Page 1


8


περιέχονται...

ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΑΛΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φιλελλήνων 10, Αργυρούπολη 164 52 Τηλ. / Fax: 210 9952961 - 2 web: www.themelio.gr e-mail: info@themelio.gr

Επικαιρότητα - Εξελίξεις............................σελ. 8 Τα Νέα του Κλάδου μας: Εκθέσεις - Συνέδρια - Γεγονότα ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Κρίκου Ειρήνη (ikrikou@themelio.gr)

Παρουσιάσεις............................................σελ. 22 Εξέχουσες εταιρείες, σας ανοίγουν την πόρτα των επιχειρήσεών τους

ΣΥΝΤΑΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Κρίκου Ειρήνη (ikrikou@themelio.gr)

ART DIRECTOR / CREATIVE DIRECTOR

Kostologisikoufomaton.gr......................σελ. 36 Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα

Οι εταιρείες προτείνουν............................σελ. 40 Οι εταιρείες έχουν να σας προτείνουν πολλά

Γαλατά Θεοδώρα (marketing@themelio.gr) Σουλτάτος Γεώργος (info@themelio.gr)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ Β. Βογιατζής Α.Ε. Γραφικές Τέχνες Λ. Βουλιαγμένης 511, 163 41 Ηλιούπολη Τηλ.: 210 9967760 - 3, Fax: 210 9967765

ProfilSmart Αναβαθμίσεις..........................σελ. 64 Αναβαθμίσεις δεδομένων από τις εταιρείες χορηγούς του ProfilSmart

Το περιοδικό αποκτά αυτόματα το copyright της δημοσίευσης, αναφορικά με τα αποστελλόμενα προς δημοσίευση κείμενα και φωτογραφίες. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένου ή εικόνας με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς τη γραπτή άδεια της Διεύθυνσης του περιοδικού. Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν υποχρεωτικά και τις απόψεις του περιοδικού. Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό, επικοινωνήστε με το 2109952961 - 2.

Εξώφυλλο Τεύχους 31: EXALCO - EXRAIL SYSTEM


editor

ial

Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ξεκινά με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, την 11η ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 & 21 Απριλίου 2013 στο METROPOLITAN EXPO με διοργανωτή την εταιρεία ΡΟΤΑ. Μια έκθεση που θα δώσει στον κλάδο ακόμη μια ευκαιρία να συγκεντρωθεί και να ανταλλάξει απόψεις μετά από πολύ καιρό, αφού έχουν ήδη περάσει τρία χρόνια από την τελευταία αντίστοιχη έκθεση. Το ΘΕΜΕΛΙΟ SOFTWARE, υποστηρικτής όλων των κλαδικών γεγονότων με τις υπηρεσίες που παρέχει μέχρι σήμερα, καθώς και με το νέο project του “kostologisikoufomaton.gr”, θα βρίσκετε εκεί με σκοπό να παρουσιάσει νέες προτάσεις, λύσεις και τη δική του άποψη για την εξέλιξη και την ανάπτυξη των κατασκευαστών αλουμινίου. Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της εταιρείας με τίτλο “kostologisikoufomaton.gr”, δημιουργήθηκε για τους εξής κύριους στόχους: Για τον ιδιώτη: Σωστή ενημέρωση για τα κουφώματα και το οικονομικό όφελος που μπορεί να έχει, αντικαθιστώντας τα παλιά, με κουφώματα νέας τεχνολογίας. Αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο ώστε πολύ εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να έχει τη δυνατότητα προκοστολόγησης των κουφωμάτων που χρειάζεται. Αντιστοίχως, για τον επαγγελματία κατασκευαστή: Πραγματικούς υποψήφιους ενδιαφερόμενους πελάτες καθώς και online πρόγραμμα προκοστολόγησης για να μπορεί άμεσα χωρίς να χάνει παραγωγικό χρόνο να δίνει στον ενδιαφερόμενο μια πρώτη εκτίμηση για τα κουφώματά του. Καλούμαστε να ισορροπήσουμε σε ένα περιβάλλον δύσκολο μεν, καρποφόρο δε, για όσους ξέρουν να ξεσκεπάζουν τις ευκαιρίες ακόμη κι όταν αυτές επικαλύπτονται με ανασφάλεια και απαισιοδοξία. Μόνο με καινοτόμες λύσεις μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι και οι προσδοκίες!

Παναγιώτης Γαλατάς

INDEX

διαφημίσεων ALUMIL 15,33,43

E-ALOUMINIO 2

G-ENERGY 45

PROFILSMART 67

ΣΟΛΙΔΑΚΗΣ 52-53

ALUPLAST 57

ELECTRONIC DOOR 59

PALDOOR 49

PROFILSMARTCE 63

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ 27

APERTO 19

EUROPA 3

PRIMA 21

SECURITY LOCK 17

DOMUS 11

EXALCO 9

PROFILMEDIA 65

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 6-7


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

Συμμετοχή της ROTO στην INFACOMA 2013 Η επιτυχία που σημείωσε η INFACOMA 2013 απέδειξε πως εδώ και τριάντα χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις στον χώρο της δόμησης, προωθεί τις νέες τεχνολογίες, και αναδεικνύει καινοτόμες εφαρμογές. Γι’ αυτό και παρά την γενικότερη ύφεση, παραμένει η σημαντικότερη διεθνής έκθεση δομικών υλικών στην εσωτερική εκθεσιακή αγορά και ταυτόχρονα διατηρεί τη δυναμική της στην εκθεσιακή αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Στο περίπτερο της Roto Eurotechnica που απέσπασε και τιμητική διάκριση για την σύγχρονη αισθητική του, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εφαρμογές τόσο στον τομέα των μηχανισμών κουφωμάτων όσο και γενικά στον Σύγχρονο Εξοπλισμό Κτιρίων.

Μεγάλη εντύπωση έκανε η Κύρια Είσοδος εξοπλισμένη με το πρωτοποριακό ολοκληρωμένο σύστημα λειτουργίας DoorSafe Eneo C/CC με ηλεκτρικό κλείδωμα-ξεκλείδωμα της κλειδαριάς και ταυτόχρονα ηλεκτρικό άνοιγμα του φύλλου. Η λειτουργία του συστήματος μπορεί να γίνει με όλους τους σύγχρονους και εξελιγμένους τρόπους όπως Τηλεχειρισμό , Δακτυλικό αποτύπωμα , Πληκτρολόγιο κωδικού κλπ. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Roto τον Ιανουάριο του 2013 στην έκθεση BAU 2013 στο Μόναχο και η δεύτερη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ήταν στην INFACOMA 2013.

Επίσης στο περίπτερο της Roto Eurotechnica ενημερώθηκαν για τις τελευταίες και πλέον σύγχρονες προτάσεις για οι επισκέπτες ανοιγόμενα-ανακλινόμενα κουφώματα. Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το ανοιγόμενο-ανακλινόμενο κούφωμα με κατωκάσι αλουμινίου και με θερμοδιακοπή πολύ χαμηλού προφίλ το οποίο εξασφαλίζει την άνετη προσπέλαση ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως

Αίσθηση προκάλεσε ο εξελιγμένος μηχανισμός ανασυρόμενου παραθύρου αλουμινίου τύπου γκιλοτίνας που δίνει την δυνατότητα στο φύλλο να ανασύρεται προς τα επάνω πολύ εύκολα και κυρίως χωρίς την καταβολή δύναμης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πλήρη στεγανοποίηση του κουφώματος.

Η εντυπωσιακή ηλεκτρική δίφυλλη συρόμενη πόρτα με τον μηχανισμό της εταιρίας GEZE δέσποζε στον χώρο και σε συνδυασμό την πυράντοχη πόρτα υψηλής αισθητικής της εταιρίας NINZ ήταν τα προϊόντα που τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών του περιπτέρου.

Μεγάλη έκπληξη ένιωθαν οι επισκέπτες όταν επιχειρούσαν να λειτουργήσουν την Συρόμενη - Ανασυρόμενη πόρτα με τον μηχανισμό της HAUTAU από την πολύ εύκολη και άνετη λειτουργία αφού ήταν εξοπλισμένη με το νέο σύστημα Soft Lift που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

8


8


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

Συμμετοχή της EXALCO στην 30η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «INFACOMA»

Το δικό της επιβλητικό και συνάμα εντυπωσιακό στίγμα έδωσε η βιομηχανία αλουμινίου EXALCO με την συμμετοχή της στην 30η Διεθνή Έκθεση «INFACOMA» που πραγματοποιήθηκε στις 21-24 Φεβρουαρίου 2013, στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Με περίπτερο ανανεωμένο και ξεχωριστό, με μια ιδιαίτερη κατασκευή που δίνει την αίσθηση της κατοικίας, η EXALCO εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά με την σύγχρονη και δυναμική της παρουσία. Έχοντας πληθώρα από εκθέματα και τομές όλων των προϊόντων της, η εταιρεία παρουσίασε την ολοκληρωμένη σειρά για φωτοβολταϊκά συστήματα, Exalco Sunergy. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να δούνε εφαρμοσμένα φωτοβολταϊκά συστήματα για στέγες και ταράτσες κτιρίων καθώς επίσης και για φωτοβολταϊκά πάρκα. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το νέο σύστημα Albio 135, θερμομονωτικό ανοιγόμενο σύστημα για εξωτερική πόρτα. Επίσης, υπήρχαν εκθέματα από τις σειρές ALBIO 235, συρόμενο- ανασηκώμενο σύστημα με θερμοδιακοπή και τα 2 ανοιγόμενα συστήματα με θερμοδιακοπή, το διαχρονικό ALBIO 109 και το ALBIO 109C Super Thermo, το οποίο έχει διακριθεί για την υψηλότερη επίδοση στην θερμοπερατότητα. Τα εκθέματα που εστίασαν την προσοχή των επισκεπτών ήταν το θερμοδιακοπτόμενο σύστημα υαλοπετάσματος ALBIO 102 structural glazing και η εντυπωσιακή γωνιακή εφαρμογή του συρόμενου - ανασηκώμενου συστήματος ALBIO 230 για μεγάλα ανοίγματα βαρέου τύπου. Το σύστημα που έκλεψε όλες τις εντυπώσεις ήταν το συρόμενο με θερμοδιακοπή ALBIO 225LS. Ένα σύστημα υψηλών προδιαγραφών, το οποίο μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων. Όλες οι σειρές που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Infacoma, ανήκουν στην κατηγορία προϊόντων Exalco Economy και είναι ιδανικές για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και για αντικατάσταση κουφωμάτων. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σύστημα για κάγκελα αλουμινίου EXALCO Exrail System δείχνοντας διαφορετικά designs και η σειρά για περσίδες αλουμινίου, ALBIO SOLAR 100, σύστημα σκίασης με σταθερές και περιστρεφόμενες οριζόντιες περσίδες. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και το ενδιαφέρον του για τα προϊόντα της εταιρείας συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Η Διοίκηση της Exalco θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες για το μεγάλο τους ενδιαφέρον καθώς και τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση της φετινής Infacoma.

10


5

5

Γραναζωτή κλειδαριά 5 σημείων για ανοιγόμενες πόρτες αλουμινίου

4

�Μικρό βάθος κλειδαριάς (μόνο 47χιλ) ώστε να αποφεύγεται το “σκάψιμο” του προφίλ.

�Διαθέτει συνδυασμό από “ρόλλερ” και “μανιτάρια” για ρύθμιση και ασφάλεια της πόρτας.

�Προσφέρει αυξημένη ηχομόνωση-θερμομόνωση και “βεντουζάρισμα” της πόρτας.

�Μεγιστοποίηση της δύναμης στα σημεία κλειδώματος

μέσω του συστήματος γραναζιών και οδοντωτού κανόνα.

�Εύκολη αλλαγή ανάμεσα σε αριστερή-δεξιά καθώς διαθέτει

ρυθμιζόμενη άνω γλώσσα και μεγαλύτερη κεντρική γλώσσα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 3 �Διαθέτει πρόσωπο καταλλήλων διαστάσεων (πλάτος 24χιλ) μελετημένο για τα προφίλ Camera Europea.

5

Kερδίστε πλάσια ασφάλεια! 2

1

5 χρόνια εγγύηση DOMUS

ΘΗΒΩΝ 208, 182 33, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ Τηλ.: 210 4936 202 • Fax: 210 4917 247 • e-mail: domus@domus.gr

νέα


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 18-21 Απριλίου 2013 στο METROPOLITAN EXPO H κορυφαία, μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Η 11η κλαδική έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013, η κορυφαία, μεγαλύτερη και σημαντικότερη του κλάδου, θα πραγματοποιηθεί φέτος μεταξύ 18-21 Απριλίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στo Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων ROTA.

Ωράριο Λειτουργίας:

Πέμπτη – Παρασκευή Σάββατο - Κυριακο

: 12:00-20:00 : 10:00-20:00

Ποιοι συμμετέχουν: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και ήδη τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη διοργάνωση του χώρου του αλουμινίου και των αντίστοιχων προϊόντων. • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

12

AKZO NOBEL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ ΑΛΟΥΜΥΛ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΕ ALUIT - NICE ALUMIN ROLLS – ΜΠΟΥΔΟΥΡΗΣ Γ. & ΣΙΑ ΟΕ ALUMINCO AE ALUMINIUM 2014 ALUMINIUM ART – ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ALUMINIUM MAGAZINE ALUTEAM ABEE ΑΝΑΛΚΟ ΕΠΕ APERTO ALUMINIUM GROUP ΕΠΕ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΑΒΕΕ BEST – ΜΑΣΒΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΟΠΑΝΕΛ ΑΒΕΕ G.I. METAL – ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ G.S. – ΤΖΙ ΕΣ ΑΒΕΕ G – ENERGY DOMUS ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΕ ECON ΕΛΒΑΛ ΑΕ ELVIAL AE – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΧ METAL AE EXALCO AE ETEM AE ΘΕΜΕΛΙΟ SOFTWARE IDECO ΕΠΕ

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

INVER EAST MED – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ CAL – ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΤΙΡΙΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ LESTO - PORTA ΜΟΝ ΕΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ – ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΠΕ ΝΕΟΚΕΜ ΑΕ ΠΑΝΕΛ. ΟΜΟΣΠ. ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΟΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ (ΠΟΒΑΣ) ΠΑΤΣΑΛΑ ΑΦΟΙ ΑΕΒΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΟΜΕΣ PERLA PROFIL – ΑΓΓΕΛΑΚΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΕΒΕ ΠΕΤΡΑΝΗΣ ΑΒΕΕ PIERIA GLASS – Σ. ΚΟΥΠΟΥΡΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ POWER LOCK AE PRIMO DISEGNIO – ΜΠΟΥΤΖΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕ PROFILCO AE PROFILMEDIA ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΒΕΕ SECURITY LOCK – ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Φ. ΑΒΕΕ SICCONA BY CENTER AL - ΤΣΙΓΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ STYLE DOORS AE ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ – ΣΕΚΑ TEAM ROLL UNIQUEPLAST – ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α. & ΣΙΑ ΟΕ HERMIS – ΧΑΡΚΟΦΤΑΚΗΣ


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

Τι θα βρείτε στην έκθεση; Οι κύριες κατηγορίες εκθεμάτων που θα παρουσιαστούν στην 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ θα καλύψουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες του τελικού καταναλωτή καθώς και του επαγγελματία επισκέπτη: • • • • • • • • • • • • • • • • •

Καινοτόμες εφαρμογές αλουμινίου στη σύγχρονη οικοδομή Θερμομονωτικά συστήματα με υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας Φύλλα επενδύσεων για κτήρια Προϊόντα αλουμινίου για συσκευασίες Πρωτοποριακά συστήματα υαλοπετασμάτων και αίθριων για όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις Συστήματα εύκολης αντικατάστασης κουφωμάτων Βιοκλιματικά συστήματα κουφωμάτων, υαλοπετασμάτων και φωτοβολταϊκών Συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ηχομόνωσης κτλ Συστήματα σκίασης και περσίδων Νέες εφαρμογές του αλουμινίου για ανακαίνιση και παραδοσιακά κτήρια Πόρτες εισόδου, ασφαλείας και πυρασφάλειας Αυτοματισμοί που αναβαθμίζουν την καθημερινή χρήση των κουφωμάτων Ολοκληρωμένα συστήματα για ρολλά, σήτες, πατζούρια, γκαραζόπορτες, κάγκελα, πέργκολες κτλ Μηχανήματα και αυτοματισμοί στην παραγωγή του τελικού κουφώματος Ειδικά προγράμματα και εργαλεία για τον αλουμινοκατασκευαστή Νέες γενιές πουδρών για καινοτομία και αισθητικό αποτέλεσμα Νέες γενιές υαλοπινάκων για τα σύγχρονα κουφώματα

2 γνωστές εκθέσεις μαζί με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ σχεδιάζεται και οργανώνεται με σκοπό την αποδοτικότερη και πλέον επιτυχημένη επίσκεψη των επαγγελματικών επισκεπτών. Για το λόγο αυτό η έκθεση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με τις συγγενείς τεχνικές-καταναλωτικές εκθέσεις: ECOTEC Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Φωτοβολταϊκά Συστήματα και Εξοικονόμηση Ενέργειας

DOMICATEC Σαλόνι Δόμησης και Ανακαίνισης

13


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

Το εκθεσιακό κέντρο Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο και πλέον λειτουργικό εκθεσιακό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εκθεσιακό κέντρο ικανό να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του κλάδου του αλουμινίου καθώς και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της. Το METROPOLITAN EXPO βρίσκεται στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνδέεται με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του οδικού δικτύου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών της έκθεσης, οι οργανωτές έχουν προγραμματίσει για τη δωρεάν μεταφορά εκθετών και επισκεπτών με πούλμαν από τους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού «Αεροδρόμιο» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΧΟΡΙΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

14


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

Ομιλία Λυμπάρη Κεβορκιάν << Η ανάπτυξη των κατασκευών σήμερα >> Σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Η ανάπτυξη των κατασκευών σήμερα, με καινοτομίες και ποιότητα στα έργα, στην επιχειρηματικότητα, στο δημόσιο» που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Κτίριο στις 20 Φεβρουαρίου 2013 κλήθηκε να μιλήσει ο κος Λυμπάρης Κεβορκιάν, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ. Ομιλητές στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν άνθρωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΥΠΕΚΑ, καθώς και αρχιτέκτονες και σημαίνοντες εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών του κλάδου των κατασκευών. Ο Αναπληρωτής Γεν.Διευθυντής της Europa αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στην πολυπλοκότητα των νόμων, τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τις κατασκευές, όπως και στο σημαντικό θέμα της έλλειψης κεφαλαίων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις. Προχωρώντας από τις παρατηρήσεις στις προτάσεις ο κος Λ.Κεβορκιάν πρότεινε δράσεις που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση πόρων, σε κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

H EUROPA σε όλη την Ελλάδα στο πλευρό των κατασκευαστών Με επιτυχία διοργανώθηκαν το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2013 οι παρουσιάσεις της Europa Profil Αλουμίνιο Α.Β.Ε. στην Κρήτη με θέμα τις νέες καινοτόμες εξελίξεις και εφαρμογές των προϊόντων της εταιρίας. Συνεργάτες και κατασκευαστές απ’ όλη την Κρήτη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο στην εκδήλωση της Παρασκευής 22/2 στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο, όσο και στην αντίστοιχη του Σαββάτου 23/2 στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Παράλληλα, οι συνεργάτες και κατασκευαστές ενημερώθηκαν για εμπορικά θέματα όπως και για τις ενέργειες επικοινωνίας της Europa. Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς ακολούθησε σχετική συζήτηση. Από πλευράς της εταιρίας παρευρέθησαν και έκαναν σχετικές παρουσιάσεις ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κος Λυμπάρης Κεβορκιάν, ο Εμπορικός Διευθυντής κος Μηνάς Δεμερτζής, ο Διευθυντής Marketing κος Νίκος Παπαβασιλείου και ο Διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης κος Ιωάννης Αρβανίτης. Οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα μέρη της χώρας.

16


Aluminium Mechanisms & Accessories Προμηθέως 14, 145 64 Νέα Κηφισιά Τηλ.: 210/80.72.065, Fax: 210/8077973 e-mail:securitl@otenet.gr www.security-lock.gr

ποιότητα & ασφάλεια σας συνοδεύουν! >> Ολοκληρωμένες λύσεις και απεριόριστες επιλογές που προστατεύουν, ασφαλίζουν και ομορφαίνουν το χώρο από την εταιρεία SECURITY LOCK. Εξαρτήματα και μηχανισμοί αλουμινίου που ξεχωρίζουν για τον εντυπωσιακό και πρωτότυπο σχεδιασμό τους, τις πλούσιες χρωματικές επιλογές τους, την απόλυτη ασφάλεια και την ασύγκριτη ποιότητα που παρέχουν σε κάθε κατασκευή.

Αρχιτεκτονικες ςπΑνιολετες & χωνευτες κλειδΑριες ςυρομενων


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

H Alumil παρουσιάζει το νέο ΧΡΥΣΟ ΟΔΗΓΟ Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένας συνοπτικός κατάλογος 170 σελίδων περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα που παράγει και διαθέτει η Alumil όπως: Ολοκληρωμένα Συστήματα Αλουμινίου για όλες τις αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Πόρτες, παράθυρα, προσόψεις, αίθρια, κάγκελα αλουμινίου, ρολά, εξελιγμένα και δοκιμασμένα από το τμήμα R&D της εταιρίας και πιστοποιημένα από τα εγκυρότερα και πλέον αναγνωρισμένα Διεθνή Ινστιτούτα Ελέγχων και Δοκιμών. • Σύνθετα Φύλλα Αλουμινίου (J-Bond) • Βιομηχανικά Προφίλ Ειδικών Προδιαγραφών & Εξαρτημάτων (για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη ναυπηγική, τους σιδηροδρόμους και άλλους τομείς) • Συστήματα ηλιοπροστασίας από προφίλ αλουμινίου • Πολυκαρβονικά Φύλλα • Εσωτερικές θύρες, Ασφαλείας και Πυρασφαλείας • Διαχωριστικά Εργασιακών Χώρων • Φωτοβολταϊκά Συστήματα Για να προμηθευτείτε τον Χρυσό Οδηγό επικοινωνήστε με τον αποκλειστικό έμπορο της Alumil στην περιοχή σας.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια της Alumil Solar για το Καινοτόμο Διαξονικό Tracker Helios 2500 Στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξης των συνεργατών μας, η Alumil διοργανώνει τακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το πρώτο Διαξονικό Ελληνικό Tracker (διεθνή πρωτοτυπία) που είναι ένα οικονομικό κινητό σύστημα στήριξης Φ/Β Πλαισίων. Αποδεδειγμένα το στήριγμα αυτό έχει τουλάχιστον 30% περισσότερη απόδοση από τις σταθερές βάσεις Φ/Β Πλαισίων. Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων θα έχετε τη δυνατότητα να εκπαιδευτείτε πρακτικά στην εγκατάσταση του καινοτόμου αυτού στηρίγματος (που παραδίδετε προσυναρμολογημένο), να δείτε τα δεδομένα απόδοσης από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και τον τρόπο προώθησης στους πελάτες λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις νέες ταρίφες και τις εκπληκτικές αποδόσεις του συστήματος σε παραγόμενη ενέργεια.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: > Αθήνα: Παπαλαζάρου Νίκος, n.papalazarou@alumil.com Τηλ.: 210 6298182 > Θεσσαλονίκη: Δεληγιώργης Χρήστος, c.deligiorgis@alumil.com Τηλ.: 2310 692472

18


ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΥΠΟΥ INOX

Ποιότητα & Αισθητική

14o xλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, 145 64 Νέα Κηφισιά, Αττική Τηλ.: +30210/62.03.201, Fax: +30210/6204624 e-mail: info@apertogroup.gr www.apertogroup.gr


Επικαιρότητα - Εξελίξεις

Σεμινάριο της ΕΝΚΑΣ για την Σήμανση CE

Στις 18 Φεβρουαρίου 2013, η ΕΝΚΑΣ πραγματοποίησε στα γραφεία της σεμινάριο με θέμα την σήμανση CE σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δομικά προϊόντα 305/2011. > Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος ο οποίος μετά την πλήρη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των κατασκευαστών. > Στο δεύτερο μέρος έγινε παρουσίαση του προγράμματος παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου ProfilSmart CE NXT από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΘΕΜΕΛΙΟ, κ. Γεώργιο Σουλτάτο σχετικά με τις προσφορές, την κοστολόγηση, τις παραγγελίες, την παραγωγή αλλά κυρίως τα έντυπα CE, τον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας Uw, καθώς και την βοήθεια που προσφέρει σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον». Τα είκοσι πέντε και πλέον μέλη της ΕΝΚΑΣ που παρακολούθησαν το σεμινάριο το έκριναν πολύ χρήσιμο και απαραίτητο για τον σύγχρονο κατασκευαστή. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί εντός του τρέχοντος μηνός προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μελών της ΕΝΚΑΣ.

Συμμετοχή στην 11η ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Με νέες καινοτόμες λύσεις θα συμμετέχει το ΘΕΜΕΛΙΟ Software στην 11η Κλαδική Έκθεση Ελληνικό Αλουμίνιο 2013 που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων ΡΟΤΑ. Πρόκειται για την επίσημη κλαδική έκθεση αλουμινίου στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από 18 έως και 21 Απριλίου 2013. Στο Περίπτερο 2Α9 μπορείτε να μας επισκεφτείτε για να σας ενημερώσουμε για τις πρωτοπόρες καινοτομίες που δημιουργήσαμε με σκοπό πάντα την εξέλιξη του σύγχρονου έλληνα κατασκευαστή κουφωμάτων. Τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση, οι συνεργάτες της εταιρείας θα βρίσκονται εκεί για να σας παρουσιάσουν τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα www.kostologisikoufomaton.gr, και να σας ενημερώσουν για σημαντικές αναβαθμίσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα παραγωγής και κοστολόγησης κουφωμάτων.

20


EUROPA ALUMINIUM SYSTEMS

ƱƿĮıǑıIJǀNjĮIJĮıIJdžıİLjǏƾ35,0$

ƬƮƧƷƪƵīƧƶƭƧƷƻƱƴƵƳĭƭƯƳƯƻƱƷƻƱƶƪƭƵƻƱ35,0$īƭƱƪƷƧƭƶƷƳƭƩƭƳƴƵƪƶƧƮƭ ƱƿĮ ƶǑıIJǀNjĮIJĮ ƧNJǎǑNjLjnjǁǎǑ 35,0$ ıİ IJLjNjƿǐ ȺǏǎıĮǏNjǎıNjƿnjİǐ ıIJLjǐ ĮȺĮLjIJǀıİLjǐ DŽLjĮ ǎLjljǎnjǎNjLjljǗIJİǏİǐ ljĮIJĮıljİǑƿǐ ljǎǑijǔNjƾIJǔnj ưİ ǑǓdžNJǀ ĮLjıLJdžIJLjljǀ ljĮLj NjǁnjLjNjĮNJ ıǒİįǁĮıdž ƠnjĮǐ NjǎnjĮįLjljǗǐ ıǑnjįǑĮıNjǗǐ ȺǎLjǗIJdžIJĮǐljĮLjǎLjljǎnjǎNjǁĮǐȺǎǑıĮǐNJǘnjİLjIJĮǒƿǏLjĮİǍĮıijĮNJǁDžǎnjIJƾǐıĮǐĮljǗNjĮȺİǏLjııǗIJİǏİǐįǑnjĮIJǗIJdžIJİǐ

O NE

O NE

Ƭ ıİLjǏƾ ³35,0$ ´ İǁnjĮLj ƿnjĮ njƿǎ ƳLjljǎnjǎNjLjljǗ ƶǑǏǗNjİnjǎ ıǘıIJdžNjĮ Njİ ĮȺNJƿǐ ǁıLjİǐ DŽǏĮNjNjƿǐ ıǒİįǁĮıdžǐ ƶǒİįLjƾıIJdžljİ njĮ įǁnjİLj NJǘıİLjǐ ıİ ĮnjIJLjljĮIJĮıIJƾıİLjǐ ljǎǑijǔNjƾIJǔnj ĮNJNJƾ ljĮLjıİnjƿİǐljĮIJĮıljİǑƿǐNjİƿNjijĮıdžıIJdžnjıǘDŽǒǏǎnjdžĮLjıLJdžIJLjljǀljĮLjIJdžnjNJİLjIJǎǑǏDŽLjljǗIJdžIJĮ ƷĮ ǏƾǎǑNJĮ ǎNJLjıLJĮǁnjǎǑnj İȺƾnjǔ ıİ ĮnjǎǍİǁįǔIJǎ ƿNJĮıNjĮ IJǎǑ ǎįdžDŽǎǘ ƿǒǎnjIJĮǐ ƿIJıLj NjǁĮ İǑLJǘDŽǏĮNjNjdžǎNjĮNJǀljĮLjİǘljǎNJdžNjİIJĮljǁnjdžıdžIJǔnjijǘNJNJǔnj Ƭ³35,0$´ıǒİįLjƾıIJdžljİDŽLjĮnjĮNjȺǎǏİǁnjĮıǑnjİǏDŽĮıIJİǁNjİIJdžnj³35,0$´ljĮLjnjĮ įdžNjLjǎǑǏDŽİǁĮǏNjǎnjǁĮǗIJĮnjǃǏǁıljİIJĮLjıIJǎnjǁįLjǎǒǙǏǎ ưİDŽƾNJdžDŽljƾNjĮNjİİǍĮǏIJǀNjĮIJĮǗNJǔnjIJǔnjNjİDŽƾNJǔnjƪǑǏǔȺĮǕljǙnjƪIJĮLjǏLjǙnjljĮNJǘȺIJİLjljƾLJİ IJǘȺǎljĮIJĮıljİǑǀǐIJǎǑıǑıIJǀNjĮIJǎǐ

ƬıİLjǏƾ³35,0$´İǁnjĮLjƿnjĮnjƿǎƳLjljǎnjǎNjLjljǗıǘıIJdžNjĮĮnjǎLjDŽǗNjİnjǔnjljǎǑijǔNjƾIJǔnjNjİ ĮȺNJƿǐǁıLjİǐDŽǏĮNjNjƿǐıǒİįǁĮıdžǐƷǎıǘıIJdžNjĮįLjĮLJƿIJİLjįǑǎNjİDŽƿLJdžijǘNJNJǔnj NjLjljǏǗNjİDŽƾNJǎ NjȺLjnjǁljĮLjPPljƾıĮIJĮǎȺǎǁĮİǁnjĮLjıǒİįLjĮıNjƿnjĮǙıIJİnjĮįƿǒǎnjIJĮLjNjdžǒĮnjLjıNjǎǘǐ&$0(5$ (8523($ ĮnjIJǁıIJǎLjǒĮ įLjĮIJǁLJİnjIJĮLj ljĮLj ijǘNJNJĮ ıİ įǘǎ NjİDŽƿLJdž NjLjljǏǗNjİDŽƾNJǎ NjȺLjnjǁ ljĮLj PPljƾıĮıǒİįLjĮıNjƿnjĮǙıIJİnjĮįƿǒǎnjIJĮLjNjdžǒĮnjLjıNjǗƴƪƵƭưƪƷƵƭƮƳƸƮƯƪƭƩƻưƧƷƳƶ ƷĮijǘNJNJĮįƿǒǎnjIJĮLjNjǎnjǎǘǐǑĮNJǎȺǁnjĮljİǐĮȺǗPPljĮLjįLjȺNJǎǘǐƿǔǐPPȺƾǒǎǐƷĮijǘNJNJĮ LJǑǏǙnjįƿǒǎnjIJĮLjljNJİLjįĮǏLjƿǐNjǎnjǎǘǀȺǎNJNJĮȺNJǎǘljNJİLjįǙNjĮIJǎǐ ƬıIJİDŽƾnjǔıdžIJǎǑljǎǑijǙNjĮIJǎǐİȺLjIJǑDŽǒƾnjİIJĮLjNjİIJǏİǁǐıİLjǏƿǐİLjįLjljƾNJƾıIJLjǒĮ ƶǒİįLjƾıIJdžljİ DŽLjĮ njĮ NjȺǎǏİǁ njĮ ıǑnjİǏDŽĮıIJİǁ Njİ IJdžnj ³35,0$ ´ ljĮLj njĮ įdžNjLjǎǑǏDŽİǁ ĮǏNjǎnjǁĮǗIJĮnjǃǏǁıljİIJĮLjıIJǎnjǁįLjǎǒǙǏǎ

(8523$352),/‘†¢©š˜ ˜¢‘”•”˜¢š—ª‘ ˜‘„˜•†‘Œ—Œ‘†¢©š˜ ˜¢© •£ƒ¢Œ¤‘Œ˜¢ƒ£‘›•˜‘: ÑÚÎϘ…£›œšŒ¥„¥­’…š£¡£†’›’Œ¥›£¥ž­¨’—¥›¡¨›’Œ¨š†)$; ZZZSURILOJUHPDLOLQIR#SURILOJU www.primasystems.gr e-mail: info@primasystems.gr


Παρουσιάσεις

S350 το Νέο Θερμομονωτικό Συρόμενο της Alumil Minimal Αισθητική – Κορυφαία Λειτουργία Με μια νέα αντίληψη για τα συρόμενα συστήματα και ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις για ίσιες λιτές γραμμές και λιγότερο εμφανές αλουμίνιο, η Alumil με το νέο θερμομονωτικό της συρόμενο σύστημα S350 προσφέρει μια μοναδική λύση η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή ενεργειακή απόδοση, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Minimal γραμμές και κορυφαία αξιοπιστία για κατασκευές υψηλής αισθητικής και ασφάλειας

Με ακόμη πιο χαμηλό ύψος οδηγών και μικρότερο πλάτος προφίλ στα φύλλα επιτυγχάνεται μεγιστοποίηση ορατότητας και φυσικού φωτισμού, δίνοντας ταυτόχρονα ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής και λειτουργίας.

Χαμηλοί οδηγοί και φύλλα για μέγιστο φως

Ιδιαίτερα με το στενό φύλλο (43% λιγότερο αλουμίνιο), το οποίο συνδυάζει κοπή 45º και 90º, οι απαιτήσεις για minimal γραμμές και άπλετο φως ικανοποιούνται στο μέγιστο.

Στενό φύλλο με συνδυασμό κοπής 45 και 90 μοιρών

22


Παρουσιάσεις

S350 το Νέο Θερμομονωτικό Συρόμενο της Alumil Minimal Αισθητική – Κορυφαία Λειτουργία

Κορυφαία επίπεδα θερμομόνωσης (2,02 W/m2K) με την εφαρμογή πολυαμιδίων μεγαλύτερων διαστάσεων και υψηλοί συντελεστές στεγάνωσης και αεροπερατότητας χάρη στα βουρτσάκια υψηλής απόδοσης περιμετρικά των φύλλων.

Θαλαμωτά προφίλ τα οποία προσδίδουν ιδιαίτερη στιβαρότητα και ακαμψία στην κατασκευή κι επιπλέον ενίσχυση στα σημεία επαλληλίας (ευπαθή σημεία στις επάλληλες κατασκευές) με τη χρήση ειδικών μεταλλικών εξαρτημάτων.

Ενίσχυση στα ευπαθή εν γένει σημεία επαλληλίας Δυνατότητα για όλες τις τυπολογίες (επάλληλες, χωνευτές, κ.α.) και όλους τους μηχανισμούς κλειδώματος που συναντώνται στα συρόμενα, χωρίς πολύπλοκες κατεργασίες και απαιτήσεις έτσι ώστε η κατασκευή να χαρακτηρίζεται από ευελιξία, ευκολία και ταχύτητα.

Η πλέον ενδεδειγμένη λύση και στις χωνευτές κατασκευές

Συνδυάζοντας ποιότητα και οικονομία με όλα τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά, η Alumil έρχεται και προσφέρει την πιο ιδανική λύση για αντικαταστάσεις κουφωμάτων με ελάχιστες παρεμβάσεις στην υπάρχουσα τοιχοποιία.

23


Παρουσιάσεις

Συστήματα σκίασης αλουμινίου EUROPA SHADOW Με περισσότερο από 35 χρόνια πρωτοποριακών κατασκευών, η EUROPA δίνει ουσιαστικές λύσεις σε κάθε σπίτι του σήμερα, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Η σειρά EUROPA SHADOW είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, για μια μοναδική «σκιά» δροσιάς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τη δυνατότητα προστασίας από τη βροχή. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της σειράς εναρμονίζεται πλήρως με κάθε αρχιτεκτονικό στιλ, αποπνέοντας μοναδική κατασκευαστική ευελιξία, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Η σειρά EUROPA SHADOW μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στις προσόψεις των κτιρίων όσο και σε όλα τα είδη πέργκολας, καλύπτοντας κατασκευές με σύγχρονο ή παραδοσιακό σχεδιασμό, δίνοντας πολλές δυνατότητες εφαρμογής.

Πέργκολες με κινούμενα πτερύγια σκίασης • Πέργκολα με κινούμενα πτερύγια σκίασης 200mm, τα οποία στρέφονται με τη χρήση μοτέρ. MODEL -I• Πέργκολα με κινούμενα πτερύγια σκίασης 151mm, τα οποία φέρουν λάστιχα για προστασία από την βροχή. MODEL -II• Πέργκολα με κινούμενα πτερύγια σκίασης 143mm, τα οποία φέρουν λάστιχα για προστασία από την βροχή.

Κάθετα συστήματα σκίασης

Πέργκολα ειδικής κατασκευής

• Συστήματα σκίασης που τοποθετούνται στην πρόσοψη κτιρίων.

• Πέργκολα για πτυσσόμενη τέντα.

Πέργκολα μικτής κατασκευής • Πέργκολα μικτής κατασκευής, με οριζόντια σταθερά πτερύγια σκίασης 200mm,κάθετα σταθερά πτερύγια σκίασης 100mm και τεντόπανο.

24


Παρουσιάσεις

Συστήματα σκίασης αλουμινίου EUROPA SHADOW Πέργκολες μοντέρνας σχεδίασης Πέργκολα μοντέρνας σχεδίασης, με χρήση πανιού για τη σκίαση.

Πέργκολα μοντέρνας σχεδίασης, με χρήση πολυκαρμπονικών φύλλων ή γυαλιού.

Πέργκολες κλασικής σχεδίασης Πέργκολα παραδοσιακής αισθητικής με πανί.

Πέργκολα παραδοσιακής αισθητικής.

Πέργκολα συνδυασμού, με τη σειρά για αίθρια EUROPA 7000 Συνδυασμός της σειράς για αίθρια EUROPA 7000 και σταθερών πτερυγίων σκίασης 100mm, με ηλεκτρικά προβαλλόμενο

Πέργκολα με σταθερά και κινητά πτερύγια σκίασης 200 mm.

25


Παρουσιάσεις

Συστήματα σκίασης αλουμινίου EUROPA SHADOW

Ουσιαστική συμβολή στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων με… αποδείξεις! Σύμφωνα με μελέτη που έγινε πάνω στα Συστήματα Σκίασης Αλουμινίου EUROPA SHADOW, από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΤΕΙ Χαλκίδας) για τη συμβολή τους στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Πλεονεκτήματα της εξωτερικής σκίασης Η εξωτερική σκίαση περιορίζει την ηλιακή ακτινοβολία πριν αυτή φτάσει στην επιφάνεια των τζαμιών. Με την τοποθέτηση εξωτερικών συστημάτων σκίασης εμποδίζουμε την άμεση ακτινοβολία να εισέλθει στον χώρο, ανακλώντας τη στο περιβάλλον και έτσι μόνο η διάχυτη ακτινοβολία μεταβιβάζεται στο εσωτερικό.

Μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και μικρότερη παραγωγή ρύπων Η μελέτη έδειξε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση EUROPA SHADOW δίνει εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 20,5%. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας διαπιστώθηκε και μείωση των εκλυόμενων ρύπων σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2), που φτάνει σε ετήσια βάση περίπου τον 1,5 τόνο.

26


44


Παρουσιάσεις

Νέο σύστημα καγκέλου από την EXALCO

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική το επιτάσσει, η EXALCO το δημιούργησε για εσάς! Η EXALCO παρουσιάζει το νέο πλήρες σύστημα για κάγκελα αλουμινίου. Πρόκειται για ένα νέο προϊόν με την επωνυμία EXRAIL System. Το EXRAIL system είναι φτιαγμένο από 100% αλουμίνιο και καλύπτει όλο το φάσμα των εφαρμογών με διάφορες διατομές, δίνοντας τη δυνατότητα σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, και κατασκευαστές να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν.

Το σύστημα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Α) Σωληνωτές διατομές ανοδιώμενου αλουμινίου. Περιλαμβάνει κοίλη διατομή κουπαστής διαμέτρου 50mm με κοίλο κατακόρυφο ορθοστάτη διαμέτρου 40mm

Β) Ορθογώνιες διατομές ανοδιωμένου αλουμινίου. Περιλαμβάνει κοίλη διατομή κουπαστής διάστασης 80Χ30mm με κοίλο κατακόρυφο ορθοστάτη διάστασης 40Χ40mm

Γ) Συμπαγείς διατομές ανοδιώμενου αλουμινίου. Περιλαμβάνει κοίλη διατομή κουπαστής διαμέτρου 50mm με κατακόρυφους ορθοστάτες με διπλές συμπαγείς λάμες διάστασης διατομής 50Χ7mm ή 65X7mm Για πλήρωση του κάγκελου μεταξύ των ορθοστατών μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια διατομή διαμέτρου 16mm ή υαλοπίνακες τύπου triplex ή πολυκαρβονικά φύλλα. Οι διατομές και τα εξαρτήματα είναι από κράμα 6063Τ6, υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στις περισσότερες κατασκευές από αλουμίνιο στα κτίρια. Τα εξαρτήματα του συστήματος είναι από ανοδιώμενο αλουμίνιο και οι βίδες σύνδεσης είναι ανοξείδωτες. Η ανοδίωση είναι τύπου ΙΝΟΧ, με ελάχιστο πάχος επεξεργασίας της ανοδίωσης των διατομών και των εξαρτημάτων 20mm..

Τα κύρια πλεονεκτήματα της ανοδίωσης είναι τα εξής: • • • • • •

28

Αισθητική. Μεταλλική εμφάνιση τύπου ΙΝΟΧ Κόστος. Μικρότερο κόστος κατασκευής και συντήρησης σε σχέση με τα ανοξείδωτα κάγκελα. Αντοχή. Μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμη και σε έντονο διαβρωτικό περιβάλλον. Σταθερότητα εμφάνισης. Η απόχρωση δεν αλλάζει, δεν ξεφλουδίζει και δεν δημιουργούνται ρωγμές στην επιφάνεια. Συντήρηση. Η επιφάνεια καθαρίζεται με κοινά (μη ισχυρά) απορρυπαντικά ή με νερό. Ασφάλεια. Το προϊόν δεν είναι τοξικό.


Παρουσιάσεις

Νέο σύστημα καγκέλου από την EXALCO

Το EXRAIL System καθίσταται το πλέον καινοτόμο σύστημα της αγοράς, μιας και διατίθεται με τοποθετημένα τα εξαρτήματα στους ορθοστάτες, σε μορφή ΚΙΤ. Αυτό σημαίνει ότι: •

Διατηρείται η υψηλή ποιότητα του συστήματος αποφεύγοντας τις φθορές σε όλες τις διαδικασίες

Ελαττώνεται ο χρόνος παράδοσης του έργου στο τελικό καταναλωτή

Μειώνεται το κόστος της επεξεργασίας των υλικών

Μεταφέρεται το προϊόν στο έργο στην αρχική του συσκευασία

Στη διάθεση του κατασκευαστή υπάρχει η επιλογή προμήθειας διατομών και εξαρτημάτων (για σωληνωτά και ορθογώνια) σε τεμάχια για την συναρμολόγηση ειδικών κατασκευών. Η γκάμα των εφαρμογών του EXRAIL System περιλαμβάνει κάγκελα για μπαλκόνια, για εσωτερικές και εξωτερικές σκάλες, για πατάρια κτιρίων, γυάλινους φράχτες κτλ. Μπορεί να εγκατασταθεί σε κατοικίες και δημόσιους χώρους (σταθμούς μετρό, μουσεία, δημόσια κτίρια κτλ),σε ξενοδοχεία (πισίνα, μπαλκόνια, φράχτες) κ.α.. Το σύστημα ανταποκρίνεται πλήρως σε κάθε ανάγκη της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο, συμπληρώνοντας την μεγάλη γκάμα των προϊόντων της EXALCO.

29


Παρουσιάσεις

Η εταιρεία PALDOOR δραστηριοποιείται, εδώ και χρόνια, με βασικό αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση θωρακισμένων πορτών με επένδυση αλουμινίου και με επένδυση ξύλου, παραδοσιακών πορτών ασφαλείας, εσωτερικών πορτών καθώς και ειδικών κατασκευών που αφορούν πόρτες κυρίας εισόδου. Έδρα της εταιρείας είναι το 12οχλμ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ στη Μεταμόρφωση Αττικής. Οι πόρτες της εταιρείας μπορεί να εντυπωσιάσουν και τους πλέον απαιτητικούς, καθώς διατίθενται σε ποικίλους χρωματισμούς (ral, ειδικά χρώματα, απομιμήσεις ξύλου) και σε πολλούς σχεδιασμούς, παρέχοντας πληθώρα επιλογών. Οι πόρτες της PALDOOR, κατασκευασμένες με τα καλύτερα υλικά και τις πιο σύγχρονες μεθόδους, παρέχουν απόλυτη ασφάλεια και αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανθεκτικές στη φθορά που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου.

Στα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνονται: Οι παραδοσιακές πόρτες ασφαλείας, series 1000, που είναι κατασκευασμένες εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο και κατά συνέπεια διαθέτουν απόλυτη ανθεκτικότητα, χωρίς να χρειάζονται συντήρηση. Θα τις βρείτε σε 3 τύπους: μονόφυλλη, μονόφυλλη με πλαϊνό ανοιγόμενο και δίφυλλη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το γεγονός ότι τα διακοσμητικά τους μέρη είναι κατασκευασμένα από χυτό αλουμίνιο. Διαθέτουν τζάμια TRIPLEX με ασφάλειες αλουμινίου, κλειδαριά ασφαλείας με 11 κινητά και 4 σταθερά έμβολα, κύλινδρο υψηλής ασφάλειας με 5 μικρά κλειδιά, προστασία κυλίνδρου, αυτόματο ανεμοφράκτη, λάστιχο στεγάνωσης περιμετρικά σε κάσα και φύλλο πόρτας, μεντεσέδες βαρέως τύπου και ειδικό θερμομονωτικό υλικό εσωτερικά, που παρέχει άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανοιγοανακλινόμενου παραθύρου και διατίθενται επίσης σε θερμοδιακοπή.

30


Παρουσιάσεις

Οι θωρακισμένες πόρτες με επένδυση αλουμινίου της PALDOOR, series SP 3000, διατίθενται σε ποικίλα σχέδια και με ΙΝΟΧ στοιχεία, δεν χρειάζονται συντήρηση, παρέχουν θερμομόνωση και ηχομόνωση και είναι ιδανικές για την κύρια είσοδο. Διαθέτουν διπλή θωράκιση, κλειδαριά ασφαλείας με 11 κινητά και 4 σταθερά έμβολα, κύλινδρο υψηλής ασφάλειας με 5 μικρά κλειδιά, defender – προστασία κυλίνδρου, αυτόματο ανεμοφράκτη, λάστιχο στεγάνωσης περιμετρικά σε κάσα και φύλλο πόρτας, μεντεσέδες βαρέως τύπου και ειδικό θερμομονωτικό υλικό εσωτερικά, που παρέχει άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Εξίσου ανθεκτικές και αδιάρρηκτες είναι και οι θωρακισμένες πόρτες της εταιρείας με επένδυση ξύλου μέσα έξω, έξω αλουμίνιομέσα επένδυση ξύλου, καθώς επίσης με τζάμι και ασφάλεια χιαστή, series SW 400.

Διατίθενται σε δύο τύπους: 1) STANDARD 14 σημείων, με 10 κινητά και 4 σταθερά έμβολα και 2) PLUS 21 σημείων, με 14 κινητά και 7 σταθερά έμβολα. Έχουν κλειδαριά ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβωτίου ή κλειδαριά με μικρό κλειδί και defender – προστασία κυλίνδρου εξωτερικά. Επίσης διαθέτουν πανοραμικό μάτι, ρυθμιζόμενο αυτόματο ανεμοφράκτη, θερμοηχομονωτικό λάστιχο περιμετρικά, σύρτη ελεγχόμενου ανοίγματος και μεντεσέδες βαρέως τύπου. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας δεν είναι τίποτα άλλο από την επιμονή στην τελειότητα.

31


Παρουσιάσεις

Νέες αρχιτεκτονικές κλειδαριές & πόµολα ασφαλείας Η Security Lock, μια απ’ τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της κατασκευής μηχανισμών και εξαρτημάτων αλουμινίου, παρουσιάζει τις νέες, πρωτοποριακές αρχιτεκτονικές κλειδαριές και πόμολα ασφαλείας. Η πολυετής εμπειρία της εταιρείας και οι καινοτόμες λύσεις που εφαρμόζει στα προϊόντα της, εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα, λειτουργικότητα, άνεση, αποτελώντας ιδανική λύση για κάθε σπίτι. Ξεχωρίζουν για τον κομψό και συνάμα απλό σχεδιασμό τους ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Με το νέο έξυπνο design και την ποικιλία λαβών που διατίθεται στην αγορά προσφέρουν ομοιομορφία στο χώρο.

Στον τομέα της ασφάλειας, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αντιδιαρρηκτική προστασία με διπλό κεντρικό κλείδωμα, και πρόσθετη ντίζα ασφάλισης. Όλα αυτά με βελτιωμένη λειτουργία χάρη στο ενσωματωμένο αμορτισέρ.

Τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται από τους μεγαλύτερους Έλληνες κατασκευαστές κουφωμάτων και συνιστώνται από τους μεγαλύτερους παραγωγούς συστημάτων αλουμινίου.

32


 

 

  

    

    

        !  "#$ %&' '           

   (        

 

 #  %  & ) *"+ ,- . (   #         !   "  !  # 

$% &  ' ()* +  % /01234 53603787792874 :534 303/;7<:<=6204 

=>8571<?53/?234 303/;71<?53/?234 0:527/73<034 ;<=53//760//778<;204 @<;<:5>34 ;<=53/20A234 <8<?=<575B527/787:>34

           !" ! # $  %&' ' (& )& *&+

( * '*' * )

 

 * &',!-./-0* 1

   

   

    

    

    !"        

 #!       


Παρουσιάσεις

Κυκλικά & Τοξωτά κουφώματα ΜΟΝΟ για επαγγελματίες Η Βιοτεχνία Κυκλικών & Τοξωτών Κουφωμάτων Αλουμινίου & PVC Ξανθόπουλος δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής κουφωμάτων από το 1991 με έδρα τον Ίμερο Κομοτηνής Ροδόπης. Το 1996 η αγάπη για την κατασκευή, με λεπτομέρεια και το μεράκι για κάτι καινούργιο στον χώρο της κατασκευής, μας οδήγησε να ασχοληθούμε με κάτι πιο περίπλοκο και εξειδικευμένο στον χώρο μας, με την κατασκευή κυκλικών και τοξωτών κουφωμάτων αλουμινίου, αίθριων και υαλοπετασμάτων με επιτυχία και δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα. Η άριστη συνεργασία με τους πελάτες μας, η τέλεια και γρήγορη κατασκευή, η άμεση εξυπηρέτηση και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, μας καταξιώνουν στο χώρο μας με μεγάλη επιτυχία, ανανεώνοντας συνεχώς την κατασκευή των κουρμπαριστών κουφωμάτων όπως, συστήματα υαλοπετάσματος και παραθύρων περιμετρικού μηχανισμού (υαλοπετάσματα Μ1-Μ6-Μ3), Alumil (παραθύρων 20000-20500 Apollo) με δυνατότητα επιλογής σχεδίων από τους ίδιους τους πελάτες μας. > Το 2004 η βιοτεχνία εξοπλίστηκε με νέα μηχανήματα και δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο του PVC με μεγάλη δυνατότητα παραγωγής κουρμπαριστών αρίστης κατασκευής. > Το 2008 η βιοτεχνία μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις, στο 6ο χλμ. Κομοτηνής-Παραδημής, εξοπλισμένη με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό τη δική σας καλύτερη και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Η Βιοτεχνία Κυκλικών & Τοξωτών Κουφωμάτων Αλουμινίου & PVC Ξανθόπουλος • στην κατασκευή κουρμαπαριστών σε μικρές διαστάσεις αλουμινίου (από 20cm διάμετρο) και PVC (από 30cm διάμετρο) • Για την τέλεια & ταχεία κατασκευή με βαμμένα προφίλ σε όλα τα χρώματα χωρίς σκασίματα και σημάδια (RAL, SUBLE, POLYBROX και ΞΥΛΟΥ) • Οι κατασκευές μπορούν να γίνουν και με άβαφα προφίλ (με μικρή καθυστέρηση λόγω βαφείου) • Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατασκευής • Aνταγωνιστικές τιμές • Yψηλή ποιότητα και λεπτομέρεια κατασκευής • Άμεση εξυπηρέτηση • Γρήγορη παράδοση

Υπηρεσίες Τοξωτά Κουφώματα Αλουμινίου • Οι κατασκευές μπορούν να γίνουν και με άβαφα προφίλ (με μικρή καθυστέρηση λόγω βαφείου) • Καμπυλωτά και σταθερά (κυκλικά και τοξωτά) με πόδια, από 8 πόντους ακτίνα με βαμμένα & άβαφα προφίλ (κορνίζα, τζάμι, μονό-διπλό) • Παράθυρα μονόφυλλα από 22 πόντους ακτίνα • Περιστρεφόμενο από 24 πόντους ακτίνα με βαμμένα και άβαφα προφίλ με μία ένωση • Κουπαστές από 32 πόντους ακτίνα με βαμμένα και άβαφα προφίλ χωρίς σκασίματα, χωρίς στοκάρισμα • Οι βαφές στο χρώμα ξύλου μπορούν να γίνουνε στο βαφείο που θα βάψετε & τα υπόλοιπα προφίλ

Τοξωτά Κουφώματα PVC • Δυνατότητα κουρμπαρίσματος από ακτίνα 15cm • Τοξωτά και κυκλικά κουφώματα ανοιγόμενα & είσοδοι με δικά σας υλικά: Wymar, Komer ling, Veka, Rhau, Kbe, Brugman, Aluplast, Dimex, Tyssen, Dekenek,schuco • Κουρμπαριστό πατζούρι από 35cm ακτίνα • Κυκλικά περιστρεφόμνα από 35cm ακτίνα pvc • Τεχνική υποστήριξη 34


Παρουσιάσεις

Κυκλικά & Τοξωτά κουφώματα ΜΟΝΟ για επαγγελματίες Ξύλο & Αλουμίνιο σε Απόλυτη Αρμονία Η σειρά συνδυάζει την κατασκευή της θερμικής μόνωσης πόρτας και παράθυροu με τη φυσική ζεστασιά του ξύλου σε ένα ολοκληρωμένο προϊόν με τέλεια λειτουργικότητα, άψογη αισθητική και μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. • • • • •

Διατομή πλάτους (φύλλο) 91,5 χιλιοστά Εσωτερική επένδυση από μασίφ ξύλο δρυός 19 χιλιοστών Ανήκει στη κατηγορία με συντελεστή θερμομόνωσης Uf έως 1,4 W/m2K Χρησιμοποιεί υαλοενισχυμένα πολυαμίδια πάχους 18 χιλιοστών. Δυνατότητα υάλωσης έως 46mm. Μπορεί να τοποθετηθεί έως και τριπλός υαλοπίνακας με συντελεστή θερμομόνωσης Ug = 0,5 W/m2K • Ατσάλινος περιμετρικός μηχανισμός με κλειδώματα τύπου «μανιτάρι» • Διατίθενται και προφίλ για την κατασκευή εισόδων.

Η εταιρία Ξανθόπουλος κλείνοντας 17 χρόνια πρωτοπορίας στην κατασκευή κυκλικών & τοξωτών κουφωμάτων Αλουμινίου-PVC, συνεχίζει την πορεία της στο χώρο των ειδικών κατασκευών και διακρίνεται τόσο για την τελειότητα όσο και για την ποιότητα και την αισθητική χωρίς αρχή και τέλος. > Η επιτυχία μας κορυφώνεται με την κατασκευή του κουρμπαριστού Υαλοπετάσματος Μ3 Thermo της ALUMIL, για την Ορθόδοξη Μητρόπολη στα Τύρανα της Αλβανίας και τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως

> Το νέο Elinotel Apolamare, στη Χανιώτη Χαλκιδικής, άνοιξε τις πόρτες του στις 30 Απριλίου 2009. ALUMIL 9400

> N&V CLUB ΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -Residenzstrasse 3 80333 München ELVIAL 5600 ΚΑΣΑ 5607

> Κουρμπαριστό Υαλοπέτασμα ALUMIL M3, για εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αλβανία.

6o χλμ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΠΑΡΑΔΗΜΗΣ • Τηλ: 25310 89400 - 1 - 2 - 3 • Fax: 25310 89404

www.toxota.gr • e-mail: info@toxota.gr 35


Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα!!! Διαρκώς ακούμε ποικίλες σκέψεις και προβληματισμούς που απασχολούν τους επαγγελματίες κατασκευαστές όπως για παράδειγμα: «Δεν υπάρχει δουλειά» «Το πρόγραμμα του Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον δε βοηθάει» «Οι πελάτες κοιτάνε το φθηνότερο και όχι το καλύτερο» «Δεν καταλαβαίνω πώς ο Χ κατασκευαστής δίνει τόσο χαμηλή τιμή; Ούτε το κόστος των υλικών δεν καλύπτει» και πολλές παρόμοιες απορίες, που αποτελούν τη βάση καθημερινών συζητήσεων.

Το σίγουρο είναι πως η ανάγκη για κουφώματα υπάρχει. Όχι τόσο για νέες οικοδομές, όσο για αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων. Πολλοί παράγοντες συγκλίνουν σε αυτό, όπως για παράδειγμα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβαρύνουν κατά πολύ τον ήδη μειωμένο οικονομικό προϋπολογισμό του καταναλωτή. Οι καταναλωτές σίγουρα προσπαθούν να βρουν τρόπους να μειώσουν αυτές τις δαπάνες. Επιλέγουν όμως τρόπους για τους οποίους έχουν ενημερωθεί – συνήθως με διαφήμιση – για το οικονομικό όφελος που θα έχουν. Συνεπώς από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να τους ενημερώσουμε ΣΩΣΤΑ ώστε να αποδεχθούν πως τα κουφώματα δεν κλείνουν τα ανοίγματα του οικήματος για να μην μπαίνει βροχή, αέρας, ήλιος… Με τα σύγχρονα κουφώματα νέας τεχνολογίας μπορούν να κερδίσουν χρήματα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα. Δηλαδή απλά θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων κλάδων π.χ. των φωτοβολταϊκών που προέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσες χιλιάδες ευρώ μπορεί ο καταναλωτής να εξοικονομεί ετησίως με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ταράτσα του σπιτιού του.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την παραδοχή και αποδοχή παράλληλα πως το σημερινό οικονομικό τουλάχιστον περιβάλλον που βιώνουμε δεν είναι περαστικό! Αυτό είναι και μέσα σε αυτό καλούμαστε να λειτουργούμε από εδώ και πέρα. Δε θα αλλάξει. Θα εξελιχθεί και οφείλουμε να βρούμε λύσεις για να εξελιχθούμε κι εμείς μέσα σε αυτό και αυτές οι λύσεις δεν μπορούν να είναι αυτές που είχαμε στο παρελθόν. Είναι ένα περιβάλλον μοναδικά δύσκολο. Αυτό το μοναδικά δύσκολο περιβάλλον μόνο με μοναδικούς και καινοτόμους τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

36


Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας

www. kostologisikoufomaton.gr.

Έχει πολλαπλούς ρόλους και χρήσεις τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον επαγγελματία κατασκευαστή. Ξεκινά με το δικτυακό τόπο της πλατφόρμας όπου ο καταναλωτής μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τα βασικά στοιχεία του

ΕΝΝΟΙΟΛΕΞΟ Λέξεις και φράσεις που ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του, ο καταναλωτής όμως δεν τις γνωρίζει ή τις χρησιμοποιεί με άλλον τρόπο στην καθομιλουμένη. Π.χ. σπανιολέτα, προφίλ, θερμομόνωση κτλ

ΤΥΠΟΙ & ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ Συμβαίνει συχνά να μην κατανοούν οι καταναλωτές ποιο για παράδειγμα είναι το επάλληλο κούφωμα και στην ερώτηση του κατασκευαστή τι τύπο κουφώματος θέλει να μην μπορεί να δώσει τη σωστή πληροφορία. Από την άλλη θα πρέπει να γνωρίζουν π.χ., ότι ένα μονόφυλλο κούφωμα ανοιγόμενο δεν μπορεί να έχει διάσταση 2m x 2m…

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Θα πρέπει να ξέρει ο καταναλωτής ότι ο κατασκευαστής που θα επιλέξει για να ζητήσει μια προσφορά θα πρέπει τουλάχιστον να είναι πιστοποιημένος. Όταν δε, έχει και μια ένδειξη των έργων που έχει κάνει και ένα μικρό ιστορικό των δραστηριοτήτων του, σίγουρα θα βοηθηθεί να γνωρίσει καλύτερα τη δουλειά του. Η προσφορά που θα λάβει θα πρέπει αν μη τι άλλο να είναι μηχανογραφημένη. Δεν μπορεί εν έτη 2013 να λαμβάνει χειρόγραφη προσφορά σε πακέτο από τσιγάρα… και να τον συγκρίνει με έναν επαγγελματία κατασκευαστή. Ιδιαίτερα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κουφώματα με ίδια εξαρτήματα ίδιας σειράς, δεν μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση τιμής. Γενικά λοιπόν σε αυτή την ενότητα περιλαμβάνονται πληροφορίες για τα βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν έναν επαγγελματία κατασκευαστή.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Πρέπει ο καταναλωτής να γνωρίζει ότι και στα κουφώματα η πιστοποίηση είναι υποχρεωτική από το Φλεβάρη του 2010 και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙ.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Χρήσιμες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα που επιδοτεί τα κουφώματα, π.χ. Εξοικονόμηση κατ’ οίκον, ΕΣΠΑ κτλ. Γενικά, σε αυτή την ενότητα ο καταναλωτής θα βρει πληροφορίες και tips που αφορούν κάθε παρελκόμενο των πορτοπαραθύρων π.χ. ρολά, σίτες, θωρακισμένες, συντήρηση κτλ. 37


Η περιήγηση στην πλατφόρμα, συνεχίζει με την εφαρμογή για τον Υπολογισμό του Κέρδους που θα έχει με την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά ή και την τοποθέτηση νέων σε καινούριο κτίριο. Με απλό τρόπο ο καταναλωτής θα συμπληρώνει τη φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία και αμέσως θα μπορεί να δει σε πόσα χρήματα μεταφράζεται το κέρδος που θα έχει με την επιλογή του να βάλει κουφώματα νέας τεχνολογίας. Τέλος, ο καταναλωτής, αφού έχει όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Κοστολόγησης Κουφωμάτων. Αρχικά θα συμπληρώσει τα στοιχεία που χρειάζονται για να κοστολογηθεί μια προσφορά (διαστάσεις, τύπος κουφώματος, βαφή, τζάμια, παντζούρια, μηχανισμός κτλ). Αφού επιλέξει και εταιρεία διέλασης, το επόμενο βήμα είναι Να δώσει τα πλήρη στοιχεία του Αμέσως μετά θα επιλέξει κατασκευαστή

Σε αυτό το σημείο του δίνονται τρεις διαφορετικές επιλογές για τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσει: • Αναζήτηση με βάση τη διέλαση και την περιοχή • Αναζήτηση με βάση την περιοχή και • Αναζήτηση με βάση τη διέλαση Αμέσως εμφανίζονται τα στοιχεία των κατασκευαστών που πληρούν τα επιλεγμένα κριτήρια. Εδώ ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δει αναλυτικές πληροφορίες των κατασκευαστών που διαφημίζονται στη μηχανή αναζήτησης κατασκευαστών κουφωμάτων αλουμινίου www.e-alouminio.gr. Ολοκληρώνει τη διαδικασία επιλέγοντας πού θα στείλει το αίτημά του. Από εδώ και κάτω δεν έχει παρά να περιμένει την κοστολόγηση των κουφωμάτων του ηλεκτρονικά.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν φυσικά δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα. Π.χ., ένας ενδιαφερόμενος μπορεί: να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα μόνο μία φορά να επιλέξει μέχρι τρεις εταιρείες διέλασης και μέχρι μόνο τρεις κατασκευαστές. Όλες οι δικλείδες ασφαλείας θα περιγράφονται αναλυτικά στους όρους χρήσης του προγράμματος.

38


Ολοκληρώνοντας με τις δυνατότητες που παρέχονται στον καταναλωτή πάμε τώρα να δούμε τι εργαλεία έχει ο κατασκευαστής κουφωμάτων για να ανταποκριθεί στα αιτήματα. Στον επαγγελματία κατασκευαστή δίνεται online πρόγραμμα κοστολόγησης κουφωμάτων. Κάθε χρήστης έχει το δικό του προσωπικό κωδικό και password. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να ενημερώσει το πρόγραμμά του με τα εταιρικά του στοιχεία και τις τιμές των προϊόντων που δουλεύει. Εφόσον τα στοιχεία είναι ενημερωμένα, όταν λαμβάνει το αίτημα του πελάτη, αυτόματα το πρόγραμμα μετατρέπει το αίτημα σε κοστολογημένη προσφορά. Σε αυτό το σημείο ο κατασκευαστής μπορεί να καταγράψει ό,τι επιπλέον θεωρεί ότι πρέπει να διευκρινίσει στον ενδιαφερόμενο και να αποστείλει ηλεκτρονικά την προσφορά του. Συγχρόνως, έχει στην κατοχή του τα πλήρη στοιχεία του υποψήφιου πελάτη και μπορεί με το δικό του μοναδικό τρόπο ο καθένας να τα διαχειριστεί. Το πρόγραμμα που έχει ο κατασκευαστής και καταχωρεί τις τιμές του διέπεται από δικλείδες ασφαλείας και μπορεί μόνον ο ίδιος να το διαχειριστεί.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προβάλουμε και να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα κουφώματα αλουμινίου και να πούμε στον κόσμο ότι σήμερα μπορούν να του παρέχουν ό,τι χρειάζεται. Ασφάλεια, Οικονομία, Λειτουργικότητα, Αεροστεγάνωση, Υδατοστεγάνωση, Θερμομόνωση, Ηχομόνωση, Design και αν μη τι άλλο είναι ένα προϊόν καθαρά ελληνικό από την εξόρυξη, τη μεταποίηση, μέχρι το κούφωμα να φτάσει στο σπίτι μας.

39


Οι εταιρείες προτείνουν

Ανοιγόμενη θερμομονωτική σειρά με πυρήνα πολυουρεθάνης

Η Alumil αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ολοκληρωμένα συστήματα υψηλών προδιαγραφών, τα οποία προορίζονται για αρχιτεκτονική χρήση και θέτουν νέα standard στη θερμική συμπεριφορά των κουφωμάτων αλουμινίου. Ένα τέτοιο, Νέας Γενιάς, σύστημα υψηλών αποδόσεων και προδιαγραφών το οποίο ανταποκρίνεται και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, είναι το S60. Η σειρά S60 αποτελεί την κορυφαία και πλέον ενισχυμένη θερμομονωτικά πρόταση ανοιγομένου συστήματος της Alumil. Ανταποκρίνεται στην ανώτατη κλάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών για θερμομονωτικά συστήματα, και άνεμο - υδατοστεγανότητα, πιστοποιημένο από το IFT ROSENHEIM. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για όλες τις τυπολογίες ανοιγομένων συστημάτων που καλύπτει τις απαιτήσεις του πιο σύγχρονου και απαιτητικού κατασκευαστή. Διαθέτει μεγάλο εύρος προφίλ που προσδίδουν ποικιλία στην εξωτερική εμφάνιση δίνοντας στον κατασκευαστή την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε ίσιες και λιτές γραμμές ή σε στιβαρές (με σπαστά προφίλ) και κλασικές κατασκευές (Classic εμφάνιση) για μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική εμφάνιση στα κτίρια. Αποτελεί ιδανική επιλογή για την κάλυψη όλων των ανοιγμάτων των κτιρίων, καθώς και των κυρίων εισόδων. Ενώ τα παράθυρα με κρυφό φύλλο προσδίδουν ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση στην κατασκευή. Δεδομένου ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις χρησιμοποιείται το ίδιο σύστημα, έχουμε εφάμιλλες υψηλές επιδόσεις σε όλα τα ανοίγματα και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε ομοιομορφία στην εμφάνιση. Επιπλέον το σύστημα στον κατασκευαστή, μιας και διαθέτει φύλλα τα οποία μπορούν να συνεργαστούν με τον κλασικό μηχανισμό κάμερας (European Groove) αλλά μπορεί να επιλεγούν και φύλλα τα οποία συνεργάζονται αρμονικά με χαλύβδινο περιμετρικό μηχανισμό 16 mm.

40


Οι εταιρείες προτείνουν

Ανοιγόμενη θερμομονωτική σειρά με πυρήνα πολυουρεθάνης Το σύστημα S60 επιτυγχάνει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές θερμομόνωσης της κατηγορίας του, Uf έως 0,98 W/m2k, με την χρήση υαλοενισχυμένου πολυαμιδίου, (πλάτους 38mm στις κάσες και 34mm στα φύλλα) και την προσθήκη πολυουρεθάνης, με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδανική επιλογή για μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας των κτιρίων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος είναι: Βασικό πλάτος σειράς 76,5mm Δυνατότητα κατασκευής φύλλων έως και 130Kg Στο σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί υαλοπίνακας συνολικού πάχους έως 47mm Συνεργάζεται με κλασικό μηχανισμό κάμερας ή/και με περιμετρικό χαλύβδινο μηχανισμό 16mm Ποικιλία στην εξωτερική εμφάνιση: Επίπεδη, καμπύλη, επικλινής, νεοκλασική Εισόδους με κρυφούς, βαρέως τύπου κυλινδρικούς ή εξωτερικούς μεντεσέδες Παράθυρα με κρυφό φύλλο Ιδανικό για Window walls εφαρμογές

• • • • • • • •

Τεχνικά χαρακτηριστικά: • • • • • •

Βάθος κάσας Βάθος φύλλου Ελάχιστο εμφανές ύψος κατασκευής Βάρος φύλλου Πάχος υάλωσης Είδος θερμομόνωσης

76,5mm 84mm 137mm πάνω από 130kg πάνω από 62mm Υαλοενισχυμένο πολυαμίδιο 34mm

Επιδόσεις:

• • • •

Θερμοπερατότητα Αεροπερατότητα Υδατοπερατότητα Αντοχή σε ανεμοπίεση

ΕN ISO 10077-2 EN 12207 EN 12208 EN 12210

πάνω από Uf= 0,98 W/m2k Class 4 Class Ε900 Class C4/C5

41


Οι εταιρείες προτείνουν

Μια εναλλακτική πρόταση, για τον κατασκευαστή Μία λύση στις νέες απαιτήσεις των καιρών Μία νέα προοπτική

Οι καιροί αλλάζουν. Οι απαιτήσεις των κανονισμών για την σύγχρονη κατοικία, σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας γίνονται αυστηρότεροι, και μέχρι το 2020 (που είναι η ημερομηνία στόχος για την Ε.Ε.) θα γίνουν πολύ αυστηρότεροι ακόμα. Ο συντελεστής θερμοπερατότητας του κουφώματος Uw θα είναι αρκετά κάτω από την μονάδα. Από την άλλη πλευρά όμως, η οικονομική ευμάρεια που μας χαρακτήριζε μέχρι πρότινος, έχει ουσιαστικά παρέλθει. Η αγορά ακινήτων έχει μειωθεί έως μηδενιστεί. Ότι απομένει, είναι η ανακαίνιση παλαιών κατοικιών και γενικά η προσπάθεια των ήδη ιδιοκτητών ακινήτων να μονώσουν και να αναβαθμίσουν με τον καλύτερο, αλλά και ταυτόχρονα, οικονομικότερο τρόπο την ακίνητη περιουσία τους. Η ανάγκη λοιπόν για τον σύγχρονο κατασκευαστή κουφωμάτων είναι να μπορεί να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας (ασφάλεια – χαμηλό συντελεστή Uw – κλπ) σε τιμές οικονομικές και προσιτές στην πλειονότητα των πελατών. Με την ήδη υπάρχουσα, λοιπόν, τεχνογνωσία του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου, και με την εμπειρία που έχει πλέον αποκτήσει στον τομέα αυτό, έχει την ευκαιρία να επεκταθεί και σε ένα άλλο υλικό στον ήδη υπάρχοντα χώρο. Η προσθήκη ενός ακόμα υλικού, του P.V.C. (Vinyl) είναι εύκολη και σαφώς όχι πολυέξοδη. Δίνει όμως μία άλλη προοπτική στην επιχείρηση διότι ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις, και αυξάνει την γκάμα των προϊόντων της. Το συνθετικό κούφωμα κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί παγκοσμίως. Σε χώρες των οποίων ποικίλουν οι κλιματολογικές συνθήκες. Από την Ρωσία έως την Νότια Αφρική, από την Κίνα ως την Βόρειο και Νότιο Αμερική. Στην Αγγλία το ποσοστό του συνθετικού στις νέες κατασκευές ξεπερνά το 90% και ο λόγος είναι ότι με το P.V.C. επιτυγχάνεις πολύ περισσότερα (χαμηλός Uw – εξοικονόμηση ενέργειας – ασφάλεια) με πολύ λιγότερα χρήματα απ΄ ότι με ένα οποιοδήποτε άλλο υλικό. Δραστηριοποιείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, είτε με εργοστάσια παραγωγής προφίλ είτε με αποθήκες εξυπηρέτησης των πελατών της. Στην Ελλάδα, η Aluplast, έχει παρουσία από την δεκαετία του ΄80 μέσω πελατών, ενώ από το 1991 έχει αποθήκη – παρακαταθήκη για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Στο πνεύμα της εταιρίας είναι να δίνει πλήρη τεχνική και υλική κάλυψη στους συνεργάτες της όπως επίσης όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ποιότητα και σωστή λειτουργία των προϊόντων της. Συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη, σεμινάρια, και υποδείξεις παρέχονται από εξειδικευμένους Έλληνες και ξένους τεχνικούς. Η αποθήκη της Aluplast στην Ελλάδα βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στην Θεσσαλονίκη σε μία έκταση 4.000 τ.μ. δίνοντας στους συνεργάτες της την δυνατότητα του γρήγορου εφοδιασμού σε όλα τα συστήματα, και χρώματα που ενδιαφέρουν το Ελληνικό πελατολόγιο. Συστήματα που δίνουν συντελεστές Uw από 1,3 έως 0,64 πιστοποιημένα από έγκυρους οίκους πιστοποίησης (όπως Rosenheim) είτε στο ανοιγο-ανακλινόμενο κούφωμα, είτε συρρόμενα, στα βαρέως τύπου, στα ρολλά και στα παντζούρια.

42


Οι εταιρείες προτείνουν

Νέα γκάμα προϊόντων από την APERTO

Η εισαγωγική εμπορική εταιρία Aperto Aluminium Group αποτελεί μία νέα και ποιοτική πρόταση στο χώρο του αλουμινίου. Η APERTO αν και ξεκίνησε με βασικά προϊόντα της το ανοδιωμένο κάγκελο αλουμινίου και τα εξαρτήματα αλουμινίου, έχει καταφέρει στα τρία χρόνια ζωής της, να ενσωματώσει στη γκάμα της όλων των μορφών πόρτας, ( πυράντοχη, ασφαλείας, θωρακισμένη, εσωτερική, πτυσσόμενη, αυλόπορτα, πόρτα garage κα), ηλεκτρονικές κλειδαριές και αυτοματισμούς. Προσόψεις, συστήματα σκίασης και εξαερισμού. Η επιλογή των συνεργατών της γίνεται με προτεραιότητα την ποιότητα και τη συνέπεια τους. Η τεχνογνωσία , η πολυετή εμπειρία , η διαρκής ενημέρωση και η διάθεση εξεύρεσης λύσης στη κατασκευή των συνεργατών της, είναι η πολιτική που ακολουθεί με συνέπεια μέχρι τώρα.

ΑΝΟΔΙΩΜΕΝΟ ΚΑΓΚΕΛΟ 18-20 ΜΙΚΡΑ Το πιστοποιημένο ανοδιώμενο κάγκελο είναι το βασικό προϊόν της εταιρείας APERTO. Η ποικιλία εξαρτημάτων και profil που διαθέτει στη γκάμα της , μπορεί να προσαρμόσει τις αισθητικές και οικονομικές ανάγκες κατασκευής του εκάστοτε έργου. Οι επιλογές των συνδυασμών είναι αμέτρητες. Καλύπτει από περιφράξεις και κάγκελα με ανοδιώμενο αλουμίνιο, συνθετικό deck και γυαλί, μέχρι χωρίσματα και σκάλες.

ΠΟΡΤΕΣ Η ενότητα πόρτα είναι ανεξάντλητη. Η συνέπεια που διακρίνει την εταιρεία APERTO, μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ζήτησης στο κεφάλαιο πόρτας. Από κύριας εισόδου ασφαλείας, θωρακισμένη, αλουμινίου, PVC, πτυσσόμενη γαλβανιζέ και τζαμιού, πυράντοχη, πόρτα garage, αυλόπορτα, μέχρι και εσωτερική. Παράλληλα προσφέρει αυτοματισμούς και ηλεκτρονικές κλειδαριές σε συνδυασμό ή μη.

ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ Σε αυτή την ενότητα, μπορεί να σας προσφέρει, μελέτη και υλικά σε έτοιμο Υαλοπέτασμα και bond μέχρι ειδικά διαμορφωμένα φύλλα σε ποικιλία μετάλλων (όπως λαμαρίνα, αλουμίνιο , ανοξείδωτο, αντί graffiti επίστρωση/μέταλλο, χαλκό κ.α.). Τέλος διαθέτει και μία ολοκληρωμένη γκάμα σκιάστρων που συνδυάζει την ανανέωση του αέρα με την υψηλή αισθητική, κατάλληλα για προσόψεις ενεργειακών κτιρίων.

44


Οι εταιρείες προτείνουν

Σύστημα συρομένων D-FENDER EYΚΟΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Η σειρά D-FENDER είναι ειδικά σχεδιασμένη για την εύκολη αλλά ταυτόχρονα στιβαρή τοποθέτησή της στα προφίλ αλουμινίου, με χρήση μόνο των κατάλληλων εξαρτημάτων για κάθε προφίλ, που περιλαμβάνονται στη συσκευασία μαζί με την ειδική καλίμπρα εύκολης τοποθέτησης και άψογης ρύθμισης που σας γλιτώνει από επιπλέον χρονοβόρες εργασίες.

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ Η DOMUS παρουσιάζει τη D-FENDER, ένα νέο σύστημα κλειδαριάς, άψογης αισθητικής για κάθε προφίλ συρόμενων παραθύρων αλουμινίου, σχεδιασμένο σε κάθε λεπτομέρεια σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις ανάγκες των κατασκευαστών. To σύστημα D-FENDER είναι κατασκευασμένο με τα πλέον κατάλληλα υλικά για όλα τα εξαρτήματα, τα οποία επιλέχθηκαν προσεκτικά από τους ειδικούς μας μετά από πολλαπλές σειρές εργαστηριακών δοκιμών αντοχής. Συνδυάζει τεχνογνωσία & design με διπλό κλείδωμα για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσφέρει γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση όσο ποτέ, χάρη στην ειδική καλίμπρα που παρέχεται σε κάθε συσκευασία και την ανάγκη ενός και μόνο κατσαβιδιού με τετράγωνη μύτη για όλες τις εργασίες τοποθέτησης του συστήματος. ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ με χαρακτηριστικά όπως: Ειδικό ελατήριο για προστασία από κρούσεις, ενσωματωμένα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, διπλή συγκράτηση με βίδες & πεταλούδες, απόλυτα ομαλή και αθόρυβη λειτουργία της κλειδαριάς. KΛΕΙΔΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για «χωνευτά» συστήματα Προτείνεται για όπου απαιτείται χωνευτή κλειδαριά (παντζούρι). Η κλειδαριά συνδυάζεται με το αντίστοιχο σύστημα D-FENDER (2 ή 4 κλειδωμάτων). Η DOMUS προτείνει τη χρήση αυτοστηριζόμενου μηχανισμού χωρίς την εξωτερική χούφτα για μεγαλύτερη ασφάλεια και στεγανότητα. Η κλειδαριά διατίθεται σε λευκό ή μαύρο χρώμα και με φινίρισμα χρωμίου. Κατόπιν παραγγελίας προσφέρονται και σε ειδικά χρώματα επιλέγοντας από γκάμα με περισσότερους από 300 κωδικούς. ΣΥΣΤΗΜΑ 2 ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΩΝ ειδικό για κάθε προφίλ συρομένων αλουμινίου Σύστημα 2 κλειδωμάτων D-FENDER, ειδικό για κάθε σειρά προφίλ αλουμίνιου περιέχοντας μόνο τα απαραίτητα εξαρτήματα, ελαχιστοποιώντας τις περιττές ρυθμίσεις και κάνοντας την τοποθέτηση «παιχνίδι». Τα αμορτισέρ είναι ενσωματωμένα στο σύστημα. Τοποθετείται οποιαδήποτε στιγμή, και σε τελαρωμένο κούφωμα για αντικατάσταση παλαιών κλειδαριών. ΣΥΣΤΗΜΑ 4 ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΩΝ ειδικό για κάθε προφίλ συρομένων αλουμινίου Ειδικό σύστημα 4 κλειδωμάτων D-FENDER. Προτείνεται για τη μέγιστη ασφάλεια σε παράθυρα από 2m και πάνω. Ειδικό για κάθε σειρά προφίλ αλουμίνιου περιέχοντας μόνο τα απαραίτητα εξαρτήματα, ελαχιστοποιώντας τις περιττές ρυθμίσεις και κάνοντας την τοποθέτηση «παιχνίδι». Τα αμορτισέρ είναι ενσωματωμένα στο σύστημα. Τοποθετείται οποιαδήποτε στιγμή, και σε τελαρωμένο κούφωμα για αντικατάσταση παλαιών κλειδαριών. ΣΠΑΝΙΟΛΕΤΑ 90° ή 180° για ομοιογένεια στο χώρο με τα υπόλοιπα προϊόντα DOMUS Διατίθεται με 2 σχέδια λαβών (ίσια και οβάλ). Η κλειδαριά συνδυάζεται με το αντίστοιχο σύστημα D-FENDER 2 ή 4 κλειδωμάτων. Η DOMUS προτείνει τη χρήση αυτοστηριζόμενου μηχανισμού χωρίς την εξωτερική χούφτα για μεγαλύτερη ασφάλεια και στεγανότητα. Η κλειδαριά διατίθεται σε λευκό ή μαύρο χρώμα και με φινίρισμα χρωμίου. Κατόπιν παραγγελίας προσφέρονται και σε ειδικά χρώματα επιλέγοντας από γκάμα με περισσότερους από 300 κωδικούς. 46


Οι εταιρείες προτείνουν

ΠΟΜΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΑΛΙΚΗ ΡΟΖΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΜΟΛΑ ΜΕ ΠΛΑΚΑ Τα πόμολα με μεταλλικές ροζέτες είναι κατάλληλα για όλα τα προφίλ αλουμινίου και για ξύλινες πόρτες, ενώ διατίθενται σε μονά και διπλά. Θα τα βρείτε με δύο σχέδια χειρολαβών ίσιο και οβάλ και με φινίρισμα ηλεκτροστατικής βαφής (λευκό, μαύρο) και χρώμιο. Κατόπιν παραγγελίας προσφέρονται και σε ειδικά χρώματα επιλέγοντας από γκάμα με περισσότερους από 300 κωδικούς. Ο σχεδιασμός τους ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς D-FENDER, DSL & DSL Reflex ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στον χώρο. Έχουν άψογη λειτουργικότητα, είναι εύκολα στην τοποθέτηση και τοποθετούνται σε δεξιά ή αριστερά κουφώματα χωρίς μετατροπή. Διατίθενται μαζί με τις ροζέτες του κυλίνδρου. Η βαφή όλων των εξαρτημάτων της DOMUS γίνεται ηλεκτροστατικά, με πολυεστερική πούδρα η οποία συνοδεύεται από πιστοποιητικά Qualicoat και ISO 9001. Η αλενόβιδα που διαθέτουν καθιστά τα πόμολα πιο στιβαρά. Τα νέα πόμολα με μεταλλικές ροζέτες είναι η λύση για τα πιο ελαφριά προφίλ. Είναι κατάλληλα για προφίλ αλουμινίου και για ξύλινες πόρτες, διατίθενται σε μονά και διπλά. Έχουν μεταλλική βάση με τέσσερις βίδες συγκράτησης. Το φινίρισμά τους είναι ηλεκτροστατικής βαφής (λευκό, μαύρο). Έχουν άψογη λειτουργικότητα, είναι εύκολα στην τοποθέτηση και τοποθετούνται σε δεξιά ή αριστερά κουφώματα χωρίς μετατροπή. Διατίθενται μαζί με τις ροζέτες του κυλίνδρου.

ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΓΡΑΝΑΖΩΤΗ 5 ΣΗΜΕΙΩΝ TOP GEAR

Η κλειδαριά TOPGEAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε ανοιγόμενο προφίλ αλουμινίου. Αποτελείται από την κεντρική κλειδαριά και έναν συνδυασμό από «ρόλλερ» και μανιτάρια για ρύθμιση και ασφάλεια της πόρτας. Έχει φινίρισμα χρωμίου. Η δύναμη στα σημεία κλειδώματος μεγιστοποιείται μέσω του συστήματος γραναζιών και οδοντωτού κανόνα. Κλειδώνει με δύο πλήρεις περιστροφές στον κύλινδρο. Στην κεντρική κλειδαριά η άνω γλώσσα είναι ρυθμιζόμενη και μετατρέπεται εύκολα από δεξιά σε αριστερή. Τοποθετείται και ρυθμίζεται εύκολα λόγω του μικρού πάχους και βάθους της κλειδαριάς. Προσφέρει αυξημένη ηχομόνωση – θερμομόνωση και «βεντουζάρισμα» της πόρτας. Μετά από εργαστηριακές δοκιμές έχουν επιλεχθεί τα πλέον κατάλληλα υλικά για όλα τα κρίσιμα εξαρτήματα. Διαθέτει πρόσωπο κατάλληλων διαστάσεων (πλάτος 24χιλ) μελετημένο για προφίλ Camera Europea. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες κατασκευές ή για αντικατάσταση σε ήδη τοποθετημένο κούφωμα. Την ασφάλεια κλειδώματος της TOPGEAR 5 Σημείων συμπληρώνουν τα χαλύβδινα αντικρίσματα που τοποθετούνται εύκολα χωρίς ανοίγματα στο προφίλ.

47


Οι εταιρείες προτείνουν

Νέα προϊόντα από την Europa Accessories

Η Europa Accessories, θυγατρική εταιρία της Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, συνεχίζει να καινοτομεί με την παρουσίαση νέων προϊόντων. Τόσο η νέα σειρά ανεμοφρακτών όσο και τα ηλεκτρονικά ματάκια εξώπορτας παρέχουν λύσεις, ικανοποιώντας τις ανάγκες κατασκευαστών και καταναλωτών. Η νέα σειρά από ανεμοφράκτες καλύπτει όλες τις σειρές ανοιγόμενων κουφωμάτων, τόσο της Europa όσο και της Prima. Έχουν εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, είναι αρκετά οικονομικοί, ενώ μπορούν να βαφούν σε όλες τις αποχρώσεις του χρωματολογίου της Europa, καλύπτοντας κάθε πιθανή ανάγκη των καταναλωτών. Τα ηλεκτρονικά ματάκια εξώπορτας Europa Door Sentinel έρχονται να δώσουν λύση στις απαιτήσεις της εποχής για περισσότερη ασφάλεια. Αντικαθιστούν εύκολα και οικονομικά τα συμβατικά ματάκια εξώπορτας, παρέχοντας καθαρή εικόνα για το ποιος βρίσκεται έξω από την πόρτα σας. Ιδανικό για χρήση από ηλικιωμένους και μικρά παιδιά που συνήθως αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα συμβατικά συστήματα παρακολούθησης.

Europa & Ενεργειακή Επιθεώρηση app Η Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, στηρίζοντας καινοτόμες ενέργειες με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, συμμετέχει στην πρωτοπόρα εφαρμογή smart phones “Ενεργειακή Επιθεώρηση app”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή βοηθάει τον χρήστη να μαθαίνει εύκολα σε ποια ενεργειακή κλάση ανήκει τόσο το σπίτι του όσο και των φίλων του, ενώ μπορεί να ενημερωθεί για τη σχετική νομοθεσία όπως και να αναζητήσει μηχανικό σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά στην Europa, μέσα από την εφαρμογή μπορεί κανείς να βρει τα πλησιέστερα εκθεσιακά και κατασκευαστικά κέντρα Europa, να επικοινωνήσει με το τμήμα εξυπηρέτησης ιδιωτών, να πλοηγηθεί στις σελίδες της Europa Profil και να ενημερωθεί πώς μπορεί να αναβαθμίσει ενεργειακά το χώρο του, αντικαθιστώντας τα παλιά κουφώματα με τις προτάσεις νέας τεχνολογίας Συστημάτων Αλουμινίου της Europa. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από το AppStore και το Android Market.

48


Π ό ρ τ ε ς α ς φ α λ ε ι α ς - θ ω ρα κ ι ς μ ε ν ε ς Π ό ρ τ ε ς - ε ς ω τ ε ρ ι κ ε ς Π ό ρ τ ε ς

Προσαρμόζεται άμεσα σε κάθε απαίτηση!

Παραδοσιακές πόρτες ασφαλείας, θωρακισμένες πόρτες με επένδυση αλουμινίου και ξύλου καθώς και εσωτερικές πόρτες σε πληθώρα επιλογών, σχεδίων και χρωματισμών συνθέτουν τις δημιουργίες της εταιρείας PALDOOR. Προτάσεις που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, το σχεδιασμό και την ασφάλεια.

12ο χλμ. ε.ό. αθηνών - λαμίας 144 52 μεταμόρφωση αττικής τηλ.: 210/28.47.474, Fax: 210/2847411 e-mail: info@paldoor.gr www.paldoor.gr


Οι εταιρείες προτείνουν

Νέο συρόμενο μοτέρ Pull T

Γρανάζια από σκληρυμένο χάλυβα Όλα τα μοντέλα της σειράς PULL T είναι εφοδιασμένα με συμπαγή μεταλλικά γρανάζια. Επιπλέον το μοντέλο T8 έχει γρανάζια από σκληρυμένο χάλυβα. Μόνο υψηλής ποιότητας επώνυμα λιπαντικά χρησιμοποιούνται ώστε να επιτευχθεί τέλεια λίπανση ακόμα και στις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σαν αποτέλεσμα έχουμε υψηλή αξιοπιστία και ακόμα μεγαλύτερη αντοχή.

Μονοκόμματο χυτό περίβλημα από αλουμίνιο Κατασκευασμένο από αλουμίνιο υψηλής αντοχής ώστε να είναι απολύτως ανθεκτικό στη διάβρωση. Καθώς το περίβλημα είναι μονοκόμματο έχει πολύ υψηλή αντίσταση σε κάμψη και στρέψη.

Αισθητήρας Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι ο τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρα ταχύτητας του Pull Τ, ο οποίος αντιλαμβάνεται 6.200 σήματα ανά δευτερόλεπτο! Έτσι το Pull T μπορεί να ρυθμίσει με ακρίβεια την ταχύτητά του και τη δύναμη που απαιτείται. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί την ιδία δύναμη ακόμα και σε χαμηλή ταχύτητα λειτουργίας. Τα γνωστά υψηλά standard ασφαλείας της tousek έχουν βελτιωθεί κι άλλο σε αυτή τη νέα σειρά προϊόντων. Φυσικά η σειρά PULL T πληρεί πλήρως τον κανονισμό EN 13241-1.

Μπαταρία Τα μοντέλα Pull Τ24 και T24speed μπορούν να δεχτούν προαιρετικά μπαταρία, η οποία μας επιτρέπει το άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Αυτοπρογραματιζομενη Διαδρομή (Ανίχνευση ορίων)

Όλα τα μοντέλα αναγνωρίζουν και κρατάνε στη μνήμη τους αυτόματα τις τερματικές θέσεις της πόρτας κατά την εγκατάσταση. Επίσης η περεταίρω μικρομετρική ρύθμιση των ορίων είναι δυνατή ώστε να μπορεί να καλύψει τις δικές σας ανάγκες. Έτσι το μοτέρ καταργεί κάθε είδους μηχανικά όρια όπως ελατήρια και μαγνήτες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη διάρκεια του χειμώνα.

Πίνακας Ελέγχου Κάτω από το κάλυμμα του tousek Pull T θα βρείτε τις πιο καινοτόμες επόμενης γενιάς μονάδες ελέγχου. Οι ακροδέκτες σύνδεσης, οι ασφάλειες και τα κουμπιά προγραμματισμού είναι προσβάσημα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το περίβλημα του πίνακα ελέγχου. Έτσι ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου παραμένει προστατευμένος από τη βροχή και κάθε άλλη καταπόνηση. 50


Οι εταιρείες προτείνουν

Νέο συρόμενο μοτέρ Pull T

Μαλακό φρενάρισμα Και στις δύο κατευθύνσεις ο κινητήρας θα σταματήσει αφού πρώτα μειώσει την ταχύτητά του. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται τόσο τα μηχανικά μέρη της πόρτας όσο και αυτά του ίδιου του κινητήρα.

Αποσπώμενη οθόνη Η καρδιά του Pull Τ είναι η οθόνη η οποία είναι εμφανής ώστε να μπορεί να διαβάζεται και χωρίς να αφαιρέσουμε το περίβλημα του μοτέρ. Το μεγάλο πλεονέκτημα: Μια ματιά στην οθόνη είναι ικανή για να μας ενημερώσει μέσω σαφούς κειμένου για όλες τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις. Η χρήση, η εγκατάσταση καθώς και όλες οι εργασίες συντήρησης και επισκευής απλοποιούνται με την οθόνη. Ακόμα η οθόνη είναι αποσπώμενη, επομένως δε χρειάζεται πλέον να σκύβουμε ή να κάτσουμε στο έδαφος για να κάνουμε ρυθμίσεις.

Νιώστε ασφαλείς με το ARS-System ARS - Αυτόματο Σύστημα αναστροφής. Εάν η πόρτα συναντήσει εμπόδιο, ο κινητήρας θα σταματήσει αμέσως και θα αντιστρέψει αυτόματα τη φορά κίνησής του. Οπότε επιτυγχάνεται η υψηλότερη δυνατή ασφάλειας. Έτσι δε χρειάζεται η χρήση πρόσθετων συστημάτων ασφαλείας για πόρτες μέχρι 800kg κιλά.

Η αρχική δοκιμή είναι σε συμμόρφωση με το EN 13241-1 από τον TÜV Süd-λαμβάνοντας υπόψη τα EN 12453 και EN 12445.

Δε χρειάζονται ενεργά συστήματα ασφαλείας για πόρτες βάρους μέχρι και τις τιμές των δοκιμών. Ένα απλό λάστιχο στην άκρη της πόρτας είναι αρκετό.

www.electronicdoor.com 51


Οι εταιρείες προτείνουν

Σωληνωτοί Μηχανισμοί Η G-Energy σας παρουσιάζει τη νέα σειρά σωληνωτών μηχανισμών TWISTER! Οι σωληνωτοί μηχανισμοί είναι κατάλληλοι για κάθε είδος αυτοματισμού σε οικιακά ρολά ή τέντες. Οι μηχανισμοί είναι Ιταλικής προέλευσης και παρέχονται με 5 χρόνια γραπτή εγγύηση! Επίσης σε όλους τους τύπους της σειράς υπάρχουν και οι μηχανισμοί με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (χρήση με μανιβέλα). Σχεδιασμένοι να λειτουργούν αθόρυβα και σε διαφορετικούς τύπους αξόνων.

54


Οι εταιρείες προτείνουν

Σωληνωτοί Μηχανισμοί

55


Οι εταιρείες προτείνουν

Το μέλλον στα ανοιγο-ανακλινόμενα Ο κρυφός μηχανισμός UNI-JET C-CONCEALED

Η νέα σειρά του πλήρως κρυφού ανοιγο-ανακλινόμενου μηχανισμού που συμπληρώνει το δοκιμασμένο μηχανισμό UNI-JET περιμετρικού κλειδώματος με αυτόματα ρυθμιζόμενους πείρους μανιτάρι CLEVERLE είναι η απάντηση της Gretsch-Unitas στις απαιτήσεις των πελατών για σχεδιασμό, ασφάλεια, λειτουργικότητα και άνεση.

Εμφάνιση υψηλής αισθητικής Με τον ανοιγο-ανακλινόμενο μηχανισμό UNI-JET C-CONCEALED για παράθυρα αλουμινίου η Gretsch-Unitas εκπληρώνει την επιθυμία των κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων για δημιουργική ελευθερία. Κρυφοί μεντεσέδες άνω και κάτω προσφέρουν μια πολύ κομψή εμφάνιση. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να λαμβάνουν υπόψη τους το τελείωμα των μηχανισμών όταν επιλέγουν το χρώμα του κουφώματος, και τα παράθυρα εναρμονίζονται όμορφα με την εσωτερική διακόσμηση του χώρου. Δε χρειάζονται πλέον καλύμματα για να καλύψουν τα ορατά μέρη του μηχανισμού. Σχεδιασμένος για φύλλα βάρους έως 130 kg και με γωνία ανοίγματος 100°, ο UNI-JET C-CONCEALED ικανοποιεί τις τεχνικά υψηλές απαιτήσεις ενός σύγχρονου ανοιγο-ανακλινόμενου συστήματος. Ο κρυφός μηχανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τύπους κουφωμάτων, απλά ανοιγόμενα, μόνο ανάκλιση, ανοιγο-ανακλινόμενα και πρώτα ανάκλιση.

Το βασικό χαρακτηριστικό: αυτόματα ρυθμιζόμενοι πείροι μανιτάρι Ο μηχανισμός UNI-JET με περιμετρικό κεντρικό κλείδωμα έχει αποδείξει την αξία του για πολλά χρόνια στα κουφώματα αλουμινίου, ξύλου και PVC. Διαθέτει τον πείρο μανιτάρι CLEVERLE ο οποίος έξυπνα προσαρμόζεται στο διάκενο “άερας” κάσας-φύλλου μόνος του. Το αποτέλεσμα είναι η εξαιρετική άνεση χειρισμού.

Λύση εξοικονόμησης ενέργειας Ένα ακόμα πλεονέκτημα εν όψει των σημερινών απαιτήσεων εξοικονόμησης ενέργειας είναι το γεγονός ότι τα λάστιχα δε διακόπτονται πλέον κι έτσι δεν μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωμα στο κενό μεταξύ κάσας φύλλου. Ο μηχανισμός προστατεύεται από τη διάβρωση και όλο το κούφωμα σώζεται από τις φθορές.

56


  

 

   *F;OK;57MF7H7:6I;?MOB?AGD7F6J>D IJEDF;B0J> &?7HA4MF7H7A7J7K4A>IJ>D,BB0:7=?7J>D0C;I>;@O F>H3J>I>JC>C7J?AGDA7?C?AH6J;HLDF7H7==;B?GD 2;ND?A4A0BO9>=?7J>D;AC0K>I>A7?J>D;F58B;9>J>MEH K4MJ4H>I>MJLDFHE:?7=H7<GDA7J7IA;O4M

  

 

%/0I>1?AE:EC?A6J;JH0=LDE +1:6M&* +-(,')5D:EM 2' 2. ';II7BED5A> 2     $$$" !" !# " !


Οι εταιρείες προτείνουν

Το μέλλον στα ανοιγο-ανακλινόμενα Ο κρυφός μηχανισμός UNI-JET C-CONCEALED

Εύκολη συναρμολόγηση Ο μηχανισμός είναι πολύ εύκολος στη συναρμολόγηση καθώς τα υλικά τοποθετούνται κουμπωτά στο χώρο του κατασκευαστή και δεν απαιτούνται τρυπήματα ή προκαταρκτική εργασία στο προφίλ της κάσας. Η εργασία στο χώρο της τοποθέτησης περιορίζεται στο κρέμασμα των φύλλων παράλληλα με την κάσα το οποίο μπορεί να γίνει από ένα μόνο άτομο. Τo πλεονέκτημα της εύκολης τοποθέτησης επιδεικνύει την τεχνική τελειότητα και την οικονομική αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Εγγυημένη ασφάλεια Εκτός από τα τεχνικά πλεονεκτήματα και τον κομψό σχεδιασμό, ο μηχανισμός ικανοποιεί κάθε απαίτηση ασφαλείας. Ο UNI-JET C-CONCEALED ελέγχθηκε επιτυχώς κατά ENV 1627-1630 για αντικλεπτική αντοχή επιπέδου WK2. Ο μηχανισμός κλειδώματος εξελίχθηκε από τον περιμετρικό μηχανισμό UNI-JET ο οποίος έχει καθιερωθεί στην αγορά για χρόνια. Με τον πείρο μανιτάρι CLEVERLE , ο μηχανισμός κλειδώματος φτάνει επίπεδα ασφαλείας από “βασική ασφάλεια” έως WK2, ανάλογα το πλακάκι κλειδώματος που χρησιμοποιείται.

Gretsch-Unitas – Περισσότερα από μόνο προϊόντα

Ένα εκτεταμένο εύρος πιστοποιητικών όπως π.χ. για αντοχή σε καθοδηγούμενη βροχή, δοκιμές στεγανότητας, πιστοποιητικά ασφάλειας έως WK2 τεκμηριώνουν την ποιότητα του μηχανισμού και δίνουν έμφαση στην απόδοση του ομίλου GretschUnitas ως προμηθευτή συστημάτων.

58


web:

web:

www.electronicdoor.com

Γρ. Λαμπράκη 1, Αργυρούπολη - 16452 / τηλ.: 210 99 59 033 - fax: 210 99 59 035 / Ε-mail: info@edoor.eu


Προσφορές - Κοστολόγηση Παραγγελίες - Παραγωγή

Το ΘΕΜΕΛΙΟ πάντα ήταν στο πλευρό του κατασκευαστή για να παρέχει λύσεις μέσω της τεχνολογίας. Σήμερα όμως οι υπηρεσίες που παρέχει είναι ακόμη πιο πολύτιμες και ουσιαστικές. Έτσι, έχει ήδη εμπλουτίσει το πρόγραμμα παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου ProfilSmart CE με πολλές νέες δυνατότητες καλύπτοντας όλο το εύρος της κατασκευή κουφωμάτων από την αρχή της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και την τοποθέτησή τους.

Οι κυριότερες δυνατότητες του προγράμματος ProfilSmart CE Προσφορές, Κοστολόγηση, Παραγγελίες 1. Κοστολόγηση προσφορών με διαχωρισμό συντελεστών χονδρικής λιανικής πώλησης 2. Ομαδική αλλαγή χρώματος και τζαμιών σε κουφώματα προσφορών 3. Πρόσθετες χρεώσεις σε προσφορά 4. Στην κοστολόγηση κουφώματος υπάρχει προειδοποίηση όταν η σήτα και το ρολό είναι εκτός τιμοκατάλογου 5. Υπολογισμός φύρας στην κοστολόγηση 6. Εύκολη αντιγραφή προσφορών 7. Διαχείριση σύνθετων κατασκευών 8. Έκδοση Ιδιωτικού Συμφωνητικού 9. Διαχωρισμός έργων σε στάδια

Παραγωγή 1. Υπολογισμός Περιμετρικών Μηχανισμών. Ενημερωμένο με τα προϊόντα των εταιρειών G.U. & ROTO

2. Υπολογισμός απαιτούμενων υλικών σε προφίλ, εξαρτήματα,τζάμια, ρολά, πάνελ καιοτιδήποτε άλλο μπορεί να συνοδεύει τις κατασκευές

3. Bελτιστοποιημένες λίστες κοπών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η φύρα που έχουμε σε κάθε προφίλ

4. Δυνατότητα επιλογής στη βελτιστοποίηση προφίλ της ταξινόμησης των κομματιών προφίλ εντός της βέργας από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο μήκος κοπής ή αντίστροφα 5. Ειδική βελτιστοποίηση για φυλλαράκια πατζουριού ή άλλα προφίλ που κόβονται σε δέματα 6. Ετικέτες κοπών για τα προφίλ 7. Κατάλογοι κοπής για συναρμολόγηση και τοποθέτηση

60


Συμπληρωματικές Δυνατότητες - Κοστολόγηση Καγκέλου - Έντυπα CE Συμπληρωματικές Δυνατότητες 1. Διαχείριση τιμοκαταλόγων 2. Εύχρηστες φόρμες με προεπισκόπηση φωτογραφιών σε αρχεία προφίλ, εξαρτημάτων 3. Ομαδική αλλαγή τιμής σε εξαρτήματα 4. Εξαγωγή αρχείου εξαρτημάτων – προφιλ σε MS Excel 5. Εξαγωγή απαιτούμενων υλικών σε MS Excel 6. Προσωρινή ή μόνιμη απενεργοποίηση προμηθευτών ή υλικών 7. Σύνθεση προφίλ 8. Δυνατότητα καταχώρησης εξαρτημάτων στο προφίλ έτσι ώστε να ενημερώνονται αυτόματα με εξαρτήματα οι νέες κατασκευές σχεδιαστικού

Κοστολόγηση Καγκέλου

Δυνατότητα διαχείρισης κατασκευών κάγκελου Inox (κοστολόγηση κάγκελου με τρέχον μέτρο, εκτύπωση κουφώματος και κάγκελου στην ίδια προσφορά)

Έντυπα CE Έντυπα CE Όπως όλοι ήδη γνωρίζουμε, βάσει νόμου, η Σήμανση CE για τα κουφώματα είναι υποχρεωτική από της 1/2/2010. Ως κάτοχοι FPC, καλείστε να συμπληρώνετε ένα σύνολο εντύπων. Τα έντυπα που αφορούν στη Σήμανση CE, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα ProfilSmart CE και συμπληρώνονται αυτόματα κατά τη διαδικασία που μετατρέπει ο χρήστης του προγράμματος την προσφορά σε παραγγελία. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρατά, ηλεκτρονικά, αρχείο για κάθε πελάτη και να εκτυπώνει τα έντυπα τη στιγμή που θα τα χρειαστεί. Έτσι, απλοποιείται κατά πολύ η όλη διαδικασία και το σημαντικότερο, απαλλάσσει τον επαγγελματία από πολύ γραφική δουλειά ώστε να κερδίσει πολύτιμο παραγωγικό χρόνο.

61


Υπολογισμός UW - Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον

Smart Uw: Πρόγραμμα υπολογισμού συντελεστή θερμοπερατότητας Uw Το ΘΕΜΕΛΙΟ Software – ύστερα από πολλά αιτήματα των συνεργατών του δημιούργησε ένα καινούργιο πρόγραμμα, το Smart Uw. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ενσωματώθηκε στο ProfilSmart CE. Παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του, κοστολογώντας μία προσφορά να δίνει ξεχωριστά για κάθε κούφωμα, αυτόματα τη μέτρηση του συντελεστή θερμοπερατότητας. Με αυτό τον τρόπο, έχοντας πλέον ο πελάτης στα χέρια του την προσφορά, εκτός από τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία και τα επιμέρους υλικά της κατασκευής του, θα έχει και το συντελεστή θερμικής απόδοσης του κουφώματος. Όταν η συγκεκριμένη προσφορά γίνει παραγγελία αυτόματα ο συντελεστής θερμοπερατότητας εμφανίζεται στα αντίστοιχα πεδία των εντύπων CE. Μετά το τέλος της προσφοράς, όποτε ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να εκτυπώσει ειδική φόρμα στην οποία εμφανίζεται αναλυτική περιγραφή για το Uw για κάθε κούφωμα, φωτογραφική απεικόνιση του κουφώματος, καθώς και τα προσωπικά στοιχεία του κατασκευαστή. Το πρόγραμμα είναι ήδη ενημερωμένο με τα Uf των προφίλ των εταιρειών που συνεργάζονται με το ΘΕΜΕΛΙΟ Software. Η εφαρμογή όμως είναι «ανοιχτή» ώστε παράλληλα, να δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη με πολύ απλό τρόπο να καταχωρήσει τα Uf των προφίλ, όπου δεν υπάρχουν. Το ήδη υπάρχον πρόγραμμα Smart Uw μέσω internet που έχει αναρτηθεί στο www.e-alouminio.gr, συνεχίζει να λειτουργεί, για όσους έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο εξυπηρέτησης.

Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ Το ProfilSmart CE καλύπτει τις απαιτήσεις που ορίζει το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» σχετικά με τον τρόπο έκδοσης της προσφοράς. Συγκεκριμένα, έχουν προστεθεί οι εξής εκτυπώσεις προσφοράς: > «Ανάλυση Κόστους Προσφοράς» > «Προσφορά με 4 Σχέδια / Σελίδα χωρίς Φ.Π.Α.» > «Προσφορά με Τετραγωνικά & Ενσωματωμένο Φ.Π.Α.». Το ΘΕΜΕΛΙΟ αναβαθμίζει διαρκώς το πρόγραμμα προσθέτοντας εργαλεία προκειμένου να καλύψει κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει από οποιαδήποτε εξέλιξη της αγοράς. Οι προτάσεις των χρηστών του προγράμματος πάντα καταγράφονται και αξιολογούνται ώστε να δοθούν εξελίξιμα οι απαραίτητες λύσεις. Η αμφίδρομη συνεργασία του ΘΕΜΕΛΙΟ Software με τους πελάτες του αποτελεί τη βάση για κάθε επόμενο βήμα. 62


Αναβαθμίσεις

Κάθε τρεις μήνες, επικοινωνούμε μαζί σας έντυπα και σας ενημερώνουμε για κάθε καίριο ζήτημα που αφορά στον κλάδο μας και όχι μόνο. Επειδή όμως αποσκοπούμε σε μία ολοκληρωμένη πληροφόρηση προς τη βέλτιστη εξυπηρέτησή σας, φροντίζουμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που έχει προκύψει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, ώστε να αξιοποιήσετε καλύτερα το πρόγραμμα ProfilSmart, ProfilSmartCE NXT και κατ’ επέκταση την εργασία σας.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Α. ΣΕΙΡΕΣ

Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Στο πρόγραμμα προστέθηκαν οι εξής σειρές:

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του

ELVIAL ΣΕΙΡΑ 5700 ΝΕΑ PROFIL & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΗ, ΠΡΟΦΙΛ & 10 ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ)

ALUMINCO • NEA ΣΕΙΡΑ 450 & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ • ΤΙΜΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

προγράμματος, προστέθηκαν οι εξής κατασκευές: EUROPA •

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 8000

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 8500

ALUSET ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ Τ320

EXALCO • ΣΕΙΡΑ 130 – ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑ (FRAME) • ΝΕΑ & ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΦΙΛ 109 • ΝΕΑ & ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΦΙΛ 235 • ΝΕΑ & ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΦΙΛ 125c • ΝΕΑ & ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΦΙΛ 225 • ΝΕΑ & ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΦΙΛ 225LS ETEM ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ Ε50

Γ. ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ GU ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ROTO ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΩΔΙΚΟΥΣ

ΝΕΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ PROFILSMART CE NXT •

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ στις κατασκευές του σχεδιαστικού με τη χρήση σετ Προφίλ & Εξαρτημάτων

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ για όλες τις κατασκευές του σχεδιαστικού μιας προσφοράς

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Uw ΓΙΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ & ΠΟΡΤΕΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ PVC με το ίδιο πρόγραμμα

Στις επόμενες αναβαθμίσεις θα περιληφθούν εξίσου σημαντικές λειτουργικές δυνατότητες στο πρόγραμμα, όπως: •

ΑΠΟΘΗΚΗ

ΝΕΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ CE

Και πολλές ακόμα…

64


| έντυπα & εκδό σει ς

| υ πη ρε

σί

ες δι

αδ ικ τύ ου &

πολ

ε ρί

ψηφιακές εκτυπώ σ ε ι ς & σα | sta

ημ

υμέ

οργάνωση συ νεδ ρίω ν &

δε ς

|

im age

holde rs | ετ

n

ds |

αιρική αρχ

m ar k

ιτε

i

νι

et

κτ ο κ

ή

&

εκ

θε

σια

κά

περίπ

τερα

ιρ

οινωνία

ng

ετα

επικ ική

ΤΑξιδι σΤΗ ΦΑΝΤΑσιΑ... μΕ όχΗμΑ ΤΗΝ ΤΕχΝόλόγιΑ!

> Προμάχων 8 & Πετμεζά, 141 21 Ν. Ηράκλειο, Αθήνα Τ: 210/80.56.800 (6 γραμμές), F: 210/8056806 Ε: contact@profilmedia.gr www.profilmedia.gr


κουπόνι συνδρομητή

ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΤΟΥ www.themelio.gr ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΩ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PROFILSMART.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΔΟΣ/ ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΟΛΗ/ T.K. ΦΑΞ

ΤΗΛ.

E-MAIL

ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΟΥ (120 €, ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2 ΕΤΩΝ) ΜΕ: 1. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ 2. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Νο 086/60276877 ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 3. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Νο 044/54494301 ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 4. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Νο 136-002101-202024 ΤΗΣ ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Κόψτε ή φωτοτυπήστε την κάρτα συνδρομητή. Συμπληρώστε την με τα στοιχεία σας και στείλτε την στο φαξ: 210 99 52 961 - 2.


Themelio magazine issue 31  

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ. Περιέχονται: Ειδήσεις, Νέα Προϊόντα, Επικαιρότητα – Εξελίξεις, Παρουσιάσεις Εταιρειών, Αντι...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you