Berghs Contact 1903 18-3-2019

Page 1

Berghs Contact maandblad voor Berghem nr. 3 - 2019


pagina 2

www.thuisinhetnieuws.nl

3 0 & 3 1 st o f a u g u s t

Berghem

HOESSENBOSCHFESTIVAL.NL

BC


pagina 3

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Berghem Sport heeft eerste Gezonde Kantine

‘Schuif gezellig aan’ bij de Berchplaets Sinds een halfjaar is Marco Jans mede-verantwoordelijk voor het horecagedeelte bij de Berchplaets. Met nieuwe initiatieven hoopt hij meer Berghemnaren over de vloer te krijgen. “We willen de drempel verlagen, zorgen dat mensen de loop naar ons weten te vinden.” De eerste ontwikkelingen zijn positief en smaken (letterlijk) naar meer. door Mark van der Donk Toen Jans in september aan de slag ging bij de Berchplaets, stond hem een mooie uitdaging te wachten. “Met het vertrek van Alwin van Dijk was, na 37 jaar, logischerwijs alle materiaal en expertise verdwenen. We hebben het dus vanaf nul moeten opbouwen, maar zijn op de goede weg.” Met verschillende activiteiten probeert de Schaijkenaar meer bezoekers naar de Berchplaets te trekken. “Er zijn drie zaken waar ik mijn tanden in zet”, begint hij aan de opsomming. “Allereerst de ‘Schuif gezellig aan lunch’, de ‘Schuif gezellig aan maaltijd’ en vanaf april starten we met een lunchkaart en kunnen we hopelijk veel gebruik maken van het terras.” De eerste edities van de (binnen)lunch waren zeer succesvol. “Met 20 tot 30 personen is het eens per maand, op donderdag aan het begin van de middag, gezellig druk. Voor slechts 4 euro 50 kunnen mensen - als ze zich vooraf hebben opgegeven - aanschuiven voor een lekkere lunch. We proberen daarmee de drempel te verlagen voor eenzame ouderen. Het is een leuke activiteit voor mensen die alleen zijn.” Warme maaltijd Drie weken geleden vond het eerste diner plaats en ook daar vertelt Jans vol enthousiasme over: “Zo’n 12 personen hebben - voor slechts 7,50 euro - genoten van een warme maaltijd, bestaande uit broccoli/wortel-soep met stokbrood en kruidenboter, roerbak-

groenten, een schnitzel, aardappelkroketjes of frietjes en een ijsje na. Alles vers bereid natuurlijk. Dit willen we zo ongeveer om de week gaan opzetten, steeds op een dinsdagavond om 17.30 uur. Er is geen leeftijd aan verbonden, iedereen is welkom. Mocht een oma bijvoorbeeld nog wat huiverig zijn voor een bezoek, meld je dan gerust aan met een zoon/dochter of kleinkind, zodat je niet alleen naar de Berchplaets hoeft te komen.” Buiten lunchen Zoals gezegd is er ook nog een derde initiatief aanstaande. “We gaan vanaf volgende maand ook starten met een kleine lunchkaart en het terras inrichten”, zo maakt Jans duidelijk. “In heel Berghem kun je nergens lekker buiten zitten, zonder dat dat aan een drukke straat is. Bij ons wel. Het moet nog uitgewerkt worden, maar we willen gaan zorgen dat iedereen voor koffie met gebak of lunch bij de Berchplaets terecht kan.” De activiteiten die vanuit de Berchplaets worden georganiseerd zijn toegankelijk voor iedereen, maar zijn initiatieven staan net iets meer in het teken van de eenzame oudere, geeft Jan tot slot aan: “We willen echt proberen voor hen de drempel te verlagen. Het zou leuk zijn als ze de loop naar ons weten te vinden, zodat ze periodiek kunnen uitkijken naar een gezellige middag of avond.” Aanmelden voor de ‘Schuif eens aan’ lunch of maaltijd kan via 0412-404688.

Berghem Sport heeft zich ingezet voor een gezondere kantine. Dit initiatief is gedragen door de vereniging zelf. Tijdens de officiële opening van sportpark de Koppelsteeg werd hier dan ook aandacht aan besteed. Berghem Sport heeft de eerste officiële Gezonde Sportkantine in de gemeente Oss en zij hebben hiervoor een ‘gouden’ beoordeling gekregen van het voedingscentrum. Voorzitter Gerard Broers gaf in 2018 aan de ambitie te hebben om een Gezonde Kantine bij Berghem Sport te realiseren. Berghem Sport is een samenwerking aangegaan met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) regisseur Mart van Schijndel van het Sport Expertise Centrum, Team:Fit, de kantinebeheerders en de diëtisten Mieke Govers en Annelies Theunisse. Mede door een enquête onder de leden van Berghem Sport is gekeken waar de leden behoefte aan hebben en is o.a. samen met de Sligro een plan gemaakt om te kijken hoe het huidige assortiment aangepast kon worden. Dit houdt niet in dat het broodje kroket verdwenen is, maar het betekent wel dat leden nu ook een gezonde keuze kunnen maken in de kantine van Berghem Sport. Team:Fit en JOGG geloven in de kracht van een gezonde omgeving! Mede door de inzet van de kantinebeheerders Sally en Astrid voldoet Berghem Sport nu aan de voorwaarden van het voedingscentrum die horen bij een gouden certificaat. De hoogste beoordeling die er is en iets om trots op te zijn! Kees van Geffen, wethouder Sport, is een groot voorstander van de Gezonde Sportkantine: ‘De kantine van Berghem Sport is een voorbeeld voor andere sportverenigingen. Sport en gezonde voeding is een ideale combinatie. En de kantine van Berghem Sport laat zien dat gezond eten ook gewoon lekker kan zijn!’

Tennissen…iets voor u ITC Maasland is een tennisvereniging voor mensen van 50 jaar en ouder. In totaal zijn er 38 mannen/vrouwen lid van onze vereniging, en deze leden tennissen op vrijdag- of op zondagmorgen in het Sportcentrum Berghem. Bij het tennissen gaat het bij ons niét alleen maar om het winnen. Het sociale aspect, gepaard gaande met het gezellig met elkaar tennissen, staat hoog in het vaandel. Er wordt altijd gedubbeld, en van tevoren weet je nooit met- en tegen wie je tennist, omdat er gehusseld wordt. Heeft u interesse om bij ons te komen tennissen, en/of wilt u er meer over weten, neemt u dan contact op met: Wilhelmien van Avezaath, bestuurslid: avenu5351@ caiway.net . Tel.nr. 0610656744.


pagina 4

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Oss Frankenbeemdweg 50 | Ontbijt ma. t/m za. tot 11.00 uur €2.95 Violen 12 stuks in doos In diverse kleuren.

3.49

8.99

Camelia Heeft mooie dubbele bloemen en is winterhard. Kan ook in huis op een koele plek. 60cm hoog, in 15cm-pot. Excl. emmer zink.

Huislook Of Sempervivum, is een makkelijke vaste plant die goed tegen droogte kan. In diverse soorten, in 9cm-pot. 1.49

0.89 Primula’s Geven uw tuin volop voorjaarskleuren. Ze kunnen ook in huis, verkrijgbaar in diverse kleuren. 1.10 p.st.

Kwaliteitspotgrond Zak à 40 liter. 3.99 p.st.

ELKE ZONDAG OPEN Bosviool Meerdere kleuren per pot. 12cm-pot. 1.59 99

0.

Erysimum Bowles Mauve Dit is een vaste plant met blauwgrijs blad en paarse bloemen. 3.99

0.69

Vergeet-mij-nietje Heeft een rijke blauwe bloei in het voorjaar en zaait zichzelf uit. In 10,5cm-pot. 1.49

0.89

Potgrond 3 zakken

Narcis in vaas 22cm breed, 38cm hoog. 19.95

13.99

6.99

2.99 Aanbiedingen zijn geldig van 10 t/m 17 maart 2019 en zolang de voorraad strekt.


pagina 5

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Berghem op film Harmonie Concordia heeft in het verleden diverse films gemaakt van ons mooie dorp. Deze films bevatten unieke beelden, herinnerend aan vroegere tijden. De inwoners staan in deze films centraal, met veel herkenbare straten en pleinen waarop diverse activiteiten van verenigingen te zien zijn. Inmiddels heeft onze Heemkundevereniging de originele beelden van de film van 1963 en 1973 beeld voor beeld gedigitaliseerd, zodat de film een hoge kwaliteit heeft en een genoegen is om naar te kijken.

AMICITIA speelt ‘Vrouwen op bestelling’ Toneelvereniging AMICITIA uit Berghem speelt drie voorstellingen in het weekend van 11 en 12 mei in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem. De voorstelling “Vrouwen op bestelling” is een hilarische klucht in vier bedrijven en is geschreven door Astrid de Haan en Jan Tol. De regie is in handen van Joris Brukx. Kaarten à 8 euro per stuk zijn te reserveren via www.amicitiaberghem.nl Op zaterdag 11 en zondag 12 mei start de avondvoorstelling om 20.00 uur. Op zondag start de middagvoorstelling om 15.00 uur. “Vrouwen op bestelling” is een vlotte komedie, waarin Johan Dijkstra eindelijk kan stoppen met zijn werk. Hij heeft alles wat zijn hartje begeert, een mooi huis en geen geldzorgen. Het enige wat hij nog mist in zijn leven is een vrouw, of ja er is een vrouw in zijn leven. Sally, alleen is dat de huishoudster. Hoewel Sally wel in is voor meer, heeft Johan daar totaal geen oog voor. Hij besluit een feestje te organiseren voor een aantal vrouwen en daar zijn droomvrouw uit te kiezen. Een goed idee zou je denken, maar Sally laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Wat is zij van plan? Om het feest compleet te maken bemoeien de buren, vooral de buurvrouw zich overal mee. Dertien spelers waaronder tien vrouwen en drie mannen brengen de klucht “Vrouwen op bestelling” op de planken. Hieronder een flink aantal debutanten. “De nieuwe leden brengen de groep een enorme dynamiek”, aldus regisseur Joris Brukx. “Bovendien zijn ze enorm leergierig en gedreven en wordt er

veel gelachen. Dit zorgt ervoor dat het een genot is om hier leiding aan te mogen geven”. De voorstellingen worden gespeeld in Dorpshuis De Berchplaets, Sportstraat 3 in Berghem. Hierbij is de zaal speciaal voor deze voorstellingen omgebouwd tot een intiem theater. Joris Brukx: “De vaste bezoeker van De Berchplaets zal verrast zijn door de sfeer die dit kleine theater teweeg brengt. Als bezoeker zitten zij nu bovenop het stuk, waardoor expressie en mimiek nog beter overkomt”. Gezien de beperkte beschikbaarheid van plaatsen is een reservering sterk aan te raden. Kaartjes voor de voorstelling kunt u reserveren op www.amicitiaberghem.nl. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei start de avondvoorstelling om 20 uur. Op zondag start de middagvoorstelling om 15 uur. Gelieve de kaartjes een half uur voor aanvang van de voorstelling op te halen bij de kassa in de Dorpshuis De Berchplaets.

van een compacte wasbeurt tot een complete poetsbeurt gespecialiseerd in o.a. lak polijsten bekleding diepstomen

Singel 1940 - 1945 318 5348 PV Oss (0412) 652563 www.HoeksCarCleaning.nl

De film is te koop bij; - Primera van Alebeek, Willibrordusstraat 36 - De Merx, Burg. van Erpstraat 25, op maandagavond tijdens de repetitie van 19.30 tot 21.00 uur en dinsdagavond tijdens de repetitie van 19.30 tot 21.00 uur Daarnaast heeft de harmonie nog een herinnering aan de mooie Passie voor Pasen, met prachtige muziek en een moderne vertelling over de laatste weken uit het leven van Jezus. De opname van deze film is van professionele kwaliteit. Voor de liefhebbers is er nog de muziekfilm Theatre of Dreams, herinnerend aan een geweldig spektakel concert wat onze harmonie heeft gegeven. Deze muziek brengt u in een reis door de tijd, vanaf de oerknal tot 2013. Prijzen DVD’s Berghem 1963 en 1973: € 10,Passie voor Pasen € 10,-Theatre of Dreams € 7,50 Alle drie de DVD’s samen € 20,--

Menko MINIGRAVER VERHUUR & RIOOLAANSLUITING BOBCAT - GAS- EN WATERFITTEN

Menko ter Voert Vossehol 1c 5351 AC Berghem Telefoon 0412 402 976 Mobiel 06 11 21 54 63


pagina 6

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

GRATIS ZONNEBRIL*

GRATIS ZONNEBRIL*

2E PAAR GLAZEN GRATIS* Bij aanschaf van een complete bril een zonnebril op sterkte

Bij aankoop GRATIS*

HvH advies B.V. kan u onder andere de volgende diensten aanbieden:

Keuze uit vele modellen. Deze aktie loopt van dinsdag het 1 mei t/m zaterdage30paar juni a.s. Wees er snel bij want OP =OP

2

Spaanderstraat 72, Berghem Tel. 0412 - 40 52 90 van een nieuwe Bril info@noorenoptiek.nl

krijgt u

www.noorenoptiek.nl

GRATIS*

• werkvoorbereidingwerkzaamheden glazen • calculatiewerkzaamheden aktie loopt van 8 maart t/m 11 april a.s. • bouwkundig tekenwerk (*vraag naar de Deze voorwaarden) • projectbegeleiding naar de voorwaarden) Bij aanschaf van een complete (*vraag Spaanderstraat 72, Berghem • bouwtoezicht bij nieuwbouw, verbouw enbril een zonnebril op sterkte Tel. 0412 - 40 52 90 renovatieprojecten info@noorenoptiek.nl TIS* • bouwbegeleiding en advies bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten Keuze uit vele modellen. www.noorenoptiek.nl SpaanderStraat 72 Deze aktie loopt van dinsdag Berghem30 juni a.s. 1 mei t/m zaterdag tbij el. 0412 - 40=OP 52 90 Wees er snel want OP Korstestraat 2B, 5351 NL BERGHEM @ noorenoptiek.nl (*vraag naar deinfo voorwaarden) tel. 0412-402560 | mob. 06-19480343 | www.hvh-advies.nl

GRA

www.noorenoptiek.nl

Transport- en aannemingsbedrijf

Th. v.d. Camp & Zn.

Containers, sloopwerk, zand- en grindhandel

Spaanderstraat 96 Berghem 0412-401 232

www.thvdcamp.nl


pagina 7

K

K K

www.thuisinhetnieuws.nl

apper

Albert Heijn Berghem 1 maand open! Albert Heijn van der Burgt Berghem is alweer een maand open en we zijn nog steeds heel blij dat onze klanten de weg weer hebben teruggevonden. Tijd voor iets leuks! Vanaf deze week verkopen we elke zaterdag, tussen 10-16 uur, 2 appelflappen voor maar 1 euro. Voor de kinderen hebben we 5 weken lang gratis Hennie poppetjes. Bij elke 15 euro ontvang je gratis een Hennie verrassings-ei met daarin een uniek Hennie poppetje. Er zijn 12 verschillende poppetjes en van de opengemaakte eitjes kun je ook nog torens gaan bouwen. Hoe leuk is dat?! In enkele Hennie verrassingseieren zitten ook mooie prijzen verstopt. We geven mooie Etos pakketten en AH boodschappenpakketten weg t.w.v. 20,- 30, en 40 euro. En als klap op de vuurpijl maak je ook nog kans op 1 minuut gratis winkelen. Kom snel naar de winkel en beleef het avontuur met de Hennieland poppetjes!

BC

uif

Uw kapper aan huis op maandag en donderdag

Geknipt voor 12 euro

K

Anja van Ravensteijn Maishof 13 • Berghem

Bel nu voor een afspraak tel: 06 517 44 858

Cruisen is geweldig. Speelgoed- en kinderkledingbeurs en rommelmarkt in de Berchplaets Zondag 7 april van 09.30 tot 15.30 uur organiseert Dansclub BeatYes in samenwerking met de beheerstichting een Speelgoed-/Kinderkledingbeurs in combinatie met een Rommelmarkt in de grote zaal van Dorpshuis De Berchplaets, Sportstraat 3 in Berghem. De beurs is een mooie gelegenheid voor ouders om leuke kinderkleding en accessoires voor hun kinderen te scoren. Naast (gebruikte) kinderkleding is er ook volop verkoop van (2e hands) speelgoed. En er zijn ook nog kramen met allerlei 2e hands goederen. Kortom, een beurs/markt met voor elk wat wils. En in de sfeervolle foyer van De Berchplaets kunt u na het shoppen genieten van een drankje en hapje en elkaar ontmoeten. Wij heten u graag hartelijk welkom! De entree is € 2,- per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Een tafel huren kan ook nog steeds! U betaalt € 5,- per tafel van 140 x 70 cm. Aanmelding via e-mailadres beatyes@outlook.com of rommelmarkt@deberchplaets.nl. Bellen kan natuurlijk ook via 06-29326071.

U kunt doen en laten waar u zin in heeft, terwijl het varende hotel u van het ene naar het andere fraaie plekje brengt.

Het is echter van belang dat u de juiste keuze maakt, voor het schip dat bij u past. Bij het maken van de juiste keuze help ik, als Cruise-Specialist, u graag. Voor informatie, het maken van een afspraak of een reservering:

Barbara van Heumen | 06-23912678 barbara@thetravelclub.nl www.cruise-specialisten.nl/barbaravanheumen


pagina 8

www.thuisinhetnieuws.nl

Wij dagen u uit!

Mensenmet meteen eengezonde gezonde leefstijl leefstijl leven Mensen levenlanger! langer!

Leefstijl-interventie==aandacht aandachtvoor voorbewegen, bewegen, voeding voeding en Leefstijl-interventie en ontspanning. ontspanning.

Met Meteen eenpersonal personalTrainer Trainer haal haal je je gegarandeerd gegarandeerd resultaat. resultaat. Persoonlijke programma’s en begeleiding bij:

Persoonlijke programma’s begeleiding bij: en diëten. • Leefstijl coaching: definitiefen afrekenen met afvallen

•• LeefstijlLeefstijl en coaching: definitief afrekenen met afvallen en diëten. lichaamsanalyse en regelmatige health check-ups. •• Ook: Leefstijlen lichaamsanalyse en regelmatige health check-ups. Fitness, Skaten, Zelfverdediging voor vrouwen. Massages en Zwemmen t/m Okt) •• Outdoorsporten, Ook: Fitness, Skaten, Zelfverdediging voor(Mei vrouwen. Privacy, 1 opMassages 1 trainen,en alleen op afspraak. •• 100% Outdoorsporten, Zwemmen ( Mei t/m Okt) • Kom eens vrijblijvend je mogelijkheden bespreken. • 100% Privacy, 1 op 1 trainen , alleen op afspraak. Wil jij graag:• Kom eens vrijblijvend je mogelijkheden bespreken.

☐ ☐ ☐

BC

Paul Schraven Personal Trainer

06-28648493

AfvallenWillandstraat 62 – Berghem www.pspt.nl Paul Schraven Personal Trainer 06-28648493 Een marathon leren lopen Of een Willandstraat fittere versie van worden door een gezonde(re) leefstijl? 62jezelf Berghem www.pspt.nl

van Zandvoort

ls fit worden je primaire doel is dan ben je bij mij als Personal Trainer aan het goede adres, met Praktijk lezier en persoonlijke begeleiding kun je samen met mij werken aan een gezondere levensstijl. Oosterse bestaat Geneeswijze Mijn resultaatgerichte personal trainingsconcept uit een leefstijl- en lichaamsanalyse, een ersoonlijk programma op maat, 1 op 1 training en health check-ups. George Remst iermee haal je gegarandeerd resultaat.

meer dan Bandenservice ACCU’S - TREKHAKEN - SCHOKBREKERS - UITLATEN - R effectief EMMENSERVICE ACUPUNCTUUR kan

U Iafspraak: T L I J06-28648493 N E N - .B A L A N C E R E N el voor een vrijblijvende

acute en chronische klachten van in een autobedrijf komt voorgeest bijvoorbeeldverlichten een onderhoudsbeurt of Algemene lichaam en Periodieke Keuring. Deze gegevens worden opgeslagen in een databestand

aul Schraven – Willandstraat 62 Kilometer – Berghem – www.pspt.nl certificaat eb je net een extra zetje nodigEen of zoek je iemandregistreert die je persoonlijk helpt met het behalen van jekeer doelen? autobedrijf de kilometergegevens iedere dat een auto an is personal training echt iets voor jou!

en kunnen worden opgevraagd door alle deelnemende autobedrijven. Wees

extra alert bij een onlogische tellerstand en check de kilometerstand Burg. van Erpstraat 4, Berghem. Tel. vooraf 06 224 00 724 zodat je niet op draait voor tellerfraude.

Lid N.V.A. - Vergoeding via uw zorgverzekering mogelijk APK-keuring

Geachte bewoners, De voorzitter van de dorpsraad, Pieter van Houten, heeft in de voorgaande edities van het ‘Berghs Contact’ zijn uiterste best gedaan om uit te leggen, waar de dorpsraad voor staat en voor u van betekenis kan zijn. Wij kunnen initiatieven stimuleren en ondersteunen, alles om ons dorp leefbaarder te maken. Maar dit kunnen we niet alleen, we hebben u nodig! Hierbij dagen we u uit! Kom eens met concrete voorstellen. We zijn niet alleen een ‘klaagbureau’, positieve inbreng wordt zeer gewaardeerd. Maar vooral.. is er een leuk idee om te bespreken; is het haalbaar, dit is natuurlijk een voorwaarde. Waar we een mogelijkheid zien tot haalbaarheid, daar zullen we ons uiterste best voor doen. Heel vaak bereiken ons berichten, zoals: “die openbare vergaderingen, dat is saai, altijd hetzelfde”. Het is natuurlijk altijd heel gemakkelijk om kritiek te leveren, maar help ons eens. Op 10 april a.s. is er weer een openbare vergadering, vanaf 19.30 uur in ‘De Berchplaets’. Velen van u zitten in buurtwhatsAppgroepen of in buurtverenigingen, kortom u heeft veel contact in uw eigen omgeving. Zou het niet mooi zijn, om eens iets meer te komen vertellen over uw eigen leefomgeving, de positieve zaken, maar ook de zaken, die aandacht behoeven. Denk hier eens over na en wellicht komen we op deze manier samen tot een vergadering, waar iedereen wat aan heeft en met genoegen naar toe gaat. Het is namelijk nog steeds zo: Dorpsraad Berghem, met elkaar en voor elkaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat: Maanstraat 19, 5351 GW Berghem Tel. 06 26979796 e-mailadres: dorpsraad@berghem.nl Namens de voorzitter en de overige leden Marianne Dreese lid dorpsraad

Lege flessenactie BeatYes

meer dan Bandenservice

Op zaterdag 30 maart a.s. gaan de leden van Dansclub BeatYes vanaf 10.00 uur in Berghem langs de deur om lege statiegeldflessen op te halen. Op deze dag kunt u de flessen ook inleveren op het adres Molenweg 40 in Berghem van 10.00 tot 15.00 uur. Met donatie van enkele lege statiegeldflessen steunt u onze danseressen, die momenteel deelnemen aan diverse nationale en internationale toernooien, om zich te kwalificeren voor en deel te nemen aan Eurodance 2019, dé Europese kampioenschappen voor garde- en showdanssport 2019 in Frankfurt – Duitsland van 3 t/m 5 mei 2019.

Banden (controle) - SCHOKBREKERS - UITLATEN ACCU’S - TREKHAKEN is belangrijk, gelijkmatig U I T LBanden I J N Ewisselen N - BA L A N C Eomdat R E Njouw - Rbanden E M Mniet EN S E R V Islijten. CE

Wij hopen op uw gulle gift van enkele lege statiegeldflessen. Bij voorbaat hartelijk dank!

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een Afspraak maken via 06 - 224 00wettelijk 724 ofverplichte via keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verwww.oosterse-geneeswijze.nl keersveiligheid, milieu en registratie.

van Zandvoort Zomer-check

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

Winter-check

Als je van plan bent in de winter op vakantie te gaan is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid op gladheid en sneeuw.

Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersveiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Ga veilig op weg en wissel op tijd je banden. certificaat Kilometer Een autobedrijf registreert de kilometergegevens iedere keer dat een auto Nummerbord vastzetten in een autobedrijf komt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of Algemene Met speciale schroeven, alleen met gecertificeerd kunnen Periodieke Keuring. Dezedie gegevens worden opgeslagengereedschap in een databestand worden bevestigd, jouwdoor kentekenplaten vastgezet. Op deze manier en kunnen worden worden opgevraagd alle deelnemende autobedrijven. Wees voorkom diefstal. extra alertjebij een onlogische tellerstand en check vooraf de kilometerstand zodat je niet op draait voor tellerfraude.

APK-keuring Broekstraat 2a - Berghem - 0412-403038 - vanzandvoortbanden.nl

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Zomer-check

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer


pagina 9

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL


pagina 10

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Berghse Tafel goed begin voor nieuwe bewoners Doeslief En dan hebben we net het carnaval achter de rug waar de carnavals groet ‘alaaf’ voor iedereen geldt, zowel voor de morgen, middag, avond als de nacht. Mogelijk niet allemaal even rijk, maar wel allemaal gelijk. Dan krijgen we vanuit Den Haag de onnozele oproep om voortaan ‘een heeeeeel goedemorgen’ te roepen. Overdrijving is een vak dat in de politiek met regelmaat wordt bedreven. En terwijl de veren hoog op de prinsenmutsen zijn gestoken en met veel plezier verdienstelijke onderscheidingen worden toegekend, met de ’Gouden Knol’ als hoogste onderscheiding in Het Knollenrijk, dan denk ik hoe lief kan het allemaal zijn. Maar worden we van hogerhand, door een of andere Sire, wie dat ook mag wezen poeslief opgeroepen: Doeslief. En mijn vraag is dan direct: hoezo Sire? Een dan blijkt dat kassamedewerkers door bellende klanten worden genegeerd. Dat bumperkleven, voordringen, geluidsoverlast, burenruzies, schelden, kennelijk in zijn regio de gewone manier is om met elkaar om te gaan. En volgens de Sire gebeurt het vaak niet expres en vindt 76 procent zelfs dat zij heel aardig zijn voor anderen. Het is toch triest als we het onderscheid tussen respectvol contact en het hufterig omgaan met elkaar niet meer herkennen. Wie heeft dat dan uit ons geheugen gewist dat we daar geen herinnering meer aan hebben. Wie het begrijpt, mag het zeggen. Heeft de opvoeding misschien gefaald. Als ik ervaar hoe jonge kinderen in winkels hun wil al aan hun ouders weten op te leggen, dreigend en schreeuwend, is het niet verwonderlijk dat de tieners van nu menen voor de wereldproblemen als milieu te moeten demonstreren. Waar is het respect voor de democratische overheid gebleven. Als onderwijs personeel eerder naar huis wordt gestuurd dan onwillige leerlingen met een hockeystick, waar is dan het respect voor hun leermeesters. Denkt de Sire dit echt op te lossen met een DoesLief campagne. Misschien wil de Sire eens praten met onze voorbeeldfiguren uit de politiek. Dat het ongepast is om je als overwinnaar op het schild te hijsen bij de Hemwegcentrale als je weet dat er zo’n 200 gezinnen zich grote zorgen maken over het inkomen voor hun gezin. Daar past ook geen heel goedemorgen bij. Aan drammers uitleggen dat 40.000 demonstranten slechts 0,002% van de bevolking is en dus nog 17.261.527 bij de gashaard zitten. Dus niet overdrijven, alsjeblieft. Misschien kent de Sire ook nog de spreuk van zijn moeder: moeten is dwang, huilen kindergezang. Doeslief moet ons aan het denken zetten. We lijken het effect van een onaardige opmerkingen te onderschatten. Hopelijk herkennen we nog wel het effect van aardige opmerkingen. Laat het anders merken met de reactie: Daslief. Groen Knollenland Goed nieuws is geen nieuws, is de stelregel in de journalistiek. Maar de dagelijkse treurnis, hufterigheid, botheid en onvriendelijk berichten, daar wordt je niet vrolijk van. Prijs me dan ook gelukkig inwoner te mogen zijn van het groene Knollenrijk. De genoemde ellende heb ik in Berghem nog niet ervaren. Maar we dienen op onze hoede te blijven want het kan zomaar veranderen. Ook u weet nog wel hoe het afliep met de twee parmantige haasjes in groen knollenland. De één blies de fluite-fluite-fluit, de ander sloeg de trommel. Maar plots kwam een jager-man, die er één heeft geschoten. En dat heeft naar men wel denken kan, de ander zeer verdroten.

Pas drie maanden woont hij in Berghem, maar bij Karel den Hollander op het dressoir staat al een chique uitnodiging voor een groot verjaardagsfeest van een, bijna, tachtigjarige. ,,Oh ik heb al veel vrienden gemaakt hoor’’ zegt hij. ,,Ik wil graag aansluiten, want ik ken hier niemand. Dus ik doe gewoon overal aan mee.’’ Oorspronkelijk komt Karel den Hollander (83) uit Naaldwijk, maar de afgelopen dertig jaar woonde hij in Spanje. Toen hij met pensioen gestuurd werd kocht hij een Volkswagenbus, bouwde die om tot camper, verkocht zijn huis, en vertrok met zijn vrouw naar Spanje. ,,Het is daar prachtig, het leven mooi. We trokken rond, als we het ergens leuk vonden bleven we langer, dan gingen we weer de ene kant op, dan weer de andere. De laatste tijd huurden we gewoon huizen. Als we besloten dat we ergens heen wilden, mijn vrouw en ik waren het altijd eens, zocht ik er een huurhuis, en dat lukte eigenlijk altijd.’’ Anderhalf jaar geleden overleed zijn vrouw, na een ziekbed van een jaar. Karel, haar verpleger, besloot terug te keren naar Nederland. Van Berghem had hij nog nooit gehoord, totdat hij van zijn dochter hoorde dat hij er een huis toegewezen had gekregen. En hij is er zo blij als wat mee, met zijn nieuwe huis, en zijn nieuwe dorp. ,,Dit is sowieso een gouden land hoor. Ik kan niet meer zo heel ver lopen dus ik vroeg een rollator aan. Drie dagen later was die er. Dat is toch grandioos? Mensen moeten niet zo mopperen hoor, het is hier fantastisch geregeld. Laatst ging ik met een taxibus naar het ziekenhuis. Zaten er mensen te mopperen, dat ie vol was, dat ze even moesten wachten. Daar heb ik wat van gezegd hoor. Wat denken ze? Ze worden met een taxi van deur tot deur gebracht, maar als ze langer dan vijf minuten moeten wachten, gaan ze klagen. Je moet er ook een beetje zelf wat van maken hoor, met klagen schiet je helemaal niets op. Ik probeer alles van de positieve kant te bekijken.’’ Zo ook zijn verhuizing naar Berghem. In Spanje wacht nog een vrachtwagen met persoonlijke spullen, maar zijn nieuwe onderkomen ziet er al prachtig uit. ,,Daar heeft mijn zus mee geholpen. Fantastisch hoor. Ze woont in Den Bosch maar ze vindt het hier zo leuk, in Berghem, dat ze nu ook wil verhuizen. Ik geef haar groot gelijk hoor. Het is hier lekker rustig, de mensen zijn vriendelijk. Ik ontmoet in ieder geval niets dan warmte. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik overal aan mee ga doen, zoals aan de Berghse Tafel, en dat doe ik dan ook. Je wordt met open armen ontvangen, leert er mensen kennen. Ik heb niet het idee van ‘’t is een vreemdling zeker die verdwaald is zeker’. Ik voel me opgenomen.’’ Ook nieuw in Berghem, of zin om nieuwe mensen te leren kennen? Schuif aan bij onze Berghse Tafel, elke donderdagmiddag van 14 tot 16 uur in de Berchplaets. Meer informatie op onze Facebookpagina (www. facebook.nl/berghsleven) of via telefoonnummer 06–38339790.


pagina 11

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghse Tafel

Waar koffie en thee altijd klaar staan! Waar gasten en inwoners, die als gastvrouw of gastheer willen helpen, altijd van harte welkom zijn. Doel: contact maken, samen gezellige dingen doen zoals fietsen, schaken, kaarten, eten, uitgaan, kortom alles wat leuk is om samen doen.

Problemen met

LAPTOP, TABLET OF MOBIELE TELEFOON Maandelijks kunt u daarvoor terecht bij de Berghse Tafel. Op onderstaande data, tussen 14.00 tot 16.00 uur, zijn experts van de computerhoek aanwezig om, zonder enige verplichting, inwoners van Berghem te helpen problemen op te lossen.

21 maart + 18 april + 16 mei Let op: we kunnen alleen helpen als u het betreffende apparaat mee brengt. WiFi is aanwezig en koffie en thee staan klaar.

Schaken

Enkele bezoekers van de Berghse Tafel willen graag schaken. Daarvoor zoeken zij nog enkele schaakliefhebbers om zo mogelijk een schaakgroepje te vormen. Wilt u meer weten zie onderstaande mogelijkheden.

een burgerinitiatief met als doel inwoners van Berghem met elkaar in contact te brengen. BerghsLeven p/a De Berchplaets, Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem. Telefoon 06 – 38 33 97 90 | mail: info@berghsleven.nl. | Volg ons ook op Facebook.

BC


pagina 12

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Overal in Nederland werden in de jaren twintig recreatieve fietspaden aangelegd door rijwielpadverenigingen. De overheid deed op dat moment nog weinig op dit terrein. Regionale verenigingen als UMO (Utrecht met Omstreken), Walcheren en EMO (Eindhoven met Omstreken) werden aangestuurd door de ANWB en legden in de jaren twintig en dertig 2.500 kilometer aan fietspad aan. De paddenstoelen kwamen aanvankelijk vooral aan de paden van deze verenigingen te staan. Deze paden maakte het mogelijk dat het rijwieltoerisme uitgroeide tot een massaal verschijnsel voor de vier miljoen fietsers die Nederland in de jaren dertig telde. In 1931 waren er al 788 exemplaren geplaatst. In 1939 was het aantal gegroeid tot 1458.

Het ontwerp van de paddenstoel was van ANWB-bestuurslid J.W.H. Leliman - in het dagelijks leven architect - die een aantal modellen van betonnen wegwijzers ontwikkelde. Precies honderd jaar geleden, op 21 februari 1919 kwamen zes bondsbestuurders met hun fiets op de hei bij Laren bijeen om een keuze uit deze prototypen te maken.

Populariteit Toen na de Tweede Wereldoorlog ook provincies en recreatieschappen fietspaden gingen aanleggen nam het aantal paddenstoelen een grote vlucht. Paddenstoelen werden zo populair dat ze zelfs bij fietsroutes tussen Nederland en Duitsland werden neergezet. Aangezien fietsers om een paddenstoel te kunnen ‘lezen’ stil moeten staan, zijn paddenstoelen bijna nooit gebruikt op fietspaden langs doorgaande wegen waar stilstaan bezwaarlijk is. Voor deze fietspaden werden andere typen fietswegwijzers ontwikkeld. In 2005 stonden er in Nederland maar liefst 5.500 exemplaren. De paddenstoelen werden door fietsers zeer gewaardeerd omdat ze verdwalen tijdens een fietstocht bijna onmogelijk maakten. Ook nu is de paddenstoel nog een vertrouwd baken voor de fietser en wandelaar.

Het bestuur van de ANWB koos het type in de vorm van de paddenstoel. Men vond dit type het beste passen in de natuurgebieden waar de fietspaden door heen liepen. Het plaatsen van gewone, veel hogere wegwijzers zou het landschap verstoren, was hun oordeel. Door voor betonnen kleine wegwijzers te kiezen in plaats van ijzeren wegwijzers, kon de ANWB bovendien fors besparen op de kosten.

Expositie Vanaf 16 april is er in het hoofdkantoor van de ANWB aan de Wassenaarseweg 220 in Den Haag een expositie te zien over de geschiedenis en toekomst van fietsbewegwijzering met uitgebreide aandacht voor de paddenstoel, zijn ontwerper en de rijwielpadverenigingen die de aanleiding waren voor de ontwikkeling.

100 kaarsjes voor de ANWB-paddenstoel De ANWB-paddenstoel bestaat 100 jaar. De wegwijzer is uitgegroeid tot één van de aansprekende iconen van de ANWB en het fietsen in Nederland.

De ontwerper

De RIH dealer van de regio

U kunt bij ons terecht voor zowel nieuwe als tweedehands fietsen • • • • • •

Gratis ophalen en terug brengen van fietsen. eparatie en service van alle merken fietsen, elektrische fietsen R Elektrische fietsen te leen bij langdurige reparatie Gratis banden oppompen bij de winkel Kleine reparatie: Lekker kopje koffie terwijl je wacht. Cyclestationschaijk heeft diverse merken in huis o.a Giant, Cortina, Pointer, RIH, MC MultiCycle, Hercules, Alpina kinderfietsen

Ook benieuwd hoe het nieuwste model van RIH eruit ziet? Bezoek ons en ervaar de nieuwe RIH met middenmotor CycleStation Schaijk | Pastoor van Winkelstraat 17 | 5374 BG Schaijk Telefoon 0486 – 464504 | ronald@cyclestationschaijk.com

AANBIEDING: Bij aankoop van twee RIH Omega fietsen: een fietsendrager of 3 jaar verzekering gratis


pagina 13

www.thuisinhetnieuws.nl

TWEEWIELERS

Bike+ de grootste fietsspeciaalzaak van Oss en omgeving Bike+ heeft er een geweldig jaar opzitten. De fietsspecialist merkt dat veel mensen graag fietsen en daarom op zoek zijn naar de fiets die perfect bij hen past. Daarvoor zijn ze bij Bike+ aan de Obrechtstraat 19 aan het juiste adres.

Nieuwe racetechnologie Koga Koga gaat samenwerken met SRAM voor de lancering van de Kimera Prime Limited: een racefiets afgemonteerd met de nieuwe SRAM Red eTAP AXS waarbij de 2×12-speed drive train draadloos wordt bediend. Bij de ontwikkeling van de fiets stond kwaliteit van het frame voorop, gecombineerd met moderne onderdelen en de combinatie van functionaliteit en vormgeving. De basis wordt gevormd door het frame, specifiek ontwikkeld voor het gebruik van schijfremmen en opgebouwd uit 40T High Modulus carbon en een geïntegreerde full carbon voorvork. Verschillende andere onderdelen van deze fiets zijn ook uitgevoerd in carbon, zoals het stuur met geïntegreerde stuurpen, de zadelpen en de brug van het Selle San Marco Aspide racezadel. Koga heeft voor dit model gekozen voor een 48-35T crankset in combinatie met een 10-28T cassette en ‘flattop’ ketting. Via de SRAM app is de batterijstatus te bekijken, zijn de instellingen van de elektronische onderdelen te wijzigen en kan de software geüpdatet worden.

Bike+ heeft meer dan 1000 fietsen op voorraad. Zij hebben het grootste aanbod kinderfietsen en E-bikes in de regio. Ook voor racefietsen en mountainbikes heeft Bike+ een specialist. U krijgt een persoonlijk advies met de daar bijhorende service. Zo werkt Bike+ met een vast servicepakket bij een aankoop. Bedrijfsleidster Jacqueline Vos: “De ontwikkeling van de E-bikes gaat enorm snel. Van kinderen tot volwassenen: ze komen hier voor een elektrische fiets voor woon-werkverkeer is de E-bike een uitkomst nu de files zo enorm zijn.” Het kan fiscaal zeer voordelig zijn om een E-bike te leasen. Naast de nieuwste 2019 modellen heeft Bike+ ook opruiming van overjarige modellen. Tevens hebben we groot assortiment aan gebruikte fietsen en elektrisch occasions al van 499.00 euro met 2 maanden garantie . Service Bij Bike+ staat service hoog in het vaandel. Zo is er een haal- en breng service bij reparatie, onderhoud en afleveren van nieuwe fietsen. Klanten die hun fiets brengen worden zo snel mogelijk geholpen en hebben altijd de beschikking over een leenfiets/elektrisch . Wanneer de fiets gereed is krijgt de klant een sms. In de showroom kan de klant altijd rekenen op een deskundig en eerlijk advies. Het team van Bike+ bestaat uit 10 enthousiaste medewerkers. Er staat een vacature voor monteur open!

1000 FIETSEN OP VOORRAAD

E-BIKE

OPRUIMING NIEUWE & GEBRUIKTE MODELLEN

snelservice

ophaal- en breng service

E-bike servicecenter

www.bikeplus.nl Obrechtstr. 19 Oss T 0412 40 38 78


pagina 14

www.thuisinhetnieuws.nl

TWEEWIELERS

Hoe kun je zo veel en lang mogelijk plezier hebben van je fietsaccu? 17 tips! Om aanspraak te kunnen maken op garantie op je accu (of gehele) e-bike moet je bij sommige fabrikanten een formulier invullen. Check dit voor je gaat fietsen! Lees altijd de gebruiksaanwijzing van je e-bike aandachtig door, goed gebruik kan verschillen per merk en accutype. De meeste e-bike laders lijken veel op elkaar. Heb je meerdere e-bikes in je huishouden, label de laders zodat je zeker weet dat je de goede oplader gebruikt. Gebruik van de verkeerde lader kan schade aan de accu veroorzaken.

Nieuwe collectie Cortina U4 Transport Family-fietsen De nieuwe collectie U4 Transport Family-fietsen is nu verkrijgbaar. “Deze transportfietsen zijn bij uitstek geschikt voor het meenemen van kids en bagage”, zegt de fabrikant. Ze zijn er als stadsfiets én als e-bike. “Zo zijn de frames van de Cortina U4 Family extra sterk en bovendien verlengd. Hierdoor heb je net wat meer ruimte tussen zadel en stuur. Dat betekent veiliger op- en afstappen als je bijvoorbeeld een voorzitje op de fiets hebt”, aldus Cortina. “Verder superfijn: een iets lagere instap, een dubbele standaard, breder stuur, stuurslot, voordrager met genoeg ruimte voor een voorzitje en een achterdrager die geschikt is voor alle type kinderzitjes. Deze voordelen gelden ook allemaal als je kiest voor de elektrische variant: de Cortina E-U4 Transport Family.”

Laad je accu op in een droge omgeving en het liefst bij kamertemperatuur. Dat is gunstig voor de actieradius en levensduur van de accu. Stop eerste de oplader in het stopcontact en sluit de oplader dan aan op de accu. Een accu moet regelmatig ontladen en weer opladen om in goede conditie te blijven. Als je de accu voor een langere periode weglegt, zorg dan dat hij nooit helemaal leeg is. Dat werkt zogenaamde diepontlading in de hand: je kunt de accu dan helemaal niet meer opladen. Ook kan de garantie dan vervallen. Fiets je accu liefst zo min mogelijk helemaal leeg Ook dat is slecht voor de levensduur. Laat je accu niet onnodig lang aan de lader ‘hangen’, maar verwijder de lader zodra je accu vol is. Haal je accu er dan altijd vanaf en leg hem in de kofferbak. Dat scheelt natuurlijk ook wat gewicht. Regenbui onderweg? Droog eerst de contactpunten voor je de accu terugplaatst. Vermijd temperaturen onder -10 °C en boven 60 °C. Een fiets – en dus accu – lang in de volle zon óf vrieskou laten staan is geen goed idee.

OP EN TOP VOORDEEL VOOR U Prima garantie en gratis servicepakket

Als je in de wintermaanden niet of weinig fietst, bewaar de accu dan op kamertemperatuur en in een droge omgeving. Laad de accu om de maand op: ook op kamertemperatuur. Zet je fiets goed op de standaard en laat de accu nooit vallen als je hem uit je fiets haalt. Een klap kan de accu onherstelbaar beschadigen. Spreekt voor zich dat je een accu nooit zelf open moet schroeven.

Verkoop alle fietsen

Rij niet vanuit stilstand weg in een hoge ondersteuning. Je vraagt dan veel vermogen van je accu en rijdt ook nog eens onverwacht hard weg.

voor zeer scherpe prijzen

Zorg dat er geen water in de contactpunten komt als je de accu uitneemt om op te laden. Droog met een theedoek. Spuit je e-bike nooit schoon met een hogedrukspuit.

Kinderfietsen naar wens

Sommige partijen bieden het reviseren ofwel ‘refurbishing’ van een accu. Wij raden aan dit alleen te laten doen door de fietsfabrikant zelf, niet door andere bedrijven.

6 dagen per week geopend vanaf 9.00 uur

Stal je je fiets de hele dag buiten, bijvoorbeeld op het werk of bij het station? Indien mogelijk, neem je afneembare accu mee en bewaar hem op een veilige, warme en droge plek. Er zijn ook speciale draaghoezen waar je de accu in kunt bewaren.


pagina 15

www.thuisinhetnieuws.nl

TWEEWIELERS

Track&trace-zender spoort gestolen fiets op

Henri van Os gaat voor service en kwaliteit

Een track&trace-zender om gestolen fietsen op te sporen. Dat is het nieuwste wapen van de ANWB om het stijgende aantal gestolen fietsen in Nederland te stoppen. Met de zender is elke fiets connected te maken. Zo hoeven consumenten niet persé een nieuwe fiets aan te schaffen als ze de techniek willen gebruiken.

Henri van Os Tweewielers is een fiets bedrijf wat zich al 3 generaties bezig houdt met de verkoop en onderhoud van fietsen. Wij repareren bijna alle merken fietsen, ook voor de reparatie van elektrische fietsen bent u bij ons aan het juiste adres.

De klant schakelt met één druk op de knop in de app op de smartphone de opsporing in zodra hij merkt dat er iemand met zijn fiets van door is, ondanks de beveiligingssticker. De track&trace-zender begint direct meer data te versturen, zodat opsporingsambtenaren je fiets eenvoudig kunnen traceren. De track&trace-zender combineert Bluetooth met de LoRa-techniek van KPN. Hierdoor kan de fiets over grote(re) afstanden tot op de meter nauwkeurig worden opgespoord en gaan de batterijen door het minimale energieverbruik jaren mee. De track&trace-zender verzendt alleen actief data op het moment dat de klant op de knop drukt. Welk merk (elektrische) fiets maakt overigens niet uit: elk model is connected te maken. De melding van diefstal gaat direct naar de meldkamer van de Find Recover & Insure Service (FRIS). Zij richten zich 24/7 op het traceren van e-bikes. FRIS schakelt direct opsporingsambtenaren in die specifiek zijn opgeleid voor het opsporen en terugbrengen van gestolen goederen, in samenwerking met de politie.

Onze sterkste punten zijn vakmanschap en service waarbij de klant nog altijd de koning is. Bij aankoop van een fiets bent u bij ons aan het juiste adres, met uitleg op maat! *Met gratis haal en breng service. Ons assortiment bestaat uit de volgende topmerken o.a. Velo de Ville, Freebike, Multicycle, Bsp, Voque, Bikkel, Superior en Puky. Bij de fabrikanten Velo de Ville en Freebike kunnen fietsen helemaal naar uw wens samengesteld worden, met een strak design en hoogwaardige kwaliteit. Open dagen Bent u op zoek naar de perfecte fiets? Op 30 en 31 maart hebben we open dagen van 11.00 - 16.00, loop vrijblijvend binnen om tijdens uw zoektocht naar een fiets, uitstekend advies te ontvangen met speciale acties. De acties lopen door tot en met 6 april. Na aankoop wilt u zolang mogelijk plezier hebben van uw fiets, daarom krijgt u bij de aankoop van een fiets twee gratis servicebeurten. Mocht het onderhoud van uw fiets onverwacht langer duren, dan staat er altijd een leenfiets ter beschikking voor u. Indien nodig regelen wij de verzekering van uw fiets. Onze winkel is gemakkelijk te vinden op de Lithsedijk 38, te Lith. Een hapje en een drankje staan voor uw klaar tijdens de open dagen. (*Vraag naar de voorwaarden van deze service) Graag tot ziens! Henri en Yvonne van Os

T R A A M 1 3 . ZA. 30 & ZO N E G A D N E P O 16.00 UUR VAN 11.00 -

Henri van Os Tweewielers

E ENG SERVIC R B N E L A A GRATIS H

Lithsedijk 38 Lith Tel. 0412-482205 06-24922434 www.henrivanostweewielers.nl


pagina 16

www.thuisinhetnieuws.nl

TWEEWIELERS

Opmars E-racer is onomkeerbaar E-racers zijn aan een duidelijk opmars bezig. We tellen al een kleine 30 merken met een e-racefiets. Dealers die al e-racers hebben verkocht, laten weten dat de geïnteresseerden vooral fietsgenieters zijn, die na zich lange inactiviteit weer aan een racefiets wagen of die een fysieke beperking hebben. Ook in seniorengroepjes die met een lagere gemiddelde snelheid hun toertjes draaien, duikt er al eens een elektrische koersfiets op. Voor de geoefende wielertoerist is een e-bike voorlopig nog een brug te ver. Of hij zou het extra gewicht ervan moeten willen benutten als verzwaring van zijn trainingsarbeid…

Gazelle Grenoble Elite HMB De Gazelle fiets met de 500wh accu in het frame en met de stille en krachtige 50nm Bosch middenmoter. Gazelle Premium Dealer:

Fietsplus Verhallen | Oude Baan 12, 5242 HS Rosmalen www.fietsplusverhallen.nl

Trendy tas voor hippe Brompton Stoer, praktisch en degelijk; zo typeert Clarijs Bike Bags de nieuwe draagbare fietstas die eenvoudig op de voordrager van de Brompton kan worden geklikt. De hippe Londense vouwfiets Brompton is niet meer uit het stadsbeeld weg te denken.Speciaal voor deze urban kanjer maakte Clarijs een bijpassende, stoere schoudertas die eenvoudig aan de Brompton-voordrager geklikt kan worden.

Nieuwste GPS-fietscomputer Met de ROX 12.0 SPORT presenteert Sigma haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van de GPS-fietscomputer. Behalve de bekende trainingsfuncties van de ROX-serie biedt de ROX 12.0 een volledig nieuw ontwikkeld kaartgebaseerd navigatiesysteem, dat zowel op de weg als in het terrein de optimale routing voor elk sportprofiel maakt. Het hoge resolutie 3 inch kleurendisplay is modern vormgegeven, heeft een grafische interface en een touchscreen. Het is eenvoudig en intuïtief te bedienen. Bijzonder praktisch: met de home-knop komt men vanuit elke menu-punt direct terug in het hoofdmenu. De ROX 12.0 is in de standaard kleuren ‘grey’ en ‘white’ verkrijgbaar. Wie er graag een individueel tintje aan wil geven, kan zijn ROX 12.0 door de drie gekleurde buitenschalen aan de stijl van de fiets en fietser aanpassen.

Een aantal jaren na die eerste kennismaking met motorondersteuning op een racefiets kwam in 2016 Giant als eerste met een echte e-racer, eentje met trapondersteuning. Volgens de regelgeving voor e-bikes moet er immers sprake zijn van zelf trappen en daarbij moest de fietser dan ondersteuning krijgen van een hulpmotor. De Road-E was een uit de kluiten gewassen verschijning, maar hij had wel alle eigenschappen van een racefiets: krom stuur, racegeometrie, derailleurs voor en achter en raceonderdelen. We reden er fluitend de Kitzbühlerhorn mee op – constant boven de 20 km/u – en voor wie de klim kent, weet dat zelfs een 2010 Cance daar niet van terug zou hebben gehad. Volumineus en zichtbaar Het volumineuze voorkomen van de Road-E riep destijds de vraag op wie nu een racefiets zou willen hebben, waaraan je direct kon zien dat er een motor in zat. Er kleefde van afstand het oordeel aan dat je wel sportief wou ogen, maar het eigenlijk niet echt was. Een beetje het ouden-van-dagen-imago dat jarenlang de tegenwoordig breed geaccepteerde stads-e-bikes heeft achtervolgd. Je wilde wel sportief ogen, maar was het niet Tweeëneenhalf jaar later kijken we daar anders tegenaan, want de eigenschap die voor die vermeende eerste e-racer (die uit 2010) nog onontbeerlijk was (dat motor en accu onzichtbaar zijn), is dat voor moderne elektrische racefietsen minder. Simpelweg omdat e-bikes op dit moment helemaal de wind mee hebben, de perceptie genieten hip te zijn en het aura meedragen de sportieve mogelijkheden van nieuwe doelgroepen te bevorderen. Gelijkenis met een e-racer Ondanks dat een e-bike duidelijk herkenbaar mag zijn, kiezen de meeste e-racerfabrikanten ervoor om hun elektrische koersfiets zoveel mogelijk op een standaard koersfiets te laten lijken. Dat kan prima dankzij de forse oversized framebuizen die een gemiddelde koersfiets tegenwoordig heeft (veel ruimte om de accu in op te bergen). Maar het kan vooral ook prima ook dankzij de compacte motorsystemen die voorhanden zijn.


pagina 17

www.thuisinhetnieuws.nl

Verkoop elektrische scooters in de lift

fronteerd met allerlei gebreken en onvoldoende accucapaciteit. Hierdoor namen de populariteit en verkopen snel af. Daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen.”

De populariteit van elektrische scooters is in 2018 flink toegenomen. Over de eerste negen maanden van 2018 zijn in totaal 4.192 elektrische scooters geregistreerd. Dat is bijna 2,5 keer als in dezelfde periode vorig jaar. Toen werden 1.645 elektrische scooters verkocht. Dit blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

Snelle vergroening scootersector Volgens RAI Vereniging en BOVAG laat de scootersector zien dat de markt snel vergroend. Niet alleen dankzij de snelle opkomst van zero emissie, maar ook dankzij de versnelde introductie van nieuwe schonere Euro 4 benzinescooters en de nog schonere Euro 5 scooters in 2020.

Steeds meer scooterrijders in Nederland kiezen voor een elektrische scooter. Van alle nieuw verkochte scooters in 2018 was 9,2 procent elektrisch. In totaal zijn er dit jaar 45.543 brom- en snorfietsen geregistreerd. In 2017 lag het aandeel elektrisch t/m september nog op 2,9 procent van het totaal. Veel dealers gaven in het verleden aan dat klanten wel elektrisch wilden rijden, maar dat de accu’s nog niet goed genoeg of veel te duur waren. Ook de after sales deugde vaak niet waardoor dealers de modellen niet graag verkochten. Milieuzone in Amsterdam RAI Vereniging en BOVAG onderstrepen dit en geven aan dat de snelle groei mede te danken is aan het toegenomen aanbod van betaalbare, kwalitatief goede elektrische scooters en de invoering van een milieuzones voor scooters. Steeds meer steden nemen maatregelen om oude scooters van de straat te halen en plaats te laten maken voor schonere benzine varianten en zero emissie. Meer aanbod en betere kwaliteit BOVAG en RAI Vereniging zien dat de kwaliteit toeneemt: “Toen de elektrische scooter een aantal jaren geleden voor het eerst op de markt werd geïntroduceerd, werden veel scootereigenaren gecon-

TWEEWIELERS

Fietsend appen gaat bijna 100 euro kosten Wie na 1 juli al fietsend op zijn mobiel appt, riskeert een boete van 95 euro. Dat tekent het AD (Algemeen Dagblad) op uit de mond van Haagse bronnen. Deze nieuwe verkeersboete wordt volgens ingewijden besproken in de wekelijkse ministerraad. Het bedrag van 95 euro is naar verluidt afgestemd op andere sancties die al gelden voor verkeersovertredingen. Het wordt per 1 juli sowieso verboden om tijdens het besturen van voertuigen een mobiel elektronisch apparaat vast te houden. De term ‘mobiel elektronisch apparaat’ is ruimer dan de huidige term ‘mobiele telefoon’, om alvast rekening te houden met de toekomst.

Retselseweg 5 Heeswijk-Dinther 0413-786063 ma - di - vr 9.00-20.30 uur do 9.00-17.00 uur za 9.00-16.00 uur Tussen 12.00-13.00 uur en 17.00-18.00 uur GESLOTEN


pagina 18

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 19

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


pagina 20

www.thuisinhetnieuws.nl

DEMOOISTEDAG

Bruidsboeket: Met liefde voor jou uitgezocht Een bruidsboeket wordt met liefde voor jou uitgezocht en aan je gegeven. Natuurlijk weet de bruidegom niets van je bruidsjurk, dus moet hij zelf bedenken welk bruidsboeket het beste bij jou, je uiterlijk, figuur en lichaamslengte past. Geen nood, de bloemenspecialist helpt graag met een goed advies. Je mooiste sieraad op je trouwdag is je bruidsboeket.

Magisch mooi: trouwen in Disney stijl Droom jij ook al jaren van jouw droombruiloft? En ben je daarnaast fan van Disney? In dat geval hebben wij heel goed nieuws voor jou: Je kunt nu namelijk volledig in Disney stijl trouwen. Het wordt een magisch mooi sprookje, net als in alle prachtige films.

Nog mooier wordt het als je bruidsboeket matcht met de bloemen op je bruiloft! Dat kan, want er is keuze genoeg. Bloemendecoraties zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Naast je bruidsboeket kun je denken aan corsages voor de gasten, een mooi tafelstukje in de trouwzaal en bij de receptie en tafelstukken bij het diner. Vraag de bloemist om advies. Bekende voorbeelden van klassieke bruidsboeketten zijn de druppelvorm, de waterval en de biedermeier. Wil je het moderner, dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit de pomander, de halve maan of een stafvormig bruidsboeket. De keuze van de corsage kun je daar dan weer op aanpassen. De bruidegom draagt vaak een grotere versie van de corsage. Dames dragen de corsage naar beneden, links onder het sleutelbeen en heren dragen de corsage naar boven, op de linkerrevers.

Het beste van twee werelden is nu gecombineerd in één. Je kunt namelijk jouw droombruiloft in Disney stijl beleven. Alle details kloppen, en daarmee duurt jullie sprookje tot in de eeuwigheid. Dit wordt de mooiste dag van jullie romantische toekomst. Disney Er is nu een bedrijf wat trouwen in deze sprookjesachtige stijl mogelijk maakt. Disney Weddings zorgt ervoor dat alles overeenkomt met jou (of jullie) favoriete sprookje. Mocht jij wegzwijmelen bij Belle en het Beest, is dit misschien het ideale thema voor jou. Jij bent Belle, en hij is het beest. Lumiere (de kandelaar) kondigt het eten aan, en aan alle overige details is ook gedacht. Trouwen Naast Belle kun jij ook Sneeuwwitje zijn, het is allemaal mogelijk. Of het nu gaat om: Rapunzel, Ariel, Sneeuwwitje of meer; het kan. Je kunt ook een outfit change doen en meerdere prinsessen in één zijn. Uiteraard zijn er fantastisch mooie kronen, passend bij de outfits. Je kunt deze droombruiloft hebben in Florida, California, Hawaii of op een cruiseschip. Nu eerst nog even vriendlief betoveren, en jullie droombruiloft kan gepland worden. (bron: beautify.nl)

Trouwen in Kensington Palace Heb jij de prins op het witte paard gevonden? Dan wil je misschien niets liever dan met hem trouwen. De prinses die jij bent verdient natuurlijk de mooiste bruiloft en wij hebben de perfecte locatie voor jullie droomhuwelijk gevonden: Kensington Palace. Dat lees je goed, trouwen in Kensington Palace. Dé thuisbasis van de Britse royalty. Hoewel Meghan en Harry niet aanwezig zijn, belooft dit wel een toplocatie te worden voor jouw huwelijk. Maak alvast een gastenlijst van maximaal 150 personen, want dit wordt de mooiste trouwerij waar je ooit bent geweest. Buckingham Palace is namelijk een onwijs mooie locatie dat natuurlijk veel allure uitstraalt. Precies wat jij verdient op je grote dag. Voor het diner kunnen slecht 100 van je vriendinnen en familieleden

aanschuiven in de ‘state apartments’. Dit alles bij elkaar is trouwens niet goedkoop, want het zou je zo al ruim 20.000 euro kosten om hier in het weekend je bruiloft te organiseren. Maar hé, dan weet je wel zeker dat er nog lang over wordt nagepraat. En wie weet spot je nog wel een royal onderweg naar huis. (beautify.nl)


pagina 21

www.thuisinhetnieuws.nl

DEMOOISTEDAG

Trouwplannen? Stijlvolle trouwjurken zonder poespas bij BLOOM bridal atelier

Weet u wat de wettelijke gevolgen zijn?

Zorg dat u vooraf goed geïnformeerd bent.

Marian van der Leij is de eigenaresse van BLOOM bridal atelier. Toen zij 19 jaar geleden voor zichzelf haar eerste trouwjurk maakte, had ze niet kunnen vermoeden dat ze ooit een bruidswinkel zou openen. Met de opening van BLOOM bridal atelier in Maurik (september 2018) is voor haar een droom uitgekomen. “Toen ik zelf op zoek ging naar een trouwjurk, kon ik niet vinden wat ik zocht: een stijlvolle trouwjurk zonder poespas. Omdat ik ervaring had met het maken van kleding en de opleiding tot coupeuse volgde, besloot ik om mijn trouwjurk zelf te gaan maken”, vertelt Marian. En met succes, want ook voor haar schoonzusje mocht ze een unieke trouwjurk maken. Steeds vaker wisten aanstaande bruiden haar atelier te vinden, op zoek naar een trouwjurk die net even anders is dan standaard. Marian groeide uit haar atelier aan huis in Hedel en wilde

graag nog veel meer bruiden helpen met het vinden van hun ideale trouwjurk. Ze besloot er vol voor te gaan en een nieuw, ruim en gezellig atelier te openen in Maurik. Om de klanten veel meer keuze te bieden, heeft Marian een prachtige collectie trouwjurken samengesteld van diverse Europese merken. Alle jurken zijn mooi van eenvoud, met veel aandacht voor bijzondere details. Er zijn veel mogelijkheden om een trouwjurk extra persoonlijk te maken en helemaal aan te passen aan jouw wensen. Al vanaf € 750,is het mogelijk om bij BLOOM jouw droomjurk te vinden. Ma-

De Vree Van Drongelen | Notarissen – Adviseurs Burg. van Erpstraat 16 5371 AW Berghem

rian: “Ik wil de aanstaande bruid graag helpen met een trouwjurk die echt past bij haar stijl: puur, elegant en met liefde voor bijzondere details.” Om het plaatje helemaal compleet te maken, vind je bij BLOOM bridal atelier ook schitterende handgemaakte sieraden met Swarovski elementen, exclusieve bruidssjaals en romantische sluiers.

0412-487111 info@dv-vd.nl www.dv-vd.nl

Ga jij trouwen in 2019 of 2020 en ben je nog op zoek naar jouw ideale trouwjurk? Maak dan nu een afspraak om je te laten inspireren door de nieuwe collectie en uitgebreid trouwjurken te passen. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.bloombridalatelier of bel voor een pasafspraak naar 0613027536

collection

2019

NIEUW IN MAURIK

BLOOM BRIDAL ATELIER

simply beautiful


pagina 22

www.thuisinhetnieuws.nl

DEMOOISTEDAG

“IN OPDRACHT UNIEKE PERSOONLIJKE SIERADEN MAKEN” Marleen van Kempen Jewel Art & Design Het Atelier Jewel Art & Design aan de Walstraat 21 in Oss, van Marleen van Kempen, ontwerpt en maakt in opdracht unieke persoonlijke sieraden. Door interactie mét de klant komt het gevoel en de persoonlijkheid ván de klant terug in het ontwerp. In haar atelier smeedt Marleen vervolgens op ambachtelijke wijze en met behulp van de nieuwste 3D print mogelijkheden de sieraden met als resultaat unieke, persoonlijke sieraden.

CONTACT OPNEMEN marleen@vankempen-jewelart.nl www.vankempen-jewelart.nl Of kom naar de winkel Walstraat 21 Oss

Open woensdag t/m vrijdag Maandag en dinsdag op afspraak

INVLOED ZONDER KEUZESTRESS

TOPKWALITEIT

Tijdens de interactie met de klant in het atelier komt het creatieve proces op gang. Klanten hebben zelf vaak de beste ideeën, wensen en voorbeelden. In een ontspannen sfeer betrekt Marleen klanten in het creatieve proces. Het sieraad vertegenwoordigt het gevoel en de persoonlijkheid van de klant. Deze heeft dan ook veel invloed op het uiteindelijke ontwerp.

Alle ingrediënten moeten kloppen voor een geliefd sieraad waardoor het op het lijf geschreven is en de tand des tijds kan doorstaan. Marleen heeft al meer dan twintig jaar ervaring als edelsmid en combineert deze ervaring met de technieken van 3D design en 3D printen. Hierdoor ontstaan er frisse en vernieuwende ontwerpen. Daarbij wordt altijd in ogenschouw gehouden dat het sieraad fysiek te maken moet zijn en het jarenlang gedragen kan worden.

EIGEN PERSOONLIJKE ONTWERP OOK VOOR TROUWRINGEN Bij het ontwerpen van het sieraad staat de klant centraal. Zowel in opdracht voor een dierbare als ook voor de klant zelf bepaald de klant hoe het uiteindelijke sieraad eruit komt te zien. Het verhaal achter het sieraad is leidend, de binding van de klant met het sieraad geeft die speciale beleving: dat is wat een mooi sieraad laat stralen. Het is zelfs mogelijk om uw eigen sieraden of sieraden van een dierbare te verwerken in het nieuwe ontwerp, herkenbaar of onherkenbaar.

“WIJ GEBRUIKEN DE NIEUWSTE INNOVATIEVE TECHNIEKEN, ZOALS 3D ONTWERPEN EN 3D PRINTEN”

Met deze nieuwe technieken is veel meer mogelijk dan via sec het ambachtelijke proces.De jarenlange ambachtelijke ervaring is van groot belang in het slagen van het ontwerp. De uiteindelijke uitwerking bepaalt de kwaliteit, de uitstraling en de verfijndheid van het sieraad. Als de vertaalslag van de wens van de klant naar ontwerp is gemaakt, is het zaak om de juiste materialen te kiezen. Marleen gebruikt alleen de beste kwaliteit en duurzame grondstoffen, maar het is ook mogelijk om eigen goud en edelstenen te hergebruiken. De combinatie van ambachtelijke en innovatieve technieken zorgen voor een kwalitatief zeer hoogstaand product. Van Kempen Jewel Art maakt in opdracht unieke, persoonlijke sieraden.


pagina 23

www.thuisinhetnieuws.nl

DEMOOISTEDAG

De Schutskooi al jaren een begrip in de omgeving naar uw keuze. (friet) buffetten tijdens uw feest is ook mogelijk. Tevens kunnen wij u adviseren en bemiddelen voor een goede band of Dj. Mocht u interesse hebben om in ons mooi oud bruin café feest te willen geven dan kan dit in overleg.” Koffietafels “De zaal is uitstekend geschikt voor uw koffietafels. Wij bieden u een rustieke omgeving, waar familie en vrienden, onder het genot van een hapje en een drankje, tot rust kunFeesten & Partijen Bij de Schutskooi in Oijen hebben ze een prachtige locatie voor uw feesten of partijen. Of het nou een bruiloft, verjaardag of een 25 jarig huwelijk is, bij de Schutskooi bent u altijd aan het juiste adres! In overleg met u zullen zij geheel naar wens uw feestavond verzorgen! De zaal hebben ze vernieuwd en ze zijn trots op het resultaat. Zeker de moeite waard om eens te komen kijken! “Wij beschikkben over een mooie

nen komen.” Er is genoeg keuze in een voor u passende koffietafel. Gedekte of gesmeerde koffietafel of toch liever een Brabantse koffietafel? Heeft u andere of speciale wensen? Neem dan gerust contact op met Wilbert Brands, hij bespreekt graag alle mogelijkheden met u. Loop eens bij ons binnen aan de Grotestraat 8 in Oijen of maak een afspraak 0412-492463.

ruime zaal voor uw feesten en partijen. Bij ons is bijna alles mogelijk. U kunt uw feest afkopen per persoon maar ook kunt u consumpties per persoon berekenen. U heeft keuze in hapjes zoals bittergarnituur, stokbrood, wraps etc. Maar ook kunnen wij hapjes serveren naar uw keuze!”, aldus Wilbert Brands eigenaar van De Schutskooi. “Ook kunnen wij aan het einde van uw feestavond een broodje serveren met bijvoorbeeld ham/kaas/ bacon/ei.. of natuurlijk weer iets

Café zaal de Schutskooi Op zoek naar een geschikte locatie voor uw feest of partij? Dan bent U bij ons aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar zorgen wij er samen voor dat Uw dag perfect zal verlopen. Werkelijk alles is bespreekbaar en aan alles wordt gedacht. Wenst u liever uw feest of partij op locatie te vieren? Ook dit regelen wij voor u. Nieuwsgierig geworden? Bel gerust naar tel: 0412-492463. Dan maken we een afspraak en kunt u gelijk onze vernieuwde zaal bezichtigen. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee.

Graag tot ziens! Fam. Brands, Café-zaal de Schutskooi Grotestraat 8 te Oijen 0412-492463 of 06-53910343


pagina 24

www.thuisinhetnieuws.nl

DEMOOISTEDAG

Hinthamerstraat 170 | 5211 MV, ’s-Hertogenbosch | Telefoon: 073-6 130 131

BLACK TIE TROUWKOSTUUMS Een bijzondere gelegenheid vraagt om bijpassende kleding. Black Tie is dé specialist die u met raad en daad bijstaat als u correct gekleed het juiste statement wilt maken. Tevens vindt u een ruime collectie aan jacquets voor zowel verkoop als verhuur.


pagina 25

www.thuisinhetnieuws.nl

DEMOOISTEDAG

Specialist in trouwpakken en maatkostuums

Black tie gelegenheidskleding Recht tegenover het Jeroen Bosch Art Center, in de Hinthamerstraat te ’s-Hertogenbosch, vind u Black tie. De markante gevel met de grote zwarte mar-kies, huisvest een prachtige ruime winkel met een groot assortiment kostuums. Zoals de naam reeds doet vermoeden is er een enorme keus aan smokings en een zeer grote collectie trouwkostuums met alle accessoires als overhemden, vestjes, dassen en schoenen.. Wat minder mensen weten is dat u bij Black tie terecht kunt voor een kostuum, helemaal op maat gemaakt. Trouwpakken Met recht mag Black tie specialist in kostuums voor de bruidegom genoemd worden. Een internationale collectie met vooraanstaande fabrikanten is met zorg samengesteld om aan werkelijk ieders wensen te kunnen voldoen. De jonge sportieve bruidegom zal zich snel thuis voelen in merken als Roberto Vicentti en Etiem. Merken die enorm smal gesneden kostuums maken voor een super slanke uitstraling. Hoog modisch en tippend aan Italiaanse Haute Couture zijn de kostuums van het merk Cleofe Fi-

nati, 100% made in Italy! Daarnaast vullen merken als Corneliani, Wilvorst en Masterhand de collectie aan met verfijnde stoffen en mooie belijningen. Maatkostuums Onder de naam Meeuwis, Business- en Maatkostuums, voert Black tie ook een prachtige maatkleding lijn. U kunt zelf uw kostuum samenstellen met keuze uit werkelijk duizenden stoffen van vooraanstaande wevers als Dormeuil, Vitale Barberis, Reda, Zegna, Scabal etc…. U bepaald samen met uw adviseur de juiste snit en pasvorm, waarna ook aan de details aandacht wordt besteed met keus uit vele voeringen en stiksels. Hierna worden uw maten gemeten en wordt het kostuum speciaal voor u vervaardigd. Levertijd vier tot zes weken. Black tie is een veelzijdige zaak met enorm veel keus en dito mogelijk-heden voor de pakkendra-

Een trouwkaart moet bij je passen Het is gebruikelijk om ongeveer zes weken voor de bruiloft de trouwkaart te versturen. De uitnodiging zegt doorgaans veel over het stel dat in het huwelijksbootje stapt. Veel stellen stappen naar een drukkerij, bladeren dikke mappen met trouwkaarten door en kiezen vervolgens een van de vele voorbeelden uit. Toch ben je niet gebonden aan deze standaard sja-blonen. Je kunt bijvoorbeeld ook een vormgever aan het werk zetten met een geheel eigen idee. De kosten liggen vaak niet eens zoveel hoger. Vertel de vormgever wie je bent, wat je doet en hij weet dit doorgaans te vertalen in een prachtige creatie die speciaal voor jullie is gemaakt. Een trouwkaart moet wel aan een aantal ongeschreven regels voldoen. Zo wordt op de uitnodi-ging eerst de naam van de bruid vermeld en pas daarna die van de bruidegom. Vanaf het mo-ment dat het echtpaar getrouwd is, draait deze volgorde zich om. De tekst op de trouwkaart mag je verder helemaal zelf bepalen. Het is leuk om te kiezen voor een persoonlijke noot. Het maakt de kaart net even bijzonder...

ger, of het nu de bruidegom is of de zakenman. “Leuk is dat als men ons eenmaal gevonden heeft, klanten vaak blijven hangen. Ze “ontdekken” ons terwijl ze binnen komen voor een smoking of trouwkos-tuum, maar worden verrast door de vele mogelijkheden en vakkennis

die Black tie te bieden heeft.” aldus Hans Meeuwis, eigenaar van Black tie. Black tie en Meeuwis Business- en Maatkostuums Hinthamerstraat 170, 5211 MV ’s-Hertogenbosch 073-6130131 www.blacktie.nl

Druk je eigen stempel op de mooiste dag van je leven

Trouwen is weer helemaal hip Trouwen is weer helemaal hip. Tegenwoordig hoor je er bij als je in het huwelijksbootje stapt. Vooral als je je eigen stempel drukt op de ‘mooiste dag van je leven.’ Eén ding moet je niet vergeten. Trouwen doe je voor jezelf en trouwen moet leuk zijn. Jij en je partner moeten er van genieten. Dat betekent dat je zelf de regie voert over je eigen bruiloft. Waarom zou je niet op je gympen trouwen, waarom mogen de gasten geen stamppot voorgeschoteld krijgen en hoezo moet er getrouwd worden in het wit? Je bepaalt het helemaal zelf. Alleen als je keuzes durft te maken, wordt het een dag die je nooit meer zult vergeten. Hoe dan ook: de meeste stellen kleden hun huwelijk nog steeds behoorlijk aan. Dat betekent veel gasten, een feestaccommodatie, een uitgebreid diner, veel bloemen en de onvermijdelijke fotoshoot. En natuurlijk hoort daar voor veel bruidjes een mooie japon bij. Want je wilt er op deze mooie dag natuurlijk op je allermooist uitzien. Ga minstens een half jaar van tevoren op zoek naar jouw jurk. De meeste bruidszaken hebben namelijk van ieder model slechts één exemplaar hangen, dat in de goede maat moet worden nabesteld. Daar is tijd voor nodig. Tip: neem er een jasje bij voor als het weer wat minder is.


pagina 26

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Flexibel en betrouwbaar in tijdelijk werk. Wij verzorgen: > werving en selectie > detachering > payroll service Schaijksestraat 3 Reek T 0486 - 42 23 07 info@hwcbv.com

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk voor onze vacatures op

www.hwcbv.com

Voor werk in de regio


pagina 27

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

LEVER DEZE BON IN EN ONTVANG Op ons beste wasprogramma

KORTING

Super Schuim, Wassen, Bodem wassen, Waterval, Wax, Power Polish, Bodem protector, Drogen, Nadrogen, Super Shine Na het wassen gratis overdekt stofzuigen, matten reinigen & banden oppompen.

ER PE SU R ER UP SU S

nu van € 17,50 voor

€ 12,50

KANTSINGEL 20 . OSS DEZE BON IS GELDIG TOT EN MET 14-04-2019. NIET GELDIG I.C.M. ANDERE AANBIEDINGEN.

Shiatsu bij Manjafiek Elk mens is uniek, van binnen en van buiten. Als kapster heb ik me eerst gericht op de buitenkant van de mens. Met een nieuw kapsel kun je je als herboren voelen, het tovert een glimlach op je gezicht. Dat gaf me zoveel moois dat ik meer wilde: ervoor zorgen dat mensen zich ook van binnen als herboren zouden voelen. Daarom ben ik gestart met Shiatsu. De oosterse geneeswijze bekijkt de mens als geheel, van binnen en van buiten. Met een holistische visie zet ik massage in om het zelfhelend vermogen van het lichaam te versterken. Hoe mooi is dat? Ons lichaam heeft de kracht zichzelf te helen, maar heeft gewoon af en toe een aansporing nodig. Omdat elk lichaam uniek is, breid ik mijn kennis uit met Tuina en in de toekomst Accupunctuur. Waar Shiatsu een Japanse behandelingswijze is, is Tuina Chinees. Dat zorgt weer voor andere invloeden, andere krachten en aandachtspunten. Beide behandelwijzen zijn complementair aan elkaar. Samen met een client bespreek is wat het meest passend is om van de klachten af te komen. Mijn kapsalon, schoonheidssalon en praktijk voor oosterse geneeswijzen zorgen er samen voor dat ik elk uniek mens van binnen en van buiten als herboren kan maken.

Maasland Run Classics circuit 2019 in april van start AV Oss ’78 organiseert ook dit jaar weer het Maasland Run Classics circuit; een reeks van tien hardloopwedstrijden in Oss en omgeving over 5 of 10 kilometer. Iedereen, jong en oud, beginner of gevorderde, kan aan de wedstrijden meedoen. Het Maasland Run Classic circuit 2019 start op woensdag 17 april met de Akkerenloop in Lith-Lithoijen.

Leiweg 5c • 5386 KR Geffen • Tel. 06-20431610 • E-mail: info@ecopoll.nl • www.ecopoll.nl

NEDU Kampeerauto’s

Wij bouwen uw droom!

Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van busjes naar kampeerauto’s

www.nedu-kampeerautos.nl Infanteriestraat 3a

| 5363 VW Grave | 0486-436129 | info@nedu-kampeerautos.nl


pagina 28

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Het is weer planttijd

Vaste planten nu volop leverbaar Speciale aanbieding

Kleinfruit

bessen, braam, framboos, druif, kiwi, etc. v.a. 4,95 nu vanaf

5,25

Tuinanjer Dianthus pot 13 van 2,50 nu 3 voor 5,99

Sierpeer Pyrus calleryana “Chanticleer� nu 35,00

nu 3 voor

5,99

nu

35,00

Pokon Gazonmest plus kalk 5 kg van 14,95 nu 10,95

Een goede start voor een stralend gazon in het nieuwe jaar

Klimhortensia bloeit prachtig in het voorjaar pot 21 cm van 6,75 nu 5,65

Magnolia Leonard Messel nu 49,50

nu

5,65

nu

49,50

nu

Kruidenplanten o.a. Rozemarijn, Thijm , Salie, Lavendel, Kerrie, etc. pot 14 cm nu 2,99

2,99

nu

7,45

Sierkussens

voor binnen en buiten

van 10,50 nu 7,45

nu

10,95

Groenteplanten volop keus, reeds v.a. 10 st voor 1,99

v.a. 10 st. voor

1,99

Aanbiedingen zijn geldig t/m 7 april 2019 en zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

Openingstijden: Ma. t/m vr. 09.00-18.00 uur Zaterdag 09.00-17.00 uur Vr. koopavond tot 21.00 uur Zondag 12.00-17.00 uur

Bosschebaan 23, 5384 VX Heesch, tel. 0412-407030 | www.tuincentrummeijs.nl | info@tuincentrummeijs.nl


pagina 29

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Open dag 31 maart van 12.00 tot 17.00 uur

Sierbestrating Oss viert 5 jarig bestaan Sierbestrating Oss is opgericht in 2014 en is gevestigd aan Randmeer 18 te Oss. Sierbestrating Oss biedt een compleet pakket: zowel leveren als aanleggen van sierbestrating. Op de locatie op industrieterrein de Geer vindt u een mooie, sfeervolle showtuin van ruim 1000 m², waar u inspiratie kunt opdoen en advies kunt krijgen om tot het best passende resultaat voor uw tuin te komen. Op zondag 31 maart is er een open dag. Tussen 12.00 en 17.00 uur kunt in alle rust het overweldigende aanbod bekijken. Grote of kleine veranderingen aan de tuin of een volledig nieuwe tuin? Bij Sierbestrating Oss vind je alles onder één dak. In samenwerking met onze vaste transporteur vd Camp Oss vormen we een sterk koppel. Zij beschikken ook over kleine en grote grondverzet-materialen en knijperwagens. Hierdoor kan uw tuin, oprit of terras worden en kunnen oude materialen verantwoord en zonder moeite worden afgevoerd. Bij Sierbestrating Oss vindt u alle materialen voor een sfeervolle

tuin waarvan u blijft genieten. Zoals luxe kleurvaste tuintegels van beton en authentieke hardgebakken klinkers die uw tuin een bijzondere eigen sfeer geven. Er is daarvoor een ruime keuze aan tuintegels, bestratingsklinkers, keramische tuintegels, bandjes en stapelblokken, traptreden en opsluitingen. Alles wat er komt kijken biedt men er op één adres: siergrind en siersplit, big bag, steenkorven, grindmatten, worteldoek, het is maar een kleine greep uit het aanbod. Ook voor zand, grind en granulaat bent u er aan het

juiste adres. Sierbestrating Oss heeft onder andere vloerenzand, metselzand, brekerzand, ophoogzand, straatzand, betonzand, voegzand, M3C-zand, grind, menggranulaat en betongranulaat. Ook kunt u er terecht voor containerhuur, aanleg en straatwerk. Ook als het gaat om groter materieel en grondwerk. Van een mobiele kraan tot transport, van shovel tot bouwput uitgraven, van afgraven tot riool-aanleg en zowel voor ver- als nieuwbouw.

Heb je dus plannen voor een grote of kleine verandering aan je tuin? Of voor een volledig nieuwe tuin? Kom inspiratie opdoen in de showtuin en laat u informeren en adviseren door de ervaren vakkundige adviseurs. Zij helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin. U vindt Sierbstrating Oss aan de Randmeer 18 op industrieterrein de Geer in Oss. Tel. 0412-401605. www.sierbestratingoss.nl info@sierbestratingoss.nl


DE

pagina 30

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

VOETREFLEX-

Computerproblemen…en dan?

THERAPIE BRENGT UW LICHAAM

Voor vakkundige hulp snel naar;

“DeComputerMan” Ook hét adres voor uw nieuwe Computer, Notebook, Tablet en meer…

IN BALANS

ADVIES SERVICE ONDERHOUD HARDWARE SOFTWARE NETWERKEN WEBSITES WEBSIT

PIJN BEÏNVLOEDT HET DAGELIJKSE BEWEGEN, KOST VEEL ENERGIE EN VAAK IS ER SPRAKE VAN EEN HOGERE SPIERSPANNING.

Website bouwen en onderhouden? Wij regelen het voor u!

FYSI

REFLEX-

ROODE

ZONETHERAPIE ONDERSTEUNT U BIJ

HET OMGAAN MET DE PIJN EN ZORGT

Marrn Luther Kingstraat 41 | 5351 GG Berghem T:0412-405587 | E:info@dcmweb.nl | www.dcmweb.nl

VOOR MEER BEWUSTWORDING VAN UW LICHAAM EN HET VERKRIJGEN VAN MEER ONTSPANNING.

DE

THERAPIE HELPT BIJ HET AANGEVEN

VAN UW GRENZEN, BEWUSTE KEUZES MAKEN EN OMGAAN MET DE SITUATIE.

Gespecialiseerd in ziekenvervoer

0412-623351

“MASSAGE IS AANRAKEN, AANRAKEN IS VOELEN, VOELEN IS REAGEREN, REAGEREN IS AANDACHT GEVEN”

www.taxikling.nl

VOOR MEER INFO OF HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK:

. . INLOOPSPRE WWW REFLEXENZONES NL

Elke MAANDAG van 19.00

REFLEX

VUURIJZER 13 UDEN

5406 BD

ZONES

Liesbeth van Noord

Voetreflextherapeut

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft

BURG.

VAN

ERPSTRAAT 4 BERGHEM

5351AW

06 - 54338198 0413 - 253315

Graag telefonisch of

PSPREEKUUR

FYSItot 20.00 ROODE G van 19.00 uur

FYSI ROODE

per mail aanmelden. 0412-657956 info@fysioroode.nl

GVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

www.FYSIOROODE.nl

INLOOPSPREEKUUR INLOOPSPREEKUUR Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

nl

Graag telefonisch of


pagina 31

www.thuisinhetnieuws.nl

Kenniscentrum voor financiële vraagstukken Inzicht inkomsten en uitgaven Vermogensvorming en beheer Beheersing van de woonlasten Pensioenplanning Afdekken van risico’s

BC

MAAK KENNIS MET TENNIS Op zoek naar een leuke sport , of zou je wel eens met je vrienden mee willen tennissen zonder direct lid te worden van een tennisclub?

financieel bewust, financieel gerust Zevenbergseweg 1 5351 PE BERGHEM Telefoon 0412 – 405 333 www.laurenssenadvies.nl

Grondverzet en sloopwerken Peter van Keijsteren Angelenweg 60, 5349 TC Oss Tel. 0412-403314 / 06-11480216 Fax 0412-403314

MAAK KENNIS MET TENNIS

PAK DIE KANS !

LTC Rackets biedt je de mogelijkheid om 8 weken lang tennis te spelen op ons gezellige tennispark. Met vriend(en), kennissen of met je eigen partner. Je zit nergens aan vast maar hebt wel alle kans om te kijken of jij die klik hebt met de tennissport.

8 WEKEN LANG ONBEPERKT TENNIS €20,Wil je meer weten? bezoek onze website of informeer vrijblijvend bij voorzitter@ltcrackets.nl

LTC RACKETS

SPORTPARK KOPPELSTEEG BERGHEM

Osseweg 83, 5151 AB Berghem | WWW.LTCRACKETS.NL

WWW.WERKMETRIET.NL Rietdekkersbedrijf M. van de Wetering 0412-402193 / 06-29355960 Nieuwbouw, reparatie en onderhoud,mospreventie, dakramen plaatsen etc. Wij zijn aangesloten bij De Vakfederatie Rietdekkers


pagina 32

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

De allernieuwste PVC vloeren vindt u bij Van Uden Vloeren andere vloeren haast niet van massief parket te onderscheiden zijn. Welke vloer u ook kiest u kunt altijd zorgeloos genieten van de kwaliteit van een Balterio vloer.

Kom eens langs bij Van Uden Wanden, Vloeren en Plafonds in Berghem. Wij hebben een ruim aanbod vloeren: van PVC tot laminaat en parket.

GROOT ASSORTIMENT VLOEREN Naast de laminaatvloeren van Balterio hebben wij andere merken en soorten vloeren in onze showroom, hierbij kunt u denken aan diverse PVC-vloeren en houten vloeren. In onze showroom kunt u onze vloeren bekijken en voelen. Neem bijvoorbeeld een stuk vloer mee om thuis bij uw meubels te

TOPDEALER VAN BALTERIO Eén van de merken die wij in ons assortiment hebben opgenomen is Balterio: stijlvol, kwalitatief, en veelzijdig. Van Uden Wanden, Vloeren, en Plafonds is één van de weinige topdealers in Nederland. Wij hebben verschillende collecties van Balterio in huis, bijvoorbeeld de Quattro Vintage, Grandeur, Dolce, en Urban. Zo vindt u altijd een laminaatvloer die aansluit bij uw woonstijl, of deze nu trendy, vintage, industrieel of verfijnd is. Sommige vloeren lijken op een echte eiken plankenvloer terwijl

houden voor een goede impressie. Natuurlijk informeren wij u graag welke vloer past bij uw wensen. Onze service stopt niet bij de verkoop, want wij bezorgen uw aankoop ook graag bij u thuis. Het laten plaatsen van de vloer behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u een vloer kopen? Kom langs bij onze winkel aan de Zevenbergseweg in Berghem. Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 13.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via 0412-403495. NIEUW IN ONS ASSORTIMENT:

100 x 66 mm

www.louisvanschaijk.nl

vleespakketten van het Brandrode rund

De Brandrode runderen groeien rustig in de kudde op met alleen gras op het menu. Kijk voor meer info op:

Eerlijk vlees, heerlijk vlees.

vleespakketteninonsstraatje.nl

D.H.Z. belettering Zelf vakkundig uw eigen ontwerp aanbrengen ! op spiegels, glas, hout, metaal, kunststof. etc. etc.

Vraag om meer informatie:

Pakketten van het Brandrode rund variëren van 3 kilogram tot 8 kilogram en bevatten diverse soorten puur en lekker vlees. Het vers ingevroren vlees is in de vriezen tot circa een jaar houdbaar! Kruisstraat 52 • 5249 PA Rosmalen • 06 - 122 083 46 info@inonsstraatje.nl • vleespakketteninonsstraatje.nl

Heeseind 9 | 5392 PD | Nuland | 073 532 14 18 info@deiepreclame.nl | www.deiepreclame.nl


pagina 33

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Informatiemiddag Natuurbegraafplaats Maashorst

Voor altijd in de natuur…

Wie wordt er niet verliefd op haar beeldschone afwisselende landschap? Haar opwaaiende stuifzanden in de herfst. Haar bloeiende boomgaard in het zachte voorjaarslicht. Op de Maashorst leeft de natuur op het ritme van de seizoenen. Stel je toch eens voor dat je hier voor altijd zou kunnen blijven. Zelfs als je er ooit niet meer bent. Tussen de bloemen in het gras. Bij dat stille vennetje, die oude eik, of een andere bijzondere boom. Heeft u wel eens nagedacht over een eeuwige plek in de natuur? Op onze natuurbegraafplaats kunt u een mooie plek voor later reserveren. Informatiemiddag op zondag 24 maart Op zondag 24 maart bent u van harte welkom op onze locatie aan de Franse Baan in Schaijk. We verwelkomen u tussen 12.00 en 15.00 uur met koffie en gidsen u graag door de prachtige natuur van ons gebied. Om 12.00 en 14.00 uur zijn er lezingen waarin we u alles vertellen over natuurbegraven, urnengraven, herbegraven en financiële onderwerpen als verzekeringen en de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Uiteraard beantwoorden we graag al uw vragen. Aansluitend aan de lezingen bent u van harte

welkom om met onze natuurbeheerder een wandeling te maken in het gebied. Natuurbegraven: heel natuurlijk Een oeroude traditie in een oeroud gebied. In de regio werden al in de bronstijd en de vroege ijzertijd vorsten en dierbaren begraven. Natuurbegraven is dus niet alleen de vroegste manier van begraven, maar ook heel natuurlijk. Terug naar de natuur. De vicieuze cirkel van het leven. Op natuurbegraafplaats Maashorst zien we het als onze missie om die natuur een beetje mooier en groener te maken. Met zorg-

vuldig beheer en het investeren in de ontwikkeling van onze natuurbegraafplaats, dragen we bij aan (het herstel van) de biodiversiteit en maken we nieuwe natuur. Uiteindelijk worden ook de graven opgenomen in de natuur. In de toekomst zorgt onze partner Natuurmonumenten voor het beheer.

Al 20 jaar een begrip voor deze regio en daarbuiten! keukens badkamers schuifkasten interieurs

Over Natuurbegraafplaats Maashorst Je vindt onze natuurbegraafplaats bij Schaijk. Maashorst telt 26 hectare en sluit aan op het gelijknamige en grootste aaneengesloten natuurgebied van onze provincie. Natuurbegraafplaats Maashorst is tussen zonsopkomst en zonsondergang vrij toegankelijk voor iedereen. Wandelaars, fietsers en mijmeraars genieten van de natuurpracht. Nabestaanden ervaren er de troost en helende kracht van de natuur. Ook planten en dieren voelen zich thuis. De geelgors zingt hier haar betoverende lied. De rode bosmier, groene specht en kleurrijke vlinders profiteren van de boskamers die we creëren. Omdat de zon op deze open plekken in het bos de grond verwarmt, kan flora groeien en bloeien en groeit het aantal (nieuwe) diersoorten. Ook de veldleeuwerik, rugstreeppad, dassen, reeën, amfibieën, reptielen en talrijke vogels leven op Maashorst. Bent u nieuwsgierig, maar verhinderd op 24 maart? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting. Wij staan altijd voor u klaar.

www.jmeulendijk.nl

Nieuwe Erven 21

Heesch

T: 06 5320 8815

Franse Baan 2 5374 RS Schaijk
 0486-745006
 contact@maashorst.nl www.maashorst.nl

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL


pagina 34

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

www.interpunctie.nl

www.stief-gezin.nl - gezinstherapie - conflicten - assertiviteit

- relatietherapie - individuele vragen - opvoedingskwesties

voor alle mogelijke kwesties in en om samengestelde gezinnen

Smientdonk 2, 5467 CA Veghel

info@interpunctie.nl

Nellie Timmermans

0413-310795

Ik heb geen behoefte aan een stiefouder….. (over samengestelde gezinnen) Pubers vinden het helemaal niet leuk als hun gescheiden moeder of vader serieuzere afspraakjes krijgt met een nieuwe (aanstaande) partner.

nieuwe partner nieuwe extra regels in gaat voeren, regels waar zij zich liever niet aan willen houden.

Als papa of mama wat verliefd zijn vinden ze het soms nog wel grappig (omdat ze er zichzelf in herkennen?), maar ze vinden al gauw alles “klef gedoe”. Dus geknuffel op de bank vinden zij uiterst storend.

Hoewel de kans groot is dat je inderdaad regels op moet gaan stellen voor bepaalde zaken hoeft dit niet in hun nadeel te zijn, maar dit vóelen ze wel als zodanig….. Het gaat er dus ook om dat je het een beetje weet te “verkopen” .

Maar wat ze nog erger vinden: weer een volwassene die zich gaat bemoeien met hun leven. Vaak zijn ze bang dat de

Ik adviseer altijd te kijken naar hun belangen: wat hebben zij erbij te winnen? En meestal vind je wel iets.

En anders verzin je een beloning (geen grote, maar eentje die te overzien is). Toch zie je vaak dat kinderen vernuftige manieren vinden om de nieuwe partner te saboteren, als het ze niet aanstaat. De neiging om dan maar populair te gaan doen is menselijk, maar uiteindelijk is dat niet vol te houden. Maar een positieve geïnteresseerde houding is wel verstandig. Een precaire rol, die van stiefouder.

Van Schaijk Techniek

0412-403155

Julianastraat 27, Berghem 0412-401414

06-53797177 vst@caiway.nl _________________________________________________________

levering - montage - installatie - service - onderhoud

VOORJAARSACTIE MAART, APRIL EN MEI

Het voorjaar is weer begonnen en de poezen en katers willen weer lekker naar buiten, maar voordat je het weet heb je een dragende poes of een kater die niet meer thuiskomt!! Om te voorkomen dat uw kat ongevraagd dragend thuiskomt, thuis alles bij elkaar miauwt omdat ze wellicht niet naar buiten mag als ze krols is of niet meer terugkomt, hebben wij de volgende actie!

15%

KORTING

op sterilisatie en castratie kat POORTAUTOMATISERING TOEGANGSCONTROLE ELEKTROTECHNIEK

*mits uw kat gechipt is *


pagina 35

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Tommy van Deursen & Zn. Voor al uw tapijt, vinyl, laminaat, vitrage, gordijnen, vloerkleden en binnenzonwering

nieuw in ons assortiment

Click PVC

24 verschillende kleuren leverbaar in hout en tegels

Overgordijnen

Op alle voorraad gordijnen design, effen en velours 120/140 breed, diverse kleuren Gratis gemeten en gemaakt vanaf

9,95

Groot assortiment Vloerkleden Âą 160 X 230 cm vanaf

79,00

Naast deskundig advies in onze nieuwe showroom zorgen wij voor een vakkundige stoffering. Dit is per slot van rekening onze specialiteit. Altijd tegen de scherpste prijzen. Want waarom zou U meer betalen?

Tapijt Serion Binnenzonwering tegen de scherpste prijzen

WIJ ZIEN U GRAAG IN ONZE NIEUWE SHOWROOM!

kort geschoren, hoogpolig Gratis gemeten en gelegd in 5 kleuren

59,00

Openingstijden: maandag 13.00 -18.00 uur Di t/m Vr. 09.00- 18.00 uur Zaterdag 10.00- 16.00 uur

Erasmusstraat 17, 5216 HM ’s-Hertogenbosch | Tel. 073-6220327 | Fax 073-6211407 email info@tommyvandeursen.nl | www.tommyvandeursen.nl


pagina 36

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Frans en Marleen van der Biezen

De relaxspecialist van Oss

Dit model: 2 moteren plus sta op Nu

€1375,ACTIE

Openingstijden: ma gesloten di t/m vr 9.00-12.00 en 13.30-17.00 uur za 9.00-12.00

Wij begroeten u graag:

Willaertstraat 24, Oss | Tel. 0412-625292 www.relaxspecialist.nl

ASBEST? KOM IN ACTIE!

SIKKE EEN P RESU

CH TG EW IE AA IC NT UVR HT NE IE OO M EN N IN DE EN NB M GE AAR LIJ AK 30 ALL EN E KE JA SU K E LI N AR GE VU CC W J D IL GA ES UU K T EN O E V RA ST RZ P OL NT E EN AA LEG DA IE M GE KV ZIJ OP N OR N Z M E M AT ER EN LFR EI IA NI AL GE ND

Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden in Nederland. Weikhoplex levert dakprofielen die asbestgolfplaten één op één kunnen vervangen.

Alle Sikkens 25% buitenlakken korting

NU 25

M IL

LI

Op Sikken bij uw verf

Dakprofielen van Weikhoplex zijn verkrijgbaar bij: Raab Karcher, voor vestigingen zie www.raabkarcher.nl

Ambachtsweg 18 | 6562 AV Groesbeek | 06 19 68 50 30 info@weikhoplex.nl | www.weikhoplex.nl

Aktieperiode t/m 31 augustus 2017

Erveza JohnJohn F. Kennedystraat 89 - 538489 GB Heesch - 0412-486277 F. Kennedystraat John F.Kennedystraat 89 5384 GB Heesch 5384 GB Heesch | 0412-486277 0412-486277 www.erveza.nl Info@erveza.nl


pagina 37

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Aandacht, rust en ruimte Wij werken enkel op afspraak

Mark van der Zander Dierenarts algemeen

Maarten Simonse Dierenarts algemeen

Suzanne van Erp

Dierenarts gezelschapsdieren

Tamara van der Heiden Dierenarts algemeen

Onze klanten Onze klantenkiezen kiezen voor persoonlijk voor persoonlijk contact énénonline contact online bankieren. bankieren. ook klant en ontvang een cadeaubon Word Word ook klant en ontvang een cadeaubon van van € 25€ 25 van Van Mook de Echte Bakker..* van Van Mook de Echte Bakker..*

Hoogheuvel Advies Hoogheuvel Advies Kerkstraat 60

Kerkstraat 535160 EB Berghem 5351 EBTBerghem 0412 - 641165 T 0412E- 641165 info@hoogheuveladvies.nl E info@hoogheuveladvies.nl I www.hoogheuveladvies.nl I www.hoogheuveladvies.nl

*De actie looptloopt tot en 28 juni 2019 en en geldt voor een particuliere de Overstapservice. Overstapservice.Vraag Vraagnaar naar actievoorwaarden. *De actie totmet en met 28 juni 2019 geldt voor een particulierebetaalrekening betaalrekeningvan vanRegioBank RegioBank i.c.m. de dede actievoorwaarden.

Koolzaadweg 10, Berghem • 0412-310 010


pagina 38

www.thuisinhetnieuws.nl

N O E D R O ACC IVAL FEST

Zo 31 maart

AANVANG 13.00 UUR ENTREE € 2,50

INLICHTINGEN: 0412-632586

www.deberchplaets.nl Dorpshuis de Berchplaets • Sportstraat 3 • 5351 BZ Berghem • 0412 - 404688 •

Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

De Berchplaets

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl

BC


pagina 39

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Voorstelling Bram Thomassen Film Teenbeat over jaren ‘60 Bram Thomassen speelt op zaterdag 30 maart zijn voorstelling ‘Draadje los …’ in Dorpshuis de Berchplaets. Bram vertelt en zingt over zijn leven, dat wordt gekenmerkt door het overleven van twee hersentumoren en het verlies van zijn oudste broer.

Na vele voorstellingen in de regio komt de speelfilm “Teenbeat” op donderdag 9 mei naar de Berchplaets. Het verhaal speelt zich af in het tweede deel van de jaren 60. De tijd van brommers, dancings, “moeilijke ouders” en opstandige jeugd. De beelden geven natuurgetrouw de jaren zestig weer. Er is 7 jaar op meer dan 50 locaties gefilmd met mensen uit Noord-oost Brabant. Omdat er vanuit de regio veel belangstelling is voor deze film, raden wij u aan snel een kaartje te kopen in de foyer of via www.deberchplaets.nl. Kaartjes kosten € 5,-

Tafels te huur Speelgoed-/ kinderkledingbeurs Maar hij zit niet bij de pakken neer. Integendeel! Inspireren en genieten zijn de redenen dat hij nu op het toneel staat. Een ingrijpend verhaal, verteld door een ontwapenende en optimistische persoonlijkheid. Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en zijn te bestellen via www.deberchplaets.nl of in de foyer. Mits nog beschikbaar kosten kaarten aan de kassa € 10,-.

Samen met Dansclub BeatYes organiseert de Berchplaets op zondag 7 april een Speelgoed-/ Kinderkledingbeurs in combinatie met een rommelmarkt. Naast (gebruikte) kinderkleding is er ook volop verkoop van (2e hands) speelgoed. Momenteel kun je als standhouder een tafel van 140 x 70 cm reserveren voor slechts € 5,- per tafel. Aanmelding via e-mailadres beatyes@outlook. com, rommelmarkt@deberchplaets.nl of bellen naar 06-29326071.

JEUGD 12 TOT 18 JAAR Dorpshuis de Berchplaets is er voor jong en oud. Ook voor de jeugd van 12 tot 18 jaar! Wij willen graag een evenement speciaal voor deze jeugd organiseren. Welke (ouders van) jongeren wil hierover meedenken en meewerken? Bel of app naar 06 25511541 of mail naar beheer@deberchplaets.nl

AGENDA Maandag 18 maart: Dinsdag 19 maart: Dinsdag 19 maart:

19.30 uur 17.30 uur 20.00 uur

Woensdag 20 maart: Woensdag 20 maart: Woensdag 20 maart: Donderdag 21 maart: Donderdag 21 maart: Vrijdag 22 maart: Vrijdag 22 maart: Zondag 24 maart: Dinsdag 26 maart: Dinsdag 26 maart:

09.30 – 11.30 uur hele dag 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 19.45 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 13.00 – 18.00 uur 17.30 20.00 uur

Woensdag 27 maart: 13.30 – 15.30 uur Donderdag 28 maart: 14.00 – 16.00 uur

Rechtswinkel Maaltijd Berghem Wijzer: mediaopvoeding en sociale media. Door Sandra van Bruinisse Repair café Stemlocatie Zitting Rabobank De Berghse Tafel GEO avond: Van Blauwalg tot Trump Zitting Rabobank Kienen Korenfestival Schuif gezellig aan: Maaltijd Berghem Wijzer: Over mijn verslaving en hoe ik deze overwon! Zitting Rabobank De Berghse Tafel

Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

Vrijdag 29 maart: Vrijdag 29 maart: Zaterdag 30 maart: Zondag 31 maart: Maandag 1 april: Maandag 1 april: Woensdag 3 april: Donderdag 4 april: Vrijdag 5 april: Vrijdag 5 april: Zaterdag 6 april: Zondag 7 april: Woensdag 10 april: Donderdag 11 april: Vrijdag 12 april: Vrijdag 12 april: Za/zo 13 en 14 april

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl

17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 20.15 uur 13.00 uur 19.30 uur 20.00 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 15.00 uur 09.30 – 15.30 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur Hele dag

Zitting Rabobank Kienen Voorstelling Bram Thomassen Accordeonfestival Rechtswinkel Open Coffee Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Voorstelling: Dirk Scheele Rommelmarkt Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Tomocon


pagina 40

www.thuisinhetnieuws.nl

jouw verhaal compleet.

ALL

S i n ds 1 9 8 8

Wat wil je? Een mooie folder? Een nieuw logo? Jouw nieuwe bedrijfsbus, van voor naar achter, helemaal bestickerd? Bij Complement reclame kan het allemaal en nog veel meer. Als je het verhaal van jouw bedrijf compleet wilt maken, weet je ons nu te vinden.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

0413 364672

jouw verhaal compleet.nl Hondstraat 5, Vorstenbosch

NIEUW BIJ LIJFSTIJLING

Locaties in Vught en Maren Kessel | www.lijfstijling.nl Provincialeweg 73, Maren Kessel | St. Elisabethstraat 52, Vught Tel. 06-20299616

Alanenweg 1, 5342 PV Oss info@butsmeulepas.nl www.butsmeulepas.nl


pagina 41

www.thuisinhetnieuws.nl

IS UW STOEL OF BANK DOORGEZAKT? Deze kunnen wij opnieuw vullen! Dan kan het weer jaren mee. Leer dat versleten is kunnen wij weer laten herleven. Het reinigen van uw meubels en alle andere meubel werkzaamheden. Bel voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis of kijk op de website:

www.meubelpieter.nl 06-26987595

Computerproblemen?.... Heeft u die nu ook?.... Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! Naast service geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website?

Computerproblemen?........ Heeft u die nu ook? ……….

Nieuwsgierig geworden?

Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! of e-mail naar: Naast serviceBel geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website?

BCNT Nieuwsgierig geworden? Bel of e-mailHaverhof naar: 20 5351 ML Berghem BCNT Tel. 06-20418593 Haverhof 20, 5351 ML Berghem E-mail: Tel. 06-20418593 info@bcnt.nl E-Mail: info@bcnt.nl

Marktplein 8 5397 EV Lith tel. 06 54 90 04 79

Dit kan A&R Zonwering u bieden: Voor buiten:

Zonwering zoals Luifels Screens Rolluiken

Voor binnen: Horren Rolgordijnen Duette rolgordijnen Luxaflex PVC vloeren Laminaat Tapijt/Vinyl Maak vrijblijvend een afspraak, bel:

Arie Roelofs 06 54 90 04 79

BC


pagina 42

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Sportzorg Cilia van de Camp voor de beste sportzorgmassage Sportzorg Cilia van de Camp levert al jaren en aan heel veel mensen met sportklachten de beste zorg om je weer fit te maken en te houden. Als je intensief beweegt is het goed om je spieren de zorg te geven die ze verdienen en bij klachten is het zaak je zo goed mogelijk te begeleiden voor het realiseren van herstel en revitalisatie.

voor prachtig schilderwerk

Particulier | Sportclub | Bedrijf | Evenement

Glasschade • Waterschade • Brandschade Spuitwerk • Houtrot

Het Reut 313, 5351 BD Berghem T 06-23 78 47 61 | www.sportzorgciliavandecamp.nl

Frank vd HEUVEL | Berghem | tel 0614313957

• APK STATION • ONDERHOUD & • REPARATIE • ALLE MERKEN VAN • • • •

• SCHADE HERSTEL • EN• TAXATIE • IN- EN VERKOOP NIEUW to onze zorg. auGEBRUIKT UwEN Uw auto onze zorg.

Zevenbergseweg 19A 5351 PE BERGHEM Telefoon 0412-403666 skautoservice@hotmail.com www.skautoservice.nl

GRATIS INLOOPSPREEKUUR (op afspraak) ELKE WOENSDAG van 16.30 uur tot 19.30 uur Zoekt u een goede advocaat voor vragen en/of problemen op juridisch gebied, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Brugman Advocatuur staat u graag bij in zowel advieszaken als procedures.

Brugman Advocatuur Burgemeester van Erpstraat 18-A 5351 AW Berghem Mevrouw mr. E.A.M. (Esther) Brugman

Telefoon: 0412 - 72 49 50 06 – 11 03 57 07 Website: www.ba-ad.nl E-mail: info@ba-ad.nl

KNIPPING

Berghem

Voor al uw: • Grondwerk • Straatwerk • Sloopwerk • Aanleg van riolering Ook voor advies over deze werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.

✆ Bert 06-53717281

Mike 06-10791468


pagina 43

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

organisatie. Deelname en entree zijn uiteraard gratis. Kijk op de www. bergsewielerronde.nl voor alle informatie en aanmelding Op Tweede Paasdag is het wielerparcours in Berghem afgesloten voor verkeer. Omwonenden ontvangen een brief. Meer informatie over zowel het wielrennen, de Dikke Bandenrace en het parcours is te vinden op www.bergsewielerronde.nl

Jubilarissen Berghem Sport Toon je fietstalent bij de Dikke Bandenrace D’n Bèrgse wielerronde koerst op tweede paasdag weer door de straten van Berghem. En dat parcours is er niet alleen voor de jeugdige wielrenners, maar ook voor alle jeugd die graag op een echt parcours wil fietsen. Dat kan allemaal bij de Dikke Bandenrace.

Berghem Sport zette haar jubilarissen in het zonnetje. Op de foto Heino Gutte 25 jaar, Dennis de Poot 40 jaar, Patrick Boeijen 40jaar, Harm van Rodijnen 40 jaar, Janneman Megens 50 jaar, Jan Gremmen 50 jaar, Hans Broeksteeg 60 jaar, Cor van Leeuwen 60 jaar en Theo van Vugt 70 jaar lid van Berghem Sport.

De jeugdwielrenners strijden op 22 april vanaf 9.45 uur in 7 categorieën om de hoogste podiumplaatsen. In deze categorieën doen 3 renners uit Berghem mee: Siemen Hooiveld, Daan & Just van Rooij en Siemen Hooiveld. De wielerdag wordt afgesloten met een groot peloton: nieuweling-meisjes en junior-vrouwen. In dat peloton zal Elise Uijen mee strijden om de hoogste eer. Rond 11.30 uur starten de Dikke Bandenracers. Deze race is bestemd voor alle jeugd van 7-12 jaar met liefhebberij voor fietsen. Dat is bijzonder mooie belevenis voor kinderen, omdat ze met hun eigen fiets op een echt wielerparcours mogen fietsen. Uiteraard is voor alle jeugd een mooie prijs. Alle kinderen komen na afloop op het podium voor het fotomoment van de dag. Kinderen mogen een helm lenen van de

“Waar we anders in zijn is onze benadering.

Wij zijn de accountant die je kent, persoonlijk en vertrouwd.” “Waar we anders in zijn is onze benadering. Wij zijn“Waar de accountant we anders in die zijn je kent,

Henrie van Bergen

|

is onze benadering. persoonlijk en vertrouwd.”

Erwin van Erp

Wij zijn de accountant die je kent,

|

Ton Hendriks

persoonlijk en vertrouwd.”

“Waar we anders in zijn Henrie van Bergen

|

Erwin van Erp

|

Ton Hendriks

Henrie& van Bergen | Erwin van Erp accountants | Ton Hendriks en belastingadviseurs Hendriks van Bergen Smulders

is onze benadering.

www.hbs - acc.nl www.hbs - acc.nl

Hendriks van Bergen & Smulders

accountants en belastingadviseurs

& Wij zijn de accountant die je kent, www.hbs acc.nl Hendriks van Bergen

Smulders

-

accountants en belastingadviseurs


pagina 44

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Vastenactie

Parochie H. Willibrordus Contact: Kapelaan J. Beekman Julianastraat 37 Berghem - 0412-401215 kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl Missen: Zaterdag 19:00 uur 19:00 uur

St. Lambertus Haren 2de en 4de zondag van de maand Grote Kerk Oss

Zondag 9:30 uur 10:00 uur 11:00 uur 11:30 uur

St. Willibrordus Berghem Grote Kerk Oss St. Petrus’ Banden Macharen 1ste en 3de zondag van de maand H. Geest Oss

Dinsdag, donderdag en zaterdag 8:30 uur Huiskapel Pastorie Berghem Woensdag en vrijdag 19:00 uur Huiskapel Pastorie Berghem

De parochie Heilige Willibrordus steunt deze Vastentijd mensen die lijden onder de economische en politieke crisis in Venezuela. Venezuela lijdt: economisch, politiek en menselijk. Er is een groot tekort aan voedsel en medicijnen, maar ook aan geestelijke hulp. De Katholieke Kerk steunt er mensen waar mogelijk: geestelijk en als het kan ook met materiële hulp, soms met gevaar voor eigen leven. Zo werd de Franciscaanse pater Diego Begolla er vorig jaar vermoord terwijl hij waakte over het schaarse voedsel in een tehuis voor arme ouderen. Ook in de omringende landen zetten geestelijken en leken zich met ziel en zaligheid in voor de miljoenen vluchtelingen. Deze Vastentijd steunt de parochie Heilige Willibrordus via Kerk in Nood de mensen in Venezuela; met medicijnen, voedsel en Misintenties. Zo kunnen priesters de mensen nabij zijn en hen helpen, zowel geestelijk als materieel. U kunt uw bijdrage voor deze actie in de Vastentijd overmaken op NL76 RABO 0140412298 t.n.v. parochiebestuur H. Willibrordus o.v.v. ‘Actie Venezuela’.

Vieringen tijdens Paastriduum (18–22 april) Witte Donderdag (Herdenking instelling Eucharistie en Priesterschap) •19:00 uur Grote Kerk te Oss Goede Vrijdag (Herdenken lijden en sterven van de Heer) •19:00 uur Grote Kerk te Oss Stille Zaterdag (Paaswake) •21:30 uur Grote Kerk te Oss

Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij Na een leven vol liefde en geluk namen wij bedroefd, maar vooral heel dankbaar afscheid van mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder en trotse oma,

Mies van den Heuvel van Rodijnen Lid in de Orde van Oranje Nassau

* Berghem, 18 januari 1931

† Uden, 3 februari 2019

Moge de engelen haar begeleiden op weg naar God. Lambert van den Heuvel Everardus † 5 maart 1962

Pasen (Verrijzenis van de Heer) •9:30 uur St. Willibrordus te Berghem •10:00 uur Grote Kerk te Oss •11:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen •11:30 uur H. Geest te Oss Maandag onder octaaf van Pasen •9:30 uur St. Willibrordus te Berghem •10:00 uur Grote Kerk te Oss •11:00 uur St. Lambertus te Haren

Misintenties

Bertwin en Mayke Elze en Tijme Janne Karlijn

Zaterdag 23 maart H. Turibius de Mogrovejo 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren

Willem-Jan en Karin Sophia Max Ruben

Zondag 24 maart 3de zondag van de vasten 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Adriaan van Lier (jrgt) •Sjaak van Gaal (mged) •Toon en Nelleke Vos van Hintum •Overl. fam. van Lier •Overl. fam. van Dinther •Uit dankbaarheid b.g.v. gouden huwelijks jubileum

Dr. Saal van Zwanenberglaan 6 5384 BW Heesch We hebben op vrijdag 8 februari afscheid genomen van Mies in de St. Petrus’ Banden kerk in Heesch. Aansluitend is ze begraven op de parochiebegraafplaats. We willen graag iedereen hartelijk bedanken voor alle steun tijdens het afscheid van Mies.

lees verder op pagina 46


pagina 45

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Wandel mee Wandel jejemee overnatuurbegraafplaats natuurbegraafplaats over Maashorst Maashorst

WARM, STIJLVOL ENWAARDIG UITVAARTZORG

Zaterdag 2 maart van 10.30 tot 11.30 uur

Van Lith Uitvaartzorg is een begrip in Oss en in de wijde omgeving. Ook in de gemeentes Bernheze en Landerd is men bekend met onze service. De jarenlange ervaring en onze zorgvuldige manier van werken brengen ons waar we nu staan. Samen met mijn gemoti­ veerde medewerkers geef ik alle aandacht aan uw persoonlijke wensen, zodat u kunt blijven vertrouwen op de uitstekende dienst­ verlening die u van ons gewend bent.

STADSMORTUARIUM OSS

Kom kennismaken kennismakenmet metnatuurbegraven. natuurbegraven. verzorgen Kom WeWe verzorgen elke 2evan vande demaand maandeen een rondwandeling over Maashorst. elke 2e rondwandeling over Maashorst. De wandelingen starten 10.30 De wandelingen starten omom 10.30 uur, uur, inloop vanaf10.15 10.15 uur informatiecentrum. inloop vanaf uur in in hethet informatiecentrum. Denk aangepast gepast schoeisel? Denk jejeaan schoeisel? Aanmelden kanvia viawww.maashorst.nl/wandeljemee. www.maashorst.nl/wandeljemee. Aanmelden kan Je welkom. Jebent bent77dagen dageninindedeweek week welkom. Franse FranseBaan Baan2,2,Schaijk Schaijk 0486 www.maashorst.nl 0486745 745006, 006, www.maashorst.nl


pagina 46

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Zaterdag 30 maart 19:00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 31 maart 4de zondag van de vasten 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Ensemble •Sjaak van den Heuvel (mged) •Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) •Cor van den Heuvel (mged) Zaterdag 6 april 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 7 april 5de zondag van de vasten 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: VVN-Koor •Hendrikus en Betje Strijbos Megens (fund) •Toon en Betsie van den Hurk (fund) •Herman van Vilsteren (mged) •Jan van der Heijden (mged) •Marietje Bergers Kling (mged) •Sjef van Wanrooij (mged) •Brord van de Wiel (mged) •Johan van Heumen (mged) Vrijdag 12 april 19:00 uur Huiskapel in Pastorie •Nellie van Lier van Loon •Jan Brok en kleindochter Anne •Gerrit Mulders Zaterdag 13 april H. Martinus 19:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 14 april Palmzondag 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Brord en Truus van Sonsbeek van de Hurk (fund) •Cor en Anneke van Uden Gremmen en Jos Spanjers Zondag 21 april Hoogfeest: Verrijzenis des Heren 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Wim en Tonnie Ceelen de Groot (fund) •Naris Ruijs, Johanna Klerks en overl. fam. (fund) •Sjaak van Gaal (mged) •Annie van Haaren van Rodijnen en zoon John 11:00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Maandag 22 april Octaaf van Pasen 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Seniorenkoor 11:00 uur St. Lambertuskerk te Haren

Telefoon 06 295 86 956 Dag en nacht bereikbaar Louise Julianalaan 50 5371 EP Ravenstein info@jamesdegraaffuitvaartzorg.nl www.jamesdegraaffuitvaartzorg.nl KvK Nr. 61099341 Ook indien u elders bent verzekerd Begrafenissen * crematies * verzorging * (thuis-)opbaring * rouwvervoer * afscheidsdiensten

Uitvaartverzorging Jo van Vugt

Uitvaartverzorging Jo van Vugt Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem Tel. 06-23064010 b.g.g. 06-13171149 j.vanvugt2@telfort.nl Marsstraat 5 - 5351 GZ Berghem

Tel. 06 - 230 640 10 45 jaar ervaring het regelen, b.g.g. 06 -in 131 711 49 verzorgen en uitvoeren van crematies vanvugtj@kabelfoon.nl

en begrafenissen. Wij verzorgen ook thuisopbaringen en het voorgaan in diensten in het crematorium.


pagina 47

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Hoe staan wij in het leven van alledag? Na de prachtige carnavalsdagen met een schitterende verlichte optocht, die veel mensen trok, zelfs de commissaris van de koning, zijn we allen weer met twee beentjes op de grond geland. Ik zou zeggen: alles op zijn tijd. Dat is het beste voor iedere mens, jong en oud. Een aantal jaren geleden was er een liedje van Nico Haak over: Foxie Foxtrot met zijn elastieken benen. Kent u het nog? Het ging eigenlijk over hoe we in het leven staan met ons eigen geweten. Dat geweten is vaak heel ruim wanneer we over onszelf moeten oordelen en heel eng wanneer we een ander menen te moeten beoordelen op zijn woorden en daden. We meten vaak met twee maten: de ander doet veel en vlug verkeerd en wij zelf maar zelden. Ons geweten is zo rekbaar als elastiek! Mensen die anderen op hun fouten moeten wijzen terwijl ze zelf nog veel moeten leren, worden in de bijbel vergeleken met blinden. Ze zien immers wel de splinter in het oog van een ander, maar de balk in hun eigen oog zien ze vaak niet. Huichelaars worden ze in de bijbel genoemd door Jezus, met ons elastieken geweten. Streng en hard voor anderen, mild en soepel voor ons zelf. Andermans fouten worden aangedikt en eigen onvolkomenheden goed gepraat. Je zou dan kunnen zeggen dat je een plank voor de kop hebt en komt vroeg of laat ten val. Wij mensen praten graag over elkaar. Iemand heeft zelfs uitgerekend dat 80% van onze gesprekken gewijd is aan het praten over andere mensen. Daarbij denken we misschien aan kletspraat en roddel, maar het gaat ook over informatieve uitwisseling en alles daar tussen in! Praten met elkaar is ons gegeven met ons samen leven en ons samen werken. Dat we gedurende de dag heel wat keren over anderen praten, vinden we de gewoonste zaak van de wereld. Maar hoe vreemd is het, te bedenken of te bemerken dat anderen op hun beurt over ons praten. En wie zegt ons eerlijk wie en wat we zijn, waar we ons voordeel mee zouden kunnen doen. Dat zijn belangrijke mensen in ons leven, die zou je echt tot je vrienden mogen rekenen. Misschien moeten we in deze veertigdagentijd eens proberen niet te oordelen en bij God zijn wij allemaal gelijk. Hij kent geen verschil, geen afstand, maar heeft alleen het goede met ons voor. Ook als we het soms niet voelen of bemerken in ons leven. het kan nou eenmaal niet altijd gaan zoals wij het ons bedacht hadden. En omgekeerd kunnen we ons bedenken wanneer wij proberen het goede van anderen te zien, dat we dat dan ook uitspreken, het kan alleen maar helend en positief werken op onze omgeving waar wij mogen leven. Als wij de mensen écht zouden kennen, met alle ins en outs, hem of haar zouden dienen met de ogen van ons hart, dan zouden wij allemaal veel milder in het leven staan in ons oordeel en het praten over elkaar. Dan zouden we mee werken aan een betere wereld. Een gids voor elkaar zijn kunnen wij pas worden door zelf de rechte weg te bewandelen en door een goede vriend of vriendin te zijn, niet door anderen te corrigeren naar onze wil. Als ons hart op de juist plaats zit, kunnen wij op een eerlijke, goede manier met anderen omgaan en durven wij onze eigen fouten te erkennen. Dan eerst zullen wij proberen om een eerlijke houding aan te nemen ten opzichte van God, onze medemensen en ons zelf. Mogen wij – u en ik - die dit leest hieraan blijven werken! Zr. Antoine van Erp pastoraal werkster

Berghs Contact

3e jaargang - nr. 2 -februari 2019 Een merk en concept van stichting ST.E.M. Oplage 4.500 exemplaren. Alle magazines zijn digitaal te bekijken op: www.thuisinhetnieuws.nl/magazines Volgend nummer: bezorging vanaf maandag 15 april materiaal en kopij aanleveren: uiterlijk 10 april Verdere data in 2019: 27 mei, 24 juni, 26 augustus, 23 september, 21 oktober, 18 november, 16 december Redactie: Wiljo van Nuland - 06-37410335- redactie@nnmedia.nl Advertenties: Nico van Nuland - 06-53394851 - nico@nnmedia.nl Uitgever accepteert geen aansprakelijkheid voor inhoud van advertenties en door derden aangeleverde teksten of foto’s. Door aanlevering verklaart de inzender dat het aangeboden tekst- en/of fotomateriaal vrij is van rechten en de uitgever aldus te vrijwaren van auteursen beeldrechtelijke aanspraken.

Co lo fon


pagina 48

www.thuisinhetnieuws.nl

BC