Page 238

234  ГРА ДЪТ   БРОЙ 5 | 2020

РУСЛАН ПАПАЗЯН СИГУРНАТА И НАДЕЖДНА КОМУНИКАЦИЯ Е В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ СИСТЕМИ

РУСЛАН ПАПАЗЯН ИЗП. ДИРЕКТОР НА "ТЕЛЕЛИНК ИНФРА СЪРВИСИС"

РУСЛАН ПАПАЗЯН

има дългогодишен опит в управлението на екипи, които проектират, произвеждат и въвеждат на пазара инженерни продукти и услуги за клиенти от енергийната, автомобилната и общата индустрия. Преди да се присъедини към "Телелинк Инфра Сървисис", Руслан Папазян е бил регионален директор на "Трелеборг" - глобален производител на полимерни решения. Част от неговата кариера преминава в АББ, където се развива 13 години на различни позиции, стигайки до тази на изпълнителен директор на завода за електрооборудване на "АББ България" в Севлиево. Ръководен от желанието да подкрепя реализирането на потенциала на хората в професионален и личен план, Руслан е ментор в предприемаческата мрежа Endeavor в България. Руслан Папазян е електроинженер, има докторска степен от Кралския технологичен институт в Стокхолм и магистърска степен по бизнес администрация от Шефийлдския университет.

Може ли да представим бизнес профила на "Телелинк Инфра Сървисис", сфера на дейност и предлагани продукти и услуги, основни пазари и региони на действие? "Телелинк" е основана през 2001 г. в София. Kлючов проект на компанията по това време е изграждането на мрежовата инфраструктура на един от водещите телеком оператори. Постепенно експертизата на дружеството се разширява до такава степен, че през 2017 г. бизнесът в България се обособява в четири самостоятелни дружества с цел да фокусира отделните дейности, тяхното управление и развитие. Така се появява „Телелинк Инфра Сървисис“, която се концентрира върху предлагането на услуги по изграждане и опериране на телекомуникационна инфраструктурата, доставка и интеграция на системи за сигурност и интелигентни системи за наблюдение. Оперираме в още четири държави – Великобритания, Германия, Северна Македония, отскоро и в Албания. Екипът ни в международен план е близо 300 души. И може да се похвалим с реализирането на някои от емблематичните за България и региона инфраструктурни проекти в секторите телеком, индустрия, частен и публичен.

Предвид последното развитие на обстоятелствата в България и света какви са предизвикателствата при изграждане и опериране на комуникационната инфраструктура в България и страните, в които работите? За нас приоритет е да осигурим непрекъсваемост на работния процес, за да може комуникационната инфраструктура безпроблемно да поеме увеличения трафик на мобилните оператори. Имаме отговорност към нашите клиенти, но в същото време е важно да гарантираме безопасността на служителите ни, особено на работещите по обекти. За да сведем до минимум въздействието на COVID-19 върху тях, техните близки, съответно върху клиентите и цялостната ни дейност, предприехме редица мерки за безопасност и организация на работата на екипите. Какви са иновациите и техническите новости в сектора, как ще изглежда комуникационната инфраструктура на бъдещето като физически носители, технологии, възможности? В днешно време всичко опира до сигурна и надеждна комуникация. Тя е в основата на всички системи. Изграждането на една комуникационна мрежа обаче изисква както детайлно проектиране, така и качествено

Profile for ГРАДЪТ Медиа Груп

Списание ГРАДЪТ, брой 5/2020  

Списание ГРАДЪТ, брой 5/2020

Списание ГРАДЪТ, брой 5/2020  

Списание ГРАДЪТ, брой 5/2020

Profile for tcmgbg

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded