Page 1

13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE |

| SYDDANSK UNIVERSITET

EN HELT I FORKLÆDNING? S.8

RØDDERNES MYSTISKE HANDLINGER S. 3-4

DOMMEREN - MASKINE ELLER MENNESKE? | S. 13

MIGHTY ANTS - SKARP FRA START | S. 12

BLONDINEN FRA HOLBÆK | S. 11


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Historier er blevet fortalt, rygter har floreret, har det en betydning? Der er blevet smidt rygter i omløb, de forskellige teams iscenesætter sig selv på forskellige måder og fortæller, hvordan de arbejder. Netop dette er centrale elementer i anden udgave af Teamdynamiske Tidende. Værdier og målsætninger fra forskellige teams er tilkendegivet, fundamentet er lagt og der er kommet godt gang i SDU-ligaen. Du vil her kunne finde artikler, der tager fat i nogle helt essentielle momenter fra de foregående runder. Der vil være fysiologiske undersøgelser, kommentarer på dommernes præstation og indflydelse på spillet samt fokus på andre problemstillinger, der er opstået i den første fase af turneringen. Men et andet vigtigt punkt er, at fjerde spillerunde er overstået og dermed den sidste runde inden den forestående draft. Hvem bliver draftet, opstår der splid på de forskellige teams? Får det betydning for fortællingerne fra de forskellige teams, hvem kan holde fast i deres værdier og målsætninger, hvordan bliver hele situationen tacklet? Det er store spørgsmål, som vi endnu ikke kender svaret på. Læs avisen igennem og se om du kan finde nogle af svarene her. God fornøjelse herfra! Redaktørerne: 

Morten Roager Jensen

Casper Moltke Christiansen

Emil Adel Brunbech

Signe Vig Jensen


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

RØDDERNES MYSTISKE HANDLINGER FOXY ’PHANTS PRÆSTERER OVERLEGENT OG EROBRER FØRSTEPLADSEN I DIVISIONN MULDVARPER UNDER TRÆETS RØDDER RØD BOG—NØGLEN TIL FIASKO? BÆNKEVARMERE ER PIGER? ELLER HVAD?

SIDE 3-4 SIDE 5 SIDE 6 SIDE 6 SIDE 7

ROYALE VÆRDIER—VEJEN TIL SEJR

SIDE 8

SIDE 9

SIDE 9

MIGHTY ANTS VS BLAZIN’ ROOTS ELLER FREDERIK VS WILLIAM EN HELT I FORKLÆDNING FOLD UD SIDEN DOMMEREN—MASKINE ELLER MENNESKE MIGHTY ANTS—SKARP FRA START

SIDE 10 SIDE 10 SIDE 11-12 SIDE 13 SIDE 14

BOLDING ALLSTARS ANVENDER BESKIDTE TRICKS

SIDE 15

BLONDINEN FRA HOLBÆK

SIDE 15

RYGTEBØRSEN

SIDE 16

COMIC CORNER

SIDE 17-18

SPØRG HENNING

SIDE 19

STILLINGEN

SIDE 20

KOMMENDE KAMPE + VEJRUDSIGTEN

SIDE 21+22

BAGSIDEN

SIDE 23


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Af head coach Master Spruce aka Jacob Nørgaard (23 70 99 07) Er rødderne for meget rødder? Mediestuntet før kampen mod Royals satte diskussion og meninger i gang hos stort set alle. Der var tilmed dem, der synes, at rødderne gik langt over stregen. Mediestuntet blev dog ikke bare sat i værk for at lave sjov, der var tanker bag.

Blazin’ Roots blev ved forløbets start stemplet som værende det bedste team. Det blev tydelig-gjort efter trænings-kampe og den første tur-neringskamp, som BR vandt. Samtidig lagde Blazin’ Roots sig også i front i videnskonkurren-cen og vandt tilmed sammenlagt de fysiske test ved tilmed at have Morten Roager, der slog et par rekorder. Alt gik overraskende godt på teamet. Selv samtalerne uden for banen. Både ved TUS og ved selvarrangerede møder.

Stakkels William efter meniskoperation. Specielt mange piger kunne ikke holde tanken ud, hvis han skulle igennem genoptræning igen. Men som William siger: ”Jeg er rørt over opmærksomheden og undskylder, men jeg fik skam ikke nogen sms’er den aften, som dengang den virkelig var gal!”

konflikter på deres daværende team. Men på Blazin’ Roots var der fra start meget enighed og god stemning. Der kunne stilles spørgsmålstegn til, om teamet egentlig mere var det rare team end det meningsfulde team. Teamets mental coach følte tilmed, at det var svært at finde relationelle konflikter, der kunne arbejdes med, hvorved arbejdet blev lidt overfla-disk. Ønsket var at få nogle ægte konflikter i spil. Da teamet startede på at snakke om værdier var der enighed om, at teamets udvikling skulle være central, men samtidig at der kun kunne skabes udvikling ved at søge udfordringer. Mediestuntet: To dage før kampen mod Royals melder BR på facebook, at de kommer til at mangle Helle og Morten, der begge skal arbejde. Dagen før kampen ”faker” William en skade under træning og må humpe fra banen. William blev for 3 måneder siden opereret i menisken og har haft hård genoptræning. Det meldes efterfølgende, at William, Line og Frederik alle er skadet og ude. Samtidig bliver der fortalt, at der er søgt om dispensation for, om head coach må agere udskifter, hvis en af de fem spillere, der kan spille, skal have pause. På kampdagen kommer William på krykker, som han smider umiddelbart før kampstart, og samtlige 10 spillere er klar til kamp.

Konflikter som drivkraft Eftersom BR blev anset som værende et af de bedste teams, ville rødderne prøve at vende situationen om og gøre den næste modstander Royals til favorit. For det første ville BR prøve at udfordre modstanderens forberedelse til kampen. Skabe noget, der mindede om elite-verdenen, hvor det ofte ses, hvordan man sætter falske rygter i gang om spilleres skadesituation for at overraske modstanderen til selve kampen. For det andet ønskede vi at skabe nogle konfron-tationer udefra, hvorved hvert teammedlem kunne udfordres på, hvordan situationen skulle tackles bedst muligt.

Det lykkedes at skabe forvirring hos modstand-eren, der selv har udtalt, at de ikke kunne finde ud af, om det var et mediestunt eller ej. Generelt satte det spekulationer i gang hos alle i forløbet. Nogle tænkte slet ikke på, at det kunne være et mediestunt, men havde i stedet stor symVed at se tilbage på teamboldforløbet fra modul 5, hav- pati, især for Williams situation. de stort set alle fra Blazin’ Roots haft større og flere


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Andre konfronterede teamet flere gange for at forsikre sig om, at det var ægte. Det blev en udfordring for hver BR-medlem at holde på hemmeligheden dagen igennem og til kampstart næste dag.

BR, at det styrker teamet. 1 skridt tilbage giver 2 skridt frem. Head coach kastede allerede ved den efterfølgende kamp mod Mighty Ants en ny udfordring i hovedet på spillerne, da han før kampen meldte, at spillerne skulle styre kampen 100% selv. Der kunne spores irritation og frustraOm aftenen fik head coach en hel del opkald fra team- tion, men det endte dog med, at kampen alligevel blev medlemmerne, der ville fortælle, hvem der nu havde tæt trods en svag start, hvor BR var bagud 9-2 efter første konfronteret dem, og hvordan rygterne var i spil de for- quarter. Spillerne tog værdierne til sig. Hver spiller tog skellige steder. Da teamet mødtes inden kampstarten, ansvar for sig selv og teamet. Alle blev inkluderet og på var der stor nervøsitet. Var der skabt for stort had til den måde blev udfordrin-gen håndteret med et flot udteamet? For nogle havde det decideret været for ube- bytte. Spillerne er nu endnu mere bevidste om, hvordan hageligt at lyve. Teamet tog en god snak om, hvordan de kan hjælpe og kommunikere med hinanden under det skulle tackles. Det blev besluttet, at give modkampen. Kampens slutning var nervepirrende og sluttede standerholdet kage efter kampen, samt at lægge en med et nederlag på 21-19 (læs mere om kampens forløb pressemeddelse på facebook med en und-skyldning til på BR’s facebook-side). dem, der følte, at vi havde trådt på dem. Det gik dog op for teamet, at teamet nu var rykket endnu længere sammen. Blazin’ Roots’ værdier og målsætning Konflikten havde skabt drivkraft. Alle bakkede op om mediestuntet efter det var diskuteret igen-nem. Mediestuntet skabte sammenhold. Ved den endelige fastlæggelse af værdier holdte rødderne fast i, at der skal stræbes efter udvik-ling ved hele tiden at søge udfordringer. Samtidig er det betydningsfuldt, at alle bakker op og alle personer på teamet bliver hørt og benyttet. Teamet skal altså være inkluderende, da BR mener, at det skaber det bedste sammenhold. Hvis teamet skal udvikle sig, kræver det dog, at hvert teammedlem også tør at tage ansvar. Der skal stilles krav til sig selv og teamet. Med disse værdier mener BR, at de kan nå deres målsætning. Målsætningen er sat relativt højt: Blazin’ Roots skal vinde basket-, videns- og den fysiske konkurrence. For hver konkurrence blev der sat realistiske procesmål, så selve resultatmålet ikke blev overfla-disk og uhåndgribeligt. 1 skridt tilbage og 2 frem På BR menes der, at det er muligt at vinde alle konkurrencerne, og sætter derfor overlæggeren højt. Selvom rødderne konstant prøver at udfordre sig selv, så mener

Rødderne sætter stor pris på refleksion. Selv under kampen sørger de for at nedskrive tanker, som kan bruges efterfølgende. Tavlen er med hver gang sammen med trylledrikken, der giver næring til rødderne.

Rødder er solidt plantet og gror med ny næring Det handler om, at BR ikke må træde vande! Rødder gror ikke, hvis der ikke kommer ny næring. Rødderne skal dog alligevel være plantet solidt i jorden, så træet ikke vælter. Det er de bestemt nu, hvor målsætning og værdier er fastsat. Rødderne er klar til mere modstand og vind i træerne. Som Per Kjærsgaard skriver i den højskolekære sang Linedanser: ”De stærkeste rødder har træ’r i blæst”.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Skrevet af Jacob Kristensen (25 32 75 85)

Foxy ’Phants viste gode takter i kampen mod Majestic Lions, da de var dem overlegne på fysiologiske parametre, der kan have været medvirkende til, en tilsyneladende nem sejr. Pulsmålerne var på under kampen mellem Majestic Lions og Foxy ’Phants. Dette i håbet om at give brugbar information til de fysiske coaches. Der var en mærkbar forskel i de to holds gennemsnitlige pulsværdier. Majestic Lions der haltede bagud det meste af kampen, havde en gennemsnitlig pulsværdi på 142. Den samme værdi var for Foxy ’Phants noget lavere nemlig 124. Skal man tolke på disse to resultater, kunne de indikere at Foxy ’Phants er et hold i god form. Dette afspejlede også kampen i flere situationer, hvor det kølige overblik blev holdt og der blev scoret på chancerne.

Josef Sedighi – tæt på genialitet Josef, der for tiden tørner ud for Foxy ’Phants, spillede en noget nær perfekt kamp imod Majestic Lions. Der var dog få skår i glæden, da Josef spillede mange af kampens minutter. Dette betød at Josef var den af ”Elefanterne”, der var mest presset under kampen. Dette vidner en gennemsnitlig pulsværdi på 158. I tilspidsede situationer sidst i kampen, formåede Josef ikke at holde sit ellers glimrende niveau – og det blev til en del flere personlige fejl, end hvad man ellers forventer af den driblestærke herre. En laktat måling, der fortæller om den ophobede mælkesyre under luftfrit arbejde, indikerer ligeledes at Josef var presset til tider. Her blev en værdi på 5,0 målt, hvilket var en af de højeste værdier for Foxy ’ Phants. Mr. Sedighi, spiller dog en meget alsidig rolle på banen, for Foxy Phants. Dette betyder at man kræver et stort løbepensum af den lave troldmand, hvorfor de før-

nævnte værdier naturligvis har været højere end de resterende på holdet.

Trods de få skår i glæden, kunne det ikke ændre på kampens udfald, der endte med en relativ sikker sejr til Foxy ’Phants. Den gode kondition blev udslagsgivende for kampen udfald, hvor Foxy ’Phants formåede at holde hovedet koldt.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Af: Emil ”Low Rider” Adel 3. spillerunde er afsluttet og DRAFTEN nærmer sig med hastige skridt. Der bliver snakket om rygter og spekulationer i krogene af hallerne og i omklædningsrummene på SDU. Et af de mest kontroversielle rygter der florere for tiden, er rygtet om muldvarper på de forskellige teams der efter sigende skulle arbejde under falsk dække for at spionerer for andre hold i ligaen. Spilleren William med nummer 00 på Blazin Roots skulle eftersigende være en muldvarp der lækker fortrolige oplysninger til rivalerne fra Mighty Ants. En anonym kilde beretter således om en episode i fredags på Heidis bierbar, hvor selvsamme William stod i baren som bartender. ”En stor gruppe spillere fra Mighty Ants bestilte drikkevarer i lange baner i løbet af hele aftenen. Spillerne Christoffer Burgess og Andreas Thiesson blev flere gange set i lavmælt snak med William der stod bag baren og ved 2 tiden blev de selv samme personer set forlade baren sammen, højlydte og grinende”. Det store spørgsmål er om William kun modtog bestillinger på alkohol og modtog drikkepenge den aften, eller om han modtog større betalinger og bestillinger på fortrolige taktiske oplysninger fra træets inderste rødder. Det vil altså ikke komme som en overraskelse, hvis William om kort tid er at finde i myretuen i stedet for i træets rødder og spørgsmålet er om han ikke hele tiden har befundet sig der?

Af: Frederik Englund Kampen mellem Mighty Ants og Blazin Roots var præget af dramatik fra starten. Et af de store spørgsmål efter kampen lød på, hvorfor head coach Nørgaard ikke sagde noget under hele kampen? Han forholdt sig passiv på sidelinjen hele kampen igennem. Ifølge Blazin Roots officielle udmeldelse på deres fanside, ville træneren give spillerne en chokeffekt inden kampstart. Han ville se hvordan spillerne reagerede når de ikke havde en træner. Chokeffekten gav et kæmpe bagslag, da holdet efter første quarter kom bagud 9-2, hvilket efterfølgende havde stor indflydelse i at holdet tabte kampen. Dette stiller spørgsmålstegn ved Nørgaards evner til at lede holdet. Flere af spillerne er meget utilfredse over at Nørgaards ledelse bygger på en lille mørkerød bog, som Nørgaard op til flere gange er set hive op før kampstart samt i timeouts. En af sangene som bogen indeholder, er den kendte højskolesang "Linedanser" som er blevet en fast rutine spillerne skal synge. Et af versene lyder "de stærkeste rødder har træer i blæst" og man skal i den grad love for, at de kom ud i et sandt stormvejr det første quarter mod Mighty Ants. Spørgsmålet er om holdet forsat vil lade sig styre af den lille bog, da holdet har et kæmpe spillerpotentiale.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Af: Charlotte Brøgger Nielsen, Majestic Lions

Efter de to første runder af basket-turneringen har drengene i gennemsnit haft 20,5 min på banen pr. person mens pigerne har måttet nøjes med 12,6 min pr. person. Er det godt for forløbet, at kønnet tilsyneladende afgør, hvor meget spilletid man får? Og hvilke konsekvenser følger i kølvandet på dette fænomen? Jeg har snakket med både bænkevarmerne og den modulansvarlige om sagen. Når drenge er genetisk disponeret med en større muskelmasse end piger, giver det så overhovedet mening at lave et forløb, som skal afspejle et eliteboldspilsmiljø, hvor piger og drenge blandes? Den modulansvarlige kan godt se problematikken, men mener, at der sker noget med sportens kode, hvis man fx laver regler for, der skal være piger på banen. Head coachens råderum indskrænkes, hvis der indføres regler og den stærkeste holdopstilling vil ikke være mulig. Man kunne ligeledes frygte, at sportens tab/ vind kode ville få mindre betydning og vige for et mere socialt fokus, hvis reglerne blev indført. Den modulansvarlige beder mig tænke over, hvilke konsekvenser en regel kunne betyde. Jeg forestiller mig, at der indføres en regel, som siger, at der min. skal være 2 piger på banen i kamp. Der sker det, at pigerne får større betydning på banen, men det bliver sværere for head coachen at sætte holdet hvis en pige bliver skadet, idet der på nogle hold er en pige mindre end der er drenge. Vi vil ikke se de stærkeste holdopstillinger, men tab/vind koden forsvinder ikke, for reglerne gælder på alle hold. Måske er vi heldige at se flere scoringer fra pigerne og måske kommer drengene til at tage mere ansvar for andre opgaver udenfor banen omkring holdet. Alt i alt synes jeg, der er mere som taler for, at der indføres en regel, som skal udligne kønsforskellene og bringe pigerne mere i spil på banen fremfor på bænken, men hvad siger pigerne egentlig til dette? Jeg har spurgt Natasha (5 min på banen i 2 kampe) og Marie Louise (7 min) fra henholdsvis Royals og Foxy

Phants omkring dette. Generelt er de begge okay med at sidde på bænken i pressede situationer, da de føler, at drengene er bedre kvalificerede til at være på banen i sådanne situationer. De mener, at pigerne i højere grad bør sidde på bænken end drengene, da drengene både er fysisk stærkere og mere boldspilserfarne end pigerne. Jeg spørger pigerne, om de føler, de er lige så berettigede til at være på holdet som de andre. Til dette svarer Natacha: ”Selvom jeg sidder på bænken har jeg også en plads på holdet. Jeg føler dog ikke at min plads er lige så vigtig som de spilere der er på banen. Da jeg ikke føler jeg kan bidrage med noget gavnligt på holdet i forhold til pointscoringer.” Marie Louise føler i høj grad, at hun er lige så vigtig for holdet, som de andre. Pigerne mener ikke der bør laves regler, da det vil gøre at man ikke kan stille med det stærkeste hold. I Gyldendals bog: Idrætspsykologi, kan man læse, hvordan det for mange eliteudøvere kan føre til et klubskifte, hvis man sidder for længe på bænken og derved mister motivationen for at spille. Det bliver interessant at se om der kommer udskiftninger på bænken i den kommende draft.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Af: Per Godballe, Royals

På det stærkt fremstormende team Royals er der ved at være styr på værdierne. På teamet Royals er der gang i en kæmpe udvikling. Teamet spiller bedre og bedre for hver kamp, og selv om vi er oppe imod store hold med masser af individuelle stjerner, kæmper Royals det bedste vi har lært og yder yderst kompetent modstand til de andre teams. En af årsagerne til denne fantastiske fremgang kan findes i teamets fremragende arbejde uden for banen og som headcoachen Michelle Kjærhus siger: ”Når et team fungerer uden for banen, kommer resultaterne også inde på banen”. Igennem en længerevarende proces har holdets spillere samt ledelse arbejdet med at finde frem til, hvorledes teamets grundværdier repræsenteres og ligeledes hvorledes teamet agter at fremstå og agere i forskellige situationer. Michelle Kjærhus har igennem hele forløbet været ankermanden i processen og har med hård hånd styret slagets gang, hvor bølgerne til tider har gået højt. Værdierne som teamet i fællesskab har kreeret, lægger i høj grad op til teamets målsætninger og ligeledes til teamets professionelle og sportslige ambitioner. Teamet har valgt den flade model i forhold til værdigrundlaget, hvilket vil sige, at ingen af de dannede værdier er højere rangeret end andre. ”Vi skal turde udfordre os selv, men også de andre. Det er igennem udfordring vi udvikler os som team!” - Thomas Bernhard. Royals har blandt andet udarbejdet en værdi og en fælles ambition om, at spillere og coaches hele tiden skal udfordres i deres stræben på at blive bedre. Dette er gældende både til træning men også, at vi tør udfordre i kampene. Det er blandt andet en af grundene Michelle Kjærhus peger på, der ligger til grund for og er nøglen til teamets stadig stigende formkurve og succes. Hele Royals’ værdisæt er endnu ikke offentliggjort, men meget tyder på at, Royals er et godt og sammentømret

