Page 1

ca

reiseditie

leipzig budapest

kaarten

Geschiedenis

Woordenboekje

Onmisbare tools om te navigeren! Ze zijn alleen van de omgeving van de hostels

Lees en vergaar kennis van hoog niveau over deze twee steden! Interessant!

boordevol pick-up lines waarvan je lokale liefde met zekerheid in katzwijm zal vallen!


voorwoord In Leipzig ben ik nooit geweest, maar wel in Budapest, en daar heb ik warme herinneringen aan. Letterlijk, van het warme weer, maar vooral warme herinneringen aan de vele saunas, stoomkamers, kruidenbaden, aquatische lounges en bubbeltobbeexperiences die Budapest rijk is. Ik was met twee vrienden bij toeval beland in het prachtige Széchenyi fürdö: een herbeleving van de Romeinse thermen binnen de gele muren van een kasteel. We bleven dobberen tot sluitingstijd, om energie op te sparen voor de volgende dag! Maar de volgende dag besloten we om er wederom maar de hele dag te gaan luieren; niet in staat om de lokroep van het badencomplex te weerstaan. Dus wees gewaarschuwd! De spa Gellert schijnt er ook te mogen wezen. Deze Speciale reisuitgave van de Cavia is voorzien van inhoud door de reiscommissie. Ik heb alles opgemaakt, en omdat ik daarvan moet uitrusten kan ik helaas niet mee op reis. Veel plezier, en ik hoop van harte dat het merendeel van jullie levend terugkeert.

merijn van wouden

colofon

ca

De Cavia is het blad van VIA, studievereniging voor studenten van informatica, informatiekunde en kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. extra uitgave 3e kwartaal 2012/2013 Redactie van deze uitgave: Leden van de reiscommissie Merijn van Wouden Verder hebben meegewerkt: Eszter Fodor Bezoekadres Kamer A0.10 Science Park 904 1098 XH Amsterdam Postadres Postbus 94216 1090 GE Amsterdam t.n.v. “Studievereniging VIA” (020) 525 7880 cavia@svia.nl


KOM NAAR DE INHOUSEDAG

intro

Maak kennis met Quinity op donderdag 30 mei

tekst

tekst

Je doorloopt in teamverband een functioneel ontwerptraject Je maakt ook nog eens kans op een splinternieuwe Nintendo 3DS!

JE NT NAS AAN DE U K E J IJ ON TANT IE B SUL U T S D ALS CON ENGINEER SLAG OFTWARE OF S

Meld je aan v贸贸r 1 mei! Stuur een mailtje aan: inhousedag@quinity.com

WWW.WERKENBIJQUINITY.NL/STUDENTEN


programma

4

5 6 7 8 9 10 11 12 zon

maa

din

woe

don

(Amsterdam - Leipzig)

reiscavia

dagverantwoordelijken: Fokke en Julien

10:00 - Vertrek vanaf Science Park 19:00 - Aankomst Leipzig 20:30 - Picknick + groepsfoto

(Leipzig)

dagverantwoordelijken: Maarten en Elise

9:00 - 12:00 ICCAS 's middags - Bezoek universiteit Leipzig

(Leipzig - budapest)

dagverantwoordelijken: Micha en Tim

10:00 - Vertrek vanaf Leipzig 20:00 - Aankomst Budapest 21:00 - Picknick/Stadwandeling

(budapest)

dagverantwoordelijken: Sanne en Kees

12:00 - 13:00 Prezi bezoeken (zie volgende pagina) 16:00 - 18:00 Brouwerij bezoeken

(budapest)

dagverantwoordelijken: Fokke en Maarten

14:00 - 16:00 Budapest University of Technology and Economics bezoeken

(budapest)

dagverantwoordelijken: Tim en Micha

11:00 - 13:00 Citadel bezoeken

vrij

zat

(budapest)

dagverantwoordelijken: Elise en Sanne

18:00 - Etentje 22:00 - Vertrek vanaf Budapest

(Amsterdam)

dagverantwoordelijken: Fokke en Julien

18:00 - Aankomst Science Park

zon

*Vermelding op verzoek van de VOC: 15 Mei geeft Sander Latour een lezing!


telefoonnummers Sla deze telefoonnummers op in je telefoon (of hou dit boekje bij je). Je hebt het vast een keer hard nodig! Fokke Dekker: Kees Halvemaan: Julien van der Werve: Tim van der Tuuk: Micha de Groot: Maarten de Waard: Sanne Verhoeven: Elise Koster:

0031 683990858 0031 648045749 0031 618884590 0031 627436469 0031 614199079 0031 612593761 0031 683218233 0031 653461877

Politie: Brandweer: Ambulance:

112 of 107 112 of 105 112 of 104

Q: wat is dit op de foto?

prezi Prezi is een online presentatieprogramma in de cloud om ideeĂŤn te ontdekken en te delen op een virtueel canvas. Prezi is herkenbaar door de zogenaamde "Zooming User Interface" (ZUI), waardoor gebruikers in- en uit kunnen zoomen naar media op het scherm. De dienst werd in 2009 gelanceerd in Budapest en biedt gratis en betalende licenties. Er zijn ook speciale licenties voor educatie en groepen. Woensdag bezoeken we Prezi in Budapest

5


reiscavia

HOSTEL LEIPZIG 6

say cheese leipzig +49 3413 5583 196 Kleine Fleischergasse 8, 04109 Leipzig, Duitsland


7

HOSTEL BUDAPEST

Leanback Hostel +36 1321 3522 Andrássy út 53, 1062 Budapest, Hongarije


8

leipzig

Universiteit De universiteit van Leipzig is één van de oudste universiteiten ter wereld - opgericht in 1409. Hoewel er toen waarschijnlijk niet zo heel veel interessants gedaan werd wat wil je ook in de Middeleeuwen - heeft de instelling een hele mooie geschiedenis opgebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van de gebouwen en bibliotheken vernietigd, maar hebben de professoren koste wat kost de universiteit open gehouden. Aangezien Leipzig in Oost-Duitsland ligt heeft de universiteit ook flink geleden onder de bezetting van de Sovjet-unie. Zo heeft het bijvoorbeeld een tijdje de Karl-Marx universiteit van Leipzig geheten. Na het vallen van de muur is de naam weer teruggezet naar Universiteit van Leipzig. In 1968 zijn de meeste oude gebouwen gesloopt, om plaats te maken voor vernieuwingen. Één van de belangrijkste gebouwen was toen de Universitätsturm (Universiteitstoren), een wolkenkrabber van 36 verdiepingen, ontworpen om op een open boek te lijken, die ondertussen doorverkocht is aan één of andere Amerikaanse bank. Tegenwoordig is onder andere het Bacharchief een instituut van de Universiteit van Leipzig. Een logische keuze, aangezien Johannes Sebastian Bach tot zijn dood in Leipzig gewoond heeft. De universiteit van Leipzig heeft ook een aantal bekende namen afgeleverd, waaronder Wolfgang van Goethe, Friedrich Nietzsche, Richard Wagner, Gottfried von Leibniz en Angela Merkel. Behalve het feit dat het gaaf is om te zien waar Nietzsche zijn dronken studiejaren heeft doorgebracht, heeft de Universiteit ook nog eens een gigantische bibliotheek. Kijken dus!


9 Geschiedenis Heb je je wel eens afgevraagd wat de etymologie van Leipzig is? Deze oude stad (het eerst gedocumenteerd in 1015, toen het nog Zig heette) had een burgemeester die nogal hield van buiten de gebaande paden treden. Toen hij een keer speciale kleding had laten maken door een oplichter, kwam het er op neer dat hij dankzij zijn “onzichtbare kleding” naakt door de straten paradeerde. “Wat een leipo!” riepen de burgers toen. Dat woord kende de burgemeester nog niet. Zijn adviseur, die niet zo heel erg belezen was, maakte hem toen wijs dat “Leipo” zeer edele man met een goede kledingssmaak betekent. De burgemeester besloot hierop zijn naam te veranderen naar Burgemeester Leipo. Trots als hij was, ging hij naar een belangrijke bijeenkomst met andere notabelen. Omdat zij wél belezen waren, staken ze flink de draak met hem. Helaas was hij niet zo slim, dus viel de Rijksmark niet. Uiteindelijk ging het verhaal van Burgemeester Leipo uit Zig heel Duitsland rond, tot de keizer van Duitsland besloot om Zig voortaan, puur voor de lol, om te dopen naar Leipzig. Dat de naam nog niet veranderd is, heeft alles te maken met het feit dat Leipzig nog steeds bijzonder vreemde lieden aantrekt. Eén heel duidelijk voorbeeld daarvan kun je naast je in de bus zien zitten. Omdat we niet graag opvallen als toeristen, immers, als Amsterdammers weten we hoe onhebbelijk toeristen kunnen zijn, hebben we besloten dat we in de plaatselijke cultuur moeten integreren. Hiertoe schrijft de reiscommissie een hele speciale prijsvraag uit: Maak in Leipzig een foto waarbij de legende van Burgemeester Leipo verbleekt, en maak zo de hele VIA trots op het aannemen van de plaatselijke gewoontes. De makers van de leipste Leipzig-foto zullen op de borrel na de reis rijkelijk beloond worden (al dan niet met Rijksmarken). Tip: om deze wedstrijd te winnen is het niet verplicht om onzichtbare kleding aan te schaffen.


10

budapest

reiscavia

Universiteit BME is de belangrijkste technische universiteit in Hongarije en de oudste technische universiteit in de wereld, opgericht in 1782. Ook komen er veel bekende nobelprijswinnaars van deze universiteit zoals Dénes Gábor, George Oláh, Wigner Jenö, en Fülöp von Lénárd. Deze universiteit heeft bovendien het ECTS (studiepunten) bedacht en ervoor gezorgd dat het in heel Europa werd ingevoerd. En de Hongaarse opstand is ook nog geleid door studenten van deze universiteit. Verder kwamen er ook wat minder belangrijke wetenschappers hiervandaan zoals Tódor Kármán, die het eerste vliegtuig dat door de geluidsbarriere ging had gemaakt, Leó Szilárd, een van de twee uitvinders van de atoombom, Ede Teller, de uitvinder van de waterstofbom, Kálmán Kandó, uitvinder van de trein op wisselstroom en natuurlijk Kálmán Tihanyi, de uitvinder van de plasma-tv en de uitvinder van het onbemande vliegtuig. Vandaag de dag zitten er nog steeds veel knappe koppen die massavernietigingswapens uitvinden en saaiere dingen doen. Zeker de moeite waard!

AUTEUR


11 geschiedenis Budapest is ontstaan als een Romeinse stad die de hoofdstad was van de regio. Pas in de negende eeuw kwamen de Hongaren in de regio wonen. Rond 1240 werd de toen nog kleine plaats geplunderd door de Mongolen. Later werd het in de Renaissance een bloeiende stad en een cultureel centrum, waarna het werd veroverd door de Ottomanen en bleef het 150 jaar ottomaans gebied. Daarna werd het in de 18e en 19e eeuw een wereldstad nadat de Pest en Buda kant waren verenigd. Het werd toen ook de tweede hoofdstad van Oostenrijk-Hongarije, dat na de eerste wereldoorlog uit elkaar viel. In de tweede werd het in de beginjaren gespaard maar in 1944 speelde operatie Panzerfaust zich daar af en in 1945 was ook de slag om Budapest niet zonder schade. In 1956 tijdens de Hongaarse opstand werd er weer veel bloed vergoten. Al met al heeft Budapest in zijn lange geschiedenis veel te verduren gehad.


12

leuk om te doen

Leipzig Thomaskirche De Thomaskirche werd opgericht in 1212 als een kloosterkerk in laat-gotische stijl en is wereldwijd bekend als de thuisbasis van het Thomanerchor. 27 jaar lang was de Thomaskirche de voornaamste 'werkplaats' van Johann Sebastian Bach in Leipzig. Hier bevindt zich tevens een monument voor de componist. Bach's graf bevindt zich in het koor van de Thomaskirche en is de laatste rustplaats van de grote componist. Monumenten en ruïnes van de slag om Leipzig Op veel plekken in de stad zijn nog brokstukken en gedenktekens van de slag uit 1813 te vinden. Deze slag is voor de locale bevolking een belangrijk punt in de plaatselijke geschiedenis en heeft de stad op veel plaatsen veranderd. De bekendste is Völkerschlachtdenkmal, een enorm monument dat in 1913 gebouwd is om deze slag te herdenken. Dierentuin Er is een dierntuin in Leipzig en het is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Een van de speciale dieren die ze daar hebben is de zogenaamde “Viaanse aap”, die soms ook in het wild te vinden zijn als informatiewetenschappen studenten. Asisi panometer Oude gashouders. Nederlanders gebruiken ze voor feestjes, Duitsers bouwen er visuele panoramas in. In Berlijn, Dresden en ook Leipzig heeft Yadegar Asisi gedetailleerde panoramafotos omgezet in 3d-ervaringen. In leipzig is de huidige expositie over de Mount Everest.

reiscavia


13 Budapest House of Terror museum Hongarije heeft twee terreurregimes doorstaan in de vorige eeuw. In het jaar 2000 is het gebouw waar het museum in zit gekocht door een stichting die als doel heeft de herinnering aan de twee bloedige perioden van de Hongaarse geschiedenis te laten voortbestaan. Het museum zit vlak bij ons hostel, en kost 1000 HUF voor een studentenkortingskaartje (vergeet dus niet je studentenpas). Badhuizen Budapest staat bekend om de vele mooie badhuizen die de stad huist. De baden zijn niet alleen gebouwd volgens de originele Ottomaanse architectuur maar ze bieden ook nog eens een unieke, en soms zelfs hedonistische, badbeleving! Bijna alle badhuizen kennen de schitterende achthoekige zwembaden en de koepels die zijn ingelegd met gekleurd glas. Vergeet niet je zwembroek mee te nemen zodat je fijn kan badderen tussen behaarde Hongaarse mannen. Gellért-heuvel en de Citadel De Citadel van Boeda (Citadella) is een vesting op de Gellértberg in Boedapest (District XI) die vrijwel het gehele bergplateau inneemt. De citadel staat aan de andere kant van de berg waar het beeld van de heilige Gellért staat. Het bergplateau is 235 meter hoog en is één van de dingen die je gezien moet hebben bij een bezoek aan de stad Boedapest. Pas op: We gaan hier op vrijdag met de hele groep heen, dus als je geen dubbele dingen wilt doen moet je daarop wachten!


forint

14

De Hongaarse forint (HUF) is de munteenheid van Hongarije, ingevoerd in 1946. De forint verving de toenmalige pengö na een jaar van hyperinflatie. Ook in de 19e eeuw had Hongarije een forint. Die werd in 1892 vervangen door de korona (kroon). Tot 1999 kende de forint een onderverdeling in 100 fillér. Die munt werd uit roulatie genomen vanwege de geldontwaarding. De naam forint is afgeleid van de plaatsnaam Florence. De naam is daarmee dezelfde als die van onze vroegere florijn. In vertaalde boeken uit de 19e eeuw wordt de forint ook wel eens gulden genoemd. Na het uiteenvallen van het Oostblok is de forint sterk in waarde gedaald.

100 500 1000 2500 10000 1 5 10 50 75 100 1000

HUF → €

0.33 1.69 3.39 8.47 33.91

€ → HUF

293,29 1466,43 2932,85 14664,25 21996,38 29328,50 293285,00

reiscavia


advertentie 15 Wil je werken aan computersystemen die niet onder je bureau of in je huiskamer passen? Wil je weten wat de vergrotende trap is van TeraBytes en wil je werken in een uitdagende omgeving met veel internationale contacten? Kom dan bij SURFsara werken, want bij SURFsara draait alles om de grote getallen. SURFsara is als nationaal HPC en e-Science support center t.b.v. wetenschappelijk onderzoek & onderwijs en innovatie uniek binnen de Nederlandse IT-wereld en faciliteert toegang tot en biedt gebruiksmogelijkheden van high-performance computeromgevingen aan. We leveren een compleet pakket van services gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen in de informatie- en communicatietechnologie.

Wij zoeken bij de groepen Supercomputing en e-Science & Cloud services Unix System Administrators De taken van de Unix System Administrator bestaan uit het (proactief) beheren van clusters, bewaken en onderhouden van complexe computer en data management systemen, oplossen van complexe incidenten, resulterend in een optimale werking en optimale beschikbaarheid van systemen. Ontwerpen en implementeren van nieuwe beheersconcepten en tools en het bieden van technische ondersteuning aan (data gerelateerde) projecten behoren tot het takenpakket. Je hebt HBO/Academisch denk- en werkniveau en ervaring met het beheer van clusters, i.c. ► unix/linux operating systemen ► kennis van C, bij cloud services ook Java ► scriptingtalen (bijv. Python, Perl, Shell scripting) Tot je eigenschappen/vaardigheden behoren klantgerichtheid en zelfstandigheid, goede beheersing van de (Nederlandse en) Engels taal (in woord en geschrift). Salariëring is afhankelijk van expertise en ervaring schaal 8/9 uitloop naar 10 (2.290 – 3.793 euro bruto per maand) bij een 38-urige werkweek. Vakantiegeld 8%, vaste eindejaarsuitkering 8,3%. Vakantiedagen 29 dagen per jaar. Vergoeding reiskosten tot 45 kilometer enkele reis. Aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ron Trompert (cloud services) of Walter Lioen (supercomputing) (tel. 020-5923000). Stuur je reactie voorzien van een cv aan: SURFsara BV, mevrouw A.M. Sullot, personeelszaken, Science Park 140, 1098 XG Amsterdam, tel. 020-5923000 (e-mailadres: sollicitaties@surfsara.nl)


