Page 1


Vrijwilligersfeest - 6 april 2019 -

TERUG NAAR VROEGER W

(

)

Ben jij vrijwilliger bij Terschuurse Boys en/of Revival? Dan zijn jij en je eventuele partner van harte uitgenodigd op het Vrijwilligersfeest van 2019, waar we terug gaan in de tijd. Wanneer: 6 april 2019 Waar: Kantine Sportpark Overbeek Tijd: 17:30 - 01:00 uur Dresscode: Vroeger Laat ons uiterlijk 23 maart weten of jij/jullie erbij zijn via vrijwilligersdagTB-R@outlook.com, stuur een whatsappje naar een van ons of spreek ons aan! Groet! Johan & Marjan van Lagen, Robert Druijff en Anneke van 't Land


Maart-19 1

WE ZIJN WEER AAN DE GANG, MAAR TOCH AL EEN PAUZE De vorige maand schreven “we zijn weer gestart” maar dat betekende voor de jeugdcompetities dat er feitelijk in de maand februari tot aan nu maar 1 of 2 competitiewedstrijden zijn gespeeld. De KNVB heeft besloten om de beide zaterdagen van de voorjaarsvakantie niet in actie te komen. Een beetje het AJAX-PEC verhaal zullen we maar zeggen. Voor ons als kleine vereniging is deze stop op zich best welkom tijdens zo’n vakantieperiode. Het is bijzonder lastig om je teams compleet te krijgen als er een aantal kinderen niet zijn. Er is dus ook niet zo veel gebeurd de afgelopen maand en valt er ook niet enorm veel te liegen, máár wel opzienbarend nieuws over de JO7!

De JO7 doet het zelf en gaat door 29 september 2018 was de start van de JO7 regiocompetitie. Een initiatief vanuit onze eigen mooie vereniging heeft ervoor gezorgd dat we zelfs voor onze jeugd van onder de 7 jaar iets extra’s kunnen bieden. De start op sportpark Overbeek was geweldig. Zelfs een mooi en positief artikel in de Barneveldse Krant was onderdeel van deze start. Niet alleen het laten voetballen van onze talenten was het doel, maar ook het bundelen van de krachten met andere (kleinere) verenigingen was van belang. Dit is zeer zeker gelukt!!! En na de winterstop gaan we gewoon lekker door. Weer zijn er nieuwe talenten doorgestroomd van De Gigantjes naar de JO7 en de JO7 van voor de winterstop speelt nu competitie in de JO8-2. Het mooie is dat ons succes niet onopgemerkt is gebleven. Ook Stroe is inmiddels aangehaakt bij ons initiatief. Dat betekent dat voor 5 verenigingen de jongste jeugd ook aan het voetballen is in competitieverband. Hier hadden we stiekem op gehoopt en dat het dan uiteindelijk ook nog lukt, is echt geweldig. De komende tijd gaan we dus weer met de JO7 op tournee. Hieronder volgt het schema: -

16 maart bij VVB 23 maart bij NSC 6 april bij Stroe 4 mei bij SDS 18 mei de afsluiter op sportpark Overbeek in Terschuur.


Maart-19 2

De Gigantjes Ja, een nieuwe JO7 is gevormd, maar de kweekvijver is zeker niet leeg. Ook bij De Gigantjes blijft het aantal leden stijgen. Op dit moment zijn alweer 8 kinderen van onder de 6 jaar aan het leren om voetballer of voetbalster te worden. We zijn blij dat we als Terschuurse Boys dit kunnen bieden en hopen dit de komende jaren zeker te blijven doen.

En hoe gaat het dan met de rest van de jeugd? De JO8-2 moest op 9 maart thuis aantreden tegen het altijd lastige Lunteren. Onze jongens hadden meer last van de weersomstandigheden dan Lunteren en ondanks een bovenmatige inzet konden we deze wedstrijd niet naar onze hand zetten en hebben we met 2-6 verloren. Volgende keer beter vriendjes! De JO8-1 is goed bezig, ze hebben op 9 maart een thuiswedstrijd gespeeld tegen Advendo. De JO8-1 wist een 0-2 achterstand knap om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Dat toont het karkater van deze jongens aan! De JO11-2 komt er bijzonder bekaaid vanaf deze maand. Zij hadden hun laatste wedstrijd tegen DFS en hoeven pas op 16 maart weer hun eerstvolgende wedstrijd te spelen. Bij de JO11-1 zijn er in de tussentijd twee wedstrijden gespeeld, de eerste thuiswedstrijd tegen DVS werd in een bloedstollend duel met 7-6 gewonnen. En ook de tegen de JO11-3 van Sparta was het weer bloedstollend, alleen nu eindigde de wedstrijd net niet in ons voordeel 6-5. Dit betekent dat onze jongens het goed doen en we zijn benieuwd hoe we de komende wedstrijden verder ontwikkelen.


Maart-19 3

De JO13-2 is in de voorjaarscompetitie nieuw van start gegaan. De eerste wedstrijd tegen ONA ging verloren met 1-3 en ook de tweede wedstrijd tegen Advendo konden we helaas niet winnen en gingen we met 0-4 van het veld af. Een groot deel van de spelers zijn uit de JO11 over gekomen en moesten plots van het kleine veld naar het grote veld. Dit betekent dat we met elkaar nog moeten wennen. Om extra te oefenen hebben we daarom zelf een onderlinge oefenwedstrijd georganiseerd met een mix van spelers uit onze eigen jeugdelftallen. Er is daarom gespeeld op een veld van “16 tot 16 “ dit om de kinderen het gevoel te geven van het kleine veld naar het grote veld. De geluiden hierover waren zeer positief. Maar alle begin is moeilijk. Maar wat bleek deze oefenpot van vorige week heeft ons heel veel gebracht en in de uitwedstrijd tegen Stroe JO13-2 wisten we deze knap met 5-2 te verslaan en is de eerste overwinning een feit! De JO13-1 moest het in eigen huis opnemen tegen EFC JO13-1 en wist met een overtuigende 3-0 van hun te winnen. Dit betekent dat we na 2 gespeelde wedstrijden nog ongeslagen zijn. Dus wie weet wat dit nog gaat brengen de komende weken. De JO15 heeft in de tussentijd al wel twee wedstrijden gespeeld en beiden nipt verloren. De geplande zaterdagwedstrijd tegen Veensche Boys kon niet doorgaan, aangezien ons halve elftal geveld was door griep. Gelukkig was Veensche Boys zo sportief en bereid om deze wedstrijd om te zetten naar een doordeweekse speeldag. En op dinsdagavond 19 februari hebben we deze wedstrijd mogen inhalen. Ondanks goed spel van onze kant, waren we toch nog net niet fit genoeg en verloren we nipt met 2-1 van onze buren. Op zaterdag 9 maart moesten we uit naar SV Lelystad en ook hier wilde het ons net niet lukken en verloren we wederom nipt met 3-2. Dus de mannen van Marco moeten nog even door om de laatste horde te bedwingen. De JO17 is tussentijds gepromoveerd naar de Tweede Klasse en doen dat heel erg goed. Het zijn echte wedstrijden die gespeeld worden en we komen dus meer technisch en tactisch begaafde ploegen tegen. Dit betekent dat we ons snel moeten ontwikkelen en sneller moeten omschakelen. Er wordt helaas veel op onze eigen helft gevochten en moeten we de strijd aan op het middenveld. Maar nu komt onze typische Terschuurse mentaliteit naar voren, vechten als een leeuw en doorgaan tot het bittere einde. We hebben twee thuiswedstrijden gespeeld, de eerste tegen CSV JO17-5 en die wisten we te winnen met 4-3 en tegen EFC JO17-1 wisten we in de allerlaatste seconde van de reguliere speeltijd toch nog een punt te stelen en eindigde deze wedstrijd in 1-1.


Maart-19 4

Bij de JO19 moesten we twee uitwedstrijden spelen tegen DVS JO19-2 en tegen Ede Victoria JO19-1. Tegen DVS ging het de goede kant op en konden we de wedstrijd naar onze hand zetten en uiteindelijk in een 1-2 voordeel beslechten. Tegen Ede Victoria wisten we wel 4 keer het doel van de tegenstander te vinden, maar zij scoorden maar liefst 7 keer. Een doelpuntrijk duel, maar je hebt er uiteindelijk niks aan. Het laatste halve seizoen hopen we dat we toch nog regelmatig zullen winnen onder leiding van Erik de Wilde!


Maart-19 5

Jeugdleider worden bij Terschuurse Boys Het wordt steeds lastiger om leiders te vinden voor onze jeugdteams en er zijn schijnbaar best mensen die willen, maar niet weten wat het precies inhoudt om deze vrijwilligerstaak te vervullen. Zoals voor iedere vrijwilligerstaak geldt, je kunt er net zoveel tijd en energie in stoppen als je zelf wilt. Maar bij Terschuurse Boys hoeft het je niet veel tijd te kosten. Bij ons zijn de meeste dingen al redelijk goed geregeld binnen de vereniging. Dit komt omdat we nog steeds een groot aantal vrijwilligers hebben die de handen uit de mouwen willen steken en vele handen maken licht werk. Maar wat betekent het nou als ik leider wil worden, wat wordt er dan van mij verwacht? Zeker bij de jongere teams zijn er meestal al meerdere trainers bij betrokken en gaan de meeste ouders ook met de wedstrijden mee. De trainers zijn vaak nog (erg) jong en hebben zelf nog geen kinderen. Daarom is het goed om leiders met “kinderervaring” mee te laten gaan. In de basis als leider gaat het erom dat je er bent voor de kinderen. Dit betekent dus niet dat je alles van voetbal moet weten, daar zijn immers de trainers voor. Het gaat erom dat het geregeld wordt voor je team. Daar hebben we een checklist voor, zodat je kunt zien wat je taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn. Hoeveel tijd kost het me dan? Als leider ga je in de regel alle uit- en thuiswedstrijden mee. Dit kost je uiteraard een paar uur van je vrije zaterdag. Maar zoals gezegd, de meeste ouders van jonge kinderen gaan sowieso mee kijken, dus deze tijd ben je toch “kwijt” of beter gezegd “rijk”, want dit is namelijk quality time met je kind én zijn of haar vriendjes én de gezelligheid met de andere ouders én kom je nog eens lekker buiten in de frisse lucht. Er zit wat eenmalige tijd in, aangezien er een was- en rijschema gemaakt moet worden. Er zijn heel veel voorbeelden in omloop en die kun je zo opvragen, kopiëren en aanpassen. De meeste mensen kunnen tegenwoordig aardig overweg met Word of Excel en dan kost je dat ongeveer 1 uurtje. Daarnaast is er de groepsapp van het team, hierop kan snel informatie worden gedeeld. Het is gebruikelijk om op donderdag of uiterlijk vrijdag even kort de informatie voor de komende wedstrijd te delen, tegen wie speel je en hoe laat een ieder wordt verwacht (wie er rijdt of wast staat in feite in het was- en rijschema). Als je eenmaal dit format op je telefoon hebt staan dan kost je dit hooguit 10 minuten per wedstrijd.


Maart-19 6

Tenslotte zijn er bij Terschuurse Boys nog enkele activiteiten voor de jeugd, een filmavond, een zaalvoetbaltoernooi, paaseieren zoeken en bingo, en tenslotte een sportdag. Het is wenselijk om hierbij aanwezig te zijn. Wat staat er tegenover dan?  Zoals gezegd, in eerste instantie quality time met je kinderen, nou wie wil dat nou niet?  Daarnaast wordt er jaarlijks voor de vrijwilligers een prachtige feestavond georganiseerd waarbij je heel goed wordt verzorgd en het ook nog eens bijzonder gezellig is.  Je hoeft het niet alleen te doen, de coördinatoren, trainers en jeugdcommissie ondersteunen je. Hoe zie die checklist eruit dan?  Voetbal gerelateerde zaken o o o o o o o o 

Informeren van je team o o o o o

Zorg voor de wedstrijdtas met inhoud! Materiaal + kleding + sleutels (reserveshirts) Gastheer/-vrouw van tegenpartij Digitaal wedstrijdformulier invullen via de app Wedstrijdzaken Zorgen voor grensrechter Spelers douchen na de wedstrijd Drinken verzorgen tijdens de rust of na de wedstrijd Kleedkamer schoon achterlaten

o o

Aanmaken en beheer groepsapp Gebruik van App: Voetbal.nl Aan- en afmelden wedstrijd/trainen Tijdig doorgeven van aanvangstijden, vertrektijden en afgelastingen aan je team Afspraken met ouders en spelers (rijden, wassen, eventueel aanwezigheid bij training, foto’s, verslagje schrijven, hulpouder). Seizoensafsluiting (bijvoorbeeld laatste training tegen de moeders/vaders of BBQ) Ballade/ Website

Nevenactiviteiten o o o o o

Aanwezigheid bij andere activiteiten (Pasen, zaalvoetbal, sportdag, etc.) Actuele elftalfoto voor op de site (uiterlijk 15 september) Verlichting uit doen op het trainingsveld als jouw team de laatste is Eerste back-up voor trainen / wedstrijd en/of zelf zorgen voor vervanging Kiezen van “Sportman van het Jaar”

De tijdsbesteding per week is dus minimaal!


Maart-19 7

De Paastaartenactie wordt weer van stal gehaald!! Dit jaar willen we met de Jeugd weer paastaarten gaan verkopen. Met als doel om geld op te halen voor Spieren voor Spieren. Ondanks het feit dat we geen verplichtingen hebben aan Spieren voor Spieren dragen wij dit goede doel een warm hart toe en willen we onze blijk van waardering aan hun tonen. Vanuit verschillende hoeken werd ons gevraagd of we weer paastaarten wilden verkopen, en ja dan is dit dus een goede aangelegenheid om de koe bij de horens te vatten. Dus (ver)koop zoveel mogelijk taarten voor Spieren voor Spieren en draag op deze smakelijke manier bij voor het verbeteren van het leven van deze zieke kinderen!


Maart-19 8

Waarom doen we de Paastaartenactie Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Soms erfelijk, soms niet. Er zijn veel verschillende spierziekten, maar in alle gevallen beperkt het hen in alles wat ze willen en kunnen. Sommige kinderen hebben al van jongs af aan niet de spierkracht om zelfstandig te kunnen bewegen en zijn in veel afhankelijk van anderen en van hulpmiddelen. Bij andere kinderen wordt pas later een spierziekte ontdekt en gaan zij van veel bewegen en sporten naar een situatie waarin dit alsmaar moeilijker wordt, ze steeds meer moeten opgeven en zich telkens opnieuw moeten aanpassen aan nieuwe beperkingen. Spieren voor Spieren wil hier verandering in brengen door structureel onderzoekprojecten te financieren die erop gericht zijn om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Tegelijkertijd streven wij ernaar om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. Dat doen we door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Door middel van partnerships met het bedrijfsleven, sportieve acties en het organiseren van evenementen waarbij sporten centraal staat, wordt er jaarlijks geld opgehaald dat wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject, het financieren van hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen voor kinderen. Ook jij kunt je gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. (bron: www.spierenvoorspieren.nl/wat-kun-jij-doen)


