Skip to main content

Introduction to Information Systems Enabling and Transforming Business, 3rd Edition International St

Page 1

Type:

Test Bank

Introduction to Information Resource: Systems Enabling and Transforming Business Edition:

3rd Edition

Author(s):

R. Kelly Rainer Casey G. Cegielski


File: ch01, Chapter 1: The Modern Organization Functioning in a Global Environment

True/False

1. The overall performance of an organization has little to do with how well it manages its business processes. Ans: False Response: Business Processes and Business Process Management Difficulty: Easy

2. Business process management includes methods and tools to support the design, analysis, implementation, management, and optimization of business processes. Ans: True Response: Business Processes and Business Process Management Difficulty: Easy

3. Information technology typically requires a small investment, but a rather long period of time. Ans: False Response: Information Systems: Concepts and Definitions Difficulty: Easy

4. A combination of your high school grades, application essays, letters of recommendation, and Scholastic Aptitude Test (SAT) scores would be considered information. Ans: True Response: Information Systems: Concepts and Definitions Difficulty: Easy

5. A university registrar who uses her experience with university admissions along with your high school grades, application essays, letters of recommendation, and Scholastic Aptitude Test (SAT) scores, would be applying her knowledge in your application process. Ans: True Response: Information Systems: Concepts and Definitions Difficulty: Easy

6. A list of football scores with the names of the teams that played the games would be considered information.


Ans: True Response: Information Systems: Concepts and Definitions Difficulty: Easy

7. Information technology deals with the planning, development, management, and use of management information tools to help people perform all the tasks related to information processing and management. Ans: False Response: Information Systems: Concepts and Definitions Difficulty: Easy

8. IT services include data management, systems development, and security concerns. Ans: True Response: Information Systems: Concepts and Definitions Difficulty: Easy

9. The information technology environment is the combination of social, legal, economic, physical, and political factors that affect business activities. Ans: False Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

10. In general, labor costs are higher in developed countries than in developing countries. Ans: True Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

11. Developed countries usually pay higher fringe benefits than developing countries. Ans: True Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

12. Information technology is facilitating the entry of a wide variety of employees into the workforce. Ans: True Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy


13. Internet access in the United States is not particularly related to household income. Ans: False Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

14. In general, government deregulation decreases competition. Ans: False Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

15. Ethical issues are important because, if handled poorly, they can damage the image of an organization. Ans: True Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

16. Build-to-stock is a strategy of producing customized products and services. Ans: False Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

17. In mass production, a company produces a large quantity of identical items. Ans: True Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

18. In mass customization, companies produce items in large quantity, with each item tailored to fit the desires of each customer. Ans: True Response: Business Pressures, Organizational Responses, and IT Support Difficulty: Easy

19. The more highly skilled IT jobs are being offshored. Ans: False Response: Why Are Information Systems Important to You? Difficulty: Easy


Multiple Choice

1. The impact that information technology had on Rapa Nui in the chapter opening case was mainly which of the following? A. individual B. organizational C. societal D. global E. none of the above Ans: C Response: Chapter Opening Case Difficulty: Medium

2. The main impacts of information technology on Rapa Nui include which of the following? A. track erosion B. encourage sustainable development C. simulate erosion patterns D. track diseases E. all of the above Ans: E Response: Chapter Opening Case Difficulty: Medium

3. Which of the following statements is not correct? A. To succeed in today’s environment, it is often necessary to change business models and strategies. B. IT enables organizations to survive in the face of business pressures. C. IT requires small investments over a long period of time. D. Organizations can leverage their platforms to develop Web-based applications, products, and services. Ans: C Response: Chapter Opening Case Difficulty: Medium

4. The fact that you practice continuous computing means all of the following except: A. You are surrounded by a movable information network. B. You can pull information about almost everything from anywhere all the time. C. You can push your ideas to the Web. D. Your daily routines are the same as students 20 years ago, but you can do your tasks much more quickly and with less effort. Ans: D Response: Chapter Opening Case Difficulty: Medium


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook