Kiskunfelegyhaza 2019.12.20

Page 1

KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS ÉS KÖRZETE

2019. december 20., XXIX/51.


KISKUN NOVA UTAZÁSI IRODA Kiskunfélegyháza, Kossuth utca (Fábián fagyizó mellett) Tel./Fax: 76/433-243, Tel.:76/560-488 Nyitva tartás: H-P: 9-17 Szo: 9-12 óráig www.kiskunnova.hu www.facebook.com/KiskunNova http://ultralastminute-kozpont.hu/kiskunnova/

HA NINCS ÖTLETED KARÁCSONYRA - AJÁNDÉKOZZ ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNYEKET !! Tetszőleges értékű névre szóló Ajándékutalvány kapható Irodánkban!!! Szilveszter 2019. utolsó helyeink!! Róma: 12.28., 5 nap, szálloda, reggeli, program, repülő . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .109.990 Ft/fő/től Barcelona: 12.29., 4 nap, szálloda, reggeli, repülő . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .119.900 Ft/fő/től Torinó: 12.29., 6 nap, szálloda, reggeli, élő zenés Gála busz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .69.999 Ft/fő Esztergom: Portobello Wellness Yacht Hotel, 12.30., 4 nap, félpanzió, gála . . . . . . . . . . . . . . . . . .119.700 Ft/fő ELŐFOGLALÁSBAN AKÁR 30%-40% KEDVEZMÉNY!! Utazások repülővel, busszal, egyénileg. Bővebb információ az irodában.

Megvannak a szilveszteri futásra készült győztes rajzok

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak: Kirándulás a természetben, Szeretem az állatokat, Én és a kamion témákban.

A legjobb helyre kerültek a felajánlott könyvek és játékok

Számos felajánlás érkezett a városi könyvtár, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat és a Waldorf Iskola felhívására, melyben megunt, feleslegessé vált gyermekkönyveket, ajándékokat kértek.

Az összegyűlt adományok - melyek a rászoruló családok karácsonyfái alá kerülnek a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény közreműködésével - ünnepélyes átadására december 12-én került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. - Közel 10 éve indítottuk el ezt a jótékonysági kezdeményezést. Pontosabban a város segítő szándékú lakosságának felajánlásából kezdtük el gyűjteni a kiolvasott mesekönyveket, megunt játékokat, ruhaneműt, kis cipőket, társasjátékokat, táskát stb. Úgy gondoljuk, hogy a legmegfelelőbb intézményeket – a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézményt és a Családok Átmeneti Otthonát - kerestük meg, hogy az összegyűjtött adományok a legjobb helyre kerüljenek – mondta el a felajánlások kapcsán Kállainé Vereb Mária a könyvtár igazgatónője. Balla László alpolgármester, csatlakozva az előtte szóló igazgatónőhöz elmondta, hogy szerinte nagyon sok jó szándékú ember él Kiskunfélegyházán. Majd köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon segített a gyűjtésben. - Remélem, hogy ez a kezdeményezés folytatódik még hosszú éveken keresztül. Minden bizonnyal a most összegyűjtött ajándékok is óriási örömöt fognak okozni azoknak a hátrányos körülmények között élő gyermekeknek és családoknak, akiknek a karácsonyfája alá kerül – tette hozzá az alpolgármester. Az ajándékokat a Kapocs Intézmény nevében Szűcs Ottóné, a Családok Átmeneti Otthona nevében pedig Buknicz Ildikó vette át. Az átadási ünnepségen megjelentek a Waldorf Iskola tanulói is, akik nagyon sok ajándékkal járultak hozzá a jótékonysági akcióhoz. - Már évek óta részt veszünk ebben az adománygyűjtésben. Mi valójában már Szent Márton időszakában elkezdjük a gyűjtést. A szülőkkel és a gyerekekkel közösen hordjuk be a ruhákat, játékokat. Hangsúlyozni szoktuk, hogy ne feltétlenül azt a játékot hozzák be a gyerekek, amiket már meguntak, vagy évek óta porolódik a sarokban, hanem próbálják meg átélni annak az örömét, mikor a szívemnek egy nagyon kedves tárgyát adom át szeretettel a másiknak. Az ajándékok becsomagolása is ilyen összefogással történik, mely ugyanolyan melegséggel tölti el szívünket, mint maga az adakozás – mondta el Feketéné Csikós Szilvia intézményvezető a jótékonysági megmozdulással kapcsolatban.

A beérkezett 132 pályaművet öttagú zsűri (elnöke Rosta Ferenc alpolgármester, tagjai: Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője, Tóth Ferencné óvodapedagógus, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője és Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense) bírálta el. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a harmadik adventi gyertyagyújtás előtt a Városháza aulájában került sor, ahol a beérkezett pályaművekből a legjobb 50 rajzból ugyanezen a napon kiállítás nyílt. Az eredményhirdetésen megjelent gyermekeket, szülőket és óvodapedagógusokat Rosta Ferenc alpolgármester és Német László, a Jogging Plus Futóklub elnöke köszöntötte. A legjobb kilenc pályázó ajándékba egy kupát, egy a rajzpályázathoz kapcsolódó felirattal ellátott pólót, valamint egy színes ceruza készletet kapott ajándékba. Sőt, az ügyes kezű ovisok rajzainak lenyomata a szilveszteri futás első 900 nevezőjének járó ajándékpóló elejére kerül majd. A nyertes pályázók: Bálint Nándor (Nagyszőlő Úti Óvoda) Balogh Zsófia (Nagyszőlő Úti Óvoda) Losonczi Olga (Százszorszép Óvoda) Nemcsok Dorka (Kossuthvárosi Óvoda) Páll Katica (Móravárosi Óvoda) Palotás Rebeka (Móravárosi Óvoda) Pap Renáta (Móravárosi Óvoda) Such Tímea (Százszorszép Óvoda Törteli Benedek (Nagyszőlő Úti Óvoda)

A Karácsony hangulatát idézték meg dalaikkal

Nincsen Kiskunfélegyházán adventi készülődés a Zenebarátok Kórusának ünnepre hangoló hangversenye nélkül.

A kórus Szatmári Imre vezényletével december 15-én invitálta az érdeklődőket a Szent István Templomba, hogy a Karácsony meghitt hangulatát megidézve lopjanak békét és szeretetet mindenki szívébe. S minden alkalommal, ezúttal is számos különlegességgel készültek, hogy minél színesebbé és kellemesebbé tegyék a vasárnap délutánt. A népes számban megjelent közönség pedig elismerő tapssal jutalmazta meg a kórustagokat a szívet melengető dallamokért. Fotó: Félegyházi Közlöny

A természet és a fotózás szerelmese a 15 éves fiú

Koncz-Bisztricz Tamás „Az Év Ifjú Madárfotósa” december 12-én Csongrádról érkezett városunkba, hogy bámulatos fotóival elrepítsen minket a természet titkos zugaiba.

Tamás kiállításának a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont. A kiállítás megnyitót Zsirmik István népzenész színesítette, aki mindössze két zeneszerszám segítségével teremtett olyan hangulatot a teremben, mintha egy őserdő mélyén barangolnánk. A népzenész ámulatba ejtő előadását követően Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató mondott köszöntőt, majd Kiss Czakó Imre fotográfus mutatta be az ifjú természetfotóst a megjelentek számára. - Sok dolgot lehet elmondani a természetfotózásról. Hallhatjuk azt, hogy a természetfotózás technikai sport. Való igaz egyre modernebb, ügyesebb eszközök jelennek meg a fotótechnikai piacon. Azt gondolhatjuk ezekkel egyre könnyebb lencsevégre kapni az áhított pillanatot. Valójában azonban nem ez a helyzet. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy bár az eszközök irányítása a fotós kezében van, az egyéni látásmód sokkal fontosabb, mint a technika. Ahogy körbenézünk a képeken, ez bizony megmutatkozik. Ezt az egyéni látásmódot ismerte fel a nemzetközi versenyek zsűrije is, hiszen Tamás sikerrel szerepelt több hazai és külföldi megmérettetésen is – mondta megnyitó beszédében Kiss Czakó Imre. A kiállítás megnyitón maga a fotós mutatta be képeit és az elkészítés technikájáról is elárult néhány kulisszatitkot. A paravánokon felsorakoztatott fotókon kívül a kivetítőn is számos alkotást megcsodálhatott az érdeklődő közönség. Sőt egyik-másik fotó meg is elevenedett, hiszen Tamás videofelvételt is készített jó néhány megörökített pillanatról, melyek még színesebbé tették beszámolóját. Megtudhattuk, hogy a hagyományos fotómasina mellett segíti munkáját egy drón is, amely a lehetőségek széles tárházát kínálja számára. A színes és látványos képeket látva szinte ott érezhettük magunkat Tamás mellett mi is a lessátorban, vagy a tőkés récék között a hullámzó vízben, és majdhogynem hallottuk is az elsuhanó denevéreket a fejünk fölött, csakúgy, mint a kedélyesen játszadozó vadmalackák röfögését… Tamás eddig elért eredményeit, illetve a tárlaton készült fotókat megtekinthetik a www.infokiskunfelegyhaza.hu oldalon.


Trungel-Nagy Zalán az „ÉV SPORTOLÓJA”

Hatalmas sikert könyvelhet el a kiskunfélegyházi DMTK-KVSE Triatlon szakosztálya, azon belül is Trungel-Nagy Zalán.

Egész éves teljesítménye alapján (országos ranglista versenyek, országos bajnokság) a Magyar Triatlon Szövetség az „ÉV SPORTOLÓJA” címet adományozta neki. Zalán azt nyilatkozta: sikere annak tudható be, hogy évek óta rendszeresen látogatja az edzéseket és az elvégzett munkának köszönhetően a versenyszezonban egyenletes, jó teljesítményt tudott nyújtani. Jelenleg is gőzerővel készül a 2020-as szezonra, melyben báttya Kolos is segíti, aki idén októberben DIÁKOLIMPIAI BAJNOK lett. Kitüntetését Zalán januárban Budapesten ünnepélyes keretek között veheti át, ahol edzője Bozsó István szintén kitüntetésben részesül. Nem Ő az első, aki ezt a kitüntetést átveheti a DMTKKVSE triatlonistái közül, hisz tavaly Papp Laura két sportágban is „ÉV SPORTOLÓJA” lett, idén pedig diákolimpiai bajnok.

Kimagasló eredményeket Pihenőpark épült a Zöldmező értek el matematikából a lakótelep lakóinak PG-s diákok

December 13-án tartották Kecskeméten a Kodály Zoltán ÉnekZenei Általános Iskola Dísztermében a Megyei Matematikaverseny eredményhirdetését.

A Mategye Alapítvány kétfordulós megmérettetésének 133 legeredményesebb, BácsKiskun megyei diákját hívták meg a díjátadóra. Közöttük iskolánk tanulói a 10. osztályos szakgimnazista kategóriában értek el kimagasló eredményeket. Név és helyezés szerint: 1. helyezett: Brimo Milad (10.A.) 2. helyezett: Kürti Gergely (10.D.) 3. helyezett: Sági Péter Pál (10.D.) és Varga Bertalan Zoltán (10.A.) Felkészítő tanáraik Kecskemétiné Hajdú Krisztina és Balázs Ferenc voltak. Balázs Ferencet az Alapítvány tanítványai sikeres felkészítéséért oklevélben részesítette.

A Közgé karácsonya

Kellemes pihenőparkkal és korszerű játszótérrel gyarapodott a Zöldmező lakótelep. Az új közösségi tér ünnepélyes átadására december 12-én került sor.

Kiskunfélegyháza külterületi lakónegyedének üde színfontja lett a szabadidős összejövetelekre is alkalmas közösségi tér, melyet a Zöldmező lakótelep bejáratánál, az út menti kereszt tövében alakítottak ki nemrégiben. Sőt nemcsak a felnőttek örülhetnek a megszépült környezetnek, hanem a gyerekek is, akiknek új eszközökkel bővült, korszerűsödött a pihenőpark mellett található játszóterük. Az ünnepélyes átadáson Balla László alpolgármester és Szabó József a térség önkormányzati képviselője vágták át a nemzeti színű szalagot. Az átadáskor Szabó József elmondta, hogy ezzel még nem ért véget a munka a Zöldmező lakótelepen. A továbbiakban a dűlőutak karbantartását, az utak kátyúzását és a fák nyesését tartják legfőbb feladatnak. Képek: Fantoly Márton - Félegyházi Közlöny

A karácsony az elmúlt esztendővel való számvetés, az összetartozás és a szeretet ünnepe. A mi családunk a Közgé.

Itt jelennek meg értékeink: a közösséghez tartozás, a gondoskodó szeretet, a mindenkire odafigyelés és a minőségi munka. Képzeletbeli karácsonyfánkra értékeinket akasztjuk: a hazánk kulturális és gazdasági értékeit bemutató osztálykirándulásokat, ahová ősz elején minden diákunkat eljuttattuk; a kollégáink által szervezett kisebb közösségeket célzó tematikus szakmai utakat; a külföldi testvériskoláinkkal folytatott cserekapcsolatokat; a diákjaink kreativitását dicsérő, a városban egyedülálló Nagy Könyv hetet. Örülünk annak is, hogy beiskolázási és nyílt napjainkon, Közgés Kávéházunkban, csodálatos szalagavatónkon újra megélhettük azt a bensőséges, különleges kapcsolatot, amely iskolánkat városunk és a környező települések lakóival összeköti. Egy iskola mindig akkor dolgozik helyesen, ha a jövőbe tekint – ennek fontos része a tehetséggondozás és versenyfelkészítés is. Büszkék vagyunk arra, hogy ez az ősz sem múlt el országos versenyeredmény nélkül: iskolánk 11. osztályos diákja, Kovács Lilla országos második helyezést ért el szövegszerkesztésből a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége által szervezett Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnokságon, felkészítő tanára Hartyániné Barta Judit volt. A jól végzett munka után következzen most a pihenés és a feltöltődés időszaka. Minden kedves diákunknak és családjuknak, minden félegyházinak boldog, békés, meghitt karácsonyt és eredményekben, sikerekben gazdag új évet kívánunk! Tasi Judit igazgató


Köszöntötték a nagycsaládosokat és a Ünnepelt Petőfilegifjabb félegyházi lakost is szállás, átadták az új tejfeldolgozó Mint minden évben, idén is ünnepi műsorral, uzsonnával és ajándékkal köszöntötték városunk üzemet

