Page 1

Març

Març

SUṀṀEM I EL CANVI EDUCATIU El sistema educatiu actual és molt similar, si no el mateix, que el que es va forjar a principis del segle XX durant la Revolució Industrial. En aquell moment el més important era produir, i les cadenes de muntatge formaven el gruix industrial del país. És el moment que es va definir l’escola moderna com una línea de professors que havien d’introduir continguts en cada alumne. Amb els anys, les empreses van descobrir que motivar els empleats era fonamental per aconseguir millors resultats. Però, en canvi, el model educatiu actual, en gran mesura, encara segueix ancorat en l’antiga”cadena de muntatge”. Cal doncs aplicar-li un nou model: les bones solucions són fruit més de la cooperació que de la competició. Ara bé, treballar de manera cooperativa vol dir canviar substancialment l’estructura de l’activitat a l’aula. Potenciem la participació de tot l’alumnat, l’autoconfiança i el lideratge compartit, i millorem així l’atenció a la seva diversitat. La neurociència demostra que l’aprenentatge és actiu. I quan l’alumnat escolta al docent de manera passiva, desconnecta, i en general no aprèn. No obstant això, avui en dia el més corrent encara és que l’alumnat treballi sol, interactuant només amb el docent per resoldrre dubtes o fer-li consultes. Aquesta és una estructura d’activitat individual i que fomenta l’invidualisme essent, alhora, la que segueixen molts llibres de text escolars. En l’anomenada estructura cooperativa de l’activitat, organitzem els alumnes en equips reduïts, perquè puguin ajudar-se els uns als altres, interactuant amb els seus companys. En aquest cas, es pretén, lògicament, que aprenguin el que els ensenyem, que arribin als objectius proposats, però, a més els demanem que contribueixin que també i arribi tot l’equip. Una estructura com aquesta promou l’assoliment de l’excel•lència, però una excel•lència que s’assoleix proucurant també la dels companys i companyes de l’equip. Seguim SUMMANT!

PORTES OBERTES Des de l’Escola, us volem convidar a la Jornada de portes obertes que farem el proper diumenge 11 de març, d’11:00h a 13:30h. A banda de poder veure tots els espais de l’escola (aules, laboratori, taller, biblioteca, aula d’informàtica, etc) i les activitats, treballs i projectes que han fet els vostres fills i filles; també podreu conèixer de primera mà, projectes tan importants com el SUṀṀEM, el projecte digital a secundària, el d’altes capacitats (ATAC), una mostra de l’activitat d’extraescolar de Robòtica, el grup Mou-te, l’AMPA, etc; com també gaudir d’una matinal d’activitats esportives a la pista de l’escola i moltes coses més! PROGRAMA DE LA JORNADA • Recepció al vestíbul • Visita personalitzada a càrrec dels docents de l’escola per a conèixer el nostre projecte educatiu i les instal•lacions. • Visita lliure

1

Teatre en Anglès: “Murder Mystery” alumnes de 4t d’ESO, a les 10:30 al Teatre Ateneu.

2

Inici de l’Aprenentatge Servei (APS) alumnes de 3r d’ESO. Sortida d’infantil al nuclizoològic, Ull de bosc (Gimenells)

4

Inauguració del Camí de Calassanç (Gerri de la Sal-Sort) organitza Escola Pia Catalunya.

5

Visita a la comissaria PG-ME de Tàrrega, alumnes de 3r de primària. Xerrada “Finances per la Vida (FV)” alumnes d’Emprenedoria de 4t d’ESO – EFEC.

5/16

Proves diagnòstiques, alumnes de 3r de primària. Departament d’Ensenyament.

6

Fruita a l’escola, Maduixot / Pera Conference / Cirerol / Poma Vermella / Taronja addicional aportada per Afrucat

7

Xerrada: “Violència Masclista” 4t d’ESO – Mossos d’Esquadra. Sortida SUṀṀEM, alumnes de 5è i 6è de primària, al Parc Eòlic de la Serra del Tallat.

8

Teatre en anglès 6è de Primària “Beauty and the Beast”

9

Excursió al Zoo de Barcelona, alumnes de Cicle Inicial.

11

JORNADA DE PORTES OBERTES

12

Trobada i xerrada de l’escolapi Andreu Trilla amb tots els alumnes de l’escola.

14

Sortida 2n Trimestre, alumnes de 1r i 2n d’ESO (Cooperativa de Guissona) i alumnes de 3r i 4t d’ESO (Saló de l’Ensenyament)

15

XIVè Certamen de lectura en veu alta, alumnes d’ESO, Sala d’actes dels Serveis educatius.

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Març

Març

• Espais: o Planta baixa ■ Aules d’Infantil: P3, P4 i P5 ■ Pati: Activitats lúdico-esportives ■ Claustre: Grup MOU-TE - Espai de Creixement Personal ■ Menjador: Infantil, Primària i ESO ■ Sala Polivalent: Psicomotricitat, Educació Física i Extraescolars. o Primer pis ■ Aules de Primària: 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è ■ Aules de Secundària: 1r, 2n, 3r i 4t ■ Espai SUṀṀEM: Aula de 5è de Primària ■ Projectes aula d’Altes Capacitats (ATAC): aula de 6è de Primària ■ Espai AMPA ■ Aula d’Informàtica: mostra de Robòtica a l’escola. ■ Aula de Tecnologia: mostra de treballs ■ Aula d’Atenció a la Diversitat (Departament Psicopedagògic) ■ Laboratori ■ Biblioteca

19

Inici del 3r trimestre. Inici de l’activitat de piscina, alumnes d’infantil i Cicle inicial de primària. Viatge a Londres de 4t d’ESO. Consulta oberta, a càrrec de la infermera del CAP, Laura Marimon. Avaluació 2n trimestre, ESO.

20

Avaluació 2n trimestre, PRIMÀRIA.

21

Reunió de delegats de 1r, 2n i 3r d’ESO amb direcció. Lliurament dels informes del 2n trimestre (ESO)

23

A l’Escola mengem la mona! Alumnes d’Infantil i Primària Lliurament dels informes del 2n trimestre (Primària) Inici de les vacances de Setmana Santa.

25

DIUMENGE DE RAMS, AL CLAUSTRE DE L’ESCOLA (11:30)

COMENÇA L’APRENENTATGE SERVEI A 3r D’ESO L’Aprenentatge Servei (ApS) és una proposta que integra el servei a la comunitat i l’aprenentatge acadèmic en un sol projecte que permet als i les estudiants formar-se tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar- lo. L’ApS no és només una estratègia d’aprenentatge per aconseguir que els estudiants adquireixin més i millors coneixements, encara que òbviament es tracta que optimitzin els seus aprenentatges. Tampoc és un conjunt de tasques de voluntariat per sensibilitzar als i les estudiants, encara que és una bona idea incorporar l’ajuda a la comunitat com a dinamisme formatiu. L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat. L’aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social. És per aquest motiu que els nostres alumnes de 3r d’ESO col•laboraran, fins a final de curs, amb diferents entitats de la nostra ciutat. Aquest any les entitats amb les quals col•laborem són: l’Associació Alzheimer, la Llar d’Avis del Carme, la Residència Sant Antoni i l’Associació Alba Els desitgem que sigui una experiència ben enriquidora per tots ells.

Abril 2

Festiu. Dilluns de Pasqua.

3

DIA LECTIU

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Març RACÓ DE L’AMPA Primerament, volem donar les gràcies a tots aquells que heu col•laborat i participat en el Carnestoltes que es va dur a terme el dissabte 10 de febrer a la nostra ciutat. Des de l’ l’AMPA felicitem també els alumnes que van guanyar el concurs de comparses d’ESO. Aquest any el premi ha recaigut en el curs de 4t d’ESO. Gràcies per la vostra implicació. ENHORABONA nois i noies!!! L’AMPA, a més de participar com a jurat de les comparses en el Carnaval d’ESO, es va fer càrrec de la xocolatada per a tots els infants i joves. També informar-vos que el proper dia 11 de març, tindrem el nostre espai a la Jornada de Portes Obertes, per a contestar tots els dubtes que hi hagi i també per oferir un petit refrigeri. I, tot just refets del carnestoltes...ara toca pensar en la bicicletada! Famílies cal que us guardeu el dia 22 d’abril per celebrar junts la festa de la bicicletada familiar, que aquest any tindrà una sorpresa!! Cal Estar atents a les informacions dels delegats, per que el mes de març, posarem a la venta les samarretes conmemoratives de la Bicicletada d’aquest curs 17/18.

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/

Placeta Març 2017-18  
Placeta Març 2017-18  
Advertisement