Page 1

Kuva: Toolbox Estonia / Kerli Sosi

Parhaat virolaiset tuotteet 2018


Lue lisää kiinnostavista virolaisista tuotteista: www.balticguide.ee


THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Parhaat virolaiset tuotteet 2018 3

Tartu virolaiseen tuotteeseen lestaan kannattaa tutustua virolaisille hyvin tuttuun tattariin. Viron käsityökulttuuri on vahvaa ja omaleimaista. Siitä osoituksena esimerkiksi Virossa valmistetut kengät tai aina lämmittävät villapaidat. Virolaisten design-tuotteiden määrä on viime vuosina lähes räjähtänyt käsiin. Tyylikkäitä, persoonallisia tuotteita on melkein rajattomasti ja niitä myyviä kiinnostavia puoteja yhä enemmän. Virolainen tuote – oli se sitten designia, ruokaa tai juomaa – on unohtumaton lahja. Hyviä lukuhetkiä parhaimpien virolaistuotteiden parissa!

Kuva: Aron Urb

T

uleeko virolaisista tuotteista mieleen aina samat suklaat, pellavat ja juotavat? Hyvä – luet oikeaa lehteä. Viron parhaat tuotteet 2018 -lehti esittelee monipuolisesti erilaisia virolaisia tuotteita. Ja mikä olisikaan parempi ajankohta huomioida virolaista osaamista kuin maan itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi. Lehdessämme esittäytyy virolaisten tuotteiden tekijöitä laidasta laitaan. Ruisleipä on virolaisille lähes pyhä asia, joka on pitänyt pintansa nykymaailmassa. Leivän oheen voi nauttia huimaan suosioon noussutta kombutsa-juomaa. Virossa tehtyä, totta kai! Suomalaisen ruuanlaittajan puo-


4 Parhaat virolaiset tuotteet 2018

THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Viro 100 -tietovisa Testaa, mitä tiedät etelänaapurista! 1. Mikä on Viron syvin järvi? A. Peipsijärvi B. Rõugen Suurjärvi C. Ülemiste järvi 2. Mikä on Viron kansallislintu? A. Merikotka B. Mustarastas C. Haarapääsky

4. Mikä on Viron kansalliskala? A. Hauki B. Ahven C. Silakka 5. Mikä on Viron kansalliskivi? A. Hiekkakivi B. Graniitti C. Kalkkikivi

3. Mikä on Viron kansalliskukka?

6. Mikä on Viron korkein putous?

A. Ruiskaunokki

A. Jägala

B. Kielo

B. Keila

C. Päivänkakkara

C. Valaste


THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Parhaat virolaiset tuotteet 2018 5

7. Minkä niminen on Viron korkein mäki?

10. Kuka on tällä hetkellä Viron presidentti?

A. Lasnamägi

A. Toomas Hendrik Ilves

B. Suur Munamägi

B. Jüri Ratas

C. Kiviõli mägi

C. Kersti Kaljulaid

8. Milloin Viro itsenäistyi ensimmäisen kerran? A. 6.11.1917 B. 24.2.1918 C. 1.5.1944 9. Minä vuonna perustettiin Tarton yliopisto? A. 1550 B. 1632 C. 1714

11. Kuka virolainen voitti olympiakultaa Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000? A. Erki Nool B. Erika Salumäe C. Gerd Kanter

12. Minä vuonna Virossa otettiin käyttöön rahayksikkö euro? A. 2008 B. 2011 C. 2014

1 B, 2 C, 3 A, 4 C, 5 C, 6 C, 7 B, 8 B, 9 B, 10 C, 11 A, 12 B Vastaukset:


6 Parhaat virolaiset tuotteet 2018

THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Muhu Pagarid Muhun ruisleipä siementen kera (juureen tehty, ei sisällä hiivaa, ruisjauhoista) Muhun vaalea vuokaleipä ja Muhun ranskanleipä (speltti- ja vehnäjauhojen seos, juureen tehty, pieni määrä hiivaa)

Muhun leipä on syntynyt halusta valmistaa kotona maukasta leipää omalle perheelle. Juuri sellaista leipää, jossa ovat maut ja terveysominaisuudet tasapainossa. Leipää, jota haluaisi syödä aina ja uudelleen. Siitä, kun omasta mielestämme olimme luoneet tuotteet, jota voisi häpeämättä tarjota ystäville ja naapureille, on Muhun leipä muuttunut todella suosituksi. Hyvän Muhun leivän valmistamisen resepti on seuraava: ensiluokkaiset leipurit, parhaat raaka-aineet ja jatkuva, suora palaute asiakkailta.

Myyntipisteet: Leipomot: • MUHU:n kahvila ja leipomo, Poordi tn 3, Tallinna. • Telliskiven Loomelinnak, Tallinna. Telliskivi 60A, B-rakennus. • Balti Jaaman tori, Kopli 1. • Nõmmen tori, Turu plats 6. • Pirita, Tallinna. Merivälja tee 22, Tallinna. • Tarton Aparaaditehas (sisäpiha) Kastani 42, Tartto. • Leipomo Muhussa: Meierei maja, Liivan kylä, Muhun kunta. Muhu Leib OÜ www.muhuleib.ee Muhu Leib


8 Parhaat virolaiset tuotteet 2018

THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Siidrikoda Virossa omenankasvatuksella on pitkät perinteet. Siidrikodan kotimaastot ja ilmasto EteläViron Valgjärvellä ovat 7 500 omenapuullemme loistava paikka kukoistaa. Koska siiderinvalmistus on Virossa vielä uutta, asiantuntijoillamme on mahdollisuus tuoda raikkaita näkökulmia perinteikkääseen käsityönalaan. Yhdistämme modernin tutkimuksen ja kehitystyön perinteisiin ja hiomme juomistamme entistäkin parempia. Osaamme yhdistää oikeat omenalajit parhaimpiin hiivoihin ja täsmällisimpiin tuotantomenetelmiin. Työ on tuottanut tulosta: Mimikri-siiderimme voitti 2017 kultamitalin maailman arvostetuimpiin kuuluvassa International Cider Challenge -kilpailussa.

Myyntipisteet: Siidereitämme myyvät Tallinnan ja Tarton Kaubamaja, Stockmann, Selver, Coopin Maksimarket ja Konsum, Maxima sekä useat pienpanimoiden tuotteita myyvät erikoisliikkeet. Siidrikoda Puh. +372 5331 1618 info@siidrikoda.ee www.siidrikoda.ee Siidrikoda


THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Parhaat virolaiset tuotteet 2018 9

Tõrvaaugu mahetalu Tilamme tattarituotteet: - luomu-raakatattarisuurimot ja

spaccattella, fusilli, conchigli-ryynit (gluteeniton) ette, sisältävät myös munaa ja - luomu-raakatattarijauho kurkumaa) - luomu-tattarimysli (kuivattujen (gluteeniton) - tumma luomu-raakatattariomenoiden tai rusinoiden kera) - luomu-raakatattarikeksit jauho (gluteeniton) - luomu-tattaripastat (orecchiette, - luomu-tattarinkukkatee - tattariakanoilla täytetyt tyynyt

Tõrvaaugun yli 30-vuotiaalla tilalla alettiin viljellä tattaria vuonna 2007. Vuonna 2012 tilasta tuli nykyinen yhtiö, jonka tavoitteena on edistää virolaista maanviljelystä ja tarjota aitoa, terveellistä ruokaa kaikille kuluttajille. Marraskuussa 2017 tila sai Viron keliakialiitolta kansainvälisen gluteenitonta ruokaa tuottavan tilan tunnuksen. Aluksi tilalla viljeltiin tattaria 10 hehtaarilla, mutta nyt viljelysmaata on jo 190 hehtaaria. Työkoneet ja viljankäsittelytilaat ovat modernit, mutta ennen kaikkea menestystä tuo Tõrvaaugun tilan omistajaperheen motivaatio ahkeruus. Tõrvaaugun tilan tuotevalikoima on jo laaja. Tila tarjoaa vain laadukkaimpia tattarituotteita.

• Tõrvaaugun tila, Leibren kylä, Vigalan kunta, Raplamaa • Janek +372 55 572 329 Janno +372 55 950 339 torvaaugu@torvaaugumahetalu.eu

www.torvaaugumahetalu.eu Tõrvaaugu mahe talu


10 Parhaat virolaiset tuotteet 2018

THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Teele - Eesti käsitöö ja disain Tallinnan asematorin (Balti Jaama Turg) toisessa kerroksessa sijaitsee Teele, aito virolainen design-puoti. Virolaistuotteita myyvien liikkeiden joukossa Teele on kyllä uusi tulokas, mutta valikoimansa ja viehätysvoimansa puolesta se ei jää vanhoille tekijöille lainkaan jalkoihin. Puodin takana on Lea, kenelle virolainen design on sydämen asia. Hänet löytää päivittäin kaupasta asiakkaita palvelemasta. Teelessä on tarjolla laaja valikoima virolaisdesignia. Edustettuna ovat muun muassa suuret merkit kuten Woolish, Lucky Laika, WOH, Bold Tuesday sekä monet muut. Tule Teeleen ja löydä lahja itsellesi tai ystävällesi!

Kopli 1, Tallinna Puh. +372 56 693 612 www.teeledesignstore.ee Teele Eesti käsitöö ja disain


THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Parhaat virolaiset tuotteet 2018 11

Willmar Villa on luonnonmukaisesti viisas materiaali! Tiesitkö, että villa… - on hengittävä materiaali, joka lämmittää heti? - säätelee kehon lämpötilaa ja on talvella lämmin ja kesällä viileä? - on hyvä puskuri sadetta, tuulta ja lunta vastaan? - on ihollesi hyvä, luonnonmukainen vaihtoehto, joka auttaa pysymään terveenä ja levänneenä?

10 % alennus tunnuksella “The Baltic Guide”

Willmar on valmistanut erilaisia villatuotteita jo vuosia. Valikoimissamme on laadukkaita merinovillaisia tuotteita, jotka ovat ilahduttaneet lukuisten asiakkaittemme mieliä ja lämmittäneet sormia, varpaita – ja sydämiä! Tuotteisiimme voit tutustua verkkokaupassamme www. willmar.eu, joka muuttuu pian yhä helppokäyttöisemmäksi suomalaisille asiakkaillemme. Yli 60 euron ostokset toimitetaan ilman postituskuluja! Willmarilla on Tallinnassa kolme myymälää, joissa pääset kokeilemaan tuotteitamme. Muista myös nahkatuotteemme, kuten lampaannahat, päähineet, käsineet ja salkut. Odotamme sinua myymälöihimme ja verkkokauppaamme! Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse info@willmar.eu.

Myyntipisteet: • Viru 23 • Sadama 25/4 • Ahtri 9 (Ostoskeskus Nautica) info@willmar.eu Puh. +372 503 6465 www.willmar.eu Willmar


12 Parhaat virolaiset tuotteet 2018

THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

My Suzani My Suzani on keskiaasialaisesta suzani-kirjonnasta vaikutteita saava virolainen jalkinemerkki. Silkkilankakirjaillut saappaat tehdään kokonaan käsityönä 2–3 viikossa. Jalkineet myötäilevät asiakkaan jalan ja säären muotoja. Haluamme, että kenkä sopii jalkaan täydellisesti. Laatu on sitä, että kenkä ei purista tai heilu jalassa. Jos haluat My Suzani -saappaat heti, voit löytää ainutlaatuisia pieniä saapaseriä verkkokaupastamme mysuzani. com. Saappaitamme myydään myös Telliskiven luovien alojen keskuksen ja Nautica-ostoskeskuksen Dharma Fashion -myymälässä.

Tarjous: Saat 15 % alennuksen, kun näytät tämän mainoksen tai mainitset The Baltic Guiden.

Myyntipisteet: • Telliskivi 60a, Tallinna • Nautica Keskus, Ahtri 9, Tallinna info@mysuzani.com Puh. +372 566 327 22 www.mysuzani.com Suzani saapad


OMA on Virossa luotu ja valmistettu vartalo- ja kodinhoitobrändi. OMA on Virossa luotu ja valmistettu vartalo- ja kodinhoitobrändi. Tuotteissa on käytetty vain luonnonmukaisia aineita. Puhdas, tehokas ja ihoystävällinen – Sinun vartalollesi, kodille ja ympäristölle. Uskomme, että tuotteiden, joita käytämme ihollemme, pitäisi olla yhtä puhtaita kuin niiden, joita syömme. Tuotevalikoi-

mamme on luonnonmukainen ja sopii myös vegaaneille. Yksinkertaisuudessa ja puhtaudessa on taikaa ja uskomme, että luonnosta on mahdollista saada kaikki ne aineet, joiden avulla voi pitää puhtaana niin vartalon kuin myös kodin. OMA on raikas ja kehittyvä brändi, joka on luotu jokaiselle.

@oma.care

Tuotteet löydät Solaris-keskuksen Pillerkaar -myymälästä, Estonia pst 9, Tallinna.


KEVÄT TULEE! MAGRADA SÄVYTTÄVÄ E-VITAMIINIPORKKANAVARTALOÖLJY Vitamiinien täyttämä porkkana antaa iholle hehkua, tasoittaa ryppyjä ja suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Vartaloöljy vahvistaa ja pidentää rusketusta. Öljyssä on runsaasti E-vitamiinia ja luonnollista aurinkosuojaa, porkkanaöljyä. Öljyä voi käyttää päivittäin kasvovoiteena tai -öljynä, miksei myös meikkivoiteena.

LUUV KUORIVA SUIHKUGEELI JA ITSERUSKETTAVA KUIVAÖLJY Luonnonmukainen kuoriva suihkugeeli puhdistaa ihoa pehmeästi ja sopii myös herkälle iholle. Luonnonmukainen itseruskettava kuivaöljy antaa nopeasti ja mukavasti yhtenäisen rusketuksen. Valikoimissa kolme eri sävyä.

Tuotteet löydät Solariskeskuksen Pillerkaar -myymälästä, Estonia pst 9, Tallinna.


Saarenmaalainen Tilk! on täysin luonnonmukainen, puhdas ihonhoitotuotteiden sarja. Tilk! tarjoaa maailman parhaan kosteusvoiteiden valikoiman sekaiholle, aikuiselle rasvaiselle iholle, herkälle sekä kuivalle iholle. Lisäksi iholle tarjoavat huolenpitoa huulivoide, vartalovoi, kasvoöljy sekä käsivoide. Tilk!-tuotteissa on ainutlaatuista niiden kuohkea, moussen kaltainen rakenne, taivaallinen tuoksu ja silmiä hivelevä design. Kaikki Tilk!-tuotteet sisältävät villiyrttien öljyjä Saarenmaalta, jotka yhdistetään maa-

ilman parhaisiin raaka-aineisiin. Tuotteet ovat kätevissä, matkailijalle sopivissa pakkauksissa, joiden pakkauskoko sopii myös lentomatkustajalle. Tilk! on perheyritys ja toiminut nyt muutamia vuosia. Sinä aikana Tilk! on jo ehtinyt voittaa useita arvostettuja kauneusalan palkintoja ja kerännyt kansainvälistä huomiota muun muassa Lontoossa ja New Yorkissa.

www.tilk.bio

Tuotteet löydät Solaris-keskuksen Pillerkaar -myymälästä, Estonia pst 9, Tallinna.


16 Parhaat virolaiset tuotteet 2018

THE BALTIC GUIDE ™ MAALISKUU 2018

Eesti käsitöö

LÄMPIMIÄ VILLAPAITOJA

Myyntipisteet: • Eesti Käsitöö Kodu, Vene 12, Tallinna • Eesti Käsitöö Maja, Pikk 22, Tallinna • Allikamaja Käsitöö, Lühike jalg 6 a, Tallinna • Eesti Käsitöö Vedur, Tallinnan asematori (Balti Jaama Turg), Kopli 1, Tallinna

www.folkart.ee/poed

Parhaat virolaiset tuotteet 2018  

Viro on pullollaan kiinnostavia paikallisia tuotteita, jotka sopivat erinomaisesti lahjaksi ystävälle tai käyttöesineeksi itselle. Parhaat v...

Parhaat virolaiset tuotteet 2018  

Viro on pullollaan kiinnostavia paikallisia tuotteita, jotka sopivat erinomaisesti lahjaksi ystävälle tai käyttöesineeksi itselle. Parhaat v...

Advertisement