The Baltic Guide FIN Viron luonto- ja luomutuotteet 2015

Page 1

HUHTIKUU 2015

Viron luonto- ja luomutuotteet


2

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Luomu

Luonnonkosmetiikka Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaminen vaatii kemian tuntemusta. Tavallisia kuluttajia helpottavat muun muassa erilaiset kansanväliset sertifikaatit. EU:ssa kosmetiikkaa sitoo kosmetiikkadirektiivi, mutta luonnonkosmetiikkaa koskeva lainsäädäntö puuttuu. Maailmanlaajuisten sääntöjen puute aiheuttaa helposti sekaannuksia ja jotkut valmistajat käyttävät sitä hyväkseen. Siksi sertifiointi auttaa kuluttajaa valitsemaan eettisesti kestäviä ja aitoja luonnonkosmetiikkatuotteita. Tuotteen valmistajasta riippumaton taho eli sertifioija myöntää logon, jota tuotteessa voi käyttää. Sertifioijia on sekä kansallisia että kansainvälisiä. Jokainen sertifioija määrittelee itse omat kriteerinsä. Euroopan suurin sertifiointielin on Ecocert. Se valvoo ja tarkastaa tuotteiden raakaaineet, tuotantoprosessin ja pakkauksen. Maailmanlaajuisen Demeter-luonnonkosmetiikkaohjeistuksen tavoitteena on tarjota ihmisen ihoa mahdollisimman hyvin hoitavia tuotteita mahdollisimman pienin vaikutuksin ympäristöön. Kosmetiikan raaka-aineista on netissä INCI-hakulistoja, jota ei ole vielä suomeksi. Niistä löytyvät kaikki kosmetiikkaan käytettävät aineet. Esimerkiksi saksalaiselta sivustolta löytyy hymiöillä merkittyjä raaka-aineita. (www.cosmetic-check.

com/incisucheohnename_de.php?nr=). Mitä enemmän hymyjä, sitä luonnonmukaisemmasta tuotteesta on kyse. Luonnonkosmetiikan pääperiaatteina on suosia luonnollisia raaka-aineita ja luomutuotteita aina kun mahdollista. Raaka-aineita ja valmiita tuotteita ei saa testata eläimillä ja eläinperäisiä raaka-aineita ei saa käyttää, jos niiden hankkiminen aiheuttaa eläimelle haittaa. Lisäksi löytyy lista aineista, joita luonnonkosmetiikka ei saa sisältää. Niitä ovat esimerkiksi synteettiset hajusteet, väriaineet, antioksidantit ja säilöntäaineet. Maaöljyperäisiä raaka-aineita ei saa myöskään käyttää. Kiellettyjä ovat myös PEG- ja PPG-yhdisteet sekä synteettiset UV-filtterit. On lisäksi huomattava, että kaikki luonnonkosmetiikka ei ole luomukosmetiikkaa ja päinvastoin. Viimeksi mainitussa painotus on luomuraakaaineiden osuudessa. Ilmoitusliite Yhteydet: Põhja pst. 25, 10415 Tallinna Ilmoitusmarkkinointi: marketing@balticguide.ee Toimitus: e-mail: editorial@balticguide.ee • Puh. +372 6 117 760


3

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Vestige Verdant

Viron rakastetuin luksusluonnonkosmetiikka

Luomu Viron ensimmäinen luksus- luonnonkosmetiikkabrändi Vestige Verdant on kauneudenhoidon edelläkävijä sekä tuhansien korkeaa laatua arvostavien naisten suosima tuotesarja. Vestige Verdant-kauneudenhoitotuotteet todistavat, että myös luksus voi olla 100-prosenttisesti luonnontuote – ja ennen kaikkea terveellistä. Tuotteet on valmistettu ainoastaan kaikkein korkealaatuisimmista ainesosista uusinta teknologiaa hyödyntäen ja tinkimättä periaatteesta ”Ruumiisi on temppeli”.

Myyntipisteet: • Tallinna Kaubamaja • Stockmann • Tallinkin laivat • I.L.U myymälät • www.vestigeverdant.com

Tuotemerkit: Rare Oil Blend - Öljysekoite (tekee kasvojen ihosta kashmirinpehmeää ja terveen sileää) Organic Mask - Orgaaninen kasvonaamio (pitää kasvot raikkaina ja säteilevinä ja auttaa elimistöä poistamaan sille haitallisia aineita) Vestige Verdant info@vestigeverdant.com www.vestigeverdant.com

”Vestige Verdant Eesti”


4

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Luomukylpylä Harmoonikum

Luomukauneushoidot, -kosmetiikka, hieronnat, kylvyt ja sauna!

Luomu Luomukylpylä (Öko-Spa) Harmoonikum tarjoaa luonnonpuhtaita kosmetiikkatuotteita ja terveyttä tukevia kylpylähoitoja. Harmoonikum on kohtaamispaikka kaikille, jotka arvostavat terveitä elämäntapoja ja puhdasta ympäristöä. Me hellimme vatsaa, ihoa ja mieltä.

Palvelut: • Luomukauneushoidot: -kasvoille, vartalolle, käsille ja jaloille -hieronnat ja kylvyt • Aito virolainen sauna • Kartanonrouvan ruokahuone – aitoja virolaisia ruokaelämyksiä

Harmoonikum Pargi tee 8, Viimsi Harjun kunta, Viro Puh.+372 53 081 188, 6 011 717 info@harmoonikum.ee Kaupunkisalonki: Rüütli 18, Tallinna www.harmoonikum.ee ”Harmoonikum”


5

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Luomu

Kehittyvä luomumaa

Viro on omaksunut nopeasti luomutuotannon periaatteet. Kuluttajatkin osaavat vaatia jo lähiruokaa ja puhtaasti tuotettuja jokapäiväisiä tuotteita. Viron maatalousministeriön mukaan maan viljelymaasta oli vuonna 2013 peräti noin 16,3 prosenttia luomuviljelyssä. Noin puolet lampaista ja lihakarjasta kasvatetaan luomutuotannon periaatteiden mukaan. Kun vuonna 2000 maassa oli luomuyrittäjiä 230, oli niitä vuoden 2013 lopussa jo 1 553. Luomutuotantoa on eniten Länsi- ja Etelä-Virossa. Eniten luomumaata on Saarenmaalla. Viljantuotannosta 3,4 prosenttia tuli vuonna 2012 luomuviljelystä, kaurasta jopa 21,2 prosenttia.

Lampaiden määrä on kasvanut nopeasti, etenkin juuri luomutuotannossa. Luomulampaita kasvattaa lähes 400 yritystä. Suurimmalla tilalla on noin 3 000 lammasta. Maatalousministeriön tavoitteena on lisätä myös luomutuotteiden käyttöä ravintoloissa. Lähiruuan arvostus onkin nykyään keittiömestarien mantra, jota usein korostetaan. Oma osansa on myös pohjoismaisen ruokakulttuurin arvostuksen nousulla. Virolaisen luomutuotannon skaala on laaja alkaen kosmetiikasta ja kasvinviljelystä suklaan sekä jäätelön valmistamiseen. Myös yrttikasvien käyttö erilaisten vaivojen hoidossa on vielä voimissaan.


6

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Tõrvaaugu Mahe Talo

Tattarityyny Hyvän unesi lähde!

Luomu Tõrvaaugun talo sijaitsee Raplamaalla, Vigalan kunnan Leibren kylässä. Perustoimintanamme on tattarin ja lampaiden kasvatus. Olemme vuodesta 2012 ollut virallisesti hyväksytty luomutuottaja ja -käsittelijä. Lampaistamme 130 on uuhia, joista osa on virolaisen tummapäisen ja suffolk-rotujen risteytyksiä. Lampaiden kasvatuksen tavoitteenamme on laadukkaan ja ekologisesti puhtaan lihan tuottaminen. Meiltä voi ostaa lammasnahka- ja lampaanlihatuotteita. Tõrvaaugun talon pelloilla valmistuu tattari elo- ja syyskuun vaihteessa.

Myyntipisteet: Tuotteitamme on Virossa kaikissa hyvin varustelluissa luomumyymälöissä. Suomessa tuotteitamme myy: Arttina-myymälä, Runeberginkatu 32, 00100 Helsinki Luonnonperhe-myymälä, Maratonkuja 6 F 32, 01280 Vantaa.

