SVM Maartensdijk Presentatiegids seizoen 2021/2022

Page 1

PRESENTATIEGIDS SVM MAARTENSDIJK • SEIZOEN 2021/2022

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 1


2 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


DE TOPSPELERS VAN MAC³PARK, ONZE HOOFDSPONSOR! Het mega-reclamedoek kan niemand over het hoofd zien en is op de snelweg A27 voor velen zelfs beeldbepalend. Als je van Utrecht naar Almere rijdt althans. MAC³PARK is een snelgroeiende vastgoedonderneming in Flevoland, en niet te vergeten onze hoofdsponsor! Met maar liefst 30 locaties met meer dan 180.000m² aan vastgoed zijn zij de grootste aanbieder. MAC³PARK heeft één doel voor ogen: de perfecte ruimte en faciliteiten bieden aan ondernemingen. Bovenstaande topspelers werken hard om dat voor elkaar te krijgen. Maar hoe ziet het team er eigenlijk uit?

Esther Promes: “Ik heb kleine ondernemingen zien groeien naar een succesvol groot bedrijf”.

Directeur Marian Mulder is directeur van de vastgoedorganisatie. Ze heeft het directeurschap van eigenaar Meine Breemhaar overgenomen, die in 1998 met MAC³PARK begon. Marian gaat de komende jaren MAC³PARK verder op de kaart zetten in Nederland.

Facilitair Schoon, netjes en heel houden van de ruimtes is de verantwoordelijke taak van gebouwbeheerders Carlo Bergsma en Dave van Santen. Facilitair manager Willem Knemeijer: “Geen dag is hetzelfde!” De contactmomenten met de huurders geeft “jeu” aan de dag.

Receptie Receptionisten Tjeerdtje Veen, Suzanne van Meenen, Sandra Bartelings, Anjana Akloe en Shelley de Waard - aangestuurd door manager Robert van Schijndel - begroeten iedere ochtend de huurders van MAC³PARK. De belangrijkste taak volgens Sandra Bartelings: “Mensen met een goed gevoel en een lach naar huis zien gaan”.

Marketing De online en offline uitingen worden gedaan door Flore Bosman. Zij zorgt ervoor dat MAC³PARK onder de aandacht blijft. “Het promoten van ruimtes is uitdagend. Ik kan er veel van mijn creativiteit in kwijt”.

Sales De sales medewerkers van MAC³PARK zorgen ervoor dat potentiële huurders de perfecte ruimte vinden die bij hen past. “Doorgroeien is heel goed mogelijk”, vinden Esther Promes en Fokke van Velzen.

Financiën Administrateur Jurian van der Steeg zorgt ervoor dat de financieringen binnen MAC³PARK goed verlopen. “Samen werken naar het beste resultaat is het leukst van het werken bij MAC³PARK. Belangrijk bij een werkdag: punctualiteit, stressbestendigheid en een flinke dosis humor”.

Meer weten? Lees meer op de website www.mac3park.nl. Alle kantoorruimtes, bedrijfsruimtes, bedrijfshallen en vergaderruimtes kunt u hier vinden. Liever een persoonlijk gesprek? Neem contact op met Sales Manager Fokke van Velzen (06-22790265) of met Accountmanager Esther Promes (06-10957333). Ze staan u graag te woord!

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 3


INHOUD 5 6 11 13 15 17 18 23 24 29 33 35 39 42

Voorwoord Marco Willemse nieuwe trainer SVM 1 Selectie 1 Selectie 2 Even voorstellen: Ronald de Valk SVM nieuws “Charlie’s SVM-Angels” De T.V.C. Selectie foto Interview: Robin, Coen en Elio SVM Futsal, Darts en Squash Verzorger Jan Rigter neemt afscheid van SVM Pascal van Elst Afscheid Jeannette van den Bunt

45

SVM Sponsoring

COLOFON SVM Maartensdijk Correspondentieadres Postbus 24 3738 ZL Maartensdijk Bezoekadres Sportpark F.J.H. van Eck Dierenriem 4 3738 TR Maartensdijk T: 0346-212241 E: info@svmmaartensdijk.nl W: www.svmmaartensdijk.nl Redactie Hans Nauta Majorie Overvoorde Nanne de Vries Coen de Valk Fotografie Nanne de Vries Jeroen Kemp Vormgeving Sven van Rooijen Project coördinatie Hans Nauta Social Media Volg ons op Facebook en Instagram

4 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


DE AFTRAP

Wie had nu verwacht dat na de lockdown in de periode april-juni van het voetbalseizoen 2019-2020, we een nog veel heftiger jaar met nog meer lockdowns zouden krijgen? Voetbalseizoen 2020-2021 was een zwaar jaar. Niet alleen voor ons als vereniging met lege velden, een lege kantine en afgebroken competities; ook voor onze leden en sponsoren heeft dit de nodige gevolgen gehad. En daarom is het zo ontzettend fijn dat iedereen ons in deze zware tijd is blijven steunen, zowel vrijwilligers, sponsoren als leden. Leveranciers kwamen met oplossingen voor aanwezige voorraden en ook vanuit de gemeente De Bilt hebben wij financiële steun gekregen zodat wij aan onze financiële verplichtingen konden blijven voldoen. Onze dank is groot! Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik mij ook dat het nog redelijk onzeker is hoe het komend voetbalseizoen eruit gaat zien. Afgelopen vrijdag 13 augustus jl. heeft het kabinet bekend gemaakt dat het huidige pakket aan maatregelen wordt verlengd tot 20 september a.s. Dat valt ongeveer gelijk met het ter perse verschijnen van deze presentatiegids. Ook is aangekondigd dat mogelijk per 20 september de 1,5 meter samenleving komt te vervallen. Er wordt echter wel een grens gesteld aan het maximum aantal personen in kantine en bij wedstrijden t.w. 75. Vanaf die groepsgrootte wordt een test- of vaccinatiebewijs een verplichting.

De exacte uitwerking van die maatregelen is nog onduidelijk. Sportbeoefening valt in ieder geval buiten de maatregel. Dat betekent dat betrokkenen die op het sportpark aanwezig moeten zijn in verband met sportbeoefening (spelers, begeleiders, scheidsrechters, enz.) niet meetellen binnen de 75 personen. De komende weken zal duidelijk worden hoe dat exact uitwerkt voor het amateurvoetbal. Het goede nieuws is dat er op dit moment geen beperkende coronamaatregelen zijn aangekondigd die de start van de amateurcompetities in de weg staan! Na deze mooie (sport)zomer kunnen we weer met alle vrijwilligers en spelers aan de slag en de velden op. Dit gaan we doen met een nieuwe hoofdtrainer (Marco Willemse) en een nieuwe verzorger (Gilbert MacKaaij) van onze selectie, en er staan wat wijzigingen op stapel binnen het bestuur, zoals het aftreden van onze bestuurssecretaris (Jeannette van den Bunt) en het aantreden van 2 nieuwe bestuursleden t.w. Monique Bicker en Eveline van Hoegee (na toestemming van de Algemene Ledenvergadering). Ik wens jullie veel plezier bij de start van hopelijk een mooi en volledig voetbalseizoen! Namens het bestuur, Frans van der Tol sr, voorzitter SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 5


