Page 1

Τεύχος 10ο, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2011

κούφωμα & κατοικία

www. e-alοuminio.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Design & Ασφάλεια με Θωρακισμένες Πόρτες

Διαβάστε το στη σελ. 8


ΣΕΛΙΔΑ 2

Σήτες : Σύμμαχος παντός καιρού! Εξοπλίστε το σπίτι σας με σήτες και επωφεληθείτε από πολλά θετικά αποτελέσματα που συνεπάγονται από την τοποθέτησή τους στην οικία σας. Αν και περισσότερο συναντούνται στις εξοχικές κατοικίες, όπου θεωρούνται απόλυτα απαραίτητες για την προστασία από πιο επικίνδυνα έντομα ή ζωύφια, όπως σκορπιούς κ.α., η αναγκαίοτητά τους έχει γίνει δημοφιλής πλέον και στις αστικές κατοικίες, χάρη στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματά τους. Διαβάστε παρακάτω τους διάφορους λόγους που αποδεικνύουν πόσο απαραίτητο συστατικό του σπιτιού σας μπορούν να γίνουν και γιατί.

1) Οι σήτες αποτελούν πρωτοποριακά συστήματα που σας προσφέρουν αντικωνωπική προστασία και ταυτόχρονα διέπονται και από ένα πολύ θετικό στοιχείο: την εύκολη τοποθέτηση. Η ευκολία στη χρήση είναι επιπρόσθετο πλεονέκτημα. 2) Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους, σε πλαίσια αλουμινίου ή σε ξύλινα κουφώματα, αναλόγως τι διαθέτετε στο σπίτι σας.

Τεύχος 10ο, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2011

κούφωμα & κατοικία

ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΑΛΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φιλελλήνων 10, Αργυρούπολη 164 52 Τηλ. / Fax: 210 9952961 - 2 web: www.e-alouminio.gr e-mail: info@e-alouminio.gr ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Κρίκου Ειρήνη (ikrikou@themelio.gr)

3) Διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ώστε να έχετε την ευελιξία της επιλογής, ανάλογα με το γούστο και την αισθητική σας, ή ανάλογα με τους χρωματισμούς των γενικών χώρων του σπιτιού.

4) Η λειτουργικότητα των σητών δεν είναι μονοδιάστατη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι σήτες προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα, πέρα από την αντικωνωπική προστασία. Πιο συγκεκριμένα, η εξωτερική πλευρά τους αποτελεί εξαιρετικό μέσο σκίασης, κάτι που προσδίδει

ΣΥΝΤΑΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Κρίκου Ειρήνη (ikrikou@themelio.gr)

προστασία από περίεργα βλέμματα. Σύστημα ρολού-σίτας Europa 880

ART DIRECTOR / CREATIVE DIRECTOR: Σουλτάτος Γιώργος (info@themelio.gr) ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ: Β. Βογιατζής Α.Ε. Γραφικές Τέχνες Λ. Βουλιαγμένης 511, 163 41 Ηλιούπολη Τηλ.: 210 9967760 - 3, Fax: 210 9967765

Το έντυπο αποκτά αυτόματα το copyright της δημοσίευσης, αναφορικά με τα αποστελλόμενα προς δημοσίευση κείμενα και φωτογραφίες. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένου ή εικόνας με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς τη γραπτή άδεια της Διεύθυνσης του εντύπου. Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν υποχρεωτικά και τις απόψεις του εντύπου.

5) Συνήθως, στα ανοιγόμενα και συρόμενα κουφώματα, για τα ήδη ολοκληρωμένα οικήματα, οι σήτεςχωρίζονται στις ακόλουθες 2 κατηγορίες: > Σήτες που παραδίδονται ως «κιτ», δηλαδή τυποποιημένα σε προκαθορισμένες διαστάσεις. > Σήτες με διαστάσεις καθορισμένες από την εκάστοτε παραγγελία του πελάτη.


ΣΕΛΙΔΑ 3

6) Όσον αφορά στα συρόμενα κουφώματα, στα νεόκτιστα οικήματα, χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, καθώς θα πρέπει να έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση σήτας πριν κτιστεί το σπίτι, για να εξασφαλιστεί ο απαραίτητης χώρος που απαιτείται για την τοποθέτησή της.

7) Εάν θέλαμε να σημειώσουμε τους διάφορους τύπους σήτας, θα συγκεντρώναμε τις κατηγορίες που ακολουθούν: > Σήτες οριζόντιας / κάθετης κίνησης > Σήτες ανοιγόμενες > Ίσιες Σήτες > Πλισέ Σήτες > Σήτες με τηλεχειρισμό > Σήτες με αλυσίδα > Σήτες ενσωματωμένες στο ρολό κ.α..

8) Με το πέρασμα των χρόνων, η ενασχόληση με τις σήτες από επαγγελματίες του χώρου, έχει φτάσει την πείρα και τη γνώση σε άλλα επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκει ο πελάτης στην αγορά, μια πλούσια γκάμα από πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα.

9) Λόγω της έντονης ζήτησης της σήτας, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα, έχουν πληθύνει, άρα έχει αυξηθεί και ο ανταγωνισμός. Κατά συνέπεια, οι τιμές των προϊόντων παραμένουν σε επίπεδα που συμφέρουν ιδιαίτερα τους πελάτες, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η εξαιρετική ποιότητα και η απόδοσή τους.


ΣΕΛΙΔΑ 4

SITA BY ETEM Σήμερα, πλέον, η ύπαρξη σίτας στα κουφώματα είναι απαραίτητη. Η ΕΤΕΜ, κατανοώντας την αξία της, προχώρησε σε περεταίρω διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της με τη διάθεση στην αγορά νέων συστημάτων σίτας .Τα νέα αυτά συστήματα περιλαμβάνουν αφενός τις κλασσικές τυπολογίες, δηλαδή ανοιγόμενης, κάθετης και οριζόντιας κίνησης και αφετέρου, τυπολογίες Plisse με ή χωρίς κάτω οδηγό, οι οποίες συνδυάζουν μοναδικά ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά και προσφέρονται στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές.

Plisse Η Plisse sita etem είναι κατασκευασμένη για παράθυρα και μπαλκονόπορτες με δυνατότητα οριζόντιας ή κάθετης εφαρμογής. Διαθέτει άκαυστο πανί μεγάλης αντοχής τύπου ακορντεόν, καθώς και κορδόνι Kevlar για απεριόριστη αντοχή στον αέρα και τη συχνή καθημερινή χρήση, προσφέροντας μοναδική λειτουργία. Πλεονεκτήματά της αποτελούν η δυνατότητα κάλυψης μεγάλων ανοιγμάτων (έως 6 μέτρα), η αναστρεφομένη λειτουργία της, όπως επίσης και ο κάτω οδηγός αλουμινίου με ύψος 9mm διευκολύνοντας τη διέλευση, ή εναλλακτικά, η τοποθέτηση πλαστικής ερπύστριας για ακόμη ευκολότερη διέλευση αλλά και καθάρισμα.

Ανοιγόμενη Η Ανοιγόμενη sita etem είναι κατάλληλη για πόρτες κουζίνας αλλά και εισόδου. Χαρακτηριστικά της πλεονεκτήματα αποτελούν η υψηλή αντοχή λόγω των ενισχυμένων προφίλ αλουμινίου, η δυνατότητα επιλογής στο υλικό πανιού (fiberglass ή αλουμίνιο), ο μεντεσές ελατηρίου για άμεση επαναφορά, καθώς και το σύστημα μαγνήτη που διαθέτει, το οποίο προσφέρει άνετη χρήση άλλα και ασφαλές κλείσιμο. Κλασική Η κλασική sita etem είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους των κουφωμάτων με κύρια χαρακτηριστικά την προσιτή τιμή, την αξιοπιστία, την αθόρυβη λειτουργία και την ευκολία τοποθέτησης. Αποτελεί μια ποιοτική επιλογή που συνδυάζει πλεονεκτήματα όπως την τοποθέτηση φρένου (προαιρετικά στην κάθετης κίνησης) για ομαλή και ασφαλή λειτουργία, μαγνήτη (προαιρετικά στην οριζόντιας κίνησης) σε όλη την επιφάνεια των προφίλ επαφής για εύκολη και άνετη χρήση, καθώς και απλό ή αντιανεμικό βουρτσάκι στους οδηγούς της.


ΣΕΛΙΔΑ 6

EUROPA Σήτα FREE, Εμφάνιση που ξεχωρίζει! Λειτουργικότητα & Aισθητική! Εμφάνιση που ξεχωρίζει! Η σήτα EUROPA FREE, σε αντίθεση με άλλα αντικωνωπικά συστήματα με μηχανισμό ολίσθησης, έχει γκρι ίσιο πανί, που εξασφαλίζει διακριτική και ομοιόμορφη αισθητική στο χώρο, εσωτερικά και εξωτερικά. To ειδικό πανί Fiberglass που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της σήτας, παρέχει άριστη ορατότητα και επιπλέον δεν σαπίζει και δεν καίγεται. Η σήτα EUROPA FREE συνδυάζεται άψογα με όλους τους τύπους σήτας που τυχόν έχουμε επιλέξει για τα υπόλοιπα ανοίγματα του σπιτιού μας. Διατίθεται σε όλα τα χρώματα ηλεκτροστατικής βαφής και απομιμήσεων ξύλου. Πρωτοποριακή λειτουργία! Ο εξελιγμένος μηχανισμός κύλισης, επιτρέπει στη σήτα EUROPA FREE να σταματά σε οποιοδήποτε σημείο την αφήσουμε, δίνοντας λύση στο επικίνδυνα απότομο άνοιγμα της σήτας, ενώ προσφέρει σχεδόν αθόρυβη λειτουργία. Σε αντίθεση με παραπλήσια συστήματα, η σήτα EUROPA FREE δεν παρουσιάζει κενά μεταξύ πανιού και μηχανισμού κύλισης, ενώ το πρωτοποριακής σχεδίασης αντιανεμικό βουρτσάκι της, κρατά το πανί, σταθερά στον οδηγό του. Ο μηχανισμός κύλισης διαθέτει ευδιάκριτη ταινία κίτρινου χρώματος, ώστε να είναι ορατός όταν η σήτα είναι στην κλειστή θέση. Για τη λειτουργία της σήτας, δεν απαιτείται οδηγός ολίσθησης στο δάπεδο,έτσι ο χρήστης δεν συναντά κανένα απολύτως εμπόδιο κατά την κίνησή της. Λειτουργεί παράλληλα με τον τοίχο και δεν επιτρέπει στο πανί να στραβοτυλιχθεί, να τσαλακωθεί ή να σκιστεί. Σε περίπτωση ιδιαίτερων συνθηκών, όπως έντονες και συχνές ριπές ανέμου, το σύστημα μπορεί να δεχθεί ένα πολύ λεπτό προφίλ, το οποίο τοποθετείται στο δάπεδο και διασφαλίζει την ομαλή κύλιση και ασφάλιση της σήτας. Εύκολη τοποθέτηση! Τοποθετείται σε οποιαδήποτε μπαλκονόπορτα, εύκολα και γρήγορα. Αντικαθιστά κάθε παλιά σήτα, χωρίς μερεμέτια. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (Μέγιστες Διαστάσεις) Μονόφυλλη: 2,00 μ. πλάτος x 2,50 μ. ύψος. Δίφυλλη: 4,00 μ. πλάτος x 2,50 μ. ύψος.


ΣΕΛΙΔΑ 7

Πρώτες εγκρίσεις αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», εγκρίθηκαν οι πρώτες 2.215 αιτήσεις πολιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. Οι συνεργαζόμενες τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει και ειδοποιούν τους πολίτες για υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και την εκταμίευση των προκαταβολών. Σημειώνεται, ότι ο μέγιστος χρόνος για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων είναι 4 μήνες και απαιτείται η διενέργεια της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης, προκειμένου να εκταμιευτεί το σύνολο του προϋπολογισμού. Η λίστα με τα ονόματα των πρώτων Ωφελουμένων βρίσκεται από αύριο στο δικτυακό τόπο της ΕΤΕΑΝ ΑΕ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) www.tempme.gr. Η έγκριση αιτήσεων είναι μια συνεχής διαδικασία στη βάση ολοκλήρωσης, κάθε φορά, των απαραίτητων ενεργειών από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και την ΕΤΕΑΝ ΑΕ. Μέχρι σήμερα το πλήθος των αιτήσεων στις Τράπεζες υπερβαίνει τις 38.000, από τις οποίες οι 18.600 έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ 8.000 αιτήσεις από αυτές αφορούν σε ολοκληρωμένους φακέλους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας έγκρισης. Η υποβολή νέων αιτήσεων συνεχίζεται, με τους κάτωθι όρους: - κατοικίες μέχρι το 1990 με τιμή ζώνης έως 2100 / τ.μ. - δυνατότητα ένταξης και μεμονωμένων διαμερισμάτων πολυκατοικίας - ενεργειακή αναβάθμιση κατά μία κατηγορία ή εναλλακτικά 30% της κατανάλωσης του κτιρίου αναφοράς - δύο εισοδηματικές κατηγορίες ωφελουμένων ως εξής:

Κατηγορία Α Ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000ευρώ ή 60.000ευρώ αντίστοιχα. Ατοκο δάνειο και επιχορήγηση ύψους 35%

Κατηγορία Β Ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000ευρώ ή 80.000ευρώ αντίστοιχα. Ατοκο δάνειο και επιχορήγηση ύψους 15% πηγή: http://exoikonomisi.ypeka.gr/


ΣΕΛΙΔΑ 8

DESIGN & ΑΣΦΑΛΕΙΑ με Θωρακισμένες Πόρτες

Η εταιρεία PALDOOR δραστηριοποιείται, εδώ και χρόνια, με βασικό αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση θωρακισμένων πορτών με επένδυση αλουμινίου και με επένδυση ξύλου, παραδοσιακών πορτών ασφαλείας, εσωτερικών πορτών καθώς και ειδικών κατασκευών που αφορούν πόρτες κυρίας εισόδου. Έδρα της εταιρείας είναι το 12οχλμ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ στη Μεταμόρφωση Αττικής. Οι πόρτες της εταιρείας μπορεί να εντυπωσιάσουν και τους πλέον απαιτητικούς, καθώς διατίθενται σε ποικίλους χρωματισμούς (ral, ειδικά χρώματα, απομιμήσεις ξύλου) και σε πολλούς σχεδιασμούς, παρέχοντας πληθώρα επιλογών. Οι πόρτες της PALDOOR, κατασκευασμένες με τα καλύτερα υλικά και τις πιο σύγχρονες μεθόδους, παρέχουν απόλυτη ασφάλεια και αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανθεκτικές στη φθορά που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου.

Στην γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνονται: Οι παραδοσιακές πόρτες ασφαλείας, series 1000, που είναι κατασκευασμένες εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο και κατά συνέπεια διαθέτουν απόλυτη ανθεκτικότητα, χωρίς να χρειάζονται συντήρηση. Θα τις βρείτε σε 3 τύπους: μονόφυλλη, μονόφυλλη με πλαϊνό ανοιγόμενο και δίφυλλη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το γεγονός ότι τα διακοσμητικά τους μέρη είναι κατασκευασμένα από χυτό αλουμίνιο. Διαθέτουν τζάμια TRIPLEX με ασφάλειες αλουμινίου, κλειδαριά ασφαλείας με 11 κινητά και 4 σταθερά έμβολα, κύλινδρο υψηλής ασφάλειας με 5 μικρά κλειδιά, προστασία κυλίνδρου, αυτόματο ανεμοφράκτη, λάστιχο στεγάνωσης περιμετρικά σε κάσα και φύλλο πόρτας, μεντεσέδες βαρέως τύπου και ειδικό θερμομονωτικό υλικό εσωτερικά, που παρέχει άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανοιγοανακλινόμενου παραθύρου και διατίθενται επίσης σε θερμοδιακοπή.


ΣΕΛΙΔΑ 9

Οι θωρακισμένες πόρτες με επένδυση αλουμινίου της PALDOOR, series SP 3000, διατίθενται σε ποικίλα σχέδια και με ΙΝΟΧ στοιχεία, δεν χρειάζονται συντήρηση, παρέχουν θερμομόνωση και ηχομόνωση και είναι ιδανικές για την κύρια είσοδο. Διαθέτουν διπλή θωράκιση, κλειδαριά ασφαλείας με 11 κινητά και 4 σταθερά έμβολα, κύλινδρο υψηλής ασφάλειας με 5 μικρά κλειδιά, defender - προστασία κυλίνδρου, αυτόματο ανεμοφράκτη, λάστιχο στεγάνωσης περιμετρικά σε κάσα και φύλλο πόρτας, μεντεσέδες βαρέως τύπου και ειδικό θερμομονωτικό υλικό εσωτερικά, που παρέχει άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση. Εξίσου ανθεκτικές και αδιάρρηκτες είναι και οι θωρακισμένες πόρτες της εταιρείας με επένδυση ξύλου, series SW 400.

Διατίθενται σε δύο τύπους: 1) STANDARD 14 σημείων, με 10 κινητά και 4 σταθερά έμβολα και 2) PLUS 21 σημείων, με 14 κινητά και 7 σταθερά έμβολα. Έχουν κλειδαριά ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβωτίου ή κλειδαριά με μικρό κλειδί και defender - προστασία κυλίνδρου εξωτερικά. Επίσης διαθέτουν πανοραμικό μάτι, ρυθμιζόμενο αυτόματο ανεμοφράκτη, θερμοηχομονωτικό λάστιχο περιμετρικά, σύρτη ελεγχόμενου ανοίγματος και μεντεσέδες βαρέως τύπου. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας δεν είναι τίποτα άλλο από την επιμονή στην τελειότητα.

web site: www.paldoor.gr e-mail: info@paldoor.gr


ΣΕΛΙΔΑ 10

Συνέδριο Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου διοργανώνει το συνέδριο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ» στις 14 -15 Οκτωβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Cape Sounio που βρίσκεται στο Σούνιο Αττικής. To Συνέδριο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2011» θα εστιάσει στις νέες συνθήκες και προκλήσεις της αγοράς, ενώ έχει προβλεφθεί εκθεσιακός χώρος όπου οι χορηγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Στόχοι του φετινού Συνεδρίου είναι :

> η προβολή της σημαντικής συμβολής του κλάδου στην Ελληνική οικονομία > η έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση των επαγγελματιών (αρχιτεκτόνων, μηχανικών, κατασκευαστών) ως προς την τεχνολογία και τα προϊόντα του κλάδου που προορίζονται για οικοδομική χρήση

> η διαδραστική έκφραση & καταγραφή των προβληματισμών του κλάδου, ιδιαίτερα των κατασκευαστών που πλήττονται μετωπικά από τη σημερινή συγκυρία

> η διατύπωση ενιαίων θέσεων και προτάσεων προς την Πολιτεία για καλύτερη προσαρμογή του κλάδου μας στις νέες συνθήκες της αγοράς Η συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου είναι δωρεάν για τους κατασκευαστές αλουμινίου και τους αρχιτέκτονες - μηχανικούς. Την ευθύνη της οργάνωσης του Συνεδρίου έχει η ΕΕΑ ως ουσιαστικός και θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου, ενώ θα συμμετάσχουν οι ΠΟΒΑΣ και Σύνδεσμος Εμπόρων Αττικής. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση του κλάδου είναι υπό την ΑΙΓΙΔΑ του ΥΠΕΚΑ και υποστηρίζεται από το ΚΑΠΕ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλ. Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Μέχρι σήμερα Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες :

> Χρυσοί Χορηγοί: ALUMIL, ALUSET, ETEM/ELVAL, EXALCO & ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

> Αργυροί Χορηγοί: ANALKO, ALUSET, DOMUS, INVER, NEOKEM, ΡΟΛΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

> Χορηγοί Επικοινωνίας: Αluminium Μagazine, aluNET.gr, Profil, Profilnet.gr, Κτίσμα και Αλουμίνιο, themelio.gr, Κούφωμα & Κατοικία, e-alouminio.gr Οργανωτική Υποστήριξη: Profilmedia


ΣΕΛΙΔΑ 11

Κλειδαριά Γραναζωτή 3 Σημείων TOP GEAR Το νέο πρωτοποριακό προϊόν της Domus, η κλειδαριά TOP GEAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε ανοιγόμενο προφίλ αλουμινίου. Μέσω ενός συστήματος χαλύβδινων γραναζιών και οδοντωτών κανόνων ενεργοποιούνται οι τρεις γλώσσες, οι οποίες κλειδώνουν ταυτόχρονα. Η άνω και η κάτω γλώσσα με το σχήμα σφήνας επιτυγχάνουν την απόλυτη στεγανότητα στην πόρτα, ενώ για τη μέγιστη ασφάλεια όλες οι γλώσσες εκτείνονται 20mm. Οι τρεις κλειδαριές της TOP GEAR πάχους μόλις 16mm παρέχουν τη δυνατότητα για μικρότερη κατεργασία στο αλουμίνιο, ευκολότερη τοποθέτηση και ρύθμιση. Η ομαλή λειτουργία κατά το κλείδωμα καθιστά την κίνηση της κλειδαριάς αθόρυβη. Σε περίπτωση παραβίασης της κεντρικής κλειδαριάς η πάνω και κάτω γλώσσα δε λειτουργούν «παγώνουν». Το ύψος της κλειδαριάς είναι 2.250m (με δυνατότητα προσαρμογής). Διατίθεται με κέντρο 35mm και με φινίρισμα προσώπου μαύρο ηλεκτροστατικής βαφής. Την TOP GEAR χαρακτηρίζει το υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική της τιμή.


ΣΕΛΙΔΑ 12

Suite Partition System INTERNO (πρώην P400) Το γυάλινο σύστημα διαχωρισμού Suite Partition της Interno, προσφέρει λύσεις υψηλής αισθητικής με λιτές γραμμές και επίπεδες επιφάνειες, για το σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Η χρήση λεπτού πλαισίου αλουμινίου δίνει έμφαση στη διαφάνεια χωρίς να στερεί από την κατασκευή τη σταθερότητα και την ευκολία στην τοποθέτηση. Το Suite Partition ικανοποιεί τις λειτουργικές απαιτήσεις για ηχομόνωση και υποστηρίζει την κατασκευή γυάλινων συρόμενων πορτών για εφαρμογές σε επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες.

S 700 Ανασυρόμενο Σύστημα Αλουμινίου Εάν στόχος σας είναι να δημιουργήσετε φωτεινούς εσωτερικούς χώρους το S700 είναι το πλέον κατάλληλο ανασυρόμενο σύστημα αλουμινίου καθώς ενδείκνυται για πολύ μεγάλα ανοίγματα με υαλοπίνακες μεγάλων διαστάσεων. Το S700 σας δίνει τη δυνατότητα να καλύψετε ανοίγματα ύψους 2,5 και πλάτους 3,5μέτρων με υαλοπίνακες βάρους έως 600 kg. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του S700 είναι ο ειδικός σχεδιασμός του οδηγού κύλισης που δημιουργεί χαμηλό κατωκάσι, με αποτέλεσμα να επιτρέπει την εύκολη, αθόρυβη και ασφαλή χρήση του κουφώματος καθιστώντας το σύστημα ως πρώτη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπρόσθετα, γίνεται χρήση χαμηλού φύλλου και στενού γάντζου με σόκορες κοπές, προσδίδοντας αισθητική ιδιαιτερότητα και μεγιστοποίηση του οπτικού πεδίου. Παράλληλα, η χρήση στιβαρών προφίλ αλουμινίου σε συνδυασμό με το ειδικό πολυαμίδιο αυξάνει τις στατικές και μονωτικές ιδιότητες του συστήματος επιτυγχάνοντας εξαιρετικές τιμές θερμομόνωσης (Uf = 2,8 W/m2K), ηχομόνωσης και υδατοστεγανότητας. Το ειδικά σχεδιασμένο πολυαμίδιο επιτρέπει την ανεξάρτητη επιμήκυνση του εξωτερικού από το εσωτερικό προφίλ λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών έτσι ώστε να ευνοείται η λειτουργικότητα των σκουρόχρωμων κουφωμάτων.


ΣΕΛΙΔΑ 13

Νέο Εκθεσιακό κέντρο EUROPA στο Μαρούσι Από τις 5/07/2011 ξεκίνησε η λειτουργία του καινούργιου Εκθεσιακού Κέντρου της EUROPA στη Λ. Κηφισίας 108, στο Μαρούσι. Ο μεγάλος και υπερσύγχρονος Εκθεσιακός χώρος των 550τ.μ., που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το τεχνικό γραφείο 2Κ Constructions και την επίβλεψη της Αρχιτέκτων κας. Τζένης Τσουλάκου, καλύπτει κάθε απαίτηση, για την πλήρη παρουσίαση των Συστημάτων Αλουμινίου Europa. Στον άνετο και όμορφο χώρο μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προϊόντα της εταιρείας και να έρθετε σε επαφή με την άψογη εφαρμογή, την υψηλή αισθητική, το τέλειο φινίρισμα και πάνω από όλα την απόλυτη ποιότητα EUROPA. Έχετε τη δυνατότητα να δείτε όλα τα νέα προϊόντα της Europa όπως το νέο Ρολό Europa 998, τη νέα Σήτα Europa Free Bettio, όλους τους τύπους πέργκολας Europa Shadow, την ανασυρόμενη Europa 3500 Hybrid καθώς και ειδικές κατασκευές με την Europa 7000 όπως τετράεδρη πυραμίδα, κουρμπαριστό αίθριο, οχτάπλευρος τρούλος, την Europa Shadow σε σκιάδια, την Europa 5500 σε δίφυλλο κουρμπαριστό, αλλά και την εντυπωσιακή τρίμετρου ύψους κατασκευή της. Επίσης, τις νέες Θωρακισμένες Πόρτες Ασφαλείας, και το νέο συρόμενο σύστημα Europa Essenza. Προϊόντα πρωτοποριακά, πιστοποιημένα κάτω από τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, που κατετάγησαν στις υψηλότερες κατηγορίες σε επίσημες εργαστηριακές δοκιμές! Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε χρωματολόγια και prospectus, καθώς και να πάρετε συμβουλές για κάθε σας ανάγκη από το έμπειρο προσωπικό και αρχιτεκτονικές προτάσεις από το αρμόδιο τμήμα. Το εκθεσιακό κέντρο λειτουργεί καθημερινά 09:00- 21:00 και Σάββατο 08:00- 16:00 Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισίας 108, Τηλ. 210 8021317


ΣΕΛΙΔΑ 14

Μοτερ & Αυτοματισμοί για Πόρτες & Παράθυρα

Δέκτης GSM O GSM δέκτης της Electronic Door είναι μία πρωτοποριακή, προσιτής αξίας, πολύ εύκολη στη χρήση της συσκευή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκατάσταση αυλόπορτας ή σημείων ελεγχόμενης πρόσβασης όπως οργανωμένα parking, ξενοδοχεία, μαρίνες, αποθήκες, νοσοκομεία, εταιρείες, για ενεργοποίηση συναγερμών ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή τηλεχειρισμού. Η χρήση της είναι απλούστατη και χωρίς κανένα κόστος κλήσης για το χρήστη. Αρκεί μία μόνο αναπάντητη κλήση ή ένα SMS από εξουσιοδοτημένο κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Ο δέκτης GSM όταν αναγνωρίσει τον αριθμό κλήσης του τηλεφώνου αποδέχεται την εντολή, ακυρώνει την κλήση και ενεργοποιεί την εντολή του δέκτη.

ED-ΣΜ8

ED-S4

ED-ΜΠ1

ED-O1

ΝΕΟ ΜΟΝΟΚΑΝΑΛΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Νέο μονοκάναλο τηλεχειριστήριο, μεγάλης εμβέλειας, κυλιόμενου κωδικού με επιτοίχια βάση. Διατίθεται σε τρία χρώματα, Κόκκινο, Μαύρο, Γκρι.

ΝΕΟ ΤΕΤΡΑΚΑΝΑΛΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Νέο τετρακάναλο τηλεχειριστήριο, μεγάλης εμβέλειας, κυλιόμενου κωδικού με επιτοίχια βάση. Διατίθεται σε τρία χρώματα, Κόκκινο, Μαύρο, Γκρι.

ΝΕΟ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Νέο πολυκάναλο τηλεχειριστήριο, μεγάλης εμβέλειας, κυλιόμενου κωδικού με επιτοίχια βάση. Έχει τη δυνατότητα να ελέγχει έως 16 διαφορετικά μοτέρ. Μπορεί να προγραμματιστεί και να λειτουργήσει και ως τίμερ. Διατίθεται σε τρία χρώματα, Κόκκινο, Μαύρο, Γκρι.


ΣΕΛΙΔΑ 15

ΝΕΟΙ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΟΝΟΚΑΝΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ Ο μονοκάναλος επιτοίχιος δέκτης μπορεί να ελέγξει ένα μόνο σωληνωτό μοτέρ είτε μέσω του τηλεχειριστηρίου (μπορεί να δεχθεί έως και 15 διαφορετικά τηλ. κυλιόμενου κωδικού), είτε μέσω των ενσωματωμένων διακοπτών που υπάρχουν στην όψη του δέκτη. Μπορoύμε να συνδέσουμε, με ασφάλεια, μοτέρ έως και 50Νm.

ΜΟΝΟΚΑΝΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΟΘΟΝΗ Διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον απλό μονοκάναλο επιτοίχιο δέκτη. Μπορεί να λειτουργήσει και ως προγραμματιζόμενο εβδομαδιαίο τίμερ. Διαθέτει επίσης και ενσωματωμένο ρολόι. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν πρωτοποριακό και μοντέρνο σχεδιασμό με πολύ απλές γραμμές ώστε να ενσωματώνονται εύκολα στην ήδη υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση της κατοικίας.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ


ΚΟΥΦΩΜΑ & ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 10  

Εφημερίδα για το κούφωμα και την κατοικία.

ΚΟΥΦΩΜΑ & ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 10  

Εφημερίδα για το κούφωμα και την κατοικία.

Advertisement