TSØ Magasin 11

Page 1

TSØ MAGASIN #11 September 2022 Hotel Søpark Maribo

Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problemstillinger og muligheder.

Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance. Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problem stillinger og muligheder. Kontakt Beierholm i Nykøbing F. på telefon 54 84 88 00 og hør mere.

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvornår du skal fokusere på kerneforretningen, og hvornår du skal forfølge nye muligheder. Vi hjælper gerne. Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindreog mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at et solidt fundament og en dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance.

Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindreog mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at et solidt fundament og en dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance.

Tæt samarbejde sikrer

Michael Lindskov Pedersen Statsautoriseret revisor Beierholm

Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problemstillinger og muligheder.

Tæt samarbejde

2

densamarbejderette balance

Tæt samarbejde sikrer den rette balance

Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance. Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problem stillinger og muligheder.

densamarbejderette balance

Eller med andre ord: Vi arbejder på at skabe den rigtige balance mellem det store udsyn og den nære, menneskelige rådgivning, så vi kan hjælpe dig med at skabe balance mellem nye, spændende initiativer og den kerneforretning, som udgør fundamentet for din virksomhed.

Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problemstillinger og muligheder. Eller med andre ord: Vi arbejder på at skabe den rigtige balance mellem det store udsyn og den nære, menneskelige rådgivning, så vi kan hjælpe dig med at skabe balance mellem nye, spændende initiativer og den kerneforretning, som udgør fundamentet for din virksomhed.

den rette balance

densamarbejderette balance

170122_Kernefort_Folder_A4_4s.indd 1 14/06/2017 10.21

sikrer den rette balance Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance. Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problem stillinger og muligheder.

Michael Lindskov Pedersen Statsautoriseret revisor Beierholm Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvornår du skal fokusere på kerneforretningen, og hvornår du skal forfølge nye muligheder. Vi hjælper gerne.

Kontakt Beierholm i Nykøbing F. på telefon 54 84 88 00 og hør mere.

Eller med andre ord: Vi arbejder på at skabe den rigtige balance mellem det store udsyn og den nære, menneskelige rådgivning, så vi kan hjælpe dig med at skabe balance mellem nye, spændende initiativer og den kerneforretning, som udgør fundamentet for din virksomhed.

Kontakt Beierholm i Nykøbing F. på telefon 54 84 88 00 og hør mere.

Michael Lindskov Pedersen Statsautoriseret revisor Beierholm Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvornår du skal fokusere på kerneforretningen, og hvornår du skal forfølge nye muligheder. Vi hjælper gerne. Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindreog mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at et solidt fundament og en dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance.

DESIGN: KonceptLab og Club1 Reklamebureau.

FOTO: Torfi Agnarsson, Nør Station og Kim Nielsen, KonceptLab.

Der skal også lyde en stor tak til vores partnere, som gør alt det her muligt – uden jer, ingen Team Sydhavsøerne! At mærke den store og meget trofaste opbakning, der har været fra vores partnere, er vi dybt taknemmelige for. Det lykkedes som bekendt at holde på første divisions suverænt bedste spiller sidste år, Nicolaj Jørgensen. Det var ikke sket, hvis ikke netværket i den grad havde bakket op. Nu glæder vi os bare til at mødes på lægterne, i det der nu hedder Lollands Bank Arena.

Udgives af Team Sydhavsøerne, Ved Stadion 4, 4930 Maribo.

REDAKTION: Kim Nielsen, Simone Andersen og Johan Strange.

11

Ambitionen: Vi skal i top tre Målet er helt sikkert at komme til at spille i ligaen på sigt, og det er da helt klart også vores træner-teams ambition. Men for den kommende sæson er målet at nå med i top tre og dermed komme til at spille kvalifika tionskampe om oprykning til ligaen – derfra kan alt ske. Vi har gennem de sidste par år knyt tet endnu flere af vores unge talen ter fra U19 til vores førstehold. Det er dejligt at se, når de lokale drenge også kan være med til at spille første division, og heldigvis er talentmas sen stor. Der bliver lagt meget arbej de i at integrere de unge i truppen.

Tak for frivillighed og klubhjerte Team Sydhavsøerne er som bekendt en lille organisation, som langt hen ad vejen er båret frem af frivillighed og hjerte for klubben. De få ansatte, vi har, gør et kæmpe stykke arbejde for at få alle trådene til at nå sam men. Det gør de blandt andet ved hjælp af en hel række af frivillige, der hjælper til på mange forskellige fronter. Vi er taknemmelige for hver en håndsrækning til Team Sydhav søerne og glæder os til fortsættelsen.

Af Anders Henriksen, direktør for Team Sydhavsøerne

Så er det endelig tid til, at vi mødes i hallen, skal opleve noget god hånd bold og mødes i netværket. Vi har haft en god opstart med nogle udbytterige træningslejre, hvor nye og gamle spillere har lært hinanden bedre at kende. Det er stadig Nick Szwiec og Jacob Green, der står i spidsen for første holdet. De har dog byttet roller, så det er Nick, der har det overordnede ansvar, og Jacob fortsætter som assistenttræner. De har nu arbejdet sammen i mere end et år, så det er dejligt med noget kontinuitet på det Viområde.glæder os meget til at se jer efter sommerpausen, hvor vi mødes til før kamp-arrangementerne til hyggeligt samvær og netværk.

TSØ Magasin #11

Endnu engang –Velkommen til TSØ Magasin 11 og god læselyst!

VELKOMMEN TIL TSØ MAGASIN

Effektive solpaneler Solide kvalitetspaneler med garanti Din professionelle energipartner 88

300 109027_YellowTEC_Lolland_ann_TSØ_10_180x131_aug22.indd 1 16.08.2022 14.50 Kvalitet og godt håndværk

5 Telefon 88 441 300 • info@yellowtec.dk • www.yellowtec.dk

Solceller - kvalitet er billigst Med Solcelleanlæg fra YellowTec, Femern Belt Energy, får du et kvalitetsprodukt. Du kan sikre dig en 10 års garanti hos Femern Belt Energy – ja helt op til 25 års garanti afhængig af den løsning du vælger. Vi er lokalt repræsenteret, hvilket sikrer dig optimal og hurtig support. Tagløsning med vores eksklusiv paneler i mat sort overflade.Grøn energi- din sikkerhed Grøn energi er en vedvarende energiform, som udleder minimale mængder CO2. Det er derfor den mest miljøvenlige måde at skabe energi på. De grønne energityper er for eksempel solenergi, vindenergi og jordenergi, som kan installeres i virksomheder og private hjem i form af solceller, varmepumper og jordvarme. Kontakt os gerne for yderligere information. 441

En stærk trænerkonstellation Det har været et mærkbart skift til rollen som cheftræner, mener Nick Szwiec. Nu kan han nemlig fokuse re sin opmærksomhed på holdet og -træningen:Detgør,at jeg allerede nu er kom met langt tættere på spillet, træ ningen og ikke mindst spillerne og staben omkring. Nick Szwiec er også positivt stemt overfor det fortsatte samarbejde med Jakob Green, selv efter at ansvarsfor delingen er blevet byttet rundt. - I den her konstellation kan vi ud nytte hinandens ressourcer bedre.

Efter fem år som assisterende træner i Team Sydhavsøerne, et civilt job og to små børn ved siden af var det helt afgørende for Nick Szwiec at få mulighed for at gøre håndbolden til sin primære beskæftigelse som ny cheftræner for Team Sydhavsøerne. - Jeg sagde ja til rollen som chef træner, da det er et job, jeg altid har drømt om. Jeg er 35 år, har været håndboldtræner i over 21 år – de sid ste otte år på professionelt plan – og derfor var det også et helt naturligt skridt i min karriere, fortæller den stolte cheftræner.

DET HAR HELE TIDEN VÆRET NICKS DRØM…

Jakob Green har store kompetencer på selve spillet, og jeg har mulighed for at orkestrere alt omkring holdet, arbejde med planlægning, udvikle på spillere og bruge endnu mere tid på evaluering og forberedelse af kampe, fortæller Nick Szwiec.

7

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg drømmer om mere end bare 1. division. Jeg vil i håndbold ligaen, og det skal være med Team Sydhavsøerne – sådan er det bare, udbryder cheftræneren selvsikkert. Med tiden håber Nick Szwiec da også, at der vil være flere i det lokale erhvervsliv og sponsornet værk, som har store drømme for Team Sydhavsøerne og vil være med til at forbedre de økonomiske betingelser for at hente spillere ind fra øverste hylde. - Tænk, hvis vi fik verdens absolut bedste spillere i Lollands Bank Arena år efter år. Sikke et flot udstillingsvindue, vi kunne få for hele Lolland-Falsters forretnings mæssige muligheder samtidig med, at vi kunne få noget flot håndbold at se! Det ville skabe en massiv til trækningskraft og opmærksomhed, understreger han. Sådan skaber vi vindere Selvom Nick Szwiec forudser en sæson med utroligt svære kampe, er målet at skabe ensartethed ved kampene og på den måde løfte -niveauet.Viharet fundament fra sidste sæson, som nu er tilføjet nogle ekstra offensive ressourcer. Hvis vi skal levere på det højeste plan, skal vi sætte niveauet endnu højere for, hvordan vi træner, ser ud, agerer og navigerer. Hele vores udtryk skal udstråle fight og slid. Sådan skaber vi vindere, sådan vinder vi kampe!

- For seks år siden var min opgave stor omkring Johan Zanotti. Jeg skulle være bindeled mellem ham, hans håndboldmæssige geniali teter og spillerne. Senere blev min opgave langt mere omkring spillet på banen samtidig med det organisa toriske. Skudt til hjørne under Fog Da Ian Marko Fog startede, blev min rolle mere skudt til hjørne i en periode. Forvent ningen var, at vi skulle op på et endnu højere spillemæs sigt niveau, og Fog troede i særdeleshed på, at det, han kom med, var den rigtige vej frem. Plads til personligheder med Jakob Green Det sidste års tid har i vir keligheden langt mere ramt min stil, hvilket også var en stil, Jakob Green kom med. Der er plads til personlighe der, flere hjerner, der tænker, og hvor flere i langt højere grad er med til at løfte os som hold. Det, tror jeg på, er vejen frem.

Nick Szwiec om sin trænerkarriere i Team BindeledSydhavsøerneforJohanZanotti

Moderne ledelse foregår ikke ved hverken frygt eller trusler Nick Szwiec lægger ikke skjul på, at han ikke er interesseret i at føre en aggressiv ledelsesstil, som ellers er udbredt i mange sportsgrene: - Jeg mener ikke, moderne ledelse foregår ved hverken frygt eller trusler. Dog skal man ikke være i tvivl om, at alle omkring mig godt ved, hvad jeg forventer. Jeg kan til tider også flippe ud, hvis ikke man lever op til, hvad vi værdimæssigt vil Forventningsafstemningrepræsentere.

bliver derfor nøgleordet i den nye chef træners lydhøre ledelsestilgang. - Det er vigtigt at være ærlig over for spillerne og staben. Vi skal hele tiden afstemme, om vi lever op til vores egne idealer om at levere maksimalt. Hvis vi gør det, er det også okay ind imellem at tabe en kamp, for så er det, fordi de andre er dygtigere til at spille håndbold end os. Og så må sæsonen jo vise, om vi i virkeligheden selv er de bedste til at spille håndbold, fortæl ler Nick Szwiec. Et flot udstillingsvindue for Lolland-Falster

8 ringtvedas.dk54 78 14 15 MalerMurerSnedkerTømrerTotal- og kvalitetsløsninger til private og erhverv Daniel Astrup Position på banen: Stregspiller. Skostørrelse: 45. Højde: 197 cm. Vægt: 107 kg. Job: Studerende. Kælenavn: Danni. Livret: Pizza. Yndlingsferie: Storbyferie. Tidligere klubber: Fredericia, Nordsjælland.BSH, Mit eget mål for denne sæson: Bidrage mest muligt med mine håndboldmæssige kompetencer defensivt såvel som offensivt. Samt harmoni uden for banen. Min stærkeste holdkammerat: Niels. Min bedste holdkammerat: Nicklas ’P’. Han bidrager til min udvikling til hver eneste træning. Største håndboldoplevelse: Dansk ungdomsmesterskab. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: Det stærke sammenhold og det gode træningsmiljø.

Prisniveauet ligger, så der er noget for enhver smag og pengepung, gående fra 30 kroner til 6.500 kroner pr. flaske, men med hovedvægten på dem til en hundredekrone eller to.

Meget andet end vin De dyreste vine finder man i VIP-rummet, som præges af det lange bord fremstillet af bolvær ket fra en havn. Champagner og spiritus har sit eget smagerum, den lille hyggelige ”champag nehule”. Du finder også meget andet end vin og spiritus i butikken. Der er et stort udvalg af lækre specialøl, chokolade fra Summerbird, Lakrids by Johan Bülow, forskellige former for eksklusivt konfekture, og så verdensberømte lokale produkter som kirsebærvinen fra Frede riksdal den skal du nå at smage!

I Maribo ligger landsdelens største og lækreste vinbutik, med stort udvalg og gode smagsoplevelser.

9 Position på banen: Venstre back. Skostørrelse: 44 2/3. Højde: 191 cm. Vægt: 95 kg. Job: iKunderådgiverNykredit. Kælenavn: Olsen. Livret: Wolt. Yndlingsferie: Ayia Napa (Cypern). Kasper OlsenTidligere klubber: HIH, FIF, Malmö, Aarhus, BSV og Sønderjyske. Mit eget mål for denne sæson: At blive 100% fit igen. Min stærkeste holdkammerat: ”P” (Nicklas Bjerre Petersen) Min bedste holdkammerat: Alle! Største håndboldoplevelse: Champions League i Boxen med BSV mod PSG. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: Alt det sociale. OPLEVELSER MED VIN OG VELSMAG 2010 Vin & Velsmag C.E. Christiansensvej 1 4930 MandagÅbningstider:www.vinogvelsmag.dkMaribo-torsdag9.00 - 17.00 Fredag 9.00 - 18.00 Lørdag 9.00 - 14.00 FAKTA En udflugt værd Når du ankommer til 2010 Vin & Velsmag, er det som at træde ind i en anden verden. Det varme, dæmpede lys og de rustikke sten på væggene giver butikken en sydlandsk stemning. Her kan man gå rundt længe og studere de mange forskellige vine, champag ner, delikatesser og meget mere. Kæmpe udvalg – kom og smag 2010 Vin & Velsmag er en stor butik på 450 m2, og der er derfor god plads til et kæmpe udvalg. Der er altid omkring 650 forskellige vine på hylderne, og 700 varenumre med spiritus, primært gin, rom og whisky. Det er værd at tage en udflugt til butikken, der altid gerne byder på en smagsprøve – for eksempel på deres egne fantastiske Private Label rom.

