__MAIN_TEXT__

Page 1

TSØ MAGASIN #8 September 2019

Hotel Søpark Maribo


TSØ MAGASIN #8

Tæt samarbejde sikrer

den rette balance

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvornår du skal fokusere på kerneforretningen, og hvornår du skal forfølge nye muligheder. Vi hjælper gerne.

Tæt samarbejde sikrer

Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindreog mellemstore virksomheder gennem opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at et solidt fundament og en dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance.

den rette balance

Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problemstillinger og muligheder.

Eller med andre ord: Vi arbejder på at skabe den rigtige balance mellem det store udsyn og den nære, menneskelige rådgivning, så vi kan hjælpe dig med at skabe balance mellem nye, spændende initiativer og den kerneforretning, som udgør fundamentet for din virksomhed.

Hos Beierholm har vi mange års erfaring i at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder gennem Michael Lindskov Pedersen opstart, udvikling og vækst. Det har lært os, at Statsautoriseret revisor dyb indsigt i den enkelte virksomheds udfordringer Beierholm og muligheder er det, der skal til for at skabe den rette balance.

Derfor tror vi på personlig rådgivning, som bygger på tæt dialog, indgående branchekendskab og proaktiv sparring i hverdagen. For os betyder revision og personlig rådgivning, at man ikke bare forstår sine kunders tal, men også deres udfordringer, problemstillinger og muligheder.

Kontakt Beierholm i Nykøbing F. på telefon 54 84 88 00 og hør mere.

2


INDHOLDSFORTEGNELSE 6

Magasin 8 er på banen

8

Om Jonas “Zuk” Løkken

9

Om Magnus Ravn Campbell

10

Der er masser af potentiale i TSØ

12

Team Sydhavsøerne bringer mennesker sammen

16

Dejligt at være tilbage i det “rigtige” omklædningsrum

20 Om Rasmus Maj 21

Nyt pensum til håndboldherrerne

25 Vi går til træning for at blive nr. 1 28 Lalandia og Team Sydhavsøerne 29 Om Kristian Lund Vukman

Om Bastian Stræde

30 Få tips og livsglæde fra succesrige Ole Henriksen 35 Om Nichlas Bomholt 36 Yes, vi skal til venindeaften! 36 Om Kaare Ravn Larsen 40 Jeg har fået mod på mere 42 Det gode samarbejde betyder alt

- Nicolaj Frejlev og Nicolai Neupart

45 En del af netværket - Maribo Bilcenter 46 Kommende TSØ-arrangementer 48 Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse

- Lucas Eichwald

54 Det er fedt at være frivillig 58 Kampprogram 2019-2020 62 Spillertrup 2019-2020

Team Sydhavsøerne A/S Administration: FORMAND: Carl “Calle” Christensen, Telefon: 29 25 44 49, cc@ccejendomme.com DIREKTØR: Anders Henriksen, Telefon: 40 27 32 38, lidsoe@mail.dk Sportslig ledelse: SPORTSCHEF: Morten Juul, Telefon: 51 80 68 74, mj@tsho.dk CHEFTRÆNER: Johan Zanotti, Telefon: 31 76 16 35, johanzanotti@hotmail.com Salg, partnere og events: Bjarne Schultz, Telefon: 51 90 97 01, mail: schultz@tsho.dk

TSØ Magasin #8 Udgives af Team Sydhavsøerne, Ved Stadion 4, 4930 Maribo REDAKTION: Kim Nielsen og Sanne Rossen, KonceptLab DESIGN: Kim Nielsen, KonceptLab og Club1 Reklamebureau TRYK: DK Print FOTO: Kim Nielsen, Carsten Holst og Brian Rasmussen

3


K J E LINOLEUM

DESIGNERKØKKEN I SNEDKERKVALITET OG MED MATTE, FLØJLSBLØDE FRONTER Du kan se, det er smukt. Men linoleum fronternes fløjlsagtige blødhed er du nødt til at komme ind og opleve. Så kan du samtidig få hele historien om, hvor fantastisk et materiale linoleum er: slidstærkt, bæredygtigt og et naturmateriale. JKE Linoleum er udviklet i samarbejde med Halvor Bakke, en af Norges mest anerkendte designere. Se ham fortælle om det på jke.dk/linoleum eller besøg vores butik på Brogade 12, 4800 Nykøbing Falster

PRIVAT OG ERHVERV LOLLAND-FALSTERS STÆRKESTE ADVOKATTEAM Hos ADVODAN Lolland-Falster har vores advokater mange års erfaring indenfor alle områder af den privat- og erhvervsretlige jura. Det er vigtigt for os at yde en fortrolig og personlig rådgivning på et højt fagligt niveau. Vi fokuserer på at finde den løsning, som er bedst for dig. Vi ved, at et juridisk problem ikke altid kræver et juridisk svar, og at mægling og forlig også er en god løsning.

ADVODAN LOLLAND-FALSTER 4

TLF. 46 14 59 00

advodan.dk


Meget mere end sport

Brug Maribo Hallerne til dit nĂŚste arrangement Vi har lokalerne og erfaringen med at afholde store arrangementer. Firmafest, idrĂŚtsdag for dit firma, julefrokost, kursus, private fester og meget mere.

Kontakt Maribo Hallerne pĂĽ 30 63 63 98 eller pĂĽ mail maribohallerne@lolland.dk

5


TSØ MAGASIN #8

MAGASIN 8 ER PÅ BANEN… Vi har glædet os til at udgive endnu et Magasin – nummer otte af slagsen, som kommer her i den absolutte start af håndboldsæsonen. Det giver os mulighed for at informere om den aktuelle status i Team Sydhavsøerne, både på og uden for banen. Af Anders Henriksen, direktør for Team Sydhavsøerne Det lange, seje træk Vi er netop startet på tredje sæson, efter vi ændrede strategi og satser på at have kontinuitet i spillertruppen og teamet omkring dem. Håndbold er og bliver en holdsport, og derfor er det ekstra vigtigt at skifte så lidt ud som muligt. Der er ingen genvej til Ligaen – kun hårdt arbejde kombineret med en engageret og topmotiveret spillertrup. Sportsligt set indfriede vi vores målsætninger for sæsonen 2018/19. Førstedivisionsholdet endte på en flot tredjeplads (vores målsætning hed top 5). Det så ellers ikke sådan ud ved nytårstid, hvor der var meget langt til toppen. Men en fantastisk anden halvdel af sæsonen med sejre over alle de hold, der lå over os, gjorde, at vi skulle spille bedst ud af tre mod Tønder om at få yderligere to-tre kampe mod et Liga-hold. Desværre tabte vi to gange til Tønder… Det gav dog vores unge spillere et indblik i, hvad det kræver for at komme det sidste ”lille” stykke til Ligaen!

Andreas Stryger, Lukas Eichwald og Nicklas Bjerre Petersen. Dem kan du læse mere om her i Magasinet. Vi byder alle tre velkommen i den røde trøje og ser frem til samarbejdet. Målet er det samme Vores nye strategi ændrer ikke på, at vi vil i Ligaen – tidshorisonten er bare lidt længere. Det er vigtigt at skabe et stærkt fundament for Team Sydhavsøerne – sportsligt, organisatorisk og økonomisk, så vi er klar til ALLE udfordringer, den dag oprykningen er en realitet. I den kommende sæson vil vi gerne være en del af toppen i en meget stærk 1. division. På den helt korte bane drejer det sig om, at vi kommer bedre fra start i første halvdel af sæsonen, end vi gjorde sidste år. En del af strategien er stadig at have et 2. divisionshold samt stærke ungdomshold, for at kunne udvikle talenter hele vejen op til førsteholdet. Vores cheftræner bor nu i Maribo, og han har derfor gode muligheder for at følge alle hold til træning gennem ugens løb og skabe en ”rød tråd” gennem alle træninger.

Farvel til to og velkommen til tre

De økonomiske perspektiver

Vi har sagt farvel til to af vores profiler, nemlig Martin Vilstrup og Morten Damgaard. Martins håndbold-fremtid kender vi ikke i skrivende stund, men Morten fortsætter karrieren i det svenske, hvor han skal spille for HK Varberg. Vi vil gerne takke Martin og Morten for deres store indsats gennem årene, og vi ønsker dem begge held og lykke i fremtiden. Vi har i stedet fået to nye og en ”gammel kending” tilbage, nemlig

Vi må erkende, at vi i de senere år har kunnet mærke en vis afmatning i erhvervslivet hernede. Der er nok at lave hos vores partnere, men det har knebet med indtjeningen nogle steder. Det har vi så mærket gennem lavere omsætning, og vi har derfor måttet ”trimme” vores forretning hele vejen rundt og tilpasse omkostningerne til indtægterne.

6

Det er aldrig rart at skulle spare, men det er en sund øvelse, som næsten alle virksomheder skal igennem på et eller andet tidspunkt. Vi mærker dog en øget optimisme og mere vækst det sidste halve års tid, og med udsigten til, at byggeriet af Femern-forbindelsen starter i foråret 2020, ser vi frem til at byde endnu flere nye virksomheder indenfor i vores verden af håndbold, oplevelser og netværk. Tak for opbakningen Team Sydhavsøerne handler ikke kun om sport og resultater. Netværk og oplevelser er en lige så vigtig del af vores virke, så vores partnere kan mødes og skabe nye samarbejder og relationer. Derfor laver vi events af forskellig slags: Sociale og festlige arrangementer som Exclusiv Dinner. Seriøse Netværksevents som Partnerforum og store hjemmekampsarrangementer som Sponsorcykelløbet. Derudover er vi medarrangører af Venindeaften, ture til Vejrø og naturligvis de populære førkampsarrangementer. Kort sagt – noget for enhver smag. Vi er glade for den store opbakning, vi mærker til alle vores arrangementer og vi gør vores bedste for hele tiden at udvikle og forny tingene. Team Sydhavsøerne er en lille organisation – i hvert fald målt på antal ansatte, men vi er en meget stor enhed, når vi måler på antallet af frivillige, partnere og supportere. Uden jer var alt dette helt umuligt, og jeg vil gerne rette en stor TAK til alle, der på den ene eller anden måde bidrager til det store fællesskab i Team Sydhavsøerne.


7


TSØ MAGASIN #8

Jonas “Zuk” Løkken Position på banen: Højre back Fødselsdato: 23. juli 1988 Skostørrelse: 46

Tidligere klubber: Holte, FIF, Hammarby, Team Vesthimmerland, Nordsjælland, AEK Athen Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: 5

Højde: 198 cm. Vægt: 99,9 kg.

Største håndboldoplevelse: Finalen i Challenge Cup med AEK Athen

Job: Skolelærer Kælenavn: Zuk

Største håndboldskuffelse: Nedrykning med Nordsjælland Håndbold

Livret: Mad Yndlingsferiested: Bali

Min bedste holdkammerat: Nu har jeg kendt Frejlev i snart 100 år, så den får han Min stærkeste holdkammerat: Alex er stærk i alt

GRAVEFRI DRÆNING - UDFØRT MED OMTANKE Gravefri dræning er en billig og præcis form for dræning. Vores drænplov er på bælter med minimale strukturskader og efterfølgende reetablering. Vi nedlægger rør op til 200 Ø og helt ned til 2 meters dybde, og kan selvfølgelig også lægge større rør og dybere ved gravning. Vores drænplov kan dræne store arealer med meget stor præcision med vores maskinstyring med data direkte fra projekterende til maskinerne.

Kontakt direktør Jan Sørensen på tlf. 40 19 22 47 eller mail: jls@mse-as.dk for uforpligtende tilbud og priser. 8


Magnus Ravn Campbell Position på banen: Forsvar, venstre back og playmaker Fødselsdato: 8. juni 1997 Skostørrelse: 46 Højde: 201 cm. Vægt: 98 kg. Job: Skolevikar Kælenavne: Campbell, Ravn Livret: Sushi Yndlingsferiested: La Santa

Tidligere klubber: TIK (Taastrup), AG (Albertslund/ Glostrup Håndbold), FIF, HIK

Største håndboldoplevelse: U18 EM i Polen Min bedste holdkammerat: Vuk, Bombolt og Kaare. Vi kører bil sammen, så vi får brugt meget tid med hinanden. Min stærkeste holdkammerat: Alex, han er bare en stærk dreng.

Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: Flere end min lillebror (Mathias, der spiller i Nordsjælland Håndbold)

Online video rykker! Vi vil gøre din markedsføring mere levende! Få samme reklamemand som Team Sydhavsøerne m.fl.

Kim Nielsen

Reklame // Video // Foto // PR // Facebook

Rødbyhavn Nykøbing F. Vordingborg

9


TSØ MAGASIN #8

DER ER MASSER AF POTENTIALE I TEAM SYDHAVSØERNE Vi går en spændende sæson i møde, i hvert fald hvis man skal tage udgangspunkt i, hvordan vi sluttede sidste sæson. Vi lå længe øverst på form-barometeret efter jul. Vi er fortsat i udvikling, men i de to første sæsoner under Zanottis ledelse har kurven samlet set været opadgående. Af sportschef Morten Juul Da jeg for godt og vel 4 år siden skrev min første klumme i vores magasin, lavede jeg en liste over de områder, jeg ønskede at fokusere på: • En forbedring af miljøet og træningskulturen. • En opgradering af ressourcerne i sundhedsstaben. • Mere fokus på fysisk træning for at fremme vores præstationer og undgå skader. • Spillertyper der vil efterleve vores værdier og principper. • Fokus på ungdom og egne lokale talenter. Man kan sjældent tegne en ensartet opadgående kurve for at illustrere udvikling over tid –heller ikke i vores tilfælde. Vi har bestemt haft perioder med rigtig positiv udvikling, men også det modsatte. Stort potentiale i spillertruppen Når jeg ser tilbage på den sæson, der lige er gået, vil jeg dog mene, at vi er kommet

10


rigtig langt. De seneste tre sæsoner har vi gradvist sænket spillerbudgettet. Frem for at lede efter deciderede profiler har vi i højere grad ledt efter spillere med potentiale, som vi mener, vi kan udløse i vores miljø – altså det rigtige match. Vi mener, at vi har en spillertrup med masser af potentiale til de næste mange sæsoner, hvor udskiftningen vil være minimal. Den største risiko er, at vores unge spillere bliver så gode, at de bliver interessante for højere rangerede klubber med betydeligt bedre økonomi. Investeringer i fysisk træning giver pote Mens der er sparet på spillerbudgettet, er der investeret på ledersiden. Tilknytningen af fysisk træner Jacob Baagøe Thomsen begyndte virkelig at give afkast i sidste sæson – både på banen og i statistikkerne. Det blev en sæson med historisk få skader og tilsvarende mange spillere til rådighed til hver kamp. Den individuelt tilrettelagte fysiske træning kan også tydeligt aflæses i spillernes øgede muskelmasse og lavere fedtprocent – tallene er faktisk imponerende. Spillere som Alexander Nielsen og Magnus Campbell har for eksempel lagt henholdsvis 5 og 10 kg på i muskelmasse. Man behøver ikke at have set mange håndboldkampe for at vide, at fysikken er central for at vinde, og hele truppen arbejder virkelig ihærdigt. Vi må være tålmodige Når vi rekrutterer spillere, som vi gør nu – altså unge talenter eller spillere, der måske ikke helt har fået

udløst potentialet andre steder – er det vigtigt, at alle parter er tålmodige, og at der lægges en tydelig plan. Ligeledes er det vigtigt at acceptere, at en udvikling sker i ryk, så der kan ikke tegnes en lineær opadgående kurve. Der vil være dage, hvor tilskuere, trænere og måske endda spilleren selv tænker: han/jeg slår aldrig igennem. Men at tackle modgang er en del af udviklingen mod at blive elitehåndboldspiller, og vi har allerede nu flere gode eksempler på spillere, der har været igennem denne udvikling og har bevist, at de måske allerede nu ville kunne begå sig i den bedste række. Spillere som for eksempel Nichlas Bomholt og Kristian Lund Vukman har flyttet sig markant på forholdsvis kort tid. Begge havde startvanskeligheder, men har arbejdet ihærdigt både på og uden for banen. Det samme gør den resterende del af truppen, og jeg har en forventning om, at spillere som Lauritz Legér og Magnus Campbells gennembrud følger inden længe. Ligeledes tror jeg, at en spiller som Alexander Nielsen får en stor sæson, hvilket er ham vel undt ovenpå alt for mange skadespauser.

Vi fortsætter med at lægge lag på trænings – og udviklingsmiljøet med for eksempel Peter Nørklit som målvogtertræner, ligesom der er blevet tilknyttet en mentaltræner. Ellers er det fortsat kontinuitet, der er nøgleordet. Så lidt udskiftning i spillertruppen og staben som muligt for at sikre en fælles forståelse på og uden for banen og dermed at få skabt en kultur. Vi glæder os enormt meget til en spændende sæson i en formodentlig meget tæt 1. division, og vi håber på stor opbakning – drengene har i hvert fald arbejdet hårdt for at gøre sig fortjent til det.

Visionen er uændret Team Sydhavsøernes vision har ikke ændret sig – vi vil fortsat i Ligaen og var i den forgange sæson ikke så langt fra. Vores målsætning er til gengæld ikke, at det nødvendigvis skal være i sæsonen 19/20. Målsætningen er, at vi vil være et tophold. Vi vil være blandt de hold, der spiller med i den sjove ende af tabellen, og så må vi se, om det rækker til en oprykningskamp.

11


TSØ MAGASIN #8

TEAM SYDHAVSØERNE BRINGER MENNESKER SAMMEN PÅ LOLLAND-FALSTER

Lollands borgmester Holger Schou har altid været håndboldinteresseret og følger med i Team Sydhavsøernes kampe. Men han ser også stor værdi i Team Sydhavsøernes erhvervsnetværk og -etuanset hvor - uanset på hvor Lolland på hvor Lolland & påFalster, Lolland & Falster, du& befinder Falster, du befinder du digbefinder dig store dig muligheder for at rykke op i ligaen uanset - uanset hvor hvor på Lolland på Lolland & Falster, & Falster, du befinder du befinder dig dig inden for de næste par år.

er ViVi tæt er Vier er tæt på tæt på på Vi er tæt tæt på på

esFra afdelinger, vores Fraafdelinger, vores placeret afdelinger, placeret i Maribo, placeret i Nykøbing Maribo, i Maribo, Nykøbing F og Holeby, Nykøbing F og tilbyder Holeby, F og Holeby, vi: tilbyder tilbyder vi: vi: a vores Fraafdelinger, vores afdelinger, placeret placeret i Maribo, i Maribo, Nykøbing Nykøbing F og Holeby, F og Holeby, tilbydertilbyder vi: vi: & el-automation Styring✓ & Styring el-automation & el-automation ✓ El-installation ✓ El-installation ✓ El-installation✓ Styring✓ ✓ Special-installationer ✓ Special-installationer ✓ Special-installationer ✓ Styring ✓&Styring Energioptimering ✓ Energioptimering ✓ Energioptimering El-installation el-automation & el-automation ✓✓ ✓ El-installation kommunikation Data & kommunikation Data & kommunikation ✓ Special-installationer ✓ Special-installationer Energioptimering ✓ Elevator-service ✓ Elevator-service ✓ Elevator-service ✓&✓ ✓ Energioptimering ✓ Data ✓ Vi erData på & overvågning Sikring Sikring overvågning & overvågning Data & kommunikation & kommunikation ✓ Elevator-service ✓ Elevator-service ✓ Brandsikring ✓ Brandsikring ✓ Brandsikring ✓✓ ✓ ✓ Sikring ✓&tæt -- uanset hvor på Lolland du dig uanset hvor & påovervågning Lolland & & Falster, Falster, du befinder dig overvågning Brandsikring ✓ Brandsikring ✓ befinder ✓ Sikring ✓&Sikring

Kontakt os fra Kontakt dit lokale osKontakt fra TS-center, ditafdelinger, lokale os fra hvis TS-center, ditdu lokale vil have TS-center, hvis branchens du vilNykøbing have hvis stærkeste du branchens vil have rådgivning: branchens stærkeste stærkeste rådgivning: Fra vores i Maribo, F og Holeby, tilbyderrådgivning: vi: Kontakt Rask Elplaceret for branchens stærkeste rådgivning: Fra vores afdelinger, placeret i Maribo, Nykøbing F og Holeby, tilbyder vi: Kontakt osKontakt fra dit lokale os fra TS-center, dit lokale TS-center, hvis du vilhvis havedubranchens vil have branchens stærkestestærkeste rådgivning: rådgivning:

✓ & el-automation ✓ Styring Styring & el-automation ✓ ✓ Special-installationer Special-installationer ✓ Elevator-service ✓ Elevator-service ✓ Brandsikring ✓ Brandsikring

✓ El-installation ✓ El-installation ✓ Energioptimering ✓ Energioptimering & kommunikation ✓ Data & kommunikation ✓ Data & overvågning ✓ Sikring & overvågning ✓ Sikring

Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning: Kontakt os fra dit lokale TS-center, hvis du vil have branchens stærkeste rådgivning:

Søren Rask Søren Rask Søren Rask Jacob Goldbeck Jacob Goldbeck Jacob Goldbeck Ejer, Installatør Ejer, Installatør Ejer, Installatør Partner, Installatør Partner, Installatør Partner, Installatør Søren RaskSøren Sørensr@rask-el.dk Rask Jacob Goldbeck Goldbeck Jacob Goldbeck Rask Jacob sr@rask-el.dk sr@rask-el.dk jg@rask-el.dk jg@rask-el.dk jg@rask-el.dk Ejer, Installatør Ejer, Installatør Partner, Partner, Installatør sr@rask-el.dk jg@rask-el.dk 2086 6055 2086 6055 2086 6055 4139 6090Installatør 4139 6090 4139 6090 sr@rask-el.dk sr@rask-el.dk jg@rask-el.dk 2086 6055 4139 6090jg@rask-el.dk Søren Rask Jacob Goldbeck Søren Rask Jacob4139 Goldbeck 2086 6055Ejer, 2086 6055 6090 4139 6090 Installatør Partner, Installatør

Ejer, Installatør sr@rask-el.dk sr@rask-el.dk 2086 6055 2086 6055

Partner, Installatør jg@rask-el.dk jg@rask-el.dk 4139 6090 4139 6090

☎ ☎

☎ ☎

Jens Petersen

Peter Winter

Andi Rasmussen ens PetersenJens Petersen Jens Petersen Peter Winter Jens Peter Winter Peter Winter Andi Rasmussen Andi Rasmussen Andi Rasmussen Andi Rasmussen Elektriker -Petersen OvermontørPeter WinterPeter Overmontør Jens Petersen Winter Andi Rasmussen Overmontør Elektriker - Overmontør Overmontør Overmontør jp@rask-el.dk pw@rask-el.dk anra@rask-el.dk ker - Overmontør Elektriker - Overmontør Elektriker - Overmontør Overmontørpw@rask-el.dk Overmontør Overmontør anra@rask-el.dk Overmontør Overmontør Overmontør jp@rask-el.dk jp@rask-el.dk pw@rask-el.dk anra@rask-el.dk 2080 7751 4139 6086 2080 0895 Jens Petersen Jens Petersen Peter Winter Peter Winter Andi Andi Rasmussen p@rask-el.dk jp@rask-el.dk jp@rask-el.dk pw@rask-el.dk anra@rask-el.dk anra@rask-el.dk 7751 pw@rask-el.dk 4139 6086pw@rask-el.dkanra@rask-el.dk 20802080 7751 4139 6086 2080 0895 2080 0895Rasmussen Elektriker - Elektriker Overmontør - Overmontør Overmontør Overmontør 2080 7751 2080 7751 2080 7751 4139 Overmontør 6086 4139 6086 4139 6086 2080 Overmontør 0895 2080 0895 2080 0895 jp@rask-el.dk jp@rask-el.dk pw@rask-el.dk pw@rask-el.dk anra@rask-el.dk anra@rask-el.dk 2080 7751 2080 7751 4139 6086 4139 6086 2080 0895 2080 0895

