Berghs Contact 1902 18-2-2019

Page 1

Berghs Contact maandblad voor Berghem nr. 2 - 2019


pagina 2

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Groots carnavalsbal voor mensen met een beperking Het groots carnavalsbal in Berghem is dankzij de sponsoring en medewerking van vele mensen intussen een begrip in Berghem. En samen met hun maken we er dit jaar ook weer een mooi feest van. Deze avond zal weer plaats vinden bij zalencentrum de Merx op vrijdag 22 februari 2018. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 23.30 uur. Er is natuurlijk weer volop muziek met een Band, D.J. Dweilorkest en een verrassings-optreden, entree is geheel gratis. Mede dankzij de sponsors en vrijwilligers en het enthousiasme van de deelnemers maken we er zeker weer een knal-avond van.

St.Willibrordusstraat 7, 5351telED Berghem 0412 401695 tel. 0412 401695

St.Willibrordusstraat 7 5351 ED Berghem

Er is ook dit jaar dus weer een speciaal optreden van ?????? We hopen dat we net als de vorige jaren, samen met enthousiaste vrijwilligers weer een gezellige avond kunnen realiseren.

Gezinsaanbieding!

ALLE keuze uit frikandel, kroket en/of gehaktbal CARNAVALSDAGEN voor slechts â‚Ź 750 GEOPEND VANAF 12.00 UUR

Elke woensdag, gezinszak friet met 5 snacks

Wij hebben deze dagen extra veel zitplaatsen! (reserveren niet nodig)

Met Carnaval zijn wij alle dagen geopend!

Natuurlijk onze vertrouwde Nieuw dit jaar buffet mogelijkheden op de maandag en dinsdag! ontbijtjes, diverse schotels, gezellig eten! carnavalsknallers enKom gewoon een lekkere hap! 14e Krakersfestival C.V. de Centrumknollen Wijvette hebben meer als 50 zitplaatsen. De 14e en waarschijnlijk laatste editie van het krakersfestival is dit jaar

Wachttijd verkorten?! gewonnen door Stichting Carnaval Berghem . De publieksprijs ging naar Captain Henk. (foto Ad Megens) rs we genbou Wij wensen alle waBel of app uw bestelling! een fantastische optocht en iedereen een gezellige carnaval toe! Wachttijd verkorten?! Bel of app uw bestelling!


pagina 3

www.thuisinhetnieuws.nl hun achttiende hebben gedaan. Dat is toch iets waar je trots op bent. We waren ieder weekend mee op pad, overal naartoe. Ze hadden toernooien en wedstrijden - bijvoorbeeld de Europese Kampioenschappen - in de hele Benelux. Tegenwoordig heet de dansclub BeatYes en is het formeel losgekoppeld van de carnavalsclub, maar we ondersteunen elkaar nog steeds.”

Jubileumfeest CV De Bietenbouwers In het eerste weekend van maart staat natuurlijk het carnavalsfeest op het programma. Maar ook daarna is het feestgedruis zeker nog niet voorbij. Een kleine twee weken later viert De Bietenbouwers namelijk haar jubileumfeest. De oudste carnavalsvereniging van Berghem pakt op zaterdag 16 maart, precies de dag waarop het 55 jaar geleden werd opgericht, uit met een receptie en feestavond in de Berchplaets. door Mark van der Donk De Bietenbouwers bestaat tegenwoordig uit zo’n 60 leden, maar nog niet zo heel lang geleden waren er liefst 240 carnavalsvierders bij de club, vertelt Gerard Broers. “Zo’n tien jaar geleden was dat, toen kon het niet op. Zelf ben ik er een goede twintig jaar bij, denk ik. Bij het 44-jarig jubileum was ik grootvorst van deze hechte club, met toentertijd heel veel leden. We hadden ook altijd een mooie wagen, ook in de tijden dat we met een kleinere groep bouwden. De jubileumactiviteiten, die we afgelopen jaar organiseerden, waren eveneens een groot succes. Het fluitketelschuiven bijvoorbeeld en de pubquiz waaraan twintig teams deelnamen. Het is jammer dat het ledenaantal de laatste jaren terugloopt. Maar carnaval wordt tegenwoordig nou eenmaal anders gevierd.” Jan Boeijen, collega bestuurslid van Broers, is dezelfde mening toegedaan: “Helaas komt er geen nieuwe aanwas meer. Maar dat

geldt niet alleen voor ons, maar voor alle carnavalsverenigingen en op de voetbalclubs na eigenlijk alle verenigingen in het algemeen. Dertig jaar geleden zijn wij zelf lid geworden van De Bietenbouwers en daar hebben we nog altijd geen moment spijt van. We gingen gemoedelijk carnaval vieren in de oude residentie, omdat de kinderen daar werden vermaakt en niet naar buiten konden. Toen werd al snel gevraagd of ik lid wilde worden. Ik antwoordde dat wanneer mijn overbuurman, die al lid was, grootvorst werd, ik er ook bij zou komen. Twee jaar later was het zover en hield ik woord.” In de twee jaar voordat Broers de scepter zwaaide, was het Boeijen die zich zelf grootvorst mocht noemen. “Een prachtige tijd, zeker een van de hoogtepunten in de lange periode dat ik bij De Bietenbouwers ben. Maar wat me nog het meest bijblijft is het dansen van mijn dochters bij dansgarde De Bietjes, wat ze tot

Als iemand zijn hart bij De Bietenbouwers heeft liggen, is het Marinus van de Haterd wel. Al veertig jaar is hij lid van de carnavalsvereniging en de laatste vijfendertig jaar is hij de president (voorzitter) van de club. “Begin jaren 80 was ik grootvorst en ik ben ook twee jaar adjudant geweest. Vanaf 1983 stuur ik het bestuur aan en dankzij onze hechte club draait alles nog altijd prima. Het enige nadeel is het financiële plaatje. Minder leden betekent minder inkomsten en dat maakt de uitdagingen soms water groter.” In de vier decennia die hij bij De Bietenbouwers doorbracht

BC waren er hoogtepunten te over, voor de president van de club. Toch kan hij er één noemen: “Bij de allereerste Verlichte Optocht pakten wij de eerste prijs bij de praalwagens. Dat was toch wel een prachtige eer.” Proosten Zaterdag 16 maart is een mooie gelegenheid om alle oude verhalen nog eens naar boven te halen. “’s Middags proosten we dan met het bestuur, Raad van Elf en dames alvast op deze mooie mijlpaal. Vanaf 19.00 uur vindt in de Berchplaets de receptie plaats”, aldus Van de Haterd. “En die gaat naadloos over in de feestavond”, weet Broers. “Liveband Dude, welbekend in Berghem, zal zorgen voor de sfeer. We hopen dat de Bergse bevolking en veel carnavalsclubs een kijkje komen nemen. Er is vrij toegang en we gaan er een mooie avond van maken.” “We hebben er niet voor niets best veel tijd in gestoken”, vult Boeijen aan. “Dat het een gezellig feestje gaat worden, is zeker.”


pagina 4

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Na 30 jaar van hooikoorts klachten af door warme behandeling bij Sunshine tang

Dokter Sun verklaard: Vrijwel alle ziekten worden veroorzaakt door een koud en verzwakt lichaam. Hooikoorts is een chronische verkoudheid die kan ontstaan door een koud lichaam in combinatie met de weersomstandigheden.

Wanneer iemand een koud lichaam heeft, is het imuunsysteem laag en zijn de longen zwak. Tijdens de lente is zo’n persoon vatbaarder om een allergie op te lopen en hooikoorts te ontwikkelen. De meeste hooikoorts patienten hebben last van koude handen en voeten. Dokter Sun maakt gebruik van een speciale behandeling met warme kruiden, die het lichaam verwarmen en de oorzaak van de hooikoorts aanpakken. Het lichaam wordt zo beter in balans gebracht en de klachten komen na behandeling vrijwel nooit meer terug. Het afgelopen jaar heeft Dokter Sun ongeveer 200 patienten met hooikoorts behandeld. Bij bijna iedereen was de behandeling zeer succesvol. Bij een koud lichaam kun je last hebben van de volgende klachten: vermoeidheid, slaapproblemen, eczeem, allergie, astma, pijn, hernia, stress, maag/darm problemen, etc.

Bij deze en natuurlijk ook andere klachten kunt u bij Praktijk Sunshine Tang terecht. Nb.)We werken uiteraard niet alleen met thee maar ook kruidenpilletjes. Wij zoeken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Op vertoon van deze advertentie krijgt u een gratis consult!

Praktijk Sunshine Tang (maakt deel uit van Acufit), Koninginnenlaan 24, 5211 WG ‘s-Hertogenbosch (vlakbij centraal station, ongeveer 100 meter). Tel.: 073-7502348. Openingstijden: ma-vr 10.00-17.00 uur www.warmherbs.com www.warmmedicine.com

Shared dinner De gehele maand FEBRUARI samen delen en genieten van verschillende kleine gerechten. Met wie kom jij een viergangenmenu delen?

€31,50 p.p.

Rijksweg 25, Nuland | 073 - 5342534 | www.hotelnuland.nl

!

Dini van Rooij(55): “Al 30 jaar was ik hooikoorts patient en had ik last van een kouwelijk lichaam; ieder jaar in het voorjaar waren de klachten zodanig dat ik veel medicijnen moest gebruiken. Ook had ik last van vermoeidheid, pijn aan de onderrug, een hoog cholesterolgehalte en slapeloosheid. Via een vriendin van me kwam ik terecht bij Praktijk Sunshine Tang. Daar kreeg ik naast acupunctuur verwarmende kruiden mee, waarvan ik zelf thee moest bereiden. Gedurende 2 maanden heb ik dagelijks de thee gedronken. Inmiddels zijn niet alleen de hooikoorts klachten volledig verdwenen maar zijn ook mijn rugklachten weg en heb ik geen medicatie meer nodig voor mijn cholesterol. Daarbij komt ook nog dat ik me nu enorm energiek voel.


pagina 5

www.thuisinhetnieuws.nl

En wat doet de Dorpsraad zoal… Op 5 februari j.l. vond de openbare vergadering plaats. Het was plezierig om te zien, dat de opkomst goed was. Uiteraard hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Maar er zit groei in het bezoekersaantal. Daar zijn we als Dorpsraad blij mee. Buiten de vaste onderwerpen, mededelingen vanuit het gebiedsbeheer en van de wijkagenten en financiën van de dorpsraad, was Dennis van Rooij van Berghem Events bij ons te gast om het een en ander te vertellen over de afgelopen kermis en de plannen voor de kermis van 2019. Hij liet ons een aantal leuke foto’s en filmpjes zien. We hadden gehoopt, dat dit onderwerp méér jongere bewoners van Berghem naar onze vergadering zou ‘lokken’. Helaas was dit (nog) niet het geval. De rondvraag was zoals altijd levendig. Het onderwerp ‘windmolens’ hield de gemoederen behoorlijk bezig. En dan is het boeiend om te bemerken, of iedereen de rol van de Dorpsraad hierin kent? Dus…wat doet de dorpsraad zoal? Grofweg valt het werk van de Dorpsraad in twee delen uiteen. Aan de ene kant heeft het een adviesfunctie, gevraagd en ongevraagd, vooral richting het college van B&W. Vaak geschiedt dit in het kader van formele procedures, zoals een recreatie- of een bestemmingsplan. Of over onderwerpen als de huisvesting arbeidsmigranten of de plaatsing van windmolens. En in die adviserende rol zijn wij hoofdzakelijk gericht op het proces, maar indien gewenst ook op de inhoud. Worden de juiste stappen genomen door de aanvrager bijvoorbeeld en de gemeente? Worden de directe omwonenden op tijd meegenomen in de informatie verschaffing? Vindt er inspraak plaats? Wordt er voldoende gedaan met de vragen en opmerkingen? Wordt het definitieve voorstel met de betrokkenen helder gedeeld? Enz enz. En natuurlijk heeft ieder dorpsraadslid zélf wel een mening over het onderwerp. Maar als Dorpsraad willen en moeten wij onafhankelijk zijn én blijven om een objectief, goed advies uit te brengen. En uiteraard kijken wij bij een advies altijd naar Berghem, de be-

woners, voor- en tegenstanders maar ook naar de beleidsrol van de gemeente. Aan de andere kant houdt de Dorpsraad zich bezig met het ondersteunen van zaken die de leefbaarheid in het dorp Berghem aangaan. En leefbaarheid is dan een breed begrip, waaronder vallen het plezierig wonen, de zorg voor ruimte en groen, aandacht voor de veiligheid in de woonomgeving, zorg voor de verkeersveiligheid, het stimuleren van het verenigingsleven, het voorkomen van overlast, oog voor ouderenvoorzieningen, het ondersteunen van activiteiten enz. Kunnen wij alles regelen en doen? Nee, zo reëel moeten we allemaal zijn. De overlast van hondenpoep bijvoorbeeld wordt als ernstig en heel vervelend en storend ervaren. Daar kunnen wij als Dorpsraad niets aan doen. Ligt het aan de honden? Nee, de baasjes ervan zijn de directe oorzaak van deze overlast. Het is een gedragskwestie. Dus mensen… kom op…doe er iets aan. Laten we met zijn allen zorgen voor een schone omgeving. Een omgeving waar jong en oud normaal kunnen lopen zonder in de hondenpoep te trappen. Niemand vindt dat fijn, ook niet de eigenaren van een hond toch? Verder: Jaarlijks worden er mensen verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Mocht er in uw omgeving iemand vereerd zijn met deze onderscheiding, laat u het ons dan weten? In het kader van de wet op de privacy kunnen wij deze gegevens niet meer achterhalen bij de Kanselarij. Melden kan via 06 26979796 of per e-mail: dorpsraad@berghem.nl Namens de dorpsraad, Pieter van Houten, voorzitter

Belangrijke telefoonnumers Algemeen alarmnummer: 112 Politie: 0900 - 88 44 Brandweer: 073 623 6885 Huisarts: 0412-401922 Huisarts spoed: 0412-401900 Huisartsenpost (17- 8 uur): 0900 - 88 60 Dierenambulance: 0888-113410 Meldingen Gemeente Oss: 14 0412 Openbaar vervoer: 0900 - 92 92 Gemeenschapshuis De Berchplaets Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem - tel. 0412-404688. Dorpsraad Berghem Secr.: Maanstraat 19, 5351 GW Berghem tel. 06 26979796 - dorpsraad@berghem.nl Pastorie Julianastraat 37, 5351 AL Berghem - tel. 0412-401215 www.parochiewillibrordus.nl Openbare Bibliotheek Berghem Sportstraat 3 Berghem tel. 0412-402620, maandag 13.30-19.00 uur, woensdag 13.30-17.30 uur, vrijdag 13.30- 17.30 uur. www.nobb.nl - contactberghem@nobb.nl Dierenkliniek De Piekenhoef Dag en nacht bereikbaar : 0412-310 010 www.dierenkliniekdepiekenhoef.nl info@dierenkliniekdepiekenhoef.nl Koolzaadweg 10 5351 LP Berghem. Dierenartsenpraktijk Julianastraat 27, 5351 AL Berghem tel. 0412-401414. Spoedgevallen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Spreekuur: ma. t/m vr. 13.30-14.00 uur en 19.00-20.00 uur. Kattenspreekuur: iedere donderdag 11.30-12.00 uur. Openingstijden voor medicijnen, dieetvoer, vlooienspul e.d. maandag t/m vrijdag 08.30-20.15 uur - zaterdag 09.00-12.00 uur. Regiobank Berghem - Hoogheuvel Advies Kerkstraat 65, 5351 EB Berghem - tel. 0412-641165 regiobank@hoogheuveladvies.nl. Geopend maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur en 13.30-17.00 uur. Tevens donderdagavond 18.30-19.30 uur. Mooiland Arnoud v. Gelderweg 69, Grave. Informatie en afspraak voor huisbezoek, Sociaal Consulent: Mariella van der Steen, tel. 088-4501010. Notaris De Vree & Van Drongelen Burg. van Erpstraat 16, 5351 AW Berghem tel. 0412-487111, fax 487123, info@dv-vd.nl TPG Servicepunt Maandag t/m donderdag 08.00-20.00 uur, vrijdag 08.00-21.00 uur, zaterdag 08.00-17.00 uur, tel. 0412-401489. Maaltijden Koelvers aan Huis Als u voor korte of langere tijd niet in staat bent om zelf te koken, Maaltijdservice, tel. 0412-653234. Worden 1x p/week bezorgd. Hulp bij bijzondere nood door geldproblemen Stichting Steunfonds Vincentius Berghem, Postbus 8, 5350 AA Berghem. Aanvragen schriftelijk o.v.v. uw naam en telefoonnummer, per sms of voicemail van 06-48284022. U wordt binnen enkele dagen teruggebeld voor verdere afspraken. info@vincentiusberghem.nl - vincentiusberghem.nl Repaircafe Iedere derde woensdag van de maand tussen 9.30-11.30 uur kunt u in de Berchplaets terecht om spullen te laten repareren .

BC


pagina 6

Huisartsenpost HOV Locatie Oss Gezondheidslaan 1b, 5342 JW Oss tel. 0900 8860 maandag t/m donderdag 17.00-08.00 uur vrijdag 17:00–00:00 uur zaterdag en zondag 24 uur geopend

Gezondheidscentrum Berghem Molenweg 2, 5351 EV Berghem. www.gezondheidscentrumberghem.nl

Huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Berghem. Huisartsen Wim de Grauw, Stefan Hameleers, Liselot Plönes-van der Krogt, Beatrijs Boersema, V. Pieterse en M. Malta oevoegen aan het rijtje. Spreekuren op afspraak van 08.00-10.30 uur en 13.00-16.30 uur. Visites aanvragen voor 10.00 uur tel. 0412-401922. Voor spoed: 0412-401900. www.berghem.praktijkinfo.nl praktijk@hapberghem. Buiten kantooruren spoedeisende klachten: HOV: 0900-8860. Apotheek Berghem Gezondheidscentrum Berghem. J.M. van Haren-Loermans, tel. 0412-401751. Openingstijden: ma t/m do 08.00-17.30 uur, vrij 08.00-18.00 uur, za 10.00-12.00 uur. Apotheek spoed: weekdagen vanaf 17.30-23.00 uur en weekend/feestdagen van 08.00-23.00 uur: Burchtapotheek Gilissen Oss: 0412-633837 Nachten van 23.00-08.00 uur: Regioapotheek Bernhoven, Uden: 0413-408780. Groepspraktijk Logopedie Gezondheidscentrum Berghem. Contactpersoon: Alice Kok. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen of mailen: 0412-634471/06-23400866 info@logopedieoss.nl, www.logopedieoss.nl Nova verloskundigen Gezondheidscentrum Berghem. Lianne Swiers, Marieke van Liempt, Roos Kremers, Anne van Otten. Controles op afspraak. Tel. 0412-646839, aanmelding@novaverloskundige.nl Tandartsenpraktijk Gezondheidscentrum Berghem. Mw. Bossers, Mw. R. de Rijk-Wehling, Mw. V. van Heumen, Mw. L. van den Heuvel, Hr. A. de Rijk, Hr. S. van der Waal, Mw. C. Rouppe van der Voort. Behandeling na afspraak, tel. 0412-401589, www.tandartsenpraktijkberghem.nl welkom@tandartsenpraktijkberghem.nl Cesar therapie Praktijk voor oefentherapie Cesar, Sanne v.d. Steen, tel. 0412-401764.

www.thuisinhetnieuws.nl Huid- en oedeemtherapie Derma Sana Gezondheidscentrum Berghem Acnetherapie, (oncologie)oedeemtherapie, laserontharing, littekentherapie. Vergoeding zorgverzekering mogelijk. Spreekuur op afspraak van 8.00 - 18.00 uur, avondafspraak in overleg. woensdag gesloten, Tel. 0619995204. Fysiofit Gezondheidscentrum Berghem. Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, sportrevalidatie, medische fitness en sportmassage. Tel. 0412-401764, info@fysiofitberghem.nl, www.fysiofitberghem.nl Psychologenpraktijk Derks Gezondheidscentrum Berghem. Mv. Drs. P. Derks, eerstelijns psychologische zorg, Gezondheidszorgpsycholoog BIC, cognitief gedragstherapeut, psycholoog NIP. www.psychologenpraktijkderks.nl. Behandeling na afspraak, tel. 06-24380243. Diëtist Oss/Berghem Gezondheidscentrum Berghem. Mw. Ardie van der Steen, tel. 06-33796547. Ook huisbezoek mogelijk. www.dietistossberghem.nl avdsteen@dietistossberghem.nl ONSWelzijn Gezondheidscentrum Berghem. Corry Dekkers,psycho-soc.h.v. Werkdagen: ma/di/wo/do Spreekuur: ma en do 09.00–10.00 uur Tel. 06-38503095. corry.dekkers@ons-welzijn.nl Trombosedienst en bloedafnam Gezondheidscentrum Berghem. Dagelijks van 08.00 tot 09.30 uur. Inlichtingen: 0413-403000, www.dcbernhoven.nl trombose@bernhoven.nl, Praktijk Voet&Vorm, medische voetzorg Jerica Bastiaans, T: 06-16026402 Rijkserkend Medisch Pedicure Oncologisch voetzorgverlener (OVV) Schimmelnageltherapeut/diagnostiek Specialist ingroeiende nagels Lid beroepsvereniging NMMV KABIZ en KRP geregistreerd www.voetvorm.nl Podothereapie Makkelijk Lopen Gezondheidscentrum Berghem. Imke Couteaux, tel. 073-5470019 info@makkelijklopen.nl www.makkelijklopen.nl Personal Trainer Praktijk Specialisaties: Leefstijl Interventie Voeding-Beweging-Ontspanning. Massages, fitness en zelfverdedigingscursus voor vrouwen. Op afspraak in Berghem of bij u thuis. Paul Schraven 06-28648493. Willandstraat 62, Berghem Kijk voor speciale arrangementen op www.pspt.nl

BC

Fysiotherapie Fysio Roode Locatie IMRO-sana Burg. van Erpstraat 2 Berghem Locatie Four2Go, Osseweg 38-a Berghem Fysiotherapie, manuele therapie, kinder manuele therapie en revalidatie. Behandeling op afspraak, ook ‘s avonds en op zaterdag. Tel. 0412-657956, info@fysioroode.nl - www.fysioroode.nl Fysiotherapie4all Berghem Koolzaadweg 1, 5351 LP Berghem Fysiotherapie, manueel therapie, triggerpoint therapie, dry needling en echografie. Tel: 0412-404035 info@fysiotherapie4all.nl Fysiofit Molenweg 2, 5351 EV Berghem. Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, sportrevalidatie, medische fitness en sportmassage. Tel. 0412-401764, info@fysiofitberghem.nl - www.fysiofitberghem.nl

IMRO-SANA

Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. www.imrosana.com Fysio Roode Locatie IMRO-sana Burg van Erpstraat 2 Berghem Locatie Four2Go, Osseweg 38-a Berghem Fysiotherapie, manuele therapie, kinder manuele therapie en revalidatie. Behandeling op afspraak, ook ‘s avonds en op zaterdag. Tel. 0412-657956, info@fysioroode.nl Yogapraktijk Catelijne Oldenborger Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. Yogalessen op dinsdagochtend, middag, -avond. Bij IMRO-sana, www.catelijneyoga.nl, tel. 0614635702. Pilates lessen Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem Voor informatie: contact per mail: Pilates.karin@gmail.com of per tel. 06-13908486. Acupunctuurpraktijk George Remst Burg. van Erpstraat 4, 5351 AW Berghem. Traditionele Chinese natuurgeneeswijze bij diverse acute en chronische (pijn)klachten. lid N.V.A. Tel. 06-22400724. www.oosterse-geneeswijze.nl

Thuiszorg Thuiszorg Pantein Molenweg 2, 5351 EV Berghem. persoonlijks verzorging, gespecialiseerde verpleging, gespecialiseerde thuisbegeleiding, kraamzorg, voeding en dieetadvisering. Tel. 0900-8803, www.thuiszorgpantein.nl thuiszorg@pantein.nl BrabantZorg Thuiszorg de Wilberthof Voor alle zorg en ondersteuning bij u thuis. klantenservice.oss@brabantzorg.eu en 0412-622678 of De Wilberthof: 0412-406464.


pagina 7

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Verloskundigen

Dierenartsen

Overige

Verloskundigen Ridderhof IMRO-SANA Burg. van Erpstraat 4 Berghem Controles op afspraak. Naast verloskundige zorg, ook kinderwens, echoscopie, borstvoedingsbegeleiding en anticonceptie. Aanmelden: 0412-627560 www.verloskundigenridderhof.nl

Dierenartsenpraktijk Julianastraat 27, 5351 AL Berghem tel. 0412-401414. Spoedgevallen 24 uur per dag Spreekuur: ma. t/m vr. 13.30-14.00 uur en 19.00-20.00 uur. Kattenspreekuur: donderdag 11.30-12.00 uur. Openingstijden voor medicijnen, dieetvoer, vlooienspul e.d. maandag t/m vrijdag 08.30-20.15 uur - zaterdag 09.00-12.00 uur.

Nova verloskundigen Lianne Swiers, Maud Rozie, Marieke van Liempt, Roos Kremers, Anne van Otten. Controles op afspraak. Gezondheidscentrum, Molenweg 2, Berghem, tel. 0412-646839, aanmelding@novaverloskundige.nl

Dierenkliniek De Piekenhoef Koolzaadweg 10, 5351 LP Berghem. Dag en nacht bereikbaar : 0412-310 010 www.dierenkliniekdepiekenhoef.nl info@dierenkliniekdepiekenhoef.nl

Blijvend anders Kunnen mensen echt blijvend veranderen, kunnen ook de ooit opgelopen angsten, beschadigingen of trauma’s echt opgeruimd worden? Bij Blijvend anders kunt u terecht voor individuele begeleiding én voor groepstrainingen om tot duurzame en dus effectieve veranderingen te komen. Blijvend anders, Landbouwlaan 105, 5351 LA Berghem tel: 06-24110827 email: info@blijvendanders.nl website: www.blijvendanders.nl

Kinderdagverblijven Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos locatie ‘De Elfenboom’ St. Willibrordusstraat 15T, 5351 ED Berghem, Opvang voor 0-13 jaar, open van ma. t/m vrij. van 07.30-18.30 uur. Voor meer informatie: Natasja de Jager, tel. 073-6105949 (optie 1-2). www.elfenboom.nl info@hetsprookjesbos.nl Kinderdagverblijf De Schaepskooi Knolgroenveld 1, 5351 LB Berghem, 0412-402262. Opvang voor kinderen van 0-4 jaar. Maandag t/m vrijdag 07.30-18.00 uur. Saroma v. Erp, tel. 0412-624347. www.deschaepskooi.nl info@deschaepskooi.nl Gastouderopvang Kids en care Melissa Platenburg, Jachtslot 14, 5346 WK Oss. Kleinschalig kinderopvang in huiselijke omgeving. Voor kinderen van 0 tot 13 jaar, tel. 0412-650787. www.kids-caregastouderbureau.nl info@kids-care-gastouderbureau.nl Gastouderland Gastouderopvang kleinschalig, zowel dagopvang als BSO. Bemiddelt in de opvang. Marianne van der Heijden Het Reut 501 5351 TG Berghem Tel: 06 50 805 605 m.vanderheijden@gastouderland.nl www.gastouderland.nl Stichting Peuterwerk Oss Hier kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar met leeftijdsgenootjes komen spelen onder deskundige begeleiding en in een veilige omgeving. -vestiging De Teddybeer, Dr. Baptiststraat 16, 5351 EX Berghem -vestiging De Zon, Knolgroenveld 1, 5351 LB Berghem Voor meer informatie: tel. 0412-643221 www.spo-oss.nl info@spo-oss.nl

Pedicurepraktijken Gerdie Bimbergen-van Gaal Wolvepad 44, 5351 CX Berghem, tel. 0412-402741. Behandeling volgens afspraak. Mieke van Haren Kerkstraat 38, 5351 EB Berghem, pedicure-miekevanharen@caiway.net Geaccrediteerde pedicurepraktijk. Behandeling op afspraak, tel. 0412-401886. mob: 06-20734934 Gesp. in voetverzorging. Behandelingen bij diabetici-, reuma-, en overige risicopatiënten. Provoet en KRP. Annemiek van Hintum Valendonkstraat 13, 5351NE Berghem, tel. 0412-402583. Diabetici. Behandeling op afspraak, ook aan huis. JA Voetzorg Astrid Janssen Bergse Heihoek 4, 5351 SL Berghem Tel: 06-18719924 Gespecialiseerd Medisch pedicure,Paramedisch Chiropodist. RPV geregistreerd, lid Stipezo. Ook behandeling van risicovoet o.a. Diabetes, Reuma en ouderen. info@javoetzorg.nl Behandeling op afspraak. Pedicure Marike Osseweg 52, 5351 AE Berghem, tel. 06-51109806. Wendy van Orsouw Schriekse Heihoek 102, 5351 SH Berghem Tel. 06 124 00 182 Behandeling op afspraak. Manuela Smulders Zeis 10, tel. 0412-401855, behandeling volgens afspraak. Sylvia Voets Medisch pedicure. Ook risicovoeten zoals diabetes, reuma, ouderen. Lid Provoet – KRP geregistreerd. Behandeling volgens afspraak. Heistraat 10, tel. 0412-652741. Mariëlle v.d. Wetering Medisch pedicure Lid Provoet en KRP geregistreerd Spaanderstraat 228 5351 BD Berghem 0412-795030 / 06-55808318 Behandeling volgens afspraak

AvL Coaching Laanderhof 45, 5351 CN Berghem Mental coaching door middel van hypnotherapie /pijnreductie Anja van Lieshout tel. 0621437244 www.avlcoaching.nl / www.pijnreductie.nl info@avlcoaching.nl Sportzorgmasseur Cilia van de Camp Het Reut 313, 5351 TD Berghem SCAS gecertifieerd. Aangesloten bij NGS. Behandeling schouder- hoofdpijn- nekklachten. Sporters en niet-sporters. Behandeling op afspraak en overleg. 2 middagen bij FItness4all, vraag voor info bij de receptie. Diverse verzekeraars vergoeden de behandeling. www.sportzorgciliavandecamp.nl. Berghse Tafel Iedere donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u in de Berchplaets terecht voor een kop koffie, vragen of hulp.

Aanvullingen/correcties Deze gegevens zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Heeft u correcties of aanvullingen van uw organisatie, of staat u nog niet vermeld mail dan naar redactie@nnmedia.nl en wij zullen het voor de volgende uitgave aanpassen. Kosten vermelding €42,35 incl btw per jaar.

Inzenden kopij Berghs Contact Berghs Contact wordt samengesteld uit de ingezonden mededelingen en persberichten van verenigingen en organisaties. Aankondigingen van Bergse verenigingen en organisaties met nieuwswaarde (zoals aankondigingen van activiteiten) worden gratis geplaatst. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de berichten ligt bij de inzenders. Inzenders vrijwaren de uitgever tevens van auteurs- en beeldrechtelijke aansprakelijkheid. Bedenk u dus vooraf goed of de rechten van in te zenden teksten en/of foto’s bij u liggen of door u geregeld zijn. Uw kopij kunt u tot de in de colofon vermeldde dag en tijd aanleveren via een mail aan: redactie@nnmedia.nl. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met 073-5320035. Volgende nummer van Berghs Contact verschijnt op 18 maart. Inzenden kopij t/m 13 maart.


pagina 8

www.thuisinhetnieuws.nl

van Zandvoort Praktijk Oosterse Geneeswijze George Remst

meer dan Bandenservice ACCU’S - TREKHAKEN - SCHOKBREKERS - UITLATEN U I T L I ACUPUNCTUUR J N E N - B A L A N C E R Ekan N - R effectief EMMENSERVICE

acute encertificaat chronische klachten van Kilometer Een autobedrijf registreert de kilometergegevens iedere keer dat een auto in een autobedrijf komt voorgeest bijvoorbeeldverlichten een onderhoudsbeurt of Algemene lichaam en Periodieke Keuring. Deze gegevens worden opgeslagen in een databestand

en kunnen worden opgevraagd door alle deelnemende autobedrijven. Wees extra alert bij een onlogische tellerstand en check de kilometerstand Burg. van Erpstraat 4, Berghem. Tel. vooraf 06 224 00 724 zodat je niet op draait voor tellerfraude.

Lid N.V.A. - Vergoeding via uw zorgverzekering mogelijk APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een Afspraak maken via 06 - 224 00wettelijk 724 ofverplichte via keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verwww.oosterse-geneeswijze.nl keersveiligheid, milieu en registratie.

van Zandvoort Zomer-check

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

meer dan Bandenservice Winter-check

Als je van plan bent in de winter op vakantie te gaan is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid op gladheid en sneeuw.

Banden (controle) - SCHOKBREKERS - UITLATEN ACCU’S - TREKHAKEN is belangrijk, gelijkmatig U I T LBanden I J N Ewisselen N - BA L A N C Eomdat R E Njouw - Rbanden E M Mniet EN S E R V Islijten. CE

Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersveiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Ga veilig op weg en wissel op tijd je banden. certificaat Kilometer Een autobedrijf registreert de kilometergegevens iedere keer dat een auto Nummerbord vastzetten in een autobedrijf komt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of Algemene Met speciale schroeven, alleen met gecertificeerd kunnen Periodieke Keuring. Dezedie gegevens worden opgeslagengereedschap in een databestand worden bevestigd, jouwdoor kentekenplaten vastgezet. Op deze manier en kunnen worden worden opgevraagd alle deelnemende autobedrijven. Wees voorkom diefstal. extra alertjebij een onlogische tellerstand en check vooraf de kilometerstand zodat je niet op draait voor tellerfraude.

APK-keuring Broekstraat 2a - Berghem - 0412-403038 - vanzandvoortbanden.nl

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Zomer-check

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

Winter-check

Als je van plan bent in de winter op vakantie te gaan is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid op gladheid en sneeuw.

Banden (controle)

Banden wisselen is belangrijk, omdat jouw banden niet gelijkmatig slijten. Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersveiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Ga veilig op weg en wissel op tijd je banden.

Nummerbord vastzetten

Met speciale schroeven, die alleen met gecertificeerd gereedschap kunnen worden bevestigd, worden jouw kentekenplaten vastgezet. Op deze manier voorkom je diefstal.

Broekstraat 2a - Berghem - 0412-403038 - vanzandvoortbanden.nl

Mensenmet meteen eengezonde gezonde leefstijl leefstijl leven Mensen levenlanger! langer!

Leefstijl-interventie==aandacht aandachtvoor voorbewegen, bewegen, voeding voeding en Leefstijl-interventie en ontspanning. ontspanning.

Met Meteen eenpersonal personalTrainer Trainer haal haal je je gegarandeerd gegarandeerd resultaat. resultaat. Persoonlijke programma’s en begeleiding bij:

Persoonlijke programma’s begeleiding bij: en diëten. • Leefstijl coaching: definitiefen afrekenen met afvallen

•• LeefstijlLeefstijl en coaching: definitief afrekenen met afvallen en diëten. lichaamsanalyse en regelmatige health check-ups. •• Ook: Leefstijlen lichaamsanalyse en regelmatige health check-ups. Fitness, Skaten, Zelfverdediging voor vrouwen. Massages en Zwemmen t/m Okt) •• Outdoorsporten, Ook: Fitness, Skaten, Zelfverdediging voor(Mei vrouwen. • 100% Privacy, 1 op 1 trainen, alleen op afspraak. • Outdoorsporten, Massages en Zwemmen ( Mei t/m Okt) eens vrijblijvend je mogelijkheden •• Kom 100% Privacy, 1 op 1 trainen , alleen opbespreken. afspraak. Wil jij graag:• Kom eens vrijblijvend je mogelijkheden bespreken.

☐ ☐ ☐

Paul Schraven Personal Trainer

06-28648493

AfvallenWillandstraat 62 – Berghem www.pspt.nl Paul Schraven Personal Trainer 06-28648493 Een marathon leren lopen Of een Willandstraat fittere versie van worden door een gezonde(re) leefstijl? 62jezelf Berghem www.pspt.nl

ls fit worden je primaire doel is dan ben je bij mij als Personal Trainer aan het goede adres, met lezier en persoonlijke begeleiding kun je samen met mij werken aan een gezondere levensstijl.

BC

Say cheese! Voor de komende editie van Berghem Bruist hebben we weer een mooie foto gemaakt. De foto hebben wij al op de flyer gebruikt, op Facebook en zal nog te zien zijn op de andere uitingen voor het komende evenement. Onze Bruisende kids hebben de kou doorstaan om deze zonnige foto te maken. En daar zijn we hen natuurlijk heel erg dankbaar voor! Brunch in de Piekenhoef Op zondag 30 juni organiseren wij een brunch. Iedereen kan zich hier voor aanmelden om lekker mee te eten, gezellig samen te zijn, elkaar te ontmoeten. Kom ook en proef alvastberghem bruist poster de nieuwe locatie! Zondag 30 juni 2019 vanaf 11.30 uur tot 13.30 uur op de Piekenhoef. De kosten bedragen €12,50 per persoon, kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen €7,50 en tot 4 jaar is deelname gratis. Ben je via sponsoring “Vriend van Berghem Bruist” geworden? Dan is de deelname gratis. Bestel je kaarten via onderstaande link: Tickets Berghem Bruist Brunch De opbrengst van deze dag gebruiken we voor de organisatie van Berghem Bruist op 15 september. Inschrijven deelnemers Tijdens Berghem Bruist hebben wij natuurlijk deelnemers nodig. Verenigingen, stichtingen en ondernemers, die laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Dit kan door middel van een optreden, demonstratie of activiteit. Ook kan je je producten tonen of een activiteit bedenken waar je de bezoekers bij kan betrekken. Het thema is dit jaar proeven. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je je daar als deelnemer op aanpast, maar is zeker geen verplichting. Wij jij deelnemen of meer informatie? Mail naar: deelnemers@berghembruist.nl.

We hebben met elkaar de schouders eronder gezet en zijn gegaan voor een toekomstbestendig Berghem Sport. Uiteindelijk is een lang gekoesterde wens verwezenlijkt. Graag nodigen wij de Berghemse inwoners en verenigingen uit om ons vernieuwde sportpark De Koppelsteeg onder het genot van een kop koffie te komen bewonderen. U bent van harte welkom op : Zondag 10 maart 2019, vanaf 11.00 uur. Het Bestuur van v.v. Berghem Sport.


pagina 9

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL


pagina 10

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Koffie met een koekje én een lief gezicht Kletspraat Het eerste wonder is al geschiedt. De kleurrijke Pisknol in een handelbaar formaat. Complimenten aan allen die dit hebben weten te realiseren. Dat de teksten op alle pagina’s nog niet helemaal recht staan is een kleinigheid, dat alleen door een kniesoor als ik wordt gezien. Het geheel is een knap stuk werk. De Pisknol is voor mij het eerste teken dat carnaval weer in op komst is. Geboren boven de rivieren is de elfde van de elfde voor mij geen bijzondere dag. Mijn eerste carnavalservaring heb ik in de jaren 70 opgedaan in de hal en gangen van ‘De Lievekamp’. Gewoon na het werk, omdat klanten boven de rivieren nu eenmaal geen rekening hielden met het, voor hen, onbegrijpelijke carnavals feest. Maar zodra ik terug reed en weer veilig onder de rivieren was, stopte ik even om de stropdas te verruilen voor een boeren kiel, zoals toen de gewoonte was. Als je er niet mee bent opgegroeid is het wennen aan de gewoonten en gebruiken die het carnaval zo bijzonder maken. Neem alleen al het het getal elf. Op school leerden we 2 x 1 = 2. Maar met carnaval geldt 2 x 1 = 11. Dat is de carnavaleske logica. De logica van het eigenwijze, standvastige, ondeelbare gekkengetal. Geklemd tussen de volmaakte 10, waar zowel vingers als tenen natuurlijk mee kunnen functioneren en de heilige 12 die een grote rol in ons leven speelt. Zo heeft een jaar heeft 12 maanden, een etmaal 2 x 12 uur en carnaval duurt 3 x 2 x 12 uur, om maar wat te noemen. Het carnavalsseizoen daarentegen begint op de 11e van de 11e om 11 uur. En een jubileumjaar is deelbaar door elf en zo kan het gebeuren dat Berghem na zijn 54e carnavalsjaar dit jaar zijn elfde lustrum viert. En nuchter bekeken is dat wonderlijk. Maar logisch wel weer dat gekozen is voor het motto: 55 jaar vol wonderen. En we zullen het in de verlichte optocht, die op zich al een wonder is, zien. Ben heel benieuwd welke wonderen straks voorbij komen. Misschien zien we wel veel beren op de weg zoals beren die broodje smeren, want dat was een wonder. Zelfs een wonder boven wonder dat die beren smeren konden. En het publiek kan dan roepen: Hi hi hi, ha ha ha, want ze staan er bij en kijken ernaar. Maar de kern van carnaval is en blijft ‘het elkaar ontmoeten en gezellig samen zijn’ zoals ook onze burgemeester in de Pisknol verwoordt. De 11 is, met zijn twee enen, het symbool van ‘samen voor en met elkaar’ en daar is Berghem sterk in. Er wordt achter de schermen door velen het hele jaar door hard gewerkt en wat mij betreft ook wonderen verricht. Evenals door de ‘Commissie Senioren, Zieken en Gehandicapten’. Want niemand wordt vergeten. Naast een 50+ carnavalsbal worden zieken bezocht en fruitschalen uitgedeeld. Worden de bewoners van de Wilberthof betrokken bij de feestelijkheden. Duikboot Doch mocht u, na het lezen van al deze kletspraat, toch besluiten zich niet in het carnavals gedruis onder te dompelen, duik dan mooi drie dagen onder water met uw duikboot. En WiRo heeft in haar advertentie aangeboden uw duikboot zo nodig met een kleurrijke tekst te beschilderen. Als raadgever zou in dan een sprekende tekst adviseren, zoals bijvoorbeeld: ‘Sorry, Dolle Knollen’.

Aan de Berghse Tafel duurt het nooit lang voordat er koffie wordt ingeschonken. Dat doen we al bijna twee jaar, elke donderdag, aan onze tafel in de Berchplaets. Maar wie zijn toch die lieve vrouwen die ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt? Mieke (65) woont pas sinds de zomer in Berghem, en dat is ook precies de reden dat ze zich meldde bij BerghsLeven. De werkgroep liet haar kennismaken met de wekelijkse Berghse Tafel en de koppeling was snel gemaakt. ,,Ik wilde mensen leren kennen, en dat is al snel gelukt. Ik ga elke week met iemand wandelen, en ik help bij de Berghse Tafel met de koffie. Of ik doe een spelletje als het net zo uitkomt. Met kerst hebben we geregeld dat de bezoekers van de Berghse Tafel kerststukjes konden maken, en donderdag 21 februari gaan we mozaieken. Als de mensen dat leuk vinden, en als er genoeg animo voor is dan gaan we dat vaker doen. Ik ben heel blij dat ik de Berghse Tafel heb leren kennen. Je kunt wel in je nieuwe appartement op de bank gaan zitten, maar dan komt er niemand.’’ Waar Mieke dus nog relatief kort in aangesloten bij het team van gastvrouwen, loopt Esther (42) al wat langer mee. De geboren en getogen Berghse was zelfs al bij de opening van de Berghse Tafel, in april twee jaar geleden. ,,Toen hingen er borden waar je op kon schrijven wat je te bieden had, of waar je graag hulp bij wilde hebben. Ik heb toen gelijk opgeschreven dat ik, als er mensen waren die dat leuk vonden, kaarten met ze wilde maken. Maar dat animo bleek niet zo groot. Ik vind het wel heel leuk om gastvrouw te zijn aan de Berghse Tafel. Ik zorg ervoor dat niemand alleen zit in de groep, dat niemand zich verloren voelt. Soms Is er een speler nodig voor een spelletje, dan schuif ik aan. Ik vind het heel leuk, het is weer eens wat anders. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat de mensen die hier komen zich welkom voelen.’’ Yvonne staat aan de basis van de gastvrouwenclub, die in totaal uit vier vrouwen bestaat. Aanvankelijk werd de Berghse Tafel georganiseerd door leden van BerghsLeven. Maar sinds Yvonne mee ging doen werd hun rol steeds kleiner, en ging Yvonne steeds meer regelen. ,,Goh wat doe ik zoal tijdens de Berghse Tafel’’ vraagt ze zichzelf hardop af. ,,Vandaag hadden we voor de Berghse Tafel begon de lunch van de Berchplaets. Maar Knappe Rini, zo noemen we één van onze bezoekers, was een beetje laat dus heb ik nog broodjes voor hem staan smeren. Ik heb even een spelletje zitten doen, en tussendoor praatjes gemaakt hier en daar.’’ Maar Yvonne gaat verder dan praatjes en spelletjes. Ze sleept de mensen er soms met de haren bij. ,,Ik heb trucjes. We gaan binnenkort mozaieken. Er zijn twee dames die vaak komen en met elkaar praten, maar een beetje huiverig zijn om met iets nieuws mee te doen, zoals mozaieken. Dan bel ik de één op, dat ze moet komen. En dan zeg ik dat de ander ook komt. En dan wil ze wel. En dan pas bel ik de ander, die dan ook belooft te komen, omdat de eerste ook komt. En zo probeer ik nu ook mensen mee te krijgen naar de meezingconcerten in De Lievekamp. Dat is hartstikke leuk, kost maar vijf euro, en dan krijg je er ook nog een bakkie koffie bij. Ik stop er energie in ja, maar ik krijg er ook heel veel energie van.’’ Ook een keer kennismaken met deze lieve gastvrouwen? Kom langs in de Berchplaets, op donderdag, tussen 14 en 16 uur. Het is helemaal vrijblijvend, en iedereen is welkom. Vooraf wat meer weten? Bel ons op, op 06 – 38 33 97 90 of kijken op Facebook.com/BerghsLeven

ALLE OPTOCHTFOTO’S VINDT U OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL


pagina 11

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghse Tafel

Waar koffie en thee altijd klaar staan! Waar gasten en inwoners die als gastvrouw of gastheer willen helpen altijd van harte welkom zijn. Doel: contact maken, samen gezellige dingen doen zoals fietsen, schaken, kaarten, eten, uitgaan, kortom alles wat leuk is samen doen.

Problemen met

LAPTOP, TABLET OF MOBIELE TELEFOON Maandelijks kunt u daarvoor terecht bij de Berghse Tafel. Op onderstaande data, tussen 14.00 tot 16.00 uur, zijn experts van de computerhoek aanwezig om, zonder enige verplichting, inwoners van Berghem te helpen problemen op te lossen.

21 februari + 1 maart + 18 april + 16 mei Let op: we kunnen alleen helpen als u het betreffende apparaat mee brengt. WiFi is aanwezig en koffie en thee staan klaar.

Mozaïekmiddag

Op donderdag 21 februari wordt er een mozaïekmiddag georganiseerd. Onder deskundige leiding kan dan een mooi, praktisch kunstwerkje worden gemaakt. Geïnteresseerd, houdt dan Facebook in de gaten, of loop op donderdag even binnen voor meer informatie Wilt u meer weten zie onderstaande mogelijkheden..

een burgerinitiatief met als doel inwoners van Berghem met elkaar in contact te brengen. BerghsLeven p/a De Berchplaets, Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem. Telefoon 06 – 38 33 97 90 | mail: info@berghsleven.nl. | Volg ons ook op Facebook.

BC


pagina 12

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Aandacht, rust en ruimte Wij werken enkel op afspraak

Mark van der Zander Dierenarts algemeen

Maarten Simonse Dierenarts algemeen

Suzanne van Erp

Dierenarts gezelschapsdieren

Tamara van der Heiden Dierenarts algemeen

Koolzaadweg 10, Berghem • 0412-310 010

Weer de hoogste waardering! Bron: betaalrekening, Bankenmonitor Consumentenbond 2018

Â

Hoogheuvel Advies

Kerkstraat 60 5351 EB Berghem T 0412 - 641165 E info@hoogheuveladvies.nl I www.hoogheuveladvies.nl

Klanten geven ons deze cijfers:

Algemeen

9,2

Internet en Mobiel Bankieren

8,6

Service

8,6


pagina 13

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

NIEUWSBLOAIKE HET NIEUWSBLOAIKE IS EEN UITGAVE VAN STICHTING CARNAVAL BERGHEM

196

CA

RN

A

V

A

L

9

JAARGANG 2 - NR. 6 - FEBR.2019

55

jaar

201

4

STICHTING

BE

Talent in het Knollentheater

Inschrijven Jeugdoptocht

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari stond het podium tijdens de jaarlijkse pronkzittingen weer barstensvol talent. Twee debutanten en een live-verbinding met de artiesten backstage zorgden voor vernieuwing op deze avonden. Het vrijdagpubliek was getuige van nog een andere primeur, namelijk de onthulling van Knolleginneke Maud van Orsouw! Zij zal het komende jaar te zien zijn aan de zijde van haar neef, ook wel bekend als Prins Sjoerd d’n Urste. Samen met Adjudant Jan en de Raad van Elf hebben zij zitten pronken met al het Bergse talent dat zich in het Sportcentrum verzameld had.

Zaterdagmiddag 2 maart zal de prachtige jeugdoptocht weer door de straten van Berghem trekken. De jeugdoptocht wordt ieder jaar mooier en groter om te bekijken, maar meedoen is misschien nog wel veel leuker! Wil je ook meedoen, met een groepje of met je ouders? Schrijf je dan snel in via onze website jeugd.knollenrijk.nl. Inschrijven kan tot 1 maart 2019

Ook tijdens de Jeugdpronkzitting op 10 februari was het een komen en gaan van nieuw talent. Alle aanwezigen hebben deze middag kunnen genieten van een gevarieerd programma. Een van de hoogtepunten was de uitreiking van de Jeugdknol van Verdienste en hiervoor mocht Jeugdprins Jelle niet één, maar twee personen eren. Hendry Bloks en Erik van Nunen zetten zich al jaren in voor vele jeugdactiviteiten. Taekyon, de taekwondo vereniging uit ons mooie Knollenrijk, speelt hierin een belangrijke rol.

Carnaparty en Kids Carnabal De Bergse jeugd heeft de eer om op vrijdag 22 februari de carnaval af te trappen tijdens de Carnaparty. Deze gratis verzorgde avond wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van Stichting Carnaval Berghem. Kinderen van groep 6 tot en met 15 jaar zijn van harte welkom in Zalencentrum de Merx, waar zij van 19.00 uur tot 21.30 uur een gezellige carnavalsavond tegemoet gaan. Tijdens het Kids Carnabal op zaterdagmiddag 23 februari zijn de allerkleinste carnavalsvierders aan de beurt. Kinderen vanaf 4 jaar tot en met groep 5 mogen van 14:00 uur tot 15:30 uur lekker carnavallen in De Berchplaets. Deze gratis verzorgde middag wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van Stichting Carnaval Berghem.

50+ Carnavalsbal Dit carnavalsbal staat garant voor een gezellig carnavalsfeest, georganiseerd door de Commissie Senioren, Zieken en Gehandicapten. De avond wordt geopend door Prins Sjoerd, Adjudant Jan en hun gevolg in het bijzijn van Jeugdprins Jelle, Adjudant Mart en Prinses Sanne, de jeugdraad en dansgarde De Sticarda’s. Hierna kan de hele avond volop gedanst worden met muziek van Orkest FamiLee. Voor de best verklede gasten van de avond zijn er mooi gevulde boodschappenmanden. Bij binnenkomst krijgt iedereen koffie met cake, twee consumptiebonnen en een lootje voor de gratis loterij met mooie prijzen. Uiteraard zijn er ook optredens van de Bergse Big Brothers, commissieleden en gasten. Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op het 50+ Carnavalsbal! Vrijdag 1 maart – 20:15 uur – De Berchplaets.

Carnaval 2019 Nog minder dan twee weken en feestgedruis zal het hele Knollenrijk op haar grondvesten doen schudden. Alle commissies, horecaondernemers, wagenbouwers en vrijwilligers zijn druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten om er ook dit jaar weer een onvergetelijke carnaval van te maken! We wensen alle Knollen en Knollinnen heel veel plezier toe en onthoudt: Un goei moat doet wonderen!

WWW.KNOLLENRIJK.NL

RG

H

EM


pagina 14

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Koopzondagen 17 en 24 feb.

Donderdag en vrijdag geopend tot 20 uur


pagina 15

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Elfde dansfestival van De Carona’s Voor de elfde keer in successie vindt zondag 10 maart het dansfestival van de Carona’s plaats in de Berchplaets. De dansgarde van De Centrumknollen organiseert deze dag al jaren met veel plezier voor hun collega’s van carnavalsverenigingen uit de regio en daarbuiten. “Sportiviteit en inzet staan voorop”, vertelt Ankie van de Wetering. door Mark van der Donk Al een jaar of tien is ze de trouwe begeleidster van de meiden die (letterlijk) hun beste beentje voor zetten tijdens het garde- en showdansen. Van de Wetering is iedere donderdagavond in de weer met de meiden, die niet alleen optreden voor carnavalsclub De Centrumknollen, maar ook aanwezig zijn bij de jeugdpronkzitting, dansen na de kinderoptocht en hun kunsten laten zien tijdens de druk bezochte kindermatinees van de club. “Momenteel zijn we met 9 meiden, variërend van 8 tot 16 jaar. We zijn wel eens met 14 geweest, maar ook met maar 5, dus dit is een prima aantal. We zijn uiteraard wel altijd op zoek naar nieuwe leden die de groep komen versterken.” Toen er ooit eens hulp nodig was in Wijchen, bij de organisatie van een dansfestival, besloot Van de Wetering bij te springen. En toen enkele jaren later de club die oorspronkelijk de coördinatie in handen had ophield te bestaan, ging ze alleen verder. “We zijn in het gat gesprongen en hebben het evenement overgenomen.

We besloten het naar Berghem te halen en organiseren het nu ieder jaar in de Berchplaets. Dit jaar wordt, de edities in Wijchen meegerekend, de elfde keer.” Olympische gedachte Het is geen bondstoernooi, drukt Van de Wetering uw verslaggever op het hart. “Het zijn gewoon carnavalsclubs die het tegen elkaar opnemen. Sportiviteit en inzet staan voorop. Ja, je zou het met een Olympische gedachte kunnen noemen. Meedoen is belangrijker dan winnen. Maar er wordt ook zeker wel om de eerste plaats gestreden, hoor.” In totaal zullen ruim 200 danseressen optreden en zo’n 50 dansen meedingen voor een prijs, legt de organisatrice verder uit: “Er wordt gedanst in verschillende categorieën, door deelnemers van 6 tot 18 jaar. Het zijn gardedansen en showdansen, in groepen en solo. In de ochtend treden de meiden tot 12 jaar op, ’s middags de oudere tieners.” Het is een dagvullend evenement, zo wordt duidelijk. “De aanvang

van het dansfestival is 10.30 uur en de laatste prijsuitreiking is rond 17.00 uur. We hebben deelnemers uit een grote regio; Brabant, Limburg en Gelderland. Voorgaande jaren kwamen er ook uit Overijssel en Duitsland, maar dat is dit keer niet het geval. Met onder meer Nijmegen, Nederweert-Eind, Puiflijk, Dreumel, Megen, Schaijk en Maasbree is het nog een gevarieerd gezelschap. Het deelnemersveld wisselt wel, maar veel gardes komen elk jaar terug.”

Geen belemmering Het dansfestival van de Carona’s vindt altijd - zo ook nu - plaats op de zondag na carnaval. “Dan hebben de gardes over het algemeen geen verplichtingen meer”, geeft Van de Wetering aan. De entree bedraagt 3 euro en kinderen tot 12 jaar en mensen ouder dan 65 jaar mogen zelfs voor 1,50 euro binnen. “Dat mag dus geen belemmering zijn om de kinderen aan te komen moedigen in de Berchplaets.”

Spaanderstraat 72, 5351 BD Berghem | info@noorenoptiek.nl

www.noorenoptiek.nl ALLE OPTOCHTFOTO’S VINDT U OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL


pagina 16

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Tommy van Deursen & Zn. Voor al uw tapijt, vinyl, laminaat, vitrage, gordijnen, vloerkleden en binnenzonwering

nieuw in ons assortiment

Click PVC

24 verschillende kleuren leverbaar in hout en tegels

Overgordijnen

Op alle voorraad gordijnen design, effen en velours 120/140 breed, diverse kleuren Gratis gemeten en gemaakt vanaf

9,95

Groot assortiment Vloerkleden Âą 160 X 230 cm vanaf

79,00

Naast deskundig advies in onze nieuwe showroom zorgen wij voor een vakkundige stoffering. Dit is per slot van rekening onze specialiteit. Altijd tegen de scherpste prijzen. Want waarom zou U meer betalen?