6 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


MARCO WILLEMSE NIEUWE TRAINER SVM MAARTENSDIJK Met ingang van het nieuwe seizoen is Marco Willemse de trainer van voetbalvereniging SVM uit Maartensdijk. Vereniging en trainer zijn een verbintenis aangegaan voor één jaar met een optie voor nog een jaar. Voorzitter Frans van der Tol is trots dat deze nieuwe trainer is vastgelegd en noemt het ook bijzonder. ‘Immers’, zo licht hij toe:’ Marco is een ‘kind van de club’. Als jongen van 4,5 jaar ging hij met zijn oudere broer mee naar de training en is hij met voetballen begonnen en altijd lid van SVM gebleven. Wij hadden een aantal jaren geleden al door dat Marco de potentie had om een goede trainer te worden. We hebben hem vanuit de club gestimuleerd om zijn trainingsdiploma’s te halen omdat we wilden dat hij in de nabije toekomst trainer van onze selectie zou worden. En nu is het dan zo ver en daar ben ik erg trots op’. Marco Willemse voelt zich echt op zijn plek bij SVM: ‘Ik heb tot mijn 35ste in het eerste elftal gespeeld en ben jaren daarvoor al begonnen met het trainen van jeugdteams. Dat vind ik nog steeds ontzettend leuk. In die periode ben ik opleidingstrajecten gaan volgen bij de KNVB. Daar heb ik veel tijd in gestopt en dat viel niet altijd mee. Ik heb een eigen Timmer- en Onderhoudsbedrijf en het was soms schipperen met mijn tijd. Vorig jaar had ik de verantwoording over het 2e team. Nu de huidige trainer van het 1e team Kevin Ligtermoet vertrekt ben ik blij dat bestuur en Technische voetbalcommissie hun vertrouwen in mij hebben uitgesproken en ik het stokje van hem mag overnemen’. Het ziet er naar uit dat de selectie van SVM in tact blijft en daar is Marco blij mee.’ In de 4e klasse waar we in spelen hebben veel verenigingen zich weten te versterken. Bovendien zijn er veel clubs uit de zondagcompetitie overgestapt naar de zaterdagcompetitie waardoor deze competitie sterker is geworden. We zullen goed moeten presteren om in deze klasse mee te kunnen doen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. Er staat een heel leuke groep. Mijn ambitie is in elk geval om het aankomende of het daarop volgende seizoen mee te spelen om promotie’. Wat de nieuwe trainer erg belangrijk vindt los van de prestaties van de spelers is het bereiken van meer saamhorigheid in het elftal. ‘In een sterk functionerend team komen de prestaties vanzelf’’ is zijn mening waarbij ook een belangrijke rol voor de jeugd is weggelegd en hij met belangstelling zal kijken naar de echte ‘jongens van de club’. (Bron: De Vierklank)

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 7


WS BOEKHOUDING

‘‘Dé boekhouder voor ZZP’ers, non-profit’s en het MKB. Altijd op maat en met een persoonlijke benadering. ‘‘

Ik help u graag bij: Financiële administratie | Loonadministratie Belastingaangiften | Opstellen jaarcijfers Financieel advies Hulp nodig? Neem gerust contact op! Email: wessel@wsboekhouding.nl Telefoon: 06 50 53 18 98 8 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 Website: www.wsboekhouding.nl


WIE IS GILBERT MACKAAIJ? Gilbert (52 jr.) is de nieuwe fysiotherapeut/verzorger van de selectie van SVM. Een nadere kennismaking leert ons dat Gilbert een veelzijdig man is. De voetbalwereld in onze regio kent hij goed. Al op jonge leeftijd trok het voetbalspel hem aan. Zo liet hij de bal rollen bij BVC (nu FC De Bilt) en voetbalt hij wekelijks met een vriendenteam in de zaal bij U.S.V. Hercules. Als jeugdtrainer en verzorger is hij actief geweest bij ASC Nieuwland in Amersfoort bij de 019-1 en O17-1 en Hercules (1e elftal dames); bij FC de Bilt (1e elftal) alleen als verzorger. Overdag heeft hij gewerkt als accountmanager bij diverse verzekeraars en daarna tot eind vorig jaar juni bij de Arbodienst. Op mijn vraag waarom nou verzorger van onze selectie, vertelt hij: “In mijn tijd in het leger – toen er nog dienstplicht was – heb ik de opleiding sportmassage gedaan. Dat vond ik zo leuk dat ik daarna de HBO studie Massage en Therapie ben gaan doen. Sinds een jaar heb ik dan ook een eigen bedrijf in massage, therapie, begeleiding in Burn Out (fysiek/geestelijk) en adviseer ik bedrijven m.b.t. het verzuim van personeel. Dit combineer ik met mijn werk bij de GGD Utrecht, waar ik eindverantwoordelijk ben voor de organisatie rondom alle corona-testlocaties in de regio. Sportmassage is voor mij echt een hobby en dus heel gaaf om te kunnen doen bij de spelers van de selectie.” SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 9


10 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


SELECTIE SVM 1 - SEIZOEN 2021/2022

Rik Emelaar

Leroy Engel

Danny de Bie

Kai de Bruijn

Nicky Engel

Diederik Hafkemeijer

Fons van Klaren

Mark Gaasenbeek

Max Koetze

Jordi van der Lee

Stijn Orsel

Tom Jansen

Roy Wijman

Tycho Brandon

Tim Bösker

Frank van Brenk

Jelle van der Tol

Luuk Hall

Mike de Kok

Djoey Engel

Marco Willemse

Remco van den Brink

Arne-Jan Hiddinga

Jan Cloo

Michel van de Goede

Gilbert Mackaay

Bonnie Steenman

Joey El Bouti

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 11


12 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


SELECTIE SVM 2 SEIZOEN 2021/2022

Perry van de Bunt

Colin Beek

Wessel Huigen

Roy Wijman

Nick Boshuis

Mark Schouten

Elio Zimbile

Robin Buitenhek

Boris van ‘t Land

Thimo Schouten

Coen de Valk

Sam Beckers

Ronald de Valk

Jaco Schouten

Evert Boshuis

Peter van Dijk

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 13


facebook.com/svmmaartensdijk instagram.com/svmmaartensdijk

Gebr. van Vliet Tuin- & Boomspecialisten info@tuinenboomspecialisten.nl Industrieweg 38 3738 JX Maartensdijk 06 52 46 82 10

Fysiotherapie • Sportrevalidatie • Sportmassage • Laser therapie • Oedeemtherapie • Voedingsadvies • Personal training

Gespecialiseerd in voetbalblessures Binnen 24 uur een afspraak www.fysiomaartensdijk.nl Melkweg 29 • 3738 XD • Maartensdijk • 0346 211 913 www.fysiomaartensdijk.nl


Met het aanstellen van Marco Willemse als nieuwe hoofdtrainer van het SVM 1, raakte SVM 2 haar hoofdtrainer kwijt. In de zoektocht naar de vervanger van Marco, kwam SVM bij Ronald de Valk uit. Ronald is al 15 jaar actief binnen SVM in verschillende functies, zo was/is hij onder andere keeperstrainer, sponsor, voetballer en natuurlijk trainer. Tekst: Coen de Valk “In mijn jeugd voetbalde ik al vaak op de vele veldjes en pleintjes in Veldhoven met mijn vrienden. Ik werd echter pas in de B jeugd lid van mijn eerste voetbalclub: S.V. Marvilde uit Veldhoven. Helaas mocht ik namelijk niet eerder op voetbal van mijn ouders. Bij Marvilde vertrok ik uiteindelijk in de senioren toen ik ging verhuizen. Ik heb toen een kort avontuurtje gehad bij UVV. Na twee wedstrijden had ik het daar echter al wel weer gezien, door (laat ik het netjes houden) een zeer slechte sfeer. Na mijn vertrek bij UVV, kwam ik in de zaal bij Dennis Boys terecht. Ik had al ervaring met zaalvoetbal bij Pennings, uit Eindhoven, waar we op zeer hoog niveau actief waren. Bij Dennis Boys hield ik het maar liefst 20 jaar uit, met enkele kleine uitstapjes naar het veldvoetbal tussendoor. Zoals bijvoorbeeld bij SV Hertha, uit Vinkeveen. Met Hertha zette ik mijn eerste stappen op het SVM complex, als tegenstander, en dat heeft SVM geweten ook. Met een hattrick deed ik SVM destijds flink pijn. Tijdens mijn periode als voetballer heb ik ongeveer overal wel een keer gestaan, van keeper tot spits. Mijn grootste wapen was mijn snelheid. Van dit wapen is nu nog maar weinig over, mede dankzij de kantine van SVM. Jaren na deze wedstrijd tegen SVM, ging ik zelf in Maartensdijk wonen en kwam ik zelf bij SVM terecht. Daar ben ik toen begonnen als trainer van de kabouters, omdat mijn oudste zoon daar destijds zijn eerste kennis met voetbal aan het maken was. Met zijn team ben ik ook volledig mee doorgegroeid, met enkele pauzes tussendoor, naar de senioren. Tijdens deze periode heb ik van SVM ook de mogelijkheid gekregen om een KNVB opleiding te doen en natuurlijk ook te halen. Door deze opleiding kreeg ik van de KNVB de uitnodiging om een training aan mijn team te geven op de KNVB campus. Op de velden van de KNVB staan met een team aan wie je al jarenlang training geeft, is ook verreweg mijn mooiste herinnering aan mijn lange periode als SVM trainer. Naast mijn lange periode als trainer bij SVM heb ik hier natuurlijk ook nog zelf op het veld gestaan. Vanwege mijn toch al wat hogere leeftijd was dit vooral bij het 45+ team, maar ook speelde ik de afgelopen 7 jaar in de SVM Futsal competitie. In deze competitie heb ik ook, onder mijn bedrijfsnaam, een team met jeugdspelers van SVM geïntroduceerd. Je merkte echt dat ze door de ervaring in de zaal veel beter zijn geworden. Voor aankomend seizoen hebben we als team een minimale voorbereiding gehad, daarom ben ik nog voorzichtig met uitspraken over de verwachtingen van SVM 2. We hebben een redelijk nieuw team. Hiervan is het grootste deel mij bekend, maar zal er toch het een en andere opgebouwd moeten worden. Het belangrijkste is om eerst een team te worden en goed voetbal te laten zien. Als eenmaal alles loopt komt het resultaat vanzelf.” SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 15


Trotse supporter van SVM Maartensdijk Arkansasdreef 30A - 3565 AR Utrecht | T: +31 30 298 08 98 16 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 M: info@tpebv.nl | W: www.transmission-products.nl


NIEUWS

Kledingsponsor verlengt contract met SVM Voetbalvereniging SVM uit Maartensdijk heeft het bestaande contract met kledingsponsor JAKO en toeleverancier Teamware Van Dijk met drie jaar verlengd. SVM is meer dan tevreden over de kledingsponsor en toeleverancier waarmee in de afgelopen drie jaar een prima samenwerking is ontstaan. De sponsorcommissie van SVM heeft de contractverlenging voorbereid. Dinsdag 25 mei kon de handtekening worden gezet.

Directeur Ray Mulder van JAKO is blij met de verlenging. ‘Wat wij vooral doen is de club ontzorgen. Dat wordt gewaardeerd. Dat doen wij samen met toeleverancier Van Dijk Teamware die het directe contact met de vereniging onderhoud. SVM kan alles aan ons overlaten en hoeft geen tijd te besteden aan kledingperikelen’. Frans Bakker, voorzitter sponsorcommissie beaamt dit. ‘Wij hebben het bestuur zonder aarzeling geadviseerd een nieuwe verbintenis van drie jaar aan te gaan met JAKO en Van Dijk Teamware’. De leden van SVM kunnen kleding bestellen via de webshop van de vereniging.

Bron: de Vierklank

SVM KABOUTERS Speciaal voor de jongste spelers, onze SVM Kabouters , heeft onze sponsorcommissie een nieuwe actie gestart. Alle SVM Kabouters die zich aanmelden bij onze ledenadministratie, ontvangen een SVM tenue met bedrukking en een bal zodat ze ook thuis kunnen scoren. In het (kalender)jaar dat je 5 jaar wordt, kan je bij SVM al starten als Kabouter. De trainingen zijn op zaterdagochtend Ben je 4 -7 jaar en wil je graag leren voetballen zonder al mee te doen aan de KNVB-voetbalcompetitie, dan ben je van harte welkom om bij ons te komen voetballen. Onze kabouters trainen/spelen op zaterdagochtend van 09.3010.30 uur op het voetbalveld BAK helemaal links. Bij de kabouters leer je de eerste voetbalbeginselen en speel je nog geen wedstrijden. De eerste 4x mag je gratis meedoen. Wil je blijven spelen, dan word je daarna lid van SVM. Aanmelden kan via ledenadministratie@svmmaartensdijk.nl. Omdat je nog geen wedstrijden speelt, wijkt ons lidmaatschapstarief voor de kabouters af van het gewone SVM-lidmaatschapstarief. Zie contributie. Coördinator van de kabouters is Pascal van Elst, bereikbaar via kabouters@svmmaartensdijk.nl

Wandel voetbal bij SVM… Bij SVM ontmoeten elke dinsdag ochtend van 10.00 -12.30 uur zo’n 20 ouderen ouderen elkaar om vrijblijvend meedoen te doen met activiteiten zoals, diverse spelen, darten, jeu de boules, sjoelen, dynamic tennis, yoga en mindfulness. In samenwerking met het Nationaal Ouderen Fonds, stichting Mens en Fysiotherapie en beweegcentrum Maartensdijk worden deze activiteiten aangeboden. Natuurlijk beginnen wij altijd met een kopje koffie om daarna actief te worden. Motto bij dit alles: Wanneer je samen op het veld of in de zaal staat blijf je fit en maak je simpelweg minder kans op mobiliteits verlies. Daardoor blijf je onder de mensen. Zowel bij het bewegen als tijdens de Derde Helft worden nieuwe vrienden gemaakt. De derde helft bij SVM wil in samenwerking met het programma Old Stars Sport dit seizoen ook starten met Walking football. Walking football is al in samenwerking met de eredivisie in 2013 gestart en

inmiddels zijn er al ruim 300 verenigingen in Nederland gestart. Ook SVM gaat starten met walking football op de dinsdagmorgen. Na een kopje koffie wordt het dan tijd voor het echte werk Walking football een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden zonder bal en zonder keepers gespeeld wordt. Het programma is speciaal aangepast aan de lichamelijke gesteldheid van de Old Stars. De training van anderhalf uur staat onder leiding van de ervaren Old Star trainer Jos Attevelt. Naast de trainingen en onderlinge wedstrijdjes wordt de conditie in de gaten gehouden door de fitness test, kleding (in bruikleen) en natuurlijk organiseert de 3 e helft bij SVM ook nevenactiviteiten om de sociale contacten te bevorderen. Meer informatie bij Gerda Vloedgraven: Telefoon 06-28 69 56 69 en/of via mail; 3ehelft@svmmaartensdijk.nl SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 17


18 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


Sinds September dit jaar is SVM een dames 35+ elftal rijker! Voor aspirant bestuurslid Monique Bicker begon het als een ‘geintje’ langs te lijn. Samen met haar vriendin/buurvrouw Joyce Kwakernaak stond ze langs te lijn op z’n Cruijfs een wedstrijd te analyseren: ´Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan de tegenstander’. Het was Joyce die riep: ‘Waarom zullen wij niet zelf gaan voetballen, als we het allemaal zo goed weten?” En zo ging de bal aan het rollen. Na een oproep via social media bleek dat er wel degelijk veel animo was voor een dameselftal. In augustus konden we starten met de snuffeltrainingen en maar liefst 14 dames hadden zich ingeschreven. Ook in trainersland bleef dit niet onopgemerkt en

wisten we al snel de oudtrainer van het SVM dameselftal (Ron van Dijk) te strikken. Patrick van Esveld begeleidt hem in de trainingen. Vliegende start dus, mede dankzij de fantastische beleiding vanuit de club en uiteraard de kickoff avond voor de “SVM-Angels” door Frans “Charlie” van der Tol. Inmiddels trainen we meer dan een maand en hebben we 14 vaste spelers en 6 geïnteresseerde dames. Buiten het feit dat we steeds fanatieker worden, staat het plezier en de gezelligheid centraal. Daarnaast is het geweldig om te zien dat voetbal ook onder de dames leeft. 24 september start voor ons de competitie en we hopen met dit team een goede aanvulling te zijn voor SVM.

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 19


WAAROM ECHT GOEDE WIJN, BEST IETS DUURDER MAG ZIJN …

www.leo–fuchs.de

Kijken. Proberen. Genieten.


Apotheek Maertensplein Maertensplein 98b 3738 GR Maartensdijk T: 0346 21 06 05 F: 0346 21 81 76 recepten@apotheekmaertensplein.nl

Distelvink 22 3738 SJ Maartensdijk T 0346-214670 b.g.g 0346-213846 E henk@hermiwes.nl

Kwaliteitsslagerij Zweistra Maertensplein 18 3738 GK Maartensdijk T: 0346 213 070 E: slagerijzweistra@kliksafe.nl


www.autohilhorst.nl Tevens auto’s te koop gevraagd Wij werken op afspraak en zijn elke dag bereikbaar van 9:00-21:00 via 06-53154478 Weteringpad 74, 3762 EN Soest (tegenover Karwei) De Vuurwerkwinkel

www.hilhorstvuurwerk.nl


DE T.V.C.

even voorstellen.... Het is een bewogen periode geweest afgelopen anderhalf jaar. Corona heeft ervoor gezorgd dat we niet hebben kunnen doen wat we heel graag willen, VOETBALLEN!!!

de club met betrekking tot het veldvoetbal. Dit probeert de T.V.C te doen door de identiteit van SVM te behouden waarbij plezier en ontwikkeling voorop staat.

