TheSign 4 - 2019

Page 1

4 - 2019


I siste liten Dette er offisielt min første utgave som redaktør (selv om jeg føler litt eierskap til

skulle ha reklame i bladet, og hva vi skulle spise til middag på deadlinekvelden. Jeg skriver kanskje denne teksten litt tidlig, fordi jeg vet ennå ikke hvordan kvelden kommer til å gå, men alt jeg skriver trenger å korrekturleses MYE, så da får det bare være sånn. Uansett, så har folk vært utrolig flinke denne utgaven, og jeg er evig takknemlig for at alle takler litt humper i veien. For å avslutte har jeg lyst å trekke tilbake det jeg sa om Bic-penner. Jeg synes fortsatt ikke at de er allverdens, men de er ganske digge å skisse med.

-Erik

Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

forrige óg). Litt dårlig timing, siden vi hadde 3 uker på oss fra start til slutt, hvis vi skulle bli ferdig med denne til eksamensperioden. Vi hadde også en haug med andre små problemer, f.eks. usikkerheten om hvordan bleed’en skulle være på indre kant, om vi


Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

God jul!


5.

Surfetur ye brah hang loose brah ye shaka bro it’s keggin’

8.

Det

10.

Design

12.

Lano

14.

Reddas

16.

Åsmund

18.

M

20.

Sopptrippende

22.

(

24.

En liten historie om det amerikanske rettsystemet

26.

24

30.

Redda

32.

Q

33.

K

34.

Hørt

35.

Avsluttende

dummeste

du

kan

gjøre expo

for

Vetle,

Lano

for

stor

sikkerhetstips anmelder i

d

t

julefilm

s

i

d

tippoldeforeldre

B

)

U

H

Shades

U

?

of

Red

tester

juleøl

u r

e

y

i s

s av

z o

r

d folk poesi


Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Surfetur ye brah hang loose brah ye shaka bro it’s keggin’ Endelig bikker det november. Det går sakte, men sikkert mot vinter og dere vet hva det betyr? Surfing selvfølgelig. Da tiden var inne for å sette seg i bilen og kjøre de ni timene det tar fra Trondheim til Hoddevika målte det -4 grader ute. Da vi kom frem et par hundre kilometer lenger sørvest hadde det heldigvis blitt litt bedre med milde 0 grader, til gjengjeld var det blitt bekmørkt. Vi så ingen moskus over Dovre.

Mellom surfingen og turene befant vi oss som regel i huset vi leide. Her var det like mye gøy å finne på som ute i naturen, og vi fylte tiden med gode måltider, surfefilmer, surfevideoer, badstue og moderat inntak av alkohol. Favoritten var nok en drikkelek vi lagde til Point Break der det blant annet var teipet et par solbriller til tv-en og målet var å drikke hver gang noen hadde dem på. Dette var overraskende effektivt og førte til tapet av en hel flaske gin og en hard start neste dag.


Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Surfen var helt ok fredag og lørdag med små bølger det var gøy å leke seg i. Søndag tok det seg opp med tidvis ganske store bølger med god punch. Dessverre var det ganske langt mellom settene, noe som førte til lang tid i det kalde vannet, som igjen gjorde oss kalde. Jeg har aldri vært så kald på hendene som da jeg bar brettet tilbake til boden etter fire timer i vannet. OP, Gard, og Sebastian hadde jobbet i flere uker med å lage sine. Kanskje derfor de holdt ut litt lengre.


Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Hoddevik har mer enn bare surf. På hver side av den hvite sandstranda strekker fjellene seg opp av vannet. De loddrette, arrete ryggene blir forvandlet til gylne vegger i kveldssolen. Når det brenner i skuldrene hver gang du strekker deg etter kaffekoppen er det heldigvis gode turmuligheter i området der man i tillegg kan nyte synet av gull.

Fridtjof Agnalt Åsmund Kongsvik Aall


Det er det dummeste du kan gjøre

Gard Schei Høstmælingen Erik Hognestad

Alle må hjem. Det er ikke til å unngå. Alle skal hjem til mor og far, spise kaker, julemat og gå på ski. Bartebyen, vår yndling, mister brått appellen, og dør helt ut – for å så våkne opp igjen et par uker senere. Trondheim er en slags sentralstasjon i livet. Ungdom kommer fra hele landet, studerer, for å så dra videre ut etter endt studie. Siden studentene er fra alle norges hjørner, krever det selvfølgelig mye reising når tiden for jul kommer. Vi, studentene, som skal være Norges fremtid, flyr som bare rakkern. “Flyet går jo uansett da”. “Det er billigere å fly”. “Jeg sparer så mye tid”. Nei, nei og nja. Først: De som bruker det første argumentet burde bare slutte på studiet. Det har jo tydelig skjedd noe feil da du fikk karakterer ut av VGS. Om du likevel klarer å lese videre, er det forklart enkelt her: I vårt nydelige vekst- og profittdrevne samfunn er det etterspørsel som er kongen. Om ingen flyr, går det ingen fly heller. Billigere å fly? Nei, VY legger ut miniprisbilletter hver måned, til 199. 199! Det er billig. Billigere enn fly. Det er ikke bare enkelt å få tak i disse billettene, men du vet at jula kommer. Du vet når siste eksamen er. Da klarer du å bestille billetten mer enn to dager før reisen. Så er det tiden da. Ja, jeg skal innrømme det tar noe lengre tid, men det er ikke mye. 4 timer fra Trondheim sentrum til Oslo S med fly, og 6,5 timer med tog. Men når man reiser bruker man uansett hele dagen på det, så det spiller egentlig ikke noe rolle. Uansett er det to timer. To timer. Om du dropper å ta med mobilen på do 1 ganger i uken gjennom semesteret har du spart opp den tiden. Du bryr deg jo så sykt om miljøet at det burde du faen meg klare.


Jeg sitter ikke her å prøver å si at toget er perfekt. VY suger, men det er en diskusjon for en annen dag. Dette handler om fremtiden. Barna og barnebarna våre. Vi alle burde, med svært lite problemer, ta toget hjem. Det er en bitteliten ting å gjøre for å spare store utslipp. Om du ennå vil fly, er det bare én ting igjen å si. Voks opp, ta litt ansvar for egen og andres fremtid, og ikke vær en dritt. Fordi det å ta fly hjem er det dummeste du kan gjøre.


2020

DESIGN

3. – 14. februar


design expo design hekspo design sexpo design er-du-frekkspo design reflekspo design konvekspo design what-the-heckspo design flexpo design mykje-ĂĽ-drekkspo design full-magesekkspo design knekkspo design budsjettsprekkspo design mikrofonskrekkspo design arrangementer-to-uker-i-strekkspo fordi design er-i-vekstspo


Lano for Vetle Lano for stor Marija Håkonsen Milovanovic

Emma Nakken

Eksamen lusker like om hjørnet, og en kan skimte slitne studenter som river seg i håret over alt. Det er lett å glemme at en må ta vare på seg selv og egen hygiene i denne tøffe tiden. I den forbindelse har vi valgt å trykke en sjampotest, for å gi en pekepinn på hvilke hårprodukter det kan være verdt å investere i for å beholde håret også etter eksamen. Selv er jeg for glad i mine egne lokker til å utsette håret for «five-in-one herresåpe» og den slags. Jeg hyret derfor inn en person som gjennomførte testen for meg. Valget falt naturligvis på førsteklasses egne Instagram-modell og sjarmør, Vetle. Den første testen ble utført med håndsåpe (Muligens fordi Vetle ikke hadde rukket å traske ned til butikken for å kjøpe det som skulle testes). Jeg har ingen videre informasjon om hvilken håndsåpe det faktisk er snakk om, ettersom han brukte såpe fra en IKEA-dispenser med ukjent innhold... En uke før deadline lå det en melding i innboksen: «Ferdig med håndsåpe, mitt høyre øye e fucka». Dommen var klar. Lite imponerende lukt, enda verre smak og et voldsomt ubehag i øynene sørget for et elendig førsteinntrykk. Videre var renhetsfølelsen ingenting å skryte av, og for å sitere Vetle selv: «det va ikke ei einaste boble i sikte– kjedelig». Med andre ord, håndsåpen vil nok bare bli hentet inn i dusjen når man ikke har noe annet alternativ.

Lukt/smak

Renhetsfølelse

Svir i øynene

Emballasjedesign

Skumming

Overall

Den neste sjampoen er intet mindre enn «Elvital Color-Vive Caring Shampoo». Den ble oppdaget i dusjen ved en tilfeldighet, og Vetle kommer sannsynligvis aldri til å gå tilbake til en annen sjampo. Forhåpentligvis kommer ikke brorens kjæreste til å bytte den ut med det første, for denne ligger an til å bli en favoritt i dusjhylla for flere enn bare henne. En særdeles behagelig lukt, og en smak som scorer hele 3/5. Til og med øynene kom godt ut av testen, og testpersonen opplevde verken svie eller andre langtidsplager etter dette vidunderet av en kvinnesjampo. Alt i alt et eksepsjonelt godt produkt, og i skrivende stund stiller jeg meg fortsatt spørrende til hvordan «Elvital Color-Vive» faktisk smaker.

Lukt/smak

Renhetsfølelse

Svir i øynene

Emballasjedesign

Skumming

Overall


First Price dusjgele ble tredje sjampo på lista. Noe sier meg at Vetle fortsatt ikke har tatt turen ut for å kjøpe inn til testen, men la gå. Sjampoen førte til en intens svie i øynene, og en tilsvarende rar smak og konsistens i munnen. Etter endt dusjing kom svien tilbake, men det er fortsatt usikkert om det var denne sjampoen som var problemet, eller det faktum at Vetle har smurt sjampo i øynene ved samtlige dusjbesøk den siste uka. Skummengden var derimot upåklagelig og renhetsfølelsen ble beskrevet som god. Sjampoen hadde ettervirkninger som tørr hud og tørt hår, og First Price dusjgele hører uten tvil sammen med brukte q-tips og bomullpads i ´søpla.

Lukt/smak

Renhetsfølelse

Svir i øynene

Emballasjedesign

Skumming

Overall

Fjerde og siste test ble gjennomført dagen før deadlinekveld og nok en gang var produktet Vetle testet et annet enn instruksene mine ba om. Han hadde nemlig bestemt seg for å teste Farris Bris bringebær. Som sjampo. Det viste seg å ikke være en dårlig ide, og Brisen endte på underlig vis opp som testvinneren. For å forstå nøyaktig hvor begeistret Vetle var over kullsyrevannets egenskaper er den siste delen av testen direkte sitert: «Veldig innbydende lukt og fuktig fragrance, lett bringebærduft gjør den appetittlig. Særdeles luftig og god smak, en spennende og sprinklende opplevelse på tunga. 5/5 på øyevennlighet, og en umiddelbar kiling pga. kullsyren i vannet. Ganske dårlig skum-mengde, men funker om man rister beholderen og åpner den fort. Da kan man forvente en eksplosjon av bobler. Man føler seg ikke nødvendigvis ren av sjampoen, men det er umulig å ikke tenke på at vannet er tappet fra Kong Olav den 5.s kilde, og at vannet derfor blir kongelig. Godt emballasjedesign, en soleklar testvinner. »

Lukt/smak

Renhetsfølelse

Svir i øynene

Emballasjedesign

Skumming

Overall

“Oi faen, e glemte å teste Lano...”


Reddas sikkerhetstips

Rein Mårdalen Anders Myklebust

Å værra student he en dårlig innflytels på pengpungen. Det e derfor smart å spar peng der man kan, så man kan kjøp fler murerpils neste gang man e på by’n, altså førstkommende fredag. Det kan oft vær vanskelig å finn ut kor man bør spar herre pengan og kor man bør la vær. En gylden tommelfingerregel e at; kan man gjøra det sjæl, e itj det no vits å bruk peng på det. Herre gjels for mytji, for eksæmpel spritbrygging men det e ein anna sak. Innafor sikkerhet e det mange som misforstår. Securitas, sektor alarm og all derran der må ta sæ ein bolle. Dæm kjæm itj før tjuven har runda hjørnet uansett. Da he du per definisjon blitt robba både av tjuven og alarmselvskapet. Her e det bæst å gjørra ting sjæl. Derfor he æ nonn tips for egensikkring av skinnvæstn, mokasinan, bartevoksn og kåken.

Varslingstips: •

Lukk og lås ytterdøra og allj vinduan når du e heim. Oppbrytninga lage ofte lyd og du har tid til å reagere.

Sætt et glass på dørklinka eller stable opp gamle blikkboksa på innsida av døra. Da høre du om noen benytte seg av denj.

Koble røykvarslærn din te ytterdøra. Du e rask ut av sænga og ein sætt skrækken i tjuven.


Avledningstips •

Sætt opp et skilt som peke te naboen og sir kor han he lagt verdisakan sine.

Lag en sti med general ekstra sterk løs rundt hjørne, kor du he en murerpils ventan på ei diger musefelle.

Kamufler ytterdøra di så tjuven går forbi og te nabon.

Før du lægg dæ så sett du på et strobelys på kjøkkenet. Sætt og opp et utklipp av en person med kniv så skyggen sprees ut i stua.

Forsinkelsestips •

Sætt opp cellofan i hodehøyde i døråpninga. Herre e særdeles ubehagelig å gå i og sørge for at tjuven bruke lang tid gjennom kvær dør.

Sætt en spiker 15 cm over golvet på kvær si av døra. Fest dæretter fiskesnøre på spikran så du får en snubletråd i kvar einast døråpning. For økt effækt bør herre gjøres på toppen te allj trappen og.

Fjærn kjellarlemmen fra under stuetæppet. Sørg for å ha godt straming ta tæppet eterpå for å beholde illusjonen.

Sætt ein bøtte fylt med matolje på toppen av døra. Om tjuven itj får allj matolja på sæ kommer hain te å slit med å hold beina på bakken.

Ein lita bunt med piggtråd under kvart vindu og ved inngangsdøra skad heller itj.

No av det mæst effektive man kan gjørra e å sætt opp ein M19 med sjølvutløser ved ytterdøra. I herre tilfelle e det smart å itj lås døra i forkant. Jækla vanskelig å forflytt sæ fort om man itj har igjen no bein.


The Princess Switch Åsmund Kongsvik Aall Åsmund Kongsvik Aall

Annet skadeverk Beskrivelse av skaden * (maks 1000 tegn) Visuell, intellektuell og mental skade. Eg og kompisen min bestemte oss for å sjå ein julefilm forrige helg, for å begynne å byggja opp julestemninga. Netflix anbefalte filmen The Princess Switch. Eg såg at first-price Selena Gomez, Vanessa Hudgens, spelte i filmen, og tenkte at denne må jo vera bra. High School Musical 3 er jo tross alt ein av mine favorittfilmar gjennom tidene. Men akk så feil kunne eg ta. Om eg hadde kokt suppe på alle middelmådige julefilmar frå Hollywood dei siste 20 åra, latt det stå å putre i 2 døgn, tilsatt ei klype samfunnskritikk pakka inn i 10 lag med sukkerspinn og bobleplast, 2 delar amerikansk moral, eit par kilo lønnesirup og ein skvett halvhjerta forsøk på overklasse-engelsk, hadde det framleis smaka mange hakk betre enn denne utvatna unnskyldninga av ein julefilm. Samtykkeopplysninger Jeg er kjent med at det er straffbart å inngi falsk eller uriktig anmeldelse til politiet (str. §§221-225) * SEND

Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Type skadeverk *


Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten


Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

En ny generasjon designere står stødig på skuldrene til kjemper før dem. Ridende på designobjekter fra fordums tid river de ned byggene som en gang steg opp fra industriens tåke. Som en avkledd Hanna Montana én gang knuste et popkulturelt ikon og skapte et nytt råere forbilde for alle som tror de ikke følger stien, vil disse unge skaperene stige opp fra bygningsmassene og vise vei for framtidens rådville forbrukere.


Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Midtside finner du bare i papirutgaven av TheSign


Sopptrippende tippoldeforeldre Herman Nordbrenden Vetle Hoel Hadeem

Da våre forfedre var mer apelignende, skjedde det ifølge arkeologiske funn noe uforklarlig: I løpet av en tidsperiode på noen hundre tusen år, et blunk i evolusjonær sammenheng, hadde våre forgjengere fått dobbelt så stor hjerne. Hvorfor skjedde det? Per dags dato er det ingen vitenskapelig enighet. Forfatteren og botanikeren Terence McKenna ga imidlertid en eksotisk forklaring: De trippet på fleinsopp. Før du fnyser og blar til neste side, la oss se litt på hvorfor dette er en plausibel påstand. På savannen i Afrika, våre forfedres hjem, skjedde det på den tiden store miljøendringer. Skogene tørket og krympet, og behovet for næring tvang våre forfedre å våge seg ned fra trærne og ut på de åpne gresslettene hvor det krydde av ny, uutforsket mat. De eksperimentere med nye dietter, og blant all den andre maten de spiste, fantes det utvilsomt psilocybinsopp. De vandret omkring blant kuer, og under kuruker finnes næringsrike larvepupper, men

også fleinsopp. Teorien til McKenna går ut på at noen av våre apeforfedre, nysgjerrige som de var, plukket og spiste psilocybinsoppen. Det var på denne tiden vi inkluderte kjøtt i dietten vår. I små doser gjør psilocybin sansene skarpere, og soppspiserne fikk et fortrinn i jakten. I litt større doser øker virkestoffet den seksuelle lysten og dermed sjansen for å få avkom - enda en evolusjonær fordel. Men det er først på ordentlig store doser at det blir magisk: Ulike deler av hjernen som vanligvis ikke kommuniserer kobles sammen, og evnen til abstraksjon utvides enormt. Psilocybin fungerer som en nevrotransmitter, og nye gangveier i hjernen åpner for refleksjon på et nytt nivå. På disse dosene så McKenna for seg at man formet språket, kunsten, og ble de bevisste, selvreflekterende menneskene som vi er i dag.


Stereotypien av psykedelika er farget av bruk av rusmidler på festivaler, konserter og andre kaotiske situasjoner der hensikten er å oppnå de mest sinnssyke hallusinasjonene. Men det finnes også de som bruker psykedeliske stoffer i rolige omgivelser med intensjonen om å vende inn i seg selv. Ordet psykedelia består av psyke (sinn eller sjel) og delia (greske dēlos, ‘synlig’), og beskriver nettopp hvordan mange opplever den psykedeliske erfaringen: Den synliggjør deres indre, gir nye perspektiver på egne tankemønstre og er et utgangspunkt for dyp selvutforskning.

Så hvorfor er psykedeliske stoffer ulovlig? Folk som kommer tilbake etter en erfaring med psykedelika har ofte et annerledes perspektiv på sosiale, kulturelle og statlige hierarkier. I hippietiden, da psykedeliske stoffer hadde sin storhetstid, skjedde store forandringer i tankegangen til folk: Man ville leve i fred og harmoni, og ble kritiske til måtene ting ble gjort på. Slike tanker truer det kollektive egoet, som gjør alt for å stå imot forandring. Sakte men sikkert øker folks bevissthet og åpner for forskning på psykedeliske stoffer, som også blåser nytt liv i historien om våre sopptrippende tippoldeforeldre.


(B) UHU? Som kjent for mange er det første prosjektet i design 1 å lage noe vi kan oppbevare tegneutstyret vårt i. Denne skal, selvfølgelig, lages av papp. Etter å ha prøvd både limstift og limpistol for å lime sammen pappbiter, ble det klart for oss at lim ikke bare er lim.

Det gikk rykter rundt i klasserommet om et lim som skulle revolusjonere hvordan to gjenstander kan knyttes sammen. Noen hadde fått hørt av Martin at UHU Hart, også kjent på folketunge som blå UHU, var det beste limet på markedet. Og hva annet gjør en stakkars liten 1. klassing enn å høre på hva foreleseren sier? Så klart var blå UHU det eneste limet som skulle få lov til å sette sammen pappbiter i ulike former til vårt første mesterverk. Det ble fort klart at det å få tak i det myteomspunnede limet ikke skulle være en enkel sak. En av de få heldige i klassen som hadde fått hendene sine på det luksuriøse limet tipset oss at det var å få på Østerlie Kunst og Farve nede i midtbyen. Dermed var det bare å ta føttene fatt på en liten ekskursjon ned til Trondheim sentrum.


Ved ankomst ble vi møtt av et tungt nederlag; de var gått tom for blå UHU! En liten gladmelding i det hele var at Akademika sa at de skulle få inn limet om noen få dager, men da dagen endelig var der ble drømmene våre nok en gang knust i tusen knas. Akademika hadde greid å få inn blå UHU; men selvfølgelig i stiftform, som er ubrukelig til det meste. Etterhvert ble det klart at det lureste var å gi opp kampen om å få tak i blå UHU. De fleste av oss måtte dermed klare oss med diverse andre lim. UHU sin produktlinje består nemlig ikke bare av blå UHU, den består av så utrolig mye mer. Med dette åpnet det seg et helt nytt univers i det vi innså at blå UHU var ute av rekkevidde. Vi måtte ty til andre produkter, som f.eks. UHU Power og Karlsons universalstester. Og gjett hva? De fungerte bra nok for å lime sammen papplater, noe som var alt vi hadde lært å gjøre siden studiestart.

For de få som fikk tak i blå UHU var likevel ikke kampen over. Daglig måtte de kjempe mot eksplosjonen av lim som tøt ut av tuben da de åpnet korken, etterfulgt av panikken som spredte seg fordi de ikke ville miste noe av det dyrebare limet. Når ventilasjonsanlegget er så dårlig som det er her på IPD er det slettes ikke rart at limlukta fort tar overhånd innenfor klasserommets fire vegger. Nå som det har gått en stund har det utviklet seg tendenser av Stockholm-syndrom i 1. klasserommet. Det viser seg at det er lite som slår den intense limlukta som fyller rommet klokka tre på natten mens man febrilsk prøver å sette sammen de siste papprestene like før deadline.

Jenny Leth Skjetne Jenny Leth Skjetne


En liten historie om det amerikanske rettsystemet Jeffrey Epstein ble født den 20. januar 1953 i Brooklyn. Han døde den 10. august 2019 i Manhattan. I mellomtiden var han blant annet lærer, jobbet i en bank, startet eget firma, og ble søkkrik. Han kjøpte Little St. James øya i 1998, som siden har fått kallenavnet Orgie Øya av lokalbefolkningen på Jomfruøyene. I 2005 ble han anklaget for menneskehandel og voldtekt. Dette førte til en etterforskning av FBI, og endte med at han ble satt i fengsel i juni 2008. Like etter dette ble han flyttet til et minimumssikkerhetsfengsel. Han fikk også lov å ha besøk, men arkivene av de som besøkte ham ble ødelagt etter han ble løslatt (han betalte overtidslønnen til vaktene, som kanskje hadde noe med saken å gjøre). I juli 2019 ble han arrestert for menneskehandel. Senere i juli ble han funnet skadet og ved delvis bevissthet i cellen hans. Han delte celle med Nicholas Tartaglione, som var inne for fire drap. “Det er ukjent om det er snakk om selvskade eller angrep”.

Epstein ble så flyttet til suicide watch, og videre til en «special housing unit» etter advokatene hans klaget om leveforholdene. Her skulle vakter sjekke cellen hver halvtime, og Epstein skulle ha en medinnsatt. Natten før han skulle i rettssaken, døde han. Vaktene hadde sovnet i 3 timer, cellekameraten hadde blitt flyttet ut av cellen, og 2 kameraer i nærheten hadde tekniske feil i samme tidsperiode. Epstein didn’t kill himself.24 SHADES OF RED


I et krampetak på å avslutte høsten på beste måte, nemlig med den hardeste fyllekulen ingen i 2019 hadde sett maken til, arrangerte Kristian et barisvorsj for gutta. Etter å ha dunka et par seksere som han lovte å betale tilbake, hadde gutta dratt videre til en hjemmefest. Der ble hukommelsen til Kristian preget av store sorte hull. I en brølende, testofylt tåke i stua fikk Kristian øye på dama fra første klasse. Han kjente at det kriblet i hele kroppen og han ønsket ikke noe mer enn å ta henne med på et soverom og pule henne hardt bakfra. Noen øyeblikk senere hadde han sneket seg bak henne, lagt armene rundt og kysset henne på kinnet. Han kjente umiddelbart at pikken reiste seg og presset seg mot korsryggen hennes da det myke, fuktige kinnet møtte leppene hans. Hun reagerte imidlertid med å snurre rundt og før Kristian rakk å reagere, brant det i hans eget kinn idet hun slappet han hardt, før hun strenet ut av stuen. Alkoholen hadde sløvet kroppen, men slaget fikk blodet til å surre fortere og han kjente hvordan musklene spente seg. Et lite øyeblikk tenkte han på å løpe etter henne, men hadde erfart at det var det lite vits i. Dessuten begynte synet å bli meget slørete, bevegelsene tregere og ordene mer og mer stokket og slørete. Mørke.

Kristian kjente verden spinne rundt, før den plutselig stod stille. Han sperret øynene opp og stirret rett i en UKA-plakat inne på et soverom. Syre presset på i svelget og han snudde seg over på siden og spydde over sengekanten. I det magen var tømt, løftet han blikket og så seg rundt. Blikket stoppet ved døra. Han måtte ha sett syner, for der sto hun, som en midtsidepike i Playboy. Oppstilt i dørkarmen kun iført nisselue. De små, spretne og perfekt formede niplene stirret rett på han. Han tørket seg sakte over munnen mens han skjelvende prøvde å reise seg fra sengen. Svimmelheten tok fatt, albuen knakk sammen og han falt ned på sengen igjen. Som en puma listet hun seg mot sengen, hoppet opp og satte seg overskreds på fanget hans. Hun angrep buksesmekken og dro ned buksene hans. Lemmet reiste seg på ny. I en klumsete bevegelse reiste han overkroppen og vrengte av seg t-skjorten. Hun hadde bøyd hodet mot skrittet hans, tok pikken i munnen sin og førte tungen oppover mot penishodet. Dusken på nisseluen kilte lekende på magen og fikk blodet til å sitre i årene. Det gikk et stønn gjennom kroppen. Han tok tak og la henne over på ryggen, strøyk hånden nedover


de faste brystene hennes og kløp litt i den høyre nippelen. Fingrene løp nedover siden og ble møtt av en myk og våt fitte. Han rotet litt rundt mellom beina hennes før selvtilliten steg og han kom på hva han hadde lært av alle pornofilmene han hadde sett opp gjennom på gutterommet. Han masserte klitoris med tommelen mens peke- og langfinger gled inn og ut av det myke, men litt trange hullet hennes. Kristian kysset henne på halsen. De tørre leppene ble fuktet da de møtte leppene henne og tun-

gen snek seg inn i munnen hans. Han kjente hvordan blodet fylte seg i penisen og hvordan ballene verket etter å få tømme seg. Han flyttet hånden fra skrittet hennes for å gjøre plass til den svære pikken sin, men idet han kjente de våte kjønnsleppene hennes mot penisen, vred hun seg unna som en katt og han falt atter en gang over på siden. Med et dunk landet han med ryggen mot gulvet. Kristian knep øynene igjen et lite øyeblikk mens hodet dundret.


Pikken var fortsatt hard og reist som en flaggstang og han kjente frustrasjonen jage gjennom kroppen. Idet han åpnet øynene, klarte han ikke annet enn å være imponert over den lille, men utrolig sexy dama som nå sto over han med hendene hvilende på hoftene. Hun lignet på Catwoman, bare uten ører og fortsatt ikledd nisselue. I en rask bevegelse satt hun igjen på fanget hans, håret kilende på brystkassen og ansiktene deres møttes. Han strøk henne forsiktig over sidene og tok godt tak i rumpen hennes, kjente den søte duften fra håret hennes da hun slikket han på øreflippen og betforsiktig. Fingrene møtte bassenget hennes, og han førte pikken sin inn i henne. Hun hveste i smerte, men øynene ba han fortsette. Hun støttet hendene mot brystet hans og begynte å ri han. Til å begynne med red hun som i en sakte dans. Rytmen endret seg i takt med selvtilliten mykere og mer avslappet . Lyden av hud som slo mot hud ble høyere og raskere. Luften var tett og fuktig, og Kristian fikk gåsehud da hun strøk han langs sidene.

Plutselig stirret hun rett inn i sjelen hans, smilte lurt og tok kvelertak om halsen hans. Farlig nær ved å komme, kun hindret av mangelen på luft, kunne han høre hvordan luften raspet fort inn og ut av halsen hennes. Musklene i kroppen var spent og hun dirret av anstrengelse. Til slutt unnslapp et dypt stønn leppene hennes og trykket om halsen løsnet. Den villeste orgasmen Kristian noensinne hadde opplevd fosset over han før han kom i ekstase. Endelig kunne han avslutte høst-kapittelet uten blå baller. Anonym Rein Helle Mårdalen


Redda tester juleøl Styrting: Beerpong: Design: Smak: Lukt-test: Total: Huksar du den skarpe, bitre smaken ein fekk på fingrane sine etter å ha leikt ute blant løvetanna heile dagen som liten? Det er den smaken som treff deg når du prøver å styrte Mikkeller sin juleøl X-mas Wish Glutenfri IPA. Legg til eit litt vel aggressivt skum og du får ei ganske ubehalegeg oppleving. Det oppstår også eit stort behov for potetgull raskt etter styrting. Desse kvalitetane gjer også ølet dårleg egna til beerpong. Designet er ganske middelmådig og føles litt som eit 2. utkast. Uleseleg tekst og to etikettar i ulik storleik står som to klare lavpunkt.

Oslo Red and Wheat Christmas Styrting: Beerpong: Design: Smak: Lukt-test: Total: Til meg å vera, var styrtinga ganske grei. Litt funky ettersmak, men på ein god måte. Godt nivå med kolsyre. Er til vanleg dårleg på styrting, men dette gjekke bra. Heilt grei lunka til beerpong. Ikkje for sterk smak til å styrte mange på kort tid. Under middels klissete. Designet er veldig fint, men skrik samtidig ikkje jul. Kunne vore kva som helst øl. Er veldig fan av eit minimalistisk uttrykk. Snøkrystalla er fine, men kunne ha vore i ein anna farge som framheva dei betre.

Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Mikkeller X-mas Wish Glutenfri IPA


Lervig Naughty & Nice Doppelbock

Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

Styrting: Beerpong: Design: Smak: Lukt-test: Total: FØKKINGS HELVETTE. For mektig. For sterk. Kjennest som å ete eit brød kvar gang du styrter. Nokså djevleg til beerpong óg, naturleg nok. Veldig bitter. Frykteleg kult med folie-etikett, og illustrasjonane er teknisk upåklagelege. Men fy faen. Det ser ut som ein føkkings feberdraum.

Lade Gaards Juleøl Styrting: Beerpong: Design: Smak: Lukt-test: Total: Slik opplevde eg styrtinga av denne ølen; god smak, lite kolsyre, lite ettersmak og litt mykje skum. Slik opplevde eg å nytta ølet til beerpong; fortsatt litt mykje skum, veldig døv, vond, noko bitter. Kort oppsummert ikkje idell til beerpong. Slik opplevde eg designet av flaska; klassisk julete, nesten litt for julete? Reine fargar, litt kaotisk, men framleis stilreint. På grensa til kjedeleg. Teksten er lett å lese, så det er bra.


QUIZ 1.

Hvilket år døde Tupac?

2. Med 22 priser, hvem har vunnet flest Oscarer gjennom tidene? 3. Hvor mye marihuana må en gjennomsnittlig person spise innen 15 minutter for at dosen skal være dødelig? Og hvor mye må man røyke? 4. Hvilket år ble likekjønnet ekteskap lovlig i Norge? 5. I hvilket land kan man kjøpe verdens dyreste Big Mac per juli 2019? 6. Hvor mange prosent av “Revet topping” fra First Price er ost? 7. Hvor mange medaljer har de norske herre -og kvinnelandslagene til sammen i fotballEM? 8. Frankrike var det siste landet i vesten som utførte en henrettelse med giljotin. Hvilket år var dette? 9. Hvilke fem land i verden slutter på L? 10. Ifølge YouGov-undersøkelsen, hvor mange nordmenn mener at klimaforandringer overhodet ikke er skapt av mennesker? 11. Under den nå infamøse spalten “Flauhetskonkurranse”, hvor mange ganger brukte Tore Sagen i Radioresepsjonen “neger” på ett minutt? 12. Hvilke farger er på det samiske flagget? 13. Hvilket plagg ble regnet som fasjonabelt først på 50-tallet, etter at skuespilleren Marlon Brando brukte det i filmen A Streetcar Named Desire? 14. Dersom man hadde hatt like mye penger som Rosenborg-spillerne tjente til sammen i 2018, i hvor mange år kunne du ansatt én gjennomsnittlig norsk sykepleier?

6. 7. 1. 2. 3. 4. 5.

1996 (..eller aldri?) Walt Disney 22 kg og 680 kg. 2009 I Sveits kostet en gjennomsnittlig Big Mac 6,54$, som var dyrest i verden. 42.5% Kvinnelandslaget har vunnet to gull, fire sølv og tre bronse medaljer. Herrelandslaget har deltatt én gang.

8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.

1977 Portugal, Israel, Senegal, Brasil, Nepal 10 % 7 Rødt, blått, gult og grønt T-skjorte ca. 110.


by

GOT ujevn

flåte

13.11.19

redskap

løfte

andreplass slekt

røyk veer

stappe

kaldt

spis

hustopp

norges lover

spiss fjelltopp

drink

handel

kryss teppe

fotballag

vannrett

stadion

iransk by

når overrasket

skrekkfilm

skrik

vokaler

kraft

OOO

dårlig handling

frost -e regler

klovdyr

forfatter

fuglen

stjerne

Grogers

utstyrsmerke

enhet kornsort

gjøn

julefortelling

festdrakt

klokke

kan forbindbes

anagram edelsten gryteunderlag

hast virus

trave

dyr

tall

OOO

påvirkning

nei

fettsyre

beveger

nordirsk by

bort

smie

salvador ...

jesus

på hodet

steinrøys

sankt

en

tall tidsskrift

blande skjellsord

artikkel

sykdom

tallerken

dreis

ikke av

fisk

elveløp

kunstharpiks

symptom

dekade floder

på foten

før EU

å være

lage ost

tråkk gjøre klar

epoke

tillate

verb

Edgar Allan

dumrian

duskregn

leketøysbutikk

filtype

kikke

æ

fuglelyd

i

prep.

stoff gjøn

pupp

folkeslag

smile

juletre

sykdom

hjelpemiddel

ball

ein

nok

norrønt

instrument kort

landstreff

ekte

guttenavn

inne..

visle

vri om ...

slynge

rom

parti

sqrt(-1)

dyr

tilstand

hage

fisk

tall

alltid? deci

spill

spis

på Bauhaus

tall

elv

klag glem_k

hveselyd

kald

fisk

ble stille

prep.

Ikkje bruk dette, forsvinner inn i bretten

spill enten ...

østtyskland øl

trøndersk

designer

land prep

kant

dørslaget

28 land hetti og

spill

fugl inni

adverb

flyselskap fra Jordan

varm drikke

avgjørelse

nektelse

navn

i tillegg

sjanger

mengde

.. Harvey

smile høytid

pysj

kloss

jeg, fra Molde

sløv tresort

periode

måned

tall

ynk

begrenset punktum

Emma E. Rutherfurd


h ø r t

a v

f o l k

Jeg elsker å høste fra naturen da - Edvard 3. klasse om dumpsterdiving Man brenner faktisk kalorier av å tenke, det er derfor Greger er så tjukk - Erle 2. klasse Må bare sjekke hvor sirkel den sirkelen er - Ferdinand 1. klasse Slutt! Vær fornøyd med ett høll! - Marija 1. klasse Det er bare en video av meg mens jeg suger i det - Celine 1. klasse Æ e jo en enkel mann - Ole Petter Faen ho e 18 - Vetle 1. klasse Det er ikke noe vits å ha på setebelte for vi dør uansett - Mia 5. klasse på biltur i Nepal Ha skisseboka som en skitten liten venn - Martin Det gikk som det gikk, men ikke som det sku - Einar 1. klasse Snygga fish - Thomas


p

P O

eE

O O

a v s l u t t e n d e

SíSI epler og pærer smaker, trommelvirvel, ekstra godt i nystekt smuldrepai

kanskje er det ingen løsning på denne likningen, kanskje er jeg bare dum?

digger is i desember nettopp nådd neste nivå og tankene tømmes

høsten i meg sier endelig farvellIssuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.