__MAIN_TEXT__

Page 1

CATALOGUS 2015/2016 Caribpublishing Kaya Jombi Mensing 27-A Zeelandia / Willemstad


INTRODUCTIE

TER INTRODUCTIE

Caribpublishing ontwikkelt nieuwe boeken voor verschillende markten: • Wetenschap en Educatie • Vakboeken voor professionals • Educatieve kinderboeken voor scholen • Producten voor de toeristische markt • Daarnaast worden boeken gedistribueerd vanuit Nederland. In deze catalogus een overzicht van de actueel verkrijgbare boeken. De boeken zijn op Curaçao verkrijgbaar via Mensing’s, Samsom en Bruna. Alle uitgaven zijn uiteraard ook in de Nederlandse en Belgische boekhandel verkrijgbaar.

OOK EEN IDEE VOOR EEN UITGAVE?

Bent u betrokken bij een organisatie en zijn er plannen om een boek uit te gaan geven? Neem dan vrijblijvend contact op. Caribpublishing verzorgt het complete project: boekredactie, vormgeving/opmaak, drukwerk, opslag, distributie en marketing. Iedere boektitel is bij verschijnen direct leverbaar in Nederland, Belgie en Curaçaco. Engelstalige titels worden ook via de boekhandelsketens in de Verenigde Staten verspreid.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief via: www.caribpublishing.com/nieuwsbrief

VOLG ONS VIA TWITTER

Volg ons via Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe publicaties en andere nieuwtjes: twitter.com/Caribpublishing

CARIBPUBLISHING BV

Kaya Jombi Mensing 27-a Zeelandia - Curaçao Tel.: (+5999) 465 77 77 Fax: (+5999) 465 78 88 Mobiel: (+5999) 6925475 Web: www.caribpublishing.com Mail: office@caribpublishing.com

Cover catalogus: Jean Girigori


Medio 2016

SAMBUMBU

SAMBUMBU Paul Brenneker Onder redactie van NAAM Paul Brenneker, een bevlogen katholieke geestelijke van de Orde van Dominicanen, geboren op 7 mei 1912 in Limburg, liet bij zijn overlijden op 7 februari 1996, een grote culturele erfenis achter: ruim honderd publicaties, prenten, foto’s, gedichten, een grote collectie met geluidopnames van zang en verhalen en duizenden artefacten, die hij samen met zijn vriend Elis Juliana vanaf de jaren vijftig verzamelde op Curaçao, Bonaire, Aruba, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Sambumbu behoort tot het culturele erfgoed van Curaçao. De serie is een onmisbare bon aan informatie voor iedereen die de AfroCuraçaose cultuur en identiteit bestudeerd. De serie Sambumbu is onmisbaar in het onderwijs en kan een grote bijdrage leveren aan het bevorderen van de eigen sociale bewustwording en identiteit. In samenwerking met NAAM presenteert Caribpublishing een serie high-lights uit de SAMBUMBU Reeks van Brekkeker. De complete tekst van alle SAMBUMBU boeken komt vrij toegankelijk op een website.


STUDIES

The Rise of Women's Rights in Curaçao The potential of the Women's Convention to the empowerment and equal rights of women in Curaçao Adaly Rodriguez ISBN: 9789088506154 In this study ways are put forward for implementing the standards and norms in the Women’s Convention at the national level of Curaçao. The central question is how this Convention can be used as a tool to improve the position of women. Special attention is paid to the implementation of the provisions on the abolition of gender stereotypes and on the rights of women in the family. These provisions have a dynamic nature and contribute to the uniqueness of the Convention as an international human rights law instrument.


Medio 2016

STUDIES

Is There Oil and Gas?

A Beginners Guide to Petroleum Exploration in Curaçao John Wright This book has grown out of a series of articles written by the author on oil and gas exploration for Curaçao Chronicle. The first of these was published on July 24, 2013 and entitled ‘Oil and Gas Curaçao: Fantasies, Myths and Facts Explained’. The impetus for this first article was the enduring debate at that time in Parliament on whether or not there is oil or gas present on Curaçao, or within its territorial waters.


STUDIES

Medio 2016

Geschiedenis Slagbaai Boi Antion De geschiedenis van het Washington Slagbaai National Park is boeiend en atypisch. Het Washington Slagbaai Nationaal Park is een prachtig natuurpark, welke de gehele noordwestelijke zijde van Bonaire beslaat. Het zesduizend hectare grootte terrein werd op 9 mei 1969 geopend en is het eerste nationale park op de Antillen, dat voor het publiek open werd gesteld. Het Nationaal Park is genoemd naar de voormalige plantages Washington en Slagbaai. In tijden van slavernij leverden de plantages van Washington en Slagbaai zout, houtskool, aloë-extract, divi-divi peulen en geiten voor de export naar Curaçao en Europa.

The Portuguese Immigrant in Curaçao Immigration, Participation and Integration in 20th Century Charles Do Rego ISBN: 978 90 8850 323 8 The process of immigration, participation and integration has been analyzed within the framework of both the sending and the receiving countries. It presents, also through the eyes of the immigrant, an excellent view on the outcome of the struggle to maintain one’s own culture and to adapt and prosper in a new society.


STUDIES

Contemporary Curaçao A Caribbean Community

Ieteke Witteveel, Wim Kamps en Guido Rojer, Jr ISBN: 978 90 8850 259 0 Contemporary Curaçao is a collection of 26 articles that covers topics ranging from history, economics, law, gender issues, and sustainability to art and culture. It presents a compact but thorough introduction to the island of Curaçao. All articles have been written by local academic experts. The book is an excellent tool for those who are in need of an overview of the island’s historic and current issues.


STUDIES

Studies over de Curaรงaose samenleving zijn de laatste jaren verschenen onder de bezielende leiding van prof. dr Valdemar Marcha die, naast een prominent lid van de Curaรงaose samenleving, eerder bijzonder hoogleraar was bij de Universiteit van Utrecht. Samen met o.a. Prof dr Paul Verweel, maar ook anderen zijn door middel van interviews en bronnenstudie aspecten van de samenleving geanalyseerd.

Voor informatie over deze titels verwijzen wij u graag naar www.caribpublishing.com


Medio 2016

STUDIES

Goddienstbeleving op Curaçao Geloof of bijgeloof?! Valdemar Marcha & Jacqueline Werkman

De Curaçaose katholiek staat bekend als een gelovige met veel devotie. De uiterlijke manifestatie hiervan is zichtbaar in o.a. het bijwonen van de eucharistie viering, de verering van heiligen, het geregeld bidden van de rozenkrans, novenen en het aanroepen van bovennatuurlijke krachten voor de oplossing van een verscheidenheid van levensproblemen. Maar wat drijft ten diepste de Curaçaose katholiek? De auteurs hebben het initiatief genomen om de beeldvorming en betekenissen van deze krachten te portretteren; katholieke respondenten werden uitvoerig geïnterviewd. De beschrijvingen zijn zeer verrassend en leiden tot de vraag of de lokale katholiek aanhanger is van een geloof of bijgeloof.


GESCHIEDENIS

Medio 2016

Geest van Seferad Een Joods verhaal Fred de Haas

‘Geest van Sefarad’ wil op respectvolle wijze de Sefardisch-Joodse gemeenschap van Curaçao een bijzondere plaats geven binnen de indrukwekkende geschiedenis van de Joden uit de Diaspora en hun verbinding benadrukken met de oude Amsterdamse Portugese ‘Esnoga’. Hierbij heeft Curaçao als vertrekpunt en voorbeeld gediend. Elke geïnteresseerde lezer zal moeiteloos de geschiedenis kunnen extrapoleren naar andere landen van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Er is gekozen voor de geschiedenis van de Sefardische Joden. Zij vormden immers de eerste en oudste groep Joodse emigranten die via Spanje, Portugal en landen als Nederland, Brazilië, Italië en het oude Ottomaanse Rijk het Caribisch gebied zijn gaan bevolken en verrijken met hun cultuur en economische bedrijvigheid.


De Rijke geschiedenis van Curaçao

De zee, handel en scheepvaart ISBN: 978 90 8850 286 6 Gebonden uitgave

Over de geschiedenis van Curaçao is door de decennia heen al het nodige geschreven, maar het ontbrak nog aan handzame uitgaven waarin in korte hoofdstukken de rijke geschiedenis van het eiland wordt belicht. Aan die situatie is nu een eind gekomen door een nieuwe serie boeken in samenwerkingmet het Maritiem Museum Curaçao onder de titel 'De rijke geschiedenis van Curaçao'. De samensteller van de teksten Jack Schellekens, tevens verbonden aan het Maritiem Museum, heeft eerder in het dagblad De Amigoe artikelen gepubliceerd over verschillende gebeurtenissen. Deze vormen de bron voor deze nieuwe serie. De boeken zijn toegankelijk en zeer informatief en beschrijven episoden die het eiland maken tot wat het nu is. Een must-have voor de vele toeristen die het eiland bezoeken! In deel 1: Indianen, de WIC en invasies, neemt de lezer mee vanaf de oorspronkelijke bewoners van Curaçao, via de gebeurtenissen in de periode van de West Indische Compagie naar de geschiedenis van de twintigste eeuw. In deel 2: De zee, handel en scheepvaart, wordt ingegaan op maritieme thema's. Historische feiten en soms ook anekdotes in het maritieme verleden dat immers een prominente rol speelt bij het eiland dat Curaçao heet. De fraai uitgevoerde boeken, met harde kaft zijn aantrekkelijk geprijsd en uiteraard ruimschoots beschikbaar bij het Maritiem Museum en verder bij de gebruikelijke verkooppunten. Een ideaal relatie-kado voor reizigers, bedrijven en families.

GESCHIEDENIS

Indianen, de WIC en invasies ISBN: 978 90 8850 285 9 Gebonden uitgave


Ik lach met Grotius en alle die prullen van boeken

JURIDISCH

Bastiaan van der Velden ISBN: 978 90 8850 162 3 Een unieke prestatie van auteur dr Bastiaan van der Velden. Op een buitengewoon toegankelijke manier wordt de gehele rechtsgeschiedenis van het eiland beschreven: vanaf de Indiaanse tijd, via de Spaanse, Oud-Nederlandse naar het nu, waarbij ook lokale gebruiken en rituelen aan bod komen.

Overzicht Regelgeving Centrale Bank van Curaรงao en Sint Maarten Alle wetgeving van de Centrale bank gebundeld in twee delen.

Verzamelde geschriften van Carlos Elias Dip ISBN: 978 90 6665 556 0 Carlos Elias Dip heeft gedurende meer dan dertig jaar een prominente rol gespeeld in het Antilliaanse rechtsleven als hoofd van het Centraal Bureau voor Juridische en Algemene Zaken, als docent staatsrecht aan de Rechtshogeschool van de Nederlandse Antillen en


Koninkrijksgemeenschap in verscheidenheid ISBN: 978 90 6665 556 0

Liber amicorum Jaime Saleh ISBN: 978 90 6665 493 8

Naar aanleiding van het einde van de 12-jarige ambtsperiode als gouverneur van de Nederlandse Antillen van mr. Jaime Mercelino Saleh is deze tweedelige luxe gebonden uitgave in slipcase verschenen.

STAATLIEDEN

Prof. Mr. Jaime Mercelino Saleh (1941) heeft een respectabele staat van dienst opgebouwd: President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba, Gouverneur van de Nederlandse Antillen, hoogleraar bij de Universiteit Utrecht en sinds 2004 Minister van Staat. En daarnaast tot op de dag van vandaag in bestuurlijke c.q. adviserende functies betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties. Een volledig overzicht treft u in deze uitgave aan.


Politiek heeft een prijs

Leven en werk van Maria Liberia-Peters

STAATSLIEDEN

ISBN: 978 90 6665 994 0 In dit liber amicorum aan Maria Philomena Liberia-Peters een manier om de vriendschap te uiten, een erkenning aan haar, wie ze is, leuke voorvallen te memoreren, het oprakelen van de sfeer en omgeving waarin alles plaatsvond, in het kort een erkenning en waardering voor de mens Maria.

Don Martina: waardig en rechtvaardig ISBN: 978 90 8850 083 1

Don Martina is meer dan een succesvol politicus en alom geprezen oud-minister-president. Zijn inzet voor het Curaçaose volk heeft hem een grote nationale en sociaal-culturele betekenis gegeven. Zijn zeer oprechte strijd voor de waardigheid van de Curaçaose mens en voor de minder bedeelden in het bijzonder hebben de identiteit van allen die zich een Yu di Kòrsou weten nieuwe glans gegeven.

Visie, passie en lef ISBN: 978 90 8850 468 6

Aruba is minstens zo hard door de wereldwijde crisis geraakt als Nederland, maar krabbelt wonderbaarlijk snel weer op. De economie vertoont een gezonde groei en het begrotingstekort daalt tot nul procent in 2016. Klein als het is heeft het grote ambities. Drijvende kracht achter het succes van Aruba is ministerpresident Mike Eman.


Amado Römer Amado Römer was een van de meest belangrijke en invloedrijkste paters op Curaçao. Een sociaal bewogen man die aan de basis stond van credit unions. Zijn levensverhaal is in twee aparte uitgaven verschenen.

ISBN: 978 90 8850 226 2

Dat maakt de mens ISBN: 978 90 8850 030 5

Sùr Virginia Dios, Amor i Prohimo ISBN: 978 90 8850 446 4

Sùr Swinda Kristu ta mi forsa ISBN: 9789088506390

Gods Wijngaard in de West ISBN: 978 90 6665 928 5

Over het ontstaan en groei van het missiewerk van de Nederlandse missionarissen op de eilanden. Hardcover uitvoering met 720 pagina’s, rijkelijk gedocumenteerd.

KERKGESCHIEDENIS

Mgr. dr Amado Römer


KINDERBOEKEN

Raar is zo gek nog niet... Eshter Kant ISBN: 9789085606673

Niet iedereen is hetzelfde. Gelukkig niet. Toch is dat ‘anders zijn’ vaak heel lastig. Een warm prentenboek in tropische sferen dat stof tot nadenken geeft aan kinderen, ouders, leerkrachten en andere professionele opvoeders.

Dubbel feest / Dòbel fiesta

Jaleesa heeft sikkelcelziekte maar vindt het leven één groot feest / Jaleesa tin enfermedat di sikkelcel, pero e ta haña ku bida ta un fiesta grandi

Chantal Cooper ISBN: 9789088505539 (Tweetalige editie) Ruim 3 miljoen mensen over de hele wereld hebben sikkelcelziekte. Ook op Curaçao komt het voor. Met name voor kinderen is het moeilijk te bevatten dat zij regelmatig geteisterd worden door hevige (bot-)pijnen die hen veelal beperken in hun dagelijkse bezigheden. Dubbel feest is een leuk verhaal waarin de hoofdpersoon sikkelcelziekte heeft. De lezertjes zullen zich met Jaleesa kunnen identificeren en spelenderwijs de ziekte beter gaan begrijpen en gemotiveerd raken om ondanks alle obstakels door te zetten. Het boek dient tevens als handvat voor ouders om sikkelcelziekte bespreekbaar te maken met de sociale omgeving van het kind, hetgeen moet leiden tot verbreding van de ken-


Pòtpurí Arte di Palabra 2014 Onder redactie van Ange Jessurun ISBN: 978 90 8850 490 7

Arte di Palabra ta un kompetensia literario na papiamentu pa hóben di skol avansá. Idea pa e evento akí a lanta na 1999, na okashon di introdukshon di papiamentu komo materia obligatorio den enseñansa avansá. E buki akí ta kontené un pòtpurí di poesia, kuenta i haiku ku a sobresalí for di 2000 te 2013. E publikashon, realisá pa UNESCO, ta pa selebrá e di diessinku aniversario di e evento Arte di Palabra.

Tula su lucha pa libertat Tula's vrijheidsstrijd Rebelion di katibu na Kòrsou na aña 1795

De slavenopstand op Curaçao

Mariska Hammerstein Mariska Hammerstein ISBN 978 90 8850 174 6 ISBN 978 90 8560 589 8 De slavenopstand van 1795 onder aanvoering van Tula is flink in de belangstelling: het standbeeld, een plein en een film in wording. En nu is er speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar een fraai uitgevoerd geïllustreerd boek in een gebonden uitgave. Tula is er in twee edities: een Papiamentstalige en een Nederlandstalige versie.

KINDERBOEKEN

Kolekshon di poesia, kuenta i haiku di 20002013. Di tres lustro


Een nieuw land Curacao...

En alles wat daarbij komt kijken Onder redactie van: Hardy Huisden en Brede Kristensen m.m.v. Roland Antonius, Alex Mollen en Myron Eustatius ISBN: 978 90 8850 287 3

Di ki manera?

A Social History of Afro-Curaçaoans, 1863-1917 ISBN: 978 90 6665 851 6 304 pagina's Di ki manera? focuses on the dynamics of Afro-Curaçaoan social life from 1863 until 1917, with special emphasis on the close relationship between culture and power in daily life. This study explores the ways the formerly enslaved Curaçaoans contested the asymmetric power relations dominated by the colonial state, the former slave-owners and the Roman Catholic Church. In the face of continuing racial, social and economic inequality, Afro-Curaçaoans carved out their own social practices, political and spiritual beliefs.

Aarzelende pijpen en ratelende tongen Jan Pieter Boodt ISBN: 978 90 8850 563 8

Kerk en orgels zijn in de westerse cultuur altijd met elkaar verbonden geweest. Een kerk was en is geen kerk zonder een orgel. Dat is al zo geweest vanaf het begin van de kerkbouw, ook op Curaçao. De geschiedenis hoe men sinds 1643 op Curaçao omging met de kerkorgels, de problemen die er waren, het wordt allemaal in dit boek beschreven.


Zoek!

Mangasina heeft ruim 5000 bedrijven verdeeld in circa 1000 categorieen. Vul een willekeurig zoekwoord in op de beginpagina en mangasina zoekt overal waar uw zoekwoord te vinden is. Krijgt u teveel resultaten? Verfijn eventueel de resultaten door een specifieke rubriek erbij te zoeken. Door op een vermelding te klikken, krijgt u de betreffende bedrijfspagina te zien: met profiel, telefoon, locatie.

en..... Beoordeel!

U kunt het bedrijf een mail sturen met een speciaal mailformulier, maar u kunt ook een beoordeling maken van de kwaliteit van het betreffende bedrijf. Zo profiteren andere bezoekers van uw ervaringen. Vijf sterren is het maximum voor een uitmuntende levancier. Nadat u de beoordeling heef gemaakt, krijgt u een mail toegezonden waarin gevraagd wordt uw beoordeling te bevestigen. Zodra u dat gedaan heeft, komt uw beoordeling op de site. De nieuwste beoordelingen komen op de voorpagina van mangasina.com.

Blijf helemaal op de hoogte via Twitter!

Volg ons via Twitter om helemaal op de hoogte te blijven val alle recenties, nieuwe bedrijven: http:\\twitter.com/Mangasina

www.mangasina.com

BEDRIJVEN SITE

Mangasina.com biedt inwoners en bezoekers van Curaรงao een gemakkelijke zoekfunctie om snel leveranciers van diensten en producten te vinden. Bezoeker


Wegenkaarten Carubpublishing heeft de exclusieve distributierechten voor de wegenkaarten Aruba, Bonaire en Curaรงao. De kaarten zijn schitterend uitgevoerd en praktisch onverwoestbaar door de tweezijdige plastic laminering.

Aan de catalogus is de nodige zorg besteed. Aan prijzen die in deze catalogus vermeld staan kunnen echter geen rechten worden ontleend. Anders dan in Nederland heeft ieder verkooppunt het recht af te wijken van de adviesprijs. Onze producten kunnen daardoor goedkoper of duurder uitvallen, dan hier opgenomen. Voor een overzicht van onze adviesprijzen, kunt u het beste kijken op de website www.caribpublishing.com

Profile for BV Uitgeverij SWP

Carib publishing catalogus 2016  

www.caribpublishing.com

Carib publishing catalogus 2016  

www.caribpublishing.com

Profile for swpbook