Eindelijk is het zover, seizoen 2021 – 2022 lijkt een seizoen te worden waarin alle teams weer het veld op kunnen. Heerlijk om te zien dat de velden weer volstromen met jeugd in de ochtend en dat ook de recreatieve senioren hun voetbalspullen van zolder kunnen halen en drie helften genieten van het voetbal en niet minder belangrijk het weer ‘samen’ zijn.

Wat we zien is dat SVM groeit in aantal (jeugd) leden. Er is dit seizoen weer veel animo voor het kaboutervoetbal waar de allerjongsten spelenderwijs kennismaken met het voetbal. Mooi om te zien dat er dit seizoen twee JO8 teams starten voorkomend uit de kabouters. Maar ook de JO10 (drie teams) en JO12 (twee teams) zijn dit seizoen beter vertegenwoordigd dan voorgaande jaren.

Ook voor de selectie belooft het een mooi jaar te worden. Met een nieuwe hoofdtrainer (Marco Willemse) die met zijn staf een echte SVM identiteit uitstraalt. Een echte SVM identiteit heerst er ook bij de technische voetbal commissie ‘de nieuwe T.V.C’.

Als we kijken naar de andere teams zien we dat de teams goed gevuld zijn en hebben we zelfs twee extra teams dit seizoen. De JO23 en een enthousiast damesteam.

Omdat de T.V.C is aangesteld net voor de corona periode willen wij ons hierbij graag voorstellen: Ed Buitenhek, Remco van den Brink, Rob Scherrenberg, Michel van de Goede, Pascal van Elst en Rick Lith houden zich bezig met alle zaken die het veldvoetbal raken. De T.V.C heeft als belangrijkste taak alle leden het plezier in het voetbal te laten beleven en daarnaast sturing te geven aan het beleid van

Met een selectie van hoog niveau, enthousiaste jeugd en de vele vrijwilligers zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooi seizoen voetbal. De T.V.C wil alle leden, supporters en vrijwilligers een succesvol en sportief voetbalseizoen wensen. Geel – Blauwe Groet, Ed, Remco, Rob, Michel, Pascal en Rick SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 23


SELECTIE 1 & 2

24 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 25


Onafhankelijk advies voor al uw verzekeringen

Wij zijn een onafhankelijk assurantiekantoor en werken veelal met maatschappijen die elk op hun eigen terrein gespecialiseerd zijn.

LENTE, ZOMER, HERFST & WINTER

Door strengere regelgeving in de verzekeringsbranche en de komst van de Wet Financieele Dienstverlening publiceren wij op onze site onze Advies/Dienstenwijzer waarin u informatie over ons kantoor kunt vinden.

Ook uw tuin kan er elk seizoen schitterend bijliggen!

Neem een kijkje op: www.hoogendoornassurantien.nl of neem contact met ons op!

TUINARCHITECTUUR, -AANLEG & ONDERHOUD. WIJ ZIJN UW SPECIALIST!

Wij komen al sinds 1985 bij onze klanten thuis of op de zaak voor het maken van vrijblijvende offertes en het geven van adviezen omtrent hun totale verzekeringspakket. Ook geïnteresseerd? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak!

Abacus Tuinen Dr. Welfferweg 60 3615 AP Westbroek

0346-281669 info@abacus-tuinen.nl www.abacus-tuinen.nl

Sparrenlaan 2 | 3739 KK Hollandsche Rading T: 035 577 19 24 | M: Hoog.Assur@inter.nl.net www.hoogendoornassurantien.nl

Adviesbureau voor kinderopvang, onderwijs en gemeenten voor onderzoek, advies, evaluatie en optimalisatievan strategie, beleid, fusie/ overname, financiën en bedrijfsvoering

Contact Winthontlaan 200 | 3508 AD Utrecht Postbus 85 183 Info@buitenhek.nl | 030 287 59 59


J. Verschuur & Zn. B.V. constructiebouw groenekan kon. wilhelminaweg 493 3737 bg groenekan T: 0346 211468


088 – 505 73 00

*24/7 bereikbaar!


ROBIN BUITENHEK

INTERVIEW

Natuurlijk gaat hij ook nog naar school, nl. de sportopleiding in Amersfoort, net zoals zijn voetbal collega Elio. In zijn vrije tijd gaat hij graag chillen of uitgaan met zijn vrienden. Grootste blunder: een half uur te laat komen voor de wedstrijd; dát gaat hem niet meer over komen. Doel: Zo hoog mogelijk eindigen, maar daarvoor moet er wel meer inzet en motivatie komen. Nu speel ik in SVM2 maar ik hoop dat ik uiteindelijk een vaste plek in de verdediging van SVM1 krijg. Kritiek: prima, maar kan niet nalaten daarop te reageren. Idool: Binnen SVM verschillende t.w. Colin Beek, Joey Engel (veel kwaliteiten) en trots op wat zijn ouders doen voor SVM (bestuur en TVC). Leukste moment: De derde helft en het nababbelen na de wedstrijd. Tips: 1) voor de jeugd ->hard werken en 2) voor de trainers en leiders-> positief coachen. Beste voetbalclub: Ajax Verder in de voetbal vindt hij vrouwelijke scheidsrechter top en natuurlijk goed om te zien;-). Als speler vindt hij Kante van Chelsea geweldig.

19 jaar en nog thuiswonend in Maartensdijk. Geboren in Utrecht, maar daar heeft hij maar 1 jaar gewoond. Toen zijn zusje werd geboren, bleek het appartement met 2 slaapkamers best klein. Hij is vrijgezel en heeft een bijbaan in de thuiszorg; gezellig babbelen met de oudjes, hun huis schoonmaken en soms nog een ander klusje voor ze doen.

Hobbies: Er zijn veel sporten die ik leuk vind, en daar krijg ik op mijn sportopleiding veel mee te maken. Lezen doe ik niet, maar kijk graag Netflix om te ontspannen. En niet te vergeten af en toe een potje gamen met mijn vrienden. Grootste wens: Dat ik nog lang door kan blijven voetballen. Als laatste merkt Robin op dat SVM het heel goed doet als vrijwilligersclub, het is er altijd gezellig!

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 29


COEN DE VALK Coen is 21 jaar geboren 11-07-2000 in het UMC, woont nu gewoon thuis. Hij is gek op voetbal en alles wat er mee te maken heeft, wat Coen ook graag doet is stukkies schrijven. Nogal logisch want hij doet de studie journalistiek. Zelfs omroeper bij het 1e heeft Coen al eens gedaan en ook dat gaat hem goed af. Coen voetbalt van af zijn vijfde bij S.V.M. Waar Coen goed in is bij voetbal geeft hij aan alles en niks, ja toch zijn doorzettings vermogen vind hij zijn sterkste punt. Coen geeft ook direct aan dat alles te verbeteren is met de nodige inzet. Zijn grootste blunder is een gemiste penalty en juist die stond op de camera, terwijl al de gemaakte penalty’s er niet op stonden. Zijn doel volgend seizoen is zich zelf blijven ontwikkelen net zoals Jo 18.1 en Jo 10.3 die Coen ook beide traint. Hiervan moet de club het hebben jonge vrijwilligers met nieuwe ideeën! Als idool binnen S.V.M. heeft hij voorzitter Frans v/d Tol met al zijn clubliefde en werk en natuurlijk zijn vader als trainer/coach van het 2e elftal. Het hoogte punt met S.V.M. was het buitenland toernooi in België met de C2. Min puntje was door corona het afzeggen halve finale beker uit. Wie weet hadden wij in de finale gekomen. Als tips voor de jonger generatie zegt Coen, positief en plezier met elkaar maken. Malmö ff en Hercules zijn de ploegen waar Coen fan van is. Hij is zelfs met zijn vader bij de opening van het Hercules stadion geweest. Een vrouw als scheidsrechter is totaal geen probleem als ze maar goed fluit. Maarten Stekelenburg is Coen zijn idool, niet zo gek natuurlijk als je zelf keeper bent. Naast voetbal doet Coen niet sporten ja een beetje hard lopen in de vakantie. Coen leest veel voetbalboeken en vooral biografie. Kijkt alles wat met voetbal te maken heeft, kortom een echt voetbal dier. Zijn favoriete eten is pizza’s en spareribs. Als Coen een wens mocht doen zou hij graag zijn geld in voetbal verdienen. Bedankt voor dit gesprek Coen en op naar een goed seizoen.

