Page 1

SKEPPET 4 D R O T T N I N G G ATA N 1 5 8 H Ä L S I N G B O R G


Innehåll Helsingborg 4-9 Drottninggatan 158

10-11

Lägenhet 1

12-15

Lägenhet 2

16-21

Lägenhet 3

22-27

Lägenhet 4

28-31

Planlösningar 32-40


Helsingborg - en stad i medvind Helsingborg är en av de få städer i Sverige där såväl inbitna storstadsmänniskor som folk från mindre orter verkar trivas lika bra. En stad som är tillräckligt stor för att det alltid ska finnas något nytt och intressant att göra. Och samtidigt så liten och intim att du aldrig känner dig bortkommen.

Det är med andra ord inte så underligt att såväl svenskar som danskar på allvar upptäckt ”sundets pärla”.

För varje år är det fler och fler som vill bo i staden där havet alltid är närvarande och där en resa till kontinenten tar ca 20 minuter (det kommer gå ändå snabbare när den fasta Helsingborg-Helsingörförbindelsen blir klar!). I Helsingborg hittar du också bra skolor, en väl utbyggd barnomsorg, närhet till naturen, mängder av golfbanor (året runt tack vare det milda klimatet) och möjligheter till andra fritidssysselsättningar, en aktiv teaterscen, landets vackraste konserthus, ett nytt kulturhus (se till höger i bilden), riktigt bra shopping och fler restauranger och kaféer per invånare än vad som rimligen kan behövas.


04 / 05


Helsingborg Norr. Helsingborg har många attraktiva stadsdelar, men frågan är om inte ”Norr” är den allra trevligaste. Norr sträcker sig norrut från city längs Drottninggatan nästan ända ut till Sofiero Slott och avgränsas i öster av den så kallade Landborgen, vilken utgör ”branten” ner mot Öresund. Norr präglas av närheten till vattnet och här hittar vi också några av stadens mest populära badplatser: trendiga Fria bad (ligger ca 75

meter från Drottninggatan 158 …), klassiska Pålsjöbaden (belägen på pålar ut i sundet) och den av Helsingborgarna så

älskade ”Järnvägsmännens” badbrygga på Gröningen (se bild på motstående sida).

På norr hittar vi också parker, boutiquer, konstgallerier och ett stort antal restauranger vars uteserveringar fylls av människor

under sommarmånaderna. Tack vare sitt läge strax norr om city ligger dessutom en stor del av Helsingborgs övriga affärs-, kultur- och nöjesliv inom promenadavstånd.


06 / 07


08 / 09

SKEPPET 4 DR OT T N IN G G ATAN 158 HÄ L S IN G B O RG

Brf Skeppet 4 är belägen ungefär 75 meter från Öresund och en knapp kilometer från Helsingborgs city. Gatuadressen är Drottninggatan 158.


Drottninggatan 158 Fastigheten på Drottninggatan 158 uppfördes år 1929 i klassiskt rött ”Helsingborgstegel”. Under 2009/10 har vi totalrenoverat huset med tillhörande trädgård och skapat fyra våningar som för en gångs skull verkligen förtjänar epitetet ”våningar”. Inte minst eftersom de alla upptar ett helt våningsplan var.

Samtliga lägenheter är på 3 rok men av olika storlek.


10 / 11

På baksidan av fastigheten finns en väderskyddad och vackert stenlagd trädgård. Som gjord för frukost i det fria, solbad och kvällsmiddagar i goda vänners lag. Den främre trädgården mot gatan tillhör lägenhet 1.


Lägenhet 1 Den understa lägenheten i fastigheten är på totalt 92 m2 och ligger i markplan. Planlösningen är öppen och luftig med fönster från golv till tak mot den privata trädgården i västerläge, vilket suddar ut gränsen mellan ute och inne. Kök och vardagsrum utgör en enhet och den stora köksön är den perfekta platsen att både laga mat på och umgås med goda vänner kring. Grå högblanka köksluckor i kombination med exklusiva och slitstarka vitvaror från Siemens samt vinkyl i köksön ger ett påkostat intryck.

Förutom vardagsrummet/köket finns ytterligare två rum, varav ett mot den lilla gränden mellan

Skeppet 4 och grannfastigheten. Två generösa toaletter med dusch i båda gör lägenheten perfekt även för lite större familjer. Tvätt och torktumlare är standardutrustning.

Stora fönster från golv till tak gör lägenheten ljus och luftig, samtidigt som den egna lilla trädgården bara är ett par steg bort.


12 / 13


Lägenhet 1 erbjuder något så exklusivt som en egen, privat trädgård, mitt i Helsingborg. 14 / 15

Från vänster och medurs: Modernt kök med sobra, högblanka luckor. Vardagsrum med fönster mot trädgården. Påkostat helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Sovrum mot gränden.


Lägenhet 2 Lägenhet 2 är en mycket luftig trerummare med högt i tak och dubbla uteplatser. Vardagsrummet och det ena sovrummet är beläget mot gatan medan det tredje vetter mot gården. Den totala golvytan är 129 m2.

Det första som möter besökaren är en rymlig hall och ett snudd på onödigt stort kök

med moderna vita högblanka luckor. Här finns mängder av förvaringsutrymmen och mycket stora arbetsytor. Exklusiva vitvaror från Siemens med bl.a. vinkyl och kylskåp med integrerad ismaskin(!).

Stora fönster runt om gör att ljuset formligen flödar genom bostaden och ger utsikt

söderut mot det glittrande Öresund. Ordet paradvåning känns inte fel i sammanhanget. Även här finns dubbla toaletter/duschrum och tvättmaskin/torkttumlare som standard.

Tack vare att huset ligger i suterräng hamnar lägenhetens ytterdörr på baksidan av

huset i samma plan som den vackert stenlagda trädgården. Dessutom har lägenheten en mindre balkong på framsidan av huset. 16


16 / 17


18


18 / 19

Från vänster: Det mycket rymliga köket ger fantastiska möjligheter till matlagning och umgänge. Kylskåp med ismaskin. Utgång till uteplatsen från köket.


Genomgående neutrala färg- och materialval lämnar fältet fritt för dig att sätta din egen prägel på ditt boende.

Alla rum i hela fastigheten, från kök till sovrum, är inredda i syfte att skapa en vilsam miljö. Trä, sten, kakel och andra solida och tåliga material kräver minsta möjliga underhåll och skapar intryck av en påkostad boendemiljö.

20


20 / 21

Rymligt, helkaklat badrum med dubbla vaskar och tv채ttmaskin och torktumlare i prydlig nisch.


Lägenhet 3

Lägenhet 3 liknar i stort sett lägenhet 2 på vå-

ningen inunder, med den skillnaden att lägenhet 3 har en större balkong på framsidan av huset med utsikt mot havet och en balkong en våning upp från trädgården på baksidan. Den totala golvytan är 128 m2.


22 / 23

Från vänster: På den främre balkongen syns det vackra gamla Helsingborgsteglet. Rymligt sovrum med vacker grönska utanför.

Föreställ dig att bo så här och att du bara har 75 meter till badstranden …


24 / 25

Köket håller på att bli det viktigaste rummet i våra bostäder. I Brf Skeppet 4 har vi tagit fasta på den trenden och skapat kök som tillfredställer även verkliga köksfantaster.


Det allestädes närvarande ljuset ger lägenheten sin speciella, luftiga och välkomnande karaktär.


26 / 27

I likhet med samtliga andra våtutrymmen i fastigheten är såväl det stora badrummet (överst till vänster) som det mindre badrummet (överst till höger) helkaklat med vitt kakel.


Lägenhet 4 Den översta lägenheten i Skeppet 4 måste vara en av de mest annorlunda bostäder som finns till salu i Helsingborg för tillfället. Lägenheten är ett s.k. ”penthouse” med delvis snedtak som skänker den speciella karaktären av vindsvåning utan att för den skull göra bostaden mindre ljus eller luftig.

Golvet i det stora och öppna vardagsrummet är delvis upphöjt, vilket ger ett sofis-

tikerat intryck och medger dessutom åtkomst till den ca fem meter långa balkongen från vilken man kan se in mot Helsingborg och naturligtvis; det salta Öresund.

Förutom vardagsrummet finns två sovrum samt två toalett-/duschrum. Köket har

högblanka grå luckor och i likhet med övriga lägenheter, vitvaror från Siemens. Ett vackert takfönster ovanför arbetsbänken gör att köket badar i ljus. Den totala golvytan är 108 m2.


28 / 29

Ett generöst snedfönster ovanför vasken gör att det stora köket badar i ljus och ger rummet en speciell och spännande karaktär. Takspotlights ger en mysig ljusmiljö kvällstid. Eleganta grå, högblanka köksluckor i kombination med påkostade vitvaror från Siemens.


New York? Barcelona? Nej, Helsingborg!

Ovan från vänster: ”Podiet” i vardagsrummet ger bekväm tillgång till balkongen i söderläge och ger dessutom utsikt över Helsingborg även i sittande ställning! Sovrum mot gården.


30 / 31

Den öppna planlösningen ger en mycket ljus bostad med ett intryck som man kanske mer förknippar med s.k. ”lofts” i storstäder som London och New York.


32 / 33

SKEPPET 4 D R O T T N I N G G ATA N 1 5 8 H Ä L S I N G B O R G

Lägenhet 1


L채genhet 1 Boyta: Antal rum: Sovrum Skala

92 m2 3 2 1:40


34 / 35

SKEPPET 4 D R O T T N I N G G ATA N 1 5 8 H Ä L S I N G B O R G

Lägenhet 2


L채genhet 2 Boyta: 129 m2 Antal rum: 3,5 Sovrum 2 Skala 1:40


36 / 37

SKEPPET 4 D R O T T N I N G G ATA N 1 5 8 H Ä L S I N G B O R G

Lägenhet 3


L채genhet 3 Boyta: 128 m2 Antal rum: 3,5 Sovrum 2 Skala 1:40


38 / 39

SKEPPET 4 D R O T T N I N G G ATA N 1 5 8 H Ä L S I N G B O R G

Lägenhet 4


L채genhet 4 Boyta: 108 m2 Antal rum: 3 Sovrum 2 Skala 1:40


40 / 41


/Drottninggatan  

http://www.tannus.se/wp-content/uploads/2011/02/Drottninggatan.pdf

/Drottninggatan  

http://www.tannus.se/wp-content/uploads/2011/02/Drottninggatan.pdf

Advertisement