Maart-19 9


Maart-19 10

Jeugdtrainer/coach JO19-1 elftal VV Terschuurse Boys Voor het komend seizoen 2019-2020 zijn wij op zoek naar een nieuwe (hoofd)jeugdtrainer. Onze JO19-1 zal bestaan uit talentvolle jongens waarvan de meeste nog mogen uitkomen in de JO17. Een jong team met potentie met de mogelijkheid om aan een mooi voetbalseizoen te gaan bouwen op 2e klasse niveau. Wie zoeken wij?  Een trainer/coach voor de langere termijn die bereid is om komend seizoen de JO19-1 te leiden en te begeleiden en klaar te stomen voor de senioren.  Een enthousiaste trainer/coach die tijdens de 2 trainingen per week het voetbaltechnisch, tactisch en conditioneel niveau van deze spelers laat groeien geschikt voor de tweede klasse.  Een gepassioneerde trainer/coach die tijdens de wedstrijddagen de coaching voor zijn rekening neemt, hierbij ondersteund door zijn leider(s)  Een persoon die mee wil denken en mede-verantwoordelijk is voor het verder ontwikkelen van het technisch beleidsplan van de jeugdafdeling.  Een voetballiefhebber die er een uitdaging inziet bij een kleine en ambitieuze dorpsvereniging sportieve prestaties neer te zetten, hierbij ondersteund door een enthousiaste technische commissie Voldoe jij aan?  Bij voorkeur in het bezit van: o TC3, geen harde eis! o of Juniorentrainer; o en/of ruim voldoende ervaring heeft met jeugdelftallen.  Belangrijk: iemand die kan aantonen over voldoende (jeugdtrainers)ervaring, kennis en kunde te beschikken om jongens van 15 t/m 18 jaar te motiveren en te stimuleren om prestatie en plezier i.c.m. de typische Terschuurse Boys mentaliteit duurzaam in te bedden.  Kortom: o Een (oud) voetballer pur sang o Een dorpsmens o En een clubman. Indien je interesse hebt in deze vacature neem dan contact op met: Marcel van de Pol marcel.pol@planet.nl jc@terschuurseboys.nl 06-2951 4752

Wilgo van’t Bosch w.vantbosch@gmail.com 06-1296 1756


Maart-19 11

Schoolvoetbaltoernooi op 10 april! Het is ieder jaar weer een ware happening op Sportpark Overbeek als het schoolvoetbaltoernooi weer wordt gehouden. Het Anker, De Zaaier en de Appelgaard strijden om de eer in de de onderbouw en bovenbouw competities. Een mooi festijn waar de kinderen altijd weer veel plezier aan beleven. Ook voor dit jaar zijn er weer vrijwilligers nodig om dit toernooi te laten slagen, dus wil je Esther van Veldhuizen komen helpen met de organisatie meld je dan gerust even aan. We zijn altijd op zoek naar scheidsrechters en begeleiders in de organisatie, dus schroom niet en laat de lagere schoolkinderen een onvergetelijke middag beleven!


Maart-19 12

Wat staat er dit seizoen op de Agenda?

TERSCHUURSE BOYS MEER DAN ALLEEN VOETBAL # 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Agenda Schoolvoetbaltoernooi Paastaarten actie Paaseieren zoeken en Bingo Gigantjes/JO7/JO8/JO9 Sportdag voor de jeugd Jeugdverloting Jeugdtoernooien Feestavond (vanaf 18 jaar) Voorlopige indeling Jeugdelftallen / klasse + tijden Start trainingen nieuwe seizoen Kleding ruilen / Spullen Leiders/Trainers

Wanneer* 10-4-2019 Afhalen 20-4-19 22-4-2019 1-6-2019 1-6-2019 Juni 2019 Juni 2019 Juni 2019 Augustus 2019? September 2019

*Check alle datums en tijden ook op de website www.terschuurseboys.nl

Het was door de vakantie een rustige periode bij de jeugd, maar nu het voorjaar nadert zullen we de komende weken weer iedere week aan de bak moeten met elkaar. De drukke periode breekt weer aan. Met vriendelijke groeten, De Jeugdcommissie jc@terschuurseboys.nl


Nieuwe trainer “Albert Kuijsten kijkt uit naar nieuw avontuur bij Revivalâ€? zo luidt de kop uit de Barneveldse Krant. Begin deze maand werd Albert Kuijsten officieel aangesteld als nieuwe trainer/coach voor ons vlaggenschip komend seizoen. Hij zal hiermee Bert van Drongelen opvolgen, die bij KV Revival zijn laatste seizoen maakt. Albert stelt als belangrijkste doel om te gaan bouwen aan een stabiel team en het beter maken van de individuen. Albert, we gaan ook graag met jou het avontuur aan, welkom bij de club! Nieuwe KNKV scheidsrechter Martin Naast een nieuwe trainer is onze club ook een KNKV scheidsrechter rijker: Martin Verkerk wist na drie proefwedstrijden zijn examenwedstrijd succesvol af te leggen. Knap gedaan Martin, gefeliciteerd! Ook erg fijn voor onze club dat we er een bondsscheidsrechter bij hebben. Nieuw lid geboren En om nog even door te gaan over nieuwe aanwinsten: Bij ons bestuurslid Suzanne en haar Edwin, is de kleine Noud geboren! Iets eerder dan verwacht, maar gelukkig gaan alles goed met hen. Ook hij heeft natuurlijk de mooie Revival slab en certificaat in ontvangst mogen nemen. En als nu al trouw lid van onze club, spotten we Noud al in de Veluwehal waar hij zijn eerste derby Revival – Spirit beleefde. Dat biedt hoop voor de toekomst đ&#x;˜‰ Gefeliciteerd Suzanne en Edwin! Jij bent er toch ook bij? Er staan komende tijd veel leuke Revival activiteiten op de planning. Zorg dat je erbij bent! Vrijdag 29 maart: Revival Bingo Voor iedereen die houdt van gezelligheid, spanning en winnen: De Revival Bingo! Met een spannende super-ronde met drie koffers met geldprijzen, een ballonvaart en 1 minuut gratis winkelen bij de Coop heeft de Bingo werkgroep weer supermooie prijzen geregeld. Ook is er een speciale kinderronde. Om 19:00 uur staat de koffie met cake klaar. Zaterdag 6 april: Vrijwilligersfeest Ga je mee terug naar vroeger? 6 april vindt het jaarlijkse vrijwilligersfeest weer plaats voor alle vrijwilligers van KV Revival en Terschuurse Boys. Heb jij je nog niet opgegeven? Doe dit dan snel, uiterlijk 23 maart via vrijwilligersdagTB-R@outlook.com of 0622622101 (Anneke). Vergeet je niet te kleden in het thema: VROEGER! Vrijdag 10 mei: Stratenkorfbal Nog een mooie activiteit om je voor op te geven: Stratenkorfbal! Maak een leuk team van vrienden / buren / kennissen en laat ze eens ervaren hoe het is om te korfballen. Hilariteit gegarandeerd! En mocht het niet helemaal lukken om je geluk te vinden in het veld, dan misschien wel tijdens de grote verloting na de wedstrijden, waarbij we wederom de gave hoofdprijs kunnen bieden: een mooie reis! Geef je team op via stratenkorfbal@kvrevival.nl of 0615167834 (Jeffrey).


Zaterdag 8 juni: Revival Rommelmarkt De meesten van jullie houden de week met de 2e zaterdag van juni automatisch vrij, maar mocht je het nog niet gedaan hebben: zet het in je agenda, want de Rommelmarkt van Revival staat weer op de planning. Dus hup, allemaal de zolder weer op om te kijken of we met spullen die jij niet meer gebruikt 8 juni iemand anders heel blij kunt maken en zo onze club financieel te steunen! Spullen brengen of laten ophalen? Neem even contact op met familie Lozeman (0342 462015). Prestaties Midweek Houd ons Midweek in de gaten, want wie weet… worden zij kampioen! Komen jullie woensdag 27 maart kijken om 20:00 uur kijken in De Veluwehal of het lukt om ODIK te verslaan? Mocht ODIK winnen, dan zijn zij kampioen. Jullie support kan dus goed gebruikt worden! Dit was weer het nieuws voor de maand maart. We gaan nog even een maandje knallen in de zaal, waarna we er ook weer uitkijken om lekker naar buiten te gaan en mooie wedstrijden te mogen spelen op het veld. Tot ziens allemaal! Met vriendelijke groet, Alex Berkhof, Marrianne van de Glind, Anneke van ’t Land, Suzanne Ceelen, André Ringeling en Jeffrey van de Bunt


Notulen bestuursvergadering 19 februari 2019 Aanwezig: Afwezig:

Jeffrey, Anneke, Alex, Marrianne Susanne met verlof

1. Ingekomen post/mail Uitnodiging Talpa kunnen we niks mee doen, datum niet handig. Wel leuk initiatief. 2. Stuurgroepen/werkgroepen Technisch (Marrianne) Er is een nieuwe trainer gevonden voor de selectie. De TC is enthousiast te werk gegaan en met resultaat. Het resultaat is een enthousiaste trainer die de spelers veel wil leren. Activiteiten (Suzanne, tijdelijk Anneke) - Notulen stuurgroep Jeugd ontvangen. Hebben veel ideeën. Zaalfinale op 13 april 2019 is dit jaar niet te regelen vanwege het selectieweekend. Alex en Ernst pakken dit op voor de C1 en D1. Voorjaarsvakantie: schaatsen B1 t/m D1. Ook activiteit voor D2t/m mini’s gepland. - 6 april 2019: Vrijwilligersfeest. -10 mei Stratenkorfbal Financieel (Alex) - Bingo 29 maart 2019: voorbereidingen in volle gang. • Rommelmarkt: voorbereidingen gestart. Locatie blijft dit jaar hetzelfde. • GCA voor volgend jaar weer ingeschreven. • Raboclubkasactie is uitgesteld, vindt in het najaar plaats. Materiaal (Anneke) Henk en Anneke overleggen binnenkort. Verder loopt alles binnen de werkgroep. Het is nu rustig. Website Foto’s waren niet zichtbaar op de website. Wordt opgelost. Uitslagen werken ook nog niet, wordt ook opgepakt. 3. Bestuurgroep Financiën (Jeffrey/André) Geen nieuws. Volgende vergadering tussentijds overzicht van Andre. Sportclub Terschuur (Jeffrey) -Bordje Sportpark Overbeek in het kader van de wet op de privacy (AVG). De tekst hiervoor is gestuurd naar Gert van Essen, de gemeente Barneveld pakt dit op. -Kantinepersoneel: 29 januari overleg. Verbouwing van de keuken worden tekeningen voor gemaakt. Wordt vervolgd. -EHBO gericht op sportblessures/AED: donderdag 18 april 2019 in de Belleman, maximaal 20 personen gecombineerd Terschuurse Boys en Revival. In eerste instantie voor jeugdtrainers. 4. Lief en leed Babynieuws: Noud geboren! 5. Sportzaal Terbroek We zijn in afwachting waar de locatie van de school precies komt en wanneer deze gebouwd wordt. Ondertussen zijn we aan het inventariseren welke subsidies we kunnen aanvragen en voor wanneer.