• Et nyt elitehold i Århus – Århus HC, der spiller på HEI´s licens og har ambitioner om ligahåndbold.

• Grindsted, der med et stærkt sammenhold og en imponerede hjemmebane for et amatørhold vil være en trussel for alle hold.

Denne læring skal vi tage med ind i den nye sæson, hvor vi vil bestræbe

• Et HØJ-mandskab, der spillede om oprykning sidste sæson og siden hen er blevet forstærket.

Vi leverede overordnet set en god sæson 21/22. Billedet blev bare beskæmmet af en skidt sidste tredjedel, hvor vi spillede en mulig oprykningsplads over i hænderne på vores konkurrenter. En del af ana lysen var, at vi blev for smalle, og da sidste sæsons bedste spiller, Nicolaj Jørgensen, blev skadet, var afløser ne ikke klar til at præstere.

• To stærke nedrykkere i Skive Fh og TMS Ringsted

• AJAX, der ramte ved siden af skiven sidste sæson, men bestemt har holdet til at ligge i toppen.

10 TSØ MAGASIN #11

Team Sydhavsøerne er tilbage i forstærket form Hos Team Sydhavsøerne har vi i denne sæson tilknyttet Rasmus Larsen, venstrehåndet målsluger fra Odder Elite, Sebastian Hansen, talentfuld keeper fra Roskilde, og ligeledes talentfulde Lasse Højgaard, der i Skanderborg Håndbold har lavet mål fra venstre fløj, både på deres U19-hold og deres seniorhold. Derudover er der i lighed med de seneste par sæsoner blevet tilføjet flere af vores egne unge talenter til truppen, således at bruttotruppen består af tæt på 50% lokale spillere. Mere om dette andetsteds i maga sinet. Forstærkninger giver os flere strenge at spille på i angrebet, og da Lasse kan dække back, giver det også mulighed for at undgå for mange udskiftninger i fasen mellem angreb og forsvar.

En smal sidste sæson – og en brede re ny sæson

1.

UDFORDRENDE DIVISION VENTER

Det bliver en række med:

Af Morten Juul, sportschef for Team Sydhavsøerne En intensiv og krævende opstart er vel overstået, og det er i den grad også nødvendigt, hvis Team Syd havsøerne skal gøre sig gældende i toppen af 1. division i denne sæson.

os på at spille bredere og dermed være mindre sårbare overfor skader, der desværre er en uundgåelige og ofte afgørende faktor i elitehåndbold. Vil løfte bundniveauet og rykke op

Flere lokalopgør og fredagskampe med ekstra god stemning Vi ser frem til en sæson med rigtige mange fede kampe – både fordi der er mange stærke modstandere, men også fordi det er en sæson, hvor vi er hele seks hold øst for Storebælt. Lokalopgør er altid ekstra intense, ligesom der er mulighed for fredags kampe, hvor vi ved, at TSØ Support, partnere og øvrige publikummer altid er i ekstra god form.

Sæsonen kommer også til at byde på flere kampe om lørdagen end om søndagen, så det gælder om hurtigst muligt at få lagt kampprogrammet i kalenderen og få gjort plads til så mange kampe som muligt.

Vi glæder os enormt til at komme i gang!

At løfte træningsniveauet har igen nem mange år været i fokus, og det er virkelig et område, hvor vi har flyttet os. De seneste par sæsoner har vi i højere grad fået integreret hold 2 og U19 med hold 1. Det giver selvfølgelig en større niveauforskel, men øger samtidig træningsinten siteten og udvikler de lokale unge spillere. Således har alle tre hold været samlet på vores træningslejre på Milling Hotel Søpark og Lalandia, hvilket har været en god oplevelse for alle parter.

Der er forskellige mål med Team Sydhavsøerne. En altoverskyg gende vision er og har altid været at rykke op i ligaen, og det er det således også i denne sæson. Men som skrevet er modstanden hård, og oprykningsdrømmene deles af langt flere, end det er muligt for. Vi mener, vi har kvaliteterne til at slå alle hold i rækken. Udfordringen er i mindst lige så høj grad at slå alle de hold, der ikke er nævnt her. Det har histo risk set været en større udfordring i Team Sydhavsøerne og kostet værdifulde point i oprykningskam pen. At løfte bundniveauet er derfor også i fokus – at være stærke og stabile, også når det gælder udebane samt modstandere, hvor vi er klare favoritter.

12 Brug Maribo Hallerne til dit næste arrangement Vi har lokalerne og erfaringen med at afholde store arrangementer. Firmafest, idrætsdag for dit firma, julefrokost, kursus, private fester og meget mere. Meget mere end sport Kontakt Maribo Hallerne på 30 63 63 98 eller på mail maribohallerne@lolland.dk Vi tilbyder overnatning til langtidsudlejning til firmaer, træningslejre, familier og alle andre, som har brug for overnatning i Maribo. Ved Stadion 2B, 4930 Maribo • 30 63 63 98 • maribohallerne@lolland.dk

13 SKØRRINGE TURISTBUSSER Skørringevej 27 - 4930 Maribo ■ Professionelt kontorhotel med bemandet reception ■ 100 kontorpladser - i eget kontor eller i åbent kontormiljø ■ Fri adgang til mødelokaler ■ Internt erhvervsnetværk ■ Attraktiv beliggenhed ved Femern Bælt Priser 2.500fra kr./md. Inklusiv forbrug og wifi Kontakt Facility Manager, Dorthe Sommer på 61 20 18 46 eller dorthe.sommer@adapteo.com Læs mere på Adapteo.dk KontorhotelAdapteo Gamle Badevej 2E 4970 Rødby iKontorhotelRødbyhavn CampAdapteo Rødby 2023primoÅbnernu!pladserLedige Indkvartering medarbejdereudstationeredeaf ■ 500 møblerede boliger på 18 m2 eller 27 m2 ■ Eget køkken og bad samt fællesfaciliteter ■ tæt på Femern-byggeriet

TSØ MAGASIN #11 14

ENDELIG AT FÅ

PUBLIKUM PÅ MIN SIDE - Jeg ser frem til

Position på banen: Højre back. Skostørrelse: 45. Højde: 183 cm. Vægt: 102 kg. Kælenavn: Larsen. Livret: Mere eller mindre alt med laks. Yndlingsferie: Skiferie. Tidligere klubber: Skovbakken og Odder. Rasmus

Fra Østjylland til Lolland Rasmus Larsen er en vaskeægte århusianer. Født og opvokset i Viby, hvor han også startede til håndbold. Efter en ungdom hos holdfælles skaberne AGF/Viby og siden Århus Håndbold begyndte seniorkarrieren i Skovbakken IF, hvor det blev til en enkelt sæson. Siden fulgte hele seks sæsoner i Odder Håndbold med et hav af kampe og mål til følge. Nu var tiden inde til et skifte. Havde brug for at være ny igen Rasmus Larsen stiller store krav, også til sig selv, og netop dette er en af de store årsager til, at han denne sommer skiftede de trygge omgi velser i Århus ud med en tilværelse som TSØ-spiller: - Jeg havde brug for et skridt op og for at udvikle mig som spiller og som menneske. Det kan det her skifte

LarsenMitegetmål

for denne sæson: At komme ordentligt ind på holdet og hjælpe med alt det, jeg kan…. Og vinde over Odder! Min stærkeste holdkammerat: Niels, men kun psykisk. Oskar, men kun fysisk. Min bedste holdkammerat: Alle dem, der lader mig vinde i musikquiz. Største håndboldoplevelse: U18 EM-semifinale mod Ungarn. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: I forhold til den korte tid jeg har været her, må svaret være mine mange sejre i musikquiz. Selvom han er en af de nye drenge i klassen, er Rasmus Larsen trådt direkte ind i toppen af hierarkiet på TSØ-mandskabet. Den 26-årige højre back var ved sin ankomst truppens fjerdeældste spiller og en af dem med flest 1. divisionskampe på CV’et.

Vil ikke gå i ét med væggene Rasmus Larsen er absolut ikke kommet til TSØ for at gå i ét med væggene i Lollands Bank Arena. Han forlanger noget af det, han er en del -af:Jeg forventer af alle, inklusive mig selv, at man giver alt, hvad man har i alle sammenhænge. Jeg har aldrig forstået, hvordan man kan møde op til træning uden at give sig fuldt ud. Det skal vi kunne forvente af hinanden, og jeg har også tænkt mig at sige noget, hvis jeg oplever, at det ikke er sådan, fortæller højrebacken, der sidste år var 1. divisions næst mest scorende spiller.

udekampe, man som spiller altid ser frem til. Nu glæder jeg mig til at spille halvdelen af kampene her og endelig få publikum på min side, siger Rasmus Larsen med et grin. Rasmus Larsen om den kommende sæson: - Det bliver uden tvivl en rigtig sjov række i år. Mange hold kommer styrket ind til sæsonen. Det ligner et grundlæggende meget højt niveau, og der er ikke nogen kampe, hvor man kan tage pointene for givet. Det bliver pissefedt at være en del af. Det kommer også til at give en masse til træningskultu ren, at man ved, man skal være på toppen hele tiden. Vi går selvfølgelig efter at være med i toppen.

Efter flere sæsoner i den mindre sjove ende af tabellen ser Rasmus Larsen med sit skifte frem til at kun ne stræbe noget højere:

SPILLERNY

Rasmus Larsen om valget af TSØ: - Jeg kender mange af spil lerne i forvejen, også spillere som ikke længere er i TSØ. Alle taler meget varmt om klubben, og det har til fulde levet op til forventningerne. Det er et professionelt setup med en meget dedikeret lederstab, hvilket er virkelig motiverende som spiller. Jeg vil gerne fremhæve den fysiske afdeling, som virkelig er et kæmpe plus for os. 15 give mig. Jeg havde brug for at være ny igen. Det giver en hel masse at skulle forholde sig til nye omgivelser, nye trænere og nye holdkammera ter, siger Rasmus Larsen, der har spillet adskillige kampe mod Team Sydhavsøerne gennem årene og ser det gensidige kendskab som en -fordel:Jeghar set frem til at få friske øjne på mig og blive analyseret på ny. Både trænere og spillere har set mig spille og kan helt sikkert fortælle mig noget ift. mine styrker og svagheder, hvilket jeg da bestemt vil tage til mig. - Der er en god kerne på holdet Som en af bare fire nye spillere ople ver Rasmus Larsen at være kommet til en sammentømret enhed. Det har i den grad været med til, at begyn delsen på det nye kapitel er forløbet som håbet: - Det er fedt, at der er en god kerne på holdet. Det gør det nemt at være ny og komme ind i aftalerne. Det er en god gruppe, så det er også nemt at sætte sit aftryk, fortæller Rasmus Larsen, der gerne giver sit besyv med til både det taktiske og det kulturelle. Den fedeste stemning på hjemmebanen

- Det er selvfølgelig også en væ sentlig grund til, at jeg takkede ja til Team Sydhavsøerne. Her er man vant til at spille med, hvor det er sjovt, og det går vi også efter i denne sæson, konstaterer Rasmus Larsen, der som så mange andre nye gen nem tiden påpeger hjemmebanen og publikummet som en væsentlig -faktor:Jeghar spillet i Maribo mange gange efterhånden, og der er altid den fedeste stemning. Der er visse

I SPORT24 er det dig, der er i centrum – og det er uanset, om du er en erfaren sportsudøver eller helt ny til en fysisk aktivitet. Personlig service og professionel vejledning

SPORT24 Nykøbing Falster er en del af Danmarks største sportskæde, men det mærker du ikke, når du træder ind i butikken hos Martin Koch og hans personale. De er nemlig klar til at give dig personlig service, så du kan finde lige det, du har brug for.

For Martin, som har dyrket sport hele sit liv, betyder det meget, at alle kan komme ind i butikken og få professionel vejledning til at vælge det rigtige udstyr eller tøj til diverse aktivitetsformer.

- Jeg har jo den glæde, at min fritid og arbejde smelter sammen. Når du kommer ind i butikken, skulle du gerne føle nærvær, glæde og personlighed, så du ved, at du er i trygge hænder.

Vi er SPORT24

www.sport24.dk

Tøj til Team Sydhavsøerne, klubber og firmaer SPORT24 leverer tøj til klubber, herunder Team Sydhavsøerne, men laver også en del firmatøj med tryk: T-shirts, trøjer eller skjorter med firmalogo, trykt eller broderet. Har du brug for at vide mere, så kig forbi SPORT24. Find os i Jernbanegade 2 Tlf. 54 82 22 44

17 Mad ud af huset - Street food - Fine dining kokkenogcompany.dkTlf. 93 40 93 71info@kokkenogcompany.dk KOKKEN & COMPANY Det ska’ bare smage godt The direct link to local business... Femern Business Park er et aktivt netværk bestående af en bred vifte af virksomheder, der alle ønsker at arbejde med eller servicere de virksomheder, der skal bygge den kommende Femern forbindelse. Skal Deres virksomhed være en del af det stærkeste lokale netværk! +45 4027 3238 • www.femernbusinesspark.com Partnere i Femern Business Park KLOAK OG INDUSTRISERVICE

18 Mere end 25 års erfaring indenfor udvikling og formidling ejendommeaf CC Ejendomme Køge ApS | Strandvejen 2B | 4600 Køge | 56 63 50 07 | cc@ccejendomme.com | www.ccejendomme.com iogRådgivningNYT:vejledninginvesteringiejendommeiSpanien

European Energy bygger løsninger på klimaforandringer i form af vindmølleparker, solcelleanlæg og store energilagre. www.europeanenergy.dk

20 TSØ MAGASIN #11

Før sidste sæson beskrev Nicolaj Jørgensen sig selv som en rapfodet spiller, lynhurtig i duelspillet og med godt overblik. Vi skulle ikke ret langt ind i sæsonen før alle kunne se, at det passede. Årets TSØ-spiller Hjemme i Maribo var der heller ikke nogen tvivl, da publikum til de sidste hjemmekampe kunne stemme på årets TSØ-spiller. Nicolaj Jørgensen kom i selskab med tidligere spillere som Jesper Munk, Martin Vilstrup, Kristian Lund Vukman og Nichlas Bomholt, da han blev kåret til Årets TSØ-spiller og modtog Guldsmed Kelø og Steen Andersens pokal. - Det er da meget rart, er Nicolaj Jørgensens første og meget jyske re aktion på kåringerne. Han uddyber: - Det er et skulderklap for alt det, jeg har arbejdet for hver evig eneste dag. Det er timerne i styrkelokalet og alle de grublerier, man har, når man lægger hovedet på puden om afte nen og bare tænker håndbold hele tiden. Så er det fedt at det lykkes individuelt, men jeg har det stadig sådan at jeg 100% spiller for at opnå mest muligt med holdet.

1.

DIVISIONS BEDSTE

Lige ved og næsten er ikke godt nok Nicolaj Jørgensen var rigtig skuffet, da han tog fra Otterup Hallen sidste år. Team Sydhavsøerne skulle ”bare” vinde over Otterup, så var der sikret en plads i oprykningsspillet. Men sæsonen sluttede med et nederlag på 28-27 til Otterup, der reelt ikke havde andet end ’kejserens skæg’ at spille for, som radiovært Thomas Jensen formulerede det i den direkte -radioudsendelse.Detvarenspændende sæson, hvor vi var med langt hen ad vejen, og som alle ved, var det kun ”lige ved

21 og næsten”, som er en sætning, man bliver lidt træt af. Men det var en udviklende sæson, og vi er kommet langt som hold. Jeg kan mærke, at det har styrket os, fortæller Nicolaj Jørgensen.

Det er bare fedt at være her Potentialet er nok til mere end 1. division, og andre klubber har også kigget sultent efter Nicolaj Jørgen sen. Men i februar skrev han under på en kontraktforlængelse og er derfor hos Team Sydhavsøerne til Ifølge2024. sportschef Morten Juul er der specielt én grund til, at Nicolaj Jørgensen har valgt at forlænge sin kontrakt med klubben: - At Nicolaj bliver hos os, er en anerkendelse af det miljø, der er bygget op. Fysisk har han sammen med fysisk træner Jacob Baagøe og fysioterapeut Michael Munch Hansen udviklet sig markant, men der er stadig udviklingspotentiale og faser i spillet, hvor der er plads til Nicolajforbedring.Jørgensen selv fortæller, at årsagen var ganske simpel: - Jeg har ikke været så godt et sted før. Alle klinger, og der er ikke nogen, der stikker ud. Det betyder meget, når man bruger så meget tid på det, som vi gør. Vil være afgørende i begge ender

Trods alle anerkendelserne af sit ta lent er Nicolaj Jørgensen ikke færdig med at udvikle sig som håndboldspil ler, forsikrer han: - Jeg har hele tiden gerne villet lægge lag på, og jeg skal stadig tage nogle kilo på. Nu kom jeg ret sent ind i håndbold efter at have spillet fod bold. Men jeg vil gerne udvikle mig i begge ender, og målet er at blive en komplet håndboldspiller. Jeg jagter derfor at kunne blive afgørende i begge ender.

Team Sydhavsøerne er et tophold Nicolaj Jørgensen ser positivt på den kommende sæson, der byder på en del ændringer. Cheftræner og assistenttræner byttede roller op til denne sæson, så det nu er Nick Szwiec, der er cheftræner, mens Jakob Green er assistenttræner. - Jeg tror på, at det er godt for grup pen, og det har været en rigtig god sæsonoptakt. Nick er meget grundig i de ting, han foretager sig, og det klæder det hele. Der er selvfølgelig lidt tilvænning, det er der jo altid, når der sker noget nyt, men jeg tror på, at det er positivt for os, siger Nicolaj Jørgensen og fortsætter: - Jeg synes altid det er svært at kalde målsæt ningen før sæsonen, for vi ved at skader kan være en kæp i hjulet. Vi må tophold.somJegfjerdeplads.bydelige’derenderfor,jegramtatudgangspunkttagei,viikkebliverafskader,ogvilgørealtatviikkepåden’modseroset

Årets mandlige 1. divisionsspiller Nicolaj Jørgensen blev noteret for 25 kampe og 225 scoringer, hvilket er hele 9 scoringer pr. kamp i snit. Det var derfor heller ikke overra skende for mange, at han blev kåret til årets mandlige 1. divisionspil ler i en afstemning blandt spillerne fra Herreligaen, 1. division og de danske udlandsprofessionelle. Han vandt med 76% af stemmerne, mens nr. 2 og 3 fik hhv. 4% og 3%.

lørdag d. 11. mar. 2023 kl. 21.00 Dørene åbner kl. 19.00 Koncert med SHUBBERNEpræsenterer ARENA Nem og Koncertsponsorer: Info om pris og billetter: Bjarne Schultz tlf. 51 90 97 01 schultz@tsho.dk ARENA

Ole Lystrup Iversen er en succesfuld erhvervsleder, en glad familiefar og en aktiv livsnyder, da han bliver ramt af parkinson i en alder af 44. Men trods de dystre udsigter til et liv med en uhelbredelig sygdom insisterer Ole på at se sin sygdom som en ven og ikke som en fjende. I dag oplever Ole store fremskridt, og han er ikke i tvivl om, at det skyldes hans positive syn på sin sygdom og de 8 enkle, men vigtige livsråd, som han deler ud af i sin bog. Bogen kan købes i boghandelen eller hvor du normalt køber bøger - kan også købes direkte hos -

KRONISKOle. SYGDOM

gaven, der bliver ved med at give ”En ven for livet” udkommer den 28. september 2022 249,-

Mad ud af huset Arrangementer i huset Lej festlokalewww.cocotten.dk Tlf. 3014 9992 . Torvet 1C . 4930 Maribo Book bord / Menuer www.cafevinogbrod.dk - eller følg os på facebook WWW.CAFEVINOGBROD.DK Tlf. 3014 9992 . Torvet 1C . 4930 Maribo Book bord / Menuer www.cafevinogbrod.dk - eller følg os på facebook WWW.CAFEVINOGBROD.DK Tlf. 3014 9992 . Torvet 1C . 4930 Maribo Book bord / Menuer www.cafevinogbrod.dk - eller følg os på facebook WWW.CAFEVINOGBROD.DK Tlf. 3014 9992 . Torvet 1C . 4930 Maribo Book bord / Menuer www.cafevinogbrod.dk - eller følg os på facebook WWW.CAFE OGBROD.DK

25 Toyota Maribo C. E. Christiansens Vej 45 · 4930 Maribo Telefon 5478 2900 Toyota Nykøbing F. Energivej 2 · 4800 Nykøbing F. Telefon 5485 9800 www.facebook.com/frimannbilerwww.frimann.nu DIT ELEKTRISKENYEVÆRKTØJ TOYOTA PROACE ELECTRIC Proace MEDIUM Chassis, en skydedør, bagklap COMFORT 50 kWh, 136hk med automatgear. Modellen er vist med ekstraudstyr. Se mere på toyota.dk. Toyota har for 20. år i træk de mest tilfredse kunder både hos forhandlerne og på værkstederne (Kilde: FDM og Loyalty Groups AutoIndex 2022) Elektrisk forbrug: 313 Wh/km Elektrisk rækkevidde 164 km. FRA 304.900 KR. EKSKL. MOMS UTO www.frimannbiler.dk

- VI SKAL

26 TSØ MAGASIN #11

Min stærkeste holdkammerat: Det må nok være Danni, fordi han er et brød og heller ikke er bleg for at vise sig frem ved vandet.

Den høje, stærke fløjspiller er født og opvokset i Horsens, men har spillet det meste af sin ungdomstid i Skan derborg Håndbold. Sammen med spillere som Thomas Arnoldsen har det kastet masser af finaler af sig. MODSTANDERNELØBE OVER Lasse Højgaard

Position på banen: Venstre fløj. Skostørrelse: 45. Højde: 192 cm. Vægt: 84 kg. Job: Udover håndbold uden arbejde p.t. Kælenavn: Lasse. Livret: Burger. Yndlingsferie: Bødekassetur. Tidligere klubber: Skanderborg-Aarhus og Skanderborg Håndbold.

Mit eget mål for denne sæson: Være med i toppen og fortsætte min egen udvikling i Team Sydhavsøerne – og være i plus i whist!

En ung mand, der skal løse en række opgaver på banen i Team Sydhav søerne. Sådan kunne man beskrive Lasse Højgaard, der er klubbens nye venstre fløj. Ansvarsområderne ræk ker nemlig allerede et godt stykke udover at skyde bolden i kassen fra Lassefløjen. Højgaard skal indgå som en væsentlig del af forsvaret, hvor han er udset til at skulle dække back. På den måde kan Kasper Olsen og Niels Kabuya Dahl være med i forsvaret som fløj og tage del i kontrafasen. Desuden ”sparer” holdet en forsvars-/ angrebsudskiftning, hvad der kan vise sig meget værdifuldt. Lasse Høj gaards rolle er én, man for eksempel ofte ser Magnus Landin udføre på det danske herrelandshold. - Jeg skal bare klø på og lære af trænerne Opgaven hos Team Sydhavsøerne er Lasse Højgaard bekendt med, og han glæder sig meget til at skulle udvikle sig yderligere: - Jeg har dækket pladsen før. Forskel len fra tidligere er, at her kommer jeg til at træne det meget specifikt. Jeg har allerede et godt samarbej de med trænerteamet, og sammen arbejder vi på de små ting, der kan gøres bedre. I opstarten er der plads til at lave en masse fejl og så skal jeg bare klø på og lære af dem, siger Lasse Højgaard og tilføjer: - Midterforsvarerne har også været rigtig gode til at hjælpe mig på vej i rollen. Vi snakker meget om de eksisterende aftaler, og hvilke små justeringer der passer godt til mig.

Min bedste holdkammerat: Nico, fordi han altid har en god historie at fortælle. Største håndboldoplevelse: DM Guld, EM i Kroatien. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: Det må være kortklubben, fordi jeg lige er kommet til.

Er blevet taget godt imod I det hele taget er velkomsten og opstartsfasen forløbet nærmest præcist, som Lasse Højgaard havde håbet det: - Jeg kendte faktisk ikke ret mange fra truppen særlig godt i forvejen, men jeg må bare sige, at jeg er blevet taget fantastisk imod, hvilket jeg selvfølgelig er glad for.

Lasse Højgaard ikke skjul på, at han også er kommet til Team Sydhavsøerne for at spille med, hvor det er sjovt:

SPILLER27

Endeligallerede.lægger

- Jeg havde hørt rigtig godt om klubben; at det er et sted med styr på tingene, og at man prioriterer den gode, hårde træning. Det betyder også meget for mig at kunne spille et sted med en god stemning i hallen, og at folk kommer og hepper i medog modgang. Så jeg glæder mig helt vildt til at opleve det fantastiske publikum på hjemmebanen i Maribo, det kan give alle et løft, når spillere og publikum er oppe at ringe sam men, fortæller Lasse Højgaard. Et træningsmiljø med fart på Det er Lasse Højgaards første år som seniorspiller, og selvom han kommer fra et af landets fremmeste talent miljøer i Skanderborg Håndbold, har træningsmiljøet i Team Sydhavsøer ne alligevel taget fløjspilleren med -storm:Derer rigtig godt gang i den til træning. Vi træner hårdt, og vi træner også ofte i længere tid, end jeg er vant til. Der er altid fart på, og vi træner rigtig meget kontraspillet, hvilket også er et af mine personlige fokuspunkter. Folk kan godt glæde sig til et TSØ-hold, der kommer med en masse fart over feltet, og som vil prøve at løbe modstanderne ned! Havde hørt en masse godt om Team Sydhavsøerne Lasse Højgaard har kun spillet i Team Sydhavsøerne i ganske kort tid. Men han har allerede dannet sig et godt indtryk af holdet og har især masser af rosende ord til den fysiske stab med Jacob Baagøe i spidsen:

- Jeg glæder mig rigtig meget til den her sæson i 1. division. Mange hold ser stærke ud, men vi har en klar ambition om, at vi skal spille med om placeringerne i top 3, og det ser jeg sindssygt meget frem til at bidrage til. NY

Nu er Højgaard klar til et nyt kapitel. Så hvorfor lige Team Sydhavsøerne?

- Der er rigtig godt styr på den fysiske del. Det havde jeg også hørt en masse godt om, men jeg er kun blevet positivt overrasket over, hvor professionelt det er. Der er rigtig meget fokus på det individuelle, og det er noget, man virkelig mærker

28 TSØ MAGASIN #11

I

- Af Johan TalentkoordinatorStrange, - Ham kender jeg! Gud, er han blevet så stor nu? Jeg gik i skole med hans Jegfar! tror, at rigtig mange af os kender til ovenstående udbrud eller varian ter deraf, når vi sidder i en hånd boldhal. Hvis der er en lokal spiller på holdet, så er der en meget stor sandsynlighed for, at flere af os har en eller anden relation eller i hvert fald et kendskab til denne spiller. Især i en hal som Maribos. Ti lokale spillere på kontrakt I denne sæson er muligheden for at genkende de lokale i Lollands Bank Arena vældigt stor. I Team Sydhav søerne har vi i denne sæson skrevet kontrakter med de unge talenter Gustav Murel, Oskar Harkjær Hare, Radoslaw Tyczynski, Victor Murel, Rasmus Koppelgaard, Alexander Løj, Frederik Kiszka, Malthe Højgaard og den fra GOG/Oure hjemvendte Lasse Cieslak. Føj bare etablerede Lukas Eichwald til listen over lokalt islæt i Dissetruppen.spillere har gjort sig fortjent til pladsen i A-truppen, fordi de har arbejdet hårdt gennem flere år, men også fordi de dygtige børne- og ung domstrænere har præget spillerne gennem årene. Vi er stolte af at kunne honorere spillerne med disse aftaler. Unge talenter løfter hele holdet Det er et bevidst strategisk valg at inkludere unge, lokale talenter i truppen. De kommer med masser af sult, passion, energi og selvfølgelig et højt niveau, der er med til at give kulturen et stort løft.

