Page 26

ravintolat

26

T H E B A LT I C G U I D E ™ TO U K O K U U 2 0 1 7

Solaris-keskuksen katolla olevan Komeetkahvilan terassilta on hienot maisemat yli kaupungin.

Tallinnan terassit kutsuvat kesään TEKSTI KRISTINA LUPP, KUVAT ANDREI CHERTKOV

Kun aurinko paistaa Tallinnassa,

mikä olisikaan parempi tapa viettää aikaa kuin nauttia ateria tai pari drinkkiä jollakin kaupungin monista terasseista.

Raatihuoneen tori Raatihuoneen toriaukiolla terasseja on joka puolella. Kehrwieder (Saiakang 1, Karttakoodi h2) kumoaa oletuksen, että ne kaikki olisivat turistirysiä. Vilkkaan aukion ihmisvilinän tarkkailun ohessa voi Kehrwiederissä nautiskella kohtuuhintaisia juomia, juuri paahdettua kahvia, tuoreita leivonnaisia ja ruoka-annoksia. Keskiaikaisempaa tunnelmaa hakevalle torin laidan paikoista sopii III Draakon (Raekoja plats 1, h2) Siellä kannattaa tilata olutta, erinomaisen maukasta hirvisoppaa ja piirakoita. Troika (Raekoja plats 15, h2) on hintatasoltaan aavistuksen kalliimpi. Vastineeksi tarjolla on laadukasta perinteistä venäläistä ruokaa hyvän palvelun säestyksellä.

Vanhakaupunki Vanhassakaupungissa terasseja on miltei jokaisessa kadunkulmassa. Controventon (Vene 12, h3) ulkoalue sijaitsee kapealla Katariinan kujalla. Tilaa on niukalti yhdelle pitkäikäisimmistä ja suosituimmista Tallinnan italialaisravintoloista, joten pöytävaraus terassille kannattaa. Wana Wiipurilla terasseja on kaksi, kadunvarressa (Pikk 33, g2) ja sisäpihalla. Molemmilla tarjoillaan virolaisen keittiön herkkuja eurooppalaisilla vivahteilla. Von Krahli Aed (Rataskaevu 10, h1)

ei ole kasvisravintola, mutta tar-

joaa runsaasti erilaisia vege- ja vegaaniannoksia. Paikan pihaterassi on loistava pakopaikka kaupungin hälinästä. Leib Resto & Aed (Uus 31, f3)

luottaa virolaiseen ruokaperinteeseen ja paikallisiin raakaaineisiin. Kesällä skottilaisen klubin puutarha muuttuu upeaksi ulkoilmaravintolaksi, jossa tilaa on runsaasti ja grillikin löytyy. Hotelli Telegraafin (Vene 9, h2) terassin avaaminen on varma kesän merkki. Viihtyisällä pihaterassilla voi nauttia palkitun ravintolan herkkuja tyylistä tinkimättä. Privén ulkobaari Varblane (Harju 6, i1) sijaitsee kivalla paikalla Vapauden aukion laidalla. Klubityyliin siellä illat venyvät pitkiksi shotteja ja drinkkejä naukkaillessa. Vesipiiputtelukin on mahdollista. Vesipiipun ystäville toinen hyvä kesäpaikka löytyy Vanhankaupungin vastakkaiselta laidalta. Popular baarin (Vana-Viru 6, h3) illoissa soi tanssimusiikki, ruoka on asiallista ja vesipiippu yleinen näky. Paikan terassi on VanaViru-kadun varressa, joka on yksi viehättävimmistä historiallisista kaduista koko kaupungissa. Vapauden aukion liikennettä ja urbaania elämänmenoa voi tarkkailla viihtyisästi Wabadus Cafen (j1) terassilta, joka sijaitsee vastapäätä Johanneksen kirkkoa (Jaani kirik). Paikka tunnettiin aiemmin Cafe Moscowina eikä ole paljoa muuttunut vanhoista hyvistä ajoista.

Vanhankaupungin ulkopuolella Kesän tulon myötä avautuu myös Komeet-kahvilan kattoterassi Solaris Keskuksen (Estonia pst 9, b2) yläkerrassa. Paikka tunnetaan

Ravintola Controventon terassi on kapealla Vanhankaupungin kujalla.

hyvästä ruuasta ja leivonnaisistaan sekä kesä-syyskuussa keskiviikkoiltojen juhlistaan. Kalasatamassa mainio paikka nauttia kuppi kahvia tai maittava ruoka-annos on Klaus (Kalasadama 8, a2). Paikka tarjoaa myös suosittuja brunsseja sunnuntaisin. Jatkuvasti kehittyvällä Telliskiven (Telliskivi 60a) alueella ei ole pulaa terassipaikoista. Siellä koko päivän terassikierros onnistuu parin korttelin puitteissa. Radisson Blu Hotellin terassi Lounge 24 (Rävala pst 3, b2) löytyy rakennuksen ylimmästä kerroksesta, 90 metriä katutason yläpuolelta. Ravintola-kahvila-baari-konseptilla toimivalta terassilta avautuu huikeat näköalat joka suuntaan. Jos ei jaksa reissata kauaksi satamasta, silloin terassivalinta on Sadama Suveterrass (Sadama 6/8). Paikka ei kerää pisteitä tyylikkyydellä, mutta korvaa kaiken tunnelmallaan, johon kaikki ovat tervetulleita.

Kauempana keskustasta Ravintola Noa (Ranna tee 3) kuuluu

samaan ryppääseen kiiteltyjen Okon ja Tuljakin kanssa. Sen terassilta avautuu upea näkymä kaupunkiin Tallinnan lahden yli. Noan takia kannattaa ehdottomasti matkata Viimsiin tutustumaan yhteen Viron parhaista ravintoloista. Viimsin alueella toimii kesäisin myös suosittu RootSu Rannabaar (Kesk Tee 20, Viimsi), jossa avainsana on rentous. RootSussa soi reggaemusiikki ja sopiva asuvalinta on vaikka uimapuku, sillä paikassa voi pulahtaa halutessaan mereen uimaan. Ruokatarjonta on bbqtyyliä eikä live-iltoina parempaa bailausmestaa ihan läheltä löydy. ■

The Baltic Guide FIN Toukokuu 2017  

Suomenkielinen The Baltic Guide -matkailulehti tutustuttaa suomalaisille Viroa.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you