Page 1

MUSIK I SOMMARKVÄLL Åtta torsdagar kl. 18.00

Kort andakt vid varje tillfälle. Fri entré Välkommen!


28 JUNI 18.00, NYKVARNSKYRKAN ”Krimskrams och äkta pärlor” Ensemblen La Femme.

La Femme är en ensemble med många strängar på sin lyra. Denna konsert visar på stor genrebredd där vi får lyssna på såväl klassisk musik som populärmusik i lekfulla arrangemang, som ensemblemedlemmarna själva gjort och instrumenterat för ett flertal varierande instrument.

12 JULI 18.00, TAXINGE KYRKA Tree Grove Marimba.

Tree Grove Marimba Duo brinner för att bredda det svenska kammarmusikutbudet och sprida marimbans vackra klang till fler lyssnare. Vi erbjuder en unik konsertupplevelse där musik från världens alla hörn möts, där svensk folkvisa trängs med tangovals, nyskriven musik och meditativa klanger. Programmet innehåller både originalkompositioner för marimba, egna verk samt arrangemang av klassiska pärlor och det brukar bli väldigt uppskattat av såväl publik som arrangörer!

5 JULI 18.00, TURINGE KYRKA ”Tango Nuevo” Två Deciliter.

Musik av Astor Piazzolla med duon 2dl – Lars-Åke Gustafsson, accordeon, och Fredrik Petrini, gitarr. Två deciliter har återigen satt ihop ett program med musik av Astor Piazzolla. ”Tango Nuevo” är fyllt av musiken som gjort Piazzolla till den som förändrade den argentinska tangon. Musiken är inte vald utifrån hans mest kända kompositioner, utan här presenteras bl.a. djärva och nyskapande stycken som ”Suite Lumiere” och ”Buenos Aires Hora Zero”.

19 JULI 18.00, TURINGE KYRKA Magnus Dölerud & Anna Gréta Sigurdadottír.

Efter att ha spelat tillsammans i flera olika konstellationer och sammanhang, fann Anna Gréta och Magnus ett naturligt samspel, och de startade denna duo där Anna Gréta spelar piano och Magnus saxofon. Både Anna Gréta och Magnus har sina rötter i jazzmusiken, men med duons frihet ges musiken stort utrymme och kan röra sig fritt mellan jazz, visa och folkmusik. Kända melodier varvas med improviserade linjer och skapar en intressant och spännande musikalisk upplevelse!


26 JULI 18.00, NYKVARNSKYRKAN ”Caprice Mondiale”. Patrik Jansson, flöjt & Annelie Haager, piano. Känd och okänd (?) musik för flöjt, sång och piano från jordens alla hörn av bl.a. E Bloch, G Brun och N Boulanger.

9 AUGUSTI 18.00, TAXINGE KYRKA ”Stor musik i litet format” Duo A & O

Musik av bl.a Bach, Händel och Mozart varvas med kända jazzlåtar, folkmusik och eget material. Repertoaren väljs utifrån lust och inspiration. Det kan ofta slumpa sig så att det blir musik som ursprungligen är skriven för betydligt större ensembler och helt andra instrument. Detta låter sig inte duon begränsas av. Fantasin får flöda när musikens essens plockas ut i arrangemangen för två sångstämmor, fiol och gitarr. Duon lägger stor vikt vid kontakten med publiken; varje nummer presenteras muntligen vilket bidrar till en upplevelse fylld av överraskningar! Agnes & Olle Lindberg, Mariefred.

2 AUGUSTI 18.00, TURINGE KYRKA ”An die Musik”

Ett program med musik av Robert Schumann, Arvo Pärt, Ernst Bloch, Johann Sebastian Bach och Franz Schubert med Gunnar Malmquist, cello, och Stefan Lindgren, piano.

16 AUGUSTI 18.00, TURINGE KYRKA DuoNimm ”NU – musik för ditt sjätte sinne” Olle Pettersson, slagverk & Åsa Karlberg,

flöjt. DuoNimm spelar ett spännande program, till större delen skrivet av nu levande kompositörer. Duon skapar vid sina konserter en bred ljudbild med hjälp av ett antal olika flöjter, marimba, vibrafon samt ett antal mindre slagverksinstrument. Målet är att skapa ett varierat konsertprogram med musik och klanger från många av världens alla hörn. Kompositörer som finns med i programmet är bl. a. Nathan Daughtrey, Lou Harrison, Daniel Berg.


Musik i sommarkväll folder 2018  
Musik i sommarkväll folder 2018  
Advertisement