Page 1

2021

www.tarotshop.se


TA R O T S H O P Cat – Tarotpåse 9788865274101

La Nuit – Tarotpåse

89:-

9788865275498

89:-

Vad är en tarotlek?

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

De flesta tarotlekar består av 78 kort. 22 kort utgör den stora arkanan. Dessa kort representerar universella principer eller arketyper som speglar uppgifter eller utvecklingssteg som vi alla behöver klara av genom vår andliga utveckling.

2

De övriga 56 korten utgör den lilla arkanan. Dessa kort har en del likheter med vanliga spelkort. De består av numrerade kort från ett till tio och klädda kort (hovkort). Varje kort i den lilla arkanan tillhör ett element – stavar, svärd, bägare eller pentagram – och säger något om var man befinner sig i en förändringsprocess eller vilken typ av krafter man är influerad av. Processen kan handla om en mindre eller större förändring i ens inre eller i ens liv, eller något som berör hela mänskligheten eller universum. Genom sitt bildliga och symboliska uttryck rymmer tarotkorten en speciell möjlighet för intuitionen att öppna sig. Detta var något som till exempel psykiatern Carl Gustav Jung uppmärksammade. Han menade att tarotsymbolerna talar till vårt kollektiva omedvetna. När du börjar med tarot kan det vara en bra hjälp att sätta sig in i traditionella tolkningar av tarotsymboliken. Men i slutändan är korten verktyg för din egen intuition att komma till uttryck.

Unicorns – Tarotpåse 9788865275771

89:-

Sol – Tarotpåse 9788883956898

89:-


Vi på Tarotshop brinner för den djupa mystik och symbolik som döljer sig i tarot- och orakelkortens ofta vackra och intuitiva uttryck.Vårt syfte är att erbjuda dig ett så brett och spännande utbud som möjligt inom detta område. I denna katalog hittar du ett urval av allt som vi erbjuder på tarotshop.se både vad gäller nyheter och storsäljare. Från vårt växande lager får du snabb leverans och mycket bra priser!

FRAKT 29:- FRAKTFRITT VID 300:Katalogen gäller tillsvidare med reservation för felskrivningar och ändringar. Aktuella priser och villkor finns på www.tarotshop.se Tryckt hos Tallinn Book Printers 2021.

Innehåll JOLANDA DEN TREDJE TAROT . . . 4 TAROT STORSÄLJARE . . . . . . . . . . . . 8

TA R O T S H O P

Välkommen till Tarotshop

ORAKEL STORSÄLJARE . . . . . . . . 14 TAROT NYHETER 2021 . . . . . . . . . . 19 ORAKEL NYHETER 2021 . . . . . . . . 27 TAROT NYHETER 2020 . . . . . . . . . . 37 ORAKEL NYHETER 2020 . . . . . . . . 58 BÖCKER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72 ÖVRIGT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74 INDEX . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78

PAKET med Tarot (bok) och Rider Waite svensk tarot (pocket) Tarot av Kim Arnold är den ultimata tarotboken för nybörjare! Med detaljerad vägledning för hur du tolkar korten och gör dina egna läggningar.

Denna svenska tarotlek är baserad på den mest populära tarotleken genom tiderna, Rider Waite-leken från 1909 som bildat skola för de allra flesta lekar som skapats sedan dess. Här är den svåråtkomliga symbolvärlden förtydligad för att göra leken mer användbar. A E Waite, berömd ockultist och mystiker, ansåg att dåvarande tarotlekar var ofullständiga och beslöt att skapa en egen tarotlek där hans kunskap inom den esoteriska traditionen skulle komma till uttryck på samtliga 78 kort. TAROTPAKET: TAROT BOK + WAITE SVENSK TAROT (POCKETSTORLEK)

Finns även i paket med standardstorlek: ART.KOD 89913WS (329:-)

ART.KOD 89913WP

279:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Kim Arnold är professionell tarotläsare och lärare i tarot. Hon har grundat den prestigefyllda UK Tarot Conference, som rankas som en av de bästa tarotkonferenserna i världen.

3


TA R O T K O R T

Jolanda den Tredje

TAROT

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

& HÄXKONST

4

BOK Tarotkorten är ett holistiskt kunskapssystem och ett globalt, allmängiltigt bildspråk som beskriver varje enskild människa som mikrokosmos i makrokosmos, i alla hennes aspekter och relationer. I den här boken visar häxan och sierskan Rosie Björkman oss in i tarotkortens magiska symbolvärld och ger oss vägledning i hur vi kan använda tarotkorten för att bättre se och förstå vad som händer i och omkring oss. Med visdom, humor och lekfullhet bjuds vi på en gnistrande regnbågsblandning av kunskaper från många olika andliga traditioner som väcker upp vår egen omedvetna visdom. En av de grundläggande källorna i boken är den nordamerikanska shamantraditionen som kallas för Sötmedicin, en alternativ läkekonst som inkluderar

närvaron av andlighet i allting skapat på jorden. Ur den traditionen förmedlar Rosie spännande teorier och förslag på korta praktiska övningar som skapar rum för andlighet i vardagen, och som läsaren enkelt och snabbt kan göra själv hemma. Genom sin långa erfarenhet har Rosie Björkman kommit att bli en av Sveriges ledande experter inom ockultism och andlighet, och som forskare i den magiska verkligheten kan det här sägas vara hennes avhandling i tarot och häxkonst. Förutom att hon haft sitt eget tv-program håller hon kurser och seminarier där hon på ett modernt sätt för fram de gamla häxtraditionerna. 9789189033856

249:-

Mjukband 415 sidor


TA R O T K O R T

VÄLKOMMEN IN I TAROTKORTENS MAGISKA VÄRLD! LEK Jolanda den tredje Tarot är ett samarbete mellan häxan och sierskan

ROSIE BJÖRKMAN och konstnären HANS ARNOLD . Sedan den

9789189033863

269:-

SET JOLANDA DEN TREDJE – TAROT & HÄXKONST INNEHÅLLER: Tarotleken Jolanda den Tredje Tarot, 78 kort i färg Boken Jolanda den Tredje – Tarot & Häxkonst, mjukband 415 sidor med bland annat utförliga tolkningar av varje kort och exempel på läggningar 9789189033870

499:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

gavs ut första gången år 2000 har den blivit en av de mest populära tarotlekarna i Sverige och har även getts ut på engelska. Leken har 78 kort. Ett häfte medföljer som ger en kortfattad introduktion och nyckelord om varje kort.

5


TA R O T K O R T

BJÖRNEN

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Om vi väljer att tro att det finns många frågor i livet kan vi också välja att tro att alla svar också finns, inom oss. Björnen lär oss om vår kraft att drömma, och att i drömmen finna de svar vi behöver. Ju mer vi lyssnar på våra drömmar, ju mer kunskap får vi, både om oss själva och om varandra.

6

Den här läggningen använder du om du vill kolla upp dina livsmål, dina ambitioner och drömmar.

1. Kort ett, björnens tredje öga, beskriver hur din verklighet ser ut utifrån ett högre perspektiv, det speglar ditt stjärnjag. 2. Kort två, björnens vänstra ram, beskriver vad du redan har för erfarenheter på din väg genom livet, din styrka. 3. Det tredje kortet, björnens högra ram, speglar vad framtiden har i sitt sköte, dina drömmars mål. 4. Det fjärde kortet lägger du i björnens hjärta, och det speglar din egen relation till din spiritualitet, din förmåga att lyssna inåt i ditt hjärta.

Fler läggningar hittar du i boken Jolanda den Tredje – Tarot och Häxkonst

5. Det femte kortet blir björnens svans, som representerar det som finns bakom ryggen, vad du skulle behöva se och ta itu med för att fortsätta ditt växande.


NARREN

TA R O T K O R T

0

KORT 0

Välsignad vare mänsklig dårskap, den sätter fart på hormonerna, får universum att snurra, och ligger i grunden för nya idéer som för evolutionen framåt. Nyckelord: Underhållning, humor, tillit, oskuldsfullhet, irrationalitet, impulsivitet Astrologiskt tecken: Oxen Planet: Uranus Färg: Grön, röd och gul

BETYDELSEN

FÖR RELATIONEN

Narren följer sitt hjärta, inte sitt förnuft. Det kan vara så att du är förälskad i en person som din omgivning, dina föräldrar eller samhället i stort, aldrig skulle acceptera. Men bry dig inte om att lyssna på dessa negativa röster. Följ ditt hjärta! Även om den här relationen inte kommer att vara livet ut (kanske den bara varar en vecka) så behöver du inte bry dig om det just nu. Vi lever bara en gång, åtminstone i den här kroppen, och vad lever

NARR EN

vi egentligen för, om inte för att älska och bli älskade, här och nu. Släng alla funderingar på eventuella konsekvenser överbord, och ta för dig. Ibland behöver vi riskera något för att få något.

UPP OCH NER

Opålitlighet, dumdristighet, fult spel Narren upp och ner stannar aldrig länge nog för att möta konsekvenserna av sitt handlande. Gräset verkar alltid vara grönare på andra sidan staketet ... Livet har förvandlats till ett spel, en skådeplats, och det är svårt att veta vem som ljuger och vem som talar sanning. Man tar sig själv på alldeles för stort allvar. Ett rastlöst sökande efter nya adrenalinkickar driver upp insatserna. Practical jokes som drivs för långt.

Utdrag ur boken Jolanda den Tredje – Tarot och Häxkonst

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Narren är den del av oss som kallas för det magiska lilla barnet, hen som hittar en fjäder eller en sten och bara vet att den är magisk. Liksom det lilla barnet är Narren både kvinna och man, och visar skapelsens dualitet. Allting som skapas skapar omedelbart sin egen motsats för att sedan skapa sig själv vidare i ett oändligt antal variationer. Att spegla sig i Narren är som att gå in i Lustiga Huset. Varje spegel ger en ny bild av hur man kan se ut, i en är man kort och tjock, i nästa lång och smal, i en tredje står man på huvudet. Narren ger frihet att välja vilken spegling och attityd man för närvarande vill kliva in i. Och frihet att närsomhelst ändra sig. Hen vill få oss att förstå att vi har hur många alternativ som helst, inte bara det ena eller det andra, utan både/och, och också det tredje, fjärde, femte och så vidare. Det är fritt att prova sig fram. Det enda som betyder någonting är det val man gör just nu. Det man valde igår var igår, och det man kommer att välja imorgon är imorgon. Har man lärt sig någonting av det man valde igår så är det utmärkt. Om man inte har lärt sig någonting så är det också bra. Med Narren följer oräkneliga chanser. När Narren dyker upp är det är ingen idé att försöka vara rationell eller förnuftig eller att göra upp planer. Istället ska du följa dina impulser, låt dig själv hållas med vad det än är du vill hitta på, så länge det inte skadar någon! Livet kan inte alltid vara så allvarlig med så oproportionerligt stort fokus på pengar, det finns andra värden. Använd humor, glädje och skratt för att lösa konflikter. Improvisera!

© Paneter 2021

7


TA R O T K O R T S T O R S Ä L J A R E RIDER-WAITE (STD)

249:-

9789187512483

(POCKET) 9789198216585

249:-

199:-

9780913866139

179:-

9783905021257

199:-

9781401955960

219:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

THOTH TAROTLEK

9789187512711

8

ÄNGLATAROT

9789197938549

349:-


TA R O T K O R T S T O R S Ä L J A R E 9781401958039

189:-

ETHEREAL VISIONS

9781572819252

189:-

JOHN BAUER TAROT

9788865275306

159:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

THE LIGHT SEER'S TAROT

9


TA R O T K O R T S T O R S Ä L J A R E

9788865275917

219:-

TAROT OF SEXUAL MAGIC

9788883958823

159:-

CRYSTAL VISION TAROT

9781572817029

169:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

GOLDEN ART NOVEAU TAROT

10


TA R O T K O R T S T O R S Ä L J A R E 9788865272282

219:-

WITCHES TAROT BOXED KIT

9780738728001

229:-

KIT (KORT + BOK) 9780738715797

229:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

GOLDEN UNIVERSAL TAROT

SHADOWSCAPES TAROT DECK

9780738727325

189:-

11


TA R O T K O R T S T O R S Ä L J A R E COSMIC TAROT

9783905219685

199:-

9783905219401

149:-

9780738746340

229:-

EROTIC TAROT OF MANARA

9788883951169

159:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

EVERYDAY WITCH TAROT

12


TA R O T K O R T S T O R S Ä L J A R E 9780738753539

229:-

TAROT MUCHA

9788865273067

219:-

CROW TAROT

9781572819610

179:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

MYSTICAL MANGA TAROT

13


ORAKELKORT STORSÄLJARE

9781401959241

149:-

WORK YOUR LIGHT ORACLE CARDS

9781781809952

169:-

MOONOLOGY ORACLE CARDS

9781781809969

149:-

9789197938594

269:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

ÄNGLASVAR ORAKELKORT

14


ORAKELKORT STORSÄLJARE GAIA ORAKELKORT

299:-

9789187512827

399:-

9780980398373

199:-

9780880797542

349:-

9781401952501

279:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

OSHO ZEN TAROT BOX

9789198288902

MYSTICAL SHAMAN ORACLE CARDS

15


ORAKELKORT STORSÄLJARE

7350061045025

199:-

LEE SEGER HEALINGKORT

9789198343106

369:-

A YOGIC PATH ORACLE KIT

9781465483706

299:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

ÄNGLAKORTLEK

16


ORAKELKORT STORSÄLJARE 9789197938570

269:-

ROMANTIKÄNGLARNA ORAKELKORT

9789197938563

269:-

ENERGY ORACLE CARDS

9781401940447

199:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

ÄNGLAR & HELGON ORAKELKORT

17


ORAKELKORT STORSÄLJARE

9789197472661

249:-

THE SPIRIT ANIMAL ORACLE

9781401952792

219:-

ARCHANGEL ANIMAL ORACLE CARDS

9781788170765

149:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

VILDMARKENS SPRÅK

18


TAROT ORIGINAL 1909

9788865276945

TAROTPÅSE ORIGINAL 1909 (SATIN)

9788865277331

TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET MAJ

159:89:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET SEPT

ROTA MUNDI TAROT

9780764361500

279:-

19


TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET MAJ

GOETIA TAROT IN DARKNESS (KIT)

9788865277027

219:NYHET AUG

VLAD DRACULA TAROT

9781925924978

199:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET MAJ

20

DANCING IN THE DARK TAROT

9788865276969

159:-


THE DREAMKEEPERS TAROT

9781646710140

TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET JAN

229:NYHET FEB

TAROT OF MYSTICAL MOMENTS

9781646710096

229:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET SEPT

FERENC PINTER TAROT (KIT)

9788865277041

219:-

21


TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET MAJ

SYMBOLIC TAROT OF WIRTH

9788865276952

159:NYHET JUNI

TAROT CATS

8420707451998

159:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JULI

22

TAROT VINTAGE

9788865277089

199:-


TAROT OF OPPOSITIONS (KIT)

9788865277034

TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET SEPT

219:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET AUG

NAIBI DI GIOVANNI VACCHETTA

9788865277096

259:-

23


TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET SEPT

SURREALIST TAROT

9788865276983

159:NYHET MAJ

VALENTINA TAROT (KIT)

9788865277010

219:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET APRIL

24

NATURE SPIRIT TAROT

9781591433996

229:-


ROSE TAROT

9780738758541

TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET SEPT

249:NYHET APRIL

WITCHLING ACADEMY TAROT

9780738762197

219:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JULI

TAROT AT THE END OF THE RAINBOW

9788865276976

159:-

25


TA R O T K O R T N Y H E T E R 2 0 2 1

NYHET JUNI

TAROT DE EL DIOS DE LOS TRES

8420707451981

159:NYHET AUG

AUSET GYPSY TAROT

9780764361524 2

21

199:NYHET JULI

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

world

0 fool TAA-Cards-v9.indd 1

26

TAROT FOR ALL AGES

dreamer

15/09/2020 10:39

TAA-Cards-v9.indd 2

15/09/2020 10:39

TAA-Cards-v9.indd 4

9781786279057

199:-

15/09/2020 10:39


ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET JULI

Läs mer om Ljusväktare på sidan 79. LJUSVÄKTARE

9788794098007

339:NYHET MAJ

AMOR ET PSYCHE ORACLE

9788865277195

139:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JUNI

ARCHEO

9780738764405

189:-

27


ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET MAJ

SACRED REBELS ORACLE

9780648746690

199:NYHET MARS

KALI ORACLE

9780648746713

199:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JAN

28

HEALING ENERGY ORACLE

9781925538915

199:-


CELTIC ASTROLOGY ORACLE

9788865277201

ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET AUG

139:NYHET MAJ

ARCHANGEL FIRE ORACLE

9781644112786

189:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JULI

PURE MAGIC ORACLE

9781925924664

159:-

29


ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET JAN

PEGASUS ORACLE

9781925538960

199:NYHET JAN

SACRED MOTHERS & GODDESSES ORACLE

9781925538977

199:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET MAJ

30

THROUGH THE EYES OF THE SOUL

9780648746799

199:-


GRATITUDE ORACLE

9781925538984

ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET JUNI

199:NYHET JAN

THE SACRED CREATORS ORACLE

9781401958336

189:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JULI

ARCHANGEL ORACLE CARDS

9781788173971

149:-

31


ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET SEPT

SECRET WOODS

9780764361685

179:NYHET JUNI

THE SACRED FOREST ORACLE

9781401960452

169:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JUNI

32

ANCESTOR SPIRIT ORACLE CARDS

9780648746805

199:-


CHILDREN'S SPIRIT ANIMAL CARDS

9780648746744

ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET FEB

169:NYHET APRIL

THE SHAMAN'S DREAM ORACLE

9781401959128

219:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JUNI

THE PRIESTESS OF LIGHT ORACLE

9781401960360

169:-

33


ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET JULI

THE EARTHCRAFT ORACLE

9781401960889

NYHET MAJ

ETERNAL SEEKER ORACLE

9780764361258

199:-

149:NYHET SEPT

MANARA EROTIC

9788865277225

139:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JULI

34

LANGUAGE OF FLOWERS ORACLE

9781925924404

159:-


STEAM PUNK LENORMAND

9788865277218

ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET NOV

139:NYHET JULI

GRAND TABLEAU LENORMAND

9788865277256

99:NYHET JULI www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JULI

GRAND TABLEAU LENORMAND CLOTH (60X60 CM) 9788865277300

149:-

NOTORIA CLOTH (60X60 CM) 9788865277317

149:-

35


ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET AUG

BODY HEALING CARDS

9781644112557

NYHET JULI

NYHET JULI

SACRED LIGHT ORACLE

9781925946260

159:-

ASTRAL REALMS CRYSTAL

229:-

9781925946284

159:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET APRIL

36

BARBIERI STARDRAGONS ORACLE

9788865277188

139:-


ORAKELKORT NYHETER 2021

NYHET JAN

Experience the alchemical wisdom of history’s most influential Sufi sages with this true work of devotion from esteemed artist, author and teacher, Rassouli. His glorious imagery, insightful commentary and direct translations from the Persian texts create a window into the rich and numinous world of Sufism. Discover your soul purpose, make empowering choices, trust your intuition, have more satisfying relationships and develop awareness, creativity, love and more. SUFI WISDOM ORACLE (KIT)

9781925538656

199:-

Do you dare to step away from the social media mandate? Are you ready to challenge yourself beyond the automatic solutions of creative work today? Can we break from business-as-usual and find alternative ways of approach? Whether starting with a problem that needs solving or a blank state waiting action, the decks bring a fresh take to the task at hand. Draw a prompt card from each or either pack, then apply the perspective or action for counter-cultural results. The goal is to (re)introduce elements of experimentation and play that press against the dry digitality typical of creative work today. OFFLINE MATTERS CARDS

9789063696078

169:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET OKT

37


Från ess till tio Numreringen från ess till tio i varje svit motsvarar en utvecklingsprocess från första manifestation till fullbordan av elementets kvalitet. Processens olika steg kan representera något som är behagligt eller obehagligt beroende på sammanhang. I

Esset är elementets källa, total enhet och en ny början.

II

Tvåan uttrycker elementet i sin rena form med sina inneboende motsatser.

III

Trean harmonierar elementets motsatser och befruktar dess skapande uttryck.

IV

Fyran förtydligar och förstärker elementet i sitt fysiska uttryck.

V

Femman sätter elementet i rörelse som leder till förändring.

VI

Sexan centrerar och balanserar elementet.

VII

Sjuan tillför svaghet till elementet och bryter ner dess stabilitet.

VIII

Åttan tillför ett nytt uttryck i elementet som ett resultat av insikt.

IX

Nian uppenbarar elementet och ger det största möjliga påverkan.

X

Tian år elementet i sin fullbordade form och slutet som föregår en ny början.

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

TA R O T K O R T

ELEMENTSVITERNAS NUMRERING

38

DEN GODA TAROT

9789198288933

349:-

9781401949501

189:-


TA R O T K O R T 9781401956707

189:-

THE MUSE TAROT

9781401958329

189:-

A JANE AUSTEN TAROT DECK

9781524761608

149:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

ANGEL GUIDANCE TAROT CARDS

39


TA R O T K O R T

9781572819801

700:-

SMITH-WAITE DELUXE TAROT – LIMITED GOLD EDITION

9781646710010

700:-

SALVADOR DALI DELUXE TAROT – LIMITED GOLD EDITION

9781572819894

700:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

ALEISTER CROWLEY DELUXE TAROT – LIMITED GOLD EDITION

40


Du kan räkna ut vilket kort som kommer att påverka dig under det kommande året. Ditt årskort börjar inte den första januari utan på din födelsedag, och det spelar en stor roll för det följande året. Du räknar ut ditt årskort genom att ta din födelsedag och räkna bort ditt födelseår. Ersätt det år du föddes med det år du just nu går in i. Om du exempelvis föddes den femtonde juni lägger du ihop 15 och 6 plus det år du går in i. Om året är 2014 blir siffrorna:

TA R O T K O R T

Räkna ut ditt kort för det kommande året

1+5+6+2+0+1+4=19 – Solen. Sedan lägger du ihop även de återstående siffrorna för att få ett stödjande, sekundärt kort, precis som med födelsekortet. 1+9=10 – Lyckans hjul. Så dina kort för det kommande året skulle bli Solen och Lyckans hjul. Vilken fantastisk kombination!

SOLEN

Sedan kan du gå vidare till att med hjälp av dina kunskaper från de tidigare kapitlen tolka vad årskortet betyder. Du behöver inte gripas av panik om du räknar ut ditt årskort och det blir Döden eller Tornet. Det betyder bara att det blir ett år av förändring och utmaningar. Det stödjande kortet ger dig kraft att möta utmaningarna.

EXEMPEL PÅ LÄGGNING

Det keltiska korset En läggning kan se ut hur som helst, bara du bestämmer reglerna på förhand och håller dig till dem.

10 5

1.

Upplevelsen så här långt

2.

Här är du nu

3.

Förhoppningar eller rädslor

4.

Blockeringar som du haft nyligen eller längre tillbaka

5.

Hinder

6.

Den närmaste framtiden

7.

Den närmaste framtidens utveckling

8.

Nästa förändring eller oväntade vändning

9.

Du i framtiden

9

1

3

2

4

8 6

10. Resultat eller summering

Läggningen är hämtad ur boken Tarot: lär dig att tolka korten av Kim Arnold (se sidan 3).

7

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

KORTENS POSITIONER

Fler tips om läggningar hittar du i boken.

41


TA R O T K O R T

III - the EMPRESS XVIII - the MOON

TRADITIONAL MANGA TAROT

XXI - the WORLD

9788865276525

159:-

XVII - the STAR III - the EMPRESS

GREGORY SCOTT TAROT

VII - the CHARIOT

9788865276532

159:-

0

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

XVII

I

0

XVII

I

42

CIRCLE OF LIFE TAROT (NEW EDITION – ROUND BOX AND CARDS)

9788865276419

219:-


TA R O T K O R T 8420707451776

159:-

PRIDE TAROT

9781646710034

179:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

THE MAGIC TAROT

3 of PENTACLES

VII –

TEEN WITCH TAROT

the CHARIOT

I–

the MAGICIAN

9788865276846

159:-

43


TA R O T K O R T

9 OF SWORDS

This innovative tarot features artwork from dozens of different artists, creating a vibrant deck that is built up from 82 unique contributions. Like a choir singing in harmony, this deck proves that the whole is much greater than the sum of its parts. With 82 cards (a standard 78-card deck plus additional cards for the four elements), Vox Arcana Tarot blends together the energy of the contributing artists to create a tarot that speaks to the full range of the human experience.

XXI - THE W

ORLD

2 OF CUPS

XIII - DEATH 9788865276631

219:-

ESSENTIAL TAROT

9788865276501

159:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

THE VOICE OF TAROT – VOX ARCANA

44


Att förstå ”rädslekorten” Det finns några kort i tarotleken som har starkt negativa bilder. Jag har tappat räkningen på alla gånger människor sett rädda ut när jag berättat att jag använder tarot. En annan vanlig reaktion är att de inte vågar ta emot en tarotläsning eftersom de inte vill ta risken att kortet Döden dyker upp. Det skräckinjagande kortet Döden har sällan med fysiska dödsfall att göra – den innebörden skulle kräva en särskild kombination med andra kort. Kortet Döden förutsäger en avslutning. Om klienten har ett viktigt problem ber jag tyst att Döden ska komma upp i läsningen, eftersom det i så fall betyder att problemet snart är slut och att förändringen är oundviklig. Det är oftast en helt och hållet positiv nyhet – när gamla dörrar stängs öppnas vägen för nya möjligheter. Kortet Djävulen representerar osunda bindningar. Om det kommer upp i en läsning är det troligt att du befinner dig i en situation som du egentligen inte vill vara kvar i. Fråga dig om du känner att du har kontroll eller om du upplever dig kontrollerad av en person eller situation. Kortets budskap är att bryta dig ur de begränsningar som håller dig fången och vidta positiva åtgärder för att förändra en situation i ditt liv.

Kortet Tornet visar ett brinnande torn som just blivit träffat av blixten. Det representerar plötslig förändring och kan vara starkt renande. Ofta behöver vi ”träffas av blixten” för att släppa gammal, negativ energi och destruktiva mönster och börja om på nytt. Kortet Månen varnar oss för skvaller, lögner och bedräglighet. Lita på din instinkt när månen dyker upp, för du har sällan fel. Dessa är några få av korten i stora arkanan som kan väcka oro – men oftast finns det ingenting att vara rädd för. Varje kort påverkas också av korten som omger det i en läsning. Det finns alltid ett positivt budskap i alla kort. Även om det innebär att vi måste ta itu med en situation som vi kanske helst skulle undvika blir det alltid rätt till sist. (Utdraget är hämtat ur boken Tarot: lär dig att tolka korten av Kim Arnold, översättning av Cicci Lyckow Bäckman. Se mer om boken på sidan 3.)

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Döden, Djävulen, Tornet och Månen

TA R O T K O R T

UTDRAG UR BOKEN TAROT AV KIM ARNOLD

45


TA R O T K O R T

Hovkorten Hovkorten består av fyra sviter med pager, riddare, drottningar och kungar. De är våra delpersonligheter, eller medvetandenivåer inom olika livsområden. De representerar varsin essens inom varje element och berättar om på vilket sätt vi lever ut och förhåller oss till de olika elementernas kvaliteter i vårt liv. Varje hovkort visar en arketypisk princip som på olika sätt påverkar vårt beteende. När vi accepterar en arketyp som verklig inom oss kan vi lära oss att bemästra det område som den representerar och ta oss till nästa nivå. Kungarna, drottningarna och riddarna symboliserar olika aspekter eller rörelseformer inom varje element och anses ha sina motsvarigheter i zodiakens tolv soltecken. KUNGARNA motsvarar de fasta tecknen, det vill säga eld, vatten, luft eller jord i fast form (lejonet, skorpionen, vattumannen, oxen). De är fadersgestalter som utstrålar handlingskraft, kontroll och auktoritet. Genom sin makt ger kungarna beskydd, men de kan också bli tyranner.

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

DROTTNINGARNA motsvarar de ledande, kardinala tecknen (väduren, kräftan, vågen, stenbocken). De är modersgestalter som ger liv, vägledning och inspiration genom visdom, kompetens och empati. Men de kan också ta liv eller bromsa utvecklingen genom att utöva kontroll.

46

RIDDARNA motsvarar de föränderliga och rörliga tecknen (skytten, fiskarna, tvillingarna, jungfrun). De representerar ungdomens längtan att förverkliga alla drömmar, en hängivenhet som ibland går över i tävlingslystnad och egoism. PAGERNA agerar ut en elementenergi i personligheten utan att tydligt definiera på vilket sätt det är aktivt. Pagerna är öppna och nyfikna inre barn som möter världen genom ett lekfullt sinne. De är oförutsägbara sanningssägare som ser nya möjligheter överallt, men de kan också vara nyckfulla skojare.


TA R O T K O R T One of the great masterpieces of the renowned 19th-century Italian tarot tradition, the Tarocco Sopraffino was originally printed in Milan by Ferdinando Gumppemberg, based on the original engravings and art of Carlo Della Rocca. This limitededition, numbered deck is part of Lo Scarabeo’s bestselling Anima Antiqua (Ancient Soul) series, and has been lovingly reproduced from originals found in some of the world’s finest tarot collections. The premium cardstock and deluxe box make for an elegant, collectible format that showcases this vibrant deck in all of its historical glory. 9788865276709

259:-

TAROCCHINO MONTIERI

9788865276693

259:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

TAROCCO SOPRAFFINO DELLA ROCCA

47


TA R O T K O R T

9788865276426

499:-

TAROT GOLD&BLACK (GOLD FOIL)

9788865276686

399:-

INVERSION TAROT IN A TIN

9781572819948

149:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

VISCONTI MODRONE TAROT – MUSEUM QUALITY

48


TA R O T K O R T

TAROTKORTENS URSPRUNG OCH INNEBÖRD

Symbolernas berättelse om livet Tarotkorten speglar vår andliga livsprocess och berättar något om var på vägen vi befinner oss – i det stora som i det lilla. Korten kan säga något om det som upptar oss i livet just nu, men de kan också spegla en djupare, inre resa som sträcker sig över lång tid och som kanske omfattar mer än oss själva. Varje enskilt kort i stora arkanan anses ha en speciell koppling till ett astrologiskt tecken eller en planet. Man får alltså hjälp av det astrologiska systemet i tolkningen. Det är dock viktigt att komma ihåg att tarotkorten i första hand talar till tolkarens egen intuition och inte ger givna svar. Den gudomliga källan

De äldsta tarotlekarna som vi känner till är från 1400-talets Italien och Frankrike, varav Marseilleleken är den mest kända. Den har flera likheter med vanliga spelkort.

rre

n

ka

ren jsa

äls nd e

Översteprästen

Översteprästinnan

De Djä

vu

len

len

Måttfullhet

So

m Ere

isa

de

ite

n

n

Tornet

St

jär

na

n

Yt me n

Världen

do

ne

sta

n

ter

Den skapade världen i Guds avbild

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

ttv

Lyckans hjul

En del tarottolkare använder symbolen Livets träd (se illustration) i den judiska kabbalan för att beskriva de 22 korten i stora arkanan – deras syfte och inbördes relation. Livets träd är en bild av universum i sin fulländade form. Man kan säga att korten i stora arkanan representerar stadier i skapelseprocessen där det fysiska i sin fulländning blir till Guds avbild. I vår tolkning av korten kan vi se dem som stadier i vår andliga utvecklingsprocess. Både vi själva och allt vi företar oss genomgår en slags förändring från gudomlig helhet, genom splittring i materien till fulländning i Guds avbild.

Na

er n

Styrka

Den hängde

STORA ARKANAN

gik

Kejsarinnan

Vagnen

Osäkerheten som råder kring tarotkortens historia beror kanske på att kortens symbolik och bildspråk skapats ur en källa av djup insikt om den andliga utvecklingsprocess som allt liv verkar igenom. Denna insikt går att känna igen inom flera olika esoteriska traditioner. Så är det ofta med det som rymmer äkta andlig visdom. Vi kan hitta den överallt. Det är som att en och samma källa visar sig genom olika språk för att passa olika mottagare.

Ma

Ke

Tarotkortens tidigaste historia är höljt i dunkel, men en del menar att ursprunget finns inom egyptisk mystik. Andra teorier är till exempel att tarot kom till Europa via resandefolket eller via kristna eller muslimska mystiker. Många tarottolkare ser en koppling mellan tarotsymboliken och astrologin, och olika lekar visar den kopplingen mer eller mindre tydligt.

49


TA R O T K O R T

9781788173216

279:-

WIZARDS TAROT

9780738760285

229:-

9781620558737

279:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

THE WITCHES' WISDOM TAROT

HooTar_cards.indd 9

50

HOODOO TAROT KIT

10/2/19 4:45 PM HooTar_cards.indd 11

10/2/19 4:45 PM

HooTar_cards.indd 13

10/2/19 4:45 PM


TA R O T K O R T DARK WOOD TAROT

9780738759302

249:-

I II

8

9788865276648

219:-

THE GRAIL TAROT

9780764358920

279:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

MURDER OF CROWS TAROT

51


TA R O T K O R T Jack Sephiroth challenges the timeless symbolism of the Tarot with his extraordinary art, in which hidden symbols and shades are intertwined with the utmost craftsmanship. In these Tarots the boundary between spiritual and material is indistinct and everything becomes clear to a sensitive reader. 9788865276679

299:-

(DECK) 9788865276655

VI

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

I

PRIMORDIAL TAROT (KIT)

XVIII

VI

52

219:-

XVIII

I

HEAVEN & EARTH TAROT (KIT)

9788865276624

249:-


TA R O T K O R T EDGAR ALLAN POE TAROT

9780738760339

249:-

ÖVERSTEPRÄSTINNAN från kortleken Jolanda den Tredje Tarot Översteprästinnan gestaltar natten, livmodern, det inre ögats visdom och representerar drömmedvetandet och latenta psykiska förmågor. Det här kortet signalerar att det finns en kunskap djupt i ditt omedvetna som vill komma till ditt medvetna medvetande, och att du ska lita på din instinkt. Det bästa att göra just nu är att hålla dig öppen för att lyssna på din kropp, din intuition och dina drömmar.

2

Astrologiskt tecken: Kräftan Planet: Månen Normal position: Intuition, självreflektion, kontakt med det ”högre jaget”, medialitet Upp och ner: Självförnekelse, drömlöshet, förträngning

Läs mer om kortleken Jolanda den Tredje Tarot på sidan 4-7.

ÖVERSTEPRÄSTINNAN

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

AFFIRMATION Språket från drömmedvetandet är det djupaste sättet att tänka. Min själ talar till mig i bilder, berättar om möjligheter. Som Månens barn studerar jag mig själv, mina cykler, mina olika humörsvängningar, observerar mina rutiner och mönster och hur jag successivt kan förändra det som är destruktivt.

53


TA R O T K O R T

LILLA ARKANAN

Sviterna och de fyra elementen

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Lilla arkanan består av fyra sviter som representerar var sitt element. Varje svit består av 14 kort, varav tio kort är numrerade från ess till tio och fyra kort är hovkort (klädda). Sviterna representerar vår resa genom världen och oss själva, hur vi erfar och tar in verkligheten, hur vi tolkar den och anpassar oss. På vår resa genom tarotlekens fyra sviter upptäcker vi vilka vi är och hur vi fungerar i livet.

54

STAVSVITEN

SVÄRDSVITEN

representerar elementet eld (intuitiv och andlig medvetenhet). Eld är den första grundläggande energiformen i universum och kommer från solens strålar av rent ljus som skapar liv men som också kan ta liv. Elden löser upp former och suddar ut gränser. I vårt dagliga Stavar liv är elden uttryck för vår livsenergi, individualitet och insikt, samt förmågan att manifestera det vi vill skapa. Att uppnå det vi önskar kan ibland även innebära strid och förlust.

representerar elementet luft (mental medvetenhet). Svärdet har förmågan att skära igenom och urskilja saker. Det symboliserar kommunikation, logik samt förhållandet mellan de högre och lägre världarna. Luften symboliserar det rena sinnet som kan uttrycka klarhet Svärd och ideologi genom medmänsklighet och som sammanför det som tidigare var avskilt. Men det klara sinnet kan också särskilja, separera och kritisera.

BÄGARSVITEN

PENTAGRAMSVITEN

representerar elementet vatten (emotionell medvetenhet). Vatten är klart och genomskinligt eller mörkt, djupt och farligt. Det kan flyta in i och anpassa sig till alla former men kan också bryta igenom formen. Våra känslor låter sig transformeras och Bägare flyter fritt genom vårt omedvetna. Bägaren som är vattnets behållare symboliserar vår förmåga att ta tillvara och behärska känslorna genom förståelse och medvetenhet.

representerar elementet jord (fysisk medvetenhet). I några tarotlekar kallas pentagram för brickor eller mynt vilket förtydligar deras koppling till pengar och materiellt värde. Pentagrammet representerar den fysiska Pentagram kroppen genom vilken själen upplever världen. Genom jord grundas intuitionen och tanken i det materiella och gör oss stabila, lojala och arbetsamma. Stabiliteten utgör en nödvändig grund för andliga utveckling men ger också näring till envishet och konservatism.


TA R O T K O R T FRIDA KAHLO TAROT

8420707451745

159:-

VISIONARY PATH TAROT

9781644110607

159:-

VIII

EDMUND DULAC TAROT

XVIII

XVIII

XXI www.tarotshop.se l 08-440 76 72

VIII

XXI 9788865276464

159:-

55


TA R O T K O R T Hush Tarot inbjuder läsarna att utforska en förförisk värld där djur och mänskliga andar förenas, och även de minsta varelserna som korpen och harar har stor betydelse. Ibland verkar de vilsna i det höga gräset men det finns alltid en dold ledtråd som hjälper dem att hitta ut. De fascinerande karaktärerna och landskapen illustreras med frodiga detaljer inspirerade av 1800-talets estetik, som utforskar naturliga former i olika tillstånd av liv och förfall.

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

HUSH TAROT

9781572819993

I III

56

179:-

EROTIC FANTASY TAROT

VII 9788865276518

159:-


TA R O T K O R T

299:-

9780738765235

189:-

SCORPIO SEA TAROT

9780738758428

249:-

TOUCHSTONE TAROT

9781572819986

229:-

9780738765181

GILDED TAROT ROYALE DECK

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

GILDED TAROT ROYALE KIT

57


ORAKELKORT

9781401959487

169:-

LAND SKY ORACLE

9781572819979

179:-

NATURE AND SOUL YOGA WISDOM CARDS

9781646710102

179:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

THE COSMIC JOURNEY ORACLE

58


PAKET BOK + LEK

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Spirit Junkie beskriver en personlig resa från kaos till harmoni, inspirerad av Mirakelkursen, en andlig självhjälpskurs som handlar om att förlåta och gå bortom rädslan där man kan genomskåda den del av livet som är illusion. Boken ger kraftfulla verktyg för att se den ”lilla, galna tanke” som hindrar oss från att öppna upp för mirakler i vardagen. Genom en stark och personlig berättelse, praktiska övningar och meditationer vägleds läsaren i konsten att öppna sinnet.

ORAKELKORT

Spirit Junkie

”Den här boken är berättelsen om Gabrielles personliga resa, men den är även en handbok för oss alla. Hennes uppriktighet, villighet och verkliga ödmjukhet inför det som Mirakelkursen lär ut ger henne den kraft som en verklig lärare har”. MARIANNE WILLIAMSON PAKET BOK (SV) + KORTLEK (EN) 85207SJ

299:-

PAKET BOK (EN) + KORTLEK (EN) 9780307887429SJ

299:-

59


ORAKELKORT

9781925538885

199:-

HEART PATH ORACLE CARDS

9781591433903

229:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

COSMIC DANCER ORACLE

60

THE GODDESS TEMPLE ORACLE

9788865276747

139:-


ORAKELKORT 9781644110676

159:-

THE ANGEL GUIDE ORACLE

9781788173612

149:-

THE MEDIUMSHIP TRAINING DECK

9781401956301

189:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

GEMSTONE GUARDIANS CARDS AND YOUR SOUL PURPOSE

61


ORAKELKORT

9783038194804

199:-

MESSAGES FROM THE MERMAIDS

9781788173414

149:-

MOTHER EARTH MANDALA ORACLE

9781646710027

179:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

CIRCLES OF STRENGTH

62


ORAKELKORT Spellcasting Oracle Cards är en fantasifull orakellek med mjuka linjer och färger som återknyter ditt liv här och nu med en värld av häxkonst och magi. Andliga väsen leder in dig på nya magiska vägar där du kan söka svar på frågor om bland annat beskydd, sann kärlek, rikedom och karriär. 9781788170772

149:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

SPELLCASTING ORACLE CARDS

”Den här asken innehåller 64 affirmationskort (med text på båda sidor) som hjälper dig att vända blicken inåt och se den del av dig som är ren och oförfalskad andlighet. Rent ljus. Ren energi. Se framför dig hur dina begränsningar försvinner, en efter en, tills inget annat än du återstår: trygg, helad och komplett. Oavsett vad som händer i ditt liv just nu och oavsett hur svårt allt må vara, ska du veta att längst inne i ditt innersta är du trygg. Där är du hel. Nu och för alltid.” LOUISE HAY HJÄRTEFRÅGOR: 64 AFFIRMATIONSKORT

9788791029974

269:-

63


ORAKELKORT ÄNGLAR OCH FÖRFÄDER ORAKELKORT

9788791029936

349:-

9781788170017

169:-

34. Not a Tiger - MAJESTY

23. Not a Constellation - HOPE

5. Not an Angel - DIVINITY

9788865276754

139:-

CRYSTAL OVERSOUL CARDS

9781644111765

229:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

UNICORNS ORACLE

64


ORAKELKORT DRAGON WISDOM KIT

9781644111086

159:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Since the beginning of time, dragons have been the world’s wisdom keepers. In times of transition, when power and wisdom are necessary to transform and renew, they are here to assist us, offering spiritual knowledge and genuine love to guide us. They stand by humanity as soul companions, advisers, and friends, giving us freedom, strength, and courage for everyday life. In this full-color oracle set, Christine Arana Fader offers a hands-on way to deeply connect with the spiritual wisdom of dragons. Each of the 43 cards features beautiful artwork to allow you to experience and activate dragon energies and use them on an intuitive level.

65


ORAKELKORT THE SACRED SELF-CARE ORACLE

9781401958695

189:-

Amy Brown’s Fairy Wisdom Oracle provides a bridge to the elemental realms, beyond the world we perceive with our senses. These spiritual dimensions are inhabited by charming fairies, angels, dragons, elves and other elemental guides, who interconnect with us for mutual development. Their job is to help us on our spiritual paths and protect us along the way.

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Use the enchanting cards in Fairy Wisdom Oracle to get acquainted with this welcoming community of fairies, who always have your best interests at heart. The illustrated book provides spiritual guidance in the form of the fairy’s wise messages, along with chants to help you focus your intentions and embrace a more positive attitude toward life. Deluxe set includes 64 cards and 140-page illustrated, hardcover book.

66

FAIRY WISDOM ORACLE KIT

9781572819924

229:-


ORAKELKORT ENGAGEMENT

INTIMATE MEETING

4 4

3 1

YOUR INNER GUIDE

1 1

9788865276716

139:-

BEYOND LEMURIA ORACLE CARDS

9781925538830

199:-

THE BOX OF EMOTIONS

9781786275653

199:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

I-CHING OF LOVE ORACLE

67


ORAKELKORT

Colette Baron-Reid har skapat Goddess Power, som är en unik orakellek där antika gudinnor återvänder till oss här i modern tid för att dela sin erfarenhet, styrka, visdom och sanning. Denna magnifikt illustrerade kortlek visar 52 gudinnor från gamla civilisationer runt om i världen.

Vi befinner oss i en aldrig tidigare skådad tid i modern historia där ”gudinnans energi” i varje kvinna vaknar upp och kvinnor tillsammans väljer att återta sin plats i de maktstrukturer som har styrt så länge. Vi känner alla att det bubblar inom oss och vi längtar efter ett nytt sätt att vara i världen. GODDESS POWER ORACLE

9781401959340

169:-

GODDESS POWER ORACLE KIT

9781401956448

279:-

C l ear ing Courage

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Com panionsh ip

68

As true offering arises, it becomes easy to let go. You start to trust that more will always arrive. You shift from Min e . . . mine . . . mine to God’s . . . God’s . . . God ’s. Such freedom! “Let me be open to courageously take the steps that are shown.”

Tosha Silver’s message about money is counterintuitive, fresh, and different from the norm. So many people push toward their goals, chase the means to meet their needs, and yearn for an ever-elusive feeling of security. Fear and worry are constant. Tosha takes a radical new approach: offer those desperate wishes and financial fears directly to Love, to the Divine itself. DIVINE ABUNDANCE ORACLE CARDS

Giving someone your complete presence is an astonish ing gift.

9781401960179

169:-


ORAKELKORT Lavishly illustrated by Jena DellaGrottaglia, The Oracle of the 7 Energies is inspired by the 7-chakra system. Each of the seven chakras has seven cards of its own, with subjects related to specific elements that support its energetic theme and explain how it applies to your life. ORACLE OF THE 7 ENERGIES

9781401956974

219:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Internationally acclaimed oracle expert Colette Baron-Reid repackages the ancient knowledge of the chakras in a modern perspective, blending mystic energy work with Western psychology, to demonstrate how we as individuals create and experience our reality.

69


ORAKELKORT www.tarotshop.se l 08-440 76 72

DAILY CRYSTAL INSPIRATION

70

9781401958299

169:-

9781646710065

229:-

These oracle cards invite you on an inner pilgrimage where you will connect with mythic beings and divine entities. Shake off old bonds and experience a sense of freedom as you navigate the landscape of sacred sites. This 45-card deck is lovingly attuned with the Pleiades, ancient teachings and present-day revelation to bring you clarity, direction, and inspiration for the good of all. TRANSCENDENT JOURNEYS ORACLE


ORAKELKORT LIMINAL SPIRITS ORACLE

9780738762746

189:-

9788865276730

139:-

DREAM INTERPRETATIONS CARDS

Blossom

SHAMAN ORACLE

Ladder

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

5 - ART

Warrior 9783038194798

199:-

71


BÖCKER

Denna bok har länge varit en av de mest populära tarotböckerna. Den visar olika sätt att arbeta med tarotkorten, hur de kan hjälpa dig i din inre utveckling och ge råd i ditt beslutsfattande. Boken bygger på Aleister Crowleys Thoth Tarot.

TAROT: SJÄLENS SPEGEL

9789187512421

159:-

Författaren arbetar på heltid med tarotkort samt spådomar i alla dess former. Den här boken är en lättillgänlig introduktion till tarot och kan användas till alla lekar. Boken är uppbyggd för att läsaren steg för steg skall kunna lära sig konsten att rätt tyda de olika korten och hitta svaren på de frågor som ställs. Boken tar upp grundprinciperna för Tarot och berör också tillämpningar till numerologi och astrologi.

TAROT STEG FÖR STEG

139:-

TAROT: VÄGEN TILL SJÄLV ...

TAROT-KURS 111 STJÄRNOR

9789188097668

189:-

9789179033941

199:-

En tarotbok för ALLA! Massor av människor har genom åren fått hjälp av Cassandra Eason. Det som är så utmärkande för Cassandra är att de människor som kommer till henne för att få hjälp, oftast kommer med oro, bekymmer och problem och därför känner sig ganska nere. Genom alla de år som jag suttit med och tolkat åt Cassandra här i Sverige, har 100% procent av hennes klienter ALLTID lämnat oss glada, lättade och med en känsla av att de nu är på rätt väg till att kunna lösa sina problem. STORA BOKEN OM TAROT

Vill du veta hur framtiden kommer att bli för dig och dina närstående? Du kanske till och med själv vill arbeta med vägledning i tarotkort? Då är det nog ingen tillfällighet att du har hittat just den här boken. Spå med tarot kan alla lära sig. Detta är en tarotkurs för nybörjare och nyfikna som vill lära sig mer om tarot. Den hjälper dig som snabbt vill komma igång.

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

72

9789189374003

I denna eleganta tarotbox, som innehåller en handbok och en vackert illustrerad kortlek, finner du allt du behöver för att lära dig grunderna inom tarot. Astrologen Claire Goodchild guidar dig och lär dig att tolka kortens budskap. Tarot kan användas som ett verktyg för personlig och andlig utveckling. Korten hjälper dig att finna lösningar på problem och ger dig vägledning i livet. Handboken lär dig en rad olika läggningar och hur du tolkar kortens olika innebörder. Du får också en historisk bakgrund till tarot.

9789189120488

139:-

Are you eager to learn the Tarot in a way that's both effective and fun? This complete course in Tarot demystifies the art of card reading by drawing on your intuition and imagination. "Tarot 101" will turn anyone into a professional card reader in just twenty-two practical lessons.

TAROT 101

9780738719047

139:-


ULTIMATE GUIDE TO THE RIDER WAITE

9780738735795

139:-

The Marseille Tarot is the most used Tarot deck in Europe. It is, also, the most traditional, as it draws upon the mysticism of the original Tarot decks of the European middle ages. However, the Marseille Tarot is mostly unknown in English speaking countries because it is more difficult to read as its minor Arcana are not illustrated by intuitive scenes. Discovering and understanding the Marseille deck, however, is a pleasant journey. It is a journey into the wisdom of the old times and unexpected and powerful learning experience and a door to some of the hidden mysteries of modern Tarot. MARSEILLE TAROT

9788865276181

119:-

HOLISTIC TAROT

9781782497257

119:-

199:-

Author Melissa Cynova noticed that clients often turn up for readings with extremely complicated problems. She developed the five readings in Tarot Elements as a program for hitting the reset button on life. Whether you're reading for yourself or for others, this book can help you work with any tarot deck to clarify complex issues, unstick the stuck parts, and move forward to a better place. The five elements are powerful factors in assessing which areas of life need the most attention. TAROT ELEMENTS

This book empowers the reader by revealing the knowledge that each card brings, and how each reading can give a dynamic understanding of events, personalities, and relationships. With ten specific spreads to follow, along with sample readings and an extensive interpretation for each card, tarot expert Liz Dean gives you the confidence to approach the cards holistically.

UNDERSTANDING TAROT

9781583948354

BÖCKER

Designed for beginning as well as experienced tarot readers, Holistic Tarot offers a fresh and easy-to-follow approach to the use of the tarot deck for tapping into subconscious knowledge and creativity. The tarot deck has been used as a divination tool for more than two centuries; while the tarot is still most commonly thought of as “fortune telling,” the true power of the tarot lies in its ability to channel a clear path for our deep intuition to shine through. Consulting the tarot can help clear creativity blockages, clarify ambitions, work through complex decisions, and make sense of emotions and relationships.

9780738758404

119:-

In the Big Book of Angel Tarot, best-selling author Radleigh Valentine follows up his groundbreaking work Angel Tarot Cards with the definitive guide to the mystical art of tarot.

BIG BOOK OF ANGEL TAROT

9781401959258

149:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

Discover everything you ever wanted to know about the world's most popular tarot deck. The Ultimate Guide to the Rider Waite Tarot details the ten most important symbols on each and every card in the deck complete with hundreds of illustrations for easy use.

73


74

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

ÖVRIGT

Nyhet

posters


ÖVRIGT www.tarotshop.se l 08-440 76 72 13x18 cm

49:-

21x30 cm

99:-

30x40 cm

149:-

50x70 cm

249:-

70x100 cm

299:-

75


ÖVRIGT

7340178500586

9788883959127

9788865270608

189:-

79:-

89:-

7340178500418

7340178500463

9788883959141

79:-

Se alla pendelspröt & pendlar på tarotshop.se

7340178500470

239:-

239:-

129:-

7340178500395

179:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

189:-

7340178500401

7340178500012

76

109:-

7340178500043

119:-

7340178500081

109:-

7340178500135

129:-

7340178500197

119:-


ÖVRIGT

KRISTALLRUNOR Du hittar alla på www.tarotshop.se

GREEN AVENTURINE RUNES 9788865270172

249:-

KRISTALLRUNOR: KARNEOL

219:-

9788865270103

ASTROKRISTALLER 69 kr/st Kristaller som lyftar fram styrkan i alla zodiakens stjärntecken! Du hittar alla tecken på www.tarotshop.se 9788883959011 9788883959097 9788883958991 9788883959028 9788883959080 9788883959035

LIBRA (VÅGEN). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . PISCES (FISKARNA). . . . . . . . . . . . . . . . . SAGITTARIUS (SKYTTEN). . . . . . . . . . . . . SCORPIO (SKORPIONEN) . . . . . . . . . . . . TAURUS (OXEN). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . VIRGO (JUNGFRUN). . . . . . . . . . . . . . . . .

9788883959059 9788883959103 9788883959073 9788883959066 9788883959004 9788883959042

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

GEMINI (TVILLINGARNA) . . . . . . . . . . . . . ACQUARIUS (VATTUMANNEN). . . . . . . . . ARIES (VÄDUREN) . . . . . . . . . . . . . . . . . . CANCER (KRÄFTAN). . . . . . . . . . . . . . . . . CAPRICORN (STENBOCKEN). . . . . . . . . . LEO (LEJONET) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARIES (VÄDUREN)

9788883958991

69:-

GEMINI (TVILLINGARNA)

9788883959011

69:-

77


INDEX

A

G

O

A Jane Austen Tarot Deck.......................... 39 A Yogic Path Oracle KIT............................. 16 Aleister Crowley Deluxe Tarot KIT............ 40 Aleister Crowley Thoth Tarot Standard...... 8 Amor et Psyche Oracle............................... 27 Ancestor Spirit Oracle Cards...................... 32 Angel Answers Oracle Cards...................... 14 Angel Tarot Cards......................................... 8 Angel Wisdom Tarot Cards........................ 39 Angels and Ancestors Oracle Cards........... 64 Archangel Animal Oracle Cards................ 18 Archangel Fire Oracle................................ 29 Archangel Oracle Cards............................. 31 Archeo......................................................... 27 Astral Realms Crystal Oracle...................... 36 Astrokristaller............................................. 77 Aries, Taurus, Gemini, Cancer, Leo, Virgo, Libra, Scorpio, Sagittarious, Capricorn, Acquarius, Pisces

Gaia Oracle................................................. 15 Gaia orakelkort.......................................... 15 Gemstone Guardians Cards Purpose......... 61 Gilded Tarot Royale ................................... 57 Gilded Tarot Royale KIT............................. 57 Goddess Power Oracle............................... 68 Goddess Power Oracle KIT......................... 68 Goetia Tarot in Darkness........................... 20 Golden Art Noveau Tarot.......................... 10 Golden Universal Tarot.............................. 11 Grand Tableau Lenormand........................ 35 Grand Tableau Lenormand Cloth.............. 35 Gratitude Oracle......................................... 31 Green Aventurine Runes............................ 77 Gregory Scott Tarot.................................... 42

Offline Matters cards................................. 37 Oracle of the 7 Energies............................ 69 Osho Zen Tarot........................................... 15 Osho zen tarot box (svensk)...................... 15

Barbieri Stardragons Oracle...................... 36 Beyond Lemuria Oracle Cards................... 67 Body Healing Cards.................................... 36

Healing Energy Oracle............................... 28 Heart Path Oracle Cards............................. 60 Heaven&Earth Tarot................................... 52 Heaven&Earth Tarot Kit............................. 52 Hjärtefrågor: 64 affirmationskort............. 63 Holistic tarot............................................... 73 Hoodoo Tarot ............................................ 50 Hush Tarot.................................................. 56

C

I

Celtic Astrology Oracle.............................. 29 Celtic Tree................................................... 76 Children’s Spirit Animal Cards................... 33 Circle of Life Tarot...................................... 42 Circles of Strength...................................... 62 Cosmic Dancer Oracle................................ 60 Cosmic Tarot............................................... 12 Cosmic tarot (svensk)................................. 12 Crow Tarot.................................................. 13 Crystal Oversoul Cards............................... 64 Crystal Vision Tarot.................................... 10

I-Ching of Love Oracle............................... 67 Inversion Tarot in a Tin.............................. 48

D

L

Daily Crystal Inspiration............................. 70 Dancing in the Dark Tarot......................... 20 Dark Wood Tarot........................................ 51 Den Goda Tarot.......................................... 38 Divine Abundance Oracle Cards................ 68 Dragon Wisdom......................................... 65 Dream Interpretations Cards..................... 71

Land Sky Oracle.......................................... 58 Language Of Flowers Oracle..................... 34 Lee Seger healingkort................................ 16 Liminal Spirits Oracle................................. 71 Ljusväktare............................................. 27,79

E

Magic Journal............................................. 76 Manara Erotic Oracle................................. 34 Messages from the Mermaids................... 62 Moonology Oracle Cards........................... 14 Mother Earth Mandala Oracle.................. 62 Murder of Crows Tarot (boxed)................. 51 Mystical Manga Tarot................................ 13 Mystical Shaman Oracle Cards................... 15

Auset Gypsy Tarot...................................... 26

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

B

78

H

Edgar Allan Poe Tarot................................ 53 Edmund Dulac Tarot.................................. 55 Energy oracle cards.................................... 17 Erotic Fantasy Tarot.................................... 56 Erotic Tarot of Manara............................... 12 Essential Tarot............................................ 44 Eternal Seeker Oracle................................. 34 Ethereal Visions: Illuminated Tarot Deck.... 9 Everyday Witch Tarot................................. 12

F Fairy Wisdom Oracle KIT............................ 66 Ferenc Pinter Tarot..................................... 21 Frida Kahlo Tarot........................................ 55

J John Bauer Tarot.......................................... 9 Jolanda den Tredje tarot BOK..................... 4 Jolanda den Tredje tarot KIT....................... 5 Jolanda den Tredje tarot KORTLEK............. 5

K Kali Oracle.................................................. 28

M

N Naibi di Giovanni Vacchetta...................... 23 Nature and Soul Yoga Wisdom Cards....... 58 Nature Spirit Tarot..................................... 24 Notoria Cloth.............................................. 35

P Paketpris Spirit Junkie bok (sv).................. 59 Paketpris Spirit Junkie book (en).............. 59 Pegasus Oracle............................................ 30 Pendel: droppe med ränder (mässing)...... 76 Pendel: raketspets ränder (mässing)......... 76 Pendel: raketspets (mässing)..................... 76 Pendel: rund kon (mässing)....................... 76 Pendel: rund droppe (mässing)................. 76 Pendelspröt: brun loquat och mässing..... 76 Pendelspröt: kopparboll............................ 76 Pendelspröt: kopparring............................ 76 Pendelspröt: Livets blomma...................... 76 Pendelspröt: svart loquat och mässing..... 76 Posters......................................................... 75 Pride Tarot.................................................. 43 Primordial Tarot ........................................ 52 Pure Magic Oracle...................................... 29

R Reading and ... the Marseille Tarot........... 73 Red Carnelian Runes.................................. 77 Rider-Waite svensk tarot (pocket)............... 8 Rider-Waite svensk tarot (standard)........... 8 Rider-Waite Tarot Deck................................ 8 Romantikänglarna orakelkort................... 17 Rose Tarot................................................... 25 Rota Mundi Tarot....................................... 19

S Sacred Light Oracle.................................... 36 Sacred Mothers & Goddesses Oracle......... 30 Sacred Rebels Oracle : Revised edt............ 28 Salvador Dali Deluxe Tarot........................ 40 Scorpio Sea Tarot........................................ 57 Secret Woods.............................................. 32 Shadowscapes tarot................................... 11 Shadowscapes Tarot .................................. 11 Shaman Oracle........................................... 71 Smith-Waite Deluxe Tarot......................... 40 Spellcasting Oracle Cards........................... 63 Steam Punk Lenormand............................. 35 Stjärnsjäl Orakelkort.................................. 80 Stora boken om tarot................................ 72 Sufi Wisdom Oracle.................................... 37 Surrealist Tarot........................................... 24 Symbolic Tarot of Wirth............................. 22

T Tarocchino Montieri Anima Antiqua........ 47 Tarocco Sopraffino Della Rocca................. 47 Tarot : själens spegel.................................. 72 Tarot : Vägen till självkännedom.............. 72 Tarot 101 .................................................... 72 Tarot at the end of the Rainbow.............. 25 Tarot Cats.................................................... 22 Tarot de El dios de los tres......................... 26 Tarot Elements............................................ 73 Tarot for all ages........................................ 26 Tarot Gold&Black....................................... 48


The Light Seer’s Tarot................................... 9 The Magic Tarot......................................... 43 The Mediumship Training Deck................. 61 The Muse Tarot........................................... 39 The Priestess of Light Oracle..................... 33 The Sacred Creators Oracle........................ 31 The Sacred Forest Oracle........................... 32 The Sacred Self-Care Oracle....................... 66 The Shaman’s Dream Oracle...................... 33 The Spirit Animal Oracle............................ 18 The Starseed Oracle................................... 80 The Voice of Tarot – Vox Arcana............... 44 The Witches’ Wisdom Tarot....................... 50 Thoth tarotlek.............................................. 8 Through The Eyes Of The Soul.................. 30 Touchstone Tarot........................................ 57 Traditional Manga Tarot............................ 42 Transcendent Journeys Oracle................... 70

INDEX

Tarot Mucha............................................... 13 Tarot of Mystical Moments........................ 21 Tarot of Oppositions.................................. 23 Tarot of Sexual Magic................................ 10 Tarot steg för steg...................................... 72 Tarot Vintage.............................................. 22 Tarot: Original 1909................................... 19 Tarot-kurs 111 stjärnor............................... 72 Tarotpaket: Tarot bok + Waite (sv)............. 3 Tarotpåse – Cat............................................. 2 Tarotpåse – La Nuit ..................................... 2 Tarotpåse – Sol............................................. 2 Tarotpåse – Tarot: Original 1909............... 19 Tarotpåse – Unicorns.................................... 2 Teen Witch Tarot........................................ 43 The Angel Guide Oracle............................. 61 The Big Book of Angel Tarot..................... 73 The Box of Emotions.................................. 67 The Cosmic Journey Oracle........................ 58 The Dreamkeepers Tarot........................... 21 The Earthcraft Oracle................................. 34 The Goddess Temple Oracle...................... 60 The Good Tarot.......................................... 38 The Grail Tarot............................................ 51

V/W Valentina Tarot........................................... 24 Vildmarkens Språk..................................... 18 Visconti Modrone Tarot ............................ 48 Visionary Path Tarot................................... 55 Vlad Dracula Tarot..................................... 20 Wicca Journal............................................. 76 Witches Tarot Boxed Kit............................ 11 Witchling Academy Tarot.......................... 25 Wizards Tarot............................................. 50 Work Your Light Oracle Cards................... 14

Ä Änglakortlek............................................... 16 Änglar & helgon orakelkort...................... 17 Änglar och Förfäder Orakelkort................ 64 Änglasvar orakelkort................................. 14 Änglatarot.................................................... 8

U Ultimate guide to Rider Waite Tarot........ 73 Understanding Tarot.................................. 73 Unicorns Oracle.......................................... 64

Den här orakelkortleken är det perfekta hjälpmedlet för alla som vill öva upp sin intuition och bli bättre på att lyssna inåt. De vackra korten fungerar som en länk mellan oss och universum. Kortleken bygger på ett urval andliga vägledare, uppstigna mästare och ärkeänglar som alla är beredda att komma till vår hjälp när vi åkallar dem. De ingår i gruppen ’Ljusväktare’, en skara upplysta, kraftfulla själar som har vigt sin existens åt att sörja för världens behov av frid, fred och läkning. Boxen innehåller 45 kort och en handbok (126 sidor).

LJUSVÄKTARE ORAKELKORT

9788794098007

KEEPERS OF THE LIGHT ORACLE CARDS

9781781806968

339:179:-

www.tarotshop.se l 08-440 76 72

NYHET JULI

79


Stjärnsjäl är en orakelkortlek som är gjord just för stjärnsjälar – själar som när en speciell längtan efter det mystiska och okända. En Stjärnsjäl är en “gammal själ”, alltså en människa vars själ har upplevt andra platser än jorden.

Kanske är vi alla stjärnsjälar? Det kanske bara är så att vissa av oss är mer medvetna om det för att vi inte har sjunkit lika långt ner i glömskan än? Eller så kanske vissa själar har reinkarnerats oftare (eller mer nyligen) på olika platser i universum, både det kända och det okända. OM FÖRFATTAREN Rebecca Campbell är både författare och andlig konstnär, och hon leder internationella workshops där deltagarna får möta sin egen själ. Rebecca genomgick sitt första uppvaknande i de yngre tonåren och började då studera intuitiv mysticism i alla dess former. Genom sitt arbete vill Rebecca vägleda oss att ta kontakt med vårt inre tempel och omsätta vår själs viskningar i konkret och jordad handling. Rebecca föddes i Australien men bor nu i Glastonbury i Storbritannien.

Orakellek av REBECCA CAMPBELL som innehåller 53 kort och en handbok. Illustrationer av Danielle Noel. STJÄRNSJÄL ORAKELKORT

9788791029981

THE STARSEED ORACLE

9781788172882

349:229:-