Page 1

Frozen Yogurt Ice Cream... Αγνό αλλά και λίγο κολασμένο

PRESTIGE Pafos

1


2

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

3


6

PRESTIGE Pafos


10

PRESTIGE Pafos


τεύχος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

29

54

68 Καλές Διακοπές με θετική σκέψη!!! EDITORIAL

20. Από τον Κλεάνθη Σκορδή

Cover story

40.Ντιάνα Βαρτάνοβα Γιατί διάλεξε την Πάφο για να ζήσει…

50.Τάκης Μανώλης όπως λέμε κατωπαφίτης!

54. Βαλεντίνα Σοφοκλέους 68. Μιχάλης Ηγουμενίδης

40 16

PRESTIGE Pafos

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

60. Η Πέγεια του σήμερα… 104. Γαλαταριά 76. Και τώρα τι; Κόμματα-κομμάτια… 108. Η κρίση τέχνας κατεργάζεται… Ανθρώπινα 64. Ίδρυμα Αρχάγγελος Μιχαήλ

Στιγμές

Αποτυπώματα

Πρόσωπα

Φάκελος

18. Ατζέντα 28. Απ΄ την καλή κι ανάποδη 30. Black White 44. Μedia world 102. Κοινωνία Prestige 103. Prestige στιγμές

Φωτογράφος: Ανδρέας Εύζωνας Κομμωτήριο: Hair Spray & nail polish Ρούχα: Ιδιωτική συλλογή Επιμέλεια: Κλεάνθης Σκορδής

Stigma

24. Λένια Τσαδιώτου 34. Άντρη Κωνσταντινίδου 58. Mr ‘‘X’’ 86. Άντρος Ευαγόρου 126. Σάκης Χατζηαλεξάνδρου


PRESTIGE Pafos

17


18

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

19


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Βρες το και στα πιο κάτω περίπτερα

20

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

21


22

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

23


24

PRESTIGE Pafos


30

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

31


BLACK & WHITE Στην πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Πάφου στην Παλιά Ηλεκτρική για τις επετείους του 74. Άψογη η παρουσίαση από την Ερμίνα Μάη, άψογος ο καθηγητής Κούκος, άψογο και το μουσικό κομμάτι με τους Σωτήρη Καραγιώργη, Στέλιο Κακογιάννη και Θεοφανώ Χαραλαμπίδου. Το μόνο αρνητικό, η σχεδόν άδεια αίθουσα, και τρανταχτή η απουσία δημοτικών συμβούλων, πλην τεσσάρων φωτεινών εξαιρέσεων!

‘Άσπρο στους αθλητές μας, που πέτυχαν μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Μερσίνας, αλλά και σε όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση, κάνοντας μας να νιώσουμε, μετά από πολύ καιρό, περήφανοι για τη χώρα μας.

Στους ασυνείδητους χακερς που μπλοκάρουν τους ηλεκτρονικούς μας υπολογιστές, με το παραμύθι της παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας και την ανάγκη τάχα επιβολής συγκεκριμένου ποσού ξεμπλοκαρίσματος. Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τι κάνει;

Στις τράπεζες που άρχισαν τα όργανα σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αποστέλλοντας επιστολές και τραβολογώντας στα δικαστήρια τους χρεώστες. Έτσι μπράβο, να πειθαρχούν στις αποφάσεις της Τρόικας.

Στα μαύρα χάλια του δημόσιου κήπου Πάφου, που εν να μας μείνουν αγκονίν. Ακόμη μια τσαπατσούλικη δουλειά των δημοτικών αρχόντων. Στο καζαντί, τους βρήκαμε;

Στους εμπορευόμενους που μας στηρίζουν πάντα όπως στηρίζουν και το νέο μας εγχείρημα με τη ρωσική έκδοση. Τους ευχαριστούμε διπλά.

Στην Παυλίνα Φλεβοτομά και τον Νικόλα Αρκαδίου, οι οποίοι τόλμησαν το διαφορετικό, μεταφέροντας την παράσταση ‘23’, στο Otto Dieci αντί σε κάποιο θέατρο. Η ανταπόκριση πάντως από τους θεατές ήταν μεγάλη.

Στα καραγκιοζιλίκια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου, που παράδοση τόχει, κάθε συνεδρία του να στέφεται από καυγάδες και ρεζιλίκια! Φτου να μου χαθείτε! Στους κρατούντες που μας δουλεύουν σε ψιλό γαζί. Ξέρουν αυτοί!

Στα μαύρα που είναι πάντα πιο πολλά από τα άσπρα και ορκιζόμαστε, ΄δεν φταίμε εμείς γιαυτό!. Εμείς θέλαμε να δούμε άσπρη μέρα!

Στην απουσία ανθρωπιάς εκ μέρους συγκεκριμένων τροχονόμων του Δήμου Πάφου. Μας καταγγέλθηκε περίπτωση όπου μητέρα άφησε αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου της έξω από ΑΤΜ τράπεζας, με το γιό της μέσα, για να βγάλει λεφτά από τη μηχανή. Υπόθεση δηλαδή μερικών λεπτών. Αρκετά όμως για να σπεύσει ο τροχονόμος και να της κόψει το λαπόρτο, την ίδια στιγμή που στο ίδιο σημείο, ήταν σταθμευμένα και άλλα αυτοκίνητα για πολλή ώρα, με άφαντους τους οδηγούς τους. Και επιλεκτικά λαπόρτα πλέον;

32

PRESTIGE Pafos

Μαύρο στις Ερευνητικές Επιτροπές, που καθόλου δεν μας εξέπληξαν, αφού ξέραμε εκ των προτέρων πως είναι για το θεαθήναι! Ντροπή τους!

Στην μη συμπερίληψη της Συμμαχίας Πολιτών στο Εθνικό Συμβούλιο. Επιβεβαίωση τραγική, ότι πρόκειται για κλειστό κύκλωμα, στο οποίο πρόσβαση έχουν μόνο όσοι δεν έχουν μεγάλη γλώσσα!

Στους κερδοσκόπους που εν μέσω κρίσης, πουλούν σε εξωφρενικές τιμές, ακόμη και ένα μπουκάλι νερό! Κάποιος να τους μαζέψει!

Στην κάθοδο ρώσων στην πόλη μας και στα επιχειρηματικά ανοίγματα που αναμένεται να αποτελέσουν φιλί ζωής για την επαρχία κι όχι μόνο. Καλώς να ορίσουν.

Στην προσπάθεια διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου σε Εμπορική και Κτηματική με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τους ανύποπτους πολίτες, οι περιουσίες των οποίων θα εκποιηθούν πάραυτα! Οσφυοκάμπτες της Τρόικας!

Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν. Η ρήση πάει γάντι στην απόφαση του Δικαστηρίου για το Μαρί, η οποία και σεβαστή είναι και αποδεκτή. Ωστόσο, η ιστορία επαναλήφθηκε. Εξιλαστήρια θύματα, ενώ οι αληθινοί ένοχοι, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Ούτε καγκουρώ να ήταν!

Στο ναυαγοσώστη εκεί στην παραλία του Φάρου που έσωσε αγγλίδα από βέβαιο πνιγμό. Άσπρο και στον ναυαγοσώστη στην παραλία της Τίμης, που είναι όσο αυστηρός χρειάζεται, ευαίσθητος σε θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος και δεν χάνει δευτερόλεπτο από τα μάτια του τους λουόμενους.

Στην διακαναλική συνέντευξη Αναστασιάδη για τα επιτεύγματα(!) του τετραμήνου διακυβέρνησής του, που μας θύμισε ανάλογες του Χριστόφια. Ένας πρόεδρος που δεν αρέσκεται στην κριτική και στις σκληρές ερωτήσεις. Ευτυχώς που δεν είχε τασάκια μπροστά του!

Στα παιδιά που πρώτευσαν και σε όσα πέρασαν στις εξετάσεις για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και Ελλάδας. Πολλά εύγε και στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν αλλά το πάλεψαν και να χουν υπόψη τους πως στη ζωή δεν πετυχαίνουν μόνο οι άριστοι.

Άσπρο στην έξοδο της Τράπεζας Κύπρου απο το καθεστώς εξυγίανσης (όχι μόνο φραστικά ελπίζουμε).

Στα χωριά της Πάφου, που τιμούν και φέτος την παράδοση με τα φεστιβάλ τους, ξαναζωντανεύοντας έστω και λίγο την ύπαιθρο, που την ξέχασαν οι κυβερνώντες. Το περίεργο θα ήταν να μην την ξεχνούσαν!

Μαύρο στην παραίτηση Σόλωνα Κασίνη απο την ΚΡΕΤΥΚ. Διάλεξε την ώρα!


PRESTIGE Pafos

33


34

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

35


36

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

37


38

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

39


40

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

41


COVER STORY Της Λένιας Τσαδιώτου

42

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

43


Απλά να κάθομαι σε ένα παγκάκι στο μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου, να τρώω παγωτό σε ένα καφέ απέναντι από το σταθμό των λεωφορείων, να θαυμάζω το ηλιοβασίλεμα στις απόκρημνες όχθες της θάλασσας…

44

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

45


Μας αρέσει!

46

PRESTIGE Pafos


ΦΑΚΕΛΟΣ Της Λένιας Τσαδιώτου

48

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

49


ΓΚΑΛΟΠ Της Άννας Ξενοφώντος

Η Κύπρος είναι ένα υπέροχο νησί, στο οποίο έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν τον καυτό ήλιο και να αναπνεύσουν το δροσερό αεράκι της θάλασσας. Όταν έρθουν για μια φορά στο νησί της θεάς Αφροδίτης, πολλοί τουρίστες αποφασίζουν να μείνουν εδώ για πάντα, και να μοιραστούν τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής, με τους υπόλοιπους κατοίκους της Κύπρου. Μεταξύ των μεταναστών, υπάρχουν και πολλοί εκπρόσωποι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Πώς είναι η ζωή για τους ρωσόφωνους κατοίκους της Πάφου σήμερα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ζωής στην Κύπρο; Και πώς συνυπάρχουν οι ρωσόφωνοι μετανάστες με τους παφίτες; Διαβάστε τι μας είπαν όσοι ρωτήθηκαν.

«Η ζωή στην Κύπρο είναι εύκολη και ήσυχη. Η αστυνομία λειτουργεί καλά σε αντίθεση με τη Ρωσία. Είναι πολύ καλός ο καιρός, πάντα ζεστός και ηλιόλουστος. Μου αρέσει το φαγητό - πολύ υγιεινό και ελαφρύ. Όλο το χρόνο έχουμε τα φρούτα και τα λαχανικά. Έχουμε καλές κλινικές και υπηρεσίες υγείας, και οι τιμές, σε σύγκριση με τη Ρωσία, είναι πιο χαμηλές. Αλλά, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Η μόρφωση δεν είναι τόσο καλή. Δεν υπάρχουν ούτε ρωσικοί κινηματογράφοι ούτε θέατρα. Ζούμε καλά με τους παφίτες, είναι καλόκαρδοι και έχουν κατανόηση.» Diana Kasymova

«Η Πάφος είναι η αγαπημένη μου πόλη στην Κύπρο, γιαυτό αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε εδώ με την οικογένειά μου. Προτεραιότητα της ζωής στην Κύπρο για μένα, ήταν πάντα το καλό κλίμα, γιατί είναι σημαντικό για το παιδί μου. Σε σύγκριση με την Ουκρανία, είναι πάντα ηλιόλουστη και ζεστή, χωρίς εργοστάσια που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Η Πάφος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσεις με τα παιδιά σου.» Ναταλία Tserahto

«Μου αρέσει η ζωή στην Πάφο. Είναι πολύ ήσυχη πόλη. Η ζωή εδώ κυλά αργά και ήσυχα. Μπορώ να βρω, όχι μόνο μια καλή δουλειά, αλλά και ξεκούραση. Είναι υπέροχο όταν κάθε μέρα μπορώ να περάσω το χρόνο μου στη θάλασσα με την οικογένεια μου. Φυσικά, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Ανατράπηκε πολύ από την κατάσταση με τις τράπεζες, εξαιτίας της οποίας επηρεάζονται ολοι κάτοικοι της Κύπρου. Αλλά ελπίζω ότι σύντομα όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, και εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό το υπέροχο νησί.» Alexander Suprun

«Η ζωή στην Κύπρο έχει γίνει λίγο χειρότερη. Αυτό οφείλεται, βεβαίως, στην οικονομική κρίση. Είμαι ικανοποιημένη με την ασφάλεια και την τιμιότητα του τοπικού πληθυσμού. Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, είχα χάσει το πορτοφόλι μου στο οποίο είχα 60 ευρώ και τραπεζική κάρτα με τα χρήματα στο λογαριασμό. Ο κωδικός για την κάρτα επίσης, ήταν στο πορτοφόλι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, όταν ένας κύπριος, μου επέστρεψε το πορτοφόλι με το περιεχόμενό του! Δεν θα γινόταν αυτό στη χώρα μου. Το μόνο πράγμα που δεν μου αρέσει τώρα είναι οι χαμηλοί μισθοί». Γιούλια Polishchuk

«Η ζωή στην Πάφο, έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά της. Είμαι ικανοποιημένη με την ασφάλεια στην πόλη και το κλίμα. Μου αρέσει η καλοσύνη των κατοίκων της πόλης, η εγκαρδιότητα και που είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν. Δεν είμαι ικανοποιημένη με την ποιότητα των δρόμων, αλλά μου αρέσει το γεγονός ότι δεν έχει κίνηση. Η Πάφος είναι πολύ μικρή πόλη, ώστε η ζωή των νεαρών να είναι λίγο μονότονη. Δεν έχει πολλά κέντρα διασκέδασης για τους νέους και χώρους ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Δεν εχει εξειδικευμένα πάρκα. Επίσης, δεν έχει πολλές εκδηλώσεις για τους ρωσόφωνους κατοίκους.» Julia Αντρέου

50

PRESTIGE Pafos


Lina & Doxa Constantinidou

Το “School of Fine Arts”, μετά από μια πετυχημένη και δημιουργική χρονιά ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για την καινούργια σχολική χρονιά 2013-2014. Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας για την σκληρή δουλειά που έκαναν και για τις επιτυχίες τους που πέτυχαν στις εξετάσεις τόσο του χορού όσο και της μουσικής.

Στη σχολή διδάσκονται:

Dance Classes

-Ballet -Modern -Contemporary -Hip hop -Break dance -Zumba -Funky jazz -Pilates

Music Classes -Classical piano -Modern piano- Classical Guitar -Modern Guitar -Violin -Cello -Drums -Voice -Theory & Harmony of Music

Art Classes -Arts & Crafts -Drawing, Painting & Sculpture

Musical Theatre -Kitty katz programme Ο χορός, η μουσική και γενικά οι τέχνες

αναπτύσσουν αυτοσεβασμό και πειθαρχία, απομακρύνοντας έτσι τα παιδιά από διάφορες επιβλαβείς συνήθειες της εποχής μας. Οι τέχνες αυτές καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα, κτίζουν αξίες μιας ζωής, μαθαίνουν τα παιδιά να σέβονται το σύνολο και να δουλεύουν ομαδικά. Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και ωριμάζουν μέσα από ευγενή ανταγωνισμό. ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΊΝΗΣΑΝ και συνεχίζονται στο τηλέφωνο 26948581. 25 Μαρτίου 38, Πλατεία Σολωμού, Πάφος (έναντι από τη CYTA)

*Τα μαθήματα αρχίζουν στις 2 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι φωτογραφίες είναι απο την περσινή παράσταση ‘‘Christmas Spectacular’’


ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ Της Λένιας Τσαδιώτου


54

PRESTIGE Pafos


FLORIDA POOLS & SPAS


ΠΡΟΣΩΠΑ

56

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

57


58

PRESTIGE Pafos


60

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

61


ΦΑΚΕΛΟΣ: Η ΠΕΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ Της Λένιας Τσαδιώτου

62

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

63


64

PRESTIGE Pafos


ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

66

PRESTIGE Pafos


PROFILE Της Λένιας Τσαδιώτου

70

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

71


72

PRESTIGE Pafos


PROFILE Της Λένιας Τσαδιώτου

74

PRESTIGE Pafos


Φάκελος: Και τώρα τι;

78

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

79


Φάκελος: Και τώρα τι;

80

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

81


Φάκελος: Και τώρα τι;

82

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

83


84

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

85


86

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

87


88

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

89


90

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

91


92

PRESTIGE Pafos


94

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

95


96

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

97


98

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

99


100

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

101


102

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

103


104

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE

PRESTIGE Pafos

105


106

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

107


108

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

109


ΦΑΚΕΛΟΣ: Η κρίση τέχνας κατεργάζεται

Σταυρούλλα

110

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

111


JUST FOOD

112

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

113


114

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

115


116

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

117


118

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

119


ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ

120

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

121


122

PRESTIGE Pafos


EVENT/ СОБЫТИЕ

PRESTIGE Pafos

123


Land Rover Defender, TD5, Manual, Diesel, 2.5L / Механика, Дизель, 2.5 Л

124

PRESTIGE Pafos


€6.900

€ 5.800 PRESTIGE Pafos

125


EVENTS / СОБЫТИЯ

126

PRESTIGE Pafos


EVENT/ СОБЫТИЕ

PRESTIGE Pafos

127


128

PRESTIGE Pafos


130

PRESTIGE Pafos


EVENTS / СОБЫТИЯ

132

PRESTIGE Pafos


EVENTS / СОБЫТИЯ

134

PRESTIGE Pafos


PRESTIGE Pafos

135


EVENT / СОБЫТИЕ

136

PRESTIGE Pafos


EVENT / СОБЫТИЕ

138

PRESTIGE Pafos


EVENT/ СОБЫТИЕ

Στην Πάφο ήταν πρόσφατα ο Γιάννης Σπαλιάρας για τα γυρίσματα ενός video clip και βλέποντας τον από κοντά ήταν πιο sexy από ποτέ! Για όσους βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα ότι αυτό είναι το νέο amore του Σπαλιάρα θα σας απογοητεύσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι έγιναν ζευγάρι για τα γυρίσματα του νέου video clip του Ταραξία και της Georginas με τίτλο «Όλα Αλλάζουν» που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων που πραγματοποιήθηκαν στη Πάφο στο Paradice Cove οι δυο τους έγιναν για λίγο ζευγάρι… εμείς όμως κάτι άλλο είδαμε στο βλέμμα τους…μήπως κάτι ψήνεται? Τραγούδι: ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Τραγουδιστές: ΤΑΡΑΞΙΑΣ- GEORGINA Πρωταγωνιστές: Γιάννης Σπαλιάρας- Μαρία Κάκαρη Τοποθεσία: PARADICE COVE

PRESTIGE Pafos

139

Prestige29 web greek new