Theater De Willem Programmakrant

Page 1

PROGR AMMA KRANT SEP-OKT-NOV-DEC

202

0


VOORWOORD

WE ZIJN ER WEER! Wat zijn we blij dat we weer open zijn! Na een zeer geslaagd serietje zomervoorstellingen gaan we weer fijn beginnen aan een nieuw theaterseizoen. En dat wordt een heel bijzonder seizoen, met bijzondere voorstellingen. Ergens in juni, toen de theaters en de theatermakers het eens geworden waren over hoe het nu verder moest, hebben we besloten niet verder te kijken dan 1 januari 2021 en te accepteren dat we, ten minste tot dan, te maken hebben met die 1,5 meter-maatschappij. Hierop zijn heel veel nieuwe voorstellingen gemaakt, aangepast op de nieuwe regels. Stuk voor stuk unieke voorstellingen, geschikt voor een intiemere setting, die – als we geluk hebben – alleen dit najaar te zien zijn. Het wordt wel even wennen, natuurlijk. Op 1,5 meter passen er net 120 mensen in onze grote zaal en ook in de garderobe, foyer en toiletten gelden andere regels.

We wensen je veel mooie nieuwe theaterervaringen! Namens alle medewerkers van Theater De Willem, Erik Groeneweg directeur

ZATERDAG 26 SEPTEMBER

VRIJDAG 2 OKTOBER

Foto: Annemieke van der Togt

Foto: Barbara Trienen

VRIJDAG 18 SEPTEMBER

De beleving van een kolkende, uitverkochte zaal mensen die allemaal dubbel liggen om dezelfde grap, dat zit er niet in. Maar er komen andere mooie ervaringen voor in de plaats. Je hebt lekker de ruimte, de avonden worden intiemer en je maakt bekende artiesten op een andere manier mee. Want dat is gelukkig wel overeind gebleven: een lange rij bekende en minder bekende artiesten staan klaar om te spelen, willen heel graag spelen, moéten spelen en dat komen ze in Theater De Willem doen.

Links: Ronald Goedemondt Boven: Jasper van der Veen

RONALD GOEDEMONDT

HET VETERSTRIKCONCERT

EEN LEVEN SAMEN

Vrijdag 18 september, 20.15 uur Kaartverkoop via GUTS 80 minuten zonder pauze

Zaterdag 26 september, 14.00 uur Entree € 11,50 (Eenheidsprijs) Vanaf 2 jaar, 60 minuten zonder pauze

Vrijdag 2 oktober, 19:30 en 21:30 uur Entree € 23,50 (Eenheidsprijs) 70 minuten zonder pauze

Ronald Goedemondt zal zijn voorstelling Numero Uno voorlopig niet spelen. In plaats daarvan zal Ronald in september en oktober nieuw materiaal uitproberen. Ronald neemt comedytalent Jasper van der Veen mee naar Papendrecht voor een hoogst komisch dubbelprogramma. De kaartverkoop van deze voorstelling verloopt via de website van GUTS. Je vindt de link op onze website. Kaarten bestellen kan alleen online, dus niet telefonisch en niet via de kassa van Theater De Willem.

Het Veterstrikconcert is een echt popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren. Oude bekende kinderliedjes als Op Een Grote Paddenstoel en In Een Groen Knollenland, afgewisseld met nieuwe liedjes uit Pluk van de Pettenflet en Kikker. En tussendoor worden korte verhalen voorgelezen. Met muzikanten uit de band van Paul de Leeuw en acteurs uit Sesamstraat, Woezel & Pip en Mamma Mia maakt theatergroep De Grote Haay een feestje voor jong en oud van deze heerlijke voorstelling.

Julius en Ina zijn een jaar of 70 en wonen al een tijdje in een verpleeghuis. Ze delen een leven samen, maar dat weten ze niet meer zo goed. Iedere morgen ontmoeten ze elkaar voor het eerst, hebben ze eindeloze gesprekken en worden ze verliefd. En ’s avonds nemen ze afscheid en vergeten elkaar weer. Een bitterzoete, intieme en liefdevolle musical met Doris Baaten, Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Ara Halici.

KAARTEN BESTELLEN

HOE BESTEL JE KAARTEN? Let op: in verband met de Corona-richtlijnen hebben we van elke bezoeker een telefoonnummer nodig. Bestellingen zonder telefoonnummer worden niet in behandeling genomen! BESTELLEN Op 31 augustus gaat onze website “open”. www.theaterdewillem.nl. Vanaf dat moment kun je via de website kaarten bestellen en meteen afrekenen. Als je kiest voor e-tickets, krijg je die meteen na betaling in de mail. Klaar is Kees. Let op: vanwege de Corona-richtlijnen kun je niet zelf je plaatsen kiezen. Het kaartverkoopsysteem kiest gegarandeerd de best beschikbare plaatsen uit. Als je onzeker bent over bestellen via internet, kun je de bestelbon uit deze krant invullen en opsturen, je kunt ook een e-mail sturen naar reserveren@theaterdewillem.nl, dan doen wij het voor je. Maar pas op: wij beginnen ook pas op 31 augustus met verwerken! Je hebt dus geen voorrang! Op de website staat ook een bestelformulier in een Excel-bestandje. Dat kun je downloaden, invullen en naar ons mailen. Ook dan heb je geen voorrang. KAARTEN We werken met e-tickets: je ontvangt dan een e-mail, met daarin alle gegevens die nodig zijn. Die kun je printen of meenemen op je telefoon. Voor bestellingen met e-tickets rekenen we € 1,00 per bestelling. Natuurlijk is het ook nog mogelijk om onze mooie kartonnen kaarten te ontvangen, maar daarvoor rekenen we € 4,00 per bestelling. IN DE VRIJE VERKOOP Aan de kassa: De vrije verkoop van kaarten voor alle voorstellingen, voor zover nog beschikbaar, start op maandag 14 september. Vanaf die dag kun je terecht

bij de Ticketshop van het theater in het Sportcentrum aan de Burgemeester Keijzerweg 110. Telefonisch reserveren: Voor iedere voorstelling kun je vanaf 14 september telefonisch reserveren op onze openingstijden en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoonnummer 078-615 82 26. Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen twee weken na reservering zijn afgerekend, anders vervalt de reservering. Valt je voorstelling binnen twee weken na reservering dan kun je de kaarten afhalen in het theater vanaf één uur voor de voorstelling, tot uiterlijk één kwartier voor aanvang. Je kunt je telefonische reservering ook schriftelijk afhandelen: op verzoek krijgt je een rekening thuis. Na betaling worden de kaarten toegezonden. Het is ook altijd mogelijk om e-tickets te kopen. Adres en openingstijden: De administratie van Theater De Willem is gevestigd in het theater aan de Van der Palmstraat 4, 3351 HA Papendrecht. De Ticketshop is te vinden in Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg 110, bij de entreebalie. Daar zijn we geopend op werkdagen van 7.00 tot 14.00 uur en daarnaast op maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.30 uur, en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.30 uur. De kassa van het theater gaat een uur voor aanvang van elke voorstelling open. Telefoonnummer voor kaartverkoop: 078-615 82 26 Telefoonnummer voor alle andere vragen: 078-641 14 21 E-mail: reserveren@theaterdewillem.nl Door kaarten te bestellen, ga je akkoord met onze huisregels. Je vindt ze op onze website: www.theaterdewillem.nl.


INTERVIEW

Isa Hoes:

6

Foto: Bibi Veth

THEATER DE WILLEM I 2012 - 2013

DONDERDAG 15 OKTOBER Foto: De Mythe

ZATERDAG 10 OKTOBER

27 september 2012. Zelfs in Amsterdam is het

uiteindelijk toch herfst Met uitzondering EXCELSIOR & geworden. GROOT NIET van een enkele buitenlandse toerist in korte broek TEenVERMIJDEN T-shirt, draagt iedereen een jas. Alleen terras

DENISE JANNAH

-

sen met een warmtelamp hebben nog een beetje Zaterdag 20.15 uur van JANDINO ASPORAAT klandizie.8 In december, de repetitiestudio in het hartje de Jordaan staat de CV aan. Op de begane grond Entree € 20,00 (eenheidsprijs) wordt onder aangename temperaturen gerepeteerd Donderdag 8 oktober, 19:30 en 21:30van uur aan ‘Verlies’, allereerste Het Groot Niet Te de Vermijden; wietheaterbewerking kent hen niet? Keer op keer een van het wereldberoemde schrijversecht Entree € 23,50 (Eenheidsprijs) speelt dit novelle theatermuziekgezelschap voor uitverkochte zalen paar Nicci hetzonder tuintje de studio, door heel Nederland enIn vermaakt het achter publiek met avond­ Try-out 70French. minuten pauze vullende, vlammende shows vol een muziek, zang en theater van wat vroeger waarschijnlijk schooltje is geweest, hoog niveau. Meer dan 25het jaar groot en niet te Jandino vermijden! “Wen er maar aan, dit is nieuwe had dwarrelen de blaadjes één voornormaal.” één naar beneden.

Zondag 9 december, 14.30 uur Entree € 22,00 (inclusief consumptie) DE GROTE DRIE IN CONCERT Matinee -

Het orkest van Excelsior Papendrecht onder van nooit gedacht dat hij het ooit zou zeggen, maarleiding vroeger was alles Hij om is erweer klaarmet mee, hijtelaat zich niet langer Ruud Wellebeter. is trots hen mogen samenwerken De literaire thrillers van als hetzijn beroemde schrijversechtgaat liefhebben moeder en feesten als inopfokken. een uniek,Hijafwisselend en avondvullend programma. paar Nicci Gerrard en Sean French staan jaren zijn vader. Lachen als zijn opa, koken en vreten alsalzijn oma.aan de top vanleven, alle internationale bestsellerslijsten. Kortom: lekker ze zoeken het maar uit. Jandino is Alleen opgefokt wekt. al in Nederland werden meer dan 5,8 miljoen boeken

verkocht. Van de novelle ‘Verlies’, in 2002 in Nederland uitgebracht ter gelegenheid van De Maand van het Spannende Boek, maakte regisseur Léon van der Sanden een theaterbewerking. Een primeur en tevens wereldpremière met Isa Hoes (45) in een beklemmende hoofdrol. Deze beklemming begint wanneer het jongste kind van een echtpaar dood in een zwembad wordt aangetroffen. We spraken met Isa die weet wat zoiets voor iemand persoonlijk betekent.

DONDERDAG 13 DECEMBER VRIJDAG 16 OKTOBER

Foto: Matthijs Becker

Foto: Ruud Baan

Duizend doden “Gelukkig kan ik dit stuk en de dood van Antonie heel goed los zien van elkaar”. Zegt Isa als we samen even apart zitten op het moment dat haar medespelers Ad Knippels en Irma Hartog samen repeteren aan één van de schaarse scènes waar zij zelf niet in zit. “Dat kunnen scheiden van wat ik toen meemaakte en de rol die ik nu speel is misschien ook mijn kracht. Bovendien is het verliezen van een kind denk ik nog ingrijpender dan de dood van de partner die je lief hebt. Dat soort dingen hebben Antonie en ik ook met elkaar besproken. Toen we in Amsterdam Zuid woonden, hadden we een huis met een klein balkonnetje. Daar mocht Merlijn, onze JUDESKA IN DE TBS-KLINIEK oudste, vrij rondkruipen. Dat balkonnetje was echt 100% veilig, anders zetJE je deNIET deuren niet open. Kijk MENS ERGER Donderdag 13isdecember, 20.15 ik op een keer, dat balkonnetje ineensuur leeg. Was hij weer naar binnen gekropen. Op zo’n moment Entree €1626,00 (inclusief consumptie)sterf Vrijdag oktober, 20.15 uur je als ouder duizend doden. Dat zal iedere vader en Entree € 16,50 (Eenheidsprijs) moeder herkennen en beamen. Je kind verliezen is Judeska is back. Het vrouwelijke alter egohel. vanIk comedian 100 hetminuten allerergstezonder dat er is.pauze Het is de heb mijn man Jandino Asporaat, bekend van de Dino Show, heeft niet verloren, dat is ook de hel, maar een kind verliezen is Nederlanders zijneen wereldkampioen Maken. Er is dan meer genoeg aan kleine bijrol in Druk Jandino’s shows. In jegenoeg eigen om vlees en bloed. vind ikophet onsze over op teDaarom winden, voornamelijk alle ditook cabareelstuk zet de TBS-kliniek volledig zijnvooral kop. erg voormensen! mijn kinderen dat zezouden hun moeten Ik andere Maar waarom we het leven met zomissen. Niemand wordt gespaard, niemand is vader veilig. Samen de serieus nemen? Met om Mens Erger Je Niet houdt ‘gangmaker heb een partner verloren. Dat is een ander cast is Judeska klaar een nieuw hoofdstuk toe teverhaal.” voegen in aardigheid’ showmaster Milo Berlijn een spiegelnaar voor. aan de klucht enenhet publiek hoestend en proestend huis laat zien hoe goeden wegevaarlijk elke dag onze eigen frustraties te teHij sturen. Onbeschoft grappig. Schrijnend creëren en vooral hoe wél er een bijzondere en leuke dag hoofdpersonen ‘Verlies’ verwerken het verlies vanDe te maken. Een vrolijkeinvoorstelling!

