__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

B E M R L KNOWLEDGE

SINCE

1963

GS

HO

KÄNNER DU OSS?


Välkommen! Holmbergs har verkat på den åländska marknaden i 50 år och vill med denna presentation åskådliggöra vad vi idag representerar. Vårt verksamhetsområde omfattar ett brett spectra inom stål, aluminium och glas, innefattande konstruktion, ritning, dimensionering och tillverkning. Dessutom innehar vi ca 30 agenturer av tekniska produkter för Åland bl.a. Atlas Copco, SKF, AGA, ESAB, Kemppi, Dewalt, Milwaukee, Kamasa, Bacho, Hilti, Stat-X. Vi hoppas denna presentation ger en någorlunda klar bild av verksamheten. Välkommen att nyttja vår kunskap! ”Det handlar om prisvärd teknik och kvalitet.” Sven-Erik Holmberg, vd


Vi jobbar på Holmbergs! Stående från vänster: Verner Jansson, Magnus Kraufvelin, Johnny Engman, Willy Lindström, Olle Öström, Tom Lundgren, Peter Flodin, Klicken Holmberg, Perra Gustafsson, Macke Sjöström, Jan Leander, Linus Emretsson, Torunn Fredrikson, Anna Salmelin, Roger Wikström, Björn Hartvik, Trisse Gustafsson, Kickan Sundblom, Greger Sandstedt, Moje Holmberg, Niklas Dahlblom, Antte Gustafsson och Markus Heinemann. Sittande från vänster: Sami Andersson, Julle Jansson, Joppan Karlsson, Hardy Westerlund, Sven-Erik Holmberg, Tommy Holmberg, Gunnar Jansson, Ronny Nyström, Ted Mattsson, Markus Nordlund, Kim Mattsson och Bryan Mead. På bilden saknas Tom Berglund, Linda Fellman, Erik Hilander, Dan Andersson och Ola Åsgård.

Ett sammansvetsat gäng! Holmbergs är numera en stor arbetsplats ur ett åländskt perspektiv och vår personal står för en omfattande yrkeskunskap och erfarenhet. Vi värdesätter kvalitet, god service och säkra leveranser och är stolta över att ha premierats till årets företag på Åland.


BUTIKEN

Från smått till stort Kalle Dahlblom, jobbar vid ett byggföretag:

butik har ett ” Holmbergs bra sortiment och grejer som måste beställas kommer när de ska. Dessutom blir man alltid bra bemött. Jag anlitar också ofta verkstaden för en rad olika jobb.

I vår butik hittar du ett brett tekniskt sortiment för både proffs och hemmafixare. Från den minsta skiftnyckeln till den största. Från lyftkran till minsta reservdel. Från en liten och behändig hobbytvätt till hetvattentvättar lika stora som grannens mopedbil. Det är näst intill omöjligt att räkna upp allt vi säljer i vår butik. El- och handverktyg, bilfärger, skyddsutrustning, kemikalier, smörjprodukter, tillbehör för svetsning och gas, lager, tätningar, lyft och transport samt verktyg för metall-, betong- och träbearbetning. Men det finns en röd tråd – våra varor kommer från kända kvalitetsmärken! Vi värdesätter våra kundrelationer vilket är anledningen till att vi valt de bästa märkena i branschen. Vi erbjuder

Linda Fellman, Holmbergs:

även service på de elmaskiner som vi säljer. Vi vill helt enkelt leva upp till budskapet vi har i vår logo – teknik

Alla varor till och från butiken går via mig. Det är jag som ringer dig om du beställt varor. Jag hjälper dig även med AGA-gaserna.

KONTAKT Linda Fellman logistik@holmbergs.ax Tel. 525 544

och kvalitet! Är du ute efter något speciellt som inte finns i vårt sortiment? Fråga oss så hjälper vi dig att lösa problemet!

KONTAKT butiken@holmbergs.ax Tel. 525 542


GARAGEPORTAR

Crawford Classic Woodgrain på Roslinsgränd i Jomala. Fritz Selander framför vårt senaste tillskott i produktsortimentet, precisionsslipning.

Till vänster: Privat hus på Solberget, Crawford Style. Till höger: Båthus i Saltvik med takstolar i stål från Holmbergs och Crawfordport med fjärrstyrning.

Snyggt och bekvämt Nytt eller gammalt hus? Modern arkitektur eller en villa från sekelskiftet? Fasad i trä, puts eller tegel? Eller varför inte ett båthus? ”Joppan” visar högtryckstvättar av olika märken och storlekar.

Oavsett hur ditt hus ser ut så har vi porten för dig! Vi är auktoriserade återförsäljare av portar från Crawford och har monterat över 2500 Crawfordportar på Åland. Våra kunder är både privatpersoner, företag och organisationer. Portarna kan fjärrstyras – bekväm vardagslyx – och du bestämmer själv färg och yttermaterial. I sortimentet ingår även vikportar, snabbgående rullportar, slagportar, takskjutportar och olika dockningssystem (vädertätningar, lasthus och lastbryggor). Självklart monterar vi portarna om du önskar!

Tom pressar en bränsleslang i vårt nya hydraulikrum.

KONTAKT Jan Leander jan@holmbergs.ax Tel. 525 566


VERKSTADEN

Vår förnyade och utbyggda svarvverkstad där Ted och Moje håller till.

Vi fixar det mesta! Nytillverkning eller reparation? Enkla uppdrag eller avancerade specialistjobb? Vår verkstad med fyra olika avdelningar klarar av det mesta. Vi arbetar med alla metaller och kan skräddarsy projekten efter dina önskemål. Roger Wikström, verkstadsmekaniker Holmbergs:

har ett omväxlande ” Jag och intressant jobb där jag ofta får fundera ut olika lösningar åt kunden. Ett exempel är ostskäraren på ÅCA, en avancerad maskin som jag var med och konstruerade och sedan tillverkade. Den är i bruk ännu efter 20 år.

KONTAKT verkstad@holmbergs.ax Klicken, tel. 525 550

Våra projektledare Olle Öström och Ola Åsgård hjälper till med ritningar och konstruktioner i AutoCad. Hardy Westerlund är vår arbetsledare på fältet som även hjälper till med måttagning och råd. Vår ALLMÄNNA VERKSTAD tillverkar, reparerar och servar – allt från handtag på grytlock till stålstommar för byggnader. Vi reparerar stora tunga maskiner, fixar propellrar och nästan allt däremellan. Behöver du material? Vi har även ett brett sortiment av olika metallprodukter. I vår ROSTFRIA VERKSTAD tillverkar och konstruerar Roger Wikström räcken till balkonger, altaner och trappor bland en del annat. Här görs även utrustning till storkök, transportband och övrigt i rostfritt. I SVARVVERKSTADEN reparerar och tillverkar Moje Holmberg och Ted Mattsson allt som förekommer inom svarvteknik, till exempel hydraulcylindrar, propelleraxlar, bussningar och tappar.


VERKSTADEN

Magnus är en av dem som tillverkar och levererar SAPA-produkter. I vår ALUMINIUMVERKSTAD, som nyligen byggts ut, jobbar vi med aluminium och glas i SAPAs byggsystem och gör bland annat fönster, dörrar och fasader – allt enligt kundens mått och ritningar.

Fredrik Sundblom, Mariehamn: tycker om att fundera ut nya uppfinningar och eftersom ” Jag jag är rullstolsburen har många av dem kommit till för att täcka ett behov jag haft – som en höj- och sänkbar ramp vid båtplatsen som underlättar för mig att ta mig i och ur båten och en vridbar kran med vars hjälp jag tar mig i och ur fyrhjulingen. Holmbergs har hjälpt mig att förverkliga mina idéer. Ibland har jag helt färdiga ritningar, ibland har jag en vision som Holmbergs konstruktörer hjälper mig att konkretisera. Vårt samar-

Resultatet blir fantastiskt! Den skadade propellern går knappt att känna igen efter reparationen. Men Per-Erik Gustafsson i vår verkstad kan sin sak. Han har under årens lopp reparerat över 10 000 propellrar – både stora och små!

Visste du att Holmbergs även kan tillverka måttbeställda spiskupor, vinställ och tavelramar som passar exakt i ditt utrymme?

bete fungerar bra och jag har fått de specialanordningar jag velat ha.

SPECIALMASKINER För det lilla extra I vår PC-styrda plasmaskärare kan vi skära ut enligt din bild eller ritning i alla metaller upp till 100 mm. Vi har även helautomatisk bandsåg, kantvikare, saxar, rullvalsar bland en hel del andra specialmaskiner.


STAKET, STÄNGSEL & GRINDAR

Specialdesignad grind för G-E villan i Mariehamn.

Vackert och funktionellt Dags för ett räcke kring balkong eller uteplats? Eller en trappa, ett staket eller en grind? Vi har många alternativ och kan även tillverka enligt dina ritningar. Vi kan erbjuda olika högklassiga system för räcken, glasklämmor och glaslister. Produkterna finns i en mängd olika utföranden och dimensioner. Du kan även få trapp- eller terrassräcken som är i det närmaste osynliga – mycket populära i dag! Om du behöver stängsel, staket eller grindar samarbetar vi också med de bästa på området! Staket på Skarpansvägen i Mariehamn.

