Page 1

Febrer

Gener

SUṀṀEM Aquest curs ja tenim nous cursos iniciats amb aquest nou projecte pedagògic que ens permet des de la coherència amb la nostra Missió i Valors, seguir donant respostes educatives reals als reptes que hauran de viure els infants i joves, en una societat en canvi constant. Els alumnes de P4 d’infantil, 3r, 5è de primària i 1r d’ESO s’inicien com a primer any, i per tant, durant el primer trimestre han realitzat activitats de cohesió de grup i aprenentatge de diverses estructures cooperatives. En canvi els alumnes de 6è de primària, que el curs passat van començar pilotant aquest projecte a 5è de primària, ja es troben en la fase de generalització, plenament immersos en aquesta metodologia duent a terme el primer dels dos itineraris d’aprenentatge (IA) que faran al llarg del curs. També és molt important destacar la formació del professorat, element clau en la implementació del SUṀṀEM a la nostra escola. Els docents de les diferents etapes dediquen moltes hores de formació com també a la creació, disseny i revisió dels IA, continuant d’aquesta manera les formacions que van rebre el curs passat, tot sota el paraigües d’Escola Pia Catalunya i la Universitat de Vic; a la vegada que comparteixen (treball en xarxa) les seves experiències amb la resta de docents del grup Escola Pia que ja apliquen –ho he estan a punt de fer- el SUṀṀEM a l’aula. AIXÍ DE MICA EN MICA...PERÒ AMB PAS FERM ANEM FENT CAMÍ, ANEM SUṀṀANT!!

30

Celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

31

Teatre: “No em ratllis!” alumnes de 3r d’ESO, al Teatre Ateneu, organitza Consell Comarcal.

Febrer 5

ESO: Inici del 2n quadrimestre (canvi d’optatives) Xerrada emprenedoria: “Inversió Intel•ligent (II)” alumnes d’emprenedoria de 4t d’ESO, organitza Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC)

6/16

Departmanent Psicopedagògic: resultats de les proves i informes EFAI 1, a la secretaria de l’Escola, alumnes de 3r de primària.

6

Tal i com diu el refrany…: “De tard o de primer, Carnestoltes pel febrer!”… Aquest any, el senyor Carnestoltes ens ve a visitar: el divendres 9 de febrer. Així, doncs, cal posar a punt les disfresses per poder saltar i ballar al costat del Rei Pòtol (Miquelet del bitxo) i dels nostres capgrossos. Com l’any passat el Rei Pòtol ens farà arribar les seves conegudíssimes ordres que presentarem, cada dia de la setmana de Carnestoltes, a l’entrada de l’escola i que també podreu veure a la nostra pàgina web: de manera que si us voleu divertir, les seves normes haureu de seguir!

Proves de Competències Bàsiques, alumnes de 4t ESO. Consell Superior d’Avaluació. Programa “Fruita a l’escola”: Poma Golden, Taronja i Pera.

7

Proves de Competències Bàsiques, alumnes de 4t ESO. Consell Superior d’Avaluació. Lliurament dels butlletins de preavaluació del 2n trimestre (alumnes de secundària) Xerrada salut: “Classe sense fum” alumnes de 1r d’ESO, organitza Departament d’Ensenyament.

9

CARNESTOLTES!!

Enguany, el tema d’aquesta festa també va lligat amb el lema de la campanya RECICLA’T! i, per tant, totes les disfresses i la decoració de l’escola, estaran relacionades amb el missatge:

12

Festiu de lliure disposició.

14

Xerrada inclusió: “GAME OVER” alumnes de 4t d’ESO, a càrrec de l’Institut Guttmann. Xerrada social: “Situacions de Risc” alumnes de 2n d’ESO a càrrec dels Mossos d’Esquadra.

Després de la Candelera, Carnestoltes ve al darrera! ARA ARRIBA EL CARNESTOLTES...!!!

MOURE’NS ENS FA FELIÇOS!

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Febrer

I per fer-ho:

Febrer

10:30 h Arribada del Miquelet del Bitxo. El rebrem al pati de l’Escola TOTES I TOTS BEN DISFRESSATS perquè s’anunciarà l’inici de la desfilada d’ESO. 10:30-11:00 h CARNAVALESO: concurs de comparses a l’ESO. 11:00-11:30 h Lectura del sermó (mentre el jurat delibera) 11:30-11:45 h Lliurament de medalles i del títol de comparsa a càrrec dels membres de l’AMPA. 12:00 h Inici de la Rua pels carrers de Tàrrega (Recorregut: C/ Capellans, C/Sant Joan, Avda. Catalunya, C/Sta. Anna, C/Carme, plaça del Carme i C/ Agoders; seguirem cap a la plaça Major, C/ Sant Joan i tornada a l’escola)

16

Alumnes de secundària, recuperacions de cursos anteriors. Esquí i activitats a la neu a l’estació d’esquí del Port del Comte, alumnes de cicle superior, organitza Consell Esportiu de l’Urgell.

