__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Vuosiesite

2018


AYY:n vuosi 2018 lukuina

Edustajiston vuosi

Ylioppilaskunnassa on noin 14 000 jäsentä

Edustajisto…

Konsernin tuotot yhteensä n. 17 m€

käyttää AYY:n ylintä päätösvaltaa.

Konsernin tase n. 160 m€

koostuu 45 edustajasta eli edaattorista.

Omavaraisuusaste 34 %

AYY omistaa n. 2 660 opiskelija-asuntoa

työskentelee läheisesti AYY:n hallituksen ja muiden toimijoiden kanssa.

AYY:n piirissä toimii yli 200 yhdistystä

kokousti kaudellaan 12 kertaa.

Vuoden aikana AYY järjesti yli 100 tapahtumaa

...n vuotta määrittivät Opiskelijakeskuksen lähetekeskustelut, linjapaperi- ja strategiauudistus sekä valiokuntien työn kehittäminen.

Näin valvoimme opiskelijoiden etua

Espoon kuntavaikuttamisen saralla useat AYY:n tavoitteista etenivät hyvin. Espoo varasi vuoden 2019 budjettiin rahaa alle 25-vuotiaille maksuttoman ehkäisyn tarjoamiseen. Otaniemi sai myös omat kaupunkipyöräpisteensä. Julkisen liikenteen HSL-alennus laajeni koskemaan kaikkia opiskelijoita ikään katsomatta, mikä loi säästöpainetta opiskelija-alennuksen suuruuteen. AYY teki vaikuttamistyötä Espoossa, jotta opiskelija-alennusprosentti säilyisi. Lopullinen päätös laskee kausikorttien alennusta 50 %:sta 45 %:iin ja poistaa alennuksen kertalipuista. Vuonna 2018 AYY:n jo pitkään toivomat kaksivuotiset opetussuunnitelmat tulivat Aallossa voimaan ja Aallon kurssitarjonta julkaistiin AYY:n toiveiden mukaan jo kesän alussa. Aallossa otettiin käyttöön myös Yhteisössä vaikuttaminen -kurssi, joka tarjoaa opintopisteitä vapaaehtoistoiminnasta. AYY valmistautui myös tulevan vuoden eduskunta- ja eurovaaleihin mm. uudistamalla poliittiset linjapaperinsa ja vierailemalla opintomatkalla Brysselissä.


HALLITUS

2018

Tapio Hautamäki Varapuheenjohtaja, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja edunvalvonta

Noora Vänttinen Puheenjohtaja

Emma Savela Kiinteistöt ja opiskelijakeskus, asuminen ja muut palvelut

Julius Luukkanen Taiteellinen toiminta, brändi, viestintä, arkisto ja museo

Noora Tanska Järjestöasiat, neuvosto ja opiskelijakeskus

Suvi Vendelin Edunvalvonta: Koulutuspolitiikka ja kehitysyhteistyö

Lauri Seppäläinen Edunvalvonta: Sosiaalipolitiikka, kuntavaikuttaminen, WSC, liikunta

Mikael Liimatainen Edunvalvonta: Kansainvälisyys

Hilja Korhonen Yhteisö, vapaaehtoiset, tapahtumat ja uudet opiskelijat

Mikhael Koufos Yrityssuhteet, työelämä ja alumnit


Jäsenpalvelut ja asunnot

Atlantinkatu 7 / Kuva: Pekko Korvuo

Yli 5000 varausta AYY:n kertavuokrattavissa juhla- ja harrastustiloissa Espoossa ja Helsingissä.

Jämeräntaipaleen kiinteistöjen peruskorjaukseen liittyen monien kertavuokrattavien tilojen remontointi. Vuonna 2018 remonttiin meni yhteensä 8 tilaa, jotka palaavat jäsenten käyttöön vuonna 2019.

Vuoden 2018 lopussa Domo-järjestelmässä yhteensä 2572 asunnonhakijaa.

Vuoden 2018 aikana 1862 tehtyä asuinhuoneiston vuokrasopimusta.

Syksyllä 2018 jäsenistölle tehtyyn palvelukyselyyn saatiin lähes 1000 vastausta ja tuloksia tullaan hyödyntämään palvelujen kehittämisessä.


Kiinteistöt ja kaavoitus

Opiskelijakeskus

Jämeräntaival 3, 5 ja 7 iso peruskorjausprojekti valmistui osittain 2018 ja kohteen harjakaisia vietettiin Servin mökissä marraskuussa 2018.

Otaniemen Miestentien harjakaisia juhlittiin syksyllä 2018. Vuodenvaihteessa kohteeseen valmistui 131 uutta asuntoa.

Otakaaren sekä Servinniemen kaavoitus on edennyt 2018 aikana ja kaavat ovat menossa kaupunginhallitukseen hyväksyttäväksi keväällä 2019.

Opiskelijakeskus on Aalto-yhteisön rakentamiseen liittyvä hanke, jossa tavoitteena on saada AYY:n, Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) toiminta saman katon alle. Vuoden 2018 teemana toimi vahvasti yhteisön osallistaminen suunnitteluun ja projektin tietoisuuden lisääminen niin yhdistysten, vapaaehtoisten, edustajiston kuin jäsenistön keskuudessa. Toteutuessaan Opiskelijakeskus tarjoaisi uudenlaisen tapahtuma-alustan ja kaikkien aaltolaisten yhteisen olohuoneen kampuksen keskeisimmällä paikalla.


Järjestöt

Aino

Yhdistysopas julkaistiin osoitteessa yhdistysopas.ayy.fi.

Yhdistyskoulutuksia kehitettiin.

Lehden toiminta jatkui normaaliin tapaan ja se julkaistiin neljästi vuodessa. Lehdessä oli sisältöä suomeksi ja englanniksi. Lehden tekoon osallistui toistakymmentä henkeä.

Järjestöjen avustusten pisteytystä uudistettiin.

Järjestösektori toteutti yhteistyössä yhteisösektorin kanssa uuden tapahtumajärjestäjän oppaan.

Vuoden aikana eniten keskustelua herätti epäasiallista käytöstä ja Aalto-yhteisön arvoja käsitellyt Sisäpiiri-juttu, joka noteerattiin myös muissa medioissa.

Yrityssuhteet

Henkilöstö

Vuoden aikana tehtiin 19 sopimusta

Tuotot: 108 065 €

Kulut: 87 243 €

Tulos: 20 822 €

Vuoden 2018 aikana AYY:lle rekrytoitiin eri tehtäviin 16 henkilöä. Vakituisiin työsuhteisiin palkattiin yhteensä 7 henkilöä. Loput 9 henkilöä palkattiin määräaikaisiin suhteisiin, joko projektitehtäviin, korkeakouluharjoittelijoiksi tai vakituisten työntekijöiden opinto- tai vanhempainvapaan sijaisiksi. Vuoden aikana otettiin käyttöön myös ensimmäistä kertaa kolmivuotinen henkilöstöstrategia sekä päivitettiin yhdenvertaisuus- ja tasaarvosuunnitelmat seuraavalle kolmelle vuodelle.


Aalto Party / Kuva: Aleksi Leskinen


KULTTUURIN, TAPAHTUMIEN JA JAOSTOJEN VUOSI 2018

Taiteellinen toiminta

Vuosi lukuina •

Yli 300 vapaaehtoista

Yli 100 tapahtumaa

Museolla vieraili yli 5 000 kävijää

Tapahtumiin osallistui yhteensä yli 20 000 kävijää

2018 AYY juhli aaltolaista luovuutta Taidevuoden merkeissä. Sitä varten koottiin oma työryhmä ja tavoitteena oli tuoda esille koko jäsenistön taiteellista puolta ja jäsenten erilaisia tapoja toteuttaa omaa luovuuttaan. Keväällä ja kesällä yhteistyössä Aaltoyliopiston kanssa järjestettiin Väreen Wall-art -kilpailu sekä Maarintie 8:n valotaideteoskilpailu. Syksyllä toteutettiin kymmenen näytöksen Elossa elokuvafestivaali yhdessä Kino Tapiolan ja Kino Sherylin kanssa. Taidevuoden kohokohta oli lauantaina 6.10. pidetty Otaniemen yö -festivaali. Poikkitaiteellisessa opiskelijavetoisessa tapahtumassa ohjelmanumeroita oli yli 50 ympäri kampusta ja mukana oli kymmeniä eri järjestöjä.


Akateemisen Huispauksen MM / Kuva: Henri Heilala


Kampusjaosto järjesti vuonna 2018 kampussaunan, uudelleen konseptoidun Kukanpäivän sekä Wappuriehan julistuksen. Erityisen iloisia yllätyksiä olivat sankoin joukoin kylätalkoissa kampuksen siivoukseen osallistuneet ihmiset sekä suosionsa palauttanut Kylän pikkujoulut. Keväästä syksyyn jaostoa työllisti etenkin Otaniemen pyöräkeräys, jossa pyöräkellareihin ja telineisiin hylätyt pyörät kerättiin talteen ja myytiin uuteen kotiin tai lahjoitettiin kierrätykseen.

Kampusjaosto

Asumispuolella kehitettiin takaisin Kampusjaostolle siirtynyttä linnanisäntätoimintaa, innostettiin asumiseen liittyvillä kilpailuilla sekä järjestettiin syksyllä kokonainen teemaviikko opiskelija-asumisen keskeisiin teemoihin liittyen.

