TSØ Magasin 10

Page 1

TSØ MAGASIN #10 September 2021

Hotel Søpark Maribo


TSØ MAGASIN #9

Tæt samarbejde sikrer

den rette balance

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvornår du skal fokusere på kerneforretningen, og hvornår du skal forfølge nye muligheder. Vi hjælper gerne.

Tæt samarbejde sikrer

Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindreog mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at et solidt fundament og en dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance.

den rette balance

Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problemstillinger og muligheder.

Eller med andre ord: Vi arbejder på at skabe den rigtige balance mellem det store udsyn og den nære, menneskelige rådgivning, så vi kan hjælpe dig med at skabe balance mellem nye, spændende initiativer og den kerneforretning, som udgør fundamentet for din virksomhed.

Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder gennem Michael Lindskov Pedersen opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at Statsautoriseret revisor dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer Beierholm og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance.

Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problemstillinger og muligheder.

Kontakt Beierholm i Nykøbing F. på telefon 54 84 88 00 og hør mere.

2


VELKOMMEN TIL TSØ MAGASIN 10 Forord af Anders Henriksen, direktør for Team Sydhavsøerne A/S Nu lysner det … Det er blevet sensommer og en ny, spændende sæson venter lige om hjørnet. Den gamle var en af de mest underlige sæsoner nogensinde. Coronaen gjorde det vanskeligt på mange måder, men allerværst var, at de fleste kampe blev spillet uden tilskuere. En mærkelig fornemmelse, når vi er vant til stor opbakning til alle vores hjemmekampe. Vi stoppede også samarbejdet med Ian Marco Fog. En kombination af alvorlige skader hos flere nøglespillere og umulige træningsforhold pga. corona-restriktionerne gjorde opstartsbetingelserne meget vanskelige for alle parter – vi ønsker Fog alt muligt held og lykke fremover. Alt det er historie nu. Vi har fået en gammel kending tilbage – Jakob Green – ikke som spiller, men nu som træner. Jakob har været med omkring holdet siden før sommerferien. Vi glæder os meget til at se jer efter en noget lang pause, hvor vi nu kan mødes til før-kamp-arrangementerne til hyggeligt samvær og netværk – det har vi savnet rigtig meget. Vi arbejder mod at kunne spille os i ligaen Målet er helt sikkert at komme til at spille i Ligaen på sigt, og det er da også helt klart vores træner-teams

ambition. Men det tager selvfølgelig lidt tid at få implementeret en ny træners spillestil, ønsker og krav. Der er også en række nye nøglespillere, der lige skal spilles ind på holdet, men det gode fundament, der er skabt gennem de seneste år, skulle gerne gøre denne proces nemmere og kortere – spændende bliver det i hvert fald! Tak for hver en håndsrækning Team Sydhavsøerne er som bekendt en lille organisation, som langt hen ad vejen er båret frem af frivillighed og hjerte for klubben. De få ansatte, vi har, gør et kæmpe stykke arbejde for at få alle trådene til at nå sammen. Det gør de blandt andet via en hel række af frivillige, der hjælper til på mange forskellige fronter. Vi er taknemmelige for hver en håndsrækning til Team Sydhavsøerne og glæder os til fortsættelsen. Der skal også lyde en stor tak til vores partnere, som gør alt det her muligt – uden jer, intet Team Sydhavsøerne! At mærke den store og meget trofaste opbakning, der har været fra vores partnere, varmer. Opbakningen har været der, på trods af at vi ikke har kunnet invitere til hverken arrangementer eller håndbold. Nu glæder vi os oprigtigt til en ”normal” sæson. Velkommen til TSØ Magasin 10 og god læselyst!

TSØ Magasin #10 Udgives af Team Sydhavsøerne, Ved Stadion 4, 4930 Maribo REDAKTION: Kim Nielsen, Sanne Rossen og Simone Andersen, KonceptLab. DESIGN: KonceptLab og Club1 Reklamebureau FOTO: Patrick Kirkby og Kim Nielsen, KonceptLab.

3


EN SKOLE MED FRISK LUFT ER IKKE LÆNGERE BARE EN DRØM 140.000 elever blev undervist i skolebygninger fra Adapteo i 2020. Temmelig godt gået, hvis du spørger os. Vi leverer klimasmarte skolebygninger på ingen tid. Tilpasset dine behov, og ikke mindst effektivt opført. Læs mere på Adapteo.dk

Køb din tyverisikring lokalt

4


Kvalitet og godt håndværk

KUNDERNE ER I TOPPEN Stort kundefokus. Det er vores område Book et møde med os på 54 92 11 33 og hør, hvad vi kan gøre for dig.

Maribo | Nakskov | Nr. Alslev | Nykøbing F. | Rødbyhavn | Vordingborg | lollandsbank.dk

5


TSØ MAGASIN #10

EN NY START Af Morten Juul, sportschef for Team Sydhavsøerne. Når vi tager hul på denne sæson, er der på mange områder tale om en ny start: Vi håber alle, at vi med ét ord kan beskrive tiden, vi går ind i, som ”post-corona”. Selvom virusvarianter og vaccineforsinkelse truer, så tyder alt på, at vi går en normal sæson i møde. Jeg tror, jeg taler for alle, når jeg siger: ”Det er lige, hvad vi trænger til”. Eftersom vi har rækkens bedste hjemmebane, når publikum er på plads, så er det en selvfølge, at det har stor betydning for resultaterne, om vi må fylde hallen. Jeg formoder ligeledes, at vores partnere hungrer efter førkamps-arrangementer, stemningen i hallen og netværket med ligesindede.

6

Velkommen til vores nye træner Vi i Team Sydhavsøerne overlader den daglige taktstok på kamp- og træningsbanen til den tidligere spiller i flere danske topklubber (herunder TSØ) Jakob Green. Jakob har en værktøjskasse fuld af egne erfaringer på banen samt en dragende personlighed. Det skal medvirke til at få skabt en sammentømret trup, hvor godt humør og sammenhold skal være nogle af nøgleordene. I kraft af, at det er Greens første trænerjob, er det klart, at værktøjskassen undervejs i forløbet skal fyldes yderligere op og allerede er blevet det i form af et trænerkursus for (tidligere) professionelle håndboldspillere. Hvordan man leder en gruppe mennesker og afvikler træninger eller kampe, er noget der skal trænes – for med tiden at komme helt ind under huden.

På lige fod med andre gange, hvor vi har haft udskiftninger på så central en post, må vi påregne en indkøringsperiode, hvor alle parter skal lære hinanden at køre. Team Sydhavsøerne og Green satser på et længerevarende samarbejde, hvorfor der i første omgang er indgået aftale om 3 år. Har fået en god start Green er kommet rigtig godt fra start. Han har indført et fladt hierarki og uddelegerer i høj grad både i ledelsesteamet og i spilletruppen. Medindflydelse og medejerskab giver som oftest en større forståelse og et større engagement – og det håber vi selvsagt også vil være tilfældet hos os. Derudover har Green haft stort fokus på de unge spillere, hvilket er helt i tråd med vores strategi.


Op til denne sæson er der lavet kontrakter med ikke færre end seks lokale unge spillere, der forhåbentlig kan tilspille sig roller på hold 1 – både på den korte og den lange bane. Ellers bliver deres faste kampmæssige base på 2. divisionsholdet og/ eller U19. De tilfører en masse energi og intensitet til træningerne, og omvendt skulle det, at de bliver (over) matchet af de øvrige hold 1-spillere gerne medføre, at de i løbet af sæsonen overhaler deres jævnaldrende modstandere. Vi har en god trup Fornemmelsen før de gældende kampe er, at vi har en godt sammensat og velafbalanceret trup med en god blanding af talent og rutine. I opstarten har der været en enormt god stemning. Det er en flok taknemmelige drenge, der er gode ved og med hinanden, og netop fællesskabet skal være en af drivkræfterne i tiden, der kommer. Kontinuitet har været nævnt ofte de senere år og vil fortsat blive det – således er der

ingen af de nuværende spillere, der har kontraktudløb efter den kommende sæson. Det tager tid at bygge et godt og solidt fundament, og når der kommer en ny træner til, er der nye rutiner, spil og forsvarssystemer, der skal indøves – og det kan tage tid. Derfor vil vi også være forsigtige med at melde en decideret målsætning ud for den kommende sæson. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi identificerer os selv som et tophold, og vi vil lege med i den sjove ende.

banen, hvilket er sundt for træningsmiljøet. Vi kan se frem til underholdende håndbold, med initiativrigt og mere offensivt forsvar end tidligere i TSØ – hvilket forhåbentlig også medfører hurtigt spil frem ad banen og en masse mål. I den sportslige afdeling glæder vi os helt vildt til at komme i gang med sæsonen!

Vores ambitioner Testkampene har vist lovende spil. Ikke alt har været perfekt over 60 minutter, men med undtagelse af en enkelt er kampene blevet vundet – ofte efter en god afslutning. En tendens, der gerne ses overført til turneringen Kan vi holde os nogenlunde skadesfri, har vi en god bredde, og der tegner sig et billede af, at der bliver stor konkurrence om pladserne på 7


TSØ MAGASIN #10

Nicklas Bjerre Petersen Position på banen: Stregspiller.

Mit eget mål for sæsonen: Bidrage mest muligt til holdets succes.

Skostørrelse: 44. Højde: 193 cm. Vægt: 101 kg. Job: folkeskolelærer. Kælenavn: P. Tidligere klubber: TMS Ringsted, HØJ.

BYGGEPLANER?

Min smukkeste holdkammerat: Lukas Eichwald. Hvis det hele stopper lige nu (hypotetisk set), hvad husker du så som det bedste fra din tid i TSØ? Så vil jeg huske tilbage på et fantastisk sammenhold i truppen, samt på en klub med enormt stor opbakning.

BOLIG OG FRITID

BOOK ET GRATIS BYGGEMØDE OG FÅ ET TILBUD INKL. SKITSER PS: VI BYGGER I HELE LANDET

ERHVERV OG INDUSTRI

ARKITEKT INGENIØR BYGGEFIRMA RENOVERING

ENVYHUSE.DK KONCEPTHAL.DK CONSTRUXA.COM TLF. 3095 8095 MA-SØ KL. 8-20 8

RÅDGIVNING


Nicolai Neupart Position på banen: Målvogter.

Tidligere klubber: Ribe-Esbjerg HH, TTH Holstebro, Odder Håndbold Elite.

Skostørrelse: 47.

Mit eget mål for sæsonen: Give så meget som muligt tilbage til tilskuerne via gode resultater og god energi.

Højde: 202 cm. Vægt: 112 kg. Job: Studerer en bachelor i Sports Management. Kælenavn: Neupart, Leo, Leopold. Livret: Hjemmelavet pizza. Yndlingsferie: Det sydlige Spanien, helst Andalusien.

Min smukkeste holdkammerat: The one and only Lukas Eichwald - uden tvivl. Min hurtigste holdkammerat: Det må nok være Søren Speedy, aka. Daniel Sørensen. Største håndboldoplevelse: Min debut for U21-landsholdet i Malmø mod Sverige. Hvis det hele stopper lige nu (hypotetisk set), hvad husker du så som det bedste fra din tid i TSØ? Klubben som helhed og de fantastiske fans på lægterne + vores oprykningskampe mod TM Tønder.

Værksted Skadecenter

Synshal Biludlejning

Bilpleje

God service bliver aldrig gammeldags! Brovejen 41 Tlf. 54 78 18 00 Book på www.maribobilcenter.dk l

l

9


TSØ MAGASIN #10

- JEG VIL GERNE HAVE EN DIALOG MED SPILLERNE

Mød Team Sydhavsøernes nye cheftræner Jakob Green Da Jakob Green sluttede sin spillerkarriere i Team Sydhavsøerne for fire sæsoner siden, var han sikker på, at han var færdig med håndbold. Det var med egne ord ikke den fedeste slutning, han fik, da en skade sendte ham ud på sidelinjen. Jakob Green havde brug for en pause fra håndbold. Men som det så ofte sker, ser tingene anderledes ud, når man får dem lidt på afstand, og efter et stykke tid begyndte håndbolden igen at trække. Mens Jakob Green lavede genoptræningsøvelser på sidelinjen i den sidste del af sin spillerkarriere i Team Sydhavsøerne, brugte han meget tid med de unge, der var i klubben på det tidspunkt. - Her fandt jeg ud af, at jeg syntes, det var spændende og givende at give noget videre til dem. Så jeg var begyndt at tænke i de baner. Morten Juuls opkald gjorde bare processen kortere, fortæller Jakob Green. En træner, der står inde på banen Uden nogen videre trænererfaring takkede Jakob Green ja til Morten Juuls ”generøse tilbud om at blive cheftræner” og kastede sig ud i at træne Team Sydhavsøerne. - Normalt ville man nok have startet som assistenttræner først for lige at have snust til det. Jeg er blevet kastet ud 10


på dybt vand. Jeg håber selvfølgelig, min læringskurve bliver meget stejl, og det synes jeg bestemt også, den har været indtil nu. Det er nyt land for mig, men spillerne har været åbne og hjælpsomme. De har trænet ekstremt godt. Jakob Green beskriver sig selv som en træner, der står meget inde på banen. Det er nemlig der, hans kompetencer ligger: - Det er ikke så lang tid siden, jeg selv har stået derinde som spiller, så jeg ved, hvordan det føles. Jeg ved også, hvordan det føles at sidde på bænken. Jeg har prøvet mange forskellige roller og positioner gennem min karriere. Jeg har været yderste mand på bænken, og jeg er kommet til en klub for at være en profil. Så jeg kan sætte mig ind i situationer, som de forskellige spillere befinder sig i. Her prøver jeg at være behjælpelig både på banen og udenfor banen. Vil ikke være en diktator Det er vigtigt at have en åben dialog med spillerne, mener Jakob Green. For når spillerne får lov til at byde ind med forslag og sætte deres præg på træningerne, får de en større ansvarsfølelse. Selvfølgelig skal det være med måde, tilføjer han, for der skal være en vis distance mellem træner og spillere:

- I sidste ende er det selvfølgelig mit ansvar og mig, der skal sortere i det. Spillerne skal også have mulighed for at sidde og snakke om, hvilke fejl jeg har lavet, og hvor stor en idiot jeg har været. Det ligger meget langt fra Jakob Greens personlighed at være en diktator, og derfor vil han heller ikke forsøge at være det over for spillerne. Det ville være utroværdigt, forklarer han.

Det kræver nogle spillere, der er indstillet på det, og det er vores spillere heldigvis! Nu starter sæsonen for alvor, og kampene bliver vigtige. Jakob Green er både glad og bekymret for sæsonen. Det er nok normalt som træner, forklarer han, for det er et stort ansvar, og alt falder tilbage på en. Heldigvis er han godt hjulpet på vej af blandt andre assisterende træner, Nick Szwiec.

- Min måde at være træner på ligger op ad min personlighed. Men man skal jo selvfølgelig finde en balance i det. Nu begynder vi at ramme nogle kampe, hvor der er mere på spil, og her skal der nogle gange tages nogle hurtige beslutninger. Det lod hænger naturligvis på mig.

- Nick har erfaring med rollen som assisterende træner, og han er god til at huske på det lange perspektiv. Han har været ekstremt vigtig for mig her i starten.

Nu bliver det alvor

For Jakob Green har det aldrig givet mening at tale om langsigtede ambitioner i en sæson. For holdet arbejder fra uge til uge. Det er hele tiden den næste kamp, der fylder meget, fortæller han.

Hen over sommeren har Jakob Green trænet med holdet, og det har været meget værdifuldt at få mulighed for at lære dem at kende. Der er en rigtig god træningskultur i Team Sydhavsøerne, konstaterer han og understreger, hvor vigtig træningskulturen er: - Vi bærer vores træninger med os ind i kampene. Hvis vi har for mange træninger, hvor vi kun er på 70 procent, så tror jeg også, vi kommer til at spille på 70 procent i kampene. Så vi må aldrig spilde en træning.

- Ambitionen er at vinde alle kampe

- Det kan ikke fylde så meget, hvordan en stilling ser ud om 26 runder. Vi går hele tiden efter at vinde den næste kamp, og så kan man jo godt regne ud, at hvis vi gør det, så påvirker det slutresultatet positivt. Ambitionsniveauet er at vinde hver eneste kamp, vi spiller. Så må vi se, hvor mange gange det lykkes, slutter han. 11


Vi skaber forbindelser ... 12

www.mse-as.dk


Med et blomsterabonnement kan du forkæle dig selv, Med et blomsterabonnement eller en du holder af kan du forkæle dig selv, eller en du holder af

Send Send en en kærlig kærlig tanke tanke – – bestil bestil ii butik butik eller eller på på interflora.dk. interflora.dk. Vi Vi leverer leverer til til hele hele Danmark. Danmark. Husk Husk hinanden. hinanden.

24/7 service

BL LO OM MS ST TE E R en CH H OK KO O LA AD D– E Ebestil V iIIbutik N ,, Ø Øeller L & &påS Sinterflora.dk. P II R R II T TU US S B R C O L V N L P Send kærlig tanke Vi leverer til hele Danmark. Husk hinanden.

GA AV VE ER R G

BLOMSTER

G AV E R

CHOKOLADE

VIN, ØL & SPIRITUS

R E K K SMY er

Vi skab

g.

er til di

ass ... der p

mle dine ga g in r b d Me dem r og få g smykke til nye o m o t e lt sme kker. ge smy li n o s r pe

ibo . l Mar .dk h t . t s , Torvet 2 ldsmedensværksted 39 www.gu

Tlf. 29

89 70

Følg os på Facebook og Instagram 13


TSØ MAGASIN #10

Hurtige fødder og stort overblik

HER ER TEAM SYDHAVSØERNES NYE STORTALENT Playmaker Nicolaj Jørgensen vaklede i mange år mellem håndbold og fodbold. I nogle år droppede han helt håndbold til fordel for fodbold, men vendte så tilbage til håndboldbanen for fuld styrke. Her har han et overordentligt stort talent, for han har både spillet i Ligaen med KIF Kolding og på U21-landsholdet. Nu er han kommet til Team Sydhavsøerne for at blive en mere komplet håndboldspiller, som han selv udtrykker det: 14

- Jeg ville gerne have en større rolle og et større ansvar på banen, og det kunne jeg få i en førstedivisionsklub som Team Sydhavsøerne. Mit mål er at blive en mere komplet håndboldspiller og styrke både mit forsvarsspil og mit angrebsspil i stedet for at blive sat i en bås som ham, der primært er god til angrebsspillet. Her i Team Sydhavsøerne kunne jeg få en rolle, hvor jeg kunne bidrage til det hele og bygge på i alle facetter af

spillet. Jeg kan mærke, at det var det helt rigtige valg at komme hertil. Skiftede mellem håndbold og fodbold i mange år Nicolaj Jørgensen har igennem sin opvækst i Hanstholm spillet rigtig meget håndbold og fodbold. Det startede i Hanstholm IF, fortsatte i den større by Thisted, og efter et par år blev Nicolaj Jørgensen optaget på talentholdet i fodbold i Midtjylland.


- De gav mig et ultimatum om, at jeg skulle flytte derned, men jeg vidste ikke om jeg skulle blive, og om jeg skulle vælge fodbold eller håndbold. I sidste ende valgte jeg at blive i Thisted, men at sætte alt ind på fodbold, så jeg stoppede med håndbold i nogle år. På et tidspunkt gik Nicolaj Jørgensen dog død i fodbolden, og så var det, at hans bedste kammerat inviterede ham med til en træning i Mors-Thy Håndbold. - Efter det vidste jeg bare, at jeg skulle spille håndbold, fortæller den 21-årige playmaker. - Det var nogle meget lærerige år Nicolaj Jørgensens håndboldkarriere tog hurtigt fart. Han spillede i U18 og U19 i HF Mors, men så kom coronaen, og Nicolaj Jørgensen fik et tilbud om at komme til ligaklubben Kolding KIF samt på U20/U21-landsholdet.

- Spilletiden i Kolding blev mere og mere, og rollen blev større og større, så det endte med at være nogle rigtigt givende år for mig. Det var meget lærerigt – især til sidst, hvor rollen blev større og større.

er det vigtigt at have nogle kilo at stå imod med, for der er mange tæsk, dueller og tacklinger i håndbold.

Alligevel valgte Nicolaj Jørgensen at søge væk fra Kolding for at få en større rolle i en førstedivisionsklub.

Til gengæld er en af hans største forcer nu, at han er lynhurtig i duelspillet og i kontrafasen. Desuden har han et godt overblik – og det er en vigtig evne som playmaker, hvor man blandt andet skal have øje for sine medspillere, sætte dem op til nogle gode afslutninger og få dem gjort gode.

- Det har været fedt med en stor rolle som playmaker i Team Sydhavsøerne. Indtil videre har det indfriet alle mine forventninger. Jeg synes, det var dejligt med to træningslejre til at ryste truppen sammen. Vi harmonerer meget godt, og vi har spillet nogle gode kampe indtil videre, siger han. En rapfodet spiller Nicolaj Jørgensen er med egne ord en rapfodet spiller. Hurtigheden har han taget med sig fra fodboldverdenen, hvor det bliver prioriteret at være hurtig og eksplosiv. I håndbold

- Så der skal jeg lige have lagt nogle kilo på, griner han.

- Mit mål er at få en stor rolle og få taget dirigentstokken på banen og bidrage med det, jeg kan, for at holdet kan nå de bedste resultater. Og så har jeg da et klart mål om at spille med om de sjove pladser oppe i toppen af første division, primært top tre. Det håber vi på, og vi tror på, at det kan lade sig gøre, slutter Nicolaj Jørgensen begejstret.

Nicolaj Jørgensen Position på banen: Playmaker.

Tidligere klubber: Hanstholm IF, Thisted IK, HF Mors, KIF Kolding.

Skostørrelse: 42,5. Højde: 184 cm.

Mit eget mål for sæsonen: At spille med om de sjove pladser.

Vægt: 83 kg. Job: Søgende Kælenavn: Nico, Jørgensen. Livret: En god bøf med bearnaise. Yndlingsferie: Ski eller en aktiv badeferie.

Min smukkeste holdkammerat: Shaq (Niels Dahl), kæmpe fizzfyr. Min hurtigste holdkammerat: Hvis jeg løber baglæns, må det være Kaagaard. Største håndboldoplevelse: Slutspil med KIF Kolding. Hvis det hele stopper lige nu (hypotetisk set), hvad husker du så som det bedste fra din tid i TSØ? En god opstart sammen med en uofficiel debutsejr over Ajax. 15


OPLEVELSER MED VIN OG VELSMAG I Maribo ligger landsdelens største og lækreste vinbutik, med stort udvalg og gode smagsoplevelser.

FAKTA 2010 Vin & Velsmag C.E. Christiansensvej 1 4930 Maribo www.vinogvelsmag.dk Åbningstider: Mandag - torsdag 9.00 - 17.00 Fredag 9.00 - 18.00 Lørdag 9.00 - 14.00

En udflugt værd Når du ankommer til 2010 Vin & Velsmag, er det som at træde ind i en anden verden. Det varme, dæmpede lys og de rustikke sten på væggene giver butikken en sydlandsk stemning. Her kan man gå rundt længe og studere de mange forskellige vine, champagner, delikatesser og meget mere. Kæmpe udvalg – kom og smag 2010 Vin & Velsmag er en stor butik på 450 m2, og der er derfor god plads til et kæmpe udvalg. Der er altid omkring 650 forskellige vine på hylderne, og 700 varenumre med spiritus, primært gin, rom og whisky. Det er værd at tage en udflugt til butikken, der altid gerne byder på en smagsprøve – for eksempel på deres egne fantastiske Private Label rom.

Tlf. + 45 22 49 47 00 16

Prisniveauet ligger, så der er noget for enhver smag og pengepung, gående fra 30 kroner til 6.500 kroner pr. flaske, men med hovedvægten på dem til en hundredekrone eller to. Meget andet end vin De dyreste vine finder man i VIP-rummet, som præges af det lange bord fremstillet af bolværket fra en havn. Champagner og spiritus har sit eget smagerum, den lille hyggelige ”champagnehule”. Du finder også meget andet end vin og spiritus i butikken. Der er et stort udvalg af lækre specialøl, chokolade fra Summerbird, Lakrids by Johan Bülow, forskellige former for eksklusivt konfekture, og så verdensberømte lokale produkter som kirsebærvinen fra Frederiksdal den skal du nå at smage!


Mad ud af huset Arrangementer i huset www.cocotten.dk

The direct link to local business...

Lej festlokale Femern Business Park er et aktivt netværk bestående af en bred vifte af virksomheder, der alle ønsker at arbejde med eller servicere de virksomheder, der skal bygge den kommende Femern forbindelse.

Skal Deres virksomhed være en del af det stærkeste lokale netværk! +45 4027 3238 • www.femernbusinesspark.com Partnere i Femern Business Park

17


Vi dækker hele Lolland-Falster

Badeværelser  Fjernvarme  Varmepumper  Træpillefyr  Ventilation  Forsikringsskader

Meget mere end sport

Brug Maribo Hallerne til dit næste arrangement Vi har lokalerne og erfaringen med at afholde store arrangementer. Firmafest, idrætsdag for dit firma, julefrokost, kursus, private fester og meget mere.

Kontakt Maribo Hallerne på 30 63 63 98 eller på mail maribohallerne@lolland.dk 18


Har du svaert ved at nå målet?

Så kom og få en snak med en af vores konsulenter og vi hjælper dig til, at udnytte dine chancer bedst muligt.

Vi kan hjælpe dig med: annoncering • online markedsføring radio reklame • logo design • branding • markedsføring

www.folketidende.dk

Også til firmaarrangementer, træningslejre og når familien er på besøg

Ved Stadion 2B, 4930 Maribo • 30 63 63 98 • maribohallerne@lolland.dk 19


SERVICELEASING ERHVERV

PROACE ELECTRIC DIT NYE ELEKTRISKE VÆRKTØJ

SERVICELEASING, ERHVERV FØRSTEGANGSYDELSE:

35.000 KR.

YDELSE PR. MÅNED:

2.995 KR.

Elektrisk forbrug: 250 Wh/km Elektrisk rækkevidde 222,0 km. Serviceleasing (erhverv) af PROACE Electric MEDIUM kassevogn/enkelt skydedør BASE++ 50 kWh, 136hk, aut. gear og bagklap: Maks. 20.000 km/år. 60 mdr. løbetid. Inkl. service, etablerings- og leveringsomk. Ekskl. grøn ejerafg., forsikring og ekstraudstyr. Positiv kreditgodk. kræves. Samlet betaling: (60 mdr. x 2.995 kr. + førstegangsydelse 35.000 kr.) = 214.700 kr. Alle priser er ekskl. moms. Vi tager forbehold for afgifts- og prisændringer, samt renteforhøjelser. Tilbuddet er kun gældende igennem Toyota Financial Services Danmark A/S og kan ikke kombineres med andre kampagner eller rabatordninger. Toyota har for 19. år i træk de mest tilfredse kunder både hos forhandlerne og på værkstederne (Kilde: FDM og Loyalty Groups AutoIndex 2021)

UTO

I N D E X

Toyota Maribo

C. E. Christiansens Vej 45 · 4930 Maribo Telefon 5478 2900

20

Toyota Nykøbing F.

Energivej 2 · 4800 Nykøbing F. Telefon 5485 9800

2 0 2 1

www.frimann.nu www.facebook.com/frimannbiler


Ole Lystrup indehaver ag Løve Apoteket, træner i TSØ og kommende forfatter.

MULIGHEDER FREM FOR BEGRÆNSNINGER Apoteker-løven udvider fortsat Når muligheden byder sig, er det med at gribe den. Det var også, hvad Ole Lystrup Iversen, indehaver Løve Apotek, gjorde, da det eneste apotek i Rødby rykkede teltpælene op og flyttede til Rødbyhavn. Det krævede kun en weekends betænkelighed, før apotekeren valgte at springe ud i endnu et butikseventyr. Beboernes opbakning har han haft med i ryggen hele vejen, både før og efter åbningen af det nye apotek. – Vi har tydeligt kunnet mærke de lokales taknemmelighed og støtte, og det har bare været helt fantastisk, forklarer Ole Lystrup Iversen. Brænder for håndbolden og lokalmiljøet Løve Apotek støtter endnu en gang op om Team Sydhavsøerne som Guldpartner, og Ole Lystrup Iversen ser personligt frem til at være

tilbage i Maribo Hallerne til de kommende hjemmekampe. I fritiden fylder håndbolden fortsat hos den flittige apoteker. Tre gange om ugen møder han op som hjælpetræner hos Maribo/Hunsebys U13-hold. At kunne bakke op om lokalmiljøet gennem forskellige initiativer betyder meget for Ole Lystrup Iversen. Men han fortæller også, at opbakningen kommer lige så stærkt tilbage, både gennem TSØ-netværket og fra lokalbefolkningen, og særligt i forbindelse med åbningen af de mange apotek-filialer rundt omkring på Lolland og Falster. Ny bog på vej Ole Lystrup Iversen har altid haft mange bolde i luften. Når han ikke arbejder, åbner butikker, hepper på TSØ-drengene eller træner unge håndboldtalenter, er han i gang med at færdiggøre sin bog.

– Bogen kommer til at tage udgangspunkt i min personlige dans med Parkinson-sygdommen. Min sygdom har på mange måder givet mig et mere positivt mindset, så jeg ikke lader mig begrænse i hverdagen, fortæller Ole Lystrup Iversen. Bogen kommer i trykken i løbet af efteråret 2021. Derudover er det planen, at bogen skal følges op af en række foredrag efter udgivelsen. Det er Ole Lystrup Iversens forhåbning, at bogen blandt andet kan inspirere andre sygdomsramte personer til i højere grad at omfavne deres livssituation med et positivt mindset. – Hvis man først sætter sig for at fokusere mindre på begrænsningerne og mere på mulighederne ved sin sygdom, så mener jeg, at man kan opnå meget mere, end man selv tror.

21


360 GRADERS SERVICE TIL DIN VIRKSOMHED Bogholderi • Økonomi og rådgivning Økonomisystem • IT-support og Drift Hardware/Software • Microsoft Office 365 Webhosting • Telefoni og data Vi tilbyder at løse de opgaver, som normalt kræver flere serviceudbydere. Kort sagt giver vi dig en løsning, hvor du kun skal ringe ét sted. Vi dækker alt fra bogholderi til IT sikkerhed, udstyr og telefoni.

Tlf.: 69 166 661 Mail: info@lignum.dk www.lignum.dk

22


Suzuki forhandler

Mazda service

Variant forhandler

Service og reparation

Service

www.edvardsen-biler.dk

facebook.com/edvardsen-biler Stavangervej 7 Nakskov 54 92 80 35 l

l

Total- og kvalitetsløsninger til private og erhverv

Tømrer

54 78 14 15

Snedker

Murer

Maler

ringtvedas.dk 23


European Energy bygger løsninger på klimaforandringer i form af vindmølleparker, solcelleanlæg og store energilagre.

www.europeanenergy.dk


Lukas Eichwald Position på banen: Playmaker.

Tidligere klubber: Sakskøbing, HMH, Skanderborg.

Skostørrelse: 40,5 - store fødder kan jeg ikke prale af.

Mit eget mål for sæsonen: Bidrage bedst muligt til, at holdet opnår succes.

Højde: 184 cm.

Min smukkeste holdkammerat: Olsen er en flot mand, vil jeg sige.

Vægt: 86 kg. Job: Studerer erhvervsøkonomi på CBS.

Min hurtigste holdkammerat: Nicklas Bjerre Petersen. Det er dog kun, når der er kontra, han viser det, ikke i returløb.

Kælenavn: Eichwald, Luke, Sakul.

Største håndboldoplevelse: Vinde DM som U18 med Skanderborg på hjemmebane.

Livret: Pizza er altid godt.

Hvis det hele stopper lige nu (hypotetisk set), hvad husker du så som det bedste fra din tid i TSØ? Det var stort at lave det afgørende mål i Tønder, ellers nok det gode sammenhold, der er på holdet.

Yndlingsferie: Bare der er sol, er alt godt.

HEY! Lene giver 40% til

TSØ-partnere og supportere på alle ikke-nedsatte varer!

Spørg også hvis du skal have hjælp til at få malet.

aler I S Østervej 11, St. • 4960 Holeby • lene@ib-maler.dk • www.ib-maler.dk

25


TSØ MAGASIN #10

- DET ER FEDT, AT VI OGSÅ PRIORITERER DE UNGE HER Team Sydhavsøernes nye højre fløj, Benjamin Østermark Jørgensen, flyttede fra Nordsjælland til Team Sydhavsøerne på grund af holdets fokus på talentudvikling. Den 21-årige fløjspiller håber med skiftet at få mere spilletid og mulighed for at forbedre sit spil. - Jeg synes, det er super fedt med talentudviklingen, især fordi jeg selv er en af de unge. Det havde jeg et stort ønske om at være en del af, fordi jeg selv har ambitioner om

at have en stor rolle på et hold på dette niveau. Så er det bare dejligt, at nogle hold har lyst til at prioritere det. Oplever stor lokal støtte

- Jeg synes, det virker til, at der er en stor lokal støtte fra menneskene i og omkring Maribo. Det er meget fedt at opleve deres opbakning. Den glæder jeg mig til at opleve mere af i denne sæson.

Benjamin Østermark Jørgensen startede på Team Sydhavsøerne 1. maj, og han er allerede faldet godt til, fortæller han. Det skyldes både det gode setup omkring holdet, gode holdkammerater og ikke mindst den lokale opbakning.

Team Sydhavsøernes professionelle setup med fokus på både træning, kost, kosttilskud og meget mere har ligeledes gjort et indtryk på Benjamin Østermark Jørgensen, der beskriver det som ”et rigtig godt træningsmiljø.”

Benjamin Jørgensen Position på banen: højre fløj. Skostørrelse: 44. Højde: 191 cm.

Mit eget mål for sæsonen: Satser på at få en masse spilletid, en stor rolle for holdet og en topplacering. Min smukkeste holdkammerat: Daniel Astrup.

Vægt: 90 kg. Kælenavn: Benja. Livret: Mors mad. Yndlingsferie: Charterferie. Tidligere klubber: Hillerød Håndboldklub, Skanderborg Håndbold og Nordsjælland Håndbold.

26

Min hurtigste holdkammerat: Daniel Astrup. Største håndboldoplevelse: Da jeg rykkede op i Ligaen med Nordsjælland sidste år. Hvis det hele stopper lige nu (hypotetisk set), hvad husker du så som det bedste fra din tid i TSØ? At jeg har været en del af et super godt miljø både på og uden for banen.


- Der er selvfølgelig mange nye mennesker, man lige skal lære at kende. Men folk har været søde, og jeg har det godt. Satser på at spille de afgørende minutter I den kommende sæson vil Benjamin Østermark Jørgensen arbejde på at blive en dygtigere håndboldspiller. En, der tør afgøre tingene, og som kan være kynisk på banen, som han selv udtrykker det. Det kræver selvfølgelig noget spilletid, men her er Benjamin Østermark Jørgensen optimistisk: - Jeg satser på en stor rolle for holdet, hvor jeg får lov til at spille de afgørende minutter. Ellers går

jeg efter en masse spilletid, hvor jeg kan få lov til at suge en masse erfaring til mig og blive en dygtigere håndboldspiller. Det har været hele formålet med mit skifte til Team Sydhavsøerne, fortæller han. - Jo bedre vi kan sammen, jo bedre vil vi præstere Som fløjspiller er det naturligvis vigtigt at kunne springe, når der skal afsluttes. Når Benjamin Østermark Jørgensen skal beskrive sig selv som spiller, er det da også en af de ting, han fremhæver som en personlig force. Men ud over springet er Benjamin Østermark Jørgensen en dygtig forsvarsspiller, hvis styrke ligger i evnen til hurtigt at aflæse, hvad der sker på banen:

- Det med at ligge på lur og stjæle nogle bolde har jeg en stor force i, da jeg er god til at læse spillet. Et godt forsvarsspil kan være afgørende i en tæt kamp, mener Benjamin Østermark Jørgensen, og derfor håber han, at Team Sydhavsøerne får forsvarsspillet til at fungere godt. I sidste ende er det dog holdets samlede samarbejdsevne, der betyder noget. - Jeg håber på, at vi som hold hurtigt får tingene til at hænge sammen og dermed bliver rigtigt stærke. Det er det, som det handler om for mig. Jo bedre vi kan sammen, jo bedre kommer vi til at præstere og gøre hinanden bedre.

27


TSØ MAGASIN #10

Talentarbejdet virker:

SEKS UNGDOMSTALENTER TIL TEAM SYDHAVSØERNE Team Sydhavsøernes strategi med at finde lokale talenter på ungdomsholdene virker. I denne sæson har seks ungdomsspillere skrevet kontrakt med Team Sydhavsøerne. Det skyldes ikke mindst Søren Hansen, som vandt 75.000 kroner i et væddemål og donerede pengene til Team Sydhavsøernes ungdomsarbejde. Lasse Suhr, Radoslaw Tyczynski, Oskar Hare, Gustav Murel, Victor Murel og Rasmus Koppelgaard ser alle frem til at blive en del af førsteholdet. Mød de seks talenter her.

Oskar Hare, højre fløj

Alder: 19 år

Debuterede på Team Sydhavsøernes førstehold i januar 2021

Har spillet håndbold i Maribo, siden han var barn

”Det har været helt fantastisk allerede at have fået min debut. Jeg følte det som et meget stort skulderklap, og det gav mig blod på tanden til at spille endnu mere. De etablerede spillere i truppen gjorde oplevelsen god for mig, da de støttede mig fra første sekund på banen. Det har klart været med til, at jeg vil udvikle mig endnu mere, så jeg kan få mere erfaring som håndboldspiller.”

”At skrive under på en kontrakt med netop Team Sydhavsøerne er meget stort for mig. Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg fulgt med og set holdets kampe og træninger. Det er fantastisk at blive anerkendt for den træning man laver til dagligt, især når det er noget man elsker at lave.”

Radoslaw Tyczynski, målvogter

Alder: 19 år

Et efterskoleophold på Gunslevholm Idrætsefterskole tændte gnisten

Har store ambitioner for sin håndboldkarriere

”Jeg har været rigtig glad for min udvikling, lige siden jeg startede i Team Sydhavsøerne efter mit efterskoleophold på Gunslevholm Idrætsefterskole. Nu har jeg fået en fornemmelse af, hvad der skal til for at være med i de bedstes rækker. Jeg ved selv, hvor hårdt jeg har arbejdet for det, og det er et skridt tættere på mit mål som professionel håndboldspiller. Det har givet mig motivation til at arbejde endnu hårdere mod min drøm.”

”Jeg har haft store ambitioner fra en ung alder. Jeg har altid skudt højt, og jeg har ikke tænkt mig at stoppe nu. Håndbolden er et frirum for mig, og det er her, jeg har haft mest glæde af at spille, så jeg vil naturligvis gøre alt for at blive så god som overhovedet muligt.”


Gustav Murel, venstre back

Alder: 19 år

Startede håndboldkarrieren i Nakskov Håndboldklub

Drømmer om en fast plads på Team Sydhavsøernes førstehold

”Jeg startede med at spille håndbold i Nakskov Håndboldklub, hvorefter jeg skiftede til Maribo/Hunseby. Det har altid været en fornøjelse at spille for klubben. Vi har gode trænere, og der er en god træningskultur i klubben. Man er seriøs omkring træningen, og det kan jeg godt lide. Vi har altid spillet for at vinde, og den tilgang til håndbold er jeg stor tilhænger af. Jeg er utrolig glad for at være i klubben, og det er også her, at jeg har mine bedste kammerater.”

”Jeg er fortsat U19-spiller, men var allerede i sidste sæson med til 10-12 kampe for førsteholdet. Det har været spændende at spille med på det niveau, og jeg håber, at jeg hen over de næste sæsoner kan blive en etableret del af holdet. Det kræver, at jeg fortsat bygger på mit spil, får mere erfaring med seniorhåndbolden og bygger på min fysik.”

Lasse Suhr, playmaker

Alder: 19 år

Drømmer om at spille på håndboldlandsholdet

Har spillet håndbold, så længe han kan huske

”Mine ambitioner er som mange andre nok, at jeg en eller anden dag får en A-landskampdebut, men jeg må på nuværende plan også være realistisk. Jeg håber, at jeg kan udvikle mig så meget som muligt her i Team Sydhavsøerne, og se hvor langt det bringer mig. Jeg vil da rigtig gerne færdiggøre min uddannelse og forhåbentlig leve af at spille håndbold.”

”For mig betyder kontrakten med Team Sydhavsøerne utrolig meget. Jeg tror at det for rigtig mange håndboldspillere er en drøm at få tilbudt en kontrakt, og det samme gælder for mit vedkommende. Kontrakten ændrer dog ikke min tilgang til sporten, som jeg holder af, da jeg har spillet håndbold, så længe jeg kan huske, og elsker det.”

Victor Murel, venstre fløj

Alder: 21 år

Læser til maskinmester og spiller håndbold i Team Sydhavsøerne

Vil gribe alle muligheder for at spille i første division

”Jeg er meget glad for at have indgået en aftale med Team Sydhavsøerne. Jeg har lige påbegyndt mit studie, og derfor er det ekstra dejligt, at jeg kun skal koncentrere mig om disse to ting. Jeg håber naturligvis, at det hele kan gå op i en højere enhed, og mit studie kan tilpasses, så jeg kan passe alle træninger.”

”Jeg håber, at jeg kan få en del spilletid i første division, men er også godt klar over min rolle. Jeg vil gribe de muligheder, jeg får, og så håber jeg naturligvis at udvikle mig yderligere gennem kampe i første og anden division.”

Rasmus Koppelgaard, venstre fløj Vil gribe chancen og vise, hvad han kan ”Jeg har ambitioner om at udvikle mig til en bedre håndboldspiller samt at få en masse rutine. Mit personlige mål omkring at være en del af truppen er at gribe chancen og vise, hvad jeg kan i forhold til den spilletid, jeg bliver tildelt. Jeg vil arbejde stenhårdt til træningerne!.”

Alder: 20 år

En drengedrøm at spille for en professionel håndboldklub ”Kontrakten med Team Sydhavsøerne er et stort skulderklap for al den tid og energi, man har lagt på træningsbanen og i træningscentret. Jeg tror, man ville lyve, hvis man ikke ville sige, at det var enhver drengs drøm at få lov til at spille for en professionel håndboldklub.”


Bar2 A/S - leverandør til stålindustrien

Bar2 A/S har specialiseret sig i bukning, laserskæring, svejsning, stans, glas/stålblæsning, våd/pulverlakering og forchromning i alle typer materialer.

Mere end blot et sagsnummer Konsulentopgaver Skat

Virksomheder Selskaber Rådgivning Revision

Regnskab

Kleinsvej 7 Maribo 54 78 40 44 www.buchognoergaard.dk 30


STYRK DIN VIRKSOMHED OG DIT NETVÆRK Bliv en del af Business Lolland Falster

DET ER HÅRDT ARBEJDE AT DRIVE ELLER STARTE EN VIRKSOMHED. Business Lolland Falster er din sparringspartner på vækstrejsen og adgangen til landsdelens største erhvervsnetværk med over 400 medlemmer.

MATCHMAKING med samarbejds- eller sparringspartnere og mentorer

INDIVIDUEL forretningsudvikling og udviklingsforløb

ADGANG til netværks- og særarrangementer

GRATIS mødefaciliteter

Vores målsætning er, at du udvikler din virksomhed – til gavn for hele Lolland og Falster.

Læs mere på businesslf.dk/bliv-medlem/

31


SPORT24 fik vokseværk Har du endnu ikke været forbi den nye SPORT24 i Nykøbing? Så kan du nå det endnu, butikken er ikke til at overse. Med en central beliggenhed med gågaden på den ene side, Nygade på den anden og lige ud til Lilletorv, har TSØ’s tøjleverandør fået en af byens bedste placeringer. - Vi har fået meget mere plads og dermed også mulighed for at have et større udvalg i butikken. Men det er især den nye placering, der gør, at vi har øget salget til strøgkunderne, fortæller Martin Koch fra SPORT24. Med den nye, store butik har der også været mulighed for at styrke servicen til klubber og erhverv. – Tidligere stod vi og lavede tryk bag disken, nu har vi et lokale kun til denne afdeling. Det gør trods alt, at vi kan yde en endnu bedre service og levere langt mere. SPORT24 leverer tøj til klubber, herunder Team Sydhavsøerne, men laver også en del firmatøj med tryk: T-shirts, trøjer eller skjorter med firmalogo, trykt eller broderet. Har du brug for at vide mere, så kig forbi SPORT24.

www.sport24.dk

Find os ved Jernbanegade 2 Tlf. 54 82 22 44


Claus Haastrup, Head af Sales hos Adapteo

SIKRE SKOLEBØRNENE ET GODT INDEKLIMA Et godt indeklima giver skolebørnene de bedste betingelser for at lære. Sådan lyder filosofien bag Adapteos fleksible modulbygninger, der er designet til at give et godt indeklima. Flere og flere kommuner har da også fået øjnene op for skolebygninger fra Adapteo og benytter modulbygninger, når skolen skal renoveres eller udbygges.

for Adapteo ønsker samtidig at støtte den lokale sport på Lolland-Falster, og derfor er de netop blevet ligapartner hos Team Sydhavsøerne. - Vi glæder os til at se håndbolden blomstre på Lolland-Falster og selvfølgelig også til at blive en del af erhvervsnetværket i Team Sydhavsøerne, fortæller Claus Haastrup, der er Head of Sales hos Adapteo.

Støtter den lokale sport

Dårligt indeklima påvirker indlæringen

Sidste år blev 140.000 danske skolebørn fordelt på hele landet undervist i virksomhedens skolebygninger, og ambitionen er, at endnu flere skal få glæde af et godt indlæringsmiljø. Men ambitionerne stopper ikke her,

både, hvis der er for varmt, hvis det støjer, og hvis der er for lidt plads. Når du vælger Adapteos skolebygninger, løser du en række udfordringer. Du får en bygning, som er klimasmart og kan opføres på ingen tid hvor som helst i Danmark. Derudover kan den genbruges et nyt sted og har et indeklima i topklasse for både elever og personale, slutter Claus Haastrup.

Vi tilbringer en stor del af vores tid indenfor, og indeklimaet har stor betydning for hvordan vi har det: - Dårligt indeklima kan gå ud over helbredet og indlæringen. Det gælder 33


TSØ MAGASIN #10

EN FIGHTER, DER VIL VINDE FOR ENHVER PRIS Det var ikke meget tid, Nicholas Skytte fik til at tilpasse sig, da han blev kastet ind på Team Sydhavsøerne midt i sidste sæson. Grunden var, at en del af de faste bagspillere, Kristian Lund Vukman, Alexander Nielsen og Niels Dahl, havde fået længerevarende skader, og at holdet derfor havde akut brug for forstærkninger på den front. Det var en udfordring, der passede playmakeren fint: - Der var ikke meget tid til at tilpasse sig, men drengene tog godt imod mig, så jeg synes, det gik rimeligt smertefrit. Derudover var det bare fedt at være en del af projektet fra start af, fortæller Nicholas Skytte, der fik sin debut på Team Sydhavsøerne i november 2020.

Har udviklet sin fysiske form Efter skiftet fra TIK Taastrup til Team Sydhavsøerne har Nicholas Skytte været en flittig gæst i træningscentret, hvor han efter eget udsagn har fået smidt en masse kilo på. Det er nødvendigt, for at have noget at stå imod med i duellerne, der hurtigt kan blive meget fysiske, uddyber han og fortsætter: - Derfor skal jeg også fortsat have smidt nogle flere kilo på i den kommende tid. Det er et af mine mål for denne sæson. Et andet af Nicholas Skyttes mål er at rykke sig mest muligt, både på banen og rent fysisk. Blive en bedre håndboldspiller. Passe sin træning.

At han kommer til at tage begge ting hundrede procent seriøst, er der ingen tvivl om: - Jeg er en fighter, der vil vinde for enhver pris. Og jeg håber, at jeg gennem hårdt arbejde gradvist kan gøre mig fortjent til en større og større rolle. Dejligt, at der bliver troet på os unge Med sine 20 år er Nicholas Skytte en af de yngre spillere på Team Sydhavsøerne. Derfor synes han, det er dejligt, at der er fokus på talentudviklingen blandt holdets unge spillere. - Vi er mange unge i truppen, som gerne vil rykke os, og det er mega fedt at være en del af. Derudover sy-

Nicholas Skytte Position på banen: Playmaker.

Mit eget mål for sæsonen: At udvikle mig mest muligt.

Skostørrelse: 44,5.

Min smukkeste holdkammerat: Ingen kommentarer.

Højde: 195 cm. Vægt: 94 kg. Job: trykker. Kælenavn: Skytte. Livret: Bøf og bearnaise. Yndlingsferie: USA med familien. Tidligere klubber: Albertslund/Glostrup (AG) og TIK Taastrup.

34

Min hurtigste holdkammerat: Mikkel Kaagaard. Største håndboldoplevelse: At vinde DM med TIK Taastrup. Hvis det hele stopper lige nu (hypotetisk set), hvad husker du så som det bedste fra din tid i TSØ? Helt klart at det at være en del af en trup, som har det så godt socialt.


nes jeg bare, det er dejligt, at der bliver troet så meget på de unge her, siger Nicholas Skytte, der blev udpeget af den daværende cheftræner, Ian Marko Fog. Fog havde tidligere trænet med Nicholas Skytte i Nordsjælland og spottede hurtigt hans talent. Vi har det godt sammen på holdet I den kommende sæson håber Nicholas Skytte, at holdet kan få lidt mere ro på defensiven, som han selv udtrykker det. Det kan nemlig blive afgørende for, om Team Sydhavsøerne får en god sæson eller ej. Men det bliver også vigtigt, om holdet kan finde ud af at gøre plads til hinanden. - Vi skal være skarpe til at få sat hinandens spidskompetencer i scene. Hvis vi har styr på det og så defensiven, tror jeg på, at det nok skal gå godt. Nicholas Skytte har stor tiltro til sine holdkammerater, og han fremhæver især Team Sydhavsøernes venstre back, Niels Dahl som en, man skal holde øje med i denne sæson. - Vi så sidste år, hvor god han er, og så har han set rigtig skarp ud her efter sommerferien. Så jeg tror helt sikkert, han får en god sæson. Generelt har alle spillere det godt med hinanden, og det ser Nicholas Skytte som en stor fordel. - Jeg synes, vi har en trup, hvor vi har det godt sammen alle sammen. Stemningen i truppen er god, og vi glæder os til at spille om point!

35


- HER ER GODE RÅD GRATIS

Maling

Højevej 30-32 4900 Nakskov Tlf.: 54 92 03 70

Solafskærmning

Skovalléen 48 4800 Nykøbing F. Tlf.: 54 85 14 85

Gulv

Valdemarsgade 57 4760 Vordingborg Tlf.: 55 37 00 40

Rengøringsartikler Arbejdsbeklædning

Vestergårdsvej 10 4700 Næstved Tlf.: 72 42 19 29

Køgevej 2-4 4100 Ringsted Tlf.: 57 61 31 21

Kinavej 12 4200 Slagelse Tlf.: 58 50 30 40

www.colourplus.dk

Vi klarer også affaldet for dig

Nyager 6 • 2605 Brøndby • www.tofteng.dk • Tlf. 43 96 71 41 36


Hos løve apotek fås det bedste til dig og din familie Receptpligtig medicin, kosttilskud og plejeprodukter. Faglært personale står klar til at hjælpe dig. Vi har også kost-, vitamin- og energitilskud samt produkter til forebyggelse og lindring af sportsskader.

løve apotek lollands centret Lollands Centret, 4930 Maribo

løve apotek ved åen Ved åen 1, 4930 Maribo

løve apotek nykøbing f. Langgade 5, 4800 Nykøbing F.

løve apotek østerbro Vendsysselvej 5B, 4800 Nykøbing F.

løve apotek nysted Adelgade 13, 4880 Nysted

løve apotek rødby Østergade 6, 4970 Rødby

37


TSØ MAGASIN #10

Per og Henrik om forma

ndsskiftet i HMH

- DET GÆLDER OM AT FÅ KLUBÅNDEN FREM Humøret er højt hos HMH’s afgående formand, Per Budek, og HMH’s nye formand, Henrik Suhr. I dag skal de nemlig tale om noget af det, de går rigtig meget op i og har mange meninger om: håndbold og udviklingen af lokale talenter på Lolland-Falster. De to bruger en stor del af deres fritid på at gøre håndbold til en attraktiv sport i lokalmiljøet. Arbejdet foregår både i håndboldklubben Håndboldklubben Maribo/Hunseby (HMH) og i Team Sydhavsøerne, som HMH har været den ene moderklub for, næsten siden starten. Vi mødte Per Budek og Henrik Suhr i Maribo Hallerne, hvor de to tilbringer en stor del af deres fritid.

Alarm • Video overvågning • Låseservice Biloplukning • Dørspioner • Alt i låse og låsesytemer • Akut hjælp • Døgnservice Alt i sikkerhed til private og erhverv

38

Hvilken betydning ha r Per haft som formand af HMH? Henrik Suhr: Per har i mange år holdt den administrative og str ukturelle del snorlige. Han har formået at holde tingene samlet og finde en go d balance mellem det brede og det profes sionelle. Holdt sammen på det hele. Alle de andre har kunnet koncentre re sig om at spille håndbold, mens Per ha r fokuseret på at få det hele til at glide i sin e 22 år som formand og 24 år i bestyrel sen. Per Budek: Men når et orkestrer har spillet med den samme dir igent i mange år, kan melodien sgu godt blive lidt træt. Det bliver også meget rar t for mig at træde lidt tilbage. Jeg forlader ikke HMH helt, jeg bliver som suppleant i bestyrelsen. Når Henrik overtager for mandskabet, skal han føre det hele videre . Spilleren i centrum. Vi skal prøve at tilt række nogle flere spillere. Gøre det sjovt at træne.


samarbejdet Per og Henrik om søerne med Team Sydhav Team af samarbejdet med - Hvad får HMH ud Sydhavsøerne? teresintention for at in Per Budek: Vores at vi r, va ne er Sydhavsø sere os for Team res elie udvikling for vo savnede noget mer e elitegiv . Vi ville gerne te-ungdomsspillere ighed for at blive i ommul ungdomsspillerne søerne. op i Team Sydhav e kk ry rådet ved at fristet til ke nogle, der blev Ellers var der mås er hen. at tage andre sted et med nnem samarbejd Henrik Suhr: Ge tilbyde ne kan vi både Team Sydhavsøer plads er r t betyder, at de bredde og elite. De , men an pl te eli vil spille på til dem, der gerne spille at er sk øn r dem, de der er også plads til på et andet plan.

s Team t stykke arbejde ho - HMH gør et stor re en væ at t de r ad betyde Sydhavsøerne. Hv søerne? del af Team Sydhav af Team en, vi er jo en del Henrik Suhr: Jam opgagle no r de er dermed Sydhavsøerne, og samvi s. Derigennem får daver, som skal løse er hv til idéer og tanker r nå menhold, samvær, l, ke rs fo en til at gøre e. an gen. Og så er vi med meb ne spiller på hjem Team Sydhavsøer rdet og år for dommerbo Per Budek: Vi st styrelbe er lav gle af os gulvreklamerne. No er koncerter og arrander sesarbejde. Og når . Det også med frivillige vi er ill st r, te esgemen of pr le Al . bånden frem nfu gælder om at få klu t or st et på baseret and sionelle klubber er fu er ge lli vi fri ed. De dament af frivilligh e. ill erhovedet kan sp mentet for, at vi ov

Per og Henrik om fremt iden for håndbold på Lolland -Falster Hvordan ser fremtide n ud for håndbold på Lolland-Falster? Henrik Suhr: Vi står me d en god pakke af elite. Så vi skal arbejde me d at fastholde bredden og finde ud af, hv orfor folk vælger at spille håndbold - og hv orfor de vælger IKKE at gøre det. Vi mister de 17-19-årige. Per Budek: Vi må ud at indsamle data og spørge dem: ”Hvorfor holdt du op med at spille håndbold?” Så de r er to missioner: At få børnene til at melde sig ind. Og så at fastholde de unge. Vi skal også have no gle flere piger ind at spille. Henrik Suhr: Generelt står vi jo som et af de store skibe på Lolland -Falster sammen med NFH (Nykøbing F. Hånd boldklub, red.) og NH (Nakskov håndboldklub , red.). Det er meget glædeligt at se, at NH er i fremgang på ungdomssiden. En af opga verne bliver fremadrettet at se på, hvad vi kan gøre for sporten håndbold. Vi har udfor dringer med at finde ungdomsspillere, og de t har NFH også. Så vi skal sørge for hele tid en at skabe nye spillere, som kan stå til råd ighed. Per Budek: Ja, vi skal have flere ind i håndbold generelt. Der må vi arbejde sammen med Nakskov og Nykø bing. Det skal være sjovt. Når man spørger de unge mennesker, hvad der er vigtigt, nå r de skal vælge en sport, siger de alle samm en, at det skal være sjovt. Hvis ikke det er sjovt, stopper man. Det er i deres top tre.

39


Ligapartner på spillernes maver i årevis Euro-Workers har været ligapartner i Team Sydhavsøerne så længe, vi kan huske, og man kan næsten ikke forestille sig forsiden af en TSØ-spilletrøje uden det kendte Euro-Workers-logo. Men er du helt med på, hvad Euro-Workers tilbyder? Euro-Workers er Danmarks mest dynamiske vikar- og rekrutteringsfirma, der tilbyder en kvalitetsdygtig og fleksibel arbejdsstyrke til virksomheder i alle brancher. Euro-Workers leverer en høj service, fleksibilitet samt god dialog gennem hele processen. Vores mandskab tilbyder bemandingsløsninger af høj kvalitet på alle timer af døgnet. Euro-Workers er målrettede og elsker udfordringer, og vil i sparring med jeres virksomhed altid stræbe efter at levere arbejde, der overstiger forventningerne. Euro-Workers har mange års erfaring som vikarbureau, og har gennem årene opbygget stærke relationer med vores kunder. Euro-Workers samarbejder blandt andet med BM Steel Construction A/S, Per Aarsleff A/S, Lalandia A/S, landets førende skadeservicevirksomheder og mange andre. Uanset om I mangler midlertidig eller permanent arbejdskraft, kan Euro-Workers hjælpe jer med at finde en løsning, der matcher jeres behov. I fællesskab finder vi frem til, hvordan vi skaber bedst mulig værdi for jeres virksomhed.

54 76 10 20 40

Akut/Vagt 22 19 43 06

mail@euro-workers.dk

www.euroworkers.dk


AutoCentro Rødbyhavn

AutoCentro har alt fra små mikrobiler til rummelige familiebiler – og alt i varebiler. Husk vi leverer op til 7 års garanti.

AutoCentro Nykøbing F.

HVAD MANGLER DU

TIL KONTORET ?

Vi har alt i kontorartikler, kontormøbler, emballage, kaffe, firmagaver, kopi og print! Kom forbi butikken på Vesterbrogade 57 i Maribo, eller ring til os på tlf: 51 38 71 54

- Susanne & Marianne 41


Produktion og montage af stålkonstruktioner, smedearbejde, udlejning af mandskab m.m.

BM Steel Construction A/S Birketvej 13 | DK-4941 Bandholm | Tlf. +45 54 76 31 00

www.bmsc.dk bmsc@bmsc.dk


WWW.CAFEVINOGBROD.DK WWW.CAFEVINOGBROD.DK Tlf. 3014 9992 . Torvet 1C . 4930 Maribo Book bord / Menuer www.cafevinogbrod.dk Tlf. 3014 9992 . Torvet . 4930 Maribo - eller følg os på1C facebook Book bord / Menuer www.cafevinogbrod.dk - eller følg os på facebook

WWW.CAFEVINOGBROD.DK WWW.CAFEVINOGBROD.DK Tlf. 3014 9992 . Torvet 1C . 4930 Maribo Book bordTlf./ 3014 Menuer www.cafevinogbrod.dk 9992 . Torvet 1C . 4930 Maribo eller følg os på facebook Book bord / Menuer www.cafevinogbrod.dk - eller følg os på facebook

KØKKENET ER DET RUM I HUSET, SOM VI LEVER I. Hos JKE ved vi at danskerne har høje forventninger til kvaliteten af deres køkken, derfor har vi markedets stærkeste lak. Vores lak er bæredygtig, holdbar og slidstærk, så du undgår at bekymre dig om gradvis misfarvning og synlige små ridser. Udover at være den Stærkeste lak i markedet, så får du også et flottere finish med vores lak. jke-design.com | Brogade 12, 4800 Nykøbing Falster

43


TSØ MAGASIN #10

- DER ER VIRKELIG STYR PÅ TINGENE HER Den rutinerede venstre back Kasper Olsen har prøvet lidt af hvert i sin håndboldkarriere. Han har spillet i den danske liga for flere danske klubber og har også været et smut i HK Malmö. Alligevel er han imponeret over Team Sydhavsøernes setup, fortæller han, mens han gør status over sin første sæson i klubben:

Mad efter hver træning har jeg ikke oplevet andre steder, så kæmpe plus der også. Det bedste ved et setup er, når man som håndboldspiller ikke skal tænke på noget andet end at spille håndbold, og det gør Team Sydhavsøerne på bedste vis.

- Der er virkelig styr på tingene. Et godt træningsmiljø med en masse dygtige spillere. Jeg synes, det er fedt, at de unge er med omkring holdet. De giver den fuld gas hver gang og er med til at gøre niveauet og intensiteten til træningen bedre.

Rent spillemæssigt var sidste sæson kendetegnet ved en del op- og nedture for Team Sydhavsøerne. Holdet havde håbet på at kunne være med i spillet om oprykningen, forklarer Kasper Olsen, men de fik aldrig ramt et stabilt niveau. For et hold, der er

44

En sæson med op- og nedture

vant til stor tilskueropbakning – specielt på hjemmebanen – har det været mærkeligt at spille uden tilskuere, tilføjer han: - Det har været så tamt at spille uden tilskuere, og man har virkelig skullet finde noget frem inde i sig selv for finde helt samme spændingsniveau. Jeg glæder mig virkelig meget til at spille kampe igen foran vores hjemmepublikum. Ser frem til en mere stabil sæson Der er mange ting, der tyder på, at denne sæson bliver bedre end den sidste, mener Kasper Olsen. En af


dem er, at holdet har beholdt grundstammen af spillere og ikke skiftet så meget ud. Det betyder nemlig, at holdet er sammenspillet og ikke skal starte forfra med at finde en fælles spillestil: - Jeg tror, det vil vise sig som en fordel, specielt i starten af sæsonen. Selvfølgelig er der et par nye spillere, Benjamin Jørgensen og Nicolaj Jørgensen, som skal spilles ind, men de har allerede gjort det godt her i opstarten, og de er begge to meget spændende spillere. Det virker, som om de er kommet godt ind i truppen, og de fungerer også allerede godt i spillet på banen, siger Kasper Olsen.

en rigtig god sæson, mener Kasper Olsen. Derfor giver det ikke mening at dvæle ved sidste sæsons kaos – nu ser vi fremad, som han siger. Selv vil Kasper Olsen give alt, hvad han har, i kampene. Ikke for sin egen skyld, men for holdet: - Jeg vil gerne vinde håndboldkampe, uanset om jeg laver flest mål, eller en anden fra holdet gør det. Hvis jeg skal være helt ærlig, så betyder det ikke særlig meget for mig, hvem der er topscorer. Jeg vil selvfølgelig gerne spille godt i kampene og bidrage til holdet, men det kan man gøre på mange måder. Jeg

vil uanset hvad gøre mit bedste for, at holdet får succes. Som sine holdkammerater glæder Kasper Olsen sig især til én ting: at spille foran et hjemmepublikum igen: - Vi kommer helt sikkert til at vise, hvor fedt det er, at folk er tilbage i hallen. Jeg håber også, at vores hjemmepublikum viser os, hvor meget de har savnet at være tilbage. Men det tvivler jeg heller ikke på. Vi er en enhed, og vi skal gøre hjemmebanen i Maribo til et sted, hvor det er umuligt at hente point for modstanderne.

Et stabilt hold kan forhåbentlig give et mere stabilt niveau i kampene, fortsætter Kasper Olsen: - Vi må ikke sætte point til imod dårligere modstandere. Hvis man kan få 2 point i begge kampe imod de mindre gode hold, samtidig med at man er svære at slå på hjemmebanen, så er man er rigtig langt. Spændende med ny træner Valget af Jakob Green som ny cheftræner for Team Sydhavsøerne beskriver Kasper Olsen som ”spændende” og understreger samtidig, at det har vist sig at være en god ting at have en træner, som er lidt en af drengene. En træner, som der ikke er så stor afstand til. Jakob Green lytter til spillerne og forventer, at de bidrager meget til tingene, forklarer Kasper Olsen. - På den måde føler vi, at vi er en enhed, og at vi trækker i samme retning. Kasper Olsen beskriver Jakob Green som en rolig person, der er nem at snakke med. Og så har Jakob Green en helt åbenlys fordel som træner, tilføjer Kasper Olsen: - Han kender gamet fra sin tid som spiller. Det betyder meget, idet vi prøver at implementere 5-1 forsvar i år som vores favorit-forsvar. Her var han selv ekspert i at dække fremme som 1eren og kan derfor give en masse råd og detaljer videre. - Nu ser vi fremad Med et stabilt hold og den nye cheftræner på plads er der potentiale for 45


Alt inden for entreprenør og anlæg AUT. KLOAKMESTER

n

BETON

C. E. Christiansensvej 42

heden

om Du har virks

MURER

n

n

n

Maribo

TØMRER

GLARMESTER

n

www.lp-maribo.dk

n

Vi laver din ma

rkedsføring

ÅBEN

kim@konceptlab.dk 46

n

ANLÆGSGARTNER

n

54 78 01 28

erne

Du får kund


TV, radio, mobil, PC, musik, film, vinyl, antenne og eget værksted

Kom ind og få vejledning Lollands Centret 18 • Maribo 54 78 09 66 • www.studio27.dk 47


TSØ MAGASIN #10

EN TURBULENT FØRSTE SÆSON Da Niels Kabuya Dahl startede sin Team Sydhavsøerne-karriere sidste sæson, havde han nok ikke regnet med, at det ville blive så kaotisk. Sæsonen startede ellers rigtig godt for den tårnhøje venstre back, der beskriver det som ”en sæsonstart med en masse mål.” Omkring juletid fik han en fingerskade, der holdt ham ude i nogle måneder, og som derefter blev ved med at påvirke spillet negativt. Den gode velkomst gjorde indtryk Selv om det ikke blev den sæson, Niels Kabuya Dahl havde drømt om,

48

tager han mange gode ting med sig. Blandt andet gjorde den velkomst, han fik i klubben, et stort indtryk: - Måden, hvorpå jeg blev taget imod af mine holdkammerater og klubben, kunne jeg ikke have ønsket bedre. Alle folk omkring klubben, stab, fans og beboerne i Maribo har virkelig fået mig til at føle mig hjemme. Hvad end det er en hilsen, når man ses i hallen, eller en besked over Facebook, så gør det bare noget for ens tilstedeværelse i klubben, og man føler sig straks som en del af klubben, fortæller Niels Kabuya Dahl.

TSØ var det rigtige Sidste sæsons strabadser har ikke været forgæves for Niels Kabuya Dahl. Selv føler han nemlig, at han har lært en masse af sin første tid i Team Sydhavsøerne. - Jeg var utrolig glad og beæret, da de tog kontakt til mig sidste år. Jeg sad lidt fast i en dårlig rutine i RibeEsbjerg, hvor jeg ikke fik så meget spilletid, og jeg følte, at hvis jeg bare fik muligheden for at folde mig ud, kunne jeg vise, at jeg var værd at satse på. Så da Team Sydhavsøerne og Morten Juul fortalte mig om projektet, lød det utroligt spændende. Og


Niels Kabuya Dahl om sine holdkammerater:

Niels Kabuya Dahl om cheftræner Jakob Green

Niels Kabuya Dahl om fysisk træner Jacob Baagøe:

- Jeg føler mig tæt med alle mine holdkammerater. Det er virkelig en af de mest positive ting ved TSØ. Alle kan med hinanden, og vi hygger os sammen. Hvad end det er kortspil, playstation eller noget tredje, så er vi super gode til at hygge og have det godt sammen. Jeg føler ikke, at der er nogen, som jeg ikke kan sætte mig ned med og have en god samtale om alt mellem himmel og jord.

- Det har været utroligt spændende og lærerigt med Green som cheftræner. Han ved, hvordan han vil spille, og det gør det nemmere med klare retningslinjer for, hvordan vi skal agere på banen. Under Green er det tydeligt, at vi skal være utrolig aggressive i forsvaret. Det er vores hovedfokus.

- Jeg har været utrolig glad for Jacob Baagøe. Han har været med til at lægge flere lag på den fysiske del af mit spil, og jeg har aldrig været mere glad for at komme i styrkelokalet. Gode programmer og endnu bedre kommunikation har virkelig hjulpet mig med at styrketræne mig selv til en bedre håndboldspiller.

da jeg havde været herovre og snakke med Morten personligt, var jeg ikke i tvivl om, at Team Sydhavsøerne var det rigtige for mig. - Jeg har fået mere selvtillid I løbet af den seneste sæson er Niels Kabuya Dahls selvtillid blevet styrket. Det skyldes både, at Team Sydhavsøerne troede på hans talent, men også at han fik en masse spilletid, fortæller han. Den selvtillid tager han med sig ind i den nye sæson, for nu ved han, at han kan være med på førstedivisons-niveau, forklarer han og fortsætter: - Jeg har selvfølgelig også udviklet mig personligt. Det har været utroligt fedt for mig at komme til en klub, hvor jeg også blev nødt til at tage ansvar. Det har bare automatisk gjort, at jeg har fået lidt flere hår på brystet. Vil slå sig fast som en stærk profil Ambitionerne for sæsonen er at blive ved med at udvikle sig som håndboldspiller, fortæller Niels Kabuya Dahl og tilføjer: - Jeg vil gerne slå mig fast som en stærk profil i første division. Men Niels Kabuya Dahl har også ambitioner for holdet som helhed. De skal helst klare sig godt, som han siger. Det tror han da også på, at de kan, for nu er spillerne blevet rystet sammen, både på banen og uden for banen. - Jeg synes, vi ser meget stærkere ud nu, end vi gjorde sidste sæson, siger han entusiastisk.

49


ENGINEERING WATER INDUSTRY CONSTRUCTION STEEL Engineering er en alsidig og nytænkende smedevirksomhed, der leverer unikke løsninger i plast, stål, rustfrit stål og aluminium inden for industri, konstruktioner og vand- og spildevandsbehandling.

NYHED: Robot-svejsning Robotsvejsning er STEELs nyeste investering. ’CoWelder’ er meget fleksibel, og effektiv ned til små seriestørrelser. Den laver flotte svejsninger, i konstant kvalitet, mens svejseren klargør næste komponent.

www.steel-engineering.dk Marienlystvej 25 – 4900 Nakskov Tlf. 54 92 30 08

Vedvarende energi

Din professionelle energipartner

88 441 300

Solceller - kvalitet er billigst Med Solcelleanlæg fra YellowTec, Femern Belt Energy, får du et kvalitetsprodukt. Du kan sikre dig en 10 års garanti hos Femern Belt Energy – ja helt op til 25 års garanti afhængig af den løsning du vælger. Vi er lokalt repræsenteret, hvilket sikrer dig optimal support.

Varmepumper - sparer på din økonomi Femern Belt Energy leverer allerede varmepumper til Femern Byggeriet. Energioptimering af din bolig med en varmepumpe sikrer en miljøvenlig løsning og store besparelser på el-udgiften. Måske den bedste investering for private i vores grønne fremtid.

Ladestandere til bil - nemt og effektivt Har du planlagt overgangen til din nye El-bil ? Har du købt en el- eller plug-in hybrid bil så vil du sikkert gerne kunne oplade den hjemme også. Femern Belt Energy leverer ladestandere, som er blandt branchens bedste - du får en stander der nemt og effektivt oplader din bil.

CVR: 42531006 • Telefon 88 441 300 • info@yellowtec.dk • www.yellowtec.dk 50


STARK MARIBO STØTTER LOKALSPORTEN.

78041 78041

Stolt sponsor af TSØ.

STARK Maribo

C. E. Christiansens Vej 8 · 4930 Maribo Tlf. 5478 1988

Mandag - fredag Lørdag Søn- og helligdage

6.00 - 17.00 9.0051 - 14.00 Lukket


TSØ MAGASIN #10

VÆDDEMÅL SIKREDE SØREN FRIVILLIGPRISEN Tab og vind med samme sind, lyder et gammelt ordsprog. Ordene passer perfekt på Søren Hansen, som på samme tid tabte 25 kilo og vandt 75.000 kroner til Team Sydhavsøernes ungdomsarbejde. Hans indsats blev belønnet med Kenneth Sørensens Frivilligpris. Prisen belønner frivillige, som har gjort en ekstra indsats i årets løb. - Sidste år til Team Sydhavsøernes sponsorcykelløb kunne jeg godt

mærke, at det var lidt hårdt på bjergetaperne. Jeg tænkte, at jeg nok skulle tabe mig, men så slog det mig pludselig, at jeg lige så godt kunne få noget ud af det med et lille væddemål, siger Søren Hansen.

målet, skulle han arbejde frivilligt i tyve timer for hver af sponsorerne.

Han væddede derfor med seks af Team Sydhavsøernes sponsorer: Hvis han tabte sig 25 kilo på et år, skulle de hver donere 12.500 kroner, det vil sige 500 kroner per tabte kilo. Hvis han derimod tabte vædde-

- Det er helt i Kenneths ånd

NYT: Rådgivning og vejledning i investering i ejendomme i Spanien

25 års erfaring indenfor udvikling og formidling af ejendomme

CC Ejendomme Køge ApS | Strandvejen 2B | 4600 Køge | 56 63 50 07 | cc@ccejendomme.com | www.ccejendomme.com

52

- Det havde jeg ikke så meget lyst til, griner Søren Hansen. - Derfor var det bare med at klø på.

Kenneth Sørensens Frivilligpris er opkaldt efter den nu afdøde stifter af KS Værktøj, Kenneth Sørensen. Han var dybt engageret i Team

TRYK PRINT ROLLUP TRYK BANNER BEACHFLAG TRYK PRINT ROLLUP BANNE BEACHFLAG

TRYK PRINT ROLLUP TRYK BANNER BEACHFLAG TRYK PRINT ROLLUP BANNE BEACHFLAG TRYK PRINT ROLLUP TRYK Nørregade 17 • 4970 Rødby Tlf. 54 60 13BANNER 87 • lolland@dkprint.dk BEACHFLAG TRYK PRINT ROLLUP BANNE BEACHFLAG TRYK PRINT ROL BANNER BEAC TRYK PRINT R


Sydhavsøerne. Gjorde alt, hvad han kunne for holdet, og så alle kampe, fortæller hans kone, Birthe Sørensen. Hun fik æren af at overrække Kenneth Sørensens Frivilligpris til Søren Hansen, og fortæller i den anledning, at Kenneth Sørensens familie er meget stolte af, at Kenneths minde lever videre i prisen. - Det er helt i Kenneths ånd. Imponerende, at der findes folk som Søren For Birthe Sørensen var det helt særligt at få lov til at overrække prisen til Søren Hansen. - Jeg synes, det er virkelig imponerende, at der findes folk som Søren i vores by, Maribo. Det er en stor glæde at give prisen til Søren, som har samlet så mange penge ind til Team Sydhavsøerne og samtidig tabt sig så meget. Fra KS Værktøj er der også ros til Søren Hansens indsats. Det er vigtigt, at der er frivillige, som støtter klubben, mener Bjarne Hansen, som har overtaget direktørstolen. - Håndbolden var meget vigtig for ham. Han spillede selv i stor stil i

sine yngre dage, og han gik i hvert fald meget op i det, siger Bjarne Hansen. Uden de frivillige – ingen professionel sport Kenneth Sørensens Frivilligpris er en af de vigtigste pokaler i Team Sydhavsøerne, mener klubbens direktør Anders Henriksen. Normalt er det ellers den type pokaler, som gives for en sportslig indsats, klubben jagter. - Men uden de frivillige var der ingen professionel sport, forklarer Anders Henriksen. Han understreger samtidig, at det i år er en helt speciel uddeling til Søren, som i mange år har kæmpet for at gøre noget for håndbolden på hele Lolland-Falster. - Søren Hansen har gjort det helt ekstraordinært med at lave et væddemål. Det er fantastisk, at nogen vil gøre sådan en indsats og så samtidig dedikere hver en krone til ungdomsspillerne i klubben. Dygtige unge spillere til klubben

dygtige frivillige, der gør et stort arbejde for Team Sydhavsøerne. De 75.000 kroner, som Søren Hansen vandt i væddemålet, blev doneret til Team Sydhavsøernes ungdomsarbejde, og der kommer en vis stolthed i stemmen, når Søren Hansen fortæller, hvad der er kommet ud af pengene: - Vi har kunnet lave kontrakter med nogle dygtige unge mennesker. Det glæder mig, hver gang jeg hører om det. En af dem blev endda kåret som årets ungdomspiller i HMH. Vi ligger ikke stille, fordi vi har fået 75.000 Søren Hansen står ikke kun tilbage med et mindre taljemål efter oplevelsen. Han har også fået blod på tanden til at samle flere penge ind. - Så vi ligger ikke stille her, fordi vi har fået 75.000 ind. Vi skal sgu have mange flere penge ind og mange flere ungdomsspillere! Man skal kunne mærke det helt ned i U12, slutter han.

Hovedpersonen selv blev mest af alt overrasket, da han fik overrakt Kenneth Sørensens Frivilligpris. For som han siger, er der så mange 53


TSØ MAGASIN #10

- JEG FØLER MIG GODT TILPAS HER Interview med Team Sydhavsøernes trofaste højre back Alexander Nielsen, Team Sydhavsøernes 30-årige højre back, har netop taget hul på sin syvende sæson. Han er dermed den spiller på holdet, der har repræsenteret Team Sydhavsøerne i længst tid. Alexander Nielsen har været med gennem klubbens op- og nedture og har spillet under skiftende cheftrænere. Nu ser han frem til en sæson med den tidligere holdkammerat Jakob Green som cheftræner.

Hvordan har det været at have Jakob Green som cheftræner? Jeg synes, det er spændende og er gået godt indtil videre. Det er lidt en anden stil, end hvad vi har været vant til de andre sæsoner, især i vores forsvar. Det vil blive en mere aggressiv tilgang, som kræver lidt mere energi. Det, tror jeg, kommer til at afspejle sig i nogle kampe med mere fart i. Det har set godt ud indtil videre, og med en bred trup så tror

jeg på, at det kan blive godt. Du tager jo hul på din 7. sæson i Team Sydhavsøerne, og du er dermed den på holdet, der har været her længst. Hvad der det for et forhold, du og klubben har? Jeg føler mig godt tilpas her. Det har også været nemt for mig at blive i klubben, da det har passet godt sammen med mit privatliv. Samtidig føler jeg, at klubben giver mig

Alexander Nielsen Position på banen: Højre back.

Tidligere klubber: Skjern håndbold, HC Midtjylland, Ribe/Esbjerg.

Skostørrelse: 44.

Mit eget mål for sæsonen: At bidrage til at være med i den sjove del af tabellen.

Højde: 195 cm. Vægt: 99 kg. Job: Studerer til fysioterapeut.

Min smukkeste holdkammerat: Kasper Olsen er en flot mand. Min hurtigste holdkammerat: Kaagaard. Selvom han er en af de ældste, er han en af de hurtigste.

Kælenavn: Alex. Livret: Kan ikke nævne en. Yndlingsferie: Storbyferie i Barcelona.

54

Største håndboldoplevelse: At spille i Den europæiske liga med Skjern Håndbold. Hvis det hele stopper lige nu (hypotetisk set), hvad husker du så som det bedste fra din tid i TSØ? De gode venskaber, man har fået gennem årene.


en stor tillid, da der har været et par større skader i løbet af de 6 år, men de har alligevel valgt at beholde mig. Det er jeg taknemmelig for, og det har også været med til, at jeg er blevet i så mange år. Er der noget der har forandret sig eller udviklet sig i Team Sydhavsøerne i løbet af de seks år, du har været her? Ja! Det første år, jeg kom til, blev der satset stort. Vi var mange nye spillere med ligaerfaring, som skulle være med til at få Team Sydhavsøerne i Ligaen i første sæson. Nu bliver der derimod satset på yngre spillere, og vi ser mere holdet som et udviklingsprojekt. Det er fedt at se det arbejde, der bliver gjort i ungdomsafdelingen, bære frugt, da ungdomsspillerne sagtens kan være med på seniorniveau.

Du er jo en af de ældste spillere på holdet. Hvilken rolle har du i den forbindelse?

selvfølgelig gerne være med til at spille holdet op i den sjove ende af tabellen.

Mit største ansvar ligger nok i forsvaret, hvor jeg skal være med til at få det til at hænge sammen. Men der er også et ansvar i at dele ud af den erfaring, man har fået med sig i løbet af årene. Og nu, hvor vi er i gang med kampene, vil jeg have et ansvar i at hjælpe trænerne med den taktiske del og være en mellemmand, så det, der blive aftalt, også bliver gjort på banen.

I har længe måttet undvære holdets supportere, fans og partnere. Er der noget, du gerne vil sige til dem?

Hvordan håber du, at sæsonen kommer til at gå for dit eget vedkommende? Det vigtigste for mig er, at jeg kan være med kontinuerligt og undgå større skader. Derudover vil man jo

De har været savnet i hallen i sidste sæson! Det er utroligt, hvor meget opbakningen i hallen gør. Så jeg tror, jeg kan sige på holdets vegne, at vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med en sæson, hvor der igen kan komme folk på tilskuerpladserne. Samtidig tror jeg, at man som tilskuer kan glæde sig til at se et hold, som kommer til at spille noget seværdigt håndbold med en masse fart og fysik.

55


Fra den store komplicerede hovedentreprise til den lille skade på vinduet

Depot Lolland Falster v/Mikkel Hansen Din leverandør i øl og vand Tlf: 5470 0147 / 4230 7023

www.gfkhuse.dk • Tlf. 54 70 48 14 • pommer@gfkhuse.dk

Hos os kan du også købe friske buketter døgnet rundt, værtindegaver og alt til vand i haven ...

Vi har alt ttil haven!

V. Landevej 127 • 4951 Nørreballe • Tlf. 54 78 93 29 • Åbningstider Hverdage 9.00-17.00 • Lørdag (helligdage) 9.00-16.00 • Søndag 9.00-14.00 (Juli-aug Lør-søn 9.00-14.00) • Se mere på www.steeensplanteskole.dk

BUKETAUTOMATER DØGNÅBNE 56

Vestergade 3 i Maribo og på planteskolen


- VI HAR SÅ MANGE GODE, LOKALE RÅVARER HER Den nye køkkenchef på Bandholm Badehotel hedder Lars Vangsgaard. Han har en ambition om at lave moderne, dansk mad med alle de lækre råvarer, som Lolland har at byde på. Han er ikke bange for at eksperimentere med nye ingredienser. Og så har han brugt alle sine barndomssomre på Askø og i Bandholm. Der er et kæmpe potentiale i stedet Bandholm Badehotel er et sted med stort potentiale, mener Lars Vangsgaard. Det ligger i smukke omgivelser i en spændende by, fortæller den begejstrede køkkenchef og fortsætter: - Det er lidt farligt at sige, at man tror, man kan lave en af Syddanmarks bedste restauranter, men det tror jeg faktisk, vi kan. Vi kan lave et sted, som vil være en attraktion for hele landet. Opskriften på succes ligger i at udnytte det lokale potentiale. - De fantastiske æbler og pærer fra Fejø, kirsebær fra Frederiksdal, vin fra Lilleø, kyllinger fra Dalbakkegaard... jeg kunne blive ved, siger Lars Vangsgaard.

Det er den samme kærlighed til lokalmiljøet, der driver hotellets samarbejde med Team Sydhavsøerne. Bandholm Badehotel er ligapartner i Team Sydhavsøerne, og de lægger hvert år hus til en træningslejr, hvor håndbolddrengene træner, spiser og hygger sig. Vil sætte Lolland på landkortet Ambitionen om at sætte Lolland på landkortet deler Lars Vangsgaard også med Team Sydhavsøerne: - Det skal nok lykkes. Jeg har en ambition om, at vi skal lave en restaurant, som bruger de lokale råvarer og trækker på traditionerne fra dansk mad i en moderne kontekst. Dansk madtradition har i mange år været lidt udvandet, men nu er det begyndt at komme tilbage med fokus på lokale råvarer, fortæller han med begejstring i stemmen og fortsætter: - Jeg håber, at jeg kan være her i mange år og være med til at bygge det op. Måske dyrke vores egne grøntsager og have vores eget lille landbrug, både for at kunne vise det frem for gæsterne, men også for at kunne sige, at her er asparges, der er dyrket 300 meter væk. Vi vil ger-

Lars Vangsgaard, køkkenchef på Bandholm Badehotel

ne være et tilløbsstykke for turister og lokale. Elsker at eksperimentere med råvarerne Da han var yngre, boede den 38-årige køkkenchef tre år i New Zealand, og den oplevelse inspirerede ham på mange måder. Gennem arbejdet på en fiskerestaurant prøvede han at lave mad med fisk, han aldrig havde set før. - Derfor er jeg vant til at arbejde med nye råvarer, som jeg aldrig har set før. Afprøve alle mulige tilberedningsmetoder på grøntsager og fisk. Det giver en interesse for at få det bedste ud af råvarerne, selvom man ikke ved fra starten, hvordan man gør det. Nu er udlandseventyret slut og et nyt eventyr venter på Bandholm Badehotel. - På en måde føles det lidt som at komme hjem, selvom jeg ikke er vokset op her. Men min mor voksede op på Askø og gik i skole her i Bandholm sammen med min moster og onkler. Det synes jeg er sjovt at tænke på, slutter Lars Vangsgaard. 57


TSØ MAGASIN #10

ÅRETS SPILLER STOPPEDE PÅ TOPPEN - Jeg er glad for, at der er nogle, der har lagt mærke til, at jeg har gjort det godt. Men det er heller ikke noget jeg kunne have gjort uden mine holdkammerater, så en del af prisen tilgår også dem.

las Bomholt at forlade Team Sydhavsøerne, trives han i det jyske, fortæller han. - Jeg er faldet godt til i Viborg sammen med Lærke og vores nye hund Theo, og jeg sætter pris på at være tættere på de mennesker, jeg holder af.

Sådan sagde Team Sydhavsøernes Nichlas Bomholt, da han blev kåret til Årets spiller efter holdets sidste hjemmekamp i april. En sæson, hvor han toppede, men også en sæson, hvor han valgte at stoppe karrieren i Team Sydhavsøerne.

Holder pause fra håndbolden Hvad fremtiden bringer, tør Nichlas Bomholt ikke spå om. For nu er håndboldkarrieren sat på pause, men det er ikke nødvendigvis et endegyldigt farvel til håndbold.

Vi Vi er er tæt tæt påpå

Nu er han så flyttet hjem til Jylland

med håndbold-kæresten Det stadig uanset - uanset hvor hvor på Lolland på Lolland & Lærke Falster, & NolFalster, du -befinder duføles befinder dig som digden

rigtige beslutning, og jeg glæder mig til nye udfordringer. Men man ved jo aldrig

søe, der spillede i NFH. Selvom det var en svær beslutning for Nich-

aVi vores Fra afdelinger, vorestæt afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing Nykøbing F og Holeby, F og Holeby, tilbydertilbyder vi: vi: er tæt er Vi er påplaceret tæt på påi Maribo,

hvad fremtiden byder på, fortæller han. Lige nu og her ved han dog godt, hvad han skal få tiden til at gå med. 1. september startede Nichlas Bomholt nemlig på en ny uddannelse i det jyske. Gode minder og venskaber Nichlas Bomholt rejste til Jylland med rygsækken fuld af gode minder og ikke mindst venskaber fra sine fire år i Team Sydhavsøerne. Venskaberne håber han at kunne holde fast i. - Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg er glad for, at

set - uanset hvor-på uanset hvor Lolland på hvor Lolland & på Falster, Lolland & Falster, du & befinder Falster, befinder dig du befinder dig dig ✓du ✓ El-installation El-installation Styring &Styring el-automation & el-automation ✓ ✓

✓ ✓ ✓ ✓ Vi på er tæt ✓ på ✓ ✓ Vi✓er tæt -- uanset hvor på Lolland & Falster, du befinder dig uanset hvor på Lolland & Falster, du befinder dig dig. Sikring & Sikring overvågning & overvågning Brandsikring Uanset hvor på Lolland, Falster og Sydsjælland du befinder ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ Styring &✓el-automation Styring ✓ & el-automation StyringBrandsikring & el-automation ✓ El-installation ✓ El-installation ✓ El-installation

Energioptimering Energioptimering Special-installationer Special-installationer es Fra afdelinger, voresFra afdelinger, placeret vores ikommunikation placeret Maribo, Nykøbing iplaceret Maribo,i Nykøbing Maribo, F og Holeby, Nykøbing F ogtilbyder Holeby, F og vi:tilbyder Holeby,vi: tilbyder vi: Data &afdelinger, Data & kommunikation Elevator-service Elevator-service

✓ Special-installationer ✓ Special-installationer ✓ Special-installationer ✓ Energioptimering ✓ Energioptimering ✓ Energioptimering Fra vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: Fra vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: Data & kommunikation Data &✓ kommunikation Data & El kommunikation Elevator-service Elevator-service Elevator-service ✓ ✓ ✓ ✓Kontakt ✓ Kontakt Rask for branchens stærkeste rådgivning: fra dit lokale os fra TS-center, dit lokale TS-center, hvis du vilhvis havedubranchens vil have branchens stærkeste stærkeste rådgivning: rådgivning: ✓ Styring & el-automation ✓ overvågning Sikring✓ & overvågning Sikring &✓ overvågning Brandsikring Brandsikring ✓ Brandsikring ✓ Sikring &os ✓Kontakt ✓✓ El-installation Styring & el-automation ✓ El-installation

✓ ✓ ✓ Special-installationer Energioptimering Special-installationer ✓ Energioptimering Data & kommunikation Elevator-service ✓ ✓ Data &have kommunikation Elevator-service ✓ ✓fra Kontakt os fraKontakt dit lokale osTS-center, fra Kontakt dit lokale os hvis TS-center, du dit vil lokale hvis TS-center, branchens du vil have hvis stærkeste branchens du vil have rådgivning: stærkeste branchens rådgivning: stærkeste rådgivning: & overvågning ✓ ✓ Sikring & overvågning Brandsikring ✓ Brandsikring ✓ Sikring Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning: Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning:

BYGGECENTER man - fre lør

Søren RaskSøren Søren Rask Jacob Goldbeck Goldbeck Jacob Goldbeck Rask Jacob Ejer, Installatør Ejer, Installatør Partner, Installatør Partner, Installatør jg@rask-el.dk Søren Rask Søren Rask sr@rask-el.dk Søren Rask Jacob Goldbeck Jacob Goldbeck Jacob Goldbeck sr@rask-el.dk sr@rask-el.dk jg@rask-el.dk jg@rask-el.dk 2086 6055 4139 6090 Ejer, Installatør Ejer, InstallatørEjer, Installatør Partner, Installatør Partner, Installatør Partner, Installatør Søren Rask Jacobjg@rask-el.dk Goldbeck sr@rask-el.dk sr@rask-el.dk sr@rask-el.dk jg@rask-el.dk jg@rask-el.dk Søren Rask Jacob4139 Goldbeck 2086 6055 2086 6055 6090 4139 6090 Ejer, Installatør Partner, Installatør

☎ ☎

2086 6055

☎ ☎

Installatør 2086 6055 Ejer, 2086 6055 4139 6090 sr@rask-el.dk sr@rask-el.dk 2086 6055 2086 6055

☎ ☎

Jens Petersen

☎☎ ☎ jg@rask-el.dk 4139 6090 4139 6090

☎ ☎

Andi Rasmussen

Jens -Petersen Andi Rasmussen Elektriker Overmontør Overmontør Jens Petersen Jens Petersen Jens Petersen Peter Winter Peter Peter Winter Winter Peter PeterWinter Winter Overmontør Andi Rasmussen Rasmussen Andi Rasmussen Rasmussen Jens Petersen Andi LarsAndi Filtenborg Elektriker - Overmontør Overmontør Overmontør jp@rask-el.dk anra@rask-el.dk riker - Overmontør Elektriker - Overmontør Elektriker - Overmontør Overmontør Overmontør pw@rask-el.dk OvermontørOvermontør Overmontør Overmontør jp@rask-el.dk jp@rask-el.dk pw@rask-el.dkpw@rask-el.dk anra@rask-el.dk lf@rask-el.dk anra@rask-el.dk 2080 7751 4139 6086 2080 0895Rasmussen p@rask-el.dk pw@rask-el.dk pw@rask-el.dk pw@rask-el.dk anra@rask-el.dk anra@rask-el.dk anra@rask-el.dk Jens jp@rask-el.dk Petersen Jens jp@rask-el.dk Petersen Peter Peter Winter Andi 2080 7751 2080 7751 4139 6086 2080 0895 4139 6086 Winter 2080 7759 Andi Rasmussen 2080 0895 2080 7751 - Elektriker 2080 7751- Overmontør 2080 7751 4139 6086 4139 6086 4139 6086 2080 0895 Elektriker Overmontør Overmontør Overmontør 2080 0895 Overmontør 2080 0895 Overmontør

☎ ☎ ☎

☎ pw@rask-el.dk ☎ ☎ pw@rask-el.dk

jp@rask-el.dk jp@rask-el.dk 2080 7751 2080 7751

n del af

☎ ☎☎

4139 6086 4139 6086

☎ ☎

7.00 - 17.00 9.00 - 12.00

PROFFCENTER

Installatør 4139Partner, 6090 4139 6090 jg@rask-el.dk

Peter Winter

SAKSKØBING TRÆLAST

man - fre lør

7.00 - 17.00 9.00 - 12.00

Åben hver SØNDAG

9.00 - 12.00

☎ anra@rask-el.dk anra@rask-el.dk

2080 0895 2080 0895

Herningvej Gasværksvej Gasværksvej 1010 tlf. 54 6016 60 55 16 Gasværksvej 10 Maribo Herningvej 4800 Nykøbing F 4930 Maribo Nykøbing F 00 493016 Maribo Herningvej Nykøbing F4800 tlf. 540100 85 01 5460 6055 5485 l

l

☎ ☎ 6055 5485 Herningvej 16 16 0100 16 Gasværksvej Gasværksvej 10 Gasværksvej 10 Herningvej ☎105460 ☎Herningvej www.rask-el.dk www.rask-el.dk Nykøbing 4800 F Nykøbing 4800 Nykøbing F F 4930 Maribo 4930 Maribo 49304800 Maribo www.rask-el.dk 5460 60555460 6055 5460 6055 5485 01005485 0100 5485 0100 l

58

En del af

En del af En del af

l

- Danmarks stærkeste el og energiinstallatører - Danmarks stærkeste el og energiinstallatører

www.rask-el.dk www.rask-el.dk Herningvej Herningvej 16 16 Gasværksvej Gasværksvej 10 www.rask-el.dk 10 4800 Nykøbing 4800 Nykøbing F F 4930 Maribo 4930 Maribo En del af - Danmarks stærkeste - Danmarks el-stærkeste og Danmarks energiinstallatører elstærkeste og energiinstallatører el og energiinstallatører 5460 6055 5460 6055 5485 0100 5485 0100

www.rask-el.dk www.rask-el.dk

Skovvej 51 • 4990 Sakskøbing • 54 70 44 22


Mine bedste minder fra

TSØ

”Jeg har vildt mange go de 4 år i TSØ, så jeg ved ikk minder fra mine e helt, hvor jeg skal starte, men der er spec ielt tre minder, som står stærkere end de an dre. 1. Det første minde er vores oprykningskampe mod Tønder, hv or der både i Maribo og Tønder var en helt fantastisk stemning, og man kunne bare mæ rke, at det var nogle specielle kampe.

Vuk (Kristian Lund Vukman, red.) tager til Mors, for så er vi tættere på hinanden, tilføjer han med et smil. Årets spiller sluttede altså sin Team Sydhavsøernekarriere på toppen og med stor taknemmelighed: - Jeg vil gerne takke alle i og omkring Team Sydhavsøerne for fire fantastiske år fyldt med gode bekendtskaber og en rygsæk fyldt op med gode minder. Jeg ønsker Team Sydhavsøerne alt muligt held og lykke i den kommende sæson, og mon ikke jeg kigger forbi i en af hallerne i Jylland?

2. Det næste minde er vores opstartsturnering i Italien, hvor vi sp illede i en hal med over 30 grader, og vi til sidst nærmest ikke var flere spillere tilbag e på grund af skader. Men turen rystede os sammen, som ingen anden opstartsturneri ng havde gjort, fordi vi fik nogle gode oplev elser på banen og specielt uden for bane n. 3. Det sidste minde va r vo Fredericia på hjemmeb res storsejr over ane i en fyldt hal og med en stemning, so m jeg kun oplevede meget få gange i Marib o på trods af altid god opbakning. Vi kø rte dem fuldstændig over, og det er nok den bedste kamp, vi har spillet i min tid i TSØ.”

59


TSØ MAGASIN #10

GO MYSTERY En alternativ byrundtur, som kræver logisk sans og samarbejdsevner. I det tidlige forår 2021 fik far, Kim Nielsen, og datter, Andrea Nielsen, en interessant idé, som tre måneder senere skulle vise sig at være lige dét, Nykøbings turister og lokale havde brug for.

- Vi havde selvfølgelig et håb om, hvor mange Go Mystery-æsker, vi kunne sælge i løbet af sommeren. At vi så næsten har solgt hele første oplag, er jo helt fantastisk, bekræfter Kim Nielsen.

”Go Mystery – Spåkonens forbandelse” blev søsat i håbet om at give folk en mulighed for at lære om Nykøbings historie og skjulte seværdigheder i form af en selvguidet byrundtur. - Vi vil inspirere deltagerne til at opleve byen fra et helt nyt perspektiv, fortæller Kim Nielsen, som til daglig er ejer af reklamebureauet KonceptLab, sølvpartner i Team Sydhavsøerne.

Ny mysterietur til Maribo

En stor succes Escape Rooms og Puzzle Walks i både ind- og udland har inspireret Kim og Andrea Nielsen til at lave en sort Go Mystery-æske fyldt med gåder, illustrationer og livliner. Efter knapt to måneder i salg kan Kim Nielsen meddele, at første oplag af Go Mystery-æsker allerede er næsten udsolgt. 60

Grundet den store succes i Nykøbing overvejer Kim Nielsen nu at

udvide med en ny mysterie- og byrundtur i Maribo. Derfor søger han gode historier om byen, steder at sælge oplevelsesæskerne og testpersoner i partnernetværket. - Skulle der sidde nogen derude, som kunne tænke sig at byde ind med hjælp, informationer eller input til Go Mystery-oplevelsen i Maribo, så er man mere end velkommen til at kontakte mig, siger Kim Nielsen.


Kommende

TSØ-ARRANGEMENTER 2. okt. 2021

KONCERT MED SHUBBERNE Kom, dans og syng med, når Shubberne spiller alle de store Shubidua-hits i Maribo Hallerne til minde om Michael Bundesen. ”For man kan aldrig få nok af den fede rock,” som Michael Bundesen så rigtigt sang.

9. nov. 2021

”ENGANG VAR JEG JESPER SKIBBY” Få et unikt indblik i livet som professionel topcykelrytter, når Jesper Skibby gæster Maribo Hallerne og fortæller om tiden, hvor penge og magt flød frit i cykelsporten – og førte til et dopingmisbrug og en personlig nedtur.

9. feb. 2022

”HÆRDET” René Dahl Andersen fortæller om sin tid i politiets uropatrulje, hvor han afslørede hård narkokriminalitet, og om sine halsbrækkende missioner som undercover agent i PET og FBI. Det er True Crime, når det er bedst. Sted: Maribo Hallerne.

6. april 2022

VENINDEAFTEN Tag din bedste veninde under armen og kom med til en aften i kvindernes tegn. Maribo Hallerne omdannes til en stor livsstilsmesse for kvinder med stande, lækker mad, koncerter og modeshow.

(Dato følger)

PARTNERFORUM 2022 Styrk dit faglige netværk på Partnerforum, hvor Team Sydhavsøernes partnere og Business Lolland-Falsters medlemmer mødes og udveksler idéer, erfaringer og kontakter.

(Dato følger)

EKSKLUSIV DINNER 2022 En lækker 3-retters menu serveret af Hotel Sakskøbing, gode vine fra 2010 Vin & Velsmag og festlig livemusik er opskriften på en Eksklusiv Dinner. Her får du en luksuriøs aften i skønne omgivelser på Saxkjøbing Sukkerfabrik.

61


TSØ MAGASIN #10

SANTANDER CUP TEAM SYDHAVSØERNE - BJERRINGBRO-SILKEBORG

21

62

-

33


TUSIND TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER ... Husk at støtte de mange virksomheder, der støtter TSØ!

Final 4 partner

SE PÅ WWW.TSHO.DK/PARTNERE FOR ADRESSER, TELEFONNUMRE OG KONTAKTPERSONER

Liga partner

Hotel Søpark Maribo


SE PÅ WWW.TSHO.DK/PARTNERE FOR ADRESSER, TELEFONNUMRE OG KONTAKTPERSONER

Huskat atstøtte støttede demange mange Husk virksomheder,der derstøtter støtterTSØ! TSØ! virksomheder,

Guld partner BP & PARTNERE

aler I S Østervej 11, St. • 4960 Holeby • lene@ib-maler.dk • www.ib-maler.dk

aler

I

S

Østervej 11, St. • 4960 Holeby • lene@ib-maler.dk • www.ib-maler.dk

Sølv partner

MARIBO

MARIBO

DET HELE TIL DIN FEST - SAMLET ET STED

WEPLAN GROUP

Nem og sikker opbevaring

Erhvervs partner Dan-Project Aps Danske Bank Dansk Interiør Design Ebsens Hotel E.on Wind Services A/S FB Suppliers Guldsmedens Værksted Henrik Lund Lauridsen A/S

Hertels A/S Jasmin Blomster Jørns VVS Kalundborg Rør og Fjernvarmeteknik Maribo Hilleshög Maribo køreskole MJ Autolak Munks Produkt

Oreby Kro Q8 Danmark A/S Rødbyhavn Autoværksted Sanistål Slagter Engdahl Søllested Maskinforretning Torveadvokaterne Troels Jørgensen A/S


TUSIND TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER ...

Husk at støtte de mange virksomheder, der støtter TSØ!

Bronze partner Kleins Vej 4, 4930 Maribo • post@2mato.dk • www.2mato.dk

Edvardsen Biler

Restaurant China House

Steen Andersen Guldsmed Kelø Steen Andersen Guldsmed Kelø

Restaurant China House v/ Tina Lin & Ximin Wu

Østergågade 8 · 4800 Nykøbing F. Tlf. 54 85 64 08 www.steenandersen.dk

Vestergade 2 - 4930 Maribo - Tlf. 54781366 - 22139661

Vestergade 14 · 4930 Maribo Tlf. 54 78 00 52 www.guldsmed-kelo.dk Østergågade 8 · 4800 Nykøbing F. Tlf. 54 85 64 08 www.steenandersen.dk

Vestergade 14 · 4930 Maribo Tlf. 54 78 00 52 www.guldsmed-kelo.dk

Halstedhus Efterskole

Kelds Dækservice

Saxkjøbing Sukkerfabrik Maribo/Rødby

B

E

D

&

O

F

F

I

C

E

VVS FIRMAET IB S. PETERSEN

Sakskøbing

Tlf. 72 30 08 08

Talent Partner BP & PARTNERE


TSØ MAGASIN #9

SPILLERTRUP 2021-2022 1

4

Radoslaw Tyczynski Målvogter - 19 år

7

9

Benjamin Jørgensen Højre fløj - 21 år

13

Nicholas Skytte Playmaker - 20 år

14

Daniel Astrup Streg - 22 år

66

Mikkel Kaagaard Venstre fløj - 30 år

Gustav Murel Venstre back - 19 år

5

6

Nicklas Bjerre Petersen

Streg - 27 år

10

Kasper Olsen Venstre back - 31 år

15

Niels Dahl Venstre back - 22 år

Victor Murel Venstre fløj - 21 år

11

Nicolaj Jørgensen Playmaker - 21 år

16

Nikolaj Neupart Målvogter - 26 år


18

19

Lasse Suhr Playmaker - 19 år

23

Oskar Hare Højre fløj - 19 år

25

Rasmus Koppelgaard Venstre fløj - 20 år

Jakob Green Cheftræner

20

Nick Valentin Szwiec Ass. træner

22

Oliver Larsen Målvogter - 21 år

27

Frederik Sørensen Højre back - 25 år

Jacob Baagøe Thomsen Fysisk træner og Fys.

Højre back - 30 år

83

Lukas Eichwald Playmaker - 21 år

Michael Munch Hansen Fysioterapeut

Alexander Engholm Nielsen

Peter Nørklit Målmandstræner

Daniel Sørensen Højre fløj - 21 år

Peer Nøddeskov Jensen Holdleder

Søren Hansen Holdleder

67


Man lærer en del om gæstfrihed på 328 år.

Oplev en ny del af Danmark. Book et Gourmetophold på bandholmhotel.dk Meget har ændret sig, siden der blev taget imod de første gæster i 1692. Vi har forfinet egnens gode råvarer til en gastronomisk smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Palæhotellet byder nu på firestjernet luksus med tilhørende vinkælder.

Og lokalområdet bugner af billedskøn natur, kulturelle særpræg og ferieværdige oplevelser. Men én ting har holdt ved i 328 år. Det er stadig dig, der er i fokus.

Havnegade 37 · 4941 Bandholm · +45 5475 5476 · info@bandholmhotel.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.