nagycsaládosait és a legfiatalabb félegyházi December 2-án megújszülöttet. kezdték a Szentkúti A rendezvénynek a Móra Ferenc Művelődési Központ termékcsalád gyártását adott otthont, ahol városvezetésünk nevében Balla a Gazda-Tej Értékesítési László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Szövetkezet petőfiszálMindannyian egyetértünk abban, hogy lási feldolgozó üzemében. gyermekeinkkel megszépülnek az ünnepek, újra átéljük gyermekkorunk meghitt pillanatait, és a karácsonyi csodát. Gyermekeink repítenek vissza a mese világába, ahol minden lehetséges, ahol az idő A beruházáshoz a Vidékfejlesztési Programból 347 millió forint nem rohan, ahol a Mikulás minden gyermek jóbarátja. Melegség tölti el szívünket Karácsony támogatást kapott a jelenleg mintegy 150 tejtermelő családot tömörítő közeledtével. Egy-egy pillanatra megállunk a rohanó világban és számvetést készítünk az elmúlt évről. szövetkezet. Az üzem ünnepélyes átadását december 13-án, pénteken Felidézzük a családunk körében megélt legszebb pillanatokat, és minden szépségét, a jóságot tartották. elraktározzuk lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkezendő új év napjaira is. Az ünnep A minősített termelői csoport még 2016 áprilisában nyújtott be hangulatában a másik emberre figyelünk és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, támogatási kérelmet a„Mezőgazdasági termékek értéknövelése és azoknak akik igazán fontosak számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk – mondta köszöntő erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban”című VP-34.2.1-15 kódszámú felhívásra, amely támogatásban részesült. A beszédében az alpolgármester. Az ünnepséget a Batthyány Lajos Általános Iskola 4. z osztályos tanulói tették meghitté legkorszerűbb technológiával felszerelt tejüzemet a vidékfejlesztési Program ÉLIP pályázati forrásainak felhasználásával, kollektív, csengettyűműsorukkal. A kórust felkészítette és vezette Molnár Elvira tanárnő. A fülbemászó dallamok után a Constantinum Intézmény és a Padkaporos Táncegyüttes Zsongoló zöldmezős beruházás keretében építették meg. A projekt 2017 csoportja régi karácsonyi népszokást, a Betlehemezést elevenítette meg a színpadon. A diákok augusztusában indult azzal a végső céllal, hogy a szövetkezet tevékenységét tejfeldolgozással bővítsék. A nettó 747 millió forint felkészítő tanára Kátai Tibor volt. A karácsonyi rendezvény fénypontja a legfiatalabb félegyházi lakos Timike és édesanyjának értékű beruházással – amely a Vidékfejlesztési Program 347 millió forintos európai uniós támogatása mellett mintegy 400 millió forint köszöntése volt. Kiss Tímeát édesanyja életmentő műtéttel terhességének 25. hetében hozta világra. Azóta eltelt 10 önerőt is tartalmaz – 20 munkahelyet teremtenek – mondta el az hónap. Küzdelemmel teli időszak van a család mögött és számtalan kezelés, műtét, gyógytorna vár ünnepélyes átadón Ván Jenő elnök. még a kisbabára. Ennek ellenére bizakodva és boldog mosollyal arcán vette át az Édesanya Egyelőre natúr és gyümölcsjoghurtokat, tejfölt, tejet, kakaót és sajtot készítenek az üzemben, és fokozatosan bővítik a kínálatot. A gyártás kislányának első karácsonyi ajándékát – egy szép hajas babát - Balla László alpolgármestertől. A műsor és a vendéglátás mellett városvezetésünk ajándékutalvánnyal is kedveskedett karácsony során törekvés a tej valódi biológiai tulajdonságainak megőrzése. A alkalmából a három vagy annál több gyermeket nevelő családoknak és az újszülötteknek. Idén 202 Szentkúti termékek adalékmentesek, vagy természetes adalékokat nagycsalád, valamint 221 újszülött családja vehette/veheti át ajándékát december 11-től 20-ig tartalmaznak. A magas minőség garanciája, hogy az alapanyag személyesen vagy meghatalmazott által a Polgármesteri Hivatal aulájában az Információs Pultnál. előállítás és a feldolgozás egész folyamatára befolyása és rálátása van Az utalvány 2020. január 11-ig váltható be három bababoltban: No-No Gyermekdivat (Batthyány a szövetkezetnek. Az új üzem ünnepélyes átadásán dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért utca 2/A), Gabi Divat (Szent János tér 5.), Babel Gyermekdivat (Hunyadi utca 1.). felelős államtitkár így fogalmazott: – A tejágazat egy kicsit olyan, mint (Aki nem tudja idén felvenni, az 2020. január 02-től megteheti.) a hullámvasút. A petőfiszállási minta, az összefogás esélyt ad arra, hogy ne kelljen a környékbeli gazdáknak jegyet váltania a hullámvasútra. A Kipróbálták az új szökőkutat ma átadott tejfelolgozó üzem, a magas hozzáadott értékű termékek Mint arról korábban beszámoltunk, az Ótemplom előállítása jelenti a garanciát az itteni gazdálkodóknak, hogy előtt kap helyet egy impozáns vizes attrakció. Itt a jövedelmező módon, eredményesen tudják fenntartani a burkolat szintjében, egymástól 12 centiméterre tevékenységüket. Az államtitkár azt is elmondta, hogy 2020-ban újra helyezték el a vízfúvókákat, amelyekből egy-egy megnyitják a termelői összefogást segítő támogatási lehetőséget. Egyben kifejezte reményét, hogy a Gazda- Tej Értékesítési Szövetkezet vízsugár emelkedik fel, függőleges vízfalat alkotva. tejfeldolgozója a következő években kiváló jövedelmet termelő Ebből csaknem 40 négyzetméteren négy szoba formálódik, beruházássá válik annak a közösségnek a kezében, amely saját külön-külön programozható, és eszerint emelkedő vagy munkájával, saját forrásaiból létrehozta azt. ereszkedő, íves, maximum két méter magas vízfalakkal. Az Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Oszággyűlés így alkotott szobákba a jó idő beköszöntével akár száraz alelnöke bátornak nevezte azokat az embereket, akik ezt a lábbal is be lehet majd menni, de aki nem fél, hogy vizes lesz, az keresztül is futhat rajtuk teljes szövetkezetet alapították, mert – mondta – hitték, hogy nincs más kiút, biztonságban, mert a burkolat csúszásmentes lesz. Amikor ez a szökőkút le lesz kapcsolva, a helyére össze kelll tartani, össze kell fogni, és meg kell próbálni elérni a felállítható a város színpada úgy, hogy annak háttere ténylegesen a templom lesz. lehetségest. És a mai napon elérték. Az úgynevezett főtéri kaszkád a Béke tér két oldalán, a főtér főtengelye mentén kapott helyet. Ez A kivitelező cégek képviseletében Seres József (ELŐ-SZER Kft.) és gépészeti szempontból egy egységnek számít, helyszín szempontjából pedig két egymással szemben Monostori Lajos (Agrometal Kft.) szóltak a beruházásról, amit vonuló ülőfalon megjelenő finom vízesés lesz. Aki megpihen rajta, a lábai mögötti falfelületen érezheti mindketten európai színvonalúnak neveztek. Mint elhangzott, az üzem a gyöngyöző víz hűsét. A vízfelületek éjszaka díszvilágítást, úgynevezett fényfestést kapnak, akár 40 ezer liter nyerstej feldolgozására is alkalmas lehet, de kivételesen szép látvánnyal kényeztetve az arra járókat. Forrás: Félegyházi Közlöny minimális fejlesztéssel ez a kapacitás tovább bővíthető. A nagy teljesítményű berendezés a legkorszerűbb technológiát képviseli, és mindenféle uniós normának megfelel. Karácsonykor is lesz hulladékszállítás! Szász János, Petőfiszállás polgármestere a tejtermelő gazdák munkáját A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. értesíti a lakosságot, hogy december 24-én kedden, méltatta. Szerinte a magyar embereknek egészséges magyar tejet és 25-én szerdán, 26-án csütörtökön, 27-én pénteken a megszokott módon történik a tejterméket kell fogyasztania, és hol másutt érvényesülhetne egy ilyen üzem, mint egy Mária kegyhely árnyékában. hulladékszállítás! Tisztelettel kérik a lakosságot, hogy az edényzeteket reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni! Az új létesítményt Balla Barnabás plébános atya áldotta meg.


I M P R E S S Z U M Kiskunfélegyháza város és körzete Szuperinfó Megjelenik Kiskunfélegyházán és a környező településeken minden pénteken 20.500 példányban. Lapzárta: kedd 16 óra Felelős kiadó: Bozsó István Szerkesztőség: 6100 Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos u. 2. Nyitvatartás: H-P: 8-17 óráig Telefon/fax: 76/430-455, 76/560-375 Mobil elérhetőség: 06-30/429-7812 Internet: http://www.szuperinfo.hu E-mail: kkfhaza@szuperinfo.hu Kiadja: PROVAL Kft. Szerkesztőségünk a jogszabályokba ütköző, etikailag kifogásolható hirdetések közlésétől elzárkózik, a megjelent hirdetések tartalmáért felelősséget nem vállal. A lapban megjelent hirdetések utánközlése csak a szerkesztőség engedélyével lehetséges! Terjeszti: a Szuperinfó saját terjesztési hálózata
HOUSE36 I N G AT L A N K Ö Z V E T Í T Ő I R O D A Kiskunfélegyházán, a Csanyi út közelében, aszfaltozott út mellett, 5300m2-es, körbekerített, 2 bejárattal rendelkező területen, három, összesen 1060m2 alapterületű (további beépítés is lehetséges) felépítménnyel rendelkező ipari ingatlan/iparterület/üzem ELADÓ! Érd.: 06-70/409-9549 Kiskunfélegyházán a Petőfi lakótelepen, 2 szobás, II. emeleti lakás ELADÓ! Irányár: 13,9 millió. Érd.: 06-70/4099549 Kossuth városban eladó egy 2 szobás házrész. Irányár: 10.190.000 Ft. Tel.: 06-30/341-8655 Tiszaalpáron 2 szobás családi ház eladó. Irányár: 5.800.000 Ft. Tel.: 0630/341-8655 Eladó hobbi Félegyháza külterületén. Irányár: 1.590.000 Ft. Tel.: 06-30/3418655 L A K O S S Á G I I N G AT L A N Kiskunfélegyházán eladó CSALÁDI HÁZ+ GAZDASÁGI ÉPÜLET 560 m2-es telken. Irányár: 35 millió Ft. Tel.: 0670/600-1101

Az 5-ös főút mellett az Aranyhegyi Csárda szomszédságában jó állapotú TANYA eladó. Víz, gáz, központi és vegyes tüzeléssel, nagy telekkel, erdővel. Gazdálkodásra alkalmas. Érdeklődni a 06-30/223-0144-es telefonszámon. Kiskunmajsa központjában CSALÁDI HÁZ 6,75 M Ft irányáron eladó. Tel.: 0630/182-5195 Félegyházán a belvárosban, a Molnár B. u. 45. szám alatt csendes, nagy portán, kis (45 m2-es) belső, egyszobás kis LAKÁS eladó. Bővíthető, beköltözhető, 1 szomszéd van. Irányár: 3.6 millió Ft. Uitt. Kombi vagy vonóhorgos AUTÓT vásárolnék. Érd.: csak telefonon: 0620/386-3761 Kiskunmajsán régi építésű CSALÁDI HÁZ, félkész melléképületekkel, fúrott kúttal, ipari árammal, jó kerttel, gyümölcsfákkal eladó. Tel.: 06-20/2590483 Kossuth utcán, zárt udvarban GARÁZS eladó. Tel.: 06-20/527-2477 Kiskunfélegyháza belvárosában, a Móra F. u. 18. szám alatt 1085 m2-es telken fekvő, felújításra szoruló, régi építésű CSALÁDI HÁZ eladó. Ár: 15,9 M Ft. Tel.: 06-20/362-0258

Szegedi úton teljes felújításra szoruló belső HÁZRÉSZ eladó. 25-30 m2 alapterületű (konyha, kamra, szoba), külön bejáratú tároló helyiséggel, melléképülettel, udvarral. Villany bekötve, víz a házrészig bevezetve. Irányár: 2.300.000 Ft. Elérhetőség: 0670/341-1391 Eladó 200 m2-es, frekventált, központi helyen (volt Boszorkánykéz Virágüzlet) üzlethelyiségként is működtethető LAKÓÉPÜLET. Családi házként két generációnak is ajánlott. Irányár: 28.800.000 Ft. Tel.: 06-20/217-9623 Kiskunfélegyháza központjához közel HÁZRÉSZ alku képes 4,95 M Ft áron eladó. Tel.: 06-30/182-5195 Kertes CSALÁDI HÁZ több generáció számára Kiskunfélegyháza, Tulipán u. 6. szám alatt eladó. 100 m2-es lakótér +pince. Ugyancsak hozzá tartozik egy új építésű 100 m2-es lakóház. Érdeklődni a 06-70/420-4300-as telefonszámon egész nap. Kecskemét Kiskunfélegyházától irányában mindössze 6 km-re (4 perc autóútra), közvetlenül az E5 gyorsforgalmi út mellett az Aranyhegyi Csárdánál ELADÓ 7.725 m2 alapterületű, bekeríthető felépítményes ingatlan - volt benzinkút, fejlesztési terület 10 % beépíthetőséggel! A terület kiválóan alkalmas akár 7-8 év alatt megtérülő 50500 kW naperőmű létesítésre (a termelt elektromos áram azonnal felcsatlakoztatható az országos hálózatba, ráadásul megtérülést követően még további 20 évig még működhet) vállalkozás telephelyének, de akár autókereskedésnek is! Az ingatlan egy jelentős részén térbeton található, közművesített, hitel- és lízingképes, pályázatképes és természetesen számlaképes is! Bővebb infó és érdeklődni: www.ingatlan.com/22804826

Városközpontban, Könyök u. 11. szám alatt, különportás HÁZ 632 m2-es telekkel eladó. Tel.: 06-70/456-6654 Kiskunfélegyházához közeli TANYA 8,5 M Ft irányáron eladó. Tel.: 06-30/1825195 ÉPÍTÉSI TELEK a Bankfaluban eladó. Tel.: 06-20/314-0624, 06-30/528-3404 Elkülönített utcai HÁZRÉSZ központhoz közel eladó 509 m2 területen kert +2 szoba, étkező, fürdőszoba, konyha, előszoba, (részben felújított), különálló kis kamra is tartozik hozzá. Irányár: 12 millió Ft. Érd.: 06-30/462-4062 GÁTÉRON CSALÁDI HÁZ eladó (kétszintes, 4 szobás). Tel.: 06-20/2904689 Kiskunfélegyháza központjában csendes kocsi beállási környezetben, lehetőséggel 1 szoba konyhás házrész eladó. Irányár: 2.5 M Ft. Tel.: 0630/290-9309 Csongrád-Bokroson tanya, rajta 6.000 db pulyka vagy 10.000 db kacsa, liba nevelésére alkalmas teleppel, körülötte 3 hektár erdővel eladó. 06-30/963-5233 Kkfházán Kossuthvárosban belső HÁZRÉSZ eladó 2 db melléképülettel. Központi fűtés kombi gázkazánnal. Érd.: 06-30/701-1801

Városközpontban társasházi, udvaros 78 m2-es, 2 szobás, ebédlős lakás eladó. Irányár: 15 M Ft. Tel.: 06-70/3717707 Kiskunfélegyháza központjához közel CSALÁDI HÁZ eladó. Tel.: 06-30/1825195 Bankfaluban 750 m2-es TELEK eladó. Tel.: 06-70/935-8155 (reggeli órákban: 8-9.30 óráig) Csongrádon padlásteres szép állapotú családi ház eladó. Bölcsőde, óvoda, iskola, orvosi rendelő közel. 2 szobás házat, vagy I. emeletig erkélyes lakást beszámítok értékegyeztetéssel. Érd.: 06-30/471-4310 délután 16 óra után. TANYA eladó Petőfiszálláson 5.295 m2es területtel és 2,5 ha szántóval, a faluhoz közel, csendes nyugodt környezetben. Tel.: 06-20/613-9267 Petőfiszálláson nagyon jó állapotú összkomfortos TANYA földdel eladó. Tel.: 06-30/182-5195 LAKÁS Kiskunfélegyházán - a VÁROSHÁZA mellett - eladó egy II. emeleti, 3 szobás, 86 m2-es, erkélyes, parkettás, gázkonvektoros lakás. Irányár: 23,9 M Ft. Tel.: 06-70/382-8035


Eladó Kiskunfélegyháza belvárosában a Móra téren II. emeleti, 57 m2-es, két külön bejáratú szobás erkélyes jó állapotú lakás, mely azonnal költözhető. A földszinten közös tároló van. Érdeklődni a 06-20/219-1391-es telefonszámon. Móravárosban a Platán utcában, III. emeleti, nem zárószinti, felújított 1+2 félszobás WIMPI típusú lakás eladó. Irányár: 14.900.000 Ft. Tel.: 06-70/4568519 érdeklődni hétköznap 16 óra után, hétvégén egész nap Kkfházán, a Kazinczy utcában városházára néző, III. emeleti, felújított, 2 és fél szobás, amerikai konyhás lakás új víz- és villanyvezetékkel, klímával, redőnnyel, kémény-kialakítással eladó. Tel.: 06-70/410-3938 3 szobás, Kiskunfélegyházán városközponti, Kossuth u. 18/E szám alatt, felújított lakás eladó. Ár: 18.900.000 Ft. Tel.: 06-70/623-8644 I. emeleti, 2 szobás, parkettás lakás (+tároló) a városközpontban a Deák F. u. elején eladó. A társasház hőszigetelt, új nyílászárók, a lakás azonnal költözhető. Tel.: 06-30/394-0275 Kkfháza, Majsai út 17/1. sz. alatt 1 szobás, földszinti 30 m2-es lakás azonnal beköltözhetően eladó. Tel.: 0620/662-5174 (H-P.: 8-16 óráig) Petőfi lakótelepen 63 m2-es IV. emeleti (zárószinti) 1+2 fél szobás, erkélyes, klímás lakás eladó. Tel.: 06-70/4592389 Eladó a Móra téren I. emeleti, 58 m2-es lakás + erkély (8 m2) + tároló helyiség. Ára: 20 M Ft. Tel.: 06-30/2556100 Eladó a Petőfi lakótelepen egy 1 szobás, II. emeleti, panelprogramos, karbantartott lakás. Tel.: 06-20/3879007

Eladó II. emeleti, 65 m2-es, felújított, 2 szobás, erkélyes, panelprogramon átesett, tehermentes lakás az E5-ös úttal szemben, a dr. Holló Lajos utcában. Mercedes gyártól kb. 10 perc autóút távolságra. Lakással szemben buszmegálló, Spar, Penny Market és kisebb üzletek, szépségszalonok, erkély felől játszótér. Igény esetén bútorral, házt. gépekkel is megegyezés szerint. Irányár: 16,8 M Ft. Tel.: 06-70/3939385 Holló László u. 21. sz. alatt nem zárószinti, 2 szobás lakás: 13,5 M Ft. Tel.: 06-30/219-7250

ALBÉRLET Móravárosi, II. emeleti lakás hosszú távra kiadó. Tel.: 06-70/948-8253 Kevés munkáért városhoz 3 km-re egyedülálló józan életű férfinak tanya kiadó. Tel.: 06-30/372-4038 1 szobás összkomfortos, bútorozott lakás kiadó, kis kerttel. 45.000 Ft/hó, 1 havi kaució szükséges. Tel.: 06-70/6079702 Minigarzon kiadó. Tel.: 06-70/311-8816 Városközpontban, buszpályaudvar közelében, földszinti, 1 szobás társasházi lakás, nem dohányzó személy részére kiadó. Kaució szükséges. Tel.: 06-20/570-3210 Kiskunfélegyháza városközpontjában 1,5 szobás, bútorozott, konvektoros, társasházi lakás kiadó nem dohányzó, igényes személynek kaucióval. Tel.: 0630/250-0550 Albérlet kiadó a városközpontban másfél szobás, csak hosszú távra. Modern, új belső kialakítású, frissen festett, klíma, új beépített konyha, csendes környezetben. Leinformálható, 1-2 személy, párok jelentkezését várom. Tel.: 06-70/522-3831

Városközponthoz közel I. emeleti, másfél szobás, központi fűtéses lakás kiadó. Tel.: 06-20/266-3185 Lakás kiadó! I. emeleti, városközponti, 1 szobás lakás, szépen berendezve, hosszabb távra kiadó, max. 2 fő részére. 3 havi kaució szükséges. Tel.: 0630/452-5307 Lakhatást adok fizetés nélkül, háztartási munkák elvégzéséért és udvar rendberakásáért. Uitt.: ALBÉRLET kiadó. Tel.: 06-20/996-6735 Belvárosban, új építésű, 40 m2-es, 1,5 szobás, I. emeleti lakás minimális rezsivel hosszú távra igényes, leinformálható személy részére kiadó 2020. január 20-tól. Ár: 70.000 Ft+kaució. Tel.: 06-20/511-1670 KIADÓ Móravárosban a Szegfű utca 25. szám alatt GARÁZS kiadó. Tel.: 06-20/2669551

ÜZLET Kiskunfélegyháza belvárosában - Daru utca 1. szám alatt, a SILVER mellett közvetlenül, azaz a Kossuth utcától kb. 35 méterre található - két egymással szomszédos 45 m2-es és egy 37 m2es, azonnal birtokba vehető első/hátsó bejáratos iroda/üzlethelyiség (iroda/üzlettér, hátsó raktár/iroda + WCkézmosó) frissen felújított, tip-top állapotban KIADÓK! Az ingatlanok azonnal birtokba vehetők, a bérlet számlaképes!!! természetesen Érdeklődni: 30/ 826-5465 RAKTÁRAK és Kisebb-nagyobb MŰHELY bérelhető 100-700-1.500 m2 felületekkel. Érdeklődni: 06-20/9448789 Új építésű 420 m2-es RAKTÁR, CSARNOK kiadó. Igény szerint 60 m2es irodával, mosdóval+150 m2-es raktár. Tel.: 06-30/677-7877

Szerelőműhely aknával, igény szerint daruval bérbeadó. 220 m2 felülettel, külön villanyórával. Érdeklődni: 06-20/944-8789 KIADÓ 65 m2-es üzlethelyiség csak hosszú távra, frekventált üzletsoron. Modern belső kialakítású, ipari áram, teakonyha, klíma, zuhanyzó + illemhelyek, utcai bejárat, parkolási lehetőség. Bármilyen szépségipar, üzem, varroda, bemutató terem, iroda, rendelő stb. Tel.: 06-70/522-3831 Bajcsy utcán, forgalmas helyen üzlethelyiség bérbeadó. 50 m2 eladótér + 200 m2 saját parkoló + zárt udvar + zárt raktárak. Klíma és vizesblokk, berendezés. Igény esetén tevékenység folytatásával is. Érdeklődni: 06-20/944-8789 KIADÓ lángosozó, hamburgerező, pizzázó vagy annak való HELYET KERESEK. Tel.: 06-20/971-0768 ÜDÜLÉS Soproni SOLAR Apartman Club Hotelben 2020. január 31 - február 7-ig 7 éjszaka, 2 fő részére szóló ÜDÜLÉSI lehetőség átadó-eladó 40.000 Ft-ért. Közel van az ausztriai sípályákhoz, ezért síelők figyelmébe is ajánlom. Érdeklődni: 0620/981-6407

EGÉSZSÉG Járókeret, kerekesszék, elektromos moped KÖLCSÖNÖZHETŐ. Tel.: 0670/338-0506 Még nem tudod mit ajándékozz Karácsonyra? Szeretet, törődés jegyében vásárolj utalványt nálam. Testi, lelki felüdülésért masszázs és egyéb terápiákra! Fekete Ágnes Négy évszak masszázs Hívj: 06-30/584-8337

G É P- J Á R M Ű RENAULT Mascott 6,5 tonnás, azonnal munkába állítható, 5x2 méteres, hőszigetelt dobozzal, vonóhoroggal eladó. Cserét beszámítok. Tel.: 0670/424-7820 PEUGEOT BOXER, magasított, friss műszakival tevékenységváltás miatt eladó. Álló fűtés, raktér hűtés, szigetelt, 4 kiváló téli és 4 nyári gumival. felszerelt. Szellőztetéssel Márkaszervizben garanciálisan feljavított. Megtekinthető a Kukori Üzletnél. (Kkfháza, Bajcsy u. 12.) érdeklődni: 06-20/944-8789 Készpénzért bármilyen utánfutóját, lakókocsiját, autóját, büfékocsiját megvásárolom. Tel.:06-30/421-85-75, 70/424-78-20


Lakókocsi telepítésre eladó. Szállításban segítek. Tel.: 06-70/424-7820 UTÁNFUTÓ eladó. Tel.: 06-70/42-47820 1998-as évjáratú RENAULT MEGAN 2021-ig érvényes műszakival, 120.000 Ft-ért eladó. Tel.: 06-70/378-0165 RENAULT CLIO kombi 15 DCI 2013-as évj., magyarországi és FORD FOCUS combi 1,6 DCI 2014. évi, magyarországi, szervizkönyvvel, friss műszakival eladók. Csere is érdekel. Tel.: 06-20/527-2477 Eladó YAMAHA MAJESTY 250-es nagy robogó. 1997-es évjárat, kitűnő állapot, friss műszaki vizsga, riasztó, távirányítású indítás. Ár: 225.000 Ft. Tel.: 06-70/343-3072 SKODA Fabia 1,4-es, 2002. évj. klímás eladó. Tel.: 06-30/613-9977 UTÁNFUTÓ 200x110-es, külső kerekes eladó. Tel.: 06-70/424-7820 LAKÓKOCSI 6 m hosszú, tusoló kabinnal telepítésre eladó. Szállítás megoldható. Tel.: 06-70/424-7820 DAEWOO 1,6 benzines, családi, 2003as évj. friss műszakival, szervizelve, klímával, jó állapotban eladó. Csere is érdekel. Uitt.: 15"-ös gumi és 14”-es gumi+alufelni eladó. Tel.: 06-30/4507426 Keeway ROBOGÓ 8500 km-rel, újszerűen eladó vagy utánfutóra cserélhető. Tel.: 06-70/424-7820 1300 cm3-es LADA kombi friss műszakival eladó. Tel.: 06-30/612-8175

Összkomfortos LAKÓAUTÓ 7,5 m hosszú megkímélten eladó. Tel.: 0670/424-7820 Öreg MOTORKERÉKPÁROKAT vásárolok (Simson, MZ, Pannónia, Csepel stb.) Tel.: 06-20/254-5169 Kétütemű, előlhűtős WARTBURG-ot vásárolnék, papírok nélkülit is. Tel.: 0630/738-3942 SUZUKI SWIFT GLX-C 1995. évjárat napi használatból eladó. Irányár: 170.000 Ft. Érd.: 06-30/407-5312 SUZUKI Swift 2001. évj. megkímélten eladó. Tel.: 06-70/424-7820 SKODA OCTAVIA 1,9 TDI 2001-es magyarországi évjáratú, szervízkönyves, klímás jó állapotban eladó. Uitt.: 13"-os téli gumi, lemezfelni eladó. Irányár: 10.000 Ft. Csere is érdekel. Tel.: 06-30/943-8932 Teljesen új UTÁNFUTÓK 195.000 Ft-tól, mérettől függően eladók. Tel.: 0670/424-7820 SIMONYI AUTÓBONTÓ (Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 34. – Vásártérrel szemben). Tel.: 76/713-226, 06-30/943-5102 UTÁNFUTÓ rakoncás Ponyvás oldalakkal, 5x2 méteres platóval, 2 méter magas ponyvával, új árának feléért eladó. Tel.: 06-70/424-7820 MŰSZAKI CIKKEK Eladó felújított illetve szállítás sérült HÁZTARTÁSI KIS és NAGY GÉPEK Kecskeméten! Segítőkész korrekt kiszolgálás, tanácsadás! *Mosógépek 35.000 Ft-tól *Szárítógépek 45.000 Fttól *Mosogatógépek 55.000 Ft-tól *Tűzhelyek 50.000 Ft-tól *Hűtők 40.000 Ft-tól *Porszívók 11.000 Ft-tól *Mikró 15.000 Ft-tól. Minden termékre garancia! Az üzlet címe: Kecskemét, Nyíl út 11. szám. Tel.: 06-70/533-5577 V E GY E S Tornádó típusú ELEKTROMOS KERÉKPÁR eladó. Tel.: 06-70/5928390 Értesítem kedves Vásárlóimat, hogy Kiskunfélegyházán az E5-ös út melletti Dísznövény Lerakatban kapható földlabdás EZÜST FENYŐ. Méret: 1 m 2,5 m-ig. Szombat, vasárnap is nyitva. Várom kedves Vásárlóimat. Tel.: 0620/544-7269 Felújított CENTRIFUGÁK újszerű állapotban, ELEKTROMOS KERÉKPÁR keveset használt, LÁNGHEGESZTŐ APARÁT teli oxigénpalackkal kompletten eladó. Érd.: 06-70/431-6620 Eladó 140x200 cm-es, alig használt ÁGYMATRAC. Ár: 18.000 Ft. Tel.: 0620/532-0120 Eladó gáz SIESTA nyomáscsökkentővel, jó állapotban, kedvező áron. Tel.: 0620/429-9611 ÚJ SZOLGÁLTATÁS (már 3 éve). KISKUNFÉLEGYHÁZÁN FELESLEGESSÉ VÁLT DOLGAIT INGYEN ELSZÁLLÍTJUK. Eladná, kiürítené házát, hobbiját, nyaralóját, garázsát, üzletét stb. de nem tudja megoldani? Mi padlástól a pincéig díjmentesen elszállítjuk. Lantos László 06-70/321-6868 (Kiskunfélegyháza) Idős néni, bácsi GONDOZÁSÁT (bevásárlást, takarítást) vállalom ottlakásért illetve ELTARTÁSÁT is vállalom. Tel.: 06-30/663-4877 INGYEN elvihető 3 db SZOBAAJTÓ, működőképes TV. Tel.: 06-30/548-7077 LUCFENYŐ parkosításra és karácsonyfának termelőtől eladók. Tel.: 06-20/462-8410 Szín alatt tárolt kb. 50 q TŰZIFA magánszemélytől költözés miatt eladó. Tel.: 06-70/332-0653

Eladó ifjúsági SZEKRÉNYSOR: 25.000 Ft, SZÁMÍTÓGÉP ASZTAL: 5.000 Ft, 200x300 cm SZŐNYEG két kis szőnyeggel: 7.000 Ft, ugyancsak 200x300 cm SZŐNYEG: 8.000 Ft, FUTÓSZŐNYEG: 130x400 cm hátulja filces, minden oldal szegett: 5.000 Ft, KORCSOLYA 3 pár, állítható lábméretű: 3.500 Ft/pár. Érdeklődni a 06-20/4370062-es telefonszámon. Zsák AKCIÓ decemberben! 2-t fizet, 3-at kap! 25 és 40 kg-os zsákok a Kukoriban. Terménytárolásra és egyéb használatra. Kukori Üzlet, Kkfháza, Bajcsy u. 12. Tel.: 06-20/851-9044


Hungaropán fa és műanyag boltíves ABLAKOK, ERKÉLYAJTÓK, BELTÉRI AJTÓK (üveges, teli), TV-ASZTAL, gázos GRILLEZŐ, FŰRÉSZPOR és FORGÁCS, FUTÓBICIKLI, 601-es, használt LÓSZERSZÁMOK, 2 ütemű, ’89-es évj. TRABANT, SZECSKAVÁGÓ és 2 db KANAPÉ jelképes áron eladó. Tel.: 0670/491-6777, 70/387-2463 Eladó JAMO CLASSIC 8 mahagóni 150/200 W, 4-8 ohm, 90 dB, HANGFAL CO Power-HD hangfalkábel, 2x4 mm-es 1,5 m banándugóval felszerelve. Tel.: 06-30/599-1160 Vegyestüzelésű KAZÁN eladó. Irányár: 28.000 Ft. Tel.: 06-30/811-5436 5,5 kW benzines, háromfázisú AGGREGÁTOR eladó. 110 X 60 méretű, 85 cm magas, kerekes. Ár: 70 000 Ft. Érdeklődni: 06-20/944-8789 Eladó! *Emeletes ágy serdülőknek. Megkímélt állapotú, stabil, 90x190 cm fekvő felülettel, szövet kárpitozással, piros színnel, két fiókkal. Két ággyá is szerelhető (75.000 Ft) *Szőlőprés öntöttvas alapú, racsnis, hibátlan (60.000 Ft) *Antik étkezőasztal felújított, 12-16 személyes, 100x130 cm-es, két-két vendéglappal 200 cm-rel hosszabbítható. Az öt láb réz lemezzel borított. Családi, baráti összejövetelekhez ideális (140.000 Ft). Képek a www.jófogas.hu oldalon megtekinthetők. 80923159; 80922453; 98914211.

Kerti kiülők rönkfából, csomoros nyárból készletről azonnal szállíthatóan eladók. 1-6 hónapos, kamatmentes hitel megoldható. 70/424-7820. A Kukori Üzletben TERMÉKBŐVÍTÉS és KARÁCSONYI AKCIÓ! Keresse új, kibővült termékkínálatunkat. Vegyiáru, papíráru, tartós élelmiszer. Részletekről érdeklődjön Üzletünkben. Kkfháza, Bajcsy u. 12. Tel.: 06-20/851-9044

Több hektárnyi nyárfaerdő teljes kivágása után visszamaradt GALLYAK és FAMARADVÁNYOK összegyűjtés után INGYEN elvihetők. A faanyag alkalmas kályhában, kiválóan kemencében való fűtésre. Tel.: 0620/942-7577 Siesta KÁLYHA, HAJDÚ tárcsás, MINIMAT automata MOSÓGÉPEK, ezüstróka KUCSMA gallérokkal, női fekete SZŐRME KABÁTOK, CSIZMÁK, női CIPŐK, RUHÁK, GYAPJÚFONALAK kézi kötéshez, KONYHAI ESZKÖZÖK, SÍLÉCEK eladók. Tel.: 06-70/662-5144 Eladó Balatoni Rózsa ÉTKEZÉSI BURGONYA és egy 140 kg körüli HÚSDISZNÓ. Tel.: 06-70/596-8614

Eladó ÉTKEZŐASZTAL + 6 db faragott székkel, KONYHASZEKRÉNY mosogatóval, polcos-akasztós SZEKRÉNY + tükrös, vitrines SZEKRÉNY + ÉJJELI SZEKRÉNY (2 db) + DOHÁNYZÓASZTAL, TÜKRÖK, BŐR CSIZMA + BAKANCS + VADÁSZ CSIZMA (újak), MADÁRKETREC, Genex KLÍMA (3,5 kW, hűtő-fűtő), 750 W-os VILLANYMOTOR, bambusz KOMÓD, KÚTKERÉK stb. költözés miatt. Tel.: 06-30/369-7727 DIÓBÉL eladó: 3.500 Ft/kg, száraz AKÁCFA: 28.000 Ft/erdei m3, száraz NYÁRFA: 18.000 Ft/erdei m3 (erdei köbméret: 1x1x1,7 m). Házhoz szállítás megoldható. Erdőgazdálkodói kód: 7022487. Tel.: 06-70/774-1929 E GY É B K E R E S É S Felvásárlás! Hagyatékból származó régi tárgyakat, karórát, faliórát, zsebórát (üzemképtelent is), porcelánokat, nippeket, csillárokat, fali tányérokat, antik bútorokat, képeket, ezüst evőeszközöket, ezüst tárgyakat, könyveket, stb. illetve teljes hagyatékot (akár nagyobb értékűt is) vásárolok azonnali készpénzfizetéssel. Hívjon bizalommal! Tel.: 06-30/396-4495 RÉGI motorokat keresek! Simson, MZ, ETZ, JAWA, stb. Tel.: 06-20/572-5142 Dunnát, párnát, régi használt tollat veszek, hívásra házhoz megyek! Érd.: 06-30/467-4542 MEZŐGAZDASÁG Várostól 3 km-re 7,2 ha körbekerített TERMŐFÖLD tanyával, ipari árammal, 2 db kúttal (hozamuk 500 l/perc és 100 l/perc) eladó. Tel.: 06-20/915-4622, 70/225-4664 Körbálás LUCERNA SZÉNA, RÉTI SZÉNA és SZALMA fedett tárolóból eladó. Tel.: 06-70/387-1091 Eladó kisbálás LUCERNA, SZÉNA és nagy körbálás SZÉNA. Uitt.: nagyméretű SZOBANÖVÉNYEK eladók. Érd.: 0670/522-9880 5000 db kis bálás SZALMA eladó. Tel.: 06-30/963-5233 SZÓJADARA házhoz szállítással. Tel.: 06-30/228-0881 Kis-Tisza SZÓRÓFEJEK és 1 literes palántanevelő CSEREPEK eladók. Tel.: 06-20/200-5360

Eladó Pálmonostorán 8 ha LEGELŐNÁDAS belterület és kövesút mellett. Tel.: 06-30/638-5142 Jumz traktorra HOMLOKRAKODÓ, 250x110-es bontott HULLÁMPALA, 185-ös FŰKASZA, TÁRCSA eladó. Tel.: 06-70/664-7816 GÁTÉRON 4,5 ha (110,8 AK) TERMŐFÖLD bérlővel eladó. Tel.: 0620/342-0569 MTZ első kerék, keréksúly és hátsó kerék, keréksúly eladó. Tel.: 06-70/6647816 KÖLES szálas takarmánynak birkának, kecskének, bikának eladó. Tel.: 0630/269-9064

Á L L AT élő pecsenyekacsa Minőségi, megrendelhető házhoz szállítással. Tel.: 06-30/505-6249 Fehér húsjellegű 180 kg-os HÍZÓK eladók. Ár: 530 Ft/kg. Tel.: 06-70/3763677 Napos borjak eladók. Tel.: 06-30/3663335 Kiskunfélegyházán holstein-fríz BIKABORJAK napos kortól folyamatosan eladók. Érdeklődni: 0630/658-0459-es telefonszámon. Eladó két CSIVAVA kutya. Szuka 2 éves, a kan 10 hónapos. Ár: 25.000 Ft/db. Tel.: 06-70/431-5427 2 db ÜSZŐ BORJÚ eladó (kb. 2-3 hónaposak) szép magyartarkák. Tel.: 06-20/213-5804 Karácsonyi hízott-, pecsenyekacsa, liba, csirke pucolva megrendelhető házhoz szállítással. Tel.: 06-30/505-6249. HÍZÓSERTÉS tápmentes és PULYKA felpucolva eladó. Ugyanitt KAUKÁZUSI AKITA kiskutya elvihető. Tel.: 0620/433-1580 Fekete színű LABRADOR kölyökkutyák eladók. Tel.: 06-20/424-3082 Hasított SERTÉS, folyamatosan az ünnepek alatt is eladó. Tel.: 06-30/2062373 DOBERMANN 3,5 hónapos szuka eladó. Tel.: 06-70/424-7820

Vegyesdarán és kukoricán hizlalt, fehér, húsjellegű SERTÉSEK (kb. 170, 180, 200 kg-osak) eladók. Tel.: 06-20/9921506 ÉLŐ HAL árusítás a Beálló óvodával szemben. PONTY: 890 Ft/kg. Tel.: 0630/308-7654 200 kg körüli HÚSSERTÉS hagyományos takarmányon nevelt eladó. Tel.: 06-20/240-7527 HÍZÓ eladó 200 kg körüli, hagyományos takarmányon nevelt eladó. Tel.: 0670/698-9860 Hízott SERTÉS eladó. Húsjellegű, kb. 170 kg, vegyesdarán nevelt. Tel.: 76/378-089 Darán hízlalt, fehér hústípusú HÍZÓ eladó. Kb. 170-180 kg és 2 db egyszer fialt ANYADISZNÓK eladók kb. 200 kg súlyúak. Érdeklődni: 06-70/619-9440

TÁRSKERESŐ 38 éves, szőke hölgy barátot keres. Tel.: 06-30/362-0637 Fiatal, csinos, csongrádi lány társát keresi. Tel.: 06-30/595-1130 TÁRSKÖZVETÍTÉS minden korosztálynak. Tel.: 06-30/355-2039 36 éves, szép szőke hölgy barátot keres. Tel.: 06-20/295-9206 Fiatal, csinos lány partnert keres. Tel.: 06-70/549-8254 M U N K A A L K A LO M A Gátéri Benzinkúton lévő Kávézóba PULTOS hölgyet keresünk. Tel.: 0670/324-1735 A Cleaner Guys Kft. szociális otthon takarítására keres TAKARÍTÓT. Érdeklődni a 06-70/492-7180-as telefonszámon.


Kiskunfélegyházi gyorsétterem keres gyorséttermi SZAKÁCSOT, KONYHAI KISEGÍTŐT és FELSZOLGÁLÓT. Gyakorlat nem feltétel, de előny. Tel.: 06-70/658-9618 (Heaven Diner) Nyugdíjas buszvezető MÁSODÁLLÁST keres. Járművezetés oktatása és taxi vezetés előnyben! Tel.: 06-70/627-2279 Változatos (nem mezőgazdasági!) munkára keresünk dohányzásmentes csapatunkba fiatal, kiskunfélegyházi férfi munkatársat. Érd.: csak személyesen. Időpont egyeztetés: 06-30/943-4012 (Gyürky L.)

Szendvicsüzembe Kiskunfélegyházi keresünk: SZENDVICSKÉSZÍTŐ és KONYHAI KISEGÍTŐ munkakörbe leinformálható megbízható, munkavállalót. Jelentkezni személyesen az Álmos utca 12. szám alatt. Érdeklődni a 06-70/394-1196-os telefonszámon. (Strapa Team Kft.) Kiskunfélegyházi szarvasmarha telepre munkatársakat keresünk GÉPI FEJŐS munkakörbe! Feltétel: a napi munkába járás önálló megoldása! Jelentkezés: 06-70/416-7318-as telefonszámon. (Kiskun Farm Kft.)

szakképzett, Megbízható, VILLANYSZERELŐ saját gépkocsival, heti 2-3 alkalommal, idősebb, tapasztalt villanyszerelő mellett munkát keres. Tel.: 06-70/586-0923

EXTRA Gépgyártó és TITÁN Lakatosipari Kft. LAKATOS munkakörbe kollégákat keres. Munkaidő: hétköznaponként 6:00-14.00-ig. Tel.: 06-30/564-4458

FÜLÖPJAKABRA a Fülöp Büfébe PULTOST keresek beugróra vagy állandóra. Tel.: 06-30/861-5673Magas művelésű PARADICSOMBA alkalmazottakat keresek folyamatos egész éves munkára. Tel.: 06-20/4665553 (B. Szabó kertészet) Ruhák értékesítéséhez segítő munkatársat keresek. Ajánlatokat kérek: ehuszka52@gmail.com (Huszka) Önállóan dolgozni tudó munkatársnak ajánlok FODRÁSZ MUNKÁT. Azonnali kezdéssel egy bejáratott fodrász üzletbe Kiskunfélegyházán. Legyél egy jó csapat tagja, kimagasló fizetésért. Jelentkezni a 06-70/453-8956-os telefonszámon vagy személyesen a Blaha Lujza tér 1. szám alatti Köhler Fodrász Szalonban.

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik drága halottunk

PIZZASZAKÁCSOT keresünk ütőképes csapatunkba. Szakmai gyakorlat nem feltétel, de előny. Jelentkezni a pizzaline2015@gmail.com e-mail címen lehet. Tel.: 06-20/521-2675 (Pizzaline) Könnyű fizikai munkát keresek napi bejelentéssel, havi 15 napra. Tel.: 0670/592-8390 Tiszaalpár Éden Sörözőbe (benzinkúttal szemben) tapasztalattal rendelkező, megbízható PULTOST felveszünk. Vendéglátó végzettség előny, bérezés megegyezés szerint. Érdeklődni a 0620/229-6243-as telefonszámon lehet. „Csillagok közt élsz már, angyalok, közt jársz. Ott, hol csendből épül vár, s igaz lelkedre Isten vigyáz már.”

EMLÉKEZZÜNK felejthetetlen Édesanyámra

H. Tóth Istvánné szül.: Garas Mária

temetésén megjelentek, koszorúkat, virágokat hoztak, örök nyughelyére elkísérték, részvétükkel osztoztak fájdalmunkban.

Gyászolja: Szerető férje és fia

„Emlékezéshez nem emlék hanem szeretet kell, s akit szeretünk, nem felejtjük el.” Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy

Judit Jánosné szül.: Szikora Jolán

CO hegesztőket, lakatosokat keresünk Kecskemétre, nettó 1600 Ft/órától + Tel.: 06-70/329-7554 prémium. (Mezőgép)

O K TAT Á S INTENZÍV TANFOLYAMOK (2 hetes elméleti oktatás) indulnak folyamatosan. BAJÁKI ATTILA MAGÁN AUTÓSISKOLÁJA folyamatosan indítja tanfolyamait. A kresz tanfolyamot otthonról e-learning oktatás keretében is elvégezheti. Azonnali gyakorlati kezdéssel! Jel.: 06-20/329-4867 –Bajáki Attila- Okév: 03-0136-06 „Elcsitul a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Aki szeret, az soha nem feled. Számunkra Te soha nem leszel halott, ragyogni fogsz, mint a csillagok.”

EMLÉKEZÜNK

Faragó Pál

halálának 13. évfordulóján.

halálának 1. évfordulóján.

„Számunkra Te soha nem leszel halott, örökké élsz szívünkben, mint a csillagok.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, hiába szállnak árnyak, álmok, évek.” (Juhász István) Soha el nem múló szeretettel

- Szerető lánya -

Fekete Lászlóné

- Szerető családja -

EMLÉKEZÜNK

szül.: Fűri Julianna

Petróczi István

81 évesen 2019. december 12-én elhunyt. Temetése 2019. december 30-án 13 órakor lesz az Alsótemetőben, polgári szertartás szerint. Soha el nem múló szeretetünk őrködik nyugalmad felett!

- A gyászoló család -

kiskunfélegyházi lakos 76 éves korában 2019. december 13-án elhunyt. Drága halottunk hamvasztás után szentmisével egybekötött búcsúztatása 2020. január 3-án 14 órakor lesz a Kalmár Kápolnában, a római katolikus egyház szertartása szerint. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a szertartáson megjelennek.

- A gyászoló család -

S Z O L G Á LTAT Á S ADÓTANÁCSADÁS, KÖNYVELÉS, BÉRSZÁMFEJTÉS teljes körű adatszolgáltatással, társaságok, egyéni vállalkozások, családi gazdaságok részére. Cégalapítás, egyéni vállalkozói engedély kiváltásának ügyintézése, adószámos őstermelők, magánszemélyek adóbevallásainak elkészítése. Tel.: 76/468-544, 0620/529-2230

VÁGÁS szalagfűrésszel, TŰZIFA FŰKASZÁLÁS, parlagfű irtás motoros fűkaszával. AUTÓ és EGYÉB SZÁLLÍTÁS 2 t-ig! Tel.: 06-20/986-2300

ÚJÍTSA FEL LAKÁSÁT 10%-kal olcsóbban! Burkolást, festést, laminált padló lerakását, kőműves munkát, tető szigetelést, vízszerelést vállalunk. Keressen bennünket! Tel.: 06-30/9844721

CSŐSZERELŐ vállal vízés fűtésszerelést, konvektorok cseréjét, javítást, fürdőszobák teljes és részleges felújítását, csőtörési hibák javítását, új fürdőszobák készítését, szennyvíz bekötést. Vegyes tüzelésű kazánok cseréje és újak beépítése, átfolyós gázvízmelegítők vízkőtelenítése! Tel.: 0630/295-9601

Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy Fiunk, Édesapánk, Férjem

Szabó Imre Ferenc

52 évesen hősies küzdelmet követően 2019. december 13-án megszületett az örök életre. Lelki üdvéért 2019. december 21-én 7 órakor a Szent István Templomban bemutatott szentmisén imádkozunk. Hamvait az Alsótemetőben helyezzük örök nyugalomra 2019. december 23-án 9 órakor.

- Gyászoló család -

„Elmentetek tőlünk egy csendes hajnalon, köszönni, búcsúzni nem volt alkalom. Az idő nem gyógyítja sebeinket, mert Ti igazán szerettetek bennünket. S ha van halál után is élet, a jó Isten segít újra megtalálni Titeket.”

EMLÉKEZÜNK

Juhász Istvánné Juhász István

Varga Mihályné szül.: Bíbok Mária Magdolna

halálának 1. évfordulóján. Lelki üdvéért az emlékező szentmisét 2019. december 26-án fél 11 órakor a Szent István Templomban mutattatjuk be.

- Szerető családja -

Édesanyám

testvérem

szül.: Csányi Erzsébet

halálának 19. évfordulóján

Juhász István

Sipos István

halálának 9. évfordulóján

Édesapám

halálának 39. évfordulóján

és párom

halálának 15. évfordulóján.

- Erzsi, Pali, Fannika és Benedek -


Ács, bádogos munkát, tetőjavítását, cserép átrakást, lécezést, verébdeszka cserét, javítást vállalunk. Csatorna, oromszegély szerelést, párkányok fedését, lemezfedést garanciával, megfizethető áron, díjmentes kiszállással. Tel.: 06-70/648-4337 Kimegyünk a temetőbe, könny pereg le egy kőre. Ez a kő nem fed mást, mint egy drága Férjet, Édesapát, Nagyapát Kinek kincs volt minden szava, óvott minket minden bajtól, Ám egy hideg téli reggelen, elmentél tőlünk hirtelen. Ha még egyszer láthatnánk, átölelnénk és elmondanánk. Örökké szeretünk Téged.

EMLÉKEZÜNK drága halottunk

FA KIVÁGÁST, fa összevágást, erdő gyérítést, bokrok, cserjék kivágását vállalom, rövid határidővel. Tel.: 0630/813-5963 Vállalom új tetők készítését, tetőfelújítást, Lindab lemez felrakását akciósan, anyag + munkadíjas árral. Tel.: 06-30-375-9762. KARSAI KÁRPITOS KISKUNFÉLEGYHÁZA, VAK BOTTYÁN U. 57. TEL.: 76/460-653, 06-20/314-0736 BÚTOR ÉS JÁRMŰ KÁRPITOZÁSA, PONYVÁZÁS. TOVÁBBRA IS VÁROM TISZTELT MEGRENDELŐIMET. HIDEGBURKOLÓ munkák teljes körű kivitelezése, pontos, precíz munkavégzéssel. Keressenek bizalommal! Tel.: 06-20/248-9132 Régi tetők javítása és karbantartása, bádogozási munkák elvégzése gyorsan, precízen, számlaképesen. Tel.: 0630/877-7805 karbanteto@gmail.com

Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy

Szamosi Ferencné szül.: Kapusi Mária

Gulyás János András

halálának 7. évfordulójára.

- Szerető feleséged, lányod, vejed, unokáid -

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Hálás szívvel mondunk köszönetet a rokonoknak, ismerősöknek és mindazoknak akik, szeretett testvérem

Menyhárt Irén Mária

temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együttéreztek.

- Gyászoló család -

életének 98. évében elhunyt. Temetése 2019. december 23-án 10 órakor lesz a Felsőtemetőben. Lelki üdvéért az engesztelő szentmisét 2019. december 22-én, vasárnap 10:30 órakor az Ótemplomban mutattatjuk be.

- Gyászoló család -

Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy

KÖLTÖZTETÉS, ÁRUFUVAROZÁS helyben az ország és EU egész területén ponyvás teherautóval, igény esetén rakodókkal. Tel.: 06-70/511-1200 –Tóth József– LUX SZÁRAZ TISZTÍTÁS! Kirby habos tisztítás: kárpit – szőnyeg – atkátalanítás – GOMBÁTLANÍTÁS – pollen szűrés. Akció nyugdíjasoknak és Lakás: Kkfháza, kismamáknak! Szendrey u. 42. Tel.: 06-20/391-7703, 30/320-0631

GÁZKAZÁNOK karbantartása, javítása és beüzemelése. Baxi, Buderus, Ferroli, Saunier Duval, Hajdú, Biasi, Fondital készülékek szervizelése. Gázhálózatok és készülékek időszakos műszaki biztonsági felülvizsgálata. Tel.: 0670/622-2755 VIDEOFILM KÉSZÍTÉSÉT VÁLLALOM LAKODALMAKON, CSALÁDI ÉS TÁRSADALMI RENDEZVÉNYEKEN. HÁZILAG KÉSZÍTETT KAZETTÁK VÁGÁSA ÉS MÁSOLÁSA, DVD ÍRÁS. ÉRD.: KKFHÁZA, AKÁCFA U. 69. SZ. ALATT. TEL.: 76/468-116, 20/3103318 „Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet, de a kegyetlen halál mindent összetépett. Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél, nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél. Egy reményünk van, mi éltet és vezet, hogy egyszer majd találkozunk veled.”

EMLÉKEZÜNK

életének 69. évében 2019. december 15-én elhunyt. Temetésének időpontja az Ótemplom hirdetőtábláján lesz olvasható.

- Gyászoló család -

Redőnyök, reluxák, szúnyoghálók készítése, javítása, gurtni csere hétvégén is. Tel.: 06-20/354-4495 NYÍLÁSZÁRÓK UTÓLAGOS SZIGETELÉSE, passzítása, beállítása, zárcseréje, hőszivárgás mérése. Redőnyök, rovarhálók, árnyékolók, szalagfüggöny, harmonikaajtók készítése, javítása. Penészmentesítés! www.peneszeltavolitasa.hu Tel.: 0630/294-6022

Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik

Deák Imre

halálának 1. évfordulóján.

Eszik István

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, hiába szállnak árnyak, álmok évek. Ők itt maradnak bennünk csöndesen még.”

„Megállt az élet, nincsen több sora, nincs kínja, csókja, könnye, mámora. Jaj, mindjárt minden minden elveszett.” (Ady Endre)

- Szerető családja -

- Gyászoló család -

EMLÉKEZÜNK

EMLÉKEZÜNK drága szerettünk

Farkas Erika

halálának 2. évfordulóján.

- Szerető családja -

Gurtni csere, új redőny készítése, faredőny javítás hétvégén is, gyors precíz munka. 06-30/900-8159, 0670/227-6273

éjjel-nappal, DUGULÁSELHÁRÍTÁS garanciával! Tel: 06-70/774-4184 Országh MiklósRedőny, reluxák, szúnyoghálók készítése és teljeskörű javítása, gurtni cserék. Precíz munka, kedvező ár! Tel.: 06-70/248-2987, 06-30/734-6255 FOGSOROK JAVÍTÁSÁT Kiskunfélegyházán vállalom. Tel.: 0670/453-5350 TÁVIRÁNYÍTÓ PÓTLÁS, kapunyitómotor javítás, kamera, riasztó szerelés. Tel.: 06-30/525-7611

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, velünk együttéreztek.

Fájó szívvel, örökké tartó szeretettel

Gácsi-Kiss Mihály József

AUTÓÜVEG FÓLIÁZÁS kedvező áron. Hő, fény, belátásvédelem és stílus. Bejelentkezés a 06-70/654-3340-es telefonszámon. Veszélyes FÁK KIVÁGÁSÁT, korona igazítást és erdő gyérítést vállalok. Tel.: 06-20/622-2492 THONET székek, hintaszékek felújítását, nádazását, antik bútorok felújítását, fényezését vállalom. Tel.: 06-20/8088045 LOMTALANÍTÁST VÁLLALOK! HÁZAK, LAKÁSOK, TANYÁK ÖRÖKSÉG UTÁNI VAGY CSAK KÖLTÖZÉS MIATTI LOMTALANÍTÁSA PINCÉTŐL – PADLÁSIG. UITT.: MELLÉKÉPÜLETEK, GARÁZSOK BONTÁSÁT IS VÁLLALOM. TEL.: 06-20/577-4717 –HALASI JÓZSEF-

Kis Pál

halálának 2. évfordulóján.

- Szerető családja -

Bármilyen ácsmunkát, széldeszkázást, bádogos munkát, új tetők készítését, Lindab lemez felrakást vállalok anyagbeszerzéssel, kedvezményes áron, esőcsatornát 2.500 Ft/m munkadíjjal. Tel.: 06-30/641-7614 BALÁZS REDŐNY! Műanyag és faredőnyök, szúnyoghálók készítése, javítása 24 órán belül, hétvégén is. 0670/374-3864


24

2019. december 20.