Plads til at drømme stort Må spillerne drømme større end det? Ja, det siger sig selv. Det tyske mesterskab 21/22 gik til SC Mag deburg, og på deres holdkort finder man blandt andre de to lollikker Mike Jensen og Michael Damgaard. Det må vi som landsdel gerne finde stolthed i, og vi må endelig ikke forsømme muligheden for at fortælle vores børn og unge, hvor deres rejse mod toppen begyndte. Samtidig skal vi være realistiske om vores plads i fødekæden, og så længe vi spiller i 1. division skal vi med stolthed kunne sende de allerstørste talenter videre. Men vi skal også turde drømme om selv at stige i graderne.

FOKUS TALENTUDVIKLINGENPÅ TSØ

Og så betyder det, at man kan genkende de lokale, en masse for jer, der trofast bakker op om holdet, hvad enten man er blandt partnerne i klubben eller en af de håndbold begejstrede tilskuere. Glem ikke de mange unge knægte, der render rundt på træningsbanen på Lol land-Falster. For dem betyder det alverden at have spillere, de kan se op til, og at kunne drømme om, at det en dag bliver deres tur til at løbe på banen foran 1000 tilskuere.

Mulighederne er der Tendensen med inklusion af lokale talenter skal vi være dygtige til at fortsætte. Mulighederne er så abso lut til stede. Når jeg kigger rundt i hallen på en tilfældig hverdagsaften, ser jeg en masse glade og dygtige håndboldbørn og en lang række fri villige ledere, der skaber gode ram mer for dem. Opgaven bliver blandt andet, at vi fortsat skaber gode og attraktive rammer, når spillerne rykker op i Team Sydhavsøerne-sy stemet i U17-alderen. Der er ikke noget facit på, hvor mange lokale spillere der skal ind lemmes i truppen per sæson. Men vi skal skabe mulighederne for, at det hvert år kan lade sig gøre. Da Team Sydhavsøerne og landsdelen i det hele taget ligger afsides i forhold til andre gode miljøer, skal vi virkelig værne om dem, vi har. Et af bumpe ne på vejen er, når spillerne rammer efterskolealderen. Et særligt indsats område i de kommende år bliver at bakke op om spillerne, mens de er på efterskole, og ikke mindst holde kon takten med dem og gøre attraktivt for dem at vende hjem. Team Sydhavsøernes DNA er i alle spillere Slutteligt og inden vi fortaber os helt i lokalpatriotismen, er det vigtigt at sige, at man sagtens kan komme udefra og have ”TSØ DNA” og repræsentere Team Sydhavsøernes værdier på for nemste vis. Der er masser af gode eksempler i denne sæsons trup, hvor en oprindelig vestjyde som Alexander Nielsen står som et af de Menklareste.med ovennævnte aftaler og et stærkt setup i Team Sydhavsøerne ungdom er vejen for de lokale talen ter blevet banet, hvilket gør fremti den særdeles spændende. Rigtig god sæson til alle!

Vi støtter op og byder ind med viden, netværk og rådgivning.

30

At det går din virksomhed godt i dag og endnu bedre i morgen er en forudsætning for, at Lolland-Falster er et fantastisk sted at bo og drive virksomhed.

Vi er et stærkt netværk af 450 lokale medlemsvirksomheder samt Lolland og Guldborgsund kommuner. Vores formål er at styrke og inspirere dig og dine medarbejdere gennem fælles oplevelser, uddannelse og sparring på et højt niveau.

Vi investerer og udvikler – sammen med vores medlemmer og kommuner, så din virksomhed og resten af Lolland-Falster får et Kontaktforspring.osidag

på info@businesslf.dk eller +45 3162 9009, og hør, hvad vi kan gøre for din virksomhed.

VI GIVER DIN VIRKSOMHED OG DINE MEDARBEJDERE ET FORSPRING, SÅ LOLLAND-FALSTER FÅR ET FORSPRING BUSINESS LOLLAND-FALSTER

Læs mere på businesslf.dk/medlem

31 DIT LOKALE ADVOKAT-TEAM PÅ LOLLAND-FALSTER PRIVAT OG ERHVERV ADVODAN LOLLAND-FALSTER advodan.dk lolland-falster@advodan.dk Tlf. 46 14 59 00 Hos ADVODAN Lolland-Falster har vores advokater mange års erfaring indenfor alle områder af den privat- og erhvervsretlige jura. Du får hos os en fortrolig og personlig rådgivning på et højt fagligt niveau, der tager udgangspunkt i dig eller din virksomhed. Når du samarbejder med os, fokuserer vi på at finde den løsning, som er bedst for dig. Vi ved, at et juridisk problem ikke altid kræver et juridisk svar, og at mægling og forlig også er en god løsning. C.E. Christiansens Vej 2, 4930 Maribo Nygade 2, 4800 Nykøbing Falster Nygade 4, 4900 Nakskov

Euro-Workers har mange års erfaring som vikarbureau, og har gennem årene opbygget stærke relationer med vores kunder. Euro-Workers samarbejder blandt andet med BM Steel Construction A/S, Per Aarsleff A/S, Femern Link Contractors (FLC), landets førende skadeservicevirksomheder og mange andre. Uanset om I mangler midlertidig eller permanent arbejdskraft, kan Euro-Workers hjælpe jer med at finde en løsning, der matcher jeres behov. I fællesskab finder vi frem til, hvordan vi skaber bedst mulig værdi for jeres virksomhed. 54 76 10 20 mail@euro-workers.dk www.euroworkers.dkAkut/Vagt 22 19 43 06

Euro-Workers er Danmarks mest dynamiske vikar- og rekrutteringsfirma, der tilbyder en kvalitets dygtig og fleksibel arbejdsstyrke til virksomheder i alle brancher.

Euro-Workers leverer en høj service, fleksibilitet samt god dialog gennem hele processen. Vores mandskab tilbyder bemandingsløsninger af høj kvalitet på alle timer af døgnet. Euro-Workers er målrettede og elsker udfordringer, og vil i sparring med jeres virksomhed altid stræbe efter at levere arbejde, der overstiger forventningerne.

Ligapartner på spillernes maver i årevis

Euro-Workers har været ligapartner i Team Sydhavsøerne så længe, vi kan huske, og man kan næsten ikke forestille sig forsiden af en TSØ-spilletrøje uden det kendte Euro-Workers-logo. Men er du helt med på, hvad Euro-Workers tilbyder?

33 HJEMMEBANE PÅ LANDSKAMPSNIVEAU

ny Final 4-partner, er CS Vagt også blevet spillersponsor for den nye højre back og næstmest scoren de spiller i første division sæson 2021/2022, Rasmus Larsen. - Spillerne får i hvert fald al den støtte, de kan få, også selvom man står og råber en gang imellem, når man er utilfreds. Men de kan ikke klage over støtten og opbakningen på hjemmebane. Og så ved jeg, at TSØ Support er rigtigt meget med ved udekampene, fortæller Claus Stechnik.

Trods sine betænkeligheder er Claus

- Det er fedt at rykke op i ligaen, men… Det er ikke, fordi Claus Stechnik ikke ønsker, at holdet skal rykke op i liga en. Det er selvfølgelig den helt store drøm. Han drømmer dog også om, at det først sker, når holdet er klar. - Det er fedt at rykke i ligaen, men ikke hvis det bare bliver et stort ne derlag. Det koster penge, sved, blod og tårer for at klare sig op i ligaen, så man skal være klar. Man skal vide, at man har den stamme, der skal til.

Stechnik optimistisk i forhold til det hold, som er blevet sat for den kom mende sæson. - Vi har altså nogle af de bedste spil lere i første division, så jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at ligge oppe i toppen. Vi skal bare have en god start. På hjemmebane med brand og redning Det er ikke længe siden, CS Vagt udvidede deres sikkerhedsløsninger med en stor brand- og redningsaf deling. Claus Stechnik håber på, at brand- og redningsprodukterne på sigt bliver CS Vagts nye hjemmeba ne på Lolland-Falster. - Sikkerhedspaletten har aldrig været bredere, end den er nu. Vi vil gerne være mere lokale leverandø rer af både den tekniske og brand mæssige sikkerhed til netværket og hele Lolland-Falster. Faktisk er der flere i netværket, der er begyndt at bruge os, fordi de sparer så mange penge på brandudstyr.

Siden direktør hos Vagtselskabet CS Vagt Claus Stechnik var en lille purk, har han løbet HMH’s håndboldhal tynd med harpiksklistrede fingre og en håndbold i hånden. Og selvom håndboldspillet mere eller mindre stoppede med årene, består interes sen for håndbold stadig. - Jeg synes, det er fedt, at vi har så dan et stort hold i Maribo, for der er altså tæt pakket, både i første divi sion og i ligaen. Det er hårdt spil. Af den grund har jeg også sponsoreret Team Sydhavsøerne i rigtig mange år, og jeg ønsker kun det bedste for håndbolden i Maribo, fortæller Claus Stechnik og fortsætter: - Førkampsarrangementer er ski dehyggelige, for man møder faktisk rigtig mange, man kender, og mange, man ikke kender. Intensiteten i kampene synes jeg bare er helt vild. Du skulle næsten tro, det var en landskamp, der går i gang, i hvert fald på vores hjemmebane. Det helt sindssygt. En tur op ad partnerrangstien Udover at gå sæsonen i møde som

Claus DirektørStechnik,CSVagt

Projektet lyder spændende Sebastian Minor Hansen har spillet hele sit liv i Roskilde Håndbold, som er et af de dygtigste talentmiljøer på Sjælland. Nu var tiden inde for den 23-årige målvogter til at tage et skridt op ad udviklingsstigen, og det er med glæde i øjnene, at han ser frem mod sin første sæson i Team Sydhavsøerne: - Efter nogle samtaler faldt valget nemt på Team Sydhavsøerne. Jeg synes, projektet lød rigtig spænden de. Det er en ung og talentfuld trup, så udover ambitionerne om at spille med i toppen af 1. division, er der også masser af udviklingspotentiale. Derfor synes jeg, Team Sydhavsøer ne var det rigtige valg for mig, både sportsligt og personligt.

STOR MAND - STORE AMBITIONER

Med Nicolai Neuparts afgang op mod denne sæson skulle Team Sydhav søerne på jagt efter en ny, stærk målvogter til at agere duo med Oli ver Larsen. Den 14. maj kunne Team Sydhavsøerne så offentliggøre man den, som de fleste holdkammerater skal stå på en skammel for at kigge i øjnene. 205 cm høje Sebastian Minor Hansen er ny mand i TSØ-buret.

34 TSØ MAGASIN #11

Intensiteten er øget At skiftet til Team Sydhavsøerne er et skridt op, er noget, Sebastian Minor Hansen allerede har mærket til. Træningsmængden og intensite ten er øget, og forventningerne til en klub som Team Sydhavsøerne er højere, end hvad målvogteren er vant til. Derfor har det også haft ekstra stor betydning, at opstarten er forløbet godt: - Mit førstehåndsindtryk har været megagodt. Det er en trup, der har taget godt imod mig, og jeg er landet i et træningsmiljø, der bare er super. Jeg er ikke blevet specielt overra sket over noget, så forventningerne er i den grad blevet indfriet indtil videre, og jeg er bare rigtig glad for at være i gang. Kan fylde nærmest hele målet Som nævnt er Sebastian Minor Hansen en målvogter, der er høje re end gennemsnittet. De 205 cm gør faktisk, at man som målvogter ikke kan stå helt inde i målet uden at skulle dukke sig lidt. Men med højden følger også nogle åbenlyse styrker og svagheder.

Sebastian Minor Hansen er dog ikke kommet til klubben kun for den gode kulisse og det gode sammenholds skyld. Han har store ambitioner, både på egne og på holdets og klub bens vegne. - Udover at jeg gerne vil udvikle mig, så er mine ambitioner, at jeg sam men med de andre vil levere en stor indsats igennem hele sæsonen. Det skal gerne munde ud i en slutpla cering i toppen af rækken, slutter Sebastian Minor Hansen.

35 Position på banen: Målvogter. Skostørrelse: 48,5. Højde: 205 cm. Vægt: 100 kg. Job: Lærerstuderende. Kælenavn: Seb. Livret: Boller i karry. Yndlingsferie: New York. Tidligere klubber: Roskilde Håndbold. Mit eget mål for denne sæson: At få en masse oplevelser og forhåbentligt bidrage med mine kvaliteter. Min stærkeste holdkammerat: Nicklas Bjerre Petersen. Altid godt kæmpende og god attitude. Min bedste holdkammerat: Dem, der brænder til træning. Største håndboldoplevelse: Min debut på ungdomslandsholdet. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: Holdet og træningsmiljøet.

Sebastian Minor Hansen

Sebastian beskriver netop sin størrelse som styrken. Han har et kæmpe vingefang og kan med de rette placeringer fylde nærmest hele målet. Han indrømmer dog også, at svagheden ligger i bentøjet, der ind imellem kæmper med at følge med. Et fokuspunkt som han i samarbej de med målmandstræner Kenneth Jørgensen arbejder hårdt på at forbedre. Ser frem til hjemmekampene Når man som Sebastian Minor Han sen tager et skridt op og kommer til ny klub, er man som regel ekstra motiveret for at vise sig godt frem. - Publikum kan forvente sig stort en gagement og forhåbentlig en masse redninger fra mig. Lige nu glæder jeg mig rigtig meget til de første hjemmebanekampe foran en super kulisse i Lollands Bank Arena, siger målvogteren med et kæmpe smil.

SPILLERNY

26. november 2022 Husk at sætte kryds i kalenderen Lækker julebuffet fra Restaurant Bangs Have Maribo Hallerne Kl. 18:00 til 02:00 Live musik: The Apollon Hit Orchestra DJ Anders Brønholt for alle private og erhverv Billetpris 545,(Billetsalg starter snart via Ticketmaster) HMH afholder STOR JULEFROKOST

37 KUNDERNE ER I TOPPEN Stort kundefokus. Det er vores område Book et møde med os på 54 92 11 33 og hør, hvad vi kan gøre for dig. Maribo | Nakskov | Nykøbing F. | Vordingborg | lollandsbank.dk Alt inden for entreprenør og anlæg C. E. Christiansensvej 42 n Maribo n www.lp-maribo.dk n 54 78 01 28 AUT. KLOAKMESTER n BETON n MURER n SNEDKER n GLARMESTER n ANLÆG

38 TSØ MAGASIN #11

SPILLEREVELKENDTETO

Hvordan er det at stoppe i Team Sydhavsøerne? - Jeg tror ikke helt, det går op for mig, før drengene starter op efter sommerferien, hvor jeg ikke længere er en del af en ny sæson. Vi blev forældre til vores søn i marts, og jeg kunne ikke se, at jeg havde timer nok i døgnet til at kombinere familien, fuldtidsarbejde og håndbold. Mikkel Kaagaard - Nu har jeg jo været i klubben i fire sæsoner, så man danner jo et bånd til trænerne, lederne, administratio nen, de frivillige og selvfølgelig mine holdkammerater. Tidspunktet var rigtigt for mig i forhold til et skifte, men jeg vil altid huske tilbage på tiden i Team Sydhavsøerne med et smil på læben.

Nikolaj Neupart

Team Sydhavsøerne gik den nye sæson i møde to velkendte spillere fattigere. Det blev nemlig tid for Mikkel Kaagaard og Nikolaj Neupart til at søge mod nye græsgange efter henholdsvis fem og fire sæsoner i de røde trøjer. Her kan du læse, hvilke tanker de gør sig om stoppet:

FARVEL TIL

Nikolaj Neupart Hvad husker du bedst fra tiden i Team Sydhavsøerne?

Nicolaj Neupart Hvilke planer har du for fremtiden?

NUVÆRENDESPILLERE?

HAR

39 Hvad har du fået ud af tiden i Team Sydhavsøerne?

Mikkel Kaagaard - Kaagaard er en klasse fyr og har en fantastisk per sonlighed, som helt sikkert vil blive savnet i klubben og i omklædningsrummet.

Mikkel Kaagaard - Jeg ved, at vi alle hungrer efter at komme i ligaen, og jeg er sikker på, at det nok skal lykkes for klubben en dag. Så bliv ved med at støtte klubben på alle de para metre, I kan, for det er dét, der kan skubbe tingene.

- Jeg er stolt over, at jeg har fået lov til at være med til at sætte mit præg på klubben og forhåbentlig har været med til at rykke den i den rigtige retning på det sportslige plan.

Nicolaj Neupart

Han er altid garant for at skabe god stemning, men har også en god evne til at komme hen til en, hvis man har været lidt nede, om det så er håndbold eller noget i det private.

Nikolaj Neupart - Ryk op! Mikkel Kaagaard DU NOGLE GODE RÅD TIL DE

Mikkel Kaagaard - Jeg er blevet en mere moden håndboldspiller, og jeg har fået lagt lag på mit målmandsspil. Samtidig er jeg blevet en mere reflekteret målmand, der hele tiden opsøger at gøre mig selv og ikke mindst mine holdkam merater endnu bedre.

- Jeg skal være sammen med min familie, de er min klare førsteprioritet. Jeg har fået et nyt civilt job, som er rigtig spændende, så der sker en masse gode ting i mit ”nye” liv uden for håndbolden.

- Stå sammen som et hold, også i svære perioder. Hav et pri mært mindset og mål, som alle kan stå inde for. Stil jer aldrig tilfreds, vær sultne og ærgerrige, også når I har succes. Sigt efter månen – hvis vi ikke rammer den, så rammer vi en stjerne!

- Publikum har vundet mange point for os i forhold til at lægge pres på modstanderholdet. Det har virkelig givet os et ekstra gear, som har gjort, at vi har kunnet vinde de svære kampe.

Mikkel Kaagaard Hvad vil du sige til partnere og supportere? - Specielt vil jeg sige en kæmpe tak til min personlige sponsor, STEEL-familien. De ved selv, hvor meget de har betydet og gjort for min familie og mig de sidste 5 år.

- Top-3 i sæson 2018/2019 er klart et stort højdepunkt. Vi kom fuldstændig fra baghjul og smadrede Frederi cia og Tønder på hjemmebane med 10 mål, så vidt jeg husker. Efterfølgende tager vi til Skive og smadrer dem og til sidst til Stoholm, hvor vi nærmest selv afgør det (med hjælp fra HØJ).

Nicolaj Neupart

Nikolaj Neupart - Kampene i Maribohallerne var det fedeste. Det kom mer jeg virkelig til at savne. Den stemning, der bliver skabt under kampene, betyder alt for spillerne.

Nikolaj Neupart - De tre første år var ret specielle, da lederstaben og truppen stort set var den samme alle tre år. Det var nogle specielle år, som jeg er taknemmelig for at have fået lov til at være en del af. Mikkel Kaagard Hvad kan I sige om hinanden? - Neupart er en klasse fyr! Han giver den altid fuld gas til træning og kamp, og der er (for det meste) altid en hyggelig stemning omkring ham. Det har været en fornøjelse at være hans holdkammerat og jeg ønsker ham kæmpe held og lykke i Halden.

Mikkel Kaagard - Min kæreste og jeg er flyttet til Norge, hvor et spændende eventyr venter. Jeg skal spille for Halden Topphåndball, og forhåbentligt kan vi skabe nogle gode resultater i den kommende sæson.

Hvad betyder publikum for Team Sydhavsøerne?

40 a 60.000 m2 erhvervsareal til rådighed med gennemført lokalplan Østervej 2 l 4960 Holeby www.erhvervsparklolland.dk Direktør Kim Larsen Telefon:kim@erhvervsparklolland.dk22951720 a 26.000 m2 bygninger l Kontorlokaler fra 10 m2 l Haller fuldt udstyret med el og kraner Kun 2 min fra motorvej E47 STEEL Engineering er en alsidig og nytænkende smedevirksomhed, der leverer unikke løsninger i plast, stål, rustfrit stål og aluminium inden for industri, konstruktioner og vand- og spildevandsbehandling. ENGINEERING WATER INDUSTRY CONSTRUCTION Robotsvejsning er STEELs nyeste investering. ’CoWelder’ er meget fleksibel, og effektiv ned til små seriestørrelser. Den laver flotte svejsninger, i konstant kvalitet, mens svejseren klargør næste komponent. www.steel-engineering.dk Marienlystvej 25 – 4900 Nakskov Tlf. 54 92 30 08 NYHED: Robot-svejsning

Vi skaber forbindelserwww.mse-as.dk...

STARK Maribo C. E. Christiansens Vej 8 · 4930 Maribo Tlf. 5478 1988 Mandag - fredag 6 00 - 17 00 Lørdag 9 00 - 14 00 Søn- og helligdage Lukket S TARK MARIBO S LOKALSPORTEN.TØTTER Stolt sponsor af TSØ. 78041

43 Lene giver 40% til TSØ-partnere og supportere på alle ikke-nedsatte varer! Spørg også hvis du skal have hjælp til at få malet. HEY! aler aler Østervej 11, St. • 4960 Holeby • lene@ib-maler.dk • www.ib-maler.dk Østervej 11, St. • 4960 Holeby • lene@ib-maler.dk • www.ib-maler.dk I S C. E. Christiansens Vej 29 Maribo lene@ib-maler.dk www.ib-maler.dkl l l ONRDICKITCHEN DESIGN NEHCTIKCIDRONGISEDN jke-design.com | Brogade 12, 4800 Nykøbing Falster Er du mere til det varme end det hvide, skal du se vores fine, nye nuancer. Du får et lyst og klassisk udtryk - bare lidt blødere og venligere Varmere end hvid

OVERRASKELSE

en du holder af Alarm • Video overvågning • Låseservice

44 TSØ MAGASIN #11 BLOMSTER CHOKOLADE VIN, ØL & SPIRITUS GAVER

ÅRETS FRIVILLIGE

Send en kærlig tanke – bestil i butik eller på interflora.dk. Vi leverer til hele Danmark. Husk hinanden.

Med et dig selv, eller Biloplukning Dørspioner

• Alt i låse og låsesytemer • Akut hjælp • Døgnservice Alt i sikkerhed til private og erhverv EN

TIL

Det var i forbindelse med det årlige sponsorcykelløb, som blev kørt in den sæsonens sidste hjemmekamp, at Team Sydhavsøerne tog fusen på Klaus Larsen. Bjarne Schultz havde i farten nævnt, at kåringen af årets frivillige måtte vente. Klaus var umiddelbart lettet, da han havde mange andre ting, der skulle spea kes om den dag. Men sådan skulle det ikke gå. Direktør Anders Henriksen overtog på et tidspunkt mikrofonen for at rose de mange frivillige og deres indsats gennem sæsonen. Og så fremhævede han Klaus Larsen og tildelte ham Kenneth Sørensens frivillighedspris 2022. - Jeg blev sgu overrasket, det må jeg sige. Jeg ved godt, at jeg er frivillig, men der er også mange andre, der kunne have fortjent den. Der bliver lagt et stort arbejde fra mange, hver gang der er hjemmekamp, fortæller Klaus Larsen beskedent. Vil gerne give noget tilbage til klubben Klaus Larsen har speaket næsten alle førsteholdets hjemmekampe i samtlige sæsoner, og der skal meget til, før han melder afbud. For sådan er Klaus, trofast og hjælpsom. - Jeg har det godt med at kunne hjælpe, og hvis der er venner, der ringer og spørger om hjælp, så kom mer jeg. Det er sådan set det samme, der har drevet mig til at hjælpe Team Sydhavsøerne i så mange sæsoner, forklarer Klaus Larsen og -fortsætter:Jegharfået rigtig meget af spor ten i min ungdom og er nærmest vokset op i Rødbyhavn Sportshal. Så jeg vil gerne give noget tilbage og siger gerne ja, når der er nogen, der spørger. Men jeg synes også, det er hyggeligt at mødes med partnere, spillere og fans, og jeg har det godt med at være ude blandt andre men nesker. Man får helt sikkert et stort netværk, som man kan bruge uden for håndbolden.

blomsterabonnement kan du forkæle

Det er de frivillige, der skal bære en professionel klub Klaus Larsen kommer altid flere ti mer før starten på en hjemmekamp. Her hjælper han især Bjarne Schultz med nogle af de praktiske opgaver og mærker fællesskabet blandt de -frivillige:Deterhyggeligt at hilse på, efter hånden som de frivillige dukker op. Billetfolkene, vagtteamet, loun gefolkene, barteamet og Lynge og Peter, der tager sig af holdene ude i spillergangen. Så kommer Claus Møller, der jo står for at spille musik og styre skærme. Ham har jeg også fået et godt samarbejde med, og han går op i det med liv og sjæl. Det er folk som dem, der skal bære en pro fessionel klub, siger Klaus Larsen.

45

Frivilligånden så man også under afviklingen af den første Whitsun Festival i maj, fortæller Klaus Larsen -begejstret:Jegerimponeret over de mange frivillige, der gav en hånd til Whits un Festival, hvor jeg også selv var frivillig bag scenen. Der skal frivilli ge til, ellers ville det ikke kunne lade sig gøre. Vil også gerne speake ligakampe Klaus Larsen har været med, fra Team Sydhavsøerne startede for snart 20 år siden. Dengang spillede han lidt håndbold i Rødbyhavn, og det foregik ofte sådan, at han spe akede førsteholdets kampe, klædte om i pausen og var så klar til at spille for andetholdet. - Jeg synes stadig, det er skægt at være med til at afvikle håndbold kampe. Men det er oprykningskam pene, der står klarest i erindringen…. og så kampen mod storholdet AG København, der i 2009 troede, at de skulle komme herned og vælte det hele, siger han med et grin og fortsætter sin tur ned af mindernes -boulevard:Jegharspeaket VM-kampe og har været udlånt til NFH og speaket Champions League-kampe. Som spe aker er det sjovt at være med, hvor det sker. Men for landsdelens skyld, for Team Sydhavsøernes skyld og for hele Østdanmarks skyld kunne det være rigtig sjovt at få et ligahold på Lolland. Så det er en af mine ambitioner. Vi skal sgu have det til at fungere her i landsdelen, og det gør vi ved at hjælpe hinanden.

46 Vi har alt til haven! Ho s os ka n du og s å købe fris ke b uke t terdøg netrundt, vær tin degaver og al t t il va n d i haven .. . t V. Landevej 127 • 4951 Nørreballe • Tlf. 54 78 93 29 • Åbningstider Hverdage 9.00-17.00 • Lørdag (helligdage) 9.00-16.00 • Søndag 9.00-14.00 (Juli-aug Lør-søn 9.00-14.00) • Se mere på www.steeensplanteskole.dk BUKETAUTOMATERDØGNÅBNE Vestergade 3 i Maribo og på planteskolen Kleinsvej 7 Maribo 54 78 40 44 www.buchognoergaard.dk Regnskab Revision VirksomhederRådgivning SkatKonsulentopgaverSelskaber Mere end blot et sagsnummer

47 www.gfkhuse.dk • Tlf. 54 70 48 14 • pommer@gfkhuse.dk Fra den store komplicerede hovedentreprise til den lille skade på vinduet Skal vi hjælpe med din markedsføring? kim@konceptlab.dk Video - SoMe - Grafisk - Hjemmesider Dato Kl. Hjemmehold Udehold Spillested Søndag 4. september 15.00 TM Tønder Håndbold Team Sydhavsøerne Tønder Sport- og FritidsCenter Lørdag 10. september 15.00 Team Sydhavsøerne Odder Håndbold Maribo-hallerne Lørdag 17. september 14.00 Skive fH Team Sydhavsøerne Kulturcenter Skive Lørdag 24. september 15.00 Team Sydhavsøerne Aarhus HC Maribo-hallerne Lørdag 1. oktober 16.00 IK Skovbakken Team Sydhavsøerne Vejlby-Risskov Hallerne Fredag 7. oktober 20.00 Team Sydhavsøerne Ajax København Maribo-hallerne Søndag 23. oktober 16.00 Roskilde Håndbold Team Sydhavsøerne Roskilde Hallerne Fredag 28. oktober 20.00 Team Sydhavsøerne HØJ Elite Maribo-hallerne Fredag 4. november 19.00 FIF Team Sydhavsøerne Frederiksberg-Hallerne Fredag 11. november 20.00 Team Sydhavsøerne Otterup HK Maribo-hallerne Fredag 18. november 19.30 Rækker Mølle Håndbold Team Sydhavsøerne Rækker Mølle-Hallen Fredag 25. november 19.30 TMS Ringsted A/S Team Sydhavsøerne Dansk Kabel TV Arena Lørdag 3. december 15.00 Team Sydhavsøerne Grindsted GIF, Håndbold Maribo-hallerne Lørdag 10. december 15.00 Team Sydhavsøerne TM Tønder Håndbold Maribo-hallerne Lørdag 17. december 15.00 Odder Håndbold Team Sydhavsøerne Spektrum Odder Lørdag 21. januar 15.00 Team Sydhavsøerne Skive fH Maribo-hallerne Søndag 29. januar 18.00 Aarhus HC Team Sydhavsøerne Skæringhallen A Lørdag 4. februar 15.00 Team Sydhavsøerne IK Skovbakken Maribo-hallerne Fredag 10. februar 19.30 Ajax København Team Sydhavsøerne Bavnehøj Arena Fredag 17. februar 20.00 Team Sydhavsøerne Roskilde Håndbold Maribo-hallerne Fredag 24. februar 19.30 HØJ Elite Team Sydhavsøerne Ølstykke-hallerne Torsdag 2. marts 20.00 Team Sydhavsøerne FIF Maribo-hallerne Fredag 17. marts 19.30 Otterup HK Team Sydhavsøerne Otterup Idrætscenter Fredag 24. marts 20.00 Team Sydhavsøerne Rækker Mølle Håndbold Maribo-hallerne Fredag 31. marts 20.00 Team Sydhavsøerne TMS Ringsted A/S Maribo-hallerne Lørdag 8. april 16.00 Grindsted GIF, Håndbold Team Sydhavsøerne Lyng-Hallen Grindsted KAMPPROGRAM 2022-2023

Sidste sæson sluttede med lidt af en skuffelse for Team Sydhavsøernes målvogter Oliver Larsen og resten af holdet, der måtte se tredjepladsen glide dem af hænde i sidste spillerunde. Den oplevelse skal bruges til at kigge fremad, mener målvogteren, der nu tager hul på sin tredje sæson i klubben: - Specielt i den første halvdel af sæsonen viste vi et stabilt højt niveau, hvor vi formåede at kontrol lere kampene, og vi undgik at tabe unødvendige points. Desværre blev vi ramt af flere skader, som satte deres præg på resultaterne til sidst. Men vi viste, at vi sagtens kan spille med i den helt sjove ende, og det er naturligvis en kæmpe motivation for den kommende sæson.

Har fået en stærk opstart Nu skal der kigges fremad. En god sæson med gode sportslige resul tater kræver en stærk opstart, og det mener Oliver Larsen i den grad, Team Sydhavsøerne har fået: - Opstarten har været rigtig fin. Der har været fuld knald på alle trænin ger, men der har også været god plads til det sociale, blandt andet på de to træningslejre vi har været på. Nu glæder vi os til at levere varen, når turneringen begynder!

TSØ MAGASIN #11 48 - VI KAN SLÅ ALLE!

LarsenMit eget mål for denne sæson: At hjælpe holdet til en topplacering. Have en stor og afgørende rolle. Min stærkeste holdkammerat: Daniel Astrup. Et jern i styrke, og så taler antallet af udvisninger og hårde angrebsfejl vel for sig selv. Min bedste holdkammerat: Nicolaj Jørgensen! Barndomsven siden et legendarisk U10-hold i Thisted, og så er årets spiller i 1. division selvfølgelig også den bedste på andre punkter. Største håndboldoplevelse: Bronze ved U19-VM. Champions League-kampe med Bjerringbro-Silkeborg. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: En masse venskaber i et fedt miljø, og selvfølgelig den vilde opbakning fra de trofaste tilskuere i Lollands Bank Arena.

Det skal vi arbejde med Selvom Team Sydhavsøerne har fået en god opstart, er der stadig nogle ting, som holdet vil arbejde videre med for at forbedre sig endnu mere til den kommende sæson: - Spillemæssigt har vi arbejdet meget på at tage mere initiativ og give os selv flere strenge at spille på i begge ender af banen. I defen siven er vi ved at skabe nogle klare rammer, så vi bedre kan styre, hvor vi gerne vil have skuddene. Der udover har vi arbejdet en del på at Position på banen: Målvogter. Skostørrelse: 44. Højde: 188 cm. Vægt: 93 kg. Job: Studerende. Kælenavn: Oli. Livret: Sushi. Yndlingsferie: En kombination af charter og aktivitet. Tidligere klubber: Thisted IK, HF Mors, Ikast Bjerringbro-Silkeborg.Håndbold, Oliver

49 er mindre sårbare overfor skader, fortæller Oliver Larsen. Den sidste sikre skanse Med den rutinerede målvogter Ni colai Neuparts afgang stiger graden af ansvar naturligt nok på Oliver Larsen, der da også ser frem til at skulle tage endnu mere ansvar på sine brede skuldre: - Min rolle i truppen skulle gerne være den sikre sidste skanse i målet. Jeg glæder mig til et tæt samarbejde med Sebastian og trænerteamet omkring hele det defensive samspil mellem forsvar og målmand, som jeg allerede synes, ser meget lovende ud. Jeg kommer til at byde ind med en masse energi og hårdt arbejde til træning såvel som kamp, så vi hele tiden rykker os i den rigtige retning og minimerer udsvingene. Nicolai Neupart er blevet erstattet af unge Sebastian Minor Hansen, der er kommet til fra Roskilde Håndbold, og Oliver Larsen tilføjer også, at de to målvogtere allerede har fundet hinanden i et godt samarbejde.

Publikum kan godt gnide sig i hænderne Med al sandsynlighed bliver det endnu en spændende sæson i 1. divi sion, hvor holdene er meget lige og forventes at kunne slå hinanden på kryds og tværs. Det bliver en række,

hvor man skal være velforberedt og have den rigtige tænding til samtlige kampe, hvis man vil gøre sig forhåb ninger om at spille med, hvor det er sjovt, mener Oliver Larsen.

Derfor kan publikum i Lollands Bank Arena godt gnide sig i hænderne med udsigten til et TSØ-mandskab, der vil gøre deres ypperste for at være med, når det gælder: - Efter sidste sæsons resultater og med den trup og hele det sports lige setup, vi har her i klubben, er det klart, at vi ser os selv som et tophold. Jeg kan ikke se, hvilke hold i rækken, som vi ikke kan slå, så vi vil for alt i verden forsøge at spille med om de øverste placeringer.

BM Steel Construction A/S Birketvej 13 | DK-4941 Bandholm | Tlf. +45 54 76 31 00 www.bmsc.dk bmsc@bmsc.dk Produktion og montage smedearbejde,stålkonstruktioner,afudlejningafmandskabm.m.

51 Badeværelser  Fjernvarme  Varmepumper  Træpillefyr  Ventilation  Forsikringsskader Vi dækker hele Lolland-Falster Vi klarer også affaldet for dig Nyager 6 • 2605 Brøndby • www.tofteng.dk • Tlf. 43 96 71 41

De følgende sæsoner blev præget af covid-19. Da pandemiens mørke skyer endelig havde fortrukket sig fra Håndbold-Danmark, var Lasse Cieslak blevet 3.g’er og blev sam men med flere andre fra sin årgang rykket op til senior. Han har såle des spillet for mestrene GOG’s hold i 2. division i den forgangne sæson.

Position på banen: Playmaker. Skostørrelse: 43,5. Højde: 184 cm. Vægt: 84 kg. Job: Vikar. Kælenavn: Slak. Livret: Bøf med bearnaise. Yndlingsferie: badeferie.Charterferie/ Tidligere klubber: HMH, GOG.

Min stærkeste holdkammerat: Danni eller Alex. De danner vores midterblok og er enormt fysisk stærke.

Min bedste holdkammerat: Svært at vælge. Jeg har tidligere spillet med Oskar Hare og Gustav Murel, derfor ligger de i hvert fald i toppen. Største håndboldoplevelse: Sølv til DM U16 med GOG. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: Sidst jeg spillede i TSØ var jeg skadet, så jeg ser frem til tiden i TSØ. Jeg er ny i truppen og glæder mig utroligt meget til at komme rigtigt ind i truppen og opleve den store opbakning fra publikum.

LOKALT TALENT ER VENDT HJEM

De fire år på den sydfynske mark har dog gavnet playmakeren på langt mere end det sportslige plan: - Jeg tror nærmest, min menne skelige udvikling har været større end den håndboldmæssige. På Oure

52 TSØ MAGASIN #11 ET

Lasse Cieslak

Mit eget mål for denne sæson: Udover udvikling i mit eget håndboldspil vil jeg gøre alt for at bidrage mest muligt til holdet.

Det kan næppe komme bag på ret mange, at et af de nye ansigter i TSØ-truppen til denne sæson slet ikke er så nyt igen. 19-årige Lasse Cieslak er nemlig vendt hjem til Maribo, hvor han startede til hånd bold som lille purk. De seneste fire år har han været fløjet fra reden og begået sig i det sydfynske talentmiljø på Skolerne i Oure. Først et år på efterskole, siden tre år på kostgymnasiet. Nu er Lasse Cieslak vendt hjem til de trygge rammer i Maribo og er klar til at påbegynde et nyt kapitel i Team Sydhavsøerne: - Jeg savnede nok trygheden herhjemme. Jeg har været vant til at træne og spille på et højt niveau i de fire år, så da jeg fik mulighe den for at fortsætte med det i de velkendte rammer, var det nemt at sige ja, siger Lasse Cieslak med et stort smil. Menneskelig og sportslig udvikling Lasse Cieslak tog afsted som 15årig til Oure. Allerede det første år, hvor han gik på efterskole, bød på masser af udvikling og en U16 DM-finale oven i hatten.

jeg har været væk i en del år, føler jeg, at det er her, jeg hører hjemme. Man gik som lille og så op til seniorspillerne og håbede på, at det en dag kunne blive én selv. Det glæder jeg mig meget til, går i opfyldelse. Lollands Bank Arena er en fantastisk hjemmeba ne med stor opbakning fra lokale tilskuere og sponsorer, og det vil betyde alt at slå igennem her, siger Lasse Cieslak. Starter i mesterlære på banen Den håndboldkloge playmaker er i første omgang udset en rolle, hvor han skal stå i mesterlære hos de mere rutinerede bagspillere. Men Lasse Cieslak kan sagtens gå hen og blive en af sæsonens overra Hanskelser.beskriver

53 lærer man at være åben, at kunne med mange typer mennesker og at acceptere hinandens forskel ligheder. Det er jo også vigtige egenskaber på et håndboldhold, for hvis man ikke kan fungere sammen, så kommer man ingen vegne, selvom spillerne er nok så dygtige, forklarer Lasse Cieslak. Har Team Sydhavsøerne i blodet Navnet Cieslak vil formentlig væk ke genklang hos mange. Broderen Jeppe, som i dag tørner ud for liga klubben Nordsjælland Håndbold, spillede også håndbold som barn i Maribo. Mor Janne har også spillet i Maribo-hallerne. Farmand Henrik er ligeledes gammel spiller i klub ben og i dag træner for klubbens 2. divisionsmandskab. Med andre ord: Den lokale tilknytning betyder -noget.Selvom

sig selv som en spiller, der altid vil bidrage mest muligt til holdet, og han lover publikum, at han vil give sig 100% hver gang, for at holdet kan opnå succes. Men hvad med Lasse Cieslak selv? - Jah, jeg er nok meget god til at kitte tingene sammen. Men… jeg kan nok godt være der lidt for meget for andre, før jeg tænker på mig selv, slutter han med et smil.

SPILLERNY

54 Har du svaert ved at nå målet? Så kom og få en snak med en af vores konsulenter og vi hjælper dig til, at udnytte dine chancer bedst muligt. Vi kan hjælpe dig med: annoncering • online markedsføring radio reklame • logo design • branding • markedsføring www.ftgruppen.dk 24/7 ONE POINT OF CONTACT TEL. 70 20 91 00 - WWW.CSVAGT.DK

55 Vi har alt til din virksomhed Vi er Daarbak Redoffice – din totalleverandør inden for kontorforsyning til erhvervslivet. Vi har alt det, du skal bruge – lige fra kontorartikler, møbler og emballage til kaffe- og kantineløsninger, kontormaskiner og firmagaver. Alt til arbejdslivet. Altid tæt på dig. Kig forbi butikken eller ring til os. Vi står altid klar til at hjælpe dig. Rådgivning. Indretning. SusanneMarianneKontorforsyning. Daarbak Redoffice Maribo Vesterbrogade 57, 4930 Maribo Tlf: 51 38 71 Mandag-torsdag54 08:30 - 16:00 Fredag 08:30 - 15:30

Når direktør for Spar Nord Lol land-Falster Brian Skov Henriksen tænker tilbage på sin tid som et ungt talent i fodboldverdenen, ved han, hvor vigtigt det er, at der er nogle, der tror på en. Derfor støtter han fuldt op om det træningsmiljø, Team Sydhavsøerne har skabt for at tiltrække og holde på de unge ta lenter. Her har flere af de talentful de lokale drenge fået en kontrakt. - Jeg ved, hvor meget det betyder at få lov til at udleve din dren gedrøm. Det betyder bare noget for et ungt menneske at få en kontrakt. Det giver lige et boost til, at man tænker ’jeg kan noget, og jeg skal noget’, fortæller Brian Skov Hen riksen. Flere lokale talenter har fået kontrakt I alt er tre nye lokale talenter blevet tilbudt en kontrakt med Team Syd havsøerne i denne sæson, samtidig med at flere af de lokale drenge har forlænget deres kontrakt.

TSØ MAGASIN #11 - JEG VED, HVOR MEGET DET BETYDER AT UDLEVE DIN DRENGEDRØM ROLLUP BEACHFLAG PRINT ROLLUP BEACHFLAG PRINT ROLLUP TRYK BANNER BEACHFLAG PRINT BANNE BEACHFLAG PRINT ROLLUP TRYK BEACHFLAG ROLLUP BEACHFLAG PRINT BANNER BEACHFLAG TRYK PRINT ROLLUP BANNE BEACHFLAG Nørregade 17 • 4970 Rødby Tlf. 54 60 13 87 • lolland@dkprint.dk Gode råd dinmaterielmaskinerrådgivningogomoghoslokaleGSV i Rødby Ring 54 43 51 00

Alexander Løj, venstre back, der net op har fået sin første kontrakt med Team Sydhavsøerne, stemmer i: - Nu har jeg spillet i HMH og er rykket op til Team Sydhavsøerne,

56

En af dem er venstrefløjen Rasmus Koppelgaard, og han er helt enig i bankdirektørens betragtninger: - Det er netop en drengedrøm, der går i opfyldelse, at få lov til at være med så langt oppe i rækkerne. Ikke mindst på et hold, der spiller i lan dets næstbedste række. Det er fedt!

Talentarbejde er et indsatsområde Team Sydhavsøerne er bygget på et fundament af lokal forankring og opbakning, forklarer Simon Mortensen, der er medlem af Team Sydhavsøernes bestyrelse og tid ligere TSØ-spiller. Når moderklub berne bringer talenter videre, er det altid noget, der får smilet frem hos ham. - Talentudvikling er, og skal altid være, et kæmpe indsatsområde for Team Sydhavsøerne. Vi skal sigte efter et godt udviklingsmiljø for både spillere og trænere, så flest mulige talenter kan udvikles, og forhåbentlig fastholdes. Et unikt træningmiljø

57 så at få en kontrakt i den klub, jeg er startet i, det er jeg stolt over at få mulighed for.

For Spar Nord var det ikke svært at takke ja til at blive en del af Team -Sydhavsøerne.Vivilrigtiggerne give tilbage til de landsdele, vi er en del af. Og så er Team Sydhavsøerne med til brande Lolland-Falster som en spændende landsdel. Så det er også for at bakke op om det, som Team Sydhavsøerne gør, fortæller Brian Skov Henriksen. Men han er også imponeret af det træningsmiljø, der tilbydes de unge, og som på sigt skaber store muligheder for drengene: - Træningsmiljøet i Team Sydhav søernes er unikt. Det er drenge, der har spillet her i området hele deres barndom, som nu kan tage det op til seniorniveau og måske spille om at komme i den bedste række på det tidspunkt, afslutter han.

De lokale talenter om at spille førsteholdetfor - Det er fedt at få en kon trakt i den landsdel, man kommer fra, og i det projekt, som Team Sydhavsøerne er i gang med. Victor Murel, venstre fløj. - Ja, og så er det et godt træningsmiljø, hvor man udvikler sig hele tiden. Malte Højgaard, stregspiller. - Det er stort, og noget som vi har arbejdet for, og det er fedt, at det hårde arbej de betaler sig. Det er bare stort at få lov til at spille for den klub, jeg har spillet for, siden jeg var helt lille. Frederik Kiszka Juul, venstre fløj.

58 Brovejen 41 Tlf. 54 78 18 00 Book på www.maribobilcenter.dk aldrigGodBilplejeBiludlejningSynshalSkadecenterVærkstedserviceblivergammeldags!

”Vi gør alt, hvad vi kan for at integrere os i miljøet. Derfor har vi vores hus og base her. Vi engagerer os i lokalforeninger og lokalsporten, deriblandt TSØ, som vi er meget stolte af at være i samarbejde med,” fortæller Erik Vind.

59 Erik Vind tager imod ude i indkørslen til den fine, landlige ejendom på Lidsøvej i Rødby. Bag huset troner en tidligere stald, som skal laves om til udstillingslokaler og lager. Vi passerer køkkenet og går ind i mødelokalet, der er indrettet som en dagligstue med sofaer og et ”Husetspisebord.erkøbt som en markering af, at vi er lokale, og vi byder vel kommen inde i stuen til en kop kaf fe. Vi foretrækker at have uformelle forhold til at snakke med store og små kunder,” slår Erik Vind fast. Femern Belt Energy leverer grøn energi til regningen.grønkommeogatskaltilafrådgivningvarmepumper,Lolland-Falster:solcelleanlægogomkringafalletyperklimavenligeenergiløsningerforbrugeren.PålængeresigthusetpåLidsøvejbrugestilfremvisesolcelleanlægihavenpåtaget,såinteresseredekanogfåvidenom,hvormegetenergikansparepåvarme

20 års erfaring med grøn energi Erik har haft sin gang på Lolland gennem de seneste 23 år og er derfor rigtig TSØer. Så på trods af at Femern Belt Energy kun lige har rundet 1-årsdagen for sin officielle opstart, er virksomheden ikke helt våd bag ørene. Femern Belt Ener gy udspringer nemlig af All Green Group ApS, som også er modersel skab for virksomhederne Hakom Solutions og YellowTec samt All Green FundamentetDistribution.forselskaberne er skabt helt tilbage til 1998. Dermed kommer Femern Belt Energy, trods sin unge alder, med over 20 års erfaring med at rådgive, implemen tere og vedligeholde klimavenlige energiløsninger. I 2023 vil Femern Belt Energy have installeret 1700 varmepumper på Lolland. Den vigtige udvikling af egnen I løbet af snakken fremhæver Erik Vind flere gange egnsudviklingen.

ErikDirektørVind, Femern Belt Energy

LEVERER GRØN ENERGI LOLLAND-FALSTER

TIL

I Femern Belt Energy vægtes sam arbejdet med lokalområdet nemlig højt. Det gør de ved at tage ansvar og gøre en forskel, blandt andet med nye arbejdspladser, grønne løsninger, samarbejde med kom munen og ved at opbygge en solid infrastruktur i lokalområder.

Tårnhøje forventninger til Team Sydhavsøerne Erik Vinds visioner for Lolland-Fal ster gælder også Team Sydhav ”Detsøerne:skal være sådan, at de unge mennesker får lyst til at engagere sig i klubben, så vi kan fremelske nye talenter – du kan ikke købe dem hver Forventningernegang!” er ikke til at skyde igennem. Erik Vind er nemlig ikke et sekund i tvivl om, at Team Syd havsøerne rykker op næste år – og han ser frem til at se de røde ræve tone frem på fjernsynet… ”… sikkert også som mestre om et par år!” afslutter han.

INØGLESPILLERGRUPPEN Fra ungt talent til

SørensenMitegetmålfor

60 TSØ MAGASIN #11

denne sæson: At være den bedste version af mig selv. Min stærkeste holdkammerat: Niels Dahl, badejernet fra Sønderjylland. Min bedste holdkammerat: Alle dem, som giver mig udspil. Største håndboldoplevelse: At vinde U16-EM. En kæmpe oplevelse, som aldrig vil blive glemt. Hvis det hele stoppede lige nu, hvad ville du så huske som det bedste fra din tid i Team Sydhavsøerne: Et hold med et stærkt sammenhold, hvor vi kæmper for klubben og hinanden. Et stort talent, der måske er gået en smule under radaren. Den beskri velse passer rigtig godt på Team Sydhavsøernes højrefløj Daniel DanielSørensen.Sørensen er en del af årgang 2000, der tæller adskillige store talenter på landsplan. Han kom til Team Sydhavsøerne op mod sæso nen 20/21 som en ung spiller, der skulle suge til sig og bidrage med energi. Nu er han vokset ind som en nøglespiller i truppen. Det er en rolle, som Daniel Sørensen ser frem til at tage på sig - Jeg håber at kunne hjælpe holdet med stabilitet og at kunne være afgørende, når kampene spidser til. Man kan i en håndboldkamp ikke undgå, at der kommer svære peri oder, men det er et fokuspunkt for os at gøre dem så korte som muligt, og det vil jeg gøre mit bedste for at bidrage til, siger han og tilføjer, at hans eget fokuspunkt – udover at øge scoringsprocenten – vil være at blive mere forudseende i sit for svarsspil. Lige ved og næsten Ifølge Daniel Sørensen er det i år en sulten TSØ-trup, der vil bruge erfaringerne fra sidste sæson til at forsøge at kravle et trin op ad stigen i 1. division:

Position på banen: Højre fløj. Skostørrelse: 44. Højde: 186 cm. Vægt: 85 kg. Job: Studerende. Kælenavn: Søren. Livret: Pizza. Yndlingsferie: Sommer og sol. Tidligere klubber: FIF. Daniel

- Det var en rigtig spændende sæson, som vel bedst kan beskrives med ”lige ved og næsten”. HC Midt jylland var suveræne, men kampen om at blive nr. 2 eller 3 var utroligt tæt til det sidste. Vi gjorde livet svært for os selv ved at tabe nog le kampe, vi helt klart skulle have vundet, så det blev desværre os, der trak nitten. Men selvom det sluttede skuffende, var det stadig en utroligt fed og lærerig sæson. I store perio der viste vi rigtig gode takter, så i denne sæson skal vi bygge videre på projektet. Og så skal vi i den grad bruge skuffelsen som en kæmpe motivationsfaktor for den kommen de sæson.

En knaldhård og lærerig opstart

I forhold til Team Sydhavsøerne er Daniel Sørensens vurdering klar: - Jeg vurderer ud fra vores trup med seneste sæsons resultat in mente, at vi må se os selv som et hold, der bør byde sig til i toppen. Den nye regel om hurtig midte Opgiverkastet efter en scoring skal ikke længere ske midt på banen, men må foregå alle steder i en ny midtercirkel på fire meter i diameter. Samtidig må opgi verkastet gerne tages, mens spilleren er i løb. Ingen modstandere må opholde sig i midtercirklen under opgiverkastet.

61

Vi kom tilbage fra ferie i rigtig god fysisk form, hvilket har givet mulig hed for at have fokus på reel hånd boldtræning, siger Daniel Sørensen.

Nu går truppen ind til sæsonen med en god følelse oven på en august måned, der har budt på masser af træning, og hvor det gradvist har set bedre og bedre ud med spillet:

- Det har været en knaldhård og me get lærerig opstartsfase, hvor vi har haft meget fokus på at tilpasse den nye regel om hurtig midte (læs om reglen andetsteds her på siden, red.).

Man skal have respekt for alle hold Når snakken falder på 1. divisi ons-landskabet, er Daniel Sørensen enig med sine holdkammerater: Man skal have respekt for alle hold. Bundstriden kan også forventes at blive tæt, så man vil altid møde hold, der har en masse at spille for.

Hos Team Sydhavsøerne er vi glade for at give vores unge spillere mulig heder. Men det er i sidste ende altid op til de unge selv at gribe dem. To af de spillere, du som publikum helt sikkert kommer til at se mere til i denne sæson, er venstreback Gustav Murel og højrefløj Oskar Hare. Begge er glade for at fortsætte i -klubben:Jeghar sagt ja til at fortsætte i Team Sydhavsøerne på grund af det gode setup, der er i klubben. Det giver mig muligheden for at udvikle mig. Mine ambitioner for sæsonen er at blive en integreret del af truppen. Jeg vil fokusere på at udvikle mit individuelle spil, så jeg kan blive spillet ind, fortæller Gustav Murel og suppleres af Oskar Hare: - Det er det helt rigtige for mig at fortsætte - både på og uden for banen. Sportsligt kan jeg få lov til at træne og spille håndbold på højt plan, hvilket er de ideelt for min fortsatte udvikling. Uden for banen har jeg kunnet forene at forlænge med Team Sydhavsøerne og flytte til København, da vi også træner en del der. - 20

DRØMMEN ER LIGAEN MED TSØ HarkjærOskar Hare Højre fløj

62 TSØ MAGASIN #11 Depot Lolland Falster v/Mikkel Hansen Din leverandør i øl og vand Tlf: 5470 0147 / 4230 7023 SAKSKØBING TRÆLAST manBYGGECENTER-fre 7.00 - 17.00 lør 9.00 - 12.00 manPROFFCENTER-fre 7.00 - 17.00 lør 9.00 - 12.00 Åben SØNDAGhver 9.00 - 12.00 Skovvej 51 • 4990 Sakskøbing • 54 70 44 22

år

- Det vil betyde meget for mig at slå igennem i Team Sydhavsøerne, da jeg har haft størstedelen af min håndboldopvækst i klubben, forkla rer Gustav Murel.

Træningsmiljøet var afgørende

Der er naturligvis rift om dygtige unge spillere som Gustav Murel og Oskar Hare. Når gennembruddet kunne komme andre steder end Team Sydhavsøerne, hvorfor så lige her, kunne man fristes til at spørge. Begge spillere peger på træningsmil jøet som en afgørende faktor: - Træningsmiljøet her i klubben er utroligt professionelt. Træningerne er præget af høje forventninger til hinanden, så der er de bedste forud sætninger for udvikling. Det betyder, at der i kontraøvelser forventes høj intensitet, mens der i mere taktisk prægede øvelser forventes fuldt fokus på at få gennemarbejdet både forsvars- og angrebsspillet, siger Oskar GustavHare.Murel stemmer i: - Ja, miljøet i Team Sydhavsøerne er superprofessionelt. Vi får den helt store pakke i klubben, hvilket gør det en helt del federe at spille håndbold. Samarbejdet mellem ungdommen og førsteholdet er blevet enorm stærkt, hvilket gør det hele til ét stort fælles skab, som er fedt at være i. Har fulgt Team Sydhavsøerne fra barnsben Den lokale tilknytning betyder selvfølgelig en masse. Både Oskar Hare og Gustav Murel er mangeårige ungdomsspillere i klubben. De har begge to haft et glimrende eftersko leår på hhv. Vejle Idrætsefterskole og Gunslevholm Idrætsefterskole, der for begges vedkommende bød på masser af udvikling og en U16 DM-deltagelse oven i hatten. Men de vendte hjem til Maribo Hal lerne efter deres ophold og har fort sat den flotte udvikling i velkendte rammer. Gustav Murel og Oskar Hare arbejder nemlig stenhårdt på, at det endelige gennembrud skal komme lige præcis her:

- Team Sydhavsøerne er en klub, jeg har fulgt, siden jeg var helt lille, og så kender jeg utroligt mange mennesker i og omkring klubben. Dette skaber både en vis ærefrygt og en stolthed over at være en del af førsteholdstruppen. Det vil derfor gøre det ekstremt specielt for mig at slå igennem netop her, fortsætter Oskar Hare. Og selvom begge spillere tillader sig at drømme stort på længere sigt, skinner kærligheden og stolthe den over at repræsentere klubben igennem. Til spørgsmålet om, hvad de begge drømmer om, er svaret -entydigt:Drømmen

er at spille i ligaen. Aller helst som TSØ-spiller. Gustav VenstreMurelback20år

Der er ingen tvivl om, at Simon Mor tensen brænder for Team Sydhav søerne. Det er der heller ikke noget at sige til, da han selv har aftjent et helt årti på hjemmebanen i Maribo. KOMME HERTIL

Der er følelser på spil

64 TSØ MAGASIN #11 Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning: Ejer,sr@rask-el.dkInstallatør ☎ Elektrikerjp@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 7751 Partner,jg@rask-el.dkInstallatør ☎ 4139 6090 pw@rask-el.dkOvermontør ☎ 4139 6086 anra@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 0895 Vi er tæt på - uanset hvor på Lolland & Falster, du befinder dig EnergioptimeringEl-installation Styring & Special-installationerel-automation✓ ✓ ✓ ✓ Fra vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: En del af - Danmarks stærkeste el og energiinstallatører www.rask-el.dk Gasværksvej 10 4930 Maribo ☎ 5460 6055 Herningvej 16 4800 Nykøbing F ☎ 5485 0100 Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning: Ejer,sr@rask-el.dkInstallatør ☎ 2086 6055 Jens Petersen Elektrikerjp@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 7751 Jacob Goldbeck Partner,jg@rask-el.dkInstallatør ☎ 4139 6090 Peter Winter pw@rask-el.dkOvermontør ☎ 4139 6086 Andi Rasmussen anra@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 0895 Vi er tæt på - uanset hvor på Lolland & Falster, du befinder dig SikringDataEnergioptimeringEl-installation&kommunikation&overvågning Styring & BrandsikringElevator-serviceSpecial-installationerel-automation✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ Fra vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: www.rask-el.dk Gasværksvej 10 4930 Maribo ☎ 5460 6055 Herningvej 16 4800 Nykøbing F ☎ 5485 0100 Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning: Søren Rask Ejer,sr@rask-el.dkInstallatør ☎ Jens Petersen Elektrikerjp@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 7751 Jacob Goldbeck Partner,jg@rask-el.dkInstallatør Peter Winter pw@rask-el.dkOvermontør ☎ 4139 6086 Andi Rasmussen anra@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 0895 Vi er tæt på - uanset hvor på Lolland & Falster, du befinder dig SikringDataEnergioptimeringEl-installation&kommunikation&overvågning Styring & el-automation✓ ✓ ✓ ✓ Fra vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: En del af - Danmarks stærkeste el og energiinstallatører www.rask-el.dk Gasværksvej 10 4930 Maribo ☎ 5460 6055 Herningvej 16 4800 Nykøbing F ☎ 5485 0100 Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning: Søren Rask Ejer,sr@rask-el.dkInstallatør ☎ 2086 6055 Jens Petersen Elektrikerjp@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 7751 Jacob Goldbeck Partner,jg@rask-el.dkInstallatør ☎ 4139 6090 Peter Winter pw@rask-el.dkOvermontør ☎ 4139 6086 Andi Rasmussen anra@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 0895 Vi er tæt på uanset hvor på Lolland & Falster, du befinder dig SikringDataEnergioptimeringEl-installation&kommunikation&overvågning Styring & BrandsikringElevator-serviceSpecial-installationerel-automation✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ Fra vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: www.rask-el.dk Gasværksvej 10 4930 Maribo ☎ 5460 6055 Herningvej 16 4800 Nykøbing F ☎ 5485 0100 Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning: Søren Rask Ejer,sr@rask-el.dkInstallatør ☎ 2086 6055 Jens Petersen Elektrikerjp@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 7751 Jacob Goldbeck Partner,jg@rask-el.dkInstallatør ☎ 4139 6090 Peter Winter pw@rask-el.dkOvermontør ☎ 4139 6086 Andi Rasmussen anra@rask-el.dkOvermontør ☎ 2080 0895 er tæt på uanset hvor på Lolland & Falster, du befinder dig SikringDataEnergioptimeringEl-installation&kommunikation&overvågning Styring & BrandsikringElevator-serviceSpecial-installationerel-automation✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: En del af - Danmarks stærkeste el og energiinstallatører www.rask-el.dk Gasværksvej 10 4930 Maribo ☎ 5460 6055 Herningvej 16 4800 Nykøbing F ☎ 5485 0100 Kontakt Rask El for branchens stærkeste rådgivning: Søren Rask Ejer,sr@rask-el.dkinstallatør20866055 Jacob Goldbeck Partner,jg@rask-el.dkinstallatør41396090

Spørger man Simon Mortensen, partner i Advodan og tidligere spiller i Team Sydhavsøerne, hvad der defi nerer Team Sydhavsøernes succes, er svaret klart og enkelt: Klubånden. - Klubånden, tror jeg, er fuldstændig afgørende. At alle i organisationen er bevidste om, at vi arbejder med de værdier, som har skabt det, der har været, men også er med til at skabe det, der skal være fremadrettet, fortæller Simon Mortensen. - Vi er sammen om det alle sammen

Jens Ole Ottesen jo@rask-el.dkOvermontør41396082 Michael Duvier Nielsen mini@rask-el.dkOvermontør20807775 Andi Rasmussen anra@rask-el.dkOvermontør20800895 Gasværksvej 10 l Maribo l tlf. 54 60 60 55 Herningvej 16 l Nykøbing F l tlf. 54 85 01 00 www.rask-el.dk Lars Filtenborg lf@rask-el.dkElinstallatør20807759

- DET TAGER UHYGGELIGT MANGE FRIVILLIGE TIMER AT

Nye spillere skal forstå, hvad de træder ind i, når de bliver en del af Team Sydhavsøerne, mener Simon Mortensen. De skal have en forstå else for, at man er trådt ind i noget, som er skabt af nogen før én selv. - Hvis man har den forståelse, og man som spiller om søndagen kigger rundt på alle de frivillige, tilskuerne, partnerne, bestyrelsen, sig selv, spil lerne, trænerne og alle andre, så ved man, at det handler om meget mere end en selv, og at vi er sammen om det alle sammen!

jo ikke til andet end den tætte tilknytning til klubben. Og det har været godt på alle mulige måder. Simon Mortensen indledte sin relation til Team Sydhavsøerne som spiller i perioden 2005-2015. Udover i dag at være sponsor for holdet gen nem Advodan, er han også en del af klubbens bestyrelse. Derfor kan han bedst forklare sin tilknytning til den lokale håndboldklub som en flerled det størrelse. Et opkald i stuen på Amager blev helt afgørende Simon Mortensen havde afsluttet gymnasiet, da han en dag stod hjemme i stuen hos sin mor på Amager. Her tog han imod opkaldet fra sportsdirektør Anders Henriksen, som ville høre, om det ikke var nu, han skulle komme til Lolland-Falster og spille for Team Sydhavsøerne. - Jeg tænkte, det kan jeg godt. Så smutter jeg derned et års tid og giver den alt, hvad jeg har og prøver det af. 18 år senere sidder jeg stadig på Lolland-Falster tæt knyttet til Team Sydhavsøerne og lokalmiljøet i øvrigt, og jeg har aldrig fortrudt, at jeg sagde ja den gang i stuen på Amager, fortæller Simon Mortensen med et smil. Tæt bånd mellem Team Sydhavsøerne og Advodan Simon Mortensen fik et studiejob hos Advodan, mens han læste i København, og allerede dengang var Advodan partner i Team Syd havsøerne. Efter hans ansættelse blev Advodans tilknytning til Team Sydhavsøerne endnu tættere. - Jeg har i den grad respekt for, hvad man har formået at bygge op. Jeg tror, at for rigtigt mange mennesker, både på Lolland og Falster, er Team Sydhavsøerne et samlingssted og noget, som man bakker op om. Det har vi altid været en del af i Advod an og det kommer vi også til at være i fremtiden. Fremtiden for Team Sydhavsøerne Som bestyrelsesmedlem går Simon Mortensen med store fremtidsdrøm me for Team Sydhavsøerne. Han er ikke i tvivl om, at hvis der lægges mere fokus på organisationen, kan det være med til at løfte de øvrige områder. Han taler for eksempel om økonomien, som i høj grad styrkes af de kampe, der spilles. Events og net værk skaber ligeledes stor værdi for sponsorpartnerne og lokalområdet. - Det er fantastisk at se, at Team Sydhavsøerne stadig videreudvik ler sig. Nu har vi lige været med til Whitsun-festivalen, og vi skal hele tiden forsøge at udvikle os videre. Det vil jeg gerne være med til at støtte op om.

Simon TeamogpartnerMortensen,iAdvodantidligerespilleriSydhavsøerne

Den tætte relation til Team Sydhav søerne kunne derfor ikke være mere naturlig, understreger han flere -gange.Jegkender

65

12. maj EKSKLUSIV2023DINNER

En lækker 3-retters menu serve ret af Hotel Skovridergaarden, gode vine fra 2010 Vin & Velsmag og festlig livemusik med James Sampson – det er opskriften på en Eksklusiv Dinner. Her får du en luksuriøs aften i skønne omgivel ser på Saxkjøbing Sukkerfabrik.

-VM-TURDANMARK

13. januar 2023

MOD BELGIEN I samarbejde med Skørringe Tu ristbusser inviterer TSØ på VM-tur til Malmø i 2023, når Danmark spiller en indledende kamp mod LæsBelgien.mere på tsho.dk for informati on og tilmelding. 11. marts 2023

17. – 19. januar 2023

For andet år i træk afholder Team Sydhavsøerne og Christianssæde Slot endnu en fantastisk Whitsun Festival i slotsparken ved Christi anssæde Slot. Festivalen omfav ner fællesskabet på Lolland-Fal ster og alle er velkomne til at komme og nyde musikken og den fantastiske stemning.

KONCERT MED SHUBBERNE

-VM-TURDANMARK

15. januar 2023

MOD BAHRAIN Allerede to dage efter inviteres fans med på en ny tur, når Dan mark møder Bahrain i endnu en indledende runde. Læs mere på tsho.dk for informati on og tilmelding.

PARTNERTUR - VM 2023

For partnerne er der arrangeret en VM-tur, hvor man kan opleve Dan mark spille en indledende kamp og en mellemrundekamp i Malmø. Skriv til Bjarne Schultz på schultz@tsho.dk for mere informa tion og tilmelding. 28.maj WHITSUN2023FESTIVAL

66 TSØ MAGASIN #11 Kommende TSØ-ARRANGEMENTER

I 2023 har Shu-bi-dua 50 års Shubi-læum og det fejrer vi med en kæmpe koncert i Maribo Hallerne. Shubberne skaber en fest over alt, hvor de spiller, så kom og syng med, når de spiller op med alle de velkendte Shu-bi-dua-hits.

TUSIND TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER ... Husk at støtte de mange virksomheder, der støtter TSØ! HotelMariboSøpark Final 4 partner SE PÅ WWW.TSHO.DK/PARTNERE FOR ADRESSER, TELEFONNUMRE OG KONTAKTPERSONER Liga partner

Guld partner Sølv Erhvervspartnerpartner AC HertelsGuldsmedensFirstFBDanboligBørnsRevisionVoksenvennerLollandFalsterSuppliersStopVærkstedA/S Henrik Lund Lauridsen A/S Maribo MalerfirmaetkøreskoleRene Palm Aps MJ OrebyMunksAutolakProduktKro TroelsSydbankSuperbrugsenSlagterSkovridergaardenSanistålEngdahlMariboJørgensenA/S SE PÅ WWW.TSHO.DK/PARTNERE FOR ADRESSER, TELEFONNUMRE OG KONTAKTPERSONER BP & PARTNEREWEPLAN GROUP Nem sikkerogpb aring MARIBO Husk at støtte de mange virksomheder, der støtter TSØ! DET HELE TIL DIN FEST SAMLET ET STED aler aler Østervej 11, St. • 4960 Holeby • lene@ib-maler.dk • www.ib-maler.dk Østervej 11, St. • 4960 Holeby • lene@ib-maler.dk • www.ib-maler.dk S

TUSIND TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER ... Bronze partner Talent Partner BED & OFFICE Tlf. 72 30 08 08 Kleins Ve 4 4930 Maribo• post@2mato.dk www.2mato.dk Guldsmed Kelø Vestergade 14 4930 Maribo Tlf. 54 78 00 52 www.guldsmed-kelo.dk Steen Andersen Øste gågade 8 · 4800 Nykøbing F Tlf. 54 85 64 08 www.steenandersen.dk Guldsmed Kelø Vestergade 14 · 4930 Maribo Tlf. 54 78 00 .guldsmed-kelo.dk52 Steen Andersen Øste gågade 8 · 4800 Nykøbing F Tlf. 54 85 64 .steenandersen.dk08 Kelds Dækservice SukkerfabrikSaxkjøbing Edvardsen Biler Halstedhus Efterskole Maribo/Rødby Lalandia Sakskøbing Husk at støtte de mange virksomheder, der støtter TSØ! Mynte café ApSKloak ENTREPRISE A/S medlem af A S ENTREPRISE A/S medlem af A S ENTREPRISE A/S medlem afwww.tjas.dk

Alexander Løj Venstre back - 19 år Lasse Højgaard Venstre fløj - 19 år Sebastian Minor Hansen Målvogter - 22 år Radoslaw Tyczynski Målvogter - 20 år Rasmus Bundgaard Larsen Højre back - 26 år Nicolaj Jørgensen Playmaker - 22 år Nicklas Bjerre Petersen Streg - 28 år Lasse Månsson Cieslak Playmaker - 22 år Daniel Astrup Pedersen Streg - 23 år Victor Murel Venstre fløj - 22 år Kasper Olsen Venstre back - 32 år Gustav Murel Venstre back - 20 år SPILLERTRUP 2022-2023 1171 1282 1395 14106 Femern Belt Energy

71 Malthe Højgaard Streg - 19 år Niels Dahl Venstre back - 23 år Oskar Harkjær Hare Højre fløj - 20 år Oliver Larsen Målvogter - 22 år NickSzwiecValentin Cheftræner JacobJensenGreen Ass. træner JacobThomsenBaagøe Fysisk træner og Fys. MunchMichaelHansen Fysioterapeut JørgensenKenneth Målmands-træner NøddeskovPeerJensen Holdleder 15 16 19 20 Alexander Engholm Nielsen Højre back - 31 år Frederik Kiszka Juul Venstre fløj - 18 år Daniel Sørensen Højre fløj - 22 år Rasmus Koppelgaard Venstre fløj - 21 år Lukas Eichwald Playmaker - 22 år8321 22 23 27

Lalandia i Rødby · Lalandia Centret 1 · 4970 Rødby · Telefon 5461 0505 · www.lalandia.dk Forkæl familien med en tur i Lalandia og igen i morgen og overmorgen ... Køb Exclusivkort og få fri entré til Aquadome og Monky Tonky Land og gode rabatter i vores butikker og restauranter. Kom igen og igen og prøv alt det sjove – Exclusivkortet er hurtigt tjent hjem! Børn (3-11 år) kr. 625,- Voksne kr. 725,Kortet er gyldigt i 12 måneder. Køb Exclusivkort i Sport & Bowling

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.