Tuotevalikoima: • Tattari • Tattarikuoripatja • Ekologisesti puhdas lampaanliha Tõrvaaugun talo, Leibren kylä, Vigalan kunta, Raplamaa Janek +372 55 572 329 Janno +372 55 950 339 torvaaugu@torvaaugumahetalu.eu ”Tõrvaaugu Mahe talu”


7

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Konjun vuohitila

Tervetuloa Konjun kartanon maalaispuotiin!

Luomu Konjun kartano on Viron suurin vuohitila, jossa kaikkia eläimiä hoidetaan luomumenetelmillä puhtaissa olosuhteissa. Vuohien lisäksi tilalla kasvatetaan lehmiä, alpakoita, hanhia, lampaita, hevosia, kaneja ja muita eläimiä, joihin pääsee tutustumaan vierailulla tilallemme. Tallinnan keskustassa on Konjun tilakauppa ( Konju mõisa talupood), jossa myydään tilan tuotantoa sekä muita luomutuotteita. Tarjolla on muun muassa tilan vuohien maidosta valmistettuja juustoja eri makuina (esim. valkosipuli, saksanpähkinä, meloni jne.). Kaupan hyllyiltä löytyy paljon erilaisia ruoka-aineita, käsityöoluita ja paljon muuta. Muutakin kuin ruokapuolta on myynnissä kuten ihonhoitotuotteita, esimerkiksi vuohenmaidosta tehtyä saippuaa.

Myyntipisteet: • Konjun kauppa Tallinnassa – Konju mõisa talupood: Avoinna joka päivä 9-21 Lembitu 8, Tallinna (keskusta) • Konjun tila – Konju mõisa talu: Kivise, Konjun kylä, Toilan kunta, Itä-Virumaa pood@konju.ee www.konju.ee

”Konju mõisa talu”


8

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Taarapõllu Talo

Luomu Taarapõllun talo sijaitsee kauniissa Etelä-Virossa. Tuotamme täysmehuja, mehujuomia, hilloja, soseita, mehutiivisteitä, marjalastuja ja marjajauheita. Kaikki tuotteet ovat virallisesti hyväksyttyjä luomutuotteita.

Marjalastut, hillot, mehut, marjajauheet!

Suosituin tuotteemme ovat marjakrõpsud (marjalastut). Tuote on tiivistettyä marjaa, johon on lisätty luomusokeria. Tällaista tuotetta ei löydy muualta maailmassa! Kaikki Taarapõllun talon tuotteet ovat puhtaita, terveellisiä ja niitä voi nauttia joka päivä. Tuotteemme ovat myös erinomainen lahja!

Myyntipisteet: Saatavilla kaikkialla Virossa parhaimmissa luomumyymälöissä sekä suuremmissa kaupoissa!

Tuotevalikoima: • Marjalastut • Hillot ja soseet • Mehutiivisteet • Täysmehut • Mehujuomat • Marjajauheet Taarapõllu Talu OÜ Kangsti, Varstun kunta Võrumaa, Viro Puh.+372 59 190 227 info@taarapollu.ee www.taarapollu.ee ”Taarapõllu talu”


9

THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

GoodKaarma saippuat & saunatuotteet

Luomu Olemme valmistaneet vuodesta 2004 alkaen luomusaippuoita, kuorinta-aineita, eteerisiä öljyjä, saunatuotteita, vartaloöljyjä, ihoa suojaavia voiteita ja monia muita tuotteita joko omalla nni nime ime mellllä tta ai yh yyhteistyökumppahhte teeiissty työk ökum ök umppappaa-pp nimellä tai nneidemme ne eid idem dem emme me ttuotteiksi. uott uo otttteeiiks ksii..

EEteeriset teeriset ööljyt ljyt

Luomusaippuat

Tervetuloa Saarenmaalle! Luomutilamme on avoinna vieraille kesäisin. Lisätietoja tuotteistamme ja tuloohjeet luoksemme Saarenmaalle löydätte kotisivultamme:

goodkaarma.com GoodKaarma Helsingin Martin markkinoilla. Olemme toimineet jo 10 vuotta!

GoodKaarma OÜ Saarenmaa, Viro. Puh: +372 5348 4006 shop@goodkaarma.com


1 0 THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Minna Sahver

Luomumarmeladia! Olemme Tallinnan Saku Suurhallissa Martilaadalla 5.–8.11. ja Helsingin Kaapelitehtaan Martin markkinoilla 21.–22.11.

Luomu Minna Sahver OÜ:n perustavoitteena on tehdä Teidän suunne makeaksi. Minna-marmeladit on valmistettu marja-, hedelmä- ja vihannessoseista. Ne eivät sisällä säilöntä- eikä väriaineita ja ne ovat gluteenittomia! Haluamme tarjota erilaisia ja mielenkiintoisia makuelämyksiä kotipuutarhasta, mutta myös metsästä!

Myyntipisteet: • Tallinnan Kaubamaja • Sadama Turg • Rimi - Talu Toidab • Markkinat

Tuotevalikoima: • Mustikkamarmeladi • Tyrnimarmeladi • Mansikkamarmeladi • Porkkanamarmeladi • Aroniamarmeladi • Kirsikkamarmeladi jne Minna Sahver OÜ Allika 3, Tuti küla, Rapla vald Puh +372 5663 2970 info@minnasahver.ee www.minnasahver.ee

”Minna Sahver”


1 1 THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Allew Suklaatupa

Luomu Allew Magusameister -tuotteet ovat syntyneet rakkaudesta suklaaseen. Kaikki tuotteet ovat virolaista käsityötä ja tehty parhaista mahdollisista luomuraaka-aineista. Näin on tehty aina ja tehdään jatkossakin tyytyväisten asiakkaiden iloksi. Allew-tuotteiden lisäksi pienen Suklaatupamme valikoimiin kuuluu itävaltalaisen suklaavalmistaja Zotterin tuotteita. Meillä voitte myös nauttia kahvijuomia sekä teetä ja ostaa mukaan vanhan maailman luomuviinejä.

Myyntipisteet: • Pärnu mnt. 4, Tallinna Avoinna ma–la 11–19, su suljettu

Tuotevalikoima: • Käsintehdyt suklaamakeiset ja -tryffelit • Suklaalevyt • Karkkilaatikot • Tikkarit • Suklaajuomat • Tee- ja kahvijuomat • Luomuviinit Allew suklaatupa Pärnu mnt. 4, Tallinna. chocolate@allew.eu www.allew.eu

”Šokolaadituba”


1 2 THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Ökosahver-myymälä

Luomu Ökosahver-myymälästä löydät kaikkein suurimman valikoiman Virossa tuotettavista luomuruoista.

Myyntipisteet:

Luomutuotteiden myymälä

• Tallinnassa: osoitteessa Mulla 6a, noin 10 min kävelymatkan päässä Telliskivi Loomelinnakista. +372 673 8318 • Pyhäjärven Spa & Lomakeskuksessa

Tuotevalikoima: • Viljatuotteet • Hampputuotteet • Vihannekset ja hedelmät • Maitotaloustuotteet • Leipomotuotteet • Lihatuotteet Ökosahvrissa on myös suuri valikoima luomukosmetiikkaa ja -pesuaineita tunnetuilta ja palkituilta tuottajilta: • Cattier • Coslys • Weleda • Logona • LUMI E-myymälästä tehdyt ostokset toimitamme myös Suomeen! www.sahver.ee

”Ökosahver”


1 3 THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Mahemarket-luomumyymälä

Luomu Myyntipisteet: M

Viron suurin luomumyymälä

• Tallinnassa: keskustasta vain 10 min johdinautomatkan päässä osoitteessa Mustamäe tee 3a Olemme avoinna ma–pe 10–20, la 10–18, su 12–18 Ainutlaatuinen luomuvegaanikahvila

Tuotevalikoima: • Tuoreet hedelmät ja juurekset • Viljatuotteet • Liha-, muna- ja maitotuotteet • Kasvispohjaiset maidot, juustot, makkarat • Kookosrasva, öljyt, rasvat • Makeiset ja makeutusaineet (suklaa, karkit, sokerit, hunajat jne.) • Mehut, teet, kahvit • Lastenruuat • Luomuviinit ja -oluet • Ravintolisät, kasvisjauheet • Pesuaineet, kodin puhdistusaineet ja keittiötarvikkeet (kattilat, paistinpannut, pesusienet) • Kosmetiikka • Keramiikka • Luomupuuvillavaatteet

Mahemarket Mustamäe tee 3a, Tallinna Puh +372 6 667 850 www.mahemarket.ee

”Mahemarket”


1 4 THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

NOP-luomukahvila ja puoti

Luomu NOP on viihtyisä korttelikahvila ja puoti Kadriorgin kaupunginosassa sekä puhtaan ruuan edelläkävijä Tallinnassa. NOP tarjoaa puhtaista, mahdollisuuksien mukaan paikallisten pientuottajien luomuraaka-aineista valmistettuja ruokia ja tuotteita. NOP palvelee joka päivä aamusta iltaan. Meille voi tulla yhtä hyvin ystävien tai lasten kanssa, aamiaiselle, pikaiselle lounaalle, viihtymään pitempäänkin tai porukalla viettämään iloista iltaa. NOPmyymälästä voi ostaa mukaan NOPin keittiön herkullisia voileipiä, salaatteja, itse tehtyä hummusta, pestoa, limonadeja, kakkuja ja rohmuta löytöjä talon laajasta luomutuotevalikoimasta. Kesällä avataan suuri takapiha, jolla perheen pienimmät viihtyvät hiekkalaatikolla vanhempien nauttiessa kesäsäistä. NOP on avoinna joka päivä 8-21, to-la iltaisin tällä hetkellä 22:een ja kesällä myöhempäänkin. Nop luomukahvila Puh. +372 6032270 tai info@nop.ee www.nop.ee Instagram: #kohviknop ”NOP”


1 5 THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Luomu

La Muun jäätelöt ja kahvila

Jäätelön syöminen on puhdas nautinto. Erityisen puhtaan nautinnon takaamiseksi valmistamme Viron ensimmäistä luomujäätelöä La Muu. Kaikki La Muu -jäätelöt valmistetaan puhtaista luomuraaka-aineista italialaisella gelato-jäätelökoneella pientuotantona ja käsityönä – ja mikä tärkeintä, ne maistuvat naurettavan hyvältä! Viru Keskuksen La Muu -kahvilasta löytyvät kaikkein erikoisimmatkin La Muu -maut (kuten merisuola-karamelli tai mustikkalaventeli), joita ei paketeista löydy.

Myyntipisteet: • La Muu -kahvila Viru Keskuksessa (Rahva Raamatu -kaupassa) • Rimi (Norde Centrum) • Stockmann jne.

Tuotevalikoima:

saat La Muu jäätelön ilmaiseksi!

• • • • • • •

Raparperijäätelö Mangosorbetti Pistaasijäätelö Kahvijäätelö Sitruunasorbetti Banaanikasvisjäätelö + yli kymmenen muuta makua

OÜ La Muu Puh. +372 54 577 472 tellimus@lamuu.ee

”lamuujaatis”


1 6 THE BALTIC GUIDE ™ HUHTIKUU 2015

Luomu

Bio4You

Kattavan valikoiman luontaistuotekauppa Tallinnan keskustassa FOORUM-keskuksessa. Tarjolla kosmetiikkaa, puhdistusaineita, ruoka-aineita ja superfoodeja. Catuaba eli ”Rakkauden puu” vaikuttaa positiivisesti elimistöön ja lääkitsee hermostoa. Se on erinomainen afrodisiakki niin miehille kuin naisile. Se lisää halukkuutta ja auttaa naisia orgasmin saamisessa sekä lisää miehillä mieskuntoa, mistä seuraa intensiivisemmät orgasmit.

9.50 125 gramma

11.95

MSM on luonnollinen rikkiyhdiste, joka edistää elimistöä valmistamaan tärkeitä ainesosia kuten kollageeneja, elastiinia, rustoja ja keratiinia. ”Kauneusmineraaliksi” ristitty rikki edistää - lihaksiston, luuston ja nivelten hyvinvointia. Se myös tekee hyvää iholle, hiuksille ja kynsille pitäen hiukset kiiltävinä ja ihon sileänä sekä nuorekkaana.

250 gramma

Nettikauppa myös suomeksi: www.bio4you.eu Bio4You myymälät sijaitsevat: Tallinnassa: Foorumi Keskuksessa, Narva mnt 5 ja Järve Keskuksessa, Pärnu mnt 238

Pärnussa: Pärnu Kaubamajakas -kauppakeskuksessa, Papiniidu 8

Rakveressa: Rakvere Põhjakeskuksessa


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.