Szentendrei Tavaszi Fesztivál 2023/Programfüzet

Page 1

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

EGYEDÜL, VAGY PÁROSBAN

EGY KÁPRÁZATOS VÁROSBAN —

ÖNÁLLÓ ÉS DUETTESTEK —

BÁLINT András I FALUSI Mariann

FITOS DEZSŐ TÁRSULAT I JORDÁN Tamás

KÉMÉNDI Tamás I LUKÁCS Miklós

MAKRANCZI Zalán I MARKÓ-VALENTYIK Anna

NAGY Sándor I POKORNY Lia I ROST Andrea

SÁRIK Péter I SZ. NAGY Mari I SZINETÁR Dóra

THURÓCZY Szabolcs I TÁRNOK Marica

szentendreitavaszifesztival.hu

Tisztelt Szentendreiek!

Amikor szentendreiként a tavaszra gondolunk, nemcsak a téli álmából ébredő természet, hanem a városunkban már hagyománnyá vált Tavaszi Fesztivál is eszünkbe jut.

A Szentendrei Teátrum idén is különleges, és több korosztály számára izgalmas műsorokkal készül Önöknek és a városba látogató vendégeinknek. A március 17-től induló színházi és zenei programsorozat hívó mondata Egyedül, vagy párosban, egy káprázatos városban, mivel az idei évben önálló és duett esteken szórakozhatunk közösen a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban és a Szamosban.

A nagy népszerűségnek örvendő Jazzkívánságműsor és stand up mellett olyan különleges műfajokkal is megismerkedhetünk, mint a kocsmaária, vagy a felnőtteknek szóló bábjáték.

Szeretettel várjuk Önöket a Szentendrei Tavaszi Fesztivál előadásain és a programjain, éljük át közösen a tavasz felemelő hangulatát káprázatos városunkban, mert Szentendrén sosem leszünk egyedül!

Fülöp Zsolt polgármester

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

Kedves Nézőink!

Idei Tavaszi Fesztiválunk szlogenje „Egyedül, vagy párosban, egy káprázatos városban”, hiszen nem csak a színhely, Szentendre káprázatos, hanem a meghívott művészek névsora is, akik szólóban vagy duóban lépnek fel Tavaszi Fesztiválunkon.

Nyitóestünkön Rost Andreát egy szál cimbalommal kíséri Lukács Miklós , és együtt adnak merítést sokféle műfajból. Szinetár Dóra és Makranczi Zalán Karinthy Ferenc egyfelvonásosával, a Dunakanyarral várja Önöket. A Teltház-at, Nagy Sándor virtuóz előadásában láthatjuk. Bálint András és Jordán Tamás, két 80 éves színészikonunk, a Bálint + Jordán=160 esten sztorizik egy kávéházi asztalnál, Molnár Ferencet is megidézve. Falusi Mariann és Sárik Péter Jazzkívánságműsor magyarul koncertjének, a három „évad” slágereit vegyítő, egyedi verziója, nálunk kerül először színpadra. Eljön Pokorny Lia, a harmonikával kísért Liaison című stand-up estjével. Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című regényének főhősét Thuróczy Szabolcs kelti életre. Az Alaine – Ideje a meghalásnak egy szépséges, felnőtt-bábprodukció, Markó-Valentyik Anna előadásában, Polcz Alaine művéből. A gyerekeket A láda titka produkcióra várjuk a Fitos Dezső Társulattal, és a No megállj csak, Kancsil! kreatív játékra, Tárnok Maricával és Sz. Nagy Marival.

Szívből ajánlom a kísérőprogramokat is! Csak néhány belőlük: tavaszi népdalkoncert a könyvtárban, nagyszabású tárlat az FMC-ben, záróest a szentendrei Kortárs&Balett Tánccsoporttal, és kiállítás Paraszkay György színházi fotóiból, a HBPMK előcsarnokában.

