Page 28

vapaa-aika

28

T H E B A LT I C G U I D E ™ E LO K U U 2 0 1 7

Elokuun aurinkoon Piritalle The Baltic Guide kokosi ideoita kesäpäivän viettoon sporttiselle ja rauhalliselle matkailijalle.

Tee-se-itse-kesäpäivä Piritalla 1. BUSSILLA KESKUSTASTA TELEVISIOTORNIIN

TEKSTI SILJA HURSKAINEN, KUVAT ANDREI CHERTKOV JA JAANUS REE

Keskustasta tornille tuovat punaiset turistibussit sekä bussit 34A, 38 ja 49, pysäkki Teletorn. SPORTTINEN RAUHALLINEN Reunakävely tornin näköalatasanteen Torniin tutustumisen lisäksi käynti reunalla. kasvitieteellisessä puutarhassa.

Tallinnan kahdeksasta kaupun-

ginosasta Pirita lienee tunnetuin merenrannastaan. Ranta onkin Piritalla hieno: 2,4 kilometriä hiekkaa, kallellaan olevia mäntyjä ja männikön seassa kiemurteleva juuri uudelleen asfaltoitu pyörätie. Jos rannalla ei malta luopua älylaitteistaan, on biitsillä ilmainen wifi-yhteyskin. Rannan ruumiinkulttuurin lisäksi Pirita tarjoaa paljon historian ystäville. Kaupunginosalle nimensä antaneen birgittalaisluostarin rauniot on hieno käyntikohde ja kenties tärkeimpiä Piritan symboleita. Penkkiurheilija tutustuu vuoden 1980 Moskovan olympialaisten purjehduskeskukseen ja etsii rannalta olympiarenkaat. Piritalta löytyy myös Tallinnan korkein rakennus, Televisiotorni. Aivan sen vieressä hehkuu kukkaiskauneutta kasvitieteellinen puutarha. The Baltic Guide rakensi valmiin

päiväohjelman kahdelle erityyppiselle Piritan-kävijälle. Toinen

2. PALUU PIRITAN KESKUSTAAN KÄVELLEN (4 KM) TAI BUSSILLA 3. LOUNAS Lounasravintola löytyy helposti Piirita-ostoskeskuksesta (useita ruokapaikkoja), olympiakeskuksesta (esim. ravintola Sardiinid) ja venesatamasta (Kalevi Jahtklubi Resto).

4. HIKOILUA PUISSA TAI LUOSTARIN RAUHAA SPORTTINEN Piritan seikkailupuiston 10 eri kiipeilyrataa.

RAUHALLINEN Piritan luostarinraunioihin tutustuminen hiljentää mielen.

5. RANTAAN! SPORTTINEN Rannan surffauskoulussa voi päästä surffaustunnille tai suppailemaan Pirita-joelle. Piritan seikkailupuiston radoilla on haastetta hurjapäisemmillekin.

RAUHALLINEN Auringonpalvontaa rannassa. Rantakioskeista saa jäätelöä ja pientä suolaista. Vessat ovat siistit. Rantaan pääsee hyvin myös pyörätuolilla.

6. PÄIVÄLLINEN matkaaja pitää enemmän urheilullisesta vauhdista, toinen taas uppoutuu rauhallisempaan tekemiseen. Kummankin matkailijan

pitää tietysti myös syödä, johon löytyy Piritalta paljon erilaisia vaihtoehtoja. ■

Päivällispaikaksi sopii esimerkiksi Rannahoone-rakennuksessa oleva St. Patrick’s. Rannan lähellä on myös arkisempi grilli, sushi-ravintola sekä pitsakioski.

7. TAKAISIN KESKUSTAAN SPORTTINEN Kävele rantatietä keskustaan päin ja nappaa Maarjamäen muistomerkin kohdalta vuokrapyörä.

RAUHALLINEN Hyppää bussiin. Käytännössä kaikki Piritan rantatietä kulkevat bussit menevät keskustaan. Rannahoone Seikkailupuisto

Surffiklubi

Meriv älja te e

Ranta

Piiritaostoskeskus

tee Kloostrimetsa Televisiotorni Kasvitieteellinen puutarha

Piritalla onnistuu ranta- ja kaupunkiloman yhdistäminen.

Luostarinrauniot

ee stri t Kloo

Olympiakeskus

Kaikki pallolla merkityt kohteet ovat noin 5 minuutin kävelyn päässä Piirita-ostoskeskuksesta.

The Baltic Guide FIN Elokuu 2017  

Elokuun The Baltic Guide on yhdistelmä kesätunnelmaa ja alkavaa syksyä. Vertailemme koulutarvikkeiden hintoja sekä tutustumme parturi-kampaa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you