Vi ger gärna tips och råd och gillar utmaningar. Du kan till exempel rita en grind med personlig utsmyckning – vi tillverkar den!

valde målade fönster i ” Jag helaluminium från Holmbergs.

Peter Mattsson, bygger eget hus i Jomala:

De ger stor flexibilitet, inte bara när det gäller färg och form utan också värme- och ljudisolering. Det är bra att få allt från samma tillverkare och det bästa är att fönstren är smäckra, tåliga och underhållsfria.

PSST! Rädda dina grödor med ett bra staket!


TRAPPOR & RÄCKEN

Trappräcke i Träningsverkets lokal. En vacker blandning av olika material som frostat glas, stål, trä och dekorplåt.

Daniel Rundberg, Jomala:

vi byggde vårt ” När hus beställde vi räcket i glas till inomhustrappan via Holmbergs. Vi tog även garageporten därifrån och fick den i exakt samma färg som övriga dörrar i huset. Vi är nöjda. Det är smidigt att handla med Holmbergs.

Olof Öström, ingenjör, Holmbergs:

har ett intres” Jag sant och mångsidigt arbete inom teknik. Från marin- och hamnutrustning, stålkonstruktioner, brandsläckningssystem, offerter, hållfasthetsberäkningar och ritningar till trappor och räcken i alla former och utföranden.

Glasräcke vid fritidshus i Geta.

Trappräcke i ett egnahemshus på Solberget.

KONTAKT Olof Öström olof@holmbergs.ax Tel. 525 562


INGLASNINGAR Trobergshemmet i Mariehamn. Valmöjligheterna med Lumons byggsystem är många vad beträffar utseende och färg. Glaset kan fås som färgat och även blästrat på olika sätt.

Längre säsong i nya utrymmen! Förläng säsongen för din balkong eller uteplats. Glasa in den! Vårt klimat är inte alltid att lita på när man drömmer om sköna dagar och kvällar på uteplatsen eller balkongen. Ibland blåser det för snålt, ibland är det isande kallt även med tjocka ytterkläder. Men hjälpen är nära. Kom till oss och diskutera dina önskemål. Glas och aluminium är rostfria byggmaterial och överlägset bäst Bostad Ab Briljanten i Mariehamn. Vi har tillverkat stålräcket kring balkongerna och kompletterat med inglasning från Lumon.

Balkongräcke och inglasning på Skarpansvägen.

för olika typer av inglasningar och vi samarbetar med finländska Lumon, det ledande företaget i branschen i Europa.


DÖRRAR, FÖNSTER,FASADER

Fantastiska valmöjligheter!

Räcken och inglasningar på Kaptensgatan.

Fasad och glaspartier på Posten.

Inglasning på Hälsocentralen.

Räcken, SAPA-fönster och -dörrar i Saltvik.

Balkongräcke på egnahemshus på Idrottsgatan.

Hyreshus på Lotsgatan.

Funderar du på att sätta in eller byta ut fönstren på ditt hus eller stuga till underhållsfria i aluminium? Söker du en lika underhållsfri dörr med glas? En fasad med fönster? Glastak eller solskydd? Vi tillverkar och monterar SAPA:s byggsystem med aluminium och glas, utvecklade för att tåla Nordens speciella klimat. I sortimentet ingår även skjutdörrar, fönsterdörrar och vikfönsterdörrar. Du väljer och bestämmer. Möjligheterna är nästan oändliga vad beträffar storlek, form och färg. Vi tillverkar i vår egen verkstad och våra montörer och ingenjörer står alltid till ditt förfogande!

Liten blir stor! Med praktiska vikdörrar öppnas hela väggen. Stuga på Björkudden.

Visste du att du som privatperson många gånger kan nyttja hushållsavdraget för arbetskostnaden på tillverkning och montage?


Visste du att vi har industri-, fĂśrenings-, lageroch kontorslokaler till uthyrning?

Holmbergs Ab Godbyvägen 13, 22100 MARIEHAMN Telefon: 23 555 info@holmbergs.ax www.holmbergs.ax

Profile for Strax Kommunikation

Holmergs • Känner du oss?  

Holmbergs Ab är ett teknikföretag i Mariehamn på Åland med drygt 40 anställda. Här hittar du ett brett tekniskt sortiment för både proffs oc...

Holmergs • Känner du oss?  

Holmbergs Ab är ett teknikföretag i Mariehamn på Åland med drygt 40 anställda. Här hittar du ett brett tekniskt sortiment för både proffs oc...