30 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


ELIO ZIMBILE Elio wat een mooie naam waar komt deze vandaan: Mijn opa komt uit Italie. Zelf ben ik in Maartensdijk geboren, ben inmiddels 20 jaren oud. Voetbal vanaf mijn 8ste jaar bij S.V.M. Waar ben jij goed in met voetbal en wat kan je verbeteren: Naar mijn idee ben ik goed in het spel verdelen en de aanval zoeken. Verbeteren moet ik de snelheid van het spel. Mijn grootste blunder is ooit geweest dat ik moest keepen en de bal recht bij de tegenstander in zijn voeten schoof, natuurlijk schoot die keihard binnen. Wat mijn doel is binnen S.V.M. het hoogst mogelijk 1e halen en daar in voetballen. Vroeger kon ik echt niet tegen kritiek, tegenwoordig gaat dat veel beter. Een idool binnen S.V.M. heb ik niet. Mijn leukste moment binnen S.V.M. was kampioen worden met onder 19 jaar. Grootste ergernis is als wedstrijden niet door gaan en afgelast worden. Als tips voor de jongere generatie geeft hij inzet bij het trainen, Elio traint samen met Coen de jongens 18.1. Als club heeft Elio Chelsea hoog in het vaandel, als speler Ronaldinio. Vrouwlijke scheidsrechter heeft Elio totaal geen probleem mee als ze maar goed en eerlijk fluit. Ook Elio doet de sport opleiding in Amersfoort, dus beoefent hij ook alle sporten. Lezen vind Elio niet geweldig hij kijkt liever Netflix (la casa de papel) Elio woont nog thuis en doet alles van daar uit. Als Elio een wens zou mogen doen dan zou dat heel veel geld verdienen en dit delen met zijn familie. Elio bedankt voor het gesprek en maak er iets moois van dit seizoen. SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 31


Restaurant

DE PADDESTOEL T: 035-577 14 13 Vuursche Dreef 180, 3739 KW Hollandsche Rading Maandag t/m vrijdag: 10.30 tot 20.30 uur Zaterdag & Zondag: 10.00 tot 20.30 uur De keuken is geopend vanaf 11:30 uur Overheerlijke kipsaté, spareribs, (vegetarische) hamburgers en ambachtelijke pannenkoeken. Kom genieten op ons gezellige terras van een goed speciaalbiertje of warme koffie. U bent van harte welkom! De Paddestoel Hollandsche Rading Restaurantdepaddestoel www.de-paddestoel.com

tuinaanleg

Bas de Groot Email:bas.degroot@casema.nl - Mob.06-5470 2847

afbouw/renovatie


LETS PLAY DARTS BIJ SVM! Het spel werd vanouds voornamelijk in Engelse pubs gespeeld, maar sinds de successen van Raymond van Barneveld is de sport ook in Nederland populairder geworden. Het bekendste darttoernooi is het World Professional Darts Championship (voorheen ook wel bekend als The Embassy, nu ook wel bekend als The Lakeside), dat jaarlijks op de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green wordt gespeeld. Bij SVM kan je elke week op de woensdagavond darten in de gezellige kantine. En ieder jaar wordt op de 2e zaterdag in januari een groot dart toernooi gespeeld voor de leden van SVM. Informatie bij Harrie Wijman 06 22 39 78 76 | www.svmmaartensdijk.nl/darten

SVM FUTSAL Bij SVM kun je kiezen uit spelen in een recreatief zaalvoetbalteam ofwel spelen in een van onze teams die spelen in de KNVB-competitie. SVM futsal heeft zowel dames- als herenteams. De recreantencompetitie wordt gespeeld in 2 poules van 8 teams en bestaat sinds begin 1908. Uitgangspunten zijn: fairplay, plezier en ontspanning. De competitie begint altijd eind augustus in de prachtig gerenoveerde Vierstee en wordt geleid door (voormalige) KNVB scheidsrechters. De minimumleeftijd is 15 jaar. Meer weten? Kijk dan op de website www.svmfutsal.nl waar alle informatie staat of kom gewoon op de donderdagavond binnenlopen in de Vierstee.

SQUASH VOOR BETER UITHOUDINGSVERMOGEN Squash is een fantastische sport. Je ontspant en tegelijkertijd span je weer in, maar bovenal heb je plezier in het spel. In een tijd waarin gezond bewegen hot is, is het beoefenen van squash de oplossing. Squash is voor jong en oud. Iedereen vanaf 8 jaar, een maximale leeftijd is er niet.

De sport vereist geen speciale spierkracht, het komt meer neer op tactiek en uithoudingsvermogen. De slagtechniek is makkelijk te leren en al snel kun je een leuk balletje slaan; de bal gaat niet snel uit. Regelmatige squashen (een keer per week) verbeter je jouw conditie, blijf je lenig en je bent er lekker tussen uit. Dat kan bij SVM. SVM biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met dit spel. Dat kan op allerlei manieren! Van een proefabonnement voor enkele maanden tot een keer proberen. Wanneer je lid wordt, krijg je een toegangssleutel, kan je douchen in de aparte squashkleedkamers en als de kantine open is, kan je iets drinken of eten. Wil je meer weten? Surf dan naar www.svmmaartensdijk.nl/squash

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 33


Loodgietersbedrijf Joh. Lam is een vertrouwd adres voor al uw loodgieters- en dakbedekkingswerkzaamheden. Wij zijn een echt familiebedrijf, opgericht door opa in 1937 en overgedragen van vader op zoon. Inmiddels zit de derde generatie al in het bedrijf. Wij proberen ons te onderscheiden in de kwaliteit van het werk en de omgang met de klant. Zo rekenen wij geen voorrijkosten en zijn onze offertes altijd kosteloos en vrijblijvend. Naast dakwerk en zinkwerk verzorgen wij ook installatiewerkzaamheden. U moet dan denken aan de installatie van gas, centrale verwarming en sanitair. Wij verzorgen ook kleine elektrische installatie werkzaamheden. Loodgietersbedrijf Joh. Lam verhelpt ook problemen met de riolering.

Samenwerken aan mooie projecten? Ons bedrijf is een echt familiebedrijf en bestaat sinds 1937. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bekende en gewaardeerde partij in de regio met 4 medewerkers. Wij werken met vakbekwaam personeel en zo heeft ieder lid van ons team zijn eigen specialisatie, daarbij moet u denken aan alles op het gebied van dak- en zinkwerk, installatiewerkzaamheden en riolering. Wilt u nader kennismaken met ons bedrijf, of een offerte aanvragen, aarzel dan niet om telefonisch, per e-mail, fax of brief contact met ons op te nemen. Wij zullen hier dan zo spoedig mogelijk op reageren.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op

34 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022

Firma Lam en Zn. Larenseweg 187 1222HG Hilversum 035 685 83 90 info@lamloodgieters.nl


JAKO ONZE CLUBSHOP VOOR VOETBALKLEDING EN MEER… Heb je nog nieuwe voetbalkleding (anders dan SVM-wedstrijdtenue) nodig? Via onze website kan je bij onze sponsor JAKO mooie dingen bestellen tegen een leuke korting. Zoals bijvoorbeeld slippers, scheenbeschermers, sporttas, trainingsjas. Ga naar CLUBSHOP op onze website in de menubalk rechtsboven aan of op je telefoon menubalk onderaan en plaats je bestelling!

VERZORGER JAN RIGTER NEEMT AFSCHEID VAN SVM Op de laatste trainingsmiddag zaterdag 22 mei heeft voetbalvereniging SVM uit Maartensdijk afscheid genomen van verzorger Jan Rigter. Jan is 30 jaar als verzorger in het amateurvoetbal actief geweest waarvan 24 jaar bij SVM. Na zijn actieve voetbalperiode werd Jan gevraagd of verzorger geen mooi vervolg op zijn voetbalcarrière zou kunnen zijn. Daar had hij wel zin in en heeft een cursus gevolgd bij Instituut Tim van der Laan in Utrecht. Na het behalen van het diploma Sportmassage/Verzorger ging Jan aan de slag bij voetbalvereniging VVZA in Amersfoort. Na drie jaar maakte hij de overstap naar SVM in Maartensdijk, de club waar hij vroeger gevoetbald had. Zeven jaar geleden had Jan al eerder door privéomstandigheden afscheid genomen. Dat duurde een jaar want het begon weer te kriebelen. Hij hoorde dat voetbalvereniging SEC in Soest een verzorger zocht voor de selectie. Jan en SEC werden het snel eens wat resulteerde in een tweejarig contract. Daarna kwam Jan weer terug bij SVM waar hij met open armen werd ontvangen.

ik de jongens heel goed kon behandelen. Omdat SVM een leerbedrijf is heb ik in de loop van de jaren ook 7 stagiaires begeleid bij het praktijkdeel van hun opleiding fysiotherapie dan wel sportverzorger/ masseur. Je hebt als verzorger een vertrouwensband met de jongens. Tijdens de behandelingen hebben ze me veel toevertrouwd maar hield dat voor mijzelf. Zo ontstaat er een band met de spelers die ik koester. Ik neem nu afscheid van mijn hobby. Ik wil gaan reizen met mijn vrouw. Daar past een dienstverband waar men op je rekent niet meer bij. Maar ik heb aangegeven wel beschikbaar te blijven om een keer in te vallen wanneer dat nodig is en zal ook zeker wedstrijden van de selectie blijven bezoeken’. Door Kees Diepeveen (Bron: De Vierklank)

Fijn persoon Voorzitter van SVM Frans van der Tol sprak zijn tevredenheid en waardering uit over het functioneren van Jan Rigter. ‘Een fijn persoon om mee samen te werken. Je kon op hem bouwen. Niet alleen op de training en tijdens wedstrijden was hij aanwezig ook als er iets extra’s werd gevraagd kon je op hem rekenen. En wat natuurlijk erg belangrijk was dat hij met spelers en trainers goed overweg kon. We vinden het fijn dat Jan nog aan SVM verbonden blijft. Met name op de kaartavonden waar hij de standen bijhoudt’. Vertrouwensband Jan heeft altijd met buitengewoon veel plezier de functie van verzorger vervuld. Jan: ‘SVM is een heel fijne club waar het goed werken is. Ik had een prachtige verzorgings-ruimte tot mijn beschikking waar

Bijschrift foto: Als afscheid krijgt Jan uit handen van de voorzitter een prachtige bos bloemen voor zijn partner en een tinnen bord op een standaard met de tekst: ‘Bedankt voor je inzet al die jaren, met zijn naam en logo van SVM. SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 35


Geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 voor al uw bloemwerk. BOEKETTERIE KLOKKER Maertensplein 37 3738 GM Maartensdijk 0346-756677


Hendrik den Otter

www.copijn.nl Copijn is een unieke organisatie met verschillende bedrijven onder één dak. Onze landschapsarchitecten richten zich op de herontwikkeling van groen erfgoed en de stedelijke groene leefomgeving. Onze boomspecialisten hebben als grondlegger van het vak veel kennis en ervaring op het gebied van grotere en complexere boomverplantingen, groeiplaatsinrichtingen en snoei. Met de aanleg en beheer van innovatieve daktuinen, interieurbeplanting en groene gevelwanden behoort Copijn nog steeds tot de voorlopers in onze branche. Deze combinatie maakt ons uniek en zorgt voor toegevoegde waarde: wij weten esthetiek en haalbaarheid uitstekend te combineren.

www.eight-trainingen.nl www.numbereight.nl


W W W. M A R KU SA D E S I G N . N L

MARKUSA DESIGN VORMGEVING

DIE COMMUNICEERT BY SV E N VA N RO O IJ E N

Gra f isch d esig nwe rk voor k le ine e n grote o p d ra ch te n , va n ee n ont we rp e n uit voe ring vo o r h u isstij l, een brochure, magazine, logo of ee n nie uw v isite kaar t je. H eb j e h u lp n o d ig bij het creë re n van ee n logo, f lye r, of a n d er communicatie midde l?

Daar help ik je graag bij! @markusadesi gn

38 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022

INFO@MARKUSADESIGN.NL


P.S. Recent is Pascal lid van de TVC geworden. Vanuit deze rol coördineert hij de Kabouters tm JO10.

Ik ben Pascal van Elst uit Maartensdijk 41 jaar, getrouwd en 3 kinderen: Quinten (9), Viggo (7) en Mika (5). Sinds 5 jaar woon ik in Maartensdijk en daarvoor heb ik altijd in de Bilt gewoond. Sinds 2 jaar ben ik actief als trainer bij SVM. Dit heb ik in het verleden ook ruim 10 jaar bij FC De Bilt gedaan. 2 jaar geleden besloot mijn middelste zoontje op voetbal te gaan en begon hij bij de kabouters die toen getraind werden door Mark Hegeman en Leo Fijen. Ook mijn oudste zoon Quinten gaat aankomend seizoen voetballen bij de JO10. Dus al snel kwam de vraag of ik ook weer iets zou willen betekenen in het voetbal, maar dan natuurlijk bij SVM. Wat eigenlijk niet de bedoeling was, gebeurde toch en stond ik dus op zaterdagmorgen weer op het veld samen met Mark en Leo de kabouters te trainen. Al snel werd dit een grote groep kabouters met een aardig leeftijdsverschil. Wij besloten om een JO7 te creëren. Met als doel dat deze spelers, in - zoals wij dat noemen - een tussenjaar, spelenderwijs leren en voorbereid worden op het competitievoetbal dat ze vanaf de JO8 gaan doen. Mark bleef als trainer bij de kabouters en ik ging verder met de JO7 en werd daarbij geholpen door Leo. Vanaf dat moment trainde de JO7 2x per week, op woensdag en zaterdag om ze zo goed mogelijk klaar te stomen voor het aankomend seizoen 2021-2022. Dit was wel even wennen voor de spelers en hun ouders omdat Leo en ik onze eigen ideeën hebben over alles wat met voetbal te maken heeft. Dat wil zeggen: op tijd aanwezig zijn bij de trainingen, niet zomaar afbellen en alles als team samendoen, zoals samen opruimen na het trainen. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk bleek dit niet altijd het geval.

Zowel Leo en ik zijn van mening dat je juist op deze leeftijd jeugdspelers kan en moet leren wat het inhoud om onderdeel van een team te zijn. Een stukje discipline is in onze ogen niks mis mee. En gelukkig hebben wij een groep spelers en ouders die deze manier van trainen en omgang met elkaar als team accepteren. Aankomend seizoen ben ik dan ook de trainer/leider van JO8-1 samen met Leo en zullen wij 2x per week gaan trainen, op maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 u en uiteraard op zaterdag een wedstrijd spelen in de competitie. Wij vinden het belangrijk in deze leeftijdscategorie, dat ze zoveel mogelijk met de bal trainen, daarom doen wij alle oefeningen en/of spelvormen met de bal. Balbehandeling, afronden op het doel en kleine partijvormen zijn vaak herhaalde dingen die wij doen. Baas worden over de bal! Langzaam maar zeker zie je ook waar een kind zich op het veld prettig voelt en doen wij simpele kleine positiespelletjes, zodat ze ook gaan leren en begrijpen hoe en waar je in het veld het beste kan lopen. Er vormt zich dan automatisch een team met spelers die tijdens de wedstrijden op een plekje spelen waar ze zich het beste thuis voelen. Zijn kinderen op deze leeftijd daaraantoe? Ja en nee, ik denk als je met een vaste groep spelers kan trainen, die weten en begrijpen hoe en waar ze op het veld moeten lopen, dan kan je wat specifieker ingaan op positiespel. Laat ze maar pingelen en laat ze maar proberen, want het echte overspelen en positiespel komt vanzelf naarmate ze ouder worden en het spelletje meer en meer gaan begrijpen. Foutjes maken mag en is goed, want daar leren ze van en hebben wij weer wat om ze op te trainen. Kortom: zoveel mogelijk laten proberen en uitvinden. Maar het belangrijkste is in mijn ogen, dat de spelers lol en plezier hebben in het voetbal en in alles wat Leo en ik SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 39


Tolakkerweg 115 3739 JK Hollandsche Rading

035 - 88 80 871 06 - 14 17 87 14

E-mail: info@vdhv.nl www.vdhv.nl


doen voor dit team. Zijn wij dan alleen maar bezig met voetbal? Zeker niet! Een ontbijtje voor de training of wedstrijd, leuke dingen doen met de spelers, hun broertjes, zusjes en ouders is ook zeker iets dat wij heel leuk en belangrijk vinden. BBQ met iedereen, springkussen erbij en wedstrijdjes ouders tegen de kinderen. Even een keer geen training, maar in plaats daarvan prijsvoetbal met voor alle spelers een leuke prijs. Wij denken dat we op deze manier een leuke serieuze groep jonge spelers hebben, waar we binnen SVM nog veel plezier aan gaan beleven. En hoe leuk is het om de spelers het echte voetbalgevoel te kunnen geven door ze aan te kleden met trainingspakken, trainingstenuetjes,

tassen en noem het maar op. Dit is mogelijk gemaakt door 2 sponsoren – Vactik en Qoppoconsult. - die zo vrijgevig zijn geweest om JO8 compleet aan te kleden voor de aankomende 2 seizoenen! Dus zien jullie een groepje van 8 spelers lopen die er gelikt uitzien, zowel op de trainingen als de wedstrijden, zijn dat de aanstormende talenten van JO8-1. Mocht je na dit te hebben gelezen benieuwd zijn hoe het er bij JO8-1 aan toe gaat, kom dan eens op maandag woensdag of zaterdag een kijkje nemen bij de toekomst van onze club JO8-1. Ik wens iedereen een mooi en sportief seizoen en zie jullie graag een keer bij ons aan de zijlijn verschijnen. Gr, Pascal en Leo

NIEUWS Onze voetbalvereniging SVM is van nature een omni-vereniging met diverse sporten onder één dak zoals voetbal, squash, darten, zaalvoetbal, biljart, bridge en vroeger zelfs atletiek. SVM wil haar sportcomplex graag openstellen voor meer doelgroepen in onze samenleving in de kernen Maartensdijk, Hollandsche Rading, Westbroek en Groenekan. Onze ambitie is een ontmoetingsplek te zijn voor jong & oud; door andere doelgroepen zoals onze ouderen in onze samenleving een ontmoetingsplek te bieden. Momenteel wordt ons complex door onze sporters met name in de avonduren gebruikt. De mogelijkheid voor ‘de Derde Helft’ om overdag gebruik te maken van het sportcomplex ligt dus voor de hand. Zo is een mooi plan ontstaan uit de nieuwe NOC*NSF-gedachte om meer mensen gezond te laten bewegen en de behoefte van onze ouderen in Maartensdijk e.o. om op deze locatie gezellig bij elkaar te komen en activiteiten te ondernemen. Dit project voeren wij uit in samenwerking met het Nationaal Ouderen Fonds.

Maartensdijk kent veel activiteiten die vooral geconcentreerd zijn in de directe woon- en leefomgeving van de senioren doelgroep. Dat is fijn maar juist veel ouderen vinden het erg leuk en goed om er even uit te zijn en samen leuke dingen te doen op een vaste ochtend op een andere ontmoetingsplaats. Zo biedt SVM zoveel mogelijk inwoners de kans om meer en betere sociale contacten op te bouwen en vooral gezond te blijven bewegen. Inmiddels is er een commissie gestart met het maken van plannen voor de Derde Helft bij SVM. Voor meer vragen kan je terecht bij Gerda Vloedgraven

SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 41


42 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022


Jeannette van den Bunt die al ruim 10 jaar bestuurssecretaris is bij onze club en minstens 23 jaar rondloopt bij SVM. Zo ongeveer vanaf het moment dat haar oudste ging voetballen. Totaal niet met voetballen opgegroeid was alles was nieuw voor haar. Maar omdat haar man altijd op zaterdag werkte, woonde zij zoveel mogelijk wedstrijden bij en werd als snel een bekend gezicht op de club. Na de oudste werden nog 2 kinderen lid bij SVM.

Bestuurssecretaris Jeannette is nu bestuurssecretaris bij SVM. Ze weet niet exact meer wanneer ze hiermee gestart is. Ze schat een jaar of negen geleden. Haar eerst gemaakte notulen van een bestuursvergadering dateren nl. van augustus 2011. Zelf voetbalt ze niet. ‘Sterker nog ik heb er helemaal geen verstand van’, lacht ze. Ik snap nog net wat buitenspel is, maar verder dan dat gaat mijn kennis niet. Ik zie nooit goed wat er precies gebeurt in het veld bij overtredingen. Ik ben heel stil langs de lijn. En nee, dat ligt niet aan mijn ogen maar gewoon aan te weinig voetbalkennis.’ Betrokken ‘Persoonlijk vind ik dat als je lid bent van een vereniging, je ook betrokken moet zijn. Een vereniging draait op vrijwilligers. Als je kinderen nog geen 19 jaar zijn, vind ik het niet meer dan normaal dat je als ouder betrokkenheid toont en helpt waar nodig. Destijds ben ik gevraagd om in de middag kantinediensten te draaien vanwege het tekort. Ik heb dit altijd met plezier gedaan en zo rolde ik meer en meer het verenigingsleven van SVM in. Ik bezocht de ledenvergaderingen en was zo’n beetje de enige ouder aanwezig namens kinderen. Meerderjarige leden waren er genoeg aanwezig. Het was op zo’n avond dat ik hoorde van het tekort aan bestuursleden en heb ik aangegeven dat ik wel interesse had. Het duurde niet lang of ik werd door Frans gevraagd voor een bestuursfunctie. Frans was toen bestuurslid en onder voorzitter Hans Voogt. Ik werd bestuurslid met een flinke portefeuille: bemanning kantine, vrijwilligers en de website.’ ‘Na een intensieve periode, kwam Maarten Mooring in het bestuur en nam hij de portefeuille kantinebemanning van mij over. Het websitebeheer van de oude site leverde mij weinig werk op omdat we een heel websiteteam hadden. Sinds vorig jaar is er een nieuwe website, en steek ik iets meer tijd in het websitebeheer samen met Majorie Overvoorde, ons bestuurslid Communicatie. We hopen wel dat er een vrijwilliger komt, die het leuk vindt dit het websitebeheer te gaan doen.’ Gezellig ‘Het leukst vind ik de sfeer in de vereniging. Het is gezellig en bijna iedereen staat klaar voor je als je ergens tegenaan loopt. En ja, ik heb overwegend met mannen te maken en als ik eens ergens boos of geïrriteerd over ben en dit uit dan zijn zij het alweer snel vergeten en gaan weer net zo gezellig door. Wij vrouwen kunnen daar nog wel eens langer in blijven hangen. Tegen mij wordt door de mannen wel eens gezegd dat ik mijn emotie niet zo moet laten blijken. Daar leer ik op mijn beurt weer van. Wat ik heel leuk vind om te doen is het organiseren van de jaarlijkse vrijwilligersavond. We eten gezellig met elkaar en er is een quiz. ‘

Combineerbaar ‘Het is prima te combineren met mijn werk bij de politie. Ik heb tot een jaar of 2 geleden in de volle onregelmatigheid gewerkt. De maandelijkse bestuursvergaderingen werden daarom heen gepland. Bijkomend voordeel is dat je dan op momenten vrij bent wanneer een ander werkt. Lekker rustig dan om alle correspondentie door te nemen. ‘ Stil Het is heel stil geweest met de maatregelen rondom de coronapandemie. Geen vergaderingen, geen kantinediensten en ook niet even aanwippen in de kantine. Het even aanschieten van personen is er ook niet bij. Als je iets wilde vragen of overleggen, ging dat via de mail, app of telefoon. Dit was soms wat omslachtig. En natuurlijk al 2 jaar geen vrijwilligersavond kunnen organiseren. Omdat we onze vrijwilligers toch graag wilden bedanken hebben we ind december met alle bestuursleden Appelwaartjes van Landwaart rondgebracht bij onze vrijwilligers. Aftredend Sinds een jaar of vijf is er een aftreedschema voor het SVM-bestuur, met als doel meer roulatie binnen het bestuur. Een bestuurslid wordt in principe voor 3 jaar aangesteld en kan zich herkiesbaar stellen of aftreden na deze periode. Eind 2021 treedt Jeannette af als secretaris en ze is niet van plan zich herkiesbaar te stellen. Vele leden die dit lezen, zullen lachen, want zij weten dat ze al 5 jaar roept dat ze er mee wil stoppen. ‘Maar dit keer is het echt’ geeft ze aan. ‘Ik vind het beter als er meer roulatie is in een bestuur. Dit biedt een andere kijk op zaken, een frisse wind zeg maar.’ ‘En inmiddels ben ik ook gestart met het inwerken van mijn opvolger Monique Bicker. Al moet haar aantreden natuurlijk nog wel geformaliseerd worden in de Algemene Ledenvergadering.’ Gezocht Hoewel SVM een club is die respectievelijk heel veel vrijwilligers heeft, zijn er altijd te weinig. ‘Wat mij opvalt is dat de vrijwilligers die er zijn, vaak meerdere taken doen. Ik zou het zo fijn vinden als er jongere leden of ouders van jeugdleden opstaan en taken gaan overnemen. Een voorbeeld is dat er 1 keer in het jaar een kascontrole gedaan moet worden bij de club. Voor komend jaar is er nog niemand gevonden die dit wil doen. Dit terwijl de club genoeg leden telt en ook genoeg jongeren. Dit frustreert mij wel eens.’ Toekomst SVM helemaal loslaten kan Jeannette gelukkig niet. Want ze blijft gezellig haar kantinediensten draaien op zaterdag. En daarbij heeft ze de ledenadministratie overgenomen van Lia Bosman. SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 43Opgericht in 1950 als SVM-Boys is SVM nu een ambitieuze omni-sportvereniging met ruim 500 actieve leden. Een echte dorpsvereniging met verschillende afdelingen zoals veldvoetbal, zaalvoetbal, walking voetbal, squash, darts, de derde helft en klaverjassen. Ons zeer moderne complex ligt langs de A27 waar dagelijks ruim 80.000 auto’s langskomen. Sponsors leveren voor onze vereniging een heel belangrijke bijdrage aan ons bestaan. Daar zetten wij graag wat tegenover.

• • • • •

Als tegenprestatie voor uw sponsorbijdrage, presenteren wij u als sponsor aan al onze leden en bezoekers. Dit gebeurt d.m.v. een vermelding op onze website, uw bord langs het veld, een vermelding op de ClubTV in de kantine. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen bij onze leden en bezoekers, zoals het sponsoren van een wedstrijdtenue van een team, sponsoring van een voetbalkamp, toernooi of ander evenement.

Hoofdsponsor - nader overeen te komen bedrag (ca. 5000 euro) Gouden sponsor vanaf 1000 euro Zilveren sponsor vanaf 500 euro Bronzen sponsor vanaf 150 euro Sponsor in natura (teamkleding, ballen, tassen e.d.)

In onderstaande tabel ziet u de tegenprestaties per type sponsor:

SPONSOROVEREENKOMST -­‐ vanaf seizoen 2020-­‐2021

Column1

Kolom1

Sponsorbedragen: Sponsortype: TEGEN PRESTATIE SVM

v.a. €5000,-­‐ Hoofdsponsor

v.a. €1000,-­‐ v.a. €500,-­‐ v.a. €150,-­‐ Goud Zilver Brons Alle andere sponsorvo

Naam en logo vermelding op de kleding van selectie team Vermelding bedrijfsnaam en extra groot logo op de mouw van de tenues 1 en 2 Naam/logo op trainingspakken, polo's & coachjassen, teamtas, spelerstassen selectie teams Naam/logo vermelding op alle kleding van een SVM-­‐team Mogelijkheid reclame op de achterkant van de tribune Reclamebord langs het hoofdveld Plaatsen artikel in de vierklank met foto Plaatsing elftalfoto met kleding in Vierklank

Kolom2

Kolom3

x x x

x x x

x x 4 x x

x 2 x x

1 x

Wedstrijdflyer: naamsvermelding op de voorzijde Wedstrijdflyer: plaatsing van een advertentie Website: vermelding logo op homepage + link website Website: vermelding logo op homepage Website: vermelding naam kledingsponsor op de website Website: vermelding naam bordsponsor op de website

x x

x

x

x x x

x x

Banner met naam/logo op het lcd-­‐scherm in de kantine Gratis banner langs het hoofdveld Advertentie in presentatiegids Doorklik op de home page Uitnodiging sponsorbijeenkomsten Business Seats op tribune Sponsoring van evenement(en)

x 4 x x x

x 2 x x x

x 1 x

x

x

x

4 VB

2 VB

1 VB

VB

Vermelding in social media Sponsoring voetbal TV

x TK

x TK

TK

x x

x x

Heeft u andere wensen/ideeën m.b.t. sponsoring? Dan kunt u dit altijd bespreekbaar maken bij de Sponsorcommissie. Samen komen we er vast wel uit.

Onze sponsorcommissie is bereikbaar op sponsorcommissie@svmmaartensdijk.nl Meer informatie over de vereniging kunt u op onze website vinden: www.svmmaartensdijk.nl SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 45


VOETBALVERENIGING SVM OPGERICHT 20 JANUARI 1950 Accommodatie Sportpark van Eck SVM Dierenriem 4 3738 TR Maartensdijk Contact SVM Maartensdijk Postbus 24 3738 ZL MAARTENSDIJK www.svmmaartensdijk.nl/wie-doet-wat ook op Facebook | Instagram Voorzitter Frans van der Tol Vice-voorzitter Evert Boshuis Secretaris Jeannette van den Bunt Penningmeester Nol van Noort Algemene bestuursleden Frans Bakker | Sponsoring Maarten Mooring | Kantine Majorie Overvoorde | Communicatie Sportactiviteiten bij SVM Veldvoetbal SVM Futsal (zaalvoetbal) Darten De Derde Helft (nieuw!) Klaverjassen Squash Technische voetbalcommissie (TVC) Pascal van Elst | Kabouters-JO10 Rick Lith | JO12-13 Michel van de Goede | JO14-15 Ed Buitenhek | JO17-19 Rob Scherrenberg | SVM3-5 Remco van den Brink | SVM1-2 Scheidsrechterszaken/wedstrijdzaken/KNVB Michel Huigen, Evert Boshuis Materiaalbeheer Gert Aalderink Toernooien: Evert Boshuis Dart: Rob Scherrenberg Activiteiten: Cindy Mooring, Sonja Boshuis De Derde Helft: Gerda Vloedgraven Website: Jeannette van den Bunt, Majorie Overvoorde Social Media: Michel Huigen Sponsoring: Hans Nauta SVM is een erkend stageleerbedrijf voor Coördinator sportinstructie, training en coaching (25414) Stagecoördinator: Majorie Overvoorde Zie •onze voor meer info! 46 SVMwebsite Presentatiegids seizoen 2021/2022

OVER SVM Op 20 januari 1950 is SVM opgericht en is ooit begonnen op een weiland met als “kantine” het café van de familie Bruggink, nu bekend onder de naam Zilt en Zoet. Via de locatie op de “Bernhardlaan” is SVM terecht gekomen aan de Dierenriem, op een mooie locatie vernoemd naar de oud wethouder F.J.H van Eck, het sportpark F.J.H. van Eck. Wij bieden de mogelijkheid voor Voetbal, zowel op gras (2 velden) als op kunstgras (1 veld), Zaalvoetbal, Squash, Klaverjassen en Darten, voor jong en oud. SVM heeft 5 herenteams, een 45+ team en ca. 15 jeugdteams in de leeftijd van 4 tot 19 jaar.


“Iedereen in het team draagt bij aan het succes van een project.” Cem Aranci Project Engineer

ZOEK JIJ EEN WERELDBAAN? Wil jij je ontwikkelen in een werkomgeving vol uitdagingen? Dan gaat er bij Heinen & Hopman een wereld voor je open. Dagelijks werken wij aan de meest uitdagende projecten op het gebied van maritieme klimaatbeheersing. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden HVAC&R systemen op de grootste superjachten, specialistische constructieschepen en top-secret marineschepen in het binnen- en buitenland.

werkenbijheinenhopman.nl SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022 • 47


Wij zijn al jaren een professioneel en regionaal bouwbedrijf voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Groot of klein, voor particulieren en bedrijven. We maken graag samen goede afspraken en het resultaat is topkwaliteit.

Timmer- en Onderhoudsbedrijf Willemse heeft ruime ervaring met nieuwbouw, renovatie en bouwen van huizen en bedrijfspanden: • • • • • • • • •

Dakvensters en dakkapellen Veranda’s en schuren Garages en bergingen Badkamers en toiletten Zolders en daken Keukens en bijkeukens Deuren, hang- en sluitwerk Ramen en kunststof kozijnen Maar natuurlijk hoort afwerking, service en onderhoud ook bij onze dienstverlening

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking of een offerte!

Emmalaan 12 | 3738 DT Maartensdijk info@bouwbedrijfwillemse.nl | 0346 - 212 441

www.bouwbedrijfwillemse.nl

48 • SVM Presentatiegids seizoen 2021/2022