team, som er klar på at ofre sig for hinanden, når det gælder! Hvis teamets yderst professionelle tilgang til træningen og kampene fortsætter, vil dette helt sikkert komme til at bære frugt i form af vundne kampe, og hvis Royals flotte og positive udvikling fortsætter, kan det meget vel være et team som kan gå hele vejen for herefter at stå med mesterskabspokalen efter slutspillet.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Navn: Lotte Birkekær Larsen

By: Odense

Status: SINGLE, 20 92 82 02, call me maybe ;-)

Look a like: ”Jeg synes selv jeg ligner Carly Rae Jepsen”.

Favoritbil: Brum fra Anna & Lotte, den er sød og gul.

Største drøm: At være med i en filmatisering af Anna & Lotte.

Motto: ”Call me maybe”

Navn: Rasmus Overgaard

By: Odense 5000

Status: Stueren single

Look a like: Woody fra ToyStory

Favoritbil: ”Jeg ser mig selv som en lamborghini gallardo, den er hurtig og smart i en fart, så det må være den”.

Største drøm: At få hår som Mikkel Hansen (sponsorat fra Head and shoulders søges!)

Motto: Torsdag er lille fredag


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Af: Patrick Thorsted (53 64 23 99) Meget var på spil I kampen mellem Blazin’ og Ants, og alle var tændte fra starten af kampen. Efterhånden som kampen skred frem og intensiteten blev øget, begyndte begge hold at tage forskellige kneb i brug. Sidst i kampen kom alle følelser udenpå tøjet og især en episode står klart frem! Efter en fejl fra Blazin’ Roots erobrer Frederik bolden, William forsøger at ligge et højt pres, men pludselig er det som en kortslutning sker for William, da han vælger at give et slag direkte ned i ryggen på den foroverbøjede Frederik. Frederik hopper op, som en trold af en æske, og er naturligvis frustreret over slaget, men under kampens hede formår heller ikke han at holde hovedet koldt, og hans modtræk til slaget er, at kaste bolden, med høj kraft ind i hovedet på William, og der opstår tumult midt på banen. Flere af holdkammeraterne forsøger at holde de to kamphaner fra hinanden, og det hele ser ud til at være ved at løbe løbsk. Sidst får man skilt de to ad, og det ender med en udvisning til William Bond! Udvisningen er helt på sin plads, men hvorvidt Frederik skulle have været sendt tidligere i bad bør også diskuteres. Har dommeren et godt forhold med Ants eller er det ”en vurderingssag”? Vi ville gerne have haft en kommentar fra dommer Andreas Bolding men dette har ikke været muligt, så om der skulle være lidt varme følelser er måske ikke helt uvist? Dette var ikke den eneste præstation der var svingende for dagens dommer, der så ud til hellere at ville lege og spille selv, end reelt at holde styr på begivenhederne!

Er Andreas Thiesson selv samme mand som helten, Superman? Dette spørgsmål kunne alle der har været vidne til Andreas Thiessons forgangne uge stille sig selv. Først måtte ”young gun” i buret i forbindelse med en MMA-kamp og her viste Andreas overskud, da han afgjorde kampen på umenneskelig kort tid. Et par dage senere bragede den selv samme Andreas igennem på Teamudviklingsscenen med et skud, der kunne måle sig i awesomeness med Michael Jordans dunk i slutningen af Space Jam. Dette ekstravagante omvendte 3-pointsskud, der blev smidt af sted mod kurven med 0,1 sek. tilbage på skuduret, har fået utallige kommentarer i SDU-ligaen. Modstander Simon Jeppesen har bl.a. udtalt ”Jeg kan ikke holde op med at se det”, og Jacob Kristensen havde følgende at sige, ”Jeg vil være ligesom Thiesson!”. Disse episoder har medført, at der er kommet bud efter Andreas, allerede inden årets draft. Alle teams er på jagt efter Thiesson. HC for Slam Funkz, Sofie Mai, har udtalt ”Vi vil med glæde sælge enhver spiller på vores team, for at få fat i vidunderbarnet Andreas!”, og HC hos Foxy Phants, Aske Søby, har ligeledes udtalt, ”Hvis vi skal have en chance for at nå vores målsætning, skal vi have fat i Thiesson!”. Men er det overhovedet rimeligt at Andreas er med i Teamudviklingsforløbet? Denne overmenneskelighed burde måske forbydes, og man kan nærmest stille dette regelbrud på lige fod med doping. En kommentar fra atleten selv lyder, ”Jamen dette skud kunne jeg lave hver kamp, men de andre skal jo også have en chance.” Næste kamprunde kommer Anti Doping Danmark således også ud, og skal lave nogle tests på Andreas, for at se om han overhovedet er berettiget til at deltage i SDU-ligaen. Eksperter mener således også, at der er mange fællestræk mellem Andreas Thiesson og manden af stål, Superman. Én ting er i hvert fald sikker. Hvis Andreas bliver sat til salg af HC Line Gram fra Mighty Ants til draften, så vil ”Young Gun” fremover skulle forvente at fremvise sine skills for et andet team.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Af: Casper Moltke Christiansen (casch11@student.sdu.dk)

ingen måde tid til at føre regnskab med antal tvivlsomme De fleste fans har prøvet det – vi har prøvet det. kendelser den ene eller den anden vej. Når man har dømt noget, er det fordi man har set en forseelse - og det er Råbt og været uforstående overfor en dommer, man sikker på! Viser det sig at være åbenlyst forkert må fordi manden igen har bragt sig selv i centrum, og man bare videre og glemme fejlen, så man ikke gør det insisteret på at give en fejl for en eller anden pe- igen i samme kamp. Kompensationer findes ikke – for har titesse. Eller givet det andet hold bolden, selvom man begået en fejl, så bliver den hverken gemt eller glemt alle i hallen kunne se, at det var dem der rørte ved at begå endnu en fejl – blot med modsat fortegn.

bolden sidst – ved manden da ikke at han har ødelagt resten af kampen! Det MÅ da være beviset på, at alverdens dommere er magtsyge, mangler personlig indsigt og elsker at være i centrum! Eller hvad? For at belyse dette må man se det lidt fra dommerens side. Der er særligt én formulering der ofte går igen i alle sportsgrene. Nemlig de tre ord ”efter dommerens skøn”. De tre ord giver altså dommeren sin magt til selv at vurdere og skønne diverse situationer. Det skal understreges, at dommere også er mennesker og sagtens kan finde empati for spillere der begår lovbrud. Der er vel ikke noget mere ærgerligt end at skulle udvise en spiller i sidste minut, i en ellers underholdende kamp, pga. en fastlagt regel. Men dommere er ikke sat i verden for at gradbøje regler til alle mulige tænkelige situationer – han er der for at håndhæve reglerne, i en given situation.

Dommere er ikke maskiner og bliver påvirket af omgivelserne, det er tydeligt. Tilskuere kan påvirke dommeren til at lave flere fordelagtige domme, for det hold de støtter. Ligeledes er der sandsynlighed for at, hvis der er et hold, der brokker sig igennem en hel kamp, vil dommeren påvirkes til at dømme mere fordelagtigt for det hold.

På SLAM FUNKZ syntes vi det er imponerende at de gider møde op til Uni kampene uge efter uge, og alligevel få smidt så mange negative kommentarer og råb efter sig! Og som undervisere må de også Men reglerne siger altså ikke noget om, at dommeren dømme kendelser mod spillere man skal tildele straf alt efter hvornår i kampen det sker, kender personligt. eller hvem der fører. Igen – som dommer synes man heller ikke det er skidesjovt at risikere en ødelagt kamp Det må jo på en eller anden måde ved at udvise i første minut. Men regler er regler, og har man begået forbrydelsen så skal straffen tages. Det påvirke dem i en er rigtigt, at en dommer i nogen grad bliver bedømt på eller anden grad. hvordan han forvalter reglerne – men hovedpunktet i Opsummerende kan man sige, at dommerne er sat i verenhver beslutning er: LEDELSE! Hvordan man leder den for at træffe de upopulære og nogle gange uforståelikampen, og hvordan man får solgt sine kendelser ge beslutninger. Dommere er basketfans, ligesom både bedst muligt. I forlængelse af, at folk ikke altid forstår tilskuere og spillere er. De er ikke ude på at ødelægge hvorfor dommere dømmer som de gør, bliver de også kampene. ofte tillagt falske motiver for deres handlinger. KomAfsluttende statement: pensationsdomme, hjemmedommer, cirkeldommer DU KAN IKKE UDTALE DIG OM DOMMERENS KENDELSER, osv. Alle der har prøvet at stå med en fløjte i hånden FØR DU SELV HAR PRØVET DET! ved, at det er fuldkomment absurd. Under kampen er dommeren fuldt ud koncentreret om spillet. Der er på


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

teamet. Bára meldte sin skade meget tidligt i forløbet, og vi er glade for hun ikke har holdt det tilbage, da en af voMed en omgang nytrykt spillertøj, tre sejre, fire res værdier netop er ærlighed - og det har Bára vist sig at værdier, og ti tilfredse teammedlemmer er Migh- være i denne situation! Vi på teamet var naturligvis kede ty Ants er kommet godt fra start i denne sæson, af, at vi mistede en stærk, hurtig og effektiv spiller. Men vi men hvordan står det egentlig til? på teamet har formået at bruge Báras andre stærke ressourcer, og vi vil ikke være hende foruden!!” Skadet spiller Med tre sejre i bagagen er Mighty Ants ikke et sekund i Teamwork og sociale arrangementer Da holdet er sammensat af mange forskellige individer tvivl om, at de er på rette kurs. Dette ses såvel på ba(ikke alle med lige stor bolderfaring), er Mighty Ants menen, som uden for banen, hvor humøret er højt, og hvor den indbyrdes TILLID er i højsæde. Som tilskuer til get opmærksomme på ordet TEAMWORK, hvor inklusion kampene kan man dog undres over fraværet af Mighty af alle, samarbejde og det sociale er centralt. Mighty Ants benytter sig derfor af sociale arrangementer, hvor alle har Ants spiller nummer 6, Bara Berghamar Danielsen på banen. Grundet en skade i knæet har Bara (efter megen mulighed for at få et indblik i hinanden uden for banen. ærgrelse) måtte bøje sig for den ÆRLIGHED der følger Respekteret med over for sig selv og for holdet. Hun har derfor udPå Mighty Ants har de ydermere snakket en del om ordet talt sig, at knæet skal holdes i ro i den næste fremtid, RESPEKT, og hvordan dette skal komme til udtryk før, unsåledes at skaden ikke forværres. Dette resulterer desder og efter en kampsituation. Respekten for hinanden er værre i, at Bara ikke bliver set på banen i den kommennødvendig for at holdet skal kunne opretholde deres stode tid. Jeg har været ude at forhøre mig blandt teamets re fremgang, men ligeledes skal respekten for de andre mentalcoach og headcoach, for at få en forståelse for hold hele tiden være til stede for ikke at miste fokus. Dersituationen. for er Mighty Ants allerede nu i gang men at forberede sig på sæsonens næste kampe som skal kæmpes mod henMentalcoach Jeanette Poulsen udtaler sig: holdsvis Majestic Lions mandag d. 13. maj kl. 8.30 og ”Som mentalcoach har jeg haft flere personlige samtaRoyals torsdag d. 23. Maj kl. 8.30. Vi håber som altid på ler med Bará og teamet, for at finde den bedste løsning god opbakning fra vores fans, og glæder os til vi mødes med Bará på bænken. Vi er kommet frem til en løsning som giver mening for Bará og for teamet. Bará har god taktisk forståelse af spillet, og til kamp formår hun at videregive denne til spillerne på banen. Hendes engagement og positive indstilling er smittende, og kan løfte holdet hvis humøret er på vej ned” Af Sandra Christiansen (sanch11@student.sdu.dk)

Head coach Line Gram udtaler sig: ”Selvom en fra holdet er skadet, så er det ikke ens betydning med, at man ikke længere er en del af teamet. Bára har en lige så stor plads på teamet som de resterende "raske" spillere. Til træning viser Bára stort engagement ved at se spillet udefra og kan komme med inputs, som er med til at hjælpe den tekniske træner. Til kamp er hun med til at løfte holdet mod sejr ved at skabe en god energi fra bænken, og ikke mindst er hun opmærksom på hvornår hun kan træde til som støtte for


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

I forgangene uge gik der tydelige rygter om at én og op til flere af spillerne på Bolding-Allstar teamet, var tvivlsomme og helt ude af betragtning til 2. Spillerundes kampe. Denne virkelighed skulle vise sig ikke at være en realitet. I anden spillerunde valgte Bolding Allstars’ headcoach at manipulere med mange i teambudviklingsmiljøet. Han valgte at lade sin stjernespiller, William Bond, være syndebuk. Den ærede Bond simulerede en skade i hans netop operede ben. Mange venner af William Bond var bekymrede og gjorde en stor indsats for at han kunne blive klar igen. Én af de begrundelser der nu rygtes, for at ligge til grund for dette stunt, har paraleller til det alkoholproblem deres headcoach kæmper med. Den utraditionelle headcoach har visse tendenser til at rive sig løs på flasken, når muligheden byder sig. Det siges at vedkommende, for nylig, har udmærket sig på behørig vis til en 25-års fødselsdag, efter at rygterne om hans spillere var bragt ud. Her drak den unge coach sig så beruset, at han ikke så andre muligheder end at vælte på sin tur hjem fra festen og slog fortanden direkte ned i en kantsten. Dette gjorde, at han i 3. spillerunde havde et naturligt hul til sugrøreret som kom fra Bolding-Allstars’ alkholiske-doping-drik, også kendt som deres ”trylledrik”. Hvilken ikke kun er indeholdende fun-saft som ellers før nævnt. En anonym kilde fra holdet udtaler at: ”Det er som om mine tanker forsvinder til en anden verden og at jeg bare giver headcoach ret”. Det tyder på, at der på Bolding-Allstar teamet er seriøse personlige- og psykyske problemer, som kræver professionel hjælp.

Royals Agency of Spionage, RAS, har nye beretninger om succesen hos Mighty Ants. Efter længere tids undercover arbejde, kan RAS ud fra en 18 siders lang rapport berette om en højst opsigtvækkende episode med Mighty Ants stjernespiller. Et gammelt ordsprog siger, ”hvad der kommer let, går let”. Det måtte Mighty Ants´ stjernespiller Peter ”The Playboy” Wendt sande i weekenden. Berømmelsen efter to sejre i træk havde overhælet den kære Peter, og allerede inden han ankom til festen, var hans ry gledet over festens pigehjerter, som en steppebrand på den afrikanske savanne. Selv en super playboy må erkende, at træer ikke vokser ind i himlen, hvilket Peter måtte sande ti minutter senere, da den mystiske blondine fra Holbæk på truende og dramatisk vis tog sin afsked med Ants stjernen. Selv udtaler den mystiske blondine, som af personlige årsager vil holde sit navn anonymt: ”Alt for meget tunge.” Det har ikke været muligt for RAS at få en kommentar fra Peter ”The Playboy”.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Per Godballe råber indefra banen: ”Vi skal ha’ Thomas ind på midten, jeg får ikke en skid ud af det herinde!”

Stjernespiller Peter Wendt fra Mighty Ants scorer mål på fodboldbanen og damer på sidelinjen – Kan han stadig ramme basket kurven?

’En stor tak skal lyde fra Jacob Kristensen, for de mange positive henvendelser han har fået efter at have medvirket som side 9 fyr i sidste nummer’.

Der går rygter om at Jacob Kristensen nyder godt af positive henvendelser efter ’15 minutes of fame’ som side 9 fyr.

HC Aske Søby fra Foxy Phants doper sine spillere med præperater fra cykelverdenen – Dem glemte han ved sidste kamp mod Royals.

Tårnet fra Slam Funkz, Casper Moltke, tager alle midler i brug i kampen om at blive en del af Blazin’ Roots, idet pointguard William Bond får en lapdance. (Billede)

Spillerne fra Royals leder efter billig vredescoach, som kan hjælpe Jeppe med at tackle vredesudbrud.

Majestic Lions tricker de andre teams, Magnus gips på armen snyder de andre teams inden draften.

Arne prøver ihærdigt at komme ind i varmen hos Royals— vil væk fra nederlag og Majestic Lions.

Foxy ’Phants taber med vilje kampen mod Blazin’ Roots, Aske blander sig i dommerbordets arbejde, og ændrer selv på stillingstavlen de sidste minutter.

Majestic Lions taber med vilje, vil vælge først til draften.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Hey Henne. Jeg er i tvivl om, hvorvidt min røde bog er succes eller fiasko? Guten heute leute fra head coach Jacob Nørgaard.

Gutentag, Jacob. Es ist fordi du fehlst den swarze og gelbe farve. Det deutsche flag er ellers ikke helt, og det er notwendig wenn du vil ha’ succes. Auf wiedersehn! Kære Henning. I flere kampe har jeg forsøgt mig med 3pointsskud, men det virker ikke. Jeg prøver at gøre ligesom de gør i Champions League, når de skal kaste langt. Tit når jeg kaster, rammer jeg ikke engang pladen. Hvad gør jeg galt? Mange kærlige hilsner Sofie Christensen.

Meine liebe Sofie. Først und fremmest, was ist Champions league? Jeg verstehe din frustration, og vil med meiner viden tro, at du kaster vorbei das kurv. Ich vil dich henveisen til bowling i luften, vielleicht vil du das kegler da nehmen. Glück mit das.

Liebe Henning. Jeg har nu dømt flere basketball kampe, og modtager mange klager på mine kendelser. Hvad skal jeg gøre? Hilsen en frustreret Andreas Bolding Christensen.

Meine kleine ABC Remember at give sehr meget liebe. Est ist wichtig med opmærksomheit, så ikke spillerne føler sich überseit. Hvis du er i tvivl, dann folg deine hjerte. Knuzz Henning.


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

Western Conference #

HOLD

KS

KV

KT

VO

TO

P

1

Blazin’ Roots

4

2

1

1

0

6

2

Mighty Ants

4

3

1

0

0

6

3

Royals

4

1

2

1

0

4

Eastern Conference #

HOLD

KS

KV

KT

VO

TO

P

1

Foxy ’Phants

4

2

1

0

1

4

2

Slam Funkz

4

1

2

0

1

2

3

Majestic Lions

4

1

3

0

0

2


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

TORSDAG DEN 23. MAJ 2013


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE


13. MAJ 2013 | 2. UDGAVE

2. udgave af teamdynamisk tidende  
2. udgave af teamdynamisk tidende  

Endnu en flot udgave af avisen fra ÅRETS forløb på SDU

Advertisement