Tapijt Serion Binnenzonwering tegen de scherpste prijzen

WIJ ZIEN U GRAAG IN ONZE NIEUWE SHOWROOM!

kort geschoren, hoogpolig Gratis gemeten en gelegd in 5 kleuren

59,00

Openingstijden: maandag 13.00 -18.00 uur Di t/m Vr. 09.00- 18.00 uur Zaterdag 10.00- 16.00 uur

Erasmusstraat 17, 5216 HM ’s-Hertogenbosch | Tel. 073-6220327 | Fax 073-6211407 email info@tommyvandeursen.nl | www.tommyvandeursen.nl


pagina 17

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

HVA-Motoren, bromfietsen en scooters nu ook dealer van Beta bromfietsen en Monasso electrische scooters

IS UW STOEL OF BANK DOORGEZAKT?

Sind dit jaar is HVA-Motoren ook dealer van de bromfietsen van het Italiaanse merk Beta. Maar ook voor de elektrische scooters van Monasso kun je bij HVA-Motoren terecht.

Deze kunnen wij opnieuw vullen! Dan kan het weer jaren mee. Leer dat versleten is kunnen wij weer laten herleven. Het reinigen van uw meubels en alle andere meubel werkzaamheden. Bel voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis of kijk op de website:

www.meubelpieter.nl 06-26987595

Computerproblemen?.... Heeft u die nu ook?.... Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! Naast service geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website?

Computerproblemen?........ Heeft u die nu ook? ……….

Nieuwsgierig geworden?

Monasso is de elektrische scooter. Een slim, duurzaam vervoersmiddel om de omgeving mee te veroveren. Monochrome kleurstellingen, ingebouwde extra’s en totaal gebruiksgemak maken van deze e-scooter en waardevolle investering. Hij trekt stevig op, om soepel en geruisloos de weg te verkennen. Voor de lange ritten schakel je over op cruise control. De Monasso e-scooter, zonder schadelijke uitlaatgassen of lawaai. Daar gaat iedereen op vooruit. Met een handomdraai is de lichtgewicht LG lithium-ion batterij uit de Monasso e-scooter en in de lader. De accu weegt slechts 8,5 kilo. Een accu er extra bij plaatsen? Hier is ruimte voor onder het zadel. Opladen kan op kantoor, thuis of in een restaurant. Eigenlijk overal, net als een telefoon. De Monasso Grace is rijklaar € 1.999,-. Ter introductie geeft HVA-Motoren er nu een windscherm gratis bij.

Wij helpen u graag om deze problemen in uw bedrijf of bij u thuis te verhelpen! of e-mail naar: Naast serviceBel geven wij advies over nieuwe hardware, software en/of een website?

BCNT Nieuwsgierig geworden? Bel of e-mailHaverhof naar: 20 5351 ML Berghem BCNT Tel. 06-20418593 Haverhof 20, 5351 ML Berghem E-mail: Tel. 06-20418593 info@bcnt.nl E-Mail: info@bcnt.nl

Het italiaanse merk Beta bestaat als sinds 1905. Inmiddels is Beta uitgegroeid tot een merk met aanzien en worden er fraaie motoren en bromfietsen geproduceerd. Beta Motor is meervoudig kampioen in vele trial klassen en absolute winnaar in de enduro. Vorig jaar werd men maar liefst zevenvoudig kampioen in diverse klassen van de internationale Enduro en voor de vierde keer kampioen in de Enduro GP-klasse E3. HVA-Motoren heeft de Motard bromfietsmodellen op voorraad. Maar kan ook de enduro modellen van Beta leveren. HVA-Motoren vindt u aan de Retselseweg 5 in Heeswijk-Dinther (bedrijventerrein Retsel) tel. 0413-786063

Stadswandeling Megen Toeristisch Informatiecentrum Megen: Toeristisch Informatiecentrum Megen (op de kaart) organiseert op zondag 10 Maart weer een stadswandeling. Wandel mee met één van onze ervaren gidsen die u allerlei leuke wetenswaardigheden weet te vertellen over Megen, haar bewoners en het leven aan de Maas. Start om 14.00 uur (duur ongeveer 1,5 uur) op het Broeder Everardusplein in Megen. Kosten 2,- p.p. Reserveren: tel: 06-30653841//0651271368 of stadswandeling@toerismemegen.nl

Marktplein 8 5397 EV Lith tel. 06 54 90 04 79

Dit kan A&R Zonwering u bieden: Voor buiten:

Zonwering zoals Luifels Screens Rolluiken

Voor binnen: Horren Rolgordijnen Duette rolgordijnen Luxaflex PVC vloeren Laminaat Tapijt/Vinyl Maak vrijblijvend een afspraak, bel:

Arie Roelofs 06 54 90 04 79


pagina 18

www.thuisinhetnieuws.nl

BC HvH advies B.V. kan u onder andere de volgende diensten aanbieden: • werkvoorbereidingwerkzaamheden • calculatiewerkzaamheden • bouwkundig tekenwerk • projectbegeleiding • bouwtoezicht bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten • bouwbegeleiding en advies bij nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten

Korstestraat 2B, 5351 NL BERGHEM tel. 0412-402560 | mob. 06-19480343 | www.hvh-advies.nl

van een compacte wasbeurt tot een complete poetsbeurt gespecialiseerd in o.a. lak polijsten bekleding diepstomen

Singel 1940 - 1945 318 5348 PV Oss (0412) 652563 www.HoeksCarCleaning.nl

Menko MINIGRAVER VERHUUR & RIOOLAANSLUITING BOBCAT - GAS- EN WATERFITTEN

Menko ter Voert Vossehol 1c 5351 AC Berghem Telefoon 0412 402 976 Mobiel 06 11 21 54 63

Transport- en aannemingsbedrijf

Th. v.d. Camp & Zn.

Containers, sloopwerk, zand- en grindhandel

Spaanderstraat 96 Berghem 0412-401 232

www.thvdcamp.nl


pagina 19

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

9 '1 G N I T T I Z K N O R P

196

WWW.KNOLLENRIJK.NL

RN

A

V

A

L

9

CA

www. berghem .nl

55

jaar

201

4

STICHTING

BE

RG

H

EM


pagina 20

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Eerst wandelen en dan snert!

Winterse wandeling door De Stelt en Geffense Bosjes Op zondag 24 februari organiseert IVN Oss een winterse wandeling door De Stelt en de Geffense Bosjes in Oss. Onderweg vertellen natuurgidsen over de historie van dit gebied en over hoe de natuur zich redt in de wintermaanden. Ook nu is er nog veel te zien en te genieten in de natuur. De tocht wordt afgesloten met een kop snert. De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de hoek Amelsestraat/Koningsweg in Oss. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en de lengte is circa 5 km. Het is raadzaam warme kleding en stevige wandelschoenen aan te trekken. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het eind van de wandeling wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. De Stelt en Geffense Bosjes De groene zone direct ten zuiden van Oss vormt een ecologische verbinding tussen Herperduin, Geffense Bosjes en het buitengebied tussen Oss en Geffen. Dieren en planten kunnen zich hierlangs verplaatsen en verspreiden en zorgen voor een natuurlijke uitwisseling. Een prachtig, nog redelijk origineel gebied met vele zandwegen. Nodigt echt uit om hier met IVN Oss een wandeling te maken. We sluiten af met een kop heerlijke snert.

De allernieuwste PVC vloeren vindt u bij Van Uden Vloeren andere vloeren haast niet van massief parket te onderscheiden zijn. Welke vloer u ook kiest u kunt altijd zorgeloos genieten van de kwaliteit van een Balterio vloer.

Kom eens langs bij Van Uden Wanden, Vloeren en Plafonds in Berghem. Wij hebben een ruim aanbod vloeren: van PVC tot laminaat en parket. TOPDEALER VAN BALTERIO Eén van de merken die wij in ons assortiment hebben opgenomen is Balterio: stijlvol, kwalitatief, en veelzijdig. Van Uden Wanden, Vloeren, en Plafonds is één van de weinige topdealers in Nederland. Wij hebben verschillende collecties van Balterio in huis, bijvoorbeeld de Quattro Vintage, Grandeur, Dolce, en Urban. Zo vindt u altijd een laminaatvloer die aansluit bij uw woonstijl, of deze nu trendy, vintage, industrieel of verfijnd is. Sommige vloeren lijken op een echte eiken plankenvloer terwijl

GROOT ASSORTIMENT VLOEREN Naast de laminaatvloeren van Balterio hebben wij andere merken en soorten vloeren in onze showroom, hierbij kunt u denken aan diverse PVC-vloeren en houten vloeren. In onze showroom kunt u onze vloeren bekijken en voelen. Neem bijvoorbeeld een stuk vloer mee om thuis bij uw meubels te

houden voor een goede impressie. Natuurlijk informeren wij u graag welke vloer past bij uw wensen. Onze service stopt niet bij de verkoop, want wij bezorgen uw aankoop ook graag bij u thuis. Het laten plaatsen van vloer behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u een vloer kopen? Kom langs bij onze winkel aan de Zevenbergseweg in Berghem. Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 13.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via 0412-403495.


pagina 21

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Van Schaijk Techniek

0412-403155 06-53797177

Alle PVC vloeren nu gratis gelegd

vst@caiway.nl _________________________________________________________

levering - montage - installatie - service - onderhoud

Lifestyle vloeren vanaf 13,95 incl. plakplinten

POORTAUTOMATISERING TOEGANGSCONTROLE ELEKTROTECHNIEK

Home Woninginrichting | Burgwal 20 5341 CR Oss | 085-0602305

www.homewoninginrichting.nl

www.louisvanschaijk.nl


K

K K

pagina 22

www.thuisinhetnieuws.nl

apper

BC

uif

Uw kapper aan huis op maandag en donderdag

Geknipt voor 12 euro

K

Anja van Ravensteijn Maishof 13 • Berghem

Bel nu voor een afspraak tel: 06 517 44 858

Zorgeloos en gemakkelijk uw vakantie boeken. Op afspraak bij u thuis, per telefoon of e-mail.

Nog volop leuke reizen voor het voorjaar en de zomervakantie! Ver weg of dichtbij, een reis per auto, bus, trein, vliegtuig, of een cruise, hiervoor ben je bij mij aan het juiste adres.

Bel of mail voor meer informatie of zoek en boek op mijn website. Barbara van Heumen | 06-23912678 barbara@thetravelclub.nl | www.thetravelclub.nl/barbara

Jubilarissen EHBO Berghem 2019 Tijdens de jaarvergadering van de EHBO Berghem hebben we 9 diploma’s uit mogen reiken. Deze mensen hebben 26 november EHBO examen gedaan, de cursus is verzorgd door kader instructrice Carolien van Eeuwijk en georganiseerd door de EHBO vereniging Berghem. De geslaagde waren: Sigrid Theunissen, Kylian Schiks, Angelique van de Coolwijk, Arjan Kuypers, Kylan Schiks, Ryanne Steenbekkers, Patricia Theunissen, Ursela Balvers en Gert Jan Ruis. Wethouder Thijs van Kessel heeft de diploma’s uitgereikt en sprak de leden van de vereniging toe. Wethouder van Kessel was 20 jaar geleden ook lid van de verenigingen had dus ervaring en zei dat het heel belangrijk is dat er voldoende EHBOers zijn. Wethouder Thijs van Kessel was er ook om de 5 Zilveren jubilarissen in het zonnetje te zetten, te feliciteren en te bedanken en de 2 leden van 20 jaar lid. Een bijzonder moment, dit is nog nooit voor gekomen binnen de vereniging. De jubilarissen Henk van Melis en Gerrie Kessels beiden 20 jaar lid en Gerrald van Nuland, Jacqueline Geurts, Peter van Gogh, Henri van Erp en Peter van Ballegooij allen 25 jaar lid werden nog eens extra in het zonnetje gezet! (foto Ad Megens)

Het Cadeautje opent PostNL-Pakketpunt Het Cadeautje aan de Industrielaan 11 in Oss heeft sinds medio februari een PostNL-Pakketpunt in de winkel. Klanten kunnen nu dus in de winkel ook terecht voor het versturen, retourneren en ophalen van postpakketten en het versturen van aangetekende post. Als shop in shop heeft Het Cadeautje een zeer uitgebreid assortiment aan cadeautjes voor jong en oud. Dankzij de persoonlijke betrokkenheid en creatieve mogelijkheden van de deelnemende onderneemsters, kunnen vele cadeau’s worden gepersonaliseerd. Volgens initiatiefneemster Ellen Beenhakker is het voor de klanten prettig dat er nu een PostNL pakketpunt in de omgeving is. “Daarnaast verwachten we dat we als PostNL-Pakketpunt meer aanloop krijgen en meer mensen bekend raken met onze bijzondere winkel.”


pagina 23

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Al 20 jaar een begrip voor deze regio en daarbuiten! keukens badkamers schuifkasten interieurs

www.jmeulendijk.nl

Nieuwe Erven 21

Containerplaatsing voor opslag, verbouwing, aan- en afvoeren van materialen

Heesch

T: 06 5320 8815


pagina 24

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

HET PROGRAMMAIS EEN UITGAVE VAN STICHTING CARNAVAL BERGHEM

L A V A N R A C A M M A R G O PR

2019

Vrijdag 1 maart 2019

Zaterdag 2 maart 2019

Zondag 3 maart 2019

Carnavalsmis

Fruitschaalbezorging

Sint Willibrorduskerk | 19:00 uur

Berghem | 10:00 uur tot 12:30 uur

Ziekenbezoek

Met musicale verzorging van Harmonie Concordia

Door Prins Sjoerd d’n Urste, Adjudant Jan, hun gevolg en overige medewerkers van Stichting Carnaval.

50+Carnavalsbal

Roots carnaval edition

De Berchplaets | 20:15 uur

Roots| 13:00 uur

Alle Knollen en Knollinnen zijn welkom! Prins Sjoerd d’n Urste en Adjudant Jan met hun gevolg zullen aanwezig zijn. Met medewerking van Orkest FamiLee

Buitenpodium tijdens de optocht

Wagenbouwersbal

Route: Opstellen Meester Gielenplein – Wilhelminasingel – Clausstraat - Molenweg – J. Gagarinstraat – Maanstraat – E.Aldrinstraat – Amstrongstraat – Collinstraat – Dr. Ariensstraat – Dr. Poelsstraat – Molenweg – Willibrordusstraat – Kap.Kitselaarstraat – Ontbinden op het Meester Gielenplein

Tante Toetje | 20:00 uur

Formatie Ploeter, Marco de Hollander en Feestzanger Olaf

Season Vibes the Carnaval edition. Roots| 20:00 uur

Plekkersbal

De Merx | 20:30 uur PROOST, Feestbroeders, DJ Robert den Brok en special guests CV de Kapotte Kachels

Jeugdoptocht Berghem | 13:00 uur

Uden, Oss & Schaijk | Vanaf 10:30 uur Stichting Carnaval Berghem Prins Sjoerd d’n Urste, Adjudant Jan en hun gevolg bezoeken de zieken uit het Knollenrijk in ziekenhuis Bernhoven en de bewoners van verpleeghuis de Wellen en de Nieuwe Hoeven.

Bezoek Wilberthof

Knollehûfke | 14:00 uur tot 15:30 uur Prins Sjoerd d,n Urste, Adjudant Jan en hun gevolg bezoeken de bewoners van de Wilberthof

Groot Optochtbal Tante Toetje | 17:00 uur

Formatie Ploeter, Randy Voet, Marco de Hollander, Jeffrey Heesen en Brian Voet

Prijsuitreiking

Een Poar Uurkes Vurraf

Met medewerking van de Bergse Snollebollekes

Een buitenpodium met Pap en Pudding, de 4 Viltjes, DJ Showcees en Jordy van den Boer

Bietenbouwersbal

Carnaval of the 80’s

De Berchplaets | 20:30 uur

Roots| 17:00 uur

Leden gratis toegang, niet leden €25,00

Buitenpodium tijdens de optocht

De Berchplaets | aansluitend aan de jeugdoptocht

Carnavalsbal

Tante Toetje | 20.30 uur

De Merx | 16.00 tot 20.00 uur

Verlichte Optocht Berghem | Start 19:00 uur

Met bezoek van Prins Sjoerd, Adjudant Jan met hun gevolg. Roy Donders en Vinzzent

Jubileumroute: Start – Burgermeester van Erpstraat – Julianastraat – Kerkstraat – St. Willibrordusstraat – Finish

Carnaval bij de Merx

Carnaval bij de Merx

De Merx | 20:00 uur

De Merx | 20:00 uur

Johnny 500, Baby Blue, The Allstarz, Cooldown Cafe, Capital Candy, Flabbergasted, DJ Joey Festa, BRELOW, Dj Johnny Kabaal

Freddy Moreira, Lamme Frans, The Partyfriex, The Euro’s, Noise Cartel, Feest DJ Danny M, DJ Wilbert

Auwverwetste Carnaval

Prijsuitreiking

Roots| 20:00 uur

De Berchplaets | Aansluitend aan de verlichte optocht

WWW.KNOLLENRIJK.NL


pagina 25

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

HET PROGRAMMAIS EEN UITGAVE VAN STICHTING CARNAVAL BERGHEM

PROGRAMMA CARNAVAL

2019

Dinsdag 5 maart 2019

Maandag 4 maart 2019 Carnavalsbal ‘De Herfstzon’ De Berchplaets | 13:30 uur

Prins Sjoerd d’n Urste, Adjudant Jan bezoeken met hun gevolg de seniorenvereniging tijdens hun carnavalsmiddag.

Kindermatinee

De Merx | 12:30 uur tot 17:30 uur

Alex, DJ Robert den Brok, Rootz Met in de après ski tent een groot kinderparadijs en Bezoek van Prins Sjoerd d’n Urste, Adjudant Jan en Jeugdprins Jelle met hun gevolg aan CV de Centrumknollen

De Raad van Ongeregeld In de Skihut van de Merx | 19:00 uur

Bezoek van Prins Sjoerd d’n Urste, Adjudant Jan met hun gevolg aan De Raad van Ongeregeld

34ste Boerenbruiloft De Berchplaets | 11.30 uur Bezoek van Prins Sjoerd d’n Urste. Adjudant Jan en hun gevolg. Met optredens van dansgarde BeatYes. m.m.v. Orkest Jersey. Op de boerenbruiloft is er voor iedereen een brandenwijntje en een boterham met spek. Voor de kinderen diverse traktaties en een loterij. Aansluitend een groots Boerenbuffet.

De Merx | 20:30 uur Snollebollekes, Darkraver, Lampuhgastuh, Hitmeastro’s Radioshow, Feestbeest Jerick

Bergse Club Avond zaal 1 De Merx | 20:30 uur Sarkoo 2.0, Jeroen van Zelst, Geen Stempel, DJ Smiley

Schlagersbal De Merx | 13:00 uur tot 18:00 uur Eins Zwei Zimmer Frei, Party Kryner, Zum Spass, DJ Rudi Warsteiner Met in de après ski tent een groot kinderparadijs.

Bezoek aan dé Adjudanten

Foute Avond

Carnaval bij de Merx

Woensdag 6 maart 2019 Haringhappen Tante Toetje | 20:00 uur Orkest Jersey, Marco de Hollander en Feestzanger Olaf

Café d’n Dort | 15:15 uur tot 16:45 uur

Tante Toetje | 20:00 uur Met Q-music The Party Live

Carnaval bij de Merx

Bezoek van Prins Sjoerd d’n Urste, Adjudant Jan met hun gevolg aan dé Adjudanten.

De Merx | 20:30 uur

STUK, Zany, Dansado en de Feestneger, DJ Jimmy, DJ Ferry Koestering

Sleutelteruggave

Bergse Club Avond zaal 1

De Sleutelteruggave met aansluitend KNOLVERBRANDING Stichting Carnaval Berghem

De Merx | 20:30 uur

De 4 Viltjes, de Dorini’s, Rockstrieren, DJ Smiley

M. Gielenplein | 19:30 uur

Brabant Party Tante Toetje | 19:00 uur Met optredens van Frank van Etten, Henk Kamphuis en Ettienne Alvares

WWW.KNOLLENRIJK.NL


pagina 26

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Julianastraat 27, Berghem 0412-401414

MAART, APRIL EN MEI

Het voorjaar is weer begonnen en de poezen en katers willen weer lekker naar buiten, maar voordat je het weet heb je een dragende poes of een kater die niet meer thuiskomt!! Om te voorkomen dat uw kat ongevraagd dragend thuiskomt, thuis alles bij elkaar miauwt omdat ze wellicht niet naar buiten mag als ze krols is of niet meer terugkomt, hebben wij de volgende actie!

15%

ASBEST? KOM IN ACTIE! Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden in Nederland. Weikhoplex levert dakprofielen die asbestgolfplaten één op één kunnen vervangen.

LI CH TG IL EW IE AA IC NT UVR HT NE IE OO EN NB ND IN ME N EL M A A GE AK AR LL 30 IJ EN E KE JA SU K E G AR EW VU CC N D LIJ K I GA E U E L TE OP SVO UR RA NS LE ZA L NT TE EN GG A D IE M AK Z EN OP VO IJN M ZE RM AT ER EN LFR EI IA NI AL GE ND

VOORJAARSACTIE

*mits uw kat gechipt is *

KORTING

M

op sterilisatie en castratie kat

Dakprofielen van Weikhoplex zijn verkrijgbaar bij: Raab Karcher, voor vestigingen zie www.raabkarcher.nl

Ambachtsweg 18 | 6562 AV Groesbeek | 06 19 68 50 30 info@weikhoplex.nl | www.weikhoplex.nl

Flexibel en betrouwbaar in tijdelijk werk. Wij verzorgen: > werving en selectie > detachering > payroll service Schaijksestraat 3 Reek T 0486 - 42 23 07 info@hwcbv.com

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk voor onze vacatures op

www.hwcbv.com

Voor werk in de regio


pagina 27

www.thuisinhetnieuws.nl

Berghemnaren Sanne en Jasper in de prijzen bij Osse kampioenenhuldiging Bij de Osse kampioenenhuldiging zijn twee Berghse kampioenen in de prijzen gevallen. In de uitverkochte Groene Engel werd Sanne Voets uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Ze heeft dit te danken aan haar ‘Triple Gold’ in Amerika, waar ze drie keer wereldkampioen werd. Ze is nu drie keer op rij sportvrouw van het jaar geworden, de vijfde in het totaal! Ze kreeg een oorkonde en een grote bos bloemen. Tennisser Jasper van Kleef (17) uit Berghem werd sporttalent van het jaar. Hij boekte in 2018 enkele mooie prestaties in het enkel- en dubbelspel.

Sanne Voets Sanne Voets pakte voor het derde jaar op rij de titel pakken. Die uitverkiezing heeft ze te danken aan geweldige prestaties in 2018. Zo werd Sanne Nederlands kampioen en drievoudig wereldkampioen paradressuur in de Verenigde Staten. Een van de titels is in team verband, voor het eerst in de geschiedenis wist er een ander team dan de Britten goud te winnen. “Die kans achtten we niet zo hoog en als je terug kijkt zie je ook dat het close was. Het verschil was zes tiende van een procent over drie proeven. Maar we hebben het wel geflikt”, zo blikt de amazone tevreden terug. Het volgende doel is Tokio 2020. In Rio won ze al goud maar ze wil dat prolongeren. “Als je denkt dat je er al bent, dan is er juist het gevaar dat je denkt ‘het kan wel een stapje minder.’ In London werd ik vierde. Daarna ging ik hard werken om dat laatste stapje naar dat podium te maken. Dat zullen ook de mensen doen die tweede, derde, vierde en vijfde werden in Rio.” 2019 is dus een preolympisch jaar maar er is wel een EK in Rotterdam. In augustus is ze ambassadeur bij dat EK maar ze wil ook meedoen. “Het wordt een soort van generale voor Tokio.” zegt de wereldkampioene.

Jasper van Kleef Berghems tennistalent Jasper van Kleef kende zijn doorbraak in het jaar 2018. Van de vier finales die hij in het buitenland speelde, won hij er twee. Allebei in de double categorie. Hij speelde nog een halve finale solo en hij heeft een beurs gekregen om in de Verenigde Staten te gaan studeren en trainen. Hij ziet het dubbelspel wel als zijn specialiteit. “ Het dubbelen vind ik natuurlijk ook heel leuk. In het dubbel sta je altijd met een maatje, twee tegen twee spelen ben ik toch iets beter.” Op 3 januari verhuisde Jasper naar Alabama om daar meer tijd te

BC

besteden aan het tennissen en om een opleiding business te volgen. Daarom kan hij zelf niet aanwezig zijn tijdens de huldiging en wordt er gezorgd voor een skype verbinding. Hij heeft een contract getekend waardoor hij goed kan zorgen voor zichzelf, zelfs als hij geblesseerd raakt. Zijn enkels zijn wel een puntje van zorg: “Sinds kleins af aan ga ik door mijn enkels heen, en nu is het net iets te veel geworden waardoor ze op slot staan. Want tijdens het tennis in alle hoeken komen dat lukt eigenlijk niet meer.” Sportman van het jaar werd in voetballer Arnaut Danjuma Groeneveld van de Belgische topclub Club Brugge en sportploeg van het jaar was O.S.S.’20 heren 1 Wethouder van Geffen (VDG) reikte aan alle Osse sportkampioenen, waaronder ook veel kampioenen uit Berghem, een medaille uit. Berghem kan trots zijn op de vele sportkampioenen!


pagina 28

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Nu is het planttijd

Bomen in vele maten en soorten Bolbomen

zoals b.v. Bolcatalpa

vanaf

Leibomen

55,50

bladverliezend zoals b.v. leilinde nu vanaf 55,50

Dakbomen

vanaf

Fruitbomen

appel, peer, perzik, kers, pruim, etc. v.a. 11,95

nu

125,-

zoals dakplataan of dakeik

Leibomen Prunus

p.st. vanaf

0,90

groenblijvend 125,00

Albitzia nu vanaf

65,-

11,95

prachtige boom, bloeiend van juli tot sept. vanaf 65,00

Zaterdag 9 en zondag 10 maart

Zelf groenten en bloemen kweken

Strooi nu kalk

nu

11,95

Beuken haag

Voor een goede voedingsopname van de plant, werkt ook tegen mosvorming in het gazon Nu 20 kg van 17,95 voor 11,95

v.a. 0,90/ st.

1000 m2 kamerplanten grote sortering

• Demonstraties en informatie over groenten en bloemen. • Voor de jeugd: gratis zaaien in een potje.

Aanbiedingen zijn geldig t/m 18 maart 2019 en zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

Openingstijden: Ma. t/m vr. 09.00-18.00 uur Zaterdag 09.00-17.00 uur Vr. koopavond tot 21.00 uur Zondag 12.00-17.00 uur

Bosschebaan 23, 5384 VX Heesch, tel. 0412-407030 | www.tuincentrummeijs.nl | info@tuincentrummeijs.nl


> interactie > inspiratie > interesse > interactie > inspiratie > interesse > interactie > inspiratie > interesse> interactie > inspiratie > interesse > interactie > inspiratie > interesse > interactie > inspiratie > interesse > interactie > inspiratie > interesse> > interactie > inspiratie > interesse > interactie > inspiratie > interesse > interactie > inspiratie > interesse > eresse >interesse interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse> > interesse interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse> > interactie interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse> > interesse > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse> > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse > > interactie > inspirati

www.thuisinhetnieuws.nl

Massale belangstelling voor opening Muifelbrouwerij Bij een stralend zonnetje werd zaterdagmiddag bijna de gehele Vikingenweg in Oss geblokkeerd door mensen die de officiële opening van de Muifelbrouwerij wilden meemaken. De Bèrgse ondernemer Martin Ostendorf hoeft voortaan zijn brouwproces niet meer uit te besteden maar kan dat doen in zijn uit China geïmporteerde eigen ketels. Voor deze bijzondere gelegenheid was zelfs de Commissaris van de Koning Van de Donk naar Oss afgereisd om samen met wethouder Den Brok de opening te verrichten. Samen delen ze de voorkeur voor het ZusterAgatha-bier. Wethouder Den Brok wist nog te melden dat de combinatie wethouder en bier soms tricky is, maar als je het tarwe-smoothie noemt een stuk gezonder klinkt. (foto Jos Verstegen - Berghem.nl)

Belastingcafé in Bibliotheek Oss Tijdens de aangifteperiode van 1 maart tot 1 mei organiseert de Bibliotheek Oss op vier data een belastingcafé in samenwerking met KBO-Brabant en ONS Welzijn. U vult uw belastingformulier zelf in. Als u hierbij fiscale vragen heeft kunnen de vrijwilligers u op weg helpen bij eenvoudige aangiften. Het belastingcafé vindt plaats in de Bibliotheek Oss op: - woensdag 13 maart 09.00 - 12.00 uur op inloop - woensdag 27 maart 18.00 - 20.00 uur op afspraak - vrijdag 5 april 09.00 – 12.00 uur op inloop - Dinsdag 23 april 15.00 – 18.00 uur op inloop Valt u binnen de grens van huur- en/of zorgtoeslag dan kunt u terecht bij het belastingcafé. Zorg ook dat u alle gegevens bij de hand hebt die nodig zijn voor de aangifte zoals een werkende DigiD. Het belastingcafé is 13 maart, 5 en 23 april op inloop. Wilt u zich aanmelden voor het belastingcafé op 27 maart? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de Bibliotheek via telefoon 0412842011 of e-mail: md@nobb.nl Bestemd voor particulieren, niet voor ondernemers of zzp’ers.

BC/LC/H

EEN EEN

BREED BREEDAANBOD AANBOD

IEDEREEN VOOR IEDEREEN

VOOR GROEI & COMMUNICATIE o.a.

Beter communiceren ma 01.10 | 19.30u | 4x | € 89,Beren op de weg, hakken in het zand wo 03.10 | 10.00u | 4x | € 89,Een écht opgeruimd huis do 11.10 | 19.30u | 5x | € 99,Foutloos Nederlands schrijven ma 22.10 | 20.30u | 8x | € 119,Blijvend anders – 3 daagse za 03.11 | 09.30u | 3x | € 375,GROEI COMMUNICATIE Leren&debatteren do 08.11 | 19.30u | 4x | € 89,Ontstressen om een burnout te voorkomen do 21.02 | 19.30-22.00u | 3x | € 75,Creatief schrijven ma | 19.30u | 2x| 6x | €| € 55,Verbeter je rekenvaardigheden ma 12.11 25.02 | 19.00-20.30u 89,Beter communiceren di 13.11 26.02 | 19.30-21.30u 89,Neuro Linguïstisch Programmeren di | 19.30u | 5x| 4x | €| €119,GROEI COMMUNICATIE o.a. Foutloos & Nederlands schrijven ma 11.03 | 20.30-21.45u | 6x | € 119,Meer onthouden in minder tijd 14.11 | 09.30u | 3x| 3x | €| € 79,Meer onthouden in minder tijd 21.03|| 4x 19.15-21.45u 79,Beter communiceren ma 01.10wo |do 19.30u | € 89,Een angst, zoweg, je hem op | Lezing 21.03|| 4x 19.30-21.30u 7,50 Beren op de hakken in het zand o.a. wo 03.10 do |do 10.00u | € 89,Ontdek je passies en talenten 15.11 | 19.30u | 5x| 1x | €| €125,GROEI &los COMMUNICATIE Effectief je geheugen gebruiken ma 25.03 | 19.30-21.30u | 1x | € 19,Een écht opgeruimd huis do 11.10ma |vr 19.30u | € 99,Neuro Linguïstisch Programmeren di 02.04|| 5x 19.30-21.45u Medior nu, Senior later 23.11 09.30u 1x| 5x 25,Beter communiceren 01.10 | 19.30u | 4x | €| € 119,89,Je hoofd ruimen en leren leren met de Matrixmethode 02.04|| 8x 19.30-21.30u | 2x | € 39,Foutloos Nederlands | di 20.30u | € 119,Hoe schrijf jeweg, eenschrijven goed persbericht 26.11 19.30u 2x | € 89,39,Beren op hakken in het zand ma 22.10ma wo 03.10 | 10.00u | 4x Hoe schrijf jede een persbericht 15.04 | 19.30-21.30u Blijvend anders –goed 3 daagse za 03.11 ma | 09.30u | 3x | € 375,- | 2x | € 39,Het schrijven van een blog di 07.05 | 19.30-21.30u 39,Coachend Leiderschap wo 16.01 | 19.30u | 5x 3x| 2x 75,Een écht opgeruimd huis do 11.10 | €| € 99,Leren debatteren do 08.11 |do 19.30u | € 89,- | 2x | € 45,Stralend jezelf zijn | workshop 09.05|| 4x 19.30-22.00u Foutloos Nederlands schrijven ma 22.10 | 20.30u | 8x | € 119,Creatief schrijven ma 12.11 | 19.30u | 2x | € 55,ONDERNEMEN ONTWIKKELEN KUNST & &CULTUUR o.a. Blijvend anders – 3 daagse 03.11| 5x | 09.30u | 3x | € 375,Neuro Linguïstisch Programmeren di 13.11za | 19.30u | € 119,Start je eigen bedrijf wo 13.03 | 19.30-22.00u | 8x | € 299,Kunstgeschiedenis 05.10 | 10.00u | 5x | €| € 159,89,Leren debatteren do 08.11 19.30u 4x| 5x Meer onthouden minder tijd wo 14.11 ma |vr 09.30u | € 79,Hoe optimaliseer ikinmijn website voor Google (SEO)? 18.03|| 3x 19.30-21.30u Grafische vormgeving DTP 04.04|| 5x 19.00-21.30u 165,Ontdek jee passies talenten do 15.11ma |do 19.30u | € 125,Filosofi | Mensen&en techniek 22.10 | 19.30u | 6x | €| €105,Creatief schrijven 12.11 2x| 6x 55,Je eigen webwinkel in WooCommerce wo 10.04 | 19.00-22.00u | 2x | € 99,Medior Senior later vr 23.11wo |di 09.30u | € 25,135 jaar vereniging Rembrandt 31.10 | 20.00u | 1x | €| €119,17,50 Neuro Linguïstisch Programmeren 13.11 19.30u 5x| 4x Bouw jenu, eigen website in Wordpress wo 08.05|| 1x 19.30-22.00u 159,Hoe schrijf je een goed persbericht | 19.30u | 2x | € 39,Ontdek de geheimen van Den Bosch ma 26.11wo zo 04.11 | 10.30u | 1x | € 12, Meer onthouden in minder tijd 14.11 09.30u 3x 79,-50 PUBER & LEREN Coachend Leiderschap wo 16.01 | 19.30u | 3x | € 75,De kunst Gotiek wo 07.11 10.30u | 5x 1x| 1x 17,9,-50 Ontdek passies en talenten do | 19.30u | €| €125,Jong en nuje alvan in zwaar weer. Why? di 15.11 19.02 | 15.30-17.30u Leren leren voor brugklassers ma 12.03 | 15.30-17.00u | 3x | € 27,De reis van de held | Filmcursus di 15.01 | 19.00u | 5x | € 109,Medior nu, Senior later vr 23.11 09.30u 1x 25,KUNST & CULTUUR o.a. KUNST & MAATSCHAPPIJ Hoe schrijf je een goed persbericht vr 05.10ma 26.11| 5x | 19.30u | 2x | € 39,Kunstgeschiedenis | 10.00u | € 89,Medior nu, Senior later | Lezing do 21.02 | 19.30-22.00u | 1x | € 12,50 DIGITAAL &techniek ONLINE Coachend Leiderschap 16.01 | 19.30u | 3x| 1x | €| € 75,Filosofi e | en Mens & ma 22.10wo | di 19.30u | € 105,Geest ziel persoonlijkheid | Lezingo.a. 26.02|| 6x 19.30-22.00u 12,50 Noord vluchtoord van kloosters | Lezing wo 31.10 |di di 19.03|| 1x 19.30-21.30u 7,50 135 jaarBrabant Rembrandt 20.00u | € 17,|505x| 1x Excel –vereniging beginners 23.10 | 19.30u | €| €149,Droomreis naar Tibet | Lezing 21.03 | 19.00-21.00u | € 7,50 Ontdek van Den o.a. Bosch zo 04.11ma |do 10.30u | 1x | € 12,|507x| 1x Hogerde ingeheimen Google (SEO) | 19.30u | €| €159,KUNST & |CULTUUR Energietransitie Lezing di 29.10 26.03 | 19.30-21.30u | 1x 7,50 De kunst vanvormgeving Gotiek van Picasso wo 07.11 do |vr 10.30u | € 17,|505x Kopenhagen: keramiek | Lezing vrij 29.03|| 1x 10.00-12.00u 7,50 Grafi sche – beginners 01.11 19.00u 6x| 1x Kunstgeschiedenis 05.10 | 10.00u | €| €165,89,Het geheim vanheld 100 jaar worden | interactieve lezing 01.04|| 5x 19.30-21.30u De reis van de | Filmcursus di 15.01 ma | 19.00u | € 109,- | 1x | € 7,50 3D tekenen met&SketchUp ma | 19.30u | 7x | €| €165,Filosofi e | mensenwerk Mens techniek 22.10 6x| 1x 105,Graancirkels, of buitenaards? | Lezing di 05.11 02.04 | 19.30-21.30u 7,50 Testament, erven, schenken en Apple belasting | Lezing do 07.11 04.04 | 19.30-22.00u | 1x | € 49,7,50 50 Filmpjes maken met je wo | 19.00u | 2x | € 135 jaar vereniging Rembrandt 31.10 20.00u 1x 17, DIGITAAL ONLINE o.a. Diverse andere&lezingen € 7,50 50 Ontdek je Google account wo 28.11 19.00u 3x 65,de geheimen van Den Bosch zo 04.11 | 10.30u | 1x | € 12, Excel – beginners di 23.10 | 19.30u | 5x | € 149,CREATIEF & VRIJE TIJD 50 Social Media – beginners wo 12.12 | 19.30u | 2x | € 39,De kunst van Gotiek 07.11 10.30u 1x 17, Hoger in Google (SEO) ma 29.10 | 19.30u | 7x | € 159,Styling en interieur | workshop vr 15.03 | 09.30-12.30u | 1x | € 35,Grafi vormgeving do 01.11 |do | € 165,Fotografie voor de de geavanceerde camera 21.03|| 6x 19.30-22.00u 109,De sche reis van held– |beginners Filmcursus di19.00u 15.01 | 19.00u | 5x| 5x | €| €109,Binnenhuisarchitectuur 3D tekenen&met SketchUp BODY Auto te water MIND o.a. Filmpjes maken met je Apple Fotografie | workshop ‘Anders kijken’ Kindermassage toto.a. puber) DIGITAAL & (peuter ONLINE Fotograferen en wandelen in Ravenstein Ontdek je Google account Familieopstellingen Excel en – beginners Styling interieur | workshop Uden Social Media – beginners Fotograferen met100 je smartphone Geheim jaar worden Hoger invan Google (SEO) Omgaan met je compacte camera | workshop

