De ‘watercontrol’ garandeert optimaal waterbeheer zonder verspilling. Je stelt de sproeitijden eenvoudig in op vaste tijdschema’s of naar eigen inzicht. Het is daarbij ook mogelijk om de besproeiing af te stemmen op de actuele metingen van de tuinsensor. Praktisch: bij tropische temperaturen en droogte wordt extra besproeid en wanneer er vorst komt, ontvangt je een automatisch signaal dat er gevaar voor bevriezing dreigt. Natuurlijk mogen robotmaaiers niet ontbreken als noviteiten voor het gazon. Via de app stel je de maaitijden in en die kun je meteen op de sproeitijden afstemmen.

met hoogwaardig gecoate pasprofielen. Dakk en, Wind veren , Boeiboorden, Wij bekleden het hout aan Uwapell woning met hoogwaardig Topgevels, Overstekken, etc.

gecoate pasprofielen. Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, Dakkapellen, Windveren, Boeiboorden, Topgevels, decoratief , weerbestendig, corrosiebestendig. etc. Overstekken, Lange leven sduur, Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, decoratief, 10 jaar productgarantie. weerbestendig, corrosiebestendig.

l of mail voor meer inform Langeatie, levensduur, onsters en vrijblijvende prijsopgaaf zie onze website:10 jaar productgarantie.

ww.remoimprove.nl

VOOR

NA

ogeindsestraat 7a Rijkevoort Tel. 048 5-37242 2 www.rem Sint Anthonis Tel. 0485-372422 | www.remoimprove.nl oimprove.nl

Alanenweg 1, 5342 PV Oss info@butsmeulepas.nl www.butsmeulepas.nl


pagina 37

www.thuisinhetnieuws.nl

BC HvH advies B.V. kan u onder andere de volgende diensten aanbieden: • werkvoorbereidingwerkzaamheden • calculatiewerkzaamheden • bouwkundig tekenwerk • projectbegeleiding • bouwtoezicht bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten • bouwbegeleiding en advies bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten

Korstestraat 2B, 5351 NL BERGHEM tel. 0412-402560 | mob. 06-19480343 | www.hvh-advies.nl

KNIPPING voor prachtig schilderwerk Glasschade • Waterschade • Brandschade Spuitwerk • Houtrot Frank vd HEUVEL | Berghem | tel 0614313957

Berghem

Voor al uw: • Grondwerk • Straatwerk • Sloopwerk • Aanleg van riolering Ook voor advies over deze werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.

✆ Bert 06-53717281

Mike 06-10791468


pagina 38

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

The bigger, the better Grote tegels geven je badkamer een strakke en moderne uitstraling en zijn makkelijker schoon te houden. De betaalbaarheid maakt de tegels nog populairder, zeker als je een grote badkamer hebt. Tegels groter dan 60cm bij 60cm geven een optisch ruimtelijk gevoel. Een groot voordeel van grote tegels is dat het voegwerk minder tijd kost. Beton, de industriële look Betonnen tegels geven een robuuste, stoere en industriële stijl aan jouw badkamer. De betontegel zijn echter niet echt gemaakt van beton, maar zijn keramisch. De tegels zijn weerbaar, vlekken en beschadigingen maken geen kans. Naast grijs of antraciet kun je ook betontegels met warmere kleurtinten nemen.

Trendy badkamertegels Trendy badkamertegelsDe badkamer is de plek in huis voor ontspanning en tot jezelf komen, het is dan ook belangrijk om aandacht te besteden aan deze ruimte. Ben je van plan om binnenkort jouw badkamer te verbouwen? Badkamertegels zijn een groot onderdeel van de ambiance van een badkamer; de juiste tegels stralen jouw persoonlijke stijl uit. Wij zetten de nieuwste en hipste badkamertegel trends voor jou op een rij.

Menko MINIGRAVER VERHUUR & RIOOLAANSLUITING BOBCAT - GAS- EN WATERFITTEN

Menko ter Voert

Bijzondere vormen Geef jouw badkamer een unieke look met tegels in hexagon vorm. Een hexagon is een zeshoekige vorm, dat bij tegels zorgt voor een abstract, speels en uniek resultaat. Deze unieke badkamertegel is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Omdat de hexagon vorm, druk kan ogen, raden wij aan om grotere tegels te nemen, zodat het rustiger oogt. Of wat dacht je van Fish scale tegels. Deze zeemeermin tegel heeft de vorm van vissenschubben. Jouw badkamer transformeert met Fish Scale tegels naar een Marokkaanse Hammam. Prachtige kleuren voor deze tegels zijn wit of zeeblauw. Houten tegel Wanneer je een badkamer betreedt met houtlook tegels, krijg je het gevoel, alsof je je in een blokhut in Zweden begeeft. Deze tegel geeft een warme sfeer aan de badkamer. Hout is natuurlijk niet mogelijk in een badkamer, maar houtlook tegels geven de voordelen van keramische tegels en ogen als hout.

Grondverzet en sloopwerken Peter van Keijsteren Angelenweg 60, 5349 TC Oss Tel. 0412-403314 / 06-11480216 Fax 0412-403314

Vossehol 1c 5351 AC Berghem Telefoon 0412 402 976 Mobiel 06 11 21 54 63

WWW.WERKMETRIET.NL Rietdekkersbedrijf M. van de Wetering 0412-402193 / 06-29355960 Nieuwbouw, reparatie en onderhoud,mospreventie, dakramen plaatsen etc. Wij zijn aangesloten bij De Vakfederatie Rietdekkers

• industriedeuren • garagedeuren • laad- en lossystemen • keuringen Saksenweg 42k, 5349 BX Oss tel. 0412-403361 | 06-52040367 email: jdgaragedeuren@hotmail.com


pagina 39

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Probleemloos genieten Naast het verfijnde optische design biedt de BetteStarlet Spirit veel comfort. De ligvlakken van de twee modellen, 1.700 x 750 en 1.800 x 800 mm, zijn ruimschoots geschikt voor twee personen. De afvoer zit dan niet in de weg, want die is in het midden geplaatst. De flinke badranden zorgen voor een goede ondersteuning van de armen en hebben bovendien als voordeel dat er allerlei voorwerpen geplaatst kunnen worden. Brandende kaarsen, gel, shampoo, etc. Dit is geen enkel probleem, want het sterke glazuur is hier perfect tegen bestand, alsook tegen nagellak en heet kaarsvet. Als het bad als douche wordt toegepast is er voldoende sta ruimte. In dat geval kan het glazuur optioneel van extra antislip worden voorzien, zodat uitglijden wordt voorkomen. Wastafel in bijpassend design

voor vakbekwaam, innovatief, creatief, goed en gedegen stukadoorswerk Schuurwerk Glad pleisterwerk Sierpleister Lijsten Achtmorgenstraat 8 | 5398 HT Maren-Kessel | 06-13370743 info@steenbruggenstucwerken.nl | www.steenbruggenstucwerken.nl

De wastafels van de serie BetteComodo zijn qua design verwant en hebben eveneens de elegante rand van 8 mm. Het inbouwmodel is in drie afmetingen leverbaar: 600 x 495, 800 x 495 en 1.000 x 495 mm. Indien gewenst met een strakke onderbouwkast uit de serie BetteModules,

Verheijenelektro@gmail.com | Tel. 0614407737

Ook voor al uw zonnepanelen bent u bij ons op het juiste adres

De allernieuwste PVC vloeren vindt u bij Van Uden Vloeren andere vloeren haast niet van massief parket te onderscheiden zijn. Welke vloer u ook kiest u kunt altijd zorgeloos genieten van de kwaliteit van een Balterio vloer.

Kom eens langs bij Van Uden Wanden, Vloeren en Plafonds in Berghem. Wij hebben een ruim aanbod vloeren: van PVC tot laminaat en parket. TOPDEALER VAN BALTERIO Eén van de merken die wij in ons assortiment hebben opgenomen is Balterio: stijlvol, kwalitatief, en veelzijdig. Van Uden Wanden, Vloeren, en Plafonds is één van de weinige topdealers in Nederland. Wij hebben verschillende collecties van Balterio in huis, bijvoorbeeld de Quattro Vintage, Grandeur, Dolce, en Urban. Zo vindt u altijd een laminaatvloer die aansluit bij uw woonstijl, of deze nu trendy, vintage, industrieel of verfijnd is. Sommige vloeren lijken op een echte eiken plankenvloer terwijl

GROOT ASSORTIMENT VLOEREN Naast de laminaatvloeren van Balterio hebben wij andere merken en soorten vloeren in onze showroom, hierbij kunt u denken aan diverse PVC-vloeren en houten vloeren. In onze showroom kunt u onze vloeren bekijken en voelen. Neem bijvoorbeeld een stuk vloer mee om thuis bij uw meubels te

houden voor een goede impressie. Natuurlijk informeren wij u graag welke vloer past bij uw wensen. Onze service stopt niet bij de verkoop, want wij bezorgen uw aankoop ook graag bij u thuis. Het laten plaatsen van de vloer behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u een vloer kopen? Kom langs bij onze winkel aan de Zevenbergseweg in Berghem. Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 13.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via 0412-403495. NIEUW IN ONS ASSORTIMENT:


pagina 40

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

BEDRIJFSBEËINDIGING

CAMPING ZOEKT

Met vriendelijke groet, Nel van Ieperen

Heeseind 9 | 5392 PD | Nuland | 073 532 14 18

TOERCARAVANS TE KOOP MET RDW-VRIJWARING

VANAF NU ALLE DAGEN GEOPEND tot 30 augustus Vanaf 17 juni ook ’s avonds geopend tot 16 augustus Alleen werkdagen. Zaterdag en zondagen geen avondvissen.

ACTIE: 3 ZALMEN € 25,-

BEL: 06-21819821

op vijver 3 Een maand lang elke zaterdag op vijver 3 (van 15 juni t/m 6 juli), uitzet 3 zalmforellen € 25,- p.p. per dagdeel VERNIEUWDE WEBSITE

www.forellenvijversdeschutskooi.nl

LEZERSAANBIEDING BALLONVAREN!

Julianastraat 27, Berghem 0412-401414

ZOMERACTIE In de maanden juni en juli bij Dierenartsenpraktijk Berghem:

• 10% korting op de Scalibor band • 10% korting op de Coolpets mat • Gratis ontwormingskuur

bij aankoop van een doosje Advantix of Advantage

Compleet arrangement voor €159 per persoon. Doe eens gek, boek voor ZES personen een ballonvaart en je betaalt voor VIJF personen. De zesde gaat dus GRATIS mee. Opstapplaatsen naar keuze in Oss en Den Bosch.

Wees er snel bij, het aantal vaarten is beperkt. Reserveer uiterlijk 31 juli.

TIP:

Denkt u aan: • Ontwormen en ontvlo oien speciaal voor buitenland • Rabiës en kennelhoest vaccinaties • Verkoeling voor onderw eg

Bel 06-54793510 of reserveer op:

www.balloonteam.nl


pagina 41

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Silly’s door brand verwoest Een grote brand heeft vrijdagmiddag snackbar Silly’s aan de Julianastraat in Berghem volledig in de as gelegd. Er was sprake van enorme rookontwikkeling, die over de hele kern trok. Meerdere korpsen van de brandweer werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Het pand bleek echter niet te redden. Snackbar Silly’s van Robbert en Priscilla Lohstroh geniet een grote bekendheid in de omgeving. De eigenaren zijn ook nog eens zeer betrokken bij Berghem. De zaak bestaat sinds 14 jaar en heeft een voor- en achteruitgang. Een gedeelte is eethuis, een ander deel snackbar. (foto Charles Mallo)

Woensdag 3 juli 2019 – Van 10.00-11.00 uur Berghem, de Bibliotheek

Cyclestationschaijk is ook dealer van Multicycle fietsen Dit is Multicycle: • Hoogstaand en tijdloos design, subtiel en verfijnd. • Ergonomisch en comfortabel • Nederlandse kwaliteit • Een actieradius waar u energie van overhoudt. Deze e-bike beschikt over een Brose middenmotor met een kracht van 90Nm en voorzien van een krachtige accu Li-Ion 36v met een vermogen van 518 wattuur voor een soepele rit en optimaal fietsplezier.

CycleStation Schaijk | Pastoor van Winkelstraat 17 | 5374 BG Schaijk Telefoon 0486 – 464504 | ronald@cyclestationschaijk.com


pagina 42

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Wandel mee Wandel jejemee overnatuurbegraafplaats natuurbegraafplaats over Maashorst Maashorst

WARM, STIJLVOL ENWAARDIG UITVAARTZORG

Zaterdag 2 maart van 10.30 tot 11.30 uur

Van Lith Uitvaartzorg is een begrip in Oss en in de wijde omgeving. Ook in de gemeentes Bernheze en Landerd is men bekend met onze service. De jarenlange ervaring en onze zorgvuldige manier van werken brengen ons waar we nu staan. Samen met mijn gemoti­ veerde medewerkers geef ik alle aandacht aan uw persoonlijke wensen, zodat u kunt blijven vertrouwen op de uitstekende dienst­ verlening die u van ons gewend bent.

STADSMORTUARIUM OSS

Kom kennismaken kennismakenmet metnatuurbegraven. natuurbegraven. verzorgen Kom WeWe verzorgen elke 2evan vande demaand maandeen een rondwandeling over Maashorst. elke 2e rondwandeling over Maashorst. De wandelingen starten 10.30 De wandelingen starten omom 10.30 uur, uur, inloop vanaf10.15 10.15 uur informatiecentrum. inloop vanaf uur in in hethet informatiecentrum. Denk aangepast gepast schoeisel? Denk jejeaan schoeisel? Aanmelden kanvia viawww.maashorst.nl/wandeljemee. www.maashorst.nl/wandeljemee. Aanmelden kan Je welkom. Jebent bent77dagen dageninindedeweek week welkom. Franse FranseBaan Baan2,2,Schaijk Schaijk 0486 www.maashorst.nl 0486745 745006, 006, www.maashorst.nl


pagina 43

www.thuisinhetnieuws.nl Misintenties:

Parochie H. Willibrordus

Vrijdag 28 juni Gedachtenis: H. Ireneüs 19:00 uur Huiskapel Pastorie Berghem •Drika van Schaijk Broeksteeg (verj)

Contact: Kapelaan J. Beekman Julianastraat 37 Berghem - 0412-401215 kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl

Zaterdag 29 juni Hoogfeest: HH Petrus en Paulus 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen

Missen:

Zondag 30 juni 13de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Ensemble •Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) •Cor van den Heuvel (mged) •Leny Megens Princen (trouw) •Annie de Zwart van de Veerdonk (mged)

Zaterdag 19:00 uur 19:00 uur

St. Lambertus Haren / St. Petrus’ Banden Macharen Oneven maanden Haren, even maanden Macharen Grote Kerk te Oss

Zondag 9:30 uur 10:00 uur 11:30 uur

St. Willibrordus te Berghem Grote Kerk te Oss H. Geest te Oss

Dinsdag, donderdag en zaterdag 8:30 uur Huiskapel Pastorie Berghem Woensdag en vrijdag 19:00 uur Huiskapel Pastorie Berghem Uitstelling van het Allerheiligste Dinsdag na de H. Mis tot 9:30 uur.