Keväällä järjestetty Aalto Open Air toi wapun avaukseen yhteisön omia esiintyjiä. Uutta oli yöhön jatkuneet bileet Amfilla ja festarihengessä toteutettu telttakylä, jossa rohkeimmat yöpyivät. AYY:n loppuumyydyt 8. vuosijuhlat pidettiin lämpimässä säässä Koskenrannassa ja seuraavan päivän brunssi perinteisesti Smökissä. Syksy alkoi vauhdikkaasti, kun orientaatioviikolla Aava oli mukana Aalto Partyn järjestämisessä ja illalla Dipoli täyttyi Aalto After Partyn kävijöistä. Orientaatioviikon päättänyt Supersillis tehtiin yhdessä KUVA:n ja Teekkarijaoston kanssa, ja yhteistyötä jatkettiin Aalto Amazing Racen parissa lokakuussa.

Aava

Vuosi päättyi Hugo-gaalaan, jossa palkittiin yhteisössä ansioituneita yhdistyksiä ja vastaavia. Liikuntatoiminta nosti vuoden aikana profiiliaan, kun LTMK järjesti keväällä koko päivän kestävän monilajiturnauksen, johon osallistui noin 250 opiskelijaa koko Aallon laajuisesti.

Teekkarijaosto toimikuntineen järjesti vuoden aikana noin 35 teekkarihenkistä tapahtumaa yhteensä yli 10 000 kävijälle. Tapahtumista varsinkin Dipolin Wappu, Otatarhan ajot ja Teekkariperinnejuhla yllättivät suosiollaan. Teekkarijaosto juhlisti myös teekkarilakin 125-vuotista taivalta Ullanlinnanmäellä Wappuna otetulla sukupolvirajat ylittävällä yhteiskuvalla. Lisäksi Jämeräntaival 1:n eteen pystytettiin Teekkarilakkimonumentti, jonka ideakilpailun voitti Teekkarikiviyhdistykseksi itseään kutsunut kaveriporukka.

Teekkarijaosto

Lokakuun alkupuolella Teknologföreningen ja Arkkitehtikilta lähestyivät Teekkarijaostoa ja AYY:n hallitusta teekkarilakin opiskelualakriteerin muuttamiseksi. Teekkarijaosto osallistui keskusteluun aiheesta.

Mosaic järjesti ahkerasti tapahtumia koko Aalto-yhteisölle kv-painotuksella, ja erityisesti St. Patrick’s Day Celebration ja Halloween yllättivät positiivisesti suosiollaan. Jaoston näkyvyys yhteisön keskuudessa kasvoi ja tapahtumia tehtiinkin entistä enemmän myös yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Jaosto osallistui myös taidevuoden toimintaan kuratoimalla Elossa-elokuvafestivaalin ohjelmaa ja järjestämällä Dinner in the Dark -osatapahtuman Otaniemen yössä.

Mosaic

Mosaic oli järjestämässä myös kansainvälisille opiskelijoille suunnattua My Career in Finland -tapahtumaa, joka keräsi Dipoliin runsaasti aiheesta kiinnostuneita opiskelijoita ja työelämän edustajia.

Polyteekkarimuseolla oli jälleen kerran edellistä vilkkaampi vuosi, ja museolla rikkoutui 5 000 kävijän raja. Perustoimintaan kuuluneita fuksi- ja lakkikierroksia sekä muita opastettuja museon esittelyjä järjestettiin lähes 200 kappaletta. Kierrokset, muut vierailut ja tapahtumat yhteenlaskettuna museo tarjosi elämyksiä vierailleen 275 kertaa. Syyslukukaudella museo oli vilkkaimmillaan, kun keväällä 2019 alkava JMT3 remontti motivoi kiltoja järjestämään tavallista enemmän fuksikierroksia jo syksyllä.

Polyteekkarimuseo

Loppuvuonna valmisteltiin ja toteutettiin museokierrosta korvaavan Museofilmin nauhoituksia OUBS ry:n korvaamattomalla avulla. Joulukuussa talkoolauantaina museoon kokoontui yli 60 vapaaehtoista pakkaamaan ja muuttamaan esineitä, tarvikkeita ja yllättävää roinaa. Hyvästit museolle jätettiin joulun alla, ja syksyllä 2019 palataan sekä teknisesti että sisällöllisesti uudistuneeseen omaan museokellariin.


Dipolin Wappu / Kuva: Tuukka Mattlar


Profile for Aalto University Student Union AYY

AYY:n vuosi 2018  

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vuosi 2018 pähkinänkuoressa.

AYY:n vuosi 2018  

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vuosi 2018 pähkinänkuoressa.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded