Lyttefestival i Odense 2024 - program

Page 1

I ODENSE
www.radiodrama.dk LYTTEFESTIVAL
11. MAJ 2024 PÅ TEATER MOMENTUM PROGRAM - 2024

Velkommen til Lytteoplevelser i O-town

Vi skal lytte i fællesskab!

Vi lytter hele tiden. Indtrykkene vælter ind af øret på os. Med Lyttefestivalen i Odense vil vi sætte fokus på de oplevelser, vi får i øregangen.

Normalt er podcast og lyd noget, man hører alene; mens man vasker op, går tur eller måske transporterer sig fra et sted til et andet. Lyttefestivalens formål er gøre lytteoplevelsen til en fælles oplevelse, som vi deler med andre - på samme måde som vi deler en teateroplevelse, en tv-serie eller en tur på et kunstmuseum.

Under corona-pandemien begyndte vi at dele podcastanbefalinger, men vi opdagede, at vi ikke kunne dele dem på samme måde, som når vi delte andre kulturelle oplevelser. Det blev grundlaget for lyttefestivalen. Samtalen er nemlig en stor del af oplevelsen. Flere steder i landet findes radiobiografer - og vi er stolte af at kunne præsentere mange gode lytteoplevelser i Biografsalen på Teater Momentum.

Rigtig god fornøjelse med lytteoplevelserne. Vi håber, du får en spændende og oplevelsesrig festival.

Kia Lundsgaard og Morten Aagaard Festivalledelse, Radiodrama.dk

VIGTIG INFORMATION

Alle arrangementer er gratis, men man skal booke billet. Det gør man på www.radiodrama.dk - hvor du også kan læse mere om festivalen og dens forestillinger.

Nogle events kræver, at du skal bruge en opladt smartphone med internetadgang og et headset. Det er ikke en god ide at dele telefon og headset.

#viskallytteifællesskab

#lyttefestival

#lytteoplevelser

#radiodramadk

#odenselytter

LYTTEFESTIVAL PÅ EGEN HÅND

DU VIL ALTID HØRE MIN STEMME

Site-specifik audiowalk i Odenses gader og stræder. Du vil opleve byen på en ny måde og måske se nye ting.

MIN STILLE SKÆBNE

(OBS: Vises kun 3. og 4. maj på Mikro Kunsthal, Odense Havn)

De stille skæbner er ofte overset. Det er dem der, råber højst, der bliver hørt. Denne lytteinstallation sætter fokus på de eksistenser og deres fortællinger.

LILITH

Adam har været gift, før han mødte Eva. Lilith forlod Paradisets havet, for hun ville ikke underkastes en mand. Nu er hun tilbage og verdens første trekatsdrama udspiller sig i dit øre. Denne forestilling kan med fordel opleves i et kirkerum.

AT REJSER ER AT BLIVE VÆK

Forestillingen skal opleves hjemme hos dig selv, hvor du gennem en fortælling vil blive guidet rundt i eget hjem. Send en mail til: atrejseerat@gmail.com Derefter vil du straks modtage instruktion og links til lytteoplevelsen. Læs mere om forestillinger, varighed og alderanbefaling på de følgende sider i dette program.

Festivalsprogram på Teater Momentum - 11. maj

Kl. 11.00 En puma i Vejle af Third Ear

Kl. 12.30 Den Mægtige Margrethe af Radiodrama.dk

Kl. 14.00 Fire Patroner på lommen af DR P1

Kl. 15.00 Foredrag: Lydbøger med Ghita Lehrmann Stemmen bag mere end 400 lydbøger

Kl. 16.00 Ricardo og Elstrup af Teater Momentum / Sans-1

Kl. 19.00 Premiere: Scener fra et generet ægteskab af Radiodrama.dk

Kl. 20.30 Late Night Lytte Louge - fine fortællinger at slutte dagen på

book gratis billetter via denne qr-kode

Der findes yderligere information vedrørende aldergrænser og mødesteder på de følgende sider. Husk at følge Radiodrama.dk på facebook. Det er her, vi kommer med opdateringer med mere under festivalen.

EN PUMA I VEJLE

THIRD EAR er nogle af Danmarks bedste podcastere. De er eminente historiefortællere og har blandt andet modtaget Kronprinseparrets Kulturpris for deres arbejde. Lyttefestivalen i Odense er stolte af at kunnne præsenterer denne lytteoplevelse.

Hvad laver Krister i et telt i Vejle med en kylling på en pind?

Hvad er det folk, på egnen bliver ved med at se ude i mørket?

Kan der virkelig være en puma løs i Vejle?

Dette er en sjov og spændende historie om livet og måske endda overlevelse lidt uden for Vejle, hvor mange påstår, de har set en vaskeægte puma. Men der er ikke nogen, der mangler en puma, så kan det virkelig være rigtigt. Og vil den mon spise kyllingen på pinden?

TID OG STED:

Lørdag den 11. maj - kl. 11.00

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense I

åbningsforestilling
årets
SAMARBEJDE MED THIRD EAR
VARIGHED: 40 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR #thirdear #vejleervild #pumajagten

DEN MÆGTIGE MARGRETE

Hør to lydfortællinger der tager afsæt i virkelige hændelser. Øjeblikke, der ændrede Danmarkshistorien.

Året er 1387. I dagene efter, at Danmarks kommende konge er død udspiller der sig et magtpolitisk spil, hvor Margrete den Første med snilde og taktik hurtigt skal sikre, at kronen bliver på hendes gren af familien. Men da hun 25 år efter dør, risikrerer hele planen at falde til jorden.

Året er 1412. Erik af Pommeren er en ung og uprøvet konge. Han besidder ikke Dronning Margretes taktiske og politiske overblik. Biskoppen i Roskilde, Peder Lodehat, vil gerne have samlet Kalmarunionens kirkelige centrum under hans kirke. Men hvordan?

Efter lytteoplevelserne er der dramatikeroplæg om arbejdet med det historiske materiale, og hvor langt man kan gå, når man skaber fiktion med afsæt i virkelige hændeser.

TID OG STED:

Lørdag den 11. maj - kl. 12.30

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense

VARIGHED: CA. 60 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR #gravrøveri #magtensspil #danmarkshistorie

FIRE PATRONER

PÅ LOMMEN

Det er bidende koldt i den sibiriske ødemark, og med den russiske mafia i hælene er eventyreren Rane Willerslev på rejse, der kan betyde liv eller død - på flere måder.

Rane Willerslev rejser i 1999 til Sibirien for at indsamle data til hans Ph.d.-afhandling. Det bliver en rejse, der kommer til at sætte dybe spor.

Da han igangsætter et pelsprojekt, lægger han sig ud med den russiske pelsmafia og indser hurtigt, at han har bragt sig selv i en meget farlig situation. Der går ikke længe, før turen til den sibiriske ødemark bliver til en kamp for liv eller død. Både mafiaen og frostgraderne spiller vigtige roller.

Dette er en spændende historie om ånder, forelskelse, depressioner, kærlighedstræer, bjørne og ikke mindst de sidste fire patroner ...

TID OG STED:

Lørdag den 11. maj - kl. 14.00

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense I

SAMARBEJDE MED DR P1

VARIGHED: 40 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR #eventyrernesklub #påflugtframafiaen #ranewillerslev

LYDBØGER MED GHITA LEHRMANN

Flere og flere lytter til lydbøger. Ghita Lehrmann er en af Danmarks mest benyttede lydbogsindlæsere. Med dette foredrag kommer publikum helt tæt på det spændende arbejde bag de mange gode lytteoplevelser.

Med mere end 400 lydbøger kender skuespiller Ghita Lehrmann sit fag, og hun deler fortællinger fra et omfangsrigt arbejdsliv om lydbogsindlæser - et arbejde hun har høstet stor anerkendelse for.

Ghita Lehrmann er blandt andet stemmen bag Jussi AdlerOlsens bøger om Afdeling Q og Sara Blædels mange bøger.

TID OG STED:

Lørdag den 11. maj - kl. 15.00

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense

foredrag
VARIGHED: 60 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR #lydbøger #historiertiløret #danmarksbedsteindtaler

RICARDO OG

ELSTRUP

Dette er nytænkende lytte-teater, hvor publikum kommer helt tæt på to af de store lokale fodbold-helte - og samtidig spiller en vigtig rolle i fortællingen.

Oplev en teaterforestilling, der tager fat i to af de største fodboldstjerner; de fynske EM-helte fra 1992, Richard Møller Nielsen og Lars Elstrup.

Det er historien om to store personligheder, men også en fortælling om manderoller, jagten på lykken, barndommens drømme og ikke mindst prisen ved at ville være den bedste af de bedste.

Lyttefestivalen i Odense kan helt ekstraordinært tilbyde gratis billetter til denne banebrydende forestilling - bestil på vores hjemmeside: www.radiodrama.dk

TID OG STED:

Lørdag den 11. maj - kl. 16.00

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense I

SAMARBEJDE MED SANS-1 og TEATER MOMENTUM
VARIGHED: 60 MINUTTER. ALDER: FRA 15 ÅR #fodbold #historierfrafyn #lokalehelte

SCENER FRA ET GENERERET ÆGTESKAB

Hvad sker der, når robotter og mennesker skal arbejde sammen om et kunstprojekt? Det har Radiodrama.dk sat sig for at finde ud af med dette nye radiodrama.

Kan menneskerne underordne sig robotterne - og kan robotterne forholde sig til menneskernes følelser? Undersøgelsen i dette allaround-teater-projekt håber at finde nogle af svarene.

Alle ord til denne forestilling er skabt af en chat-robot, men udvalgt og indtalt af mennesker. Følelser og teknologi mødes.

Forestilling stiller skarpt på et helt almindeligt parforholds op- og nedture - bestemt og udviklet af moderne teknologi.

Efter lytteoplevelsen er der artist talk om arbejdet med chatrobotterne - og om hvordan man arbejder kunstnerisk med teknologi.

TID OG STED:

Lørdag den 11. maj - kl. 19.00

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense

premiere på lyttefestivalen

#chatrobotternebestemmer

#skabtafmennesker #nydanskdramatik

VARIGHED: 60 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR

LATE NIGHT LYTTE LOUNGE

Afslut festivalen med en lytteoplevelse. Læn dig tilbage i de bløde biografsæder, slap af og få en rørende fortælling om ingen er i verden uden at sætte spor.

Lægger du mærke til dem du møder på din vej? Vil du lægge mærke til det, hvis de pludselig en dag kke var der mere?

Lyttefestivalen i Odense runder dagen af med to smukke og rørende fortællinger om mennesker, der lever livet anderledes end de fleste. De har ikke en omgangskreds. De holder sig for sig selv. De deler ikke deres tanker og meninger. De virker helt alene - men alle mennesker sætter et aftryk i verden omkring dem.

På Hart Island i New York City ligger tusindvis af mennesker begravet. Ens for dem er, at de ikke havde pårørende eller andre der kunne tage sig af deres begravelse, da de forlod verden. Dette er i sandhed de ukendtes grav - men er nogen overhovedet “ukendte”?

Efter lytteoplevelsen er der mulighed for en snak om fortællingerne og det de har sat igang hos publikum.

TID OG STED:

Lørdag den 11. maj - kl. 20.30

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense

OBS: Eventet er på engelsk

#godnatlydteater

#unmarkedgraveyards

#virkelighedenshistorier

VARIGHED: 40 MINUTTER. ALDER: FRA 15 ÅR

MIN STILLE SKÆBNE

Denne lytteinstallation sætter fokus på de stille eksistenser. Den vil skabe både forundring og genkendelighed - for der ingen lever et overset liv.

Mikro Kunsthal er - måske - Danmarks mindste galleri. Men den lille størrelse på kun 0.1715 kvardratmeter giver dog plads til store kunstoplevelser. Galleriet er en undersøgelse af kunst i det offentlige rum og et studie i tillid mellem dets kunstnere og publikum.

Denne lytteinstallation bliver skabt specielt til Kulturens Døgn i Odense og Lyttefestivalen i Odense. Den er en forsat undersøgelse af arbejdet med at skabe lytteoplevelser til tilfældigt forbipasserende - og ikke mindst reflektioner til dem der bevidst møder op og deltager i oplevelsen. Medbring personlig smartphone og headset.

TID OG STED:

Fredag den 3. maj - klokken 18.30 til og med lørdag den 4. maj - klokken 16.00.

Mikro Kunsthal, Byens Ø, Odense Havn, 5000 Odense Eventet er en del af Kultur Døgnet i Odense.

I SAMARBEJDE MED MIKRO

KUNSTHAL OG ODENSE KOMMUNE

premiere - lytteinstallation

VARIGHED: 15 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR #kunstinstallation #mikrokunsthal

#kunstidetoffentligerum

INTERVIEWS

Lær folkene bag Radiodrama.dk og Lyttefestivalen i Odense at kende. I forbindelse med lyttefestivalen har Radiodrama.dk produceret en række interviews om arbejedet med moderne radiodramatik og tankerne bag Lyttefestivalen i Odense.

I tre korte interview fortæller Radiodrama.dks medlemmer om hvorfor de er facineret af lyd og de oplevelser det giver dem - både personligt og kunstnerisk.

Tanker om radioteater

Hvorfor arbejde med en så gammeldags kunstform som radioteater? Kan man overhovedet fortælle historier uden billeder i vore dage?

Tanker om dramatikerens rolle

Hvordan skriver man en fortælling, hvor man ikke kan se hvad der foregår? Kan vi virkelig opleve det hele med vores ører? Er der forskel på radiodramatik og lydbøger?

Tanker om lyttefestivalen

Hvorfor lave en festival med lytteoplevelser? Er det bedre at opleve podcast sammen med andre? Betyder fællesskabet nogen, når man lytter?

Hør alle bag-om-interviews fra 6. maj 2024 på www.radiodrama.dk

scan og hør interviews

online-festival på radiodrama.dk

VARIGHED: 15-30 MINUTTER. ALDER: ALLE #godelytteoplevelser #bagomradiodrama #podcastanbefaling

AT REJSE ER AT BLIVE VÆK

Oplev en sanselig rejse hjemme hos dig selv.

Denne forestilling er en ny og anderledes måde at opleve et radiodrama på. Det er en såkaldt “audio-walk”, som guider dig rundt i dit eget hjem. Måske opdager du noget, du ikke har set før, eller måske sætter forestillingen gang i dine tanker.

Oplevelsen er helt din egen, og derfor også de ting du tager med dig, når den er overstået.

TID OG STED: Forestillingen opleves hjemme hos dig selv.

For at få gratis adgang til forestillingen skal du sende en mail til atrejseerat@gmail.com - inden for 10 minutter vil du modtage en mail med instruktion til, hvordan du oplever forestillingen.

Du skal bruge en smartphone med internetadgang, et headset, et skriveredskab og to stykker papir.

NOTE: Husk at sætte telefonen på “forstyr ikke”.

lyttefestival hjemme hos dig selv

#sammenhverforsig #teaterderhjemme #personligudvikling

VARIGHED: 40 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR

DU VIL ALTID HØRE MIN STEMME

Hvor godt kender du byen? Kender du dens detaljer? Har du nogensinden følt dig som en del af den?

En stemme fortæller dig hvilken vej, du skal gå, når du begiver dig ud på denne site-specifikke audiowalk i Odenses gader og stræder. Du vil opleve byen på en ny måde, måske se nye ting, og så vil du komme med på en rejse, hvor du vil lære et nyt menneske at kende - kun gennem stemmen.

Forestillingen er skabt af Radiodrama.dks faste ensemble til lyttefestivalen i Odense.

Forestillingen opleves på egen hånd under hele festivalen. Startstedet er foran rådhuset på Flakhaven i Odense. Find forestillingen, guide og kort via nedenstående QR-kode.

Medbring personlig smartphone og headset.

scan og hør forestilligen

audiowalk i odense
VARIGHED: 40 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR #stedsspecifikaudiowalk #personlighed #relationer

LILITH

Adam har været gift før, han mødte Eva. Nu mødes de igen til et trekantsdrama. Og du er med på en lytter.

Gud skabte manden og kvinden. Det står der i biblen. Men der står også, at Gud skabte Eva ud af et ribben fra Adams bryst. Hvad blev der af den første kvinde?

Lilith forlod Paradisets Have, for hun ville ikke underlægge sig en mand. Guds straf er, at hun aldrig vil kunne finde ro. Eva elsker roen og trygheden, men hvordan med kærligheden?

Nu mødes de tre en sidste gang i Guds hus. Kan de leve med deres valg? Kan de overskue konsekvenserne? Ville de gøre dem om, hvis de fik muligheden?

Adam og Eva mødes med Lilith - Adams første kone - og verdenshistoriens allerførste trekantsdrama udspiller sig.

TID OG STED:

Forestillingen kan opleves på egen hånd under i en hvilken som helst kirke. Find forestillingen på www.radiodrama.dk, medbring personlig smartphone og headset, stil dig foran kirkedøren - og tryk play. Vis respekt for kirkens andre besøgende - og eventuelle kirkelige handlinger.

audiowalk
scan og hør forestilligen
VARIGHED: 20 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR #folkekirke #trekantsdrama #utroskab

kommende forestilling

HAVETS FOLK

PREMIERE EFTERÅRET 2024

Hvad sker der, når naturen ikke længere er til at styre, og menneskerne fordrives fra deres bosteder? Klimaforandringerne sætter en helt ny dagsordner.

De rige er flyttet op på bjerget. Nede ved havet bor der kun de fattigste, der ikke har andre muligheder end at blive. Naturen viser tænder, stormen raser, havet stiger og desperationen melder endnu engang sin ankomst.

Mens nogle kæmper videre, er andre ved at give op. For kan det overhovedet betale sig at forsætte kampe mod klimaet - eller er det for længst for sent? Der er dem der bliver, og dem der flygter - og så er der dem der driver til søs, og bliver til havets folk.

Radiodrama.dks nye forestilling er fortællingen om de menneskelige udfordringer vi møder, når naturen tager magten og vi står opgivende tilbage og ser på en verden vi ikke længere genkender.

Radiodrama.dk faste ensamble lægge stemmer til personerne i denne fremtidsutopi - om en fremtid som måske ikke er så langt væk som vi går og tror.

Forestillingen er skrevet af Morten Aagaard.

#klimaforandringer

#miljøogradioteater

#nydanskradiodramatil

VARIGHED: 20 MINUTTER. ALDER: FRA 10 ÅR

Hold dig opdateret på www.radiodrama.dk Støttet af: I samarbejde med: VI SES I 2025 TIL LYTTEFESTIVAL PÅ TEATER MOMENTUM, ODENSE 10. OG 11. JANUAR 2025
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.