Telefoon 06 295 86 956 Dag en nacht bereikbaar Louise Julianalaan 50 5371 EP Ravenstein info@jamesdegraaffuitvaartzorg.nl www.jamesdegraaffuitvaartzorg.nl KvK Nr. 61099341 Ook indien u elders bent verzekerd Begrafenissen * crematies * verzorging * (thuis-)opbaring * rouwvervoer * afscheidsdiensten

Uitvaartverzorging Jo van Vugt

Uitvaartverzorging Jo van Vugt Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem Tel. 06-23064010 b.g.g. 06-13171149 j.vanvugt2@telfort.nl Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem

Tel. 06 - 230 640 10 45 jaar ervaring het regelen, b.g.g. 06 -in 131 711 49 verzorgen en uitvoeren van crematies vanvugtj@kabelfoon.nl

en begrafenissen. Wij verzorgen ook thuisopbaringen en het voorgaan in diensten in het crematorium.

Zaterdag 6 juli H. Maria Goretti 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 7 juli 14de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: VVN-Koor •Overl. oud. Loeffen Hendriks (fund) •Frans en Marie Megens van Heumen •Herman van Vilsteren (mged) •Jan van der Heijden (mged) •Marietje Bergers Kling (mged) •Sjef van Wanrooij (mged) •Brord en Willie van de Wiel (mged) •Willy van Steen en zoon Piet •Johan van Heumen (mged) •Gerrit van Lith (mged) Zaterdag 13 juli H. Henricus 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 14 juli 15de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Brord en Truus van Sonsbeek van de Hurk (fund) •Cor en Anneke van Uden Gremmen en Jos Spanjers Zaterdag 20 juliH. Apollinaris 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 21 juli 16de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Wim en Tonnie Ceelen de Groot (fund) •Sjaak van Gaal (* jrgt) •Overl. fam. van Berkel van Rijsselberg •Lies van de Wiel van Bergen (verj) •Jo van den Broek en overl. fam. van den Broek van Hurk (verj) •Rina Dominicus Rossen en zoon Wilfred (mged)

BC


pagina 44

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Zaterdag 27 juli Gedachtenis: Z. Titus Brandsma 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren

Zaterdag 31 augustus 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen

Zondag 28 juli 17de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) •Cor van den Heuvel (*jrgt) •Overl. oud. Rijsselberg Tonies en zonen Rein en Jan •Jo Smits (verj)

Zondag 1 september 22ste zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Seniorenkoor •Marietje Bergers Kling (mged) •Sjef van Wanrooij (mged) •Marie en Nol Brands van Schaijk en schoonzoon Henk Schuurmans •Annie de Zwart van de Veerdonk (mged)

Zaterdag 3 augustus 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen

Rondleidingen Hof van Lof Megen

Zondag 4 augustus 18de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Ensemble •Piet en Marie van Grunsven (fund) •Herman van Vilsteren (*jrgt) •Jan van der Heijden (*jrgt) •Marietje Bergers Kling (mged) •Sjef van Wanrooij (mged) •Annie de Zwart van de Veerdonk (mged) •Overl. oud. vd Heuvel vd Cammen

Rondleidingen vinden gewoonlijk plaats op vrijdag van 14 – 16 u. In het eerste uur wordt door middel van plattegronden uitleg gegeven over de doelstelling en de indeling tuin van de tuin en wordt door middel van een PowerPointpresentatie een indruk gegeven van de bloemen en planten in de tuin. Daarna volgt in het tweede uur een rondleiding door de tuin. Zowel in het eerste als in het tweede deel van de film hoort u bovendien een aantal verhalen, die ontleend zijn aan de folklore, de volksfantasie, maar ook aan de bijbel. Tenslotte volgt een korte gezamenlijke afsluiting, waarbij ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Als het regent, wordt het binnenprogramma uitgebreid met extra verhalen.

Zaterdag 10 augustus Feest: H. Laurentius 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 11 augustus 19de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Brord en Truus van Sonsbeek van de Hurk (fund) •Bart Gerrits (fund) •Leny Megens Princen (verj) •Johan van Heumen (mged) •Gerrit van Lith (mged) Donderdag 15 augustus Hoogfeest: Maria Tenhemelopneming 19:00 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting:VVN-Koor •Brord van de Wiel (mged) Zaterdag 17 augustus 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 18 augustus 20ste zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Wim en Tonnie Ceelen de Groot (fund) Zaterdag 24 augustus Feest: H. Bartolomeüs 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 25 augustus 21ste zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) •Rina Dominicus Rossen en zoon Wilfred (mged)

Voor de rondleidingen dient men zich aan te melden via: rondleidingen@hofvanlof.nl


pagina 45

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Doe wat voor een ander......... In deze komende maanden zou deze slogan: doe wat voor een ander, een grote betekenis kunnen hebben in je eigen leven. Immers we zijn er toch niet alleen voor onszelf, maar evenzeer voor onze directe omgeving of waar we ook mogen zijn! Zoals een bloem de zon nodig heeft om bloem te worden, zo heeft de mens liefde nodig om mens te worden. Het lijkt eigenlijk heel simpel, toch vraagt het veel van ons als we dit op een goeie manier invullen in ons eigen leven. Vooral mensen met een broos en kwetsbaar bestaan hebben ons nodig. En het zit hem niet in grootse daden, maar een schouderklopje, een gebaar van liefde doet de mens goed. Het is maar dat we het willen zien en er niet achteloos aan voorbij gaan. Zeker niet in de komende maanden waar veel mensen meer vrijheid van bewegen hebben dan anders, dus ook meer tijd hebben voor die ander met wie je leeft, met wie je werkt, met wie je vakantie viert! Zo vertelde een jonge vrouw mij deze week hoe zij met al haar sores toch nog zoveel goedwillende mensen ontmoet, die haar niet veroordelen, maar werkelijk zorg voor haar willen dragen en zo een plek krijgt waar ze vredig kan wonen. Dat zijn grootse daden, waar wij ons aan op kunnen trekken en er echt iets mee doen! Als je hoort dat b.v. een jonge vrouw, uitgeloot voor haar medicijnenstudie, dan alle moed en kracht bij elkaar raapt en een jaartje in Afrika gaat helpen. Dat roept respect af en zegt iets van die jonge vrouw, die goed in haar vel zit. En dat totaal belangeloos, echt als vrijwilligster. Die heeft haar hart op de goeie plaats zitten en doet er daadwerkelijk wat mee! Ik durf te zeggen dat al dit soort mensen een stukje van God in zich dragen. Al die mensen, en ik hoop dat wij die dit lezen ook daar bij horen, zijn allemaal van God en in God die natuurlijk veel groter is dan wij mensen samen! Ik wil ook geloven dat God één mens bijzonder heeft uitgekozen om nog eens duidelijk te maken hoe Hij de aarde en het grote universum bedoeld heeft. Alles moest in harmonie zijn.....in vrede..... geborgen in God zelf. Dit zijn grote woorden, die we niet altijd kunnen bevatten, maar in de praktijk van alle dag worden ze werkelijkheid als wij maar iets doen voor die ander in onze eigen omgeving. Die God geboren in een stal zou later rond trekken om dicht bij mensen te zijn, ja er daadwerkelijk te zijn. Tegen ons zou Hij nu zeggen: deel je brood...ja.... geef van wat je te veel hebt. Je hoeft elke dag maar naar de teevee te kijken en we weten waar de nood dreigt. Daar moeten we voor open staan, ook als we vrij zijn van werk en gedoe. Juist dan zouden we samen tijd moeten maken voor de ander, wie het ook moge zijn en blijft de leuze staan: doe wat voor een ander......................... Zr. Antoine van Erp pastoraal werkster

St.Willibrordusstraat 7, 5351telED Berghem 0412 401695 tel. 0412 401695

St.Willibrordusstraat 7 5351 ED Berghem

Gezinsaanbieding! Laat die zomer Elke woensdag, gezinszak friet me maar komen!! keuze uit frikandel, kroket en/of

Onze ijskaart is er klaar voor voor slechts € 750 en wij met onze vernieuwde werkruimte ook!

Met Carnaval zijn wij alle dagen g

Nieuw dit jaar buffet mogelijkheden op de m

Probeer ook eens eenKom vangezellig onze eten! Premium WijShakes! hebben meer als 50 zitpla

Wachttijd verkorten?!

Bel of app uw bestelling!

Treat Yourself!!


pagina 46

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

“Waar we anders in zijn is onze benadering. Wij zijn de accountant die je kent, persoonlijk en vertrouwd.” “Waar we anders in zijn is onze benadering. Wij zijn“Waar de accountant we anders in die zijn je kent,

Henrie van Bergen

persoonlijk en vertrouwd.” is onze benadering.

|

Erwin van Erp

Wij zijn de accountant die je kent,

|

Ton Hendriks

persoonlijk en vertrouwd.”

Henrie van Bergen

|

Erwin van Erp

|

Ton Hendriks

Henrie& van Bergen | Erwin van Erp accountants | Ton Hendriks en belastingadviseurs Hendriks van Bergen Smulders

www.hbs - acc.nl

Hendriks van Bergen & Smulders

accountants en belastingadviseurs

www.hbs acc.nl accountants en belastingadviseurs

Hendriks van Bergen & Smulders-

www.hbs - acc.nl


pagina 47

www.thuisinhetnieuws.nl

Belangrijke telefoonnumers Algemeen alarmnummer: 112 Politie: 0900 - 88 44 Brandweer: 073 623 6885 Huisarts: 0412-401922 Huisarts spoed: 0412-401900 Huisartsenpost (17- 8 uur): 0900 - 88 60 Dierenambulance: 0888-113410 Meldingen Gemeente Oss: 14 0412 Openbaar vervoer: 0900 - 92 92 Gemeenschapshuis De Berchplaets Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem - tel. 0412-404688.

Jan van Erp 25 jaar lid Amicitia Zaterdag 25 mei heeft toneelvereniging Amicitia tijdens de seizoensafsluiting jubilaris Jan van Erp in de bloemetjes gezet. Jan van Erp is 25 jaar lid, bestuurslid en penningmeester van Amicitia. Na het doorlopen van een erehaag werd Jan, in gezelschap van zijn familie, uitvoerig bedankt door voorzitter Konrad Broekman en ere-lid Geert Grosfeld. Marianne Dreese van de Dorpsraad benadrukte de vele verdiensten van Jan en overhandigde, samen met bestuurslid Marij Schraven, de jubilaris een mooie oorkonde, een speld en bloemen. Klik op “Lees meer” voor de foto’s.

Dorpsraad Berghem Secr.: Maanstraat 19, 5351 GW Berghem tel. 06 26979796 - dorpsraad@berghem.nl Pastorie Julianastraat 37, 5351 AL Berghem - tel. 0412-401215 www.parochiewillibrordus.nl Openbare Bibliotheek Berghem Sportstraat 3 Berghem tel. 0412-402620, maandag 13.30-19.00 uur, woensdag 13.30-17.30 uur, vrijdag 13.30- 17.30 uur. www.nobb.nl - contactberghem@nobb.nl Dierenkliniek De Piekenhoef Dag en nacht bereikbaar : 0412-310 010 www.dierenkliniekdepiekenhoef.nl info@dierenkliniekdepiekenhoef.nl Koolzaadweg 10 5351 LP Berghem. Dierenartsenpraktijk Julianastraat 27, 5351 AL Berghem tel. 0412-401414. Spoedgevallen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Spreekuur: ma. t/m vr. 13.30-14.00 uur en 19.00-20.00 uur. Kattenspreekuur: iedere donderdag 11.30-12.00 uur. Openingstijden voor medicijnen, dieetvoer, vlooienspul e.d. maandag t/m vrijdag 08.30-20.15 uur - zaterdag 09.00-12.00 uur.

Mooie gift Berghem tegen Kanker Stichting Berghem tegen Kanker voltooid De “Den Helder Maastricht loop 2019 “ en maakt mooie donaties over naar : Roparun , Den Helder Maastrichtloop, Wensambulance Brabant , Ronald Mc Donaldhuis, Stichting Kanjerketting , Radboud UMC .

Regiobank Berghem - Hoogheuvel Advies Kerkstraat 65, 5351 EB Berghem - tel. 0412-641165 regiobank@hoogheuveladvies.nl. Geopend maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur en 13.30-17.00 uur. Tevens donderdagavond 18.30-19.30 uur. Mooiland Arnoud v. Gelderweg 69, Grave. Informatie en afspraak voor huisbezoek, Sociaal Consulent: Mariella van der Steen, tel. 088-4501010. Notaris De Vree & Van Drongelen Burg. van Erpstraat 16, 5351 AW Berghem tel. 0412-487111, fax 487123, info@dv-vd.nl TPG Servicepunt Maandag t/m donderdag 08.00-20.00 uur, vrijdag 08.00-21.00 uur, zaterdag 08.00-17.00 uur, tel. 0412-401489. Maaltijden Koelvers aan Huis Als u voor korte of langere tijd niet in staat bent om zelf te koken, Maaltijdservice, tel. 0412-653234. Worden 1x p/week bezorgd.

