Page 1

iMovie - leerling +

Open iMovie en maak met een nieuwe film aan. Kies project of trailer. Een project is een film die je zelf edit. Een trailer is een film die helemaal is voorgeprogrammeerd: muziek en overgangen zitten er in. Je voegt alleen korte stukjes beeld toe en je film is klaar. Trailer Bij een trailer volg je het script. Vul in het overzicht de gegevens in en vul in het storyboard de teksten in. Tik op een grijs beeldje om de bijbehorende beelden toe te voegen. Je kunt hier beelden gebruiken die in je fotorol staan en met de camera opnemen. Project Voeg al bestaande filmpjes in of neem ze op. Zet de filmpjes in de tijdlijn door te slepen. Kort een fragment in door het gele bolletje te slepen. Je kunt bijna ieder onderdeel instellen door erop te dubbeltikken. Voeg titels toe, pas de overgang aan of zet het geluid zachter. Als een fragment geselecteerd is, kun je door over de rode streep te sliden met je vinger het fragment ook in twee stukken knippen. Voeg muziek toe die al op je iPad staat. Je kunt een audiofragment aanpassen als je er op dubbeltikt in je edit-scherm.

Helemaal rechts bovenin via het tandwiel kun je instellingen voor je hele project doen, bijvoorbeeld door een thema te kiezen met bijbehorende muziek. Hier kun je ook het begin en het einde van je film faden (langzaam naar zwart laten gaan).

Als je klaar bent, exporteer dan je film naar de Filmrol en mail het naar je docent. Je kunt het uiteraard ook uploaden naar je eigen YouTube, Vimeo of Facebook om het aan je vrienden te laten zien!

gemaakt door: Marieke van Osch

Schooltas leerling stappenkaart imovie  

Stappenkaart voor leerlingen bij de imovie app, aangeboden door Schooltas app.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you