ROMMELMARKT Korfbalvereniging Revival zaterdag 8 juni a.s. Terschuur Heeft u spullen voor onze rommelmarkt? Wij halen het graag bij u op! GĂŠĂŠn inname van matrassen, orgels bouwpakketkasten en beeldschermen

Graag dan contact opnemen met: familie Lozeman. telefoon: 0342-462015 Na 1 juni worden geen spullen meer opgehaald. U kunt spullen ook naar de rommelmarktschuur brengen. Informeer bij fam. Lozeman.

INZAMELING SPULLEN !!!


Uit de Barneveldse Krant

Albert Kuijsten signeert, met naast hem Revival-voorzitter Jeffrey van de Bunt.

'Bij Revival werken veel fijne mensen' 08-03-2019, 13:39 | Van de redactie TERSCHUUR ,,We willen stabiel worden met Revival en daarvoor is veel inzet nodig. Laat dat laatste nou net hét kenmerk zijn van de mensen hier.” Albert Kuijsten werd vorige week officieel aangesteld als nieuwe trainer in Terschuur en kijkt er nu al naar uit. ,,Hier zijn veel fijne mensen aan het werk.” Jurre Jochemsen Kuijsten (29) is nu nog trainer van het tweede van de Leusdense korfbalvereniging Antilopen, maar zegt nu al zeer uit te zien naar het nieuwe avontuur op sportpark Overbeek. ,,Deze club benaderde mij met een goed verhaal. Ik heb de club nu al leren kennen als een vereniging met veel goede mensen, die veel inzet tonen om er het beste van te maken. Ik ken Revival al een heel tijdje, onder meer door mijn tijd als speler. Ik vond het altijd heel irritant om tegen ze te spelen, die spelers gaven nooit op joh…”


EIGEN LOOPBAAN De in Utrecht geboren en in Bunnik opgegroeide korfbaltrainer begon zelf bij Antilopen, op zijn negende. ,,Daar heb ik tot mijn 19e of 20e gespeeld en toen ging ik naar Telstar in Hoevelaken. Daar speelde ik in de selectie en schipperde ik een beetje tussen het tweede en eerste in. Vijf jaar geleden ben ik gestopt met het zelf spelen. Of dat vroeg is? Ja, dat kun je zeggen maar ik was toe aan andere dingen; ik was druk met werk (hij werkt inmiddels bij softwarebedrijf KZA in Baarn, JJ) en ging ook hardlopen. Verder ging ik mij richten op mijn trainerswerk. Coachen bleek ik al snel erg leuk te vinden dus besloot ik me daar echt op te richten.” Hij werd (jeugd)-trainer bij Telstar, werkte bij het eerste van Oranje Zwart in Zwolle en de laatste twee jaar was hij trainer van Antilopen 2. Daar komt aanstaande zomer dus een einde aan. ,,Eind januari ben ik benaderd door de technische commissie van Revival. Er kwamen gesprekken met het bestuur, de technische commissie, spelers en het bestuur. Alle partijen raakten enthousiast en van het één kwam het ander. Dit is echt een mooie uitdaging die op mijn pad komt.” ‘FANTASTISCHE JAREN’ Als korfballiefhebber volgde hij de verrichtingen van Revival de jaren al een beetje vanaf de zijlijn. ,,Ze hebben natuurlijk fantastische, haast onvoorstelbare jaren achter de rug op een heel hoog niveau, de eerste klasse. Volgend seizoen zal dat de tweede klasse zijn, maar dat geeft niet. We hebben dan ook geen echte harde doelstelling voor komend seizoen. Feit is dat we een leuke mix van jong en oud hebben en dat plezier het belangrijkste moet zijn. We dienen als team beter te worden en gaan hier echt bouwen; stabiel worden, dat is het belangrijkste doel en natuurlijk het beter maken van de individuen. We willen de jonge aanwas benutten en gaan ontdekken waar we volgend seizoen staan. Het is ook gewoon lastig te zeggen waar we dan in de poule gaan eindigen. Dat is van zoveel zaken afhankelijk. Eén ding is zeker; ik heb er veel zin in om al het Revivalpotentieel te gaan benutten vanaf volgend seizoen. Het is natuurlijk nog een paar maandjes wachten, maar ik kijk er nu al echt naar uit.”


ROMMELMARKT Reserveer in je agenda:

Helpen bij de rommelmarkt Woensdag 5 juni Donderdag 6 juni Vrijdag 7 juni Zaterdag 8 juni Woensdag 5 juni Donderdag 6 juni Vrijdag 7 juni Zaterdag 8 juni

’s avonds ’s avonds hele dag heel vroeg 09:00 - 14:00 uur Vanaf 14:00 ’s avonds

: Spullen verhuizen + kramen opzetten : Kramen opzetten + dozen uitpakken : Dozen uitpakken + kramen inrichten : Laatste voorbereidingen : Rommelmarkt : Opruimen : Rommelrock

Je kan je nu al opgegeven om te helpen Stuur een mail naar rommelmarkt@kvrevival.nl Of app Jeffrey vd Bunt (06-15167834) of André Ringeling (06-27744193)


R R R evival

oddel

ubriek

***Nieuw lid*** Revival is weer een toekomstig korfbalspeler rijker. Edwin en Suus zijn bevallen van hun zoon Noud. Ze hebben al een officieel persoonlijk bezoek gehad van de voorzitter.

Revival-nieuwtjes • • • • • • • • • •

Julian heeft een halve wedstrijd met 1 meegedaan en dat ging prima! Martin Verkerk heeft zijn officiële scheidsrechters diploma behaald, gefeliciteerd namens de RRR Ernst speelt al een tijdje geen wedstrijden ivm allerlei blessures. Gelukkig was hij inmiddels weer aanwezig bij de midweektraining. Jurrie Steenkamp duikt weer op. Hij wordt volgend seizoen trainer/ coach bij Spirit 2. Daar gaat je dynamische korfbal…. Familie Lozeman en Ilse komen elkaar tegen in Elmau Marion heeft te maken gehad met een auto inbraak. Haar navigatie was uit haar dashboard kastje gehaald in het gevaarlijke Utrecht. Bas is helemaal gelukkig. Hij heeft een vriendin. Mirjam Zwaan, korfballend lid van Telstar. Afgelopen zaterdag hebben ze tegen elkaar een wedstrijd moeten spelen. Marion twijfelt nu al of ze mee zal doen aan het familietoernooi van Telstar. Eric geschorst tijdens de wedstrijd tegen Spirit ivm een gele kaart in de wedstrijd tegen Juventa. Stefan moet tegenwoordig op donderdagochtend heel vroeg uit bed. Hij probeert de afspraak te maken om 23.30 uur de tap te sluiten. Tot op heden lukt het hem alleen nog niet heel goed om iedereen ook rond die tijd de kantine uit te krijgen. Frans en Alwin maken er een gewoonte van om 23.29 uur nog net even een vol kannetje te bestellen en op hun gemak op te drinken.


R R R evival

oddel

ubriek

***Even voorstellen*** De Technische Commissie is de afgelopen weken druk bezig geweest om een opvolger te vinden voor Bert van Drongelen. En dat is gelukt! Albert Kuijsten is officieel aangesteld als nieuwe trainer van Revival 1. Albert is 29 jaar oud, woont in Nijkerk en traint op dit moment het 2e van Antilopen. Hij is geboren in Utrecht en begon zelf op zijn negende met korfballen bij Antilopen, tot zijn 20ste. Daarna heeft hij bij Telstar gespeeld. Vier jaar geleden is hij zich gaan richten op trainerswerk.

***Albert illegaal*** Albert en Nicole kregen eerst te horen dat binnen 4 weken moesten verhuizen met hun noodwoning en inmiddels hebben ze na een bezwaar in hebben te gediend het goede nieuws ontvangen dat ze toch mogen blijven met een tijdelijke woonvergunning voor een kleine vergoeding.

***Gezinsuitbreiding*** Ja, ja, Ernst en Corrinne hebben gezinsuitbreiding gekregen! Deze schattige poes is bij hen aan gekomen en heeft eerst 2 weken helemaal voor pampus stil in een mandje voor de kachel gelegen. Ze zijn er nog mee naar de dierenarts geweest, maar die wist ook niet wat er aan de hand was. Misschien iets van kattenaids of zo‌.. Vandaar dat hij de naam Freddie (van Queen) kreeg. Wonder boven wonder is het beestje helemaal opgeleefd.


R R R evival

oddel

ubriek

***Bingo*** Het jaarlijkse Bingo-evenement van Revival is weer gepland en wel op vrijdag 29 maart. Altijd weer een hele gezellige avond. En naar horen zeggen zijn er al hele mooie prijzen geregeld. Onder andere een ballonvaart en een minuut gratis winkelen in de COOP te winnen!

***Rommelmarkt*** De Rommelmarktschuur bij Schimmel is inmiddels gesloopt. Gelukkig is er nog een klein schuurtje over waar alle rommelmarktspullen heen gebracht kunnen worden. Gert van Putten heeft nu al een schuur beschikbaar gesteld om de grote spullen alvast te plaatsen. En er staat al best wel veel! Als je nog kleine dozen hebt, kun je die nog steeds naar de familie Schimmel (Hoevelakenseweg) brengen. Heb je veel en/of grote spullen neem dan contact op Evelien Lozeman.

***Zijn we er nog???*** Nou ja zeg?? De RRR is even een weekje op skivakantie en dan krijgen ze ineens bericht dat “Revival ter zieleâ€? zou zijn‌‌ Waar vandaan komt dat ineens uit de lucht vallen?? Kennelijk hebben ĂŠĂŠn of andere doos van Spirit en nog een doosje van DWS dit bericht aan iemand van de gemeente verteld‌. Nou ja zeg!! Waar slaat dat nu op?? Het gaat juist hartstikke goed met Revival. Ja, nee, als je alleen naar de uitslagen van het eerste kijkt, misschien niet. Maar dat risico hebben we met z’n allen allang aanvaard. Maar die mutsjes zouden es op woensdagavond om zeven uur in de Veluwehal moeten komen kijken. Het aantal jeugdleden groeit enorm. En vervolgens moeten ze effe doorrijden naar de kantine! Daar is het op woensdagavond niet bepaald een dooie boel‌.. đ&#x;˜Š


Vrijwilligersfeest - 6 april 2019 -

TERUG NAAR VROEGER W

(

)

Ben jij vrijwilliger bij Terschuurse Boys en/of Revival? Dan zijn jij en je eventuele partner van harte uitgenodigd op het Vrijwilligersfeest van 2019, waar we terug gaan in de tijd. Wanneer: 6 april 2019 Waar: Kantine Sportpark Overbeek Tijd: 17:30 - 01:00 uur Dresscode: Vroeger Laat ons uiterlijk 23 maart weten of jij/jullie erbij zijn via vrijwilligersdagTB-R@outlook.com, stuur een whatsappje naar een van ons of spreek ons aan! Groet! Johan & Marjan van Lagen, Robert Druijff en Anneke van 't Land


Hoi allemaal!

Jeugdhoek KV Revival

Het einde van het zaalseizoen is weer in zicht, en dan kunnen we weer lekker naar buiten! We hebben allemaal zo ons best gedaan met de wedstrijden, en dat is ook te zien! De F1 staat op een keurige 3e plaats, en dat is super goed voor een team dat net begonnen is met wedstrijden, dus ga zo door!! De D2 had wat opstart problemen maar die hebben nu al 2 wedstrijden achter elkaar gewonnen! De D1, de kampioenen van het 1e veldhelft, staan nu op een prima 5e plaats en de C1 staat ook op een keurige 5e plaats, dit zaalseizoen geen kampioenen, dus op het veld gaan we er weer voor!! Praktische informatie: • • • • •

13 maart geen trainen ivm biddag 27 maart laatste zaal training 8 april eerste buiten training D1, C1, B1 10 april eerste buiten training Mini’s, F1, D2 17 april vriendjeskorfbal!!!

Maandag trainen! We gaan met de D1, C1 en de B1 ook op maandag trainen, die training is een uurtje en wordt iedere week weer verzorgd door iemand anders! Superleuk! Zo hopen we dat we allemaal nog beter worden! Dus zou het super zijn als er zoveel mogelijk meedoen. Vriendjeskorfbal! Op 17 april staat het jaarlijkse vriendjeskorfbal weer gepland. Dus dan heb je vast even de tijd om te bedenken wie je mee neemt! Wij kijken er al erg naar uit, en wie weet vindt je vriendje of vriendinnetje het wel zo leuk dat hij of zij ook op korfbal komt! Hoe leuk is dat!!


Jeugdhoek KV Revival

Jeugdactiviteit schaatsen! Op vrijdagmiddag vond er een leuke activiteit plaats met de D1, C1 en de B1, om half 1 vertrokken we naar Deventer om daar met zijn allen te gaan schaatsen! Het was er lekker rustig dus we hadden alle ruimte om al onze kunsten te laten zien! Tot half 5 hebben we geschaatst, en eigenlijk was dat nog te kort! Daarna gingen we naar de kantine waar heerlijke patatjes met een snack klaar stonden! Wat een succes was het! En met dank aan de lieve ouders die ons wilde helpen met rijden en patat bakken! Zonder jullie was het niet gelukt!!


1 mei

Jeugdhoek KV Revival

Alle kinderen uit de mini’s, F1 en de D2, hou woensdagmiddag 1 mei allemaal vrij, want dan zijn jullie aan de beurt voor een enorm leuke activiteit, wat het is houden we nog even geheim, maar ik kan vast zeggen dat het echt heel erg leuk is en dat je het zeker niet wilt missen!

Korfbal finale Ziggodome! Wij, vanuit de jeugdcommissie hebben niet de mogelijkheid om het te organiseren, maar Alex Berkhof die heeft het wel opgepakt, dus lijkt het je leuk om naar de korfballeague finale te gaan in het Ziggodome op 13 april, spreek Alex dan even aan en vraag naar de mogelijkheden!

Speler van de week! Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Else uit de D2, ze mocht speler van de week zijn! Voor de wedstrijd goed oefenen met de doorloopbal, mee met de bespreking en warmlopen! En toen nog eventjes heel goed oefenen, en toen was het moment daar… ze mocht de doorloopbal doen! En wat deed ze het goed! En na afloop kreeg ze nog een mooie bal met alle namen van de spelers van het eerste erop! Op zaterdag 16 maart is het de beurt aan Yonna, ook uit de D2, zal het haar lukken om de doorloopbal te scoren? Kom allemaal kijken en haar aanmoedigen om 18:30 in de Veluwehal! En op zaterdag 30 maart tijdens de laatste zaal wedstrijd van dit seizoen hebben we weer een mooie afsluiter! Alle mini’s mogen dan als team van de week het veld oplopen met de spelers van het eerste, hoe gaaf is dat, en om hun aan te moedigen moet je om 14:35 in de Veluwehal zijn op 30 maart!

Stratenkorfbal! Het jaarlijkse stratenkorfbal komt er weer aan, en dus ook niet te vergeten het kinderstratenkorfbal,


Jeugdhoek KV Revival

het zal plaatsvinden op vrijdag avond 10 mei. Verdere informatie hiervoor volgt nog, maar dan kunnen jullie vast even een team bij elkaar zoeken đ&#x;˜Š Veel liefs van de jeugdcommissie! Laura, Simone en Selena


Jeugdhoek KV Revival


Profile for Terschuurse Boys

Ballade maart 2019  

Ballade maart 2019  

Advertisement