19

Xerrada salut: “Malalties de transmissió sexual” alumnes de 3r d’ESO, a càrrec de la infermera del CAP Laura Marimon. Xerrada emprenedoria: “Els impostos i tu (IT)” alumnes d’emprenedoria de 4t d’ESO, organitza EFEC.

23

Lliurament dels INFORMES QUADRIMESTRALS DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS.

INFANTIL I PRIMÀRIA 15:00 h Cada curs a la seva classe per preparar la desfilada. 15:30 h Inici de la desfilada. 16:30 h Lliurament de títols de comparsa i per acabar, FI DE FESTA!! música i xocolatada per a tothom. Un carnaval més, volem agrair la col•laboració de l’AMPA. Ah!! i no ens n’oblidem: ja sabeu que, com cada any, els pares i mares disfressats hi sou convidats!!! RECORDEU: El dia de Carnestoltes es mantindran les activitats extraescolars corresponents i el servei de permanència.

TORNA LA FRUITA A LESCOLA. Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, s’ha convocat un any més el programa “A la nostra escola mengem + fruita”, en el marc del Pla de consum de fruita a les escoles pel curs escolar 2017/2018, amb l’objectiu de promoure el consum de fruites i hortalisses entre la població escolar i contribuir a la promoció d’hàbits alimentaris saludables. En el Pla de Consum del curs 2017/2018 s’ha previst fer 6 entregues mensuals, de gener a juny de 2018, amb un total de 25 racions de fruites i hortalisses per a cada nen. La primera entrega s’ha realitzat durant el mes de gener, amb un lliurament de quatre peces de fruita. Aquest curs, el DARP realitzarà la distribució de fruita del Programa mitjançant l’empresa AFRUCAT i per tal d’assegurar l’eficàcia del Pla, la distribució de fruita anirà acompanyada de mesures educatives i de conscienciació dels hàbits de consum saludable, mitjançant activitats i unitats didàctiques. Seguidament us informem que el proper DIMARTS 6 de FEBRER farem el

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/


Febrer

repartiment de les següents fruites: * Kiwi (120 g/alumne) * Poma Golden (180 g/alumne) * Taronja (200 g/alumne) * Pera (180 g/alumne) - Fruita addicional aportada per Afrucat Sent pel que queda de curs, la distribució de fruites que a continuació us detallem. MARÇ: Maduixot / Pera Conference / Cirerol / Poma Vermella / Taronja (addicional aportada per Afrucat) ABRIL: Maduixot / Poma / Pruna / Plàtan. MAIG: Albercoc / Nespra / Pera / Nectarina. JUNY: Cirera / Préssec / Préssec pla / Préssec (addicional aportat per Afrucat)

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS El divendres 23 de febrer es lliuraran a les famílies els informes quadrimestrals de les activitats extraescolars a què estan apuntats els seus fills/filles. Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb la responsable, la professora d’Educació Física i coordinadora d’aquestes activitats, la Joana Gabarró.

RACÓ DE L’AMPA Primerament, volem donar les gràcies a tots aquells que heu col•laborat i participat en els tres tombs de Sant Antoni que es van dur a terme el passat diumenge 28 de gener a la nostra ciutat. A més a més, volem felicitar al curs de 3r de primària que va obtenir el 3r premi en la categoria de tema lliure, amb la carrossa A LA RECERCA DE LA TÀRREGA PERDUDA. I, tot just refets dels Tres Tombs, ara toca el carnaval! És per aquest motiu que volem animar a tots els alumnes del centre i molt especialment, els alumnes d’ESO, a participar al Carnestoltes de l'Escola, el qual premiarem amb un sopar, tot recordardant que valorarem: l’ORIGINALITAT, DISSENY, PARTICIPACIÓ I COREOGRAFIA. A la vegada cal recordar que la nostra escola participarà al Carnaval de Tàrrega amb un total de 114 persones inscrites. Fem escola i també fem ciutat! Així doncs, esperem que la carrossa de l’AMPA de la Pia, llueixi tal com es mereix el proper dissabte de carnaval!! Us hi esperem a tots!!

Adreça de la pàgina web de l’escola: http://tarrega.escolapia.cat/

Placeta Febrer 2017-18  
Placeta Febrer 2017-18  
Advertisement