Page 29

testi

T H E B A LT I C G U I D E ™ M A R R A S K U U 2 0 1 6

29 Viron kuukausi Suuri poliisioperaatio 4.10. Tallinnan Õismäelle tultiin rauhoittamaan perheen 17-vuotiasta poikaa neljän poliisiauton, yhden bussin ja siviilipoliisiauton sekä paloauton voimin. Paikan päällä selvisi, että tilanne oli jo ohi ja nuori mies vietiin putkaan.

Komediaa kolme päivää

Kuva: Jarek Jõepera

5.10. Tallinnassa alkoi Tallinn Comedy Festival. Esiintyjinä olivat Viron huippukoomikot ja ulkomaiset vieraat.

Kaalin kraatterin ikä?

Tummia oluita pimeneviin iltoihin VOIMAKASTA MALLASTA JA KIRSIKKAA TEKSTI MIKKO SAVIKKO, KUVAT ANDREI CHERTKOV

Viron olutmarkkinoilla on viimeisen

kolmen vuoden aikana tapahtunut enemmän kuin edellisten vuosikymmenten aikana yhteensä. Markkinajohtajat Saku Õlletehas ja A. Le Coq pyrkivät pitämään markkinoita edelleen

hallussaan ja ovat vastanneet pienpanimoiden rynnistykseen tuomalla markkinoille uusia tuotteita. Kylmään vuodenaikaan sopivat tummat oluet, joten testasimme tällä kertaa porttereita sekä kirsikkaoluita. Niitä voi nauttia esimerkiksi kaloripitoisten ruokien ja tummien suklaidenkin kera.

2016 The Baltic Guide TUMMAT OLUET

Cherry Brew

Valmistaja

Porter

Tummien oluiden valikoima on kasvanut niin suureksi, että valitsimme lähestulkoon arvalla pienpanimoiden edustajat. Vana Kalur -portterin vahva maku jakoi arviot laidasta laitaan. Kun Sakun tai A. Le Coqin portterit voi juoda yksinään kerralla, pitää Veldi ja Tütred -panimon tuote jakaa ystävän kanssa hitaas-

Porter

Kriek

ti nauttien. Põhjalan Must Kuld -portterissa, joka on maustettu tuoreilla kirsikoilla, on todella vahva makujen kirjo. Testituotteet ostettiin Tallinnan marketeista sekä Uba ja Humal -olutmyymälästä. Tuotteiden hinnat ovat ilman panttia (+0,10). ■ Must Kuld

Vana kalur

7.10. Kuusi tuotantoyhtiötä ja virolaisen filmiteollisuuden yhteisyritys suunnittelevat Tallinnan pohjoisosaan elokuva-alan tuotantotiloja. Uuden talon on tarkoitus valmistua Kopli-kadulle vuoden 2018 lokakuuksi.

Kaikki allekirjoitukset koossa 8.10. Liettua allekirjoitti viimeisenä Rail Baltica -sopimuksen. Yhteensä allekirjoittajia on yhdeksän. Baltian valtiot saavat EU:lta tukea hankkeeseen 442,5 miljoonaa euroa.

NATO:n lentokoneet taivaalla

Elintarvikeviikko alkoi

S PAR A

10.10. Viron elintarviketuottajain liiton järjestämän viikon aikana 18 tehtaassa on yli 80 esittelykierrosta. Viikko avattiin Tallinnassa Leibur-leipomossa.

! A. Le Coq

Saku Õlletehas

A. Le Coq

Põhjala

Veldi ja Tütred

Alk-%

4,5

6,5

6,9

4,5

7,8

7,1

Pullokoko

0,33

0,5

0,5

0,5

0,33

0,33

Hinta

0,89

1,25

1,15

1,19

3,50

2,90

89

74

65

56

55

52

Pehmeä kirsikan maku

Karamellinen, miellyttävä

Voimakas maku, kitkeryyttä

Limpparimainen

Voimakas maku, hieno vaahto

Ruisleivän makua ja savua

Kommentit

Kopliin Viron Hollywood

9.10. Saksalaiset Eurofighterhävittäjät aloittivat viikon ajan kestävät harjoituslennot. Suurin osa lennoista tehdään asumattomilla alueilla, joilla suoritetaan matalalentoja.

Saku Õlletehas

Pisteet

6.10. Uuden tekniikan avulla on tarkennettu arviota Saarenmaalle osuneen Kaalin meteorin ja sen muodostamien kraattereiden iästä. Suurin niistä tunnetaan suosittuna matkakohteena. Tarkennettu ikä on 3 500–3 600 vuotta eli noin 1 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

Tallinkin uusi laiva aloittaa tammikuussa 11.10. Suunnitelmien mukaan Tallink Megastar aloittaa liikennöinnin tammikuussa 2017. Uusi ympäristöystävällinen laiva käyttää polttoaineena LNG:tä. Laivan suunnittelussa on kiinnitetty huomiota tehokkaaseen ja nopeaan purkuun satamissa.

The Baltic Guide FIN Marraskuu 2016  

Suomenkielinen The Baltic Guide -matkailulehti tutustuttaa suomalaisille Viroa.

The Baltic Guide FIN Marraskuu 2016  

Suomenkielinen The Baltic Guide -matkailulehti tutustuttaa suomalaisille Viroa.

Advertisement