☎ ☎

☎ ☎

☎ ☎

Herningvej Gasværksvej Gasværksvej 1010 tlf. 54 6016 60 55 16 Gasværksvej 10 Maribo Herningvej 4800 Nykøbing F 4930 Maribo Nykøbing F 00 493016 Maribo Herningvej Nykøbing F4800 tlf. 540100 85 01 5460 6055 5485 l

l

☎ ☎ 5460 6055

☎ ☎ 5485 0100

l

l

www.rask-el.dk www.rask-el.dk www.rask-el.dk

Herningvej Herningvej Herningvej 16 16 Gasværksvej 10 - Danmarks 10stærkeste En Gasværksvej del af 10 Gasværksvej el16 og energiinstallatører En del af - Danmarks stærkeste el og energiinstallatører 4800 4800 Nykøbing F4800 F16 F 4930Gasværksvej Maribo 4930 Maribo 4930 Herningvej Herningvej 16 Nykøbing Gasværksvej 10 Maribo 10 Nykøbing 5460 6055 5460 6055 5460 6055 5485 0100 5485 0100 5485 0100 4800 Nykøbing 4800 Nykøbing F F 4930 Maribo 4930 Maribo 12 5460 6055 5460 6055www.rask-el.dk 5485 0100 5485 0100 www.rask-el.dk www.rask-el.dk

www.rask-el.dk www.rask-el.dk


Team Sydhavsøerne er meget mere end håndbold. Det mener Lollands borgmester Holger Schou, som især fremhæver Team Sydhavsøernes erhvervsnetværk som et positivt tiltag, der bringer ekstra værdi til landsdelen. - Sport kan bruges til at bringe mennesker sammen, som så kan finde nye muligheder uden for håndboldbanen. Det er Team Sydhavsøernes erhvervsnetværk et rigtig godt eksempel på, fortæller han. Selv er Holger Schou at finde på tilskuerpladserne i Maribo Hallerne til de fleste af sæsonens hjemmekampe. Han kommer der både for at se håndbold og for at møde nogle af dem, han selv har spillet håndbold med før i tiden. Opbakningen til Team Sydhavsøerne er generelt rigtig god, men han håber, at endnu flere vil have lyst til at komme og se holdet spille kamp i weekenden. - Team Sydhavsøerne er jo et samlingspunkt og har været det i mange år. Vi får underholdning og mulighed for at netværke hver anden søndag, så det kan jeg kun bakke op om.

God strategi med lokale talenter Holger Schou er særligt glad for Team Sydhavsøernes strategi med at dyrke de lokale talenter. Det, mener han, sender et godt signal og sikrer, at der er lokal opbakning til projektet. - Det er bare sjovere at se en håndboldkamp, hvis man kan se, at det er naboens dreng, der spiller, tilføjer han. At Lolland-Falster har masser af sportstalenter, er Holger Schou slet ikke i tvivl om. Han fremhæver håndboldspilleren Mike Jensen fra Maribo som et godt eksempel på en, der er nået langt. Mike Jensen startede sin målvogterkarriere i HMH og Team Sydhavsøerne og spiller nu i den tyske Bundesliga. - Vi skal lære at holde på de store talenter. Når Lemvig kan komme i Ligaen, kan Team Sydhavsøerne også! Store muligheder venter lige rundt om hjørnet Holger Schou tror på projektet. Han tror på, at Team Sydhavsøerne kan komme i Ligaen, og han tror på, at

Team Sydhavsøerne kan give lige nøjagtig den slags reklame, som Lolland-Falster har brug for. Om lidt starter byggeriet af Femerntunellen, og det giver store muligheder for Team Sydhavsøerne. Med byggeriet følger nemlig investorerne, og hvis Team Sydhavsøerne kan gøre sig bemærket over for dem, kan der komme rigtig mange nye sponsorer. - Vi har været tæt på at rykke op nogle gange. Sidste år overraskede Team Sydhavsøerne positivt ved at komme på tredjepladsen. For fire år siden var vi en enkelt scoring fra at rykke op. Så det er små ting, der skal til. Hvis Team Sydhavsøerne klarer sig godt, vil folk uden for landsdelen også begynde at lægge mærke til dem. Derfor har borgmesteren en opfordring til alle: - De lokale aktører og sponsorer må meget gerne give den en ekstra skalle lige nu, så vi kan rykke op inden for de næste par år. Sammenholdt med Femernbyggeriet kan vi virkelig skabe positiv opmærksomhed omkring Lolland til gavn for os alle.

13


HAR dU bRUg fOR En Hånd?

Fleksible personaleløsninger - døgnet rundt!

EURO-WORKERS tilbyder personaleassistance med kort varsel. Brænder det på, er arbejdskraften til rådighed døgnet rundt. Vores landsdækkende personaleassistance dækker alle brancher! Når du bruger vikarer fra EURO-WORKERS er det os, der er ansvarlig for løn efter gældende overenskomst, alle sociale forpligtelser herunder feriedage, ATP, sygedagpenge, ansættelseskontrakter mv. og varetager al administration.

dU bEtAlER KUn fOR dEn EffEKtivE ARbEjdStid!

døgnvAgt 22 19 43 06 EURO-WORKERS A/S

Vesterbrogade 1 • 4930 Maribo • Tlf. (+45) 5476 1020

www.euro-workers.dk Medlem af Dansk Industri


LF Business Box er et seriøst og troværdigt tilbud til nystartede virksomheder, eller mindre virksomheder som vil præsentere sig selv i flotte og professionelle rammer. LF Business Box er et udviklingsmiljø, hvor du som virksomhedsejer ikke føler dig alene, men som en del af et større netværk med rigtige mennesker og kunder, der gerne vil betjenes i omgivelser, hvor rammerne er sat til forretningsudvikling og vækst. Udover rammerne har vi også sikret, at der altid er ressourcer tilstede, som kan støtte dig, når du udvikler og vækster din virksomhed. Tilbuddene er mange, og der kan vælges på alle hylder, fra offentligt støttede projekter med udviklingskonsulenter til professionelle rådgivninger, som tilpasses din virksomhed.

PRISER

FACILITETER

KONTAKT

Flyverplads: 1.000 kr.

Mødelokaler

Direktør

Enkeltkontor: 2.400 kr.

Alt AV-udstyr

Christine Drejer

Dobbeltkontor: 4.500 kr.

Internet og printer

Kaffe, te og print: 250 kr.

Gode parkeringsforhold

Kontorer er fuldt møbleret Alle priser er ekskl. moms

Mødelokaler kan lejes priser fra 800 kr.

Tlf. 24 96 06 60 service@lfbb.dk

TSØ netværkstilbud: Hvis du er en del af netværket i TSØ, bor du gratis den første måned.

Axeltorv 2-4 Nakskov l


TSØ MAGASIN #8

DEJLIGT AT VÆRE TILBAGE I DET “RIGTIGE” OMKLÆDNINGSRUM Playmaker Andreas Stryger er vendt tilbage til Team Sydhavsøerne efter et par sæsoner i liga- og førstedivisionsklubber. Det er et valg, han ikke fortryder. - Puha, det var svært at træde ind i modstanderens omklædningsrum i Maribo Hallerne. Sådan beskriver playmaker Andreas Stryger den første gang, han skulle spille mod Team Sydhavsøerne i stedet for med dem. Det afspejlede sig også i kampen, for Andreas Stryger spillede med egne ord en af sine dårligste kampe som senior. Nu er han tilbage i Team Sydhavsøernes omklædningsrum, og det er han glad for. - Det er dejligt at være tilbage på min plads i det rigtige omklædningsrum igen, griner han. Ville prøve at spille i Ligaen Andreas Stryger er nærmest indbegrebet af Team Sydhavsøerne. Han startede i TSØs Ungdomsafdeling og har spillet for klubben i mange år. Men efter en skuffende sæson valgte han at følge drømmen om Ligaen og skifte klub. Først til Jylland og senere til TMS Ringsted. Nu har han prøvet at spille i Ligaen og er vendt hjem til Team Sydhavsøerne med masser af erfaringer, som de øvrige spillere forhåbentlig kan nyde godt af.

16


- Jeg har fået en masse rutine siden sidst, jeg var en del af Team Sydhavsøerne. Selv om det var begrænset med spilletid i Ligaen, har jeg lært en del, som jeg har taget med mig videre, fortæller han. Sportschef Morten Juul er glad for at have fået Andreas Stryger tilbage til Team Sydhavsøerne. For ham var det oplagt, at Andreas Stryger skulle vende tilbage, og han har store forventninger til samarbejdet med den talentfulde playmaker. - Jeg håber meget, at vores dygtige backs vil få stor glæde af, at vi nu har en decideret playmakertype, der i årevis har arbejdet med at gøre backerne gode. Den timing og det blik for spillet, det kræver at spille den centrale playmaker-position, tager tid at lære og mestre, siger han. Skal være mentor for de yngre spillere

De andre spillere får også mulighed for at trække på Andreas Strygers rutine og erfaring uden for banen. Playmakeren har nemlig sagt ja til at være mentor for de yngre spillere, og det betyder, at han kommer til at fungere som bindeled mellem dem og trænerteamet. - Jeg glæder mig til at støtte dem, fortæller Andreas Stryger. Kommer hjem til et sundt hold Forventningerne til den kommende sæson er store, selv om Andreas Stryger ikke vil sætte en bestemt placering eller antal sejre på. Vi må vente og se, hvad tiden bringer, forklarer han, og så justere forventningerne til resultaterne i løbet af turneringen. Der er dog grund til optimisme, for sportschef Morten Juul ser lyst på fremtiden for Team Sydhavsøerne:

Sportschefen forklarer, at det er Team Sydhavsøernes strategi, at der skal være lokale spillere i truppen. Andreas Stryger er lokal og er oven i købet meget rutineret, og det ser sportschef Morten Juul som en stor fordel.

- Andreas Stryger kommer hjem på et godt tidpunkt. Han kommer hjem til et sundt hold, der er i en god, stabil udvikling.

- Jeg er sikker på, at vi kommer til at nyde godt af hans rutine, og at visse faser af vores angrebsspil vil få et løft på grund af ham, siger sportschefen.

Sportschef Morten Juul er ikke alene om optimismen. Ifølge Andreas Stryger er det en spændende trup, der er sammensat. En trup, som på sigt kan give rigtig fine resultater for Team Sydhavsøerne.

Stor konkurrence på holdet giver bedre spillere

- Jeg tror, at vi kan blive rigtig gode, når vi har lært hinanden at kende og forstår trænernes tanker omkring spillet, siger han. Samtidig håber Andreas Stryger, at han i den kommende sæson får en fremtrædende rolle på holdet. Som playmaker er chancerne gode, men han bemærker også, at konkurrencen mellem spillerne er hård – og det er kun positivt, tilføjer han. - Der er en stor konkurrence på holdet, og det gør, at man skal præstere hver uge til træning for at få spilletid. Det skaber det elitemiljø, man ønsker i alle klubberne. Glæder sig til at spille for hjemmepublikummet igen At det bliver en spændende sæson for hjemvendte Andreas Stryger, er der vist ingen tvivl om. Han skal integreres i spillet og på holdet, og så er der kampene. Dem ser han frem til – af en helt særlig grund. - Jeg glæder mig enormt meget til at spille foran hjemmepublikummet i Maribo Hallerne. Det er en fed kulisse at spille i. Jeg håber, at vi kan gøre Maribo Hallen til en hjemmebane, alle får problemer i, og sørge for, at vi vinder så mange kampe som muligt.

17


NYT: Rådgivning og vejledning i investering i ejendomme i Spanien

25 års erfaring indenfor udvikling og formidling af ejendomme

CC Ejendomme Køge ApS | Strandvejen 2B | 4600 Køge | 56 63 50 07 | cc@ccejendomme.com | www.ccejendomme.com

Bar2 A/S - leverandør til stålindustrien

Bar2 A/S har specialiseret sig i bukning, laserskæring, svejsning, stans, glas/stålblæsning, våd/pulverlakering og forchromning i alle typer materialer.

18


Dyg t i g e f o L k M e D M e g e t e R fA R i n g o g e n H o L D n i n g t i L g o D k VA L i t e t

Claus Larsen ApS kan byde ind med en stram projektstyring, hvor der er tjek på hver enkelt proces. Byggesager udført af vores håndværkere resulterer i et kvalitetsbyggeri, der altid leveres til aftalt pris og tid. Vi evner at tænke nyt og påtager os gerne enhver type opgave. Vi arbejder med base i Maribo, hvorfra vi dækker hele Lolland, Falster, Møn og Sjælland.

Claus Larsen ApS | V. Henriksens Vej 5 | 4930 Maribo | Mobil: 23 71 09 39 claus@kvalitets-byg.dk | www.kvalitets-byg.dk | CVR nr: 33579853

Claus Larsen halvside.indd 1

11-08-2016 14:25:20

NÅR VIRKSOMHEDERNE VINDER, VINDER HELE LOLLAND-FALSTER BLIV EN DEL AF DANMARKS MEST DEDIKEREDE ERHVERVSORGANISATION Business Lolland-Falster er erhvervslivets og Lolland og Guldborgsund kommuners fælles organisation til fremme af jobvækst og investeringer/ etableringer på Lolland-Falster. Vi skaber værdi for vores medlemmer ved at tilbyde et netværk med ydelser af højt fagligt indhold med fokus på forretningsudvikling, netværk og kompetenceudvikling. Find information om os og dine mange medlemsfordele på

www.businesslf.dk

19


TSØ MAGASIN #8

Rasmus Maj Position på banen: Venstre fløj Fødselsdato: 15. november Skostørrelse: 44,5 Højde: 183 cm. Vægt: 76 kg. Job: Vikar Kælenavne: Maj eller Majerheim Livretter: Lasagne Yndlingsferiested: Tyrkiet

Tidligere klubber: HMH og FIF Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: 2 mål Største håndboldoplevelse: Den har jeg stadig til gode Største håndboldskuffelse: Den har jeg også til gode Min bedste holdkammerat: Lauritz eller Lukas. Vi unge må jo holde sammen Min stærkeste holdkammerat: Alexander

20


Kasper Henriksen, Mental Motion

NYT PENSUM TIL HÅNDBOLDHERRERNE: NU SKAL DE RUSTES MENTALT Fremover er der ikke kun fysisk, teknisk og taktisk træning på skemaet for Team Sydhavsøerne. Nu skal håndboldherrerne også have mentaltræning for at blive bedre rustet til livet som elitehåndboldspillere. De fleste ved, hvad der er i fokus, når der er fysisk, teknisk eller taktisk træning. Derimod er det nok de færreste, der har indsigt i mental træning. Denne stærkt undervurderede træning er i år blevet en del af det ”pensum” Team Sydhavsøernes herrer skal igennem. Ifølge sportschef Morten Juul kan mentaltræningen hjælpe spillerne til at blive mere bevidste og modstandsdygtige: - Det er vigtigt, at de kan bearbejde alle de indtryk, som hverdagen, håndboldtræningen og kampene byder på. Mentaltræning handler også om at blive bedre til at forstå hinandens følelser og reaktionsmønstre i bestemte situationer, og jeg er sikker på, at det vil gavne os på banen, fortæller sportschefen. Bliver allerede brugt på Team Sydhavsøernes håndboldakademi Hvor det er nyt for førstedivisionsspillerne, har mentaltræning igennem de sidste par år været en natur-

lig del af ungdomsspillernes færden på Team Sydhavsøernes håndboldakademi. Her har spillerne arbejdet målrettet med at blive dygtigere mentalt i samarbejde med trænerne og sportspsykologisk konsulent Kasper Henriksen fra Mental Motion. - Formålet er først og fremmest at give spillerne en mental styrke til at klare de forskellige udfordringer der dukker op. Her arbejder vi blandt andet med planlægning og det at få skole, fritid og håndbold til at hænge sammen, siger han. Håndboldakademiet er et tilbud til Team Sydhavsøernes ungdomsspillere, hvor de får ekstra træner– og lederressourcer på områder som kost/ernæring, fysisk træning og altså også mental træning. På håndboldakademiet har mentaltræningen allerede vist sit værd. - Vi arbejder på at klæde de unge talenter på til det, der venter dem, når de bliver seniorspillere. Vi ser ofte, at mange falder fra i overgangen fra ungdomsspillere til seniorspillere, og

derfor er det vigtigt for spillerne at blive bevidste om de udfordringer, der venter, forklarer Kasper Henriksen. Vil også gavne seniorspillerne Mentaltræningen vil også være en stor fordel for Team Sydhavsøernes førstedivisionshold, mener Kasper Henriksen. Specielt når der er pres på under kampene, er det godt at være bevidst om sine egne og holdets styrker og svagheder, uddyber han. - Hvad sker der mentalt i mig, når jeg som spiller har brændt de første to oplagte chancer, og hvordan håndterer jeg det? Eller hvad gør vi som hold, når spillet bare ikke hænger sammen? Begynder vi at pege fingre, eller har vi fælles aftaler for at håndtere det og støtte hinanden, spørger han, og tilføjer: Forhåbentlig kan mentaltræningen give spillerne redskaber til at støtte hinanden – uanset hvad.

21


Produktion og montage af stĂĽlkonstruktioner, smedearbejde, udlejning af mandskab m.m.

BM Steel Construction A/S

www.bmsc.dk bmsc@bmsc.dk

Birketvej 13 | DK-4941 Bandholm | Tlf. +45 54 76 31 00 | Fax +45 54 78 86 66


STARK MARIBO STØTTER LOKALSPORTEN 69316

STOLT SPONSOR AF TSØ

STARK Maribo

Mandag - fredag Lørdag Søn- og helligdage

C. E. Christiansens Vej 8 • 4930 Maribo • Tlf. 5478 1988

6.00 - 17.00 9.00 - 14.00 Lukket

Meget mere discount Åbent alle dage 7-21

Østre Landevej 38 . Maribo 23


TSØ MAGASIN #8

GULVBELÆGNINGER SOLAFSKÆRMNING GARDINER MARKISER

Dit livs buket Dit livs buket

Bestil i vores butik, interflora.dk eller via mobilen. Vi sender over hele landet Bestil i vores butik, interflora.dk C H O KO L A D E VIN, ØL & SPIRITUS eller via mobilen. Vi sender over hele landet

BLOMSTER

www.krogh-gulv.dk Tlf. 25 47 23 48 24

BLOMSTER

C H O KO L A D E

VIN, ØL & SPIRITUS

G AV E R

G AV E R


NY

SPILLER

VI GÅR TIL TRÆNING FOR AT BLIVE NR. 1 Team Sydhavsøerne er en klub med ambitioner. Derfor er den interessant at spille for, mener holdets nye stregspiller Nicklas Bjerre Petersen. Han har allerede mange års erfaring med håndbold på professionelt plan, er en dygtig stregspiller, og så er han ambitiøs. Nicklas Bjerre Petersen er kommet til Team Sydhavsøerne med et formål: han vil spille i toppen af første division. - I Team Sydhavsøerne går vi ikke til træning for at blive nummer otte. Vi går til træning for at blive nummer et. Det var det, der tiltalte mig ved klubben, forklarer den 24-årige stregspiller. På trods af sin unge alder har Nicklas Petersen spillet håndbold i mange år, senest i TMS Ringsted. Skiftet til Team Sydhavsøerne giver ham mulighed for at fokusere på sin fysiske udvikling, forklarer han. - Jeg vil gerne udvikle mig fysisk, så jeg også kan klare at komme i nærkontakt med modstanderne. Det tror jeg på, at Team Sydhavsøerne kan hjælpe mig med, for der er stort fokus på den fysiske stab og den fysiske træning her. Vigtigt at være en holdspiller Når Nicklas Petersen skal beskrive sig selv, bruger han ord som hårdtarbejdende og holdspiller. Især det sidste er vigtigt, når man spiller håndbold, mener han.

- Hvis man ikke vil være en holdspiller, skal man nok finde sig en anden sport. Fra sin tid i TMS Ringsted har Nicklas Petersen lært Team Sydhavsøernes hjemvendte playmaker Andreas Stryger særdeles godt at kende. De to har et godt samarbejde, og det ser han som en stor fordel. - Vi ved nogenlunde, hvad den anden tænker, så det er positivt. Det tror jeg heller ikke, at folk er i tvivl om, når de ser kampene.

Fra sin tid i TMS Ringsted husker Nicklas Petersen publikums engagement, når der blev spillet kamp i Maribo Hallerne. For ham er det ikke så vigtigt, om publikum er med eller mod dig – det vigtigste er, at de møder op og er engagerede i kampene. Det er de i den grad til Team Sydhavsøernes kampe. - Det er lige meget, om der står 2-2 eller 20-20, så er publikum med. Folk går op i det med liv og sjæl. Det er fedt, og det motiverer os som spillere, slutter han med et smil.

Publikum, trænerne og den store interesse udefra gjorde udslaget Selv om Nicklas Petersen ikke har spillet for Team Sydhavsøerne før, kendte han godt klubben i forvejen. Team Sydhavsøerne er nemlig kendt som en klub, der har meget stor interesse fra sit opland, fortæller han. Det nye Team Sydhavsøerne, som han kalder det, med fokus på trænerne og den fysiske stab har også gjort et godt indtryk på Nicklas Petersen. - Jeg har altid været teknisk god, men ikke så stor og fysisk med nærkontakt og sådan noget. Men nu synes jeg efterhånden, at jeg er ved at få kiloene med, fortæller han.

Om Nicklas Bjerre Petersen • 24 år gammel • Startede sin professionelle håndboldkarriere på TMS Ringsteds U16-hold. • Når han ikke spiller håndbold, læser han til skolelærer.

25


og PRÆSENTERER

23. OKTOBER 2019

Køb billet og spisning før showet på ticketmaster.dk og i Vinhuset Maribo

26


Martin leverer Puma-tøjet til TSØ-drengene Tilbage i marts vandt Team Sydhavsøerne over Tønder efter et brag af en kamp. Før kampen blev det blandt andet afsløret, at Sportigan i Nykøbing og PUMA fortsætter mindst 4 sæsoner mere som tøjsponsorer for Team Sydhavsøerne. Kort efter skiftede Sportigan navn til Sport24, men det er stadig de samme folk, man møder i butikken i Nykøbing. Martin Koch Jørgensen er manden, der sikrer, at der kommer Pumatøj og -sko hjem til håndboldherrerne, så de altid er klar til kamp. Han er meget glad for samarbejdet: - Jeg har gennem årene bygget butikken som en butik med fokus på klubber og erhverv, og der er TSØ en af de klubber, der gør sig mest bemærket på Lolland-Falster. Så for mig har det været meget vigtigt at være en del af Team Sydhavsøerne – og så er det jo spændende at følge dem i de mange intense kampe. Overgangen til Sport24-kæden skulle gerne give endnu mere synlighed for Martin: - Efter at vi er overgået til Sport24, er der kommet endnu mere tryk på markedsføringen, både i aviser og online, og det har vi ikke haft i samme grad tidligere. Så det er en spændende udvikling, vi er i gang med.

Find os i Nygade i Nykøbing.


TSØ MAGASIN #8

LALANDIA OG TEAM SYDHAVSØERNE SPILLER FORTSAT SAMMEN - FOR EN LYS FREMTID PÅ SYDHAVSØERNE Lalandia har lavet en ny sponsoraftale med Team Sydhavsøerne. Det betyder, at det gode samarbejde om at promovere LollandFalster sports- og turistmæssigt fortsætter. Man kan ikke sige Lolland-Falster uden at sige Lalandia. Lalandia i Rødby (og Billund) er den største spiller på markedet inden for børnefamilieferie. Derfor er Team Sydhavsøerne meget begejstrede for, at det gode samarbejde med Lalandia fortsætter. Centerdirektør i Lalandia Rødby Karsten Juhl siger om aftalen: - Jeg er glad for at være med til at bakke op omkring det lokale flagskib på herrehåndboldsiden, og jeg glæder mig til at se spillerne boltre sig og benytte faciliteterne i Lalandia i Rødby.

Nye smagsoplevelser i Lalandia i Rødby Det er ikke kun Team Sydhavsøerne, som kan se frem til at boltre sig i Lalandia. Sidste år besøgte mere end en halv million gæster Lalandia Rødby, og det er dermed den turistattraktion, der tiltrækker flest turister i hele region Sjælland. - Vi er stolte af at kunne være med til at udbrede kendskabet til Sydhavsøerne, for her er jo skønt. Forhåbentlig kan det også give et boost til områdets andre turistattraktioner, siger centerdirektøren med et smil.

Vidste du, at… Lalandia spreder kendskabet og kærligheden til Lolland ud i hele landet. Navnet Lalandia er nemlig det latinske ord for Lolland.

De mange besøgende i Lalandia Rødby har i år kunnet forkæle smagsløgene med flere nye oplevelser. Tidligere i år åbnede Sunset Boulevard, og fra april måned har man kunnet nyde en lækker middag med en, to eller tre retter på Restaurant Digehuset i Lalandia. Som noget nyt er der åbnet en isbar, som sælger de populære bubble waffles og andre iskolde fristelser. Isbaren har åbent hele året, for der er jo altid sommerstemning i Lalandia, understreger Karsten Juhl. Snart er der mere Lalandia i Danmark og Sverige Lalandia er nu i fuld gang med at udvide i både Danmark og Sverige. For øjeblikket bygges der vandland og tilhørende sommerhuse i Søndervig på den jyske vestkyst, og det har været en stor succes, fortæller administrerende direktør i Lalandia, Jan Harrit. - Vi er meget overvældede over den store interesse, der har været for at købe sommerhuse. Vi vidste, at der var en stor interesse for husene, men at de fleste besøgende købte et sommerhus, da de havde set udstillingshusene, var helt vildt. Lalandia i Søndervig åbner i 2022, og indtil videre er 75 procent af de tilhørende sommerhuse solgt. Hvor Lalandia i Rødby og Billund har et sydlandsk tema, vil Lalandia Søndervig blive lidt anderledes. Her bliver temaet i stedet inspireret af den smukke rå vestjyske natur. Lalandia planlægger endnu et vandland i Motola i Sverige med tilhørende feriehuse. Det kommer til at ligge i naturskønne omgivelser ved søen Vättern ca. 4½ times kørsel fra Malmø. Der er endnu ikke fastlagt noget endeligt tidspunkt for, hvornår Lalandia Motola åbner.

28


Kristian Lund Vukman

Bastian Stræde

Position på banen: Venstre back og playmaker Fødselsdato: 2. maj 1997 Skostørrelse: 45 Højde: 194 cm. Vægt: 92 kg. Job: Studerende. Kælenavne: Vuk, Lund og Krølle

Position på banen: Højre fløj Fødselsdato: 14. november 1994 Skostørrelse: 44 Højde: 189 cm. Vægt: 92 kg. Kælenavn: Stræde

Livretter: Bøf Bearnaise og pizza med kebab, kylling og bearnaise

Livret: Bøf Yndlingsferiested: Spanien

Yndlingsferiested: Santorini og Seget Vranjica

Tidligere klubber: Videbæk, Fiskbæk KFUM, HC Midtjylland, TTH

Tidligere klubber: BK Ydun Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: Formentligt 0 mål pr. kamp, da en skade holder mig ude i længere tid. Største håndboldoplevelse: Mit første mål i Ydun Største håndboldskuffelse: At tabe til Bomholt i min TSØ-debut.

Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: 3,5 Største håndboldoplevelse: Pokalmester og at spille EHF Cup Min bedste holdkammerat: Kaare, fordi han fortæller gode historier om de damer, han scorer Min stærkeste holdkammerat: Mig selv! Holdrekord i dødløft.

Min stærkeste holdkammerat: Alexander eller Bastian.

29


TSØ MAGASIN #8

Få tips og livsglæde fra succesrige

OLE HENRIKSEN Den glamourøse cremekonge Ole Henriksen besøger Maribo Hallerne med et show, hvor han deler ud af sine tips til et succesrigt arbejdsliv og en hverdag fyldt med glæde. Den 23. oktober er en af de dage, der lyser op i det mørke efterår. Her får Maribo Hallerne nemlig besøg af Ole Henriksen, der er kendt for sine cremer og sin evigglade tilgang til livet. I The Ole Glow Show deler Ole Henriksen ud af sin idérige og inspirerende tilgang til iværksætteri og positiv ledelse. - Det bliver en spændende aften fuld af energi og livsglæde, hvor vi motiverer og inspirerer hinanden, lover han. Opskriften på succes Hvordan det er lykkedes for den lille nordjyde at opbygge et verdenskendt brand? Det er et af de spørgsmål, man kan få svar på, når Ole Henriksen deler sin opskrift på succes. - Vi sætter fokus på, hvordan du kan få det optimale ud af dit liv, sætte dig nye mål og opnå succes, fortæller Ole Henriksen.

Billetter til

”THE OLE GLOW SHOW” kan købes på ticketmaster.dk og i Vinhuset Maribo

30


TEAM SYDHAVSØERNE MOD GOG i Santander Cup

31


Følg os på Facebook

Hos løve apotek fås det bedste til dig og din familie ...

Receptpligtig medicin, kosttilskud og plejeprodukter. Faglært personale står klar til at hjælpe dig. Vi har også kost-, vitamin- og energitilskud samt produkter til forebyggelse og lindring af sportsskader.

løve apotek nykøbing f., city Langgade 5, 4800 Nykøbing F. Tlf. 54 85 33 00

løve apotek nykøbing f., østerbro Vendsysselvej 5 B, 4800 Nykøbing F. Tlf. 54 13 00 60

løve apotek maribo Lollands Centret, 4930 Maribo Tlf. 54 84 85 00

løve apotek nysted Adelgade 13, 4880 Nysted Tlf. 54 87 10 08


Radio, TV, Musik, Film, Mobil, PC, Tilbehør, Antenneservice. Reparation og service af bl.a.: Radio, TV, mobil, PC, tablets, paraboler, YouSee, fibernet.

ENGINEERING WATER INDUSTRY CONSTRUCTION STEEL Engineering er en alsidig og nytænkende smedevirksomhed, der leverer unikke løsninger i plast, stål, rustfrit stål og aluminium inden for industri, konstruktioner og vand- og spildevandsbehandling.

NYHED: 3D-PRINT Som de første på Lolland, Falster og Sydsjælland tilbyder STEEL nu også 3D-print forstærket med carbon, kevlar eller glasfiber. Styrkemæssigt lige så stærkt som aluminium!

www.steel-engineering.dk Marienlystvej 25 – 4900 Nakskov Tlf. 54 92 30 08 33


M MS MS AUTOTEKNIK

MSOGAUTOTEKNIK KELDS DÆKSERVICE KELDS DÆKSERVICE Alt OG indenfor autoteknik og brugtvognssalg Fra sommer også med ny værkstedshal Alt indenfor autoteknik og brugtvognssalg

FABRIKSVEJ 11 - 4990 SAKSKØBING - TLF. 54706616 - MOB. 20656526


Nichlas Bomholt Position på banen: Stregspiller Fødselsdato: 25. maj 1996 Skostørrelse: 47 Højde: 190 cm. Vægt: 97 kg. Job: Pædagog Kælenavne: Bomberg Livret: Burger Yndlingsferiested: Mexico

Tidligere klubber: TTH Holstebro og Korsør-Slagelse Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: 4 Største håndboldoplevelse: Ligadebut for TTH Min stærkeste holdkammerat: Alex, han er skåret i beton

KUNDERNE ER I TOPPEN Stort kundefokus. Det er vores område Book et møde med os på 54 92 11 33 og hør, hvad vi kan gøre for dig.

Maribo | Nakskov | Nr. Alslev | Nykøbing F. | Rødbyhavn | Vordingborg | lollandsbank.dk

35


TSØ MAGASIN #8

YES, VI SKAL TIL VENINDEAFTEN! Reaktionen er den samme hvert år for Aage Østergaard, som repræsenterer Frimann Biler til venindeaften: - Yes, vi skal til venindeaften! Det er jo rigtig hyggeligt at være sammen med så mange kvinder, siger han med et stort smil. Inviteret ud af veninden Der har været mange sjove oplevelser gennem årene, men særligt én skiller sig ud for Aage Østergaard. To veninder fik øje på Aage til venindeaftenen, og efter at have hilst pænt på ham, forklarede den ene, at veninden gerne ville invitere ham ud at spise. - Jeg blev helt rød i hovedet og vidste slet ikke, hvad jeg skulle svare, fortæller Aage Østergaard og fortsætter: - Så jeg endte med at sige, at det ville jeg da gerne, men at jeg nok lige måtte ringe hjem og spørge konen om lov, griner han.

Kaare Ravn Larsen Position på banen: Stregspiller Fødselsdato: 15. februar 1997 Skostørrelse: 46 Højde: 192 cm. Vægt: 102 kg.

Tidligere klubber: Midtthy HK, Thisted I, Viborg HK, Mors-Thy Håndbold Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: 2-4 mål pr. kamp Største håndboldoplevelse: Ligadebut for Mors-Thy

Job: Studerende Kælenavne: Ravn, Larsen, Røde Finland, Nielsen Livret: Gratis mad Yndlingsferiested: Mors

36

Største håndboldskuffelse: Playoffkampe mod TM Tønder Min bedste holdkammerat: Bomholt, Vuk og Campbell. Vi kører i bil sammen 2 jyder vs. 2 københavnere. Min stærkeste holdkammerat: Bastian Stræde (dødløft)


- Det er fedt med de mange gengangere

elcykler og ikke mindst cykeltøjet, der blev vist frem i modeshowet.

Ordene er Dorthe Vistisens. Hun er indehaver af Guldsmed Kelø i Maribo og har været med til venindeaften flere gange. - Så kommer veninderne forbi vores stand med et smykke på, som de købte til venindeaften sidste år eller året før, og som de stadig er glade for. Det er fedt, smiler Dorthe Vistisen.

- Vi fik vist vores flotte damecykeltøj frem. Vi har både en hverdagsserie til damen, der kører på elcykel i hverdagene, og cykeltøj til kvinder, der kører på racercykel eller mountainbike, forklarer Erik Larsson stolt.

Netop de mange gengangere og det, at de er lokale, er med til at give venindeaften en helt særlig stemning, mener Dorthe Vistisen. - Der er flere, der kender os nu. Så kommer de og siger ”Det er jo Susanne og Dorthe.” Det føles bare godt. Cykeltøj og bar overkrop i modeshowet Elcykler er et hit i år, og det mærkede Erik Larsson fra Larsson Cykler da også til venindeaftenen, hvor der var stor interesse for de medbragte

Men det var ikke kun cykeltøjet, der blev vist frem på podiet. Tre af Team Sydhavsøernes håndbolddrenge, Mikkel Kaagaard, Magnus Ravn Campbell og Jonas Corneliussen, viste tøj fra Tøjeksperten i Nykøbing frem. - Det var lidt uvant for os at være i Maribo Hallerne på den måde. Men publikum tog godt imod os, så nerverne blev hurtigt glemt, fortæller Mikkel Kaagaard. Temperaturen i Maribo Hallerne steg da også et par grader, da håndbolddrengene kom på scenen i bar overkrop. Det samme gjorde lydniveauet:

- Hvis damerne kan larme lige så meget til vores håndboldkampe, så tror jeg, den i forvejen fantastiske stemning bliver hævet til et nyt niveau, griner Mikkel Kaagaard. Giver de gode oplevelser videre Dette års venindeaften bød altså på masser af gode oplevelser for både publikum og udstillere. Netop de gode oplevelser betyder meget for Aage Østergaard, og derfor er det også vigtigt for ham at give dem videre. Det fik han mulighed for et år, hvor han til venindeaftenen mødte en kvinde, som havde fået stjålet sin bil aftenen før. - Jeg kunne se, at hun var ked af det, så jeg tilbød hende at låne en af vores biler i en uge. På den måde kunne hun pludselig komme på arbejde igen, så det reddede hendes dag – og gjorde mig rigtig glad, slutter han.

Foto: Lars Henriksen

37


Smag på Lalandia Gå på opdagelse i de hyggelige arkadeer med sjove aktiviteter, butikker og skønne restauranter. Forkæl familien med et besøg på en af de nyeste skud på stammen ...

Find jeres nye livret blandt velsmagende favoritter for store og små.

Tre-rettersmenu

Besøg Sunset Boulevard og vælg mellem et stort udvalg af klassiskere med et twist, som hele familien vil nyde.

Voksne 249.- Børn 3-11 år 94.2 retter: Voksne 229.- Børn 3-11 år 89.1 ret: Voksne 199.- Børn 3-11 år 79.Bestil bord på lalandia.dk/rødby/spis

Med et Exclusiv Kort får du masser af kontante fordele og gratis entré i Aquadome og Monky Tonky Land. Køb det i dag i Sport & Bowling.

Lalandia i Rødby · Lalandia Centret 1 · 4970 Rødby · Telefon 5461 0505 · www.lalandia.dk


Vi dækker hele Lolland-Falster

Badeværelser l Fjernvarme l Varmepumper l Træpillefyr l Ventilation l Forsikringsskader

Nykøbing:

Maribo:

Telefon: 54 85 99 59 www.joernssmedie.dk

Telefon: 54 78 05 37

l

l

www.hnvvs.dk

R E K K SMY er

Vi skab

g.

er til di

ass ... der p

amle g dine g in r b d e M dem r og få g smykke til nye o m o t e lt sme ykker. lige sm n o s r e p

ibo 0 l Mar .dk 3 t e r t n rksted s Ce densvæ Lolland uldsme 70 39 www.g

Tlf. 29

89

39


TSØ MAGASIN #8

JEG HAR FÅET MOD PÅ MERE Jonas Corneliussen debuterede sidste sæson som højre back på Team Sydhavsøerne. Her spillede han sin bedste sæson nogensinde, og det giver mod på mere. Han er en af dem, der har været allermest på banen i sidste sæson. Samtlige 28 kampe har han deltaget i, og så har han klaret sig mindst lige så godt uden for banen. Sportschef Morten Juul kan ikke skjule begejstringen for Jonas Corneliussen, der nu tager sin anden sæson for Team Sydhavsøerne. Jonas Corneliussen er nemlig en dygtig spiller, og så har han også lederegenskaber uden for banen, forklarer sportschefen. - Han stiller store krav, både til sig selv og sine holdkammerater, og så yder han altid en maksimal indsats. Jeg glæder mig til at følge Jonas i den kommende sæson. Publikum er vilde med hans attitude Sportschefen er ikke den eneste, der beundrer Jonas Corneliussens gåpåmod og positive attitude. Gennem sæsonen har det vist sig, at højrebacken også er populær blandt supportere og tilskuere. - Jonas er meget ekstrovert som person og spiller. Publikum er vilde med hans attitude og evne til at interagere med dem, fortæller Morten Juul. For Jonas Corneliussen har det været en stor oplevelse at spille for Team Sydhavsøerne. Især de store hjemmekampe, hvor der virkelig har været tryk på, forklarer Jonas Corneliussen og tilføjer: - Men jeg er også virkelig imponeret over de medrejsende til udekampene. Spillede sin bedste sæson på eliteplan Jonas Corneliussen husker tilbage på sin første sæson i Team Sydhavsøerne som en god tid. Han er blevet taget godt imod af spillere, trænere og ledelsen, og så fremhæver han træningsmiljøet som noget af det, der har udviklet ham som spiller. - Rammerne bærer præg af et professionelt set-up og et stort opland med muligheder, som mange divisionsklubber kun kan misunde. Sidste sæson var – ifølge Jonas Corneliussen selv – hans hidtil bedste sæson på eliteplan. Det takker han blandt andet træningsmiljøet for og ikke mindst alle dem, der står bag holdet. Maskineriet i baggrunden gør, at spillerne kan levere til kampene, forklarer han. 40


Foto: Uros Hocevar/Kolektiff/EHF

- Jeg synes, vi har en kompetent træner og spillere med ambitioner, der kan matche og endda overgå dine egne. En fysisk stab der både er pålidelig og udviklingsorienteret. Holdledere og frivillige der sørger for, at man ikke skal tænke på så meget andet end at spille håndbold. Vandt Europamesterskabet i Beach Handball Selv om det har været en begivenhedsrig sæson på Team Sydhavsøerne, fandt Jonas Corneliussen også tid til at være en del af det danske landshold til Europamesterskaberne i Beach Handball (strand-håndbold). Her spillede han blandt andet sammen med de tidligere TSØ-spillere Simon Møss, Martin Vilstrup og Ronnie Vilstrup.

vandt også, og sammen stormede de banen. Resten af dagen var ren eufori: - Det regnede, men vi frøs ikke. Vi var udmattede, men sov ikke. Det blev fejret til den officielle fest om aftenen, og for nogle fortsatte festen, da vi kom hjem på hotellet. Det var en stor dag, aften og nat, som jeg husker tilbage på med et kæmpe smil. Den kommende sæson bliver spændende En ny sæson betyder nye udfordringer, og ifølge Jonas Corneliussen bliver en af Team Sydhavsøernes udfordringer at integrere de nye spil-

lere. Han er dog ikke i tvivl om, at det kommer til at gå godt. - Jeg er sikker på, at truppen vil tage godt imod de nytilkomne, som jeg selv blev det. Team Sydhavsøerne må i den nye sæson sige farvel til Martin Vilstrup og Morten Damgaard. Spillere, som har haft stor betydning for klubben og holdet de seneste sæsoner, mener Jonas Corneliussen. Alligevel ser han lyst på mulighederne for Team Sydhavsøernes nye trup: - Sammen skaber vi en ny slagkraftig dynamik til den kommende sæson.

Slutrunden blev spillet i Polen, og det endte med, at Jonas Corneliussen og resten af landsholdet kunne tage guldmedaljer med hjem til Danmark. - Et europamesterskab er et kæmpe resultat for Danmark, og jeg er stolt over at have været med. Jeg ved, at beach handball er en nichesport, og få kender til det, men det virker til at have fået lidt opmærksomhed nu – og det er vi mange, der er glade for, siger han. Sejren blev fejret med en masse glæde, kram og løftede arme, husker Jonas Corneliussen. Kvindelandsholdet 41


TSØ MAGASIN #8

NEUPART OM FREJLEV: Frejlev er en stor målmand. Når jeg sidder og ser på ham fra bænken, er han virkelig frygtindgydende, for han er god til at komme frem i målet og fylde. Han har en autoritet i målet. Og så er han en helt fantastisk fyr, rar og sjov og venlig og høflig.

DET GODE SAMARBEJDE BETYDER ALT For målvogterne Nicolaj Frejlev og Nicolai Neupart er det vigtigt at kunne arbejde godt sammen, både på og uden for banen. De ser frem til en sæson, hvor de begge kan få lov til at vise, hvad de kan i målet. Den ene har spillet i Team Sydhavsøerne i 12 år, den anden kun i et enkelt. Alligevel er det, som om de har kendt hinanden meget længere. Team Sydhavsøernes to målvogtere, Nicolaj Frejlev og Nicolai Neupart kommer nemlig usædvanligt godt ud af det med hinanden, og det kan ses på banen, mener de begge. - Vi er pissegode begge to De fleste, der har set Team Sydhavsøerne spille kamp, har nok set Nicolaj Frejlev, som har været klubbens faste målvogter i mange år. Men en skade sendte ham på bænken fra januar og resten af sæsonen. Heldigvis er han kommet sig, og nu kribler det i fingrene på målvogteren for at komme på banen igen. Når sæsonens kampe starter, vil man 42

derfor kunne se både Nicolaj Frejlev og Nicolai Neupart på banen. Det er klart en fordel, at de er to, der skiftes til at vogte målet, mener Nicolaj Frejlev. - Vi ved, at vi to presser hinanden, så vi skal levere noget, når vi får chancen på banen. Jeg er sikker på, at vi nok skal komme til at spille hele tiden, for vi er pissegode begge to, siger Nicolaj Frejlev. Begge parter er interesserede i samarbejdet Mens Nicolaj Frejlev har arbejdet på at blive kampklar igen, har Nicolai Neupart spillet sin første sæson for Team Sydhavsøerne. Han blev for alvor sat på prøve, da Nicolaj Frejlev blev skadet, og har derfor fået en masse erfaring fra starten.

- Det sidste halve år, hvor Frejlev desværre har været skadet, har han været fantastisk til at vejlede mig, både til træning og i kampene. Det giver mig en ro i kampene – og jeg står bedst i tryghed, fortæller han. Nu glæder Nicolai Neupart sig til, at makkeren er kampklar igen. Ingen af dem bekymrer sig om, om den ene får mere spilletid end den anden i den kommende sæson, for de har begge to respekt for den andens spil, forklarer Nicolaj Frejlev. - Jeg synes det er rigtig fint, hvis vi kan skiftes til at starte og variere det lidt, så begge er med hele tiden. Så sidder der jo hele tiden en, der er lige så dygtig, og som er klar til at tage over, hvis man nu ikke spiller så godt lige der.


FREJLEV OM NEUPART: Neupart er god til at være cool, når han står i kampene. Han har is i maven og formår at komme tilbage, selv hvis han laver nogle fejl i starten af kampen. Det kendetegner en god målmand.

Glæder sig til hjemmepublikummet Det er ikke kun målvogterne, der har det godt sammen på Team Sydhavsøerne. Faktisk har hele truppen det godt med hinanden, og det er en vigtig forudsætning for at klare sig godt i kampene, mener Nicolai Neupart. - Et hold skal harmonere både på og udenfor banen. Det synes jeg også, vi gør. Vi kan tage pis på hinanden uden for banen, men vi kan heldigvis også være seriøse sammen. Det er en vigtig grundsten. En anden vigtig grundsten i hjemmekampene især er publikums opbakning. Den kan man aldrig få for meget af, mener begge målvogtere. Team Sydhavsøernes hjemmepublikum er kendt for at være meget

engageret i kampene, og derfor ser både Nicolaj Frejlev og Nicolai Neupart frem til at komme i gang med hjemmebanekampene igen. For Nicolai Neupart har hjemmepublikummet spillet en helt særlig rolle: - Jeg glæder mig så meget til at spille foran hjemmepublikummet igen. Det var faktisk grunden til, at jeg skrev under på kontrakten med TSØ. Det bliver helt fantastisk. En hård sæson venter Selv om begge målvogtere altså ser frem til, at sæsonen for alvor kommer i gang, er de begge lidt forsigtige med at skrue forventningerne for højt op. De er nemlig enige om, at det bliver en hård sæson.

- Det bliver en hårdere sæson end sidste år. Vi skal holde fast i vores ydmyghed og være mere stabile. Og så håber jeg selvfølgelig, at vi kan være med i den sjove ende af pointskalaen, siger Nicolai Neupart, og Nicolaj Frejlev supplerer: - Jeg er ikke pessimistisk, men jeg tror, vi skal have respekt for den kommende sæson. Jeg vil være glad, hvis vi kan ligge i top fem, for så er man med i den rigtige ende, og man udvikler sig som klub og som spillere.

43


60.000 m

2

erhvervsareal til rådighed med gennemført lokalplan

a a Kun 2 min fra motorvej E47

26.000 m2 bygninger Kontorlokaler fra 10 m2 Haller fuldt udstyret med el og kraner l

l

Østervej 2 4960 Holeby l

www.erhvervsparklolland.dk

Direktør Kim Larsen

kim@erhvervsparklolland.dk Telefon: 22 95 17 20

Suzuki forhandler

Mazda service

Variant forhandler

Service og reparation

Service

www.edvardsen-biler.dk 44

facebook.com/edvardsen-biler Stavangervej 7 Nakskov 54 92 80 35 l

l


EN DEL AF NETVÆRKET - MARIBO BILCENTER Høj kvalitet på service og reparationer samt dygtige og engagerede medarbejdere. Det er opskriften, der har sendt Maribo Bilcenter til tops i kundeanmeldelserne. Nu har Maribo Bilcenter engageret sig i Team Sydhavsøernes partnernetværk som bronzepartner. - Jeg glæder mig til at opleve den intense stemning i hallen og lære en masse af partnerne at kende. Det virker som et aktivt netværk, hvor der er en masse arrangementer – og jeg håber at kunne deltage i så mange som muligt, siger indehaver Tommy Hansen.

Værksted Skadecenter

Synshal Biludlejning

Bilpleje

God service bliver aldrig gammeldags! Brovejen 41 Tlf. 54 78 18 00 Book på www.maribobilcenter.dk l

l

45


European Energy bygger løsninger på klimaforandringer i form af vindmølleparker, solcelleanlæg og store energilagre.

www.europeanenergy.dk


KOMMENDE TSØ ARRANGEMENTER 28. SEPTEMBER

PERFEKTION, OVERSKUD OG ANDRE LORTEORD Med sin sønderjyske charme og eminente timing kan Thomas Warberg levere både jokes og anekdoter i en komisk særklasse for sig. Team Sydhavsøerne og Maribo Hallerne glæder sig til at præsentere en af landets absolut skarpeste komikere.

21.–22. JANUAR

TUR TIL EM I HERREHÅNDBOLD Rejs med Team Sydhavsøerne og Skørringe Turistbusser på partnertur og støt landsholdet i Sverige. Turen inkluderer billetter til to kampe, overnatning, morgenmad, fælles frokost, bus hele vejen og rig mulighed for at netværke.

1. APRIL

VENINDEAFTEN Venindeaften er en aften for kvinder. Der serveres velkomstdrink og så kan man ose mellem standene, indtil buffeten åbner. Derefter er der modeshow og koncerter. De første billetter sælges inden jul – og her er det med at være klar, for vi plejer at få udsolgt!

23. OKTOBER

THE OLE GLOW SHOW Hvordan er det lykkedes for den lille nordjyde at opbygge et verdensomspændende luksusbrand? Finder Ole Henriksen virkelig selv på, hvilke ingredienser der skal i hans produkter? Danser han også med sine ansatte og kollegaer ude på verdensscenen? Få svar på det hele i The Ole Glow Show. Der er mulighed for at tilkøbe buffet inden showet.

1. MARTS

VILDT SPONSORCYKELLØB Vi kombinerer igen vores sponsorcykelløb med det legendariske vildtarrangement og gør det til et ”vildt sponsorcykelløb”. Vildtarrangementet skabes i samarbejde med flere af Team Sydhavsøernes partnere, og i sponsorcykelløbet samles der vigtige penge ind til Team Sydhavsøerne.

24. APRIL

EKSKLUSIV DINNER Unik, luksuriøs og festlig aften på Saxkjøbing Sukkerfabrik. Hotel Saxkjøbing serverer en skøn 3-retters menu, og 2010 Vin & Velsmag har udvalgt 6 lækre vine, der passer til maden. Der er ’fed rock’ med Shu-bi Or Not Shu-bi, og når de slutter, er der fri bar og ”Happy Hours”-musik med Søren Hansen.

14. MAJ

PARTNERFORUM PartnerForum er en unik samhandelsmesse for Team Sydhavsøernes partnere og Business Lolland Falsters medlemmer. Det er her, vi kan få indblik i hinandens virksomheder og skabe nye relationer og mere handel. Det er 7. gang, vi afholder PartnerForum, og deltagerne får altid masser af gode kontakter med hjem.

47


TSØ MAGASIN #8

- DET ER EN DRENGEDRØM, DER GÅR I OPFYLDELSE 19-årige Lucas Eichwald er netop vendt tilbage til Team Sydhavsøerne, hvor han for første gang skal spille på førsteholdet. Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, fortæller han. - Jeg har drømt om det her, lige siden jeg var dreng og så Andreas Stryger, Frederik Nielsen og alle de andre spillere, der var gode, dengang man var lille.

- Team Sydhavsøerne er et fedt sted at være som ungdomsspiller. Der forventes mere af en, men det er en god trup, som er meget konstruktive og gerne vil lære fra sig.

Ordene kommer fra Lucas Eichwald, som lige er vendt tilbage til Maribo efter nogle år som ungdomsspiller i Skanderborg. Selv om det er en stor omvæltning at gå fra at spille ungdomshåndbold til seniorhåndbold, er den unge mariboer glad for skiftet:

Bringer energi og gåpåmod til holdet

48

Lucas Eichwald er opvokset i Maribo, men valgte for nogle år siden at flytte til Skanderborg for at udvikle sig som spiller i hvad han kalder et af de

bedste ungdomsmiljøer i Danmark. Tiden i Skanderborg har modnet ham både personligt og spillemæssigt, for den betød, at han måtte flytte hjemmefra i en tidlig alder for at forfølge håndbolddrømmen. Med sin 2-årige kontrakt med Team Sydhavsøerne er Lucas Eichwald et skridt nærmere på drømmen, og han bringer han en masse energi og gåpåmod med sig tilbage til Team Sydhavsøerne.


NY

SPILLER

Lukas Eichwald Kristensen

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme i gang med den nye sæson. Alle på holdet er superflinke. Trænerne er meget kompetente og taktisk dygtige. Og så har vi en sindssygt god fysisk stab. Så det er et hold, der er godt sammensat, siger han.

Position på banen: Playmaker Fødselsdato: 11. maj 2000 Skostørrelse: 41,5 Højde: 183 cm. Vægt: 85 kg. Job: Lærervikar på Sakskøbing Skole Kælenavne: Eichwald

- Jeg vil kæmpe mig til hvert eneste minut

Yndlingsferiested: Tyrkiet

På håndboldbanen er Lucas Eichwald playmaker, men med de større forventninger kommer der selvfølgelig også et større pres for at levere, forklarer han. Derfor beskriver han da også sin rolle i denne sæson som ”jokeren.”

Tidligere klubber: Sakskøbing, HMH, Skanderborg

- Jeg håber selvfølgelig på at få så meget spilletid som muligt, men jeg ved udmærket godt, at jeg skal kæmpe for at få lov til at spille, og når jeg så kommer på banen, skal jeg kæmpe for at bevise, at jeg hører til der. Men jeg vil kæmpe for hvert eneste minut, udbryder han.

Hvor mange mål kommer jeg til at score pr. kamp i denne sæson?: Det komme an på spilletiden Største håndboldoplevelse: Blive dansk mester på hjemmebane i Skanderborg som 1. års U18

Som ungdomsspiller har man stadig meget at lære, mener Lucas Eichwald, og han er helt indstillet på, at det kræver en indsats. Derfor ser han mest af alt denne sæson som en mulighed for at lære så meget som muligt.

Min bedste holdkammerat: Lauritz eller Maj. Vi unge må jo holde sammen

- Jeg vil forsøge at udvikle mig mere og mere fra kamp til kamp. Det bliver lærerigt, og det bliver sjovt, for det er det her, jeg brænder for, slutter han.

Min stærkeste holdkammerat: Bomholt! Han har jo krop som en bodybuilder

49


KÆMPE UDVALG AF NYE CYKLER EGET VÆRKSTED

VI SKABER RAMMERNE DU SKABER FREMTIDEN

ERIK LARSSON...

LOLLANDS BEDSTE CYKELMAND

Udlejning af materiel og udstyr til industri/service, bygge/anlæg og det offentlige - samt til private.

G.S.V. Materieludlejning A/S

www.larsson-cykler.dk

Norgesvej 2A

Torvet 11 . 4930 Maribo . Telefon 42 64 20 24

The direct link to local business...

l

4970 Rødby

info@gsv.dk

l

l

Tlf. 54 43 51 00

www.gsv.dk

Femern Business Park er et aktivt netværk bestående af en bred vifte af virksomheder, der alle ønsker at arbejde med eller servicere de virksomheder, der skal bygge den kommende Femern forbindelse.

Skal Deres virksomhed være en del af det stærkeste lokale netværk! +45 4027 3238 • www.femernbusinesspark.com Partnere i Femern Business Park

50


TOYOTA

HYUNDAI

CITROËN

OPEL

Biler for livet ...

frimannbiler.dk Maribo & Nykøbing F.

Har du svaert ved at nå målet?

Så kom og få en snak med en af vores konsulenter og vi hjælper dig til, at udnytte dine chancer bedst muligt. Vi kan hjælpe dig med: annoncering • online markedsføring radio reklame • logo design • branding • markedsføring

www.folketidende.dk

51


- HER ER GODE RÅD GRATIS

Maling

Højevej 30-32 4900 Nakskov Tlf.: 54 92 03 70

Solafskærmning

Skovalléen 48 4800 Nykøbing F. Tlf.: 54 85 14 85

Gulv

Valdemarsgade 57 4760 Vordingborg Tlf.: 55 37 00 40

Rengøringsartikler Arbejdsbeklædning

Vestergårdsvej 10 4700 Næstved Tlf.: 72 42 19 29

Køgevej 2-4 4100 Ringsted Tlf.: 57 61 31 21

Kinavej 12 4200 Slagelse Tlf.: 58 50 30 40

www.colourplus.dk

Du låser jo også din dør, ik? Få branchens bedste IT-sikkerhed, der •

Holder ubudne gæster ude

Beskytter din virksomheds data

Holder dit system fri for virus

Vi anvender de bedste intelligente sikkerhedssystemer:

DLC MAX

Data-Larsen & Co sikrer, at IT-sikkerheden er i top, og vi holder gerne øje med dit IT-system.

www.data-larsen.dk 52


TRYKTRYKTRYKTRYKTR PRINTPRINTPRINTPRINT ROLLUPROLLUPROLLUP BANNERBANNERBANNER BEACHFLAGBEACHFLAG TRYKTRYKTRYKTRYKT PRINTPRINTPRINTPRINT ROLLUPROLLUPROLLUP BANNERBANNERBANNER BEACHFLAGBEACHFLAG TRYKTRYKTRYKTRYK PRINTPRINTPRINTPRINTDepot Lolland Falster ROLLUPROLLUPROLLUP BANNERBANNERBANNER BEACHFLAGBEACHFLAG

v/Mikkel Hansen

Din leverandør i øl og vand

Tlf. 54 60 13 87

Tlf: 5470 0147 / 4230 7023

Mad ud af huset Arrangementer i huset

Lej festlokale

www.cocotten.dk 53


TSØ MAGASIN #8

DET ER FEDT AT VÆRE FRIVILLIG Bag kulissen arbejder omkring 40 frivillige, når Team Sydhavsøerne spiller kamp. Her kan du møde tre af ildsjælene, der brænder for at give tilskuere og spillere en god oplevelse til hver eneste hjemmekamp. - Jeg har fået så meget glæde af at være i hallen Når der skal langes kolde øl over disken i Maribo Hallerne, er Finn Wæver på pletten. Han elsker at få en snak med publikum i pauserne, mens han servicerer de tørstige ganer. - Vi får altid en god snak. Alle 10001500 publikummer har jo en mening om, hvordan vi spiller i dag, griner han. Det var kærligheden til håndbold, der i sin tid fik Finn Wæver til at melde sig som frivillig i Team Sydhavsøerne. I mange år spillede han selv i det daværende HMH, og da han stoppede, var det oplagt at blive frivillig i stedet. - Jeg har fået så meget glæde af at være i hallen, så nu ville jeg gerne betale lidt tilbage, forklarer han. Tjansen bag baren har Finn Wæver haft i en 8-10 år nu, og han har ikke planer om at stoppe lige foreløbig. I baren har man det nemlig altid sjovt, forklarer han og understreger, at han får hjælp af de bedste bar-kollegaer, Ligger og Max. 54

Inden kampene skal øllene slæbes ind og alt skal gøres klar, men alligevel er der også tid til at få en snak med spillerne og de andre frivillige. Selvfølgelig skal der også smages på varerne, mens der pakkes ud, for som Finn Wæver siger: - Vi sælger jo aldrig en øl uden at have smagt på den først. Team Sydhavsøerne er ifølge Finn Wæver én stor familie, hvor alle er gode ved hinanden og respekterer hinandens arbejde. Og så er der altid plads til flere i familien, fortæller han. - Man får nogle gode oplevelser og et godt kammeratskab. Og så er man altid opdateret på håndbolden. Så det er bare med at komme ud af busken, lyder opfordringen. - Det er blevet en stor del af mit liv Det startede med en supporterklub for Team Sydhavsøerne, men så blev Anni Dahl Christensen spurgt, om hun ikke ville hjælpe med at dække borde i Maribo Hallerne – og nu, 10 år senere, er det frivillige arbejde for Team Sydhavsøerne blevet en stor del af hendes liv.

Det mærkede hun for alvor, da hun på et tidspunkt blev opereret for galdesten og ikke måtte løfte noget tungt. - Der kom et tomrum uden det. Men jeg skulle da alligevel lige over i hallen og kigge, husker Anni Dahl Christensen. Når der er hjemmekamp, sørger hun for, at der bliver dækket op i loungen og at sponsorerne får noget at spise. At sponsorerne har det godt, er meget vigtigt, for det er jo dem, der gør, at det hele kan løbe rundt. - Så der skal kræses lidt for dem, siger hun med et stort smil. Arbejdet i Maribo Hallerne er Anni Dahl Christen nu blevet så glad for, at hun også har tilbudt sin hjælp hos nogle af sponsorerne og hos Team Sydhavsøernes ungdomshold i Rødby. - Det er blevet en stor del af mit liv. Jeg er med alle 13 gange, Team Sydhavsøerne spiller på hjemmebane i løbet af en sæson. Jeg hjælper også til hos nogle af sponsorerne og i Rødby. Og til Venindeaften, tilføjer hun.


Anni

Lynge

Finn

Missionen er klar: Anni Dahl Christensen forsøger at gøre det så godt som muligt for dem, der kommer og ser kampene. - Så får de forhåbentlig lyst til at komme tilbage, slutter hun. - Jeg betragter det ikke som et arbejde Når udeholdene ankommer til Maribo Hallerne, er den første, de møder, Lynge Hansen. Han står nemlig for at modtage udehold, dommere og hvem der nu ellers kommer til hallen. Det har han gjort helt fra starten.

- Jeg har et par sønner, der spillede håndbold dengang, så jeg var der jo alligevel. Og så kunne jeg jo lige så godt gøre mig nyttig, når nu jeg var der, fortæller han om dengang, han blev hvervet til Team Sydhavsøernes team af frivillige. Det er et valg, han aldrig har fortrudt, fortæller Lynge Hansen. - Jeg betragter det ikke som et arbejde. For det er jo lige så meget underholdning for os som for de andre. Jeg nyder, at vi går og hygger os og snakker, både med egne spillere og med udeholdet.

Det sociale samvær i gruppen af frivillige betyder meget for Lynge Hansen. Han er pensionist, og arbejdet for Team Sydhavsøerne gør, at han får mulighed for at se mennesker, som han ellers ikke havde tid til at se, mens han arbejdede. - Det er vigtigt hjælpe til i sit lokalområde. Samtidig er de frivilliges indsats med til, at de unge kan spille håndbold i Team Sydhavsøerne til en rimelig pris – og det synes jeg er vigtigt, understreger Lynge Hansen.

55


STORT ELLER SMÅT - Må vi hjælpe dig med nogle af dine opgaver? AUT. KLOAK * MURER * TØMRER * SNEDKER * GLARMESTER * HAVE/GARTNER

- RING FOR

UFORPLIGTENDE TILBUD

54 78 01 28

56


SKAL VI OGSÅ BYGGE FOR DIG? Ombygning Tilbygning Nybyggeri Renovering Modernisering Vinduer og døre Tagarbejde Badeværelser Flise- og klinkearbejde Isolering Energioptimering Facaderenovering Forsikringsskader Garager og carporte og meget mere... Vi kører på hele Lolland-Falster

Total- og Kvalitetsløsninger fra Ringtved as - tilbydes til Private og Erhverv på Lolland-Falster KVALITETSLØSNINGER DER HOLDER!

Vi er Med

le

Dansk By m af ggeri og BYG GAR ANTI Or dningen h sikrer dig vilket dit bygge og ri

TØMRER . SNEDKER . MURER . MALER . BLIKKENSLAGER . FORSIKRINGSSKADER

Redoffice Scan Office - din virksomheds totalleverandør Vi har alt fra kaffe og papir til printløsninger og firmagaver Besøg os på Vesterbrogade 57, Maribo, eller ring 2780 5555 57


TSØ MAGASIN #8

KAMPPROGRAM 2019-2020 Dato

Kl.

Hjemmehold

Udehold

Spillested

Lørdag 31. august Lørdag 7. september Lørdag 14. september Torsdag 19. september Lørdag 28. september Søndag 06. oktober Torsdag 10. oktober Søndag 20. oktober Fredag 1. november Lørdag 9. november Fredag 15. november Fredag 22. november Lørdag 7. december Søndag 15. december Fredag 20. december Søndag 12. januar Fredag 17. januar Lørdag 25. januar Søndag 2. februar Torsdag 6. februar Lørdag 15. februar Søndag 1. marts Søndag 8. marts Fredag 13. marts Fredag 20 marts Lørdag 28 marts

16.00 15.00 16.30 20.00 14.00 15.00 19.30 15.00 19.30 15.00 19.30 20.00 14.30 15.00 19.30 15.00 20.00 15.00 18.00 20.00 15.00 15.00 17.00 20.00 19.30 16.00

IK Skovbakken Team Sydhavsøerne Odder Håndbold Team Sydhavsøerne HC Midtjylland Team Sydhavsøerne Roskilde Håndbold Team Sydhavsøerne HC Odense Team Sydhavsøerne Otterup HK Team Sydhavsøerne FIF Team Sydhavsøerne Ajax København Team Sydhavsøerne TMS Ringsted Team Sydhavsøerne HEI Skæring Team Sydhavsøerne HØJ Elite Team Sydhavsøerne TM Tønder Team Sydhavsøerne Skive fH Team Sydhavsøerne

Team Sydhavsøerne Ajax København Team Sydhavsøerne TMS Ringsted Team Sydhavsøerne HEI, Skæring Team Sydhavsøerne HØJ Elite Team Sydhavsøerne TM Tønder Team Sydhavsøerne Skive fH Team Sydhavsøerne IK Skovbakken Team Sydhavsøerne Odder Håndbold Team Sydhavsøerne HC Midtjylland Team Sydhavsøerne Roskilde Håndbold Team Sydhavsøerne HC Odense Team Sydhavsøerne Otterup HK Team Sydhavsøerne FIF

Vejlby-Risskov Hallerne Maribo Hallerne Spektrum Odder Maribo Hallerne Sportscenter Herning Maribo Hallerne Roskilde Hallerne Maribo Hallerne Dalumhallerne Maribo Hallerne Otterup Idrætscenter Maribo Hallerne Frederiksberg Hallerne Maribo Hallerne Bavnehøj Arena Maribo Hallerne Dansk Kabel TV Arena Maribo Hallerne Skæringhallen A Maribo Hallerne Jyllingehallen Maribo Hallerne Tønder Sport- og Fritidscenter Maribo Hallerne KCL Skive Maribo Hallerne

FÅ MERE TID TIL DIN VIRKSOMHED

ØKONOMISTYRING DER GØR DIG TRYG Vi dækker alle områder indenfor økonomistyring og ledelse. Du bestemmer omfanget af vores tilstedeværelse, og vi sørger for, at du altid er opdateret, uanset om det gælder ledelsesrådgivning, eller økonomi- og bogføringsassistance. Tilbud til partnere i TSØ-netværket: 360 graders gennemgang af din virksomhed: 5.000 kr. Opstartspakke for iværksættere: 4.000 kr. Bogføringsassistance opstartsår: 350 kr. pr. time (alle priser er ekskl. moms)

Dreist Administration A/S www.dreistadmin.dk tlf. 311 611 99 l

58

l

Køge Nakskov l


TUSIND TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER ... Husk at støtte de mange virksomheder, der støtter TSØ!

Final 4 partner

Liga partner

Hotel Søpark Maribo

59


TUSIND TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER ... Husk at støtte de mange virksomheder, der støtter TSØ!

Guld partner

SKAL VI OGSÅ BYGGE FOR DIG?

Total- og Kvalitetsløsninger fra Ringtved as

Ombygning Tilbygning Nybyggeri Renovering Modernisering Vinduer og døre Tagarbejde Badeværelser Flise- og klinkearbejde Isolering Energioptimering Facaderenovering Forsikringsskader Garager og carporte og meget mere... Vi kører på hele Lolland-Falster

- tilbydes til Private og Erhverv på Lolland-Falster KVALITETSLØSNINGER DER HOLDER!

Vi er Medle

Dansk By m af ggeri og BYG GARA NTI Ordningen hvi sikrer dig lket dit byggerog i

TØMRER . SNEDKER . MURER . MALER . BLIKKENSLAGER . FORSIKRINGSSKADER

Sølv partner BP & PARTNERE

aler / I

S

PABST BAKERY

B

E

D

Nem og sikker opbevaring

Tlf. 72 30 08 08

60

&

O

F

F

I

C

E


Bronze partner

Kleins Vej 4, 4930 Maribo • post@2mato.dk • www.2mato.dk

Edvardsen Biler

Restaurant China House

Andersen RestaurantSteen China House v/ Tina LinØstergågade & Ximin Wu

8 · 4800 Nykøbing F. Tlf. 54 85 64 08 www.steenandersen.dk

Vestergade 2 - 4930 Maribo - Tlf. 54781366 - 22139661

Guldsmed Kelø Steen Andersen Guldsmed Kelø Vestergade 14 · 4930 Maribo Tlf. 54 78 00 52 www.guldsmed-kelo.dk Østergågade 8 · 4800 Nykøbing F. Tlf. 54 85 64 08 www.steenandersen.dk

Vestergade 14 · 4930 Maribo Tlf. 54 78 00 52 www.guldsmed-kelo.dk

Kelds Dækservice

MARIBO

Saxkjøbing Sukkerfabrik

Vinhuset

Erhvervs partner Dan-Project Aps Danske Bank E.on Wind Services A/S Ebsens Hotel Henrik Lund Lauridsen A/S

Jørns VVS Kalundborg Rør og Fjernvarmeteknik LOU Revision A/S Nordea Oreby Kro

Q8 Danmark A/S Rødbyhavn Autoværksted Slagter Engdahl Superbrugsen Maribo

61


TSØ MAGASIN #8

SPILLERTRUP 2019-2020

Mikkel Kaagaard #4 Venstre fløj

Nicklas Bjerre Petersen #5 Stregspiller

Andreas Stryger #7 Playmaker

Jonas ”Zuk” Løkken #8 Højreback

Rasmus Maj Nielsen #11 Venstre fløj

Lauritz Legér #15 Venstre back

Nicolai Neupart #16 Keeper

Bastian Stræde #17 Højre fløj

Kaare Ravn Larsen #18 Stregspiller

Magnus Campbell #20 Venstre back/ playmaker

Jonas Corneliussen #21 Højre back

Alexander Nielsen #22 Højre back

62


Kristian Lund Vukman #23 Venstre back/ playmaker

Lukas Eichwald #27 Playmaker

Nichlas Bomholt #77 Stregspiller

Nicolaj Frejlev #31 Keeper

Johan Zanotti Cheftræner

Nick Valentin Szwiec Ass. træner

Jacob Baagøe Fysioterapeut og fysisk træner

Michael Munch Hansen Fysioterapeut

Peter Nørklit Målmandstræner

Peer Jensen Holdleder

Laila Christensen Holdleder

63


HOS 2010 VIN & VELSMAG KØBER DU IKKE BARE EN VIN. DET ER VIGTIGT FOR OS, AT DU KOMMER HJEM MED DEN HELT RIGTIGE FLASKE VIN.

VI HAR ALTID TID TIL VEJLEDNING OG SMAGSPRØVE PÅ VINEN INDEN DU KØBER.

SMAGS OPLEVELSER

i unikke omgivelser WEBSHOPPEN WWW.VINOGVELSMAG.DK HAR ALTID ÅBEN

VORES UDVALGTE DELIKATESSER ER BLANDT ANDET FRA HR. SKOV, JOHAN BÜLOW, SUMMERBIRD OG LOKALE PRODUKTER.

C . E . C H R I S T I A N S E N S V E J 1 • 4 9 3 0 M A R I B O • T L F. + 4 5 5 4 7 6 3 4 3 0 • I N F O @ 2 0 1 0 . D K • W W W . V I N O G V E L S M A G . D K

Profile for Team Sydhavsøerne

TSØ Magasin 8  

Magasin om Team Sydhavsøerne, sæson 2019-2020

TSØ Magasin 8  

Magasin om Team Sydhavsøerne, sæson 2019-2020

Advertisement