Page 1

Educreations - leerling

Met Educreations kun je een instructiefilmpje maken. Je bouwt een presentatie met diverse dia’s en neemt vervolgens je acties en stem op. Bedenk voor je begint goed welke onderdelen op welke dia’s komen. Maak bijvoorbeeld een script waarin je ook de tekst die je uit gaat spreken bij de dia’s uitschrijft. Bouw je dia’s stap voor stap op. Begin met de achtergrond. Dit kan een plaatje zijn uit je fotobibliotheek of kies deze onderaan uit de standaard achtergronden. Standaard staat de app op tekenen. Kies een kleur en teken met je vingers of met een pen die op de iPad werkt. De tweede optie om tekst toe te voegen is door deze te typen. Selecteer de T en tik dubbel op je dia, er verschijnt een tekstvak en een extra bewerkingsbalk boven je toetsenbord. Hiermee kun je de tekst naar wens aanpassen: kleur, lettergrootte en heen en weer door de letters heen. Met Done of dubbeltikken naast je tekstvak sluit je deze.

Je kunt meerdere plaatjes op één dia invoegen. Als je een plaatje hebt ingevoegd en je wilt deze later bewerken, dan kun je dat doen door het handje te selecteren. Je kunt door te pinchen met twee vingers het plaatje kleiner of groter maken en deze door je vinger op het plaatje te slepen op een andere plaats zetten.

Als het plaatje geselecteerd is, heeft deze een eigen werkbalk waarmee je bewerkingsopties hebt. Met de pijltjes kun je een bewerking ongedaan maken of opnieuw gedaan maken. Met het kruisje kun je de hele pagina leeg maken.

+

onderaan kun je dia’s dupliceren. Als je alle dia’s klaar hebt en weet wat je Met de tijdens het opnemen van je stem nog gaat toevoegen, dan kun je op de REC-knop gaan drukken. Dia voor dia neem je je presentatie op. Tussendoor kun je wel op pauze drukken om naar een andere dia te gaan of ergens wat bewerkingen te doen, maar je kunt in deze opname niets meer bewerken of toevoegen tussentijds. Gaat het dus fout dan moet het opnieuw, kies dan Done > Start over.

Als je helemaal klaar bent met je opname, dan druk je op Done en Save Lesson en je geeft je filmpje een naam en eventueel een beschrijving. Kies vervolgens wie je presentatie mag zien. Met public upload je je presentatie naar het internet en kan iedereen het zien. Kies tot slot nog in welk vak en eventueel onderwerp de presentatie toegevoegd moet worden. Als je een account hebt om ze op te slaan kun je presentaties later ook nog delen met anderen.

gemaakt door: Marieke van Osch

Schooltas leerling stappenkaart Educreations  

Stappenkaartt voor leerlingen bij de Educreations app, door Schooltas Academy

Schooltas leerling stappenkaart Educreations  

Stappenkaartt voor leerlingen bij de Educreations app, door Schooltas Academy