16

woordenboekje

reiscavia

richting vragen

belangrijke zinnen

Waar is de/het… Wo ist... Hol van... (~hòl wàn)

Bedankt Danke schön Köszönöm (~keuseuneum)

metro der U-bahn a metró (~mètroo)

Tot ziens Auf wiedersehen Viszlát (~wislaat)

supermarkt der Supermarkt lett: a szupermerket (beter: ‘bolt’)

Hoeveel kost dat? Wieviel kostet das? Mennyibe kerül? (~Mènjibè kèrul?)

hostel das Hostel a hosztel (~hostèl)

Waar kan ik douchen? Wo kan ich duschen? Hol tudok zuhanyozni? (~Hòl toedòk zoehànjòzni?)

slijterij die Spirituosenhandlung az italbolt (~itàlbolt) pinautomaat der Geldautomat a bankautomata (~bànk-àoetòmàtà) badhuis das Badehaus a fürdö (~fuurdeu) toilet die Toilette a wc (~weetsee) centrum das Zentrum a központ (~keuzpont) ziekenhuis das Krankenhaus a kórház (~koorhaaz)

Mag ik even op je horloge kijken? Können Sie mir die Zeit sagen? Hány óra van? Mag ik 45 bier/wijn bestellen? Ich möchte gerne fünfundvierzig Bier/Wein bestellen. Negyvenöt sört/bor kérnék. (~Nètjwéneut sheurt/bor keerneek) Ik probeer te liften naar nederland. wilt u mij brengen? Ich möchte mitfahren nach Holland bitte? Azt akarom, hogy a holland


17 Pick-up lines Als jij een boom zou zijn, dan was ik een koalabeertje. Wenn du ein Baum währst, dann währe ich ein Koalabärchen. Ha te egy fa lennél, én egy koalamaci lennék. Nadat je een kruisje hebt getekend op de ander, zeg je: "Zo, volgens mij heb ik mijn schat gevonden!" So, ich glaub ich habe meinen Schatz gefunden! Úgy tünik megtaláltam a kincsem! Mocht je me zoeken: ik ben in de wolken. Wenn du mich suchst, ich bin im Himmel. Ha keresnél, a fellegekben vagyok. Is er een kasteel dicht bij want ik zie een prins/prinses. Ist hier in der nähe ein Schloss, denn ich sehe einen Prinzessin / ein Prinz. Lenne egy kastély a közelben, mert egy herceget/hercegnöt látok. Hier ben ik, wat zijn je twee andere wensen? Hier bin ich, was sind deine andere zwei Wünsche? Én itt vagyok, mi a másik két kivánságod? Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, als jij een Pokémon was, koos ik voor jou. Rosen sind rot, veilschen sind blau, wenn du einen Pokémon währst, wurde ich dich wählen. (Omdat de bovenstaande zin in het Hongaars niet rijmt weigert Eszter deze te vertalen. Vast om ons voor genante situaties te behoeden. Bedankt, Eszter!) Wat wil je morgen voor ontbijt? Was wünscht du dir zum Frühstuck? Mit kérsz holnap reggelire? Je vader is vast een snoepwinkel… je ziet eruit om op te eten. Deine Eltern haben bestimmt ein Süssigkeitenladen, denn du siehst zum vernaschen aus. Apukád biztos egy édességbolt...enni való vagy. Dat mooie haar die mooie ogen ... maar genoeg over mij, hoe is het met jou? Die schöne Haaren, die schöne Augen, aber genüg über mich, wie geht's dir? Azok a szemek, az a szép haj...de ennyit rólam, te hogy vagy?


18

commissieleden

reiscavia

Julien van der Werve Mijn naam is Julien, naast dat ik in de reiscommissie zit ben ik ook penningmeester binnen de vereniging. Na het afgelopen jaar op PA-reis te zijn geweest, werd het dit jaar tijd voor een locatie die wat verder van ons verwijderd is. De keuze viel op Budapest. De reiscommissie is een van de leukste commissies binnen via en ik hoop dat dit ook overkomt zodat dit vele van jullie inspireert om volgend jaar te helpen.

Fokke Dekker Mijn naam is Fokke Dekker ik zit inmiddels bijna 2 jaar bij via. Naast de reiscommissie zit ik in het bestuur als voorzitter. De reiscommissie is de eerste commissie waar ik ooit begonnen ben. De meeste mensen van via zullen mij vanuit reis vooral kennen als Fokke “doe mij nog een bus” Dekker. Toentertijd ben ik er eigenlijk mee begonnen omdat ze veel te weinig leden hadden en al snel vond ik het zo leuk dat ik in meer commissies ben gegaan. Naast mij zit de voorzitter van de reiscommissie ook in het bestuur. Dus heb je nog bestuursambities kom dan gezellig bij de reiscommissie.

Kees Halvemaan Mijn naam is Kees Halvemaan en ik ben tweedejaars Kunstmatige Intelligentie, ik ben daardoor ook al twee jaar lid van VIA. In mijn eerste jaar zijn we naar Parijs geweest op studiereis, dit was een geweldige week en om de volgende reis nog strakker te maken heb ik mij opgegeven voor de reiscommissie. We hebben een geweldig programma voor jullie gemaakt en ik hoop dat we weer een fantastische week tegemoet gaan!

Maarten de Waard Ik ben Maarten de Waard, eerstejaars masterstudent AI. Drie jaar geleden ben ik VIA-bestuur geweest, dus sinds 2 jaar ben ik “ouwe lul”. Daarom fungeer ik binnen de reiscommissie als die persoon die altijd zegt “Ja, maar vroeger deden we dat altijd zo...” Ik ben overigens bij de reiscommissie gegaan omdat niemand anders van mijn bestuur erin wilde. Sindsdien is er een hoop veranderd, want nu is het de leukste commissie van VIA.


19 Sanne Verhoeven Ik ben Sanne, al 21 jaar als we naar Budapest gaan en tweedejaars KI studente. Hoe ik in de reiscommissie ben beland is nog steeds een beetje vaag, maar dat krijg je met de borrels van VIA. Achteraf ben ik er heel blij mee zeker toen ik te horen kreeg dat de reis dit jaar naar Budapest ging. Meerdere keren ben ik al in deze geweldige stad geweest tweemaal voor het even fantastische Sziget festival en een aantal keer vrienden opgezocht die er gingen backpacken, een jaar bij familie introkken of een paar maanden een minor hebben gevolgd. Ondergrondse feesten, goedkoop bier, 24 uur levendig en hoge temperaturen. Wat wil je nog meer!

Tim van der Tuuk Ik ben Tim en ben nu derdejaars AI-student. Aan het begin van het vorige studiejaar werd ik bij de commissie gevraagd, waardoor ik al snel meer betrokken raakte bij VIA en nog geen half jaar later al bestuurslid werd. Inmiddels ben ik alweer bestuuraf, maar nog steeds betrokken bij een aantal commissies waaronder dus de reiscommissie. Deze reis belooft minstens net zo leuk te worden als vorig jaar, dus het gaat ongetwijfeld weer een mooie week worden!

Micha de Groot Ik ben Micha de Groot en ben eerstejaars KI. Tevens ben ik het nieuwste reisco-lid en heb ik er zeker geen spijt van dat ik me tijdens een borrel in een lichtelijk beschonken bui heb aangemeld. Ik heb dus niet de hele planning van deze reis meegemaakt maar toch heb ik het gevoel dat we een prachtige reis hebben georganiseerd. Veel plezier!

Elise Koster Ik ben Elise en ik heb stiekem organisatorisch weinig aan deze reis bijgedragen, maar des te meer aan deze Cavia (nou ja, dat is het idee)! Jullie kunnen me wel altijd aanspreken met vragen. Verder ben ik ondertussen al meer dan een jaar bestuur-af, dus ben ik ook een beetje een ouwe lul die te veel zeurt.


groepsfoto commis-

De reiscommissie wenst je een goede reis!

Cavia Reis  

Speciale editie: Reis Budapest/Leipzig

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you