Terwamaraton käsiohjelma/booklet 2023

Page 1

SISÄLLYSLUETTELO Kisapäivän aikataulu ................................................................. 5 Reittikartta ................................................................................ 6 Ohjeet osallistujille .................................................................... 7 Aluesuunnitelma, kisakeskus ................................................ 8 Tilasuunnitelma, kisakeskus................................................ 10 Kärkijuoksijoiden ennakoitu etenemisaikataulu ...................... 13 Kisaorganisaatio ..................................................................... 14 Kannen sarjakuvahahmo kirmaa Terwamaratonilla Antell Oy:n luvalla. Woikoski on suomalainen kaasuntuottaja ja kaasuillemme liehuu avainlippu kotimaisuuden merkiksi. Kaasut ovat osa jokapäiväistä elämäämme. Niiden avulla ylläpidetään mm. teollista toimintaa ja sairaanhoitoa. Ilman kaasuja moni asia ympärillämme pysähtyisi.
Kaasu saa hyvät asiat elämään

Kestävyyslajien koti juoksija.fi

Käy tutustumassa juoksuun, hiihtoon, pyöräilyyn, triathloniin ja suunnistukseen yhdessä osoitteessa juoksija.fi.

Kisapäivän la 20.5.2023 aikataulu

9:00… Kisakanslia aukeaa

~10:30-10:45… Alkujumppa | 42.2km, 10km, 4km (Kuusisaari)

11:00… 42.2km & maratonviesti startti (Kuusisaari)

11:10… 4km startti (Kuusisaari)

11:30… 10km startti (Raatinsaari | Kissankosken rannan silta)

~12:00… 4km palkintojenjako: P9|T9,P11|T11,P13|T13,P15|T15,M|N-kuntosarja

~12:30-12:45… Alkujumppa | 21.1 km (Kuusisaari)

13:00… 21.1km startti

~13:15… 10km palkintojenjako: M/N, M19/N19, M17/N17

13:55… Pääsy maratonin 2. kierrokselle päättyy

~15:00… Maratonin palkintojenjako: M/N, M40-M65, N40-N45

~15:45… Maratonin palkintojenjako: N50-N65

~16:00… Puolimaraton palkintojenjako: M/N, M/N22, M40-M70, N40-N50

~16:30… Puolimaraton palkintojenjako: N55-N70

17:00…Maali/tulospalvelu|varustesäilytys|kisakanslia sulkeutuvat

5 5

35. TERWAHÖLKKÄ JA –MARATON, OHJEITA OSALLISTUJILLE

A. Kisakanslia (kts sivu 10: tilasuunnitelma)

Kisakanslia sijaitsee Raatin Stadionin liikuntasalissa, avoinna perjantaina klo 12 - 20 sekä lauantaina klo

9 - 17. Kisakansliassa varmistat osallistumisesi ja samalla vastaanotat osallistumismateriaalin, joka sisältää: kilpailunumeron & hakaneulat, käsiohjelman ja osallistujalahjan.

B. Kilpailunumerot (taustavärit: 42.2km keltainen, 21.1km valkoinen, 10km vihreä, 4km oranssi)

Numero kiinnitetään kilpailupaidan rintaan ja pidetään näkyvillä suorituksen aikana. Numeroa ei saa peittää, eikä taittaa. Kirjoita yhteystietosi sekä mahdolliset allergiat/lääkitykset numeron taakse, tiedot auttavat mahdollisissa ensiaputapauksissa.

C. RFID-tunnistetarra

Ajanoton RFID-tunniste/chip on kiinnitetty valmiiksi kilpailunumeroon - älä irrota sitä! Maratonviestissä RFID on kiinnitetty viestikapulaan.

D. Pysäköinti ja liikenne

Raatinsaareen pääsee autolla vain Merikosken siltoja pitkin. Kaikki kaupungin merkittävimmät linja-autolinjat kulkevat siltoja pitkin. Pysäkit molempiin suuntiin ovat aivan stadionin aurinkokatsomon muurien takana. Kevyen liikenteen käyttäjät pääsevät Raattiin etelästä joko Pikisaaren, Linnansaaren tai Merikosken siltojen kautta sekä pohjoisesta joko Alakanavan tai Merikosken siltojen kautta.

Parkkipaikkoja on kisakeskuksessa rajallinen määrä. Liikenteenohjaajat ohjaavat autolla saapuvat pysäköintialueelle, jossa on vapaita paikkoja. Tapahtumapäivän ruuhkien välttämiseksi paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin. Suosittelemme tulemaan paikalle kimppakyydeillä, jalkaisin, polkupyörällä tai julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Noin kilometrin etäisyydellä kisakeskuksesta sijaitsee Oulun keskusta-alue, josta löytyy runsaasti maksullisia pysäköintipaikkoja (esim Kivisydän).

E. Pukuhuoneet ja varustesäilytys

Pukuhuoneet sijaitsevat Raatin Liikuntakeskuksessa. Henkilökohtaiset varusteet voi jättää säilytykseen Raatin Stadionilla sijaitsevaan (kts sivu 8) valvottuun varustesäilytyspisteeseen, joka on avoinna la klo 10 - 17. Tapahtumaan osallistuvilla on juoksun jälkeen saunomis- ja uintimahdollisuus Raatin liikuntakeskuksessa (sisältyy osallistumismaksuun).

F. WC:t

Tapahtumakeskuksen sisätilojen ensimmäisestä kerroksesta (kts sivu 10) sekä toisesta kerroksesta katsomoiden alaisesta tilasta (seuraa opasteita) löytyy wc-tiloja. Lähtöpaikkojen läheisyydestä Kuusisaaresta ja stadionilla maalialueelta löytyy kemiallisia wc-tiloja. Lisäksi jokaiselta reitin huoltopisteeltä löytyy yksi kemiallinen-wc hetimiten huoltopöytien jälkeen.

G. Kokoontuminen, alkujumppa ja lähtöpaikalle siirtyminen

Alkujumppaan osallistujia pyydetään kokoontumaan noin puoli tuntia ennen startteja lähtöalueelle Kuusisaareen (kts sivu 8), jossa järjestetään ohjatut alkujumpat seuraavasti:

klo 10.30 - 10.45: Terwamaraton | -kymppi | -pyrähdys | maratonviesti

klo 12.30 - 12.45: Terwapuolikas

Siirtyminen lähtöpaikoille alkaa välittömästi alkujumppien/-verryttelyjen jälkeen.

H. Lähtö ja maali (kts aluesuunnitelma s. 8)

42.2, 21.1 ja 4 km matkojen sekä maratonviestin lähtöpaikat sijaitsevat Kuusisaaressa ja 10km-matkan välittömästi sen tuntumassa Raatinsaaren puolella. Maratonin, puolimaratonin ja kympin lähdöissä juoksijoita suositellaan sijoittumaan omien tavoiteaikojen mukaisiin lähtökarsinoihin, joiden välille viritetyt muovinauhat poistetaan pari minuuttia ennen lähtölaukausta. Maali sijaitsee Raatin Stadionilla.

(jatkuu sivulla 9…)

7

I. Lähtöajat:

klo 11:00 Terwamaraton & maratonviesti | 42.2 km (Kuusisaaresta)

klo 11:10 Terwapyrähdys | 4 km (Kuusisaaresta)

klo 11:30 Terwakymppi | 10 km (Raatinsaaren ”Kissakoskenpuistosta”)

klo 13:00 Terwapuolikas | 21.1 km (Kuusisaaresta)

J. Reitti (kts reittikartta s. 6)

Terwapyrähdys, Terwakymppi ja Terwapuolikas juostaan yhtenä lenkkinä. Terwamaraton ja maratonviesti juostaan kahtena 21,1 km:n lenkkeinä. Reitin merkinnässä on käytetty kalkkiviivaa, nuoliopasteita, merkkinauhaa, aitaelementtejä, kartiorajaajia ja kilometrikylttejä. Liikenteellisesti vaarallisissa paikoissa on erillinen henkilöohjaus.

K. Kilometrimerkinnät

Terwapyrähdyksessä oranssitaustaiset (yhteiset kympin 7-9 km kanssa), kympillä vihreätaustaiset, puolimaratonilla valkotaustaiset ja maratonilla keltataustaiset km-merkinnät. Maratonin toisen kierroksen kilometrimerkinnät 21.1 kilometrin kohdasta lähtien kilometrin välein 22.1km, 23.1km, jne samassa pisteessä kuin puolimaratonin kilometrit, kts oheinen kuva.

L. Jänispalvelu

Jänispalvelu auttaa juoksijoita säilyttämään tavoiteajan mukaisen tasaisen

vauhdin koko juoksun ajan. Juoksussa toimivat jänikset löytyvät lähtökarsinoiden keulilta. Jäniksillä yllä keltaiset jänispalvelu-liivit.

Jänikset juoksevat tavoiteaikoihin ainakin seuraavasti:

Maraton: 3h30m, 3h45m, 4h, 4h15m, 5h.

Puolimaraton: 1h30m, 1h45m, 2h, 2h15m, 2h30m.

M. Huoltopisteet

Numeroidut huoltopisteet on merkattu reittikarttaan (s. 6) ja ne sijaitsevat 3-4 km:n välein juoksusuuntaan oikealla puolen juoksuväylää seuraavasti: 1. Nallikari, 2. Tuira/Uittokoti, 3. Laanilan koulu, 4. Poikkimaantie, 5. Koivuranta, 6. Raatinsaari ja 7. Maali/Raatin Stadion. Reitin varren huoltopisteillä seuraavat tarjoilut sekä palvelut:

• omat juomat pöytä 20-30 metriä ennen alla lueteltuja pöytäryhmiä

• 1. pöytäryhmä: Squeezy Energy Drink (maku: orange/appelsiini) –urheilujuoma pahvimukeissa

• 2. pöytäryhmä: banaani, rusina, suolakurkku

• 3. pöytäryhmä: vesi muovimukeissa

• kemiallinen-wc hetimiten huoltopöytien jälkeen Maalin jälkeisessä huollossa myös kahvitarjoilu.

N. Omat juomat (vain maraton)

Huoltopisteille kuljetettavat omat juomapullot on toimitettava omalla kilpailunumerolla ja kierrosnumerolla (1/2 ja 2/2) merkittyinä Raatin Stadionin huoltoteltoilla sijaitseviin kuljetuslaatikoihin lauantaina klo 9:45 mennessä. Huoltopisteillä omat juomat sisältävä pöytä on sijoitettu ensimmäiseksi. HUOM! Juoksijoiden huoltaminen ja juomien antaminen muualla kuin virallisilla huoltopisteillä ei ole suositeltavaa. Huoltopisteen alueella oma huoltaja voi ojentaa kisakeskuksesta huoltopisteelle järjestäjien toimesta toimitetun juoman juoksijalle.

O. Keskeyttäminen ja keskeyttäneiden kuljetuspalvelu

Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoittaudu lähimmän huolto- tai ensiapupisteen toimitsijalle. Mikäli tarvitset autokyydin tapahtumakeskukseen, voit soittaa ja tilata veloituksettoman kuljetuksen rintanumerosta olevasta puhelinnumerosta. Kuljetus on mahdollista tilata myös huoltopisteiltä. Huomioithan, että samaan aikaan saattaa olla useita keskeyttäneitä, joten voit joutua odottamaan hetken. Käy ilmoittamassa kisakansliassa keskeyttämisestä, jotta tulospalvelulle menee tieto keskeytyksestä. Keskeyttämisilmoituksen voit tehdä myös autokyydin kuljettajalle. (jatkuu sivulla 11…)

9

Ensiapupisteet kisakeskuksessa Raatin stadionilla sekä Laanilan koulun ja Koivurannan huoltopisteillä. Kaikilta huoltopisteiltä on yhteys ensiapuun ja keskeyttäneiden kuljetukseen.

Q. Tulokset

Tulospalvelu julkaisee osallistujan ilmoittautumisen yhteydessä antamat nimi- sekä paikkakunta-, seura- tai yritystiedot tapahtuman virallisissa tuloksissa, jotka julkaistaan vain internetissä osoitteissa www.resultservice.fi (online-tulokset) ja www.terwamaraton.fi. Tuloksissa bruttoaika (lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen) on kilpailijan virallinen aika. Palkitsemiset tehdään bruttoaikojen perusteella.

R. Diplomi/Kunniakirja

Tapahtuman jälkeen kaikki tuloksen saaneet pystyvät tulostamaan ’Reaaliaikainen tuloseuranta - OnLine Results -sivulta henkilökohtaisen diplomin/kunniakirjan ja halutessaan myös jakamaan tuloksensa Facebookissa ja/tai Twitterissä.

S. Palkinnot

42.2, 21.1 ja 10 km matkojen kolme nopeinta naista ja miestä palkitaan lahjakorttipalkinnoilla. Yleisen sarjojen (M/N) viidelle nopeimmalle ja ikäsarjojen kolmelle nopeimmalle pokaalit. Osallistumismitali jaetaan kaikille maaliin tulleille seuraavasti:

- maraton kulta

- puolimaraton hopea

- kymppi ja pyrähdys pronssi

- maratonviesti pronssi

Palkintojenjakoaikataulu löytyy sivulta 5. Maratonviestin kolme nopeinta joukkuetta palkitaan pokaalein Raatin stadionilla välittömästi kolmen ensimmäisen joukkueen saavuttua maaliin.

Mahdolliset arvontapalkinnot on lunastettava kisakansliasta lauantaina klo 16 mennessä. Arvontapalkintojen voittajalista on nähtävillä kisakansliassa perjantaina klo 12 alkaen.

T. Peseytyminen

Peseytymismahdollisuus Raatin liikuntakeskuksen tiloissa klo 11:30 - 18:00. Osallistujilla on mahdollisuus käyttää myös uimahallia. Huom! Raatin liikuntakeskuksen pukuhuone-, peseytymis- ja uimahallitilat ovat varattu tapahtumapäivänä ainoastaan Terwahölkän ja -maratonin osallistujille.

U. Vakuutus

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtuman puolesta. Suosittelemme osallistujille henkilökohtaista vakuutusta.

V. Valokuvaus

Tapahtumassa ei ole sopimuskuvaajaa. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.

W. Muuta

Maratonin toiselle kierrokselle pääsee klo 13:55 mennessä puolimatkan ohittaneet. Maali suljetaan viimeisen juoksijan saavuttua maaliin, kuitenkin viimeistään klo 17:00. Tapahtumassa ei ole ikärajaa. Huomioittehan lapsia ilmoittaessa tapahtuman suuruuden sekä eksymisriskin reitillä. Alaikäisten osallistuminen huoltajan vastuulla.

X. Pirkka –minimaraton perjantaina klo 18.00 alkaen Raatin Stadionilla.

Minimaraton järjestetään perjantaina klo 18 alkaen Raatin stadionilla. Maksuttoman Pirkka –minimaratonin matkoina 200/300/350m. Lapset voivat noutaa rintanumeronsa ennakkoon Raatin liikuntakeskuksen

sisääntuloaulassa sijaitsevasta Info-pisteestä tai he voivat saapua suoraan lähtöpaikalle, jossa jaetaan osallistumisnumeroita klo 17.30 alkaen.

11
P. Ensiapu
13

Kisaorganisaatio/järjestelytoimikunta

Kilpailun johtaja .............................. Janne Helttunen | 040-501 6619

Tapahtumapäällikkö ....................... Petri Huhtala | 040-567 6586

Turvallisuuspäällikkö ...................... Antti Alaviitala | 040-585 8129

INFO -piste ..................................... Taina Linna | 040-731 5886

Kisakanslia ...................................... Leila Väyrynen

Tulospalvelu .................................... Asko Vääräniemi

Huolto............................................. Esko Tuohimaa

Jänispalvelu .................................... Jyrki Perttunen

Kannustusjoukot/esiintyjät ............. Taina Linna

Liikenteenohjaus ............................ Antti Alaviitala

Materiaalihankinta ......................... Jukka Marttila

Minimaraton................................... Heidi Alitalo

Tiedotus.......................................... Janne Helttunen, Petri Huhtala

Varustesäilytys ................................ Jukka Romppainen, Mervi Nikkanen

Kuuluttajat ...................................... Arto Aunola, Keijo Pulkkinen

Lähettäjä ......................................... Pekka Rautakorpi

Reitin mittaus ................................. Ismo Pudas

Reitin merkkaus .............................. Kari Klemettilä

Ensiapu kisakeskus (SPR) ................ p. 040-5467135

Keskeyttäneiden kuljetus ................ p. 040-4727924

Pikisaari, Oulu 044 762 0996 ~ sokerijussi.

14
Lämpimästi tervetuloa puoliselle tai iltaselle!
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.