Page 1

Maig

PESSIGA’T

En el marc de la setmana del voluntariat, torna el PESSIGA’T”, una jornada solidària molt característica de la nostra escola. Amb el petit esforç de fer un pa de pessic, portar-lo a escola i amb la compra d’aquest deliciós esmorzar al mòdic preu d’1 euro i mig, contribuïm a finançar un projecte d’acció social. Aquest any, continuarem treballant amb el Projecte que vam iniciar el curs passat a Mexicali: el projecte d’escola que va engegar l’escolapi Jaume Pallarolas, la construcció de l’escola Instituto San José Calasanz. Recordem als alumnes que continuem treballant en el mateix projecte, ja que l’escola està en construcció i fa falta en aquests moments molta ajuda. OBJECTIUS DEL PESSIGA’T • Educar-nos per col•laborar amb obres socials amb altra gent. • Conèixer el Projecte concret de l’Escola de Mexicali. • Col•laborar amb el projecte de l’Escola Instituto San José de Calasanz ACTIVITATS, Dijous, 11 de maig Pessiga’t: Matí, a l’hora del pati i a la tarda de 17:00 a 17:30h venda de Pa de Pessic. Matí de 13:00 a 13:30 i tarda de 17:00 a 17:30h, Paradeta Fundació Educació Solidària. Els alumnes del Mou-te, juntament amb els seus monitors posaran una parada al claustre on es podran comprar diferents objectes fets al Senegal i Guatemala. Els diners recollits aniran destinats a la FES. Matí: Xerrades a Primària i ESO sobre la situació de l’escola actual San José de Calasanz a Mexicali i situació a Mèxic, a càrrec de l’escolapi Andreu Trilla. ACTIVITATS COMPLEMENTARIES A L’ESMORZAR DEL PESSIGA’T Els alumnes de 3r d’ESO vendran “Polseres Candela” que han elaborat a classe. Els diners recollits aniran destinats a la recerca de Càncer Infantil de Sant Joan de Déu. PROJECTE RECERCAIXA

Un any més els nostres alumnes de cicle superior participen en el Congrés per a Joves investigadors dins el projecte Recercaixa. Aquest any presenten el seu treball sobre el “Modernisme a la ciutat de Tàrrega” Felicitar als alumnes i als seus tutors per la feina feta!

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Maig ElL RACÓ DE l’AMPA

PEDALADA A MONTALBÀ. Us esperem a tots el proper diumenge 7 de maig a les 10:30h davant de l’escola. És imprescindible l’ús de casc i armilla reflectant o portar la camiseta de la bicicletada. Pels nens que no en disposin, us facilitarem petos . Només heu de portar les postres i el cafè, el dinar va a càrrec de l’Ampa. No hi falteu!! D’altra banda ja podeu començar a preparar les actuacions per l’Escala Hifi de la festa de final de curs. Els vostres delegats us aniran informant. Un any més gaudirem del millor espectacle!!

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Maig

4art CONGRÉS DE JOVES INVESTIGADORS 9 i 10 de maig del 2017, CosmoCaixa (Barcelona)

Una mirada retrospectiva a la història targarina Tàrrega s. xix-xx POLÍTIC • La política es vivia en tot l’Estat sota el règim absolutista de la Restauració. • A Tàrrega es creà la Lliga Catalanista d’Urgell i Segarra (28 de maig de 1903) que impulsà extraordinàriament la candidatura de Solidaritat Catalana conjuntament amb altres institucions de les Terres de Ponent. • Tàrrega rep el títol de ciutat el 1884 i Enric de Càrcer és escollit alcalde.

SOCIAL • L’evolució de la població activa de Tàrrega va ser entre els anys 1875 i 1920. • La vida municipal targarina en aquells anys estava monopolitzada pels rics i la classe alta local. Tenien un desig de prestigi personal, de lluïment i de poder local. • Una de les principals personalitats targarines de l’època va ser el senyor Enric de Càrcer i de Sobies.

ECONÒMIC • Els beneficis de la burgesia targarina van sorgir amb les construccions dels bells habitatges modernistes • La prosperitat comercial de la ciutat porta l’aparició d’institucions com la Cambra de Comerç i una oficina de la Caixa. • Tàrrega també es dedica a l’agricultura. L’any 1910 té lloc a Tàrrega el XIII Congrés Agrícola, organitzat per la Federació Agrícola.

Fem recerca...

Conclusions... Cambra de comerç

Cal Fité

Cal Sobies Farinera Balcells

Cal Bergadà

Casa Càrcer Cal Maimó

Font de la Guitarra

Ho mostrem...

Font del Congrés Agrícola

Casa Segarra

Font Canaletes

Cal Maginet

Cal Sàrries

Escultor Antoni Alsina Amils

Web de l’escola

Escola Pia Tàrrega

Dra. Mireia Freixa i Serra

Alumnes de Cicle Superior de Primària Alfry Jr., Alvaro, Antoni, Arnau B., Arnau P., Aroa, Àurea, Bernat, Berta, Biel A., Biel S., Bernat, Brithany, Candela, Carla E., Cesca, Dayron, Edgar, Emma, Enric, Eudald B., Eudald T., Eusebi, Fàtima, Gerard, Iury, Jana, Jihane, Joan M., Joan T., Jordi A., Jordi L., Judit, Laura B., Manel, Marcos, Marta, Michael, Mohssin, Natàlia, Nerea, Oriol, Pau, Paula, Randolf, Santiago, Sara, Sergi, Silveri, Vinyet, Yasmin, Zhuoran.

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Maig 1

FESTIU.

2

Entrega dels informes d’orientació a les famílies de 4t d’ESO.

3

Test IPP-R d’orientaació acadèmica, Departament Psicopedagògic.

4

Jornada gastronòmica, Hawaii, organitza monitors del menjador de l’Escola amb la col•laboració de SERUNION.

4/5

Proves de competències bàsiques, alumnes de 6è de primària, Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.

5

Gimcana de rastres, alumnes de 3r de primària. Classe-audició sobre la guitarra elèctrica i música amplificada, a càrrec de Joan Nicolau, alumnes de 3r.

6

JORNADA PEDAGÒGICA “SOM EDUCADORES – SOM EDUCADORS” a l’Escola Pia Terrassa, organitza Escola Pia Catalunya.

7

Bicicletada a Montalbà, organitza l’AMPA de l’Escola.

8

Xerrada amb l’escolapi Andreu Trilla, tots els alumnes. Visita al Museu Comarcal: “Els Sobies-Càrcer de Tàrrega i la Tàrrega del seu temps” alumnes de cicle superior.

9

Fruita a l’escola: poma i pastanaga.

10

11

Investiga amb RecerCaixa! Presentació del projecte sobre el Modernisme a Tàrrega, al Cosmo Caixa de Barcelona. Alumnes de 5è i 6è de primària. PESSIGA’T, campanya en benefici de l’Escola Pia Jaume Pallerolas de Mexicali, organitza equip de pastoral. Xerrada amb l’escolapi Andreu Trilla, tots els alumnes. Dins del actes de la Festa Major, participació dels alumnes de 5è de primària al ball de l’Eixideta i el ball de bastons. A les 18:30 a la Plaça Major. Organitza Associació Guixanet.

12

FESTIU LOCAL. “HÀBILESPORT” DE FESTA MAJOR, Pavelló Municipal d’Esports de Tàrrega, a les 11 hores del matí. - Categories Pre-benjamí, Benjamí i Aleví (de 1r a 6è de Primària)

19

JEIC, JORNADA D’ESPORT I CONVIVÈNCIA A L’ESCOLA PIA DE MOIÀ, alumnes de 6è de primària. Organitza Escola Pia de Catalunya.

19

Entrega dels informes d’orientació a les famílies de 3r d’ESO. Últim dia del projecte APS, alumnes de 3r d’ESO.


Maig 22

Pla Salut i Escola - Consulta Oberta, Laura Marimon, infermera del CAP Taller de reanimació cardiopulmonar, alumnes de 4t ESO.

23

Taller de suport vital i DEA alumnes de 6è de primària. ROBÒTICA. MOSTRA DELS TREBALLS DELS ALUMNES DE L’EXTRAESCOLAR DE ROBÒTICA, ACTIVITAT OBERTA A TOTES LES FAMÍLIES I ALUMNES. A LES 18H AL LABORATORI.

26

Jornada gastronòmica, per a la celiaquía, organitza monitors del menjador de l’Escola amb la col•laboració de SERUNION.

29

Celebració del perdó pels alumnes que fan la 1a comunió a l’Escola i assaig de la Primera Comunió Escola.

30

Últim dia de l’extraescolar de robótica.

31

Últim dia de l’extraescolar de càlcul mental Aloha.

Placeta de maig 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you