5 minute read

Bordeaux

‘Cité des Grands Hommes’

Verankerd op de oevers van de Garonne, biedt Bordeaux een rijke architectuur beïnvloed door 2.000 jaar geschiedenis. Uw culturele ontdekkingstocht leidt langs mooie huizen, kerken en parken. In de musea komen geschiedenis en traditie tot leven. En Bordeaux is ook een shoppingstad. Zonder de traditie van de grote Bordeaux wijnen te vergeten uiteraard: wijngaarden, châteaux en musea. Wijn proeven hoort er vanzelfsprekend bij – de kunst van de wijnproductie zal geen geheimen meer hebben voor u!

Advertisement

• Het Grand Théâtre, meesterwerk van Victor Louis (1773-1780), getuigt van de grandeur van de neoklassieke architectuur. • Het Palais Rohan: in deze vroegere aartsbisschoppelijke residentie is tegenwoordig het stadhuis gehuisvest. In een van de vleugels vindt u het Musée des Beaux-Arts. • Petit Hôtel Labottière: een geklasseerd historisch gebouw, opgetrokken door de architect Laclotte op het einde van de 18de eeuw. • De basiliek Saint-Seurin met de kapel Notre-Dame de la Rose (1444), de historische crypte (11de eeuw) met het graf van Saint-Fort en twee sarcofagen van de Merovingers, en de archeologische crypte met een vroegchristelijke necropool. • De kathedraal Saint-André: het standbeeld van Notre-Dame d’Aquitaine werd in 1863 op de top van de toren geplaatst. De toren

Pey-Berland omvat de grote torenklok Ferdinand-André, die wat gewicht betreft op de vierde plaats komt in Frankrijk. • Het Musée Aquitaine: in de vroegere faculteit voor letteren en wetenschappen wordt de geschiedenis van Aquitaine vertelt, vanaf de prehistorie tot op heden. • Het Musée du Vin in de vroegere woning van een wijnhandelaar uit de 18de eeuw. Scènes van de wijnproductie, verzamelingen uit de 19de eeuw en wijnpakhuizen. • Le Vinorama: 75 wassen beelden in historische klederdracht brengen de geschiedenis van de Bordeaux wijnen aan de hand van verschillende ‘gesproken’ scènes. • De Place des Grands Hommes in het hart van de stad nodigt uit tot shopping.

3

Cité du Vin Quai des Marques Bordeaux GARONNE

1

Opéra National de Bordeaux

Le Miroir d’eau 2

4

Onze hotels

1 Best Western Premier Bordeaux Bayonne Etche-Ona 2 Ibis Bordeaux Centre Bastide

3 Mercure Bordeaux Cité Mondiale Centre Ville

4 Mercure Bordeaux Centre Gare Saint Jean

Trips & tricks

Toffe excursies, cultuur, avondje uit... Genieten en zoveel méér...

U vindt een bepaalde excursie niet terug? Vraag na bij uw reisagent of kijk op www.transeurope.com

De prijzen, de inhoud en de vermelde randvoorwaarden van de excursies, events, transfers,... zijn van toepassing op 13/09/2021. Mochten er zich wijzigingen voordoen zullen wij u informeren voor u reserveert. Overheidsmaatregelen kunnen leiden tot aanpassing van de inhoud.

La Cité du Vin

La Cité du Vin is een museum dat volledig gewijd is aan wijn. Deze wijnstad kan terecht trots zijn op dit moderne monument dat helemaal in het teken staat van deze kostbare nectar. Op deze plaats draaien alle zintuigelijke ervaringen rond de wijnen, die gepresenteerd worden als levend erfgoed. BODD0001 permanente tour + 1 degustatie in de Belvédère - ticket op datum prijs per persoon € 23 Praktisch Luchthaven-centrum: 10 km. Shuttlebus tot aan het station van Bordeaux (tickets € 8, duur ca. 30 minuten), bus, taxi.

Transport Per auto: 825 km (Brussel) Treinen (TGV) vanuit Brussel (ca. 5 uur)

Transfer luchthaven/hotel privétransfer - prijs per traject per wagen € 69 (1-3 personen), € 136 (4-6 personen) BODT001/2

Best Western Premier Bordeaux Bayonne Etche-Ona HHHH 1

U logeert in een knap gerestyled hotel dat prima is uitgerust. De ligging in het verkeersvrije hart van de stad dompelt u meteen onder in de levendige sfeer van Bordeaux.

Ligging: centraal in de stad, in de statige Cours de l'Intendance, het verkeersvrije winkelhart van Bordeaux. Naast de talloze winkels, restaurants en bars vindt u meerdere bezienswaardigheden binnen een straal van 800 m: het Grand Théâtre, het Stadhuis, het Musée des Beaux-Arts en de Place des Grands Hommes. De kilometerslange kaaien aan de rivier bieden mooie panorama's. In 5 minuten wandelt u naar de Dienst voor Toerisme, het vertrekpunt voor excursies naar de wereldvermaarde wijngaarden (Saint-Emilion, Médoc, Entre Deux Mers,...) en de kust. De Atlantische kust met zijn gezellige badplaatsen en typische visrestaurantjes ligt op een uurtje rijden. Tramhalte aan het hotel. Faciliteiten: het hotel bestaat uit twee delen: Le Bayonne en L'Etche-Ona. Er is een bar voor een drankje in een gezellige sfeer. U begint de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Fitness (gratis). Publieke parking Place des Grands Hommes op 200 m (vanaf € 28/24 uur). Kamers: de 61 geluiddichte kamers zijn ingericht in een hedendaagse stijl met een historische toets (max. 2 personen). Naar keuze: club medium kamers (15-20 m²) of ruimere deluxe large kamers (22-24 m², met Nespressotoestel). Eenpersoonskamers standaard. Kinderen: kinderbedje: € 29/nacht(enkel in een deluxe large kamer).

FREE

UW VOORDEEL

• Kortingen voor lange verblijven Voorwaarden op www.transeurope.com

PBSV0027 N0

Ibis Bordeaux Centre Bastide

HHH

2

Op de rechteroever van de Garonne.

In de moderne lobby vindt u de 24-uursreceptie en een gezellige zithoek. De mooie bar valt onmiddellijk op door z'n eigentijds design. Hier kunt u een drankje of een lekkere snack bestellen. In de warm aangeklede ontbijtruimte geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Het hotel telt 92 comfortabele kamers met speelse accenten en enkele designelementen. Ze zijn uitgerust met het nieuwe ‘Sweet Bed by ibis’ beddengoed.

Hôtel Mercure Bordeaux Cité Mondiale Centre Ville HHHH

In het centrum, aan de oever van de Garonne.

Vanop het panoramaterras op de zevende verdieping heeft u een van de mooiste uitzichten op Bordeaux. Wandel richting het Miroir d'eau op de Place de la Bourse, ga winkelen in de rue Sainte-Catherine, wandel langs de kades en geniet van regionale gerechten en wijnen in de Bar en Restaurant van het hotel, Le Parvis.

De 97 comfortabele kamers hebben een rustige uitstraling met strakke inrichting. Kleine zithoek en fijne kleuraccenten.

Mercure Bordeaux Centre Gare Saint Jean HHHH

4

Centraal gelegen aan het station Saint Jean.

U geniet er van een rijkelijk ontbijtbuffet. Na een dagje stappen, in deze stad geklasseerd als werelderfgoed door de Unesco, kan u genieten van een drankje in de bar. Smakelijke, lokale gerechten in het restaurant.

De 99 gezellige en huiselijke kamers zijn allemaal ingericht met oog voor detail, mooie decoratie en kleurpatronen.