Page 1

КЛИМАТИЦИ ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ ЗА ВАШИЯ ДОМ


Комфорт ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА ... ... ТОВА Е

климатизацията „За мен климатизация и комфорт са едно и също нещо. Без нея моята къща не би била истински дом.“ Лиза, на 33 години.

Климатиците обработват въздуха в стаята до получаване на идеална температура, чистота, проветряване и влажност. Климатизацията е много повече от просто охлаждане на въздуха в помещенията, където живеете и работите. С Daikin ще се наслаждавате на ИДЕАЛЕН комфорт през цялата година.

02


ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ Термопомпите на Daikin: съчетание на ефективност и пълен комфорт В Daikin, ние предоставяме нашия над 50-годишен опит в иноваторската технология на термопомпите на ваше разположение. Нашите термопомпени системи от ново поколение решават едновременно всички проблеми по отоплението и охлаждането на дома ви. Те се грижат домът ви да е приятно топъл през зимата и хладен през лятото. Тъй като нашите системи извличат топлина от околния въздух (въздушно-въздушни или въздушно-водни термопомпи), те използват енергията по-ефективно и са с по-малки емисии на CO2 от сравнимите по мощност котли, използващи изкопаеми горива.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ... ХОРАТА СЕ ЧУВСТВАТ НАЙ-ДОБРЕ, КОГАТО ВЛАЖНОСТТА Е МЕЖДУ 40 И 60%?

Колко ефективни са нашите термопомпи? Термопомпите работят много по-ефективно и спестяват значителни количества енергия в сравнение с традиционните отоплителни системи, използващи изкопаеми горива. При системата Daikin Altherma един киловатчас консумирана електроенергия генерира от 3 до 5 киловатчаса топлина. Това наистина е рентабилна инвестиция!

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА Нашите климатични системи произвеждат чист, здравословен въздух. Всички вътрешни тела на Daikin са стандартно оборудвани с филтри за прах, цветен прашец и дим. Те наистина ви осигуряват глътки чист въздух!

ВЕНТИЛАЦИЯ Ако пожелаете, нашите системи могат и да проветряват помещенията. Замърсеният вътрешен въздух се заменя с чист външен въздух с необходимата температура и влажност. Функцията за проветряване може да използвате и през преходните сезони, когато отоплението и охлаждането са изключени.

ОВЛАЖНЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА През зимата въздухът в стаята може да стане сух и неприятен. Чрез функцията за овлажняване Ururu системата поддържа необходимото ниво на влажност и ви осигурява желания комфорт.

ИЗСУШАВАНЕ НА ВЪЗДУХА Когато въздухът в стаята е твърде влажен, климатикът го изсушава, за да се чувствате приятно и комфортно.

ПРОСТО и

находчиво › Какво всъщност представляват климатиците? И при охлаждане, и при отопление принципът на работа на климатиците е един и същ. Те транспортират топлина от едно място на друго. › Какво е необходимо? › вътрешно тяло › външно тяло › затворена система от медни тръбопроводи › електрически кабели › дренажни тръби Хладилният агент тече по двете медни тръби, които са свързани една с друга във вътрешното и във външното тяло. При охлаждане топлината от помещението се пренася и освобождава отвън. При отопление става обратното. Топлината се пренася от хладилния агент. 03


1. НУЖДАЕТЕ СЕ САМО ОТ ОТОПЛЕНИЕ, САМО ОТ ОХЛАЖДАНЕ ИЛИ И ОТ ДВЕТЕ? Освен системи, които служат само за отопление, ние предлагаме и системи, които могат както да отопляват, така и да охлаждат и ви осигуряват оптимални условия през цялата година. Нуждаете се от отопление: вж. стр. 26 Нуждаете се от отопление и охлаждане: въздушно-въздушни термопомпи: вж. стр. 8 въздушно-водни термопомпи: вж. стр. 26

КАКВО РЕШЕНИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПРЕДЛОЖИМ?


2. В КОЛКО ПОМЕЩЕНИЯ ВИ Е НЕОБХОДИМА КЛИМАТИЗАЦИЯ?

3. КЪДЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ МОНТИРА ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО – НА ТАВАНА, НА СТЕНАТА ИЛИ ПО-СКОРО НА ПОДА?

Daikin предлага гама от системи, които повишават комфорта в една стая или в много стаи едновременно. От решението ви зависи какво външно тяло трябва да се използва. Някои външни тела могат да се свързват само с едно вътрешно тяло, а други – с няколко.

Предлагаме широка гама вътрешни тела, които идеално подхождат на вашите специфични потребности. 1 › Предпочитате стенно вътрешно тяло: вж. стр. 10 2 › Предпочитате подово вътрешно тяло: вж. стр. 12 3 › Предпочитате универсално вътрешно тяло: вж. стр. 14

Нуждаете се от климатизация в едно помещение:

ИЛИ

ИЛИ

ИЛИ

Нуждаете се от климатизация в няколко помещения:

4 › Предпочитате скрито таванно тяло: вж. стр. 16 5 › Предпочитате таванна касета: вж. стр. 18

МАКС. 9

1

2

3

4

5

05


КАКВО

решение МОЖЕМ ДА ВИ ПРЕДЛОЖИМ?

4. НУЖНИ ЛИ СА ВИ ВЕНТИЛАЦИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ОВЛАЖНЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА, ОСВЕН ОХЛАЖДАНЕТО И ОТОПЛЕНИЕТО? Част от нашите системи имат допълнителни функции – проветряване, пречистване и овлажняване на въздуха. Всички те са необходими за перфектното контролиране на температурата. › Нуждаете се от система, която контролира влажността: вж. стр. 20 и 22 › Нуждаете се от система, която само пречиства въздуха: вж. стр. 24

5. МОЖЕТЕ ДА ПОЧУВСТВАТЕ ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ ... Новата инверторна технология на Daikin не само спомага за намаляване на разходите, но същевременно осигурява оптимално охлаждане и отопление. Много от климатичните системи попадат в най-високия европейски клас A, като осигуряват оптимална енергийна ефективност. Те притежават и други особености, които повишават тяхната икономичност, например датчик за движение, който следи кога има някой в стаята, програмируем таймер и др. Наистина може да усетите енергийната ефективност ... по джоба си!

06

6. ИНВЕРТОРНАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е РЕНТАБИЛНА Инверторната технология, разработена от Daikin, е значима иновация в областта на климатизацията. Принципът на работа е прост: инверторите регулират консумираната мощност в зависимост от действителните потребности. Нито повече, нито по-малко. За потребителя технологията има две основни предимства: 1. Комфорт Инверторът се изплаща многократно чрез подобрения комфорт. Инверторният климатик непрекъснато регулира мощността, с която охлажда или отоплява, в зависимост от температурата в помещението. Инверторът съкращава началното време за достигане на желаната температура. Веднага след това инверторът гарантира нейното точно поддържане. 2. Енергийна ефективност Тъй като инверторът следи и регулира околната температура в зависимост от конкретните потребности, разходът на енергия спада с 30% в сравнение с традиционните системи без инвертор!

Работа в режим на отопление: Температура / Консумирана мощност

Температурата остава неизменна

Бавен старт Зададена темп.

Климатична система без инвертор Климатична система с инвертор

Време


ДО 21% ПО-НИСКИ РАЗХОДИ ЗА ЕНЕРГИЯ

„Мама казва, че въздухът вкъщи вече винаги е свеж, както в планината.“

Ефективността на новите термопомпи е поне 3 към 1. Всяка единица енергия, консумирана от термопомпата, се връща трикратно или четирикратно.

Стефани, на 7 години.

За сравнение: Електрическите радиатори използват един киловатчас електроенергия, за да произведат не повече от един киловатчас топлина. За да произведе също един киловатчас топлина, термопомпа с ефективност 3 използва само 0,33 киловатчаса електроенергия. Ефективността на термопомпите е поне 300% или 3 пъти. Този параметър се нарича коефициент на преобразуване на енергията (COP). Много от системите на Daikin са с коефициент, по-голям от 3.

3/4 kW външна температура

+

4/4 kW енергия

1/4 kW

електроенергия

ЗНАЕТЕ ЛИ,

че ...

... СВЕЩИТЕ СЪЗДАВАТ ПРИЯТНА АТМОСФЕРА В ДОМА, НО АКО ВЕНТИЛАЦИЯТА Е НЕДОСТАТЪЧНА, ВЪВ ВЪЗДУХА СЕ НАТРУПВАТ ВРЕДНИ САЖДИ И ФИН ПРАХ?

07


DAIKIN ВЪТРЕШНИ ТЕЛА

Стенно тяло Елегантни и стилни тела, подходящи за малки помещения. Отличават се с висока енергийна ефективност и са подходящи за дневни, кухни, спални и др.

08

Подово тяло

Тези почти безшумни тела се поставят върху пода или се окачват на стена на няколко сантиметра над пода; монтират се лесно и може частично да се вградят в ниша в стената.


Универсално тяло

Гъвкаво решение, което позволява вътрешното тяло да се монтира ниско на стена, например под прозореца. Поради компактната си форма вътрешното тяло дискретно заема мястото на традиционните радиатори. Ако се завърти хоризонтално, тялото може да се монтира на тавана на помещението. Изборът е изцяло ваш.

Таванно тяло за скрит монтаж Много подходящо при ново строителство или за тези, които обичат всичко да е подредено и прибрано. Таванните тела за скрит монтаж са подходящи за всеки интериор. Те са дискретно скрити – вижда се само вентилационната решетка.

Таванна касета Таванните касети се отличават с непретенциозен и стилен дизайн и ненатрапващо се присъствие във вашия дом. Те са идеалното решение, когато мястото на пода или по стените е малко, както и при наличие на свободно пространство над тавана.

09


ФОРМА. ФУНКЦИОНАЛНОСТ. НОВА КОНЦЕПЦИЯ.

Daikin – по нещо за всекиго:

› Стилни плоски панели › Филтър за пречистване на въздуха › Ефективност › Много нисък шум и нощен тих режим › Енергоспестяване чрез инверторна технология › Гъвкави възможности за монтаж › Лесна употреба и поддръжка

СТЕННО ТЯЛО 10


За нас най-важен е вашият комфорт ...

Разполагате с широк избор на стенни тела. Всички са стилни, енергийно ефективни и се управляват лесно чрез удобно дистанционно управление с инфрачервена светлина. При някои стенни тела е предвидена 3D функция за насочване на въздушния поток, която позволява да се отопляват и охлаждат всички кътчета и на най-големите стаи. Ако търсите тяло, което да внася в помещението чист външен въздух, най-добрият вариант е Ururu Sarara.

ururu

вж. стр. 20

SARARA

11


ПОДОВО ТЯЛО

климатикът бързо и лесно се монтира на пода

› Стилно и компактно › Изключително леко › Енергоспестяващо › Почти безшумна работа › Лесен монтаж › Монтира се върху стената или се вгражда в нея

Направете своя избор според възможностите и потребностите си. Ако харесвате модерния интериор, разгледайте нашето специално дизайнерско предложение.

12


За нас най-важен е вашият комфорт ...

Нашите подови тела ви улесняват с многобройните си функции:

1. Филтър, който не само задържа бактериите и вирусите, но и отстранява миризмите.

2. Когато в горещ ден се върнете вкъщи, може много бързо да охладите стаята чрез режима с повишена мощност. Възможно е дори да охлаждате едновременно няколко стаи, тъй като към едно външно тяло Daikin може да се свързват няколко вътрешни тела.

3. Дистанционното управление ви позволява лесно да боравите с климатика. Възможно е дори да зададете автоматично изпълнявана програма за всеки ден от седмицата, така че климатикът да се включва и изключва, когато е необходимо. Програмата може да включва до 4 действия на ден. Така ще се наслаждавате на оптимална температура по всяко време на денонощието, без да се налага да настройвате климатика всеки път, когато се прибирате или излизате от дома. Програмирането на системата според конкретните ви потребности осигурява и значителни икономии на енергия.

13


УНИВЕРСАЛНО ТЯЛО гъвкаво решение за климатизация

За нас най-важен е вашият комфорт ...

Универсалните тела ви осигуряват пълна свобода: може да ги

монтирате на тавана или ниско на стената. И в двата случая

вашият комфорт е гарантиран. Daikin се грижи за вас и през

КАТО ДЕТСКА ИГРА Съвременните климатици се използват много

нощта. Нощният режим ви осигурява спокоен сън, без внезапни

промени на температурата.

лесно. Повечето системи ви предупреждават, когато е необходимо да се направи нещо за

Освен това и вътрешното, и външното тяло на нашите

тяхната поддръжка. климатици са почти безшумни. Вие и вашите съседи

14 можете да разчитате на спокойствие и тишина.


› Изключително леко › Компактен и завършен дизайн › Енергоспестяващо › Почти безшумно › Монтира се на тавана или ниско на стената

И ПРИ ВАС МОНТАЖЪТ ЩЕ Е ЛЕСЕН

Тръбите, по които циркулира хладилният агент, се скриват в стената или тавана. Това е проста операция.

15


ТАВАННО ТЯЛО ЗА СКРИТ МОНТАЖ

климатик, дискретно скрит в тавана

› Малки размери

› Дискретно разположено в тавана

› Подът и стените остават свободни

за мебели и украса

› Енергоспестяващо

› Почти безшумна работа

16


ЦЕЛОГОДИШНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ Съвременните климатици „преработват“ въздуха по много начини. Те не само произвеждат студен въздух, но също така изсушават, филтрират, дори обновяват и затоплят въздуха в помещението. Идеални са за използване и през зимата.

За нас най-важен е вашият комфорт ... Таванните тела за скрит монтаж са напълно вградени в тавана – вижда се само вентилационната решетка. Почти не се забелязват, но работят забележително: пет скорости на вентилатора, режим с повишена мощност за бързо охлаждане, почти безшумен нощен режим, филтър и др. Това са само част от характеристиките на тези многофункционални, енергийно ефективни вътрешни тела.

17


› Малки размери › Дискретно разположено в тавана › Изходни отвори в четири посоки1 или поток във всички посоки с бяло-бял2, бяло-сив3 или самопочистващ се4 декоративен панел › Технология, която не създава силни течения на въздуха › Енергоспестяващо › Почти безшумна работа › Подът и стените остават свободни за мебели и украса

ТАВАННА КАСЕТА 18


СТИЛ И КОМФОРТ У ДОМА › Климатикът може да се монтира близо до стена или на тавана. В някои случаи вътрешното тяло може да е скрито в тавана и практически незабележимо. Климатиците на Daikin винаги изглеждат стилно. 1.

3.

2.

4.

За нас най-важен е вашият комфорт ... Монтираните на тавана касети имат различни режими за постигане на оптимален комфорт, съответстващ на вашите желания. И не се тревожете – дистанционното управление ви позволява бързо и лесно да работите с тях. Искате тялото да се монтира в ъгъла? Това е възможно, като се затворят една или две от клапите.

ВЪЗДУШЕН ПОТОК ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ 21


ururu

уникално съчетание между овлажняване и изсушаване, проветряване, отопление и охлаждане, както и пречистване на въздуха

SARARA › Най-подходящо ниво на влажност › Приятен въздушен поток › Високоефективно пречистване на въздуха › Стилен дизайн (награда Good Design) › Енергоспестяващи и ефективни: от единица използвана енергия се получават почти пет единици енергия за охлаждане или отопление

20


Доброто регулиране на температурата не е достатъчно за осигуряване на комфортен климат в помещенията. Много важни са също прецизното контролиране на влажността и проветряването на стаите. Системата Ururu Sarara охлажда и отоплява, овлажнява и изсушава, проветрява и пречиства въздуха. Във вътрешното тяло са монтирани и филтри, които задържат праха, цветния прашец и дима. Пречистването на въздуха също може

Ururu – овлажняване на въздуха: ПРИЯТНО И

да се настройва според вашите конкретни

ЗАТОПЛЯЩО.

потребности. Вентилационната система

Овлажняващата система Ururu извлича влага от външния въздух и я пренася във вътрешното тяло, като бързо

заменя застоялия въздух в помещението с

и ефективно овлажнява въздуха в помещението. Отличното съчетаване на овлажняващата и температурната функция гарантира равномерно отопление на цялото помещение.

чист външен въздух.

Sarara – изсушаване на въздуха: ПОЧУВСТВАЙТЕ РАЗЛИКАТА! При много висока влажност системата за изсушаване Sarara я понижава, без да променя температурата в помещението. За вас това е отлично решение, защото при по-ниска влажност човек се чувства по-добре.

21


URURU MULTI Овлажняване и проветряване Новата термопомпена система Daikin Ururu Multi се отличава със способността си да осигурява комфортно охлаждане, отопление, овлажняване и проветряване с външен въздух.

Мулти система Предназначена основно за работа в две жилищни помещения, мулти системата включва две атрактивно оформени стенни вътрешни тела и издръжливо външно тяло, което може да се монтира на балкон или на стена.

Овлажняване Ротор на овлажнителя

Нагревател на овлажнителя

За овлажняване (ururu на японски), системата извлича влага от външния въздух. Наситеният с влага външен въздух след това се подава във вътрешното тяло и равномерно се разпределя

Външно тяло с функция за овлажняване

навсякъде в помещенията. Системата Ururu Multi работи, без да използва резервоар за вода и равномерно разпределя овлажнения въздух. Подаването на затоплен влажен въздух е възможно само в режим Маркуч за влажен въздух

22

на отопление, като потокът може да се насочва или към едното, или към другото помещение.


Проветряване ЧИСТ ВЪЗДУХ, ДОРИ И ПРИ ЗАТВОРЕНИ ПРОЗОРЦИ За разлика от обикновените мулти системи, Ururu Multi може да внася в стаята свеж външен въздух с контролирана температура. Освен това подаваният външен въздух се загрява или охлажда до нужната температура без загуби на топлина или студ. Друго предимство на системата е, че подаващият вентилатор е разположен във външното тяло и шумът му няма да ви безпокои.

Вътрешно тяло

Овлажняващ ротор + Температурен катализатор › Отстраняване на димните газове (NOx/SOx) › Разлагане на неприятните миризми

Свеж и чист въздух

› Филтър за подавания въздух: задържа праха и цветния прашец

Свеж външен въздух

› Фотокаталитичен филтър за пречистване на въздуха: разлага миризмите, които не могат да се филтрират › Електрически филтър: формалдехид, вируси, плесени, гъбички › Регулиране на температурата и на подавания въздух

ВЪТРЕ

ВЪН

23


СИСТЕМИ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА чист въздух за спокойно и здравословно дишане

› Стилен дизайн › Подобрени характеристики › Несравним комфорт › Почти безшумна работа › Лесно поддържане › Преносими › Не е необходим специален монтаж

24


MCK75JVM-K

MC707VM

ЧИСТ И ВЛАЖЕН ВЪЗДУХ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН

ТРОЙНО ПРЕЧИСТВАНЕ

Във въздуха, който дишаме, има много вредни за здравето вещества,

Цветният прашец, домашният прах и козината на домашните любимци са само някои

например алергени, бактерии, вируси, цигарен дим. Освен тях през

от потенциалните причинители на алергии, астма и респираторни заболявания.

зимата е особено важен и проблемът с изсушаването на въздуха.

Пречистващите системи на Daikin използват тристепенна технология за пре чистване на въздуха, чрез която ви освобождават от грижата за:

Системата за пречистване на въздуха Daikin Ururu овлажнява въздуха във вашия дом и премахва вредното въздействие на сухия въздух. Необходимо

› Премахване на алергените

е само периодично да доливате вода в четирилитровия резервоар, а

› Отстраняване на вирусите и бактериите

системата с капацитет до 600 мл/ч ще се грижи за влажността на въздуха.

› Премахване на миризмите

MC707VM

TÜV NORD Systems GmbH & Co. KG

ar nt o c Ac rd

› Премахване на алергените

en d a e Te s t rd

Vol u

› Овлажняване

y i In yg in d o o r A i r H tan gt o T ÜV N OR D S

Suitable for Allergic People House dust and indoor allergen retention Test object: Air purifier and humidifier SEGB-2540/08

› Премахване на миризмите

25 Системите на Daikin за пречистване на въздуха вече са получили широко признание: ефективността им се потвърждава от удостоверенията, издадени от организацията Allergy UK за MC707VM и от TüV за MC707VM и MCK75JVM-K.


DAIKIN ALTHERMA гаранция за висока ефективност и пълен комфорт Daikin Altherma е цялостна битова система за отопление и производство на топла вода, която използва термопомпена технология за извличане на топлина от външния въздух. Тя е гъвкава алтернатива на отоплителните котли, използващи изкопаеми горива, като има и опция за охлаждане. Високата енергийна ефективност на Daikin Altherma я прави идеално решение за намаляване на потреблението на енергия и емисиите на CO2.

26

Daikin Altherma в новопостроени сгради

Daikin Altherma при обновяване

Основно приложение

В новопостроени сгради или паралелно със съществуващ котел

Обновяване: подмяна на традиционните отоплителни котли

Отоплителни тела

› Подово отопление › Нискотемпературни радиатори › Вентилаторни конвектори › НОВО Термопомпени конвектори

› Високотемпературни радиатори

Допълнителни удобства (опции)

› Гореща вода за битови нужди › Охлаждане › Свързване на слънчева система за производство на гореща вода

› Гореща вода за битови нужди › Свързване на слънчева система за производство на гореща вода


ТРИ ПРЕДИМСТВА ПРИ НОВО СТРОИТЕЛСТВО И РЕМОНТ НА СГРАДИ › Рентабилна система с нисък разход на енергия › Намалени емисии на CO2 › Пълен комфорт


Нискотемпературна система Daikin Altherma

ЗА НОВО СТРОИТЕЛСТВО A1 Сплит система – външно тяло Външното тяло извлича топлина от околния

3 Слънчев колектор

въздух и я предава на вътрешното тяло по

3 Помпена станция на слънчевата система 2 Термопомпен конвектор

тръбопроводите с хладилен агент.

С грижа за вашето удобство през цялата година. Daikin Altherma е тиха и компактна система, която произвежда всичката необходима за дома ви топлина, в това число и гореща вода. И това не е всичко, през лятото процесът може да протича в обратна посока и да разполагате с гореща вода, но прохладен дом.

Допълнителни удобства 1 Гореща вода за битови нужди В кухнята, банята ..., навсякъде и за цялото семейство!

A2 Сплит система – вътрешно тяло

A2 Вътрешно тяло

Обем: 150, 200 или 300 литра

Подово отопление

2 Отопление Подово отопление, нискотемпературни

Монтира се на всяко подходящо място (в

радиатори или вентилаторни конвектори: три гаража, мазето, кухнята или другаде). На външен вид прилича на обикновен котел и захранва

Нискотемпературен радиатор

A1 Външно тяло

3 Комплект за слънчева енергия

начина да разпределите топлината на Daikin

1 Бойлер за гореща вода за битови нужди

Altherma в цялото жилище. >> НОВО

отоплителната система и бойлера за гореща вода.

B Моноблок – външно тяло

3 Слънчев колектор 3 Помпена станция на слънчевата система 2 Термопомпен конвектор

Външното тяло в изпълнение моноблок съдържа всички необходими компоненти: не е необходимо да използвате допълнително пространство вътре в жилището.

28

Термопомпеният конвектор е много по-различен от вентилаторните конвектори и другите видове отоплителни тела. Термопомпеният конвектор осигурява необходимото отопление или охлаждане при оптимална енергийна ефективност, когато работи в състава на системата Daikin Altherma в новопостроени сгради.

1 Бойлер за гореща вода за битови нужди

3 Слънчева система

3 Комплект за слънчева енергия

слънчева енергия, която допълнително повишава

B Външно тяло моноблок

ефективността и икономичността. Тя осигурява до

Daikin предлага цялостна система за използване на

70% от енергията, необходима за производството на гореща вода за битови нужди.


Високотемпературна система Daikin Altherma

ПРИ РЕМОНТИРАНИ СГРАДИ Допълнителни удобства

A1 Сплит система – външно тяло

1 Гореща вода за битови нужди Без допълнителен електрически нагревател, достатъчна за цялото семейство. Ако изберете бойлера EKHTS, можете да го монтирате над вътрешното тяло, за да спестите място.

Външното тяло извлича топлина от околния въздух. Топлината се предава до вътрешното тяло по тръбопроводите с хладилен агент. A1 Външно тяло

A2 Сплит система – вътрешно тяло

1 Бойлер за гореща вода за битови нужди

Вътрешното тяло използва топлината за загряване

A2 Вътрешно тяло

на вода до 80°C, която се използва в радиаторите за отопление и за битови нужди.

2 Отопление При монтиране на отоплителна система Daikin Altherma не се налага да се подменят съществуващите радиатори. 3 Система за използване на слънчева енергия Daikin предлага цялостна система за използване на слънчева енергия, която допълнително повишава ефективността и икономичността. Ако в момента слънчевата енергия не е необходима, предназначеният за целта бойлер (EKHWP) може да съхранява до едно денонощие голямо количество гореща вода, която по-късно да се използва за битови нужди или за отопление. Слънчев колектор

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ...

ЧРЕЗ БИТОВИЯ БОЙЛЕР EKHWP500A СЛЪНЧЕВАТА ЕНЕРГИЯ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ГОРЕЩА ВОДА ЗА БИТОВИ НУЖДИ, КАКТО И ЗА ЕФЕКТИВНО ПОДПОМАГАНЕ НА ОТОПЛИТЕЛНАТА СИСТЕМА.

Вътрешно тяло и бойлер за гореща вода за битови нужди


УДОБНА И ЛЕСНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ Простото дистанционно управление с инфрачервена светлина позволява лесно изпълнение на всички функции: › Включване / изключване › Промяна на температурата › Превключване между охлаждане / отопление › Промяна на скоростта на въздушния поток › Тих режим на работа на вътрешното и външното тяло › Датчик за движение: автоматично превключва на режим с нисък разход на енергия, когато в помещението няма хора „Нашият бленуван дом беше почти готов, когато го купихме. За щастие, успяхме да пригодим климатичната система към дома си, а не обратното.“

Мишел, на 48 години

30


DAIKIN, ВАШИЯТ НАДЕЖДЕН

партньор

ФИЛОСОФИЯТА НА DAIKIN СЕ КРЕПИ НА ИНОВАЦИИТЕ И КАЧЕС ТВОТО. НАШИТЕ ЕКИПИ ПЕРИОДИЧНО СЕ ОБУЧАВАТ, ЗА ДА МОГАТ ДА ВИ ПРЕДЛОЖАТ НАЙ-ДОБРИТЕ РЕШЕНИЯ. НЕПРЕКЪСНАТО СЕ УСЪВЪРШЕНСТВА И ПРОИЗВОДСТВЕНИЯТ ПРОЦЕС. ВИНАГИ МОЖЕТЕ ДА РАЗЧИТАТЕ НА:

› максимален комфорт: нашите системи предлагат безброй възможности и допълнителни опции › енергийно ефективни решения: климатичните системи на Daikin щадят околната среда › климатизация според конкретните ви потребности:

DAIKIN, ВАШИЯТ ПРИНОС ЗА ОПАЗВАНЕ НА

околната среда

Daikin предлага различни конфигурации в зависимост от вашите потребности › проектирани с вкус: нашите системи изглеждат стилни и подхождат на всеки интериор › приятно отопление, освежаващо охлаждане и чист въздух: наслаждавате се на оптимален комфорт в дома си

Избирайки климатична система на Daikin, вие полагате грижи и за околната среда. В процеса на производство на нашите климатични системи ние правим всичко възможно да рециклираме материалите, да намаляваме количеството на отпадъците и да използваме енергия

по всяко време › почти безшумна работа: климатичните системи на Daikin зачитат вашето (и на съседите ви) право на спокойствие и тишина.

от възобновяеми източници. Daikin е синоним на екологично производство и ограничава употребата на олово, живак, кадмий и други материали, които вредят на околната среда.

31


Посетете някоя от местните фирми, упълномощени да монтират системи на Daikin, която ще ви помогне да направите правилния избор на климатична система и начина на нейния монтаж. Тя притежава необходимите знания и опит и заедно с вас ще намери най-подходящото решение за вашите специфични потребности. Освен това ще получите и препоръки за поддръжката на системата, така че тя дълго време да функционира оптимално.

DAIKIN КОМФОРТ НАВСЯКЪДЕ Където и да отидете, с каквото и да се занимавате, ние мислим за качеството на въздуха, който дишате. Температурата, проветряването и влажността на въздуха са важни не само за уюта във вашия дом, но и за ефективността на трудовата ви дейност, а не на последно място – и за вашето здраве.

ИНВЕСТИЦИЯТА ВИ НОСИ ПАРИ, ДЪЛГИ ГОДИНИ Парите ви ще са вложени мъдро, ако изберете качествена система.

Уникалните възможности на Daikin като производител на климатизационно оборудване, компресори и хладилни агенти са в основата на прякото му ангажиране с проблемите на околната среда. През последните години Daikin се стреми да придобие водеща роля в производството на изделия, които имат ограничено въздействие върху околната среда. Това предизвикателство изисква екологично проектиране и разработване на широка гама от продукти и системи за управление на енергията, водещи до икономия на енергия и намаляване на отпадъците. Daikin Europe N.V. участва в сертификационната програма Eurovent за климатици (AC), комплекти с водно охлаждане (LCP) и вентилаторни конвектори (FC); данните за сертифицираните модели са показани в Eurovent Directory. Мултисистемите са сертифицирани по Eurovent само за конфигурации с до 2 вътрешни тела.

DAIKIN AIRCONDITIONING Central Europe HandelsgmbH campus 21, Europaring F12/402, A – 2345 Brunn/Gebirge www.daikin.at

Попитайте за нашите специализирани брошури – това не ви задължава с нищо.

КАКВО ТЪРСИТЕ? › климатизация за дома? › климатизация на работни помещения и офиси? › вентилационна система за свеж въздух?

Настоящата брошура е предназначена само за информация и не представлява предложение, обвързващо Daikin Europe N.V. Daikin Europe N.V. е съставил тази брошура според информацията, с която разполага. Няма явна или неявна гаранция за пълнотата, точността, надеждността или годността за конкретна цел на нейното съдържание и на продуктите и услугите, представени в нея. Техническите характеристики подлежат на промяна без предварително уведомяване. Daikin Europe N.V. не носи никаква отговорност за преки или косвени щети в най-широкия смисъл, произтичащи от или свързани с използването и/или тълкуването на тази брошура. Авторските права върху цялото съдържание са на Daikin Europe N.V.

Продуктите на Daikin се разпространяват от:

ECPBG10-001 • CD • 03/10 • Авторски права: Daikin Настоящата брошура заменя ECPBG09-001. Отг. редактор: Daikin Europe N.V., Zandvoordestraat 300, B-8400 Oostende

ФИРМИТЕ ЗА МОНТАЖ СА ГОТОВИ ДА ВИ ПОМОГНАТ

DAIKIN - брошура /03-2010/ (BG)  

DAIKIN - ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ ЗА ВАШИЯ ДОМ. КЛИМАТИЦИ, ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ, ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА, ВЕНТИЛАЦИЯ, ОВЛАЖНЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА, И...