Page 1

Feiret jul i Kongo


Høsten i flammer | Månedlig nyhetsblad | Februar 2013 | 54. årgang | E-post: mail@troensbevis.no | troensbevis.no Utgis av: Troens Bevis Verdens Evangelisering | Sarons Dal, N-4480 Kvinesdal | Tlf: (+47) 38 35 75 00 | Fax: (+47) 38 35 75 00  Høsten i flammer vil være et nyhetsblad som setter fokus på misjon og unådde folkeslag, som formidler trosstyrkende artikler som inspirerer til vekst i hele kristenfolket. Redaksjonen: Rune Edvardsen [Ansvarlig utgiver], Mariell Hovdhaugen [Redaktør og Designer], Bente Rognmo Thakre [Journalist], Kåre J. Stusdal [Journalist], Sten Sørensen [Journalist], Nathalie Edvardsen [Journalist, Fotograf] Glenn Tønnessen [Journalist], Håvard Axel Kator [Journalist, Fotograf]

Hans siste befaling – vår førsteprioritet!

Bli en fast støttepartner av Troens Bevis: Troens Bevis er avhengig av enkeltmennesker som gir månedlig støtte. Vi trenger enda flere partnere for å nå hele verden med evangeliet.

Når dette skrives, er jeg på reise til Sørøst-Asia. Den store satsingen til Troens Bevis Verdens ­ ­ Evangelisering som skal finnes sted i dette området, er nå under planlegging og gjennomføring. Vi forventer store ting fra disse landene i tiden som kommer.

Vil du være med på dette? Ta kontakt i dag!

Det er en ære og glede å arbeide for misjonens Herre. Hans siste befaling – misjonsbefalingen, er vår første­prioritet! Den skal være det gjennom hele 2013!

troensbevis.no Her er det aktuelle nyheter fra vårt misjonsarbeid daglig.

Vær velsignet!

Dette bør du få med deg.

2 AKTUELL INFORMASJON

3 BREVKURSET “DET NYE LIV”

4 Feiret jul i kongo


TEKST: Bente Rognmo Thakre  |  FOTO: Arkiv

Brevkurset “Det Nye Liv” Kandanda Fikiri: Ble ledet til Gud gjennom brevkurset Jeg kommer fra Ulvira i Kongo og har ett barn. Faren min er en tradisjonell healer. En dag ble jeg syk, og faren min forsøkte så godt han kunne å helbrede meg, men uten hell. Da det ikke virket, gikk jeg til en kirke for at de skulle be for meg der. Mens jeg fikk bønn for legedom, var det en som fortalte meg om Brevkurset ”Det Nye Liv”. Nå har jeg tatt kurset og jeg liker å lese Guds ord på egenhånd. Kurset ledet meg til Gud og jeg har oppdaget hvem jeg er. Tusen takk til dere som har brakt oss Brevkurset. Må Gud velsigne dere!

6 INNFØDTE EVANGELISTER

7 Miracle Channel

8 ANNONSE


MÅNEDENS HOVEDSAK: Da andre reiste, kom teamet til Kongo: Feiret jul med 177 barn i krigssone

Åtte personer sammen med prosjektleder Helge Flatøy fra Troens B ­ evis reiste til Kongo for å feire julen sammen med 177 barn. “Vi står på kjøkkenet hos Dina ­Stiftelsen i Goma og skjærer kjøtt til morgen­ dagens julefeiring. Plutselig begynner fire jenter å synge så vakkert på swahili. De synger om hvor takknemlige de er for å leve. Da begynner tårene å renne.” Ordene kommer fra Jan Aril E­ dvardsen Moi, som var en av de åtte som reiste til Kongo i julen sammen med Dina Stiftelsen. Det første stoppestedet var mødrehjem­ met i Bukavu der 65 voldtatte kvinner bor sammen med barna sine.