Apropó, Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár: az épület retro hangulatának egyedi, szentendrei ízt ad a hatalmas, gyönyörű Barcsay mozaik. A színházterem akusztikája kifogástalan, de a lényeg: a nézőtér és a színpad kémi-

ája kiválóan működik mindenezen műfajokkal, és a különleges, közkedvelt művészekkel. Várjuk Önöket!

Lőrinczy György

Szentendrei Teátrum igazgató

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS

2.

EGYEDÜL, VAGY PÁROSBAN

EGY KÁPRÁZATOS VÁROSBAN — ÖNÁLLÓ ÉS DUETTESTEK —

FALUSI / MARKÓ-VALENTYIK / ROST / POKORNY

MÁRCIUS 17. PÉNTEK, 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Rost Andrea és Lukács Miklós: Aura

Koncert egy hangra és egy cimbalomra

Két kivételes művész különleges zenei találkozásának lehetnek tanúi a Szentendrei Tavaszi Fesztivál nézői. Händeltől a klezmer dalig, Erkeltől a magyar népdalokig sok műfaj és sok stílus randevúzik egymással a különleges programon. A koncert címadó dala Lukács Miklós szerzeménye, mely vokális formában ősbemutató és kifejezi az egész műsor hangulatát. A világhírű operaénekes, és Magyarország legvirtuózabb cimbalom művésze meglepetésekkel várja a zenei újdonságokra nyitott közönséget.

Az előadás hossza: 80 perc szünet nélkül

Jegyárak: 4900 — 5500 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 18. SZOMBAT, 16:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Fitos Dezső Társulat: A láda titka

Mit tegyen az ember fia, ha egyszer csak váratlanul begurul hozzá egy láda?

Nem tudni, hogy honnan, nem tudni, hogy kié... SEHOL senki, csak a láda. Régi jószág, ütött-kopott, rézcsatokkal, nagy lakattal, kerekeken gurul, gurul...

Vajon mit rejthet e láda? Talán SEMMIT. Talán üres. És ha mégis színültig van

VALAMIVEL? Nincs mese, az öreg láda titkát csak akkor fejtheti meg az, ki megtalálta, ha kinyitja. Hogy meri-e? Lesz-e hozzá bátorsága? Vagy bontatlanul visszaküldi VALAKINEK, VALAHOVÁ?

Csak az tudja meg a választ, ki megnézi az előadást.

Zenei szerkesztő: ifj Csoóri Sándor

Dramaturg: Kocsis Rozi

Díszlet- és jelmeztervező: Michac Gábor

Bábtechnika: Kolozsi Angéla

Tánc: Gellén Péter, Molnár Bálint

Művészeti asszisztens: Kocsis Enikő

Rendező- koreográfus: Kocsis Enikő, Fitos Dezső

Előadás hossza: 70 perc

Jegyár: 2000 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 18. SZOMBAT, 15:00

Szamos Cukrászda Klimt terem

Dumtsa Jenő utca 14.

Karinthy Ferenc: Dunakanyar

Lehet-e egyszeriben közünk egy ismeretlenhez egy véletlen találkozás során?

Karinthy Ferenc figuráit a magány űzi, akik bátortalan, vagy éppen meghökkentő lépéseket tesznek egy vadidegen felé. 1971-ben Szinetár Miklós rendezésében forgattak tévéjátékot Karinthy egyfelvonásosából Hámori Ildikóval és Sztankay Istvánnal, 1981-ben pedig Szentendrén láthatta a közönség a legendás előadást a Nosztalgia Kávéházban. A Szentendrei Teátrum a városhoz és a Dunakanyarhoz sok szállal kötődő Szinetár Miklóst kérte fel, hogy állítsa színre a népszerű művet, Szinetár Dóra és Makranczi Zalán alakításában. Az előadást különleges helyszínen, a Szamos Marcipán Múzeum és Cukrászda Klimt termében tekintheti meg a közönség.

Kávéfőzőnő: Szinetár Dóra

Vendég: Makranczi Zalán

Díszlet: Fazekas Gyula

Jelmez: Velich Rita

Rendező: Szinetár Miklós

Az előadás hossza 85 perc szünet nélkül.

Jegyár: 5800 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 20. HÉTFŐ, 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Becky Mode: Teltház

Virtuóz komédia egy színészre

Sam Peliczowski munkanélküli színész Manhattan legfelkapottabb éttermében intézi a telefonos foglalásokat. A vonal másik végén a legkülönfélébb emberek vetnek be mindent, csak hogy asztalt kapjanak. Ki hízelgéssel, ki fenyegetőzéssel, ki hisztit kivágva, ki magabiztosan. Sam sohasem veszti el türelmét, pedig neki sem könnyű, hisz minden álma, hogy végre övé legyen a nagy szerep és magányosan élő apjával is többet lehessen… A humorban bővelkedő vígjáték különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. www.theatrum-mundi.hu

Ötlet: Becky Mode & Mark Setlock

Fordította: Csukás Márton & Csukás Barnabás

A Játékszín színpadára adaptálta, zenéjét szerezte: Horgas Ádám

Sam Peliczowski és még másik negyven szerepben: Nagy Sándor

Szcenikus: Tompai Zsuzsa

Rendezőasszisztens, ügyelő: Petyi János & Dobos Erika | Súgó: Sajben Anita

Rendező: Horgas Ádám

Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül

Jegyárak: 5900 – 6900 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 22. SZERDA, 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Bálint + Jordán = 160

Molnár Ferenc-est

Bálint András és Jordán Tamás. A két nyolcvanas, akik hét éves koruktól barátok. Szomszédok voltak és osztálytársak is. Színészek lettek. Színházakat is vezettek. Egy nagy generáció két legendás alakja. Közös előadásukban történeteket mesélnek magukról, színházszenvedélyükről. Beszélgetésükbe olykor „beleszól” Molnár Ferenc, az egykori budapesti polgárság írója.

Szereplők:

Bálint András

Jordán Tamás

A Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka

Az előadás hossza: 85 perc szünet nélkül

Jegyárak: 3500, 4900, 5500 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 24. PÉNTEK, 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Falusi Mariann, Sárik Péter Trió

Jazzkívánságműsor magyarul

Folytatódik a Sárik Péter Trió sikersorozata, a Jazzkívánságműsor! Ezen a koncerten ismét magyar slágerek jazzes feldolgozásai hallhatók, és ismét Falusi Mariann énekel.

A Jazzkívánságműsor koncertek 2010-ben indultak. A közönség bármilyen műfajú dalt kérhetett, a Trió pedig eljátszotta a saját stílusában.

“A elején álmomban sem gondoltam volna, hogy a Jazzkívánságműsor ennyire népszerű lesz, de a koncertek során rájöttem, hogy mi a hatalmas siker titka. Annak ellenére, hogy látszólag könnyed slágereket játszunk, a színpadról mégis sokszor igen kemény jazz szól, de LGT-be, Kovács Katiba, a legnépszerűbb előadókba “csomagolva”. Így a jazzt egyébként nem kedvelők szívesen hallgatják kedvenc dalaikat, és szinte észre sem veszik, hogy jazzkoncerten vannak. A jazzrajongók ugyanakkor örömmel fogadják az új sztenderdeket, hisz a jazz hőskorában ugyanez történt: a legismertebb slágereket játszották el a jazz-zenészek” mondta Sárik Péter a koncertről.

Az előadás hossza 90 perc, szünet nélkül.

Jegyár: 3900 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 25. SZOMBAT, 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

LIAison

Zenés stand up Pokorny Liával

Képzelje el, hogy éjszaka sétál a városban, mondjuk egy magányos mellékutcában. Ráér, nem siet. Sejtelmes csend van. Egyszer csak felpillant, mert az egyik ablak odavonzza a tekintetét, felkapcsolták a villanyt. Egy nő magára tekert fehér törölközőben vizes hajjal az ablakhoz lép. Mögötte a fáradt fehér konyhaszekrényen egyforma fehér csészék gubbasztanak. Kezében telefon. Tárcsáz. Láthatóan feldúlt. A telefont a füléhez emeli, feszülten figyel. Újra tárcsáz, majd hosszan, mozdulatlanul fülel. Aztán leengedi a telefont, hirtelen sarkon fordul és eltűnik.

Ki ez a nő, kivel akart beszélni, mi történik vele egy óra múlva és mi történt 3 hónappal ezelőtt? Úgy a többi lakás lakói is mind őriznek valami titkot...

Harmonikán kísér: Kéméndi Tamás

Az előadást hossza 90 perc, szünet nélkül.

Jegyárak: 4900 — 5500 Ft

2023. MÁRCIUS 17.
ÁPRILIS 2.

2023. MÁRCIUS

17. —

ÁPRILIS

2. EGYEDÜL, VAGY PÁROSBAN

EGY KÁPRÁZATOS VÁROSBAN — ÖNÁLLÓ ÉS DUETTESTEK —

LUKÁCS / THURÓCZY / BÁLINT / NAGY

MÁRCIUS 26. VASÁRNAP, 16:00, 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással

A szerző többször is nyilatkozta, hogy „Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Végre eljött az idő, hogy a nézők is meghallgathassák, hogyan. Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg.

Előadja: Thuróczy Szabolcs

Színpadra alkalmazta: Enyedi Éva

Asszisztens: Vincze Petra

Díszlet | Rendező: Keresztes Tamás

Az előadásban elhangzik Lovasi András

„Apa övének a csatja” című dala.

Az előadás hossza 80 perc, szünet nélkül.

Jegyárak: 4900 - 5500 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 31. PÉNTEK, 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Alaine – Ideje a meghalásnak

Bábelőadás felnőtteknek

Egy huszonéves színésznő és egy nyolcvanéves báb. Ketten, mégis egyedül – egyedül, mégis ketten. Ötvenpercnyi megrázóan egyszerű közlés az elke-

rülhetetlenről. Mert mindennek rendelt ideje van. A meghalásnak is. Ladányi Andrea és Markó-Valentyik Anna a Színház- és Filmművészeti

Egyetemen dolgoztak együtt először, amikor a koreográfus mozgásszínházi kurzust vezetett a bábszínész osztály tagjainak. Amikor a fiatal bábművész felkérte Ladányit új szólóelőadása, a Polcz Alaine írásaiból merítő Alaine - Ideje a meghalásnak rendező-koreográfusi feladataira, Ladányi Andrea örömmel mondott igent. Kettejük meghitt, elmélyült munkájának eredménye a felnőtteknek szóló, a táncművészet és a bábos műfaj határán mozgó produkció, melyben Karády Katalin dalai tördelik Polcz Alaine szövegeit. A KL Színház előadása.

Előadó: Markó-Valentyik Anna

Szerkesztő: Markó-Valentyik Anna

Dramaturg: Nagy Orsolya

Zene: Borlai Gergő, Kákonyi Árpád

Zenei vezető: Kákonyi Árpád

Produkciós vezető: Markó Róbert

Bábok: Hoffer Károly, Palya Gábor, Raffai Péter

Koreográfus, Rendező: Ladányi Andrea

Az előadás hossza 50 perc, szünet nélkül.

Jegyár: 3900 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

ÁPRILIS 1. SZOMBAT, 16:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

No, megállj csak, Kancsil!

Ej, ej, ez a Kancsil! Hát miféle állat ez? Se nem nagy se nem erős, de okos, ravasz és igencsak bátor! Ízig-vérig igazi hős, egy fura kis egérszarvas, aki alig nagyobb egy cipősdoboznál. Úszik, mászik, énekel, egyszer rászedi, másszor megmenti az erdő állatait, és mégis egy szeretnivaló indonéz állat, igazi közösségi lény.

Tárgyak és újrafelhasznált anyagokból megszülető, életre kelő állatok népesítik be a színpadot, hogy a zene és a fantázia segítségével közösséget teremtsünk.

Bábtervezők és játékosok: Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari

Zene: Philipp György

Koreográfia: Gergye Krisztián

Jelmez: Béres Móni

Rendező: Tárnok Marica

Ajánlott: 6 éves kortól

Az előadás hossza: 50 perc

Jegyár: 2000 Ft

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

MÁRCIUS 17. – ÁPRILIS 9.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Egy szelet Teátrum

Paraszkay György fotókiállítása

„Káprázatos színek, váratlan kompozíciók, mély, lélekbelátó pillanatok megörökítése. Ez Paraszkay világa. Már a kép elkészítésénél, tudja, hogyan fogja összerakni a sorozatát, vagy eldönti, hogy egy kép lesz csak, de azt az egyet csak ő tudja megcsinálni.

Képein száguldanak a színek, rohannak a színházi pillanatok, szól a zene és én ezt a zenét látom. Sztárok és jövőbeli nagy alakítások. Kezdő kis színészpalánták ragyognak ki a képekből. Igen színház az egész világ, és mi játszó kis emberek gyönyörködhetünk az illanó pillanatban, amit a fotográfus megörökít az örökkévalóságnak.

Engedjék meg, hogy egy képet kiemeljek a sok nagyszerű képből. Ezzel a pár sorral, pedig tisztelgek Margitai Ági és Paraszkay György előtt. A valóság előre vetíti árnyékát. Ági lemeztelenített arcképe, kopasz fejjel, a világba üvölti fájdalmát. A néhány képpel előbb látható ragyogó színész csoda képe után, döbbenet, hogy mi következik és Gyuri tudja, érzi előre. Ráérez, rettegve ábrázolja, a jövőt.”

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

ÁPRILIS 2. VASÁRNAP, 18:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme

Pátriárka utca 7.

Kortárs&Balett

Tánccsoport Szentendre: Az ősi körforgás

A négy őselem alkotja és mozgatja világunkat. Küzdelmek és szövetségek egyaránt részei ennek az örök körforgásnak, amely körülöttünk és bennünk is zajlik.

A föld, a tűz, a víz és a levegő különböző formái, izgalmas találkozásai és hatásai inspirálták az előadást, amelyben színes és változatos forgatagként jelennek meg a táncba formált elemek.

Alkotók:

Kósa Zsófia, Stefanovics Anna,

Varga Renáta és a csoport táncosai

Jegyár: 2600 Ft

Az előadás hossza 70 perc egy szünettel

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.

A FERENCZY MÚZEUMI CENTRUM TAVASZI KIÁLLÍTÁSAI

2023.01.28. – 2023.04.23.

Kmetty Múzeum

Fő tér 21.

A TÖKÉLETESSÉG PILLANATAI

Gyűjteményes szobrászati kamarakiállítás

Nyitva:

szombat – vasárnap, 14–16 óra között

Kurátor: Iberhalt Zsuzsa

Kiállító művészek: Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán, Z. Gács György.

2023.03.26. – 2028.03.

Ferenczy Múzeum, Kossuth Lajos u. 5. A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

Válogatás a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményéből

Nyitva: csütörtök – vasárnap, 10-18 óra között

Kurátor: Danka Zsófia, Kigyós Fruzsina, Prosek Zoltán

Egyidejűleg láthatunk alkotásokat napjaink kiemelkedő kortárs képzőművészeitől, többek között Kaszás Tamástól, Szentirmai Zoltántól és a 20. század olyan meghatározó, szentendrei alakjaitól, mint Barcsay Jenő, Bálint Endre, Czóbel Béla, Deim Pál, a Ferenczy-család: Károly, Noémi és Béni , Korniss Dezső, Kmetty János, Vajda Lajos . Külön szekció foglalkozik a szentendrei Vajda Lajos Stúdió művészeinek munkásságával.

2023.04.06. – 2023.06.25.

IKON - Szentendrei Képtár

Fő tér 2-5.

HAJDÚ LÁSZLÓ KIÁLLÍTÁSA

Kurátor: Muladi Brigitta

Hajdu László archaikus, prehisztorikus hangulatú munkáiban a természeti erők, a föld, víz, levegő, tűz (nap) megjelenési formáit keresi. A kiállításon legújabb festménysorozatát és ezek alapján készült grafikai lapjait láthatja a közönség.

2023.04.07. – 2023.06.04.

PhotoLab - Vajda Múzeum

Hunyadi u. 1.

REPRODUCTIO.

Regős Benedek kiállítása

Kurátor: Kopin Katalin

A kiállítás Regős Benedek korábbi, valamint csak erre a kiállításra készülő újabb munkáit mutatja be, a Ferenczy Múzeum gazdag gyűjteményének kontextusába ágyazva.

2023.04.14. – 2023.09.17.

MűvészetMalom, Bogdányi u. 32.

TARSOLYLEMEZEK

A honfoglaló elit kincsei

Kurátor: Rajna András, Giedl Dániel

A kiállítás szenzációja, hogy nemcsak a nagyközönség, de a szakma is most láthatja először együtt az összes, a mai Magyarország területéről előkerült tarsolylemezt, köztük a néhány hónapja feltárt két, Pátyon előkerült példányt. A Magyar Nemzeti Múzeummal közösen megrendezett kiállítás a lemezek mellett a pátyi temető gazdag anyagából is bemutat több leletet.

2023.04.30. – 2023.10.

Vajda Múzeum Hunyadi u. 1.

VAJDA, A PRÓFÉTA

Vajda Lajos és az Európai Iskola kapcsolata

Kurátor: Szabó Noémi

A fiatalon elhunyt Vajda Lajos (1908-1941) mélyen progresszív művészete az Európai Iskola tagjainak szemléleti és világnézeti példázatává vált. A Vajda, a próféta c. kiállítás szinte kizárólag Vajda Lajos műveire koncentrálva, három fogalmi és tematikus egység mentén vázolja az életmű egyes állomásait és ezek kapcsolatát az Európai Iskola gondolatiságával és művészetével.

2023.05.14. – 2023.09.17.

MűvészetMalom, Bogdányi u. 32.

VESZÉLYES CSILLAGZAT ALATT

Az Európai Iskola (1945-1948)

Kurátor: Bodonyi Emőke, Pataki Gábor

A kiállításon többek között Anna Margit, Barcsay Jenő, Bálint Endre, Bán Béla, Barta Lajos, Bokros Birman Dezső, Czóbel Béla, Egry József, Fekete Nagy Béla, Forgács Hann Erzsébet, Gadányi Jenő, Gyarmathy Tihamér, Jakovits József, Korniss Dezső, Lossonczy Tamás, Marosán Gyula, Martinszky János, Martyn Ferenc, Márffy Ödön, Rozsda Endre, Schubert Ernő, Szántó Piroska, Vajda Júlia, Vilt Tibor, Zemplényi Magda alkotásai szerepelnek.

2023. MÁRCIUS 17. —
2.
ÁPRILIS

A HAMVAS BÉLA PEST MEGYEI KÖNYVTÁR

MÁRCIUS 21. 17:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Fonotéka, Páriárka utca 7. TAVASZKÖSZÖNTŐ

NÉPDALLAL ÉS HARMONIKÁVAL

Bartolf Zsuzsanna népdalénekes és

Horváth Attila Drogan harmonikás koncertje.

IMÁRCIUS 21. 17:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Színházterme, Páriárka utca 7. SZOMORU MIKLÓS

ANGOLKERTÉSZ ELŐADÁSA

Tavaszi munkák a kertben: dísznövények metszése, gyepindítás, növénytársítások napos és árnyékos ágyásokba.

MÁRCIUS 29. SZERDA 17:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Páriárka utca 7.

SZENTENDRE A VALÓSÁGBAN

ÉS A MŰALKOTÁSOKON

Török Katalin vetítettképes előadás-sorozata – 3. előadás

Szakrális témák és helyszínek. Az előadás a könyvtár youtube csatornáján visszanézhető! Belépés ingyenes!

2023. MÁRCIUS 17. — ÁPRILIS 2.