Sportzorg Cilia van de Camp voor de beste sportzorgmassage Sportzorg Cilia van de Camp levert al jaren en aan heel veel mensen met sportklachten de beste zorg om je weer fit te maken en te houden. Als je intensief beweegt is het goed om je spieren de zorg te geven die ze verdienen en bij klachten is het zaak je zo goed mogelijk te begeleiden voor het realiseren van herstel en revitalisatie.

Particulier | Sportclub | Bedrijf | Evenement Het Reut 313, 5351 BD Berghem T 06-23 78 47 61 | www.sportzorgciliavandecamp.nl

Hulp bij bijzondere nood door geldproblemen Stichting Steunfonds Vincentius Berghem, Postbus 8, 5350 AA Berghem. Aanvragen schriftelijk o.v.v. uw naam en telefoonnummer, per sms of voicemail van 06-48284022. U wordt binnen enkele dagen teruggebeld voor verdere afspraken. info@vincentiusberghem.nl - vincentiusberghem.nl Repaircafe Iedere derde woensdag van de maand tussen 9.30-11.30 uur kunt u in de Berchplaets terecht om spullen te laten repareren .

BC


pagina 48

Huisartsenpost HOV Locatie Oss Gezondheidslaan 1b, 5342 JW Oss tel. 0900 8860 maandag t/m donderdag 17.00-08.00 uur vrijdag 17:00–00:00 uur zaterdag en zondag 24 uur geopend

Gezondheidscentrum Berghem Molenweg 2, 5351 EV Berghem. www.gezondheidscentrumberghem.nl

Huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Berghem. Huisartsen Wim de Grauw, Stefan Hameleers, Liselot Plönes-van der Krogt, Beatrijs Boersema, V. Pieterse en M. Malta oevoegen aan het rijtje. Spreekuren op afspraak van 08.00-10.30 uur en 13.00-16.30 uur. Visites aanvragen voor 10.00 uur tel. 0412-401922. Voor spoed: 0412-401900. www.berghem.praktijkinfo.nl praktijk@hapberghem. Buiten kantooruren spoedeisende klachten: HOV: 0900-8860. Apotheek Berghem Gezondheidscentrum Berghem. J.M. van Haren-Loermans, tel. 0412-401751. Openingstijden: ma t/m do 08.00-17.30 uur, vrij 08.00-18.00 uur, za 10.00-12.00 uur. Apotheek spoed: weekdagen vanaf 17.30-23.00 uur en weekend/feestdagen van 08.00-23.00 uur: Burchtapotheek Gilissen Oss: 0412-633837 Nachten van 23.00-08.00 uur: Regioapotheek Bernhoven, Uden: 0413-408780. Groepspraktijk Logopedie Gezondheidscentrum Berghem. Contactpersoon: Alice Kok. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen of mailen: 0412-634471/06-23400866 info@logopedieoss.nl, www.logopedieoss.nl Nova verloskundigen Gezondheidscentrum Berghem. Lianne Swiers, Marieke van Liempt, Roos Kremers, Anne van Otten. Controles op afspraak. Tel. 0412-646839, aanmelding@novaverloskundige.nl Tandartsenpraktijk Gezondheidscentrum Berghem. Mw. Bossers, Mw. R. de Rijk-Wehling, Mw. V. van Heumen, Mw. L. van den Heuvel, Hr. A. de Rijk, Hr. S. van der Waal, Mw. C. Rouppe van der Voort. Behandeling na afspraak, tel. 0412-401589, www.tandartsenpraktijkberghem.nl welkom@tandartsenpraktijkberghem.nl Cesar therapie Praktijk voor oefentherapie Cesar, Sanne v.d. Steen, tel. 0412-401764.

www.thuisinhetnieuws.nl Huid- en oedeemtherapie Derma Sana Gezondheidscentrum Berghem Acnetherapie, (oncologie)oedeemtherapie, laserontharing, littekentherapie. Vergoeding zorgverzekering mogelijk. Spreekuur op afspraak van 8.00 - 18.00 uur, avondafspraak in overleg. woensdag gesloten, Tel. 0619995204. Fysiofit Gezondheidscentrum Berghem. Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, sportrevalidatie, medische fitness en sportmassage. Tel. 0412-401764, info@fysiofitberghem.nl, www.fysiofitberghem.nl Psychologenpraktijk Derks Gezondheidscentrum Berghem. Mv. Drs. P. Derks, eerstelijns psychologische zorg, Gezondheidszorgpsycholoog BIC, cognitief gedragstherapeut, psycholoog NIP. www.psychologenpraktijkderks.nl. Behandeling na afspraak, tel. 06-24380243. Diëtist Oss/Berghem Gezondheidscentrum Berghem. Mw. Ardie van der Steen, tel. 06-33796547. Ook huisbezoek mogelijk. www.dietistossberghem.nl avdsteen@dietistossberghem.nl ONSWelzijn Gezondheidscentrum Berghem. Corry Dekkers,psycho-soc.h.v. Werkdagen: ma/di/wo/do Spreekuur: ma en do 09.00–10.00 uur Tel. 06-38503095. corry.dekkers@ons-welzijn.nl Trombosedienst en bloedafnam Gezondheidscentrum Berghem. Dagelijks van 08.00 tot 09.30 uur. Inlichtingen: 0413-403000, www.dcbernhoven.nl trombose@bernhoven.nl, Praktijk Voet&Vorm, medische voetzorg Jerica Bastiaans, T: 06-16026402 Rijkserkend Medisch Pedicure Oncologisch voetzorgverlener (OVV) Schimmelnageltherapeut/diagnostiek Specialist ingroeiende nagels Lid beroepsvereniging NMMV KABIZ en KRP geregistreerd www.voetvorm.nl Podothereapie Makkelijk Lopen Gezondheidscentrum Berghem. Imke Couteaux, tel. 073-5470019 info@makkelijklopen.nl www.makkelijklopen.nl Personal Trainer Praktijk Specialisaties: Leefstijl Interventie Voeding-Beweging-Ontspanning. Massages, fitness en zelfverdedigingscursus voor vrouwen. Op afspraak in Berghem of bij u thuis. Paul Schraven 06-28648493. Willandstraat 62, Berghem Kijk voor speciale arrangementen op www.pspt.nl

BC

Fysiotherapie Fysio Roode Locatie IMRO-sana Burg. van Erpstraat 2 Berghem Locatie Four2Go, Osseweg 38-a Berghem Fysiotherapie, manuele therapie, kinder manuele therapie en revalidatie. Behandeling op afspraak, ook ‘s avonds en op zaterdag. Tel. 0412-657956, info@fysioroode.nl - www.fysioroode.nl Fysiotherapie4all Berghem Koolzaadweg 1, 5351 LP Berghem Fysiotherapie, manueel therapie, triggerpoint therapie, dry needling en echografie. Tel: 0412-404035 info@fysiotherapie4all.nl Fysiofit Molenweg 2, 5351 EV Berghem. Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, sportrevalidatie, medische fitness en sportmassage. Tel. 0412-401764, info@fysiofitberghem.nl - www.fysiofitberghem.nl

IMRO-SANA

Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. www.imrosana.com Fysio Roode Locatie IMRO-sana Burg van Erpstraat 2 Berghem Locatie Four2Go, Osseweg 38-a Berghem Fysiotherapie, manuele therapie, kinder manuele therapie en revalidatie. Behandeling op afspraak, ook ‘s avonds en op zaterdag. Tel. 0412-657956, info@fysioroode.nl Yogapraktijk Catelijne Oldenborger Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. Yogalessen op dinsdagochtend, middag, -avond. Bij IMRO-sana, www.catelijneyoga.nl, tel. 0614635702. Pilates lessen Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem Voor informatie: contact per mail: Pilates.karin@gmail.com of per tel. 06-13908486. Acupunctuurpraktijk George Remst Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. Traditionele Chinese natuurgeneeswijze bij diverse acute en chronische (pijn)klachten. lid N.V.A. Tel. 06-22400724. www.oosterse-geneeswijze.nl

Thuiszorg Thuiszorg Pantein Molenweg 2, 5351 EV Berghem. persoonlijks verzorging, gespecialiseerde verpleging, gespecialiseerde thuisbegeleiding, kraamzorg, voeding en dieetadvisering. Tel. 0900-8803, www.thuiszorgpantein.nl thuiszorg@pantein.nl BrabantZorg Thuiszorg de Wilberthof Voor alle zorg en ondersteuning bij u thuis. klantenservice.oss@brabantzorg.eu en 0412-622678 of De Wilberthof: 0412-406464.


pagina 49

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Verloskundigen

Dierenartsen

Overige

Verloskundigen Ridderhof IMRO-SANA Burg. van Erpstraat 4 Berghem Controles op afspraak. Naast verloskundige zorg, ook kinderwens, echoscopie, borstvoedingsbegeleiding en anticonceptie. Aanmelden: 0412-627560 www.verloskundigenridderhof.nl

Dierenartsenpraktijk Julianastraat 27, 5351 AL Berghem tel. 0412-401414. Spoedgevallen 24 uur per dag Spreekuur: ma. t/m vr. 13.30-14.00 uur en 19.00-20.00 uur. Kattenspreekuur: donderdag 11.30-12.00 uur. Openingstijden voor medicijnen, dieetvoer, vlooienspul e.d. maandag t/m vrijdag 08.30-20.15 uur - zaterdag 09.00-12.00 uur.

Nova verloskundigen Lianne Swiers, Maud Rozie, Marieke van Liempt, Roos Kremers, Anne van Otten. Controles op afspraak. Gezondheidscentrum, Molenweg 2, Berghem, tel. 0412-646839, aanmelding@novaverloskundige.nl

Dierenkliniek De Piekenhoef Koolzaadweg 10, 5351 LP Berghem. Dag en nacht bereikbaar : 0412-310 010 www.dierenkliniekdepiekenhoef.nl info@dierenkliniekdepiekenhoef.nl

Blijvend anders Kunnen mensen echt blijvend veranderen, kunnen ook de ooit opgelopen angsten, beschadigingen of trauma’s echt opgeruimd worden? Bij Blijvend anders kunt u terecht voor individuele begeleiding én voor groepstrainingen om tot duurzame en dus effectieve veranderingen te komen. Blijvend anders, Landbouwlaan 105, 5351 LA Berghem tel: 06-24110827 email: info@blijvendanders.nl website: www.blijvendanders.nl

Kinderdagverblijven Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos locatie ‘De Elfenboom’ St. Willibrordusstraat 15T, 5351 ED Berghem, Opvang voor 0-13 jaar, open van ma. t/m vrij. van 07.30-18.30 uur. Voor meer informatie: Natasja de Jager, tel. 073-6105949 (optie 1-2). www.elfenboom.nl info@hetsprookjesbos.nl Kinderdagverblijf De Schaepskooi Knolgroenveld 1, 5351 LB Berghem, 0412-402262. Opvang voor kinderen van 0-4 jaar. Maandag t/m vrijdag 07.30-18.00 uur. Saroma v. Erp, tel. 0412-624347. www.deschaepskooi.nl info@deschaepskooi.nl Gastouderopvang Kids en care Melissa Platenburg, Jachtslot 14, 5346 WK Oss. Kleinschalig kinderopvang in huiselijke omgeving. Voor kinderen van 0 tot 13 jaar, tel. 0412-650787. www.kids-caregastouderbureau.nl info@kids-care-gastouderbureau.nl Gastouderland Gastouderopvang kleinschalig, zowel dagopvang als BSO. Bemiddelt in de opvang. Marianne van der Heijden Het Reut 501 5351 TG Berghem Tel: 06 50 805 605 m.vanderheijden@gastouderland.nl www.gastouderland.nl Stichting Peuterwerk Oss Hier kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar met leeftijdsgenootjes komen spelen onder deskundige begeleiding en in een veilige omgeving. -vestiging De Teddybeer, Dr. Baptiststraat 16, 5351 EX Berghem -vestiging De Zon, Knolgroenveld 1, 5351 LB Berghem Voor meer informatie: tel. 0412-643221 www.spo-oss.nl info@spo-oss.nl

Pedicurepraktijken Gerdie Bimbergen-van Gaal Wolvepad 44, 5351 CX Berghem, tel. 0412-402741. Behandeling volgens afspraak. Mieke van Haren Kerkstraat 38, 5351 EB Berghem, pedicure-miekevanharen@caiway.net Geaccrediteerde pedicurepraktijk. Behandeling op afspraak, tel. 0412-401886. mob: 06-20734934 Gesp. in voetverzorging. Behandelingen bij diabetici-, reuma-, en overige risicopatiënten. Provoet en KRP. Annemiek van Hintum Valendonkstraat 13, 5351NE Berghem, tel. 0412-402583. Diabetici. Behandeling op afspraak, ook aan huis. JA Voetzorg Astrid Janssen Bergse Heihoek 4, 5351 SL Berghem Tel: 06-18719924 Gespecialiseerd Medisch pedicure,Paramedisch Chiropodist. RPV geregistreerd, lid Stipezo. Ook behandeling van risicovoet o.a. Diabetes, Reuma en ouderen. info@javoetzorg.nl Behandeling op afspraak. Pedicure Marike Osseweg 52, 5351 AE Berghem, tel. 06-51109806. Wendy van Orsouw Schriekse Heihoek 102, 5351 SH Berghem Tel. 06 124 00 182 Behandeling op afspraak. Manuela Smulders Zeis 10, tel. 0412-401855, behandeling volgens afspraak. Sylvia Voets Medisch pedicure. Ook risicovoeten zoals diabetes, reuma, ouderen. Lid Provoet – KRP geregistreerd. Behandeling volgens afspraak. Heistraat 10, tel. 0412-652741. Mariëlle v.d. Wetering Medisch pedicure Lid Provoet en KRP geregistreerd Spaanderstraat 228 5351 BD Berghem 0412-795030 / 06-55808318 Behandeling volgens afspraak

AvL Coaching Laanderhof 45, 5351 CN Berghem Mental coaching door middel van hypnotherapie /pijnreductie Anja van Lieshout tel. 0621437244 www.avlcoaching.nl / www.pijnreductie.nl info@avlcoaching.nl Sportzorgmasseur Cilia van de Camp Het Reut 313, 5351 TD Berghem SCAS gecertifieerd. Aangesloten bij NGS. Behandeling schouder- hoofdpijn- nekklachten. Sporters en niet-sporters. Behandeling op afspraak en overleg. 2 middagen bij FItness4all, vraag voor info bij de receptie. Diverse verzekeraars vergoeden de behandeling. www.sportzorgciliavandecamp.nl. Berghse Tafel Iedere donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u in de Berchplaets terecht voor een kop koffie, vragen of hulp.

Aanvullingen/correcties Deze gegevens zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Heeft u correcties of aanvullingen van uw organisatie, of staat u nog niet vermeld mail dan naar redactie@nnmedia.nl en wij zullen het voor de volgende uitgave aanpassen. Kosten vermelding €42,35 incl btw per jaar.

Inzenden kopij Berghs Contact Berghs Contact wordt samengesteld uit de ingezonden mededelingen en persberichten van verenigingen en organisaties. Aankondigingen van Bergse verenigingen en organisaties met nieuwswaarde (zoals aankondigingen van activiteiten) worden gratis geplaatst. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de berichten ligt bij de inzenders. Inzenders vrijwaren de uitgever tevens van auteurs- en beeldrechtelijke aansprakelijkheid. Bedenk u dus vooraf goed of de rechten van in te zenden teksten en/of foto’s bij u liggen of door u geregeld zijn. Uw kopij kunt u tot de in de colofon vermeldde dag en tijd aanleveren via een mail aan: redactie@nnmedia.nl. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met 073-5320035. Volgende nummer van Berghs Contact verschijnt op 24 juni. Inzenden kopij t/m 19 juni.


pagina 50

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Computerproblemen…en dan? Voor vakkundige hulp snel naar;

“DeComputerMan” Ook hét adres voor uw nieuwe Computer, Notebook, Tablet en meer…

Website bouwen en onderhouden? Wij regelen het voor u!

Marrn Luther Kingstraat 41 | 5351 GG Berghem T:0412-405587 | E:info@dcmweb.nl | www.dcmweb.nl

ADVIES SERVICE ONDERHOUD HARDWARE SOFTWARE NETWERKEN WEBSITES WEBSIT

Gespecialiseerd in ziekenvervoer

0412-623351 FYSI ROODE www.taxikling.nl

INLOOPSPRE

Elke MAANDAG van 19.00

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft

DE

Graag telefonisch of

PSPREEKUUR

FYSItot 20.00 ROODE G van 19.00 uur

FYSI ROODE

per mail aanmelden. 0412-657956 info@fysioroode.nl

GVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

www.FYSIOROODE.nl

INLOOPSPREEKUUR INLOOPSPREEKUUR Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

nl

Graag telefonisch of


pagina 51

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Buitenbios: Bankier van het Verzet Na zonsondergang film kijken op een bijzondere locatie in de buitenlucht. Het idee past perfect bij Openluchttheater Hoessenbosch. Daarom zal ook dit jaar - in samenwerking met De Groene Engel - een film worden vertoond in ons openluchttheater. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van een van Nederlands grootste verzetshelden. Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet. Film start 21.15u. Om 20.00u openen wij de poort. De toegang is gratis (we gaan achteraf met de pet rond, dus je mag zelf bedenken wat je wilt geven). En natuurlijk zijn er versnaperingen verkrijgbaar; vooraf, tijdens en na de film.

Cruisen is geweldig. U kunt doen en laten waar u zin in heeft, terwijl het varende hotel u van het ene naar het andere fraaie plekje brengt.

Het is echter van belang dat u de juiste keuze maakt, voor het schip dat bij u past. Bij het maken van de juiste keuze help ik, als Cruise-Specialist, u graag. Voor informatie, het maken van een afspraak of een reservering:

Barbara van Heumen | 06-23912678 barbara@thetravelclub.nl www.cruise-specialisten.nl/barbaravanheumen

Kenniscentrum voor financiële vraagstukken

Verzekeringen

Opbrengst Haringparty voor harmonie Condordia Donderdagavond organiseerde de Centrumknollen hun 11e haringparty. Dit jaar vond het plaats in de kleine zaal bij zalencentrum De Merx. Veilingmeester Willem van Krey stond klaar om de veiling van het eerste vaatje haring in goede banen te leiden. Uiteindelijk was Patrick Langens van BHK Langens betonboringen de gelukkige. Dit bod, samen met de opbrengst van de loterij, bracht de totale cheque welke de harmonie Concordia Berghem mocht ontvangen op een prachtig bedrag van 2725 euro. Trots en dankbaar nam de vice-voorzitter van harmonie Condordia, Tonnie van Schijndel, de cheque in ontvangst waarna de haring geproefd moest worden. Uiteraard kon de nieuwe haring geproefd of mee naar huis genomen worden. Martin van Bakel trok samen met Patrick Langens een lot voor een vaatje haring. De gelukkige was Tini van Hintum, eet smakelijk! De dank gaat uit naar Vishandel Martin van Bakel, die al jaren het 1e vaatje haring schenkt, en naar carnavalsvereniging De Centrumknollen die al jaren dit evenement organiseert. Op de website www.centrumknollen-berghem.nl staan nog meer foto’s van de haringparty 2019!

Huis & Hypotheek

Pensioen & Vermogen

de echte financiële adviseur

voor een financieel fitte toekomst


pagina 52

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

k n o d r e e V e d n a Mark v

g n i k i V n Gee

Za 14 september Aanvang: 20.15 uur â‚Ź15,- in de voorverkoop â‚Ź 17,50 aan de kassa

www.deberchplaets.nl Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl


pagina 53

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Openingstijden tijdens zomerperiode

Gezellig samen eten

Tijdens de schoolvakantie gelden ook bij Dorpshuis de Berchplaets aangepaste openingstijden. In basis is de Berchplaets in de avonden gesloten, tenzij er is gereserveerd. Reserveringen zijn dus altijd mogelijk in overleg met de locatiemanager. Bibliotheek Berghem, gevestigd in De Berchplaets, is tijdens de zomer van 9 juli tot en met 16 augustus geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur. Dorpshuis de Berchplaets is tijdens de bouwvakvakantie van 22 juli t/m 11 augustus, enkel geopend tijdens de openingsuren van de bibliotheek en op vrijdag van 17.30 tot 23.00 uur.

_WIST U DAT?_ U van harte welkom bent in Dorpshuis de Berchplaets om een kopje koffie (of iets anders) te drinken, de krant te lezen, een potje te biljarten? En wist u dat u ook een heerlijke lunch kunt bestellen? Loop gerust een keer binnen!

n de oneven weken kookt onze kok Marco Jans een lekkere maaltijd voor wie wil aanschuiven. Makkelijk, maar vooral gezellig om andere mensen te leren kennen. De volgende maaltijden zijn op dinsdag 2 juli, 16 juli en 13 augustus. De volgende Schuif gezellig aan lunch is op donderdag 11 juli. De kosten voor de maaltijd zijn 7,50 en voor de lunch 4,50. Om deel te nemen aan de lunch of maaltijd, dient u zich wel aan te melden via horeca@ deberchplaets.nl, 0412 404688 of bij een van de horeca-medewerkers.

Mark van de Veerdonk en Christel de Laat De activiteitencommissie van de Berchplaets is druk bezig met de afronding van het programma voor komend seizoen. Bent u nieuwsgierig? Houd alvast rekening met twee toppers die al eerder de zaal ‘plat’ kregen: Mark van de Veerdonk en Christel de Laat. Van de Veerdonk opent het seizoen op zaterdag 14 september met de voorstelling Geen Viking.Kaarten hiervoor zijn al te bestellen via www.deberchplaets.nl. Op 4 april staat Christel de Laat met haar voorstelling ‘Zijn daar nog vragen over’ in Berghem. Gegarandeerd een avondje lachen over ‘gewone’ dingen!

AGENDA Woensdag 26 juni: Donderdag 27 juni: Vrijdag 28 juni: Vrijdag 28 juni: Dinsdag 2 juli: Woensdag 3 juli: Donderdag 11 juli: Donderdag 11 juli: Vrijdag 12 juli: Vrijdag 12 juli: Dinsdag 16 juli: Woensdag 17 juli: Woensdag 17 juli: Donderdag 18 juli: Vrijdag 19 juli: Vrijdag 19 juli: Vrijdag 26 juli: Vrijdag 26 juli: Vrijdag 2 aug:

13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 17.30 uur 13.30 – 15.30 uur 12.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 17.30 uur 09.30 – 11.30 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 17.30 – 20.00 uur

Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Schuif gezellig aan: Maaltijd Zitting Rabobank Schuif gezellig aan: Lunch De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Schuif gezellig aan: Maaltijd Repair café Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Zitting Rabobank Kienen Zitting Rabobank

Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

Vrijdag 2 aug: Vrijdag 9 aug: Vrijdag 9 aug: Dinsdag 13 aug: Woensdag 14 aug: Donderdag 15 aug: Vrijdag 16 aug: Vrijdag 16 aug: Woensdag 21 aug: Donderdag 22 aug: Vrijdag 23 aug: Vrijdag 23 aug: Woensdag 28 aug: Donderdag 29 aug: Vrijdag 30 aug: Vrijdag 30 aug: Vrijdag 6 sept: Zaterdag 7 sept: Zondag 8 sept:

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl

19.30 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 17.30 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 18.30 uur 10.30 uur

Kienen Zitting Rabobank Kienen Schuif gezellig aan: Maaltijd Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen 10 van Berghem Kidsparty Kinderbingo


K

K K

pagina 54

www.thuisinhetnieuws.nl

apper

uif

Uw kapper aan huis op maandag en donderdag

Geknipt voor 12 euro

K

Anja van Ravensteijn Koolzaadweg 22 • 5351 LP Berghem Bel nu voor een afspraak tel: 06 517 44 858

BC

Medicijnen afhalen wanneer het u uitkomt Lukt het u niet om tijdens openingstijden van de apotheek uw medicijnen op te halen? Laat het ons weten! Vanaf 21 juni 2019 bieden wij de mogelijkheid om via een 24/7 kluisjessysteem uw medicatie op te halen met uw persoonlijke code en geboortedatum. U kunt uw medicatie ophalen wanneer u dat uitkomt, dus ook ’s avonds of in het weekend. We hopen u met deze gloednieuwe en moderne service nog beter van dienst te zijn in de toekomst. Vanzelfsprekend blijft u, voor bijvoorbeeld vragen, nog steeds van harte welkom binnen openingstijden aan de balie van onze apotheek. Aanmelding kan telefonisch, via mail, of via inschrijfformulier in de apotheek. (ook te downloaden op onze website: www.apotheekberghem.nl): Apotheek Berghem Molenweg 2A, 5351 EV Berghem tel. 0412-401751 - info@apotheekberghem.nl

Hoessenbosch zoekt vrijwilligers Meerdere commissies zijn op zoek naar nieuwe gezellige (en slimme/ handige/vlijtige) vrijwilligers. Commissies vergaderen een aantal keer paar jaar maar zijn vooral bezig met zaken in orde te maken voor komende evenementen. Wij zoeken vrijwilligers voor: ·De communicatiecommissie (zij verzorgen Facebook, Instagram, posters persberichten et cetera) ·De commissie schoonmaak (1 x per maand maken zij het clubgebouw schoon) ·Commissie theatertechniek (alle technische aangelegenheden: licht, geluid, stroom et cetera) ·Vrijwilligerscommissie (plannen, werven en gelukkig houden van de vrijwilligers) ·Horecacommissie (het verzorgen van drankjes en soms ook hapjes tijdens evenementen) ·Programmacommissie (het zorgen voor een gevarieerd aanbod in het theater) ·Het klussenteam (preventief en correctief onderhoud aan gebouwen en terrein) Voor het bestuur van de stichting zijn we op zoek naar een nieuw lid. Een netwerker met in zijn netwerk potentiële samenwerkingspartners in ondernemend Berghem en of Oss.

Bij aanschaf van een complete Bril een zonneBril op sterkte

GRATIS* spaanderstraat 72 Berghem tel. 0412 - 40 52 90 info@noorenoptiek.nl (*vraag naar de voorwaarden)

noorenoptiek.nl

Keuze uit vele modellen. Deze aktie loopt van woensdag 1 mei t/m zaterdag 29 juni a.s. Wees er snel bij want OP =OP

Wat heb jij eraan? Je komt in een gezellige vereniging sfeer terecht waar soms hard gewerkt wordt maar waar het vooral ook altijd wel gezellig is. Jaarlijks is er een feestavond en er zijn tal van leuke evenementen en voorstellingen waar je aan mee kan helpen. Interesse? We horen graag van je. Mail naar vrijwilligers@hoessenbosch.nl, geef aan bij welke commissie je goed zou passen en waarom. We horen het graag en laten daarna uiteraard snel van ons horen! Meer weten over Hoessenbosch? Op www.hoessenbosch.nl vind je informatie over het openluchttheater en komende evenementen. Ook op onze Facebook-pagina www.facebook.com/hoessenbosch kun je veel zien, horen en lezen. Nog meer weten? Mail je vragen, dan komen we er graag op terug!


pagina 55

Zeg

www.thuisinhetnieuws.nl

JOUW WERELD BLIJF VERBONDEN

tegen Glasvezel in gemeente Oss

Internet zorgt ervoor dat je verbonden blijft met

nou eenmaal om nieuwe voorzieningen. Niet

je favoriete serie kijken, een fotoboek maken of

na ons. E-Fiber legt graag een glasvezelnetwerk

niet online? Het probleem is alleen: het huidige

doen wat jij belangrijk vindt. En meer. Want de

wie en wat er in jouw wereld belangrijk is. Samen alleen voor jezelf, maar ook voor de generaties een hypotheek afsluiten: wat doe je eigenlijk

netwerk kan de groeiende hoeveelheid data al bijna niet meer aan. Nieuwe tijden vragen

aan in de gemeente Oss, zodat jij kunt blijven

mogelijkheden voor de toekomst zijn eindeloos en met glasvezel is iedereen daar klaar voor.

Ga voor meer informatie over glasvezel naar e-fiber.nl/oss

BC


pagina 56

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Van den Heuvel Makelaars Oostwal 241, 5341 KN Oss oss@vandenheuvel.nl 0412-405022

H y p o t h e k e n & Ve r z e k e r i n g e n

Cofidi Hypotheken & Verzekeringen Oostwal 241, 5341 KN Oss oss@cofidi.nl 0412-450476