– Jeg var med på å bygge dette sen­ teret i 2007, forteller han. – Det er helt fantastisk å komme tilbake og se hvor flott senteret fungerer, og å få hilse på dem som bor her. – Når vi fikk høre av Dominic i Bukavu at de så på oss som helter fordi vi kom for å hjelpe når alle andre flyktet, må jeg si at jeg frøs over hele kroppen. Jeg er stolt av alle de som er med, sier Jan Aril. Sammen med de andre på teamet fikk han en jul som handlet om nærvær, støtte og medmenneskelighet.

Da andre reiste, kom teamet til Kongo:

4

Feiret jul med 177


[ evangeliet til nye områder ]

TEKST: Bente Rognmo Thakre |  FOTO: Aina Regina Eftestøl

barn i krigssone

5


TEKST: Kåre J. Stusdal  |  FOTO: Arkiv

Innfødte Evangelister Befolkningsmessig er Pakistan med sine nærmere 180 millioner mennesker verdens sjette største og det er det nest største muslimske landet. Det regnes å være rundt 2,5% kristne i landet. De siste årene vokser dette tallet og en regner en årlig økning på rundt tre prosent. De innfødte evangelistene rapporterer om mange mennesker som tar imot Jesus, blir døpt i vann og døpt i Den Hellige Ånd. Troens Bevis støtter i dag 28 evangelister i Pakistan. Evangelisten Fiaz skriver: Jeg hilser dere alle i Jesu navn! Jeg er så takknemlig til Herren som alltid er med meg. Kona mi døde for en tid tilbake, men din støtte har vært til stor hjelp for meg gjennom sorgen. Jeg kommer aldri til å glemme den kjærlighet jeg mottar. Jeg takker Gud, selv om omstendighetene ikke alltid er like bra i dette landet. Gud er alltid med meg i mitt arbeid. Jeg har trent opp fire ledere i menigheten som hjelper meg. Menighetsbygget er også nettopp blitt ferdig.

í

6

Ta kontakt! Du bestemmer selv hvor mye du vil gi. Troens Bevis koordinerer støtten slik at du kan underholde en egen evangelist eller støtte en evangelist sammen med andre partnere.

Gud har gjort så fantas­ tiske ting blant oss. 105 mennesker har blitt frelst her i landsbyen, 63 av dem ble også døpt. I tillegg ble 15 mennesker døpt i Den Hellige Ånd her. Gud har også brukt meg på et annet sted hvor 77 mennesker har blitt frelst. De reiser til menigheten min hver søndag og deltar her. I en tredje landsby har 21 mennesker tatt imot Jesus. Endelig har Det Nye Testamente kommet på det abkhasiske språk. Vi har delt ut mange av disse utgavene, spesielt til barnehager og skoler, men også til kristne. Vi pleier å gå rundt i forskjellige byer sammen med venner og bekjente for å nå folket med evangeliet.»

BLI EN PARTNER

I DAG


TEKST: Bente Rognmo Thakre |  FOTO: Arkiv

Fra Libya:

Ung muslim vil bli kjent med Jesus

“Jeg er en ung muslimsk mann fra Libya. Jeg er 24 år gammel og jeg ser på Miracle Channel over NileSat. Jeg er veldig glad for at dere sender på NileSat, ellers ville jeg ikke fått inn kanalen deres. Jeg vil gjerne bli kjent med personen Jesus Kristus. Er det noen av dere som kan hjelpe meg? Dette er veldig viktig for meg.”

7


heglandtrykk.no

Troens Bevis Verdens Evangelisering Sarons Dal, N-4480 Kvinesdal Telefon: (+47) 38 35 75 00 E-post: mail@troensbevis.no Web: troensbevis.no Kontonr: 3080 30 43007

Du kan lese lengre artikler i v책rt Troens Bevis misjonsblad hver m책ned. Dette bladet er ogs책 gratis. Ta kontakt!

Høsten i Flammer: Februar  

Høsten i Flammer er et 4-siders nyhetsblad som gir en smakebit av misjonsnyheter fra Troens Bevis Verdens Evangelisering. Gjennom bladet får...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you