Adem Leef gezond Grafische vormgeving – beginners BODY &rustig, MIND o.a. BODY & MIND met Kennismaken met Tarotkaarten 3D tekenen SketchUp Kindermassage (peuter tot puber) Stembevrijden | workshop Familieopstellingen Filmpjes maken met je Apple Stembevrijden Leren mediteren Geheim van jaarCONSTRUCTIEF worden CREATIEF & Ontdek je100 Google account Voetreflexmassage Adem rustig, Fotografi eLeef– gezond Social Media beginners Je kind masseren Kennismaken Tarotkaarten Reanimatie en met gebruik AED Binnenhuisarchitectuur FOOD & DRINKS (kookworkshops) Opfriscursus verkeersregels BODY & MIND o.a. CREATIEF CONSTRUCTIEF o.a. Maak je eigen& brood Auto te water Kindermassage (peuter tot puber) De keuken Fotografi e van Indochina Sushi makene | ‘Anders kijken’ Fotografi Familieopstellingen Binnenhuisarchitectuur Bakken zonder suiker | Uden Opfriscursus verkeersregels Reanimatie en AED Geheim 100gebruik jaar worden Authentiekvan Thais Gevuld voor jeklusser paasbrunch Auto te brood water Lassen voor de Adem rustig, Leef gezond| Uden Veganistische keuken | Uden Fotografi e | ‘Anders kijken’ Kennismaken met Tarotkaarten Wereldkeuken Surinaams | Uden Reanimatie gebruik AED Chili’s en spices FOOD &enDRINKS o.a. Diversevoor andere in Oss en Uden Lassen dekookworkshops klusser

Basiscursus CREATIEFWijn & CONSTRUCTIEF

20.03|| 7x 19.00-22.00u ma 05.11 wo | 19.30u | € 165,- | 4x | € 125,do 28.03 | 19.30-21.30u | 1x | € 35,wo 07.11 do |do 19.00u | 2x | € 49,28.03 | 19.30-21.30u 29,25.10 | 19.30u | 3x| 1x | €| € 69,31.03|| 3x 10.00-13.00u wo 28.11 |zo 19.00u | € 65,- | 1x | € 35,vr | 09.30u | €| €149,25,di 02.11 23.10 19.30u | 1x 5x| 1x do 09.05 | 19.00-22.00u 35,wo 12.12 | 19.30u | 2x | € 39,-

50 wo 05.11 15.05 | 19.00-22.00u 35,ma | 19.30u | 1x | €| €159,12, 29.10 7x| 1x wo 22.05 | 19.00-22.00u | 1x | € 35,di 13.11 12,50 do 01.11 | 19.30u 19.00u | 1x 6x | € 165,di19.30u 20.11| 3x 19.00u 1x | € 165,29,05.11 | 19.30u | 7x do 25.10ma |di | € 69,26.02 | 19.00-22.00u | 1x | € 19,vr 02.11wo |di09.30u 1x | € 25,07.11|| 19.00-21.30u | 19.00u | 2x| 5x | €| € 119,49,12.03 13.03 || 19.00-20.15u |10x | € 125,ma 05.11wo | 19.30u | € 12,|503x o.a. wo 28.11 1x | 19.00u | €| € 65,do 21.03 | 19.30-21.30u | 2x 39,di 13.11wo | 19.30u 1x | € 12,|505x do 27.09 | 19.30u | €| €109,12.12|| 19,30-21.30u 2x| 3x 39,do 04.04 69,di 20.11wo | 19.00u | 19.00-22.30u 1x | € 29,39,wo 17.04 03.10 | 19.00u | 4x| 1x | €| €125,do 11.10 | 19.30u | 1x | € 10,vr 22.02 | 09.30-13.30u | 1x | € 45,do 25.10| 19.00-22.00u | 19.30u | 1x | €| € 35,3x| 1x 69,25.02 37,do 27.09ma | 19.30u 5x | € 109,wo 20.03 37,01.11 | 19.30u | 1x| 1x | €| € 29,02.11|| 19.00-22.00u 09.30u 25,wo 03.10 do |vr 19.00u 4x | € 125,za 23.03 | 09.30-13.00u | 1x | € 37,50 do 11.10ma | 19.30u | 1x | € 10,di 06.11 19.00u 39,05.11 | 19.30u | 1x | € 12, wo 27.03 | 19.00-22.00u | 1x | € 37,do 28.03 39,50 do 25.10ma |di 19.30u 1x | € 35,12.11 | 19.00u | 5x | €| €165,13.11| 09.00-13.00u 19.30u 1x| 1x 12, 01.04 | 19.30-22.00u | 1x | € 37,do 01.11ma |di 19.30u | 1x | € 29,20.11| 19.30-22.00u | 19.00u | 1x| 1x | €| € 29,ma 08.04 37,-

di 06.11wo | 19.00u 1x | € 39,- | 1x | € 37,17.04 || 19.00-22.00u | € 37,ma 12.11 | 19.00u | 5x | € 165,-

o.a.

vr 28.09 | 14.30u | 4x | € 99,di 27.09 02.10 | 19.30u Oss 1x|6x 35,do | 5x | €| €109,75,Frans op vakantie Oss 75,Mannen en Pannen 23.10 | 19.30u | 5x | €| €125,169,Binnenhuisarchitectuur 03.10| 4x 19.00u 4x|6x Basiscursus Wijn vr 28.09wo |di 14.30u | € 99,Italiaans op vakantie Oss |6x | € 75,Aziatisch koken – culinaire reis 29.10 | 19.00u | 6x Opfriscursus verkeersregels do 11.10| 1x 19.30u 1x | € 209,10,Veganistische keuken di 02.10ma | 19.30u | € 35,Mannen enwater Pannen di 23.10 do | 19.30u | € 169,Cambridge B2 Firstbrouwen (FCE) – examentraining Oss 59,Je eigen Bier 08.11 | 19.30u | 5x | €| €175,Auto te 25.10| 5x 1x|4x 35,Aziatisch koken –stress culinaire reis ma 29.10ma | 19.00u | 6x | € 209,Kerst zonder 10.12 | 19.30u | 1x | € 49,Fotografi e | ‘Anders kijken’ do 01.11 29,Nederlands voor anderstaligen / Dutch for foreigners JeNT2 eigen Bier do 08.11 | 19.30u | 5x | €locaties 175,- | 18x | € 249,-50 level 1 brouwen diverse Een goede zuur-base balans di 11.12 | 19.30u | 1x | € 12, Reanimatie en gebruik AED 06.11 19.00u 39,NT2 level 2/3/4/7 diverse Kerst zonder stress ma 10.12 | 19.30u | 1x | €locaties 49,- | 12x | € 169,Lassen voorlevel de 2/3/6 klusser ma 12.11 | 19.00u |505x | €| €165,NT2 intensieve diverse locaties | 18x 259,TALEN

Veganistische keuken Fotografi e FOOD & vakantie DRINKS o.a. Spaans op

Een goede zuur-base balans

NT2 conversatie – gevorderden

di 11.12 | 19.30u | 1x | € 12,

Oss | 10x | € 169,-

FOOD & DRINKS o.a. Basiscursus Wijn vr 28.09 | 14.30u | 4x | € 99,Veganistische keuken di 02.10 | 19.30u | 1x | € 35,Mannen en Pannen di 23.10 | 19.30u | 5x | € 169,Aziatisch koken – culinaire reis ma 29.10 | 19.00u | 6x | € 209,Je eigen Bier brouwen do 08.11 | 19.30u | 5x | € 175,Kruisstraat 94 • 5341 HG Oss • T 0412 638060ma • info@volksuniversiteitoss.nl Kerst zonder stress 10.12 | 19.30u | 1x | € 49,Kruisstraat 94 • 5341 HG Oss • T 0412 638060 • info@volksuniversiteitoss.nl Een goede zuur-base balans di 11.12 | 19.30u | 1x | € 12,50

Gavoor voor volledige cursusoverzicht Ga onsons volledige cursusoverzicht naar naar

WWW.VOLKSUNIVERSITEITOSS.NL WWW.VOLKSUNIVERSITEITOSS.NL

teractie > i

VOOR IEDEREEN

actie > i

teresse > interactie inspiratie >>interesse > interactie > inspiratie interesse > >inspiratie > interesse interactie > > interesse > interactie inspiratie interesse > >interactie > inspiratie interesse >>interactie >> inspiratie > interesse interactie inspiratie >>interesse > interactie inspiratie > >> interactie > inspiratie interesse inter-> interactie > inspiratie > esse interactie > interactie > inspiratie >>inspiratie > interesse interesse > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie > >interesse > interesse > interactie interactie > interactie inspiratie > inspiratie > interesse >> interesse > interactie > inspiratie interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse > >interactie > interactie >> inspiratie > inspiratie interesse > interesse > interactie >>interactie > inspiratie inspiratie > interesse interesse > interactie > interactie > >inspiratie > inspiratie >> interesse > interesse interactie > interactie > inspiratie >>inspiratie > interesse > interesse interesse > interactie interactie > inspiratie > inspiratie > >interesse > interesse >> interctie > inspiratie interesse > >> inspiratie > interesse > interactie inspiratie >>interesse > interactie inspiratie > interesse >> interactie > inspiratie > interesse interactie >>inspiratie > interesse interactie > inspiratie >>interesse > interactie > inspiratie interesse >>interactie > inspiratie interesse interactie >>inspiratie > interesse > interactie inspiratie > inspiratie >>interesse iratie > interesse > interactie > interactie interactie > inspiratie inspiratie > interesse > interesse > interactie > interactie >> inspiratie > inspiratie interesse > interesse > interactie > >interactie > inspiratie > inspiratie > interesse interesse > interactie > interactie > inspiratie > inspiratie >> interesse > interesse interactie > interactie > inspiratie >>inspiratie > interesse > interesse > interactie interactie > inspiratie > inspiratie > interesse > interesse >>interactie > interactie inspiratie > inspiratie > interesse > >interesse > interactie >> interactie > inspiratie inspiratie > interesse > interesse > interactie > interactie >>inspiratie > inspiratie > interesse > inter

pagina 29

BREED AANBOD


DE

pagina 30

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Kenniscentrum voor financiële vraagstukken

Medische voetzorg info@voetvorm.nl Tel: 06-16026402 Praktijk Voet&Vorm is een Rijkserkend Medisch pedicure praktijk. Zij verleent voetzorg aan voetproblematiek bij Diabetes, Reuma, Parkinson, Geriatrie, MS, Kanker en Sporters, met als extra specialisatie ingroeiendeen schimmelnagels. Als Erkend Leerbedrijf S-BB werken wij samen met studenten van het Summa College.

Financiële planning Vermogensadvies Hypotheken Verzekeringen Belastingaangiftes Erfrecht Pensioenanalyse Private banking diensten

FYSI

De Praktijk is aangesloten bij Branchevereniging ProVoet, en ingeschreven in het kwaliteitsregister van KABIZ en ProCert. Erkend Oncologisch Voetzorgverlener (OVV); de praktijk is opgenomen in de digitale verwijsgids kanker. Onderzoek, advies, behandelplan op maat, multidisciplinair gerichte zorg en nazorg. De praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Berghem en biedt samenwerking met huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker, dermatoloog en oncoloog.

Gezondheidscentrum Berghem, Molenweg 2k, 5351 EV

www.voetvorm.nl

ROODE

INLOOPSPRE

De financiële wegwijzer

Elke MAANDAG van 19.00

Zevenbergseweg 1 5351WijPEzijnBERGHEM AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft Telefoon 0412 – 405 333 www.laurenssenadvies.nl

Graag telefonisch of

PSPREEKUUR

FYSItot 20.00 ROODE G van 19.00 uur

FYSI ROODE

per mail aanmelden. 0412-657956 info@fysioroode.nl

GVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

www.FYSIOROODE.nl

INLOOPSPREEKUUR INLOOPSPREEKUUR Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Elke MAANDAG van 19.00 tot 20.00 uur

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wij zijn AANGESLOTEN bij ALLE ZORGVERZEKERAARS, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

nl

Graag telefonisch of


pagina 31

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Weer meer scholen doen mee aan zwemlessen Ook dit jaar mogen leerlingen uit groep 6 van alle basisscholen uit de gemeente Oss meedoen aan lessen om te oefenen met zwemmen (zwemvaardigheidsles). Vorig jaar deden 20 groepen van 14 scholen mee, dit jaar zijn dat 34 groepen van 21 scholen. De Osse Zwem & Polo Club Arethusa geeft de lessen in het Golfbad Oss. Zij krijgen daarbij voor het eerst hulp van studenten van ROC de Leijgraaf. Op vrijdag 8 februari was wethouder Kees van Geffen bij een zwemvaardigheidsles van basisschool de Korenaer. Zwemvaardigheid Tijdens de zwemvaardigheidsles maken de kinderen kennis met zwemmen en waterpolo. Ook trainen zij hun zwemvaardigheid en conditie! De zwemvaardigheidslessen zijn in het wedstrijdbad van het Golfbad Oss op vrijdagochtenden. Een les duurt 1 uur per klas. Het vervoer van en naar het Golfbad organiseren de scholen zelf. Regelingen zwemdiploma Kinderen die (nog) geen zwemdiploma hebben of niet goed kunnen zwemmen, krijgen een apart programma. Deze kinderen krijgen ook informatie en advies mee naar huis om alsnog te leren zwemmen met hulp van de gemeente Oss en het Golfbad. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen hun eerste zwemdiploma gratis halen. Speciaal voor kinderen vanaf groep 7 tot 18 jaar die nog geen zwemdiploma hebben, is er de vangnetregeling van de gemeente Oss. Ambitie voor de toekomst Arethusa, Golfbad Oss, Gemeente Oss, ROC de Leijgraaf en SEC onderzoeken of het haalbaar is om in de toekomst structureel zwemvaardigheidslessen te organiseren. Groep 6 of 7 van alle basisscholen krijgen dan 1 of 2 keer per jaar een zwemles om de zwemvaardigheid en conditie van kinderen te onderhouden. Hierdoor vergroten we de zwemveiligheid van de jeugd in de gemeente Oss.

Pubquiz ‘Met de fles op tafel’ Donderdag 28 maart is er weer een Pubquiz ‘Met De Fles Op Tafel’ in Zalencentrum De Merx. Omdat we al wat jaren meedraaien hebben de meeste van jullie wel een beeld van wat een pubquiz inhoudt. Laten we daarom, voor diegene die heeft nog nooit beleefd hebben, eerst maar eens uitleggen wat een Pubquiz niet is: Het is voor niemand TE moeilijk. Sommigen denken misschien dat je er voor doorgestudeerd moet hebben. Maar die gestudeerde mensen balen wel eens van het feit dat ze niets weten over soaps, metseltechnieken of Joshi (dat groene draakje uit Mario Bros). Pubquiz (bij ons) is vooral voor de lol, met vragen over de meest uiteenlopende dingen. Wat het ook zeker niet is: duur en saai! €15,00 per team van maximaal 5 personen en dan ben je een hele avond onder de pannen… En saai? Nee joh, we stellen zoveel vragen dat er altijd gespreksstof is. Toen we in februari 2014 met de eerste quiz in Berghem begonnen, ging het nog niet zo professioneel als nu. In feite begon het allemaal met het oplezen van vragen voor een klein aantal teams. Niemand dacht dat het meer dan een maand of twee zou duren. Nu zijn we 4 en een half jaar verder.. De eerste ranking competitie begon in het seizoen van 2015, en de rest is, zoals ze vaak zeggen, geschiedenis. Het feit dat de PubQuiz al zo lang een succes is (zeker als je in hondenjaren rekent) betekent dat de quiz zelf zijn eigen geschiedenis heeft voortgebracht. We hebben winnaars, pijnlijke verliezers, schlemielen en verrassende kampioenen. Maar één ding wat het zeker is: het is potverdomme erg leuk! Opgeven kan via metdeflesoptafel@gmail.com en geef dan meteen je teamnaam door. In je eentje of als duo mee doen mag ook. 5 personen is geen verplichting! De data van komend seizoen zijn: 9 mei 2019 – 29 juni 2019 (zaterdag)


pagina 32

www.thuisinhetnieuws.nl

BC/LC/H

Nieuwbouw 14 (semi-) bungalows

Plan Privilege van Berghem eindelijk van start! Het is zover! In maart gaat de schop in de grond en start Bouwbedrijf van Herpen uit Heesch met de realisatie van 14 (semi-) bungalows in het centrum van Berghem. Allereerst zal het bouwbedrijf starten met de sloop van de opstallen die momenteel op het terrein gevestigd zijn. Aansluitend gaan zij door met het bouwrijp maken van de grond om vervolgens het gezellige hof van Plan Privilege te realiseren. Het betreft woningen die gerealiseerd worden op het voormalig terrein van Bouwbedrijf den Brok in Berghem. Eerder verkocht Bert den Brok al zijn inventaris die in de loodsen op het terrein waren opgeslagen. De laatste voorbereidingen voor de sloop worden nu verricht waarna een oud stukje nostalgisch Berghem zal verdwijnen. Eigenaar den Brok is blij dat het plan eindelijk gerealiseerd gaat worden: “Ik ben blij dat de schop eindelijk in de grond gaat en dat we iets moois voor Berghem gaan realiseren waardoor mensen in de kern kunnen blijven wonen”. Het terrein van het voormalig bouwbedrijf maakt plaats voor 14 (semi) bungalows genoemd Plan Privilege. Plan Privilege is een plan waar veel dorpen/steden jaloers op zijn. Levensloopbestendige woningen kortbij de voorzieningen en centraal gelegen in het dorp worden na-

Effectieve behandeling van spanningsklachten

Adem- en Ontspanningstherapie methode van Dixhoorn richt zich op de behandeling van de meer bekende spanningsklachten zoals hyperventilatie, burn-out, slaap- en concentratieproblemen maar ook op functionele problemen zoals houdings-, adem- en stemproblemen, nek-, rugklachten en chronische pijn. Ook worden er goede resultaten geboekt bij hart- en longproblemen en bepaalde neurologische aandoeningen.

melijk schaarser. Rob van Nistelrooij van Bouwbedrijf van Herpen: “Je ziet dat veel mensen toch graag in de kern dichtbij de voorzieningen willen wonen. Iets wat we vaker horen bij de realisatie van dit soort projecten. Daarnaast stelt hij: “Mensen zijn steeds meer bezig met veilig wonen. Dat is een bijkomend voordeel van wonen in dit soort hofjes. De sociale controle, elkaar helpen en het gevoel van veiligheid worden een steeds belangrijker item bij het wonen”. Op dit moment zijn nog enkele woningen beschikbaar. Wil jij graag in het centrum van Berghem wonen en ben jij zoek naar een (semi-) bungalow? Kijk op www.privilege-berghem.nl of neem contact op met Evelien Ploegmakers Makelaardij.

Duijzer Haarden & Kachels Ontwerp Verkoop Montage Onderhoud Uw specialist in haarden en kachels

Ontwerp Verkoop Montage Onderhoud Uw specialist in haarden en kachels

U heeft geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Voor meer informatie zie de website:

www.ademtherapie-jongmans.nl Praktijk voor Adem- en Ontspanningstherapie Machteld Jongmans Bremhoeven 17, 5244 GV Rosmalen 06-40626805 e-mail: machteld@ademtherapie-jongmans.nl

Dommelstraat 35 5347 JK Oss Tel. 0412 - 64 87 70 www.ald-sfeerverwarming.nl Duijzer Haarden & Kachels

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL Dommelstraat 35 l 5347 JK Oss Ontwerp l Verkoop l Montage l Onderhoud

0412-648770 www.ald-sfeerverwarming.nl

1 tot 30 november 2016 vieren wij ons 12,5 jarig jubileum met


pagina 33

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

Eerlijk vlees, heerlijk vlees Onze runderen zijn veelal afkomstig uit het nabijgelegen Natuurgebied De Maashorst en groeien verder op ´In ons straatje´. Er staat alleen gras op het menu en de dieren lopen zoveel mogelijjk buiten. Dit levert puur en lekker vlees op. We zijn er trots op dat we deze eerlijke, heerlijke vleespakketten aan kunnen bieden.

Smakelijk Het vleespakket van het Brandrode rund bevat 8 kilogram vlees en bestaat uit diverse smakelijke vleessoorten: van riblappen tot biefstuk en soepvlees en van ossenhaas tot rib-eye en schenkel met been. We streven ernaar om het gehele jaar door pakketten op voorraad te hebben. Het vlees is vers en ingevroren en circa een jaar houdbaar in de vriezer. Kruisstraat 52 Rosmalen | info@inonsstraatje.nl 06-12208346 | www.vleespakketteninonsstraatje.nl

NEDU Kampeerauto’s

Wij bouwen uw droom!

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP BAANSKIËN OP DE GEZELLIGSTE SKIBAAN VAN NOORD-BRABANT

17 MAART 2019 KOM OOK KIJKEN!

Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van busjes naar kampeerauto’s

www.nedu-kampeerautos.nl Infanteriestraat 3a

| 5363 VW Grave | 0486-436129 | info@nedu-kampeerautos.nl

www.alpineworld.nl info@alpineworld.nl

jouw verhaal compleet. Wat wil je? Een mooie folder? Een nieuw logo? Jouw nieuwe bedrijfsbus, van voor naar achter, helemaal bestickerd? Bij Complement reclame kan het allemaal en nog veel meer. Als je het verhaal van jouw bedrijf compleet wilt maken, weet je ons nu te vinden.

Thuiskomen in je lied! ZA N G L E S VO O R K I N D E R E N • ALLEEN OF MET EEN VRIENDJE / VRIENDINNETJE • ZINGEN MET PLEZIER • O O K J I J KA N Z I N G E N! E C H T WA A R!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

0413 364672

ZA N G L E S VO O R VOWA S S E N E N • WERKEN AAN JE TECHNIEK • O N T S PA N N E N E N M E T H U M O R • ONTDEK JE EIGEN STEMGELUID BEL NU VOOR EEN PROEFLES! MEER INFO WWW.HESTERVISSCHER.NL

jouw verhaal compleet.nl Hondstraat 5, Vorstenbosch

ZANGHUIS HESTER MUTJESKAMP 21 - LITH T 06 - 2945 4533 INFO@HESTERVISSCHER.NL - WWW.HESTERVISSCHER.NL


pagina 34

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

JEUGDPRONKZITTING

196

WWW.KNOLLENRIJK.NL

RN

A

V

A

L

9

CA

www. berghem .nl

55

jaar

201

4

STICHTING

B

G ER

H

EM


pagina 35

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

LEVER DEZE BON IN EN ONTVANG Gespecialiseerd in ziekenvervoer

0412-623351 www.taxikling.nl

Computerproblemen…en dan? Voor vakkundige hulp snel naar;

“DeComputerMan”

100 x 66 mm Op ons beste wasprogramma

KORTING

Super Schuim, Wassen, Bodem wassen, Waterval, Wax, Power Polish, Bodem protector, Drogen, Nadrogen, Super Shine Na het wassen gratis overdekt stofzuigen, matten reinigen & banden oppompen.

ER PE SUP

nu van € 17,50 voor

€ 12,50

KANTSINGEL 20 . OSS www.thecarwash.nl . facebook.com/thecarwashoss

DEZE BON IS GELDIG TOT EN MET 31-03-2019. NIET GELDIG I.C.M. ANDERE AANBIEDINGEN.

D.H.Z. belettering Zelf vakkundig uw eigen ontwerp aanbrengen ! op spiegels, glas, hout, metaal, kunststof. etc. etc.

Vraag om meer informatie:

ADVIES SERVICE ONDERHOUD HARDWARE SOFTWARE NETWERKEN WEBSITES WEBSIT

Ook hét adres voor uw nieuwe Computer, Notebook, Tablet en meer…

Website bouwen en onderhouden? Wij regelen het voor u!

Marrn Luther Kingstraat 41 | 5351 GG Berghem T:0412-405587 | E:info@dcmweb.nl | www.dcmweb.nl

Heeseind 9 | 5392 PD | Nuland | 073 532 14 18 info@deiepreclame.nl | www.deiepreclame.nl

Retselseweg 5 Heeswijk-Dinther 0413-786063 ma - di - vr 9.00-20.30 uur do 9.00-17.00 uur za 9.00-16.00 uur Tussen 12.00-13.00 uur en 17.00-18.00 uur GESLOTEN


pagina 36

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Nellie Timmermans-van de Kamp Smientdonk 2 5467 CA Veghel www.interpunctie.nl www.stief-gezin.nl info@interpunctie.nl Praktijk voor psychosociale hulpverlening

Dankbaarheid …ho maar! Stiefouders hebben vaak moeite met het woord “stief”. Maar “stief” betekent eigenlijk gewoon: het ontbreken van de bloedband. En dat is een heel nuchtere omschrijving van datgene wat er aan de hand is. Natuurlijk kun je allerlei andere bewoordingen gebruiken. Ik hoor van alles voorbij komen. Bonusmoeder/ bonuskind bijvoorbeeld. Maar soms ervaart een bonusmoeder/-ouder het kind bepaald niet als een bonus. Meer als een last! Kinderen zijn meestal in de beginfase helemaal niet zo dol op hun bonusouder. Zij hebben er niet om gevraagd dat er weer

een volwassene is die zich zo nodig met hen moet bemoeien. Dat kan overigens heus wel goedkomen, maar men zat niet op elkaar te wachten. Soms gaat het juist in de beginfase goed, maar zodra men in één huis woont valt het tegen. Het kind moet voldoen aan regels die voorheen niet golden (en waarvan het kind het nut misschien ook niet ziet), de ouder moet zich allerlei dingen laten welgevallen waar hij/zij niet op zit te wachten. Het geeft een hoop gedoe, je moet je in allerlei bochten wringen voor de kinderen en dankbaarheid…..ho maar!!

Dus een bonus is het lang niet voor iedereen. Als jij je stiefkind echt als een bonus ervaart dan is dat geweldig, geniet ervan! Maar meestal zal het kind toch liever hebben dat jij weer weggaat en de ouders weer bij elkaar komen. Dat zijn dromen die kinderen hebben. Ook al doe je nóg zo je best. Vaak zie je wel de waardering van stiefkinderen als zij inmiddels zelf kinderen hebben. Zij beseffen dan wat je hebt moeten doorstaan. En ook in geval van “normale” situaties, waarbij natuurlijke ouders samen de kinderen hebben opgevoed, ontstaat er vaak veel beter begrip en waardering van hun kinderen als zij zelf kinderen hebben.

hopsakee, neem direct een Mini mee! Mocht het iets langer duren, dan staat er een mooie Mini voor je klaar!

Autotaalglas Oss | 0412 651 600 | www.au.nl/oss


pagina 37

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

GRATIS INLOOPSPREEKUUR (op afspraak) ELKE WOENSDAG van 16.30 uur tot 19.30 uur Zoekt u een goede advocaat voor vragen en/of problemen op juridisch gebied, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen?

Business Gala in Sportcentrum Berghem Op 16 maart 2019 gaat ondernemend Oss en omgeving in de winning mood! Met als ondertitel Ondernemen is topsport vieren we het jaarlijkse ondernemersgala. Hét feest voor ondernemend Oss. Na een spectaculair jaar waarin DJ La Fuente een in alle opzichten spraakmakende bijdrage leverde, is het weer tijd voor helemaal iets anders. Een nieuwe locatie en weer een heel andere sfeer. Maar een gala blijft het: met spectaculaire onthullingen, live muziek, verwennerij voor de smaakpapillen en alle ruimte voor feest! Presentatrice Edith Bosch Van topsporter naar ondernemer. Als judoka behaalde zij 3 Olympische medailles, een Wereldtitel en 4 Europese titels. Zij is een van de beste vrouwelijke judoka’s in Nederland. Na haar topsportcarrière nam Edith in 2013 deel aan het populaire tv-programma Expeditie Robinson en won. In 2016 verscheen haar biografie Expeditie Edith. Sinds 2013 is Edith werkzaam als life coach voor bedrijven en particulieren. Naast haar coaching werkzaamheden pakt Edith projecten aan die zij leuk vindt en uitdaging bieden. In 2016 was Edith side kick tijdens de Olympische Spelen bij het late night programma NOS Olympic Park. Op 16 maart presenteert deze ‘topsporter voor het leven’ de onthullingen bij Business Gala Oss.” Live band Get the Groove “Het Business Gala Oss heeft deze keer gekozen voor een band uit de eigen regio. Get the Groove is een allround coverband uit Oss en omgeving. De band ontstond in 2009 en bestaat uit 9 ervaren muzikanten. Twee temperamentvolle zangeressen, een stevige ritmesectie en drie funky blazers die het geheel ‘af’ maken. Get the Groove speelt pop, rock, disco, funk en soul covers van de jaren 70 tot heden. Stilstaan is geen optie, hier wil je op dansen! Deejay Julian Black “Deejay Julian Black zorgt voor een classy mix van disco funk & soul in een modern jasje. Deejay én producer Julian Black draait zijn muziek door heel het l and en zorgt tijdens het Business Gala voor een stijlvolle mix van dansbare muziek. Zangeres Berget Lewis Met The Ladies of Soul staat zij jaarlijks in een uitverkocht Ziggo Dome. In 2012 speelde zij Maria in het tv-spektakel The Passion en werd ook door haar collega-zangers verkozen tot winnares in het tv-programma De Beste Zangers van Nederland. Nu is zij één van de meest gevraagde zangeressen in het land en imponeert zij volle zalen met haar unieke, krachtige stemgeluid.

Brugman Advocatuur staat u graag bij in zowel advieszaken als procedures.

Brugman Advocatuur Burgemeester van Erpstraat 18-A 5351 AW Berghem Mevrouw mr. E.A.M. (Esther) Brugman

Telefoon: 0412 - 72 49 50 06 – 11 03 57 07 Website: www.ba-ad.nl E-mail: info@ba-ad.nl


pagina 38

Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

www.thuisinhetnieuws.nl

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl

BC


pagina 39

Scherm dankzij Rabobank en Dorpsraad Dankzij de financiële steun van de Rabobank en Dorpsraad Berghem, beschikt de Berchplaets over een nieuwe beamer en groot projectiescherm. Het oude scherm boven het podium dateerde nog van de oude Berchplaets en was naast een mindere kwaliteit, ook niet praktisch in het gebruik. Tijdens de uitslag van de Bergse Kwis werden de nieuw middelen voor het eerst gebruikt. Het scherm en beamer worden in de toekomst ook ingezet voor het projecteren van films.

Carnaval in de Berchplaets Het carnavalsprogramma in de Berchplaets begint op vrijdag 1 maart met het 55+ bal met Familee. Vervolgens is het alle dagen feest in de Berchplaets met de prijsuitreikingen van de jeugdoptocht, de verlichte optocht, Bietenbouwersbal, kindermatinee, carnavalsbal van de Herfstzon, de boerenbruiloft en de sleutelteruggave op 5 maart. De horeca wordt tijdens carnaval verzorgd door Van Dijk Horeca. Tijdens carnaval zijn de blauwe munten van Van Dijk en de paarse munten van de Berchplaets te gebruiken. Let op: de blauwe munten zijn nog geldig tot 6 maart, zowel in de Berchplaets als in cafe Tante Toetje.

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Schuif gezellig aan maaltijd Maandelijks is er in de Berchplaets een gezellige Schuif eens aan lunch, waarbij iedereen welkom is om samen van een lunch te genieten en gezellig bij te kletsen. Dit initiatief is zo enthousiast ontvangen dat nu ook een MAALTIJD op de planning staat. Kok Marco verzorgt op dinsdag 26 februari om 17.30 uur een maaltijd voor € 7,50. Wie zin heeft om mee te eten kan zich aanmelden bij de horecamedewerkers of via horeca@ deberchplaets.nl. De volgende ‘Schuif gezellig aan Lunch’ is op donderdag 14 maart om 12.30 uur. Kosten hiervoor bedragen €4,50.

welkom

Kun jij goed schrijven, en denk je graag mee over hoe we de Berchplaets goed onder de aandacht kunnen brengen?

Word vrijwilliger of bestuurslid, communicatie & PR ! Organisaties en stichtingen proberen vaak met een klein budget, een zo groot mogelijke impact te krijgen. Marketing en communicatie heeft hier een grote rol in. Met vrijwillige hulp in marketing, communicatie en PR kan de Berchplaets meer mensen bereiken, zonder dat het ten koste gaat van het budget dat bestemd is voor de uitvoer van projecten. Binnen dit vrijwilligerswerk kun je alle kanten op en ben je de geschikte kandidaat voor ons. Past dit bij jouw talent of interesse? Neem contact op via: Secretariaat Beheerstichting de Berchplaets tel: 0412-404688 of e-mail: info@deberchplaets.nl

AGENDA Maandag 18 febr: Woensdag 20 febr: Woensdag 20 febr: Donderdag 21 febr: Vrijdag 22 febr: Vrijdag 22 febr: Zaterdag 23 febr: Dinsdag 26 febr: Dinsdag 26 febr: Woensdag 27 febr: Donderdag 28 febr: Vrijdag 1 maart: Vrijdag 1 maart: Vrijdag 1 maart: Zaterdag 2 maart: Zaterdag 2 maart:

19.30 uur 9.30 – 11.30 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 14.00 – 15.30 uur 17.30 20.00 uur 13.30 – 15.30 uur 14.00 – 16.00 uur 17.30 – 20.00 uur 19.30 uur 20.30 uur middag avond

Rechtswinkel Repair café Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen Kids Carnabal Schuif gezellig aan: Maaltijd Berghem Wijzer: Van gas los! Zitting Rabobank De Berghse Tafel Zitting Rabobank Kienen 55+ bal Jeugdoptocht Bietenbouwersbal

Dorpshuis de Berchplaets contactpersoon Maria van der Heijden Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

Zondag 3 maart: Maandag 4 maart: Dinsdag 5 maart: Dinsdag 5 maart: Zondag 10 maart:

avond middag middag 19.30 uur 10.30 uur

Dinsdag 12 maart: 20.00 uur Donderdag 14 maart: 12.30 uur Zaterdag 16 maart: Vanaf 19.00 uur Dinsdag 19 maart:

20.00 uur

Woensdag 20 maart: hele dag Woensdag 20 maart: 9.30 – 11.30 uur Zondag 24 maart: 12.30 uur

T 0412 404688 info@deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl

Verlichte optocht Kindermatinee Boerenbruiloft Sleutelteruggave Danstoernooi De Carona’s (Centrumknollen) Berghem Wijzer: Intro Bridge Schuif gezellig aan: Lunch Jubileum Bietenbouwers Receptie en feestavond Berghem Wijzer: Sandra v. Bruinisse Mediaopvoeding basisschoolkind Stemlocatie Repair café Korenfestival


pagina 40

www.thuisinhetnieuws.nl

ALL

S i n ds 1 9 8 8

Bezoek onze website www.wamelland.nl voor meer informatie en reserveringen

Kinderfeestjes compleet verzorgd vanaf € 9,95

Friet + snack, pannenkoek of poffertjes Onbeperkt ranja IJsje: raket, perenijsje of softijsje 2 begeleiders gratis entree CADEAUTJE voor de jarige Industriestraat 12 • 6659 AL Wamel Tel. 0487 501 300 10 minuten vanaf het pont van Megen.

KAASHANDEL JOHAN VERBURG

ACTIE Het BM-team wenst u een prettige carnaval!

Jonge Hollander • snijdbare jonge kaas per kilo van 9,50 nu voor

7,95

Minder vet, minder zout • Licht Gerijpt of Gerijpt per kilo nu voor

9,95

Boerderijkaas Belegen • Pikant van smaak

8,95

BIJ AANKOOP VAN KAAS 10 VERSE SCHARRELEIEREN voor

0,75

*tegen inlevereing van deze bon. Max. 1 bon per klant. Geldig t/m 22 februari 2019.

Acties zijn geldig t/m 22 februari 2019. In te leveren bij Holland Kaascentrum op dinsdagochtend op de markt in Oss

!

Alanenweg 1, 5342 PV Oss info@butsmeulepas.nl www.butsmeulepas.nl

WAARDEBON

per kilo van 11,95 nu voor


pagina 41

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Klassiek concert Beeldend Berghem Stichting Beeldend Berghem organiseert op vrijdagavond 15 maart, aanvang 20.00 uur, een klassiek concert in het St. Annakapel op de Koolwijk. De musici van dit gelegenheidsensemble zijn: Joke Wolters, professioneel pianiste en zangeres, een bekende naam in onze omgeving. Pieter Langendijk, piano, orgel en fagot Els Langendijk, hobo en oeboe d’amore Wilda van Drunen, contrabas Pieter, Els en Wilda zijn enthousiaste amateur musici, bekend van vele optredens in deze omgeving. Het programma dat zij samenstellen voor deze avond zal zeer gevarieerd zijn met muziek uit drie eeuwen. Denkt u aan muziek uit de Renaissance, Bach maar bijvoorbeeld ook aan het Panis Angelicus van Cesar Franck. Binnenkort kunt u meer lezen over deze avond op website: www.beeldendberghem.nl Beeldend Berghem organiseert deze avond om op deze manier ook de klassieke muziek onder de aandacht te brengen in Berghem en nabije omgeving. Om deze avond mee te maken, hoeft u geen kaartje te kopen. De avond is gratis, wel hoopt de organisatie op uw vrijwillige bijdrage aan het einde van de avond om de onkosten te kunnen dekken. De eventuele opbrengst komt volledig te ten goede aan kunstwerk Zicht op Berghem dat Beeldend Berghem wil realiseren in park de Spaanderstraatsche Akkers. Wij verzoeken u in verband met de beschikbare plaatsen in de kapel om van te voren plaatsen te reserveren via e-mail info@beeldendberghem.nl of 06–15138031 / 06–15066528

HBS groep wint De Bergse Kwis 2018 Zaterdagavond 19 januari mocht het team HBS groep de wisselbeker van De Bergse Kwis 2018 in ontvangst nemen. Volledig Incorrect de winnaar van de vorige editie moest nu genoegen nemen met plaats twee. Het team van Abrakadaver eindigde op de 3e plek. In het doorzettersklassement - nieuw dit jaar - eindigde het team van De Brouwers op de 1e plaats, Das gèn Lachuswerrik pakte hier de tweede prijs. De poedelprijs Overall ging evenals vorig jaar naar team Kersten. (foto Bert Akkermans)

Mozaieken! Donderdag 21 februari gaat de Berghse tafel weer mozaieken! Zoals altijd kunt u gewoon aanschuiven. Zij zorgen voor de lijm en de steentjes en de koffie natuurlijk! Neemt u zelf een houten dienblaadje of een plankje mee om het mozaiek op te plakken?

0412-401661


pagina 42

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Wie ben jij en wat maakt jou gelukkig?

voor prachtig schilderwerk Glasschade • Waterschade • Brandschade Spuitwerk • Houtrot Frank vd HEUVEL | Berghem | tel 0614313957

KNIPPING

Berghem

Voor al uw: • Grondwerk • Straatwerk • Sloopwerk • Aanleg van riolering Ook voor advies over deze werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.

✆ Bert 06-53717281

Mike 06-10791468

Is uw relatie over? Wilt u zo goed mogelijk uit elkaar? Onze mediator helpt u graag.

Regel uw zaken op tijd. De Vree Van Drongelen | Notarissen – Adviseurs Burg. van Erpstraat 16 5371 AW Berghem

0412-487111 info@dv-vd.nl www.dv-vd.nl

Hoe vaak worden, vooral jongeren, benaderd met: jij brengt er ook niets van terecht; altijd hetzelfde met jou, hou maar op, schei maar uit, geef maar hier! Een vreselijke negatieve aanpak, pure ontkenning en de oorzaak hiervan kan zijn minderwaardigheidsgevoelens, onbehagen, frustraties en depressies met alle gevolgen van dien. Hoe weldadig, opbouwend en fijn de de andere positieve benadering. Daar kun je wat mee. Het gevoel van: we kunnen jou niet missen, jij telt echt mee. Dat gevoel dat kan soms wonderen doen. Volwaardige erkenning van een medemens als goed en belangrijk is voor iedereen, jong of oud, de sleutel tot echte psychische menswording. Dit zijn de grondgedachten van de leer der bevestiging van dr. Anna Terruwe, die bekende psychiater in Deurne. Bij haar kwamen beschadigde, verkreukelde, kwetsbare en gekwetste mensen om geholpen te worden. Ze merkte dat veel mensen beschadigd zijn doordat alleen maar negatieve gedachten en uitlatingen benadrukt werden met alle gevolgen van dien. Deze bekende arts vond het belangrijk om de mens te bevestigen in het goede, zodat de mens om wie het ging zich geaccepteerd voelde en ondanks tegenslagen en schijnbare mislukkingen kon groeien en nieuwe wegen in kon slaan. In heel gewoon Nederlands betekent dat: dat wij niet kunnen leven als er niet iemand blij met ons is. Ik herinner me zelf een voorbeeld van een stokoude medezuster, onlangs mocht ze 105 jaar worden , en mij eens aansprak toen een van de Osse pastores gezegd had: alle vrijwilligers in Berghem zijn duivelse mensen........Weet u het nog? Zeker hen die dagelijks in die dagen met de kerk en aanverwanten bezig waren. Ze zag me en ze zei: “jij bent geen duivels mens maar een goeie zuster van ons!!!! En dat uit een mond van een 105 jarige, die het Brabants Dagblad elke dag secuur en nauwkeurig las. Want ik hoorde ook bij die duivelse mensen en het zal je maar gezegd worden! Pas als je weet dat mensen blij met je zijn, dat ze je nodig hebben, dat ze je niet kunnen missen, begin je een gelukkig mens te worden. Met deze ontdekking heeft dr. Terruwe veel mensen die aan depressies leden geholpen en heeft zij even zoveel kern gezonde mensen, die niet niet gelukkig leefden, tot gelukkige mensen gemaakt. Te recht heeft zij voor haar ontdekking een eredoctoraat in Amerika gekregen. Zij zei: “je mag zijn zoals je bent,om te kunnen worden die je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw wijze en in jouw uur.” De vraag: “Wie ben ik” leidt als vanzelf ook naar de vraag: “Wie ben jij en wat maakt jou gelukkig?” De moeite waard om daar eens over te denken en misschien durf je je ook de vraag te stellen: “wat heeft God met mij voor?” Zr. Antoine van Erp, pastorale werkster


pagina 43

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Zieken & Gehandicapten comité Berghem Collectes In de periode 16 januari 2019 tot en met 12 februari 2019 hebben wij mogen collecteren op het feest ter gelegenheid van: het 50 jarig huwelijk van fam. Th. Gutte en het 50 jarig huwelijk van fam. P. van Ballegooij.

Jubilarissen Berghem Sport Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zette Berghem Sport haar jubilarissen in het zonnetje. Op de foto Heino Gutte 25 jaar, Dennis de Poot 40 jaar, Patrick Boeijen 40jaar, Harm van Rodijnen 40 jaar, Janneman Megens 50 jaar, Jan Gremmen 50 jaar, Hans Broeksteeg 60 jaar, Cor van Leeuwen 60 jaar en Theo van Vugt 70 jaar lid van Berghem Sport.

Natuurwandeling Haren

Giften In de periode 16 januari 2019 tot en met 12 januari 2019 hebben wij een gift ontvangen van: T.C. van Hintum, fam. M van Gaal ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de heer M. van Gaal, fam. A. van den Broek ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de heer A. van den Broek en fam. G. van Schaijk-Ouwens ter gelegenheid van het 40 jarig huwelijk. Wij danken iedereen voor de uitnodiging om te mogen collecteren en we danken iedereen voor de bijdragen aan de collectes en giften. Ziekenhuisopnamen kunt u melden bij Piet van Hoogstraten tel.0412402490 of via info@comitezieken.nl.

“Waar we anders in zijn

Op zondag 10 maart organiseert Toeristisch Informatiecentrum Megen een natuurwandeling door het prachtige natuurgebied van Haren. Onze ervaren gids neemt u mee langs een gevarieerd landschap en weet u allerlei wetenswaardigheden over dit mooie gebied te vertellen. Stevige schoenen zijn noodzakelijk. De wandeling van ongeveer 2 uur begint zondag 10 maart om 10.00 uur bij Gasterij “ THUIS “ Lietingstraat 60 in Haren De kosten zijn 2,- p.p. (kinderen jonger dan 12 jaar gratis). Reserveren:info@toerismemegen.nl

Uitnodigingen voor collectes kunt u melden bij Gerrit Bimbergen tel.0412-402445 of via info@comitezieken.nl.

is onze benadering.

Giften kunt u storten op banknummer: NL17RABO0106500899 t.n.v. Comité Zieken en Gehandicapten Berghem. Bezoek ook onze website: www.comitezieken.nl

Wij zijn de accountant die je kent,

persoonlijk en vertrouwd.” “Waar we anders in zijn is onze benadering. Wij zijn“Waar de accountant we anders in die zijn je kent,

Henrie van Bergen

|

is onze benadering. persoonlijk en vertrouwd.”

Erwin van Erp

Wij zijn de accountant die je kent,

|

Ton Hendriks

persoonlijk en vertrouwd.”

“Waar we anders in zijn Henrie van Bergen

|

Erwin van Erp

|

Ton Hendriks

Henrie& van Bergen | Erwin van Erp accountants | Ton Hendriks en belastingadviseurs Hendriks van Bergen Smulders

is onze benadering.

www.hbs - acc.nl www.hbs - acc.nl

Hendriks van Bergen & Smulders

accountants en belastingadviseurs

& Wij zijn de accountant die je kent, www.hbs acc.nl Hendriks van Bergen

Smulders

-

accountants en belastingadviseurs


pagina 44

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

woord geeft de Heer ons meer geloof, hoop en liefde. Aanbidding in onze parochie

Parochie H. Willibrordus Contact: Kapelaan J. Beekman Julianastraat 37 Berghem - 0412-401215 kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl Missen: Zaterdag 19:00 uur 19:00 uur

St. Lambertus Haren 2de en 4de zondag van de maand Grote Kerk Oss

Zondag 9:30 uur 10:00 uur 11:00 uur 11:30 uur

St. Willibrordus Berghem Grote Kerk Oss St. Petrus’ Banden Macharen 1ste en 3de zondag van de maand H. Geest Oss

Dinsdag, donderdag en zaterdag 8:30 uur Huiskapel Pastorie Berghem Woensdag en vrijdag 19:00 uur Huiskapel Pastorie Berghem

Aanbidding Op Witte Donderdag wordt aan het einde van de Heilige Mis de ciborie met het Allerheiligste Sacrament op plechtige wijze overgebracht naar het rustaltaar. Daar worden gelovigen uitgenodigd om in stilte bij het Sacrament te bidden. Hierin ligt de oorsprong van de aanbidding van het Allerheiligste Sacrament, een bijzondere uiting van verering voor de Eucharistie. Tevens geeft het uitdrukkelijk aan de sterke band die er is tussen de viering van de Eucharistie en de aanbidding. Al van oudsher worden de geconsacreerde hosties bewaard, zodat het viaticum op alle momenten naar de zieken kan worden gebracht. Langzaam ontstond de gewoonte bij gelovigen om in stilte te bidden voor het tabernakel om Christus, aanwezig in het sacrament, te vereren. Het is een uitdrukking van het fundamentele geloof dat Christus werkelijk en blijvend aanwezig is in het geconsacreerde brood. Dat geloof vraagt ook om een uiterlijk en publieke uiting daarvan: De uitstelling van het Allerheiligste in een monstrans. Als het over de aanbidding gaat is er een leuke anekdote over de heilige pastoor van Ars. Hij liep op een dag zijn kerk binnen en zag daar weer een eenvoudige boer voor het tabernakel zitten. De boer deed niets en zei niets. En toen de boer daar al enige tijd zat, ging de heilige pastoor naar hem toe: “Wat doet u eigenlijk hier de hele tijd?” De boer antwoord: “Hij, Christus, kijkt naar mij en ik kijk naar Hem”. Een simpel antwoord maar wel met een rijke inhoud. Want daarmee is de kern van wat aanbidding is uitgedrukt. Aanbidding is de persoonlijke ontmoeting van Christus met ieder van ons, het is een contact van hart tot hart. Door bij Christus te zijn, mogen wij genieten van een vertrouwelijke omgang met Hem. Wij mogen Hem onze diepste verlangens openbaren, allereerst voor onszelf maar ook voor allen die ons dierbaar zijn. We mogen bidden voor de vrede en het heil van de wereld. En als ant-

Al jarenlang is er in de Grote Kerk elke donderdag van 14.00-16.00 uur gelegenheid voor stille aanbidding van het H. Sacrament. Links voor bij het Maria-altaar. Een kleine groep trouwe parochianen zorgt ervoor dat ook andere mensen die daar behoefte aan hebben hier in stil gebed bij O.L. Heer kunnen zijn. Vanaf maart, zeg maar de veertigdagentijd, gaan we ook in Berghem beginnen met aanbidding. Elke dinsdagochtend in de huiskapel van de pastorie is er na de eucharistieviering van 8.30 uur tot 9.30 uur aanbidding. Er is een klein boekje samengesteld en daar zullen wat vaste en wisselende gebeden uit gedaan worden. Op het einde krijgen we van de priester de Zegen met het Allerheiligste.. Weet dat u allen op beide plekken altijd welkom bent. Het is een moment van niets hoeven of moeten, er even alleen maar zijn met Hem, in de stilte. Een oase in de drukte van alledag.

Misintenties Zaterdag 23 februari Gedachtenis: H. Polycarpus 19.00 uur St. Petrus’ Banden te Macharen Zondag 24 februari 7de zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Adriaan van Lier (mged) •Overl. oud. Boeijen vd Vondervoort, Willem en Fien Wesdorp Boeijen (fund) •Cor van den Heuvel (mged) •Petar en Stana Jutits en kleinzoon Petar Vrijdag 1 maart 19.00 uur St. Willibrorduskerk te Berghem m.m.v. Stichting Carnaval Berghem •Overleden Bietenbouwers Zaterdag 2 maart 19.00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 3 maart 8ste zondag door het jaar 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Seniorenkoor •Sjaak van den Heuvel (mged) •Zr. Josepha Cuppen (fund) •Herman van Vilsteren (mged) •Jan van der Heijden (mged) •Marietje Bergers Kling (mged) •Sjef van Wanrooij (mged) 11:30 uur St. Petrus’ Banden te Macharen M.m.v. Carnavalsvereniging Woensdag 6 maart Aswoensdag 19.00 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Gezinsviering - Muzikale omlijsting: Kerkkoor Zaterdag 9 maart H. Francisca Romana 19.00 uur St. Lambertuskerk te Haren Lees verder op pagina 46


pagina 45

www.thuisinhetnieuws.nl

Wandel je mee

over natuurbegraafplaats Maashorst

WARM, STIJLVOL ENWAARDIG UITVAARTZORG

Zaterdag 2 maart van 10.30 tot 11.30 uur

Van Lith Uitvaartzorg is een begrip in Oss en in de wijde omgeving. Ook in de gemeentes Bernheze en Landerd is men bekend met onze service. De jarenlange ervaring en onze zorgvuldige manier van werken brengen ons waar we nu staan. Samen met mijn gemoti­ veerde medewerkers geef ik alle aandacht aan uw persoonlijke wensen, zodat u kunt blijven vertrouwen op de uitstekende dienst­ verlening die u van ons gewend bent.

STADSMORTUARIUM OSS

Kom kennismaken met natuurbegraven. We verzorgen elke 2e van de maand een rondwandeling over Maashorst. De wandelingen starten om 10.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur in het informatiecentrum. Denk je aan gepast schoeisel? Aanmelden kan via www.maashorst.nl/wandeljemee. Je bent 7 dagen in de week welkom. Franse Baan 2, Schaijk 0486 745 006, www.maashorst.nl

ALL


pagina 46

www.thuisinhetnieuws.nl

BC

Zondag 10 maart 1ste zondag van de vasten 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Herman en Dina Megens Vos (fund) •Brord en Truus van Sonsbeek van de Hurk (fund) •Brord van de Wiel (mged) •Hendrik en Mariet van Schayk Megens •Johan van Heumen (mged) Zaterdag 16 maart 19.00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 17 maart 2de zondag van de vasten 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Wim en Tonnie Ceelen de Groot (fund) •Marie en Nol Brands van Schaijk en schoonzoon Henk Schuurmans Zaterdag 23 maart H. Turibius de Mogrovejo 19.00 uur St. Lambertuskerk te Haren Zondag 24 maart 3de zondag van de vasten 9:30 uur St. Willibrorduskerk te Berghem Muzikale omlijsting: Kerkkoor •Adriaan van Lier (*jrgt) •Sjaak van Gaal (mged) •Toon en Nelleke Vos van Hintum

Berghs Contact

3e jaargang - nr. 2 -februari 2019 Een merk en concept van stichting ST.E.M. Oplage 4.500 exemplaren.

Telefoon 06 295 86 956 Dag en nacht bereikbaar Louise Julianalaan 50 5371 EP Ravenstein

Alle magazines zijn digitaal te bekijken op: www.thuisinhetnieuws.nl/magazines Volgend nummer: bezorging vanaf maandag 18 maart materiaal en kopij aanleveren: uiterlijk 13 maart Verdere data in 2019: 15 april, 27 mei, 24 juni, 26 augustus, 23 september, 21 oktober, 18 november, 16 december Redactie: Wiljo van Nuland - 06-37410335- redactie@nnmedia.nl Advertenties: Nico van Nuland - 06-53394851 - nico@nnmedia.nl Uitgever accepteert geen aansprakelijkheid voor inhoud van advertenties en door derden aangeleverde teksten of foto’s. Door aanlevering verklaart de inzender dat het aangeboden tekst- en/of fotomateriaal vrij is van rechten en de uitgever aldus te vrijwaren van auteursen beeldrechtelijke aanspraken.

Co lo fon

info@jamesdegraaffuitvaartzorg.nl www.jamesdegraaffuitvaartzorg.nl KvK Nr. 61099341 Ook indien u elders bent verzekerd Begrafenissen * crematies * verzorging * (thuis-)opbaring * rouwvervoer * afscheidsdiensten

Grondverzet en sloopwerken Peter van Keijsteren Angelenweg 60, 5349 TC Oss Tel. 0412-403314 / 06-11480216 Fax 0412-403314


pagina 47

www.thuisinhetnieuws.nl

Lianne Grootvorstin 100% Tuureind 100% Tuureind komt met een primeu voor het carnaval in Berghem. In de polder bij café Den Dort zal het nog lang onrustig blijven na de onthulling van Grootvorstin Lianne d’n Dôr(t)de & adjudant Kristel. Op zaterdag 16 februari vond de prinsonthulling plaats. Heel veell carnavalsliefhebbers hadden de grens opgezocht op deze gezellige avond bij te wonen. Ook prins Sjoerd d’n Urste en adjudant Jan kwamen grootvorstin en adjudante feliciteren.(foto Ad Megens)

Kennismakingsconcert Mala Kapela Op zondag 24 februari kunt u in cafe-zaal Tante Toetje kenningsmaken met een nieuwe blaaskapel. “Mala Kapela” brengt vanaf 14.00 uur prachtige kapel- en Tsjechische muziek ten gehore. Mooie muziek horen, waar je van verstelt staat. U bemt van harte welkom de entree is gratis! • APK STATION • ONDERHOUD & • REPARATIE • ALLE MERKEN VAN • • • •

• SCHADE HERSTEL • EN• TAXATIE • IN- EN VERKOOP NIEUW to onze zorg. auGEBRUIKT UwEN Uw auto onze zorg.

Zevenbergseweg 19A 5351 PE BERGHEM Telefoon 0412-403666 skautoservice@hotmail.com www.skautoservice.nl

BC


pagina 48

www.thuisinhetnieuws.nl

BC


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.