van hun kind op een totaal verschillende manier. De een wil doorgaan met het leven en vooral kijken naar de toekomst. De ander blijft stilstaan bij het verdriet

411608

Zaterdag 10 oktober, 19:30 en 21:30 uur Denise Jannah is een graag gezien gast in Theater De Willem. Entree 22,50 (Eenheidsprijs) Na haar € ode aan Ella Fitzgerald brengt ze nu Mahalia Jackson, theminuten Queen of Gospel over de meest invloedrijke, bevlogen 70 zonder pauze en bescheiden gospelzangeres aller tijden. De diepgelovige

Mahalia Jackson vertolktemusical op indringende Eerst was er de succesvolle De Grote manier Drie. prachtige gospelsongs. In 1963 zong zij voorafgaand Juichende recensies, alleen maar blije gezichtenaan en de eenspeech van Martin Luther King tijdens March onconcertversie. Washington. Musical Award voor beste musical.deNu is er de Denise Jannah en haar band brengen de gospels weer tot Met alle mooie liedjes uit het leven van theatervedettes Adele leven. Let op: vooraf is er en ookJasperina een heerlijke Highvan Tea. Zie blz. 9. Bloemendaal, Conny Stuart de Jong, ‘De Minutenwals’ tot ‘Dobbe, Dobbe, Dobbe’. Met o.a. Ellen Pieters, Frederique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth. Een blije musical over het mooiste concert ooit, dat nooit heeft plaatsgehad.

VRIJDAG 14 DECEMBER

ZATERDAG 17 OKTOBER

en verdrinkt er bijna in. “Dat is het schrijnende van dit stuk. Het is Yin en Yang. Twee tegenpolen, twee emoties, die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dat is ook het treurige om naar te kijken. Mensen die van elkaar houden, maar die door het verlies van hun kind steeds verder uit elkaar drijven, terwijl ze eigenlijk het liefst bij elkaar willen zijn. Alleen hoe zij elk hun eigen verdriet beleven, verschilt als dag en nacht. Zij wil iets ANÚNA van vroeger terugvinden, maar daar is hij totaal nog niet aan toe. Stella wil dat alles zo snel mogelijk weer BEST OF CARPENTERS Vrijdag 14 december, 20.15wordt, uur kan zij ook normaal wordt. Als hij weer gelukkig weer gelukkig worden. Denkt zij. Rick kan dat niet aan. Entree €1727,00 (inclusief consumptie) Zaterdag oktober, 19:30 en 21:30 uurhebben. Hij wil ook fysiek niks meer met haar te maken Entree € 23,50 (Eenheidsprijs) Het stuk schuurt aan alle kanten. Men kan niet met Traditioneel doet het internationaal befaamde Anúna 70 minuten zonder pauze elkaars emoties overweg. Van geen kant. Erkoor wordt van in december ons land aan voor een tournee. De zangers en alles weggestopt en weggeduwd. Allerlei luikjes gaan Het was één vankoesteren de grootste hit machines uit componist de jaren ’70 en arzangeressen onder leiding van dicht. Dan weer McGlynn bij de en één, dan weeren bij de ander. van de vorige eeuw: broer zus Richard Karen rangeur Michael het directe contact met hetAls pubzoiets extreems je overkomt weet je de überhaupt van Carpenter. Ze verkochten miljoenen platen. ‘Top Of Thenietterwijl liek. Regelmatig bewegen ze zich door gangpaden World’, ‘Yesterday More’, You’, de lijst isgehore te hun voren hoe je Once reageert en‘Close wat jeTomoet doen. Daar zijn ze engelengezang en Gregoriaanse chants ten eindeloos. Edward Reekers, bekend van Best Of Britain brengen. Het programma bevat kerstliederen als geen boeken voor. Dat kun je bekende alleen maar meemaken”. enSilent MotelNight Westcoast, gaat met zijn band op reis langs en Away In samen A Manger. Adembenemend mooie a decapellazang, grootste hitsprachtige van The Carpenters, maar vertelt ook het kostuums en fl akkerend kaarslicht: Léon intrigerende verhaal. Een show om bij weg te dromen…

Christmas With Anúna.

Over Léon van der Sanden die de novelle bewerkte en tevens de regie doet, steekt Isa haar enthousiasme niet onder stoelen of banken, hoewel ze pas 1½ week aan

het repeteren zijn. “Ik vroeg me af hoe je zo’n novelle als ‘Verlies’ in hemelsnaam zou kunnen omtoveren tot FREEK DE JONGE een toneelstuk. Léon heeft dat geweldig gedaan. Wat ik zo knap vind aan zijn bewerking is dat hij precies Woensdag 12 december, 20.15 uur weet wat hij wil met dit stuk. Hij regisseert bovendien € 25,00 BOB met Entree veelDYLAN respect voor ons(inclusief als acteurs.consumptie) Hij geeft ons alle ruimte. We kunnen ook alles tegen hem DE SONGS, DE MYTHE zeggen en dat doen we onderling ook. We maken het stuk echt saDonderdag 15 oktober, 19:30 en 21:30het uur men.DeIknieuwe had vorig seizoenvan al Freek met Ad Knippels voorstelling speelt zich in gewerkt museum bij ‘When Harry Met Sally’. hebbelangrijke hem eigenlijk stiekem Entree 22,50 (Eenheidsprijs) af. De€Suppoost heeft daarIkeen rol, maar staat meegenomen naaraan deze productie. Léon noemde een toch ook vooral de zijlijn. Hij bewaakt de kunst en dat is 75 minuten zonder pauze rol dieals ook Freek op hetIk lijfheb geschreven is. De zaalwacht paareen namen tegenspeler. hem toen gevraagd: tiktgedacht? mensen op de vond vingers als het moet. Hebobserveert jij ook aanenAd Dat meteen een Singer-songwriters Judy Blank en Yorick vanhij Norden doet Freekintelligente dat met compassie, zullen tijdens dit geweldige concert, samen de Nome verhalen goedGelukkig idee. Ad is een acteur.met Ikbijzondere voel en fenomenale conferences. Direction Homeband, mythe Dylan trachten bovendien veilig bijde hem. DatBob vind ik de laatstetejaren ontrafelen. Zijn carrière en zijn roerige, maar mysterieuze steeds belangrijker. Dat je een fijne club mensen om je privéleven en natuurlijk vooral zijn aansprekende oeuvre. heen mooie hebt. Je moet worden er niet bekende alleen zes weken mee repeNaast verhalen songs gebracht, teren, maar moetalserook ookdoor eenveel halfandere jaar mee op reis het die zowel doorjeDylan artiesten zijn vertolkt. DenkDan aan ‘Make Mybeter Love’leuk van Adele hele land door. kan jeYou hetFeel maar hebben of ‘Allelkaar. Along The Watchtower’ van de Jimitoneelschool. Hendrix. met Irma kende ik van Daar kan ik echt mee lachen, want die heeft dezelfde soort humor als ik. Het is voor een acteur een enorme uitdaging om drie verschillende rollen te spelen, met elk hun eigen karakter. Lastig, maar ook lekker om je tanden in te zetten. Met zijn drieën zijn we een goed team. “

ZATERDAG 15 DECEMBER

ZONDAG 18 OKTOBER

Voorverkoop ‘Verlies’ loopt in de voorverkoop boven verwachting, terwijl het toch qua thematiek allesbehalve een komedie is. De vraag is hoe dat kan. Isa: “Je weet nooit waarom het ene stuk wel goed loopt en het andere niet. Ik ben wel gezegend dat ik de laatste jaren in producties speel, waar veel publiek op afkomt. ‘Verlies’ is naast een boeiend relatiedrama ook een spannende thriller en uiteindelijk is het ook een pleidooi voor openheid en liefde. Weet je: het is helemaal niet erg om 1 ½ uur een kijkje te nemen in het leven van mensen die het zwaar hebben. Als je weer buiten staat kom je misschien wel tot het besef dat je eigen leven zo slecht nog niet is. Verlies komt iedereen vroeg of laat tegen. Iedereen herkent dat.” 3JS

Foto: Willem Schalekamp

Foto: Robin Kamphuis

Foto: Raúl Neijhorst

“ Je kind verliezen is het allerergste dat er is…”

Foto: Hans Colijn

Foto: Jan-Willem Bullee Foto: Het Huis Van Asporaat

DONDERDAG 8 OKTOBER

Kracht SCHEELE DIRK Zaterdag 15 december, 20.15 uur

Over de slotvraag ‘Wat zou je zelf boven dit interview schrijven?’ moet ze lang nadenken. “Goede vraag. Entree € 27,50 (inclusief consumptie) Zondag 18 oktober, 14:00 Leuke vraag. Lastig hoor.11:00 Jeetje.en Wat zou ikuur er boven Entree € 13,00 (Eenheidsprijs) zetten? Misschien moet er wel boven staan: “Een Natuurlijk 3JS één van dezonder beste van Nederland Vanaf 2 jaar, 60 minuten pauze verlies kan je is ook kracht geven. Kan bands je zelfs sterker en natuurlijk zingt Jan Dulles de vouw uit je broek, maar maken. Hoe gek dat ook klinkt als het je overkomt. Die In Holland Staatnergens Een Huiszo is overduidelijk een meezingfeest voor kinderen dat wordt als tijdens de Acoustic kracht een hele tijdsfeervol, later. Maar zet er met gerust van 2Christmas totblijkt 7 jaar.pas Nickelodeon-ster Dirk Scheele zingt de lampen shows. Intiem, kleine bezetting, een gedimd, andere boven hoor, om hethits publiek triggeren kinderen eigenkop liedjes en Oudhollandse als ‘Ikte zag twee en dan maar zingen. beren’ en traditionele ’Ik heb tante in Marokko’ inze een nieuw tochHet vooral te een komen kijken”. Zegt lachend. kerstrepertoire van o.a. Frankjasje. Sinatra, Elvis ‘Hoofd, knie en teen’ een swingende skaversie en schouders, The Cats, maar ook watinmoderner werk en soms een of ‘In eigen de maneschijn’ in ons een maar fluisterversie? Dirk draait er zijn een akoestische kerst met de Verlies naarliedje. Nicci Doe French hand 3JS. niet voor om,warm! met ieder liedje gebeurt iets leuks en Lekker Wereldpremière op 15 november 2012 verrassends. Een feestje!

Stadsschouwburg Haarlem. Landelijke tournee langs 81 theaters www.verlies-niccifrench.nl

Huisma & Zn Verspreidingen BV

regionale verspreider vanrecht huis-aan-huisbladen, reclamedrukwerk, enz. • w Papend • tel. 078 - 6154917 • fax 078 - 6411608 w.huisma.nl •Deww Buitendijks 3737• •3357 . 078078-6154917 - 6154917 ••fax - 6411608 • tel Buitendijks 3356LXLXPapendrecht Papendrecht • tel. fax078 078-6411608 info@huisma.nl www.huisma.nl info@huisma.nl •• www.huisma.nl


Foto: William Rutte

PAPENDRECHTS TALENT IN THEATER DE WILLEM

Francesco Daniel, de troubadour vol verhalen ‘We want more!’ De 5-koppige jury van de gelijknamige SBS6talentenjacht kon niets anders concluderen na de auditie van de innemende Francesco Daniel uit ons eigen Papendrecht. Met zijn eigenwijze uitvoering van David Bowies klassieker Heroes zong Francesco zich regelrecht de harten van het publiek in.

Het was niet de eerste keer dat Francesco zijn toeschouwers aangenaam verraste met zijn talent. De 24-jarige singer-songwriter werd geboren op Tenerife en verhuisde als peuter naar Papendrecht, waar hij zich al snel ontplooide tot indrukwekkend multitalent. Verhalen vertellen was wat hij wilde, wat hij móest doen. Eerst deed hij dat in de vorm van de prachtigste tekeningen -als 11-jarig jongetje bracht hij zijn eerste stripboek uit-, later in gedichten. Toen Francesco op zijn 16e begon met gitaar spelen, was de stap naar liedjes schrijven snel gezet. In 2013 stond hij in de finale van I Want To Be Famous (ook in Theater De Willem), die hij glansrijk won. Niet verwonderlijk, want Francesco heeft het helemaal! Hij is een authentieke verteller, een rasechte troubadour. Wanneer Francesco spreekt of zingt, kan je niet anders dan van zijn charmante bescheidenheid genieten en je mee laten voeren in zijn wonderlijke muzikale wereld.

in de voetsporen van grote voorbeelden als Bryan Adams, Bruce Springsteen, John Butler en Luka Bloom. Laatstgenoemde artiest signeerde ooit na afloop van een concert een plaat voor Francesco met: “Sing on!” Gelukkig nam Francesco dat advies ter harte.

Sinds zijn deelname aan We Want More krijgt de Papendrechter veel aandacht van zowel regionale als landelijke media. Daarin gaat het regelmatig over zijn lichte vorm van autisme, Asperger. Francesco beleeft de wereld door zijn Asperger net een beetje anders en sociale contacten verlopen voor hem soms minder vanzelfsprekend. Francesco vindt: zijn autisme hoort bij hem, het maakt hem speciaal en heeft hem ook de gave gebracht zich op een anders-dan-andere manier te uiten: door tekeningen, muziek en poëzie. Daarmee motiveert hij menigeen die zich in hem herkent vooral zichzelf te durven zijn: je bent goed zoals je bent, dus geef jezelf vooral de ruimte.

VRIJDAG 9 OKTOBER

Artiesten die in hun eentje de bühne weten te vullen, met zijn eigenheid en uitzonderlijk muzikaal talent is Francesco Daniel er zo één. Daarmee treedt hij

Op vrijdag 9 oktober zal Francesco met het avondvullende programma I Want More zijn hartverwarmende verhalen komen vertellen in zijn thuistheater De Willem. Goede vriend Nicolas Joan zal hem vergezellen en muzikaal ondersteunen. Geïnspireerd door het We Want More-avontuur zullen de mannen eigen nummers en covers samenbrengen tot een intieme, afwisselende muzikale belevenis. [rechtenvrij, door Hindele Boas, 30 juli 2020]

FRANCESCO DANIEL Vrijdag 9 oktober, 20.15 uur Entree € 15,00 (Eenheidsprijs) 90 minuten zonder pauze Troubadour Francesco Daniel speelde al vaak in Theater De Willem, o.a. met het Groot Orkest van Excelsior, maar kan nu, door o.a. zijn deelname aan de SBS6 kijkcijferhit ‘We Want More’, ook op eigen kracht een zaal boeien. Met zijn eigen energieke liedjes en zorgvuldig uitgekozen covers gaat Francesco nu met zijn muzikale vriend, gitarist Nicolas Joan, op de I Want More theatertour. Francesco en Nicolas bieden een veelzijdige show waarin zij het concept van We Want More volgen en nummers uit verschillende genres zullen spelen. Een intiem akoestisch theaterprogramma vol muziek en plezier voor iedereen!


ZONDAG 25 OKTOBER Foto: Vanessa Wessels

Foto: CurlyandStraight

WOENSDAG 21 OKTOBER

ERIK VAN MUISWINKEL

ROODKAPJE

Woensdag 21 oktober, 20.15 uur Entree € 22,00 (Eenheidsprijs) 90 minuten zonder pauze

Zondag 25 oktober, 14:00 en 16:00 uur Entree 15,00 (Eenheidsprijs) Vanaf 6 jaar, 60 minuten zonder pauze

De Nederlandse taal was zonder woordtovenaar Drs. beslist niet dezelfde geweest. Heinz Polzer schreef honderden krank­ zinnige en muzikaal verrassende liedjes, als ‘Grenadiertjes’, ‘Veerpont’ en ‘Gezusters Karamazov’. Buigt Allen Mee Voor Drs. P, ter ere van zijn honderdste geboortejaar,

is door de pers met lovende recensies beloond. Van Muiswinkel wordt begeleid door pianovirtuoos Guus van Marwijk en gitarist Paul Remmelts. Een heerlijke avond op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.

In veel sprookjes komt een grote, boze wolf voor, maar je hoort nooit hoe de wolf er zelf op terugkijkt! In Roodkapje vertelt de wolf, die erg aardig blijkt te zijn, zijn eigen verhaal. Over de zeven geitjes en de drie biggetjes, maar vooral over de oma van Roodkapje, die het beu was dat haar

ZONDAG 8 NOVEMBER Foto: Govert de Roos

Foto: Jouk Oosterhof

ZATERDAG 7 NOVEMBER

kleindochter elke dag te laat kwam. Een verrassende voorstelling met leuke liedjes en heel veel humor.

JOHAN GOOSSENS

RENÉE VAN WEGBERG

Zaterdag 7 november, 19:30 en 21:30 uur Entree € 17,50 (Eenheidsprijs) 60 minuten zonder pauze

Zondag 8 november, 13:30 en 16:00 uur Entree € 23,50 (Eenheidsprijs) Matinee. 75 minuten zonder pauze

Hij ging net een nieuwe show maken, toen de pandemie kwam. Had hij weer. Maar Johan hield de moed erin, ging zijn zolder opruimen en gewoon om twee uur ’s middags aan de drank. “In het beste geval heb je straks een opgeruimde zolder,” is zijn

motto. Johan Goossens, hij is niet handig met Chinese vazen, is blij dat hij weer mag spelen. Een paar quarantainekilo’s verder, maar met positieve insteek. In Het Beste Geval is hilarisch en ontroerend cabaret.

Renée van Wegberg schitterde in Liesbeth, de Musical en won twee Musical Awards. In Renée Doet De Dames brengt ze een ode aan Nederlandse zangeressen. Met het hart op tafel vond ze in deze tijd van bezinning de mooiste liedjes, bekende en onbekende Nederlandse parels van Conny Stuart, Jenny

Arean en Karin Bloemen, maar ook van Trijntje Oosterhuis en Anouk. En uiteraard van Liesbeth List. De beste chansonnière van Nederland bezingt het leven in mooie, maar ook moei­ lijke tijden.

HIGH TEA Maak je uitje compleet en schuif aan bij onze gezellige High Tea. Op twee zondagmiddagen in november en december kun je voorafgaand aan de voorstellingen genieten van diverse drankjes en een etagère vol heerlijke lekkernijen. De twee voorstellingen met voorafgaand een High Tea zijn:

8 november

Renée van Wegberg De High Tea is alleen voorafgaand aan de eerste voorstelling, om 12.00 uur.

20 december 3JS De High Tea begint om 12.30 uur. Kosten voor de High Tea zijn €16,50 per persoon. Reserveren kan tot één week van te voren, middels het bestelformulier uit deze krant of eenvoudig via de website.


Foto: Chris Wijmans

EXCELSIOR BRIDGE OVER TROUBLED WATER

Op vrijdag- en zaterdagavond 30 en 31 oktober. Op 11 juli stond het Orkest van Excelsior voor het eerst sinds de uitbraak van de corona-crisis in het theater, en was daarmee ook de eerste show sinds de heropening van Theater de Willem. Gedurfd, gewaagd en een enorme berg werk om dit mogelijk te maken. Maar niet voor niets. De voorstelling was vrijwel direct uitverkocht en de kritieken waren lovend. En daarom komen ze dit jaar met nog een show.

Het orkest weet al jaren te verrassen met succesvolle en vernieuwende samenwerkingen met diverse grote artiesten. En ook deze keer zijn ze daarin geslaagd. Excelsior gaat de samenwerking aan met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Een van de beste militaire orkesten wereldwijd. De Marinierskapel past door alle maatregelen niet als geheel op het podium. Daarom zullen voor de pauze het koperkwintet en het dansorkest (met zangeres!) optreden. Na de pauze zal het orkest van Excelsior te horen zijn. Onder andere met solisten van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Een gevarieerde avond van licht klasiek tot swing en pop. De titel van de show, Bridge Over Troubled Water, verwijst naar de spreekwoordelijke brug die Excelsior samen met de Marinierskapel bouwt naar het nieuwe tijdperk, het nieuwe normaal. Een tijdperk waarin het orkest zich in bochten wringt om te doen wat zij zo graag doet, muziek maken op hoog niveau. Het podium wordt uitgebouwd, het

publiek en orkestleden zitten uit elkaar en er kan slechts een beperkt aantal toeschouwers de zaal in. Het is helaas niet anders. Maar samen met de Marinierskapel en het Theater heeft het orkest haar weg gevonden om dit mogelijk te maken. Samen bouwen zij een brug naar het nieuwe normaal, een Bridge Over Troubled Water.

VRIJ-ZAT 30 EN 31 OKT EXCELSIOR BRIDGE OVER TROUBLED WATER Vrijdag 30 oktober, 20:15 uur Zaterag 31 oktober, 20:15 uur Entree â‚Ź 15,00 (Eenheidsprijs)

JEUGDTHEATERSCHOOL PAPENDRECHT JeugdTheaterSchool Papendrecht is een hartstikke leuke school voor alle kinderen die willen acteren, dansen en zingen. In september start het nieuwe lesjaar, leerlingen kunnen zich inschrijven. Theaterlessen zijn reuze belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Bij theaterspelen maken kinderen gebruik van hun fantasie, concentratie en diverse technieken, met tekst of gebaren, om een verhaal te vertellen. Theater brengt kinderen op een speelse manier in contact met anderen en maakt ze zelfverzekerder. En het is super leuk! Er zijn zes basisgroepen. In die groepen zetten we leerlingen van dezelfde leeftijdsgroep bij elkaar. In

alle groepen krijgen de leerlingen dans, zang en spel, maar per blok kiezen de docenten een thema waar de nadruk op ligt. We kennen deze groepen: Groep 3 en 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Productiegroep (brugklas en ouder) Deze lessen worden op dinsdagen gegeven in Sportcentrum Papendrecht. Kijk voor meer informatie op www.theaterdewillem.nl.


ZONDAG 15 NOVEMBER

Foto: Van Het Ende Producties

Foto: Annemieke van der Togt en Ivo Dijs

ZATERDAG 14 NOVEMBER Foto: Annemieke van der Togt

VRIJDAG 13 NOVEMBER

DE GROOTSTE HELFT

MURDER BALLAD

JURASSIC REVENGE

Vrijdag 13 november, 19:30 en 21:30 uur Entree € 23,50 (Entreegeld) 60 minuten zonder pauze

Zaterdag 14 november, 19:30 en 21:30 uur Entree € 23,50 (Eenheidsprijs) 60 minuten zonder pauze

Zondag 15 november, 14.30 uur Entree € 17,00 (Eenheidsprijs) Vanaf 2 jaar, 60 minuten zonder pauze

Een bezoeker gooit een muntje op: kop of munt? Daarvan hangt af wie van de acteurs, Susan Visser en Eric Corton, welke rol speelt. De Grootste Helft gaat over het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te communiceren. En hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan? Prachtig toneel met een spannende twist.

In deze succesvolle Broadway musical volgen we Sara, die na haar wilde affaire met barman Tom toch kiest voor een wat braver bestaan met Michael. Ze trouwen en krijgen een kind, maar na een paar jaar krijgt Sara heimwee naar haar ruige leventje. Eén ding is zeker: voor één iemand loopt het fataal af. Maar de vraag is, wie is het slachtoffer en wie is de dader? Een pittige, spannende, prachtige eigentijdse musical. Met Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Desmoor.

In de avontuurlijkste dinoshow ooit staat Saartje oog in oog met levensgrote dinosaurussen. Zij bezoekt het museum voor oudheden en gaat met een sprong terug naar de prehistorie. Saartje heeft contact met de Brontosaurus, ze voert een Triceratops en ziet T.Rex en Velociraptor vechten. T-Rex animatronic en de acteurs zijn na de voorstelling in de foyer voor een meet & greet. Vanaf 2 jaar, maar eigenlijk leuk voor alle leeftijden!

THE DASHBOARD DANGLERS Vrijdag 20 november, 19:30 en 21:30 uur Entree € 23,50 (Eenheidsprijs) 60 minuten zonder pauze

ZATERDAG 21 NOVEMBER Foto: Annemieke van der Togt

Foto: Bullet-Ray Photography

VRIJDAG 20 NOVEMBER

THE BEST OF SIMON & GARFUNKEL Zaterdag 21 november, 19:30 en 21:30 uur Entree € 23,50 (Eenheidsprijs) 70 minuten zonder pauze De muziek en het verhaal van twee jonge jongens uit New York, die uitgroeiden tot het succesvolste mu­ zikale duo aller tijden. Geniet van wereldhits als ‘Mrs. Robinson’, ‘Cecilia’, ‘The Sound Of Silence’, ‘Bridge Over Troubled Water’ en nog veel meer. Syb van der Ploeg en Maarten Peters grijpen nu de kans om de muziek van hun jeugdidolen in dit intieme concert te spelen. Met onder anderen Hubert Heeringa van Best Of Britain en Motel Westcoast.

Na 14 jaar Dutch Eagles vond Jaco van der Steen het tijd worden voor iets nieuws. In het verlengde van ‘Even Weg’, de plaat die Jaco met Boudewijn de Groot schreef, zijn er nu The Dashboard Danglers. Geboren uit liefde voor het betere country-lied met meerstemmige zang. Take Me Home is een heerlijk concert vol tijdloze hits en eigen werk. Met Martin Bakker (GNTV), Marcel de Groot, Leon Klaasse en Rebecca Bakker.

DE MEGA SINT 2020 SHOW JUBILEUMEDITIE

De Grootste Hits van Party Piet Pablo & Love Piet! Voor de vijfde keer gaan Sinterklaas, Meneer Van Driel en de Pieten het land in om een feestje te bouwen. Party Piet Pablo en de Love Piet, de populairste Pieten van het land, bereikten afgelopen jaren meer dan 130 miljoen views op YouTube met hun series en muziek. Samen met de kinderen vieren ze deze jubileumshow, 5 jaar De Mega Sint Show! Alle grote hits komen voorbij, zoals Pietenliefde en De Pieten Sinterklaas Move. 3 shows op zondag 22 november 2020 in Theater De Willem.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.OATICKETS.NL


ZATERDAG 28 NOVEMBER Foto: Carla Gorter

Foto: Jan Heijer

WOENSDAG 25 NOVEMBER

TOP 2000 LIVE! Zaterdag 28 november, 19:30 en 21:30 uur Entree € 25,00 (Eenheidsprijs)

Een extra feestelijke aflevering van Top 2000 Live!,

daar zijn we wel aan toe! Na de zegetocht van vorig seizoen gaat de band de uitdaging aan, om met

dezelfde ingrediënten een nog smakelijker muzikale taart te bakken. Alive and Kicking bevat grote en kleine hits uit de lijst der lijsten, met ‘Mister Top

2000’ William Kersten, Tjindjara (Voice of Holland

TONEELGROEP HET VOLK

finaliste), zanger/gitarist Bas de Groot en de grote band o.l.v. Jack van de Ven.

Woensdag 25 november, 20.15 uur Entree € 17,50 (Eenheidsprijs) Toneelgroep Het Volk is specialist in het lichtvoetig opdissen van troosteloze gebeurtenissen. Na een geweldige toneel­ carrière gaan Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten stoppen. Ze nemen afscheid met De Bezoeking, een even trieste als hilarische vertelling over twee ziekenhuispatiënten op leeftijd en hun trouwe dochters. Geklaag, gesnurk en sarcasme, de heren maken iedereen het leven zuur, alleen voor de doctoren hebben ze overdreven diep respect. Een waardige afsluiter van een legendarische reeks toneelstukken.

VRIJDAG 4 DECEMBER

VRIJDAG 11 DECEMBER Foto: Annemieke van der Togt

Foto: Gerard-Jan Vlekke

DONDERDAG 26 NOVEMBER

VUILE HUICHELAAR

SPRUIJT EN OPPERMAN

ANNE NEUTEBOOM

Donderdag 26 november, 19:30 en 21:30 uur Entree € 22,50 (Eenheidsprijs) 60 minuten zonder pauze

Vrijdag 4 december, 20.15 uur Entree € 14,00 (Eenheidsprijs) 90 minuten zonder pauze

Vrijdag 11 december, 20.15 uur Entree € 16,50 (Eenheidsprijs) 90 minuten zonder pauze

Al jaren vieren de ongekroonde koninginnen van het meezing cabaret, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen, op theatrale wijze het leven. Elke nieuwe voorstelling van Vuile Huichelaar laat een spoor van vrolijke en opgekikkerde vrouwen achter. In Het Feest Kan Beginnen doen ze een greep uit de vele liedjes en sketches die ze in al die jaren gemaakt hebben. Niet allemaal politiek correct, maar wel volgens de richtlijnen: meezingliedjes om naar te luisteren. Een hilarische en bevrijdende avond!

Carlie Spruijt en Eva Opperman maken briljant muzikaal cabaret. Heimweeën is hun tweede avondvullende programma. Het gaat over de jeugd van tegenwoordig, die baadt in luxe. Daarom verlangen, nee, heimweeën Spruijt en Opperman naar een tijd dat er minder te kiezen viel, een tijd waarin je niet zo achter de trends aan holde omdat je doodsbang was om de boot te missen. Ze werden op hun wenken bediend, of toch niet? Een mooie cabaretontdekking!

Anne Neuteboom heeft het lekker voor elkaar, op haar 31ste, in een antikraakwoning in Den Dolder. Zonder arbeidsonge­ schiktheidsverzekering en ook te vaak zonder stromend water. Maar Neutje laat zich niet uit het veld slaan. So come on baby, hit me one more time. Anne Neuteboom is het grootste cabarettalent van nu. Ze werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury) en won Cameretten.


WOENSDAG 16 DECEMBER

VRIJDAG 20 DECEMBER Foto: Robert Gort

Foto: Joep van Aert

Foto: Frank Jansen

ZATERDAG 12 DECEMBER

WACHTEN OP KADO

SJAAK BRAL

3JS

Zaterdag 12 december, 14.30 uur Entree € 10,00 (Eenheidsprijs) Vanaf 4 jaar, 60 minuten zonder pauze

Woensdag 16 december, 19:30 en 21:30 uur Entree € 20,00 (Eenheidsprijs) 60 minuten zonder pauze

Zondag 20 december, 14.30 uur Entree € 25,00 (Eenheidsprijs) Matinee

Een voorstelling over wachten en geduld hebben, maar ook over uit de ban springen, over feesten en uitpakken. Twee mannen werken in een magazijn met een kadomachine. Stipt op tijd spuwt de machine presentjes uit, die moeten worden ingepakt. Maar dan stopt de machine! Wat moeten de mannen doen? Wachten op kado’s? Staat er iets in de handleiding? Er moeten kadootjes komen, want er is altijd wel iemand in de gloria! Een heel geestige voorstelling van TG Graasland.

De oudejaarsconference van Sjaak Bral staat, verrassing, in het teken van de Coronacrisis. Hoe vat je de achtbaan waarin we met z’n allen zaten, die onwerkelijke tijd, in hemelsnaam samen? Sjaak weet het wel: In een heerlijke avond vol herkenning, een gulle lach en een oprechte traan. Laat dat maar aan Sjaak over. Een klassieke conference van een grappen­ mitrailleur. Ook leuk op anderhalve meter afstand!

Al zes jaar reizen de 3JS de Nederlandse theaters af met hun Acoustic Christmas, een Kerstshow met een lach en een traan. In deze nieuwe aflevering worden ze bijgestaan door pianist Nick Bult, basgitarist Wilbrand Meischke en als special guest de Limburgse multi-instrumentalist Emil Szarcowicz. Nieuwe en oude Kerstliedjes, de mooiste stem van Nederland, warme verhalen en heel veel sfeer, het wordt een heerlijke middag! Voor de voorstelling is er ook een High Tea. Kijk op blz. 5.

BESTELKAART Rechtstreeks bestellen via onze website www.theaterdewillem.nl gaat sneller en geeft net zo veel kans op mooie plaatsen. Wij verwerken bestelkaarten ook pas vanaf 31 augustus! 1. Je vult op de lege regels de voorstellingen in die je wilt bezoeken. Noem voor de zekerheid de datum en zo nodig het tijdstip en vul het gewenste aantal plaatsen in. Bij voorstellingen met een eenheidsprijs neem je de kolom “Aantal normaal”.

5. Vanaf maandag 31 augustus worden de formulieren die dan binnen zijn door elkaar gehusseld, genummerd en verwerkt. Die nummering bepaalt de volgorde van afhandeling. Aanvragen die na 31 augustus binnenkomen, worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Je krijgt van ons een rekening, per post of via email. Zodra die betaald is, worden de toegangsbewijzen toegestuurd.

Let op: Gekochte kaarten worden niet teruggenomen!

2. Vul in: Naam

M/V

Adres Postcode/Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Maakt gebruik van de rolstoelplaatsen (zie onze Huisregels op de website)

Ja / Nee

Afmeting rolstoel (bxdxh) Kiest u voor e-tickets?

Ja / Nee

3. Onderaan de pagina kun je voorkeursplaatsen opgeven, maar we hebben zo weinig stoelen beschikbaar dat we niets kunnen garanderen. 4. Knip deze bon uit en stuur hem naar: Theater De Willem, Postbus 192, 3350 AD Papendrecht. Vergeet niet te frankeren!

Handtekening: …................................................

Datum: ….............................................

NAAM VOORSTELLING

DATUM EN TIJDSTIP

AANTAL NORMAAL

Voorbeeld: Pietje Puk

1 oktober, 14.00 uur

2

Voorkeursplaatsen:


Sportcentrum Papendrecht beschikt over twee complete sporthallen, een binnen en buiten zwembad, en nog veel meer multifunctionele ruimtes. Natuurlijk geven we zwemlessen en kun je bij ons vrij zwemmen. Daarnaast worden er ook diverse aquasporten gegeven onder leiding van gekwalificeerd personeel.

Aan de aquasporten kan iedereen vrijblijvend deelnemen: Aquajoggen: trainen van de spieren, gewrichten en conditie zonder de bodem te raken, dankzij de wetbelt. Aquarobic: verbeteren van de spierkracht en de lenigheid en conditie behouden. Aquavitaal: houdt de spieren soepel en brengt de conditie op peil. Aquavaria: een ideale manier om in aanraking te komen met alle aspecten van bewegen in het water. Diverse aquasporten komen aan bod.

www.sportpapendrecht.nl

Voor uitgebreide informatie kun je onze website raadplegen: www.sportpapendrecht.nl. Alle actuele informatie en nieuwtjes worden kenbaar gemaakt op onze facebook pagina. Ons telefoonnummer: 078-303 89 00. Burgemeester Keijzerweg 110, 3353 CV Papendrecht. info@sportpapendrecht.nl

SPEEL . BE WEEG. LEEF. SPEEL LEEF.

Jouw Evenement Papendrecht

BEURZEN EN MARKTEN

GEEFT JE DE RUIMTE

FEESTEN EN RECEPTIES

Of je nu een baby-shower, verjaardagspartijtje, bedrijfspresentatie of doorbraak als stand-up comedian wil organiseren, wij staan voor je klaar met onze ideeĂŤn, ervaring en onze geweldige accommodaties.

HEB JE EEN PASSENDE RUIMTE NODIG? Wij maken met onze ideeĂŤn jouw moment tot succes!

PRESENTATIES EN VERGADERINGEN

JEP-EVENEMENT.NL

Voor elke gelegenheid, mooie momenten met goed gezelschap.


EN VERDER?

Toen de Corona-crisis begon en premier Rutte op 12 maart het land op slot zette, hadden wij nog 41 voorstellingen voor de boeg. Natuurlijk zijn we fluks begonnen met het verplaatsen van al die shows, maar al snel werd duidelijk, dat dat eigenlijk nergens op sloeg. Het virus bleek een lange adem te hebben, artiesten en theaters kwamen in grote problemen en hadden eigen belangen, en per saldo konden we de bezoekers geen concrete antwoorden geven op vragen.

Voorstelling

Nieuwe datum

Fred van Leer

19 maart 2021

The Bootleg Sixties

28 maart 2021

Dikkie Dik en Ik

14 maart 2021

Heel Holland Lacht

11 maart 2021

(Nieuwe titel: Adje Zoekt Een Schatje)

Dutch Eagles

18 juni 2021

Holland Dance

17 maart 2021

Vandaar dat de theaterbranche de campagne Bewaar je kaartje, geniet later bedacht en de theaters een poosje dicht gingen. In die tijd is er een aanpak geschreven die het mogelijk maakte om een koers te bepalen. Alle theaters in Nederland gaan er nu van uit dat we tot 1 januari alleen publiek ontvangen met inachtneming van de 1,5 meter-regel en dat we na 1 januari terug mogen naar de oude situatie. Misschien is dat wishful thinking, maar je moet ergens van uit gaan.

Enkele Reis

29 mei 2021

Ernst, Bobbie & De Rest

26 september 2021

Tineke Schouten

23 januari 2021

Paul Haenen

18 februari 2021

Dat betekent ook, dat we in het najaar de knoop doorhakken over alle voorstellingen tussen 1 januari en het einde van het seizoen. Dat is reuze spannend voor ons, want er staan veel mooie shows geprogrammeerd, en we willen veel uitverkochte voorstellingen inhalen. Als we weer op volle capaciteit mogen werken, komt er eind november een brochure uit met de voorstellingen van het voorjaar, en starten we de verkoop. We gaan voorstellingen inhalen! Afgelopen zomer hebben we al een paar voorstellingen ingehaald en in september tot en met december halen we nog vier voorstellingen in, maar de meeste ‘inhalers’ staan voor later in het seizoen op het programma. We zetten ze hiernaast nog eens op een rijtje. Kaarthouders hebben al bericht gehad. Op www.theaterdewillem.nl houden we je op de hoogte van het laatste Coronanieuws en wat die ontwikkelingen betekenen voor onze bezoekers.

Urbanus

15 januari 2021

Sara Kroos

13 januari 2022

Groot Niet Te Vermijden

5 en 6 maart 2021

Nienke Plas

12 mei 2021

ABBA Gold

3 juni 2021

Johnny de Mol

19 februari 2021

Brandweerman Sam

30 april 2021

The Fortunate Sons

17 oktober 2021

Omdenken

4 juni 2021

Cameretten Finalistentour

15 mei 2021

Her Majesty

14 april 2021

Ashton Brothers

18 september 2021


NEDERLOF Nederlof Makelaardij ADV VOLGT Nederlof Makelaardij wenst u een fijn wenst u een fijn theaterseizoen! theaterseizoen!

Voor aankoopvan van woning Voor aankoop uwuw woning Voor verkoopvan van woning Voor verkoop uwuw woning Voor hypotheekadvies Voor hypotheekadvies

Neem met onsons op!op! Neemcontact contact met

T. 078-6150488 T. 078-6412000 078-6150488 F.

E. nederlof@nederlofmakelaardij.nl nederlof@nederlofmakelaardij.nl W. E. www.nederlofmakelaardij.nl

F. 078-6412000 W. www.nederlofmakelaardij.nl De Overtoom 81, Papendrecht Centrum UDe kuntOvertoom gratis parkeren81, op ons eigen parkeerterrein! Papendrecht Centrum

U kunt gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein!